Page 1

kcgvpropatria ook te volgen op:

Nieuwsbrief ‘‘Pro Pratertje’’

oktober 2011 De colofon is te raadplegen via de website www.kcgvpropatria.nl. Voor op en/of aanmerkingen kunt u een e-mail sturen naar info@kcgvpropatria.nl of bellen met: 06 22 907 297

29 oktober ......................... Flik-Flak uitje 25 november ...................... Feestmiddag en -avond 7 en 8 december ................. Onderlinge wedstrijd in de les 10 december ..................... Showavond!!! 7 januari ............................ Springdagen Middelharnis-Sommelsdijk

I n f o r m a t i e ove r S T W - A L I A N Z A k i j k o p : w w w. s t w - a l i a n z a . n l

Turnhaltraining Flik Flak Heb jij zin om een keer te trainen in een echte turnhal met grote trampolines, een valkul en meer? Dit kan op 29 oktober a.s. in de turnhal van Flik-flak in ‘s Hertogenbosch! Lijkt dit jou leuk, lever dan een envelop met je naam erop en € 5,- erin bij je leiding. Je kan je deze middag uitleven in een compleet ingerichte turnhal, grote trampolines, tumblingbanen en trampolinebanen. Aankomst Doe-dag. Fanatiek frisbeeën tijdens de workshop.

Jubileum voor Woutie en Martine

Afscheid

In de vakantie, op 29 juli, was Woutie Maijers 50 jaar lid van Pro Patria. Omdat zij die dag op vakantie was en ook een groot deel van het bestuur niet thuis was, is zij verrast op de eerste bestuursvergadering van dit seizoen. Het bestuur zat met feesthoedjes en toeters in de trapkast, zodat ze niets door had. Toen ze binnen kwam werd ze verrast met bloemen en lekkere taart, om alsnog haar 50 jarig jubileum te vieren.

Voor de vakantie hebben we in de les afscheid genomen van 2 juffen. Martine Rozenbrand stopte met de meisjes en de dames beter bewegen en Jolande Treffers ging weg bij de kleuters. De laatste les was extra speciaal. Martine had ijsjes geregeld voor de kinderen en een hapje en een drankje voor haar dames. De juf werd door haar meiden verrast met ovenwanten met een foto van de groep erop en het uur later kreeg ze een keukenschort met daarop de foto van de dames groep. Ook kreeg ze natuurlijk bloemen en kaartjes.

Iets korter geleden, op 10 september was Martine Rozenbrand 25 jaar lid. Ook zij was niet thuis die dag, want ze was een weekendje weg en zou pas zaterdag laat thuiskomen. We hebben bij haar de boel versierd, ballonnen met 25, grote slingers en een bos bloemen met een kaartje erbij, de keuken was gezellig aangekleed. Toen ze thuiskwam begon niet meteen het lampje te branden vertelde ze achteraf. Ze dacht, 25, 25, ja wat 25?!? Pas toen ze de bloemen en de kaart zag besefte ze dat die dag haar jubileum was van de gym. Ook deze verrassing was goed gelukt. Dames, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie jubileum en wij hopen op nog vele mooie jaren bij de vereniging!

Jolande wilde op haar laatste les graag spelletjes doen en frietjes eten met de kinderen. Dus de 2 groepen werden samengevoegd en er werden leuke spelletjes gedaan. Nadat alle frietjes op waren en iedereen een snack op had kreeg ook Jolande een aandenken aan haar kleuters. Alle kinderen hadden een handje geknutseld en versierd en deze werden aangeboden op een grote kaart. En ook zij kreeg natuurlijk een bos bloemen. Namens het bestuur en de leden willen we Martine en Jolande nogmaals bedanken voor al hun leuke en gezellige lessen en hun jarenlange inzet!

In de valkuil van Flik-Flak (2009)

Demonstratie op burendag Vele jongens en meisjes hebben op burendag (24 sept.) een demo gegeven bij het Koetshuis. Een heerlijk zonnetje aan de horizon, een grasveld met een tumbling erop en publiek. Het waren de ultieme factoren om een demo te geven en de kinderen waren er klaar voor. Zij hebben aan het publiek laten zien wat ze kunnen met mooie sprongen en combinaties. Na de demo mochten alle aanwezige kinderen zich ook uitleven op de tumbling.

Jolande met haar groep.

Demonstratie burendag

Het huis versiert want Martine was niet thuis.

www.physiofit.nl w w w. k c g v p r o p a t r i a . n l

w w w. k c g v p r o p a t r i a . n l

Martine met haar groep.


A

SEVERS

FWERKINGSBEDRIJF STUCADOORSBEDRIJF Spachtel werk

Raadhuisstraat 144 • 5161 BK Sprang-Capelle Telefoon (0416) 27 24 62 • Mobiel 06 - 50 60 76 30

Sponsor worden? www.kcgvpropatria.nl

Kamp 2011 Vrijdag 16 september was het zover, bijna 100 leden vertrokken richting kampeerboerderij ‘De Heikant’ in Berkel-Enschot. Aangekomen op de locatie werd de slaapindeling bekend gemaakt; alle meisjes en vrouwen in de slaapzaal, alle stoere jongens en mannen in de tenten en een aantal leden in hun eigen caravan. Tijd voor het eten, iedereen heeft zitten smullen van de nasi en bami. De locatie was nog maar karig versierd, dus was het tijd dat alle groepen slingers, ballonnen en feesthoedjes maakten om het nog feestelijker te krijgen. Bij het kampvuur werd er popcorn gepoft en marshmallows gebakken, met af en toe gegil op de achtergrond van de groepen die de smokkeltocht liepen. Om 8.00 uur ’s ochtends ging de wekker om vervolgens te beginnen aan de ochtendgymnastiek. Na het ontbijt begon het ochtendprogramma met volleybal, tumbling springen, binnen spelletjes en een klein rondje steppen met uitleg van stepinstructeurs (Stepteam Brabantsbont). Op zaterdag werden ook de Doe-dag deelnemers naar de locatie gebracht in een treintje achter een tractor. Het middagprogramma voor de volwassenen bestond uit drie workshops; steppen, frisbeeën en nordic walking. De diverse instructeurs, Stempteam Brabantsbont, Frisbeevereniging Flying High en atletiekvereniging Attilla, maakten de groepen enthousiast. De workshops werden door de deelnemers met veel plezier en actieve inzet gevolgd.

De kinderen mochten zich deze middag twee uur lang uitleven op een outdoorparcours in de bossen in Udenhout onder leiding van twee soldaten. Na een intensive middag stond er voor iedereen een overheerlijke barbecue klaar gevolgd door een lekker ijsje uit een heuse ijscokar. De zaterdag werd afgesloten met een bonte avond. Ieder groepje had een stukje ingestudeerd wat ze voor de jury en de andere groepen uitvoerden. Na deze spetterende stukjes was er nog even tijd voor een disco voor de kinderen. Alle deelnemers waren zo moe en vertrokken op tijd naar bed, zodat het al rond 01.00 uur muisstil was op de locatie.

Positoos

Pro Patria Glittert & Showavond!

Met Positoos spaart u snel en eenvoudig bij de ondernemers in uw eigen buurt. Als Positoos-spaarder ontvangt u een persoonlijke spaarpas met chip. Hiermee krijgt u korting en kunt u gebruik maken van speciale acties en aanbiedingen bij de aangesloten ondernemers. Geef bij iedere aankoop uw pas af en de Positoos worden automatisch bijgeschreven.

Hebben jullie ook nog zin in een feestje en een spetterende show? Het 75-jarige jubileum van Pro Patria is nog niet ten einde. Op 25 november glittert Pro Patria op haar mooist samen met jullie op de feestavond van het jaar. De uitnodigingen voor de feestavond worden binnenkort uitgedeeld aan alle leden.

Het bijzondere van Positoos is dat u niet alleen voor uzelf spaart, maar ook voor uw eigen vereniging (Pro Patria). Van iedere 10 Positoos die u spaart, gaan 4 Positoos naar uw vereniging. Kiest u niet voor een vereniging, dan schenkt u deze Positoos aan Villa Pardoes. Positoos-pas aanvragen Hou facebook en uw mail in de gaten ivm een actie!! De aanschafkosten van de pas zijn € 5,95 euro. Hiermee spaart u honderden euro’s voor uzelf, uw vereniging of Villa Pardoes.

Het kamp werd op zondag afgesloten met een uitgebreid ontbijt en een velddienst. Alle ouders van de kinderen waren om 10.30 uur uitgenodigd om de velddienst bij te wonen. Door dominee Plug en Marijn van Zelst werd de gelijkenis “De verloren zoon” uit de bijbel uitgelegd en liedjes gezongen. De collecte tijdens de velddienst was bestemd voor World Vision, € 93,53 is er opgehaald. Nadat iedereen zijn spullen bij elkaar had, vertrokken ze naar huis. Pro Patria kan terugkijken op een supergeslaagd kamp mede dankzij het enthousiasme van de deelnemers!

Met de Positoos-pas spaart u snel en makkelijk. Ook geniet u van alle acties en voordelen. Bedrijven die zijn aangesloten. U kunt sparen bij ondermeer Plus Van Tilborgh, Shell Beerens, Fiorito bloemwerkers en nog 27 andere. Kijk op waalwijk.positoos.nl om te zien waar u nog meer positoos kunt sparen.

10 december sluiten we het jaar spetterend af met een showavond. Deze avond is omhult met het thema sprookjes. Alle groepen zijn in de lessen al druk bezig met het perfectioneren van hun stukje om het publiek een mooie show te laten zien. Binnenkort kunt u kaarten bestellen voor de show. Kijk op www.kcgvpropatria.nl voor meer informatie. Om van de showavond een onvergetelijke sluiting van het jubileumjaar te maken zijn we nog op zoek naar ouders, die ons willen helpen met de voorbereidingen. Op zaterdag 5 en 26 november staan er 2 knutseldagen gepland om het decor en de aankleding van de groepen in elkaar te knutselen. Daarvoor kunnen we nog materiaal en natuurlijk handjes gebruiken. Dus als er mensen zijn die in de schuur of op zolder nog oude witte lakens, hout, kippengaas, verf, karton, enz hebben liggen dan kunnen jullie dat op 5 november afgeven bij Miranda Boer. Ouders, die graag mee willen helpen knutselen kunnen zich opgeven bij Miranda of Wim.

Bonte avond

verwarming • sanitair • dakwerk • zinkwerk • airco

Mirjam Broeks

Installatiebedrijf

Huijsman b.v.

Tel: 0416-543866 / 06 - 16458104

Hilsestraat 57

haarstudio

5171 AB Kaatsheuvel Tel. 0416 280857

www.mirjamshaarstudio.nl • info@mirjamshaarstudio.nl

Daarnaast hebben we ook handen nodig, die ons willen komen helpen tijdens het op- en afbouwen van de showavond. Op vrijdag 9 december wordt er ‘s avonds opgebouwd en na de sluiting van de show breken we alles weer af. Ouders die hier graag mee willen helpen kunnen zich opgeven bij Corne of Wim.


A

SEVERS

FWERKINGSBEDRIJF STUCADOORSBEDRIJF Spachtel werk

Raadhuisstraat 144 • 5161 BK Sprang-Capelle Telefoon (0416) 27 24 62 • Mobiel 06 - 50 60 76 30

Sponsor worden? www.kcgvpropatria.nl

Kamp 2011 Vrijdag 16 september was het zover, bijna 100 leden vertrokken richting kampeerboerderij ‘De Heikant’ in Berkel-Enschot. Aangekomen op de locatie werd de slaapindeling bekend gemaakt; alle meisjes en vrouwen in de slaapzaal, alle stoere jongens en mannen in de tenten en een aantal leden in hun eigen caravan. Tijd voor het eten, iedereen heeft zitten smullen van de nasi en bami. De locatie was nog maar karig versierd, dus was het tijd dat alle groepen slingers, ballonnen en feesthoedjes maakten om het nog feestelijker te krijgen. Bij het kampvuur werd er popcorn gepoft en marshmallows gebakken, met af en toe gegil op de achtergrond van de groepen die de smokkeltocht liepen. Om 8.00 uur ’s ochtends ging de wekker om vervolgens te beginnen aan de ochtendgymnastiek. Na het ontbijt begon het ochtendprogramma met volleybal, tumbling springen, binnen spelletjes en een klein rondje steppen met uitleg van stepinstructeurs (Stepteam Brabantsbont). Op zaterdag werden ook de Doe-dag deelnemers naar de locatie gebracht in een treintje achter een tractor. Het middagprogramma voor de volwassenen bestond uit drie workshops; steppen, frisbeeën en nordic walking. De diverse instructeurs, Stempteam Brabantsbont, Frisbeevereniging Flying High en atletiekvereniging Attilla, maakten de groepen enthousiast. De workshops werden door de deelnemers met veel plezier en actieve inzet gevolgd.

De kinderen mochten zich deze middag twee uur lang uitleven op een outdoorparcours in de bossen in Udenhout onder leiding van twee soldaten. Na een intensive middag stond er voor iedereen een overheerlijke barbecue klaar gevolgd door een lekker ijsje uit een heuse ijscokar. De zaterdag werd afgesloten met een bonte avond. Ieder groepje had een stukje ingestudeerd wat ze voor de jury en de andere groepen uitvoerden. Na deze spetterende stukjes was er nog even tijd voor een disco voor de kinderen. Alle deelnemers waren zo moe en vertrokken op tijd naar bed, zodat het al rond 01.00 uur muisstil was op de locatie.

Positoos

Pro Patria Glittert & Showavond!

Met Positoos spaart u snel en eenvoudig bij de ondernemers in uw eigen buurt. Als Positoos-spaarder ontvangt u een persoonlijke spaarpas met chip. Hiermee krijgt u korting en kunt u gebruik maken van speciale acties en aanbiedingen bij de aangesloten ondernemers. Geef bij iedere aankoop uw pas af en de Positoos worden automatisch bijgeschreven.

Hebben jullie ook nog zin in een feestje en een spetterende show? Het 75-jarige jubileum van Pro Patria is nog niet ten einde. Op 25 november glittert Pro Patria op haar mooist samen met jullie op de feestavond van het jaar. De uitnodigingen voor de feestavond worden binnenkort uitgedeeld aan alle leden.

Het bijzondere van Positoos is dat u niet alleen voor uzelf spaart, maar ook voor uw eigen vereniging (Pro Patria). Van iedere 10 Positoos die u spaart, gaan 4 Positoos naar uw vereniging. Kiest u niet voor een vereniging, dan schenkt u deze Positoos aan Villa Pardoes. Positoos-pas aanvragen Hou facebook en uw mail in de gaten ivm een actie!! De aanschafkosten van de pas zijn € 5,95 euro. Hiermee spaart u honderden euro’s voor uzelf, uw vereniging of Villa Pardoes.

Het kamp werd op zondag afgesloten met een uitgebreid ontbijt en een velddienst. Alle ouders van de kinderen waren om 10.30 uur uitgenodigd om de velddienst bij te wonen. Door dominee Plug en Marijn van Zelst werd de gelijkenis “De verloren zoon” uit de bijbel uitgelegd en liedjes gezongen. De collecte tijdens de velddienst was bestemd voor World Vision, € 93,53 is er opgehaald. Nadat iedereen zijn spullen bij elkaar had, vertrokken ze naar huis. Pro Patria kan terugkijken op een supergeslaagd kamp mede dankzij het enthousiasme van de deelnemers!

Met de Positoos-pas spaart u snel en makkelijk. Ook geniet u van alle acties en voordelen. Bedrijven die zijn aangesloten. U kunt sparen bij ondermeer Plus Van Tilborgh, Shell Beerens, Fiorito bloemwerkers en nog 27 andere. Kijk op waalwijk.positoos.nl om te zien waar u nog meer positoos kunt sparen.

10 december sluiten we het jaar spetterend af met een showavond. Deze avond is omhult met het thema sprookjes. Alle groepen zijn in de lessen al druk bezig met het perfectioneren van hun stukje om het publiek een mooie show te laten zien. Binnenkort kunt u kaarten bestellen voor de show. Kijk op www.kcgvpropatria.nl voor meer informatie. Om van de showavond een onvergetelijke sluiting van het jubileumjaar te maken zijn we nog op zoek naar ouders, die ons willen helpen met de voorbereidingen. Op zaterdag 5 en 26 november staan er 2 knutseldagen gepland om het decor en de aankleding van de groepen in elkaar te knutselen. Daarvoor kunnen we nog materiaal en natuurlijk handjes gebruiken. Dus als er mensen zijn die in de schuur of op zolder nog oude witte lakens, hout, kippengaas, verf, karton, enz hebben liggen dan kunnen jullie dat op 5 november afgeven bij Miranda Boer. Ouders, die graag mee willen helpen knutselen kunnen zich opgeven bij Miranda of Wim.

Bonte avond

verwarming • sanitair • dakwerk • zinkwerk • airco

Mirjam Broeks

Installatiebedrijf

Huijsman b.v.

Tel: 0416-543866 / 06 - 16458104

Hilsestraat 57

haarstudio

5171 AB Kaatsheuvel Tel. 0416 280857

www.mirjamshaarstudio.nl • info@mirjamshaarstudio.nl

Daarnaast hebben we ook handen nodig, die ons willen komen helpen tijdens het op- en afbouwen van de showavond. Op vrijdag 9 december wordt er ‘s avonds opgebouwd en na de sluiting van de show breken we alles weer af. Ouders die hier graag mee willen helpen kunnen zich opgeven bij Corne of Wim.


kcgvpropatria ook te volgen op:

Nieuwsbrief ‘‘Pro Pratertje’’

oktober 2011 De colofon is te raadplegen via de website www.kcgvpropatria.nl. Voor op en/of aanmerkingen kunt u een e-mail sturen naar info@kcgvpropatria.nl of bellen met: 06 22 907 297

29 oktober ......................... Flik-Flak uitje 25 november ...................... Feestmiddag en -avond 7 en 8 december ................. Onderlinge wedstrijd in de les 10 december ..................... Showavond!!! 7 januari ............................ Springdagen Middelharnis-Sommelsdijk

I n f o r m a t i e ove r S T W - A L I A N Z A k i j k o p : w w w. s t w - a l i a n z a . n l

Turnhaltraining Flik Flak Heb jij zin om een keer te trainen in een echte turnhal met grote trampolines, een valkul en meer? Dit kan op 29 oktober a.s. in de turnhal van Flik-flak in ‘s Hertogenbosch! Lijkt dit jou leuk, lever dan een envelop met je naam erop en € 5,- erin bij je leiding. Je kan je deze middag uitleven in een compleet ingerichte turnhal, grote trampolines, tumblingbanen en trampolinebanen. Aankomst Doe-dag. Fanatiek frisbeeën tijdens de workshop.

Jubileum voor Woutie en Martine

Afscheid

In de vakantie, op 29 juli, was Woutie Maijers 50 jaar lid van Pro Patria. Omdat zij die dag op vakantie was en ook een groot deel van het bestuur niet thuis was, is zij verrast op de eerste bestuursvergadering van dit seizoen. Het bestuur zat met feesthoedjes en toeters in de trapkast, zodat ze niets door had. Toen ze binnen kwam werd ze verrast met bloemen en lekkere taart, om alsnog haar 50 jarig jubileum te vieren.

Voor de vakantie hebben we in de les afscheid genomen van 2 juffen. Martine Rozenbrand stopte met de meisjes en de dames beter bewegen en Jolande Treffers ging weg bij de kleuters. De laatste les was extra speciaal. Martine had ijsjes geregeld voor de kinderen en een hapje en een drankje voor haar dames. De juf werd door haar meiden verrast met ovenwanten met een foto van de groep erop en het uur later kreeg ze een keukenschort met daarop de foto van de dames groep. Ook kreeg ze natuurlijk bloemen en kaartjes.

Iets korter geleden, op 10 september was Martine Rozenbrand 25 jaar lid. Ook zij was niet thuis die dag, want ze was een weekendje weg en zou pas zaterdag laat thuiskomen. We hebben bij haar de boel versierd, ballonnen met 25, grote slingers en een bos bloemen met een kaartje erbij, de keuken was gezellig aangekleed. Toen ze thuiskwam begon niet meteen het lampje te branden vertelde ze achteraf. Ze dacht, 25, 25, ja wat 25?!? Pas toen ze de bloemen en de kaart zag besefte ze dat die dag haar jubileum was van de gym. Ook deze verrassing was goed gelukt. Dames, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie jubileum en wij hopen op nog vele mooie jaren bij de vereniging!

Jolande wilde op haar laatste les graag spelletjes doen en frietjes eten met de kinderen. Dus de 2 groepen werden samengevoegd en er werden leuke spelletjes gedaan. Nadat alle frietjes op waren en iedereen een snack op had kreeg ook Jolande een aandenken aan haar kleuters. Alle kinderen hadden een handje geknutseld en versierd en deze werden aangeboden op een grote kaart. En ook zij kreeg natuurlijk een bos bloemen. Namens het bestuur en de leden willen we Martine en Jolande nogmaals bedanken voor al hun leuke en gezellige lessen en hun jarenlange inzet!

In de valkuil van Flik-Flak (2009)

Demonstratie op burendag Vele jongens en meisjes hebben op burendag (24 sept.) een demo gegeven bij het Koetshuis. Een heerlijk zonnetje aan de horizon, een grasveld met een tumbling erop en publiek. Het waren de ultieme factoren om een demo te geven en de kinderen waren er klaar voor. Zij hebben aan het publiek laten zien wat ze kunnen met mooie sprongen en combinaties. Na de demo mochten alle aanwezige kinderen zich ook uitleven op de tumbling.

Jolande met haar groep.

Demonstratie burendag

Het huis versiert want Martine was niet thuis.

www.physiofit.nl w w w. k c g v p r o p a t r i a . n l

w w w. k c g v p r o p a t r i a . n l

Martine met haar groep.

Nieuwsbrief oktober  
Nieuwsbrief oktober  

periodiek brengt Pro Patria Sprang-Capelle een nieuwsbrief uit met daarin nieuws over activiteiten.

Advertisement