ΟΔΗΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ 2022

Page 1

2022

ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Επιστημονικές λύσεις υγείας με τη δύναμη της φύσης


Επιστημονικές λύσεις υγείας

με τη δύναμη της φύσης

Καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός προσπαθεί να αμυνθεί απέναντι σε επικίνδυνους για την υγεία ιούς και βακτήρια. Με σκοπό να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, η Power Health δημιουργεί νέας γενιάς συμπληρώματα διατροφής, προσφέροντας επιστημονικές λύσεις υγείας μέσα από εξειδικευμένες φόρμουλες. Όλη η σειρά της Platinum Range παρασκευάζεται αποκλειστικά από άριστες πιστοποιημένες πρώτες ύλες και συστατικά υψηλής ποιότητας και καθαρότητας. Πληροί τις πιο αυστηρές και ελεγχόμενες συνθήκες παραγωγής που εφαρμόζονται στα συμπληρώματα διατροφής και εγγυάται τη μέγιστη αποτελεσματικότητα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

από το φαρμακείο της φύσης... ...στο φαρμακείο της γειτονιάς!

www.powerhealth.gr VITAMINS ACADEMY APPLICATION Κατεβάστε το ΔΩΡΕΑΝ!


Η Power Health και το ελληνικό φαρμακείο μετρούν 37 χρόνια χρυσής πορείας Οι θεραπευτικές ιδιότητες της φύσης προς τον άνθρωπο μετρούν πολλά χρόνια… Η Power Health με συνοδοιπόρο το ελληνικό φαρμακείο μετρά 37 χρόνια φροντίδας και προσφοράς απέναντι στην ελληνική οικογένεια με προϊόντα υγείας από το φαρμακείο της φύσης. Από το 1984 πιστή στο όραμα και τις αξίες της ανοίγει το δικό της δρόμο με σθεναρή αντίσταση στις δυσκολίες των καιρών και αναδεικνύεται σε ελληνική επιχειρηματική δύναμη. Το ιστορικό της συνοδεύεται από διακρίσεις και βραβεία σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο αποδεικνύοντας αφενός την αδιαμφισβήτητη ποιότητα των προϊόντων της και αφετέρου τη βαθιά σχέση εμπιστοσύνης με τον σύγχρονο Έλληνα φαρμακοποιό, ο οποίος ενημερώνεται, εκπαιδεύεται και εξελίσσεται επενδύοντας σε έναν από τους πιο υγιείς και αναπτυσσόμενους κλάδους, τον κλάδο των εναλλακτικών προϊόντων υγείας. Έτσι, η Power Health και το ελληνικό φαρμακείο ενώνουν τις δυνάμεις τους και κατατάσσονται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την κάλυψη της ανάγκης των καταναλωτών για φυσικές εναλλακτικές επιλογές πρόληψης και αντιμετώπισης σε προβλήματα υγείας. Προϊόντα ασφαλή, αποτελεσματικά και χωρίς αντενδείξεις προσφέρουν αυτό ακριβώς που ο σύγχρονος άνθρωπος αναζητά· μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΙΚΗ ΕΤΑΙ Ρ ΗΝ

ΕΙΑ

EΛ Λ

Με καινοτομία, ποιότητα και εξωστρέφεια συνεχίζουμε να είμαστε πάντα στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας ενισχύοντας την ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια. Με πίστη στις αξίες, σεβασμό στον άνθρωπο και ισχυρό σύμμαχο εσάς τους φαρμακοποιούς εξελισσόμαστε έχοντας πάντα ένα βασικό στόχο· την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με προϊόντα από το φαρμακείο της φύσης στο φαρμακείο της γειτονιάς.

GMP CERTIFIED

Good Manufacturing Practices

EFSA Certified Ingredients

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

03


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ" Από το 1984 η Power Health γράφει τη δική της ιστορία φροντίζοντας την ελληνική οικογένεια με προϊόντα υγείας από το φαρμακείο της φύσης και έχει τιμηθεί με διακρίσεις και βραβεία σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά κυρίως με την εμπιστοσύνη της ελληνικής οικογένειας και του ελληνικού φαρμακείου. Συστατικά όπως η καινοτομία, η στρατηγική, η ανάπτυξη, η ποιότητα και η συνέπεια συνθέτουν το προφίλ μίας επιτυχημένης ελληνικής εταιρείας που αντιστέκεται στις δυσκολίες των καιρών και αναδεικνύεται σε ελληνική επιχειρηματική δύναμη. Το βιογραφικό της εμπλουτίζεται συνεχώς αποδεικνύοντας την αφοσίωση της στο όραμά της το οποίο υλοποιεί μένοντας πάντα πιστή στις αξίες της. Και αυτό για την οικογένεια της Power Health αποτελεί τη μεγαλύτερη ηθική επιβράβευση. 2010 - 2011 - 2012

ICAP

2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021

NEW TIMES PUBLISHING

2011

ERNST & YOUNG

2011 - 2012 - 2013

ΕΒΑ EUROPEAN BUSINESS AWARDS

Στις 400 ισχυρότερες εταιρείες της Ευρώπης και τις 10 κορυφαίες της Ελλάδας

2014

EBA EUROPEAN BUSINESS AWARDS

Ruban d’ Honeur Στις 10 κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης στην κατηγορία «Πελατοκεντρική Προσέγγιση»

2012

GLOBAL TRADE LEADERS CLUB

International Award for Business Excellence

2013

SOCIAL MEDIA AWARDS

Digital Campaign για το προϊόν Energy Now 1 Gold, 2 Silvers

2014 - 2015 - 2016 - 2017 2018 - 2019-2020

ACTIVE BUSINESS - STAT BANK

2016

TEYΠ - ΕΕΔΕ

2016

ΕΙΜΑΔ - ΕΕΔΕ - ΣΕΒ - ΣΕΤΕ

2017

MARKETING WEEK BOUSSIAS COMMUNICATIONS ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΔΕ)

2017 2018 2018 - 2019-2020

ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΗΣ ΦΗΜΗΣ BEST IN PHARMACY AWARDS

2018

SUPPLY CHAIN

2020

HR AWARDS

2020

ACTIVE BUSINESS - STAT BANK SUPPLEMENT AWARDS

2021

04

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Strongest Companies In Greece Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας Λιλή Περγαντά «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας» της χρονιάς

SALUS INDEX AWARDS Στις κορυφαίες εταιρείες Υγείας και Νο 1 στα Σ.Δ. «Corporate Affairs Excellence Awards» για τη «VITAMINS ACADEMY» Χρυσή διάκριση στο πλαίσιο του θεσμού των HR Excellence Awards για τις «Πρακτικές Στελέχωσης, Ένταξης & Ενσωμάτωσης Ανθρώπινου Δυναμικού» Innovative Digital Brand Content Αριστείο στην ενότητα Κοινωνία-Άνθρωπος Καλύτερη φήμη στην κατηγορία Βιταμίνες/Συμπληρώματα Διατροφής Best in Pharmacy Awards 2020 σε 3 κατηγορίες: • Βραβείο PLATINUM: «Best in Marketing» • Βραβείο GOLD: «Κορυφαίο Λανσάρισμα» • Βραβείο SILVER: «Κορυφαία Ομάδα Πωλήσεων στο Φαρμακείο» Silver, Demand Forecasting & Planning “Best Internal Use of Academies” “Salus & The Kind Hearts Awards 2020” New Times Company of the Year


ΦΥΣΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Με όραμα να προσφέρουμε τη φύση στην πιο καθαρή και ποιοτική μορφή της επενδύουμε σε προηγμένες φαρμακοτεχνικές μορφές και νέες τεχνολογίες που αξιοποιούν στο έπακρο τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών συστατικών, δημιουργώντας:

Συνεργιστικές Φόρμουλες Αποτελούν συμπληρώματα νέας γενιάς με καινοτόμους συνδυασμούς φυσικών συστατικών που "συνεργάζονται" μεταξύ τους αυξάνοντας έτσι σε δραστικότητα τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Προσφέρουν εγγυημένο αποτέλεσμα και ολιστική φροντίδα με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Clean Label προϊόντα Ανάπτυξη προϊόντων "Clean Label", δηλαδή όλο και πιο φυσικά χωρίς πρόσθετα ή τεχνητά συντηρητικά. Ανταποκρινόμαστε στις διατροφικές τάσεις για ακόμα πιο φυσικό τρόπο ζωής δημιουργώντας τις πρώτες αναβράζουσες βιταμίνες με στέβια.

e t a ri a n

s

v

eg

Προϊόντα κατάλληλα για Vegans / Vegetarians Πρόσβαση στα οφέλη που προσφέρουν τα συμπληρώματα διατροφής για ένα ιδιαίτερο καταναλωτικό κοινό.

Άξονας προτεραιότητας, η ποιότητα σε κάθε επίπεδο Πυρήνας κάθε κίνησης και επένδυσης για την Power Health αποτελεί η ποιότητα. • Από τις πρώτες ύλες, όλα τα στάδια παραγωγής, συσκευασίας, μέχρι το προϊόν να φτάσει στα χέρια του καταναλωτή. • Τη συσκευασία των προϊόντων σε αναβράζουσα μορφή και την ειδική επεξεργασία πώματος στα tubes για την προστασία τους από την υγρασία. • Τις πιστοποιήσεις που φέρουν τα προϊόντα μας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), τους "Κανόνες Καλής Παραγωγής" (Good Manufacturing Practices), την πιστοποίηση ΙSO 13485:2003/AC 2009 και HACCP και τον αριθμό γνωστοποίησης από τον Ε.Ο.Φ.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

05


VITAMINS ACADEMY H 1η "Ακαδημία Βιταμινών" στην Ελλάδα από την Power Health Εντοπίζοντας την ανάγκη έγκυρης ενημέρωσης και ουσιαστικής εκπαίδευσης πάνω στα συμπληρώματα διατροφής γεννήθηκε η ιδέα της πρώτης ακαδημίας βιταμινών στην Ελλάδα, την Vitamins Academy από την Power Health. Μία ακόμα καινοτομία από την πρώτη ελληνική εναλλακτική εταιρεία που ανοίγει νέους ορίζοντες στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής και αναδεικνύει το ρόλο τους στην καθημερινότητα του καταναλωτή. Ένα πολυσύνθετο εργαλείο, καθημερινός σύμμαχος για την ελληνική οικογένεια και το ελληνικό φαρμακείο.

Η "VITAMINS ACADEMY" παρέχει ένα μεγάλο φάσμα δυνατοτήτων: • Συνεχή ενημέρωση των φαρμακοποιών πάνω στη σύσταση και τις ιδιότητες των προϊόντων μας. • Δυνατότητα on-line εκπαίδευσης των καταναλωτών μέσω video και σεμιναρίων από το επιστημονικό μας τμήμα πάνω στα συμπληρώματα διατροφής. • Συμβουλές και συνταγές για έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής σε application για smartphone και tablet. • Επισήμανση πλησιέστερου φαρμακείου που διαθέτει το προϊόν επιλογής του καταναλωτή, σε σχέση με το σημείο που πραγματοποιείται η αναζήτηση.

Σεμινάρια σε φαρμακοποιούς

Άρθρα / Infographics

Mobile Εκπαιδευτικά Videos

Internet

06

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ


ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Με όραμα να αποτελεί πρέσβειρα της ελληνικής φύσης, τα τελευταία χρόνια η Power Health επενδύει στην εξωστρέφεια αντιπροσωπεύοντας επάξια την ελληνική επιχειρηματικότητα. Κατακτά τις ξένες αγορές με μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που άπτονται των αναγκών κάθε χώρας. • Συμμετέχει σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού κερδίζοντας την εμπιστοσύνη εκπροσώπων του κλάδου που βρίσκουν στο ‘’φαρμακείο της φύσης’’ μοναδικά, εναλλακτικά καινοτόμα προϊόντα που προσφέρουν plug & play και beyond the products λύσεις σε προβλήματα υγείας. • Προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης customized προϊόντων • Παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες International Marketing • Διαθέτει τμήμα Εγκριτικών/Ρυθμιστικών Υποθέσεων (Regulatory Affairs) Τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε, μας ενθαρρύνουν ώστε να επεκταθούμε αναγάγοντας τις εξαγωγές ως τον τρίτο βασικό άξονα της στρατηγικής ανάπτυξής μας.

Austria Albania England Bulgaria Belgium Vietnam Germany Estonia UAE Spain Kosovo China

Kuwait Cyprus Lebanon Libya Latvia Lithuania Belarus Bahrain Bahamas Malta Romania

from nature΄s pharmacy... to your local pharmacy!

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

07


ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Η έννοια της κοινωνικής ευθύνης για εμάς στην Power Health εμπεριέχεται στο όραμά μας να προσφέρουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής μέσα από τα προϊόντα υγείας που σέβονται τον καταναλωτή και επεκτείνεται σε πράξεις αγάπης και προσφοράς με αποδέκτη τον άνθρωπο. Αποτελούμε κύτταρο της ελληνικής και της ευρύτερης ανθρώπινης κοινωνίας συμμετέχοντας ενεργά με δραστηριότητες που κινούνται σε 4 άξονες. Ο 1ος αφορά το ΠΑΙΔΙ και τον ΑΝΘΡΩΠΟ, με την ενίσχυση της Οργάνωσης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, μόνιμο ετήσιο πρόγραμμα σίτισης 3 ειδικών δημοτικών σχολείων, οικονομική/υλική ενίσχυση των ΜΚΟ ΕΨ.Υ.ΜΕ, Χαμόγελο Του Παιδιού, Unicef, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Φαρμακοποιοί Του Κόσμου. Ο 2ος αφορά τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ με τη στήριξη/χορηγία αθλητών, όπως του Παραολυμπιονίκη Χρήστου Καπέλλα και γινόμαστε συνοδοιπόροι του μεγάλου Έλληνα Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια. Ο 3ος την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με την ενίσχυση της αριστείας και της γνώσης επιβραβεύοντας με υποτροφίες τις μαθήτριες και τους μαθητές που έχουν εισαχθεί στα ανώτατα/ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Και ο 4ος, το ΕΥ ΖΗΝ με τη δημιουργία της Vitamins Academy, την 1η Ακαδημία βιταμινών στην Ελλάδα και το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής στα σχολεία ‘’ο κος Βιταμινούλης».

08

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΓΧΟΣ - ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ Cool Day . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Think Positive . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Magnesium με στέβια . . . . . . . . . . . . . . . . . . Magnesium Direct 350mg . . . . . . . . . . . . . Magnesium Premium 5 . . . . . . . . . . . . . . . . . Vitamin B50 Complex . . . . . . . . . . . . . . . . . . B-Complex με στέβια . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - WEIGHT CONTROL Lipolean Formula . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Citruslean Plus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . CLA MAX 1900mg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Water Shape . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Green Tea . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Watermelon Body Detox . . . . . . . . . . . . . . . Fat Binder . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . High Protein Diet 7-Day Meal . . . . . . . . . . High Protein Diet Bars . . . . . . . . . . . . . . . . . ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 100% Whey Protein . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BCAA + L-Glutamine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Electrolytes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Burn Up . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ultravit-C 500mg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ultramagnesium 400mg . . . . . . . . . . . . . . . UltraOmega-3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . UltraMultivit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ultra Vitamin C 1000mg . . . . . . . . . . . . . . . Ultra Multivitamin . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ultra Echinacea βιταμίνη C + Πρόπολη . Protein Bars . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ΑΛΛΕΡΓΙΑ Alerginal Capsules . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ΑΜΥΝΑ – ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ Echinacea Extra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Oliviotic . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Αναβράζοντα με 100% στέβια . . . . . . . . . Immunkomplex . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ester-C 1000mg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Vitamin C 1000mg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Vitamin C + D3 1000mg/1000iu . . . . . . . . Zinc Plus D3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Vitamin C 500mg μασώμενα . . . . . . . . . . . Free Nose Spray . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Oliviotic Winterbalm . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Καραμέλες Χειμώνα . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ANAIMIA Iron Soft . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Vitamin B12 1000μg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Floradix . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . B-Vit12 1000μg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Iron + C . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ΑΝΔΡΑΣ Προστάτης Prostalive . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Zinc Plus C . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Σεξουαλική δραστηριότητα Mens-X Complex . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Drink It Mens-X Now Shot . . . . . . . . . . . . . . ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Mourinol Liquid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Mourinol Capsules . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

10 11 12 12 13 13 14 15 16 17 17 18 19 19 20 20 22 22 23 23 24 24 25 25 26 27 27 28 29 29 30 32 34 34 35 36 36 37 37 38 38 39 39 40 41 41 42 42 43 43 44 45

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ Curcumin Extrakt 45 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46 Arthrosis . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47 Arthrosis Fast . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48 Arthrosis 1500 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49 ΑΫΠΝΙΑ Cool Night . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 Sleep & Relax Duo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51 Sleep Natural Spray . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51 ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ - ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ Hydrolytes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52 Hydrolytes Sports . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52 ΒΗΧΑΣ – ΒΡΑΧΝΑΔΑ Sootha Mel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53 Herbomel Adults . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53 Alpenkraft Syrup . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53 ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ Στομάχι - Δυσπεψία Μαστίχα Χίου . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 54 Chios Mastic Extra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55 Probiozen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56 Στομάχι - Δυσπεψία Laxazin Comfort . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56 Ολιστική φροντίδα γαστρεντερικού συστήματος Probiozen Plus Chios Mastic . . . . . . . . . . . 57 Ενισχυμένη φροντίδα εντέρου Darmflora plus select intens . . . . . . . . . . . 58 Τυμπανισμός Flat Belly . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 58 Αιμορροΐδες Haemocream . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59 Διάρροια - Άμεση δράση Bio Colon . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59 Δυσπεψία - Προστασία Χολής Gallexier . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60 ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ – ΜΩΛΩΠΕΣ Arnicare Cream . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60 Arnicare Cooling Gel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60 ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΤΟΝΩΣΗ Zell Oxygen με Βασιλικό Πολτό . . . . . . . . . 61 Zell Oxygen Plus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 61 Enegy Now . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62 ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ – ΤΟΝΩΣΗ Zellogen Formula . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 63 ΗΠΑΡ – ΣΥΚΩΤΙ LivaPure . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 64 FLERIANA GUARD Ισχυρή Αντισηπτική Δράση Αντισηπτικό gel χεριών . . . . . . . . . . . . . . . . 66 Αντιβακτηριακό υγρό κρεμοσάπουνο χεριών . . . . 66 Απολυμαντικό spray επιφανειών . . . . . . . . . 67 Αντιβακτηριακά υγρά μαντηλάκια χεριών . . . . 67 ΚΑΡΔΙΑ-ΑΓΓΕΙΑ Cholestolen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68 Omega 3.6.9. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 69 Coenzyme Q10 30mg . . . . . . . . . . . . . . . . . . 70 Omegalen Ultra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71 Lecithin 1.200 mg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 72

Aντιοξειδωτική προστασία Vitamin E 400iu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 72

LIPOSOMAL RANGE Vitamin C 500mg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 74 Vitamin C + Vitamin D3 300mg/1.000iu . . 75 Multivitamin . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76 Vitamins D3 + K2 & Magnesium . . . . . . 77 ΜΑΛΛΙΑ – ΔΕΡΜΑ – ΝΥΧΙΑ Hair Tone Nails & Skin . . . . . . . . . . . . . . . . 78 Caviar Beauty Formula . . . . . . . . . . . . . . . 79 ΜΝΗΜΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Memo+ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 80 Epresat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 81 ΝΑΥΤΙΑ Travel Joy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 81 ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ Osteorin - K2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 82 Calcium Plus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 83 D-vit 3 2.000iu & 5.000iu . . . . . . . . . . . . . 83 Vitamin D3 2.000iu . . . . . . . . . . . . . . . . . . 84 ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ – ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ Cranberry Extra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 84 Cranberry . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 85 ΠΑΙΔΙΑ KinderImmun . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 86 Kindervital . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 86 Vita-C Kids μασώμενα . . . . . . . . . . . . . . . 87 Multi + Multi Kids μασώμενα . . . . . . . . 87 Vita-C Kids αναβράζοντα . . . . . . . . . . . . . 88 Herbomel Kids . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 88 Multi + Multi Kids αναβράζοντα . . . . . 89 ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Multi + Multi Time . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 90 Multi Senior 50+ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 90 ΣAKΧΑΡΟ - ΔΙΑΒΗΤΗΣ Glucolen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 91 ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Mastident διάλυμα . . . . . . . . . . . . . . . . . . 92 Mastident οδοντόκρεμα . . . . . . . . . . . . . 92 ΦΥΣΙΚΗ ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Fleriana Spray, Roll On & Spray Mist . . . . . . . 93 Fleriana After Bite Balm . . . . . . . . . . . . . . 93 Fleriana Εντομοαπωθητικό Κερί . . . . . 94 Fleriana Εντομοαπωθητικές Ταμπλέτες & Υγρό 94 Fleriana Εντομοαπωθητικές Σπείρες . . 94 Fleriana Ακάρεα Σκόνης . . . . . . . . . . . . . 94 Fleriana Έρποντα Έντομα . . . . . . . . . . . . 94 Fleriana Φακελάκια Αρωματικά . . . . . . 94 Fleriana Φυσικό Σκοροαπωθητικό . . . . 94 Fleriana Απορρυπαντικό & Μαλακτικό ρούχων 94 Fleriana Ενυδατική Κρέμα Χεριών . . . 94 Fleriana Εντομοαπωθητικό Βραχιόλι . 94 Fleriana Αντιφθειρικό Σαμπουάν . . . . . 94 Fleriana Αντιφθειρικό Προστατευτικό Σπρέι . . 94 ΦΟΒΟΣ-ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Bach Rescue Remedy Spray 7ml . . . . . . . . . 95 Bach Rescue Remedy Spray 20ml . . . . . . . . 95 Bach Rescue Remedy Drops 10ml . . . . . . . . 95 Bach Rescue Remedy Kids Drops 10ml . . . 95 Bach Rescue Remedy Cream 30g . . . . . . . . 95 Bach Rescue Night Spray 20ml . . . . . . . . . . 95 Bach Rescue Night Drops 10ml . . . . . . . . . . 95 2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

09


ΑΓΧΟΣ - ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ

Cool Day

ΑΓΧΟΣ

Πλούσιος συνεργιστικός συνδυασμός συστατικών, όπως εκχύλισμα ασβαγκάντα (τιτλοδοτημένο σε 7-10% withanolides), μελισσόχορτο, πασιφλόρα και τίλιο, μαζί με βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Νιασίνη, Παντοθενικό, Β1, Β2, Β6, Β12), ασβέστιο και μαγνήσιο. α β γ

δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα, χρώματα. Περιεχόμενο: 30 ταμπλέτες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 ταμπλέτα την ημέρα, κατά προτίμηση πριν από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 40825/04-04-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά Συστατικά Ανά ταμπλέτα % Σ.Η.Δ.* Εκχύλισμα ασβαγκάντα (τιτλοδοτημένο σε 7-10% withanolides) 125mg Εκχύλισμα μελισσόχορτου 10:1 50mg Εκχύλισμα από ανθό φιλλύρας (τίλιο) 4:1 20mg Ασβέστιο 120mg 15 Μαγνήσιο 75mg 20 Νιασίνη 32mg 200 Βιταμίνη Β5 12mg 200 Βιταμίνη Β2 2,8mg 200 Βιταμίνη Β6 2,8mg 200 Βιταμίνη Β1 2,2mg 200 Βιταμίνη Β12 5μg 200 * Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Cool Day Εκχύλισμα ασβαγκάντα

(τιτλοδοτημένο σε 7-10% withanolides)

Ένα βότανο που χαρακτηρίζεται προσαρμογόνο και είναι ηλικίας 2.500 ετών! Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην ιατρική της Αγιουβέρδα, τη λεγόμενη αρχαία ιατρική της Ινδίας.

Μελισσόχορτο (Melissa officinalis) Ανήκει στην οικογένεια της μέντας και χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Ελλάδα ως ρόφημα.

Τίλιο (Tilia cordata Miller) Φυτό με παραδοσιακή χρήση και πολλές εφαρμογές. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως ρόφημα.

Πασιφλόρα (Passiflora incarnata L.) Η παραδοσιακή ρολογιά φύεται σε όλη την Ελλάδα και οφείλει το όνομά της στα σπάνιας ομορφιάς άνθη της, ενώ προσφέρει τις ιδιότητές της σε όλο τον οργανισμό.

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

10

Βιταμίνη Β2 Συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.*

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Βιταμίνες Β1, Β6, Β12 και μαγνήσιο Συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.* Βιταμίνη Β5 Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, καθώς και στη φυσιολογική σύνθεση και μεταβολισμό ορισμένων νευροδιαβιβαστών.*

Νιασίνη Συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.*

Ασβέστιο Συμβάλλει στη φυσιολογική νευροδιαβίβαση.*

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΓΧΟΣ - ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ

Think Positive

ΔΙΑΘΕΣΗ

Η συνεργιστική φόρμουλα Think Positive περιέχει εκχυλίσματα Κρόκου και Ροδιόλας σε συνδυασμό με πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά, με στόχο τη βελτίωση της διάθεσης και της ψυχολογίας καθημερινά. α β γ

δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα, κατά προτίμηση πριν το γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Ειδικές Προειδοποιήσεις: Να μην καταναλώνεται παράλληλα με φαρμακευτική αγωγή αντικαταθλιπτικών και αντιψυχωσικών, καθώς και με αλκοόλ.

Ενεργά Αποδιδόμενη συστατικά ποσότητα ανά κάψουλα ανά κάψουλα %Σ.Η.Δ. Εκχύλισμα ροδιόλας (Rhodiola rosea) 70% πολυφαινόλες 300mg Eκχύλισμα κρόκου 4:1 (Crocus Sativus) 30mg Παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5) 6mg 100 Βιταμίνη Β6 1,4mg 100 Βιταμίνη Β1 1,1mg 100 Βιταμίνη Β12 2.5μg 100 * Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 49498/04-05-2018 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Think Positive

Βελτίωση της διάθεσης Τα εκχυλίσματα Κρόκου και Ροδιόλας προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, ενώ κλινικά εξετάζονται για τα αποτελέσματά τους στην βελτίωση της καλής διάθεσης, στη μείωση του καθημερινού ψυχολογικού στρες.

Φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, προσφέρουν βοήθεια στο νευρικό σύστημα και συμβάλλουν στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία*.

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

11


ΑΓΧΟΣ - ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ

Magnesium

ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΡΑΜΠΕΣ

Συμπλήρωμα διατροφής με μαγνήσιο και βιταμίνη Β6. Ιδανικό για το άγχος, το νευρικό σύστημα και το μυϊκό στρες. Είναι ευεργετικό στις μυϊκές κράμπες και στους πόνους της περιόδου. Απορροφάται άμεσα και έχει υπέροχη γεύση λεμόνι. α

β γ δ

ε

Ενεργά συστατικά ανά δισκίο: Μαγνήσιο 300mg (80% Σ.Η.Δ.*), Βιταμίνη Β6 6mg (429% Σ.Η.Δ.*). *Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Με γλυκαντικό απο το φυτό στέβια. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο την ημέρα διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση πριν το γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Η ποσότητα μαγνησίου που απαιτείται καθημερινά: Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 36860/07-06-2006 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Magnesium Direct

ΜΑΓΝΗΣΙΟ 350mg - ΥΓΕΙΑ ΜΥΩΝ & ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Συμπλήρωμα διατροφής με μαγνήσιο και βιταμίνη Β6, τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών, στη φυσιολογική λειτουργία των μυών, του νευρικού συστήματος και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία. Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου, καθώς και στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας*. α β γ δ ε

Διαλυόμενοι κόκκοι στο στόμα χωρίς τη χρήση νερού Με υπέροχη γεύση

12

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Με γλυκαντικά. Περιεχόμενο: 30 φακελάκια. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 φακελάκι μαγνησίου ημερησίως άμεσα διαλυόμενο στο στόμα, χωρίς τη χρήση νερού. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Διαβητικοί: Κάθε φακελάκι μαγνησίου (2,5g) αποδίδει 0,69g υδατανθράκων που παρέχουν 11,73kJ / 2,76 kcal.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 105897/23-11-2017 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

ENEΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ (2,5g) ΑΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ (2,5g) Μαγνήσιο 350mg Εκ του οποίου - Κιτρικό μαγνήσιο 150mg - Οξείδιο του μαγνησίου 200mg Βιταμίνη Β6 2mg

% Σ.Η.Δ.** 93,3

143

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΓΧΟΣ - ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ

Magnesium Premium 5

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ 5 ΜΟΡΦΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ

Το συμπλήρωμα διατροφής Magnesium Premium 5 συνδυάζει 5 διαφορετικές ενεργές μορφές μαγνησίου (κιτρικό, δισγλυκινικό, ταυρικό, ανθρακικό και οξείδιο του μαγνησίου) με βιταμίνη Β6. Το μαγνήσιο και η βιταμίνη Β6 συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, του νευρικού συστήματος και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη φυσιολογική σύνθεση των πρωτεϊνών και λειτουργία των μυών, καθώς επίσης στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών ενώ η βιταμίνη B6 συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου και στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας.* α β γ δ ε

Δεν περιέχει: ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 60 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 – 2 κάψουλες την ημέρα, κατά προτίμηση πριν από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς.

Aρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 37777/22-04-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης

Ενεργά Συστατικά Ανά κάψουλα % Σ.Η.Δ.** Μαγνήσιο 187,5mg 50 Βιταμίνη Β6 2,1mg 150 **Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Vitamin B50 complex

ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με Βιταμίνες του συμπλέγματος Β Oι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμβάλλουν στη στήριξη του νευρικού συστήματος, της καλής ψυχολογίας, καθώς και στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού για παραγωγή ενέργειας με αποτέλεσμα τη μείωση της κούρασης και της ατονίας. Επίσης, είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική κατάσταση των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών*. α β γ

δ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα πριν από το πρωινό γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη / Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από το γιατρό σας. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 31794/22-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά Συστατικά Ανά κάψουλα % Σ.Η.Δ.** Βιταμίνη Β1 50mg 4.545 Βιταμίνη Β2 50mg 3.571 Νιασίνη 50mg 313 Παντοθενικό οξύ 50mg 833 Βιταμίνη Β6 50mg 3.571 ΡΑΒΑ 50mg Φολικό οξύ 400μg 200 Βιοτίνη 50μg 100 Βιταμίνη Β12 5μg 200 **Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

13


ΑΓΧΟΣ - ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ

B-Complex

ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες του συμπλέγματος Β σε αναβράζοντα δισκία και με υπέροχη γεύση μήλο. Οι βιταμίνες Β1, Β2, Β6, Β12, νιασίνη και βιοτίνη συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Το φολικό οξύ, η νιασίνη, η βιοτίνη και οι βιταμίνες Β1, Β6, Β12 συμβάλλουν στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία. Η βιοτίνη συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών και μαζί με τη νιασίνη και τη βιταμίνη Β2 συμβάλλουν στη διατήρηση της κατάστασης του δέρματος. Το παντοθενικό οξύ συμβάλλει στη φυσιολογική νοητική επίδοση.*

α β γ

δ

ε

Δεν περιέχει: ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο την ημέρα διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση πριν από ένα γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 16558/19-02-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά Συστατικά Βιταμίνη Β1 Βιταμίνη Β2 Βιταμίνη Β6 Παντοθενικό οξύ Νιασίνη Φολικό οξύ Βιοτίνη Βιταμίνη Β12

Ανά δισκίο % Σ.Η.Δ.** 10mg 909 10mg 714 10mg 714 10mg 167 10mg 63 100μg 50 100μg 200 10μg 400

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Με γεύση μήλο *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

14

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - WEIGHT CONTROL

Lipolean Formula

ΜΕΙΩΣΗ ΛΙΠΟΥΣ

Το συμπλήρωμα διατροφής Lipolean Formula περιέχει το Sinetrol® Xpur*, κατοχυρωμένο συστατικό που αποτελεί έναν συνδυασμό εκχυλισμάτων 3 εσπεριδοειδών (γκρέιπφρουτ, σαγκουίνι, πορτοκάλι) και γκουαρανά, μαζί με χολίνη, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β6 και χρώμιο. Η χολίνη συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων. Το χρώμιο συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών και στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπαρών οξέων ενώ η βιταμίνη B6 συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου, στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας και στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.** Το Sinetrol® Xpur που αποτελεί βασικό συστατικό του Lipolean Formula έχει αξιοποιηθεί σε τρεις κλινικές μελέτες***, με θετικά αποτελέσματα στον έλεγχο του βάρους και τη μείωση της λιπώδους μάζας. *H διαδικασία παραγωγής που ακολουθείται για το Sinetrol® Xpur, επιβεβαιώνει την απουσία τοξικών δευτερογενών μεταβολιτών, όπως οι φουρανοκουμαρίνες και η συνεφρίνη. **Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). α β γ δ

ε

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα, χρωστικές και ιώδιο. Μέση περιεκτικότητα φυσικής καφεΐνης (ανά κάψουλα): 18mg. Δε συνιστάται η χρήση του από άτομα που έχουν ευαισθησία στην καφεΐνη Περιεχόμενο: 60 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 2 κάψουλες την ημέρα, 1 κάψουλα μετά το πρωινό και 1 κάψουλα μετά το μεσημεριανό γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Αποδιδόμενη Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν ποσότητα Ενεργά συστατικά ανά κάψουλα ανά κάψουλα % Σ.Η.Δ.**** είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε Sinetrol® Xpur - γκρέιπφρουτ, σαγκουίνι, υπό φαρμακευτική αγωγή ή πορτοκάλι και γκουαρανά, τιτλοδοτημένο αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. εκχύλισμα σε ναριγκίνη και νεοεσπεριδίνη 450mg Διαβητικοί: Κατάλληλο (Citrus paradisi Macfad, Citrus sinensis L, για διαβητικούς. Paullinia cupana Kunth) Χολίνη Ψευδάργυρος Βιταμίνη B6 Χρώμιο

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 97265/18-10-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

82,5mg 3mg 1,1mg 20μg

30% 79% 50%

****Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

***Κλινικές μελέτες: 11. Dallas C. et al; Phytomedicine, 2008, 15: 783-792, 2. Dallas C. et al; Phytοther. Res, 2014, 1528(2): 212-218, 3. Murcia – Spain: University of Murcia 2017.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ 1

3 ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

-5.6kg* έως 8.9kg

Τυχαίες, Διπλές-τυφλές, placebo ελεγχόμενες 900mg/ημέρα Sinetrol® Xpur (2 κάψουλες) 1

2

2

έως 5.4kg

3

Παρίσι, Γαλλία American Hospital

Παρίσι, Γαλλία American Hospital

Μούρθια, Ισπανία Research center University of Murcia

12 εβδομάδες

12 εβδομάδες

16 εβδομάδες

20 άτομα

95 άτομα

77 άτομα

BMI: 27-33 Ηλικία: 22-55

BMI: 26-29.9 Ηλικία: 22-45

BMI: >25 Ηλικία: 29-52

Χωρίς διατροφή

Ισορροπημένη διατροφή

Ισορροπημένη διατροφή

Φυσική δραστηριότητα <30λ./ εβδομάδα

Φυσική δραστηριότητα <30λ./ εβδομάδα

Φυσική δραστηριότητα Μη αναγκαία

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

-2.6kg*

3

-1.2kg* *p<0.05

έως 9.2kg

*Μέση απώλεια σωματικού βάρους(kg)

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

15


ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - WEIGHT CONTROL

Citruslean Plus

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Το συμπλήρωμα διατροφής Citruslean Plus περιέχει το Sinetrol® Active Living*, κατοχυρωμένο συστατικό που αποτελεί ένα συνδυασμό εκχυλισμάτων εσπεριδοειδών (γκρέιπφρουτ, σαγκουίνι), γκουαρανά και καρνιτίνης μαζί με χολίνη, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β6 και χρώμιο. Το Sinetrol® Active living που αποτελεί βασικό συστατικό του Citruslean Plus έχει αξιοποιηθεί σε κλινική μελέτη, όπου οι συμμετέχοντες έδειξαν καλύτερη μεταβολική χρήση του λίπους τους με σκοπό την παραγωγή ενέργειας και αύξηση της αντοχής κατά τη διάρκεια της άσκησης. α β γ δ ε

ζ

Δεν περιέχει: ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα και ιώδιο. Περιεχόμενο: 60 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 2 κάψουλες την ημέρα, 1 μετά το πρωινό και 1 μετά το μεσημεριανό γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού εκτός και αν συνιστάται από τοv γιατρό σας. Μέση περιεκτικότητα φυσικής Ενεργά συστατικά ανά κάψουλα Αποδιδόμενη ποσότητα %Σ.Η.Δ.* ανά κάψουλα καφεΐνης (ανά κάψουλα): Sinetrol® Active Living - εκχύλισμα 650mg 70mg. Δε συνιστάται η χρήση του από γκρέιπφρουτ, σαγκουίνι, από άτομα που έχουν ευαισθησία γκουαρανά και L-καρνιτίνη (τιτλοδοτημένο σε ναριγκίνη, στην καφεΐνη. εσπεριδίνη και καφεΐνη) Κατάλληλο για vegans Χολίνη 82,5mg -

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 133272/07-11-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ψευδάργυρος 3mg 30% Βιταμίνη Β6 1,1mg 79% Χρώμιο 20μg 50% *Σ.Η.Δ. : Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση / D.R.I. : Daily Reference Intake

*H διαδικασία παραγωγής που ακολουθείται για το Sinetrol® Αctive Living, επιβεβαιώνει την απουσία τοξικών δευτερογενών μεταβολιτών, όπως οι φουρανοκουμαρίνες και η συνεφρίνη.

Μούρθια, Ισπανία Research center, University of Murcia

21 άτομα 20-35 ετών Τακτικά ασκούμενοι

ΚΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μείωση περιφέρειας (cm) W1 - W8

ΑΣΚΗΣΗ

Sinetrol Active Living

ΑΣΚΗΣΗ

16

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑΣ

*p <0.05

*p <0.05

W1 -W8

Sinetrol Active Living Πολυφαινόλες - Καφεΐνη L-καρνιτίνη

Τυχαία, διπλή-τυφλή, placebo ελεγχόμενη 1300mg/ημέρα Sinetrol® Active Living (2 κάψουλες)

Αερόβια ικανότητα: Vo2 max variation (mL/kg/min)

8 εβδομάδες


ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - WEIGHT CONTROL

CLA Max

ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΗΣ

Συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει αποκλειστικά το πολυακόρεστο λιπαρό οξύ CLA (Conjugated Linoleic Acid / Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ). Το CLA συμβάλλει στην καύση του λίπους, μειώνει την αποθήκευσή του στα λιποκύτταρα, ενώ παράλληλα προστατεύει τον μυϊκό ιστό.* Η δράση του ενισχύεται όταν συνδυάζεται με σωματική δραστηριότητα. α β γ

δ ε

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα. Περιεχόμενο: 60 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 2 κάψουλες CLA Μax την ημέρα κατά προτίμηση μετά από το φαγητό, ως συμπλήρωμα διατροφής, είτε και τις 2 μαζί, είτε χωριστά σε 2 διαφορετικά γεύματα. Εγκυμοσύνη / Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Kατάλληλο για διαβητικούς. Clarinol® is a registered trademark of Stepan Specialty Products, LLC. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 28038/24-03-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Κάθε κάψουλα αποδίδει: 950mg καθαρού CLA (Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ) *Κλινική μελέτη: Gaullier et.al. FASEB J., 20 (5) 2006, A185/A829.

Water Shape

To Clarinol™ A-95 CLA είναι μια πηγή CLA, η οποία περιέχει το υψηλότερο δυνατό ποσοστό των ευεργετικών ενεργών CLA λιπαρών οξέων, που ονομάζονται ισομερή. Συγκεκριμένα, το CLA Μax περιέχει αποκλειστικά τα δύο δραστικά ισομερή του CLA (c-9,t-11 CLA & t-10,c-12 CLA), σε αναλογία 50:50.

ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΥΓΡΩΝ

Πρόγραμμα 7 ημερών για την κατακράτηση υγρών Το Water Shape είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με βάση το επώνυμο εκχύλισμα από φραγκόσυκο, CactiNeaTM, το οποίο βάσει κλινικών μελετών (Clinical Study: Diuresis CactiNea™. Jan 2012), έχει βρεθεί ότι βοηθά στη μείωση της κατακράτησης των υγρών, λόγω της διουρητικής του ιδιότητας, χωρίς όμως να επηρεάζει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών και την πίεση. Το εκχύλισμα από φραγκόσυκο, CactiNeaTM βοηθάει στην αποβολή των επιπλέον υγρών από το σώμα και έτσι μειώνεται η αίσθηση φουσκώματος και πρηξίματος. Η σύνθεση του Water Shape ενισχύεται από τα συστατικά: μαγνήσιο, νιασίνη και βιταμίνη Β6, τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού. Το μαγνήσιο επίσης συμβάλλει στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα*. α β γ

δ

ε

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Με γλυκαντικό απο το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 14 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 2 αναβράζοντα δισκία την ημέρα, διαλυμένα σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση προ Αποδιδόμενη ποσότητα γεύματος, ως συμπλήρωμα διατροφής. Ενεργά συστατικά ανά δισκίο ανά δισκίο % Σ.Η.Δ.** Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε Eκχύλισμα από φραγκόσυκο τιτλοδοτημένο κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της σε βεταλαΐνες και ινδικαξανθίνη (CactiNeaTM) 1.000mg εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός 100mg 26,7 Μαγνήσιο και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. 8mg Νιασίνη 50 Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. 0,7mg Βιταμίνη B6 50 Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 88954/11-07-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Αντιστοιχεί σε 10gr φρέσκου φραγκόσυκου ανά δισκίο!

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Με υπέροχη γεύση

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

17


ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - WEIGHT CONTROL

Green Tea

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ

Όλες οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού σε ένα αναβράζον δισκίο. Συμπλήρωμα διατροφής Green Tea με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού (Camellia sinensis) (50% σε πολυφαινόλες) και βιταμίνη C. Το πράσινο τσάι είναι μία πολύτιμη φυσική πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι οι πολυφαινόλες. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού που αποσκοπεί στην παραγωγή ενέργειας*. α β γ δ ε

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Με γλυκαντικό απο το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Δοσολογία: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο την ημέρα, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό πριν το φαγητό, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός κι αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 77181/04-11-2011 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Με γεύση ροδάκινο

Δ Δ

Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, αλλά και σε πρωτεολυτικά ένζυμα, όπως η βρομελίνη. Το συμπλήρωμα διατροφής με ανανά & βιταμίνη Β12 προσφέρει τα οφέλη του ανανά και της βιταμίνης Β12. Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, καθώς και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος*. Ενεργά συστατικά ανά δισκίο: Χυμός ανανά σε σκόνη 100mg, βιταμίνη Β12 2,5 μg (100% Σ.Η.Δ.**)

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

18

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 103528/15-11-2017 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - WEIGHT CONTROL

Watermelon Body Detox

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Συμπλήρωμα διατροφής για την αποτοξίνωση του οργανισμού με υπέροχη γεύση καρπούζι. Το συμπλήρωμα διατροφής Watermelon Body Detox περιέχει εκχυλίσματα από καρπούζι, πικραλίδα και γκουαρανά σε συνδυασμό με βιταμίνη Β6 και βιοτίνη. Το καρπούζι είναι γεμάτο από θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνη C και λυκοπένιο, συστατικά που ενισχύουν την αποτοξίνωση του οργανισμού. Η βιταμίνη B6 συμβάλλει στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας, στο φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου, ενώ η βιοτίνη στο φυσιολογικό μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών.* α β γ δ ε

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Δοσολογία: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο την ημέρα διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση πριν το γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Ενεργά Συστατικά Ανά δισκίο % Σ.Η.Δ.** Εκχύλισμα γκουαρανά 150mg Εκχύλισμα πικραλίδας 100mg Εκχύλισμα καρπουζιού 100mg Βιταμίνη B6 1,4mg 100% Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 5912/22-01-2021 Βιοτίνη 50μg 100% Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Fat Binder

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ

Iατροτεχνολογικό προϊόν για την επικουρική θεραπεία της παχυσαρκίας και τον έλεγχο του βάρους. Το FAT BINDER περιέχει το μίγμα φυτικών ινών BAO 022 του φρούτου BAOBAB. Αυτό το μίγμα φυτικών ινών δεσμεύει τα λίπη της διατροφής στο στομάχι για να παράγει ένα σταθερό σύμπλεγμα λίπους - φυτικών ινών. Συνεπώς, τα διαιτητικά λίπη δεν απορροφώνται διαμέσου της πεπτικής οδού και αποβάλλονται ως σύμπλεγμα λίπους - φυτικών ινών διαμέσου της φυσικής οδού αποβολής του οργανισμού. Σε συνδυασμό με μια δίαιτα μειωμένων θερμίδων και κατάλληλη φυσική δραστηριότητα. To FAT BINDER μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση του υπερβολικού σωματικού βάρους και για τη θεραπεία των υπέρβαρων εξαιτίας της διατροφής. α β γ

δ

ε

Δεν περιέχει: Τεχνητά χρώματα, αρώματα, αλάτι, γλουτένη, λακτόζη ή συντηρητικά. Περιεχόμενο: 32 δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών: Μπορείτε να λαμβάνετε 1 ή 2 δισκία αμέσως μετά από γεύματα πλούσια σε λιπαρά με τουλάχιστον 150 ml νερό. Μην ξεπερνάτε τα 4 δισκία την ημέρα. Γενικές προφυλάξεις: Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά κάτω των 12 ετών. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή στην περίπτωση μειωμένου σωματικού βάρους (ΔΜΣ <18,5). Κατάλληλο για vegans.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

19


ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - WEIGHT CONTROL

High Protein Diet 7-DAY Meal

ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένα απολαυστικό, υψηλά πρωτεϊνούχο γεύμα σε σκόνη, εμπλουτισμένο με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και γεύση σοκολάτα. Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.

β γ δ

ε

ζ η

Ενέργεια Πρωτεΐνες

Ανά μερίδα (25g)

95 kcal 17,27 g

185 kcal 23,67 g

Ανά 25g σε 200g γιαούρτι 2% λιπαρά

199 kcal 25,27 g

eg

v

Διατροφικές πληροφορίες

Ανά 25g σε 200ml γάλα 1,5% λιπαρά

Δεν περιέχει: προσθήκη ζάχαρης, γλουτένη, σόγια, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 7 μερίδες x 25g = 175g Οδηγίες χρήσης: Προσθέστε το περιεχόμενο του φακελίσκου (25g) σε 200ml νερό ή γάλα 1,5% λιπαρά ή 200g γιαούρτι 2% λιπαρά και αναμίξτε καλά. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αντενδείξεις: Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση υπερευαισΕνεργά Συστατικά Ανά μερίδα (25g) % Σ.Η.Δ.* θησίας ή δυσανεξίας σε ένα 33% Μαγνήσιο 124 mg από τα συστατικά του. 33% Βιταμίνη C 26 mg Κατάλληλο για vegetarians Νιασίνη 5,3 mg 33% Διαβητικοί: Κατάλληλο 4 mg 33% Βιταμίνη Ε για διαβητικούς. 3,3 mg 33% Ψευδάργυρος

e t a ri a n

s

α

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 23324/09-03-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Παντοθενικό οξύ Βιταμίνη Β2 Βιταμίνη Β6 Βιταμίνη Β1 Βιταμίνη Α Φολικό οξύ Βιταμίνη Κ1 Σελήνιο Βιοτίνη Βιταμίνη D3 Βιταμίνη Β12

2 mg 460 μg 460 μg 360 μg 265 μg 66 μg 25 μg 18 μg 17 μg 1,6 μg 0,83 μg

33% 33% 33% 33% 33% 33% 33% 33% 34% 32% 33%

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

High Protein Diet Bars

ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπάρες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες από πρωτεΐνες σόγιας και ορού γάλακτος. COCOA & ALMOND Με κακάο και κομμάτια αμυγδάλου και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας Ανά 60g: 197 kcal BANANA FLAVOR Με γεύση μπανάνα και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας Ανά 60g: 194 kcal 35% protein No added sugar e t a ri a n

s

v

eg

Low sugar content Gluten free Very low salt Vegetarian

20

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα τελευταία χρόνια η αθλητική διατροφή κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, μιας και οι ανάγκες του οργανισμού του ανθρώπου που αθλείται, προπονείται ή έχει έντονη σωματική δραστηριότητα είναι περισσότερες και πιο εξειδικευμένες.

Η αθλητική διατροφή θα πρέπει να εστιάζει στην: > Απόδοση και στη μυϊκή ενδυνάμωση > Παραγωγή ενέργειας > Αύξηση δύναμης και αντοχής > Καθυστέρηση της κόπωσης κατά τη διάρκεια της προπόνησης > Εστίαση και στη συγκέντρωση > Μείωση φθορών και στην αποκατάσταση > Αύξηση του μεταβολισμού

Βελτιώστε τη φυσική σας κατάσταση με τη δύναμη της φύσης Η Power Health, η κορυφαία ελληνική εταιρεία στα συμπληρώματα διατροφής, δημιούργησε τη Power of Nature Sport Series. Η νέα αυτή αθλητική σειρά αποτελείται από εξειδικευμένες φόρμουλες υψηλής ποιότητας, καθαρότητας και ασφάλειας που καλύπτουν όλες τις διατροφικές απαιτήσεις του αθλούμενου και του αθλητή με φυσικές, καθαρές και αποτελεσματικές συνθέσεις.

Οι εξειδικευμένες φόρμουλες: > Αποτελούν Clean Label συνθέσεις, χωρίς τεχνητά χρώματα και συντηρητικά > Περιέχουν ειδικά επιλεγμένα δραστικά συστατικά στις ιδανικές ποσότητες > Περιέχουν μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά στοιχεία > Δεν προκαλούν ανεπιθύμητες ενέργειες > Απευθύνονται σε χορτοφάγους και σε vegans > Έχουν μόνο φυσικές γεύσεις

Εμπιστευτείτε την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία που σας προσφέρει η Power of Nature Sport Series, με την υπογραφή της Power Health. Εφοδιάστε με ενέργεια το σώμα σας, ανεβάστε τις επιδόσεις σας και απολαύστε τα αναρίθμητα οφέλη που σας προσφέρει ένας φυσικός δραστήριος τρόπος ζωής.

Νιώσε τη Δύναµη της Φύσης! Ελευθέριος Πετρούνιας

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

21


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

100% Whey Protein

ΑΥΞΗΣΗ ΜΥΪΚΗΣ ΜΑΖΑΣ

Ρόφημα σε σκόνη με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες από 100% πρωτεΐνη ορού γάλακτος, για την αύξηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Αποτελεί μείγμα συμπυκνωμένης, απομονωμένης και υδρολυμένης πρωτεΐνης για την υψηλή παροχή αμινοξέων και την καλύτερη απορρόφησή τους. Σε δύο μοναδικές φυσικές γεύσεις βανίλια και σοκολάτα. α β γ

δ

ε ζ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 1kg (33 μερίδες). Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Προσθέστε μία δόση (30g) με το δοσομετρητή σε 200ml νερό, γάλα, ή ένα ρόφημα της επιλογής σας και ανακινήστε καλά. Προτεινόμενη χρήση: 1-2 μερίδες την ημέρα. Καταναλώστε πριν την προπόνηση, μετά την προπόνηση ή όποια στιγμή της ημέρας επιθυμείτε ένα υψηλά πρωτεϊνούχο ρόφημα. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αντενδείξεις: Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση υπερευαισθησίας ή δυσανεξίας σε ένα από τα συστατικά του. Κατάλληλο για vegetarians Διατροφικές πληροφορίες

ΣΟΚΟΛΑΤΑ 100% WHEY PROTEIN CHOCOLATE Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 111398/01-11-2018 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης. 100 % WHEY PROTEIN VANILLA Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 91736/18-07-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Bcaa + L- Glutamine

Πρωτεΐνες Ενέργεια

ΒΑΝΙΛΙΑ

Ανά 30g σκόνης σε 200ml νερό 22,3 g (74%)

121 kcal

Πρωτεΐνες

23,2 g (77%)

Ενέργεια

121 kcal

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ρόφημα σε σκόνη με αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAAs) λευκίνη, ισολευκίνη, βαλίνη και L-γλουταμίνη για πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την προπόνηση. Παρέχει ενέργεια για περισσότερο χρόνο χάρη στην ισομαλτουλόζη, με τη μορφή του Palatinose™ που περιέχει, επιτυγχάνοντας αργή και παρατεταμένη απελευθέρωση της γλυκόζης. Ακόμη, προλαμβάνει τους μυϊκούς πόνους και την κούραση κατά την άσκηση, ενώ βοηθά στην αναδόμηση των μυών και την αποκατάσταση του οργανισμού μετά από αυτήν. Έχει υπέροχη φυσική γεύση πράσινο μήλο. α β γ

δ

ε

ζ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 250g (22 μερίδες). Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Προσθέστε μία δόση (11g) με το δοσομετρητή σε 250ml νερό και ανακινήστε καλά. Προτεινόμενη χρήση: 1 μερίδα την ημέρα. Καταναλώστε πριν ή μετά την προπόνηση. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αμινοξέα Αντενδείξεις: Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση υπερευαισθησίας L-λευκίνη ή αλλεργίας σε ένα από τα συστατικά του. BCAAs L-ισολευκίνη Κατάλληλο για vegans

}

Ανά 11g σκόνης σε 250ml νερό 3,0 g 1,5 g

L-βαλίνη

1,5 g

L-γλουταμίνη

2,3 g

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 111397/01-11-2018 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

22

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Electrolytes

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Isotonic Energy Drink Iσοτονικό ρόφημα σε σκόνη με ηλεκτρολύτες, υδατάνθρακες και βιταμίνες για αθλητές πριν ή κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης. Eιδικά σχεδιασμένο για την ενυδάτωση και την παροχή ενέργειας κατά την άθληση. Περιέχει, ακόμη, το πατενταρισμένο εκχύλισμα του φυτού galanga, EnXtra®. Το πρώτο και μοναδικό φυσικό συστατικό φυτικής προέλευσης χωρίς καφεΐνη και κλινικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την εγρήγορση και τη συγκέντρωση μέχρι και 5 ώρες.

α β γ

δ ε ζ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 500g (13 μερίδες). Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Προσθέστε μία δόση (37g) με το δοσομετρητή σε 500ml νερό και ανακινήστε καλά. Προτεινόμενη χρήση: 1 μερίδα την ημέρα. Καταναλώστε πριν ή κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αντενδείξεις: Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση υπερευαισθησίας ή δυσανεξίας σε ένα από τα συστατικά του. Κατάλληλο για vegans

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 130096/31-10-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Burn Up

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ

Εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής για την αύξηση του μεταβολισμού του λίπους. Περιέχει L-καρνιτίνη που κινητοποιεί το σωματικό λίπος προς οξείδωση και καύση για την παραγωγή ενέργειας. Επιταχύνει το μεταβολισμό, χάρη στην καφεΐνη προερχόμενη από φυτικά εκχυλίσματα, ενώ το εκχύλισμα κόκκινης πιπεριάς Capsimax™ πλούσιο σε καψαϊκινοειδή, επιταχύνει τη διαδικασία της θερμογένεσης. Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία της παραγωγής ενέργειας. Τέλος, το CLA (συζευγμένο λινολεϊκό οξύ) αυξάνει την αναλογία μυϊκής μάζας προς σωματικό λίπος, καθώς βοηθά στη διάσπαση και τη μείωση της συσσώρευσής του. α β γ δ ε ζ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 60 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Καθημερινά λαμβάνετε 2 κάψουλες μετά από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αντενδείξεις: Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση υπερευαισθησίας ή αλλεργίας σε ένα από τα συστατικά του. Κατάλληλο για vegetarians

Ενεργά συστατικά ανά 2 κάψουλες: 166mg L-καρνιτίνη, 83mg CLA, 33mg καφεΐνη, 9mg νιασίνη (56% Σ.Η.Δ.*), 5mg εκχύλισμα κόκκινης πιπεριάς Capsimax™ (min. 2% καψαϊκινοειδή), 1mg βιταμίνη Β6 (71% Σ.Η.Δ.*). Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 111395/01-11-2018 *Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

23


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ultravit-C 500mg

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ & ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη C βραδείας αποδέσμευσης Οι ταμπλέτες βραδείας αποδέσμευσης της ULTRAVIT-C παράγονται με μια ειδική διαδικασία, η οποία διατηρεί τη βιταμίνη C σε μικροσφαιρίδια, επιτρέποντάς της να απελευθερωθεί αργά. Αυτό σημαίνει ότι η απορρόφησή της είναι μια συνεχής διαδικασία, καθώς η σταδιακή αποδέσμευσή της πραγματοποιείται σε 4 έως και 6 ώρες. Έτσι, οι ευεργετικές δράσεις της βιταμίνης C είναι διαθέσιμες στον οργανισμό για μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια και μετά από έντονη σωματική άσκηση, καθώς και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Ακόμη, συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, ενώ αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου. Τέλος, συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των χόνδρων, των ούλων, των δοντιών και του δέρματος*. α β γ δ ε ζ

Δεν περιέχει: ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 120 δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Καθημερινά λαμβάνετε 1 δισκίο πριν από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αντενδείξεις: Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση υπερευαισθησίας ή αλλεργίας σε ένα από τα συστατικά του. Ενεργά συστατικά Ανά δισκίο Κατάλληλο για vegans Βιταμίνη C

500mg

%ΣΗΔ** 625%

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 123864/23-11-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ultramagnesium 400mg

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΜΥΩΝ

Συμπλήρωμα διατροφής με μαγνήσιο

Το ULTRAMAGNESIUM, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε μία μόνο δόση. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών και στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Ακόμη, συμβάλλει στη φυσιολογική σύνθεση των πρωτεϊνών, στη φυσιολογική λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος, καθώς και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών*. α β γ δ ε ζ

Δεν περιέχει: ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 120 δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Καθημερινά λαμβάνετε 1 δισκίο πριν από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αντενδείξεις: Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση υπερευαισθησίας ή αλλεργίας σε ένα από τα συστατικά του. Ενεργά συστατικά Ανά δισκίο %ΣΗΔ** Κατάλληλο για vegans Μαγνήσιο

400mg

106,7%

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 123845/23-11-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

24

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

UltraOmega-3

ΥΓΕΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

Συμπλήρωμα διατροφής με ιχθυέλαιο

Iχθυέλαιο υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Κάθε μαλακή κάψουλα περιέχει 1.000mg ιχθυελαίου, αποδίδοντας 550mg ωμέγα 3 ακόρεστα λιπαρά οξέα, εκ των οποίων 330mg ΕPΑ και 220mg DHA. Tο DHA και το ΕPΑ συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Tο DHA συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου και στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης. Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες*. α β γ δ ε

Δεν περιέχει: ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 120 μαλακές κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Καθημερινά λαμβάνετε 1-2 μαλακές κάψουλες μετά από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αντενδείξεις: Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση υπερευαισθησίας ή αλλεργίας σε ένα από τα συστατικά του. Ενεργά συστατικά Ανά κάψουλα *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Ιχθυέλαιο από το οποίο: - Ολικά ωμέγα 3 -

%ΣΗΔ**

1.000mg -

550mg

EPA / DHA (εικοσαπενταενοϊκό οξύ / εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ) Βιταμίνη Ε

330mg / 220mg

-

3,6mg

30%

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 113459/06-11-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

UltraMultivit

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, μαγιά μπύρας και ρουτίνη

Το ULTRAMULTIVIT περιέχει ένα σύνολο πολύτιμων θρεπτικών συστατικών για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού. Συνδυάζει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία με μαγιά μπύρας, που αποτελεί διατροφική πηγή διάφορων μικροθρεπτικών συστατικών και ρουτίνη, μια φλαβονοειδής ουσία που βρίσκεται σε τροφές φυτικής προέλευσης*. α β γ

δ

ε ζ

Δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 120 δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Καθημερινά λαμβάνετε 1 δισκίο πριν από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αντενδείξεις: Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση υπερευαισθησίας ή αλλεργίας σε ένα από τα συστατικά του. Κατάλληλο για vegetarians *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 123863 /23-11-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά συστατικά

Ανά δισκίο

%ΣΗΔ**

Βιταμίνη C

50mg

62,5%

Ρουτίνη

20mg

-

Μαγιά μπύρας

20mg

-

Νιασίνη

18mg

112,5%

Σίδηρος

12mg

85,7%

Ψευδάργυρος

3mg

30%

Βιταμίνη Ε

2mg

16,7%

Βιταμίνη Β2

1,6mg

114,3%

Βιταμίνη Β6

1,2mg

85,7%

Βιταμίνη Β1

1,2mg

109%

Βιταμίνη Α

750μg

93,8%

Φολικό οξύ

300μg

150%

Ιώδιο

140μg

93,3%

Βιοτίνη

100μg

200%

Βιταμίνη D3

2,5μg

50%

Βιταμίνη Β12

2μg

80%

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

25


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ultra Vitamin C 1000mg

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ & ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη C και γεύση πορτοκάλι.

Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.* α β γ

δ ε ζ

Δεν περιέχει: ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Καθημερινά λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση πριν από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αντενδείξεις: Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση υπερευαισθησίας ή αλλεργίας σε ένα από τα συστατικά του. Κατάλληλο για vegans *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Ενεργά συστατικά Βιταμίνη C

Ανά δισκίο

%ΣΗΔ**

1000mg

1250%

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 114703/10-11-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

26

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ultra Μultivitamin

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Με γεύση πορτοκάλι. α β γ

δ

ε

ζ

Δεν περιέχει: ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Καθημερινά λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση πριν από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αντενδείξεις: Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση υπερευαισθησίας ή αλλεργίας σε ένα από τα συστατικά του. Κατάλληλο για vegans

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 114688/10-11-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά συστατικά

Ανά δισκίο

%ΣΗΔ*

Μαγνήσιο

93,75mg

25%

Βιταμίνη C

80mg

100%

Νιασίνη

16mg

100%

Σίδηρος

14mg

100%

Βιταμίνη Ε

12mg

100%

Ψευδάργυρος

7,5mg

75%

6mg

100%

Ριβοφλαβίνη

1,4mg

100%

Βιταμίνη Β6

1,4mg

100%

Θειαμίνη

1,1mg

100%

Χαλκός

0,5mg

50%

Μαγγάνιο

0,5mg

25%

Φολικό οξύ

200μg

100%

Ιώδιο

75μg

50%

Βιοτίνη

50μg

100%

Παντοθενικό οξύ

Σελήνιο

10μg

18%

Βιταμίνη Β12

2,5μg

100%

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Ultra Echinacea βιταμίνη C + Πρόπολη

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

Συμπλήρωμα διατροφής με εχινάτσεα, πρόπολη και βιταμίνη C. Με γεύση πορτοκάλι.

Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.* α β γ

δ ε ζ

Δεν περιέχει: ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Καθημερινά λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση πριν από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αντενδείξεις: Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση υπερευαισθησίας ή αλλεργίας σε ένα από τα συστατικά του. Κατάλληλο για vegetarians Ενεργά συστατικά

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Ανά δισκίο

%ΣΗΔ**

Βιταμίνη C

150mg

187,5%

Εκχύλισμα εχινάτσεας

150mg

-

Εκχύλισμα πρόπολης

80mg

-

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 114677 /10-11-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

27


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

PROTEIN BARS 35 %

Ο ΣΕ ΣΑΚ ΗΛ

SU

T TE N

T TE N

T

E

ΧΩ

ΧΑΜ ΧΑΜ

GA R CO N

Ο ΣΕ ΣΑΚ ΗΛ

LO W

E

SU

ΡΑ ΧΑ

ΝΗ

ΧΩ

LO W

G

TE N FRE

Ο ΣΕ ΣΑΚ ΗΛ

ΡΑ ΧΑ

ΝΗ

ΓΛΟΥΤΕ ΡΙΣ

LU

28

TE N FRE

GA R CO N

TE N

ΧΑΜ

ΡΑ ΧΑ

LO W

G

LU

GA R CO N

Ο ΣΕ ΣΑΚ ΗΛ

SU

ΓΛΟΥΤΕ ΡΙΣ

TE N

LO W

SU

T

ΡΑ ΧΑ

ΧΑΜ

protein

GA R CO N

Vanilla Cookie Με μπισκότο βανίλιας και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας Cookies & Cream Flavor Με μπισκότο και κρέμα βανίλιας και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας Coconut Με καρύδα και επικάλυψη λευκής σοκολάτας Χωρίς γλουτένη Strawberry Με πάστα φράουλας και επικάλυψη λευκής σοκολάτας Χωρίς γλουτένη

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΛΛΕΡΓΙΑ - ΑΜΥΝΑ - ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Alerginal

ΑΛΛΕΡΓΙΑ

Το συμπλήρωμα διατροφής Alerginal περιέχει βιταμίνες C και D3, καθώς και εκχύλισμα Ιαπωνικής Μέντας και Κερσετίνη. Η Ιαπωνική Μέντα, γνωστή και ως Περίγια ή Σίσο, είναι ένα αρωματικό βότανο με γλυκιά γεύση που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε πολλές ασιατικές χώρες. Το έλαιο που προκύπτει από τους σπόρους του, μετά από ειδική επεξεργασία, έχει υψηλή θρεπτική αξία. Η κερσετίνη είναι μία πολύτιμη ουσία που βρίσκεται στον εξωτερικό φλοιό φρούτων και λαχανικών. Ανήκει στην α οικογένεια των φλαβονοειδών, τα οποία αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι βιταμίνες C και D3 συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος*. α β γ

δ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 15 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα, κατά προτίμηση μετά το γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη / Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας.

Ενεργά συστατικά Αποδιδόμενη ποσότητα ανά κάψουλα ανά κάψουλα Βιταμίνη C 160mg (200%**) Eκχύλισμα σπόρων ιαπωνικής μέντας (Perilla frutescens) 150mg Κερσετίνη (εκχύλισμα Sophorae japonica) 150mg (100%**) Βιταμίνη D3 5μg/200iu (100%**) **Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αριθμός Γνωστ. ΕΟΦ: 106656/19-10-2018 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Echinacea Extra

Η ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με Εχινάτσεα, Βιταμίνη C & Ψευδάργυρο. Η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.* α β γ δ ε

Δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα, κατά προτίμηση πριν από το γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Ενεργά συστατικά ανά κάψουλα % Σ.Η.Δ.** Βιταμίνη C 150mg 187,5% Εκχύλισμα εχινάτσεα 100mg Ψευδάργυρος 9,5mg 95% Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 57817/17-06-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

29


ΑΜΥΝΑ - ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Oliviotic

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ ΣΕ ΓΡΙΠΗ / ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Συμπλήρωμα διατροφής με εκχύλισμα φύλλων ελιάς, ψευδάργυρο & βιταμίνη D3 Μία μοναδική σύνθεση η οποία περιέχει εκχύλισμα από τα φύλλα της ελιάς, Olea europaea L. με την εμπορική ονομασία Olivactive®, καθώς και ψευδάργυρο που μαζί με τη βιταμίνη D3 υποστηρίζουν τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος*. Το Olivactive® είναι ένα τιτλοδοτημένο εκχύλισμα με περιεκτικότητα 20% σε ελαιοευρωπαΐνη, ένα πολυφαινολικό θρεπτικό συστατικό, το οποίο αποδίδει μεταξύ άλλων, δύο κύριες ενώσεις την υδροξυτυροσόλη και το ελενολικό οξύ, τα οποία είναι εύκολα απορροφήσιμα και βιοδιαθέσιμα στον οργανισμό. [1,2,3,4,5] Στις ενώσεις αυτές οφείλονται κυρίως οι βιολογικές δράσεις του εκχυλίσματος των φύλλων ελιάς. α β γ δ

ε ζ Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 44150/26-06-2015 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα, χρωστικές. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1-3 κάψουλες την ημέρα. Περιεχόμενο: 20 & 40 κάψουλες. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Ενεργά συστατικά ανά κάψουλα % Σ.Η.Δ.** Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα Εκχύλισμα φύλλων ελιάςκατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Olivactive® 500mg και του θηλασμού, εκτός και αν Ελαιοευρωπαΐνη 100mg συνιστάται από τον γιατρό σας. Ψευδάργυρος 5mg 50 Βιταμίνη D3 1,75μg 35 Κατάλληλο για vegetarians. **Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση Κατάλληλο για διαβητικούς.

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Oliviotic To Oliviotic είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που βασίζεται στα παρακάτω φυσικά συστατικά:

ΤΙΤΛΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΕΛΙΑΣ, Olea europaea L. – Οlivactive®, με περιεκτικότητα 20% σε ελαιοευρωπαΐνη, φυσική πηγή ελενολικού οξέος, η οποία έχει μελετηθεί επιστημονικά για το φάσμα δράσης της. [1,2,3]

ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ Ιχνοστοιχείο το οποίο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος*.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3 η οποία συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος*.

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Βιβλιογραφία 1. Walker, M. Kensington Publishing Corp. 1997. 2. Nash, P. et al. Dynamic Chiropractic. 1997;15. 3. Markin, D. et al. Mycoses 2003;46. 4. Miro- Casa, E., M.I. Covad, et al. 2003 5. Visser et al. 2002

30

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΜΥΝΑ - ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ Κλινική μελέτη Η επίδραση της ελαιοευρωπαΐνης (Oliviotic 500mg) στις λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, με ή χωρίς τη συγχορήγηση αντιβιοτικών

Συμπλήρωμα διατροφής με

ΚΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ

Γ.Σ.Διονέλλης1, Β.Σ.Διονέλλη2,3, Ι.Δ.Μάλλιου1, Σ.Τσιπιλής1, Ν.Κουλούρης1 1. Α’ Πνευμονολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείου “Σωτηρία“ 2. Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών 3. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ιατρικής

ΣΚΟΠΟΣ

Στην κλινική έρευνα μελετήθηκε η επίδραση της ελαιοευρωπαΐνης στις λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού με βάση τη μεταβολή των δεικτών φλεγμονής (CRP, PCT) και των επιπέδων αιματοκρίτη/καθίζησης (HCT/TKE) κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Μετρήθηκε επίσης η επίδραση του Oliviotic στην ποιότητα ζωής των ασθενών με βάση τη μεταβολή των δυναμικών όγκων, όπως αυτοί μελετήθηκαν με το λειτουργικό έλεγχο της αναπνοής κατά τα διάφορα στάδια της μελέτης. Παράγοντες που εξετάζονται για τη μελέτη της αποτελεσματικότητας του Oliviotic: > ΗCT - Προσδιορίζει την τιμή του αιματοκρίτη > CRP - Μετρά τη φλεγμονή > PCT - Προσδιορίζει τη βακτηριακή λοίμωξη > ΤΚΕ - Μετρά την ταχύτητα καθίζησης ερυθρών

Έλεγχος της πνευμονικής λειτουργίας με τη μέθοδο της σπιρομέτρησης > FEV1: Forced Expiratory Volume in 1 second > FVC: Forced Vital Capacity - Βεβιασμένη εκπνοή σε 1 δευτερόλεπτο - Γρήγορα εκπνεόμενος πνευμονικός όγκος > PEFR: Peak Expiratory Flow Rate - Πόσο γρήγορα εκπνέουμε

ΜΕΘΟΔΟΣ

Στη μελέτη έλαβαν μέρος συνολικά 225 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», εκ των οποίων 122 ήταν γυναίκες και 103 άνδρες. Δοσολογία: Oliviotic 500mg. Συνιστώμενη δόση: 1g x3/ημέρα. Διάρκεια χορήγησης: 3 μήνες. Όλοι οι ασθενείς εκτιμήθηκαν σε 3 διαδοχικές επισκέψεις: πριν την έναρξη της αγωγής, 1 μήνα μετά την έναρξή της, αλλά και 3 μήνες μετά. Οι ασθενείς αυτοί χωρίστηκαν σε 4 ομάδες. ΟΜΑΔΑ

Στην ομάδα Α τοποθετήθηκαν 77 ασθενείς με οξεία βρογχίτιδα ή κοινό κρυολόγημα, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 3 υποομάδες: > A1 με 27 ασθενείς, έλαβαν αντιβιοτική αγωγή και Oliviotic > Α2 με 25 ασθενείς, μόνο αντιβιοτική αγωγή > Α3 με 25 ασθενείς, έλαβαν μόνο Oliviotic

ΟΜΑΔΑ

Στην ομάδα Γ τοποθετήθηκαν 49 ασθενείς χρονίως αποικισμένοι με Klebsiella ή Pseudomonas ή Staphylococcus Aureus με πνευμονία, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 υποομάδες: > Γ1 με 25 ασθενείς, έλαβαν αντιβιοτική αγωγή και Oliviotic > Γ2 με 24 ασθενείς, μόνο αντιβιοτική αγωγή.

ΟΜΑΔΑ

Στην ομάδα B τοποθετήθηκαν 50 ασθενείς με πνευμονία, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 υποομάδες: > Β1 με 25 ασθενείς, έλαβαν αντιβιοτική αγωγή και Oliviotic > Β2 με 25 ασθενείς, μόνο αντιβιοτική αγωγή

ΟΜΑΔΑ

Στην ομάδα Δ τοποθετήθηκαν 50 ασθενείς με λοιμώδη παρόξυνση Χ.Α.Π. οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 υποομάδες: > Δ1 με 25 ασθενείς, έλαβαν αντιβιοτική αγωγή και Oliviotic > Δ2 με 25 ασθενείς, μόνο αντιβιοτική αγωγή

Α Β

% ΜΕΤΑΒΟΛΗ CRP Α1

Α2

Α1 10%

0%

0%

-10%

-10%

-20%

-20%

-26,6%

-28,7%

-29,87%

-40%

Α2

% ΜΕΤΑΒΟΛΗ HCT

Α3

-56,95% -61,55%

-70% -80%

-32,14%

-34,82%

3 μήνες

5,3%

4,83%

Α1

Α2

Α3

1,1%

-30%

2,7%

-40%

0%

-58,27%

-14,4%

-18,76%

-22,72% -36,6%

-36,06%

-50%

-46,73%

-60%

-0,28%

-57%

-10% -20%

3,3%

-28,51%

-63,54%

-70% -5%

-80%

1 μήνας

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1 ΜΗΝΑΣ OLIVIOTIC Α3: Καλύτερο από τη συγχορήγηση και την αντιβιοτική αγωγή 3 ΜΗΝΕΣ OLIVIOTIC Α3: Καλύτερο από τη συγχορήγηση και την αντιβιοτική αγωγή

% ΜΕΤΑΒΟΛΗ TKE

Α3 10%

5%

-60% -70%

Α2

0%

-50%

-58,95%

Α1 10%

-30% -40%

-50% -60%

Δ

% ΜΕΤΑΒΟΛΗ PCT

Α3

10%

-30%

Γ

1 μήνας

3 μήνες

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1 MHNAΣ OLIVIOTIC Α3: Ισάξιο αποτέλεσμα με τη συγχορήγηση 3 ΜΗΝΕΣ OLIVIOTIC Α3: Καλύτερη η συγχορήγηση

-80%

1 μήνας

3 μήνες

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1 MHNAΣ OLIVIOTIC Α3: Υπερτερεί της αντιβίωσης 3 ΜΗΝΕΣ OLIVIOTIC Α3: Καλύτερο από τη συγχορήγηση και την αντιβιοτική αγωγή

1 μήνας

3 μήνες

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1 MHNAΣ OLIVIOTIC Α3: Υπερτερεί της αντιβίωσης 3 ΜΗΝΕΣ OLIVIOTIC Α3: Καλύτερο από τη συγχορήγηση και την αντιβιοτική αγωγή

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Από τις αναλύσεις της παραπάνω μελέτης γίνεται σαφής η ευεργετική δράση του Oliviotic. Για τις αντιμικροβιακές και τις αντιικές του ιδιότητες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μονοθεραπεία, αλλά και ως πρόσθετη θεραπεία (συγχορήγηση με αντιβίωση) κατά των λοιμώξεων του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. 2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

31


ΑΜΥΝΑ - ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Αναβράζοντα με 100% στέβια, ως φυσικό γλυκαντικό Τα πρώτα και μοναδικά αναβράζοντα με 100% φυσικά γλυκαντικά από το φυτό στέβια! Καθώς η φύση προσφέρει απλόχερα τα δώρα της, μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε τη δική της «γλυκιά» εκδοχή που ακούει στο όνομα στέβια. Η στέβια (Stevia rebaudiana) είναι ένας μικρός θάμνος που βοτανικά ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών. Από τα φύλλα του φυτού παραλαμβάνονται οι γλυκοζίτες της στεβιόλης, οι οποίοι είναι 200 με 300 φορές πιο γλυκοί από τη ζάχαρη. Η γλυκιά τους γεύση, τους καθιστά ένα φυτικό υποκατάστατο της ζάχαρης. Παρά την γλυκύτητά της, η στέβια δεν αποδίδει θερμίδες, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να την απορροφήσει. Σήμερα, οι αρμόδιοι φορείς υγείας (EFSA, FDA), αναγνωρίζουν τη στέβια ως ασφαλή για χρήση από τον άνθρωπο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της γλυκαντικής αυτής ουσίας είναι η φυσική της προέλευση.

Multi+Multi με Στέβια Η ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Περιέχει όλες τις βιταμίνες, τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός για ενέργεια και δύναμη, καθώς λειτουργεί ως συμπλήρωμα στα κενά της διατροφής σου. Με υπέροχη γεύση ροδάκινο! Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 51324/02-06-2017 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά συστατικά ανά δισκίο Ασβέστιο 233mg (29,1% Σ.Η.Δ.*) Μαγνήσιο 100mg (26,7% Σ.Η.Δ.*) Βιταμίνη C 45mg (56,25% Σ.Η.Δ.*) Σίδηρος 4,66mg (33,3% Σ.Η.Δ.*) Βιταμίνη Ε 10mg (83,3% Σ.Η.Δ.*) Ψευδάργυρος 3,16mg (31,6% Σ.Η.Δ.*) Νιασίνη 18mg (112,5% Σ.Η.Δ.*) Παντοθενικό Οξύ 6mg (100% Σ.Η.Δ.*) Βιταμίνη Α 350μg (43,75% Σ.Η.Δ.*) Βιταμίνη Β2 1,6mg (114,3% Σ.Η.Δ.*) Βιταμίνη Β6 1,5mg (107,1% Σ.Η.Δ.*) Βιταμίνη Β1 1,1mg (100% Σ.Η.Δ.*) Βιταμίνη Β12 1,4μg (56% Σ.Η.Δ.*) Βιταμίνη D2 2,5μg (50% Σ.Η.Δ.*) Φολικό οξύ 200μg (100% Σ.Η.Δ.*) Βιοτίνη 150μg (300% Σ.Η.Δ.*) Ιώδιο 43,3μg (28.9% Σ.Η.Δ.*) *Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Vitamin C 1.000mg με Στέβια ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος, όπως και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Επίσης, βοηθά στη φυσιολογική ψυχολογι ψυχολογική λειτουργία, την ομαλή λειτουργία του δέρματος, των ούλων, των χόνδρων, των οστών και των αγγείων, αφού συντελεί στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου*. Η πιο αγαπημένη βιταμίνη όλων των εποχών, γιατί οι ιδιότητές της ως συμπλήρωμα διατροφής φροντίζουν τον οργανισμό σας ανεξαρτήτως καιρού. Σε 2 υπέροχες γεύσεις πορτοκάλι και μήλο! Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 51323/02-06-2017 (γεύση πορτοκάλι), 58210/10-05-2019 (γεύση μήλο) Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης. *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Echinacea Extra με Στέβια Η ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Η Echinacea Extra είναι ένας συνεργιστικός συνδυασμός με εχινάτσεα, βιταμίνη C και ψευδάργυρο που ενισχύουν το αμυντικό σύστημα. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 51325/02-06-2017 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

α β γ δ

32

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Ενεργά συστατικά ανά δισκίο

Αποδιδόμενη ποσότητα ανά δισκίο Συμπύκνωμα Εχινάτσεα 100mg Βιταμίνη C 135 mg Ψευδάργυρος 9,5 mg

% Σ.Η.Δ.* 169% 95%

* Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση Περιεχόμενο: 24 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο την ημέρα διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Να μη λαμβάνεται από άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και από παιδιά κάτω των 12 ετών.


ΑΜΥΝΑ - ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Vitamin C + D3 1000mg / 1000iu με Στέβια

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ

Οι βιταμίνες C και D3 συμβάλλoυν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, ενώ η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των δοντιών και της λειτουργίας των μυών*. Με υπέροχη γεύση τζίντζερ - λεμόνι! α β γ δ

ε

Δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 24 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο την ημέρα διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα Ενεργά κατά τη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, συστατικά εκτός και αν συνιστάται από το γιατρό σας. Βιταμίνη C Κατάλληλο για vegetarians. Βιταμίνη D3

ανά δισκίο 1000mg 25μg

% Σ.Η.Δ.** 1250% 500%

* Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 50068/08-05-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Zinc + Vitamin C με Στέβια

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με κιτρικό ψευδάργυρο, βιταμίνη C και χαλκό.

Ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη C και ο χαλκός συμβάλλoυν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Παράλληλα, η βιταμίνη C και ο χαλκός συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβο μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.* Με υπέροχη γεύση λεμόνι! α β γ δ

ε

Δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο την ημέρα διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση πριν το γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα Ενεργά κατά τη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, συστατικά ανά δισκίο εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Ψευδάργυρος 15mg Βιταμίνη C 500mg Κατάλληλο για Vegans. Xαλκός Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 50066/08-05-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

0,5μg

% Σ.Η.Δ.** 150% 625% 50%

* Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Ester-C 1000mg με Στέβια

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με βιταμίνη C σε εστερική μορφή, μη όξινη, υψηλής απορρόφησης. Σε αναβράζοντα δισκία και με υπέροχη γεύση ροδάκινο-φρούτο του πάθους.

Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, ενώ αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου. Συμβάλλει, επίσης, στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολο φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των χόνδρων και του δέρματος, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.* α β γ δ

ε

Δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο την ημέρα διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση πριν από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή Ενεργά συστατικά ανά δισκίο ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Βιταμίνη C σε εστερική μορφή 1000mg Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 40043/ 29-04-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

% Σ.Η.Δ.** 1075%

** Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). 2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

33


ΑΜΥΝΑ - ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Immunkomplex

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Μοναδικός συνδυασμός των ενζυμικών κυττάρων μαγιάς του Zell Oxygen με β-γλυκάνες που προσφέρει στα κύτταρα τη μέγιστη δυνατή θωράκιση ενάντια σε ιούς και βακτήρια. Ένα κουτάλι της σούπας (10 ml) Immunkomplex περιέχει 50 δισεκατομμύρια βιολογικώς ενεργά ενζυμικά κύτταρα μαγιάς, που φύσει περιέχουν μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα, συνένζυμα και ιδιαίτερα τις βιταμίνες Β-Complex, ενώ είναι ενισχυμένο με τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C, E, καθώς και τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένων του φολικού οξέος και της βιοτίνης. α

β γ δ

Τρόπος χρήσης: Ανακινήστε τη φιάλη πριν από κάθε χρήση.Φυλάσσεται στο ψυγείο μετά από το πρώτο άνοιγμα. Λαμβάνεται μετά το γεύμα μία κουταλιά της σούπας (10ml), αφού αραιωθεί σε λίγο χυμό (π.χ. μήλου). Περιεχόμενο: 250 ml. Δοσολογία: 1-2 κουταλιές της σούπας (10-20ml) την ημέρα. Διαβητικοί: Κάθε 20ml προϊόντος αντιστοιχούν σε 0.9 BU*. *1 BU (Bread Unit) = 12 g γλυκόζης.

ε

Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑ 20ml Βιταμίνες / Μέταλλα Ανά 20 ml % Σ.Η.Δ.* Βιταμίνη Β1 1,9 mg 173 % Βιταμίνη Β2 2,1 mg 131 % Βιταμίνη Β6 2,7 mg 180 % Βιταμίνη Β12 1,3 μg 93 % Νιασίνη 1,5 mg 8,3 % Φολικό οξύ 267 μg 134 % Παντοθενικό οξύ 4 mg 67 % Βιοτίνη 200 μg 133 % Βιταμίνη Ε 25 mg 250 % Φυσικά καροτενοειδή 1,4 mg Βιταμίνη C 80 mg 178 % (1-3), (1-6)-β-D-γλυκάνες 600 mg Ψευδάργυρος 6,7 mg 67 % Σελήνιο 33 μg 60 % Χρώμιο 40 μg 89 % *Σ.Η.Δ. = Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 39266/15-06-2006 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ester- C® 1000mg

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ

Συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη C σε εστερική μορφή, μη όξινη, υψηλής απορρόφησης. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των χόνδρων και του δέρματος.* α β γ δ ε ζ

Δεν περιέχει: Zάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 30 δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο την ημέρα, κατά προτίμηση πριν από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Κατάλληλο για vegans.

Ενεργά Συστατικά Ανά δισκίο Ester-C® ασκορβικό ασβέστιο 1000 mg (βιταμίνη C)

% ΣΗΔ** 1250%

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση Aρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 37774/22-04-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης. *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

34

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΜΥΝΑ - ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Vitamin C 1000mg ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ Citrus Bioflavonoids Rose Hips Fruit

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή Τα βιοφλαβονοειδή είναι μια ομάδα πολυφαινολικών ενώσεων φυτικής προέλευσης, γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση. Ο καρπός αγριοτριανταφυλλιάς αποτελεί πηγή διαφόρων αντιοξειδωτικών μικροθρεπτικών συστατικών. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των χόνδρων και του δέρματος*. α β γ δ ε

Δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 30 δισκία. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο την ημέρα, κατά προτίμηση πριν από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Κατάλληλο για vegans.

Ενεργά συστατικά Βιταμίνη C

Ανά δισκίο

%ΣΗΔ**

1000mg

1250%

βιοφλαβονοειδή εσπεριδοειδών

25mg

καρπός αγριοτριανταφυλλιάς σε σκόνη

20mg

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 114766/10-11-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ο συνδυασμός βιοφλαβονοειδών κίτρου και σκόνης από καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς, δρα ως ένας φυσικός συμπαράγοντας που επιταχύνει και μεγιστοποιεί την απορρόφηση και την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C. Οι καρποί αγριοτριανταφυλλιάς είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές φυσικών βιοφλαβονοειδών. Τα βιοφλανοειδή που στο συμπλήρωμα διατροφής Vitamin C 1000mg προέρχονται και από το κίτρο και από την αγριοτριανταφυλλιά είναι οργανικά φυτικά συστατικά που αυξάνουν την δράση και τη βιοδιαθεσιμότητα της βιταμίνης C. 2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

35


ΑΜΥΝΑ - ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Vitamin C + D3 1000mg / 1000iu Time Release

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με βιταμίνες C και D Οι ταμπλέτες βραδείας αποδέσμευσης του Vitamin C + D3 1000mg / 1000iu παράγονται με μια ειδική διαδικασία, η οποία διατηρεί τη βιταμίνη C σε μικροσφαιρίδια, επιτρέποντάς της να απελευθερωθεί αργά. Αυτό σημαίνει ότι η απορρόφησή της είναι μια συνεχής διαδικασία, καθώς η σταδιακή αποδέσμευσή της πραγματοποιείται σε 4 έως και 6 ώρες. Έτσι, οι ευεργετικές δράσεις της βιταμίνης C είναι διαθέσιμες στον οργανισμό για μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Οι βιταμίνες C και D συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, ενώ η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των δοντιών και της λειτουργίας των μυών*. β

δ ε

Ενεργά συστατικά

Ανά δισκίο

%ΣΗΔ**

Βιταμίνη C

1000mg

1250%

Βιταμίνη D3

25μg (1000iu)

500%

eg

v

γ

Δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 30 δισκία. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο την ημέρα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Κατάλληλο για vegetarians.

e t a ri a n

s

α

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 113419/06-11-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Zinc PLUS D3

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με Ψευδάργυρο και βιταμίνη D. Ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη D3 συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των μαλλιών, των νυχιών, του δέρματος και της όρασης. Η βιταμίνη D3 συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση / χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα, της φυσιολογικής λειτουργίας των μυών και κατάστασης των οστών και των δοντιών*.

β

δ ε

Ενεργά συστατικά Ψευδάργυρος Βιταμίνη D3

Ανά κάψουλα

eg

v

γ

Δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Κατάλληλο για Vegetarians.

e t a ri a n

s

α

%ΣΗΔ**

15mg

150%

50μg (2.000iu)

1000%

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 122308/18-11-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

36

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΜΥΝΑ - ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Vitamin C 500mg Μασώμενα δισκία με γεύση πορτοκάλι.

α β γ δ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, συντηρητικά, γλουτένη, λακτόζη. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια και άλλα γλυκαντικά. Περιεχόμενο: 36 μασώμενα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Ένα μασώμενο δισκίο ημερησίως, ως συμπλήρωμα διατροφής κατά προτίμηση πριν το φαγητό. Τα δισκία έχουν ευχάριστη γεύση πορτοκάλι.

Κάθε δισκίο αποδίδει: 500mg βιταμίνη C (625% Σ.Η.Δ.*). *ΣΗΔ: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 13600/21-02-2012 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Free Nose Spray

ΣΥΝΑΧΙ, ΚΑΤΑΡΡΟΗ

Σπρέι για τη μύτη με θαλασσινό νερό, ψευδάργυρο και εχινάτσεα. Καθαρίζει, ανακουφίζει και προστατεύει το βλεννογόνο της μύτης από το κρυολόγημα και τους ερεθισμούς. Δεν περιέχει προωθητικά αέρια.

α β γ δ ε ζ

Δεν περιέχει: Προωθητικά αέρια και πολυαιθυλενογλυκόλη. Περιεχόμενο: 20ml. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Ψεκάζετε 1 ή 2 φορές σε κάθε ρουθούνι, αρκετές φορές την ημέρα. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τοv γιατρό σας. Κατάλληλο για: Παιδιά άνω των 2 ετών. Διαθέτει πιστοποίηση CE.

Η φόρμουλα του Free Nose περιλαμβάνει τα ακόλουθα συστατικά: • Θαλασσινό νερό • Εκχύλισμα εχινάτσεας • Ψευδάργυρο

Ιατροτεχνολογικό προϊόν

Το Free Nose αποτελεί ιατροτεχνολογικό προϊόν, με σήμανση CE.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

37


ΑΜΥΝΑ - ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Oliviotic Winter Balm

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Το Oliviotic Winter Balm αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό αιθέριων ελαίων ευκαλύπτου, δενδρολίβανου, θυμαριού, κέδρου, σιβηριανού ελάτου και άλλων φυσικών συστατικών. Αυτά τα αιθέρια έλαια προσφέρουν αίσθηση ανακούφισης και βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία, ενώ το ευχάριστο άρωμά τους απελευθερώνει την αναπνοή. α β γ

δ

Δεν περιέχει: Πετροχημικά, βαζελίνη και παραφίνη Περιεχόμενο: 45 ml Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Απλώνετε μικρή ποσότητα στο στήθος και την πλάτη. Για εξωτερική χρήση μόνο. Δεν ενδείκνυται η χρήση του για παιδιά κάτω των 3 ετών. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

99% Φυσική σύνθεση. Ένα βάλσαμο για τον χειμώνα με έλαια καρπού ελιάς και αμυγδάλου, αιθέρια έλαια, βούτυρο καριτέ και βιταμίνη Ε.

Καραμέλες

ΒΗΧΑΣ - ΒΡΑΧΝΑΔΑ - ΛΑΙΜΟΣ

Cretaherb Caramels Καραμέλες για το λαιμό με Κρητικά Βότανα! Οι Cretaherbs έχουν υπέροχη γεύση γιατί συνδυάζουν τα μοναδικά Κρητικά Βότανα, όπως τσάι του βουνού, δίκταμο, τίλιο και θυμάρι, τα οποία χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την ανακούφιση από τον ξηρό βήχα και τις μαλακτικές τους ιδιότητες για τον ερεθισμένο λαιμό.

Vita C caramels Καραμέλες με βιταμίνη C, για κάθε στιγμή της μέρας. Με υπέροχη γεύση μανταρίνι.

38

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Echinacea Caramels Η Echinacea είναι το φυτό που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την τόνωση της άμυνας του οργανισμού, ενώ σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, το μέλι και τα αιθέρια έλαια θυμαριού και ευκαλύπτου κάνουν τις Echinacea Caramels ιδανικές για την περίοδο του κρυολογήματος.

Dictamon Caramels Το δίκταμο είναι ένα ενδημικό φυτό που συναντάται στην Κρήτη και χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του βήχα. Έχει σπασμολυτικές, αποχρεμπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Σε συνδυασμό με το μέλι, που έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, οι Dictamon Caramels είναι ιδανικές για το χειμώνα. Με γεύση κανέλα.

Salepimeles Το σαλέπι είναι ένα φυσικό συστατικό που χρησιμοποιείται παραδοσιακά κατά τη διάρκεια του χειμώνα για τις εξαιρετικά μαλακτικές για το λαιμό ιδιότητές του. Σε συνδυασμό με το μέλι, οι SalepiMeles είναι ιδανικές για να μαλακώσουν το βήχα με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Alpenkraft candies Καραμέλες για το λαιμό με εκχυλίσματα βοτάνων, που μαλακώνουν το λαιμό και ηρεμούν το βήχα. Ιδιαίτερα ευεργετικές για τους καπνιστές και όσους μιλούν πολύ.


ΑΝΑΙΜΙΑ

Ιron Soft

ΑΤΟΝΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΙΔΗΡΟΥ - ΒΡΑΔΕΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ

Συμπλήρωμα διατροφής με σίδηρο σε δισγλυκινική μορφή υψηλής βιοδιαθεσιμότητας μαζί με βιταμίνες C, Β6 & Β12 σε κάψουλες βραδείας αποδέσμευσης (DRcaps®), που απελευθερώνουν σταδιακά τα θρεπτικά συστατικά, προστατεύουν από τις διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος και τη μεταλλική επίγευση. Ο σίδηρος μαζί με τις βιταμίνες Β6 και Β12 συμβάλλουν στο φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, καθώς και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Επιπλέον, ο σίδηρος συμβάλλει στη φυσιολογική μεταφορά του οξυγόνου στο σώμα, ενώ η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό.* α β γ δ ε ζ

Δεν Περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα, κατά προτίμηση πριν από το πρωινό γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός:Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς Κατάλληλο για vegans. Ενεργά Συστατικά Ανά κάψουλα % Σ.Η.Δ.** Βιταμίνη C 80mg 100% Σίδηρος 20mg 143% Βιταμίνη B6 1,4mg 100% Aρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 105931/08-11-2021 Βιταμίνη B12 2,5μg 100% Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Vitamin B12 1000μg

ΑΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΟΝΩΣΗ

Συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη Β12 σε αναβράζοντα δισκία και με υπέροχη γεύση κεράσι. Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στο φυσιολογικό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.* α β γ δ ε

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο την ημέρα διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση πριν από ένα γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς.

Ενεργά συστατικά Βιταμίνη Β12 Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 16551/19-02-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

ανά δισκίο 1000μg

% Σ.Η.Δ.** 40.000

**Σ.Η.Δ. : Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

39


ΑΝΑΙΜΙΑ

Floradix

ΑΤΟΝΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΙΔΗΡΟΥ - ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι φόρμουλες των προϊόντων Floradix αποτελούνται από οργανικό σίδηρο με εξαιρετικά υψηλή βιοδιαθεσιμότητα, καθώς και από συστατικά που εξασφαλίζουν την καλύτερη απορρόφησή του, όπως η βιταμίνη C και το φολικό οξύ. Η φυσική σύνθεση συμπληρώνεται από βιταμίνες του συμπλέγματος Β, εκχυλίσματα τονωτικών βοτάνων και χυμούς φρούτων. Ο σίδηρος, όπως και οι βιταμίνες B complex, συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας στο σώμα, δηλαδή μειώνουν το αίσθημα της κόπωσης. Επιπλέον, ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη μεταφορά του οξυγόνου στον οργανισμό*. Το Floradix® προσφέρεται σε 2 μορφές. Το Floradix® Υγρή Φόρμουλα σιδήρου για άμεση απορρόφηση και το Floradix® Tablets για όσους προτιμούν τις ταμπλέτες. α

β γ

δ

Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών: Δύο φορές την ημέρα από 10ml περίπου 30 λεπτά πριν από το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα και όσο το δυνατόν πιο μακριά από γεύματα πλούσια σε ασβέστιο. Παιδιά 6-12 ετών: Μία φορά την ημέρα από 10ml. Παιδιά 3-5 ετών: Μία φορά την ημέρα από 5ml. Κάθε 20ml Floradix αποδίδουν 15mg σιδήρου Fe (II). Διαβητικοί: κάθε 20ml Floradix περιέχουν 4,6g υδατανθράκων ή 0,4BU* Κατάλληλο για: Eγκυμονούσες, θηλάζουσες και παιδιά άνω των 3 ετών. Δεν περιέχει: Ζάχαρη, αλκοόλη, χημικά συντηρητικά, πρόσθετα, λακτόζη. ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ FLORADIX® Κατάλληλο για ΑΝΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΟΣΗ Vegetarians. %Σ.Η.Δ.* * 1 BU (Bread Unit) αντιστοιχεί σε 12g υδατάνθρακες

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 24297/03-11-2001 Ο αριθμός γνωστοποίησης δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας.

15mg 26mg 1,6mg 1,8mg 0,8mg 1,2mg *Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

107 33 145 129 57 48

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

α

β γ δ ε

Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: 1 δισκίο δύο φορές την ημέρα 30 λεπτά πριν το γεύμα. Παιδιά 3 -12 χρονών: 1 δισκίο την ημέρα. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ FLORADIX® TABLETS Περιεχόμενο: 84 ταμπλέτες. Ανά ημερήσια % ΣΗΔ* % ΣΗΔ * δόση Ανά ημερήσια Ανά δισκίο Ανά δισκίο Δεν περιέχει: (2 δισκία) δόση Σίδηρος ΙΙ 7 mg 50 14 mg 100 Λακτόζη, γλουτένη. Θειαμίνη 0.55 mg 50 1.1mg 100 Κατάλληλο για Ριβοφλαβίνη 0.7 mg 50 1.4 mg 100 Νιασίνη 8 mg 50 16 mg 100 Vegetarians. Βιταμίνη Β6 Φολικό Οξύ Βιταμίνη Β12 Βιταμίνη C

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 56857/15-07-2016 Ο αριθμός γνωστοποίησης δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας.

40

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

0.7mg 100 μg 1.25 μg 15 mg

50 50 50 19

1.4 mg 200 μg 2.5 μg 30 mg

100 100 100 38

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΝΑΙΜΙΑ

B-vit 12 1.000μg

ΑΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΟΝΩΣΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με Βιταμίνη Β12 Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, καθώς και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, βοηθά στη μείωση της κούρασης και της ατονίας και τέλος συμβάλλει στην καλή ψυχολογία*.

α β γ δ

Δεν Περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 60 δισκία. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο, κατά προτίμηση πριν από το πρωινό γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τοv γιατρό σας.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 31795/22-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά Συστατικά Βιταμίνη Β12

Ανά δισκίο 1.000μg

% Σ.Η.Δ.** 40.000

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Iron + C

ΑΤΟΝΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΙΔΗΡΟΥ - ΓΥΝΑΙΚΑ

Συμπλήρωμα διατροφής με σίδηρο και βιταμίνη C για τη μείωση της κούρασης και της ατονίας O σίδηρος συμβάλλει στη φυσιολογική μεταφορά του οξυγόνου στο σώμα, καθώς και στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης. Επίσης, βοηθά στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία και στη λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Ο σίδηρος και η βιταμίνη C συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της ατονίας, καθώς και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τέλος, η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου*. α β γ δ ε

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, συντηρητικά, γλουτένη, τεχνητά χρώματα. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο την ημέρα, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, πριν από το φαγητό, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 64871/07-07-2014 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά συστατικά Σίδηρος Βιταμίνη C

ανά δισκίο 14 mg 80 mg

% Σ.Η.Δ.** 100 100

**Σ.Η.Δ. : Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

41


ΑΝΔΡΑΣ - Προστάτης

Prostalive

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ To Prostalive αποτελεί μία πλούσια σύνθεση ενός συνδυασμού παραδοσιακών φυτών, όπως ο κολοκυθόσπορος, η σερενόα και η τσουκνίδα, τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του προστάτη. Η σύνθεση ενισχύεται με εκχυλίσματα λυκοπενίου και ροδιού, καθώς και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά που δρουν συνεργιστικά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του ανδρικού ουροποιητικού και αναπαραγωγικού συστήματος*.

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Prostalive

α β γ

δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα, κατά προτίμηση μετά από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς.

Ενεργά Συστατικά Ανά κάψουλα Εκχύλισμα κολοκυθόσπορου 4:1 200mg Εκχύλισμα σερενόα 40mg Εκχύλισμα ρίζας τσουκνίδας 50mg Εκχύλισμα λυκοπενίου 5mg Εκχύλισμα ροδιού 100mg Ψευδάργυρος 10mg Σελήνιο 55μg Βιταμίνη Ε 6mg

% Σ.Η.Δ.* 100 100 50

Ανακούφιση από τη δυσλειτουργία της ούρησης και μείωση της διόγκωσης του αδένα Το εκχύλισμα κολοκυθόσπορου πλούσιο σε φυτοστερόλες, μαζί με τα εκχυλίσματα σερενόα (Saw Palmetto) και ρίζας τσουκνίδας εξασφαλίζουν τη φυσιολογική λειτουργία του προστάτη αδένα.

Ομαλή λειτουργία του προστάτη Το σελήνιο, συμβάλλει στη φυσιολογική σπερματογένεση, ενώ η βιταμίνη Ε βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σεληνίου και στην αντιοξείδωση. Τα δύο πολύτιμα αυτά συστατικά συνδυάζονται με ψευδάργυρο που διατηρεί τα φυσιολογικά επιπέδα τεστοστερόνης*.

Αντιοξειδωτική δράση και αιμάτωση του αδένα Η υψηλή προστασία στην προστατική λειτουργία συμπληρώνεται με εκχυλίσματα ροδιού και λυκοπενίου που αποτελούν κύρια συστατικά του Prostalive, γνωστά για την αντιοξειδωτική τους ικανότητα και την ευεργετική τους δράση στα αγγεία.

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 44923/12-04-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης. *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Zinc plus C

ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με Ψευδάργυρο και Βιταμίνη C. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και για την καλή λειτουργία της όρασης. Συμβάλλει στη φυσιολογική γονιμότητα και αναπαραγωγή, όπως και στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τεστοστερόνης. Τέλος, ενισχύει τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών*. Η βιταμίνη C ενισχύει τη δράση του ψευδαργύρου στη στήριξη της άμυνας του οργανισμού. α β γ δ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 30 δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο πριν από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 36157/29-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης. *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

42

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Ενεργά Συστατικά Ψευδάργυρος Βιταμίνη C

Ανά δισκίο %Σ.Η.Δ.** 16mg 160 150mg 187,5

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΝΔΡΑΣ - Σεξουαλική δραστηριότητα

Mens-X complex

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το Mens-X Complex είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής ειδικά σχεδιασμένο για άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν τη στυτική τους λειτουργία με φυσικό τρόπο. Πρόκειται για μία σύνθεση η οποία βασίζεται σε θρεπτικά συστατικά που σταδιακά και σταθερά βελτιώνουν την παροχή αίματος στο πέος και βοηθούν στη στύση. α β

γ δ

ε

ζ

Με υπέροχη γεύση λεμόνι

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 2 δισκία Mens-X complex την ημέρα, είτε σε μία δόση και τα δύο μαζί διαλυμένα σε ένα ποτήρι νερό, είτε σε δύο δόσεις από ένα δισκίο σε ένα ποτήρι νερό στη διάρκεια της ημέρας, κατά προτίμηση με γεμάτο στομάχι. Περιεχόμενο: 32 αναβράζοντα δισκία. Διαβητικοί: Σε περιπτώσεις σακχαρώδους διαβήτη, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η περιεκτικότητα του σκευάσματος σε υδατάνθρακες. Κάθε δισκίο περιέχει 1.5g υδατανθράκων που αντιστοιχεί σε 0,126BU* 1BU* (Bread Unit) αντιστοιχεί σε 12g υδατάνθρακες. Προφυλάξεις: Ασθενείς με προβλήματα στα νεφρά ή/και στο ήπαρ, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν τη λήψη του Mens-X complex. Αλληλεπιδράσεις: Γενικά, τα συστατικά του Mens-X complex δεν επηρεάζουν την απορρόφηση Κάθε δισκίο Mens-X complex περιέχει: και τη δράση φαρμακευτικών ουσιών. Μπορεί να L-Αργινίνη ΗCl 2.000mg παρουσιαστεί θετική αλληλεπίδραση σε περιπτώσεις Βάση L- Ιστιδίνης 20mg παράλληλης λήψης με φάρμακα για τη στυτική Βιταμίνη C 45mg (56% Σ.Η.Δ.*) δυσλειτουργία. Στις περιπτώσεις αυτές, Ψευδάργυρο 5mg (50% Σ.Η.Δ.*) καλό είναι το Mens-X complex να χρησιμοποιείται Προανθοκυανιδίνες 0,95mg έπειτα από ιατρική συμβουλή. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 46901/11-07-2008 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Drink It Mens-X Now SHOT

* Σ.Η.Δ. : Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Συμπλήρωμα διατροφής με εξειδικευμένα φυσικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας και να ενισχύσουν την αφροδισιακή διάθεση. Η L-αργινίνη είναι ένα αμινοξύ, που συμμετέχει στην παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) στο σώμα. Το ΝΟ συμβάλλει στην αγγειοδιαστολή και έτσι η αργινίνη έχει συνδεθεί με θετικές δράσεις στο κυκλοφορικό σύστημα και στη στύση. Το φυτό Μάκα ή αλλιώς «η ρίζα του πόθου» χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη Λατινική Αμερική για την ερωτική διέγερση. α β γ

δ ε

Δεν περιέχει: Πρόσθετη ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 60ml με γεύση φραγκοστάφυλο. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Ανακινήστε πριν τη χρήση. Καταναλώστε το απευθείας ή αραιωμένο σε λίγο χυμό, δύο ώρες πριν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Μην υπερβαίνετε τις 1-2 μερίδες ημερησίως. Αφού ανοιχθεί, να καταναλωθεί εντός 48 ωρών. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού εκτός και αν συνίσταται από το γιατρό σας. Κατάλληλο για vegetarians.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 26217/08-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά συστατικά L-αργινίνη Συμπυκνωμένος χυμός φραγκοστάφυλου Εκχύλισμα φύλλων σπανακιού Εκχύλισμα σπόρων κακάο (40% πολυφαινόλες) Σιβηριανό τζίνσενγκ Εκχύλισμα ρίζας μάκα 10:1 Βιταμίνη Β3 Βιταμίνη D3 Βιταμίνη Β12 *Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Aνά 60ml 5000mg 3000mg 200mg 60mg 60mg 50mg 16mg (100%*) 5μg (100%*) 2,5μg (100%*)

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

43


ΑNΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Mourinol liquid

ΥΓΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Συμπλήρωμα διατροφής με γαλακτωματοποιημένο μουρουνέλαιο υψηλής καθαρότητας απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα και τοξίνες, με υψηλή συγκέντρωση σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Η τεχνολογία γαλακτωματοποίησης με την οποία έχει παραχθεί, προσφέρει μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα και απορρόφηση, ενώ το απαλλάσσει από την οσμή και τη γεύση του ιχθυελαίου.

Το μοναδικό πραγματικά νόστιμο μουρουνέλαιο!

• Χωρίς επίγευση ψαριού • Χωρίς οσμή • Με υπέροχη γεύση μάνγκο-ροδάκινο α β γ

δ ε

Δεν περιέχει: πρόσθετη ζάχαρη, γλουτένη και λακτόζη. Περιεχόμενο: 250ml. Δοσολογία: Παιδιά άνω των 3 ετών: 2 κουταλάκια του γλυκού (10ml). Ενήλικες και ηλικιωμένοι: 1 κουτάλι της σούπας (15ml). Λαμβάνεται κατά προτίμηση μετά από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν βρίσκεστε υπό αντιπηκτική ή και άλλη φαρμακευτική αγωγή, είστε έγκυος, θηλάζετε ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο και πρέπει να καταναλωθεί εντός 2 μηνών. Ο διαχωρισμός και η παρουσία μικρών σταγονιδίων ελαίου είναι φυσικά φαινόμενα πιθανά κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης. Ανά 10ml

Ενεργά συστατικά

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 72295/05-06-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ανά 15ml

Μουρουνέλαιο

2000 mg

3000 mg

DHA (εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ) EPA (εικοσαπενταενοϊκό οξύ)

200 mg

300 mg

160 mg

240 mg

Βιταμίνη A

600 μg = 2000 IU (75%*)

900 μg = 3000 IU (112,5%*)

Βιταμίνη D3

25μg = 1000 IU (500%*)

37,5μg = 1500 IU (750%*)

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα αποδίδουν ΕPΑ και DHA τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς1. Tο DHA συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου και της φυσιολογικής όρασης2. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών των παιδιών και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Η βιταμίνη Α συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης και της κατάστασης του δέρματος.* 1 2

Με την ημερήσια πρόσληψη 250mg ΕΡΑ και DHA. Με την ημερήσια πρόσληψη 250mg DHA * Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

44

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑNΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Mourinol Capsules

ΥΓΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Φυσική πηγή ω3 λιπαρών οξέων (DHA/EPA) και βιταμινών Α & D. Συμπλήρωμα διατροφής με 600mg καθαρό μουρουνέλαιο ανά κάψουλα, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή ω3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (με απόδοση EPA / DHA), μαζί με τις βιταμίνες Α & D3. Οι βιταμίνες Α & D3 συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη Α βοηθά στη διατήρηση φυσιολογικής όρασης και δέρματος, ενώ η βιταμίνη D3 συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των οστών και των μυών*. α β γ

δ ε

Δεν περιέχει: ζάχαρη, συντηρητικά, γλουτένη, λακτόζη και τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 60 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1-2 κάψουλες την ημέρα, ως συμπλήρωμα διατροφής, κατά προτίμηση μετά το γεύμα. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Ενεργά Συστατικά ανά κάψουλα Καθαρό μουρουνέλαιο

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 86201/04-07-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

DHA EPA Βιταμίνη Α Βιταμίνη D3

Αποδιδόμενη ποσότητα

%Σ.Η.Δ.**

600mg 60mg 48mg 324μg /1.080iu 9μg/360iu

40,5 180

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Το Μουρουνέλαιο της Power Health περιέχει 600mg καθαρό μουρουνέλαιο ανά κάψουλα, με υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Τα Ω3 είναι μια ομάδα απαραίτητων ακόρεστων λιπαρών οξέων τα οποία δεν μπορούν να συντεθούν από τον οργανισμό μας, κι έτσι πρέπει απαραιτήτως να τα λαμβάνουμε καθημερινά από τη διατροφή μας. Από αυτήν την ομάδα των Ω3 λιπαρών οξέων δύο είναι αυτά που ξεχωρίζουν: το EPA (εικοσαπενταενοϊκό οξύ) και το DHA (εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ), τα οποία αθροιστικά ονομάζουμε Ω3 ακόρεστα λιπαρά οξέα. Η καθημερινή πρόσληψη των Ω3 είναι εξαιρετικά σημαντική για τον οργανισμό, εφόσον είναι υπεύθυνα για τη σωστή λειτουργία όλων των κυτταρικών μεμβρανών, δηλαδή για τον έλεγχο της εισόδου και εξόδου των ουσιών στα κύτταρά μας.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

45


ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Curcumin Extrakt 45

ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ενεργό σύμπλεγμα συστατικών από εκχύλισμα κουρκουμά με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Το συμπλήρωμα διατροφής Curcumin Extrakt 45 Dr. Wolz περιέχει το φυσικό συστατικό κουρκουμίνη (κουρκουμάς) σε μία μορφή με ιδιαίτερα υψηλή βιοδιαθεσιμότητα. Κάθε μεμονωμένο μόριο κουρκουμίνης περιβάλλεται από έναν προστατευτικό υδατοδιαλυτό μανδύα κυκλοδεξτρίνης, ο οποίος το μεταφέρει στο εντερικό τοίχωμα. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στην κουρκουμίνη να απορροφάται 40 φορές περισσότερο σε σχέση με την καθαρή κουρκουμίνη. Η γ-κυκλοδεξτρίνη που χρησιμοποιείται αποτελείται από συστατικά γλυκόζης που λαμβάνονται από φυσικό άμυλο. α β

γ

δ ε

Δεν Περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, φρουκτόζη, χρωστικές, πιπερίνη ή πολυσορβικά. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1-3 κάψουλες την ημέρα, κατά προτίμηση μετά το γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός κι αν συνιστάται από το γιατρό σας. Περιεχόμενο: 40 κάψουλες. Κατάλληλο για vegans. Μέσος όρος θρεπτικής αξίας

Ανά κάψουλα

Κουρκουμινοειδή

50 mg

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 127998/25-10-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

πάνω από

φορές

μεγαλύτερ

βιοδιαθεσιμότ

46

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

η

ητα

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Arthrosis

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ

Συμπλήρωμα διατροφής με συνεργιστική φόρμουλα που περιέχει θειική γλυκοζαμίνη, θειική χονδροϊτίνη και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Εκτός από θειική γλυκοζαμίνη και θειική χονδροϊτίνη, περιέχει κολλαγόνο, MSM, κουρκουμά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι τα ιχνοστοιχεία χαλκός, μαγγάνιο και η βιταμίνη C που βοηθούν στη διατήρηση διαφόρων φυσιολογικών λειτουργιών του οργανισμού μας. α β γ

δ

ε ζ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 30 δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο, κατά προτίμηση, μετά από το γεύμα ως συμπλήρωμα. διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Συνιστάται ιατρική συμβουλή. Αλλεργίες: Το προϊόν περιέχει γλυκοζαμίνη από οστρακοειδή. Να μη λαμβάνεται από όσους έχουν αλλεργία στα οστρακοειδή. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 28795/15-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά Συστατικά Θειική Γλυκοζαμίνη Θειική Χονδροϊτίνη MSM Βιταμίνη C Κολλαγόνο Κουρκουμάς Μαγγάνιο Χαλκός

Ανά δισκίο % Σ.Η.Δ.* 500mg 400mg 150mg 150mg 187,5 100mg 60mg 2mg 100 1mg 100

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Arthrosis Η συνεργιστική φόρμουλα του Arthrosis περιλαμβάνει τα ακόλουθα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά:

Θειική γλυκοζαμίνη Συστατικό του χόνδρου των αρθρώσεων. Η θεϊική μορφή της γλυκοζαμίνης παρουσιάζει μέγιστη απορρόφηση.

Θειική χονδροϊτίνη Συστατικό του χόνδρου των αρθρώσεων. Η θειική μορφή της χονδροϊτίνης παρουσιάζει μέγιστη απορρόφηση.

Κολλαγόνο Πρωτεΐνη την οποία συναντάμε στο συνδετικό ιστό του σώματος και των αρθρώσεων.

Κουρκουμάς Φυτό με παραδοσιακές χρήσεις, πλούσιο σε κουρκουμινοειδή, τη δράση του οποίου συνοδεύουν επιστημονικές μελέτες.

Το Συμπλήρωμα Διατροφής Arthrosis είναι κατάλληλο για: • Ηλικιωμένους • Αθλητές ή αθλούμενους • Άτομα που εργάζονται σε ορθοστασία • Υπέρβαρους

Χαλκός Συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού συνδετικού ιστού και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.*

MSM Φυσική πηγή οργανικού θείου, συντελεστή της ελαστικότητας των πρωτεϊνών.

Βιταμίνη C Συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων και των οστών.*

Μαγγάνιο Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και στο φυσιολογικό σχηματισμό του συνδετικού ιστού.*

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

47


ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Arthrosis Fast

ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ - ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ Συνεργιστική φόρμουλα για τη φροντίδα των φλεγμονών στις αρθρώσεις. Μία ολιστική σύνθεση που αντιμετωπίζει και ανακουφίζει άμεσα και αποτελεσματικά τη φλεγμονή και τον πόνο, ενώ παράλληλα, συμβάλλει στην προστασία, κινητικότητα και αναδόμηση των αρθρώσεων.

α β γ

δ ε

Η ταχύτητα της δράσης της συνεργιστικής φόρμουλας του Arthrosis Fast στηρίζεται στην τεχνολογία του φυτοσώματος (Phytosome®). Το φυτόσωμα είναι μια στερεή διασπορά ενός εκχυλίσματος σε ένα διατροφικό φωσφολιπιδικό φορέα (λεκιθίνη). Τα φυσικά εκχυλίσματα με υψηλή πόλωση δε μπορούν να περάσουν το λιπιδικό φραγμό του δέρματος ή του γαστρεντερικού συστήματος και γι’ αυτό δεν είναι εύκολα απορροφήσιμα. Το φυτόσωμα μειώνει την πόλωση των φυσικών ουσιών και έτσι αυξάνει την απορρόφησή τους από τις κυτταρικές μεμβράνες. Για την ακρίβεια, αποτελεί ένα καινοτόμο σύστημα μεταφοράς που αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα των φυσικών συστατικών.

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 20 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 - 2 κάψουλες, κατά προτίμηση, μετά από το γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Διαβητικοί: Συνιστάται ιατρική συμβουλή. Αλλεργίες: Περιέχει γλυκοζαμίνη από οστρακοειδή. Να μη λαμβάνεται από όσους έχουν αλλεργία στα οστρακοειδή.

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Arthrosis Fast Τιτλοδοτημένο εκχύλισμα Μποσβέλλιας

Τιτλοδοτημένο εκχύλισμα Κουρκουμά

Θειική Γλυκοζαμίνη

Τιτλοδοτημένο εκχύλισμα Μαύρου Πιπεριού

Θειική Χονδροϊτίνη

Βιταμίνη C

Βιταμίνη Β6

Μαγγάνιο

Σελήνιο

Η τεχνολογία του φυτοσώματος χρησιμοποιείται στο Arthrosis Fast για τη βελτιστοποίηση της βιοδιαθεσιμότητας των φυσικών συστατικών Boswellia serrata (εκχύλισμα από ινδικό λιβάνι) και Curcuma longa (εκχύλισμα σπόρων κουρκουμά). Τα δύο συστατικά αποτελούν επώνυμα πατενταρισμένα εκχυλίσματα που φέρουν τις ονομασίες Casperome® και Meriva® αντίστοιχα και η απορρόφησή τους είναι υψηλότερη σε σχέση με κοινά εκχυλίσματα των ίδιων φυτών.

Χαλκός Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 40821/04-04-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

48

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Arthrosis 1.500

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ Συνεργιστική φόρμουλα που περιέχει θειική γλυκοζαμίνη, θειική χονδροϊτίνη, βιταμίνη C και μαγγάνιο σε αναβράζουσα μορφή για ευκολία στη λήψη. Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη αποτελούν συστατικά του χόνδρου των αρθρώσεων και στις θειικές μορφές που βρίσκονται παρουσιάζουν μέγιστη απορρόφηση. Η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των οστών και των χόνδρων. Το μαγγάνιο συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και στο φυσιολογικό σχηματισμό του συνδετικού ιστού*. Ενεργά συστατικά

α β γ

δ

ε ζ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 28 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο, κατά προτίμηση, μετά από το γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Συνιστάται ιατρική συμβουλή. Κάθε δισκίο περιέχει 1,8g υδατάνθρακες. Αλλεργίες: Περιέχει γλυκοζαμίνη από οστρακοειδή. Να μη λαμβάνεται από όσους έχουν αλλεργία στα οστρακοειδή.

Ανά δισκίο

% Σ.Η.Δ.**

Θειική γλυκοζαμίνη

1500 mg

-

Θειική χονδροϊτίνη

400mg

-

Βιταμίνη C

100mg

125%

Μαγγάνιο

2mg

100%

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Arthrosis 1.500 mg Θειική γλυκοζαμίνη Συστατικό του χόνδρου των αρθρώσεων. Η θειική μορφή της γλυκοζαμίνης παρουσιάζει μέγιστη απορρόφηση.

Μαγγάνιο Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και στο φυσιολογικό σχηματισμό του συνδετικού ιστού.*

Θειική χονδροϊτίνη Συστατικό του χόνδρου των αρθρώσεων. Η θειική μορφή της χονδροϊτίνης παρουσιάζει μέγιστη απορρόφηση.

Βιταμίνη C Συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων και των οστών.*

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 152776/05-12-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

49


ΑΫΠΝΙΑ

Cool Νight

ΑΫΠΝΙΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, συνεργιστική φόρμουλα για πιο γρήγορο και ήρεμο ύπνο Περιέχει μελατονίνη, η οποία συμβάλλει στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται κανείς για να κοιμηθεί, σε συνέργεια με χαμομήλι και λυκίσκο, φυτά παραδοσιακά γνωστά για τις χαλαρωτικές ιδιότητές τους, καθώς και ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. H μελατονίνη, επίσης, συμβάλλει στην ανακούφιση από το υποκειμενικό αίσθημα της χρονικής υστέρησης του βιολογικού ρολογιού (τζετ λαγκ/jet lag). α β

γ δ ε

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα κατά προτίμηση μετά από γεύμα, πριν την ώρα του ύπνου, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας.

Ενεργά συστατικά ανά κάψουλα %ΣΗΔ* Μελατονίνη 1mg Eκχύλισμα xαμομηλιού (1% Απιγενίνη) 65mg Eκχύλισμα λυκίσκου 65mg Ασβέστιο 120mg 15 Mαγνήσιο 60mg 16 Βιταμίνη Β1 1,1mg 100 Βιταμίνη Β6 1,4mg 100 *Σ.Η.Δ. : Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 28794/15-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Cool Night Χαμομήλι: Τιτλοδοτημένο σε 1% απιγενίνη. Χρησιμοποιείται ήδη από την αρχαιότητα για τις πολλαπλές ευεργετικές του επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Μελατονίνη: Συμβάλλει στην ανακούφιση από το υποκειμενικό αίσθημα της χρονικής υστέρησης του βιολογικού ρολογιού (τζετ λαγκ), καθώς και στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται κανείς για να κοιμηθεί.*

Ασβέστιο: Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών, στη φυσιολογική νευροδιαβίβαση.*

Βιταμίνη Β6: Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.*

Βιταμίνη Β1: Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.*

Λυκίσκος: Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τις ιδιότητές του και την ωραία γεύση του.

50

Μαγνήσιο: Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία των μυών, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.*

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΑΫΠΝΙΑ

Sleep & Relax Duo

ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΑΛΑΡΗ ΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΥΠΝΟ

Συμπλήρωμα διατροφής για να χαλαρώστε μέσα στην ημέρα, να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να ξυπνήσετε ανανεωμένοι. Το Sleep & Relax Duo είναι μία duo-φόρμουλα που αναπτύχθηκε από τον οίκο Dr. Wolz ως μια νέα ολιστική προσέγγιση. Το άγχος και το στρες στην καθημερινότητα επηρεάζουν το νευρικό σύστημα και τη λειτουργία του ύπνου. O ανθρώπινος οργανισμός, ως αντίδραση στα παραπάνω, απελευθερώνει αδρεναλίνη και κορτιζόλη. Υψηλά επίπεδα των ορμονών αυτών έχουν ως αποτέλεσμα το σώμα να στερείται σημαντικές φάσεις ανάπαυσης. Η βραδινή κάψουλα περιέχει εκχύλισμα ρίζας Ashwagandha, εκχύλισμα μελισσόχορτου και μελατονίνη, η οποία βοηθά στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται κανείς για να κοιμηθεί1. Η πρωινή κάψουλα περιέχει εκχύλισμα ρίζας Ashwagandha, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού που αποδίδει θεανίνη και βιταμίνες Β6 και Β12, που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία2. Δεν περιέχει: Γλουτένη, ζελατίνη, λακτόζη. Περιεχόμενο: 60 κάψουλες (20 πρωινές κάψουλες + 40 βραδινές κάψουλες) Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Η συσκευασία Sleep & Relax Duo περιέχει 2 διαφορετικά blister με διαφορετικές κάψουλες. Για να επιτύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα, λαμβάνετε συνδυαστικά 1 πρωινή κάψουλα το πρωί και 2 βραδινές κάψουλες το βράδυ (1–2 ώρες πριν την κατάκλιση) μετά από το γεύμα. Ενεργά συστατικά ανά ημερήσια δόση Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον Βιταμίνη B6 0,7 mg γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, Βιταμίνη B12 1,25 μg βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή Εκχύλισμα ρίζας Ashwagandha KSM-66# 500 mg Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού 200 mg ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. εκ των οποίων θεανίνη 60 mg Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς Εκχύλισμα μελισσόχορτου 300 mg

α β γ

δ

ε

Μελατονίνη

Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 106576/09-11-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

% Σ.Η.Δ.** 50 % 50 %

1 mg

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Η μελατονίνη βοηθά στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται κανείς για να κοιμηθεί. Τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την κατανάλωση 1 mg μελατονίνης πριν την κατάκλιση.* Η βιταμίνη Β6 και η βιταμίνη Β12 συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.* * Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

1

2

Sleep Natural Spray

ΑΫΠΝΙΑ, JET LAG

Συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή spray με μελατονίνη και εκχύλισμα πασιφλόρας. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται ενδογενώς στο ανθρώπινο σώμα από την επίφυση που βρίσκεται στον εγκέφαλο. Η παραγωγή μελατονίνης παρεμποδίζεται από την έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού στο φως, ενώ ενισχύεται από την έκθεσή του στο σκοτάδι. Καθώς η μελατονίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ύπνου, είναι επίσης γνωστή ως η ορμόνη του ύπνου.1 Αν απορυθμιστεί το βιολογικό ρολόι, π.χ. λόγω jet lag, η πρόσθετη λήψη μελατονίνης μπορεί να έχει ευεργετικά οφέλη.2 α β γ

δ ε ζ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, συντηρητικά, λακτόζη. Περιεχόμενο: 30 ml Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: 2 - 3 ψεκασμοί την ημέρα απευθείας στο στόμα, περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο. Στην περίπτωση του jet lag: τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ελάχιστη πρόσληψη 0,5 mg μελατονίνης πριν από την κατάκλιση, την πρώτη ημέρα του ταξιδιού και λίγες ημέρες μετά την άφιξη στον προορισμό. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς Περιεκτικότητα σε αλκοόλη: 10% vol Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 106599/09-11-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

• με εκχύλισμα πασιφλόρας • χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη

Ενεργά συστατικά Μελατονίνη Εκχύλισμα πασιφλόρας

1 ψεκασμός 0,5 mg 0,125 mg

2 ψεκασμοί 3 ψεκασμοί 1 mg 1,5 mg 0,25 mg 0,38 mg

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Η μελατονίνη βοηθά στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται κανείς για να κοιμηθεί. Τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την κατανάλωση 1 mg μελατονίνης πριν την κατάκλιση.* Η μελατονίνη βοηθά στην ανακούφιση από το υποκειμενικό αίσθημα της χρονικής υστέρησης του βιολογικού ρολογιού (jet lag). Τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ελάχιστη πρόσληψη 0,5 mg μελατονίνης πριν από την κατάκλιση, την πρώτη ημέρα του ταξιδιού και λίγες ημέρες μετά την άφιξη στον προορισμό.* * Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

1.

2.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

51


ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ - ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Hydrolytes

ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ

Oι ηλεκτρολύτες, όπως το ασβέστιο, το κάλιο και το μαγνήσιο, είναι μέταλλα τα οποία βρίσκονται φυσιολογικά στο σώμα μας. Η ισορροπία των ηλεκτρολυτών είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων, των μυών και των νεύρων μας. Μία από τις βασικές τους λειτουργίες είναι να κρατούν σε ισορροπία τα υγρά του σώματός μας. Όταν αυτή η ισορροπία διαταράσσεται, μπορεί να παρουσιαστούν φαινόμενα αφυδάτωσης. Ανισορροπία μπορεί να προκληθεί με τη διάρροια, με την εφίδρωση, κυρίως τις μέρες του καλοκαιριού και με την έντονη σωματική άσκηση. Το Hydrolytes αποτελεί έναν ενισχυμένο συνδυασμό ηλεκτρολυτών, ιδανικό για την ουσιαστική ενυδάτωση του οργανισμού και τη γρήγορη αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών του σώματος. α β ε γ δζ

ε ζ η

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο την ημέρα, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, ως συμπλήρωμα διατροφής. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Κατάλληλο για: Παιδιά άνω των 2 ετών. Κατάλληλο για vegans. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 77182/04-11-2011 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Hydrolytes Sports

Ενεργά συστατικά Κάλιο Νάτριο Χλώριο Μαγνήσιο

Αποδιδόμενη ποσότητα % Σ.Η.Δ.* ανά δισκίο 300 mg 268 mg 195 mg 57 mg

15% 24,4% 15,2%

*Σ.Η.Δ. : Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Ισορροπία ηλεκτρολυτών κατά την άσκηση • Υποτονικό διάλυμα • Μέταλλα και γλυκόζη Συμπλήρωμα διατροφής με ηλεκτρολύτες και γλυκόζη, κατάλληλο για έντονη αθλητική δραστηριότητα. To Hydrolytes Sports αποτελεί έναν ενισχυμένο συνδυασμό ηλεκτρολυτών με 5 ενεργά συστατικά (μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, χαλκό), τα οποία αποβάλλονται με την εφίδρωση κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, καθώς και γλυκόζη για άμεση παροχή ενέργειας. Το διάλυμα είναι υποτονικό για γρήγορη αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών του σώματος. α β

γ δ

ε ζ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη και συντηρητικά. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Οδηγίες χρήσης: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό ως συμπλήρωμα διατροφής, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία Εγκυμοσύνη / Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από το γιατρό σας. Διαβητικοί: Περιέχει 1g γλυκόζης. Κατάλληλο για vegans. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 78323/03-11-2015 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

52

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Ενεργά Αποδιδόμενη ποσότητα % Σ.Η.Δ.* Συστατικά ανά δισκίο 1000mg Γλυκόζη 15% 300mg Κάλιο 261mg Νάτριο 24,4% 195mg Χλώριο 21,3% 80mg Μαγνήσιο 21,4% 3mg Σίδηρος 30% 3mg Ψευδάργυρος 25% 0,5mg Μαγγάνιο 30% 0,3mg Χαλκός *Σ.Η.Δ. : Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΒΗΧΑΣ – ΒΡΑΧΝΑΔΑ

Sootha mel

ΞΗΡΟΣ ΒΗΧΑΣ

Σιρόπι με Κρητικά Βότανα για τον ξηρό βήχα Η Κρήτη αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια ελληνικά νησιά σε ευεργετικά βότανα, τα οποία ευδοκιμούν μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως το τσάι του βουνού, γνωστό και ως Μαλοτήρας και το Δίκταμο που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες το χειμώνα. Το αφέψημα του τσαγιού του βουνού χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση από το κρυολόγημα. Τα άνθη του τίλιου, γνωστό και ως φλαμουριά, αλλά και το θυμάρι χρησιμοποιούνται παραδοσιακά ως αντιβηχικά και σπασμολυτικά. Δεν περιέχει: Αλκοόλη, γλουτένη, λακτόζη, τεχνητά χρώματα. Δοσολογία: Ενήλικες και Παιδιά άνω των 12 ετών: Λαμβάνετε 10ml (δοσομετρικό καπάκι) έως και 3 φορές την ημέρα. Περιεχόμενο: 150 ml. Οδηγίες Χρήσης: Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση. Φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από τα μικρά παιδιά. Αφού ανοιχθεί διατηρείται στο ψυγείο και πρέπει να καταναλωθεί εντός 8 εβδομάδων. Μπορεί να καταναλωθεί αυτούσιο ή αραιωμένο σε αφεψήματα, χυμούς ή σε άλλα ροφήματα. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από το γιατρό σας. Ενεργά Συστατικά Εκχύλισμα τσαγιού του βουνού Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Εκχύλισμα θυμαριού Κάθε δόση (10 ml) αποδίδει 0,4g υδατανθράκων ή 0,038 BU*

α β γ δ

ε ζ

*1BU μονάδα ψωμιού αντιστοιχεί σε 12g γλυκόζης Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 51322/02-06-2017 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Herbomel Adults

Εκχύλισμα τίλιου Εκχύλισμα δίκταμου Βιταμίνη Β12

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

β γ

δ ε

ζ

Δεν περιέχει: Προσθήκη αλκοόλης, γλουτένη, λακτόζη, τεχνητά χρώματα, τεχνητά γλυκαντικά. Δοσολογία: Ενήλικες: Λαμβάνετε 5ml (δοσομετρικό κυπελάκι) έως και 3 φορές την ημέρα. Οδηγίες χρήσης: Ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση. Όταν ανοιχτεί το προϊόν φυλάσσεται στο ψυγείο και πρέπει να καταναλωθεί εντός 8 εβδομάδων. Μπορεί να καταναλωθεί αυτούσιο ή αραιωμένο σε αφεψήματα, χυμούς ή σε άλλα Ενεργά συστατικά /Active ingredients ανά 5ml /per 5ml % Σ.Η.Δ. / D.R.I.* ροφήματα. Βιταμίνη C / Vitamin C 160mg 200% Βιταμίνη E / Vitamin E 24mg 200% Περιεχόμενο: 150 ml. 10mg 100% Ψευδάργυρος / Zinc Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα Άλλα συστατικά / Other ingredients 187mg Φυσικό μέλι / Natural honey σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του Εκχύλισμα σαμπούκου / Elderberry extract 40mg θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από το γιατρό σας. 40mg Εκχύλισμα κισσού / Ivy extract Εκχύλισμα αλθαίας / Marshmallow extract 40mg Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. 2mg Έλαιο μάραθου / Sweet fennel oil Kάθε κυπελλάκι (5ml) αποδίδει 3,1g υδατανθράκων ή 0,3 ΒU* *Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση *1BU μονάδα ψωμιού αντιστοιχεί σε 12g γλυκόζης

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 62425/27-06-2014 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Alpenkraft Syrup

% Σ.Η.Δ. 120

ΒΗΧΑΣ

Το Herbomel adults είναι ένα φυσικό σιρόπι που βοηθά στον παραγωγικό και ξηρό βήχα. Περιέχει γνήσιο μέλι, σαμπούκο, μάραθο, κισσό, αλθαία, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο. α

Ανά 10mL 50mg 50mg 50mg 12mg 3μg

Τα ενεργά συστατικά του Herbomel adults χρησιμοποιούνται παραδοσιακά: • Γνήσιο μέλι: Για να καταπραΰνει το βήχα, να μαλακώνει το λαιμό και να δρα τοπικά (αντιμικροβιακή δράση). • Σαμπούκος: Για την ανακούφιση από τα πρώτα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος. • Κισσός: Σαν αποχρεμπτικό σε περιπτώσεις παραγωγικού βήχα και για το κοινό κρυολόγημα. • Αλθαία: Σαν καταπραϋντικό για τη συμπτωματική αντιμετώπιση του στοματικού ή φαρυγγικού ερεθισμού που συνοδεύεται από ξηρό βήχα. • Μάραθος: Σαν αποχρεμπτικό στο βήχα και το κρυολόγημα. • Η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος*.

BΗΧΑΣ, ΛΑΙΜΟΣ

Το Alpenkraft σιρόπι είναι ένα φαρμακευτικό προϊόν φυτικής προέλευσης για τη συμπτωματική ανακούφιση του κρυολογήματος και του βήχα. Περιέχει έλαια, υδατικά αποστάγματα και εκχυλίσματα από επιλεγμένα βότανα, όπως μάραθο, θυμάρι, ευκάλυπτο, πεύκο, άνισο κ.ά. Η σύνθεσή του προσφέρει αντισηπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, ενώ βοηθά στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. Μαλακώνει το λαιμό και μειώνει τη βραχνάδα. Είναι κατάλληλο για άτομα που έρχονται σε επαφή με ερεθιστικούς ή βιομηχανικούς ρύπους, καπνό τσιγάρων και σκόνη, καθώς επίσης για όσους μιλούν συχνά και δυνατά. α β γ δ ε ζ

Δεν περιέχει: Λακτόζη και συντηρητικά. Περιεχόμενο: 100ml. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 15ml 3-5 φορές την ημέρα. Αφήνετε το σιρόπι να απλωθεί σε όλη τη στοματική κοιλότητα και μετά καταπίνετε σιγά-σιγά. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από το γιατρό σας. Διαβητικοί: 15ml Alpenkraft σιρόπι περιέχουν 6g σακχαρόζη και 5,6g μέλι. Αντενδείξεις: Σε περίπτωση αλλεργίας ή υπερευαισθησίας σε κάποιο από τα συστατικά, άσθματος, φλεγμονωδών καταστάσεων του στομάχου, του εντέρου ή της χοληδόχου κ ύστης, καθώς και σε περιπτώσεις μειωμένης ηπατικής λειτουργίας. Αριθμός Άδειας Κυκλοφορίας: 18577/16-05-2014

1 ml (1,3 g) Alpenkraft σιρόπι περιέχει: • 0,71 mg έλαιο Πεύκης ορεινής (Pinus mugo) • 0,26 mg έλαιο Λεμονιού (Citrus limon) • 0,15 mg έλαιο Ανίσου αστεροειδούς (Illicium verum) • 0,15 mg έλαιο Μαράθου (Foeniculum vulgare var. vulgare) • 0,09 mg έλαιο Ευκαλύπτου (Eucalyptus globulus) • 0,09 mg έλαιο Μίνθης πιπερώδους (Mentha x piperita) 192,5 mg υδατικού αποστάγματος από τα ακόλουθα φυτά: • 7,65 mg Θύμου πόα (Thymus vulgaris) • 1,67 mg Φιλύρας άνθος (Tilia cordata) • 1,21 mg Ανίσου καρπός (Pimpinella anisum) • 1,21 mg Κάρου καρπός (Carum carvi) • 1,21 mg Μαράθου καρπός (Foeniculum vulgare) • 0,54 mg Πολυγόνου πόα (Polygonum aviculare)

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

53


ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ

Μαστίχα Χίου

ΣΤΟΜΑΧΙ, ΔΥΣΠΕΨΙΑ

Γνωστές από την αρχαιότητα οι μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητές της, που επιβεβαιώνονται καθημερινά από εργαστηριακές έρευνες και κλινικές μελέτες που πραγματοποιούνται παγκοσμίως. Στη Μαστίχα Χίου αποδίδεται και η ευεργετική δράση στις παθήσεις του πεπτικού. Πράγματι, λόγω της ισχυρής αντιφλεγμωνόδους δράσης του ελεανολικού και ολεανολικού οξέος (3-οξοτριτερπένιο) που περιέχει, η μαστίχα βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος και στην ανακούφιση των στομαχικών διαταραχών.

α β γ δ ε ζ

Ενεργά συστατικά ανά δισκίο: 350mg σκόνη ενκαψυλιωμένης Μαστίχας Χίου (105mg ρητίνη Μαστίχας Χίου). Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Με γλυκαντικό απο το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο την ημέρα, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Περιέχει 0,4g υδατάνθρακα ανά δισκίο. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 39698/01-06-2012 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Μαστίχα Χίου Σε τι ωφελεί: • Ομαλή λειτουργία πεπτικού συστήματος • Ανακούφιση δυσπεψίας • Ανακούφιση στομαχικών διαταραχών

54

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ

Chios Mastic Extra

ΣΤΟΜΑΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Ο πολύτιμος ελληνικός θησαυρός, που ονομάζεται Μαστίχα Χίου, έχει αποδείξει κλινικά τις ευεργετικές της ιδιότητες για την ανακούφιση από τη δυσπεψία. Η δυσπεψία συνοδεύεται από έντονα και ενοχλητικά συμπτώματα, όπως καούρες, πόνους στο στομάχι, φούσκωμα και γενικότερα δυσφορία και αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πλέον, υπάρχουν νέα επιστημονικά δεδομένα που τεκμηριώνουν την ανεκτίμητη αξία της Μαστίχας Χίου και την αποτελεσματικότητά της στην ανακούφιση του πεπτικού συστήματος από αυτά τα συμπτώματα. Η ενισχυμένη σύνθεση του συμπληρώματος διατροφής CHIOS MASTIC EXTRA προσφέρει περισσότερη φροντίδα στο πεπτικό σύστημα, λόγω μεγαλύτερης περιεκτικότητας φυσικής Μαστίχας Χίου, αλλά και της παρουσίας του ασβεστίου που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων*. α

Κάθε φακελάκι περιέχει: • 1.100mg σκόνη ενκαψυλιωμένης Μαστίχας Χίου (330mg ρητίνη Μαστίχας Χίου) • 120mg Ασβέστιο / Calcium (15% Σ.Η.Δ.*)

β

Με γλυκαντικά. Δεν Περιέχει: Zάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 14 φακελάκια. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε έως 2 φακελάκια σκόνης διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό μετά το κύριο γεύμα. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς.

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

γ δ ε ζ η

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 92818/01-12-2016 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

H Μαστίχα Χίου είναι μία φυσική αρωματική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό και τα κλαδιά του μαστιχόδεντρου (Pistacia lentiscus). Είναι ένα 100% φυσικό προϊόν πιστοποιημένης προέλευσης (PDO) που αποτελεί έναv πολύτιμο θησαυρό της Ελληνικής Φύσης. *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

55


ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ

Probiozen

ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΕΝΤΕΡΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ

Το Probiozen είναι ένας μοναδικός συνδυασμός που αποδίδει υψηλή συγκέντρωση ειδικών προβιοτικών (μείγμα γαλακτικών βακτηρίων), μαζί με πρεβιοτικά (ινουλίνη και ολιγοφρουκτόζη) και εκχύλισμα ρίγανης. Αποτελεί φυσική βοήθεια για την υγεία και την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου και των άλλων βλεννογόνων. Αρκεί μία ταμπλέτα την ημέρα, η οποία αποδίδει 3 δισεκατομμύρια ζωντανά και ενεργά προβιοτικά που δρουν συνεργιστικά εξασφαλίζοντας την ομαλή εντερική λειτουργία. α β γ

δ

ε ζ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, συντηρητικά, αρώματα, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 15 ταμπλέτες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 ταμπλέτα την ημέρα, κατά προτίμηση πριν ή κατά τη διάρκεια του γεύματος ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν Ενεργά συστατικά Ανά δισκίο συνιστάται από τον γιατρό σας. Προβιοτικά – μείγμα γαλακτικών βακτηρίων Διαβητικοί: (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, 3x109C.F.U.* Κατάλληλο για διαβητικούς. Bifidobacterium bifidus). Κατάλληλο για vegans. Πρεβιοτικά (ινουλίνη & ολιγοφρουκτόζη) 436mg Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 36156/29-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Laxazin Comfort

Εκχύλισμα ρίγανης

5mg

*C.F.U.: Colony-Forming Unit

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

Συμπλήρωμα διατροφής με το κλινικά μελετημένο συστατικό ACTAZIN® από ολόκληρο το φρούτο ακτινιδίου σε σκόνη σε συνδυασμό με ταμάρινδο, δαμάσκηνο, σύκο και πηκτίνη μήλου. Τα φυσικά συστατικά του προάγουν την ομαλή κινητικότητα του εντέρου με στόχο την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και την ανακούφιση από ανεπιθύμητα συμπτώματα. Το ACTAZIN®, χάρη στην ειδική τεχνική με την οποία παρασκευάζεται, διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά και τις βιοδραστικές ουσίες του ακτινιδίου, όπως το ένζυμο ακτινιδίνη, πολυφαινόλες, διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Η κατανάλωση ακτινιδίου συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κένωσης.* α β γ

δ ε ζ

Δεν περιέχει: Zάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 20 κάψουλες Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 2 κάψουλες την ημέρα, κατά προτίμηση πριν από τον ύπνο, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς Κατάλληλο για vegans.

Aρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 105894/08-11-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης. *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

56

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Ενεργά συστατικά ACTAZIN® - φρούτο ακτινιδίου σε σκόνη Φρούτο ακτινιδίου σε σκόνη Φρούτο ταμάρινδου σε σκόνη Φρούτο δαμάσκηνου σε σκόνη Πηκτίνη μήλου Φρούτο σύκου σε σκόνη

Ανά 2 κάψουλες 300mg 300mg 200mg 100mg 100mg 50mg

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ

Probiozen PLUS Chios Mastic

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Συμπλήρωμα διατροφής με μαστίχα Χίου, προβιοτικά, γλουταμίνη και ψευδάργυρο. Η μαστίχα Χίου είναι η ρητινώδης έκκριση από το μαστιχόδεντρο, ένας αειθαλής θάμνος ο οποίος ευδοκιμεί αποκλειστικά στη νότια Χίο, στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία φυσική αρωματική ρητίνη, η οποία είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Η L-γλουταμίνη είναι το αμινοξύ με την υψηλότερη συγκέντρωση στον ανθρώπινο οργανισμό, συμμετέχοντας σε πολλές μεταβολικές διεργασίες. Παράγεται κυρίως στους μύες και διανέμεται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στα όργανα που είναι αναγκαία, όπως το έντερο. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών, όπως των υδατανθράκων και των λιπαρών οξέων, καθώς και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες*. α β γ δ ε

Δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 15 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Καθημερινά λαμβάνετε 1 κάψουλα, κατά προτίμηση μετά το κύριο γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Κατάλληλο για vegans. Ενεργά συστατικά

Ανά κάψουλα

μαστίχα Χίου σε σκόνη L-γλουταμίνη μίγμα προβιοτικών στελεχών

ψευδάργυρος με L-καρνοσίνη **C.F.U.: Colony Forming Unit

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 44547/16-04-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

10 προβιοτικά στελέχη – 2 δις ανά κάψουλα

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

%ΣΗΔ***

250mg (125mg ρητίνη μαστίχας Χίου) 50mg 40mg (2x109 C.F.U.**) 23mg, εκ του οποίου ψευδάργυρος 5mg

-

50%

***Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Probiozen Plus Chios Mastic

Μείωση εντερικών φλεγμονών Η συμπλήρωση της διατροφής με Γλουταμίνη περιορίζει τις φλεγμονώδεις και ρυθμίζει τις οξειδωτικές αποκρίσεις. Επιπλέον, προστατεύει το έντερο από τους τραυματισμούς ενισχύοντας τον φραγμό του.

Ανακούφιση δυσπεψίας και γαστρεντερικών διαταραχών Η μαστίχα Χίου βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος και στην ανακούφιση των στομαχικών διαταραχών.

Ρύθμιση της γαστρικής οξύτητας Ο ψευδάργυρος διαθέτει γαστροπροστατευτικές ιδιότητες, διότι όταν ενωθεί με το αμινοξύ καρνοσίνη μετατρέπεται σε μια θρεπτική ένωση που προσκολλάται πολύ καλά στο τοίχωμα του στομάχου.

Εξισορρόπηση και αποκατάσταση εντερικής χλωρίδας Τα προβιοτικά είναι «φιλικά βακτήρια» που ζουν στο σώμα μας. Οποιαδήποτε μείωση στους πληθυσμούς των «καλών» βακτηρίων στο έντερο, διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

57


ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ

Darmflora plus select intens ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΝΤΕΡΟΥ Συμπλήρωμα διατροφής με 18 ενεργά προβιοτικά στελέχη στην υψηλή περιεκτικότητα των 25 x 109 C.F.U. (Colony Forming Unit) ανά κάψουλα και βιταμίνες Β. Τα στελέχη των προβιοτικών του Darmflora plus select intens Dr. Wolz προστατεύονται από τα γαστρικά και χολικά οξέα, καθώς επίσης από την επίδραση της θερμοκρασίας, λόγω της ειδικής κάψουλας κυτταρίνης που είναι ανθεκτική στα γαστρικά υγρά και έτσι τα προβιοτικά καταλήγουν άθικτα στο έντερο. Δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, φρουκτόζη, ζελατίνη, χρωστικές και ισταμίνη. Περιεχόμενο: 20 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε καθημερινά 1 κάψουλα κατά προτίμηση με το γεύμα. Εναλλακτικά, οι κάψουλες μπορούν να ανοιχθούν και το περιεχόμενο να ληφθεί Ενεργά συστατικά Ανά κάψουλα μαζί με ένα γεύμα. Προβιοτικά στελέχη (Lactobacillus acidophilus, 215mg Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: rhamnosus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα reuteri, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus delbrueckii Bulgaricus, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης subsp. bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Streptococcus thermophiles, και του θηλασμού, εκτός και αν Lactobacillus lactis) συνιστάται από το γιατρό σας. Βιταμίνη Β2 350 μg Κατάλληλο για vegans.

α β γ

δ

ε

Flat Belly

-

25%

Βιταμίνη Β6

350 μg

Βιταμίνη Β1

275 μg

25%

Φολικό οξύ

50 μg

25%

Βιοτίνη Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 91735/18-07-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

% Σ.Η.Δ.*

Βιταμίνη Β12

25%

12,5 μg

25%

0,625 μg

25%

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟΣ

Συμπλήρωμα διατροφής με προβιοτικά, φυτικές ίνες (πρεβιοτικά) και μηλόξυδο που ανακουφίζει από τον τυμπανισμό. Τα προβιοτικά και οι φυτικές ίνες (πρεβιοτικά) εξισορροπούν την εντερική χλωρίδα, απαλλάσσουν από το καθημερινό φούσκωμα και χαρίζουν επίπεδη κοιλιά. α β γ δ ε ζ

η

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Με γλυκαντικό απο το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 10 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο την ημέρα, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά τη διάρκεια ή μετά από το γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη / Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Τα δραστικά συστατικά του Flat Belly: Προβιοτικά, (Lactospore® Lactobacillus sporogenes 5x109 C.F.U / tablet). Τα γαλακτικά αυτά βακτήρια εξισορροπούν την εντερική χλωρίδα και μειώνουν την παραγωγή αερίων. Φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες (πρεβιοτικά), οι οποίοι όχι μόνο δεν παράγουν αέρια, αλλά ευνοούν την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων στο έντερο. Μηλόξυδο, το οποίο συμβάλλει στην καλή πέψη των τροφών και συνεπώς στη μειωμένη παραγωγή αερίων. Ταυτόχρονα, είναι ένα συστατικό που αποτοξινώνει τον οργανισμό. Κατάλληλο για vegans. Ανά *

(Lactospore® Lactobacillus sporogenes)

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 71185/05-11-2008 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

58

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

1500 mg 100 mg *C.F.U.: Colony-Forming Unit Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ

Haemocream

ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ

Μαλακτική Κρέμα με Ρούσκο & Ιπποκάστανο Απαλή αλοιφή για εξωτερική χρήση στην περιπρωκτική περιοχή με μαλακή υφή και συστατικά τα οποία είναι γνωστά για την ανακουφιστική τους δράση. Περιέχει βάμμα ιπποκάστανου (αγριοκαστανιά), το οποίο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την καλή λειτουργία της επιδερμίδας διατηρώντας την υδατική ισορροπία. Τα φυτικά εκχυλίσματα του ρούσκου, της φλούδας λεμονιού και της χρυσόβεργας είναι πλούσια σε βιοφλαβονοειδή, τα οποία είναι γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση. Ταυτόχρονα, το ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με το βαλσαμέλαιο, το χυμό αλόη βέρα και την πανθενόλη παραδοσιακά διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και προσδίδουν στο δέρμα μαλακή αίσθηση.

α β γ

δ ε ζ

Bio-Colon

Δεν περιέχει: Parabens, χρωστικές, συνθετικά αρώματα, σιλικόνες, mineral oils. Περιεχόμενο: 50ml. Οδηγίες χρήσης: Εφαρμόζετε την κρέμα εξωτερικά, μετά από πλύσιμο της περιπρωκτικής περιοχής με χλιαρό νερό όσες φορές θεωρηθεί απαραίτητο. Μετά από κάθε χρήση ξεπλένετε καλά το ρύγχος με άφθονο νερό και σαπούνι. Κατάλληλο για ομοιοπαθητική. Εγκυμοσύνη / Θηλασμός: Μη χρησιμοποιείτε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Ενεργά συστατικά: Βάμμα Ιπποκάστανου • Σολιντάγκο (χρυσόβεργας), Λεμονιού και Ρούσκου • Ελαιόλαδο • Έλαιο βαλσαμόχορτου (σπαθόλαδο) • Αλόη βέρα • Πανθενόλη

ΔΙΑΡΡΟΙΑ - ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ

To Bio-Colon είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, που περιέχει βιολογικώς ενεργά, πλούσια σε ένζυμα, κύτταρα σακχαρομύκητα Saccharomyces cerevisiae boulardii Hansen CBS 5926 (2 x 109 C.F.U.**) και βιολογικώς ενεργά γαλακτικά βακτήρια Lactobacillus acidophilus L(+). Συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της οξείας διάρροιας και στην ενίσχυση της εντερικής χλωρίδας, επαναφέροντας το έντερο στη φυσιολογική του λειτουργία. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες Β1, Β2, Β6. Η βιταμίνη Β2 συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων και η βιταμίνη B6 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.* **C.F.U.: Colony Forming Unit α β γ

δ ε

Δεν περιέχει: Γλουτένη, Λακτόζη, ζελατίνη, χρώματα, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 20 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Διάρροια: 2 κάψουλες τρεις φορές την ημέρα, πριν ή κατά τη διάρκεια του φαγητού. Για την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας συνεχίστε για μερικές ημέρες λαμβάνοντας 1 κάψουλα τρεις φορές την ημέρα, πριν ή κατά τη διάρκεια του φαγητού. Μπορείτε, εφόσον το επιθυμείτε, να ανοίξετε την κάψουλα και να αναμίξετε το περιεχόμενό της με το γεύμα σας. Να μη διαλύεται σε ζεστά ροφήματα, προκειμένου να μην καταστραφούν τα περιεχόμενα κύτταρα του σακχαρομύκητα και τα γαλακτικά βακτήρια. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 67638/18-12-2003 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Ενεργά συστατικά Βιταμίνη B2 Βιταμίνη B6 Βιταμίνη B1

Ανά κάψουλα %Σ.Η.Δ. 0.35mg 25% 0.35mg 25% 0.28mg 25%

Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

59


ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ - ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ

Gallexier

ΔΥΣΠΕΨΙΑ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΟΛΗΣ

Συμπλήρωμα Διατροφής που περιέχει εκχυλίσματα από βρώσιμα λαχανικά και φρούτα. Η αγκινάρα είναι λαχανικό που ευδοκιμεί στην περιοχή της Μεσογείου. Τα οφέλη των πικρών συστατικών που περιέχονται στα φύλλα της αγκινάρας έχουν αναγνωριστεί και εκτιμηθεί από τον 16ο αιώνα. Το Gallexier σε υγρή μορφή περιέχει μεταξύ άλλων αγκινάρα, πικραλίδα, κουρκουμά και άλλα πικρά φυτά όπως γεντιανή και τζίντζερ. Η αγκινάρα, η πικραλίδα, ο κουρκουμάς και το τζίντζερ βοηθούν στο πεπτικό σύστημα. Επιπρόσθετα, η πικραλίδα συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του εντερικού σωλήνα. Ο κουρκουμάς διεγείρει την όρεξη. Το Gallexier είναι κατάλληλο για χορτοφάγους που δεν μπορούν να καταναλώσουν προϊόντα ζωικής προέλευσης. α β γ

δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, χρωστικές, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 250 ml. Οδηγίες Χρήσης: Ανακινήστε καλά τη φιάλη πριν από ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ: Υδατικό Εκχύλισμα από: κάθε χρήση. Χρησιμοποιείτε το δοσομετρικό καπάκι. Φύλλο Αγκινάρας Ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών: Μία φορά Φύλλο Πικραλίδας την ημέρα από 20ml πριν ή μετά το γεύμα. Ρίζα Γεντιανής Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε Ρίζα Κουρκουμά κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, Ρίζα Τζίντζερ εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Καρπό Κάρδαμου

Ανά 20ml 6,5 g 2,1 g 1,6 g 1,2 g 0,8 g 0,2 g

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 64619/31-08-2016 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Arnicare® Cream - Arnicare® Cooling Gel ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ, ΜΩΛΩΠΕΣ

Η Arnicare™Arnica Cream της Nelsons®, αποτελεί μία κρέμα με ανάλαφρη σύνθεση. Περιέχει εκχύλισμα Arnica Montana και βούτυρο Καριτέ. H Arnica Montana είναι ένα φυτό με άνθος σε έντονους κίτρινους χρωματισμούς, το οποίο φύεται σε ορεινές περιοχές και χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει το δέρμα. Το βούτυρο Καριτέ προστατεύει το δέρμα από τις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες και θρέφει τις ευαίσθητες περιοχές.

Το τζελ Arnicare™ cooling gel της Nelsons® είναι ένα αναζωογονητικό και αποτελεσματικό προϊόν με το φυτό Arnica. Αποτελεί μία ειδική μη λιπαρή σύνθεση που συνδυάζει τα οφέλη του φυτού Arnica Μontana, με την αναζωογονητική αίσθηση που δίνουν το έλαιο γκρέιπφρουτ και η μενθόλη, δροσίζοντας και ανακουφίζοντας το δέρμα. Είναι ιδανικό για μαλάξεις των μυών ύστερα από φυσική καταπόνηση, αλλά και για την αναζωογόνηση των κουρασμένων ποδιών ύστερα από σωματική άσκηση.

α β

γ

60

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Δεν περιέχει: parabens και τεχνητά χρώματα. Οδηγίες χρήσης: Πριν τη χρήση ανοίγετε το σφραγισμένο προϊόν χρησιμοποιώντας την αιχμηρή ακίδα στην κορυφή του πώματος. Απλώστε απαλά στη μωλωπισμένη περιοχή, όσες φορές θεωρείται απαραίτητο. Κατάλληλο για ενήλικες και για παιδιά ηλικίας άνω των 3 ετών. Μη χρησιμοποιείτε σε ανοιχτή πληγή. Περιεχόμενο: 50ml (κρέμα) & 50g (τζελ).

δ

Προφυλάξεις: Βεβαιωθείτε πως η κρέμα είναι σφραγισμένη πριν τη χρήση. Μη χρησιμοποιείτε το προϊόν μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Εάν το προϊόν έρθει σε επαφή με τα μάτια, ξεπλύνετε αμέσως με νερό. Δεν προορίζεται για κατάποση. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 25οC, σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον, μακριά από τα παιδιά.

ε

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).


ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΤΟΝΩΣΗ

Ζell Oxygen® με βασιλικό πολτό

ΤΟΝΩΣΗ - ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

To Zell Oxygen® με βασιλικό πολτό 1.000mg είναι ένα μοναδικό προϊόν αποτελούμενο από βιολογικώς ενεργά ενζυμικά κύτταρα του είδους Saccharomyces cerevisiae σε φυσική, αερόβια ψυχρή ζύμωση και φρέσκο βασιλικό πολτό. Είναι ένα 100% φυσικό σκεύασμα ιδανικό για την τόνωση και ενίσχυση όλων των λειτουργιών του οργανισμού, αποτελώντας την πιο συμπυκνωμένη μορφή ενέργειας για την αναζωογόνηση των κυττάρων. α β γ

δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, ζελατίνη, χρώματα, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 14 φιαλίδια των 20ml. Οδηγίες χρήσης: Λαμβάνετε 1 φιαλίδιο την ημέρα μετά το γεύμα, αφού το αραιώσετε σε λίγο χυμό (π.χ. μήλου). Ανακινήστε το φιαλίδιο πριν από κάθε χρήση. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Κάθε φιαλίδιο παρέχει 8,5g υδατανθράκων.

Δ

12g (120 δισέκ.)

μ

μ *Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 16026/15-02-2018 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Zell Oxygen® Plus

ΕΝΕΡΓΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΑΓΙΑΣ

Το Zell Oxygen® Plus δεν είναι ένα απλό μίγμα θρεπτικών συστατικών, αλλά ένα βιοενεργό συμπλήρωμα διατροφής που αποτελείται από βιολογικώς ενεργά ενζυμικά κύτταρα μαγιάς Dr. Wolz®. Τα ενζυμικά κύτταρα μαγιάς Dr. Wolz® έχουν παρόμοια δομή και σύσταση με τα ανθρώπινα κύτταρα και είναι πλούσια σε ζωτικής σημασίας ένζυμα, αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά. α β

γ δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα. Οδηγίες Χρήσης: Λαμβάνονται 2-3 κουταλιές της σούπας (20-30 ml) την ημέρα κατά τη διάρκεια ή μετά το γεύμα. Η ημερήσια δόση μπορεί να ληφθεί σκέτη ή αφού αραιωθεί σε χυμό (π.χ. μήλου). Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Περιεχόμενο: 250ml. Διαβητικοί: Κάθε 30ml του προϊόντος αντιστοιχούν σε 6.4g υδατανθράκων.

Το Zell Oxygen® Plus: • • • • •

Προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Υποστηρίζει τον οργανισμό σε περιόδους σωματικού στρες. Μειώνει το αίσθημα της κόπωσης και χαρίζει ενέργεια. Καλύπτει τα κενά της διατροφής. Αρ. Εγκρίσεως ΕΟΦ: 28341 Σ.Δ.-348/23-01-2003

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

61


ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΤΟΝΩΣΗ

Εnergy Now

ΑΜΕΣΗ ΤΟΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Συμπλήρωμα διατροφής που ζωντανεύει στη στιγμή σώμα και διάθεση, προσφέροντας τόνωση που διαρκεί για ώρες. Βασίζεται στις τονωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες των φυτών Guarana, και Yerba Mate των οποίων η δράση ενισχύεται από το συνένζυμο Q10 και τις βιταμίνες Β6 και Β12 που περιέχει. α

β γ δ ε ζ η

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικα, τεχνητά χρώματα. Μέση περιεκτικότητα φυσικής καφεΐνης (ανά δισκίο): 45mg. Με γλυκαντικό απο το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία με υπέροχη γεύση. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1-2 αναβράζοντα δισκία την ημέρα, διαλυμένα σε ένα ποτήρι νερό, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από το γιατρό σας. Διαβητικοί: Kατάλληλο για διαβητικούς. Συστάσεις: Δε συνιστάται η χρήση του από άτομα που έχουν ευαισθησία στην καφεΐνη. Κατάλληλο για vegans. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 37878/24-05-2011 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Δ* Δ* *Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Το Energy Now περιλαμβάνει τα ακόλουθα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά: Guarana: Φυτό που φύεται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Περιέχει περίπου διπλάσια ποσότητα καφεΐνης από όση περιέχουν οι κόκκοι του καφέ. Yerba Mate: Φυτό που φύεται στη Λατινική Αμερική. Είναι πλούσιο σε ένα σύνολο μικροθρεπτικών συστατικών, αλλά και σε καφεΐνη. Συνένζυμο Q10: Το συνένζυμο Q10, γνωστό και ως ουμπικινόνη, βρίσκεται και παράγεται σε όλα μας τα κύτταρα. Λειτουργεί σαν συνένζυμο για τη μεταφορά τού οξυγόνου στον κύκλο της παραγωγής ενέργειας. Βιταμίνες Β6 και Β12: Συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος*. * Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

62

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ


EΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ - ΤΟΝΩΣΗ

Zellogen® formula

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΤΟΝΩΣΗ

Το Zellogen® formula είναι ένα μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής, που συνδυάζει τα βιολογικώς ενεργά κύτταρα μαγιάς του Zell Oxygen®, με το βασιλικό πολτό, τις ισοφλαβόνες σόγιας και το σιτέλαιο. Είναι ένα προϊόν ιδανικό για γυναίκες άνω των 40 ετών, που τονώνει τη θηλυκή ενέργεια, διατηρεί το σφρίγος και τη φρεσκάδα και χαρίζει όμορφο δέρμα και υγιή μαλλιά. H προσθήκη του βασιλικού πολτού ενισχύει την τονωτική δράση του σκευάσματος και αυξάνει τη ζωντάνια και την ευεξία.

α β γ

δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, ζελατίνη, χρώματα, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 14 φιαλίδια των 20ml. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 φιαλίδιο την ημέρα μετά το γεύμα, αφού το αραιώσετε σε λίγο χυμό (π.χ. μήλου). Ανακινήστε το φιαλίδιο πριν από κάθε χρήση. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Κάθε φιαλίδιο παρέχει 8,5g υδατανθράκων. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 20473/26-09-2001 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Φόρμουλα επανόρθωσης

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Συστατικά Eνζυμικά κύτταρα μαγιάς Dr Wolz® Βασιλικός πολτός Σιτέλαιο Ισοφλαβόνες σόγιας Παντοθενικό οξύ Βιοτίνη Βιταμίνη D3

Ανά φιαλίδιο 12g (120 δισεκ.) 600mg 300mg 60mg 6mg 150μg 5μg

% Σ.Η.Δ.* 100% 300% 100%

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Με ενζυμικά κύτταρα μαγιάς, Dr. Wolz

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

63


ΗΠΑΡ - ΣΥΚΩΤΙ

LivaPure

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΠΑΤΟΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για την προστασία του ήπατος Πολλοί παράγοντες, όπως ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι τοξίνες, η παχυσαρκία και η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, οδηγούν σε υπερλειτουργία ενός από τα πιο σημαντικά μας όργανα, του ήπατος. Το LivaPure είναι ένας μοναδικός συνδυασμός πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που εκδηλώνουν όλες εκείνες τις δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην προστασία του πολύτιμου αυτού οργάνου.

α β γ

δ

ε

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα. Περιεχόμενο: 30 δισκία. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο κατά προτίμηση μετά από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα Ενεργά συστατικά Αποδιδόμενη ποσότητα %Σ.Η.Δ.* με τις υποδείξεις του γιατρού σας. ανά δισκίο Εγκυμοσύνη / Θηλασμός: Μη λαμβάνετε Εκχύλισμα σπόρων γαϊδουράγκαθου 300mg κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια Σιλυμαρίνη 240mg της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, Χολίνη 150mg εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Ασβέστιο 120mg 15% Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Βιταμίνη Β6 0,28mg 20% Φολικό οξύ 40μg 20% Βιταμίνη Β12 2,5μg 20% Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 51275/24-04-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

* Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Κύκλος συνεργιστικής δράσης LivaPure Αποτοξίνωση του ήπατος Το τιτλοδοτημένο εκχύλισμα του φυτού Milk Thistle, κοινώς γαϊδουράγκαθο ή Σίλυβο το μαριανό, το οποίο παραδοσιακά συνδέεται με τη φυσιολογική λειτουργία του ήπατος και της χολής φροντίζει για την αποτοξίνωση του ήπατος.

Φροντίδα του ήπατος και βελτίωση πεπτικής λειτουργίας Το ασβέστιο που είναι απαραίτητο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας, συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων. Η Βιταμίνη Β6, η Βιταμίνη Β12 & το Φολικό οξύ συμβάλλουν στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης.*

Μεταβολισμός των λιπιδίων Η χολίνη συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας και βοηθάει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων.*

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

64

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΑNTIΣΗΠΤΙΚΟ GEL ΧΕΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΑNTIBAKΤΗΡΙΑΚΟ ΥΓΡΟ ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΟ ΧΕΡΙΩΝ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Xωρίς Ξέβγαλμα - Για συχνή χρήση ΜΕ 80% ν/ν ΑΙΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ

250 ml

Ολοκληρωμένη σειρά αντισηπτικών

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

65


ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Αντισηπτικό gel χεριών με 80% v/v αιθυλική αλκοόλη Αντισηπτικό gel χεριών με 80% v/v αιθυλική αλκοόλη για την απολύμανση του δέρματος. Περιέχει εκχύλισμα άνθους χαμομηλιού. Σύνθεση σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. α β

γ

Περιεχόμενο: 75ml & 500ml. Οδηγίες χρήσης: Εφαρμόστε επαρκή ποσότητα και καλύψτε όλες τις επιφάνειες των χεριών. Τρίψτε σχολαστικά μέχρι να στεγνώσει. Μην ξεπλένετε. Εξωτερική χρήση μόνο. Αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια και το στόμα. Σύνθεση σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αριθμός Άδειας Κυκλοφορίας ΕΟΦ: 61830/16-06-2020

Αντισηπτική δράση - Ενυδάτωση Χωρίς ξέβγαλμα - Για συχνή χρήση

ΑNTIΣΗΠΤΙΚΟ GEL ΧΕΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΝΘΟΥΣ ΧΑΜΟΜΗΛΙΟΥ

Xωρίς Ξέβγαλμα - Για συχνή χρήση ΜΕ 80% ν/ν ΑΙΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Αντιβακτηριακό υγρό κρεμοσάπουνο χεριών ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ – ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ Αντιβακτηριακό κρεμοσάπουνο χεριών με 3 ενεργούς απολυμαντικούς παράγοντες (Benzalkonium Chloride, Didecyldimethylammonium Chloride (DDAC) και Chlorhexidine Gluconate (CHDG)). α β

γ ΑNTIBAKΤΗΡΙΑΚΟ ΥΓΡΟ ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΟ ΧΕΡΙΩΝ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ

Περιεχόμενο: 250ml. Οδηγίες χρήσης: Αφαιρέστε το διάφανο προστατευτικό καπάκι που καλύπτει την αντλία. Γυρίστε την αντλία για να ανοίξει. Βρέξτε τα χέρια σας με τρεχούμενο νερό και πιέστε την αντλία. Πλύνετε τα χέρια σας για 30 δευτερόλεπτα τουλάχιστον, τρίβοντάς τα καλά μεταξύ τους. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται με σαπουνάδα όλα τα τμήματα των χεριών, ανάμεσα στα δάκτυλα και κάτω από τα νύχια. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό. ΜΕ 3 ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ • Benzalkonium Chloride • Didecyldimethylammonium Chloride (DDAC) • Chlorhexidine Gluconate (CHDG) Αρ. Πρωτ. ΕΟΦ: 106799/21-10-2020

250 ml

Προστασία έναντι ενός μεγάλου συνόλου αόρατων μικροβίων Περιέχει tea tree oil και πανθενόλη για την ενυδάτωση και την περιποίηση του δέρματος Με ευχάριστο άρωμα Δερματολογικά ελεγμένο

66

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ


ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Απολυμαντικό spray επιφανειών ΙΟΚΤΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ

εµά τα βακ ολ τή απ

α ρι

Κα τ

Απολυμαντικό spray επιφανειών για την καταπολέμηση βακτηρίων, ιών και μυκήτων. Με 3 ενεργούς απολυμαντικούς παράγοντες: • Ισοπροπυλική αλκοόλη • Benzalkonium Chloride • Didecyldimethylammonium Chloride (DDAC)

σε

30’’

Περιεχόμενο: 400ml. Οδηγίες χρήσης: Ανακινήστε ελαφρά πριν τη χρήση. Γυρίστε το ακροφύσιο στη θέση ψεκασμού. Ψεκάζετε από απόσταση 10εκ. τις επιφάνειες, ποτέ στον αέρα, που θέλετε να απολυμάνετε, μέχρι να διαβραχούν καλά. Ο χρόνος δράσης είναι 30 δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά ανάλογα με την σκοπούμενη δράση του προϊόντος. Σκουπίστε με ένα πανί και αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει.

α β

Τo Fleriana Guard Απολυμαντικό Spray Επιφανειών εξουδετερώνει βακτήρια (ενεργό σε 30 sec.) (EN 1276, EN 13697), ιούς (EN 14476) και ζυμομύκητες (EN 1650, EN 13697) όπως: ΒΑΚΤΗΡΙΑ & ΖΥΜΟΜΥΚΗΤΕΣ Pseudomonas aeruginosa Escherichia coli Staphylococcus aureus Enterococcus hirae Candida albicans

ΙΟΙ Adenovirus MNV - Μurine Νorovirus Rotavirus Enveloped viruses

Με άρωμα λεμόνι Χωρίς Χλώριο

Αρ. Πρωτ. ΕΟΦ: 107761/23-10-2020

Αντιβακτηριακά υγρά μαντηλάκια χεριών ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΟΣ ΔΡΑΣΗ

Αντιβακτηριακά υγρά μαντηλάκια χεριών με άρωμα λεμόνι. Με απολυμαντικό παράγοντα Chlorhexidine Digluconate και 20% Αιθυλική Αλκοόλη. Παρουσιάζουν δράση κατά των βακτηριδίων (EN 1276, 1500), των ιών H1N1, H3N2 (ενεργό σε 3 λεπτά) (EN 14476) και των μικροοργανισμών Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Enterococcus hirae. Απαραίτητα στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στα ταξίδια. α β

Περιεχόμενο: 15 τμχ. Οδηγίες χρήσης: Εξωτερική χρήση μόνο. Μην τα χρησιμοποιείτε ως μωρομάντηλα. Κατάλληλα για παιδιά από 3 ετών και πάνω. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Κλείνετε καλά μετά από κάθε χρήση για να διατηρήσετε υγρά τα μαντηλάκια.

γ Αριθμός Έγκρισης Κυκλοφορίας ΕΟΦ: 61818/18-06-2020

Δεν χρειάζονται ξέβγαλμα Άρωμα λεμόνι - χωρίς αλλεργιογόνα ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΝ ΒΑΚΤΗΡΙΑ & ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ H1N1, Η3Ν2

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

67


KΑΡΔΙΑ - ΑΓΓΕΙΑ

Cholestolen

ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για την εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης. Η χοληστερόλη ή χοληστερίνη αποτελεί φυσικό συστατικό του οργανισμού μας. Το μεγαλύτερο μέρος της παράγεται ενδογενώς από το συκώτι, ενώ συμπληρωματικά την προσλαμβάνουμε και από τροφές πλούσιες σε ζωικά λιπαρά. Δεν κυκλοφορεί ελεύθερη στο αίμα, αλλά μεταφέρεται μέσω ειδικών πρωτεϊνών, οι οποίες ονομάζονται λιποπρωτεΐνες. Δύο από αυτές είναι: οι λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας (LDL) ή αλλιώς «κακή» χοληστερόλη και οι λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας (HDL) ή «καλή» χοληστερόλη. Όταν η LDL ξεπερνά τις φυσιολογικές τιμές σε έναν οργανισμό, επικάθεται στις αρτηρίες, προκαλώντας αρτηριοσκλήρυνση ή δημιουργώντας αθηρωματικές πλάκες που οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

α β γ

δ

ε ζ

Δεν Περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 40 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα μετά από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς Κατάλληλο για vegans.

Ενεργά συστατικά Αποδιδόμενη ποσότητα %Σ.Η.Δ.** ανά κάψουλα Εκχύλισμα Φύλλων Ελιάς (τιτλοδοτημένο σε 6% ελαιοευρωπαΐνη) 225 mg Κόκκινος Μύκητας ανεπτυγμένος σε ρύζι (που αποδίδει 2,9mg μονοκολίνη K) 100 mg Χολίνη 41 mg Ψευδάργυρος 5 mg 50% Συνένζυμο Q10 5 mg Βιταμίνη Β1 0,55 mg 50% **Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 137519/14-11-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Cholestolen Έλεγχος Χοληστερόλης και Λιπιδίων Η μονακολίνη Κ συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερίνης στον οργανισμό. * Η χολίνη συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων*, ενώ ο ψευδάργυρος βοηθά στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, ώστε να μειωθεί η συσσώρευσή τους στο αίμα*.

Καλή λειτουργία καρδιάς και παραγωγή ενέργειας Η σύνθεση του Cholestolen ολοκληρώνεται με τη βιταμίνη Β1 (θειαμίνη) που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς* και το συνένζυμο Q10 για την ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας.

68

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Αντιοξειδωτική δράση προστασία αγγείων Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς χάρη στην αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του προστατεύει τα αγγεία. * Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


KΑΡΔΙΑ - ΑΓΓΕΙΑ

Omega 3.6.9

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με ωμέγα 3,6,9 λιπαρά οξέα για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Συνδυασμός από ιχθυέλαιο, έλαιο λιναρόσπορου και έλαιο νυχτολούλουδου με υψηλή απόδοση σε Ωμέγα 3,6 και 9 λιπαρά οξέα. Tο ΕPΑ και το DHA βοηθούν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. To DHA συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου και της όρασης*. * Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

α β γ

δ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα, κατά προτίμηση, μετά από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 26212/08-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Ενεργά Συστατικά Ιχθυέλαιο Έλαιο λιναρόσπορου Έλαιο νυχτολούλουδου από τα οποία: - Ολικά Ωμέγα 3 - Ολικά Ωμέγα 6 - Ολικά Ωμέγα 9 - LA (λινολεϊκό οξύ) (ω-6) - ALA (α-λινολενικό οξύ) (ω-3) - EPA (εικοσαπενταενοϊκό οξύ) (ω-3) - OA (ολεϊκό οξύ) (ω-9) - DHA (εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ) (ω-3) - GLA (γ-λινολενικό οξύ) (ω-6)

Ανά κάψουλα 500mg 400mg 300mg 350mg 258mg 76mg 231mg 200mg 90mg 76mg 60mg 27mg

Σε τι ωφελoύν τα Ω3: Προστατεύουν την καρδιά και τα αγγεία. Διατηρούν φυσιολογικά τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα. Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων. Βοηθούν στην όραση. Υποστηρίζουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Είναι απαραίτητα για την αντιφλεγμονώδη δράση τους. Κατάλληλo για: Δίαιτες με μειωμένα λιπαρά. Μεσήλικες, ηλικιωμένους. Μαθητές, σπουδαστές. Πνευματικά εργαζόμενους.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

69


KΑΡΔΙΑ - ΑΓΓΕΙΑ

Coenzyme Q10 30mg

ΤΟΝΩΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με Συνένζυμο Q10 Το συνένζυμο Q10 είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού με στόχο την παραγωγή ενέργειας και βοηθά στην αύξηση της αντοχής και των επιδόσεων.

α β γ δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα μετά από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας.

Κατάλληλο για: • Όσους ακολουθούν το σύγχρονο τρόπο ζωής • Τους αθλούμενους, αθλητές • Όσους δεν τρώνε συχνά κόκκινο κρέας • Όσους λαμβάνουν στατίνες • Τους μεσήλικες, ηλικιωμένους • Άτομα με ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων

Ενεργά Συστατικά Συνένζυμο Q10

Ανά κάψουλα 30mg

Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 70540/31-05-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Σε τι ωφελεί το συνένζυμο Q10: Είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού με στόχο την παραγωγή ενέργειας. Παρέχει αντιοξειδωτική προστασία. Είναι απαραίτητο για την προστασία τού δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Κατάλληλo για: Άτομα που ακολουθούν το σύγχρονο τρόπο ζωής. Αθλούμενους, αθλητές. Μεσήλικες, ηλικιωμένους. Άτομα που δεν τρώνε συχνά κόκκινο κρέας. Άτομα που λαμβάνουν στατίνες.

70

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


KΑΡΔΙΑ - ΑΓΓΕΙΑ

Omegalen ultra ODOURLESS

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ & ΑΓΓΕΙΩΝ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα Τα Ω3 είναι μία ομάδα απαραίτητων ακόρεστων λιπαρών οξέων τα οποία δεν μπορούν να συντεθούν από τον οργανισμό μας, έτσι πρέπει απαραιτήτως να τα λαμβάνουμε από τη διατροφή μας. Από αυτήν την ομάδα των Ω3 λιπαρών οξέων δύο είναι αυτά που ξεχωρίζουν: το EPA (εικοσαπενταενοϊκό οξύ) και το DHA (εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ), τα οποία αθροιστικά ονομάζουμε Ω3 ακόρεστα λιπαρά οξέα. Η καθημερινή πρόσληψη των Ω3 είναι εξαιρετικά σημαντική για τον οργανισμό, εφόσον είναι υπεύθυνα για τη σωστή λειτουργία όλων των κυτταρικών μεμβρανών, δηλαδή για τον έλεγχο της εισόδου και εξόδου των ουσιών στα κύτταρά μας. Η έλλειψή τους διαταράσσει πολύ σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού. α β γ δ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λάκτοζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα, κατά προτίμηση μετά από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη / Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας.

Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 26214/08-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Ενεργά Συστατικά Συμπυκνωμένο Ιχθυέλαιο από το οποίο: - Ολικά Ωμέγα 3 - EPA / DHA (εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ / εικοσαπενταενοϊκό οξύ) - Βιταμίνη Ε

Ανά κάψουλα 1000mg 750mg 500mg / 250mg 7,5mg (62,5%) *

* Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Κάθε κάψουλα Omegalen ULTRA περιέχει 1000mg ιχθυελαίου και αποδίδει 500mg EPA και 250mg DHA

Το Omegalen ULTRA της σειράς Platinum περιέχει Ιχθυέλαιο μοριακής απόσταξης με ειδική επικάλυψη για μέγιστη απορρόφηση και χωρίς ανεπιθύμητη επίγευση. Είναι συνδυασμένο με τοκοφερόλες για την ιδιαίτερη αντιοξειδωτική τους προστασία, ψυχρής συμπίεσης ώστε να προσφέρει ένα πλούσιο και αποδοτικό μίγμα ολικών Ωμέγα 3 ακόρεστων λιπαρών οξέων.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

71


ΚΑΡΔΙΑ - ΑΓΓΕΙΑ - ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Lecithin 1.200mg

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΠΙΔΙΩΝ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με Λεκιθίνη Η Lecithin 1.200mg προέρχεται από σόγια πιστοποιημένης προέλευσης χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (GMO free). H λεκιθίνη είναι ένας φυσικός γαλακτωματοποιητής, ο οποίος διαχειρίζεται τα λίπη και έτσι εμποδίζει τη συσσώρευσή τους στο σώμα μας. Συμβάλλει θετικά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, αλλά και στη διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα.

α β γ δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 60 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1-2 κάψουλες μετά από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας.

Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 124502/18-10-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Vitamin E 400iu

Ενεργά Συστατικά Λεκιθίνη σόγιας

Ανά κάψουλα 1.200mg

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με Βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε είναι μία ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη που συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες*. α β γ δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα, κατά προτίμηση, μετά από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας.

Kατάλληλη για:

• Γυναίκες • Καπνιστές • Αθλητές • Γυναίκες και άνδρες σε αναπαραγωγικές ηλικίες

Ενεργά Συστατικά Βιταμίνη E

Ανά κάψουλα 400iu (360mg)

% Σ.Η.Δ.** 3000

** Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 27540/13-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

72

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


LIPOSOMAL RANGE

Liposomal Range ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΛΙΠΟΣΩΜΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΨΟΥΛΑΣ Η τεχνολογία της λιποσωμικής ενθυλάκωσης αποτελεί μία μέθοδο παραγωγής λιποσωμάτων στα οποία ενθυλακώνονται (εσωκλείονται) ενεργά συστατικά με σκοπό τη μεταφορά τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Χάρη σε αυτήν, τα ενεργά συστατικά προστατεύονται από την οξείδωση και την αποδόμηση που υφίστανται κατά μήκος του γαστρεντερικού σωλήνα, δεν προκαλούν ερεθισμό στο εντερικό επιθήλιο ή άλλα ανεπιθύμητα φαινόμενα και παραδίδονται άθικτα στα κύτταρα-στόχους. Τα λιποσωμιακά συμπληρώματα διατροφής διαθέτουν μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα, έχουν αυξημένη και στοχευμένη απορρόφηση, παρουσιάζουν υψηλή αποτελεσματικότητα ακόμη και σε χαμηλές δόσεις ενώ αποτελούν φιλικές μορφές για το γαστρεντερικό σύστημα.

Φωσφολιπιδική διπλοστοιβάδα

Μόριο φωσφατιδυλοχολίνης

Υδατική φάση Υδατική ουσία Λιπιδιακή φάση

Υδρόφιλη κεφαλή Υδρόφοβη ουρά

Λιπιδιακή ουσία

Σχηματική απεικόνιση μονοστοιβαδικού λιποσώματος με ενθυλακωμένες ουσίες υδατικής και λιπιδιακής φύσης Η λιποσωμιακή σύσταση των συμπληρωμάτων διατροφής της σειράς ‘Power of Nature Liposomal Range’ βασίζεται αποκλειστικά στη χρήση φωσφολιπιδίων μη γενετικά τροποποιημένου (non-GMO) ηλίανθου.

2021 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

73


LIPOSOMAL RANGE

Vitamin C 500mg

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ & ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των χόνδρων και του δέρματος*.

α β γ

δ

ε ζ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, σόγια, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα, κατά προτίμηση μαζί με ένα γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Κατάλληλο για vegans.

Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 54611/09-06-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Ενεργά Συστατικά Βιταμίνη C

Ανά κάψουλα 500mg

% Σ.Η.Δ.** 625%

** Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Φαρμακοκινητικό προφίλ λιποσωμιακής και συμβατικής βιταμίνης C

Χρόνος (h)

Η λιποσωμιακή βιταμίνη C ‘Power of Nature Liposomal Range Vitamin C 500mg’ έχει: • Υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα: μεγαλύτερη περιεκτικότητα βιταμίνης C στην κυκλοφορία του αίματος (85% μεγαλύτερη συγκέντρωση μετά από 4 ώρες από τη χορήγηση και πάνω από 70% μεγαλύτερη συγκέντρωση μετά από 10,5 ώρες από τη χορήγηση). • Παρατεταμένη παρουσία στην κυκλοφορία του αίματος κατά 2,5 φορές περισσότερο. • Αυξημένη αποτελεσματικότητα στον οργανισμό.

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

74

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


LIPOSOMAL RANGE

Vitamin C Vitamin D3 300mg/1.000iu

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ

Οι βιταμίνες C και D συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες ενώ η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των δοντιών και της λειτουργίας των μυών*.

β

δ

ε ζ

Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 54639/09-06-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Βιταμίνη C Βιταμίνη D3

300mg 25μg (1000iu)

eg

v

γ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, σόγια, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα, κατά προτίμηση μαζί με ένα γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Ενεργά Συστατικά Ανά κάψουλα Κατάλληλο για χορτοφάγους.

e t a ri a n

s

α

% Σ.Η.Δ.** 375% 500%

** Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

75


LIPOSOMAL RANGE

Multivitamin

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ & ΤΟΝΩΣΗ

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται σε λιποσωμιακή μορφή εμφανίζουν καλή διαλυτότητα σε υδατικό περιβάλλον, υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και απορρόφηση και ενισχυμένη αποτελεσματικότητα.

β

δ

ε ζ

eg

v

γ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, σόγια, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα, κατά προτίμηση μαζί με ένα γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Κατάλληλο για χορτοφάγους.

e t a ri a n

s

α

Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 54656/09-06-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Ενεργά Συστατικά Βιταμίνη C Νιασίνη Βιταμίνη Ε Παντοθενικό οξύ Βιταμίνη Β2 Βιταμίνη Β1 Βιταμίνη Β6 Μαγγάνιο Βιταμίνη Α Φολικό οξύ Βιοτίνη Μολυβδαίνιο Χρώμιο Βιταμίνη Κ1 Βιταμίνη Κ2 Ιώδιο Σελήνιο Βιταμίνη D3 Βιταμίνη Β12

Ανά κάψουλα 90 mg 16 mg 6,7 mg 5 mg 1,7 mg 1,5 mg 1 mg 1 mg 480 μg 400 μg 150 μg 45 μg 40 μg 40 μg 40 μg 15 μg 11 μg 10 μg 6 μg

% Σ.Η.Δ.** 113% 100% 56% 83% 121% 136% 71% 50% 60% 200% 300% 90% 100% 53% 53% 10% 20% 200% 240%

** Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

76

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


LIPOSOMAL RANGE

Vitamins D3+K2 & Magnesium

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΓΓΕΙΑΚΟΥ, ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ & ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Οι βιταμίνες D, K και το μαγνήσιο συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση/χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα ενώ μαζί με το μαγνήσιο συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μυών*.

β

δ

ε ζ

v

γ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, σόγια, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα, κατά προτίμηση μαζί eg e t a ri a n με ένα γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε Ενεργά Συστατικά Ανά κάψουλα % Σ.Η.Δ.** προβλήματα υγείας. 60mg 16% Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Κιτρικό μαγνήσιο Βιταμίνη Κ2 80μg 107% Κατάλληλο για χορτοφάγους. Βιταμίνη D3

Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 54658/09-06-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

24μg (960iu)

s

α

480%

** Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Η πρόσληψη της βιταμίνης Κ2 (μενακινόνη-7): • Ενεργοποιεί την οστεοκαλσίνη η οποία καθοδηγεί το ασβέστιο στα οστά και όχι στα αγγεία για καθίζηση • Μειώνει την εναπόθεση του ασβεστίου στα στεφανιαία αγγεία και συνεπώς μειώνει το ποσοστό θνησιμότητας από στεφανιαία νόσο • Έχει μακροπρόθεσμη προστατευτική επίδραση στην ανάπτυξη αγγειακής ασβεστοποίησης και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου • Βελτιώνει την οστική πυκνότητα (BMD), η οποία με τη σειρά της μειώνει τον κίνδυνο κατάγματος

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

77


ΜΑΛΛΙΑ - ΔΕΡΜΑ - ΝΥΧΙΑ

HairTone Nails & Skin

ΜΑΛΛΙΑ, ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για τις ανάγκες της υγείας των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια αποτελούν τον «καθρέφτη» της διατροφικής μας κατάστασης, αφού η η υφή και η λαμπερή όψη τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρουν οι τροφές που λαμβάνουμε. Διατροφικές απώλειες ή ελλείψεις συχνά επηρεάζουν την καλή τους υγεία και εμφάνιση.

α β γ

δ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα, κατά προτίμηση μετά από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 27541/13-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Ενεργά Συστατικά

% Σ.Η.Δ.*

MSM

100mg

-

Βιταμίνη C

99mg

124%

Εκχύλισμα ροδιού (20mg ελλαγικό οξύ) 15:1

50mg

-

Πυρίτιο

50mg

-

L-Κυστε�νη

41mg

-

L-Λυσίνη

31mg

-

Βιταμίνη E

20mg

167%

Παντοθενικό οξύ

20mg

333%

Υδρολυμένη φυσική κερατίνη

10mg

-

Ψευδάργυρος

10mg

100%

Χαλκός

2mg

200%

Βιοτίνη

100μg

200%

Σελήνιο

55μg

100%

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Βελτίωση φάσης επιμήκυνσης της τρίχας: O ρόλος του θείου στη διατροφή, αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Το μεθυλο-σουλφονικό μεθάνιο ή MSM, αποτελεί πηγή του πολύτιμου αυτού θρεπτικού συστατικού που είναι και δομικό συστατικό της κερατίνης.

Ενδυνάμωση μαλλιών και προστασία από τη φθορά: Το πυρίτιο είναι ένα δομικό συστατικό του κολλαγόνου, που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των μαλλιών, αλλά και του δέρματος. Οι πολυφαινόλες του ροδιού προστατεύουν τα κύτταρα από επιβλαβείς παράγοντες, που επιδρούν αρνητικά στα μαλλιά και το δέρμα, όπως η έκθεση στον ήλιο και η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ανά κάψουλα

e t a ri a n

s

v

eg

Ενίσχυση παραγωγής της κερατίνης και του κολλαγόνου:

Η κερατίνη είναι δομική πρωτεΐνη των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος. Αποτελεί το βασικότερο συστατικό της τρίχας και το κύριο δομικό της στοιχείο είναι το αμινοξύ κυστεΐνη ενώ, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θείο. Η λυσίνη είναι απαραίτητο αμινοξύ για το σχηματισμό του κολλαγόνου, της βασικής πρωτεΐνης για τη στήριξη και τη δομή του δέρματος, η οποία βοηθά στη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του.

Κύκλος συνεργιστικής δράσης HairTone Nails & Skin

Διατήρηση της υγείας των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος: Ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και η βιοτίνη διατηρούν τη φυσιολογική κατάσταση των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Η βιταμίνη C συμβάλλει στο σχηματισμό του κολλαγόνου για την καλύτερη λειτουργία του δέρματος ενώ ο χαλκός συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού συνδετικού ιστού, καθώς και στο φυσιολογικό χρωματισμό των μαλλιών και του δέρματος*.

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

78

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΜΑΛΛΙΑ - ΔΕΡΜΑ - ΝΥΧΙΑ

Caviar Beauty formula

ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με Μαύρο χαβιάρι, Κολλαγόνο, Υαλουρονικό οξύ. Το διατροφικό «καλλυντικό»! Προηγμένη φόρμουλα ομορφιάς και προστασίας του δέρματος με πολύτιμα συστατικά από τη φύση. α β γ δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα. Περιεχόμενο: 20 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε Ενεργά Συστατικά Ανά κάψουλα % Σ.Η.Δ.** 1 κάψουλα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εκχύλισμα χαβιάρι 2mg Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Υδρολυμένο κολλαγόνο από ψάρι (Peptan®) 250mg Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν Υαλουρονικό οξύ 150mg είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό Σελήνιο 55μg 100% φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε Βιταμίνη Α 800μg 100% προβλήματα υγείας. Βιταμίνη C 240mg 300% **Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόδη

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 70539/31-05-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Caviar Beauty formula Βελτίωση της όψης του δέρματος - αντιγήρανση Το εκχύλισμα από μαύρο χαβιάρι είναι πλούσιο σε αμινοξέα, πρωτεΐνες, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες Α, Β, D που αποτελούν την καλύτερη τροφή για το δέρμα.

Αναδόμηση και ενυδάτωση δέρματος Το υδρολυμένο κολλαγόνο Peptan® είναι πρωτεΐνη η οποία στηρίζει τους συνδετικούς ιστούς του δέρματός μας, ενώ το υαλουρονικό οξύ (χαμηλού Μοριακού Βάρους) ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος.

Αντιοξειδωτική δράση Ο συνδυασμός βιταμίνης Α, βιταμίνης C και σεληνίου αποτελεί μια τριπλή προστασία των κυττάρων του δέρματος από το οξειδωτικό στρες. * * Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

79


ΜΝΗΜΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Memo+

ΤΟΝΩΣΗ, ΜΝΗΜΗ

Συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της μνήμης Το Memo+ είναι ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, φυτικά εκχυλίσματα Ginkgo biloba, δενδρολίβανο, L-Γλουταμίνη, Γλουταθειόνη και θεοβρωμίνη, που δρουν συνεργιστικά για την ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας, της συγκέντρωσης και της μνήμης. α β γ

δ

ε ζ

Δεν Περιέχει: Ζάχαρη, Γλουτένη, Λακτόζη, Συντηρητικά. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα, κατά προτίμηση πριν από το πρωινό γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς. Κατάλληλο για vegans. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 26213/08-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Ενεργά Συστατικά Ανά κάψουλα % Σ.Η.Δ.* Μαγνήσιο 150mg 40% Εκχύλισμα σπόρων Κακάο 250mg (20% Θεοβρωμίνη) Εκχύλισμα Gingko Biloba 25mg Εκχύλισμα Δενδρολίβανου 25mg L-γλουταμίνη 19mg Παντοθενικό Οξύ 10mg 167% Ψευδάργυρος 5mg 50% L- Γλουταθειόνη 5mg Βιταμίνη Β6 2mg 143% Βιταμίνη Β1 1,40mg 127% Βιοτίνη 65μg 130% Βιταμίνη Β12 2,5μg 100% *Σ.Η.Δ. : Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Memo+ Τόνωση της εγκεφαλικής λειτουργίας Η θεοβρωμίνη, η οποία προέρχεται από το εκχύλισμα σπόρων κακάο, τονώνει την εγκεφαλική δραστηριότητα και συμβάλλει στην ψυχική και σωματική χαλάρωση. Η L-γλουταμίνη, ως αμινοξύ συμμετέχει σε ένα σύνολο λειτουργιών στις νευρο-συνάψεις, ενισχύοντας τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Στήριξη Κεντρικού Νευρικού Συστήματος Το μαγνήσιο και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β στις σωστές αναλογίες, υποστηρίζουν καθημερινά τη φυσιολογική λειτουργία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος που συνδέεται με τη νοητική λειτουργία*.

Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στα αγγεία του εγκεφάλου Τα φυτικά εκχυλίσματα Ginkgo biloba και Δενδρολίβανου συμβάλλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στα μικρά και περιφερειακά αγγεία και κατ’ επέκταση βελτιώνουν τη νοητική απόδοση.

Και μην ξεχνάς. .

πάρε Mem!!o! plus

Αντιοξειδωτική δράση Τα εγκεφαλικά κύτταρα δέχονται συνεχώς επιθέσεις από τις ελεύθερες ρίζες, γι’ αυτό χρειάζονται προστασία. Το Μemo+ περιέχει ένα αντιοξειδωτικό ένζυμο, τη γλουταθειόνη, η οποία συμβάλλει στη μείωση του οξειδωτικού στρες.

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

80

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΜΝΗΜΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ | ΝΑΥΤΙΑ

Epresat

ΜΝΗΜΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Το Epresat είναι ένα φυσικό, πολυβιταμινούχο τονωτικό συμπλήρωμα διατροφής, ιδανικό για όλους και ιδιαίτερα σε περιόδους έντονης πνευματικής κόπωσης ή σε περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες, όπως κακή διατροφή, σωματική κούραση ή δίαιτα αδυνατίσματος. α β γ δ

ε

Δεν περιέχει: Αλκοόλη, πρόσθετη ζάχαρη, λακτόζη, συντηρητικά, χρωστικές. Περιεχόμενο: Διατίθεται σε δύο συσκευασίες: 250ml & 10 φιαλίδια των 10ml. Οδηγίες χρήσης: Λαμβάνετε 10ml την ημέρα. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Αποφύγετε όλα τα σκευάσματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, Πίνακας θρεπτικών συστατικών ανά δόση εκτός και αν συνιστάται από τον Δ γιατρό σας. 800μg 100% Διαβητικοί: τα 10ml Epresat 5μg 100% περιέχουν 8Kcal., που ισοδυνα12mg 100% 80mg 100% μούν με 0,2 BU*. 1,1mg 1,4mg 1,4mg 16mg

* 1 BU (Bread Unit) αντιστοιχεί σε 12g υδατάνθρακες.

* Σ.Η.Δ.

100% 100% 100% 100%

Δόση

Αρ. Εγκρίσεως ΕΟΦ: Σ.Δ.-274/26-04-2000

Travel Joy

ΝΑΥΤΙΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της ναυτίας του ταξιδιού. Το Travel Joy περιέχει σκόνη από ρίζα τζίντζερ που έχει μελετηθεί κλινικά για την πρόληψη από τη ναυτία του ταξιδιού. Επιπλέον, η παρουσία της Βιταμίνης Β6 συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.* α β γ

δ

Ενεργά συστατικά ανά κάψουλα: • Σκόνη ρίζας τζίντζερ 500mg • Βιταμίνη Β6 0,7mg (50% Σ.Η.Δ.**) **Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

ε

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά Περιεχόμενο: 10 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: • Παιδιά 6 - 12 ετών: Λαμβάνετε 1 κάψουλα μισή ώρα πριν το ταξίδι και 1 κάψουλα κάθε 4 ώρες για όσο διαρκεί το ταξίδι. • Παιδιά άνω των 12 ετών & Ενήλικες: Λαμβάνετε 2 κάψουλες μισή ώρα πριν το ταξίδι και 1 κάψουλα κάθε 2 έως 4 ώρες, όπως κρίνεται απαραίτητο. Μην υπερβαίνετε τις 5 κάψουλες την ημέρα Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς.

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 16145/24-02-2017 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

81


ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Osteorin-K2

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Το Osteorin-K2 είναι ένα διπλό συμπλήρωμα διατροφής με ασβέστιο και βιταμίνες Κ2, D3, C για τη φροντίδα των οστών και των χόνδρων. Το Osterorin-K2 περιέχει βιταμίνη Κ2 ως μενακινόνη-7 (ΜΚ-7) στην πρωτοποριακή μορφή K2VITAL® DELTA. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία παραγωγής της K2VITAL® DELTA, προσδίδει στη βιταμίνη Κ2 μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα και υψηλή σταθερότητα, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε συνδυασμό με άλλα μικροθρεπτικά συστατικά. Επίσης, διασφαλίζεται η απελευθέρωσή της αποκλειστικά στα οστά, με σκοπό να γίνει το μέσο μεταφοράς του ασβεστίου σε αυτή την περιοχή. α β γ

δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα. Περιεχόμενο: 30 λευκές κάψουλες + 30 πράσινες κάψουλες. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Καθημερινά λαμβάνετε 1 κάψουλα OSTEORIN-K2 Calcium (λευκή), κατά προτίμηση πριν το γεύμα και 1 κάψουλα OSTEORIN-K2 Vitamins K2, D3, C (πράσινη), κατά προτίμηση μετά το γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Κατάλληλο για vegetarians. OSTEORIN-K2 Calcium Ενεργά συστατικά: 200mg Ασβέστιο (25% Σ.Η.Δ.*). *Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

OSTEORIN-K2 Vitamins K2, D3, C Ενεργά συστατικά: 200mg βιταμίνη C (250% Σ.Η.Δ.*), 150µg βιταμίνη K2 (200% Σ.Η.Δ.*), 50µg βιταμίνη D (1000% Σ.Η.Δ.*). *Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Osteorin-K2

Αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου Η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων και των οστών.*

Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών Το κιτρικό ασβέστιο αποτελεί μία από τις πιο απορροφήσιμες και βιοδιαθέσιμες μορφές, ενώ δεν απαιτεί όξινο περιβάλλον για να απορροφηθεί σωστά από τον οργανισμό, συγκριτικά με άλλες μορφές ασβεστίου.

Αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου στα οστά και εμποδίζει την εναπόθεσή του στα αγγεία Η Βιταμίνη Κ2 με τη μορφή της K2VITAL® εξασφαλίζει ότι το ασβέστιο που απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός μέσω των τροφών ή των συμπληρωμάτων διατροφής θα οδηγηθεί στα οστά.

Συμβάλλει στην πλήρη απορρόφηση του ασβεστίου και στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων του στο αίμα Η δράση αυτή εξασφαλίζεται χάρη στη βιταμίνη D, η οποία επιπλέον συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Παράλληλα, μειώνει τον κίνδυνο πτώσεων που σχετίζεται με την αστάθεια και τη μυϊκή αδυναμία.*

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

82

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Calcium Plus

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με Ασβέστιο, Μαγνήσιο και Βιταμίνη D. Το ασβέστιο συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών. Είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική πήξη του αίματος, καθώς και τη φυσιολογική λειτουργία των μυών. Το μαγνήσιο και η βιταμίνη D3 δρουν συνεργιστικά και βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη αξιοποίησή του*.

β γ δ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 30 δισκία. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1-2 δισκία μετά από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, eg e t a ri a n εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. v

s

α

Ενεργά Συστατικά Ασβέστιο Μαγνήσιο Βιταμίνη D3

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 26215/08-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ανά δισκίο %Σ.Η.Δ.* 400mg 50% 130mg 35% 2,5μg 50%

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση *Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

D-vit 3 2.000iu & 5.000iu

ΟΣΤΑ - ΑΜΥΝΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με βιταμίνη D3 Η βιταμίνη D3 συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από τον ανθρώπινο οργανισμό, στην καλή υγεία των οστών, των δοντιών και των μυών, καθώς και στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος*.

β γ δ ε ζ

Δεν Περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά (D-vit3 5.000iu). Δεν Περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα (D-vit3 2000iu). Περιεχόμενο: 60 δισκία & 120 δισκία (D-vit3 2000iu). Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο, κατά προτίμηση μετά από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Κατάλληλο για vegetarians. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 31796/22-03-2019 (D-vit 3 2.000iu 60 δισκία) Aρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 114890/10-11-2020 (D-vit 3 2.000iu 120 δισκία) Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 26216/08-03-2019 (D-vit 3 5.000iu 60 δισκία) Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ανά δισκίο 50μg 125μg

v

Ενεργά Συστατικά Βιταμίνη D3 (2.000iu) Βιταμίνη D3 (5.000iu)

eg

e t a ri a n

s

α

% Σ.Η.Δ.** 1000% 2500%

** Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση * Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

83


ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ | ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Vitamin D3 2.000iu

ΟΣΤΑ, ΑΜΥΝΑ

Συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη D3 2000iu σε αναβράζοντα δισκία και με υπέροχη γεύση λεμόνι. Η βιταμίνη D3 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη φυσιολογική απορρόφηση/ χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών και λειτουργίας των μυών.*

α β γ δ ε

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο την ημέρα διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση μαζί με το κυρίως γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 16554/19-02-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά Συστατικά Βιταμίνη D3 (2000iu)

Ανά δισκίο %Σ.Η.Δ.* 50μg 1000

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Cranberry Extra

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

To Cranberry Extra είναι μία συνεργιστική φόρμουλα που περιέχει εκχύλισμα κράνμπερι περιεκτικότητας 30% σε προανθοκυανιδίνες (PACs), D-μαννόζη, σελήνιο και βιταμίνη C. Το σελήνιο και η βιταμίνη C συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.* α β γ

δ ε ζ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 30 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 – 2 κάψουλες την ημέρα, κατά προτίμηση πριν από γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς Κατάλληλο για vegans

Ενεργά Συστατικά

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 105898/08-11-2021 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

D-μαννόζη Εκχύλισμα κράνμπερι εκ του οποίου προανθοκυανιδίνες Βιταμίνη C Σελήνιο

Ανά κάψουλα

%Σ.Η.Δ.**

500mg 120mg 36mg 40mg 10μg

50% 18%

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Οι προανθοκυανιδίνες του κράνμπερι και η D-μαννόζη αποτελούν φυσικούς παράγοντες με σημαντική δράση στην προστασία του ουροποιητικού συστήματος από λοιμώξεις. Συγκεκριμένα, η D-μαννόζη είναι ένα φυσικό σάκχαρο που έχει την ιδιότητα να εμποδίζει την προσκόλληση των βακτηριδίων στα κύτταρα του ουροποιητικού. Έτσι, τα παθογόνα βακτήρια αποβάλλονται φυσιολογικά με τα ούρα, χωρίς να προκαλέσουν διαταραχές.

84

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ - ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ

Cranberry

ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Το Cranberry είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής σε αναβράζουσα μορφή, με εκχύλισμα κράνμπερι (Cranmax®) και βιταμίνη C. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος* και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες*. Kλινικές μελέτες στο ενεργό συστατικό Cranmax® αποδεικνύουν τη δράση του, σε σύγκριση με το χυμό των φρούτων ή με το προανθοκυανιδικό περιεχόμενο. Τέλος, έχει μελετηθεί κλινικά η αποτελεσματικότητα και η βιοδιαθεσιμότητά του.

α β γ δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Οδηγίες χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 δισκίο την ημέρα, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, ως συμπλήρωμα διατροφής. Κλείνετε επιμελώς το πώμα μετά από κάθε χρήση. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 49149/20-06-2013 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά συστατικά Ανά δισκίο Εκχύλισμα κράνμπερι, Cranmax® (Vaccinium Macrocarpon) 500mg Βιταμίνη C 100mg

% Σ.Η.Δ.* 125%

*Σ.Η.Δ. : Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα

Το κράνμπερι αν και μικρό φρούτο αποτελεί μία υπερτροφή. Δεν είναι τυχαίο ότι το αποκαλούν "κόκκινο θησαυρό", καθώς είναι πλούσια πηγή πολυφαινολών, προανθοκυανιδινών, ουσίες που προσδίδουν το κόκκινο χρώμα στο κράνμπερι, ενώ εμποδίζουν την ανάπτυξη παθογενών παραγόντων στο ουροποιητικό σύστημα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΩΝ � Stothers 2002: Το Cranmax® είναι αναλόγως αποτελεσματικό με το χυμό Cranberry (3 ποτήρια ή 750ml/day). � Rohbot 2007: Το Cranmax® είναι περισσότερο αποτελεσματικό από ένα κοινό εκχύλισμα Cranberry με 36mg προανθοκυανιδινικό περιεχόμενο (PAC). � McMurdo 2008: Το Cranmax® είναι σχεδόν το ίδιο αποτελεσματικό με τα αντιβιοτικά στην πρόληψη της υποτροπιάζουσας κυστίτιδας. Το Cranmax® έχει υψηλή βιοδιαθεσιμότητα. Οι προανθοκυανιδίνες του Cranmax® είναι φυσικά ενκαψυλιωμένες μέσα σε ένα ινώδες φιλμ. Αυτή η επεξεργασία τις προστατεύει και επιτρέπει την καλύτερη αφομοίωσή τους στο έντερο. * Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

85


ΠΑΙΔΙΑ

KinderImmun

ΠΑΙΔΙΑ - ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Δυνατό ανοσοποιητικό για γερά παιδιά! Το KinderImmun είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, D3, β-γλυκάνες, συμπυκνωμένο πρωτόγαλα (colostrum), μαγιά εμπλουτισμένη σε ψευδάργυρο, προβιοτικά (οξυγαλακτικά βακτήρια) και πρεβιοτικά (ινουλίνη). Ο πολύτιμος συνδυασμός των συστατικών του στοχεύει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην ανάπτυξη των παιδιών.

Δεν περιέχει: Γλουτένη, ζελατίνη, χρωστικές ουσίες, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 65g. Οδηγίες χρήσης: Παιδιά ηλικίας από 2 έως 6 ετών: Λαμβάνονται 2 δοσομετρικά κουταλάκια (2g) την ημέρα. Ενήλικες, παιδιά από 7 ετών και άνω: Λαμβάνονται 3 δοσομετρικά κουταλάκια (3g) την ημέρα.

α

β γ

Διατροφικά στοιχεία Ανά μερίδα 2 g % Σ.Η.Δ.* Ανά μερίδα 3 g % Σ.Η.Δ.* Βιταμίνη D3 6,7 μg (268 iu) 134 % 10 μg (400 iu) 200 % Βιταμίνη Β1 0,44 mg 40 % 0,66 mg 60 % Βιταμίνη Β2 0,56 mg 40 % 0,84 mg 60 % Βιταμίνη Β6 0,56 mg 40 % 0,84 mg 60 % Βιταμίνη Β12 1 μg 40 % 1,5 μg 60 % Φολικό οξύ 80 μg 40 % 120 μg 60 % Βιταμίνη C 32 mg 40 % 48 mg 60 % Ψευδάργυρος 2 mg 20 % 3 mg 30 % Β-γλυκάνες από ζυμομύκητα (S. cerevisiae) 67 mg 100 mg Συμπυκνωμένο πρωτόγαλα 124 mg 186 mg - ανοσοσφαιρίνη γ 24,8 mg 37,2 mg Ινουλίνη 1,5 g 2,2 g Οξυγαλακτικά βακτήρια 18 mg 27 mg Bifidobacterium longum = 1,8 x 109 (δις) = 2,7 x 109 (δις)

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 70117/28-06-2018 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Kindervital

ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΜΥΝΑ

Το Kindervital είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, ειδικά μελετημένο για τις ανάγκες του παιδικού οργανισμού. Η φυσική σύνθεσή του από εκχυλίσματα βοτάνων και χυμούς φρούτων, εξασφαλίζει στον οργανισμό τη μέγιστη απορρόφηση του ασβεστίου και των βιταμινών. Συμπληρώνει τη διατροφή, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες, όπως κακή διατροφή, σωματική και πνευματική κόπωση. Οι βιταμίνες του Kindervital υποστηρίζουν τη σωστή ανάπτυξη, αυξάνουν την αντοχή και γεμίζουν ενέργεια το παιδί.

α

β γ

Δεν περιέχει: Πρόσθετη ζάχαρη, αλκοόλη, χημικά πρόσθετα, λακτόζη, συντηρητικά, χρωστικές. Περιεχόμενο: 250ml. Οδηγίες χρήσης: Παιδιά από 3 ετών και άνω: Δύο φορές την ημέρα από 10ml, κατά προτίμηση πριν από γεύματα.

Αρ. Εγκρίσεως ΕΟΦ: 2282/Σ.Δ.-318/21-01-2002

86

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

2 240mg 540μg 0,84mg 1,32mg 1,20mg 0,80μg 10,92mg 48mg 3,6μg 6,72mg *Σ.Η.Δ.:

ΣΗΔ 30% 68% 76% 94% 86% 32% 68% 60% 72% 56%

Δόση.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΠΑΙΔΙΑ

Vita C Kids

ΠΑΙΔΙΑ - ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ

Μασώμενα δισκία βιταμίνης C για παιδιά, με υπέροχη γεύση πορτοκάλι. Η βιταμίνη C συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του παιδικού οργανισμού, πραστατεύει από το κρυολόγημα και τις ιώσεις, ενώ αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου.

α

β γ

δ

Δεν περιέχει: Πρόσθετη ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 30 Mασώμενα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Ένα μασώμενο δισκίο ημερησίως, ως συμπλήρωμα διατροφής κατά προτίμηση πριν το φαγητό. Συνιστάται σε παιδιά άνω των 4 ετών, έτσι ώστε να μπορούν να μασούν. Κατάλληλο για vegans.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 27490/27-04-2010 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Multi+Multi Kids

5 ΣΗΔ Δόση.

*Σ.Η.Δ.:

ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μασώμενα δισκία για παιδιά με υπέροχη γεύση φρούτων. Ένα συμπλήρωμα διατροφής που συνδυάζει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και είναι ειδικά μελετημένο για τις ανάγκες του παιδικού οργανισμού. Συμπληρώνει τη διατροφή, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες, όπως κακή διατροφή, σωματική και πνευματική κόπωση. α

β γ

δ

Δεν περιέχει: Πρόσθετη ζάχαρη, γλουτένη, συντηρητικά, τεχνητά χώματα. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 30 Mασώμενα δισκία. Οδηγίες χρήσης: ένα μασώμενο δισκίο ημερησίως, ως συμπλήρωμα διατροφής κατά προτίμηση πριν το φαγητό. Συνιστάται σε παιδιά άνω των 4 ετών, έτσι ώστε να μπορούν να μασούν. Κατάλληλο για vegetarians.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 55417/26-07-2012 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

ΣΗΔ

3,0 *Σ.Η.Δ.:

87,5% 33,3% 62,5% 66,7% 64,3% 72,7% 40% 60% 35,7% 75%

Δόση.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

87


ΠΑΙΔΙΑ

Vita-C KIDS

ΠΑΙΔΙΑ - ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ

Αναβράζοντα δισκία με βιταμίνη C για παιδιά, με υπέροχη γεύση ροδάκινο-φρούτο του πάθους Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου*.

α β γ

δ

Δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο ημερησίως διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση πριν το γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Συνιστάται σε παιδιά άνω των 4 ετών. Κατάλληλο για vegans.

Ενεργά συστατικά

Ανά δισκίο

%ΣΗΔ**

200 mg

250 %

Βιταμίνη C

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 45342/22-04-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Herbomel Kids

100% Natural sweetener

ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ

Το Herbomel kids είναι ένα φυσικό σιρόπι που βοηθά στον παραγωγικό και ξηρό βήχα. Περιέχει γνήσιο μέλι, σαμπούκο, κισσό, αλθαία, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο. α β γ

δ

88

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Δεν περιέχει: Προσθήκη αλκοόλης, γλουτένη, λακτόζη, τεχνητά χρώματα, τεχνητά γλυκαντικά. Περιεχόμενο: 150 ml. Δοσολογία: Για παιδιά 3-6 ετών, λαμβάνονται 2,5ml 2 φορές την ημέρα. Για παιδιά 6-12 ετών, λαμβάνονται 5ml 2 φορές την ημέρα. Το προϊόν είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 3 ετών. Οδηγίες χρήσης: Ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση. Όταν ανοιχτεί το προϊόν φυλάσσεται στο ψυγείο και πρέπει να καταναλωθεί εντός 8 εβδομάδων. Μπορεί να καταναλωθεί αυτούσιο ή αραιωμένο σε αφεψήματα, χυμούς ή σε άλλα ροφήματα.

Ενεργά συστατικά Φυσικό Μέλι Εκχύλισμα σαμπούκου Εκχύλισμα κισσού Εκχύλισμα αλθαίας Βιταμίνη C Βιταμίνη E Ψευδάργυρος

ανά 5ml 500mg 20mg 20mg 20mg 80mg 12mg 5mg

% Σ.Η.Δ.* 100 100 50

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 62426/27-06-2014 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΠΑΙΔΙΑ

Multi + Multi KIDS

ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αναβράζοντα δισκία για παιδιά με υπέροχη γεύση φράουλα Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια Πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής για παιδιά που παρέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ασβέστιο για τις καθημερινές διατροφικές ανάγκες των παιδιών.

α β γ

δ

Δεν περιέχει: γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 20 αναβράζοντα δισκία. Οδηγίες χρήσης: Λαμβάνετε 1 αναβράζον δισκίο ημερησίως διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση πριν το γεύμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Συνιστάται σε παιδιά άνω των 4 ετών. Κατάλληλο για vegetarians. Ενεργά συστατικά Ανά δισκίο

*Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

%ΣΗΔ**

Ασβέστιο

350mg

Βιταμίνη C

40mg

43,8% 50%

Νιασίνη

5mg

31,3%*

Βιταμίνη Ε

4mg

33,3%

Παντοθενικό οξύ

2mg

33,3%

Βιταμίνη B6

0,7mg

50%

Βιταμίνη B2

0,45mg

32%

Βιταμίνη Β1

0,4mg

36,4%

Φολικό οξύ

100μg

50%

Βιταμίνη D3

2,5µg

50%

Βιταμίνη B12

0,75µg

30%

**Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 45343/22-04-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

100% Natural sweetener

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

89


ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Multi+Multi time

ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με Βιταμίνες, Μέταλλα, Ιχνοστοιχεία. Πολυβιταμινούχο σκεύασμα ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες των ενηλίκων με ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Συμπλήρωμα διατροφής σε ταμπλέτες βραδείας αποδέσμευσης (time-release tablets) για σταδιακή αποδέσμευση και καλύτερη απορρόφηση των ενεργών συστατικών. To Multi+Multi time είναι κατάλληλο για όσους χρειάζονται να συμπληρώσουν καθημερινά τη διατροφή τους με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

β γ

δ

ε

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα. Περιεχόμενο: 30 ταμπλέτες. Οδηγίες χρήσης: Λαμβάνετε 1 ταμπλέτα, κατά προτίμηση πριν από γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Διαβητικοί: Κατάλληλο για διαβητικούς.

Multi Senior 50+

eg

v

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 40824/04-04-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

e t a ri a n

s

α

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ Ενεργά Συστατικά Ανά ταμπλέτα 160mg Ασβέστιο 100mg Μαγνήσιο 80mg Βιταμίνη C 16mg Νιασίνη 12mg Βιταμίνη Ε 7,5mg Παντοθενικό οξύ 5mg Σίδηρος 5mg Ψευδάργυρος 2mg Μαγγάνιο 1,4mg Βιταμίνη Β2 1,4mg Βιταμίνη Β6 Βιταμίνη Β1 1,1mg 800μg Βιταμίνη Α 300μg Φολικό οξύ 50μg Μολυβδαίνιο Βιοτίνη 50μg 40μg Χρώμιο 30μg Σελήνιο 7,5μg Βιταμίνη D3 Βιταμίνη Β12 2,5μg 0,5mg Χαλκός

% Σ.Η.Δ.* 20% 26,7% 100% 100% 100% 125% 35,7% 50% 100% 100% 100% 100% 100% 150% 100% 100% 100% 54,5% 150% 100% 50%

*Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΟ ΓΙΑ 50+

Το Multi Senior 50+ είναι ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει ένα άτομο μετά την ηλικία των 50 ετών. Περιέχει ένα ευρύ φάσμα από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, μαζί με ιδιαίτερα προστατευτικά συστατικά όπως, Ginkgo Biloba, μύρτιλλο, συνένζυμο Q10 και λουτεΐνη, για την ενεργειακή τόνωση, την προστασία της καρδιάς και της όρασης.

β γ

δ

Δεν περιέχει: Γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 30 δισκία. Οδηγίες χρήσης: Λαμβάνετε 1 δισκίο πριν από το πρωινό γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από το γιατρό σας.

90

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

eg

v

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 26211/08-03-2019 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

e t a ri a n

s

α

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΣΑΚΧΑΡΟ - ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Glucolen

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για τη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα Φυσιολογικά, η γλυκόζη, που παράγεται κατά τη διάσπαση των υδατανθράκων στο στομάχι, είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας. Ωστόσο, ο οργανισμός χρειάζεται και ινσουλίνη, μία ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας, για να μπορέσει η γλυκόζη να περάσει από την αιματική κυκλοφορία στα κύτταρα. Το πρόβλημα των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 ή υψηλό σάκχαρο είναι ότι παράγουν ελάχιστη ινσουλίνη ή ότι αν και παράγουν αρκετή ινσουλίνη τα κύτταρα τους δεν την αναγνωρίζουν και έτσι εμφανίζουν αντίσταση σε αυτή. Συνέπεια και των δύο καταστάσεων είναι το επιπλέον σάκχαρο να παραμένει στο αίμα και να επιβαρύνει τον οργανισμό.

α β γ

δ

Δεν περιέχει: Ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά. Περιεχόμενο: 60 κάψουλες. Οδηγίες Χρήσης: Ενήλικες: Λαμβάνετε 2 κάψουλες ημερησίως, 1 κάψουλα μετά από κάθε γεύμα ως συμπλήρωμα διατροφής ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας. Εγκυμοσύνη/Θηλασμός: Μη λαμβάνετε κανένα σκεύασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός και αν συνιστάται από τον γιατρό σας. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 7508/22-01-2020 Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότητησης.

Ενεργά συστατικά Ανά κάψουλα %Σ.Η.Δ.* Εκχύλισμα Κανέλας Κεϋλάνης (κουμαρίνη <2ppm) 15:1 / Ceylon Cinnamon extract (coumarin <2ppm) 15:1 250 mg Μαγνήσιο / Magnesium 187.5 mg 50 Eκχύλισμα μομόρντικα (ξυλάγγουρο) (τιτλοδοτημένο σε 1% καραντίνη) / Momordica charantia extract (standarized in 1% charantin) 25 mg Eκχύλισμα φύλλου μπανάμπα (τιτλοδοτημένο σε 2% κοροσολικό οξύ) / Lagerstroemia speciosa leaf extract (standarized in 2% corosolic acid) 12.5 mg Εκχύλισμα τζιμνέμα (τιτλοδοτημένο σε 25% τζιμνεμικά οξέα) / Gymnema sylvestre extract 6.25 mg Ψευδάργυρος / Zinc 5 mg 50 Χρώμιο / Chromium 20 μg 50 *Σ.Η.Δ.: Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Κύκλος συνεργιστικής δράσης Glucolen Ενίσχυση παραγωγής ινσουλίνης Το Glucolen περιέχει κανέλα Κεϋλάνης χωρίς κουμαρίνη, σε συνδυασμό με εκχυλίσματα μομόρντικα και τζιμνέμα που βοηθούν στη διατήρηση του σακχάρου στον ανθρώπινο οργανισμό ενισχύοντας την παραγωγή της ινσουλίνης. Η κουμαρίνη εμπλέκεται στην πηκτικότητα του αίματος.

Αύξηση απορρόφησης της γλυκόζης στα κύτταρα Το εκχύλισμα μπανάμπα, τιτλοδοτημένο σε κοροσολικό οξύ σε συνδυασμό με την κανέλλα Κεϋλάνης συμβάλλουν στην αύξηση της απορρόφησης γλυκόζης, δηλαδή στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα Η σύνθεση του Glucolen ενισχύεται με το χρώμιο, για τη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, τον ψευδάργυρο για το μεταβολισμό των υδατανθράκων, καθώς και το μαγνήσιο για την αύξηση της παραγωγής ενέργειας*.

* Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

91


ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Mastident

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ

Στοματικό διάλυμα με Μαστίχα & Βασιλικό To στοματικό διάλυμα Mastident με Μαστίχα και Βασιλικό είναι κατάλληλο για την καθημερινή υγιεινή του στόματος. Η μαστίχα γνωστή για τις αντιμικροβιακές της ιδιότητες, μειώνει τη δημιουργία πλάκας, της τερηδόνας και της κακοσμίας. Ο βασιλικός με στυπτικές, τονωτικές ιδιότητες προάγει την υγεία των ούλων και προσφέρει δροσερή γεύση. Το Mastident περιέχει συνδυασμό φυτικών συστατικών, όπως μύρο, φασκόμηλο, αλόη και βεταΐνη που βοηθούν στον περιορισμό των φλεγμονών των ούλων, έχουν επουλωτικές ιδιότητες και προστατεύουν την ευαισθησία των δοντιών. α β γ

δ ε

Περιέχει: Γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 250ml. Οδηγίες χρήσης: Γεμίστε ένα καπάκι διαλύματος και κάνετε στοματικές πλύσεις για μερικά δευτερόλεπτα. Nα μην καταπίνεται. Να μη χρησιμοποιείται από παιδιά κάτω των 3 ετών. Κατάλληλο για: Oμοιοπαθητική και παιδιά άνω των 3 ετών. Xωρίς Sles, χρωστικές, φθόριο. • • • •

Mastident

Μειώνει την κακοσμία, δροσίζει την αναπνοή. Περιορίζει τις φλεγμονές στα ούλα. Προστατεύει τη στοματική κοιλότητα. Ολοκληρώνει την καθαριότητα της στοματικής κοιλότητας.

ΥΓΕΙΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

Οδοντόκρεμα με Μαστίχα & Βασιλικό H οδοντόκρεμα Mastident με Μαστίχα και Βασιλικό είναι κατάλληλη για την καθημερινή υγιεινή του στόματος. Η μαστίχα γνωστή για τις αντιμικροβιακές της ιδιότητες, μειώνει τη δημιουργία πλάκας, της τερηδόνας και της κακοσμίας. Ο βασιλικός με στυπτικές, τονωτικές ιδιότητες προάγει την υγεία των ούλων και προσφέρει δροσερή γεύση. Η Mastident περιέχει συνδυασμό φυτικών συστατικών, όπως μύρο, φασκόμηλο, αλόη και βεταΐνη που βοηθούν στον περιορισμό των φλεγμονών των ούλων, έχουν επουλωτικές ιδιότητες και προστατεύουν την ευαισθησία των δοντιών.

α β γ

δ ε

Περιέχει: Γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Περιεχόμενο: 75ml. Οδηγίες χρήσης: Βουρτσίστε τα δόντια σας 2-3 φορές την ημέρα μετά από κάθε γεύμα. Να μην καταπίνεται. Να μη χρησιμοποιείται από παιδιά κάτω των 3 ετών. Κατάλληλη για: Ομοιοπαθητική και παιδιά άνω των 3 ετών. Xωρίς Sles, χρωστικές, φθόριο. • Καθαρίζει τα δόντια, δροσίζει την αναπνοή. • Προστατεύει τα ούλα και τη στοματική κοιλότητα. • Μειώνει τη δημιουργία πλάκας.

92

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


ΦΥΣΙΚΗ ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Fleriana Spray, Roll-on & Spray Mist

ΑΝΤΙΚΟΥΝΟΥΠΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Τα αντικουνουπικά προϊόντα Fleriana αποτελούν μια φυσική λύση καθώς περιέχουν δραστικά συστατικά φυτικής προέλευσης. Απομακρύνουν τα κουνούπια και προφυλάσσουν από κάθε επίθεσή τους. Η δράση του στηρίζεται σε ένα φυσικό μόριο το PMDBRO (p-mentane-3,8-diol botanic rich oil) που περιέχεται σε πολλούς βρώσιμους καρπούς της φύσης και κυρίως στον ευκάλυπτο της λεμονιάς - eucalyptus citiodora και είναι απόλυτα φιλικό στον άνθρωπο με έντονη αντικουνουπική δράση. Σύμφωνα με τους ελέγχους αποτελεσματικότητας των αντικουνουπικών προϊόντων Fleriana, έχει αποδειχθεί ότι : · Δεν προκαλούν ερεθισμούς ή δερματολογική αλλαγή · Δεν έχουν μεταλλακτικές ιδιότητες ή φωτοτοξικό αποτέλεσμα · Δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον · Είναι βιοδιασπώμενα προϊόντα α

β

Fleriana After Bite Balm

Ανακινήστε πριν ψεκάσετε/απλώσετε το προϊόν στα μέρη του σώματος που είναι εκτεθειμένα και πιο εύκολο να έρθουν σε επαφή με τα κουνούπια. Μετά τον ψεκασμό απλώστε το γαλάκτωμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια που θέλετε να προστατέψετε. Διατίθεται σε τρεις συσκευασίες spray, roll-on & spray mist των 100 ml.

γ

Εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

δ

Είναι κατάλληλο για παιδιά από 3 ετών.

ε

Δερματολογικά ελεγμένα σε ευαίσθητα δέρματα.

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ

Ανακουφίζει το δέρμα μετά το τσίμπημα με φυσικά εκχυλίσματα Arnica & Canadian Willoherb. Ειδική μορφή γαλακτώματος για άμεση και δραστική αντιμετώπιση στα πάσης φύσεως τσιμπήματα. Με 100% φυσική σύνθεση, μειώνει το οίδημα και τον κνησμό στην περιοχή, προσφέρει ήπια αντιισταμινική δράση και έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Παράλληλα, παρέχει ήπια τοπική αναισθησία, ενώ η στυπτική του δράση βοηθά στη γρήγορη επούλωση. Μόλις έρθει σε επαφή με την ερεθισμένη περιοχή σχηματίζει μια προστατευτική μεμβράνη. α β γ

δ ε

Για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων από κουνούπια, σκνίπες, μέλισσες, τσούχτρες ή άλλους ερεθιστικούς παράγοντες. Περιεχόμενο: 30ml. Οδηγίες Ορθής Χρήσης και Προφύλαξης: Ψεκάστε το προϊόν στον ερεθισμό και επαναλάβετε όσο συχνά χρειαστεί για την ανακούφιση του δέρματος. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια και τα χείλη. Δερματολογικά ελεγμένο και σε ευαίσθητες επιδερμίδες. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 3 ετών.

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

93


ΦΥΣΙΚΗ ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΧΕΡΙΩΝ ENTOMOAΠΩΘΗΤΙΚΟ ΚΕΡΙ

ΑΚΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ

Απομακρύνει φυσικά τα κουνούπια

Ιδανικό για το σπίτι, το camping, τις κατασκηνώσεις

ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ & ΥΓΡΟ

Για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές

ΕΡΠΟΝΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

Ενάντια στα βαδιστικά έντομα

ENTOMOAΠΩΘΗΤΙΚΕΣ ΣΠΕΙΡΕΣ

Fleriana Αντιφθειρικό Σαμπουάν

Το Fleriana φυσικό σαμπουάν για τις ψείρες είναι μία ολοκληρωμένη λύση για την απομάκρυνση της ψείρας και της κόνιδας από το τριχωτό της κεφαλής. Η άμεση δράση του βασίζεται στο μείγμα φυτικών ελαίων από καρύδα (Coco nucifera) που περιέχει, το οποίο έχει την ικανότητα να εμποδίζει τις αναπνευστικές οδούς της ψείρας, αλλά και της κόνιδας, με αποτέλεσμα αυτές να πεθαίνουν με ασφαλή τρόπο από ασφυξία. Χάρη στο μηχανικό τρόπο δράσης του προϊόντος, οι ψείρες και τα αβγά τους δε δημιουργούν κάποια αντίσταση στα φυσικά αυτά συστατικά, όπως γίνεται στα αντίστοιχα χημικά προϊόντα. Φροντίζει τα μαλλιά αφήνοντας μια δροσερή και καθαρή αίσθηση.

δ ε ζ η θ

94

Πιστοποίηση CE- Ιατροτεχνολογικό προϊόν. Κλινικά αποδεδειγμένο βάσει in vivo κλινικών μελετών ότι εξοντώνει τις ψείρες και τις κόνιδες. Δρα σε 15’ λεπτά. Κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά από τον 6ο μήνα της ηλικίας τους. Με 2 τρόπους εφαρμογής (σε υγρά και σε στεγνά μαλλιά). Χωρίς parabens, alcohol ή άλλα συστατικά που πιθανόν δημιουργούν αλλεργίες. Με άρωμα χωρίς αλλεργιογόνα. Περιεχόμενο: 100ml. 2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Από 100% εκχυλίσματα λουλουδιών

ENTOMOAΠΩΘΗΤΙΚΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ

Για ξηρά και σκασμένα χέρια, με πρεβιοτικά και γλυκόριζα

γ

ΦΥΣΙΚΟ ΣΚΟΡΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ

Με φυσικα εκχυλίσματα και άρωμα φρεσκάδας που διαρκεί.

ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΧΕΡΙΩΝ

β

Αρωματίζουν, προστατεύουν τα ρούχα

ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ & ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΡΟΥΧΩΝ

Για κουνούπια, σκνίπες και για το κουνoύπι τίγρης

α

ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Με γερανιόλη

Fleriana Αντιφθειρικό Προστατευτικό Σπρέι Το Fleriana Αντιφθειρικό Προστατευτικό Σπρέι προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής από τις ψείρες. Με το φυσικό μόριο PMDBRO που περιέχει (μόριο που περιέχεται στον ευκάλυπτο της λεμονιάς- eucalyptus citriodora) απωθεί τις ψείρες και αποτρέπει την αποίκησή τους στο τριχωτό της κεφαλής και την εναπόθεση αυγών σε αυτή. Οδηγίες χρήσης:

Ψεκάστε το προϊόν καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής. Μετά από 8 ώρες θα ήταν δόκιμο να απομακρυνθεί το προϊόν.

α β γ δ ε ζ

Με έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εξαιρετικά αποτελεσματικό. Δεν λαδώνει τα μαλλιά. Διαρκεί 6 ώρες. Κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά από 3 ετών και άνω. Περιεχόμενο: 100ml.


ΦΟΒΟΣ - ΠΑΝΙΚΟΣ - ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Ανθοϊάματα Dr. E. Bach Όταν νιώθουμε πλήρεις, χαρούμενοι και θετικοί, απολαμβάνουμε καλύτερη υγεία. Εισπράττουμε περισσότερα από τη ζωή και μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα στην οικογένειά μας και τους φίλους μας. Ορισμένες φορές, όμως, χρειαζόμαστε μία μικρή βοήθεια προκειμένου να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις ισορροπίες και να προχωρήσουμε μπροστά. Στις περιπτώσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν τα ανθοϊάματα του Bach. Δημιουργημένα τη δεκαετία του ’30 από το γιατρό Dr. E. Bach τα ανθοϊάματα Bach είναι ιάματα βασισμένα σε φυτά και άνθη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συναισθηματικών απαιτήσεων της καθημερινής ζωής. Κάθε

ίαμα βοηθά στη συγκέντρωση ενός συγκεκριμένου συναισθήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα ιάματα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μείγμα που θα ταιριάζει απόλυτα στη διάθεσή σας. Πρόσφατες μελέτες, που αναφέρονται στη σχέση μεταξύ συναισθημάτων και ανοσοποιητικού συστήματος, υποστηρίζουν την άποψη ότι η συναισθηματική και η σωματική υγεία συνδέονται. Όλο και περισσότεροι ειδικοί της υγείας συμφωνούν με την άποψη ότι ένας υγιής νους διασφαλίζει ένα υγιές σώμα. Τα ανθοϊάματα Bach μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο ων συναισθημάτων και στην απόλαυση της ζωής.

Η Power Health διαθέτει τα αυθεντικά ανθοϊάματα του Dr. E. Bach. Διατίθενται αμιγή ανθοϊάματα, αλλά και η μοναδική σειρά Rescue Remedy σε spray, σταγόνες και σε κρέμα, που περιέχουν ένα συνδυασμό ανθοϊαμάτων.

Rescue® Remedies Περιεχόμενο: 7ml Περιεχόμενο: 20ml

ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΕΣ

Τα Rescue® Remedy και Rescue® Remedy Spray μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση άμεσων, καθημερινών καταστάσεων, όπως μία επίσκεψη στον οδοντίατρο, μία συνέντευξη για δουλειά, έναν καυγά, τα νεύρα, την ημέρα του γάμου κ.λ.π. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν σε κρίσιμες καταστάσεις, όπως θάνατος, χωρισμός, απόλυση κ.λ.π. Για τα παιδιά, φυσική ανακούφιση από αρνητικές σκέψεις και αγχωτικές καταστάσεις χάρη στο Rescue® Remedy Kids.

Περιεχόμενο: 10ml Περιεχόμενο: 10ml

Περιεχόμενο: 10ml

Περιεχόμενο: 30g

Η Bach Rescue® Cream είναι μία κρέμα βάλσαμο για το δέρμα, η οποία το μαλακώνει και το αποκαθιστά. Περιέχει συνδυασμό 6 ανθοϊαμάτων Impatiens, Star of Bethlehem, Cherry Plum, Rock Rose, Clematis, Crab Apple. Ενυδατώνει το σκασμένο ή τραχύ δέρμα και το επαναφέρει στην καλή φυσική του κατάσταση. Εάν όμως το άγχος και οι δυσάρεστες επαναλαμβανόμενες σκέψεις φέρνουν ανησυχία και ένταση το βράδυ, το Rescue® Night Spray βοηθάει στη συναισθηματική αποφόρτιση και χαλάρωση. Ο συνδυασμός του Rescue και του White Chestnut συμβάλλει σε έναν καλό και αναζωογονητικό ύπνο. Είναι απόλυτα φυσικό, ήπιο και δεν προκαλεί εθισμό.

Περιεχόμενο: 20ml 2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

95


Aλφαβητικός Κατάλογος Προϊόντων A

Alerginal spray . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29 27 Capsules

Cool Night . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 48

C

Alerginal 27 Alpenkraftcapsules Syrup . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53

Cranberry . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 85 77

Alpenkraft syrup 51 Arnica Cream . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60

Cranberry Extra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 84

Arnica Cooling gelGel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60 58 Arnicare Cooling

Curcumin 45 intens . . . . . . . . . . . . . . . . . 56 46 Darmflora Extrakt plus select

D

Arnica Soothing Arthrosis . . . . . . . cream . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 58 47 Arthrigel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48 44 Arthrosis Fast

D-vit 3 2.000iu - 5000iu . . . . . . . . . . . . . . . 76 Darmflora plus select intens Drink it Mens-X now shot . . . . . . . . . . . . . 58 41

D

Arthrosis 1500 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49 46

Drink It Mens-X Now Shot . . . . . . . . . . . . 43

Arthrosis Fast με . . .100% . . . . . .στέβια . . . . . . . . . . . . . . . 32 47 Αναβράζοντα

Ε

Arthrosis 1500 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47

D-vit 3 2.000iu 5.000iu 83 Echinacea Extra&με Στέβια. . . . . . . . . . . . . 30 Echinacea Extra caps . . . . . . . . . . . . . . . . . 35

Β

Bach Rescue Remedy Cream 30g . . . . . . . 95

Β

Bach Rescue Remedy Drops Spray10ml 7 ml. . . . . . . 95 88

Echinacea Extra Energy Now . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29 60

Bach Rescue Remedy Kids Spray 20 10ml ml . . . . 95 88 Drops

Electrolytes Epresat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23 74

DropsDrops 10ml . . . . . 95 88 Bach Rescue Remedy Night 10ml

Energy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62 Ester C®Now 500mg 32

Bach KidsNight Drops 10 20ml ml . . .. ... 88 BachRescue RescueRemedy Remedy Spray 95

Epresat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 81

Echinacea ElectrolytesExtra . . . .με . . .στέβια . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32 21

Ε

Cream 88 Bach Rescue Remedy Spray 7ml30g . . . . . . . . 95

F

Ester-C Flat Belly1000mg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34 56

Bach Rescue Night Spray 88 Remedy Spray20ml 20ml . . . . . . . 95

Ester-C στέβια. . . . . . . . . . . . . . 86 33 Fleriana1000mg Spray & με Roll-on

Bach Night Drops BCAARescue + L -Glutamine . . . . 10 . . . ml . . . . . . . . . . 88 22

Fleriana After Bite Balm . . . . . . . . . . . . . . 86

BCAA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20 Bio Colon 59

F

Fat Binder . . . . . . . . . . . . . . . . .κερί . . . . . . . . . . . 87 19 Fleriana Εντομοαπωθητικό

Bio-Colon Burn Up . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 57 23

Flat Belly . . . . . . . . . . . . ταμπλέτες . . . . . . . . .&. υγρό . . . . . . . 87 58 Fleriana Εντομοαπωθητικές

Burn Up . . με . . . στέβια . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 21 B-Complex

Fleriana After Bite Balm . . . .σπείρες . . . . . . . . . . 87 93 Εντομοαπωθητικές

B-vit 12 1000μg 1000μg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39 B-Vit12 41

Fleriana Spray, On & Spray ΑκάρεαRoll σκόνης . . . . . . .Mist . . . . . . . 93 87 Fleriana Ακάρεα 94 ΈρπονταΣκόνης έντομα . . . . . . . . . . . . . 87

CC

96

Calsium Calcium Plus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76 83

Σαμπουάν . . . . . . . . . . 94 Fleriana Αντιφθειρικό Υγρά μαντηλάκια χεριών 87

Caviar Beauty Formula . . . . . . . . . . . . . . . 72 79

Fleriana Αντιφθειρικό ΦακελάκιαΠροστατευτικο αρωματικά .Σπρέι . . . . . . 94 87

Curcumin Extract Chios Mastic Extra45. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 55

Fleriana Απορρυπαντικό & Μαλακτικό ρούχων Φυσικό σκοροαπωθητικό . . . . 94 87

Cholestolen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 66 68

Fleriana Εντομοαπωθητικές Σπείρες Fleriana Απορρυπαντικό & Μαλακτικό ρούχων . . 94 87

Citruslean Plus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 16

Fleriana Εντομοαπωθητικές Ταμπλέτες Ενυδατική κρέμα χεριών&.υγρό . . . . 94 87

Citruslean Plus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 CLA MAX 1900mg 17

Fleriana Εντομοαπωθητικόβραχιόλι βραχιόλι. . . . 94 Fleriana Εντομοαπωθητικό 87

Coenzyme Q10 30mg . . . . . . . . . . . . . . . . 68 70

Fleriana Εντομοαπωθητικό κερί . . . . . . 94 Αντιφθειρικό Σαμπουάν 87

Cool Day . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10

Fleriana ΕνυδατικήΠροστατευτικό κρέμα χεριών Fleriana Αντιφθειρικό Σπρέι. . . . 94 87

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ


Aλφαβητικός Κατάλογος Προϊόντων F

Fleriana Έρποντα Alerginal FLERIANA spray GUARD . . .Έντομα . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 94 27

G H

Kindervital . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53 86 Mαστίχα Χίου. .extra

Fleriana φυσικό 94 Alpenkraft Αντιβακτηριακό syrup υγρόσκοροαπωθητικό κρεμοσάπουνο . . . . . . . . . . . . .χεριών . . . . . . . . 64 51

Καραμέλεςplus Χειμώνα 38 Darmflora Magnesium . . . select . . . . . . intens . . . . . . . . . . . . . . . . . 56 12

FlerianaCooling Guard spray Απολυμαντικό Arnica gel . .επιφανειών . . . . . . . . . . . . . . . . . 65 58

D-vit 3 2.000iu - 5000iu . . . . . . . . . . . . . . . 12 76 Magnesium Direct 350mg Laxazin Comfort . . . .shot 56 Drink it Mens-X now 41 Mastident διάλυμα . . . . . . . . . . . . . . . . . 85 Lecithin 1.200mg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 85 72 Mastident οδοντόκρεμα

Αντισηπτικό 66 Arthrosis 46 Floradix . . . . .gel . . . χεριών . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38

Lipolean. Formula 15 Echinacea Memo+ . Extra . . . . . .με . . .Στέβια . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30 73

Απολυμαντικό Arthrosis . . . . . .επιφανειών 47 Free NoseFast Spray.spray . . . . . . . . . . . . . . . . . 67 36

Liposomal Rangecaps 76 Echinacea Extra 35 Mens-X Complex .Multivitamin . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41

Arthrosis 1500 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47

Liposomal Range 74 Electrolytes . Kids . . . . .Vitamin . . . . . . . .C. .500mg . . . . . . . . . . 81 21 Multi + Multi αναβράζοντα

Floradix . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 58 40 Gallexier

Liposomal Range Energy . . . . .Vitamin . . . . . . . .C. .+. Vitamin 60 Multi + Now Multi Kids μασώμενα . . . . . . . . .D3 79

Free Nose 37 Bach Rescue Glucolen . Spray . . .Remedy . . . . . . . . .Spray . . . . . .7. ml . . . . . . . . . 88 84

300mg/1.000iu 75 Epresat . . . . . time . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 83 74 Multi + Multi

Bach Rescue Green Tea . . .Remedy . . . . . . . . .Spray . . . . . .20 . . .ml . . . . . . . 88 18

Liposomal Range Ester C® 500mg .Vitamins . . . . . . . . .D3 32 Multi + Multi ΜΕ .ΣΤΕΒΙΑ . . .+. .K2 . . .&. . . 30

Bach Rescue Remedy Drops 10ml . . . . . 88

Magnesium . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 83 77 Multi Senior .50+

Gallexier . . . . . . . .Kids 60 Haemocream Bach Rescue. . Remedy . . . . Drops . . . . . .10 . . ml . . . . . . . 88 57

LivaPure 64 Μourinol Flat Belly .Liquid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42 56

Glucolen . . .Remedy . . &. .Skin . . . . .Cream 91 Hair Bach Tone Rescue Nails . . . . . . 30g . . . . . . . . . . 88 71

Mourinol Fleriana Spray Capsules & Roll-on . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43 86

Herbomel Bach Rescue Kids Night . . . .Drops . . . . . . 10 . . . ml . . . . . . . . . . 88 82

M N

Haemocream 59 Hydrolytes BCAA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49 20 Hair Tone Nails 78 Hydrolytes Bio-Colon . Sports . . . . &. .Skin . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49 57

I

L

Αντιβακτηριακό Arthrigel . . . . υγρό . . . . κρεμοσάπουνο . . . . . . . . . . . . .χεριών . . . . . . . . 66 44

GreenRescue Tea Adults . . .Night . . . . . .Spray 18 Herbomel Bach . . . . . .20ml . . . . . . . . . . . . . 88 50 H

KinderImmun 86 Mαστίχα Cranberry Χίου . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52 77

Fleriana Φακελάκια Alerginal Αντισηπτικό capsules gel χεριών . .αρωματικά . . . . . . . . . . . . . . . . . . 94 27 64

67 Arnica Soothing . . . . χεριών . . . . . . . . . . . 65 58 Αντιβακτηριακά υγράcream μαντηλάκια

G

KM

Magnesium στέβια 12 Fleriana AfterμεBite Balm. . . . . . . . . . . . . . . . 86 Magnesium . . . . . . . . . . . 87 12 Nutralax Fleriana Εντομοαπωθητικό . . . Direct . . . . . . .350mg . . . . . . . .κερί 51 Magnesium Premium ταμπλέτες 5 . . . . . .&. υγρό . . . . . . . 87 13 Fleriana Εντομοαπωθητικές

O

Mastident 92 Oliviotic . .διάλυμα . . . . . . . . . . . . . . . . .σπείρες . . . . . . . . . . 87 28 Fleriana Εντομοαπωθητικές

Herbomel Burn Up . Adults . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53 21

Mastident οδοντόκρεμα 92 Omega 3.6.9 . . . σκόνης . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 87 67 Fleriana Ακάρεα

Herbomel Kids . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21 88 Immunkomplex B-vit 12 1000μg 39

Memo+ Έρποντα . . .ultra . . . . . . .έντομα 80 Omegalen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 87 69 Fleriana

High Protein 20 Iπποφαές . . .Diet . . . . .7-day . . . . . .Meal . . . . . . . . . . . . . . 82

Mens-X Complex 43 Osteorin-K2 . . . . . . . . . . . .χεριών . . . . . . . . . . . . 87 75 Fleriana Υγρά. .μαντηλάκια

High+Protein 20 Iron C Plus . . . . .Diet . . . . .Bars . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39 Calsium 76

MourinolΦακελάκια Capsules .αρωματικά . . . . . . . . . . . . . . . . . . 87 45 Fleriana

Hydrolytes . . .Formula . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 72 52 Caviar Beauty

P

MourinolΦυσικό Liquid 44 Probiozen . . . . . σκοροαπωθητικό . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 87 54 Fleriana

HydrolytesExtract Sports 52 Kαραμέλες χειμώνα 37 Curcumin 45. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44

Multi Senior 50+ . . . &. .Μαλακτικό 90 Fleriana Probiozen Απορρυπαντικό Med . . . . . . . . .ρούχων . . . . . . . . 87 54

KinderImmun Cholestolen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 78 66

Multi + Multi KidsChios αναβράζοντα 89 Probiozen Fleriana Ενυδατική PLUS κρέμα Mastic χεριών . . . . . . . . . 55 87

Citruslean . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 78 14 Kindervital

Multi + Multi Fleriana Prostalive Εντομοαπωθητικό . . . Kids . . . . .μασώμενα . . . . . . . βραχιόλι . . . . . . . . . . . . . 87 40

I

Immunkomplex 34 Citruslean Plus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15

Multi + Multi 90 Protein Fleriana Bars Αντιφθειρικό . Time . . . . . . . . .Σαμπουάν . . . . . . . . . . . . . . . . 87 26

L

Iron Soft1.200mg . .Q10 . . . . .30mg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68 39 Coenzyme Lecithin 56

K

Iron +Day C . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62 41 Cool 10 LivaPure Cool Night . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48

Multi +Αντιφθειρικό Multi με στέβια . . . . . . Σπρέι . . . . . . . . 87 32 Fleriana Προστατευτικό S

Μαστίχαmel Χίου 54 Sootha FLERIANA GUARD . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 Αντισηπτικό gel χεριών . . . . . . . . . . . . . . 64 2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

97


N

Aλφαβητικός Κατάλογος Προϊόντων O

Oliviotic . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30

V

Vita C Kids αναβράζοντα . . . . . . . . . . . . . 88

Oliviotic Winterbalm . . . . . . . . . . . . . . . . . 38

Vita C Kids μασώμενα . . . . . . . . . . . . . . . . 87

Omega 3.6.9 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 69

Vitamin B50 Complex . . . . . . . . . . . . . . . . 13

Omegalen Ultra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71

Vitamin B12 1000μg με στέβια . . . . . . . . 39

Osteorin - K2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 82

Vitamin C 500mg μασώμενα . . . . . . . . . 37 Vitamin C 1000mg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35

P

Probiozen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56

Vitamin C 1000mg με στέβια . . . . . . . . . 32

Probiozen Plus Chios Mastic . . . . . . . . . . 57

Vitamin C 1000mg μήλο με στέβια . . . . 32

Prostalive . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42

Vitamin C + D3 1000mg/1000iu . . . . . . 36

Protein Bars . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28

Vitamin C + D3 με στέβια . . . . . . . . . . . . . 33 Vitamin D3 2.000iu με στέβια . . . . . . . . 84

S

Sootha Mel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53

Vitamin E 400iu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 72

Sleep Natural Spray . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51 Sleep & Relax Duo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51

W

Water Shape . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17 Watermelon Body Detox . . . . . . . . . . . . . 19

T

Think Positive . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11

100% Whey Protein . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22

Travel Joy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 81 Z U

Ultra Echinacea βιταμίνη C + Πρόπολη 27

Zell Oxygen με Βασιλικό Πολτό . . . . . . . 61

Ultramagnesium 400mg . . . . . . . . . . . . . 24

Zellogen Formula . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 63

UltraMultivit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25

Zinc Plus C . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42

Ultramultivitamin . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27

Zinc Plus D3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36

UltraOmega-3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25

Zinc + Vitamin C με στέβια . . . . . . . . . . . 33

Ultravit-C 500mg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24 Ultra Vitamin C 1000mg . . . . . . . . . . . . . . 26

98

Zell Oxygen Plus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 61

2022 ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝPower Health Hellas AEBE Δεληγιάννη 59 & Κωλέττη 2, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας: 210 2821 500, Fax: 210 2851 122 e-mail: power@powerhealth.gr

www.powerhealth.gr

www.powerhealth.gr VITAMINS ACADEMY APPLICATION Κατεβάστε το ΔΩΡΕΑΝ!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.