Page 1

HET

VOORDEEL DE TOEKOMST VAN WORKWEAR

www.portwest.com


1904

Char le s Hughe s opende zijn eer s te w inkel in Ier l and

1945

Eer s te f abr iek sproduc tie in Ier l and

1984

Het mer k Por t we s t is geboren

MEER DAN 10 0 JA AR ERVA RING V ER W ERK T IN IEDERE STEEK

1988

Por t we s t s t ar t in het Verenigd Koninkr ijk

1992

Por t we s t s t ar t produc tie in China in ver b and met glob alis er ing

2003

Ver koop wor dt uitgebreid naar de Europe s e mar k t

2007

Het eer s te Europe s e magazijn opent in Polen

2012

Van Locale producent naar Wereldwijde Producent Charles Hughes, zoon van een kleine boer aan de Atlantische kust, was vastbesloten om de beste werkkleding en werkschoenen te maken toen hij zijn bedrijf startte in 1904. 100 Jaar later gelden deze basis principes nog steeds. Goede ontwerpen, kwaliteit en service.

Opening v an de eer s te Por t we s t produc tie in B angl ade sh

2014

Nieu we dis tr ibutiecentr a openen in VA E en de V S

2017

Por t we s t s t ar t op de Aus tr alische mar k t door middel v an de acquisitie v an P r ime Mover Ltd

2018

2 nieu we produc tieloc atie s wor den geopend in B angl ade sh en M y anmar

2018

P r ime Mover Por t we s t acquireer t het Huski E xplorer mer k

Bro ugh t

to you by

VE R PR IM E MOST ÂŽ PO RT WE


OVER Met meer dan 114 jaar ervaring, kwaliteit en service, is Portwest eenvoudig niet meer weg te denken van de wereldmarkt op het gebied van het ontwerpen en produceren van stijlvolle, comfortabele en kwalitatief hoogwaardige werkkleding die voldoet aan internationaal erkende normeringen. Wij luisteren naar onze klanten en blijven onze lijnen continue door ontwikkelen en verbeteren door het gebruik van nieuwe materialen en het ontwikkelen van nieuwe toepassingen op onze producten. Onze uitgebreide en unieke collectie werkkleding, veiligheidsschoenen en PBM artikelen beschermen mensen over de hele wereld in uiteenlopende industrieën zoals de olie- en gasindustrie, lassers, mijnwerkers en de landbouw, transport, chemie, bouw, logistiek en productie industrie om er maar een paar te noemen. Wij zijn specialisten in het beschermen tegen gevaren tijdens het werk zoals vlammen, vlamboog, chemicaliën, gesmolten metaal, hitte, koude, zichtbaarheid, regen en ESD. Met wereldwijde distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen, VAE, Panama, Australië, Nieuw Zeeland en de VS en productiebedrijven in Bangladesh, Myanmar en China en met een klantondersteuning in meer dan 120 landen, is Portwest uniek om kwaliteitsverbeteringen en kosten te reduceren op ieder vlak van productie tot distributie die onze klanten van ons mogen verwachten. Ons uitgebreide team van ont werpers gespecialiseerd in vlamver tragende werkkleding, hogezichtbaarheidskleding, veiligheidsschoenen, handschoenen en PBM’s zijn van wereldklasse. Wij streven ernaar nieuwe producten te ontwerpen die voldoen aan de veranderde vraag van de dragers over alle mogelijke industrieën over de wereld. Wij verkopen alleen aan distributeurs. Ons doel is om een totaal pakket te leveren voor werkkleding, veiligheidsschoenen, handschoenen en PBM’s onderschreven door de Portwest filosofie, goede kwaliteit, service en waar voor uw geld.

9 Magazijnen wereld w ijd 6 Regionale Ver koopkantoren


PV50

PS11 PS47

T180

ONE STOP SHOP VOOR VEILIGHEID VOORDEEL

Portwest heeft de oplossing voor al uw veiligheidsbehoeften

T603

A725

Portwest heeft de oplossing voor al uw veiligheidsbehoeften. De Portwest catalogus bevat meer dan 1300 artikelen waaronder: innovatieve vlamvertragende kleding, hogezichtbaarheidsartikelen, werkkleding, handschoenen, schoenen, PBM’s, regenkleding en kokskleding. Klanten hebben het vertrouwen dat Portwest de kennis en de oplossing heeft voor alle veiligheidsvraagstukken op het gebied van kleding en PBM,s.

2 2 2 4

B153

T602

1300 Modellen verdeeld over 23 Lijnen 97% beschikbaarheid Wereldwijde Product certiďŹ ceringen FW18

B151


ALLEEN LEVERINGEN AAN WEDERVERKOPERS VOORDEEL

Portwest zal nooit concurreren met uw business Portwest verkoopt de beste producten tegen de beste prijs. Een echte one stop shop voor uw locale veiligheidsdistributeurs en nationale retailers. Onze klanten weten dat ze nooit hoeven te concurreren tegen Portwest op hun eigen markt.

2 2 2 2

Catalogus overprints Marketing ondersteuning Ecommerce Ondersteuning Productafbeeldingen en Certificering

Onze Catalogus, Uw Omslag De Portwest catalogus is leverbaar in 26 talen en is 600 pagina’s dik en bevat meer dan 1300 innovatieve werkkleding en PBM artikelen en kan worden besteld in uiteenlopende omslagen inclusief uw eigen ontwerp. • Portwest catalogus omslagen • Ontwerpen geschikt voor levering met uw eigen logo. • Algemene/merkloze omslag opties • Deel hier uw eigen speciale omslag ontwerp

5


ONTWERP EN ONTWIKKELING VOORDEEL

35 eigen designers en productmanagers werken aan onze design en innovaties De feedback van onze klanten gecombineerd met research van onze Portwest development team is de eerste stap in de creatie van een nieuw Portwest product. Portwest luistert naar de wens van de klant en ontwikkelt technische materialen die voldoen aan de vraag vanuit de indus trie en die voldoet aan de internationale veiligheisnormeringen. Naast dragertesten maakt Portwest ook gebruik van onafhankelijke laboratorium testen om er zeker van te zijn dat de producten voldoen aan de internationale gezond- en veiligheidsnormeringen. Product prototypes worden beschikbaar gesteld aan een testpanel en alle feedback wordt zorgvuldig besproken om ervoor te zorgen dat het best mogelijke product op de markt gebracht wordt.

6

T400

Meer dan 100 jaar ervaring in ieder steek


ALTIJD INNOVEREN

PV50

VOORDEEL

Op de hoogte blijven van de laatste trends & technologieën Of het nu gaat om nieuwe producten die op de markt gebracht worden of om verbeterde service, Portwest blijft altijd innoveren. In de laatste catalogus zijn 243 nieuwe innovatieve producten geïntroduceerd. Met mooie ontwerpen in iedere lijn. Onze klanten kunnen ervan verzekerd zijn dat Portwest de laatste trends en technologieën gebruikt in de nieuwe ontwerpen.

2 2

Innovatieve Doeken Prijswinnende Ontwerpen

THELAB @

GEVOEL

.com OPMETEN

COMMUNICATIE

ANALYSE

Het meten van uw persoonlijke en milieu werkomstandigheden. DE LAB @ Portwest heeft hoogopgeleide technici en ontwikkelaars die werken aan oplossingen voor de veiligheidsindustrie.

INTELLIGENTE WERKKLEDING ™


PS55

MODERNE PRODUCTIES VOORDEEL

Portwest heeft controle op ieder moment tijdens het productie proces

AF73

Portwest controleert direct de productie processen op ieder moment van het proces. Doeken zijn exclusief voor Portwest ontwikkelt en alle onderdelen zijn zorgvuldig geselecteerd en uitgebreid getest. Dankzij het gebruik van zeer hoogwaardige productie technologieĂŤn kan Portwest een constante kwaliteit leveren tegen goede levertijden.

2 2 2

2

Gegarandeerde kwaliteit en Safety Ethical Production Quality Assurance eigen productie gegarandeerd CSR verzekerd. A726

8


ETHISCHE PRODUCTIE VOORDEEL

Portwest werknemerszorg Bij Portwest investeren we in het onafhankelijk monitoren om een goede uitvoering te garanderen. Door te kiezen voor Portwest zijn klant ervan verzekerd dat alle producten geproduceerd worden bij een bedrijf die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan zowel op het gebied van wetgeving, menselijkheid en ethische producties. Alle Portwest productie faciliteiten worden continue gemonitord, de kwaliteit wordt gecontroleerd en audits zijn een vast onderdeel van onze commitment naar ethische en verant woordelijke werkomstandigheden.

3 Volledig Eigen Productielocaties 2 2 x in Bangladesh 2 Myanmar 2 Meer dan 2000 werknemers

G456

WRAP

Portwest productiebedrijven zijn gecertiďŹ ceerd volgens de WRAP gouden normering. WR AP is ‘s werelds grootste onafhankelijke bedrijf met betrekking tot een compliance programma voor verantwoordelijke productie op het gebied van genaaide producten.

9


GEBRUIKERSVEILIGHEID GEGARANDEERD VOORDEEL

Bent u er zeker van dat alle producten die u verkoopt voldoen aan de normeringen die aangegeven worden?

211 HOGEZICHTBA ARHEIDS PRODUCTEN

Een certiямБcaat van een testhouse garandeert dat de kleding of het doek die gestuurd is naar het testhouse voldoet aan de normering. Het garandeert niet dat de bulk productie ook aan de normering voldoet. Portwest kwaliteitsspecialisten controleren iedere rol doek en iedere batch van onderdelen die gebruikt worden bij ons technische producten. Klanten van Portwest kunnen ervan verzekerd zijn dat de Portwest producten altijd voldoen.

144 PBM ARTIKELEN

CE GECER T IF ICEERDE P R ODUC T EN

118 HANDBESCHERMING PRODUCTEN CE GECER T IF ICEERDE P R ODUC T EN

100 VL AMVERTR AGENDE

PRODUCTEN

CE GECER T IF ICEERDE P R ODUC T EN

Lid van: 2017 -18

10

MEMBER 2017-18

MEMBER 2017-18

MH49998* NFPA 2112-2018

CE GECER T IF ICEERDE P R ODUC T EN

114 SCHOEISEL

CE GECER T IF ICEERDE P R ODUC T EN

NOG VEEL MEER PRODUCTEN DIE GECERTIFICEERD ZIJN VOLGENS DE AMERIK A ANSE EN AUSTR ALISCHE NORMERINGEN.


SPECIALS VOORDEEL

Portwest is gespecialiseerd in het ontwerp, sampling, produceren, certificeren en op voorraad houden van specials. De succesvolle ontwerpers van Portwest maken ontwerpen specials voor honderden klanten. Ons team kan nauw samenwerken met uw ontwerp en ontwikkelingsteam voor individuele producten of volledige lijnen die direct op de markt gebracht kunnen worden. Dit geldt voor zowel kleding, schoeisel, handschoenen, PBM’s en accessoires. Product samples worden op ieder cruciaal moment tijdens het proces gemaakt en ons team werkt nauw samen met onafhankelijke testinstituten over de gehele wereld voor de juiste certificeringen.

Opties voor specials: 1. Compleet nieuw ontworpen naar uw eigen design specificatie. 2. Aanpassingen naar uw behoefte van standaard Portwest artikelen. 3. Portwest Producten maar met uw eigen label en merk.

Portwest biedt een snelle en efficiënte personalisatie service en wij kunnen naar wens bedrukken en borduren. Alle specials kunnen geleverd worden in eigen merk verpakkingen en dozen.

11


KLANTENSERVICE VOORDEEL

Snelle en betrouwbare ondersteuning op ieder gewenst moment. Portwest heeft sales managers in meer dan 120 landen. Klanten kunnen er dus van verzekerd zijn dat ondersteuning nooit verder weg zal zijn. De Portwest B2B portal die beveiligd wordt middels een password geeft klanten de mogelijkheid om voorraad te checken, orders te plaatsen, en hun eigen account te monitoren. Orderbevestigingen worden een paar minuten naar het plaatsen van een order verstuurd.

2 2

12

Een echte 24/7 service Check real time onze voorraad


MAGAZIJNEN WERELDWIJD VOORDEEL

Portwest is vastberaden om de klant te geven wat gevraagd wordt, op het moment dat de vraag er is. Portwest heeft wereldwijd negen magazijnen vol voorraad, dus of goederen vanuit het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen, de Verenigde Staten, Panama, AustraliĂŤ (Perth & Melbourne), Nieuw Zeeland of Sharjah komen, 97% van de orderlijnen is gegarandeerd.

2

2 2

97% van de Orderlijnen zijn beschikbaar Verzending dezelfde Dag Wereldwijd 9 magazijnen vol voorraad

Drop shipping Vanuit ons Magazijn Direct naar Uw Klant Bespaar tijd en geld door orders direct vanuit ons magazijn naar uw klant te laten verzenden met uw pakbon, zonder extra kosten. Deze service bespaart u verzendkosten, opslag- en administratiekosten. Plaats eenvoudig uw drop shipment order op www. portwest.com.

13


PRIJSWINNENDE ONDERNEMING 2017

2018

EY ONDERNEMER VAN HET JA AR INTERNATIONA AL EN OVER ALL WINNA AR IN 2017

ERK ENNING VOOR P ORT W E S T DIRECTEUREN A L S SNELGROEIENDE ONDERNEMERS

DELOITTE BEST MANAGED COMPANY - 2016 - 2017 & 2018

ERK ENNING VOOR DE UIT VOERING VA N DE W ERK Z A A MHEDEN BIJ P ORT W E S T OP HE T HOOGS TE BUSINE S S NI V E AU

ALL-STARS L ARGE BUSINESS 2018 EN E XPORT BUSINESS VAN HET JA AR 2017 ERK ENNING VOOR P ORT W E S T VOOR HE T BEH A LEN VA N GROTE GROEI IN E X P ORT

14

PROFESSIONELE KLEDING AWARD 2017 BE S TE DOEK EN DR A A D INNOVATIE AWA RD HIGHLY COMMENDED 2017

PRIJS VOOR BESTE CATALOGUS 2017 ZEER SUCCE S VOL

EXIM AWARD 2016

ERK ENNING VA N P ORT W E S T VOOR INTERN ATION A LE BUSINE S S EN H A NDEL

BSIF SAFET Y AWARDS

CUS TOMER SER V ICE AWA RD 2017 PRODUCT INNOVATIE 2016 EN CUS TOMER SER V ICE W INN A A R 2016


WERELDWIJDE CONTACT INFO Hoofdkantoor en verkoopkantoor Ierland & Magazijn: Portwest Ltd Westport Business & Technology Park Castlebar Road Westport Co. Mayo F28 FY88, Ireland

Verkoopkantoor & Magazijn in het Verenigd Koninkrijk Portwest Clothing Ltd Fields End Business Park Thurnscoe South Yorkshire S63 0JF, England

Verkoopkantoor & Magazijn in P olen Portwest Sp. z.o.o. Alliance Silesia Logistics Center Czeladz ul. Wiejska 49 41-250 Czeladz Polska

Verkoopkantoor & Magazijn in het Midden-Oosten Portwest Middle East FZE Sharjah Airport International Free Zone (SAIF Zone) T5 - 113 & 114 P.O.Box 122014 Sharjah United Arab Emirates

Tel:+353 (0) 98 26411 Fax:+353 (0) 98 27135 Email: info@portwest.com

Tel: +44 (0) 1709 894 575 Fax: +44 (0) 1709 880 830 Email: info@portwest.com

Tel: +48 32 353 0053 Fax: +48 32 763 95 32 Email: biuro@portwest.pl

Tel: +971 6 5527765 Fax: +971 6 5527764 Email: orders@portwest.ae

Verkoopkantoor & Magazijn in de Verenigde Staten Portwest LLC 1272 Omega Parkway Shepherdsville Kentucky 40165 USA

Verkoopkantoor & Magazijn in Australië en Nieuw-Zeeland Prime Mover 8-16 Albert Street Preston Victoria 3072 Australia

Verkoopteam Frankrijk Tel: +33 967 39 82 88 Email: info@portwest.fr

Verkoopteam Spanje Tel: +34 911 988 430 Email: pedidos@portwest.es

Verkoopteam Duitsland Tel: +49 211 240 9049 Email: info@portwest.de

Verkoopteam Panama Tel: +507 832 2499 Email: ventas@portwest.com

Verkoopteam Griekenland Tel: +30 2111 989 342 Email: orders@portwest.gr

Verkoopteam Portugal Tel: +351 308 813 627 Email: encomendas@portwest.pt

Verkoopteam Italië Tel: +39 0694 500 407 Email: ordini@portwest.it

Voor alle andere landen neem contact op met: Tel: +44 (0) 1709 894 575 Email: info@portwest.com

Belastingvrij: +1 884 992 0111 Tel: +1 502 921 0111 Fax: +1 502 921 0555 Email: orders@portwest.us

AU Tel: +61 1300 088 966 NZ Tel: +64 0800 880 208 Email: sales@primemoverworkwear.com.au


‘S WERELDS SNELST GROEIENDE BEDRIJF IN WERKKLEDING

WERELDWIJD 9 MAGAZIJNEN • UK• IRELAND • POLAND • USA • PANAMA • AUSTRALIË (X2) • NEW ZEALAND • UAE

 twitter.com/portwest  linkedin.com/company/portwest  facebook.com/portwest  youtube.com/user/PortwestTV

Portwest Advantage - Dutch  
Portwest Advantage - Dutch