__MAIN_TEXT__

Page 1

PRÊT-À-PARTIR MAGASIN

AUDI Q7 // FORD KUGA PHEV // MAZDA3 // L R DISCOVERY SPORT // VW GOLF

LANDIDYL PÅ KARLABY KRO // EVENTYRLIGE ALCHEMIST// JUNI FAVORITTER NUMMER 41 JUNI 2020

ISSN 2596 - 6774 PRET-A-PARTIR.DK


PRÊT-À-PARTIR

JUNI 2020 Forsidefoto: Malene Raith

Reportage Audi Q7

Nyheder

Mini Cooper Countryman, Ford Explorer PHEV, Volvo begrænsning, Toyota Proace City Verso

Test

Mazda3, Land Rover Discovery Sport, VW Golf 8

Autopiloterne

Morten Bek og Malene Raith har denne gang sat sig bag rattet på hver sin Ford Kuga PHEV

Getaway Guiden

Gensyn fra det idylliske Karlaby Kro i Sverige

Gourmet

Anne Køster er Alice i Eventyrland under Alchemists blinkende Michelinstjerner

Velvære

Tjek alle de skønne nye junifavoritter Kopiering af tekst og foto er kun tilladt efter aftale med redaktionen. Ved spørgsmål kontakt ansvarshavende redaktør Malene Raith på malene@pret-a-partir.dk PRÊT-Á-PARTIR Magasin er gratis at abonnere på: Ja tak


VERDENS SMUKKESTE BIL KAN ENDELIG BLIVE DIN

Du har altid drømt om at køre verdens smukkeste bil. Mazda3 har netop vundet World Car Design of the Year, og selvom den ligner en million, kan drømmen opfyldes for 3.395 kr. om måneden. Stor udstyrspakke, skarpe køreegenskaber, avanceret sikkerhedsteknologi, service og vejhjælp er inkluderet i prisen. Oplev verdens smukkeste bil, og hør mere om privatleasing, hos din Mazda-forhandler i dag.

Tilbuddet gælder Mazda3 hatchback 2.0 150 hk Sky. Leasingperiode 36 mdr. og 15.000 km/året. Fast leasingydelse á kr. 3.395 kr. Udbetaling kr. 14.995,- Samlet betaling i perioden 137.815 kr. Samlet ydelse indeholder FDM afleveringsgebyr på 600 kr. Leasingydelserne er faste og inklusive serviceaftale, finansierings- og leveringsomkostninger. Ydelserne er ekskl. grøn ejerafgift, forsikring og brændstof. Positiv kreditgodkendelse forudsættes. Bilen er vist med ekstraudstyr. Brændstoføkonomi ved blandet kørsel 17,2 km/l. CO2-emission 132 g/km. Energiklasse

DRIVE TOGETHER


SEAT Leon 2.595 kr./md.

SEAT Arona 2.595 kr./md.

SEAT Ateca 3.895 kr./md.

3 favoritter - 3 lave leasingpriser Samme lave førstegangsydelse på kun 4.995 kr.

Leon, Arona eller Ateca? 3 favoritter fra et af Danmarks hurtigst voksende privatleasingprogrammer. Vælg mellem den kraftfulde SEAT Leon, den prisvindende SEAT Arona eller den rummelige SUV SEAT Ateca.

Oplev dem trygt hos din lokale SEAT forhandler – vi overholder naturligvis alle gældende retningslinjer for sikker kundebetjening.

Bilerne vises med ekstraudstyr. SEAT Leon SP Forbrug v/bl. kørsel: 11,9 - 19,2 km/l (WLTP) CO2: 123 - 189 g/km. A - A . SEAT Arona. Forbrug v/bl. kørsel: 16,4 - 20,4 km/l (WLTP) CO2: 128 - 139 g/km. A - A . Mdl. Ydelse på Leon SP og Arona fra 2.595 kr./md. Løbetid 36 mdr. 15.000 km/år. Udbetaling kr. 4.995. Samlet pris fra kr. 98.415. SEAT Ateca. Forbrug v/bl. kørsel: 11,5 – 16,9 km/l (WLTP) CO 2: 150 - 198 g/km. A - C . Mdl. ydelse fra 3.895 kr./md. Løbetid 36 mdr. 15.000 km/år. Udbetaling kr. 4.995. Samlet pris fra kr. 145.215. Privatleasingen via Nordania Finans. Gælder så længe lager haves. Kreditgodkendelse kræves. Ekskl. vinterdæk, forsikring, brændstof og grøn ejerafgift. Alle priser er inkl. service og reparationsabn. (værdi min. 7.884 kr.). Læs abn. vilkår på www.seat.dk/sr. Kilde: bilstatistik.dk +

+

+


PRÊT-À-PARTIR Corona er på retur og dagligdagen så småt på vej mod

normalen. Internationale testture er dog stadig no go, så vi har i stedet nydt solskinnet i Danmark bag rattet på den nye bistre Audi Q7, den faceliftede Land Rover Discovery Sport samt den nye genkendelige og alligevel anderledes VW Golf 8. Autopiloterne har testet den nye Ford Kuga PHEV sammen hver for sig, og Morten Bek nydt den opgraderede basismotor i Mazda3. Anne Køster er Alice i Eventyrland på tur med Filurkatten, da hun besøger den to-stjernede Michelinrestaurant Alchemist, vi mindes også den idylliske getaway på Karlaby Kro i Sverige, og som altid er der inspirerende nye junifavoritter til dig eller en du holder af bagerst i bladet.

Malene Raith, journalist og redaktør Morten Brunsgaard Bek har sat sig bag rattet på den nykårede vinder af World Car Design of the Year 2020, Mazda3, der har fået 28 nye hestekræfter under hjelmen.

Morten Bek er uddannet journalist fra universitetet i Århus og har siden 2005 arbejdet med motorjournalistik på blandt andet Bil Magasinet, Berlingske og Bilbasen. Han driver til daglig det populære bilsite Blog Om Biler bek@blogombiler.dk

Anne Køster er stadig i himlen efter en fortryllende aften på Danmarks vildeste to-stjernede Michelinrestaurant Alchemist.

Anne Køster er passioneret foodie og skribent med en fortid som vinanmelder på blandt andet magasinerne Mad & Bolig og Mad & Venner. Hun er desuden indehaver af Haps, som rådgiver virksomheder indenfor mad og drikke. anne@annekoster.dk

PRÊT-À-PARTIR Magasin udgives af: Max Media Tuborgvej 26 DK-2900 Hellerup Tel. +45 2462 1339 CVR. DK38191276


PRÊT-À-PARTIR

EKSKLUSIV 2.5 Tekst & foto: Malene Raith


AUDI Q7


PRÊT-À-PARTIR

Jeg bremser vognen, da asfalten stopper og ruller forsigtigt ud på den støvede grusvej med de mange dybe stenede huller. Det her ville ikke være rart i en sportsvogn, men nu er det her jo en firhjulstrækker, ikke? Eller er det egentlig mere en sportsvogn? Design og kabine taler egentligt mest for, at Audi Q7 først og fremmest en luksus familie SUV. En stor eksklusiv direktionsvogn til livet i byen - med masser at give af på motorvejen naturligvis.

øjnene op for at kunne erhverve sig en premium SUV billigt på gule- eller papegøjeplader, et syndrom, som senere blev aflivet af lovgivning, bøder og nuvel, finanskrisen. Ikke desto mindre havde folk taget de store vogne til sig som hverdagsbiler, og sidenhen er SUV-segmentet jo nærmest eksploderet i undersegmenter. Og popularitet.

Audi Q7 fik et facelift i 2010, og først i 2015 kom anden generation på markedet med mere plads i kabinen, et Og det nye facelift forstærker i høj grad den overbevis- lettere karosseri og bedre brændstoføkonomi. Og det er ning, men som jeg ruller videre ud ad den udfordrende såmænd den vogn, der i 2019 fik et tiltrængt facelift, jeg grusvej viser Q7 mig en overraskende side af sig selv. har sat mig bag rattet i.

Træder i karakter

Med tiltrængt mener jeg, at både design og teknologi jo hurtigt bliver bedaget nu om stunder, der sker meget på Første generation Audi Q7 så dagens lys i 2005, men fire år - det er såmænd ikke usædvanligt at bilmodeller var, selvom det var Audis første luksus SUV nogensin- skifter en hel generation i samme tidsrum - og derfor er de, måske ikke så stor en overraskelse, som dens brødre det naturligvis på tide med en opgraderet luksus i luksus Porsche Cayenne og Volkswagen Touareg var, da de blev SUV'en. Og det har Q7 unægtelig fået. introduceret nogle år forinden i 2002. Fronten er ny og forsynet med ikke bare Audis forstørTil gengæld klædte den store Q7 mærket og ramte des- rede, men også nydesignede grill med de flabede lodretuden den nyopståede bølge af behov for store luksuriøse te lameller (der på denne her S-Line er farvet sorte og vogne helt rigtigt. Der var højkonjunktur og mange fik derfor ikke så iøjenfaldende), forlygterne er smallere,


AUDI Q7

blandt andet et mere cool bundskjold. Q7 fremstår med andre ord i et mere bistert og snerrende design, hvilket vognen, hvis du spørger mig, utvivlsomt fortjener. For glem at gå et i med omgivelserne i denne her vogn, det nye Audi design med den markante og voluminøse grill får på bedste vis Q7 til at stå ud og træde mere i karakter, og det, jeg synes, den fortjener.

skarpere og kan bestilles med - hold på hat og briller HD Matrix-LED med laserlys, der ganske enkelt bader motorvejen i lys om natten. Spitzenklasse.

Også indvendigt er kabinen rykket et niveau op i eksklusivitet med den digitale instrumentering (Audi virtual cockpit Plus) og de to nye elegante trykfølsomme skærme i midten, som vi kender fra andre Audier i premium segmentet. Øverste med Audi Connect og infotainment, navigation mm., nederste styrer klimaanlæg, sædevarme, køremodes mv. Jeg har tidligere haft lidt udfordringer med de her digitale knapper, der med lyd og vibrationer giver en fornemmelse af tryk, fordi jeg i bund og grund er et utålmodigt menneske, der bare tæsker løs på knapper. Nu har jeg så endelig lært, at hvis jeg trykker lidt mere kontrolleret og roligt (hvilket de fleste mennesker forhåbentlig er), fungerer de jo faktisk nemt og effektivt. Og så må vi ikke glemme, at det hele bare er en nydelse for øjet at kigge på. Audis sublime brede gearvipper i midterkonsollen er her også endnu, og på bagsæderne og i bagagerummet er der så rigelig med plads, at det er muligt at vælge en tredje sæderække til sin Q7.

Komfort og dynamik

Modellen, jeg tester, er en Q7 S-Line 50 TDI quattro, Bagenden er også blevet spidset til med nye smalle der har en 3.0 liters V6 turbodieselmotor med 286 heLED-baglygter, der er forbundet af en kromliste, og så stekræfter og et smooth 8 trins tiptronic automatgear. er denne her S-Line piftet lidt mere sportsligt op med Firehjulstrækket er permanent og med til at gøre kørslen


PRÊT-À-PARTIR til en stabil og komfortabel fornøjelse, altså ud over, at det selvfølgelig også er praktisk at have i terrænet. Men altså, nu vover jeg lige pelsen, for jeg vil nu påstå, at det nok ikke er der, vi kommer til at se de fleste Q7'ere tulle rundt. Q7 er jo først og fremmest en luksus SUV med plads til familien og det gode liv, og det er da også utroligt behageligt at bevæge sig rundt i trafikken i byen og på motorvejen bag rattet på den store vogn. Størrelsen og dermed siddehøjden medvirker desuden til at sænke mit blodtryk, da jeg ikke får blokeret udsynet i samme grad, når en varevogn kører ind foran mig, og samtidig føles den let og frisk på speederen (omend med lidt forsinkelse, når man træder hårdt til).

kere skal være komfortable fremfor dynamiske i undervognen, og bevares, de bruges jo også mest til at cruise i, men alligevel nyder jeg den mere stramme og sporty følelse her i Q7. Jeg kan vælge køreprogrammer i Audi drive select, og vognen har adskillige til terræn, men til at begynde med sætter jeg den bare i komfort mode, da jeg når den voldsomt hullede grusvej i Nordsjælland. Og det viser sig at være et glimrende valg. For modsat andre ultra komfortable luksus SUV'er, kører Q7 overraskende ubesværet ned i og op ad de dybe huller, uden at kabinen vipper noget særligt. Ingen grund til at spise søsygetabletter, og jeg kan endda sætte farten op uden at det føles voldsomt eller har indflydelse på komforten. Og det imponerer mig en hel del. Nok er jeg ikke super glad for den markante diesellyd, men i så fald kan jeg jo bare vælge en benzinvariant. Eller måske endnu bedre, lydfølsomme sjæle eller folk, der bare gerne vil spare ekstra på brændstoffet kan nu også kaste sig over en af de to nye Q7 plug-in hybrider, der kører op til 31,3 kilometer på literen. Den mindste plug-in hybrid, Q7 TFSI 55 e quattro, er sågar Q7s indstigningsmodel til kr. 995.000,- ***

I byen og ved lavere hastigheder bider jeg mærke i den markante dieselmotorlyd, men her på motorvejen er den helt væk og kabinen behageligt dæmpet. I sving og på den snoede tilkørsel til motorvejen klæber Q7 helt fantastisk til asfalten, men det skal dertil siges, at denne her vogn også er udstyret med højteknologisk ekstraudstyr, som for eksempel firehjulsstyring og aktiv krængningsstabilisator, der er begge er del af en "Affjedringspakke" til knap kr. 95.000,- Q7 S-Lines adaptive luftaffjedring er Testbilen, Audi Q7 S line 50 TDI quattro, kører ca. 11,5 mere sporty og stram, hvilket jeg rigtig god kan lide. Der kilometer på literen (blandet kørsel) og koster fra kr. er nemlig lidt tendens til, at de luksuriøse firhjulstræk- 1.290.000,- uden ekstraudstyr.


AUDI Q7


PRÊT-À-PARTIR

Bedre Basis Tekst og foto: Morten B. Bek


BEK OM MAZDA3


PRÊT-À-PARTIR

Basismotoren i Mazda 3 har fået 28 hestekræfter mere, har masseret 2-liters motoren til en højere ydelse, som og det giver mere bundtræk og mere køreglæde. Priserne lyder af mere acceleration og mere overskud. 28 hk mere, skal man dog lige tygge på, for 3’eren er langt fra de billig- så basismotoren nu yder 150 hk. ste udgaver af Focus, Ceed og Corolla.

Oser af mere Det er ingen facitliste, som siger, hvor meget er nok, og hvor meget er for lidt. Jo, når det kommer til, hvor meget salt du må indtage, hvor meget kaffe du må drikke og hvor mange timer du skal arbejde hver dag, så er der ret så præcise tal. Når det kommer til hestekræfterne i en bil, så er dit bud så godt som mit, og mit er så godt som bilproducentens. Den nye Mazda 3 startede for godt og vel et år siden med en 2-liters benzinmotor med 122 hk som basismotoren. Dengang faktisk med den motor som den eneste benzinmotor, før den nye SkyActiv-X-motor med 180 hk fulgte efter. Jeg har haft den samme mening hele vejen i gennem; basismotoren er tilpas, samtidig med at den også er en motor, som kunne have bedre bundtræk og mere at give af. Mit bud er, 122 hk er nok, men jeg mener også, mere flere kræfter ville være bedre. Mazda 3 er ingen voldsomt tung bil, men den ligner en bil, der kan mere end flytte sig adstadigt som en Skoda Rapid. Den oser af mere end 122 hk. Og Mazda har set skriften på væggen. Japanerne

Langt hurtigere acceleration

Der er stadig maksimalt 213 Nm ved de samme 4.000 o/min til rådighed, men fornemmelsen er der allerede efter de første få kilometer. Den er stærkere, ret meget stærkere. Basis-3’eren kan nu klare 0-100 km/t på 9,1 sekund og løbe 206 km/t på toppen. Den gamle basisversion med sine 122 hk skulle bruge 10,4 sekunder og løb tør for mere at give af ved 197 km/t. Topfarten er ligegyldig, mens hurtigere acceleration er noget, man bliver rigtig glad for. Der er stadig ingen turbolader i den store motor, så man er afhængig af at skabe træk på den gammeldags måde: Med omdrejninger. Det var meget nødvendigt med 122 hk, og ingen storslået oplevelse, fordi motoren aldrig føltes helt “vågen”. Hvis jeg skulle sætte procent på, bare for at illustrere forskellen, så er den forstærkede motor mindst 25 procent mere vågen. Der er meget bedre respons fra lave omdrejninger, og der er vokset større muskler frem fra lave til høje omdrejninger, hvor der før var ret tynde overarme. Det kræver omdrejninger, hvis motoren skal føles af 150 hk på samme måde, som de gør i en Golf 1,5 TSI med


BEK OM MAZDA3 150 hk. Man skal op på både 4.000 og 5.000 o/min for at den føles næsten lige så frisk som den tyske motor. Den er støjsvag og lyder ikke anstrengt, så det er ikke ubehageligt at bevæge sig rundt deroppe. Det gør jeg en del i løbet af testugen, og uden problemer 15-16 km/l.

i gang med at sammensætte sin nye Mazda 3, så spring Sense-udgaven over og brug 15.000 kr. mere. For 290.000 kr. kommer klimaanlægget, bakkamera, 18” alufælge i stedet for 16”, nøglefri adgang og start og andre goder til.

En basisudgave af Kia Ceed koster 195.000 kr. Der er så Den manuelle gearkasse er fantastisk. Gearkassen i den stor en forskel, at man skulle tro, de var i forskellige klasnye Golf, som testet med 1,5’eren med 130 hk, er tarvelig ser, ikke begge en del af Golf-klassen. Men tal er taknemog træg ved siden af. 3’eren kører med en af de bedste melige, og jeg siger, at prisen for den billigste 3’er er til at gearkasser i Golf-klassen, hvis ikke den bedste. forsvare, fordi der er store forskelle på motor og udstyr Cylinderfrakoblingen, som også 122’eren havde, er med mellem 3’eren og Ceed’en. til at give det lave brændstofforbrug. Men hvor Golf ’ens frakobling af to af de fire cylindre sker med meget få vi- Ceed til 195.000 kr. har en 1-liters motor med 100 hebrationer og støjgener til følge, er der overraskende me- stekræfter, og den er godt udstyret. Men ikke som den get spektakel i Mazda’en. Når den kører jævnt med lave billigste 3’er med 150 hk, alufælge, adaptiv fartpilot, omdrejninger, raller motoren og rat og pedaler vibrerer. LED-forlygter, navigation, regnsensor, el-foldbare sideIsær når motoren er kold, er det et problem, som træder spejle og stort head-up-display i forruden. En Ceed af frem igen og igen. Løsningen? Flere omdrejninger! Eller slagsen, som kommer tættere på basisudgaven af 3’eren måske en opdatering, Mazda? (140 hk, Comfort-udstyr, Collection-pakke og LED-forlygter) koster 273.000 kr.

Pris langt fra konkurrenterne, sådan da

Mazda 3 kunne på nogle punkter være bedre. Den er inSiden jeg kørte den nye 3’er for første gang, er priserne gen familiebil, selv om den er blandt de absolut længste i steget. Basismodellen Sense med de 122 hk kostede i starten af sidste år 250.000 kr. Den steg på et tidspunkt Golf-klassen; bagsædepladsen er slet ikke som i en Golf. med overskuelige 5.000 kr., men nu koster basismodel- Men affjedringkomforten, styretøjet, den usædvanligt len yderligere 20.000 kr. lækre materialekvalitet og indretning, støjniveauet og de Motoren er meget bedre, og isoleret set er 275.000 kr. både dynamiske og behagelige køreegenskaber trækker i for billigste variant til at forsvare. Den har trods alt 150 den anden retning og gør den japanske hatchback til en hk (friskere end før), og den er meget veludstyret (dog fremragende bil til to voksne. Den langt stærkere basismed aircondition, ikke automatisk klimaanlæg). Er man motor var lige præcis det, der manglede. ***


PRÊT-À-PARTIR

P(HEV)LETSKUD Tekst: Malene Raith Foto: Morten Bek og Malene Raith


AUTOPILOTERNE

"Kuga PHEV er et tilbud af de helt store, en skelsættende bil, og man får rigtig, rigtig meget bil og plug-in-hybrid for pengene. " - Morten Bek "Det er altså ikke, som man måske kan tro, en skizofren bil for folk, der ikke rigtig kan beslutte, om de er til brændstof eller el." - Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR

Den er rummelig, praktisk, kører langt på literen og så er den blevet elektrificeret. Nok kommer den nye generation Ford Kuga også i diesel- og benzinmotorvariationer, men Autopiloterne har kun kigget nærmere på sensationen: den nye plug-in hybrid. Og ikke kun fordi, det er Fords mest elektrificerede vogn til dato herhjemme, men fordi det er den billigste variation og den, der af samme grund utvivlsomt vil blive langet flest over disken af . Men inden man ræser ud for at købe vognen, bør man lige skrive sig bag øret, at en plug-in hybrid (PHEV), og det gælder også Ford Kuga PHEV, først fungerer optimalt med et fuldt opladet batteri.

Hvad kører vi i? Det er den nye tredje generation af den kompakte SUV fra Ford, vi er hoppet bag hvert sit rat i. Første generation så dagens lys i 2008, anden i 2013 (i Europa), fik sidenhen et facelift, der gjorde vognen robust og SUV-agtig, men med den nye tredje generation er Kuga blevet mere strømlinet og crossoverlignende. Morten Bek tester topmodellen Ford Kuga PHEV Vignale, og jeg, Malene Raith, Ford Kuga PHEV ST-Line.

Hvad er nyt?

Den nye Ford Kuga er lavet på samme platform som Årets Hvor er vi? Bil i Danmark 2019, nemlig Ford Focus, og blevet lavere, længere og bredere i forhold til forgængeren. Designet har Den internationale testkørsel skulle efter planen være løbet som sagt forladt det bombastiske SUV udtryk til fordel for af stablen i Faro, Portugal, (og ikke i Spanien, som vi er enige et mere dynamisk crossoverlook med Fords nye signatur om i podcasten) i slutningen af marts, men blev af åbenlyse kølergrill og mulighed for adaptive LED-forlygter. grunde aflyst. Præsentationen af den nye elektrificerede bil fra Ford måtte derfor vente lidt på sig, da det er en længe- Kabinen er ny og mere rummelig, bagsædet kan rykkes revarende proces at få fordelt testbiler til alle lande i stedet. frem og tilbage, afhængigt af om man vil have plads i baMen nu er det lykkedes, og Autopiloterne har testet den helt gagerummet eller plads til lange ben, og instrumentbordet nye Ford Kuga PHEV hver for sig i Danmark. er overskueligt og enkelt, som man kender det fra andre


AUTOPILOTERNE

modeller, med mulighed for 12,3" fuld digital instrumentering og headup display i form af en lille plastikplade ved forruden. Trådløs oplader er standard, og så kan man få det nyeste sikkerhedsudstyr til vognen såsom skiltegenkendelse, vognbaneassistent og 360 graders kamera, så man har fuld kontrol med omgivelserne. Men selvfølgelig er den vigtigste fornyelse ved Ford Kuga, at den, ud over de rene benzin- eller dieselmotorvarianter, nu altså kan fås som plug-in hybrid. Altså med både elmotor, der får strøm fra et batteri som oplades med kabel, og brændstofmotor. Helt nøjagtig en 4 cylindret 2,5 liters benzinmotor og en elmotor, der får energi fra et 14 kWh batteri, som tilsammen giver 225 hestekræfter på forhjulene. Kuga PHEV er desuden udstyret med en trinløs CVT-gearkasse, der styres via en drejeknap i midterkonsollen. Kuga har vanen tro forskellige køremodes som Ecomode, Dynamisk mode osv., men plug-in hybriden har desuden fire ekstra modes til at generere ekstra strøm til batteriet fra opbremsning og rullen, et mode til at køre på en optimeret blanding af strøm og brændstof og et til fuld elektrisk kørsel.

vendt kun på brændstof skulle regnskabet være på ca. 15,4 kilometer på literen. Men mest optimalt er det naturligvis, at lade vognen selv blande brændstof og strøm og derved komme meget langt på literen (op til 71,4 km/l) afhængig af kørestil. Kuga PHEV kommer ikke med en ladeboks, og man er derfor heller ikke bundet af et abonnement, men bliver dog leveret med både et type 2, som kan lade vognen op ved ladeboksen i indkørslen på omkring tre en halv time, samt et nødladestik (aka "mormorstik"), der kan gøre det på ni. Ford Kuga PHEV må desuden trække 1200 kilo på krogen. Prisen på starter på kr. 270.000,- og det er såmænd for denne her plug-in hybrid.

Hvad synes Morten?

“Rigtig meget har ledt op til det her øjeblik. Tidspunktet, hvor man i Danmark kan købe en plug-in-hybrid med god plads, masser af udstyr, pæn elektrisk rækkevidde OG en motor med kræfter til mere end en sløv overhaling uden at skulle bruge 400.000 kr. Indtil nu har det med Kia Niro Crossoveren kan ifølge Ford på den måde køre omkring 50 PHEV været nemt at få en god plug-in-hybrid under kilometer på ren strøm ved hastigheder op til 135 km/t med 300.000 kr., men hvis man er typen, som sætter pris på at benzinmotoren slået helt fra. En smart funktion, hvis man have solidt overskud til sprint og overhalinger, så er den for eksempel kører ind i en by med miljøzone og adgang koreanske crossover dømt ude. Den har 136 hk, og de 136 forbudt for brændstofvogne. Når strømmen er brugt op, heste er forholdsvis tamme og foretrækker at stå i boksen og slår brændstofmotoren automatisk til igen. Kører man om- hygge sig, ikke løbe rundt i galop på marken.


PRÊT-À-PARTIR

Hvordan lyder alt det gode fra Niro PHEV OG 225 hk til kun 10.000 kr. mere end den billigste Niro så? Netop, som et skelsættende tidspunkt. En moderne, rummelig, sikker crossover med plug-in-teknologi og 225 hk til 270.090 kr. Det har vi ikke set før, og konkurrenterne må være lige så forundrede og overraskede som vi andre er, over at Ford kan sælge sin nye Kuga PHEV til fantasipris. Fakta: I Tyskland koster Kuga PHEV Titanium 20.000 kr. MERE, end den gør i Danmark. I Tyskland koster den direkte konkurrent fra Peugeot, 3008 Hybrid med 225 hk, omtrent 15.000 kr. mere end Kuga PHEV gør i landet med Autobahn. I Danmark koster 3008’eren 460.000 kr. Det er 190.000 kr. mere end Kuga. Hold. Nu. Op.

lere sige, at Kuga PHEV er den mest adstadige og komfortfokuserede Ford, jeg har kørt i årevis. Selv den store Galaxy har mere liv i styretøjet og præcision i undervognen. Men affjedringskomfort og køresikkerhed tæller i den grad også i det her segment, og der gør Kuga PHEV det rigtig godt. 2,5-liters benzinmotoren er stor, når man tænker på, at Kia bruger en 1,6’er i bl.a. Niro. Det gør en forskel, og også selv om batteriet tømmes, er Kuga PHEV ret kraftigt motoriseret. Det er helt tydeligt, at en stor benzinmotor med solidt bundtræk er en bedre og mere økonomisk løsning end en lille motor, der især presses, når der ikke er mere strøm at tage af. Så smart tænkt med den 2,5’er, Ford. Kuga PHEV er et tilbud af de helt store, en skelsættende bil, og man får rigtig, rigtig meget bil og plug-in-hybrid for pengene. Men man får ikke den bedste SUV i klassen, så på den måde er det også rigtig godt for Ford, at prisen er skarp.”

Hvad synes Malene?

"Den lydløse start, stille motorgang og øjeblikkelige elektriske acceleration kan jeg ikke få nok af. Det er lækkert at rulle lydløst ud af indkørslen, jeg sidder godt og højt, har plads til det hele, og så kører Kuga PHEV simpelthen rigtig godt. På den der stabile Ford-måde, og samtidigt utrolig støjsvagt. Også med motoren i gang. Og CVT-gearet, der måske kan Til prisen er Kuga PHEV en fremragende bil. Det gælder snerre lidt, når man træder til speederen, er faktisk både bebåde drivlinjen og så meget andet, der gør den til et godt hageligt nedtonet og effektivt. tilbud. Jeg siger god bil til prisen, fordi der er punkter, hvor 3008’eren klart overhaler den. Ford har ikke en heldig peri- Interiør og instrumentbord er måske ikke så voldsomt sexode, når det kommer til design. Kuga kunne være designet et, og det synes jeg heller ikke det ydre design er, men det er af et kinesisk eller amerikansk mærke, og den kunne være gennemført praktisk, genkendeligt for Fordfans, og det viren hvilken som helst bil. Den er generisk, tilforladelig og ker. Masser af plads og køreglæde på den komfortable side. bare okay. Nå ja, den ER designet af et amerikansk mær- Skal jeg sætte fingeren på noget, må det være gearvælgeren, ke, for Ford har sine dybeste rødder i USA, ikke Europa, så som man drejer over Reverse, Neutral og i Drive. Det er let jeg er egentlig ikke overrasket. Som Vignale ser den alt for og lige til, men jeg mangler en knap, så jeg nemmere kan kromsminket ud til mig, og jeg er misundelig på Malenes sætte i Park, i stedet for at skulle dreje hele vejen tilbage igen. ST-Line-version, som toner det hele ned og gør det grundlæggende design mere dynamisk. Interiøret er som i Focus, stort set en ren kopi. Selv i topmodellen Vignale, med læder flere steder end på sofaen derhjemme, er det materialemæssigt i bedste fald gennemsnitligt, designmæssigt uinteressant. 3008 er måske nok ikke nær så nem at betjene, med så meget der foregår på touchscreen, men materialer og design er lysår foran. 3008 har jeg endnu til gode at prøve som plug-in-hybrid, mens plug-in-hybriden er den eneste Kuga, jeg har kørt. Så det vil ikke være rimeligt at sammenligne 1 til 1. Jeg vil hel-


Helt sikkert i småtingsafdelingen, men til gengæld en daglig oplevelse. Man skal også vide, at det er svært at køre energi tilbage på batteriet, når det er tomt. Jeg satte vognen i det kraftigste regenererende køremode, da batteriet var fladt her bruges der brændstof til at lade op - og på en tur fra København til Roskilde lykkedes det mig at få 3 kilometer på batteriet igen. Det kostede til gengæld over 70 kilometer på brændstoffet. Så er det nu altså nok smartere at smutte forbi en ladestation i stedet.

AUTOPILOTERNE

Det er vognens kernekompetance, som kræver, at man oplader batteriet dagligt. Og jeg lægger tryk på kræver - hvis Kuga PHEV skal give mening. Vognen kører suverænt bedst med gang i begge motorer, og uden elmotoren bliver vognen altså lidt en småkedelig vogn. Så er der ikke meget fidus ved at køre plug-in hybrid. På nær prisen altså.

Af samme grund synes jeg også, at det er lidt ærgerligt, at der ikke følger en ladeboks med vognen. Jeg kan godt lide pricippet om, at folk selv må vælge leverandør, men omTil gengæld fungerer det suverænt, når jeg lader vognen vendt frygter jeg, at det gør det lidt for let for folk at købe selv styre blandingen af el og brændstof. Så kan man køre Kuga PHEV, alene fordi den er billig. For så bare at køre på virkelig langt på literen, hvis man kører sådan nogenlunde brændstof og spare udgiften til en ladeboks/abonnement, indenfor fartgrænserne, og hele tiden få gavn af den gode og dermed ikke få glæde af vognens fulde potentiale. elektriske acceleration. Og det er jo det, der er meningen med en plug-in hybrid. Det har da også fået flere lande i Europa til at overveje at fjerne afgiftfritagelsen på plug-in hybrider. Hvis man ikke Kuga PHEV er ikke, som man måske kunne tro, en ski- gider lade, bør man i stedet vente på den almindelige Kuga zofren bil for folk, der ikke rigtig kan beslutte, om de er til hybrid, den uden ledning, som kommer senere på året. brændstof eller el. Det er en bil til folk, der gerne vil køre Men har man omvendt opladningsmuligheden, får man langt på literen, hvilket de jo kan med hjælp fra batteriet. unægtelig meget bil for pengene. " ***


PRÊT-À-PARTIR

Begrænset Volvo I august 2014 hev Volvo klædet af deres store nye XC90, der ikke bare havde fået et banebrydende nyt design, men også state-of-the-art selvkørende teknologi, mens de stolte gentog slogannet om, at ingen pr. 2020 ville blive slået ihjel bag rattet på en ny Volvo. Men hvor man måske havde håbet på endnu mere højteknologisk sikkerhedsudstyr, må vi nu sande, som det blev varslet i 2019, alt slogannet faktisk handler at alle nye Volvoer, gældende fra sidste uge af maj 2020, fremover bliver produceret med en begrænset topfart på 180 km/t. Samtidig bliver vognene leveret med en såkaldt Care Key, der giver ejeren mulighed for at begrænse hastigheden yderligere, hvis man f.eks. låner sin vogn ud til uerfarne yngre bilister, eller andre man ikke helt har fidus til. Dermed overlader Volvo altså nu overhalingsbanen til de andre premiumbiler. Om alkohollås også vil indgå i vognene på et senere tidspunkt, kan man jo så spekulere over.


Toyota Proace City Verso

NYHEDER

Her i juni går forsalget til den nye rummelige Toyota Proace City Verso i gang, en vogn, som i den grad handler om kan have hele familien med. Der har nemlig ikke bare plads til tre store børnesæder klikket i isofix på bagsædet, det er også muligt at få den i en lang udgave med en tredie sæderække, hvor to voksne kan sidde med komfortabel plads til benene og kigge ud af vinduet. Omvendt kan man lægge hele dynen ned og bare rulle barnevognen ind, uden at klappe den ned. Og selvom vognen er læsset med unger, er her stadig rigelig med opbevaringsplads under gulvet ved bagsædet, i instrumentbordet under forruden, over hovederne (hvor man stadig kan sidde med høj hat) ved forsædet, ja hele 16 forskellige steder er det muligt at gemme lommeuld, madpakker, skrald og andet ved hånden værende. Den store vogn er naturligvis ikke en dynamisk oplevelse, men den kører fint og komfortabelt nok til det, den skal. Toyota Proace City Verso bliver bygget i Spanien side om side med sine søskende fra samarbejde med franske PSA: Opel Combi, Peugeot Rifter og jep. Citroën Berlingo. Prisen starter på kr. 199.900,- for en 1.2 liters benzinmotor med 110 hestekræfter. Tryk på billedet herunder og hør Autopiloternes podcast om Proace City Verso, og hvorfor mænd umuligt ikke kan være kastrerede, når de kører en familiecontainer.

Tekst: Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR

Mini Cooper Countryman Mini Coopers største model crossoveren Countryman får fra juli måned en ny opgradering. Anden generation af den rummelige vogn, som siden introduktionen i 2010 har stået lidt i kontrast til sit navn, blev lanceret i 2017, og det er derfor på tide med et lille facelift, så Countryman nu også kan køre rundt med de nye cool Union Jack signaturbaglygter. Kofangerne både for og bag har fået skarpere linjer, der er ny kølergrill på fronten, og så er LED-forlygter nu standard. I kabinen er der kommet ny digital instrumentering, og det bliver også muligt at opgradere sin 5" infotainmentskærm i instrumentbordet til en 8,8" touchskærm. Countryman kan fås med en tre- eller firecylinderet motor med hestekræfter fra 136 til 220, og naturligvis også både som plug-in hybrid og med firhjulstræk. Mini Cooper Clubman koster fra kr. 365.630,-


NYHEDER

Ford Explorer PHEV Så kan du godt finde platinkortet frem, hvis du er fan af store amerikanske SUV'er og samtidig bekymrer dig om miljøet. Ford introducerer nemlig Ford Explorer i Europa efter sommeren som plug-in hybrid. Det betyder ikke bare, at det nu bliver muligt at køre den populære amerikanske 7-sæders luksus SUV i Danmark, men faktisk også at køre op til 42 kilometer i den på ren strøm. Plug-in hybrid betyder jo altså hybrid med ledning, og Explorer PHEV er derfor, ud over en 3 liters V6 benzinmotor, udrustet med elmotor og et 13,6 kWh batteri, der ifølge Ford, kan oplades i ladeboksen derhjemme på 4 timer og 20 minutter. Tilsammen giver de vognen 457 hestekræfter, og kører man optimalt med begge motorer i gang er der mulighed for at køre op til 32,3 kilometer på literen. Der er masser af plads på alle tre sæderækker, men lægger man de to bagerste ned, kan man i stedet tage 2.274 liter øl med hjem fra Tyskland. Eller noget. Ford Explorer PHEV må desuden trække godt 2500 kilo på krogen, hvilket er nok til hesten eller båden, og iøvrigt også udstyret med en hel del lækkert standardudstyr såsom 20" fælge, 12,3" digital instrumentering og panorama soltag. Nuvel, foruden en frapris på kr. 1.027.325,Tekst: Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR

EVENTYREREN Tekst og foto: Malene Raith


LAND ROVER DISCOVERY SPORT


PRÊT-À-PARTIR

Jeg vinker pænt tilbage til damen, der er ude at nyde naturen og foråret, og fortsætter ud ad jordvejen langs søen. Sporet ender dog blindt ved vandet, men så laver jeg bare en uvending hen over engen og kører tilbage hvor jeg kom fra. Nuvel, den manøvre havde jeg nok ikke gjort i min mikrobil, men nu er alsidighed og komfort er et par af nøgleordene for Land Rovers kompakte SUV Discovery Sport. Størrelsen passer fint til byen, rummeligheden giver plads til den store familie, og så er den frisk på motorvejen. Naturligvis uden at der er givet køb påegenskaberne som terrængående SUV i landskabet. Land Rover Discovery Sport fik sidste år et tiltrængt facelift og sammen med det en del mere af det sidste, man naturligvis også forbinder med det britiske mærke: luksus.

Kompetent terrænæder Land Rovers kernekompetance er, som du nok ved, terrænet, og det gælder samtlige vogne i mærkets tre forskellige serier: De udprægede luksus SUV’er i Range Rover-serien og de mere hard core funktionelle vogne i Defender-serien. Og midt mellem luksus og praktik har vi Discovery. Serien, der på indforstået Land Rover lingo kaldes Disco, går tilbage til 1989 og blev udvidet i 2014 med den nye model Land Rover Discovery Sport. Praktik og luksus tilført

dynamik. Og det var noget folk kunne lide. Vognen har ikke bare solgt i over 475.000 styk siden lanceringen, det er såmænd også Land Rovers bedst sælgende SUV tre år i træk. Af samme grund har en opgradering naturligvis været ventet med længsel. Discovery Sport er en kompakt SUV, designet til at rumme en tredie sæderække uden at det skal kunne ses udefra. Faceliftet involverer en helt ny front med ny grill, ny kofanger, og nye luftindtag, der er rykket helt ud på siderne, for at få vognen til at synes lavere, bredere og solidt plantet på jorden. Selvom Discovery Sport er en krydsning mellem luksus og praktik, er Land Rover nu gået all-in med luksus i den nye kabine i forhold til forgængeren. Materialerne er blevet blødere, plastik er skiftet ud med træ, og så har hele instrumentbordet fået en ordentlig Range Rover opfrisker med nyt rat med digitale styreknapper til infotainmentsystemet, ny digital instrumentering og ikke mindst en ny højere midterkonsol med skærme ovenover og digitale køremodes. Køreprogrammerne kommer til syne på displayet rundt om den højre drejeknap (der ellers styrer klimaanlægget), når man trykker på den lille offroad knap. Det er også muligt at gøre kølerhjelmen "gennemsigtig," takket være kameraer, der ikke bare kigger hele vejen rundt op bilen, men altså også kan vise, hvad der er på


LAND ROVER DISCOVERY SPORT vej ind under den. Proportionerne på Discovery Sport er jep, sporty med den skrå taglinje og de store 21", hvilket naturligvis skal appellere til dem med aktiv livsstil. Altså dem, der både har et praktisk behov og pengene til at at få det dækket i luksuriøs stil.

Seriøs luksus Og det er ikke bare smart plast og looks. Den her vogn kan faktisk al det, mange andre såkaldte SUV'er og crossovere prøver at se ud som om, de kan. Nyt er, at Discovery Sport i Automode selv slår baghjulstrækket fra ved jævn fart på jævnt underlag. For at spare brændstof naturligvis, og så kan Discovery Sport nu desuden kun fås som en såkaldt mild hybrid. Sidste sommer testede jeg Disco Sports evner i et udfordrende bjergterræn i Spanien, hvilket unægtelig imponerede mig. For måske udsættes størstedelen af Land Rovers luksus SUV'er nok mest for kantsten i byen, men de bygges hver og en til at klare sig suverænt op og ned ad stejle skrænter og hen over store sten. Og Discovery Sport er ingen undtagelse. I dag har jeg skiftet scenariet ud med en anderledes flad dansk torsdag i byen bag rattet på indstigningsmodellen, Discovery Sports 4 cylindrede 2.0 liters dieselvariant med 180 hestekræfter. Og det er faktisk en


PRÊT-À-PARTIR

ganske velvalgt model at køre rundt i her. 240 hestekræfter er nemlig slet ikke nødvendigt i byen, hvor hverdagen blot byder på kørsel til skole, til arbejde mm. Discovery Sport er nem og overskuelig at smække ind i en parkeringsbås, og her er plads til alle indkøbene og alle ungerne, altså måske ikke hele klassen ... eller ok, i hvert fald to ekstra på tredje sæderække. På motorvejen cruiser den luksuriøse SUV dynamisk og stabilt gennem de smooth 9 trin i automatgearet, det store tykke rat med de cool digitale knapper og det brede komfortable sæde er en nydelse, og frihøjden giver som altid overblik over trafikken. Men den, frihøjden altså, er unægtelig også rar, sammen med firhjulstrækket, som jeg kører videre ud i det grønne for enden af den lille asfalterede vej ned mod sø i Nordsjælland, der kort efter bliver til en grusvej og til slut et tilgroet hjulspor. Det er hyggeligt sådan at køre på eventyr i naturen, og nuvel, nok kan jeg ikke køre på vandet, men jeg kan så meget andet, hø, hø. Og har jeg behov for det, kan jeg jo tænde kameraerne og få overblik over, hvad der befinder sig foran, langs med, bagved og under bilen. Men nu er omgivelserne dog ikke voldsomt udfordrende, slet ikke som de sten, smalle træbroer og stejle skrænter, som jeg

forcerede i det spanske terræn sidste sommer. Erfaringen derfra giver mig selvfølgelig også masser af tillid til bilens evner og formåen, og jeg har derfor heller ikke den mindste betænkelighed ved at forlade sporet og køre tilbage hen over engen. Discovery Sport har en ånd af alvor over sig. Selvom det er en luksuriøs SUV, som har den dersens populære aktive livsstil over sig med det rå SUV-design, så ligner den også en vogn, som man anskaffer sig, fordi man rent faktisk også praktiserer det. På den seriøse nedtonede måde. Den komfortable hverdagspraktik i byen bliver nærmest en slags side kick til det reelle praktiske behov, man kan have for at kunne slæbe hesten, båden (2500 kilo på krogen) eller jagtriflerne ud i skoven. Og at der med det nye facelift nu er kommet en hel del mere moderne lækkerier i Discovery Sport, tager ikke seriøsiteten fra den kompetente bil, der på bedste vis blander praktik med dynamik og ikke mindst: den behagelige følelse af luksus. *** Den opdaterede version af Land Rover Discovery Sport fås med enten en 4 cylindret 2.0 liters dieselmotor med 180 eller 240 hestekræfter, eller en 4 cylindret 2.0 liters benzinmotor med 200 eller 250 hestekræfter. Prisen starter på kr. 617.000,-


LAND ROVER DISCOVERY SPORT


PRÊT-À-PARTIR

IKONET Tekst og foto: Malene Raith

fra Wolfsburg


VOLKSWAGEN GOLF 8


PRÊT-À-PARTIR

"Se far, mærket sidder skævt på bilen," en lille pige passerer forbi på Toldboden i København, hvor jeg er stoppet for at fotografere den nye VW Golf 8 i en farve, der er umuligt at overse.

forskellige bilmodeller og varianter af modeller, der produceres i dag. Det populære ikon, som alle ved, hvad er. Volkswagen har siden lanceringen i 1974 har solgt over 35 millioner eksemplarer på verdensplan, hvilket gør Golf til den europæiske bil, der er produceret flest af. Der sælges i "Tror du, det er derfor, hun tager billeder af den?" Faren snit omkring lige under en million om året, og vognen fra ved vist ikke, hvad han skal svare, men jeg ved, hvad hun Wolfsburg er da også Volkswagens mest solgte bil. Derfor mener. For selvom den nye generation VW Golf ligner sig skal man naturligvis heller ikke lege med ilden. Lidt som selv på mange punkter, så er der skam også flere ting, som en Porsche 911 skal VW Golf blive ved med at være sig er forandret på vognen, der er så klassisk, at selv en lille selv omend gerne i en moderne og forbedret udgave. pige kan spotte, når noget ikke længere er, som det plejer. Og det er da også lige præcis det, den nye Golf 8 er. Størrelsen er den samme som forgængeren, men designet er Moderne forbedring blevet frisket forsigtigt op med skarpere linjer, nye lameller Adskillige bilprocenter er ikke blege for fuldstændig at i grillen og smalle LED-forlygter som standard. Det hælskifte design med en ny modelgeneration. Vognstørrelse dende VW logo, som den lille pige bemærkede, er fornyog navn er måske nok sådan cirka det samme, men alt an- et og sat på Golf som den første vogn. LED-baglygter er det er forandret. Det gør man ikke ved VW Golf. Nok kan naturligvis også standard, og nu bliver modelnavnet desnogen synes, at det er konservativt og ufestligt, men det er uden skrevet på bagenden, som vi har set på flere andre bilkoncernen i Wolfsburg nok ret ligeglade med. For det vogne under Volkswagen Group. Så man ej er i tvivl om, har virket med succes i over fire årtier og af samme grund hvad det nu er for en VW, der kører foran en i trafikken. naturligvis idioti at lave om på. Den største forandring finder man dog først, når man sætVW Golf er med sine 46 år på markedet blevet så klas- ter sig ind i kabinen. For Golf 8 er udstyret med ikke bare sisk, at den har et segment opkaldt efter sig. Mig bekendt digital instrumentering, men også 10" infotainmentskærm er der ikke andre vogne, der har det. Men Golf er også med navigation. Herinde finder man alle funktioner til inden stabile klippe i de efterhånden uoverskueligt mange fotainment og styring af varme, klima og al det andet, der


VOLKSWAGEN GOLF 8 før havde knapper. Det kræver måske nok lidt tilvænning for gamle hunde som jeg, men logikken er omvendt lige til for min søn, der let som ingenting finder rundt mellem menuerne. Og bare rolig, her er skam også genvejstaster under skærmen og på rattet, som letter betjeningen af de mest almindelige funktioner. Hele dynen er sammen med den adaptive fartpilot til de lidt længere og kedelige ture på motorvejen såmænd standard.

Intet og alt Det virker super gedigent og ser unægtelig elegant ud i en hverdags/firmabil som Golf. Mest begejstret er jeg nu for den lille fikse gearvælger i midterkonsollen. Testbilen er nemlig udstyret med et syv trins DSG-automatgear, hvor man med et fast tryk nemt vipper i enten Drive eller Reverse uden at sidde fast i Neutral. Park har præcis som jeg foretrækker det sin egen knap.

brændstoføkonomien, men gør altså også vognen virkelig behagelig at køre. Jeg mærker det tydeligt på motorvejen. Hver gang jeg slipper speederen ved jævn fart, ruller (coaster) vognen bare kækt og lydløst videre i friløb, fordi motoren enten slukker eller kun kører på to cylindre. Ingen motorbremse eller støj, bare komfortabel coasting. Til jeg træder på bremsen eller speederen igen. Noget andet, jeg bemærker, er de friske køregenskaber, der får mig til at bukke hjørnerne lidt skarpere end normalt. Eller lige lave en hurtig overhaling. Fordi jeg kan, og fordi det bare altid er og har været sjovt at gøre i en Golf.

Jeg sidder godt bag det store tykke rat, og det føles pudsigt nok stadig hjemligt, selvom min egen Golf 3 kom af dage helt tilbage i begyndelsen af årtusindet. Komforten, designet og de friske køreegenskaber har altid været kendetegnende for VW Golf, og det er det stadig i generation 8. Bare i en endnu bedre og mere moderne udgave. Intet og alt er nyt, hvilket den lille pige måske så fint fik påpeget En anden mindre synlig, men meget mærkbar nyhed på havnen, da hun ikke helt kunne sætte ord på andet, end gemmer sig under motorhjelmen. Vognen, jeg kører i, at der var noget skævt ved mærket. *** er nemlig en 1,5 liters eTSI (Style) med 150 hestekræfter. Nyheden er det lille e, der fortæller, at det her er tale VW Golf fås med dieselmotor, benzinmotor og som mildom en mildhybrid, hvor benzinmotoren får hjælp fra en hybrid, senere på følger to plug-in hybrid varianter. Prisen lille 48-volts elmotor. Det er naturligvis for at forbedre starter på kr. 245.000,- og kr. 319.000,- for 1,5 eTSI.


FØLG

AUTOPILOTERNE

PODCASTKANAL

s


PRÊT-À-PARTIR

Eksklusiv svensk landidyl Tekst og foto: Malene Raith


GETAWAY GUIDEN

Det er unægtelig dejligt for alle, at restauranterne er åbnet igen, men som glad getaway entusiast krydser jeg fingre nu også for, at grænsen til Sverige er med i næste fase, der åbner i juni. For landet overfor København har måske ikke været lukket, men de idylliske svenske landhoteller og restauranter har alligevel haft det svært uden de danske weekendgæster. Specielt de mindre familieejede steder med fokus på høj kvalitet og luksus er hårdt ramt. Sådan et sted er hyggelige Karlaby Kro med sit fantastiske gourmetkøkken, og vi tæller derfor i denne måned ned til grænseåbningen med et inspirerende gensyn fra gården midt i den idyliske natur i foråret 2018.

"Åh, prøv at hør ... Det er jo nattergalen!" Netop som jeg synes, at tilværelsen ikke bliver meget bedre, topper naturen lige det hele af med fortryllende fuglesang ovre fra buskaset ved marken. Åh, manner. En lun solstråle rammer mit ansigt fra den åbne terrassedør, mens jeg fuldstændig afslappet hænger på kanten af den lyseblå pool. Fasaner, og nu altså også nattergale, istemmer i ny og næ den rolige chillout musik, og stemningen her på den firelængede gård i Karlaby, Sverige, er ganske enkelt den rene landidyl. Jeg overvejer kort at flytte mig. Tage den hvide badekåbe på og enten sætte mig ud på en af solsengene eller, som lovet, gå med over i den store have med broen over vandløbet for nærmere at undersøge det legehus inde i skoven. Kunne selvfølgelig også få en spabehandling eller bare gå op i sofaen på værelset og smage på den lille portvin. Jeg beslutter mig for bare at blive hængende her og nyde roen. Lidt endnu.

Spa og landidyl Jeg befinder mig på landsiden i Skåne, ikke langt fra Østersøen og lidt nordligere end Ystad, i den lille landsby Karlaby, hvor kroen af samme navn har inviteret på ophold. På turen medbringer jeg husstandens mindste kavaler, sønnike på 7 år, for selvom stedet ikke er et decideret familiehotel, så er både velopdragne børn og andre husdyr absolut velkomne på det forårsprægede landsted. To timer siger GPS'en, at det vil tage at køre til Karlaby fra København, og det passer, omend vi tager den forkerte rute. For nok er turen ud ad 11'eren den hurtigste (helt nøjagtig 1 minut), men snegler til gengæld gennem en skov af svenske fartkameraer. Et godt tip er derfor, at vælge ruten der går over Ystad. Den er klart et minut mere værd uden bødestress og iøvrigt en meget smukkere rute særligt på den sidste del ud ad de små landeveje.


PRÊT-À-PARTIR Solen står højt på den lyseblå himmel, som vi når grusvejen, der fører ind til Karlaby Kros hvidkalkede bygninger. Lige i tide til eftermiddagste på terrassen foran hovedbygningen med udsigt over have og vandløb. Sønnike forsvinder fluks ud i det grønne, hvor han glad konstaterer, at her skam både er minigolf og et legehus gemt ude mellem træerne, men jeg synes lige, at vi skal nå noget andet først. "Kom, vi går ned i poolen, inden der kommer for mange mennesker ..." siger jeg, og hiver ham med tilbage over broen igen. Pool og spaområde ligger i et orangeri for sig selv. Her er behandlingsrum, rum til yoga og en behagelig glassauna, og hele poolområdet indbyder til afslapning med lænestole, bløde håndklæder, puder og masser af grønne planter i store krukker. Og nu går det pludselig op for mig, at jeg bare skal tage det helt roligt. For Karlaby Kro er ikke et strandhotel med 200 rum og ditto folk i poolen. Her er blot 22 værelser fordelt på de tre stalde med reception, bar og restaurant i hovedhuset. Langt mere intimt, hyggeligt og fuldstændig afslappende. Som jeg synker ned i poolen gør min puls ligeså, og så er det jo altså at fuglenes sang, solens varme og naturen for alvor synker ind. Ahh ...

Tjekket hyggelig bondegårdsstil Uret er taget af, mest fordi det ikke er vandtæt, men jeg har slet ikke lyst til at se på det. Øjeblikket skal nydes, og bagefter kommer der forhåbentlig flere af slagsen. Efter at have afprøvet samtlige liggestole og endnu en tur i poolen efterfulgt af den varme sauna, går vi op på det rummelige og stilfulde værelse.


GETAWAY GUIDEN Gourmet på højt niveau Og manner. Nok er der rigelig med ro, spa og idyl på Karlaby Kro, men også mad, vin og gastronomi er selvforkælelse på højere niveau. Den lille tre retters børnemenu er således naturligvis hjemmelavet hele vejen igennem med blandt andet små bagte kartofler, ramsløg, og panerede stykker kylling serveret dekorativt og appetitligt. Og så er der jo lige min fireretters menu.

Det er tydeligt, at der er tænkt over enhver detalje her på Karlaby Kro. Overalt er her friskplukkede blomster i rigelige mængder fra skov og have, levende lys, vaser og stager i både glas og keramik, træmøbler, der passer smukt til bondegårdsstilen med de fritlagde bjælker, samt dybe komfortable sofaer og lænestole, hvor man kan læse en af de mange blade, bøger og aviser.

Stemningen og niveauet lægges allerede med den lille friske kammusling appetizer, som selv sønnen hælder ind med stort velbehag. Efterfulgt af forretten med asparges, vanilje, østers og urter fra haven. Utroligt lækkert, velanrettet og meget velsmagende, og den både mineralske og syrlige 2016 Alsace vin fra Albert Mann passer perfekt til begge dele. Herefter følger anden forret med det spændende navn: 64 graders gårdæg. Her er selvfølgelig tale om et æg, der er langtidskogt til det når en kernetemperatur på 64 grader. Det giver ikke bare en helt speciel konsistens, men bevarer også rigtig meget smag, der får et helt specielt særpræg sammen med de små stykker stegt lardo (svinefedt) og brændenælderne. Hertil får jeg en frugtfuld og let Santenay fra Maison Jessiaume.

Der er sågar friske blomster og badesalt på badeværelset, hvor jeg nyder de luksuriøse hud- og hårprodukter, som er til fri afbenyttelse, inden jeg ren og velplejet, slænger mig i den ene sofa, tænder for det store duftløs og hælder et glas op af portvinen i den lille fine glaskaraffel. På den anden sofa sidder søn- Til hovedretten, der består af mørt lam med karanen og spiller Minecraft. Joh. Ikke bare tilværelsen, melliserede jordskokker, ramsløg og stenmorkel, serveres en blød og enkel 2016 Pinot Noir fra Lanmen også internetforbindelsen er god på kroen. der-Jenkins i Californien, og det hele er igen ligeså Som solen begynder at hænge lavere på himlen, bli- indbydende og dekorativt anrettet, som det er velver jeg dog nødt til at finde uret frem igen. For vi smagende og velkomponeret. Mine smagsløg såvel har bord i den hyggelige restaurant, hvor der venter som min mave er nu ved at være fyldt godt op, men en fireretters menu. Sønnike iklæder sig søndagstø- selvfølgelig har jeg lige plads til desserten, beståenjet, omend det ikke er påkrævet, inden vi går ned til de af rabarber, mandelkage og kærnemælksis. Frisk, hovedbygningen og sætter os til rette i restauranten ikke for sødt og dejlig let, og som ved alle de andre retter er den lokale natur også med på tallerkenen. med udsigt over haven og den enorme rødbøg.


PRÊT-À-PARTIR

Mætte og glade går vi op på værelset igen, hvor vi åbner vinduet og lukker nattergalens sang ind, inden vi lidt senere går til ro i den store bløde seng. Og sørme om ikke også solen skinner igen, som vi veludhvilede vågner næste morgen. Nok engang går vi over til hovedhuset og igennem receptionen med den store pejs og hyggelige bar, som jeg var alt for træt til at frekventere i går, for at blive mødt af en lækker velassorteret buffet. Sønnen går amok i laksen, mens jeg nyder den frisklavede appelsinjuice, croissanterne og kaffe i en kæmpe keramikkop, inden mit knasende spejlæg bliver serveret. Med hakkede løg og knuste cornflakes. Det smager så godt, at jeg ærgrer mig over, at jeg ikke bestilte tre. Der er ingen stress efter morgenmaden. Vi går stille og roligt op på værelset igen og slapper af i sofaen en times tid, inden vi lettere vemodige pakker kufferten, siger på gensyn til himlens fugle og sætter snuden mod Ystad og Øresundbroen. Karlaby Kro er simpelthen en perle med udsøgt sans for detaljen midt i den skånske natur, og så absolut en køretur værd, hvis man vil have ro, idyl og fantastisk gourmet. Og nåh, ja, poolen for sig selv.


GETAWAY GUIDEN


PRÊT-À-PARTIR

ALCHEMISTS EVENTYRLAND Tekst: Anne Køster Foto: Søren Gammelmark og Anne Køster


GOURMET


PRÊT-À-PARTIR

Første torsdag i marts sad jeg solidt plantet i restaurant Alchemist bliver siddende i kroppen Alchemists eventyrlige parallelunivers og fnisede som en skolepige. Henført af Rasmus Munks magi. Selvom det er tre måneder siden, vi entrerede Munkens univers, sidder følelsen stadig i kroppen. For oplevelsen Ugen efter var Danmark lukket, og en ny æra, hvor overer meget mere end gængse toprestauranters mættende formynder-Mette dikterede danskeradfærd på ugentlig velsmag. basis var en surrealistiske realitet.

Oplevelser af en anden verden Tre måneder er gået, hvor restauranterne har været lukket. Hjemme hos os har vi haft mange gode nærved gourmetoplevelser. Sublime take out-måltider fra kreative køkkenhåndværkere, der ikke blot kan kokkerere til en moderigtig stentøjstallerken, men også til en brun bærepose, der holder hele vejen til gæstens hjemmeoplevelse. Imponerende, ingen tvivl om det. Men også en påmindelse om, at gourmetoplevelser er meget og mere end velsmag og lækker mad. Uforglemmelige restaurantoplevelser bygges af de samlede sanseindtryk. Blød belysning, veltempererede vine, omsorgsfulde tjenere, velduftende omgivelser, varme smil, smeltende jazz og alle de andre komponenter, der tilsammen skaber ud af kroppen-oplevelser.

Alchemist er en twistet forlystelsespark, hvor verdens uret, vildskab, velsmag og skønhed blendes sammen i et sindssygt sansebombardement. Her glider politiske budskaber om dyrevelfærd, affald i havene og mangfoldighed ned som silkeblød bourgogne. Og tusindevis af eksperimenterende testkøkkentimer udrulles for dig af spillevende mennesker, der fra restaurantchef til kokkeelev alle virker som nogle, der bare gerne vil være din ven.

50 indtryk og 5 akter Restaurant Alchemist tæller ikke i klassiske retter, men derimod i indtryk og akter, som man kender det fra en teaterforestilling. Og den teatralske opbygning er ikke bare gøgl, Alchemist har som en af de eneste restauranter en dramaturgi tilknyttet, og netop den del skulle vise


GOURMET sig at være ganske effektfuld. Men da det er umuligt at beskrive samtlige akter, scener og 50 indtryk, som en aften på Alchemist formelt består af, får du her de indtryk, som efter tre måneder endnu ikke har forladt mig.

Irritation afløst af Lykke-følelse Førstehåndsindtrykket, når man ankommer til restauranten langt ude på Refshaleøen, er, at man er meget langt fra trygge rammer. Turen går via byggepladsbombet grusvej til den tonstunge bronzedør, der understreger det faktum, at du nu træder ind i et nyt univers. Indenfor døren er sort og dystert. En rar dame, der virker som om, hun kender mig, forklarer os om dramaturgien og guider os ind i aftenens første akt: New York. Et installationskunstrum, der illuderer fysisk New York-ramme med larm, lyde og farver. I rummet er der kun mig, min forkølede, let feberramte mand og en fremmed dame, der sidder på en sten og smiler. Kunstigt og akavet, og for to trætte småbørnsforældre, der egentlig føler sig lidt for småsyge til 50 indtryk på en torsdag, også vildt irriterende. Spørgsmålene fór rundt i hovedet. Hvor længe skal vi stå her? Hvorfor har jeg ikke fået et glas champagne endnu? Hvorfor fanden glor hende damen sådan på os? Og hvorfor skal vi spise den billet, vi har fået i hånden? Er det Alchemist eller Arken, vi er landet på?

Sekunder før tålmodigheden er ved at blive opbrugt, går døren til næste rum op. På den anden side står Alchemists restaurantchef Lykke Metzger med åbne arme, er det i en Jesus på korset-position? Smilet er lunefuldt og lunende, og vi får sågar et familiært kram, inden vi bliver sat hen i luksusloungen og budt på Grand Cru-champagne. Irritationen er borte som dug for solen. Vi føler os allerede uhørt meget hjemme, og vi læner os lettede og trygge tilbage. Det dramaturgiske fif med at ryste os ud af vores grundvold har virket. På ti minutter er vi milevidt fra vores forkølede dagligdag – klar til at tage imod. Allerede let berusede af Lykke-følelse. En følelse, der kun vokser.

Verdens bedste vinmenu Loungen er placeret op af en glasvæg mod testkøkkenet, og det frie udsyn til reagensglas, udstyr og summende gråklædte testkokke understreger testkøkkenets centrale position som værksted, laboratorie og livsnerve i Alchemist. Andet akt kan gå i gang, og vi præsenteres for vinkortet, der er en imponerende vinapp, som i sig selv er et genbesøg værd. Vi vælger Extended vinmenuen til 2.600,- per person, som kort beskrevet indeholder alle


PRÊT-À-PARTIR

de vine, jeg selv ville vælge, hvis der er frit valg på alle hylder. Eller sagt på en anden måde: Den mest velfungerende vinmenu, jeg til dato har nydt. 45 af de 50 indtryk man får, er retter, der skal spises. Så jeg bliver hurtigt lidt bekymret for, om knapperne i gemalens slim fit-skjorte kan holde aftenen igennem. Men igen viser Alchemists vilde koncept sig at være til for gæsten og ikke for kunsten. Snacksne er små, magiske elementer, bl.a. æbleluft, der forsvinder i munden. Vi er igen trygge og lettede. Ind kommer ”the perfect omelet”, en lille miniatureomelet, der samles op med fingrene. En hinde af æggeblomme holder på løjerne af luftig comté- og trøffelskum. Simpelt og himmelsk. Himmelsk er også den smukke lille margueritsnack af kafir lime, enebær og citronverbena-skum, der fungerer som en lille hilsen til hjemlandet Danmark, inden vores rejse tager fart videre ud i verden – og Alchemistbygningen.

Domen: euforiserende naturkræfter Turen går forbi det kæmpemæssige vinrum op i domen, som restaurantsalen på Alchemist kaldes. Private højborde, behagelige højstole, svagt oplyst af implementerede bordlamper, der kun tændes, når mad og vin skal


GOURMET oplyses. Resten af tiden er der bare frit udsyn til domens hvælving, hvor vilde animationer projiceres op. At befinde sig i det lokale er i sig selv en oplevelse, der ikke forlader dig foreløbig. På den altomsluttende hvælving vises animationer af alt fra gopler i plastfyldt vand, et dunkende hjerte – eller var det lunger? – euforiserende nordlys og naive sommerfugle. Vild overlægning, der i sig selv gør det umuligt at falde tilbage i de hverdagstrivialiteter, som man som 40+ ægtepar kan ende i, når der endelig er tid til det. Under domen slippes drømmene fri, og i et kort øjeblik er det som om, du sidder ved en skovsø med elementernes rasen omkring dig. Vildt og tiltrængt.

Torsk med plastik – og grineflip Første scene af 3 akt er… toast. En salt marengsagtig toast med kaviar, mandelcreme og brunet smør. Smagsmæssigt ekstremt velfungerende og endnu en ret, der forsvinder, mens du spiser den. Tryllekunsterne står i kø. Østers geleret og præsenteret i samme mønster som bordpladen. Læsø jomfruhummerchokolade. Fiskeøje og en vild fiskeanretning af torskekæbe med creme på comté og trøffel samt spiselig plastik af fiskefond. En

hilsen til de mange torsk, som indeholder plastikaffald. Skyllet ned med Meursault Les Tessons 2013 fra Pierre Morey. Tankevækkende og tæskelækkert på samme tid. Afslutningen på scenen er en snebold med tomatsmag, som vi iført skihandsker dypper i olivenolie. Har vi på noget tidspunkt været i tvivl om, hvorvidt vi har energi og overskud til en helaftensforestilling på totalteateret Alchemist, er vi langt forbi enhver tvivl. Vi morer os kongeligt. Midt i Meursault, caviar og millioninstallationer sidder vi og skraldgriner over at sippe bourgogne med skihandsker. Over at betale tusindevis af kroner for retter, der teknisk set er det rene luft. At være i det bedste selskab, vi længe kan mindes; hinandens og alle de venlige ”venner” på Alchemist. Vi er Alice i Eventyrland på tur med Filurkatten. Scene to under Domens paralyserende dyne er smagsintense og salte hilsner til det spanske El Bulli-køkken. Sprød sardinservering, og det vildeste luftige brød med charcuteri af galicisk malkeko. Så enkelt, sofistikeret og velsmagende tilsat tør sherry fra Palo Cortado. En servering, jeg stadig har lyst til i dag.

Point of no return – og tid til tungekys Scene tre indledes med Gevrey Chambertin Bel Air premier cru 2015 fra Domaine de la Vougeraie og viser sig at være aftenens hofretter. Humøret er ved at ramme domens loft, for nok er vinmenuen bekostelig, men vinene er fantastiske – vi får langt flere end nævnt her – og der


PRÊT-À-PARTIR

bliver fyldt rigeligt på. Vi er tydeligvis kommet til point of no return. Min mand er gået fra forkølet til fortryllet, og jeg er fjantet og forelsket, da næste scenes retter rammer os. Passende til stemningen er det tid til tungekys – French kiss – hvor forskellige blomster og velsmagende bær slikkes af en silikonetunge. Dernæst aftenens efter min mening bedste ret Food for Thought. Et hoved støbt efter et rigtigt menneske kommer ind, hjerneskallen løftes af, og i stedet for en hjerne er et stykke stegt foie gras fra ikke tvangsfodrede gæs fra De Sousa. Ovenpå den perfekt stegte foie gras er frossen, luftig foie gras og Madeira. Årh, det smagte vildt! Efter foie gras’en kommer endnu en vild og vanvittig god ret; hjerne af dansk lam i gele af kirsebær. Da vi har slugt sidste bid, har vi det ligesom børn, der lige er rutsjet ned af rutsjebanen: igen!

vi bliver hilst velkommen af de folk på Alchemist-teamet vi endnu ikke er blevet ”venner” med. På vej op mod kaffe-loungen kommer vi gennem regnbuerummet og søhesteserveringen, der understreger det surrealistiske, tangerende psykedeliske i den gourmet-rus, vi er høje på. I modsætning til den irritation, vi føler i New York-rummet indledningsvist, er alle vores barrierer nu faldet, og søheste og regnbuer føles pludselig helt inden for skiven af det betimelige på sådan en torsdag aften.

Munkemagi & lykkefølelse

Aftenen slutter i loungen, der ligger ovenpå domen. Her sunder vi os med petit fours, avec og kaffe. Det har vitterligt været en vild aften, hvor Rasmus Munk og Lykke Metzger på magisk vis har formået at redde os fra os selv, Opremsningen af vidunderlige serveringer og fantastiske forkølelser og hverdagsbanaliteter. Vi er nu en blanding vine kan vare evigt, for lykken vil ingen ende tage. Ras- af lykkelige, bagstive Roskildefestivalgæster og børn, der mus Munk er ligesom resten af ”vennerne fra Alchemist” første gang har været i Legoland og hylende trækkes derunder hele måltidet allestedsnærværende. Han overser fra med løftet om, at de nok skal komme igen. domen, hygger om gæster og personale, og er flere gange henne ved vores bord og servere retter. Imødekommen- Selv da regningen på knap 12.000,- serveres, stikker vi de, i øjenhøjde og helt utroligt ikke-højrøvet. kortet med et fjoget smil. Regningen leveres af Munken selv, der gerne tager det beskidte arbejde med at inkassePsykedelisk gourmet-rus re betalingen for aftenens trylleshow. Og beløbet er mange penge ja. Det kunne være en carport eller en weekend Da vi har rundet point of no return svæver vi på en let i Rom. Men spørgsmålet er: Var det dyrt, eller var det sky igennem de sidste dele af oplevelsen. Scene 5 er des- ”bare” mange penge? Svaret giver vist sig selv. Alchemist serterne, der er velsmagende, overraskende og ikoniske er den mindst højrøvede, mest velsmagende og absolut som fx Andy Warhol-bananen. Eller single bean choco- sjoveste 2-stjernede Michelinoplevelse, jeg har haft. late-desserten på verdensklasse chokolade fra den lille producent Mikkel Friis-Holm. Da vi igen er blevet til græskar, fortryllelsen er hævet, og sommerfugle-elevatoren har hældt os tilbage ud på Da middagsdelen er veloverstået tager vi afsked med vo- Refshaleøen, kigger min mand og jeg på hinanden som res tjener, som vi er meget tæt på at kramme og invitere to børn i rutsjebanen, netop som turen slutter, og griner: hjem forbi til en kop kaffe, for vi har jo lært hinanden så ”Igen!” *** godt at kende. Derfra går turen gennem køkkenet, hvor


GOURMET

Foto: Claes Bech Poulsen


STREAMING

Udvalgte premierer Netflix Last Days of American Crime 5. Juni

13 Reasons Why 5. Juni

Actionfilm: En bankrøver deltager i en vild plan om at begå et sidste stort kup, inden regeringen tænder for et sindsændrende signal, som vil sætte en stopper for al kriminel adfærd.

Sæson 4: High school-eleven Clay Jensen lander midt i en række hjerteskærende problemer efter en teenagepiges mystiske selvmord. En klassekammerat modtager en række kassettebånd, der afdækker det hele.

F is for Family 12. Juni

Father Soldier Son 19. Juni

Sæson 4: Familien Murphy er tilbage med mere komedie om familielivet i 1970'erne – dengang børn passede sig selv, øllet flød i stride strømme, og tv'et var en mands kæreste eje.

Dokumentar: Da oversergent Brian Eisch bliver alvorligt såret i Afghanistan, sender det ham og hans sønner ud i en proces, der både omfatter kærlighed, tab, forløsning og eftermæle.

Streaming Udvalgte premierer HBO Collective 4. Juni

Perry Mason 22. Juni

Dokumentar: Oktober 2015 brød natklubben Colectiv i Bukarest i brand. 27 mennesker døde, og 180 kom til skade. Da en gruppe journalister kaster sig over historien, står det klart, at den rumænske regering har tildækket sagen.

Seriepremiere: I 1931, mens USA slider sig igennem depressionen, blomstrer L.A. Der er olie, OL og film med lyd, men også en sag om et kidnappet barn, der går helt galt. Matthew Rhys spiller forsvarsadvokaten Perry Mason.

The Chi 22. Juni

I'll be gone in the Dark 29. Juni

Sæson 3: Kevin, Papa og Jake er tilbage med nye problemer som menneskesmugling og forsvundne piger, der truer med at ødelægge samfundet. Kevin og hans søster, har samtidig udfordringer på hjemmefronten.

True Crime: Golden State Killer hærgede Californien i 1970'erne og var ansvarlig for 50 voldtægter og 12 mord over en periode på 10 år. Dette er den sande historie om journalisten Michelle McNamaras indædte forsøg på at afsløre ham.


aqoola

Farvel til papir og ringbind! Aqoola Workflow - en platform til kreditorhåndtering i skyen - integreret i jeres økonomisystem

INVOICE WORKFLOW Spar tid på godkendelse og bogføring af jeres leverandørfakturer. Slip for at taste og undgå at fakturaer bliver væk, eller betales for sent. Sig farvel til papir og ringbind, spar tid, og få bedre overblik.

CONTRACT MANAGEMENT

EXPENSE MANAGEMENT

Få overblik over kontrakter og aftaler, der ellers står i ringbind rundt omkring i organisationen. Alarmer advarer, når frister nærmer sig, så I undgår at betale for tjenester I ikke bruger.

Slip for bon’er, der bliver væk og udgiftsrapporter der bliver afleveret for sent. ‘Snap’ bon’er med mobiltelefonen, få dem godkendt elektronisk og bogført, i en enkel og overskuelig arbejdsgang.

AQOOLA A/S | DIPLOMVEJ 381 | 2800 KGS. LYNGBY | 70 70 18 11 | AQOOLA.COM


armanibeauty.com


PRÊT-À-PARTIR

Jean Paul Gaultier mindes Hollywoods "golden age" med den nye forførende limited edition sommerduft Classique Pin-Up. Den glamourøse duft åbner frækt med frisk ingefær, efterulgt af et blomstrende hvidt hjerte af søde skumfiduser blandet med appelsinblomst, som lander forførende på en skøn ultrafeminin bund af vanilje og ambra. Dramatisk og unik som en klassisk Hollywood starlet. Classique Pin-Up koster vejl. kr. 810,- for 100 ml.

Juni Inspiration Første officielle sommermåned er i gang, men flere vaner fra det anderledes forår 2020 hænger stadig ved. Såsom renlighed. Derfor er der denne gang tips til vask af hænder, ansigt og krop, her er en ny forførende duft, smukke shines til læberne og naturligvis fugtgivende beskyttelse af huden.

Fyld læberne med fugt og shine med de lækre nye veganske Lip Balms på tube fra danske Ecooking. E-vitamin, mandel- og arganolie plejer læberne og holder dem bløde, hyaluronsyre giver fylde, og så har de tre farvenuancer forskellig smag: Nude er en neutral mint, Rose er lyserød med smag af granatæbler, og Kakao er brun med smag af nuvel, kakao. Ecooking Lip Balms koster vejl. kr. 99,- for 15 ml.

Rens kroppen og forkæl sanserne med den nye superbløde og fantastisk duftende badeskum Bath Therapy Revitalizing Blend Body Cleansing Foam fra Biotherm. Den skønne skum er beriget med forfriskende havsalt og alger, som ikke bare giver giver energi til sanserne, men også efterlader huden genopfrisket og let duftende. Kan eventuelt bruges efter den blide bodyscrub og sluttes af med den tilhørende bløde kropscreme som også hører til samme serie. Revitalizing Blend Body Cleansing Foam koster vejl. kr. 95,- for 200 ml.


SKØNHED Eau Thermale Avène har udvidet sin velkendte anti-aging dagcreme med

UV-filtre, som gør det nemt at beskytte og nære huden dagligt.

Solens stråler ødelægger hudens kollagen- og elastinfibre, og det giver tidlig aldring. Den nye PhysioLift Protect SPF 30 har derfor nu fået indbygget solfilter, så den ikke bare øger hudens spændstighed, giver fylde med hyaluronsyre og regulerer melaninsyntesen, men også beskytter mod UVA og UVB-stråler. PhysioLift Protect SPF 30 koster vejl. kr. 229,50 for 30 ml.

Det er umuligt ikke at blive i godt humør af de nye smukke og uimodståelige Rouge Volupte Rockn'shine læbestifter fra Yves Saint Laurent. Og det er ikke bare etuiet, der glimter, men også den glitrende stjerne i midten af stiften, som smelter på læberne og giver et lækkert funklende og forførende rocklook. Sammen med den skønneste duft af mango. Rouge Volupte Rock'nshine koster vejl. kr. 275,-

Giv din hud en juicekur med en af de to nye rensende olie- og sæbefri limited edition Reset Cleanser fra Shiseido, som er spækket med planteekstrakter. Agargele fremstillet af rødalger indeholder eksfolierende korn som skånsomt fjerner snavs og døde hudceller, mens alginsyre fra tang er fuld af mineraler og vitaminer, som danner en beskyttende barriere og binder fugten i huden. Akuri og Sakura Reset Cleanser koster vejl. kr. 99,- for 90 ml.

Vi vasker rigtig meget hænder i øjeblikket, og derfor er der ekstra god grund til at vælge sin håndsæbe med omhu. FLOW fra skønne danske Karmameju er en mild, aromaterapeutisk sæbe til hænderne med plejende økologisk aloe vera, der renser og gør hænderne rene og bløde uden at udtørre huden. FLOW er en naturligt skummende håndsæbe som indeholder en beroligende sammensætning af fredfyldte, beroligende æteriske olier fra lavendel, røllike, kamille, bergamotte og citron. FLOW koster vejl. kr. 129,- for 250 ml. Tekst Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR

MAGASIN

Få Magasinet gratis her

Følg os på: Pret-a-partir.dk // Facebook YouTube // Instagram // Twitter

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin Juni 2020  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Juni 2020  

Biler, luksus og livsstil