Printz Publishings höstkatalog 2021

Page 1

Förlaget som ger ut intelligent underhållning

z PUBLISHING t n i Pr HÖST 2021


Printz Publishing är förlaget som ger ut intelligent underhållning.

Comfort Reading, vad är det? g Comfort Readin

j

Det är Printz Publishing i ett nötskal! Kan man jämföra våra böcker med en perfekt lasagne? Ni vet, lagom sälta och sötman från tomaterna som lämnar en behaglig känsla i magen när man läst, förlåt ätit upp. Vårt mål är att erbjuda massor av Comfort Reading, det kan vara en härlig feelgood-roman, historisk spänningsroman eller en gripande relationsroman som biter tag.

Nyfiken på våra böcker?

Gilla oss på Facebook och Instagram så får du våra nyheter först av alla.

Tycker du att någon av våra böcker verkar vara en bok som du bara måste få läsa? Hör av dig till oss så gör vi vårt bästa för att fixa ett läsexemplar till din bokhandel eller ditt bibliotek! Mejla till order@norstedts.se

Ja, det är snart höst igen! I skrivande stund sitter det här förlaget fortfarande hemma och jobbar, väntar på bättre tider och vaccin. Kanske är det i höst det händer? Att vi kan ses igen, mingla, bokprata och ha författarträffar. Vi gissar att ni längtar lika mycket som vi! Hur det än blir har vi laddat upp med en hel hög finfin höstläsning och temat för hösten verkar vara resor av någon outgrundlig anledning! Jojo Moyes låter oss följa med fyra kvinnor ut på havet i Bortom horisonten som utspelar sig efter andra världskrigets slut. Marie-Louise Marc reser i sina föräldrars fotspår och tar oss med både till Paris och Amerika i den gripande romanen En enkel till Amerika som bygger på verkliga händelser. Hösten kommer som traditionen bjuder numera med en hel hög härliga julböcker med väldigt varierat innehåll. Camilla Davidsson bjuder på julfirande med förhinder i sin nya fristående roman En storm i juletid. En efterlängtad comeback står Joanna Bolouri för med smällkaramellen Allt jag önskar mig till jul.

Vi har väckt liv i vårt avsomnade nyhetsbrev, prenumerera gärna! Info hittas på vår hemsida www.printzpublishing.se

Håll till godo och god jul!

Anna Levahn Sälj & marknadsansvarig anna.levahn@printzpublishing.se

Distribution Speed Group. Distribution Speed Group. Kontakt, sälj: Anna Levahn 072-319 89 00 Kontakt, sälj: Anna Levahn 072-319 89 00 anna.levahn@printzpublishing.se

FOTO Niklas Palmklint

FOTO Niklas Palmklint

FOTO Niklas Palmklint

FOTO Niklas Palmklint

Hälsar vännerna på Printz

Christoffer Holst Listansvarig christoffer.holst@printzpublishing.se

anna.levahn@printzpublishing.se

Tre glada men frusna som längtar in till läsfåtöljen igen! Jennifer Lindström Förläggare jennifer.lindstrom@norstedts.se


PrintzPUBLISHING

SEPTEMBER & OKTOBER

AUGUSTI

HÖST 2021

OKTOBER

NOVEMBER

UTGIVNINGSDATUM: 18/8

UTGIVNINGSDATUM: 15/9

UTGIVNINGSDATUM: 6/10 UTGIVNINGSDATUM: 6/10

INBUNDEN

INBUNDEN UTGIVNINGSDATUM: 3/11

UTGIVNINGSDATUM: 10/11

POCKET

POCKET

POCKET UTGIVNINGSDATUM: 22/9

UTGIVNINGSDATUM: 6/10

INBUNDEN

UTGIVNINGSDATUM: 6/10

INBUNDEN

UTGIVNINGSDATUM: 1/9

INBUNDEN

UTGIVNINGSDATUM: 3/11

UTGIVNINGSDATUM: 4/11

DRAMATISKA DÖDSFALL. ETT FÖRSVUNNET BARN. ALLA SPÅR LEDER TILLBAKA TILL HUSET VID HAVET.

E m i ly G u n n i s Av författaren till Flickan i brevet

UTGIVNINGSDATUM: 29/9 UTGIVNINGSDATUM: 13/10

UTGIVNINGSDATUM: 27/10 UTGIVNINGSDATUM: 13/10

UTGIVNINGSDATUM: 4/11

POCKET

INBUNDEN

POCKET

INBUNDEN

POCKET

Hemligheten på S eaview C ottage

POCKET

POCKET

UTGIVNINGSDATUM: 25/8

POCKET

INBUNDEN

INBUNDEN

INBUNDEN

KONSTEN ATT LAGA ETT HJÄRTA

UTGIVNINGSDATUM: 10/11


Cosy Countryside

Årets vackraste månad:

September

Goodreads läsare om September

"I finished this book last week again for maybe the 10th time. Everytime I read it, I love it more and more. It's a book that pulls you into the beautiful world of Scotland and weaves you through the lives of well-rounded, fascinating characters." "Reading a Rosamund Pilcher novel is akin to curling up in a blissfully saggy & huge arm chair beside a roaring fire. Comfort at its best."

ROSAMUNDE PILCHER

Bakgrund:

Rosamunde Pilcher gick bort 2019 vid den aktningsvärda åldern av 94 år. Hon kan med rätta kallas feelgood-drottningen nummer ett!

En vacker septemberdag återvänder Pandora hem till platsen hon rymde ifrån för tjugo år sedan …

I

Skottland skiftar sjöarna, fälten och träden i färg. Medan landsbygden sjuder av middagsbjudningar, fester och jaktsäsongen återvänder ett antal människor hem igen. Och det är den gamla matriarken Violet Aird som betraktar dem alla. Hon ser Alexa, sitt känsliga barnbarn, hitta kärleken för första gången. Hon ser hur ett svårt beslut driver det äkta paret Edmund och Virginia längre ifrån varandra. Och så hör hon hur det tasslas om Pandora, den glamourösa flickan som rymde från byn tjugo år tidigare.

Hösten är sannerligen en tid av förändring. September är en av Rosamunde Pilchers mest älskade klassiker, och den tredje som Printz ger ut 2021. I denna historia, som sjuder av känslor och underhållande inblickar i överklassens värld, har Pilcher bytt sitt älskade Cornwall mot Skottlands vackra höstlandskap.

Referenser

SEPTEMBER Av: Rosamunde Pilcher Originaltitel: September Omslag: Emma Graves Översättning: Lena Lundgren Format: inbunden Utkommer: 25 augusti ISBN: 9789177714132

FÖRFATTARE:

Liz Fenwick & Maeve Binchy TV/FILM:

Downton Abbey, Howards End

målgrupp: Nostalgiker & alla

som bejakar tanten i sig :)

unikt: Nyutgivning av Pilchers

Cosy Countryside

klassiker. I denna roman byter Pilcher sitt älskade Cornwall mot Skottlands dramatiska landskap.

Det här är varma feelgoodberättelser där miljön spelar en av huvudrollerna. Och var är vi någonstan? På landet givetvis!


foto: anna-lena ahlström

"Ett tag tänkte jag att jag nog får gå i terapi om jag ska fixa det här, men så ringde jag min redaktör Lena Sanfridsson i stället." Marie-Louise Marc har etablerat sig som en stabil feelgoodfavorit i Sverige, men hennes senaste bok var en riktig kamp att skriva. Dels för att den är helt historisk – men också för att den är baserad på hennes egna föräldrars liv. En enkel till Amerika släpps i september – berätta lite om denna roman. – Det handlar om Ingrid, som jobbar på konditori i Flen. Hon är 22, älskar att sy och vill resa, se världen. Året är 1956 och Ingrids största dröm är Amerika. Under en bussresa till Paris träffar hon amerikanen John. De blir omedelbart förälskade och han friar och bjuder henne att komma till New York. Det här är din första historiska roman. Hur var det att förflytta dig till 50-talet? – Roligt och svårt. 50-talet är ljuvligt! Snygga kläder, vackra filmstjärnor och livet präglas av en hoppfullhet efter kriget. De flesta kvinnor var hemmafruar, men många började vädra morgonluft, tog körkort, utbildade sig. Möjligheterna spirade. Det svåra var att skriva om en tid jag inte har en egen relation till. Jag har fått läsa på ordentligt, intervjua pigga 80-åriga kvinnor och använda min inlevelseförmåga.

Varifrån kom idén till denna historia? – Det var min förläggare som sådde fröet och först slog jag ifrån mig. Skriva om mina föräldrar – aldrig! Det tog ett halvår innan jag kunde se att det skulle kunna bli en bra bok. Min mamma och pappa träffades i Paris och blev kära. Han friade och hon tog Amerikabåten och emigrerade med buller och bång. Rätt djärvt för att vara på 50-talet. Den är löst baserad på dina föräldrars historia, hur var det att gräva i deras historia? – Jag var inte beredd på att det skulle vara så jobbigt. Det kom så nära och även om det inte är självbiografiskt tvingades jag grotta både i min egen och mina föräldrars historia. Ett tag tänkte jag att jag nog får gå i terapi om jag ska fixa det här, men så ringde jag min redaktör Lena Sanfridsson i stället. Det gick snabbare, var billigare och hade en förlösande inverkan att få prata om det som låst sig.

Ingrid är en äventyrlig ung kvinna som lämnar Flen för Amerika. Vad har du själv för relation till dessa platser? – Jag älskar New York. Som ung gjorde jag en roadtrip tvärs över USA och på 90-talet bodde jag tre år i Los Angeles. Fantastiskt – och galet. Jag fick en säkerhetsvakt på mig när jag ammade min två månader Juni, juli, halva augusti gamla dotter på poolområdet. utkom i pocket i april i år. Vädra rumpan mellan blöjbytena gick inte heller för sig. Men pistol går bra. – Flen hade jag ingen relation till alls. Jag förälskade mig bara i namnet och bestämde att min bok skulle ta avstamp där, i ett litet brukssamhälle i hjärtat av Sörmland. Det var roligt att åka dit och se hur det faktiskt ser ut. Har du gjort mycket research? – Massor! Jag har hängt på Kungliga biblioteket med näsan i gamla Hemmets Veckotidning och Husmodern. Rena skattkistan om man vill få en bild av hur kvinnor levde och vad de var intresserade av. Jag har plöjt en massa 50-talsfilmer med En enkel till Amerika utkommer 1 september. Grace Kelly, Audrey Hepburn och Sickan Carlsson. Och så åkte jag till Flen en helg och hade läsare! Vännerna och barnen ska vi inte tala om. turen att träffa två underbara 80-åriga kvinnor Känner mig anemisk på umgängesfronten. som levde livets glada dagar på 50-talet. Så inspiInnan hösten kommer sommaren – hur komrerande! mer du tillbringa din sommar? Hur har det varit att skriva en roman i Corona– Jag kommer att vara på mina två favoritställen: tider? landstället på Blidö i skärgården (där grillar jag, – Å ena sidan är hela författarjobbet som en sitter på bryggan, och skriver) och min lilla stuga karantän. Jag är van att sitta själv hemma i min i Jämtland (där jagar jag mygg och umgås med skrivarvrå och jobba på dagarna och trivs med härliga jämtar). Jag är så kär i Jämtland att hela det. Det svåra är att man inte kan fylla på med nya min förra bok, Juni, juli, halva augusti, utspelar sig intryck som man så väl behöver. Inga bokmässor där. I sommar ska jag klura på var nästa bok ska eller events där man kan träffa läsare och förfatutspela sig. Alltid lika spännande, för sedan ska tarkolleger. Jag längtar ihjäl mig efter att träffa man tillbringa ett år där i manuset.


Sagt om Juni, juli, halva augusti

"Välskrivet, charmigt men också med överraskande vändningar och ett mörkt stråk, som ger en krydda, realism och djup åt berättelsen." – Expressen Söndag

På andra sidan Atlanten

väntar kärleken … eller? Svenska feelgoodfavoriten Marie-Louise Marc är tillbaka med en verklighetsbaserad, historisk roman om frihet och uppoffringar.

D

et är 50-tal i Flen och unga Ingrid längtar ut i världen. Jobbet på det lokala konditoriet ger pengar till hyran, men det Ingrid drömmer mest om är att skapa festkläder. Hon lärde sig tidigt att sy, men vet inte hur hon ska förvandla drömmarna till ett yrke. Tillsammans med sin bästa väninna gör hon en bussresa till Paris för att äta croissanter och dansa, men det dröjer inte länge innan hon möter amerikanen John, som också är där på besök. Attraktionen är omedelbar och Ingrid förälskar sig handlöst. Några månader senare befinner sig Ingrid på den lyxiga Amerikabåten M/S Stockholm till New York, med en enkelbiljett i handen. John har friat och Ingrid kastas in i en helt ny värld – en värld

som inkluderar nya traditioner, relationer och upplevelser. Men vardagen på andra sidan Atlanten är svårare än hon trott och Ingrid slits snart mellan sitt gamla och nya liv. Var hör hon hemma? Allt ställs på sin spets när hon minst anar det. En enkel till Amerika är en varm och känslostark roman om att kasta loss i livet och att våga följa sitt hjärta. Marie-Louise Marc har tidigare skrivit trilogin om Betty och den omtyckta romanen Juli, juli, halva augusti. Det här är hennes första historiska roman, som är inspirerad av hur hennes egna föräldrar träffades på 50-talet.

"… Juni, juli, halva augusti är det bästa hon skrivit."

– M Magasin

MARIE-LOUISE MARC

Bakgrund:

Med ett välformulerat språk, humor, älskvärda karaktärer och härligt filmiska miljöer har Marc etablerat sig som en mycket omtyckt författare i feelgoodvärlden, och har tidigare släppt 4 romaner. Romanen Juni, juli, halva augusti vann utmärkelsen Årets feelgood 2020 i Facebookgruppen Feelgoodfredags omröstning.

foto: anna-lena ahlström

EN ENKEL TILL AMERIKA Av: Marie-Louise Marc Omslag: Anna Henriksson Format: inbunden Utkommer: 1 september ISBN: 9789177713968

Referenser

FÖRFATTARE/BÖCKER:

Den röda adressboken/Sofia Lundberg Ett enklare liv/Anna Fredriksson FILM/TV:

Vår tid är nu & Fröken Frimans krig

målgrupp:

Mogna kvinnor som fått lite mer egentid. unikt:

En enkel till Amerika bygger delvis på MarieLouises mammas och pappas kärlekshistoria.

Vi älskar som bekant att drömma oss bort till svunna tider där allt verkligen inte var rosenrött, men där fantasin får flöda lite friare bland krinoliner och kakelugnar.


Historiskt drama

om krigets kvinnor Bortom horisonten är en av Moyes mest älskade böcker, och gavs för första gången ut på svenska 2006 under namnet Brudskeppet.

Å

ret är 1946, och det är dags för ”krigsbrudarna” – de tusentals kvinnor som gift sig under kriget – att korsa Atlanten för att återförenas med de män som nu återvänt hem från kriget. Skeppet går från Sydney, Australien, och 650 brudar inleder en dramatisk resa. Med på båten finns bland annat den snobbiga Avice, som anser sig för fin för de tre andra kvinnorna hon delar den trånga hytten med. Den gravida Margaret är en bondflicka som vill göra alla till lags. Den unga levnadsglada Jean vill helst festa och ger sig ganska snart ut på farligt vatten. Den kyliga, gåtfulla sjuksköterskan Frances håller sig mest för sig själv, inget vet att hon bär på en hemlighet. Trots att de är mitt ute på havet lyder starka etikettsregler. Män och kvinnor hålls avskilda

från varandra på olika däck. Men regler är till för att brytas, och under resans gång sprider sig en osäkerhet bland de unga brudarna. Äktenskapen som oftast ingåtts i all hast under kriget är inte alltid de mest stabila. Och ett enda ödesdigert telegram från brudarnas män med familj kan innebära att de blir avsatta i närmaste hamn för att därefter skeppas tillbaka till Australien. Bortom horisonten är en av Jojo Moyes mest älskade romaner, och bygger på verkliga historiska händelser som även har påverkat hennes egen familjs historia. Den gavs första gången ut på svenska 2006 under titeln Brudskeppet.

Sagt om Bortom horisonten ”429 sidor välresearchad kan-inte-släppa-läsning.” – M Magasin ”En fantastisk historia med verklighetsförankring.” – Kristianstadsbladet

”Boken är välskriven och underhållande med kärlek, vänskap och dramatik i stora mått.” – Allas

JOJO MOYES

Bakgrund:

Hennes romaner har översatts till fyrtiosex språk och har sålt över trettioåtta miljoner exemplar över hela världen.

Referenser BÖCKER:

Sista brevet från din älskade & Sophies historia FILM/TV:

Guernseys litteraturoch potatisskalspajssällskap & Darkest Hour

BORTOM HORISONTEN Av: Jojo Moyes Originaltitel: The Ship of Brides Översättning: Ann Björkhem Omslag: Sara Acedo Format: inbunden Utkommer: 22 september ISBN: 9789177714583 målgrupp: Moyesfansen! unikt:

Bygger på verkliga händelser.

Vi älskar som bekant att drömma oss bort till svunna tider där allt verkligen inte var rosenrött, men där fantasin får flöda lite friare bland krinoliner och kakelugnar.


istmas ll I want for chr

A

Vänskap, sorg och julbak i

Halleholm

Andra delen i den mysiga släktsagan om de rivaliserande familjerna i den fiktiva skärgårdsbyn Halleholm, strax utanför Stockholm.

H

östen har anlänt till Halleholm, det idylliska skärgårdssamhället utanför Stockholm. Lovisa Lindegrens liv har äntligen ordnat upp sig: hon har stora planer inför julen på stans bästa bageri och kärleken mellan henne och Axel spirar. Men minnena från barndomen och systern Cecilias cancerbehandling och bortgång har alltid plågat Lovisa, och när Axels mor Désirée insjuknar ställer det till stora problem mellan Lovisa och den praktiskt lagda onkologen Axel. Medan julen närmar sig och husen i Halleholm täcks av gnistrande snö väcks många frågor. Vad döljer bästa vännen Rebecca för Lovisa? Kommer

Halleholms mest älskade gubbe Algot att få återförenas med sin familj på andra sidan jordklotet? Och kan Lovisa äntligen förlika sig med Cecilias död för att kunna gå vidare med Axel? Julstök i Halleholm är den andra delen i Ruth Kvarnström-Jones varma släktsaga, där traditioner och gamla oförrätter möter nutida kärlek och intriger – över läckra cupcakes och hemmagjord varm choklad!

Sagt omHalleholm – Lovisas val En av höstens bästa feelgoodböcker 2020 enligt Göteborgsposten.

"Halleholm bjuder på alla feelgoodingredienser man kan förvänta sig." – GP "Kvarnström-Jones har skrivit en hjärtevärmande och mysig historia i sann feelgood-anda." – Btj

RUTH KVARNSTRÖM-JONES

Bakgrund:

Ruth Kvarnström-Jones är född i Storbritannien men bor på Lidingö sedan 35 år tillbaka. Hon lever med sin man, hunden Watson och två tokiga katter, omgiven av två utflugna döttrar, härliga vänner och en himla massa böcker.

Referenser

FÖRFATTARE:

Jul i strandhuset/ Veronica Henry Tre systrar och en jul att minnas/ Sarah Morgan FILM/TV:

Jag kommer hem igen till jul & Last Christmas

foto: kate gabor

JULSTÖK I HALLEHOLM Av: Ruth Kvarnström-Jones Översättning: Mats Foerster Omslag: Anna Henriksson Format: inbunden Utkommer: 3 november ISBN: 9789177712909

målgrupp:

Skärgårdsromantikerna. unikt:

Julmys deluxe och rafflande släktdrama i en salig blandning.

ristmas

All I want for ch

Visst blir man nyfiken på hur allt hänger ihop i Halleholm? I inlagan till Julstök i Halleholm bjuds vi på en både fin och praktisk karta!

Ja, julen är ett kapitel för sig. Ofta fylld med krav och förväntningar och tom plånbok. Då är det bättre att fly in i en påhittad smällkaramell till julhistoria!


hristmas All I want for c

Rom-com med både humor

och pirrande kärlek Vad händer när ditt livs kärlek är din bästa väns flickvän – och det var du som parade ihop dem?

N

är Nick blir av med sitt jobb på den prestigefyllda advokatbyrån och samtidigt dumpas av sin flickvän tvingas han motvilligt att ta ett jobb som jultomte i ett köpcentrum. Samtidigt som hans vänner gifter sig eller befordras, tillbringar Nick sina dagar med att terroriseras av vresiga tomtenissar och bortskämda ungar. Tills han träffar fyraåriga Alfie. Allt Alfie önskar sig till jul är att hans mamma, Sarah, ska bli glad igen. Rörd av pojkens osjälviska önskan ordnar Nick en dejt mellan Sarah och hans bästa vän, Matt. Nick ställer upp som barnvakt till Alfie för att de ska kunna få tid ifred, och upptäcker snart

att han trivs i den charmiga fyraåringens sällskap. Men allteftersom Sarah och Alfie blir en större del av deras liv, inser Nick till sin förskräckelse att Sarahs och Matts lycka innebär hans egen olycka. Allt jag önskar mig till jul är en rolig, varm och rörande julroman för fans av Beth O'Leary och Marian Keyes. Det är Joanna Bolouris andra julroman efter den charmiga romantiska komedin Jag kommer hem till jul.

Sagt omAllt jag önskar mig till jul ”Joanna Bolouri är med sin andra julroman härmed utnämnd till regerande drottning av julromaner. Hennes förra, The Most Wonderful Time of the Year (Jag kommer hem till jul), var otroligt rolig, och All I Want for Christmas är minst lika bra.” – Hyllan

"A hilarious and touching festive read" – Heat

JOANNA BOLOURI

Bakgrund:

Joanna Bolouri vann en manus-tävling för BBC som gjorde att hon kunde börja skriva på heltid. Hon skriver både manus till stå-up komiker och egna böcker. Joanna bor i Glasgow med sin dotter.

Referenser

ALLT JAG ÖNSKAR MIG TILL JUL Av: Joanna Bolouri Originaltitel: All I Want for Christmas Översättning: Cecilia Falk Omslag: Sofia Scheutz Format: inbunden Utkommer: 6 oktober ISBN: 9789177713906

författare:

Mhairi McFarlane & Claire Sandy film/tv:

Home for Christmas & The Proposal

målgrupp:

Juleskapisterna. unikt:

Äntligen kommer en ny roman av författaren till den enormt populära julromanen

ristmas

All I want for ch

Jag kommer hem till jul som har sålt i över 45 000 exemplar i Sverige!

Ja, julen är ett kapitel för sig. Ofta fylld med krav och förväntningar och tom plånbok. Då är det bättre att fly in i en påhittad smällkaramell till julhistoria!


foto: anna-lena ahlström

Hej Camilla! I höst är du aktuell med romanen En storm i juletid! Vad är det för bok? Idén till En storm i juletid kom till mig under en middag för ett par år sedan när en av mina testläsare berättade för en gemensam bekant att vi lärt känna varandra genom mina karaktärers agerande och medan vi skickat mitt manus fram och tillbaka till varandra. Så fort hon sa det tänkte jag att det lät som en perfekt romanidé – en modern twist på You’ve got mail. Efter det dröjde det inte länge innan storyn i sin helhet dök upp: Alice, en ung kvinna som blivit sviken av livet har stängt in sig i en liten lägenhet på Södermalm i Stockholm och för att få ihop till hyran frilansar hon som redaktör. En dag blir hon kontaktad av en avdankad deckarförfattare som behöver hjälp med sitt nya manus – en feelgood-story, utspelad i juletid. Problemet är bara att Alice av olika anledningar hatar julen och inte kan tänka sig mycket som är värre än en manlig deckarförfattare som plötsligt

"Att bo i Åre i juletid är på många sätt som att bo i ett julkort – snön ligger tjock över fjällsluttningarna, vart och vartannat träd tycks vara behängt med gnistrande julbelysning." vill skriva i hennes älskade genre. Men det är tomt på kontot och motvilligt tvingas hon tacka ja till uppdraget. De börjar mejla varandra om hans manus och på den vägen är det. Det här är ju en så kallad "julroman", en genre som vuxit enormt de senaste åren. Varför ville du ge dig in i denna boktrend? Jag älskar när det börjar dra ihop sig till advent och har i hela mitt vuxna liv haft små mysiga traditioner inför julen – som till exempel att varje år köpa något riktigt fint julpynt och såklart mängder med härliga julmagasin. Och förr burkade jag alltid köpa en ny jul-cd inför advent varje år. När julromanerna dök upp i Sverige för några år sedan blev jag genast ett stort fan och ända sedan dess har jag varit sugen på att själv skriva en julroman. Du bor själv i Åre – det känns som om julen kan bli extra idyllisk där? Att bo i Åre i juletid är på många sätt som att bo i ett julkort – snön ligger tjock över fjällsluttningarna, vart och vartannat träd tycks vara behängt med gnistrande julbelysning och när tomtefar kommer till byns lilla torg med häst och släde för att önska alla barn en god jul är det riktigt idylliskt. Sedan kan förstås vädret vara nyckfullt med trettio minusgrader ena dagen och spöregn och

snöstorm den andra. Det händer då och då att det är varmare på nyårsafton än på midsommaraffton, så drömmen om en idyllisk, vit jul i fjällen infrias inte varje år, men när snön ligger djup och solen hittar fram blir det så sagolikt vackert att man förlåter kung Bore för alla Mordorliknande dagar. Hur var det att lämna Famil- Under samma himmel utkommer i pocket 25/8. jen Bergendahl och skriva om nya människor? Efter tre böcker med familjen Bergendahl och deras vänner kände jag mig för stunden klar. Jag har en idé om en story för en fjärde huvudperson i serien som ligger och ruvar, men jag vet i dagsläget inte om det blir en bok eller om jag låter den bero. Storyn om Leo var tung att skriva, så det var en fröjd att få släppa hans ångest och skriva om helt nya personer. Boken utspelar sig en hel del i bokbranschen. Bjuds vi på något spännande skvaller? Haha, det kan jag ju inte avslöja här … Eller njae, det blir inte jättemycket skvaller. Däremot får En storm i juletid utkommer 1 september. läsaren en rejäl inblick i branschen och samarbetet mellan författaren och förlaget/redaktören. Det Bokens huvudperson, Alice, bor i en lägenhet var väldigt roligt att skriva en roman om att skriva på Mariaberget på Södermalm – vad har du en roman och jag hoppas att läsarna ska finna det själv för relation till den platsen? lika underhållande som jag tyckte att det var att Jag har bott vid Zinkensdamm på Södermalm i skriva den. många år och eftersom jag nästan alltid promeneHistorien äger rum under Coronatider. Varför rar vart jag än ska flanerar jag ofta genom gatorna valde du att skildra denna tid? och gränderna på Mariaberget. Enligt mig är det En stor del av temat för romanen är ensamhet. Att en av Stockholms vackraste stadsdelar. Dessutom Alice drar sig undan livet på grund av de svek hon är den lite lagom mytomspunnen, med många utsatts för var bestämt redan innan pandemin dök kulturpersonligheter som bor och har bott i kroupp, men på grund av Corona, eller snarare tack karna, vilket passar perfekt för en stämningsfull vare, får Alice en legitim ursäkt att hålla sig undan julroman som delvis utspelar sig i bokbranschen, från allt och alla, utan att någon ifrågasätter hentänker jag. Och det hoppas jag att läsarna också nes beteende. ska tycka.


istmas r h c r fo t n a w I ll

A

Feelgoodpärla om att

våga börja leva igen Camilla Davidsson är tillbaka med en fristående, varm roman med många blinkningar till bokbranschen.

F

örsta advent står inför dörren och hela Stockholm förbereder sig för den stundande högtiden. Vanligtvis älskar Alice allt gnistrande pynt och ljusdekorationer, men inte i år. Hon har svårt att komma över det stora svek hon utsattes för julen innan och har dragit sig undan i en liten lägenhet på Mariaberget på Södermalm, som hon får hyra av en kollega. För att hanka sig fram hjälper hon aspirerande författare med sina bokmanus, fjärran den lysande framtid hon en gång varit spådd. När Alice kontaktas av Samuel Engman, en omtalad deckarförfattare, angående hans nya bokmanus, tackar Alice mot sin vilja ja till uppdraget, eftersom bankkontot är tomt. Samarbetet går trögt till en början, och till råga på allt blir Alice hela tiden bli störd – av den lilla flickan Poppy och av katten Confucius, vars excentriska ägarinna gör allt för att locka ut Alice ur sin ensamhet.

Samtidigt som julen stunden inser Alice att något med Samuel gör att hon mjuknar upp. Men klarar Alice att lägga sveket från julen innan åt sidan och börja lita på folk igen? Efter succétrilogin om familjen Bergendahl är Camilla Davidsson nu aktuell med en fristående julroman. En storm i juletid utspelar sig på söders höjder och i den gnistrande fjällvärlden, och innehåller spår av romantik, svek, julmys och författardrömmar.

Sagt om

Camilla Davidsson tidigare böcker

"Jag tycker att I fikonträdets skugga är feelgood när den är som bäst och Camilla är en författare med flera härliga titlar i sin bokhylla!" – Ulrika Broman, Magnarp. Läsartips i Femina "Härlig feelgood med en allvarlig underton." – Aftonbladet Söndag

CAMILLA DAVIDSSON

Bakgrund:

Efter en längre tids utbrändhet hörde Camilla av en slump talas om pilgrimsleden till Santiago de Compostela i Spanien och beslöt sig år 2006 för att göra vandringen. Det var där och då hon insåg att hon levt efter samhällets måttstock och inte sin egen. Där föddes en drivkraft ur en vilja att dela med sig av sina erfarenheter av hur fel allt kan bli när man lever ett liv i jakt på yttre tillfredsställelse, status och bekräftelse istället för efter sin egen inre övertygelse.

EN STORM I JULETID Av: Camilla Davidsson Omslag: Sofia Scheutz Format: inbunden Utkommer: 6 oktober ISBN: 9789177714545

foto: anna-lena ahlström

Referenser böcker:

24 goda gärningar & Jag kommer hem till jul film/tv:

The Holiday & Kärlek & anarki

Kvinnor mitt i livet unikt:

Ny fristående julroman av Camilla Davidsson!

ristmas

All I want for ch

målgrupp:

Ja, julen är ett kapitel för sig. Ofta fylld med krav och förväntningar och tom plånbok. Då är det bättre att fly in i en påhittad smällkaramell till julhistoria!


Sagt om Tusen ögon ”En sedelärande berättelse för influencers överallt. Det är rappt berättat och oerhört originellt. Bravo, Ellery Lloyd!” – Clare Mackintosh

Sylvass spänning om

sociala medier

Hon har miljoner följare. Men en är mer uppmärksam än de andra …

E

mmy Jackson kallas också @mamabare och på sociala medier underhåller och tröstar hon brittiska mammor varje dag. Hon är en av de absolut största ”mammabloggarna”, och delar varje dag med sig av roliga och pinsamma anekdoter ur det kaotiska familjelivet. Hennes framgångar blir större och större, och hon försörjer även sin make, en kämpande författare. Hon är kvinnan som har allt, men en av hennes följare vill slå allt i spillror. Samtidigt som Emmy börjar känna sig allt mer förföljd knakar äktenskapet i fogarna. Och i samband med det tar hon allt sämre beslut. Vem är

”För tankarna till Gone Girl … en sylvass debut!” – Sunday Times

ELLERY LLOYD Bakgrund: Ellery Lloyd är en pseudonym för det äkta paret Collette Lyons och Paul Vlitos. Collette är journalist och har skrivit för Elle (UK), The Guardian, The Telegraph och Sunday Times. Paul är författare och har utkommit med två romaner.

TUSEN ÖGON Av: Ellery Lloyd Originaltitel: People Like Her Översättning: Katarina Falk Omslag: Emma Graves Format: inbunden Utkommer: 27 oktober ISBN: 9789177712756

det som försöker krossa hennes familj? Tusen ögon är en djupt beroendeframkallande spänningsroman som tar oss bakom skärmen på samtidens influencer-kultur på ett lika smart som underhållande vis. Författarparet Ellery Lloyd (Collette Lyons och Paul Vlitos) har vävt ett imponerande intrignät i sin pulshöjande debut.

Referenser

författare:

Clare Mackintosh & Lisa Jewell film/tv:

En mördare ibland oss & Dublin Murders

målgrupp:

Spänningsälskarna unikt:

Relationsdrama om hur vi påverkas av sociala medier med stor igenkänning och nerv.

Så trött på äldre kriminalkomissarier med alkoholproblem men vill kanske ändå ha en rejäl dos spänning? Här är böckerna för dig!


istmas r h c r fo t n a w I All

På idylliska Fors gård

Sagt om

Ett oväntat arv

"Ett oväntat arv är den perfekta verklighetsflykten för den som vill kompensera upp höstmörkret med en väl avvägd balans av klöverblom, romantik och hovklapper." – Johannas deckarhörna

står julen för dörren

Tredje delen i romance-serien Kungsbackakvartetten, som handlar om ett gäng vuxna hästtjejer som återupptar kontakten med varandra och överkommer livets hinder på en vacker hästgård.

H

edvig Brage har alltid gjort precis det som förväntats. Gift sig med den stora ungdomskärleken som dessutom delat hennes hästintresse, utbildat sig till och fått tjänst som ridlärare på den lokala ridskolan och fött en underbar dotter, Märta. Men när det visar sig att hennes man haft en affär och dessutom gjort den andra kvinnan gravid rasar det perfekta livet samman. Plötsligt är hon frånskild och ensamstående mamma. Men när ett brev från barndomsvännen Madeleine dyker upp förändras allt. Plötsligt är Hedvig en del av Fors Gårds verksamhet. Men med nytt arbete, ny bostad och en varannan vecka-tillvaro ensam med dottern famlar Hedvig i sin nya tillvaro.

Kanske kan de gamla väninnorna hjälpa Hedvig hitta livsgnistan igen? Hoppet om en sagolik jul inte förlorat än … En sagolik jul är den tredje delen i Sofia Yméns serie om Fors gård i Kungsbacka. En hjärtevärmande historia om att börja om på nytt – med snö, kärlek och hästar som ingredienser.

SOFIA YMÉN

Bakgrund:

Hästtjejen som drömde om att bli författare och till sist blev det på heltid. Sofia hjälper dessutom andra skrivande människor, som lektör och skrivcoach.

foto: Madeleine Wejlerud

EN SAGOLIK JUL Av: Sofia Ymén Omslag: Emma Graves Format: inbunden Utkommer: 3 november ISBN: 9789177714392

Referenser

författare:

Nora Roberts & Lucy Dillon film/tv:

Gilmore Girls & I vår herres hage

ristmas

All I want for ch

målgrupp:

Nostalgiker & häst-älskare unikt:

Sofia Ymén är en etablerad feelgoodprofil som bland annat driver Facebook-sidan Feelgoodfredag, med över 6000 medlemmar.

Ja, julen är ett kapitel för sig. Ofta fylld med krav och förväntningar och tom plånbok. Då är det bättre att fly in i en påhittad smällkaramell till julhistoria!


Feel all

¦

När sanningen

förändrar allt

Författaren till den älskade serien om Café Havsbris är tillbaka med en gripande roman om jakten på försvunnen kärlek.

E

n tragisk händelse lämnar Jess förkrossad och oförmögen att hantera tillvaron. Under många år lever hon i tron att hennes livs kärlek Joe övergav henne när hon behövde honom som mest. Tills en dag, sjutton år senare, när hon rensar ur sin mammas hus. På vinden hittar hon en låda fylld av brev och vykort, alla adresserade till henne från Joe. Insikten om att hennes föräldrar försökt undanhålla dem från henne i alla år, drabbar henne hårt. Men stärkt av det faktum att Joe aldrig menade att lämna henne, påbörjar Jess en resa tillsammans med sina två bästa vänner. Hon måste försöka ta reda på sanningen om vad som egentligen hände. Genom att följa de gamla

urblekta poststämplarna på kuverten följer de i Joes fotspår. En resa som tar dem från London till Irland och till slut ända till New York. Lever Joe fortfarande? Och finns det en chans för dem att hitta honom igen? Jorden runt till dig är en varm, rörande och hoppfull roman som kommer att ge dig tron på kärleken tillbaka.

Good Reads läsare om Jorden runt till dig

"Ahh, such a beautiful, raw, heartbreaking read. This is a triumph by Debbie Johnson and one that takes you on a journey around England, Ireland, and beyond in Jess' quest for the truth after discovering a betrayal." "Life isn't easy and we all deal with loss, pain and tragedy. This novel is about hope, inner strength and the belief that there is still goodness in the world."

DEBBIE JOHNSON

Bakgrund:

Debbie Johnson bor och arbetar i Liverpool. Hon arbetade som journalist i många år tills hon bestämde sig för att det skulle vara roligare att skriva egna historier än att berätta andras.

JORDEN RUNT TILL DIG Av: Debbie Johnson Originaltitel: Maybe One Day Översättare: Cecilia Falk Omslag: Maria Sundberg Format: inbunden Utkommer: 4 november ISBN: 9789177714248

Referenser böcker:

Tistelhonung/Sara Paborn & På egna ben/Marian Keyes film/tv:

Under Toscanas sol & Alla vägar bär till Rom

Feel all

¦

målgrupp:

Feelgoodälskarna som vill ha en bok som riktigt griper tag. unikt:

Debbie har sålt mer än 1 000 000 ex. av sina böcker och publicerats i USA, Frankrike, Tyskland, Sverige, Holland, Turkiet, Italien och Ukraina. Feel all eller för att citera Per Gessle, ”alla känslorna på en och samma gång”! Böckerna som bubblar och spritter av stora känslor, både sorg, bedrövelse och lycka.


Good Reads läsare om

Konsten att laga ett hjärta

Manhattans kvinnor

Smakrik historia om

en krog i New York Den första boken i serien Manhattans kvinnor – som skildrar kvinnors liv i historiens New York.

L

ily Rose är en fantastisk kock. Men året är 1942 och kvinnors plats i restaurangköken är en helt annan än vad den är på hemmaplan. När männen drar ut i krig får Lily en högre position på restaurangen där hon arbetar, den legendariska italienska restaurangen Valentino’s i New York. Lilys mor, en överklasskvinna från Upper East Side, har andra planer för sin dotter. Hon ger Lily ett ultimatum: om Lily vill arbeta kvar måste hon lova att gifta sig med den välbeställda familjevännen Nathaniel Carter så fort kriget är över. Men Lily upptäcker samtidigt att hennes känslor är riktade mot en annan kock i köket på Valentino’s, Tom Morelli.

När kriget närmar sig sitt slut ställs allt på sin spets. Lily får ett dramatiskt besked, och tvingas välja mellan sitt trygga liv och att satsa allt … Konsten att laga ett hjärta är en smakrik roman, som varvar kvinnohistoria med hjärtslitande kärlek i en vibrerande krogvärld. Det här är första delen i serien Manhattans kvinnor, som skildrar kvinnors liv i historiens New York.

"I wish I could give this beautiful book more stars! It is absolutely a Five Star Gold book! It is so well written and historical fiction at its finest!" "Ripped my heart right out of my chest and made me cry so much … My heart ached … Incredible."

KONSTEN ATT LAGA ETT HJÄRTA

ELLA CAREY

Bakgrund:

Flera av Ella Careys böcker har filmatiserats, översatts till över fjorton språk. Hon brinner för berättelser om spännande kvinnor i historien och i vår tid.

Referenser

böcker: Bridgerton-serien av Julia Quinn & De sju systrarna-serien av Lucina Riley film/tv:

No Reservations & The Hundred-Foot Journey

KONSTEN ATT LAGA ETT HJÄRTA Av: Ella Carey Originaltitel: The Jewel of New York Översättare: Helen Ljungmark Omslag: Emma Graves Format: inbunden Utkommer: 11 november ISBN: 9789177714293 målgrupp:

Historie- och matintresserade feelgoodläsare. unikt:

Bygger på verkliga händelser och är en gripande berättelse om att som kvinna ta över makten över sitt liv i den konservativa överklassen i New York under 40-talet.

Vi älskar som bekant att drömma oss bort till svunna tider där allt verkligen inte var rosenrött, men där fantasin får flöda lite friare bland krinoliner och kakelugnar.


pocket "Under samma himmel är en underhållande roman som inte ger sken av att kärleken är rosenskimrande."

"Hennes bästa bok hittills!" – Jojo Moyes

"Det här är en värmande berättelse som rör sig mellan ett glittrande London och snötäckta, brittiska byar. Mellan familjekaos och gamla förälskelser."

– Btj-häftet nr 16

SEPTEMBER

"Den här boken kommer att ta andan ur dig."

UTGIVNINGSDATUM: 6/10

"Kinsella bjuder på många skratt och en skön känsla av att man själv är riktigt sansad." – Tara

NOVEMBER

– Jodi Picoult

– Hemmets Journal

UTGIVNINGSDATUM: 25/8

OKTOBER

SEPTEMBER

AUGUSTI

UTGIVNINGSDATUM: 29/9

OKTOBER

" Den här berättelsen går rakt in i hjärtat och kan ha en ångestdämpande effekt."

UTGIVNINGSDATUM: 10/11

– Tara

"Julen enligt Julia är en riktigt romantisk komedi. Lättläst och lagom förutsägbar med mycket julkänsla. Extra mysigt med de oväntade karaktärerna och att allt inte är guld och gröna skogar, som det så lätt kan bli i en feelgood."

"Moyes vet hur man väver en bra och värmande feelgoodfilt och visar här också en stor kärlek för hästar och deras hängivna ryttare. Romantisk historia som griper tag." – Tara

UTGIVNINGSDATUM: 13/10

"En riktig bladvändare som blandar flera generationers kvinnors historier med spänning och hjärtskärande livssituationer."

– Aftonbladet Söndag UTGIVNINGSDATUM: 15/9

– Krimskolan UTGIVNINGSDATUM: 6/10

"Lucy Foley har en imponerande förmåga att gradvis förändra porträtten av alla inblandade, så att spänningen hela tiden stiger. … Boken är uppbyggd som ett växelspel mellan olika perspektiv, och också med vinkningar till flera Agatha Christie-deckare." – Dagens Nyheter

UTGIVNINGSDATUM: 4/11

UTGIVNINGSDATUM: 13/10


Printz Publishing är förlaget som ger ut intelligent underhållning. Smarta och välskrivna berättelser som berör.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.