__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

OVER 100 YEARS’ EXPERIENCE IN EVERY STITCH

ИДНИНАТА НА РАБОТНАТА ОПРЕМА Е ТУКА

ГЛОБАЛЕН СНАБДУВАЧ НА БЕЗБЕДНОСТ


К

4

А 4

роизво ство П

Е

А

П

отро

П

вачки сервис

24/7/365

Б

М

П

Магацини и канцелариски простор анцеларии за про а ба Б САД А ОАЕ И П Магацини елика ританија САД А Н ОАЕ П И П

П

Н 4

П

  

65

новации и изајн Е

П Т

www.portwest.com twitter.com/portwest linkedin.com/company/portwest facebook.com/portwest

спорака во истиот ен елосно е наро но тестирање и серти икација П С П

www.

portwest.com

С Н

П

45

Н www.portwest.com

Достапни и поголе и и по али голе ини Н

2016 - 17

н

стриски з р

MH49998* NFPA 2112-2012

енија

р ливост и ивотната сре ина П

О

ро авај са о за препро авачи П

М

4


СОДРЖИНА ВИСОКА ВИДЛИВОСТ PW3™ PW2™ PWR™ Шверц Jакни 300D Oxford Weave Breathable Glowtex™ Bomber Јакни 150D Oxford Weave 190T Oxford Weave Sealtex™ Ultra XRange Portwest Texo™ Висока видливост PJ2 LED Vestport™ Iona™ помлад елек /RIS Додатоци

12 20 32 40 44 47 60 62 72 75 78 82 84 88 106 108 114 115 117

ОГНООТПОРЕН

118

Araflame™ Plus Araflame™ Hi Vis Multi Modaflame™ Modaflame™ HVO Multi Modaflame™ Додатоци Bizflame™ Knit Bizflame™ Multi Bizflame™ Plus Bizflame™ Ultra Bizflame™ Wildland Fire Bizflame™ Pro Bizweld™ Safe Welder Bizweld™ Додатоци Sealtex™ Flame Bizflame™ Bizflame™ Multi Ignis Solar

134 137 138 140 149 150 152 156 166 167 168 172 178 179 180 182 189 190 194

РАБОТНА ОБЛЕКА

198

Holster Pockets Collection Portwest Texo™ Cotton Rich Portwest Texo™ Classic Portwest Texo™ Sport Portwest Texo™ 300 Portwest Texo™ Cotton Craft Workwear PJ2

200 206 211 216 220 226 228 232

Колекција на женска Акциски мулти џеб

234

Stretch Slim Fit

239

Колекција Fortis™ Tradeguard™ 245 хемиски работно облека Лабораториски мантили Iona™ Oak Chainsaw ESD Portwest Cooling Облека за готвачи

240 242 244 245 246 256 258 260 262 264

ЖЕНСКА ОБЛЕКА

276

Bizflame™ FR Колекција на женска работна облека Hi Vis Дами Рекреација носат Дами готвач Носете дами туника Колекција на женска Лабораториски мантили дами панталони женски обувки

277 278 280 283 284 287 288 290

ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

292

PWR™ Sealtex™ Classic Sealtex™ Air Sealtex™ Ocean

294 296 300 301 302

класичен Облека за дожд Technik™ Breathable Rainwear Ripstop Iona™ Technik™ Breathable Softshell Fleece јакни Утоплување Baselayer Екстремно ладна заштита Cold Store Portwest Додатоци

314

СЕКОЈДНЕВНА ОБЛЕКА

350

383

РАКАВИЦИ

418

PW Nano 6000 Impact Pro Mechanic Therm Aqua Cut Grip Chem ESD Work Weld Ракавици за еднократна употреба

426 428 431 432 434 437 440 448 462 466 476 481

386 407 410 413 414 416 417

ОПРЕМА ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА

486

Додатоци

487

BIZTEX™

488 492

345

ЗАШТИТА ОД ПАД

502

346 348

Енкориџ уреди Појаси Lanyards Fall Arrest Систем Додатоци Лента за алат Комплет за заштита од паѓање

505 506 510 512 513 514

328 332 338 342

ОБУВКИ

356

Portwest Compositelite™ Aqua

363 368 369

Portwest Compositelite™ Ultra

370

Portwest Compositelite™ Work

372 374 377 382

ПРОИЗВОДИ ЗА ЛИЧНА ЗАШТИТА НА ГЛАВАТА РЕСПИРАТОРНА ЗАШТИТА Маски за една употреба Заштита за очи заштита заварување

Заштита Визири заштитни шлемови Peakview Шлем додатоци Заштини капи Заштита на слухот

537 538 539 540 546 548 550

ИНДУСТРИСКИ БРИШЕЊА 556 SPILL ЗАШТИТА

557

БЕЗБЕДНОСНИ СЕЧИЛА

564

ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА

566

AFETY MATS

570 572

КОЛЕКЦИЈА СВЕТИЛКИ

Додатоци

576

додатоци ОПСЕГ

578

БЕЗБЕДНОСТ НА МОРЕ

579

ПРВА ПОМОШ

580

БАГАЖ И ЧУВАЊЕ НА АЛАТИ

582

МАЛОПРОДАЖБА

586

УПАТСТВО ЗА БОИ

588

ПРЕТВАРАЊЕ ВЕЛИЧИНИ

589

ИНДЕКС

590

484

Biztex™ SMS Biztex™ SMS Flame Resistant Biztex™ Micro SMS Biztex™ Micro Biztex™ Micro Plus

319 322

Portwest™ Pro Steelite™ Aqua

Steelite™ Ultra Steelite™ Work Steelite™ Microfibre

Steelite™ ESD Portwest Compositelite™ ESD Portwest® Work Portwest® Occupational Portwest® Casual Чорапи Влошки Помагала против лизгање

494 495 496 499

515

516 517 522 526 536

PW3, PW2, PWR, GLOWTEX, SEALTEX, PORTWEST TEXO, VESTPORT, IONA, ARAFLAME, MODAFLAME, BIZFLAME, BIZWELD, SEALTEX, FORTIS, TRADEGUARD, TECHNIK, STEELITE, PORTWEST COMPOSITELITE и BIZTEX се заштитни знаци на Portwest.

PW17_Contents_MASTER.indd PW17_Contents_TEXT.indd 1 1

ENGLISH 31/07/2017 13:58 12/08/2017 16:44


 Индустрии

Нафта и гас | Рударство | Азбестна | Автомобилска | Авиациска | Хемиска и Опасни матерјали | Градежна | Болести и Контаминација| Електронска | Машинска | Преработка на храна | Шумарска | Влада и локални власти | Изградба на патишта и автопати | Производство | Околини поврзани со нафта и мазут | Молери | Фармацевтска | Полиција | Пристаништа и бродоградба | Железници | Транспорт | Туризам и забава | Комунални услуги | Ветеринарни служби | Складишта | Заварување и слични процеси | Раководење со отпад и многу повеќе

2

ENGLISH

PW17_start pages_TEXT.indd pages_MASTER.indd 2 2

31/07/2017 14:49 12/08/2017 14:24


3

PW17_start pages_TEXT.indd pages_MASTER.indd 3 3

ENGLISH 31/07/2017 14:49 12/08/2017 14:24


14 СЕРИОЗНИ ОПАСНОСТИ ШТО ТРЕБА ДА СЕ ИЗБЕГНУВААТ ТОПЛИНА И ПЛАМЕН

Работниците во најтешките индустрии редовно се изложени на топлина и пламен. Без разлика дали тоа се светли, конвективни или проводен топлина сериозни повреди, па дури и смртни случаи се предизвикани од топлина и пламен опасности. Работниците заслужуваат моќна заштита иновативни дизајни Portwest нудат.

ЕЛЕКТРОСТАТСКО - ESD

Електростатско празнење, или ESD како што е попознат, е брза, спонтан трансфер на електростатско задолжен предизвикани од висок електростатско поле. Неуспехот да се заштитат од опасностите на ООР чини индустрии милиони секоја година.

ЕЛЕКТРИЧЕН ЛАК

Електричен лак е континуиран електрични празнење на високи струи меѓу проводниците генерирање на многу силна светлина и интензивна топлина. Ако работникот е во близина на лак блиц, може да се јават сериозни повреди, дури и смрт.

ЗАШТИТА ЗА ОЧИ

Секој ден илјадници работници низ целиот свет губат вредни работно време се должи на повреди на окото. Portwest безбедност нуди 50 иновативни производи кои нудат моќна заштита од опасностите на работното место.

ВЛИЈАНИЕ

Било да е тоа на главата, рака или нога влијание е сериозна опасност на работното место. тим на експерти Portwest е искористување на најновите истражувања во материјали технологија за да се исклучи er заштитна опрема што ја апсорбира максималниот износ на сила од влијанија.

БУЧАВА

Честото изложување на гласна бучава е една од најчестите опасности на работното место. Изложување на гласна бучава убива нервните завршетоци во внатрешното уво, со текот на времето резултатот е трајно оштетување на слухот кои не може да се коригира.

ХЕМИСКИ 4

ENGLISH

PW17_start pages_TEXT.indd pages_MASTER.indd 4 4

Индустриски работници се соочуваат со опасноста од хемикалии секој ден. Хемикалии присутна опасност во многу форми. Како течности, спрејови, сува честички или во форма под притисок хемикалии претставуваат сериозна закана. Portwest нудат моќни решенија за хемиска заштита во целиот опсег.

133

СТИЛОВИ

15

СТИЛОВИ

88

СТИЛОВИ

106

СТИЛОВИ

144

СТИЛОВИ

26

СТИЛОВИ

23

СТИЛОВИ 31/07/2017 14:49 12/08/2017 14:24


КРАЈНАТА ЗАШТИТА ПРОТИВ ЕКСТРЕМНИ ИНДУСТРИСКИ ОПАСНОСТИ СО НУКЛЕАРНИ ЧЕСТИЧКИ

Радиоактивна контаминација е реален ризик за работниците во многу индустрии. Облека кои помагаат да се спречи контаминација на кожата и косата се задолжителни за работниците потенцијално изложени на овој вид на опасност.

И

РЕСПИРАТОРНА ЗАШТИТА

Респираторна заштитна опрема се користи за заштита на поединецот против носителите на вдишување на опасни супстанции во воздух на работно место. Во најлош случај овие опасности можат да предизвикаат рак, белодробни нарушувања, болести или смрт.

И

36

СТИЛОВИ

63

СТИЛОВИ

ЗАШТИТА ОД ЕКСТРЕМНО ТОПЛО ВРЕМЕ Штетните ефекти на сонцето сериозно го загрозат здравјето на работниците. Топлина доведува до замор и болести кои чинат пари и време. Дизајнерскиот тим на Portwest развој на производ, кој ги задржи работниците кул и заштитени од екстремни топлина и изложување на сонце.

И

ЗАШТИТА ОД ЕКСТРЕМНО СТУДЕНО ВРЕМЕ Екстремно ладно или влажни временски услови претставуваат сериозна опасност на работното место. Смрзнатини и хипотермија се вистинска загриженост за многу индустриски работници. Portwest обезбеди работна облека и ППЕ решенија за сите климатски услови.

И

ВИДЛИВОСТ

Работниците во услови на недоволна осветленост и со лоша видливост услови, особено оние кои работат околу движечки возила, треба да имаат висока видливост облека за да се обезбеди максимална видливост.

И

ЗАШТИТА НА ЛИЗГАЊЕ

Од тешката индустрија до фармацевтски сектор лизгањата и падовите се најчестата причина за повреда на работното место. Обезбедувањето на обувки отпорни на лизгање и безбедносни патосници е клучно за заштита на работниците од оваа опасност.

И

ПАДОВИ ОД ВИСОЧИНА

Целата заштита се става во место за да се спречат ризиците поврзани со паѓање од височина, намалување на влијанието на силата, судири и обезбедување на корисниците ризичните области.

И PW17_start pages_TEXT.indd pages_MASTER.indd 5 5

36

СТИЛОВИ

59

СТИЛОВИ

245

СТИЛОВИ

160

СТИЛОВИ

33

СТИЛОВИ 5 ENGLISH 31/07/2017 14:49 12/08/2017 14:24


Ексклузивни иновации и дизајни G465

Л

РЕВОЛУЦИОНЕН Portwest Glowtex™ ТРИПЛИ ТЕХНОЛОГИЈА. Вклучувајќи три фундаментални својства, флуоресцентна ткаенина со светло обоени материјали, високо-перформативна ретрорефлективна лента HiVisTex и емитувачка лента со Glowtex фосфоресценција која емитува светлина со многу ниски или без услови на светлина.

60

-

СОЛАРНА ТЕХНОЛОГИЈА

PW33

Палетот Portwest PW3™ се карактеризира со свежи динамички дизајни, премиум ткаенини и современи услови. T400

23

ИДНИНАТА НА РАБОТНАТА ОПРЕМА Е ТУКА

Л

S231

239

Portwest STRETCH е премиум памук водат ткаенина. Мешавина од 98% памук и 2% еластан обезбедува врвен комфор и флексибилност.

ДИНАМИЧКИ SLIM FIT

PV50

541

На Peak View™ Hard Hat е ексклузивен дизајн и патентиран модел на Portwest. Проѕирната обвивка и гледаат низ врвот и страни, овозможуваат носителите да гледаат нагоре, без потреба да се навали глава.

Л М

УВ 400 ЗАШТИТА

FD85

М

М

М

Л Л

Л

6

ENGLISH

PW17_start pages_TEXT.indd pages_MASTER.indd 6 6

Portwest Mettamax Safety Wellington нудат комплетна заштита за стапалата. Иновативен, не-метални дизајн овозможува флексибилност и удобност на носителите. Помага во заштита од опасности во тешки индустриски работни средини.

МЕТАТАРЗАЛНА ЗАШТИТА

AP62

Д

367

427

Палетата PW Nano 6000 е развиена со револуционерен слој кој ги прави ракавиците супер хидрофобни и олеофобни. Ова создава непробојна преграда помеѓу ракавицата и подлогата, од вода, масло и други течности.

-

ВАЖНА ЗАШТИТА

31/07/2017 13:11 17/08/2017 14:25


Иновативните ткаенини завршуваат со цел да се подобрат перформансите на облеката.

MOISTURE WICKING

FABRIC DRIES QUICKER

ПРСКАЊА, МАСЛО + ДАМКИ ни тува не истоти а и не истоти а о а а а а тита на ткаенината од асло и аснотии одо рена отпорност на вода о а а при осло одува е на тврдо лави да ки при пере е

ОТПОРЕН НА ВОДА

СУШЕЊЕ И ВИКУВАЊЕ

 

 дира вла а од кожата држува ткаенина свежа и удо на држува осветленост на ткаенината Мо на а тита од да ки одо рена пропустливост на о леката о локира ло ирискстре но отпорност на вода одата се ли а од повр ината на ткаенината ткажува не истоти а и по а а во спре ува е на да ки

Првата голема технологија за прицврстување на патентите за еден век НОВА ИННОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЈА НА ЗАКОПЧУВАЊЕ   

деален а оние кои носат ракави и есен а ра ота есно да се акоп ува деални а лева или десна рака вете ра е се еднакви е пове е и не о тени или скр ени ап и

ЕКСКЛУЗИВЕН ПАТЕНТ ДИЗАЈН

GLOWTEX, PW3, PEAKVIEW, TEXPEL и EZEE ZIP се заштитни знаци на Portwest. Portwest.

7

PW17_start pages_TEXT.indd pages_MASTER.indd 7 7

ENGLISH 31/07/2017 14:49 12/08/2017 14:25


КЛУЧНИ ТКАЕНИНИ ОГНООТПОРНА

Modaflame™ е дизајниран и развиен за да обезбеди заштита од пламен, заварување и електричен лак и анти статички заштита. Градена е од 60% modacrylic, 39% памук и 1% јаглеродни влакна.

Изграден од 61% мокакрил, 18% вискоза, 15% полиестер, 5% арамид, 1% јаглеродно влакно, ткаениот Модафламе ХВО користи напредна технологија за да обезбеди заштита во мултиризична средина. Отпорно на пламен и антистатик, оваа уникатна комбинација на влакна има многу ефикасни својства за управување со влага и удобност. Сертифициран на голем број стандарди вклучувајќи EN ISO 20471 Orange и RIS 3279, ткаениот Modaflame HVO обезбедува извонредна разновидност и заштита.

Modaflame Knit е изградена од инхерентно отпорно на оган и анти статичко предиво и има способност да издржат топлина и заштита од опасност предизвикана од статички електрицитет.

Bizflame™ Plus е развиена и дизајнирана да се произведе високо иновативна пламено отпорна ткаенина со додадени анти-статички својства.

Bizflame Multi е дизајниран и развиен за да обезбеди пламен, заварување, анти-статички и хемиска заштита. Ткаенина е изградена со 99% памук и 1% Јаглеродни влакна.

Bizflame Rain е специјално развиен за да им даде целосна заштита од пламен и анти-статички опасност и, исто така, дава додадена висока видливост и заштита од лоши временски услови.

Bizflame Pro е развиена за да се обезбеди целосна заштита од опасностите на заварување, пламен и статички електрицитет. Градена е од 99% памук, 1% јаглеродни влакна, ткаенина со диагонална плетка. Bizflame Ultra се мешавина од 80% памук, 19% FR полиестер и 1% јаглеродни влакна, 340g. Содржината на FR полиестер во Bizflame Ultra обезбедува одлична абразија, спречува стеснување и обезбедува постојаност на бојата. Оваа ткаенина е доволно цврста за да издржи цврстина на индустриски алишта што го прави идеален за крајбрежната индустрија.

8

Оваа мазна со високи перформанси плетка е направен од 100% FR памук. Ткаенината нуди супериорна сила и лесено чувство. Загарантираната отпорност на пламен за време на животниот век на облеката ви нуди вредност и мир на умот. Bizflame knit нуди исклучителна заштита од електричен лак со ATPV рејтинг од 12 Cal/cm2, што ги надминува барањата за ARC2 облека.

CLASSICS ™ PW

PORTWEST PWR™ е врвна ткаенина за облека со високи перформанси која нуди супериорен комфор, функција и издржливост во сите временски услови. Водоотпорен, дише и отпорен на ветер според највисоките стандарди, оваа колекција далеку ги надминува барањата на EN343 Класа 3:3.

Заварените шавови го задржуваат дождот и ветрот да не навлезат во внатрешноста. Ткаенината е лесна за чистење што гарантира добар изглед на артиклите многу подолго време.

Облеките во Bizweld™ огноотпорната колекција се специјално дизајнирани за да се гарантира ефикасноста и безбедноста додека обезбедува ефикасна заштита во секое време.

Sealtex™ Flame Изработен од огоотпорна, со PU премаз, полиестерска ткаенина.

Оваа ткаенина е 100% еко-памучна со уникатна завршна обработка отпорна на пламен.

Sealtex Ultra е прозрачна ткаенина со PU премаз на флесибилен 100% полиестер, 185г. Го исполнува стандардот за висока видливост EN ISO 20471.

РАБОТНА ОБЛЕКА Се состои од полипропиленска подлога врз кој е нанесен ламиниран микропорозен полиетиленски филм (PP/PE). Надворешниот слој на ткаенината го спречува продирањето на молекули од течноста навнатре, а сепак дозволува молекули на водената пареа која се формира внатре да излезат надвор.

TEXO HIGH VISIBILITY

Изработена од 300 Denier 100% полиестер, ова е многу издржлива ткаенина за тешки работни услови. 300D ткаенината има врвна отпорност на абење и кинење. Полиуретанскиот премаз (PU) од внатрешната страна ја прави ткаенината прозрачна и водоодбојна. Ткаенината е лесна за одржување.

DRILL

Нашата нова колекција е составена од Hi-Cool cotton rich артикли кои се конструирани од полно сертифицирана 60% памук,40% полиестер ткаенина од внатрешната страна за удобност и полиестер од надворешноста за максимална издржливост. Памук / полиестер мешавината осигурува дека облека е прозрачна и дишна и дека овозможува удобна температура во сите временски услови. Portwest Stretch е премиум памук стреч ткаенина. Мешавината од 98% памук и 2% еластин обезбедува врвен комфор и флексибилност. Високата содржина на памук дава ултра мекост, а додадениот еластан овозможува лесно движење. Долгите сечени влакна кои се користат во процесот на градење обезбедуваат цврстина, одличен отпор на пилинг и супериорна завршна обработка. Овој материјал има UPF рејтинг од 50+ за да блокира 98% од УВ зраците.

TM

Portwest Texo™ Cotton ткаенината составена од 60% памук, 40% полиестер. Артиклите се дизајнирани да даваат беспрекорен комфорт и практичност.

Изработена од 100% премиум памук, оваа ткаенина гарантира свежина и удобност во топли работни околини.

Ripstop ткаенината користи високоиновативен 100% полиестер со PVC премаз. Нуди и водоодбојна заштита во секое време.

Kingsmill™ ткаенина гарантира висок квалитет на перформанси и максимална удобност. Материјалот е целосно предходно стеснет, одлично ја задржува бојата и ги има сите атрибути што би ги очекувале од една модерна ткаенина за работна облека (65% полиестер/35% памук).

™ Fortis™

ткаенината е изградена по висока спецификација и е практичен избор за вашите потреби за работна облека (65% полиестер/35% памук).

245

Araflame™ е екстремено огноотпорен Арамид кој е лесен со одлична растегливост, со инхерентно постојана огоноотпорна и антистатичка заштита.

ARAFLAME, MODAFLAME, BIZFLAME, BIZWELD, BIZTEX, PWR, SEALTEX, PORTWEST TEXO, KINGSMILL и FORTIS се заштитни знаци на Portwest.

1300 Вкупно стилови на производи

ENGLISH

PW17_start pages_TEXT.indd pages_MASTER.indd 8 8

31/07/2017 14:49 12/08/2017 14:25


CE Ознаки

CE ознаката на производот укажува согласност со суштинските барања за здравје и безбедност, како што е наведено во Директивата на ЕУ (89/686/ EEC).

Не треба сите производи да имаат CE ознаки. Само категории на производи кои се предмет на релевантните директиви или регулативи кои се бараат или е дозволено да носат CE ознака. Крајните корисници на заштитни производи треба да се однесуваат на Директивата 89/656/EEC за проценка на безбедноста и здравјето при работа. Работодавците се обврзани да спроведат процена на ризикот, пред да одлучат за соодветна заштитна опрема за своите вработени.

Производителот на CE обележаните стоки потврдува дека производот е во согласност со сите применливи барањата на ЕУ, како што се безбедност, здравје и заштита на животната средина, и ако предвидено во било која законска легистлатива на ЕУ,е прегледано од страна на овластеното тело или произведено во согласност со заверен систем за квалитет на производството.

Ве молиме контактирајте со локалните власти за безбедност во вашиот регион за дополнителни информации во врска со ознаката. Оваа брошура нуди стотици предмети кои се целосно во согласност CE. Ова обезбедува целосна гаранција за производствените стандарди на производот.

211 118 100 ВИСОКА ВИДЛИВОСТ

ОГНООТПОРЕН

ПРОИЗВОДИ ЗА ЗАШТИТА НА РАЦЕТЕ

144 114 31 ОБУВКИ

ОПРЕМА ЗА ЛИЧНА ЗАШТИТА

ПРОИЗВОДИ ЗА ЛИЧНА ЗАШТИТА

9 15 8 33

РАБОТНА ОБЛЕКА

BIZTEX

ПРОИЗВОДИ ЗА ЗАШТИТА ОД ДОЖД

ДОДАТОЦИ

783 Модели на производи сертифицирани од Европската комисија PW17_start pages_TEXT.indd pages_MASTER.indd 9 9

9

ENGLISH 31/07/2017 14:49 12/08/2017 14:26


КЛУЧНИ СИМБОЛИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ ПОДОБРЕН ПОДОБРЕНО

8XL

Укажува дека има подобрување на постоечки производ

XXS

Нова Боја

Укажува дека нова боја/ бои се додадени на моделот

Европско знаме Неговиот симбол покажува дека производот е произведен во Европската унија.

ANSI/ISEA

8XL/XXS

Укажува на опсегот на величината на производот од најмалите до најголемите величини.

ANSI/ISEA

Укажува дека производот е тестиран / сертифициран за стандардот ANSI САД.

Женска облека

Нов модел

ESD

Овој симбол означува дека производот е погоден за употреба во средини за ESD.

4x1

Овој симбол означува дека облеките се специјално дизајнирани за жени со допадлив женски крој.

Симболот означува дека нов производ е додаден во каталоготДВОЈНА ЗАШТИТА ОД ОПАСНОСТ

Сертифицирано од европската комисија

Полуеластичен колан

Џеб за мобилен

Целосно еластичен колан

Укажува дека производот е означен со категорија 3 од европската комисија за комплексен дизајн.

Интерактивна облека

Овој симбол значи дека се копча флис како би се добило едно парче облека

Укажува на тоа дека облеката е сертифицирана со NFPA2112 и NFPA70E.

Јамка (држач) за радио

Овој симбол означува дека облеката има јамка(држачи) за лесно прокачување на радио.

Капуљача што се вади

Симболот означува дека облеката има капа што се вади

Овој симбол означува целосно елестичен колан на пантолони кој овозможува удобност преку цел ден.

Овој симбол означува дека има џеб за мобилен на облеката

CE CAT III

двоен стандард

Овој симбол означува полуеластичен колан на пантолони кој овозможува удобност преку цел ден.

Овој симбол означувадека е во согласност со барањата за здравје и безбедност според европските директиви.

CE CAT III

Качулка

Овој симбол покажува дека облекате има Качулка која не се вади.

Џебови за штитници за колена

Можност за апликација

Многу наши производи имаат џебови за штитници за колена. Овие облеки се развиени да одговараат на нашите ергономски дизајнирани штитници за колена.

Овој симбол означува дека облеката има можност да се везе/печати

13 Интерактивна облека

Повеќе џебови

овој симбол означува дека облеката е дизајнирана со повеќе џебови.

Шавови залепени со лента

Овој симбол значи дека се копча флис како би се добило едно парче облека

Овој симбол означува дека облеката има водоотпорни залепени шавови.

Двоен патент

UPF 50+

Овој симбол означува дека ткаенинате има UPF рејтинг 50+ и блокира 98% од UV зраците кои паѓаат врз облеката

Заварени водоотпорни шавови

Овој симбол укажува дека патентот може да биде отворен од горната и долната страна на облеката.

Овој симбол означува дека облекате има водоотпорни шавови заварени со висока фреквенција

1 слој

Овој симбол укажува на тоа дека на облеката е без подстава и е направена со користење само на надворешниот слој на ткаенината.

Отстранлива подстава

Облека со две лица

Симболот означува дека облеката има отстранлива подстава.

Овој симбо означува дека облеките се со две лица

3 слојa

Овој симбол укажува на тоа дека на облека има 3 слоеви - надворешен, на средината и внатрешниот слој.

Со подстава

Прозрачна облека

Овој симбол означува дека облеката има целосна подстава

Симболот означува дека облеката е изработена од прозрачна, водоотпорна ткаенина.

Без постава

Овој симбол укажува дека облеката е без подстава

FR,IW

10

FR,IW

Означува дека облекате е со огноотпорни двојно прешиени рефлективни траки кои може да се перат индустриски

Висечки џебови Висечки џебови

FR

RIS 3279

Огноотпорна лента

Означува дека облеката има огноотпорна рефлективна трака

симбол RIS

Овој симбол означува дека облеката ги исполнува стандардите за виока видливост и предупредувачка облека за железничари

Touchscreen ракавица

Овој симбол покажува дека овој ракавица може да се користи со повеќето мобилни екран осетлив на допир уреди

Сертифициран по 50x мие

Овој симбол укажува на усогласеност со EN ISO 20471 по 50 миење* *Минималниот услов според EN нормот е 5 миења

Лесно да ги пронајдете клучните карактеристики на производот

ENGLISH

PW17_start pages_TEXT.indd pages_MASTER.indd 10 10

31/07/2017 14:49 12/08/2017 14:26


КЛУЧНИ СИМБОЛИ ОЗНАКИ НА ПРОИЗВОДИТЕ Ткаенини

Z-боја

Полнење

Оваа ознака ги означува деталите на ткаенината

Овај симбол ја покажува длабочината на боите во палетата на производи

Овај симбол ги искажува разликите во wadding

Разлики во ткаенини

X-боја

Овај симбол ги означува разликите во ткаените

Горен дел

Овај симбол укажува на стандардните бои во палетата на производи

Постава

Овај симбол укажува на метеријалот кој се користи на почетниот дел од производот

Y-боја

Овај симбол ги искажува деталите во поставата

Долен дел

Овај симбол ја покажува длабочината на боите во

Овој симбол го означува материјалот што се користи во единствениот дел од производот. F-кодот се однесува на дизајн на outsole, на пр. F12

палетата на производи

КОЛЕЧЕСТВО НА ПАКЕТИ И КАРТОНИ 12

Количество на картон

Овај симбол ја искажува количината на производи во картони кои немаат внатрешни кутии

Закачалка

Овај симбол икажува на производите кои се пакуваат со закачалка како и малите пакувања кои се прикажуваат во малопродажните места.За повеќе информации прашајте го тимот за продажба

Продажба на торби

Кутија за производот

Овај симбол укажува дека пакувањето помага за малопродажба на производот.Се е спакувано во рамни пакети или пластични ќеси за да се задржи производот чист.Прашајте го тимот за продажба за повеќе информации.

Трговија на мало

Означува дека призводот се испорачува во кутија која го презентира производот.

Овој сумбол укажува дека производот се испорачува на мало за да се помогне за презентацијата за малопродажба

ПАКУВАЊЕ Во овој случај, внатрешната кутија е UOS и е обоена портокалово за да го прикаже ова.

Услови за пакување B = Внатрешна кутија C = Надворешна Кутија P = Pallet

200 10 Пример 1 UOS=1

Пример 1

10 = Внатрешни кутии 200 = Вкупно пакети. Во овој случај UOS = 1 парче, симболите се во портокалова боја, UOS е поголем од 1.

3000 500 100 Пример 2 UOS=3000

Пример 2

100 = Внатрешни кутии 500 = Средно паковање 3000 = Вкупно надворешни кутии. Во овој случај надворешната кутијата е UOS во портокалова боја. 1 единица = 3000 парчиња.

x30 10 Пример 3 UOS=10

Пример 3

10 = Внатрешни кутии X30 = Вкупно надворешни кутии (3000).

50 = Внатрешна кутија X10 = Број на Внатрешна Кутии по средно пакување

Пример 3 UOS=50

X6 = Број на средишни пакети По картон

Број на индивидуални парчиња на Картон (50x10x6 = 3000)

Ова е минималното количество на производи. Освен ако не е поинаку наведено UOS-едно парче или пар.

1 = По парче = Облека, Ракавици за специфична намена кои се продаваат по парче. 2 = Пар = Обувки, скоро сите ракавици B = Внатрешна кутија = Ракавици за еднократна употреба C = Пакет = Biztex, Еднократна употреба, A800 Ракавици

Пример 4

Внатрешни кутии на картон (10x6 = 60)

Единици за продажба

Примери за начин на пакување (UOS)

x6 x10 50

Во овој случај надворешната кутијата е UOS во портокалова боја.

1

1 = Единици

2

2 = Пар

100% B = Внатрешна кутија

C = Надворешна Кутија

11

PW17_start pages_TEXT.indd pages_MASTER.indd 11 11

ENGLISH 31/07/2017 14:49 12/08/2017 14:26


КОЛ Е К Ц И ЈА ЗА В И СО К А ВИД ЛИВОСТ

О в аа шир ок а колек ција на високо видливи облеки ги задоволува с трогите барања на дизајнот и ко н с т ру к ц ијат а , з а д а се о сиг у р и д ек а т аа го и сп ол н у в а н ајн о в и от меѓ ународен с тандард EN ISO 20 471 з а в и со к а в и д лив о с т, с т ан д ардот, A N S I / I S E A 107 и A S / N Z S 4 6 02 .1. Мног у од овие с тилови се целосно сертифицирани за EN ISO 20 471 по 50 перења погледнете ја оваа ознака

176 стилови Конверзија Конвертирање на g/m2 во oz/ yd2: x 0.0295

Конвертирање на oz/yd2 во g/m2: x 33.91

1 Yd2 1 M2

12

ENGLISH

PW17_HiVis_Intro_Pages_MASTER.indd PW17_HiVis_Intro_Pages_TEXT.indd 12 12

• • • • • • • • • • • •

PORTWEST PWR™ 300D ПРОЗРАЧНА ОБЛЕКА ЗА ДОЖД 300D INDUSTRY КОЛЕКЦИЈА ЗА НА ДОЖД SEALTEX ULTRA КОЛЕКЦИЈА ЗА НА ДОЖД ESSENTIALS КОЛЕКЦИЈА ЗА НА ДОЖД PORTWEST TEXO РАБОТНИЧКА ОБЛЕКА ГЕНЕРАЛНА РАБОТНИЧКА ОБЛЕКА ДЕТСКА КОЛЕКЦИЈА СОФТШЕЛ & ФЛИС КОЛЕКЦИЈАТА СЕКОЈДНЕВНА ОБЛЕКА EЛЕЦИ КОЛЕКЦИЈАТА ДОДАТОЦИ

02/08/2017 14:49 12/08/2017 10:38


5

Лидер во индустријата за високовидливи ткаенини

PW

TM

PORTWEST PWR™ е врвна ткаенина за облека со високи перформанси која нуди супериорен комфор, функција и издржливост во сите временски услови. Водоотпорен, дише и отпорен на ветер според највисоките стандарди, оваа колекција далеку ги надминува барањата на EN343 Класа 3:3.

Изработена од 300 Denier 100% полиестер, ова е многу издржлива ткаенина за тешки работни услови. 300D ткаенината има врвна отпорност на абење и кинење. Полиуретанскиот премаз (PU) од внатрешната страна ја прави ткаенината прозрачна и водоодбојна. Ткаенината е лесна за одржување.

Sealtex™ Ultra е прозрачна ткаенина со PU премаз на флесибилен 100% полиестер, 185г. Го исполнува стандардот за висока видливост EN ISO 20471. водоотпорност, ветроотпорност и прозрачност, hие гарантираме дека овој опсег ќе ве загрее и ќе се исуши во неповолни услови. Cо заварен спој Чувајте дожд и ветерот и издржливата ткаена ткаенина лесно може да се избрише чиста, овозможувајќи облеката да изгледа добро и да трае подолго.

Памучните ткаенини Comfort се изработени од 55% памук, 45% полиестерско платно со памук во внатрешноста за удобност и полиестер од надвор за максимална издржливост. Памук / полиестер мешавината гарантира дека материјалот е високо дишлив и удобна температура се одржува во секое време.

TM

Vest-Port™ ткаенината е изработена од трајна 100% полиестерска ткаенина, сертифицирана според накјновите стандарди за висока видливост. Ткаенината е лесна, удобна за носење и прозрачна. Може да се носи врз друга облека за да осигура целосна видливост.

PWR, SEALTEX и VESTPORT се заштитни знаци на Portwest.

PW17_HiVis_Intro_Pages_MASTER.indd PW17_HiVis_Intro_Pages_TEXT.indd 13 13

13

ENGLISH 31/07/2017 14:49 12/08/2017 11:21


EN ISO 20471 Овој меѓународен стандард ги специфицира барањата за висока видливост на облека, која е способна за визуелна сигнализација на корисникот. Високовидливаата облека е наменета да обезбеди сигурност кај носителите на било каква светлосна состојба кога гледано од страна на операторите на возила или други механизирана опрема преку ден и под осветлување на предните светла во мракот. ВисоковидливатаоОблека има флуоресцентна површина, во комбинација со рефлективен материјал кој ги исполнува сертификацираните барања во 3 различни класи:

3

2

1

x y

Class 3: Највисок степен Највисок степен на заштита неопходен за сите што работат на или во близина на автопат или аеродроми со двосмерен сообраќај. Мора да содржат минимум 0.80 m2 основна ткаенина и 0.20 m2 ретро-рефлектирачки матерјали.(4 метри рефлективна лента широка 5cm)

Class 2: Напреден степен Неопходна за сите лица кои работа на или во близина на патишта од А и В класа, исто и за возачи за достава. Мора да содржи минимум 0.50m2 основен матерјал и 0.13m2 ретро-рефлективен матерјал(2.60 метри рефлектирачка лента со ширина од 5cm)

Class 1: Минимален степен Минималниот степен на заштита е наменет за лица кои работат на приватни патишта или се кориси во комбинација со облека од повисок степен. Мора да содржат минимум 0.14 m2 основен матерјал и 0.10 m2 ретро-рефлектирачки матерјал.(2 метри релектирачка лента со ширана 5cm)

EN 471:2003 + A1:2007 Облека за висока видливост

Овој стандард беше заменет од страна на новиот меѓународен стандард EN ISO 20.471: 2013

ANSI/ISEA 107-2015 ANSI/ISEA 107-2015 е Aмерикански национален стандард за облека и за безбедност за глава со висока видливост. Индустрискиот стандард развиен од Американскиот национален институт за стандарди обезбедува единствен, авторитативен водич за дизајнот, спецификациите за изведба и употребата на облека со висока видливост и рефлексија, вклучувајќи елеци, јакни, комбинезон панталони/панталони, панталони и прицврстувања. Облеките што го исполнуваат овој стандард можат да се носат 24 часа на ден за да им обезбедат на корисниците високо ниво на видливост преку употреба на комбинирани флуоресцентни и ретрорефлексивни материјали. ANSI/ISEA 107-2015 има 3 типови на облека наведени подолу: ANSI/ISEA 107-2015 Тип O класа 1 ANSI/ISEA 107-2015 Тип R класа 2 ANSI/ISEA 107-2015 Тип OR класа 3, ANSI/ISEA 107-2015 Тип P класа 2 ANSI/ISEA 107-2015 Тип P класа 3

AS/NZS 4602.1:2011 Стандардот AS/NZS 4602.1 ги специфицира визуелните барања за заштитна облека со висока видливост на работното место од страна на луѓе кои можат да бидат изложени на опасност при контрола на сообраќај, подвижни постројки или опрема во ситуации со висок ризик. Стандардот опфаќа облека погодна за дневно носење, ноќно време и ќе бидат видени со рефлектираната светлина или да се носат во двата услови, но не ја вклучува облеката за употреба на противпожарни услуги. Облеките наведени во овој стандард се класифицирани како што следува: Class D Облека дизајнирана за дневна употреба.

Class N Облека дизајнирана за ноќно користење со рефлектираната светлина.

Class D/N Облека дизајнирана за дневна и ноќна употреба.

AS/NZS 1906.4:2010 Овој стандард ги специфицира барањата за материјали со висока видливост и рефлексивни ленти кои треба да се користат на облека за индустриска безбедност за дневна употреба на отворено и за употреба во текот на ноќта или во други темни услови каде што корисникот треба да биде многу видлив.

14

ENGLISH

PW17_HiVis_Intro_Pages_MASTER.indd PW17_HiVis_Intro_Pages_TEXT.indd 14 14

31/07/2017 13:27 17/08/2017 11:22


Испитување на квалитетот Камен-темелник на успехот е строга контрола на квалитетот. Можете да бидете сигурни дека производот ќе се носи во согласност со EN ISO 20471? Потврдата од тест куќа гарантира дека облеката или ткаенината испратени до тест куќа има постигнато стандардот EN ISO 20471. Тоа не е гаранција дека масовното производство ги задоволува стандардите. Затоа, неопходно е секој тек на ткаенини и рефлексивни ленти се тестира со високо специјализирана опрема која гарантира дека целото производство го исполнува стандардот EN ISO 20471.

Испитиување рефлектирачка лента На HiVis Tex ретро рефлектирачка лента која се користи е од највисок квалитет и целосно во согласност со EN ISO 20471, ANSI/ISEA 107, AS/NZ 4602.1 стандардот. HiVis Tex дава супериорни перформанси во сите временски услови.

HIVISTEX РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА

РЕТРОРЕФЛЕКТОМЕТАР Ова е за проверка на перформансите на retroreflective лента. Секој ролна лента се тестира за да се осигура дека ги исполнува и ги надминува стандардните барања. Ретрофлектомерот го мери коефициентот на два ротирачки агли. EN ISO 20471 вели дека читањето не треба да биде под 330 (cd/lx.m2), но во Portwest инсистираме на читање од 400 (cd/lx.m2) плус.

HiVisTex е најновата иновација во рефлексивни материјали за снимка. HiVisTex лентата е изградена од илјадници премиум, широк агол, стаклени мониста, поставени по сантиметар квадрат. Овие мониста работат како илјадници мали ретровизори, рефлектирајќи ја светлината кон својот извор како брилијантен бел сјај. Совршен за употреба во индустријата за заштитна облека HiVisTex лентата обезбедува носење конечна видливост при услови на слаба осветленост. Y

Y 0.410

0.9

0.405 520

0.400

530

0.8

0.395 540

510

0.390

0.7

0.385

550

0.380 560

0.6

0.375 FLUORESCENT FL UORESCENT YE YELLOW

0.370

570

500

0.365

0.5

580

0.355

0.4

0.350

600 FLUORESCENT UORESCENT ORANGE-RED

0.3

X = 0.59500 Y = 0.36100

0.360 590

0.345

610 FLUORESCENT UORESCENT RED RE 620

490

0.340 0.335 0.330

0.2

X 0.655

0.650

0.645

0.640

0.635

Овој графикон покажува CIE 1931 X, Y хроматски дијаграм кој го дефинира простор на бои за графики во боја.

0.630

0.8

0.625

0.7

0.620

0.6

0.615

0.5

0.610

0.4

0.605

0.3

0.600

0.2

0.595

X

380~410

0.590

0.585

0.580

0.575

0.570

0.565

0.560

PW17_HiVis_Intro_Pages_MASTER.indd PW17_HiVis_Intro_Pages_TEXT.indd 15 15

460

0.1

0.555

Во лабораторијата за контрола на квалитетот на Minolta спектрофотометар се користи за да се провери секоја ролна ткаенината. Ова гарантира дека ткаенина е целосно во согласност со EN ISO 20471 стандард.

Orange EN471 graph / 2 degree d65 Y(Min 0.40) = 0.46717

470

0.0 0.0

0.550

Испитување на ткаенина

0.1

0.545

0.540

480

X = 0.59500 Y = 0.36100

ПОГЛЕД ОД БЛИСКУ НА ФЛОУРОСЦЕНТНА ПОРТОКАЛОВА Овој графикон покажува зголемени поглед на портокаловата EN ISO 20.471 боја. Бојата со координати означени на графиконот се читаат од нашите флуоресцентна портокалова ткаенина. Ова читање е направено со користење на Minolta Спектрофотометар.

15

ENGLISH 31/07/2017 13:27 17/08/2017 11:22


EN343

RIS 3279

EN 510

X Y

EN 343 - Заштитна облека, Заштита од дожд

EN 343 е европски стандард кој се применува кај облеките кои се носат во неповолни временски услови. Ги специфицира карактеристиките на заштитните облеки за заштота од лошото време, ветер и студено време над -5°c. Овој стандард обезбедува два параметри X = Водоотпорност(3 levels) Y = Прозрачни карактеристики (3 levels)

RIS-3279-TOM

RIS-3279-ТОМ Број 1 го замени GO/RT 3279. железничка индустрија стандард (RIS) ги утврдува минималните спецификации за висока видливост предупредување облека во железничка индустрија.

EN 510 - Заштитна облека за употреба каде што има опасност од заплеткување од подвижните делови Овај стандард ги одредува минималните карактеристики на дизајнот кој треба да го поседува облеката за лицата кои работат во близина на опасни подвижни машини или уреди

EN1150

EN 1150 - Видлива заштитна облека за непрофесионална употреба

Овој европски стандард ги специфицира оптичките перформанси на облеката со висока видливост за која се носи од страна на возрасните и од страна на малолетници, а наменета е за непрофесионална употреба.

Oeko-Tex

High Visibility ткаенините се тестирани според Oeko Tex стандардот кој гарантира дека ткаенината не содржи никакви материи кои се штетни по здравјето на луѓето

EN342

EN 342 Заштитна облека- Комплети и облеки за зачтита од студ EN 342 - ЗАШТИТА ОД СТУД EN 342 е хармонизиран европски стандард што ги одредува барања и тест методите за перформансите на облеката (т.е. коплети од два дела или комбинезонони) за заштита од студ. Облеките се тестирани под следниве параметри како што е прикажано на пиктограмот подолу:

Термална изолација

Се испитува на куклата што се движи. Единица за мерење е Icler и се изразува во м2. Таа го мери количеството на енергија по квадратен метар потребно да се одржи топлината - повисок број, толку подобро рангирање. X укажува на тестот за термоизолација на стационарна куклата и не е задолжителен дел од стандардот. Единица за мерење е Icle и се изразува во м2.

Воздушна пропустливост

AP ја мери леснотијата со која на воздухот може да помине преку материјал. Тоа е мерка за тоа колку ветероотпорна е облеката и повторно што повисок број тоа подобар резултат. Воздушна пропустливост на примерот подолу постигнува Class 3.

Отпорност на пропустливост на вода

Крајниот резултат е отпорност на продирање на вода, кој постигнува Class 2 подолу. Ова е изборен тест. резултатите прикажани се за S485 Hi-Vis контраст комбинезон.

EN 13356 - Додатоци за видливост за непрофесионална употреба

Овој стандард ги специфицира барањата и документите кои треба да ги поседуваат додатоците кои луѓето ќе ги користат за непорфесионална употреба.Овие додатоци се користат за сигнализирање на присуството на луѓето додека се движат по темни патишта.

ISO 13688 - ЗАШТИТНА ОБЛЕКА - ОПШТИ БАРАЊА

Овој меѓународен стандард ги специфицира општите барања и препораки за ергономија, стареење, величини и израбока на заштитна облека, и за информации доставени од производителот. Секоја сертифицирана облека во оваа брошура е исто така сертифицирана со ISO 13688. Овој стандард го заменува стариот EN340 стандард.

EN342

0.420m2.K/W(B)

(Топлинска изолација) (топлинска изолација на кукла) (Топлинска изолација) (отпорност на продирање на вода)

EN 14058 - Заштитни облека - Одела за заштита од ладни околини

Овој стандард ги специфицира барања и методи за тестирање на перформансите на еден облека за заштита од ладење на телото во кул средини. Кул средини се како резултат на комбинација на влага и ветер на температури од -5°C и погоре. Умерена ниски температури облека против локално тело ладење не се користи само за активности на отворено, но може да се користи за внатрешни работи. Во овие случаи облека често не треба да бидат направени од отпорен на вода или воздух непропустлив материјал. Затоа, овие барања се по избор на овој стандард.

16

ENGLISH

PW17_HiVis_Intro_Pages_MASTER.indd PW17_HiVis_Intro_Pages_TEXT.indd 16 16

31/07/2017 14:49 12/08/2017 11:22


Стилови сертифицирани за EN 342 заштита од ладно до - 40°C Повеќе патни јакни

S427

44

S768

53

S766

52

Комбинезони

Bomber Јакни

S426

46

S463

RT27

45

C468

RT32

66

S434

65

67

S485

324

S585

68

Шверц јакни

S461

48

S360

278

CS12

345

346

Пантолони со прерамки

S460

RT30

56

S466

R460

59

RT34

56

S467

57

S433

48

325

CS10 347

58

S437

310

S482 327

S489

CS11

68

347

Стилови Соодветен за EN 14058 Заштита од ладни околини до - 5°C

F205

335

F500

332

EN 14058

Fleeces Класа 2

Fleeces Класа 1

F285

F282

PW17_HiVis_Intro_Pages_MASTER.indd PW17_HiVis_Intro_Pages_TEXT.indd 17 17

332

282

F280

335

F300

95

F400

336

F301

95

S665

333

F433

337

17

ENGLISH 31/07/2017 13:28 17/08/2017 11:23


RIS 3279

Стандардната опсег на железничката индустрија има повеќе од 100+ различни стилови Со исполнување на строгите барања во дизајнот и конструкцијата, овие стилови се усогласени со најновиот стандард RIS 3279-TOM. Погледнете го целиот спектар на стилови на RIS и висока видливост од страници23 Облека за дожд панталони (EN343)

Облека за дожд јакни (EN343)

RT27

45

RT34

48

RT60

50

S590

41

S487

51

S468

54

RT30

56

RT63

51

S460

56

S480

70

S388

49

S469

69

RT62

50

S597

43

RT31

71

RT32

67

S591

42

RT61

48

LW70 278

S360

S463

C467

66

278

62

S592

Работна облека

Fleece и Softshell

RT44

94

RT48

93

RT40

94

RT45

93

RT42

18

RT46

ENGLISH

92

43

LW71 279

PW17_HiVis_Intro_Pages_MASTER.indd PW17_HiVis_Intro_Pages_TEXT.indd 18 18

E041

93

RT43

90

RT49

92

Sweatshirt

S424

97

B303

98

S428

97

B305

99

F300

95

B304

99

90

RT47

92

31/07/2017 14:49 12/08/2017 11:24


поло и маици

High Visibility елеци

RT22 100

S277

S271

102

S178

S191

103

103

Огноотпорен

115

RT26

115

FR71

151

FR76

143

RT23 104

C473 113

S475

113

FR75

151

FR85

151

S190

104

S476

C375

111

S776

185

S773

182

S171 101

C474

S774

183

S778

183

S780

184

S781

184

102

RT20

109

112

C475 112

C472 111

S172

105

LW72 279

C497

S170

104

S278

C470 111

G470

61

G475

G456

61

103

Најдобра продажба на RIS опсег во индустријата

112

61

Сите стилови означени зелени се нови стилови RIS-3279-ТОМ Број 1 го замени GO/RT 3279. железничка индустрија стандард (RIS) ги утврдува минималните спецификации за висока видливост предупредување облека во железничка индустрија.

PW17_HiVis_Intro_Pages_MASTER.indd PW17_HiVis_Intro_Pages_TEXT.indd 19 19

MV91 141

AF91 137

19

ENGLISH 31/07/2017 14:49 12/08/2017 11:24


PW 3 20

ENGLISH

TM

ТРЕТА ГЕНЕРАЦИЈА НА РАБОТНООБЛЕКА

PW17_2030 Range Introduction_TEXT.indd Introduction_MASTER.indd 20 20

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:44


ИДНИНАТА НА РАБОТНАТА О Р А Т КА Portwest PW3™ работната облека ги спојува функционалноста со модерните и спортски трендови и нуди извонреден комфорт. Користејќи премиум ткаенини, производите се изработени за флексибилност во разновидниот спектар на индустриски и трговски цели и нудат исклучителна вредност.

FREE

Е ПЛАТЕН ПАР А ОЛЕНА Л ЕНИ О ПАНТАЛОНИ

S156

566

Н И К

О

Л

PW3, EZEE ZIP, TEXPEL и HiVisTex се заштитни знаци на Portwest.

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА НА РАБОТНИЧКА ОБЛЕКА PW17_2030 Range Introduction_TEXT.indd Introduction_MASTER.indd 21 21

21

ENGLISH 29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:44


PW 3

TM

И

PW55 PA91

542

547

О

T400

A120

469

T601

FT15

29

375

22

ENGLISH

PW17_2030 Range Introduction_TEXT.indd Introduction_MASTER.indd 22 22

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:44


PW 3

О СТ

TM

И

И

О

И

И

ЛИВОСТ Ергономски обликувана качулка

И ОВ ТИВ БОТ ОБЛ

Контрастна на руно јака

Рефлектирачка трака

Приспособување со помош на врвца на половината Еластични манжетни

Постава од штепана вата за изолација Можност за апликација

Заоблен продолжен заден дел Ezee Zip

T400 12

4

Vision високо видлива јакна за дожд EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

Стилска и функционална видлива јакна за дожд ќе овозможи да се издвоите од толпата. Изработена од нашата реномирана 300D Оксфорд ПУ ткаенина обложена со материјал отпорен на дамки, оваа јакна има извонредни карактеристики вклучувајќи ја новата алуминизирана постава, која ја задржува топлината за да обезбеди максимална топлина и удобност, има џебови за безбедно складирање со патент, EZEE ZIP технологија, современ дизајн и одлична модерна форма.

RIS

ANSI/ISEA

3279

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестерска вата 170g Портокалова/Црна, Жолта/Црна S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

Insulatex рефлективен слој за топлина

Изолираниот рефлективен слој за топлина служи да ја одрази топлината назад во телото и да обезбади максимална топлина и удобност

INSSU L ATE X IN Ref lective Heat Insulation

КРСТ ДИЗАЈН ИНДУСТРИЈА PW17_2030 Range Introduction_TEXT.indd Introduction_MASTER.indd 23 23

23

ENGLISH 29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:44


PW 3

TM

PV50

541

SOFTSHELL

T402

T602

31

24

ENGLISH

PW17_2030 Range Introduction_TEXT.indd Introduction_MASTER.indd 24 24

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:45


PW 3

TM

ДИНА Д А ТИ Т

ИЧ И А А ЗА НА Е А

Т

Б ОЛО И

HiVisTex Про рефлексивни ленти

Рефлекс цевка

Сокриен џеб за мобилен телефон

Странични џебови со патетнт

Приспособување со помош на врвца Заоблен продолжен заден дел

T402 24

4

Ezee Zip

Високо видлива јакна со мека внатрешност Vision EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

RIS

ANSI/ISEA

3279

94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски Vision јакната со мека внатрешност е модерна, со свеж микрополарен флис, 150g дизајн и современ стил. Висок квалитетниот 3-слој Вкупна тежина 310g овозможува да дише, отпорен е на вода и на ветер. Портокалова/Црна, Жолта/Црна S-3XL Ткаенината има повеќе практични функции за да обезбеди заштита за работните професионалци. Високо видливата *Регистриран дизајн на Европската заедница Tex Про рефлексивни лента е гарантира дека ќе ги издвојат носителите од толпата.

Трослоен систем High-Visibility Softshell ткаенината е изработена од 94% полиестер и 6% Еластан, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис како внатрешен слој. Надворешниот слој е водоотпорен и прозрачен, додека внатрешниот слој дава топлина при ниски температури.

СОВРЕМЕН И ЕРГОНОМСКИ PW17_2030 Range Introduction_TEXT.indd Introduction_MASTER.indd 25 25

25

ENGLISH 29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:45


FREE

PW 3

TM

S156

T501 18

Рефлектирачка лента

11

RIS 3279

Е ПЛАТЕН ПАР А ОЛЕНА Л ЕНИ О ПАНТАЛОНИ

566

Vision Високо видливи панталони

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО S156)

Одлично дизајниран, иновативни високо видливи панталоните со мулти-функционални футрола џебови, џебови на колената и лесно достапен џеб за безбедно чување на телефон, клучеви и алатки. Засилување од Оксфорд ткаенина на клучните точки на триење и троен крој кој гарантира максимална издржливост. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Портокалова/Црна, Жолта/Црна 30”-42” Регуларна должина на ногавиците 79цм, прилагодливи до 84цм *Регистриран дизајн на Европската заедница

Сокриен држач за идентификација на џеб на футролата Џеб за смартфон

Два нашиени џебови

Double rule Џеб Рефлекс паспул

Страничен еластичен колан

T500 24

3

ANSI/ISEA

RIS 3279

Затегач за мажетни со чичак Ezee Zip

Џебови за штитници за колена

Vision Hi-Vis Јакна

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

Во комбинација на контрастни бои

Одликувајќи се со најновиот иновативен дизајн, оваа современа двонасочна висококвалитетна јакна е и стилска и практична. Горниот џеб е дизајниран според димензиите на паметните телефони и пространите долги џебови се заштитени за дополнителна безбедност. Карактеристиките вклучуваат рефлексивни трим, HiVisTex Про рефлексивни ленти, кука и јамка прилагодливи ракави и засилени двојни зашиени рабови. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g Портокалова/Црна, Жолта/Црна S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница Прилагодување на голжината на ногавиците

26

ИНОВАТИВНИ МАТЕРИЈАЛИ - МОДЕРЕН СТИЛ

ENGLISH

PW17_2030 Range Introduction_TEXT.indd Introduction_MASTER.indd 26 26

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:45


PW 3

TM

Л

О ЦИЈА ОЛО

АИЦА

Контрастна јака со флоуросцентни ленти

ОБЛ

T180

Hi-Vis Vision Polo Маица

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

48

35 RIS 3279

ANSI/ISEA

Јамка на фуста идеален за прикачување очила/пенкала

Изграден од премиум памучна удобна ткаенина комбинирана со HiVisTex Pro лента, оваа поло кошула нуди одличен комфор и движење. Се одликува со јамка во пакетот идеален за прицврстување на очила/пенкала. 55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова, Жолта S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

СВ

И

И

И

О ЦИЈА

АИЦА

Лесни флексибилни HiVisTex Про сегментирани рефлексивни ленти за зголемување на видливоста

T181 48

1

35

RIS 3279

ANSI/ISEA

Hi-Vis Vision Маица

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

Изграден со користење на премиум HiVisTex Pro лента, оваа маица од памук нуди удобност одлична слобода на движење поради неговиот сегментиран дизајн на ленти. Лесен, стилски и дише, оваа маичка е совршен избор. 55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова, Жолта S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

УДОБНА, ПРОЗРАЧНА ТКАЕНИНА

СУПЕРИОРЕН СЛОБОДА НА ДВИЖЕЊЕ PW17_2030 Range Introduction_TEXT.indd Introduction_MASTER.indd 27 27

27

ENGLISH 29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:45


PW 3

TM

БОТ

ОБЛ

B153

342

T601

FW17 388

28

ENGLISH

PW17_2030 Range Introduction_TEXT.indd Introduction_MASTER.indd 28 28

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:45


FREE

PW 3

TM

БОТ

T601 18

10

ОБЛ

S156

566

Е ПЛАТЕН ПАР А ОЛЕНА Л ЕНИ О ПАНТАЛОНИ

Urban работни панталони

Шиено со конец со контрастна боја

EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО S156)

Урбан панталоните со мазни линии и стилски рабови нудат одлична работна удобност. Нудат голем број на џебови вклучувајќи двоен главен џеб и џебови на колената. Премиум карактеристиките вклучуваат фалта на препоните, јамка за чекан и засилени делови за дополнителна издржливост. Со прилагодување на должината на ногавиците добивате дополнителна удобност. Урбан панталоните се паметен избор за модерно работното место.

Џеб за смартфон

Рефлексивна рамка

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер 600D ткаенина 210g Црна , Светло сива/Црна 30”-42” Регуларна должина на ногавиците 79цм, прилагодливи до 84цм *Регистриран дизајн на Европската заедница Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

Два нашиени џебови

Држач за чекан

страничен џеб на ногата

Double rule Џеб

Затегач за мажетни со чичак

Ezee Zip

Страничен еластичен колан

СУПТИЛНА КОНТРАСТНА БОЈА НА ГЛАВНАТА ПАТЕНТ ЗА СУПЕРИОРЕН СТИЛ

Рефлекс цевка

T603 24

3 Во комбинација на контрастни бои

Прилагодување на голжината на ногавиците

Urban работна јакна Оваа модерна стилска работна јакна со мазни линии и суптилни делови во две бои одговара со сите панталони во опсег PW3. Одличната поликотон ткаенина обезбедува издржливост и крајна удобност за носителите. Се одликува со функционалност, вклучувајќи низок профил патенти, одликувани лактови, рефлексивни детали и повеќе џебови. Кука и јамка, прилагодливи манжетни и еластична страничност обезбедуваат удобност. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g Црна/Светла сива S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ИДЕАЛЕН ЗА СИТЕ ЗАНАЕТЧИИ СУПЕРИОРНА ИЗРАБОТКА, НЕПРИКОСНОВЕНА ФУНЦИЈА PW17_2030 Range Introduction_TEXT.indd Introduction_MASTER.indd 29 29

29

ENGLISH 29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:45


PW 3

TM

БОТ

ОБЛ

B195

354

B153

A120

342

469

T602

30

ENGLISH

PW17_2030 Range Introduction_TEXT.indd Introduction_MASTER.indd 30 30

FW17 388

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:45


PW 3

PW3 Flex Shell

TM

БОТ T602

Portwest PW3 Flex Shell ткаенина е најновиот еволуција на ткаенини од мека школка, за да овозможи максимални перформанси и заштита од временските услови. Оваа високо издржлива трислојна ламинатна ткаенина е водоотпорна, ветроупорна со неверојатна еластичност со изработена истегнување нуди извонреден комфор на корисникот. Со мала тежина до висока топлина сооднос мекото внатрешно лице се чувствува сува и удобна до кожата за време на подолг период на абење.

ОБЛ

Патент со скиени забци

Urban Holster работни панталони со футрола EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО S156)

18

10

Рефлексивна рамка

Цврсти панталоните направени од Kingsmill поли/ памук 300g ткаенина со модерен изглед и прилагодување на должината на нозете. Нудат врвен функции и перформанси, вклучувајќи: џеб за подлога на колената, тројно зашиени шевови, фалта на препоните за да се намали стресот и страничен џебна ногавицата. Џебови имаат засилување за дополнителна издржливост. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Црна , Светло сива/Црна 30”-42” Регуларна должина на ногавиците 79цм, прилагодливи до 84цм *Регистриран дизајн на Европската заедница

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот Страничен еластичен колан

Два нашиени џебови

Висечки џебови

Сокриен држач за идентификација на џеб на футролата

страничен џеб на ногата

Рефлекс паспул

Странични џебови со патетнт

T620 24 Џебови за штитници за колена

FREE

4

Ezee Zip

еластична манжетна која брзо сува

Суптилна контрастна боја на главната патент за супериорен стил

Flex Shell јакна Стилска работана јакна направена од динамична флексибилна Flex Shell ткаенина. Овој стил нуди одлични перформанси со неверојатна удобност. Елегантен минимален дизајн, подолг заден дел, ергономски обликувана ракав, ракави кои брзо се сушат, патенти со низок профил и рефлективни облоги за современ изглед. Три големи надворешни џебови за да обезбедат доволно простор за складирање. 100% полиестер пластифициран до 100% полиестер мрежа 185g Црна S-3XL, Црна/Светла сива S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

БЕСПЛАТЕН ПАР А КОЛЕНА КЛ

ЕНИ СО

ПАНТАЛОНИ

КОМБИНИРА СОВРЕМЕН ДИЗАЈН СО МОДЕРЕН СТИЛ PW17_2030 Range Introduction_TEXT.indd Introduction_MASTER.indd 31 31

31

ENGLISH 29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:45


PW2 е заштитен знак на Portwest.

Portwest PW2™ е дизајниран да ги задоволи зголемените потреби на новата генерација професионалци кои работат. Со користење на комбинација на иновативни ткаенини, заедно со мноштво паметни карактеристики на дизајнот, овие современи стилови имаат за цел да ги исполнат мултифункционалните барања кои се неопходни во денешното барано работно место. Комбинацијата на контраст жолта/црна боја обезбедува максимална заштита од нечистотија.

Информации за ткаенината

Оваа облека е направена од квалитетна, тешка 300г мешавина ткаенина од полиестер/памук појачана со поцврста полиестерска ткаенина на критичните места. Светлата флуоросцентна жолта ткаенина со зашиени рефлектирачки ленти нуди највисока можна видливост при намалена светлина или лоши временски услови. Сите материјали ги исполнуваат најновите EN ISO 20471 европските стандарди.

Рефлексна лента за максимална видливост

Нов двоен држач за идентификација

Џеб за мобилен

Јамка (држач) за радио

Нов двоен држач за идентификација

Безбедносен џеб со патент

Мулитифункционала футрола за џебови Со рефлекс трака двојно сошиена за подобра цврстина

KS60 18

9

Џебови со дрикери

EN ISO 20471 CLASS 3 Изработена е од ткаенина мешавина на полиестер/памук со врвен квалитет за екстра удобност и цврстина, оваа нова јакна Portwest е комбинација на современ изглед и мулитифункционалност. Оваа јакна е изработена со дупли прештеп, џеб за двојна идентификациона картица, еластични ленти во појасот за лесно клекнување и станување и еластични манжетни за екстра комфорт. 65% полиестер, 35% памук 300g Жолта S-3XL

32

KS63

Јакна Xenon

24

10

Работнички елек за алатки Xenon EN ISO 20471 CLASS 2

Новиот артикал со многу џебови е комбинација на модерен дизајн и многу цврста флуоросцентна ткаенина сертифицирана според EN ISO 20471. Овој артикал нуди многу предности како што се два пати прештепани шавови, футрола џебови, ремен за удобно вклопување, џеб за ID на корисникот и многу други џебови за сместување на сите потребни алатки за работа. 65% полиестер, 35% памук 245g Жолта M-XXL

PW2 - Висока видливост и црна боја

ENGLISH

PW17_PW123 Series_TEXT.indd Series_MASTER.indd 32 32

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:13


300g Тројно сошиени шавови

Со робусни токи

Висок затегнувачки полиестер и засилување на критичните места

Нашиен џеб

Длабок џеб на платката Џеб за метар Еластичен колан Џеб за метар

Полуеластичен колан

Два нашиени џебови

Џеб за мобилен

Страничен џеб

KS60

Џебови за штитници за колена

Прилагодлива должина на ногавиците

4XL KS61

11

KS62

Работнички пантолони Xenon EN ISO 20471 CLASS 1

18

Прилагодлива должина на ногавиците

65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Жолта/Црна S-4XL Високи: 33” или 84cm прилагодливи на X-Tall : 36” или 92cm

18

4XL

Работнички трегер пантолони Xenon EN ISO 20471 CLASS 2

12

KS61

65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Жолта/Црна S-4XL Високи: 33” или 84cm прилагдливи до Х-високи : 36” или 92cm

Обезбедува баланс од иновација и функционалност PW17_PW123 Series_TEXT.indd Series_MASTER.indd 33 33

33

ENGLISH 31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:15


3x1 3 начини на носење

хауба што може да се сокрие

1

Надворешната обвивка со внатрешен sweatshirt Јамки (држачи) за радио

2 Надворешна јакна Одвојува патент џемпер - може да се носи посебно или со главните јакна

3 Внатрешна облека Затегач за мажетни со чичак

S365 12

Високо видлива премиум 3 во 1 бомбер јакна

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

Модерна 3 во 1 бомбер јакна изработена со многу опции како џеб за паметен телефон на радите, радио отвор и контраст на долниот дел за заштита од нечистотија. Вграден блузон со патент, оваа јакна е прилагодлива на сите временски услови. Оваа облека е целосно водоотпорен и има качулка на извлекување, седум џеба, прилагодливи ракави и двонасочен патент за лесен пристап.

7

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g Внатрешна облека:100% Полиестер 300g 100% Полиестер 60g Жолта/Црна S-5XL

5XL

Заден дел

34

Во жолто / црно

ENGLISH

PW17_PW123 Series_TEXT.indd Series_MASTER.indd 34 34

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:16


2x1 2 начини да се носат хауба што може да се сокрие

1

дио

Надворешна јакна

Јамки (држачи) за радио Џеб за мобилен

Внатрешен граден џеб

Џеб на ракав

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна

одвојува руно Затегач за мажетни со чичак

S364 12

Полуеластичен колан

Високо видлива премиум 2 во 1 бомбер јакна EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

ANSI/ISEA

Оваа модерна двобојна 2 во 1 јакна нуди голема флексибилност и е прилагодлива на сите временски услови. Облеката има патент на руно поставата со ракавите и еластична лента за максимална топлина и удобност. Големиот број на надворешни и внатрешни џебови овозможуваат одлична безбедност за личните работи. Црн долен дел кој гарантира дека јакната останува чиста подолго време.

5

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестерски флис 280g Жолта/Црна S-5XL

5XL

Заден дел

Лесна изолација за олеснување на движењето PW17_PW123 Series_TEXT.indd Series_MASTER.indd 35 35

35

ENGLISH 31/07/2017 11:55 21/08/2017 12:17


ОБЛОЖЕНИ

Современ дизајн Целосна водоотрпорна заштита

Скриен џеб за телефон

Бленда на предница хауба што може да се сокрие

Внатрешен граден џеб

S462

Затегач за мажетни со чичак

Двоен патент

S462 12

Длабоки џебови за складирање

Јакна Hi-Vis Classic Two Tone EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1

Комбинација на модерен изглед со квалитетна доработка. Дизајнирана за да ве задржи суви и топли, обезбедувајќи висока видливост и е погодна за сите временски услови. Има џеб за мобилен телефон и капуљача.

4

KS61

36

ENGLISH

PW17_PW123 Series_TEXT.indd Series_MASTER.indd 36 36

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта/Црна S-3XL

33

Откријте жолто/црно прекрасни дизајни 31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:18


Супериорен водоотпорен технологија

ОБЛОЖЕНИ хауба што може да се сокрие

Фантастично задржување на топлина Јамки (држачи) за радио Внатрешен џеб Џеб за мобилен

S363 Во комбинација на контрастни бои

Полуеластичен колан

S363 12

Високо видлива Essential бомбер јакна

Двоен патент

Внатрешни ребрести манжетни

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

Дизајниран за комфор и ефикасност, овој класичен бомбер е погоден за широк опсег на употреба. Поставата заедно со водоотпорните шевови обезбедуваат носителите да остане затоплен и сув. Јакната има и качулка на извлекување, џеб за паметен телефон, внатрешен џеб, радио отвори и црн долем дел за заштита од нечистотија. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта/Црна S-5XL

4

5XL Заден дел

Комбинација на целосна безбедност со најсовремен дизајн PW17_PW123 Series_TEXT.indd Series_MASTER.indd 37 37

37

ENGLISH 31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:19


Во комбинација на контрастни бои

Напредна трослојна технолохија S429 24

Работничка јакна со две бои Softshell (3L) EN ISO 20471 CLASS 3

Оваа јакна е дизајнирана за ултимативна видливост со современ контрастен изглед.Има водоотпорни џепови со патенти и клапна за доплнителна заштита.Лесна, комфорна и издржлива, оваа јакна е идеална за сите видови на средини.

4

94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g Вкупна тежина: 310g Жолта S-3XL

Затегач за мажетни со чичак

Слој на микро поларните руно

Супериорна чешлана ткаенина лесна за одржување B315 24

2

ANSI/ISEA

*

Високо видлив двобоен блузон со патент

EN ISO 20471 CLASS 2 ГОЛЕМИНА S & M EN ISO 20471 CLASS 3 ГОЛЕМИНА L НАГОРЕ ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 ГОЛЕМИНА S & M ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 ГОЛЕМИНА L НАГОРЕ*

Овој блузон има целосно закопчување што нуди екстра леснотија и флексибилност. Двобојниот дизајн овозможува заштита од нечистотија. Други карактеристики вклучуваат два големи џебови во предниот дел, прилагодување на качулката за различни временски услови, еластичен појас и ракави и рефлективна лента за подобрена видливост. 65% полиестер, 35% памук 300g Жолта/Црна S-5XL

5XL 38

СВЕЖ Динамичен дизајн

ENGLISH

PW17_PW123 Series_TEXT.indd Series_MASTER.indd 38 38

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:20


11 Повеќе стилови достапни во современа жолта/црна боја Parka јакна

S466

Bomber јакна

C465

59

63

Sweatshirt

B308

98

елек

H443

C466

75

64

5-во-1 јакна

S768

C476

PJ50

53

109

C466

88

64

панталони

ВИСОКА ВИДЛИВОСТ И ЦРНА БОЈА S486

70

H444

75

S488

49

KS61

33

Повеќе од 100 години иновации во работната облека PW17_PW123 Series_TEXT.indd Series_MASTER.indd 39 39

39

ENGLISH 31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:22


PW

TM

М

Д

Д

К АКО ТЕ НОЛОГИЈАТА НА ТК АЕНИНАТА РАБОТИ

1 2 3

ЈНО Д А Т РА О НА А И Н Н Т Е С ТК А ОРНО А Н ТП РЕ АО ЛИ Д О АНА Н ЈИ НА Р И СЛО Т ЕН ТРЕ ДИ НИ ОРЕ П Т ОО О Д РА Н А НА МБ ЕНИ МЕ ТК А ЈА А Н ДА О АК РЕ АТА Н АТ О С ТА А К О ИП ИЛ МО О О Е ДИ

С К

К

4

П

К

П

ВО ООТПОРНА а

11

Е КС Т Р Е М Н А В О Д О О Т П О Р Н О С Т постигн ва на 11 и ростатска глава на пове е о 11 етри во а колона

то е еквивалентно

О

ВИСОКИ ПЕРФОРМАНСИ 1 3 а титна облека - Мето и за тестирање на готови о ела лијание о погоре со капки по висок притисок О

PW

PW

11 ИСКЛУЧИТЕЛНИ ВО ООТПОРЕН ПЕРФОРМАНСИ

2

ИСКЛУЧИТЕЛНИ ИШНИ ПЕРФОРМАНСИ

НОРМАЛНА ВО ООТПОРНОСТ S S

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 40 40

ИШНОСТ

а

2

НОРМАЛНА ИШНОСТ

S S

С

45

2 2

РА Б О Т Е Т Е Н А П О Р Н О В О КО М Ф О Р Т К

М

4

Б П

Т РА Ј Н А 12

посилни о

стан ар ните

В И С О К А З АТ Е Г Н У В АЧ К А Ц В Р С Т И Н А S S

S S

4

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:36


Двојна бленда

Затегач за мажетни со чичак

Овој симбол укажува дека патентот може да биде отворен од горната и долната страна на облеката.

М S590 12

6

М

Парка јакна Extreme

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) EN 343 CLASS 3:3

Оваа премија јакна нуди врвен комфор за сите временски услови и е конструирана за максимална ефикасност. Водоотпорна и од материјал што дише со највисоки стандарди, оваа јакна може да се пофали со голм број на опции, вклучувајќи и седум џебови за практично складирање. Внатрешниот патент овозможува вметнување на руно јакна за дополнителна изолација доколку е потребно.

Долни предни џебови кои се копчаат со чичак

М

Anti-wicking лента

Л

Complies to RIS 3279-TOM railway industry standard

Д

Д

RIS 3279

Portwest PWR 100% полиестер, 300D стреч Оксфорд, со отпорност на дамки, PU обложени 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Ракав: 100% полиестер тафта 190T 50gm Портокалова, Жолта S-3XL

F300

95

Може да се носи со интерактивни руно F300 (Се продава одделно)

Л PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 41 41

М Л

41

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:36


PW

TM

Двојна бленда

Внатрешен џеб

Еластичен раб

Рефлекс цевка Затегач за мажетни со чичак

S591 12

RIS

Бомбер јакна Extreme

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) EN 343 CLASS 3:3

3279

Complies to RIS 3279-TOM Оваа јакна со пократка должина е цврсто залепена за колковите при што дава railway industry одлична леснотијата на движење, задржување на топлина и заштита од ветер standard и дожд. Внатрешниот џеб со патент и големите пониски џебови за складирање овозможуваат чување на вашите ракавици и капи кога не ги користите.

6

42

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 42 42

Portwest PWR 100% полиестер, 300D стреч Оксфорд, со отпорност на дамки, PU обложени 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Ракав: 100% полиестер тафта 190T 50gm Портокалова, Жолта S-3XL

Д

Д Л

ПЕРИОРЕН О О ОТ П О Р Е Н И И Е Т Е Х Н ОЛ О Г И ЈА

М

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:36


Л

S592 96 12

Ергономски обликувана качулка

ЦЕ ЛО С Н А ЗА ШТ ИТА ОД Е Л Е М Е НТ И

Д

Качулка Extreme EN 343 CLASS 3:3

Универзална качулка за цело лице која обезбедува максимална заштита во неповолни временски услови. Тркалезната форма ќе го штити вашето лице од сте надворешни елементи. Оваа качулка одговара сите јакни во рамките на Portwest PWR. Portwest PWR, 100% полиестер, 300D стреч Оксфорд, со отпорност на дамки, PU обложени 200g 100% Полиестер Taffetta 190T 50g Жолта, Портокалова Стандардна голема

Приспособување со помош на врвца на половината

Џеб со страничен отвор

S591

42

Рефлекс цевка Страничен џеб

S597 24

4

RIS 3279

Панталони Extreme EN ISO 20471 CLASS 2 EN 343 CLASS 3:3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

Водоотпорни и отпорни на ветер панталони со еластична половина и внатрешното прилагодување за удобност. Облеката под овие пантолони ќе ви биде лесно достапна преку страничните џебови. Глуждовите со патент од страните на ногавиците дозволува лесно облакање прку работнички чизми. Portwest PWR, 100% полиестер, 300D стреч Оксфорд, со отпорност на дамки, PU обложени 200g Жолта, Портокалова S-3XL

S597 Ногавици со патент

Д PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 43 43

М

43

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:36


7X1 ДИШЛИВОСТ ЈАКНА

7x1

Информации за ткаенината

Изработена од 300 Denier 100% полиестер, ова е многу издржлива ткаенина за тешки работни услови. 300D т к ае н и н ат а и м а врвна отпорност на абење и кинење. Полиуретанскиот премаз (PU) од внатрешната страна ја прави ткаенината прозрачна и водоодбојна. Ткаенината е лесна за одржување.

1

Ергономски обликувана качулка Крагња со постава од флис

Надворешна јакна

Јамка (држач) за радио Држач за картичка за идентификација

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна

3

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

Бенефиции на облеката:

Стандардните карактеристики на артиклите од оваа колекција се: водоодбојност, заварени шавови, anti-wicking ткаенина на манжетните, џеб за мобилен телефон кој е дизајниран да собере smart телефон, патенти со добар квалитет, скриена капуљача во јаката, плетени манжетни на ракавите.

Затегач за мажетни со чичак

4

Внатрешна јакна со ракави

Подстава од мрежа за максимална прозрачност

Можност за апликација

S427 8

5

внатрешниот јакна промени

13

Високо видлива 7 во 1 трафик јакна

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Надворешена јакна: 100% Полиестер мрежа, 60g Внатрешна јакна: 65% Полиестер, 35% Памук, 70g Внатрешна јакна: 100% Полиестер, 160g Жолта XS-5XL

EN343 CLASS 3:3 C E R TIFIE D

44

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:3 EN 342 0.416M².K/W (B), X,2,2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

5XL 6

Елек со 2 лица

7

Утоплување

XS

За екстремни временски услови- Четири сезони во еден ден

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 44 44

01/08/2017 14:39 12/08/2017 08:36


7x1

Крагња со постава од флис Јамка (држач) за радио

1

Надворешна јакна

Фантастична јакна - седум начини за носење Капуљача што се вади

Нов двоен држач за идентификација

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна

3

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

4

Внатрешна јакна со ракави

Џебови со утоплување

Затегач за мажетни со чичак

Манжетна од плетиво

Можност за апликација

RT27 5

8

внатрешниот јакна промени

13

Високо видлива 7-во-1 јакна за сообраќај RIS EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 EN 343 CLASS 3:3 EN 342 0.416M².K/W (B), X,2,2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

RIS

ANSI/ISEA

3279

Оваа високо иновативна 7 во 1 јакна е наменета за секоја ситуација. Водоотпорна, овозможува кожата да дише и изработена според највисоките EN стандарди. Оваа јакна има многу карактеристики и предности како што се доволно простор за скалдирање, скриена качулка во јаката и јака обложена со флис. 100% Прозрачен полиестер, Oxford ткаење финиш за отпорност на дамки 190g Надворешен дел: 100% полиестерска мрежа, 60g Внатрешен дел: 65% полиестер, 35% памук, 70g Внатрешен дел: 100% Полиестер, 160g Портокалова XS-4XL

4XL

6

Елек со 2 лица

7

Утоплување

XS

Водоотпорност и прозрачност по највисоките стандарди PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 45 45

45

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:36


7X1 ДИШЛИВОСТ ЈАКНА

7x1

Крагња со постава од флис

Капуљача што се вади

Јамка (држач) за радио Држач за картичка за идентификација

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна

3

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

Рефлекс цевка

4

Внатрешна јакна со ракави

Повеќе џебови

Затегач за мажетни со чичак

1

Надворешна јакна

Можност за апликација

S426

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:3 EN 342 0.416M².K/W (B), X,2,2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

8

5

внатрешниот јакна промени

13

6 46

Елек со 2 лица

6

Hi-Vis 7-in-1 Contrast Traffic Јакна

RIS 3279

Високо иновативна и функционална јакна која нуди седум комбинации за носителот. Оваа повеќенаменска јакна е адаптибилна на сите временски услови и е сертифицирана според највисоките стандарди за водоотпорност и дишливост. Карактеристиките вклучуваат утоплување од флис за оптимална топлина и комфор, јамка за радиостаница, D-прстен, држач за ID, мнозинство џепови за обилно складирање, рефлексивни ленти, мобилна капа и пристап за штампа за корпоративно брендирање. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Надворешен дел: 100% Полиестер меш, 60g. Внатрешен дел: 65% Полиестер, 35% Памук, 70g Внатешност: 100% полиестер, 160g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-4XL

Утоплување

4XL

Фантастична јакна - седум начини за носење

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 46 46

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:36


ДИШЛИВОСТ ЈАКНА Џебот за идентификација може да биде видлив или скриен

Јамка (држач) за радио

Подстава од мрежа за максимална прозрачност

Крагња со постава од флис

S760 12

11

Јакна Hi-Vis 2-Tone Breathable EN ISO 20471 CLASS 2 EN 343 CLASS 3:2

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Body: 100% Polyester Mesh 60g Sleeve: 100% Polyester 60g Жолта/Темно сина XS-4XL Портокалова/Темно сина S-XXL

4XL XS

Четири начини да го носат Ракави кои се вадат

S760 Приспособување со помош на врвца на половината

S769 18

Работничка јакна Hi-Vis 2-Tone EN ISO 20471 CLASS 1

Ова паметно дизајнирано парче облека е идеално и практично за секоја сит уација. Отстранливите ватирани ракави ја преобразуваат оваа јакна во елек кога се отстранети, а повеќето џебови нудат доволно простор за складирање.

7

4XL XS

1

Можност за апликација

Со ракави

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Труп: 100% Полиестерски Peach finish, 100g Ракави: 100% Полиестер, 60g Труп: 100% Полиестер, 160g Ракави: 100% Полиестер, 80g Жолта/Темно сина XS-4XL , Портокалова/Темно сина S-XXL Облека со две лица

2

Без ракави

3

Со ракави, двострано

4

Без ракави, двострано S769

Максимална надворешна заштита PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 47 47

47

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:37


ДИШЛИВОСТ ТКАЕНИНА СТИЛ

EN343

ОБЛОЖЕНИ

CLASS 3:3 CER T IFIED

хауба што може да се сокрие

Скриен џеб за телефон

S461

Капуљача што се вади

Дишливи модели со високи перформанси. RT61

Внатрешен граден џеб

24

Високо видливи работнички пантолони со отвори за воздух EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 EN 343 CLASS 3:3

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Портокалова XS-5XL

5XL

RIS 3279

Целосно еластичен колан

XS

Страничен пристап

RT34 Внатрешни ребрести манжетни

12

4

RT34

S461 RT34 - Капуљача што се вади

S461 -хауба што може да се сокрие

48

Високо видлива јакна Breathable RIS EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 EN 343 CLASS 3:2 EN 342 0.503M² K/W(B), X, 3, 2

RIS 3279

Високо видлива јакна, ткаенина што дише EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:2 EN 342 0.503M² K/W(B), X, 3, 2

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g RT34: Портокалова S-XXL S461: Жолта S-3XL

RT61 Ногавици со патент

Комбинација на функционалност,перформанси и удобност

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 48 48

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:37


ДИШЛИВОСТ ЛИГАВЧЕ И БРЕЈС

EN343 CLASS 3:3 CER T IFIED

Приспособливи врвци

Повеќе џебови Еластична задница Повеќе џебови Џеб за мобилен Џеб за мобилен

Нашиен џеб Приспособливо станично отварање

Нашиен џеб

Double rule Џеб

Double rule Џеб

Заштита од лоши временски услови Ногавици со затегач за подесување

S388 24

S488

Hi-Vis трегер панталони - без постава RIS

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 (ORANGE ONLY) EN 343 CLASS 3:3

3279

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Портокалова, Жолта S-3XL

6

24

6

Жолта/Црна Жолта/Темно сина

Портокалова/Темно сина

Работнички трегер пантолони - без постава EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 (ORANGE ONLY) EN 343 CLASS 3:3 ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E

RIS 3279

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Портокалова/Темно сина, Жолта/Црна, Жолта/ Темно сина S-3XL

Водоотпорни прозрачни модели, водечки во индустријата PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 49 49

49

01/08/2017 12:05 21/08/2017 08:37


ДИШЛИВОСТ ЈАКНА

Капуљача што се вади

Railway Group стандардот го одредува минималниот степен на висока видливост кој треба да го поседува облеката која е наменета за железничката индустрија

Скриен џеб за телефон

Certificate of Verification RT60

12

4

Внатрешен граден џеб

Јакна Hi-Vis Breathable

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:3

Премиум лесна јакна сертифицирана според највисоките стандарди за водоотпорност и прозрачност.Оваа јакна нуди неспоредлива заштита од сите временски услови и комфор на корисникот.Издржлива, функционална и toсоставена This is certify that од мобилна скриена капа, многубројни џепови, јамка за радиостаница и меш постава за оптимален комфор и топлина.

Portwest Clothing Ltd

100% полиестер, 300D Oxford

Supplier Number: 059616 плетка, полиуретански премаз,

прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g is now a verified supplier on RISQS. 100% Полиестерска мрежа 60g

RIS

Жолта S-3XL Портокалова S-3XL

3279

Крагња со постава од флис

RT60 Капуљача што се вади

John Green Chairman, RISQS Board Subscription Expiry Date: 03 September 2017

Можност за апликација Achilles Information Limited

1

RT62

30 Western Avenue, Milton Park, Abingdon, OX14 4SH, United Kingdom |T: +44 (0)1235 861118|F: +44 (0)1235 838054|E: enquiries@achilles.com www.achilles.com

12

Високо видлива бомбер јакна

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:3 Лесна и практична јакна која нуди неспоредлив микс на материјал кои и дозволува на кожата да дише, водоотпорност и ветроотпорност. Се состои од мобилна сокриена качулка за лесно складирање, многубројни џепови, пристап за штампа, странична еластичност, јака обложена со флис и мрежеста постава за оптимална топлина и комфор.

4

RIS

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g 100% Полиестерска мрежа 60g Жолта S-3XL Портокалова S-3XL

3279

Скриен џеб за телефон

50

RT62

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 50 50

Можност за апликација

Извонредна отпорност на триење 01/08/2017 14:40 17/08/2017 08:37


Супериорен водоотпорен и дише технологија

Капуљача што се вади

Може да се носи со интерактивни руно F300 (Се продава одделно) F300

Сокриен џеб за мобилен телефон

RT63 12

95

Високо видлива јакна за сообраќај со отвори за воздух (Интерактивен) RIS EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 EN 343 CLASS 3:3

4

3279

Јакна со висок квалитет, јакна која може да се спои со меките блузони за да се обезбеди дополнителна изолација. Водоотпорна и со отвори за воздух според највисоките стандарди, оваа јакна има повеќе функции, вклучувајќи качулка која се извлекува, повеќе џебови за складирање и рефлексивни ленти за максимална прегледност. 100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g 100% Полиестерска мрежа 60g Портокалова S-3XL

Целосно еластичен колан

Затегач за мажетни со чичак

RT63

Можност за апликација

S487 24

Работнички пантолони прозрачни Hi-Vis EN ISO 20471 CLASS 1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:3 ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E

RIS 3279

Овие дишливи панталони се изработени од прозрачна водоотпорна ткаенина. Имаат странични отвори во долниот дел на ногата за лесно и брзо облекување. 100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Жолта S-3XL Портокалова S-XXL

Прозрачно класа 3:3

Ногавици со патент

S487

Екстремна прозрачност со максимална заштита од временски услови PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 51 51

51

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:37


5X1 PARKA ЈАКНА

Пет начини на носење на облеката

Изворедна вредност

5x1 хауба што може да се сокрие

Сокриен џеб за мобилен телефон

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна

3

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

Мажетни со затегач за подесување

4

1

Внатрешна јакна со ракави

S766

7

52

Утоплување

Надворешна јакна

Двоен патент

Суштинска 5 во 1 јакна

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.421M².K/W (B), X,3,2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

12

5

Водоотпорен со снимено шевовите

ANSI/ISEA

RIS 3279

Прилагодлива и функционална јакна која нуди одлична вредност за парите. Надворешната обвивка содржи два големи џебови, прилагодливи ракави и скриена качулка, додека внатрешниот дел има водоотпорена јакна и монтажни флуоресцентни руно ракави, 2 пространи странични џебови и има темни ленти за заштита од нечистотија. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g Надворешен дел: 100% Polyester Mesh, 60g Внатрешен дел: 100% Полиестер Флис, 280g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S - 3XL

Гарантирана топлина во екстремно ладни услови

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 52 52

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:37


5X1 PARKA ЈАКНА

5x1

Достапно во 5 бои 1

Надворешна јакна

хауба што може да се сокрие

4XL XS

Жолта/Црна

S768 12

6

Црвена/Темно сина

Жолта/Сива

Јакна Hi-Vis Executive 5-во-1

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.421M².K/W (B), X,3,2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Надворешен дел: 100% Полиестер решетката 60g Внатрешен дел: 100% Полиестер Флис, 280g Жолта/Црна ,Жолта/Сива, Портокалова/Темно сина, Жолта/ Темно сина Црвена/Темно сина

2 Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

Жолта/Темно сина

Портокалова/Темно сина

Иновативен изглед погоден за сите прилики. Надворешниот дел од јакната има два големи џеба со затворање на чичак трака и скриена капуљача, додека внатрешниот дел од јакната има мобилни ракави, голем џеб за мобилен телефон/радио приемник и Има целосна EN ISO 20471 Класа 3 сертификација.

Yellow/Black Red/Navy Yellow/Grey Orange/Navy Yellow/Navy

Reg S - 4XL S - 3XL S - 3XL S - 4XL XS - 4XL

3 Надворешна јакна со внатрешна јакна

4

Внатрешна јакна со ракави

5

Утоплување

Извонредно 5-во-1 Jacket System - Решение за сите сезони PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 53 53

53

01/08/2017 14:40 12/08/2017 08:37


4X1 PARKA ЈАКНА

4x1

Вистински лидери на пазарот

хауба што може да се сокрие

Внатрешен граден џеб

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

3

Утоплување

Внатрешни ребрести манжетни Можност за апликација

S468 12

8

4 54

1

Надворешна јакна

Јакна Hi-Vis 4-во-1 Traffic

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N А високо иновативна и функционална јакна која ги нуди сите карактеристики и неопходни стандарди на нашиот Hi-Vis опсег, S468 е вистински лидер на пазарот. Водоотпорен школка од оваа облека обезбедува заштита од влажно време кога се носи самостојно. Оваа јакна, исто така, вклучува и тежест стил на тело S469. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g Портокалова, Жолта XS-5XL

ANSI/ISEA

RIS 3279

5XL XS

Елек со 2 лица

Разновидни 4 во 1 јакни

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 54 54

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:37


4X1 PARKA ЈАКНА

4x1

Нови иновативни карактеристики: Ултра светла сребрена рефлективна капуљача за максимална видливост во услови на слаба видливост

хауба што може да се сокрие

Откријте прекрасен дизајн

Внатрешен граден џеб

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

Внатрешни ребрести манжетни

3

Утоплување Можност за апликација

S471

Hi-Vis 4-in-1 Contrast Traffic Јакна EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:1

12

8

1

Надворешна јакна

RIS 3279

Современиот дизајн на оваа разновидна 4 во 1 јакна кој нуди 2 комбинации: лесна јакна, лесна јакна со утоплување, утоплување, и утоплување во друга боја.Комфорна и практична оваа јакна се адаптира на сите временски услови и обезбедува целосна видливост при слаба светлина.Карактеристиките вклучуваат многубројни џепови за обилно складирање, сокриена капа за лесно складирање, залепени рабови за комплетна заштита од ветер и вода, пристап за штампа за корпоративно брендирање. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

4

Елек со 2 лица

Иновативен рефлективен аспиратор за максимална видливост PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 55 55

55

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:37


ВАТИРАНИ ЈАКНА

хауба што може да се сокрие

ОБЛОЖЕНИ

Сертифициран по 50x мие S460 12

Внатрешен граден џеб

Јакна Hi-Vis Traffic

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.503M2 K/W(B), X, 3, 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

ANSI/ISEA

RIS 3279

Потполно сертифицирана водоодбојна јакна. Издржлива, практична и со многу детали како што се врвци на капуљачата, бленда на предницата со дрикери и многу џебови.

4

8XL

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта XXS-8XL Портокалова S-5XL

XXS

Капуљача што се вади

S460

RT30 12

4

RT30

56

5XL

Високо видлива јакна за сообраќај

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.503M2 K/W(B), X, 3, 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

ANSI/ISEA

RIS 3279

Сертифицирана од страна на Railway Group Standard RIS 3279, оваа јакна ги исполнува строгите барања за безбедност пропишани според стандардот. Има залепени шавови за водоотпорност и големи џебови за скалдирање. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Најлон 60g 100% Полиестер 170g Портокалова XS-5XL

XS

Супер лесни изолација својства

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 56 56

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:38


ВАТИРАНИ ЈАКНА

R460

ОБЛОЖЕНИ

2x1

хауба што може да се сокрие

Отстранлива подстава

Скриен џеб за телефон

R460 12

4

4XL

Работничка јакна RWS Traffic EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.503M² K/W(B), X, 3, 2

Рефлексивните ленти на оваа популарна стилизирана traffic јакна се во RWS конфигурација. Со комбинирање на тешко 100% полиестерско платно и солидна 300D Оксфорд ткаенина, оваа јакна е идеалена за работа на отворено. Мноштвото џебови обезбедуваат доволно простор за складирање. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g Мобилна постава: Полиестер 60g/ Полнење 170g Портокалова S-4XL

хауба што може да се сокрие

R460

Капуљача која се приспособува со помош на врвца

Шавови залепени со лента

Скриен џеб за телефон

RWS колекција Екстра рефлектирачка трака S462 12

Јакна Hi-Vis Classic Two Tone EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1

Комбинација на модерен изглед со квалитетна доработка. Дизајнирана за да ве задржи суви и топли, обезбедувајќи висока видливост и е погодна за сите временски услови. Има џеб за мобилен телефон и капуљача.

4

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта/Црна S-3XL

Остар дизајн и перформанси

Затегач за мажетни со чичак

S462

Квалитет поместена јакни - Идеални за ладно време PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 57 57

57

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:38


ВАТИРАНИ ЈАКНА

ОБЛОЖЕНИ

хауба што може да се сокрие

Фантастично задржување на топлина

Внатрешен граден џеб

Портокалова/Црна

Портокалова/Сива

S467

Внатрешни ребрести манжетни

Портокалова/Темно сина

Силна заштита од ветар и дожд Скриен џеб за телефон

12

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.503M² K/W(B), X, 3, 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

4

ANSI/ISEA

RIS 3279

Оваа двобојна јакна има многу тестирани карактеристики и контрасни комбинации. Со потполно залепени шавови гарантира водоотпорност, оваа јакна е вистински лидер на пазарот.

5XL XS

58

Високо видлива двобојна јакна за сообраќај

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Портокалова/Црна, Портокалова/Сива S-3XL Портокалова/Темно сина XS-5XL

Светска класа висока заштита Видливост

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 58 58

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:38


ВАТИРАНИ ЈАКНА

ОБЛОЖЕНИ

6 Врвен бои хауба што може да се сокрие

S466 12 Џеб за мобилен

Јакна Contrast Traffic

Контрасните бои го прават овој артикал популарен избор од страна на нашите корисници.Дизајниран е да ве задржи суви и топли со дополнителна видливост, наменет е за сите временски услови. Овој артикал е целосно водоодбоен и се состои со капуљача со врвци, плетени манжетни и двострани предни патенти со клапна со копчиња.

4

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта/Темно сина, Жолта/Црна, Жолта/Сива, Жолта/Светло сина, Жолта/Зелена Црвена/Темно сина

5XL XS

Yellow/Grey Yellow/Black Yellow/Royal Yellow/Green Red/Navy Yellow/Navy

Жолта/Светло сина

Reg S - 3XL S - 3XL S - 3XL XS - 3XL S - 3XL XS - 5XL

Зимски комбинезон Заштита од екстремно студено време до -40°C

Жолта/Сива

Жолта/Црна

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.503M2 K/W(B), X, 3, 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

Жолта/Зелена

Црвена/Темно сина

Жолта/Темно сина

Лесна изолација за олеснување на движењето PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 59 59

59

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:38


ТРОЈНА ТЕ ХНОЛОГИЈА HI-VIS Por t west Glow tex™ Triple Technology г и корис ти најновите иновации во технологијата што емитува светлина за да обезбеди дека носителот постигнува највисоко ниво на заштита во облека со висока видливост.

Д

Д

Л

Д

Д

Првата голема технологија за зацврстување на патентите за повеќе од 100 години, видете на страница 7 за повеќе информации

СОЛАРНА ТЕХНОЛОГИЈА

1

2

етроре лективна лента HiVisTex

3

Г

е ит ва

GLOWTEX е заштитен знак на Portwest.

Водоотпорен со снимено шевовите

3 начини на носење

3x1

Капуљача што се вади

Одвојува ракави, крзно лагер и крзно јака

1 1

Преден D - прстен

Обложена со крзно

G465 12

8

2

Без постава од крзно

3

Утоплување

Јакна 3-во-1 Glowtex EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1

Оваа 3-во-1 бомбер јакна користи високо иновативна тројна технологија Glowtex. Нуди напредна видливост со комбинирање на флуоресцентна ткаенина, Има високо видливата рефлексивна лента и Glowtex фосфоресцентната лента која свети во мрак. Поставата со монтажно крзно и јака во комбинација со ракави на кои се вадат ја прават оваа облека извонредно прилагодлива.

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% полиестер крзнено полнење, 400g Ракав: 100% полиестер, 120g ребрести Жолта/Темно сина S-3XL ракави *Регистриран дизајн на Европската заедница

Ребрест колан

60

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 60 60

свети во темница 01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:38


EZEE ZIP CLOSURE

G456

Glowtex Ezee Zip Executive Елек EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

60

7

G475

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта S-5XL, Портокалова S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

Glowtex Executive Јакна EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

48

7

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

СТУД ЗАТВОРАЊЕ

G476

RIS 3279

60

6

5XL

3279

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

ANSI/ISEA

RIS

Елек Glowtex Executive

G470

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта S-5XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

5XL

Елек со тројна технологија EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

100 10

6

RIS 3279

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S/M-XXL/3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

Најновата иновација во кои емитуваат светлина технологија PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 61 61

61

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:38


3X1 BOMBER ЈАКНА

3x1

3 начини на носење

Капуљача што се вади

Одвојува крзно јака

Ракави кои се вадат

Отстранлива подстава Јамка (држач) за радио

Џеб за мобилен

1 Обложена со крзно

Повеќе џебови

2 Без постава од крзно ребрести ракави

C467 12

Hi-Vis 3 во 1 Bomber јакна

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:1

RIS 3279

Оваа повеќенаменска и практична 3 во 1 јакна нуди зголемена видливост на носителот и целосна заштита од временските неприлики.Оваа јакна е прилагодлива може да биде носена во три различни комбинации. Оваа јакна поседува бројни карактеристики како што се: многу џепови за обилно складирање, ребраста манжетна и раб за сигурно прилегање, мобилна капуљача и крзнена јака.

8

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g Отстранлива подстава: 100% Полиестерско вештачко крзно 365g ракави: 100% Полиестерско полнење (вата), 120g Портокалова, Жолта S-3XL

3 Утоплување

62

Врвна комфорна јакна со постава од крзно

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 62 62

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:38


3x1

Капуљача што се вади

Одвојува крзно јака

3 начини на носење

Отстранлива подстава Џеб за мобилен

1 Обложена со крзно

Шавови залепени со лента

Жолта/Светло сина

2 Без постава од крзно

6XL XS

Жолта/Светло сина

NEW COLOUR

C465 12

3 Утоплување

Жолта/Светло сина

Hi-Vis Контрастна Bomber Јакна EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

ребрести ракави ANSI/ISEA

RIS 3279

8

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестерско вештачко крзно 365g ракави: 100% Полиестерско полнење (вата), 120g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина, Жолта/Црна, Жолта/Сива, Жолта/ Светло сина Црвена/Темно сина

Yellow/Royal Red/Navy Orange/Navy Yellow/Black Yellow/Grey Yellow/Navy

Reg S - 3XL S - 3XL S - 5XL S - 3XL S - 3XL XS - 6XL

Ракави кои се вадат

Црвена/Темно сина

Портокалова/Темно сина

Жолта/Црна

Жолта/Сива

Жолта/Темно сина

Јакна 3 во 1 PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 63 63

63

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:38


3X1 BOMBER ЈАКНА

3x1

Откријте прекрасен дизајн

Капуљача што се вади

Ракави кои се вадат

1 Обложена со крзно

Затегач за мажетни со чичак

2 Без постава од крзно Отстранлива подстава

C466 12

Hi-Vis Класична Bomber Јакна

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

Издвојте се од толпата со класичната bomber јакна. Вклучува карактеристики како мобилно утоплување од крзно, мобилни ракави и мобилна јака правејќи ја прилагодлива на сите временски услови. Други карактеристики вклучуваат ID џеп, сигурносен џеп на ракав и контрастни црни панели.

8

3 Утоплување

64

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестерско вештачко крзно, 365g ракави: 100% Полиестерско полнење (вата), 120g Портокалова/Црна S-3XL, Жолта/Црна S-4XL

4XL

Комбинација на целосна безбедност со најсовремен дизајн

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 64 64

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:39


2X1 BOMBER ЈАКНА

2x1

Отстранлива подстава

Одвојува крзно јака хауба што може да се сокрие

1

Преден D - прстен Џеб за мобилен

S464

Портокалова

Жолта 1

ОБЛОЖЕНИ

Крагња со постава од флис

Двоен украсен пластичен патент

S464

12

2

Ракави кои се вадат

8

2

C468

12

4

Можност за апликација

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 65 65

C468

Бомбер контраст јакна Плус EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестерско вештачко крзно 365g Жолта 3 нијанси S-3XL Портокалова три бои S-XXL

RIS

HI-Vis 2 во 1 јакна

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) 3279 GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.503M² K/W(B), X, 3, 2 100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Портокалова/Темно сина, Жолта/ Темно сина S-3XL

2 во 1 Одела за сите сезони

65

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:39


BOMBER ЈАКНА

ОБЛОЖЕНИ

Крагња со постава од флис

хауба што може да се сокрие

Широк ранг на достапни величини. XXS - 8XL Внатрешен граден џеб

ван а д о р п Нај Можност за апликација

S463

8XL

12

XXS

4

Јакна Hi-Vis Bomber

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.503M2 K/W(B), X, 3, 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

S463

ANSI/ISEA

RIS 3279

Удобноста и квалитетот се клучевите за популарноста на овај артикал кој нуди заштита, сигурност и водоодбојност. Се копча со патент со две машиници на предницата и плетени манжетни.

Скриен џеб за телефон

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта XXS-8XL Црвена S-3XL Портокалова S-5XL

66

Фантастично задржување на топлина

PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 66 66

01/08/2017 14:16 12/08/2017 08:39


BOMBER ЈАКНА

ОБЛОЖЕНИ

RT32 12

Капуљача што се вади

Високо видлива бомбер јакна, RIS EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.503M² K/W(B), X, 3, 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

Крагња со постава од флис

4

ANSI/ISEA

RIS

Коплетно обложена со постава, RT32 нуди комфорно движење и е комбинирана со сета наша вообичаена заштита и отпорност на временски влијанија. Целосно сертифицирана според RIS 3279 за употреба во железничката или слични индустрии. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Портокалова XS-5XL

3279

4 џебови

RT32

12

XS

Внатрешни ребрести манжетни

Можност за апликација

Квалитет поместена јакни - Идеални за ладно време S266

5XL

Јакна Hi-Vis Two Tone Bomber ОБЛОЖЕНИ EN ISO 20471 CLASS 3

хауба што може да се сокрие

Џеб за мобилен

RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:1

Јакна која е целосно сертифицирана, во две бои претставува новиот додаток на колекцијата Hi-Vis. Квалитетно е обложена што овозможува гаранција за задржување топлина, а заварените рабови нудат заштита од вода и 100% сувост.

4

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Портокалова/Темно сина, Жолта/ Темно сина S-3XL

RIS 3279

S266

Супериорен водоотпорен технологија PW17_HiVis_1_MASTER.indd PW17_HiVis_1_TEXT.indd 67 67

67

01/08/2017 14:42 17/08/2017 08:39


ВАТИРАНИ ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

ОБЛОЖЕНИ

ОБЛОЖЕНИ Јамка (држач) за радио

хауба што може да се сокрие

Приспособливи врвци Тока која лесно се отвара Повеќе џебови

Внатрешни ребрести манжетни

Нашиен џеб Double rule Џеб

Ватена постава за максимална топлина Ногавици со патент за лесно монтирање врз работата чизми

Ногавици со патент Ногавици со патент

S489 18

6

Работнички пантолони со прерамки - соRIS постава 3279 EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.420M2 K/W(B), X, 3, 2

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

68

S485 8

5

Работнички комбинезон Contrast, со подстава EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.420M2 K/W(B), X, 3, 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

ANSI/ISEA

RIS 3279

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Портокалова/Темно сина S-4XL , Жолта/Темно сина S-6XL

6XL

Гарантирана топлина во екстремно ладни услови

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 68 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 68

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:42


ВАТИРАНИ BODYWARMER

ОБЛОЖЕНИ

Интерактивен патент

Одговара со моделот S468

Облека со две лица

2 начини да се носат

54

S469 18

Елек Hi-Vis Reversible

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) ANSI/ISEA 107-2015 TYPE R CLASS 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

4

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 65% полиестер, 35% памук 260g 100% Полиестер, 200g Жолта XS-5XL, Портокалова S-5XL

Постава од 5XL штепана вата за XS изолација

S469

RIS

ANSI/ISEA

3279

ОБЛОЖЕНИ Јамка (држач) за радио

Џебови со патент

Нов двоен држач за идентификација

S267 18

6

Високо видлив двобоен елек EN ISO 20471 CLASS 2

S267

Класичен елек со модерни две бои. Мултифункционални џебови вклучувајќи џеб за паметен телефон, а дополнителната мека вата ги задржува носителите топли. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 160g Жолта/Темно сина S-3XL

Внатрешен граден џеб

Со подстава

Нуди удобност, разноврсност и функционалност PW17_HiVis_2_MASTER.indd 69 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 69

69

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:43


ВОДООТПОРЕН НАД ПАНТАЛОНИТЕ

Со високи перформанси водоотпорна заштита Целосно еластичен колан Целосно еластичен колан Страничен пристап

Страничен пристап

Жолта/Црна Портокалова/Темно сина

Ногавици со затегач за подесување

S480 24

Работнички пантолони Hi-Vis Traffic EN ISO 20471 CLASS 1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E AS/NZS 1906.4:2010

3279

Овие пантолони се дизајнирани да се заштитат од дожд и ветар, но даваат и одлични спецификации во индустријата.Имаат еластична трака во половината и прилагодливи ногавици што ги прави удобни за носење и доста популарни.

6XL 70

S486

RIS 24

Жолта/Темно сина

Ногавици со затегач за подесување

Виско видливи двобојни работнички RIS пантолони 3279 EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E

Овие лесни, екстремно водоотпорни над-панталони се практичен избор за на ветер и дожд. Карактеристиките вклучуваат еластична половината, прилагодливи ногавици, дизајн во две бои и страничен пристап.

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Reg:Портокалова S-3XL Жолта S-6XL Висок: Жолта M-XXL Reg:Црвена S-XXL

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL, Жолта/Црна S-5XL

5XL

Целосна заштита од временските услови

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 70 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 70

31/07/2017 14:49 17/08/2017 10:43


Идеален за железничката индустрија

ОБЛОЖЕНИ

Полуеластичен колан Заден џеб

Целосно еластичен колан

Страничен пристап

Ногавици со патент

Ногавици со патент

RT31 24

Високо видливи панталони за сообраќај, RIS EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 EN 343 CLASS 3:1

3279

Дизајнирани за железничката или други индустрии, овие панталони имаа странични отвори на ногавиците со патенти за полесно да се облекуваат преку други панталони. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g Портокалова S-3XL

S686

RIS 18

4

Hi-Vis Contrast панталони-со постава EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 (ORANGE ONLY) EN 343 CLASS 3:1

RIS 3279

Паметно дизајнирани зимски панталони кои му овозможуваат на носителот да биде видлив, безбеден, топол и сув во сите временски услови.Флуоресцентната ткаенина и ретро-рефлективната лента нудат одлична заштита во услови на слаба светлина, додека штепаната вата ја чува топлината и комфорот на носителот. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-XXL

трокреветни шиење за дополнителна издржливост PW17_HiVis_2_MASTER.indd 71 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 71

71

04/08/2017 12:43 12/08/2017 10:41


MESH НАРЕДЕНИ ЈАКНА

Извонреден квалитет и вредност Информации за ткаенината

Оваа цврста ткаенина е направена од 150 Denier 100% полиестерски предиво за барајќи работни средини. 150D има одлична отпорност на солзи и абење, дозволувајќи им на облеката да трае подолго. Оваа ткаенина е издржлива и водоотпорна за да му помогне на корисникот да се исуши во несакани околини.

хауба што може да се сокрие

Мажетни со затегач за подесување

Можност за апликација

S160 24

2

Јакна Hi-Vis Lite Lite Traffic

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 Нуди одличен квалитет за непобедлива цена.S160 има патент на целата предница со бленда која се копча со чичак трака, сечени џепови во пределот на колковите и прилагодливи манжетни со потисни копчиња.

Подстава од мрежа за максимална прозрачност

100% Полиестер, 150D Oxford плетка, PVC премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Портокалова, Жолта S-3XL

72

Максимална Лесни ефикасноста

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 72 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 72

31/07/2017 14:52 17/08/2017 10:43


хауба што може да се сокрие

Мека луксузна јака обложена со руно

Јамка (држач) за радио

S166 12

Двобојна лајт јакна за сообраќај EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1

Одлична светла јакна во две бои и дополнувања како што се јамка за радио приемник, длабоки џебови, прилагодливи манжетни, двоен штеп на критичните места.

4

100% Полиестер, 150D Oxford плетка, PVC премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Жолта/Темно сина S-3XL

Гарантирана заштита

Контрастна на руно јака Скриен џеб за телефон Двојно сошиени шавови

S166

Мажетни со затегач за подесување

Преден D - прстен Можност за апликација

S161 12

Јакна Hi-Vis Lite Bomber

Јамка (држач) за радио

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1

Овој нов одличен додаток на колекцијата Hi-Vis со сензационална вредност за цената. Комбинација е на функционалноста и иновативниот дизајн. Има квалитетна доработка и многу детали кои ја зголемуваат цврстината. Има странични џебови, јамка за радио приемник, еластична трака во појасот, прилагодливи манжетни на ракави, овој модел се истакнува меѓу конкуренцијата.

4

100% Полиестер, 150D Oxford плетка, PVC премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Жолта S-3XL

Подстава од мрежа за максимална прозрачност

S161

Можност за апликација Затегач за мажетни со чичак

Интелегнтно решение за потопло време PW17_HiVis_2_MASTER.indd 73 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 73

73

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:43


3X1 PARKA ЈАКНА

3x1

Најдобра вредност 3-во-1

3 начини на носење

хауба што може да се сокрие

Водоотпорен со снимено шевовите

Бленда на предница

Јамка (држач) за радио Држач за картичка за идентификација

Џеб за смартфон

Мажетни со затегач за подесување

Во комбинација на контрастни бои

1 Надворешна јакна со внатрешна јакна

S162 12

Високо видлива 3 во 1 лајт јакна EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1

Оваа 3-во-1 високо видлива 150D Оксфорд јакна е одлична вредност за парите и нуди комбинација на врвна флексибилност со иновативен дизајн. Надополнета со слоевити практични џебови, целосно затворање со патент, качулка на собирање и внатрешна самостојна руно јакна.

9

2 Надворешна јакна

74

100% Полиестер, 150D Oxford Weave, PVC премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 280g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

3 одвојува руно

Отстранлив мек луксузен руно

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 74 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 74

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:43


Информации за ткаенината

Изработена со 190T обично ткаено 100% полиестер издржливо предиво, цврста ткаенина за тешки услови. Ткаенината 150D е лесна и голема отпорност на триење и парање. Има внатрешен PVC премаз што ја прави ткаенината водоотпорна и има надворешен премаз за одбојност на вода и нечистотија кој помага да се зачува облеката чиста.

хауба што може да се сокрие

H443 24

Hi-Vis јакна за дожд Classic Contrast

Отвор за вентилација на грбот

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

2

ANSI/ISEA

Дизајнирана да овозможи висока видливост на носителот, сиг урност и сувост во сите временски услови. Оваа лесна стилска двобојна јакна има сокриена капа, големи џепови за обилно складирање и вентилација во грбот со окца. 100% Полиестер, 190T, Plain Weave, PVC премаз 200g окца: 100% Полиестерска мрежа, 60g Портокалова/Темно сина, Жолта/ Темно сина S-3XL , Жолта/Црна S-5XL

5XL Целосно еластичен колан

Внатрешни еластични манжетни

Жолта/Темно сина H443

Портокалова/Темно сина

Жолта/Црна

H444 24

Високо видливи класични контраст панталони за дожд

EN ISO 20471 CLASS 1 EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E Лесни и прак тични, овие стилски панталони овозможуваат комфор и заштита против различни временски услови. Еластични се во струкот за комфорт и лесни движења, странично закопчување за брзо облек ување, копчиња за прилагодување, залепени рабови за заштита од ветер и дожд.

Двојно сошиени шавови

Жолта/Темно сина

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 75 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 75

5XL

H444 Портокалова/Темно сина

100% Полиестер, 190T, Plain Weave, PVC премаз 200g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL, Жолта/Црна S-5XL

Ногавици со затегач за подесување

Жолта/Црна

75

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:44


Заштита од лоши временски услови H440 24

Hi-Vis Јакна за дожд

Отвор за вентилација на грбот

хауба што може да се сокрие Еластична врвца со приспособливи затегачи

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N Дизајнирана да го чува носителот видлив, безбеден и сув во сите временски услови, H440 е екстремно практична и водоотпорна. Нуди извонредна вредност за парите и совршено одговара со H441 Hi-Vis пантолоните за дожд. Оваа јакна може лесно да се завитка и да се складира кога не се користи.

2

100% Полиестер, 190T, Plain Weave, PVC премаз 200g Торзо: 100% Полиестерска мрежа, 60g Портокалова, Жолта XS-4XL

4XL XS

Целосно еластичен колан

H440 Еластични манжетни кои даваат дополнителна заштита

H441 24

Пантолони за дожд Hi-Vis

EN ISO 20471 CLASS 1 EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E AS/NZS 1906.4:2010 Исто како и јакната за Hi-Vis Rain, нашите пантолони Hi-Vis Rain се лесни и многу практични. Тие можат да се облечат над обични работнички пантолони и се добива потполна водонепропусност. 100% Полиестер, 190T,Plain Weave PVC премаз 200g Жолта XS-4XL Портокалова S-3XL

4XL H441

76

Ногавици со затегач за подесување

XS

Зголемена отпорност на Триење и Парање

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 76 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 76

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:44


Подолга јакна со должина 100cm хауба што може да се сокрие

хауба што може да се сокрие

Јамка (држач) за радио

Еластични манжетни кои даваат дополнителна заштита Длабоки џепови за складирање

Внатрешни еластични манжетни Длабоки џебови за складирање

Должина на грб: 122cms

Доделува Вредност и Стил H442 24

2

H445

Hi-Vis Палто за дожд 100цм EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1

18

100% Полиестер, 190T,Plain Weave PVC премаз 200g Торзо: 100% Полиестерска мрежа, 60g Портокалова, Жолта S-4XL

2

Високо видливо палто 122цм

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

100% Полиестер, 190T,Plain Weave PVC премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Жолта S-5XL

4XL

5XL

Лесни и долги палта за целосна заштита PW17_HiVis_2_MASTER.indd 77 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 77

77

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:45


Информации за ткаенината

Sealtex™ Ultra е прозрачна ткаенина со PU премаз на флесибилен 100% полиестер, 185г. Го исполнува стандардот за висока видливост EN ISO 20471.

S491

Водоотпорни шавови заварени на висока фреквенција за заштита од дожд

Бенефиции на облеката:

в о д о о т п о р н о с т, ветроотпорност и прозрачност, hие гарантираме дека овој опсег ќе ве загрее и ќе се исуши во неповолни услови. Cо заварен спој Чувајте дожд и ветерот и издржливата ткаена ткаенина лесно може да се избрише чиста, овозможувајќи облеката да изгледа добро и да трае подолго.

хауба што може да се сокрие

Флексибилна растеглива ткаенина, лесна за чистење

Мажетни со затегач за подесување

S491 24

Јакна Sealtex Ultra, без подстава (жолта) EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

Оваа Sealtex Ultra Jacket јакна е со извонреден квалитет, направена од единиствен лесен материјал кој е прозрачен, водоодбоен и ветроотпорен.

S493

2

78

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 78 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 78

Sealtex Ultra колекција 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Жолта XS-5XL

ANSI/ISEA

5XL XS

Заварени шавови за максимална водоотпорност 31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:45


хауба што може да се сокрие

RT50 24

2

Јакна Sealtex Ultra - без подстава EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:2

Артикал со беспрекорен квалитет кој нуди непоредлива видливост и заштита од дожд здружена со одличен комфор. Изработена е од екстра лесна ткаенина кој обезбедува голема прозрачност, водонепропуснот и ветрооотпорност. Има скриена капуљача, манжетни со подесување и пространи џепови. Sealtex Ultra колекција 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Портокалова S-3XL

хауба што може да се сокрие Бленда на предница Мажетни со затегач за подесување

RT50

Бленда на предница

Отпорна на кинење и на габички S496 24

2

Јакна Sealtex Ultra Two Tone EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:2

Оваа јакна е направена од единствена лесна ткаенина која е комбинација на прозрачност од една и водоодбојност и ветроотпорност од друга страна. Има капуљача, патент на предницата со бленда на дрикери кои штитат од лошите временски услови. Sealtex Ultra колекција 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Жолта/Темно сина S-XXL

Мажетни со затегач за подесување

S496

Висока технологија за флексибилни ракавици PW17_HiVis_2_MASTER.indd 79 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 79

79

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:45


ОБЛОЖЕНИ

Крагња со постава од флис

хауба што може да се сокрие

S498 12

Јакна Sealtex Ultra Bomber (жолта) EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1

Користејќи ја нашата Sealtex Ultra ткаенина, оваа модерна Bomber јакна е многу популарна кај оние кои бараат најголема удобност од артикалот кој го носат. Водоодбојна е и ветронепропусна. Sealtex Ultra колекција 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g 100% Полиестер 60g Труп: 100% Полиестерско полнење, 170g Ракави: 100% Полиестерско полнење, 100g Жолта S-XXL

4

хауба што може да се сокрие

Внатрешен граден џеб

S498 Можност за апликација

Внатрешни ребрести манжетни

ОБЛОЖЕНИ

S490 12

3

Јакна Sealtex Ultra, со подстава

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

Целта на оваа јакна е да бидете видени и да се чувствувате удобно кога ја носите.Лесниот материјал од кој е изработена е многу прозрачен, водоодбоен и ветронепропусен. Оваа јакна е поставена за да ја задржи вашата топлина во ладните денови.Има монтажна капуљача. Sealtex Ultra колекција 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g 100% Полиестер 60g Труп: 100% Полиестерско полнење, 170g Ракави: 100% Полиестерско полнење, 100g Жолта S-3XL

Внатрешни ребрести манжетни

Длабоки џебови за складирање

S490

80

Фантастично задржување на топлина

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 80 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 80

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:45


Супериорен водоотпорен технологија Отпорна на создавање габички и на кинење, прозрачна ткаенина

Висока јака голема предна бленда за закопчување со патент

Целосно еластичен колан

Целосно еластичен колан

Еластични манжетни кои даваат дополнителна заштита

Ногавици со затегач за подесување

RT51 24

Ногавици со затегач за подесување

Работнички панолони Sealtex Ultra EN ISO 20471 CLASS 2 EN 343 CLASS 3:2

Sealtex Ultra колекција 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Портокалова S-3XL

S493 24

Ногавици со затегач за подесување

S495

Работнички пантолони Sealtex Ultra Reflective EN ISO 20471 CLASS 1 EN 343 CLASS 3:2 ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E

18

5XL XS

Sealtex Ultra колекција 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Жолта XS-5XL Портокалова S-3XL

Комбинезон Sealtex Ultra EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:2

Водонепропустен комбинезон со висока видливост и врвен квалитет. Ткаенината од која е направен е прилагодена за да се носи преку друга работна облека. Има дупла бленда преку патентот, странични отвори и скриена капуљача. Sealtex Ultra колекција 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Жолта S-3XL Портокалова S-3XL

Растреси ткаенини, PU обложени и со заварен спој PW17_HiVis_2_MASTER.indd 81 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 81

81

31/07/2017 14:54 17/08/2017 10:45


Бенефиции на облеката:

XRange НАСОЧЕН HI-VIS

сосема новиот X-опсег е иновативен и интересен концепт во високо видлива заштитна работна облека. Забележителнита конфигурација на X рефлексивни ленти на задната страна на секоја облека обезбедува максимална видливост за носителите во текот на двата услови бел ден и под осветлување на предните светла во мракот. Безбедносни карактеристики како што се капуљача која се вади и отсуството на клапи и врвки или лабаво лежење на телото осигоруваат дека облека нема да се фатат во машини. Ова гарантира побезбедна работана средина. Овие облека се идеално решение за безбедност за оние кои работат на фармите, во градините, парковите и други захтевни земјоделски средини на отворено.

Задница

Јамка (држач) за радио Џеб за мобилен Скриено копчање со патент

Нашиен џеб

Страничен еластичен колан

Манжетна од плетиво

Напредно дамка, масло и отстранување на отпадна завршница E052 18

5

82

X Hi-Vis комбинезон EN ISO 20471 CLASS 2

Овој нов комбинезон гарантира максимален комфор, издржливост заштита. Модерното контраст обојување, комбинирано со паметните решенија како скриен џеб за мобилен, радио јамка и плетени манжетни го прави идеално решение за професионалниот ранг. 65% полиестер, 35% памук 245g Жолта/Зелена S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

X ви овозможува да се гледа дури и кога се враќа твојот грб

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 82 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 82

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:45


3x1

Луксузни крзно поставата која може да се одвои

XRange НАСОЧЕН HI-VIS

3 начини на носење Капуљача што се вади Внатрешен граден џеб

Ракави кои се вадат

Џеб за мобилен

8 џебови за голем багаж

12

2

Со крзнена подстава

3

Утоплување

Јакна X Hi-Vis Bomber EN ISO 20471 CLASS 2 EN 343 CLASS 3:1

Разновидна и комфорна заштита против сите временски услови. Мобилната крзнена постава и јака во комбинација со мобилни ракави со патент докажуваат дека се работи за супер приспособливо парче облека. Бројните внатрешни и надворешни џепови овозможуваат одлична лична безбедност.

8

Со крзнена подстава

Манжетна од плетиво

Бидете видени од сите правци C565

1

Задница

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестерско вештачко крзно 365g ракави: 100% Полиестерско полнење (вата), 120g Жолта/Зелена S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

Ако можеш да го видиш нивното X, тие не можат да те видат PW17_HiVis_2_MASTER.indd 83 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 83

83

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:45


TEXO HIGH VISIBILITY

трокреветни шиење за дополнителна издржливост

TM

Л Бенефиции на облеката:

Џеб за мобилен

Оваа вредна колекција на работна облека е функционална, удобно се носи, се вклопува многу добро и е погодна за повеќе од работни средини. Боите и моделите кои ги нуди се совршени за корпорациско брендирање. Секоја облека е внимателно дизајнирана да вклучува клучни важни карактеристики како што се ергономски џебови за штитници за колена, џебови за безбедно складирање, џебови за метар и двојни зашиени засилен шавовите за дополнителна издржливост.

џеб со патент

Заден џеб

Еластична задница

Информации за ткаенината

Овие облееа се направени од издржлив, отпорен на дамки од 65% полиестер, 35% Памук 245g Kingsmill ткаенина. Оваа врвна цврста сертифицирани ткаенина гарантира високи перформанси и максимална удобност за носителите. Џеб за метар

Texpel™ SOS од истурање, масло и дамки е премиум ткаенина која има завршница која ги отфрла маслото и течностите, предизвикувајќи течностите да се лизгаат од површината на ткаенината. Финишот на ткаенината исто така помага при ослободување на дамки во процесот на перење што ја чува облеката да биде почиста за подолго време.

TX72 24

8

Girona Hi-Vis трегер панталони EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

RIS 3279

Како дополнување на HiVis Portwest Texo рангот, овие трегер панталони се составени од скриен џеп со патент на клапната, џепови за појачувања на колената и двоен џеп за метро. Модерниот дизајн е изработен од трајната Hivis Kingsmill ткаенина и нуди одлична слобода во движењата целосна разновидност. 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/ Темно сина S-3XL

84

Џебови за штитници за колена

Затегач за ногавици со чичак

Остро дизајн и изведба

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 84 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 84

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:45


Двојно сошиени шавови

TX70 24 Џеб за мобилен

3

Madrid Hi-Vis Јакна

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

RIS 3279

Новата Portwest Hi-Vis јакна е стилска и практична со модерно прилегање. Издржливата ткаенина нуди одлична издржливост на абразија и трајност. Дофатните џепови обезбедуваат сигурно складирање, а горниот џеп е изработен да одговара за складирање на smart телефон. 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

Затегач за мажетни со чичак

Заден џеб

TX70 Страничен еластичен колан

Технички напредна работна облека TX71 24

7

Seville Hi-Vis панталони

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

Џеб за метар

Двојно сошиени шавови

RIS 3279

TX71 се цвртси, издржливи панталони со модерен дизајн и еластична лента во струкот. Изработени од квалитетна мешавина на полиестер и памук, се карактеризираат со двоен џеп за метро, заден џеп затворен со клапна и дупли рабови за дополнителна цврстина.

Џебови за штитници за колена

65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-XXL Затегач за ногавици со чичак

TX71

Texpel Finish за отпорност на дамки PW17_HiVis_2_MASTER.indd 85 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 85

85

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:46


TEXO HIGH VISIBILITY

TM

Отстранлив ID џеб за идентификација Повеќе џебови

Л TX50 24

10

Јакна Lille Hi-Vis

RIS

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

3279

Оваа модерна јакна во две бои обезбедува многу погодности вклучувајќи џеб на задниот дел за капа или ракавици. Предниот џеб со патент е идеален за чување клучеви и монети. 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL Црвена/Темно сина S-XXL

Портокалова/ Темно сина Жолта/Темно сина TX50

Затегач за мажетни со чичак

Портокалова/Темно сина Страничен еластичен колан

Жолта/Темно сина

Црвена/Темно сина

Црвена/Темно сина Еластичен колан

Два нашиени џебови

Потрагата по совршена работна облека завршува тука TX51

Џеб за метар

24

10

Џебови за штитници за колена

пантолони Lyon Hi-Vis

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

RIS 3279

Работнички пантолони со модерен изглед во контрасни бои, удобни на допир. Има џеб за мобилен телефон и за пенкало, џебови за штитници на колената и можост за регулација на ногавиците со чичак трака. 65% полиестер, 35% памук 245g Reg: Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина XS-4XL Висок: Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина M-XXL Reg: Црвена/Темно сина S-XXL

4XL XS

86

TX51

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 86 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 86

Затегач за ногавици со чичак

Биди Безбеден, Биди Виден 31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:46


Спој на сигурноста и добриот изглед, колекцијата Portwest Texo High Visibility е погодна за разновидни работни услови. Ткаенината е од мешавина од полиестер/памук кој обезбедува удобност и издржливост. Дизајнот вклучува додатоци кои ја прават оваа колекција многу популарна, како голем број џебови, колан кој нуди удобност, ергономски отвори за штитници за колена.

Скриени џебови со патент

Еластична задница

Затегач за мажетни со чичак

калова/ сина

Повеќе џебови

Џеб за метар

Џебови за штитници за колена

Затегач за ногавици со чичак

TX52 18

Работнички трегер пантолони Dijon Hi-Vis

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

13

65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/ Темно сина S-XXL

TX55

RIS 3279

18

Работнички комбинезон Nantes Hi-Vis EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

12

RIS 3279

65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/ Темно сина S-3XL

Одлични карактеристики комбинирани со врвни ткаенини PW17_HiVis_2_MASTER.indd 87 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 87

87

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:46


PJ 2

3x1

Ракави кои се вадат

Луксузни крзно поставата која може да се одвои 3 начини на носење

Крзно отстранливо на јака

Жолта/ Темно сина

1

Со крзнена подстава Портокалова/ Темно сина

Жолта/Црна

Повеќе џебови

2

Со крзнена подстава

PJ50 12

7

3 88

плетени ракави и полите

Работничка јакна Hi-Vis 3-во-1 Pilot

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

Обезбедувајќи удобност и заштита, оваа јакна е погодна за различни работни средини. Квалитетот на ткаенина, врвната изработка и незаменливата функција се стандард. Оваа јакна има утоплување со крзно кое се вади, исто како и јаката и има можност за вадење на ракавите, што оваа јакна ја прави 3-во-1. Бројните архивирани надворешни и внатрешни џебови дозволуваат одлична лична безбедност. 55% памук, 45% полиестер 240g 100% Полиестерско вештачко крзно 460g 100% Полиестер 60g ракави: 100% Полиестерско полнење (вата), 120g Жолта/Темно сина S-5XL, Портокалова/Темно сина S-4XL, Жолта/Црна S-3XL

5XL

Утоплување

3 начини на носење - Флексибилна во сите временски услови

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 88 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 88

04/08/2017 12:43 12/08/2017 12:21


Бенефиции на облеката:

Оваа модерна колекција на работна облека се карактеризира со паметни, практични карактеристики вклучувајќи повеќе џебови за складирање за мобилни телефони и алати и одлична современ крој за супериорна удобност на носителите. Колекцијата нуди голем избор на модели за различни намени.

Носат со PJ50 Со робусни токи

Еластичен колан Еластична задница

Два нашиени џебови

Приспособливо станично отварање

Нашиен џеб

Џеб за мобилен

Џеб за метар

Џеб за метар Двојно сошиени шавови

Џебови за штитници за колена

PJ52 18

8

Hi-Vis Contrast трегер панталони - без RIS постава 3279 EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 (ORANGE ONLY)

Новите контрастни трегер панталони се изработени од издржлива памучна богата ткаенина. Надворешниот полиестерски финиш обезбедува зголемена издржливост, доодека внатрешниот памучен слој обезбедува максимум комфор. Пространиот џеб на пластронот, заедно со издржливите џебови за појачување на колената ја зголемуваат прикладноста на ова врвно парче облека. Еластичната трака во пределот на грбот обезбедуба дополнителен комфор за носителот.

E049

Hi-Vis Combat пантолони во две нијанси EN ISO 20471 CLASS 1

24

8

Целосно сертифицираните војнички пантолони во контрастна темно сина комбинација имаат мнозинство паметни карактеристики. Доминантната Темно плава комбинација на бои гарантираат дека вашите пантолони ќе изгледаат одлично и ќе бидат чисти подолго време. 65% полиестер, 35% памук 245g Reg: Темно сина/Портокалова, Темно сина/Жолта S-XXL Висок: Темно сина/Жолта M-XXL

55% памук, 45% полиестер 240g Жолта S-3XL Портокалова S-XXL

Ненадмината заштита по повеќе перења PW17_HiVis_2_MASTER.indd 89 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 89

89

04/08/2017 12:43 12/08/2017 10:44


Комлетна високовидлива заштитна работна облека

РАБОТНА ОБЛЕКА

Џебови со патент

Скриено копчање со патент Нашиен џеб

Џеб со страничен отвор

Џеб со страничен отвор

Еластична задница за леснотија на движење

Скриено копчање со патент

Џеб за метар Џеб за метар Џеб за метар

5XL

Џебови за штитници за колена

XS

E042 18

Hi-Vis Poly-cotton Комбинезон EN ISO 20471 CLASS 3

RT42 18

КОмплетна заштита за секој кој работи покрај патишта, автопати или сообраќај. Издржливата ткаенина и солидниот дизајн осигуруваат комбинезонот да трае подолго.

4

90

80% полиестер, 20% памук 280g Жолта S-3XL

Високо видлив поли-памук комбинезон, RIS EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM GO/RT 3279 ISSUE 8

RIS 3279

Овoj комбинезон има индустриски перена рефлекс трака на ракавите,ногавиците, градите и рамената кои го прават повеќе видлив, додека цврстата ткаенина и квалитетната изработка гарантираат дека ќе трае подолго. Има еластична трака на половината за поголема удобност.

4

80% полиестер, 20% памук 280g Портокалова XS-5XL Reg Портокалова M-3XL Висок

RT43 24

7

Високо видливи пантолони со трегери, RIS

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8

RIS 3279

Врвниот материјал и квалитетниот крој го прават артикалот RT43 омилен за работниците во железничката индустрија и за работниците на отворено. Ткаенината има Texpel доработка со што станува отпорна на валкање. Големиот џеб на градите со патент е одличен за чување на алат, а подесувачките прерамки овозможуваат удобност во работењето. 80% полиестер, 20% памук 280g Портокалова S-3XL Внатрешна Ногавица 33”/ 84cm

Напредно дамка, масло и отстранување на отпадна завршница

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 90 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 90

04/08/2017 14:57 17/08/2017 10:40


Врвна,трајна,високовидлива работна облека ACTION

COMBAT

ШОРЦЕВИ

Еластичен колан Џеб за мобилен

Еластичен колан

Еластичен колан

Два нашиени џебови

Два нашиени џебови со патент

Две џебови на задниот

Double rule Џеб

Џеб за мобилен

Џеб за мобилен

Double rule Џеб

E043 Џебови за штитници за колена

Џебови за штитници за колена

36

24

11

E046

Hi-Vis Action Пантолони EN ISO 20471 CLASS 2

Нашите E061 пантолони вклучуваат извонредни детали како повеќебројни џебови, супериорен квалитет на шиење и повеќе големини заедно со EN ISO 20471 Class 2 сертификат. 65% полиестер, 35% памук 245g Reg: Жолта XS-3XL Висок: Жолта M-XL

EN ISO 20471 CLASS 1 ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E

Стилски летни шорцеви, модернaта должина и контрастните ленти ги прават овие шорцеви омилени за топли денови.Содржат практичен страничен џеп и џеп за мобилен телефон, со половина еластичен појас за комфорно прилегање.

8

E061

Hi-Vis Poly-cotton Шорцеви

24

9

65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/Сива S-XXL

Hi-Vis Combat Пантолони EN ISO 20471 CLASS 1

Исполнувајќи го последниот EN ISO 20471 стандард, овие модерни пантолони содржат combat цврст џеб со џеб за мобилен телефон, џебови на колената за штитници и заден еластичен појас за супериорен комфор. 65% полиестер, 35% памук 245g Reg: Жолта XS-3XL Висок: Жолта M-3XL

Сертифициран по 50x мие

Полиестер/памучен вест исто така достапен High -Vis поли-котон елек C497 112

Ја задржува својата боја по повеќе перења PW17_HiVis_2_MASTER.indd 91 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 91

91

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:50


БОРБА И АКЦИЈА ПАНТАЛОНИТЕ

Врвна Texpel ткаенина со отпорност на дамки

Борба 2 Бендови Два нашиени џебови

Акција 2 Бендови

Борба 3 Бендови Два нашиени џебови

Два нашиени џебови со патент

Полуеластичен колан

Еластичен колан

Слоевити Combat џебови

Џеб за мобилен

Џеб за метар

Страничен џеб

Џебови за штитници за колена

Џебови за штитници за колена

Појачани шавови

RT46 24

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8

9

4XL XS

92

Работнички пантолони RIS Rail Combat 3279

Одлична облека за носење со повеќе џебови. Рефлекс траката е на повисока позиција на ногавиците за подобра видливост. 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова, Reg XS-4XL Портокалова, Tall S-3XL

RT47 24

Работнички пантолони RIS Rail Action 3279

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8

11

Во согласност се со последните стандарди за работа на железница, овие пантолони имаат многу џебови со одлична големина и еластична трака во половината за олеснато движење. 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова S-XXL

Сертифициран по 50x мие

RT49 24

HiVis Three Band Combat RIS панталони 3279

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

9

Соодветен со најновите стандарди за железничката индустрија, овој мултиџебен пантажи има одлични безбедносни складишта, ергономични џепчиња за колена, удобен еластичен појас, како и екстра рефлективна лента за максимална видливост. 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова S-3XL

Најразнавидниот опсег на пазарот

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 92 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 92

31/07/2017 15:01 17/08/2017 10:52


Војнички пантолони Панталони со висок лента

водат песна

Панталони со низок лента Еластичен колан

Вметнат џеб

Заден џеб

Еластичен колан

Вметнат џеб

Џеб за мобилен

Водоотпорни прешивачи на колената Еластичен раб Екстра мека удобна ткаенина

RT48

ПОДОБРЕН

Високо видливи 18 панталони со ластик на ногавиците

RIS 3279

RT45 24

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8

2

Стилски и функционални, овие високо вид ливи панталони се со целосен еластичен каиш и копчиња за подесување за максимален комфор и видливост. Просторните џепови и водотпорните појачувања на колената додаваат екстра функционалност за корисникот. 65% полиестер, 35% памук 300g Портокалова, Жолта S-XXL

Високо видливи поли-памук пантолони, RIS

RIS 3279

E041 24

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 80% полиестер, 20% памук 280g Портокалова, Reg XS-5XL Портокалова, Tall S-XXL

3

3

Работнички пантолони Hi-Vis Poly-cotton

RIS 3279

EN ISO 20471 CLASS 1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 (ORANGE ONLY) 80% полиестер, 20% памук 280g Жолта, Reg S-3XL Жолта, Tall S-XXL Портокалова, Reg S-XXL

5XL XS

Супериорна изработка, неприкосновена фунција PW17_HiVis_2_MASTER.indd 93 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 93

93

31/07/2017 15:04 17/08/2017 10:53


РАБОТНА ОБЛЕКА Џеб за мобилен

Висока видливост Workwear колекција E044 24

2

Џеб за пенкало

Високо видлива кошула EN ISO 20471 CLASS 3

Модерна и стилска високо видлива кошула. Оваа комфорна кошула има двојно споени рабови на критичните точки, два џеба на градите со копче за закопчување и издржлива ткаенина која овозможува дишење. Овие карактеристики и даваат професионален изглед на оваа облека. 65% полиестер, 35% памук 200g Жолта S-3XL Двојно сошиени шавови

Гарантирано совршено вклопување

пред затворање копчето Заоблен продолжен заден дел

2 начини да се носат

Постава од штепана вата за изолација

RT40 Џеб за мобилен

Облека со две лица RT44 18

4

94

Виско видлив елек со две лица, RIS EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8

Длабоки џепови за складирање

E040

RIS 3279

Исклучителен квалитет, флексибилност и топлина се извонредни карактеристики на овој елек. Уникатен дизајн нуди два длабоки џебови на двете страни: високо видливата портокалова страна и обратна сива страна. 80% полиестер, 20% памук 280g 65% полиестер, 35% памук 260g 100% Полиестер, 200g Портокалова S-3XL

PW17_HiVis_2_MASTER.indd 94 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 94

RT40

24

3

Виско видлива поли-памук јакна, RIS EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8

RIS 3279

80% полиестер, 20% памук 280g Портокалова S-3XL

E040

Јакна Hi-Vis Poly-cotton EN ISO 20471 CLASS 3

80% полиестер, 20% памук 280g Жолта S-3XL

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:53


EN ISO 20471 Class 3 Јакни - Отпорно на ветер и топло

ФЛИС

Информации за ткаенината

Високо видливиот флис е изработен од 100% полиестер со траен анти-пил финиш, кој спречува создавање топчиња на површината на ткаенината. Флисот е мек на допир а сепак извонредно цврст. Погоден за сите работни околини.

F300 18

3

5XL XS

Флис Hi-Vis со мрежеста постава EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 14058 CLASS 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

ANSI/ISEA

RIS 3279

Артикалот F300 гарантира дека ќе ве зачува сигурни, видливи и топли во студените и ветровитите денови. Карактеристично за овај артикал е внатрешниот џеб, два странични џеба со патенти и централен патент. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 300g Труп: 100% полиестер Mesh 60g Ракави: 100% Pполиестер Taffeta 60g Жолта XS-5XL, Портокалова S-4XL

Поставена со мрежа за комфор

Еластични манжетни

F301 18

3

4XL XS

Hi-Vis Флис во две нијанси

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 14058 CLASS 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

ANSI/ISEA

RIS 3279

Класично стилизиран, кројот на F301 е опуштен и покомотен. Целосно сертифициран по EN ISO 20471 Class 3, тој се одликува со анти-пилинг доработка која спречува правење на топчиња на површината и го одржува убавиот изглед на флисот. Портокалово/ темно плавата комбинација оди во согласност со RIS 3279 за железничката индустрија. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 300g Труп: 100% полиестер Mesh 60g Ракави: 100% полиестер Taffeta 60g Жолта XS-4XL, Портокалова S-4XL

Поставена со мрежа за комфор Еластични манжетни

Строго тестирани и отпорни на пилинг и стеснување PW17_HiVis_2_MASTER.indd 95 PW17_HiVis_2_A1_TEXT.indd 95

95

31/07/2017 12:43 12/08/2017 10:53


SOFTSHELL 3 СЛОЈ 7X1 MULTI JACKETS

Информации за ткаенината

Трослоен систем

High-Visibility Softshell ткаенината е изработена од 94% полиестер и 6% Еластан, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис како внатрешен слој. Надворешниот слој е водоотпорен и прозрачен, додека внатрешниот слој дава топлина при ниски температури.

Напредна трослојна технолохија

Во комбинација на контрастни бои

S429 24

4

Работничка јакна со две бои Softshell (3L) EN ISO 20471 CLASS 3

Оваа јакна е дизајнирана за ултимативна видливост со современ контрастен изглед.Има водоотпорни џепови со патенти и клапна за доплнителна заштита. Лесна, комфорна и издржлива, оваа јакна е идеална за сите видови на средини. 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g Вкупна тежина: 310g Жолта S-3XL

Супериорна дишливост

S429

Затегач за мажетни со чичак

Слој на микро поларните руно S425 24

Јамка (држач) за радио

Џеб за мобилен

Јакна Hi-Vis Contrast Softshell (3L) EN ISO 20471 CLASS 3

Оваа иновативна јакна нуди водоотпорна и ветроотпорна мембрана со дополнителен луксуз со споен микрополарен флис. Темните контрастни долни панели го прават овој модел совршен за валкани средини каде е потребна висока видливост.

4

94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g Вкупна тежина: 310g Жолта/Темно сина S-3XL

Затегач за мажетни со чичак

96

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 96 96

EU CATALOG HIVIS 3 ARTWORKING (P13)

S425

Водоотпорени патенти

31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:53


2x1 Јамка (држач) за радио Ракави кои се вадат со патент

2 начини да се носат S428 24

4

Јакна Hi-Vis Softshell (3L)

EN ISO 20471 CLASS 2 ( УТОПЛУВАЊЕ) EN ISO 20471 CLASS 3 (ЦЕЛОСНА ЈАКНА ) RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 ( УТОПЛУВАЊЕ) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 (ЦЕЛОСНА ЈАКНА )*

RIS 3279 ANSI/ISEA

Ова парче облека ве штити нудејќи разновидност и одлична функционалност.Обезбедува целосна заштита како комплетна јакна за влажни услови. Дури кога се носи со извадени ракави како елек претставува одбрана од неприлики која функционира.

4XL

94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g. Вкупна тежина: 310g Жолта S-4XL Портокалова S-4XL

Затегач за мажетни со чичак Јамка (држач) за радио

Комлетна удобност и дишливост S424 24

Јакна Hi-Vis Classic Softshell (3L)

RIS

3279 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 (ORANGE САМО)

4

Класично дизајнирана, оваа јакна нуди зголемена заштита во било кои услови. Има џеб за мобилен телефон, радио јамка, оваа јакна е стандардно топла, комфорна и водоодбојна. S424 е одлично решение за работа во надворешни услови. 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g Вкупна тежина: 310g Портокалова, Жолта S-3XL

Затегач за мажетни со чичак

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 97 97

97

ENGLISH 31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:53


Обратно чешлана ткаенина

SWEATSHIRT

1 B308 24

Џемпер Xenon Rugby

RIS

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

3279

65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Портокалова/Црна, Жолта/Црна XS-3XL

2 B303

5XL XS

3 B306 24

RIS

Маица High Visibility

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

24

1

3279

ANSI/ISEA

65% полиестер, 35% памук 300g Портокалова, Жолта XS - 5XL Црвена S - 3XL

Hi-Vis двобојна маица

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

RIS 3279

65% полиестер, 35% памук 300g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

Плетена чешлана ткаенина 3

2

Целосно еластичен колан

98

Superior Brushed Easy Care Fabric

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 98 98

EU CATALOG HIVIS 3 ARTWORKING (P13)

31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:54


МАСКИРАНИ SWEATSHIRT

1 B315 24

2

Оптимална Топлина и Комфор

Високо видлив двобоен блузон со патент EN ISO 20471 CLASS 3 ГОЛЕМИНА L НАГОРЕ EN ISO 20471 CLASS 2 ГОЛЕМИНА S & M ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 ГОЛЕМИНА L НАГОРЕ* ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 ГОЛЕМИНА S & M

ANSI/ISEA

*

1

65% памук, 35% полиестер, 300g Жолта/Црна S-5XL

5XL 2 B305 24

Hi-Vis Блузон со преден патент EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 (ORANGE САМО)

2

3 B304 24

1

RIS 3279

65% памук, 35% полиестер, 300g Портокалова, Жолта S-3XL

Блузон со капуљача Hi-Vis

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

RIS 3279

ANSI/ISEA

65% полиестер, 35% памук 300g Портокалова, Жолта S-4XL

4XL

Еластична врвца со приспособливи затегачи

2

3

Квалитетно плетени со ребраста завршница

Видливи, Безбедни и Комфорни PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 99 99

99

ENGLISH 31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:54


КРАТОК РАКАВ ПОЛО КОШУЛА Информации за ткаенината - 100% полиестер, Птица Око плете

Информации за ткаенината - Комфорт 55% памук, 45% полиестер

100% полиестер птици-око плетење има одлична отпорност на триење, висока затегнувачка цврстина и ниски linting својства, а исто така се многу дише. Texpel wicking за супериорен комфор.

Ткаенина за памук Комфорт е изработена од 55% памук, 45% полиестерски ткаенина со памук однатре за удобност и полиестер од надворешната страна за максимална издржливост.

Контрсен конец за модерен изглед

RT22 S477

Странични отвори за вентилација

S477

Перфектни за потопло време S477 48

Polo маица Hi-Vis со кратки ракави

48

Посебното внимание кое е обрнато на деталите и конструкцијата со висок квалитет ја направиле оваа маица многу удобна и издржлива подолго време. Погодна за топли временски услови 100% Полиестер, Bird Eye плетка 175g Жолта XS-7XL Црвена S-3XL

Дами Поло, исто така, на располагање LW72

100

279

Сертифициран по 50x мие

RT22

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

7XL XS

Поло маица со кратки ракави Hi-Vis RIS EN ISO 20471 CLASS 2 GO/RT 3279 ISSUE 8 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

Одлична е за ладно време RT22 маицата има модерен дизајн со контрасна сива јака што придонесува помала видливост на валкањето поради високата - видливост на основата 100% Полиестер, Bird Eye плетка 175g Портокалова XS-5XL

RIS 3279 ANSI/ISEA

5XL XS

Сертифициран по 50x мие

Трајна трајна удобност

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 100100

EU CATALOG HIVIS 3 ARTWORKING (P13)

31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:54


Контрсен конец за модерен изглед

4XL XS

S479 48

Two-Tone Polo маица

EN ISO 20471 CLASS 1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП O КЛАСА 1

S174

ANSI/ISEA TYPE 0 CLASS 1

48

35

100% Полиестер, Bird Eye плетка 175g Портокалова/Сива, Жолта/Сива S-3XL, Портокалова/Темно сина XS-3XL, Жолта/Темно сина XS-4XL

Двобојна памучна поло маица

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

RIS 3279

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

Контрсен конец за модерен изглед

МЕШАВИНА ОД ПАМУК И ТКАЕНИНА ЗА ЕКСТРА КОМФОРТ

S177 48

Странични отвори за вентилација

4XL Високо видлива поло маица, од ребраста ткаенина

EN ISO 20471 CLASS 2 Оваа поло маица е изработена од прозрачна ребреста ткаенина која дава удобност и нежна е на допир. Високо видливата лента овозможува видливост и сигурност. 75% полиестер, 25% памук, Drop Needle плетка 190g Жолта M-XXL

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 101101

XS

S171 48

35

Поло комфорт памучна маица EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

RIS 3279

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова, Жолта XS-4XL

101

ENGLISH 31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:54


ДОЛГ РАКАВ ПОЛО КОШУЛА

Комлетна удобност и дишливост

Контрастна крагња со флоуросцентни ленти

S271 48

35

Долг ракав Памук Comfort Polo EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

Нашите долги ракави кошула користат памучна удобност ткаенина за крајната издржливост, удобност и breathability. Лентата HiVisTex обезбедува одлична видливост. 55% памук, 45% полиестер, плетка 175g Портокалова, Жолта S-3XL

Влага wicking и дише ткаенина

Странични отвори за вентилација

Контрсен конец за модерен изглед

4XL S277 48

102

Високо видлива поло маица со долги ракави

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 100% Полиестер, Bird Eye плетка 175g Портокалова, Жолта S-4XL

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 102102

EU CATALOG HIVIS 3 ARTWORKING P13

ребрести ракави

S279

RIS 3279

48

Двобојна поло маица со долги ракави

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

RIS 3279

100% Полиестер, Bird Eye плетка 175g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

04/08/2017 14:16 12/08/2017 12:24


ДОЛГ РАКАВ МАИЦА

5XL S178 48

Високо видлива маица со долги ракави EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

S191

RIS 3279

48

100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g Портокалова, Жолта S-3XL

1

Високо видлива маица со долги ракави со џеб

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

RIS 3279

100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g Портокалова, Жолта S-5XL

S278 48

35

Високо видлива маица со долги ракави EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова, Жолта S-3XL

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 103103

S579

RIS 3279

48

ANSI/ISEA

1

Маица со висока видливост преку ден со долги ракави Day-Vis ЦЕЛОСНО ДЕН ВИДЛИВОСТ

100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g Портокалова, Жолта S-5XL

5XL

103

ENGLISH 31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:54


КРАТОК РАКАВ МАИЦА

RT23

S478

S478

S478 RT23 48

Маица Hi-Vis

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) : RT23 GO/RT 3279 ISSUE 8 : RT23 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N 100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g S478: Жолта XS-5XL RT23: Портокалова XS-5XL S478: Црвена S-3XL

S170 48

35

104

Памучна комфортна маица со кратки ракави EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова, Жолта S-5XL

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 104104

EU CATALOG HIVIS 3 ARTWORKING (P13)

RIS

S190

3279

48

ANSI/ISEA

1

5XL

Високо видлива маица со џеб EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g Портокалова, Жолта S-5XL

XS

S378

RIS 3279 ANSI/ISEA

5XL

48

Двобојна маица

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

RIS 3279 ANSI/ISEA

5XL

RIS 3279

100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g Портокалова/Сива, Портокалова/Темно сина, Жолта/Сива, Жолта/Темно сина S-3XL

31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:55


Панели од мрежа кои овозможуваат проток на воздух

Решетката на подлогата и страничните панели

Удобна, прозрачна ткаенина

S172 48

35

S173 48

35

Памучна комфорт маица

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 (ORANGE САМО)

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 105105

C394

RIS 3279

48

35

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова S-3XL, Жолта XS-3XL

Двобојна памучна удобна маица

Задница

3279

48

1

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

RIS 3279

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g 100% Полиестерска мрежа 125g Портокалова, Жолта S-3XL

S578

RIS

Маица Mesh

Маица со висока видливост преку ден со кратки ракави Day-Vis ЦЕЛОСНО ДЕН ВИДЛИВОСТ

100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g Портокалова, Жолта S-5XL

5XL

105

ENGLISH 31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:55


LED HV07

577

L474

Колекцијата за висока видливост на Portwest користи иновативни интегрирани и компатибилни LED диоди за да понуди подобрена видливост. Светлата флуоресцентна ткаенина комбинирана со ретро рефлексивни ленти HiVisTex и LED светла за да понуди највисоко ниво на видлива заштита при услови на слаба осветленост.

Достапни компатибилни LED диоди кои се приклучуваат (се продаваат одделно):

L474 100 10

RIS

Hi-Vis Versatile Елек

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

3279

Мулти-функција јамка на задниот дел на елек

Овој елек поседува класична лента со 2 ленти, користејќи ја лентата HiVisTex и ткаенината со висок видливост, со додадена корист од 3 мултифункционални јамки кои се компатибилни со LED светла за HV07 за дополнителна видливост при услови на слаба осветленост. 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S/M-XXL/3XL

RoHS - Ограничување на опасни супстанци ‘Ограничување на опасни супстанци “директивата се стави во функција за да се обезбеди сите компоненти на нашите електрични производи дека нема да го загрозат корисникот. Сите наши светла се тестираат според овој стандард.

Светлината

Време на работа

Светлината се мери во лумени (LM). Оваа икона означува колку лумени секоја светилка може да произведе што ќе ви овозможи да ја изберете вистинската светилка за потребната работа.

Време на работа е времето за кое е потребно за светилката од целосно наполнета да се испразни. Ова ви овозможува да го изберете правилниот сооднос на светлина со времето на работа кое најмногу ви одговара.

Мултифункционални јамки погодни за прикачување на LED, радио, пенкало или очила за прикачување. Достапни се други LED додатоци: HV08

106

HV07 577

577

HV09 576

HV05

576

Технолошки напредна иновација

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 106106

EU CATALOG HIVIS 3 ARTWORKING (P13)

31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:55


LED ЗАПАД

L470 60 10

Vega LED Елек

RIS

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

3279

Комбинирајќи иновативни интегрирани LED светла со висококвалитетен материјал и рефлектирачка лента HiVisTex, овој елек нуди одлична видливост во сите услови на осветлување. • • • • •

Светлина: 25 лумени Времетраење: 80 часа Батерии: 2 x AA (не се вклучени) Функција: High / Fast flash / Slow flash Видливи до 500 метри 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S/M-XXL/3XL

со LED светла Рефлектирачка лента

Затварач со чичак

L476 48

7

Orion LED Executive Елек

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

LM

25LM

80HRS

LM

25LM

80HRS

RIS 3279

Овој извршен елек поседува иновативни интегрирани LED светла за да ја максимизира видливоста. Повеќекратни џебови даваат одлична лична безбедност. Јасен идентификациски џеб за безбедност поминува и картички комплименти оваа уникатна облека. • Светлина: 25 лумени • Времетраење: 80 часа • Батерии: 2 x AA (не се вклучени) • Функција: High / Fast flash / Slow flash • Видливи до 500 метри 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S-3XL

Рефлектирачка лента

со LED светла

Фронтално оварање со патент

Моќни LED решенија за осветлување PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 107107

107

ENGLISH 31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:55


TM

ИЗВРШНИОТ ВЕСТ

Јамка (држач) за радио

Информации за ткаенината

Vest-Port™ ткаенината е изработена од трајна 100% полиестерска ткаенина, сертифицирана според накјновите стандарди за висока видливост. Ткаенината е лесна, удобна за носење и прозрачна. Може да се носи врз друга облека за да осигура целосна видливост.

Држач за картичка за идентификација

S376 60 10

Елек Hi-Vis Executive - жолта/ портокалова EN ISO 20471 CLASS 2

HA14

349

поставата ткаенина

S375

Помага за дополнителна топлина Нов двоен држач за идентификација

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта/ Портокалова S-3XL

7

Голем џеб

Фронтално оварање со патент

B123

S375 24

7

344

Јамка (држач) за радио

Елек VestPort Thermal EN ISO 20471 CLASS 2

Vest-Port термалниот елек е адаптација на оригиналниот Executive Vest. Моделот е спој на 100% anti-pill флис со 100% плетен полиестер. Резлутатот од овој пристап нуди унапредена генијална ткаенина која е многу цврста, сигурена, и обезбедува високо ниво на топлина за корисникот и при многу ладни услови. Овозможени се сите потребни карактеристики и нуди многу џебови, џеб за двојна идентификациона картица, јамка за радио приемник и џеб за мобилен телефон. 100% Полиестер, Warp Knit 125g, споен со 100% полиестерски флис,150g Вкупна тежина: 275g Жолта S-3XL

Фронтално оварање со патент

C276 60 10

Paris Executive Елек EN ISO 20471 CLASS 1

Живописен двобоен елек за висока видливост. Овој модел ги нуди ранг на екстремно корисни карактеристики во живи бои. Совршен за деловно брендирање.

7

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта/Темно сина, Жолта/Црвена, Жолта/Светло сина S-3XL

Најдобар зимски продавач 108

Решение за елеке за сите температури

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 108108

EU CATALOG HIVIS 3 ARTWORKING (P13)

31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:55


TM

Нов двоен држач за идентификација Јамка (држач) за радио

C476 60 10

7

5XL

Жолта/Светло сина

XS

Hi-Vis Warsaw Executive Елек EN ISO 20471 CLASS 1 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

Револуционерен во својот дизајн, executive елекот е комбинација на лесен елек со практичност на џепови за оние ситуации каде во јакна би било претопло. Провиден ID џеп за безбедносно поминување и картички е комплимент на овој уникатен елек. 100% Полиестер, цикцак плетка 125g Жолта/Темно сина XS-5XL Портокалова/Темно сина, Жолта/ Црна, Жолта/Светло сина S-3XL

Жолта/Темно сина Портокалова/Темно сина Жолта/Црна

Фронтално оварање со патент

S476

Јамка (држач) за радио

Нов двоен држач за идентификација

Сокриен џеб за мобилен телефон

S476 60 10

7 RIS

7XL Фронтално оварање со патент

XS

3279 ANSI/ISEA

Елек Berlin Executive

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N Револуционерен дизјан на елек со многу џебови кој се носи во временску услови кога за носење на јакна е претопло. Има прозирен џеб за идентификациона картичка. Изработен е од ткаенина со висока видливост. 100% Полиестер, цикцак плетка 125g Жолта XS-7XL , Портокалова XS-5XL Црвена S-3XL

Оригинален работнчки елек PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 109109

109

ENGLISH 31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:56


Информации за ткаенината

MESHAIR е заштитен знак на Portwest.

Материјалот MeshAir со висока видливост на Portwest е лесен и целосно дише, што го прави идеален за работа во топли услови. Отворено решетката користи напредна отворена плетена конструкција која обезбедува целосен проток на воздух околу телото и одлична вентилација. Ткаенината со висока видливост MeshAir е целосно тестирана и сертифицирана за EN20471.

MeshAir вентилациска мрежа

решетката ткаенина за топло време

C496

Јамка (држач) за радио

Hi-Vis Executive Mesh Елек EN ISO 20471 CLASS 1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g 100% Полиестерска мрежа110g Портокалова, Жолта S-3XL

60 10

ANSI/ISEA

7

C494 Елек високо видлив полу мрежест

C370

Елек мрежаст Band & Brace EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

100 10

Мрежа Хи-Вис 100% полиестер мрежа 150g Портокалова, Жолта S/M-4XL/5XL

EN ISO 20471 CLASS 1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

RIS

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g 100% Полиестерска мрежа, 110g Портокалова, Жолта S/M-4XL/5XL

3279

5XL

Јамка (држач) за радио

5XL 100 10

ANSI/ISEA

Нов двоен држач за идентификација

Загарантирана е одлична вредност

F171 Mesh Елек

C376 7

110

Елек MeshAir Athens Executive EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

60 10

100% Полиестерска мрежа 60g Жолта S/MXXL/3XL

RIS 3279

Мрежа Хи-Вис , 100% полиестер мрежа 150g Портокалова, Жолта S-3XL

Супериорна дишливост

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 110110

EU CATALOG HIVIS 3 ARTWORKING (P13)

100 10

31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:56


Лесен и комфорен-Безкомпромисна заштита

Затварач со чичак

C470 100 10

Hi-Vis Two Band & Brace Елек

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S/M-6XL/7XL Црвена S/M-XXL/3XL

Затварач со чичак

RIS

C472 100 10

3279 ANSI/ISEA

Елек Hi-Vis One Band & Brace

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

RIS 3279 ANSI/ISEA

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S/M-XXL/3XL

7XL

Фронтално оварање со патент Затварач со чичак

C481 100 10

C375

Елек Two Tone Hi-Vis EN ISO 20471 CLASS 2

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта/Портокалова S/M-XXL/3XL

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 111111

60 10

Високо видлив елек Band & Brace на закопчување EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S-3XL

RIS 3279

111

ENGLISH 31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:56


ЕЛЕК БЕЗ РАМО ЛЕНТА

C474 Hi-Vis Two Band Елек

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

Нов двоен држач за идентификација

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S/M-4XL/5XL Црвена S/M-XXL/3XL

Затварач со чичак

5XL

RIS 3279

100 10

Фронтално оварање со патент

C497

Логос се целосно може да се пере

60 10

Трајни производи за polycotton ткаенина

High -Vis поли-котон елек

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

RIS 3279

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова, Жолта M-3XL

C405 Високо-видлив елек VISITOR EN ISO 20471 CLASS 2

Нов двоен држач за идентификација

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта S/M-XXL/3XL

Предница 100 10

Задница

C484 Елек Hi-Vis Two Tone EN ISO 20471 CLASS 1

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта/Темно сина, Жолта/Светло сина S/M-XXL/3XL

Затварач со чичак

C475 100 10

Затварач со чичак

112

Hi-Vis Елек - двоен ID џеп

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

RIS 3279

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S/M-XXL/3XL

100 10

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 112112

EU CATALOG HIVIS 3 ARTWORKING (P13)

31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:56


TM

елек со ракави

Супериорен елеци безбедност C471 100 10

Високо видлив елек со кратки ракави EN ISO 20471 CLASS 3 SIZE L/XL UPWARDS EN ISO 20471 CLASS 2 SIZE S/M

Елек со кратки ракави за дополнителна покриеност и видливост. Изработен од лесна ткаенина и HiVisTex високо видлива рефлексивна лента. 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта S/M-XXL/3XL

Јамка (држач) за радио Нов двоен држач за идентификација

Затегач за мажетни со чичак

Затварач со чичак

C473 75 15

Работничка јакна Hi-Vis Two Band & Brace EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

Фронтално оварање со патент

3279

Ова јакна ќе ве чува безбедни и видливи. Оваа разноврсна облека обезбедува крајна покриеност со минимална тежина. 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S/M-XXL/3XL

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 113113

S475

RIS

Високо видлива јакна Executive

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

48

7

RIS 3279

Original Executive дизајн сега е достапен во верзија со долги ракави. Со двоен држач за идентификација и повеќе џебови, тоа е одличен избор за оптимална покриеност. 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S-3XL

113

ENGLISH 31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:57


IONA ВЕСТ

Избор на врвни бои

TM

F474 100 10

Iona Елек Овој заштитен елек нуди видливост со функција. Практичен додаток за секое работно место, достапен е во многу бои, вклучувајќи ја и новата розева боја. 100% Полиестер, цикцак плетка 125g Темно зелена, Црвена, Темно сина, Бела, Розева, Ројал сина S/M - XXL/3XL

Ројал сина Розева Темно сина

КОлоритен кодекс за Вашето работно место

Бела

Црвена Темно зелена

TM

Подобрена видливост за максимална безбедност

7 џебови

Јамка (држач) за радио

Нов двоен држач за идентификација

F476 60 10

7

Црвена

Темно зелена

Ројал сина

114

Темно сина

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 114114

Елек со висока видливост Iona Executive Во четири одлични бои овој елек нуди двојно прозорче за ID, радио јамка и мултифункционални џепови. Одличен за корпоративно брендирање. 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Темно зелена, Темно сина , Црвена , Ројал сина S-3XL

Широка палета на бои

Фронтално оварање со патент

EU CATALOG HIVIS 3 ARTWORKING (P13)

31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:58


Одоберни од RIS

RIS ВЕСТ 7X1 MULTI JACKETS

Јамка (држач) за радио

Држач за картичка за идентификација

RT20 60 10

Високо видлив подолг елек RIS

RT26

RIS

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8

60 10

3279

7

Овој елек против заплеткување е дизајниран за брзо соблекување е осмислен како сигурна и удобна облека за работници на патишта. Има еластична трака на грбот и патент.

Елек со идентификација Rail RIS EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 EN 510

RIS 3279

Овој елек може да се пофали исклучителни карактеристики, како што се џеб за идентификација, две странични џебови и Д-прстен во согласност со барањата на RIS.

100% Полиестер, цик-цак плетка 160g Портокалова S-4XL

4XL

Преден D - прстен

100% Полиестер, цик-цак плетка 130g Портокалова S-XXL

ПОМЛАД ЕЛЕК

Ги чува децата безбедни

Розева Вар Портокалова Жолта

JN15 100 10

Детски елек со јасна боја EN 1150

Овој детски елек располага со младешки дизајн со користење на аголни рефлексивни ленти и контраст боја. Достапни во широк спектар на бои. 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S (Возраст 4-6) M (Возраст 7-9) L (Возраст 10-12) Вар, Розева S (Возраст 4-6) M (Возраст 7-9) L (Возраст 10-12)

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 115115

JN14 100 10

Високо видлив детски елек EN 1150

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта S (Возраст 4-6) M (Возраст 7-9) L (Возраст 10-12)

JN14

115

ENGLISH 31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:58


TM

Екстремно дише идеален за топли клими

Еластичен колан

Џеб со страничен отвор

Повеќе џебови

Скриено предно копчање

C052 36

Hi-Vis Мантил

EN ISO 20471 CLASS 3

Лесен и класичен мантил кој е ефективно решение на сите потреби за висока видливост. Практични џепови и закопчување на предницата со нитни обезбедуваат максимален комфор и флексбилност.

C485 24

100% Полиестер, цик-цак плетка 135g Жолта M-XXL

3

116

1

Hi-Vis Комбинезон EN ISO 20471 CLASS 3

Лесен и погоден за лесно пакување, овој комбинезон обезбедува комплетна високовидлива заштита за секој кој работи близу патишта, автопати или сообраќај. Имаат странични отвори за пристап до внатрешните пантолони и целосен преден патент. 100% Полиестер, цик-цак плетка 135g Жолта S-XXL

Екстремно лесно, целосно прозрачно

PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 116116

EU CATALOG HIVIS 3 ARTWORKING P13

04/08/2017 14:16 12/08/2017 12:25


ВИСОКО ВИДЛИВИ ДОДАТОЦИ ID20

Двоен држач за идентификација

x6 x10 50

Новиот револуционерен дизајн дозволува употреба на портрет и landscape ID картичка. Нема потреба за закачување пластични држачи, кратки морнарски јажиња, клипови или ознаки

ID30 x6 x10 50

Двоен ID држач- може да се шие Чиста PVC пластика

Двоен ID држач-за лепење Чиста PVC пластика

Поднесено барање за патент Топлински залепена EN ISO 20471 рефлектирачка лента за дополнителна видливост Приспособливи врвци

приврзаност метален клип

HV56 100 10

EN

13356

HV55 Hi-Vis трегери за панталони

120 20

EN 13356

Прилагодливи еластични загради, со четири клипни прицврстувачки точки за безбедно поставување на било кои панталони. Користење на бои со висока видливост и рефлективен печатење за одлична видливост.

100 10

HB11

Капа Hi-Vis Baseball 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина Стандардна голема

HV50 16

Рефлектирачка трака Hi-VisTex 100m EN ISO 20471 CLASS 2 ткаена полиестер/памук Сребрено сива - Должина: 100m, Ширина: 50mm

EN 13356

Прилагодливо чичак закопчување за флексибилна величина. Трака за појасот и рамената, широка 7.5cm, обезбедувајќи робусно прилагодување. Лесна за носење и лесна за отстранување. Рефлекс трака широка 3cm за зголемена видливост. 100% Полиестер, PVC премаз 190g Портокалова, Жолта Стандардна голема

100% Полиестер Жолта Стандардна голема

HB10

Hi-Vis трака

100 10

Рефлективна бејзбол капа 100% Полиестер Сребрена Стандардна голема

HF50 8

Огноотпорна рефлекс трака Hi-VisTex 100m EN ISO 20471 CLASS 2 EN ISO 14116 НЕМА

Ткаен полиестер-памук. Сребрено сива, Должина:100m, Ширина:50mm

Други високо видливи додатоци достапни на страна106 PW17_HiVis_3_MASTER.indd PW17_HiVis_3_TEXT.indd 117117

117

ENGLISH 31/07/2017 14:16 12/08/2017 10:58


ОГНООТПОРНА КО Л Е К Ц И ЈА Оваа водечка колекција во индус тријата обезбедува заштита по повеќе с тандарди з а опасни ср е дини. О вие пр оизв оди се резултат на повеќегодишно иск ус тво во ко м бинација со напр е дна те хнологија и и с т р а ж у в а њ е н а п а з а р от. П о с в е те н о с т кон з дравјето, безбе днос та и удобнос та на носителите може да се види во широк сп ек т ар на пр о из в оди п о годни з а си те к лими и намени.

100 стилови Конверзија Конвертирање на g/m2 во oz/ yd2: x 0.0295 Конвертирање на oz/yd2 во g/m2: x 33.91

1 Yd2

118

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 118118

1 M2

• • • • • • •

ARAFLAME™ MODAFLAME™ BIZFLAME™ BIZWELD™ SEALTEX™ FLAME BIZFLAME™ WILDLAND FIRE SAFEWELDER

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:20


5

Лидер во индустријата на огноотпорни решенија

ANTI-STATIC

MULTI

Modacrylic влакната обезбедуваат огноотпрност,се одликува со одлична димензионална стабилност и еластични какрактеристики кои овозможуваат облеката да ја задржи својата форма. Високиот процент на памук во состав на ткаенината обезбедува удобност и топлина и ја прави мека на допир. Јаглеродните влакна впредени во ткаенината даваат антистатички карактеристики. WOVEN

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

HI VIS

PLUS

Araflame е екстремено огноотпорен Арамид кој е лесен со одлична растегливост, со инхерентно постојана огоноотпорна и антистатичка заштита.

Bizflame е иновативна ткаенина која нуди огноотпорна заштита. Содржи и јаглеродни влакна кои придонесуваат за антистатични својства на артиклите.

Bizweld е 100% памучна ткаенина која е комплетно огнооторна. Сите артикли кои се изработени од оваа ткаенина нудат целосна заштита од оган и од заварување и сродни индустрии.

Sealtex пламен ткаенина е изработена од пламен отпорна, полиуретанска ткаенина 260g. Лесен и издржлив Sealtex Flame е дизајниран да понуди целосна заштита од неповолни временски услови и опасности од пламен.

ARAFLAME, MODAFLAME, BIZFLAME, BIZWELD и SEALTEX се заштитни знаци на Portwest.

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 119119

119

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:20


PLUS

УЛТИМАТИВНИ СВОЈСТВА ЗА ЗАШТИТА ОД ПЛАМЕН

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

NFPA 2112

1

ARC

2

ARC

Araflame Plus 150g, 220g

E мешавина од арамид изработени од 93% мета-арамидни кои обезбедуваат одлична отпорност на топлина во комбинација со 5% Параарамид. Araflame™ Plus е инхерентно анти-статички со инкорпорирање на 2% јаглеродни влакна. Araflame Plus е инхерентно постојан огноотпорен арамид развиена за квалитет, со користење на иновативна технологија. Инхерентен пламен Araflame™ гарантира да ги одржи своите огноотпорни карактеристики во текот на животниот век на облека.

Огноотпорните сертификати и стандарди ги надминуваат меѓународните безбедносни стандарди за пламен, електричен лак и заштита од заварување (EN ISO 11612, ASTM F1959 & EN ISO 11611).

Инхерентен пламен Araflame гарантира да ги одржи своите огноотпорни карактеристики во текот на животниот век на облека.

Екстремно издржливиот Araflame нема да се запали, стопи или да се скрати кога е изложен на топлина.

Anti Static - Обезбедува анти статички својства кои го надминуваат EN1149-5.

Екстремно издржливиот нема да се запали, стопи или да се скрати кога е изложен на топлина.

Preshrunk & Colour Fastness има висок смалувачки отпор и нема да ја загуби својата боја и по повеќе миења.

Извонредни резултати за предвидување повреди предизвикани од топлина при испитување на изборен тест ISO 13506 под EN ISO 11612

Огноотпорна Aramid Premium заштита од светска класа

Araflame Plus е тестиран со највисоките меѓународни стандарди и супериорна пазарот водечки брендови во допаѓа како споредбените тестови.

120

Најпродавана Инхерентна огноотпорна ткаенина

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 120120

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:20


ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T WOVEN

ПРЕМИУМ СВОЈСТВА ЗА ЗАШТИТА ОД ПЛАМЕН

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Достапен во ткаенини сертифицирани со EN ISO 20471 стандард

ARC

Инхерентно огноотпорен Modaflame 280g

KNIT

Modaflame се ткаенини отпорни на пламен. Ткаенина се состои од инхерентни влакна отпорни на оган, составени од специјална мешавина од 60% Modacrylic влакна, 39% памук и 1% јаглеродни влакна.

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

ARC

ARC

Modaflame Knit 200g, 300g

Изработен од инхерентно огноотпорно предиво 60% Modacrylic, 39% памук и 1% јаглеродни влакна. Тестирани е со цел да се придржуваат кон потребните EN стандарди, опсегот Modaflame Knit е силен, издржлив и високо иновативен. EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

ARC

ASTM F1959/ F1959M-12

ARC

Висока видливост Modaflame 210g, 280g, 300g

Достапно и во ткаени и плетени ткаенини според EN ISO 20471 стандардот. Изграден од природно оган отпорна на предиво од 60% мокакрил, 39% памук и 1% јаглеродно влакно.

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

RIS EN 13034

3279

Високовидлива портокалова Modaflame HVO Woven 300g

KNIT

Изработен од инхерентно огноотпорно предиво 60% Modacrylic, 18% вискоза, 15% полиестер, 5% од арамид и 1% јаглеродни влакна, Modaflame HVO ткаенина користи напредна технологија за да се обезбеди заштита на животната средина во мулти-ризик. RIS EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

3279

ARC

Modaflame HVO Knit 220g

Изграден од 66% модакрил, 32% полиестер и 2% карбонски влакна, 220г. Modaflame HVO Knit обезбедува својствени отпорност на пламен и анти статичка заштита. Големата затегнувачка цврстина на овој материјал нуди издржливост, додека пак содржината на памукот обезбедува траен комфор.

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг Ткаениниите можат да се редат во слоеви за да се постигне комплетна топлотна вредност на перформансите на лак (ATPV) или дозволениот праг на енергија (Ebt). На пример, може да се постигне Ebt од 4,3 Cal/cm, и надворешната ткаенина може да постигне ATPV на 13.6Cal/cm2. Сепак комбинираната ATPV ќе биде поголема од збирот на два единечни слоеви, бидејќи воздухот меѓу двата слоја им овозможува на носителите дополнителна заштита.

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 121121

1

ARC

1

ARC

2

ARC

3

ARC

33Cal

CAL/CM2 121

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:20


TM

ИНОВАТИВНА ЗАШТИТА ОД ПЛАМЕН EN ISO 11612 EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

Огноотпорен Bizflame Plus 350g, 280g, 210g Bizflame е иновативна ткаенина која нуди огноотпорна заштита. Содржи и јаглеродни влакна кои придонесуваат за антистатични својства на артиклите. •

Висока ATPV на Bizflame Plus ткаенина • обезбедува HRC 2 (13.6 CAL/CM2) заштита од електричен лак.

Извонредни резултати за предвидување повреди предизвикани од топлина при испитување на изборен тест ISO 13506 под • EN ISO 11612

Anti-Static обезбедува анти-статички својства кои ги надминува EN1149-5 стандарди.

Исклучителни совојства на јачината на кинење кои ги обезбедува ткаенината која може да издржи супериорна аберазија предизвикана од работата и отпорност на кинење. Високо ниво на прозрачност и впивање влага, како својства обезбедуваат трајна удобност за носителите.

Тестирање за предвидување на повреди од изгореници Тестирање на Bizflame ткаенина (стил FR50) ISO 13506 во BTTG противпожарни услуги (четири секунди). Тестот е изведен на целосно BEFORE DURING AFTER облечена кукла, целосно изложена и обвиена во пламен во период од 4 секунди а собирањето на податоците е во рок од 60 секунди веднаш по горењето.

Други Bizflame Ткаенини: 100% Памук

80% памук, 19% полиестер, 1% антистатички јаглеродни влакна, двослојна PTFE ламинација, полиуретански премаз, флоурокарбонски финиш

80% памук, 19% полиестер, 1% карбонски влакна

100% Полиестер, цик-цак плетка

98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз

88% памук, 12% најлон

98% Полиестер, 1% карбонски влакна, цик-цак плетка

99% памук, 1% јаглеродни влакна

122

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 122122

99% памук, 1% јаглерод влакна

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:20


BIZWELD

™TM

FLAME-RESISTANT Огноотпорен Bizweld РАЗНОВИДНА ЗАШТИТА ОД ПЛАМЕН И ЗАВАРУВАЊЕ

Bizweld е отпорен на пламен, со врвен квалитет на 100% памучната ткаенина. Таа е високо технолошка ткаенина развиена за максимални перформанси, удобност и трајност. Bizweld е направен од 100% ringspun памук, нуди одличен отпор на пилинг истовремено гарантирајќи удобност, топлина и заштита на носителите. Крајата примена на ткаенина овозможува да се задржат отпорните заштитни својства до 50 перења EN standards) и 100 перења (US standards). Bizweld ткаенина е независно тестирана и сертифицирана да ги надмине меѓународните безбедносни стандарди за заштита од пламен и заварување. Овој материјал е глобално достапен и е проследен со доверба од страна на илјадници работници во индустриите за нафта и гас, заварување и сродни индустрии.

EN ISO 11612 EN ISO 11612

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

ARC

Огноотпорен Bizweld 330g •

Исклучително огноотпорни перформанси кои ги надминува меѓународните безбедносни стандарди за оган и заштита од заварувања (EN ISO 11612 & EN ISO 11611).

Обезбедува повеќенаменски цели за заштита против распространување на пламени, светла или конвективна топлина, капки течен метал , заварување и сродни процеси.

Обезбедува ARC 2 (11.2 CAL/CM2) заштита од електричен лак.

Обезбедува високо ниво на заштита од прскање течен метал. Идеален за заварување и сродни процеси.

Извонредни резултати за предвидување повреди предизвикани од топлина при испитување на изборен тест ISO 13506 под EN ISO 11612

123

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 123123

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:20


PS91

537

Опсег на електричен лак отпорен на пламен Инциденти предизвикани од електричен лак или електрично распрснување може да се појават во било која индустрија каде што се работи на или со електрична опрема. До 80% од сите електрични повреди се изгореници поврзани со прскање од електричен лак.

FR55 162

Последиците може да бидат катастрофални за работниците и компаниите и затоа е од витално значење да постои соодветна контрола на ризикот. Ова значи дека целиот персонал кои работи во или во близина на ризичните области треба да носат соодветна ППЕ заштита. Ние во Portwest ја разбираме важноста на заштитата од опасности и имаме повеќе од шеесет производи во нашата палета кои нудат заштита од топлинската енергија создадена од електричен лак.

Види повеќе ARC производи за заштита во нашата палета ППЕ

PS91 537

1

ARC

Min cal rating 4 cal/cm²

К

ИЛИ

PLUS

PLUS

ARC 1

FR19

AF53

PS90 537

AF73

AF91

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 124124

FR14

FR74

FR77

FR11

FR18

FR10

FR76

FR03

29/07/2017 14:05 17/08/2017 12:21


2

ARC 2

К

ИЛИ

Min cal rating 8 cal/cm²

PLUS

ARC

AF22

MV28

MV25

MV26

MV27

MX28

MV91

MV35

MV36

MV29

FR20

FR09 FR72

FR25

FR12

FR81

FR26

FR27

FR55

FR60

FR56

FR61

FR57

FR62

FR50

FR63

FR80

FF50

FR79

FR93

FR78

FR89

BZ11

FR01

FR02

ARC 3

BIZ1

3

ARC

BIZ5

BIZ6

BIZ2

BIZ4

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг Облеката може да се носи една врз друга за да се постигне комплетен (ATPV) или (Ebt) Рејтинг. На пример утоплувањата можат да постигнат ATPV of 4.3Cal/m2, и надворешниот комбинезон може да постигне ATPV of 13.6Cal/ cm2. Сепак кобинацијата на ATPV ќе биде поголема од збирот на двата поединечни слоја, заедно со воздухот помеѓу двата слоја овозможувајќи на носителот дополнителна заштита.

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 125125

BZ31

BZ12

+

3

2

ARC

FR60

1

ARC

FR10/FR11

BZ40

К

ИЛИ

Min cal rating 25 cal/cm²

BZ30

1

ARC

FR14

ARC CAL/CM2

= 33Cal

+

FR61 + FR62

FR10 + FR11

FR14

FR61 + FR63

FR10 + FR11

FR14

FR80

FR10 + FR11

FR14

FR50

FR10 + FR11

FR14

FF50

FR10 + FR11

FR14

FR55 + FR56

FR10 + FR11

FR14

FR55 + FR57

FR10 + FR11

FR14

FR25 + FR26

FR10 + FR11

FR14

FR25 + FR27

FR10 + FR11

FR14

125

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:21


Табела на ткаенини СТИЛОВИ

PLUS

ИНХЕРЕНТНО ОГНООТПОРНА

PLUS

БРЕНД

ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

ANTI-STATIC

ОГНООТПОРНА

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

ANTI-STATIC

BIZFLAME

AF22

93% мета-арамид, 5% пара-арамид, 2% јаглеродни влакна

200gm

Инхерентно

AF53, AF73

93% мета-арамид, 5% пара-арамид, 2% јаглеродни влакна

150g

Инхерентно

AF91

% арамид, 42% поиестер, 1% антистатички јаглеродни влакна

260gm

Инхерентно

MV28, MV25, MV26, MV27

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

280gm

Инхерентно

MX28

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

280gm

Инхерентно

MV29, MV35, MV36, MV91

61% модакрил, 18% вискоза 15% Полиестер, 5% арамид 1% јаглеродни влакна

300gm

Инхерентно

FR76

66% модакрил, 32% Полиестер, 2% јаглеродни влакна

220gm

Инхерентно

SK20

48% Modaflame, 32% памук, 20% полиестер, плетка

280gm

Инхерентно

FR77, FR74

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

210gm

Инхерентно

FR30

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

280gm

Инхерентно

FR31

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

280gm

Инхерентно

FR10, FR11, FR14, FR18, FR19, FR03 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

200gm

Инхерентно

FR12, FR81, FR09, FR20

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

300gm

Инхерентно

FR72

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

300gm

Инхерентно

FR35, FR36, FR37, FR38

99% памук, 1% јаглеродни влакна

330gm

50 Перења

FR90, FR92, BIZ7

99% памук, 1% јаглеродни влакна

330gm

50 Перења

FR78, FR79

80% памук, 19% полиестер, 1% антистатички јаглеродни влакна, двослојна PTFE ламинација, полиуретански премаз, флоурокарбонски финиш

380gm

5 Перења

FR80

99% памук, 1% јаглеродни влакна

345gm

50 Перења

FR60, FR61, FR62, FR63

99% памук, 1% јаглеродни влакна

345gm

50 Перења

FR50, FF50, FR51, FR55, FR56, FR57, FR25, FR26, FR27

99% памук, 1% јаглеродни влакна

350gm

50 Перења

FR52, FR53, FR58, FR59

99% памук, 1% јаглеродни влакна

350gm

50 Перења

FR28

99% памук, 1% јаглеродни влакна

280gm

50 Перења

FR21,

99% памук, 1% јаглеродни влакна

210gm

50 Перења

FR89

88% памук, 12% најлон

237gm

5 Перења

FR93

80% памук, 19% полиестер, 1% карбонски влакна

340g

50 Перења

FR01, FR02

100% памук

237gm

5 Перења

FR75

100% Полиестер, цик-цак плетка

120gm

5 Перења

FR70, FR73

100% Полиестер, цик-цак плетка

160gm

5 Перења

FR71, FR85 S780, S781, S779, S773, S782, S778, S775, S774

98% Полиестер, 1% карбонски влакна, цик-цак плетка

120gm

12 Перења

98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз

250gm

12 Перења

S776

98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз

250gm

12 Перења

S770, S771, S772, S783

98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз

250gm

12 Перења

FR98

99% памук, 1% јаглеродни влакна

280gm

5 Перења

FLAME-RESISTANT

WILDLAND FIRE

BIZWELD ™

BIZ1, BIZ5, BZ30, BIZ4, BIZ2, BIZ6, 100% Памук, FR премаз BZ11, BZ12

BIZWELD

FLAME-RESISTANT

MOLE

FLAME-RESISTANT

ANTI-STATIC

СОСТАВ

Огноотпорните карактеристики на ткаенината се заджуваат; циклуси ТЕЖИНА на перење:

126

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 126126

330gm

50 Перења

BZ31

100% Памук, FR премаз

330gm

50 Перења (EU) 100 Перења (USA)

C030

100% еко памук

330gm

50 Перења

SW10, SW20, SW32, SW33

Говедска шпалт кожа

BZ40

99% памук, 1% јаглеродни влакна

450gm

50 Перења

FR41, FR43

100% Полиестер, FR & Antistatic, полиуретански премаз

260gm

5 Перења

FR46, FR47

100% Полиестер, FR & Antistatic, полиуретански премаз

260gm

5 Перења

N/A

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:21


EN1149 1149EN ISO EN ISO EN ISO EN ISO IEC61482-2 61482-2 EN 14116 EN13034 13034 EN EN 343 EN 15614 15614 14116 EN ISO 14116 EN ISO 11612 EN EN ISO 20471 EN 343 EN IEC 11612 11611 20471

ASTM F1959

√ RIS

ARC2 8.4 cal/cm2

ARC2 8.4 cal/cm2

EN 531

ARC1 5.9 cal/cm2

√ √

ARC1 6 cal/cm2

ARC1 4.3 cal/cm2

ARC1 4.3 cal/cm2

ARC2 16 cal/cm2

ARC2 16 cal/cm2

√ ARC2 13.6 cal/cm2

ARC2 13.6 cal/cm2

ARC2 13.6 cal/cm2

ARC2 8.2 cal/cm2 √

√ RIS

√ EN 471

EN 533

√ RIS

√ RIS

√ RIS

Само ткаенини

ARC2 16 cal/cm2

NFPA® 70 E

√ RIS

NFPA® 2112

ARC2 8.5 cal/cm2

√ RIS

ASTM F150610a

ARC2 12 cal/cm2

Само ткаенини

Само ткаенини

√ √

√ √

ARC2 11.2 cal/cm2

ARC2 11.2 cal/cm2

Само ткаенини

√ √

√ √

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 127127

√ √

127

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:21


Отпорно на пламен - EN Стандарди EN ISO 11612

EN ISO 11612: 2015 Заштитна облека; Облека за заштита од топлина и пламен

Барањата за прерформансите поставени во овој меѓународен с тандард важат за облеките кои можат да се носат за повеќе намени, каде што се бара облека со карактеристики кои ограничено штитат од пламен и корисниците се изожени на топлински зрачење, допир со топлина или прскање на течен метал.Овој тест користи стандардни методи и услови за да ги предвиди перформансите на ткаенината/облеката во случај на контакт со топлина или пламен.

Карактеристиките на облеката како што се шавовите, затворачите и логоата мора да се тестираат, исто како и на ткаенината. Тестовите мора да се вршат на претходно третирани компоненти во согласност со препораките од производителите. Сп е ц и ф ични те те с т ир ањ е се наведени подолу: Димензионална промена Oграничено распрос транување пламен (А1+А2)* конвективна топлина (B) - 3 нивоа

на топлинско зрачење (C) - 4 нивоа прскање на стопен алуминиум (D) - 3 нивоа прскање на стопено железо (Е) - 3 нивоа Контактна топлина (F) - 3 нивоа (температура од 250 Целзиусови степени) отпорност на топлина, на температура од 180 целзиусови степени. Издржливост на истегнување (мора да се исполнат минимум 300N) кинење (мора да се исполнат

Во склоп на EN11612, достапен е незадолжителен тест кој ги предвидува повредите од изгореници користејќи к ук ла опремена со инструменти и сензори за топлина, во согласност со ISO13506 тест методот. Тестирањето со кук ла овозможува реалистична симулација при ненадеен интензивен оган и ги анализира однесувањата на

EN ISO 11611

сензорите за топлина на куклата за да предвиди потенцијални изгореници кај корисникот кој ја носи облеката. Ефектите на изложеност на пламен зависат на само од основните заштитни квалитети на ткаенината, т ук у и фак тори како доброто вклопување на облеката присуството на воздушни џебови меѓу слоевите облека. Присуството на долните облеки исто има значаен ефект за заштита. Тестирањето се изведува на целосно облечена кукла, целосно обвиена во пламен најмалку четири секунди. На куклата се прикачени најмалку 100 сензори распределени на целото тело, рацете нозете и главата. Целта е сензорите да ја

Јачинна на шавовите од дизајнот на облеката бара покриеност од вратот до зглобовите и нозете. Н ез а дол ж и те лн ото те с т ир ањ е вклучува отпорност на водена пареа и тестирање со кукла. *Овој тест мора да се врши на ткаенината и шавовите. Резултати од тест со кукла за: FR61& FR62 Болка (16%), Изгореница од прв степен (0%), Изгореница од втор степен (0%), Изгореница од трет степен (0%), Предвидување на повреда од изгореница 0%,

ISO ISO 13506: 2008 13506 Ralph Manikin Test ISO 13506 Овој тест метод ги обезбедува општите принципи за оценување на ефикасноста на комплетна облека или заштитна облека која се комбинира за заштита од ненадеен интезивен оган или друга слична изложеност на краток рок.

минимум 15N) Пукање сила Сива на силата

измерат варијацијата на топлина на површината на куклата која е целосно облечена - дизанирано да даде точен FRONT BACK приказ за тоа како човечката кожа абсорбира енергија. Изгореница од прв степен се случува кога кожата станува црвена, но не се појавуваат пликови или целосни изгореници. Изгореница од втор степен е посериозна ,но може да се третира. Изгореница од трет степен е најлоша и не може да се третира. Топлинската енергија абсорбирана од сензорите се снима со компјутерски софтвер, со податоци кои се прибираат најмногу до 120 секунди после горењето. Од собраните податоци, се прави мапа на телото и

се одредува колкава е изложеноста, на кои делови, колку заштитува. Не постои Помина или Падна критериум во ISO13506 стандардот. Една најкорисна функција на овој тест со кукла е споредбата на облеките под идентични услови на испитување. Споредбата може да се прави помеѓу различни видови ткаенини, дизајни, изработка, финиш, итн. за да се зголеми степенот на заштита и да се види како различни видови и мешавини на матерјали и слоеви/ долни облеки, се однесуваат во исти услови.

EN ISO 11611: 2015 Заштитна облека за заварување и слични процеси

Овој интернационален стандард ги специфицира минималните основни заштитни потреби и тест методи за заштитна облека која се користи во заварувачки и придружни процеси (со исклучок на заштита на раце). Меѓународниот стандард специфицира две класи со со специфични барања за перформансите. Class 1 е заштита од помалку опасни техники на заварување и слични ситуации, каде има низок степен на прскање и топлинско зрачење. Class 2 е заштита

од поопасни техники на заварување и слични процеси, кои вклучуваат повисок степен на прскање и топлинско зрачење. EN ISO 11611 поставува барање за заштитните одела, кои треба да бидат со целосно покриено торзо, врат, раце и нозе. Има повеќе дизајнерски барања кои мора да се следат, за да спречат задржување на стопените капки од процесот на заварување на облеката. Тестирањето мора да се изврши на претходно третирани компоненти во согласност со

препораките на производителот. Потребни тестови: Цврстина при ис тегнување (минимум 4 0 0 N) Цврстина на кинење (минимум 20N) Издржливост на затоплување Димензионални промени на кожа Ограничено одбивање пламен (A1+A2)* Стопени капки Трансфер на топлински зрачење Електрична отпорност *Овој тест мора да се изведе врз ткаенината и шавовите.

ATEX Directive Директивите ATEX дефинираат која опрема треба да се користи во средина каде има опасност од експлозија. Portwest има своја понуда за облека која може да се користи за дополнителна заштита при ATEX средините.

128

Важна забелешка: Производителот облека Portwest Ltd е независна ревизија и нашите системи се одобрени и заверени на ППЕ Регулативите 89/686 / ЕЕЗ на Советот Член 11B. Нашиот опсег е за производство на пламено отпорни комбинезони, јакни и панталони обезбедува заштита од топлина и електрични ризици.

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 128128

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:21


EN ISO 14116

EN ISO 14116: 2008 Заштитна облека - Заштита од топлина и пламен - материјали и соединенија на материјали кои ограничено одбиваат пламен

Овој стандард ги специфицира барањата за перформансите и својствата на материјалот за заштита од ограничено распрос транет палмен и заштитната облека со цел да се намали можноста облеката да гори и на тој начин да претставува опасност. Дополнителни барања за облеката, исто така, се одредени. Заштитна облека во согласност со овој стандард е наменета за заштита на работниците од ненадејни и краток контакт со мали палење оган во услови кога не постои значителна

IEC 61482-1-2

Box Методи за испитување EN614821-2 Ткаенината/облеката е изложена на електричен лак ограничени

БАРАЊА Не се шири пламен

1

Нема огнени остатоци Нема ширење на жарење Не се шири пламен Нема огнени остатоци Нема ширење на жарење Не се формираат дупки Не се шири пламен Нема огнени остатоци Нема ширење на жарење Не се формираат дупки Пламенот не смее да трае подолго од 2 секунди

2 3

во одредена кутија со посебни електрода во период од 0.5 секунди. Класа 1 е на струја од 4kA, Класа 2 е струја на 7 kA. Тест условите за Класа 1 и 2 се обидуваат да стимулираат типични услови на изложеност за краток спој струја од 4kA и 7kA соодветно. Отворен лак метод EN61482-1-1. Овој тест метод има за цел да воспостави ATPV (топлотна вредност на лак) или Ebt на ткаенината. ATPV е количината на енергија пот р е бна з а д а пр е дизвик а изгореници од втор степен, низ материјалот пред изгори (50% веројатност). Ebt е количината на енергија кога материјалот гори (50% веројатност). Ова е нормално горната топлинска граница на ткаенина каде што влакната се оштетени и материјалот губи механичка сила. И ATPV и Ebt се изразени во калории

на cm2. EN 61482-1-1 ја тестираат ткаенина со 8kA лак за различни инцидентни периоди. Работниците се претпоставува дека се обезбеден, ако рејтинг за лак на нивната облека ја надминува енергијата на електричниот лак пресметана во сценарио од најлош случај. Облеките може да се носат во слоеви за да да се постигне комплетен ATPV или Ebt рејтинг. На пример термички слој може да се постигне Ebt од 4,3 cal/m2 и надворешен комбинезон може да се постигне ATPV на 13.6 Cal/cm. Сепак комбинација ATPV/Ebt рејтингот ќе биде поголема од збирот на двата единечни слоеви, затоа што воздухот помеѓу двата слоја им овозможува на носителите дополнителна заштита. Уште еден параметар кој се мери на отворен лак е HAF вредноста (фактор на ослабување топлина) - ова

ја опишува количината на топлина блокиран од страна на ткаенината. ASTM F1959/F1959M-14 тест само за ткаенина. Овој тест метод е ист како што е наведено погоре под EN 61482-1-1. Пред третманот може да варираат.

ARC Категорија на опасност/ ризик PPE

Потребниот минимален рејтинг на електричен лак за PPE/cal/cm2

1

4 CAL/CM2

2

8 CAL/CM2

3

25 CAL/CM2

ARC

ARC

ARC

EN 1149-5: 2008 Заштитна облека - електро-статични својства - дел 5. Барања за перформансите на матријалот и дизајнот.

Овој европски стандард е дел од серијата стандарди за методи на те с тирањ а и барањ а з а електростатички карактеристики на заштитната облека. Стандардот ги специфицира барањата за матерјалот и дизајнот на облеките кои се користат како дел од целосно заземјен систем, како би се избегнале запаливи празнења. Барањата може да не се доволни во околини со

EN 13034

ИНДЕКС

Издржливост на истегнување кинење Јачина на шавови.

IEC 61482-2: 2009 Заштитна облека за заштита од термалната опасност на електричен лак

Овој стандард ги специфицира барањата и тест методите кои се применуваат за материјали и облека за заштитна облека против термичките ефекти на електричниот лак. Електричен лак е континуирано електрично празнење на високи струи меѓу проводници кое генерира многу силна светлина и интензивна топлина. Две меѓународни методи за тестирање се развиени за да обезбедат информации за отпорноста на облека на топлинските ефекти предизвикани од електрични празнења. Секој метод дава различни информации. За да се усогласени со стандардите еден или двата тестови мора да се извршат.

EN 1149

опасност пламен и без присуство на друг вид на топлина. EN ISO 14116 има три различни категории за распространување на пламен, индексот 1, 2 и 3, како што е наведено во табелата подолу: Индекс 1 облека не треба да се носи до кожата. Тие мора да се носи врз Класа 2 или 3 облека. Тестирање мора да се врши на претходно третирани компоненти во согласност со препораките дадени од производителите. Тестирањето кое е потребно: ограничено распрос транување на пламен

зголемено количество кислород и опасност од палење. Овој стандард не е применлив за заштита од директен напон. EN 1149 е составен од следните делови EN 1149-1: Метод на тестирање за површинска отпорнос т на ткаенината.

EN 1149-2: Метод за тестирање на електрична отпорност низ матерјалот (вертикална отпорност) EN 1149-3: Методи на тестирање за мерење на неутрализирање полнежи. EN 1149-4: Тест за облека( при развивање на производот) EN 1149 -5: Пер ф ор м анис на матерјалот и барања за дизнјнот. Заштитните

облеки

кои

распр е де л у в аат е лек тричниот полнеж треба да обезбедат целосна заштита при нормални услови на употреба. Спроводните делови (патенти, копчиња итн.) се дозволени ако се се покриени со надворешниот матерјал од ткаенината.

го

EN 13034: 2005 Заштитна облека за заштита од течни хемикалии - Барања за перформанси за хемикалии. Заштитната облека нуди ограничена заштита од течни хемикалии

Барањата за перформансите на заштитната облека со ограничени заштитни перформанси за заштита од течни хемикалии (Type 6 and Type PB [6] опрема). Овој стандард ги специфицира минималните барања за ограничена или реупотреблива ограничена хемиска заштитна облека. Заштитната облека со ограничени перформанси се наменети за употреба во случаи на потенцијални лесни испрскувања, течни аерослои или низок притисок, прскања со мал волумен, каде комплетно течно

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 129129

непродирање не е потребно. Овој стандард ги покрива оделата за хемиска заштита (Type 6) и делумна заштита на телото Type PB[6]). Оделата за хемиска заштита (Type 6) ги штитат најмалку Трупот и екстремитетите, на пример комбинезонот или дводелните костими со или без капуљача, навлаки за чевли или прекривки за чевли. Type 6 оделата се тестирани со користење на ситни капки водена прашина. Водата се дозира со благ детергент за да произведе одреден

површински напон и боја за да помогне на проценка на истекување. Се облекува абсорбирачка облека под облеката која се испитува, која ги абсорбира сите протекувања и се обојува од бојата. Успехот или неуспехот на тестот се одредува со мерење на целосната површина ако е обоена и се споредува со барањ ата. Протек ув ањ ата најчесто се јавуваат кај отворените површини, но може да порбијат и преку ткаенината. Други тестови одредуваат отпорност на абразија,

кинење, затегнувачка цврстина, о т п о р н о с т н а п р о б о д у в а њ е, отпорност на палење, отпорност од навлегување на течни хемикалии и црстина на шавовите. Во тестот за одбојност на течни хемикалии и отпорност на продирање на течни хемикалии, дадена е база од четири тест хемикалии во стандардот, барањата за матерјалот на оделата се задоволени ако одбојноста и отпорност на продирање важат за само една хемикалија од таа листа.

129

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:21


Отпорно на пламен - USA Стандарди NFPA 70E NFPA® 70E: 2015 Овој стандард се однесува на елек трични работни прак тики поврзани со безбеднос та на работните места на вработените и бара вработените кои работат на или во близина на делови и опрема под напон да се носат огноотпорна облека која ги исполнува барањата на ASTM F1506.

Ова облека и опрема при работа во рамките на границата на електрично искрење. Во табелата се движи од ARC 1 (што е низок ризик) до ARC 4 (која е со висок ризик и бара FR облека со минимум рејтинг од 40). Колку повисока рејтинг вредност, толку е поголема заштитата.

Стандардот NFPA 70E обезбедува Табела 130.7(C)(16) како водич за избор на заштитни облека. Оваа табела ги прикажува условите за PPE врз основа на категории PPE електрични искри 1 до 4 се користат

ARC Категорија на опасност/ ризик PPE

Потребниот минимален рејтинг на електричен лак за PPE/cal/cm2

Опис на облеката

1

1 HRC: FR маици и FR пантолони или FR комбинезони 4

4

2

2 HRC: FR маици и FR пантолони или FR комбинезони 8

8

3

3 HRC: За заштита од електричен лак FR маици и FR пантолони или FR комбинезони, и одела за заштита од електрична искра која задоволува од најмалу 25

25

4

4 HRC: За заштита од електричен лак FR маици и FR пантолони или FR комбинезони, и одела за заштита од електрична искра која задоволува од најмалу 40

40

ARC

ARC

ARC

ARC

NFPA 2112 NFPA® 2112: 2012 Овој стандард ги специфицира минималните барања за изведба и методи на испитување за отпорност на пламен ткаенина и компоненти и дизајнерски барања и сертификација за облека за употреба во области на ризик од директен оган. Огнооотпорните ткаенини мора да поминат сеопфатна листа на топлински тестови, вклучувајќи ги следниве: •ASTM F2700 - испитување на пренос на топлина со ефикасност

(ХТЗ) Ова испитување е мерка на непостојаната состојба на пренос на топлински својства на материјалите на облеката. •ASTM D6413 - Испитување за Вертикална Запаливост (пламена отпорност) Ова испитување се користи за да се утврди колку лесно ткаенините се запаливи и дали продолжува да горат штом се запалат. •Тест за Отпорност на Термално Собирање Овој тест го мери отпорот на ткаенините за намалување кога

се изложени на топлина. •отпорност на топлина на испитување Оваа мерка на испитување за материјали и компоненти реагира на висока топлина што може да се случува за време на директен оган. •ASTM F193011 - Испитување со термичка кукла Ова испитување обезбедува целокупната оценка за тоа како ткаенина се однесува во стандардизиран дизајн на комбинезон по три секунди топлинска изложеност. •FTMS 191A -

Отпорност на топење Се користи во облека отпорна на пламен која мора да издржи температури до 500°F.

нема да придонесе за сериозноста на повредите на носителите во случај на моментален електричен лак и сродна топлинска изложеност. - А во собата на минимум перформанси спецификации за плетени и ткаени материјали, вклучувајќи сила, траење на боја, пламена отпорност пред и по миењето и резултати на тест на лак. Испитување на отпорност на пламен во согласност со ASTM D6413 тест

метода за испитување вертикален пламен. - Кога се тестираат како што била примена во согласност со ASTM Методи за испитување на ефикасноста F1959 лак, материјалот не може да има повеќе од 5.0 секунди afterflame време кога се тестираат.

на F1506 - име на производителот, информации за големината - упатства за грижа и содржина на влакна рејтинг за лак (ATPV) или (EBT)

ASTM F1506-10a ASTM® F1506-10A Оваа спецификација перформанси покрива отпорност на пламен на текстилни материјали за да се користи за облека за употреба за електричари изложени на краток електричен лак и слични опасности Овие текстилни материјали мора да ги исполнуваат следниве барања за изведба: - општ услов и компоненти се кои користат во текстилната изградба

Облеката мора да бидат означени со следново: - Код за следење - Изјава дека облеката ги задовола барањата

ASTM F1959/F1959M-12 ASTM® F1959/F1959M-12: 2013 ЗАШТИТНА ОБЛЕКА ЗА ЗАШТИТА ОД ТЕРМАЛНАТА ОПАСНОСТ НА ЕЛЕКТРИЧЕН ЛАК

вој тест метод има за цел да воспостави ATPV (топлотна вредност на лак) или Ebt на ткаенината. ATPV е количината на енергија потребна за да предизвика изгореници од втор степен, низ материјалот пред изгори (50% веројатност).

130

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 130130

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:21


Перење на огноотпорни ткаенини Сите огноотпорни ткаенини треба редовно да се мијат и сушат, со цел да се отстранат сите нечистотии и загадување. Квалитетот на перење и пеглање е од голема важност. Облеките треба да се перат во согласност со упатствата дадени од производителот на етикетата, затоа што неточното перење на облеките отпорни на пламен сериозно може да влијае на нивните перформанси и вклопување. Огноотпорните својства на облека ќе траат многу подолго доколку правилно се пере.

Процедура перење/сушење: Предтретман: Ако дамките тешко се отстрануваат, тие можат да се третираат пред ставање во машината за перење со течен сапун кој се нанесува директно на дамки и лесно се трие. Потешки и тврдокорни дамки треба да се предтретираат со комерцијален производ за отстранување дамки при првата можност и се остава доволно време за ги одстрани дамките. Никогаш не користете хлорно белилото или перење со детергенти кои содржат водород пероксид затоа што ќе се намалат огноотпорните својства на ткаенината. Омекнувачи, скроб и други адитиви за перење не се препорачува и како тие можат да ги намалат огноототпорните перформанси и исто така може да делуваат како гориво во случај на согорување.

Перење:

Секогаш перете ја контаминираната работна облека посебно, не се мешаат со облеки кои не се работни. Огноотпорните ткаенини обично може да се перат на високи температури, но сепак компонентите (односно рефлексивни ленти, итн.) на готовата облека која ја диктира максималната температура за перење на која облеката може да се пере. Секогаш следете ги температурите на перење на етикетата на облеката. Секогаш измијте и исушете облека свртена внатре кон надвор да се намали површината на триење и да помогне во одржување на површинскиот изглед на ткаенината.

Количина на полнење: За да се обезбеди поефикасно, почисто перење,и да се избегне преоптоварувањето на машината за да облеката може да се движи слободно низ циклусите на перење. Сушење:

Сушење во машина за сушење обично не се препорачува затоа што температурата која се користи често е премногу висока и може да предизвика намалување на облека. Тоа е од витално значење дека памук или памук мешавина облека не се пресушува. Пресушувањето е главната причина за прекумерно намалување на облеката. Не бесете ги на директна сончева светлина. Ова може да предизвика избледување.

Огноотпорниот финиш е задржан за нормалниот животен циклус на облека под услов упатствата за нега да се почитуваат.

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 131131

131

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:22


Извонредни резултати најдобари во индустријата ISO 13506: 2008 ISO 13506 Ralph Manikin Test ISO 13506 Тест на кукла или тестот за предвидување на повред од изгореници многу точна претстава на она што се случува во реалниот живот при ситуации со директен пламен. Portwest има направено детално опционални тестирање со кукла на Bizflame Plus и Bizflame Multi опсегот на облека. Бенефит на тест кукла е тоа што им овозможува на корисниците точно да се предвидат перформансите во реални ситуации на Bizflame облеката и да може целосно да се уверат дека тоа е најдобар избор за нивната работна средина. Инвестиции во тестирање на производ е критичен дел од нашиот процес на развој на производот. Portwest оди над барањата на EN стандардите и резултатите коишто ги имаме прибавено со изборен тест на кукла ја потврдува нашата постојана определба за квалитетот на производот и безбедноста крајниот корисник. Ние сме многу горди да се изјасни дека овие изуми постојано ги надминуваат сите други кои се третираат како FR облека на пазарот. Сите резултати се независно потврден од страна на овластени тела BTTG и SATRA

Чекор 1:

Чекор 2:

Чекор 3:

Чекор 4:

Куклата е опремена со соодветни подоблеки, со цел да се реплицираат на ситуации во реалниот живот.

Облеките кои се тестираат се облекуваат на куклата.

Куклата е изложена на директен пламен во траење од четири секунди.

Топлинска енергија се снима со податоци кои обично се собираат до 120 секунди по горењето.

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници Резултати од тест со кукла за: FR50 - Комбинезон Flame Resistant Anti-Static Болка (12.3%) Изгореница од прв степен (0.9%) Изгореница од втор степен (0.0%) Изгореница од трет степен (0.0%)

Разбирање на резултатите: Мапа на телото се произведува со користење на кодирање по боја за да се покаже предвидувањето за изгореница или повреда на телото. Мапата на телото ќе се покаже нема изгореници, болка, изгореница од прв, втор или трет степен и каде тие би се случиле.во пресметката не се вклучени главата или раце. Не постои критериуми во стандардот ИСО 13506 “задоволува” или “не”. Една од најпознатите корисни функции на овие тестови со кукла е да им овозможи на облеките за да се споредат директно меѓу себе под исти услови.

Предвидување на повреда од изгореница 0.0% FRONT

BACK

Natural Fibres 132

Многу од нашите оган отпорни (ФР) облеки се направени од 100% памук. Ова е природно влакно и не се топи при контакт со топлина или пламен. 100% памук е удобен за носење, абсорбента и дише. Памукот е идеално решение за многу индустрии кои бараат облека отпорна на пламен.

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 132132

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:22


Сите слики покажуваат состојба на облека по изложување на пламен

FR21 - Екстра Лесен Работнички комбинезон Anti-Static 210г FR22 - Работнички комбинезон Insect Repellent FR 210г

FR28 - Работнички комбинезон Лесна тежина Антистатичка 280гм

FR61 - Jакна HiVis Multi-Norm FR62 - Панталони HiVis Multi-Norm

FR61 - Jакна HiVis Multi-Norm FR63 - Трегер пантолони Multi-Norm

FR55/FR25- Jакна Bizflame Plus FR56/FR26 - пантолони Bizflame Plus

FR55/FR25 - Jакна Bizflame Plus FR57/FR27 - Bizflame трегер пантолони

FR50 - Комбинезон Flame Resistant Anti-Static FF50 - Aberdeen FR комбинезон

FR60 - Комбинезон HiVis Multi-Norm

Табела со резултати FR50

Изгореница од прв степен

Изгореница од втор степен

Изгореница од трет степен

Предвидување на повреда од изгореница

0.9%

0.0%

0.0%

0.0%

FR55/FR56

Изгореница од прв степен

Изгореница од втор степен

Изгореница од трет степен

Предвидување на повреда од изгореница

2.0%

3.0%

0.0%

3.0%

FF50

0.9%

0.0%

0.0%

0.0%

FR55/FR57

1.0%

0.0%

0.0%

0.0%

FR60

2.6%

0.9%

0.0%

0.9%

FR25/FR26

2.0%

3.0%

0.0%

3.0%

FR28

0.0%

1.8%

0.0%

1.8%

FR25/FR27

1.0%

0.0%

0.0%

0.0%

FR21

6.0%

19.0%

0.0%

19.0%

FR61/FR62

0.0%

0.0%

0.0%

0.0%

AF53*

1.8%

16.7%

25.4%

42.17

FR61/FR63

1.0%

0.0%

0.0%

0.0%

AF22

0.0%

5.3%

0.9%

6.2%

BIZ1

0.9%

1.8%

0.0%

5.3%

AF73*

2.6%

15.8%

24.6%

40.4%

BIZ2 / BZ30

0.0%

4.4%

0.9%

5.8%

*Употреба на кратки долна облека

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 133133

133

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:22


PL PLUS

150g

Araflame - Инхерентна заштита, Неприкосновине перформанси, Непобедлива вредност

Јамки (држачи) за радио Џеб на ракав

Информации за ткаенината

 Araflame Plus е инхерентно огноотпорна ткаенина развиена до совршенство користејќи иновативна технологија. Изработена од 93% мета-арамид, кој обезбедува извонредна отпорност на топлина и пламен, во комбинација со 5% пара-арамид кој обезбедува цврстина и 2% јаглеродни влакна кои ја обезбедуваат анитстатичноста на ткаенината. Araflame Plus е тестиран според највисоките меѓународни стандарди и ги надминува водечките брендови на пазарот во сличните анализи и тестови за споредба.

Два нашиени џебови

AF53 18 FR,IW

ARC

Златен комбинезон Araflame EN ISO 11612 A1+A2,B1,C1,F1 EN 1149 -5 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 5.9 CAL/CM2 (HAF 63.1%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Araflame Plus,150g Navy, Orange 36”-54”

10 Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници

Резултати од тест со кукла за:

AF53 Болка (22.8%), Изгореница од прв степен (1.8%) Изгореница од втор степен (16.7%)

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Изгореница од трет степен (25.4%)

Предвидување на повреда од изгореница 42.1 % Б Л

CE CAT III

FRONT

134

BACK EN ISO 11612 EN 1149

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

Araflame ги надминува водечките марки на пазарот

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 134134

29/07/2017 14:13 17/08/2017 12:22


PLUS

150g Јамки (држачи) за радио

Araflame облеката е тестирана за изгореници во контролирани услови. Резултати се извонредни и им даваат доверба на носителите за облеката во итни ситуации во „вистинскиот живот“.

AF73 18 FR,IW

ARC

8

Целосен комбинезон сребрен Araflame EN ISO 11612 A1 + A2, B1, C1, F1 EN 1149-5 -5 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 5.9 CAL/ CM2 (HAF 63.1%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112

Овој супер лесен комбинезон нуди извонредна заштита од пламен. Araflame ткаенината е мека и дише и дава одлична цврстина на истегнување. Идеален за различни индустрии, вклучувајќи масло и гас, петрохемиски и друго. Комбинезонот вклучува тројен крој, безбедни џебови и еластична половина за олеснување на движењето.

Двостран патент од месинг

Araflame Plus, 150g Khaki, Navy, Orange, Red, Royal 36”-54”

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници Резултати од тест со кукла за:

AF73 Болка (21.9%), Изгореница од прв степен (2.6%) Изгореница од втор степен (15.8%) Изгореница од трет степен (24.6%)

Предвидување на повреда од изгореница 40.4% ЗАБЕЛЕШКА: тестирање спроведено со користење на кратки ракави маица и брифинзи FRONT CE

CAT III

BACK EN ISO 11612 EN 1149

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

Araflame нуди најдобра достапна вредност во Aramid FR заштитата PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 135135

135

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:22


PLUS

200g Јамки (држачи) за радио Action back

Огромни расположливи количини, Без лиценцирани ограничувања Araflame количините се на располагање во текот нс целата година во нашите магацини. Широк спектар на бои и тежини. Без лиценцирани ограничувања. Значително пониска цена во споредба со водечките брендови.

Заден џеб

AF22

Комбинезон Araflame

Џеб за метар

Затегач за мажетни со чичак

EN ISO 11612 A1+A2,B1,C1,F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149-5 -5 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 8.5 CAL/CM2 (HAF 70.5%)

18 FR,IW

Овај победнички артикал има многу функционални карактеристики како што се рефлекс траките за зголемена видливост, тројните прештепи за зголемена црветина . Сертифициран е според Европските стандарди што гарантира сигурност и заштита ARC

8

Araflame Plus 200g Orange M-3XL

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници Резултати од тест со кукла за:

AF22 Две нивоа на џебови за штитници за колено Болка (35.1%), Изгореница од прв степен (0.0%) Изгореница од втор степен (5.3%) Изгореница од трет степен (0.9%) Предвидување на повреда од изгореница 6.2 %

CE

FRONT CAT

III

136

BACK EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

ASTM F1959/ F1959M-12

Огноотпорна Aramid Premium заштита од светска класа

PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 136136

29/07/2017 14:14 17/08/2017 12:22


MULTI

HI VIS

260g

Јамки (држачи) за радио

RIS 3279

Информации за ткаенината

Патенти од месинг

Araflame Hi-Vis Multi е одлична иновација во ткаенините отпорни на пламен. Изработена користејќи 57% арамид, 42% полиестер и 1% јаглеродни влакна, Araflame Hi-Vis Multi нуди крајна внатрешна заштита отпорна на пламен комбинирана со висока видливост. Оваа изработка на ткаенината нуди целосна заштита од повеќе опасности.

Бенефиции на облеката:

 Инхерентно огноотпорен Ги штити работниците изложени на секојдневни ризици. Овој комбинезон е изработен специјално за оние кои работат во индустрии како услужниот сектор, железница, хемиска, петрохемиска и воздухопловна. Стабилност на бои. Ткаенината е дишлива и удобна.

Џеб со страничен отвор Џеб за метар

EN ISO 20471 CLASS 3 Најдобро Достигнувања:

AF91 12 FR,IW

6

Araflame Hi-Vis Multi Комбинезон

Исклучителниот FR91 комбинезон е добитник на две престижни награди - BSIF награда и професионална облека награда за најдобар производ и најдобра ткаенински иновации. Комбинирање години искуство со напредна технологија, Portwest има развиено високо иновативни ткаенина која нуди крајната во огноотпорната заштита, удобност и трајност. Оваа победнички текстилен дизајн ги надминува очекувањата и барањата на најтешките работни средини и е резултат на долгогодишно истражување на пазарот и повратни информации од кориснички групи.

RIS

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 3279 EN ISO 11611 CLASS 1 A1 EN 1149 -5 EN ISO 20471 CLASS 3 EN 13034 TYPE 6 ТАБЛИЧНО САМО IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ТАБЛИЧНО САМО RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8 Портокаловата боја според EN ISO 20471 заедно со сребрената огноотпорна рефлективна лента на рамената, трупот и нозете овозможува зголемена супериорна видливост. Araflame Hi-Vis Multi 260g Hi-Vis Orange S-5XL

5XL CE CAT III

Огноотпорна трака која може да се пере индустриски

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN ISO 20471 EN 13034 IEC 61482-2

3279

Araflame Hi-Vis Multi - најиновативната ткаенина во индустријата PW17_Flame_Resistant_1_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_1_TEXT.indd 137137

137

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:22


ANTI-STATIC

Информации за ткаенината

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

Modacrylic влакната обезбедуваат огноотпрност,се одликува со одлична димензионална стабилност и еластични какрактеристики кои овозможуваат облеката да ја задржи својата форма. Високиот процент на памук во состав на ткаенината обезбедува удобност и топлина и ја прави мека на допир. Јаглеродните влакна впредени во ткаенината даваат антистатички карактеристики.

Бенефиции на облеката:  

Тројно сошиени шавови

Влакната е тешко да се запалат и автоматски ќе се изгаснат Сертифицирана во согласнос т со повеќе меќународни стандарди, Modaflame колекцијата гарантира безбедност на работното место. Квалитетна изработка комбинирана со врвни матерјали ја чува облеката како нова и после повеќе носење. Артиклите во Modaflame колекцијата се модерни и практични.

280g

Два нашиени џебови

Тројно сошиени шавови

280g Јамки (држачи) за радио

Џеб за метар

Скриен џеб за телефон Патенти од месинг

Голем џеб

Две нивоа на коленото џебови рампа

8.4

8.4

Cal/Cm2

MV25 24 FR,IW

Cal/Cm2

Затегач за мажетни со чичак

MV26

Hi-Vis MODAFLAME Јакна

EN ISO 11612 A1+A2,B2,C1,F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4 CAL/CM² (HAF=75.8%)

24 FR,IW

Modaflame 280g Жолта/Темно сина S-3XL ARC

ARC

CE CAT III

138

FR14 MV26

EN ISO 11612 A1+A2,B2,C1,F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4 CAL/CM² (HAF=75.8%) Modaflame 280g Reg: Жолта/Темно сина S-3XL Висок: Жолта/Темно сина M-XXL Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11

9

Hi-Vis MODAFLAME пантолони

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

FR10 or FR11 CE CAT III

FR14 MV25

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

Гарантирана перманентна заштита од пламен

PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 138138

29/07/2017 14:20 17/08/2017 12:26


280g

Јамки (држачи) за радио

Скриен патетнт од месинг на градните џебови

Затегач за мажетни со чичак Заден џеб

Џеб за метар

Заштита од разни опасности Карактеристики на сите модели: FR конец за шиење, двојно порабување, индустриско перење, огноотпорна рефлективна трака

Две нивоа на коленото џебови рампа

8.4

8.4

Cal/Cm2

MV27 18 FR,IW ARC

Cal/Cm2

MV28

Високо видливи панталони со прерамки MODAFLAME

15

EN ISO 11612 A1 + A2, B2, C1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1 + A2 EN 1149-5 -5 EN ISO 20471 CLASS 2 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 8.4 CAL/CM2 (HAF 75.8%)

FR,IW

Modaflame 280g Жолта/Темно сина S-3XL

10

ARC

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

Две нивоа на коленото џебови рампа

FR14 MV27+MV25

ARC 2 18 CAL/CM

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

8

Работнички комбинезон Hi-Vis MODAFLAME EN ISO 11612 A1+A2,B2,C1,F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 3 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4 CAL/CM² (HAF=75.8%) Modaflame 280g Reg: Жолта/Темно сина S-5XL Висок: Жолта/Темно сина M-XXL Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11

2

CE CAT III

FR14 MV28

5XL

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

Најдобар во удобност и инхерентно пламен отпорен PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 139139

139

04/08/2017 14:17 12/08/2017 12:28


MULTI

300g

Комплетна Хемиска отпорност

Информации за ткаенината

Два нашиени џебови

Изграден од 61% мокакрил, 18% вискоза, 15% полиестер, 5% арамид, 1% јаглеродно влакно, ткаениот Модафламе ХВО користи напредна технологија за да обезбеди заштита во мулти-ризична средина. Отпорно на пламен и антистатик, оваа уникатна комбинација на влакна има многу ефикасни својства за управување со влага и удобност. Сертифициран на голем број стандарди вклучувајќи EN ISO 20471 Orange и RIS 3279, ткаениот Modaflame HVO обезбедува извонредна разновидност и заштита.

Еластичен колан

300g Јамки (држачи) за радио

RIS

страничен џеб на ногата

3279 Патенти од месинг

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Огноотпорна трака која може да се пере индустриски

Затегач за мажетни со чичак

MV35 24 FR,IW

4

MV36

Огноотпорна RIS темно сина/ портокалова јакна

24

EN ISO 11612 A1 + A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

FR,IW

9

Modaflame HVO Woven 300g

*Регистриран дизајн на Европската заедница

140

*Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

EN ISO 11612 A1 + A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

Modaflame HVO Woven 300g Портокалова/Темно сина S-XXL

Портокалова/Темно сина S-3XL

CE CAT III

Огноотпорни RIS темно сини/ портокалови панталони

3279

CE CAT III

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

3279

Modaflame HVO - превентивна заштита од пламен

PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 140140

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:26


300g

Action back

Јамки (држачи) за радио

Action back

Јамки (држачи) за радио

RIS 3279

Скриен преден дули патент од месинг

Скриен преден дули патент од месинг

Затегач за мажетни со чичак

Заштитува од прозрачна, конвективна и контактна топлина Две нивоа на џебови за штитници за колено

Огноотпорна трака која може да се пере индустриски

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Огноотпорна трака која може да се пере индустриски

MV91 12 FR,IW

8

Огноотпорен RIS портокалов целосен комбинизон EN ISO 11612 A1 + A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

MV29 15 FR,IW

8

Modaflame HVO Woven 300g Високовидлива портокалова S-3XL

3279

CE CAT III

*Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

EN ISO 11612 A1 + A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

Modaflame HVO Woven 300g Портокалова/Темно сина S-3XL

*Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS

Огноотпорен RIS темно син/ портокалов целосен комбинизон

3279

CE CAT III

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

Крајната заштита во средини со повеќе ризици PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 141141

3279

141

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:26


Инхерентно отпорност на пламен

ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

280g

Action back Јамка (држач) за радио

Скриен патетнт од месинг на градните џебови

Информации за ткаенината

Modacrylic влакната обезбедуваат огноотпрност,се одлик ува со одлична димензионална стабилност и еластични какрактеристики кои овозможуваат облеката да ја задржи својата форма. Високиот процент на памук во состав на ткаенината обезбедува удобност и топлина и ја прави мека на допир. Јаглеродните влакна впредени во ткаенината даваат антистатички карактеристики.

Бенефиции на облеката:

 Влакната е тешко да се запалат и автоматски ќе се изгаснат Сертифицирана во согласност со повеќе меќународни стандарди, Modaflame колекцијата гарантира безбедност на работното место. Квалитетна изработка комбинирана со врвни матерјали ја чува облеката како нова и после повеќе носење. Артиклите во Modaflame колекцијата се модерни и практични.

Заден џеб

8.4 Тројно сошиени шавови

Двостран патент од месинг

Cal/Cm2

MX28 15 FR,IW

8

ARC

4XL

Затегач за мажетни со чичак

Страничен пристап

Работнички комбинезон MODAFLAME EN ISO 11612 A1 +A2, B2, C1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4 CAL/CM² (HAF=75.8%)

MODAFLAME 60% Modacrylic, 39% памук,1% јаглеродни влакна. Влакната кои се користени во оваа ткаенина содржат 60% Modacrylic. Ткаенината е огноотпорна и не согорува. Влакната е тешко да се запалат и сами се гасат што обезбедува природна отпорност на оган без потреба за дополнителна обработка со хемикалии за да се постигне огноотпорност. Влакната се помешани со 39% памук за дополнителна цврстина и 1% јаглеродни влакна за да се добијат антистатични својства. Ткаенината има флуорокарбонатна доработка која ја прави отпорна на вода и улје, како и од валкање. Modaflame 280g Темно сина S-3XL Портокалова S-4XL

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Огноотпорна трака која може да се пере индустриски

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

142

FR14 MX28

HRC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Гарантирана перманентна заштита од пламен

PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 142142

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:26


Информации за ткаенината

Модната флота на Modaflame HVO е силна, издржлива и високо иновативна. Овој ткаенина има способност да издржи топлина и пламен и да ја заштити од опасност од статички електрицитет и пламен. Овие својства кои се својствени на пламен нема да се намалат со повторното перење.

Бенефиции на облеката:

 Влакната е тешко да се запалат и автоматски ќе се изгаснат Сертифицирана во согласност со повеќе меќународни стандарди, Modaflame колекцијата гарантира безбедност на работното место. Квалитетна изработка комбинирана со врвни матерјали ја чува облеката како нова и после повеќе носење. Артиклите во Modaflame колекцијата се модерни и практични.

RIS

ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

3279

220g Антистатички

Огноотпорна рефлектирачка трака

6.0

Cal/Cm2

FR76 48 FR ARC

210g

ребрести ракави

4.3

FR74

Огноотпорна RIS поло маица

EN ISO 11612 A1, B1, C1 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-1 ATPV 6 CAL/CM2 (HAF 71.7%) EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

Оваа поло маица нуди врвна заштита низ повеќе стандарди. Лесната ткаенина е изработена од уникатна мешавина на влакна кои се комбинираат за да се добие оптимална заштита со одличен проток на воздух, кој овозможува кожата да дише и контрола на влага. Карактеристиките вклучуваат контрасна темно сина, морнарска боја на рабови на јаката и ракавите за удобност и практичност.

48 FR

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

3279

EN ISO 11612 A1,B1,C1,F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 2 ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM² (HAF=66%)

Modaflame плетка 210g Жолта/Темно сина S-3XL Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR74 or FR77

*Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS

Огноотпорна антистатик поло блуза

Оваа висококвалитетна блуза со долги ракави нуди исклучителни заштитни карактеристики за носителот. Карактеристиките вклучуваат скриено предно закопчување со копчиња, контрастна ребраста јака и манжетни.

ARC

Modaflame HVO Knit 220g Портокалова S-3XL

CE CAT III

Манжетна од плетиво

Cal/Cm2

Е во согласност со RIS 3279 за индустрија Железнички

CE CAT III

FR14 MV28

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

Одлично breathability и управување со влага PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 143143

143

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:26


Бенефиции на облеката:

ANTI-STATIC

 Влакната е тешко да се запалат и автоматски ќе се изгаснат Сертифицирана во согласност со повеќе меќународни стандарди, Modaflame колекцијата гарантира безбедност на работното место. Квалитетна изработка комбинирана со врвни матерјали ја чува облеката како нова и после повеќе носење. Артиклите во Modaflame колекцијата се модерни и практични.

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

300g

Огноотпорна рефлектирачка трака

16 Cal/Cm

2

FR72 24 FR ARC

Огноотпорен антистатик блузон со висока видливост

EN ISO 11612 A1,B1,C1,F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 3 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=16 CAL/CM² (HAF=86%) Овој инхерентно огноотпорен блузон е дизајниран да обезбедува високо видлива заштита во секоја насока. Карактеристиките вклучуваат удобни плетени ребрасти манжетни и рабови за стилско комфорно прилегање. Modaflame плетка 300g Жолта S-3XL

CE CAT III

FR72

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

Фронтално оварање со патент

ASTM F1959/ F1959M-12

Огноотпорна рефлектирачка трака

Постојано огоноотпорен модакрил FR31 12 FR

Огноотпорен антистатик флис со рефлекс траки

280g

EN ISO 11612 A1 B1 C2 EN 1149 -5 EN ISO 20471 CLASS 3

Оваа двобојна флис јакна вклучува рефлексивна лента сертифицирана според EN ISO 20471 на трупот и ракавите. Modaflame плетка 280g Жолта/Темно сина S-3XL

Џебови со патент

EN ISO 11612 EN 1149 EN ISO 20471

144

Огноотпорно

PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 144144

FR31

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:26


Информации за ткаенината

Изработен од инхерентно огноотпорно предиво 60% Modacrylic, 39% памук и 1% јаглеродни влакна. Тестирани е со цел да се придржуваат кон потребните EN стандарди, опсегот Modaflame Knit е силен, издржлив и високо иновативен. Овој материјал има способноста да ја издржат топлина и пламенот и обезбедува заштита од опасноста предизвикана од статички електрицитет и оган. Овие својства отпорни на пламен не се намалуваат со перење.

Сокриени копче затворање

4.3 Cal/Cm

210g 2

FR77 48 FR ARC

4XL

Огноотпорна антистатик високовидлива поло маица со долги ракави EN ISO 11612 A1,B1,C1,F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 3 ASTM F1959/F1959M-12 EBT = 4.3 CAL/CM² (HAF = 66%) Modaflame плетка 210g Жолта S-4XL

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR74 or FR77 CE CAT III

Огноотпорна рефлектирачка трака

FR14 MV28

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

FR77

4.3 Cal/Cm

Пламен отпорни ребрести меурот

2

FR03 48 FR ARC

пред затворање копчето

Огноотпорна антистатик поло кошула со долги ракави и рефлективна лента

200g

EN ISO 11612 A1,B1,C1 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 EBT = 4.3 CAL/CM2 (HAF 66%) Ова поло кошула од modacrylic ткаенина е идеална Огноотпорна за топли услови или за слоевита горна облека кога рефлектирачка е потребна дополнителна изолација. Отпорна на трака пламен рефлексивна лента која нуди подобрена видливост во услови на слаба осветленост. Modaflame плетка 200g Темно сина S-3XL

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR74 or FR77 CE CAT III

FR14 MV28

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

HRC 2 18 CAL/CM2

ASTM F1959/ F1959M-12

ребрести ракави

Најдобри достапни огноотпорни решенија PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 145145

FR03

145

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:26


ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

200g

Огноотпорно 4.3

Cal/Cm2

FR11 48 ARC

5XL XS

Маица со долги ракави

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM² (HAF=66%) Високо квалитетната изработка со користење на врвен материјал ја издвојува оваа огноотпорна, антистатичка маица со долги ракави над своите конкуренти. Modaflame плетка 200g Црна , Сива S-3XL Темно сина XS-5XL

Пример за комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

Целосно еластичен колан

FR14 FR60

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

HRC 3 33 CAL/CM2 ASTM F1959/ F1959M-12

200g

4.3

Екстремно удобно и тешко облече

Cal/Cm2

FR14 48

ARC

4XL

Огно-Отпорно Анти-Статик Утоплување EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM² (HAF=66%)

Дизајнирано за ладни услови да го зачува корисникот топол, комфорен и безбеден. Еластичниот појас пружа слобода на движење и манжетните од рендер на ногавиците помаагат во зачувување на топлината. Modaflame плетка 200g Темно сина S-4XL

Пример за комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

146

Ребрест колан

PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 146146

FR14 FR60

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

HRC 3 33 CAL/CM2

ASTM F1959/ F1959M-12

Комплетна Анти-Статични заштита 29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:26


200g

42mm

75MM

EN ISO 11612

IEC 61482-2 Class 1 ASTM F1959 cm² EBT 4.3 cal/ HRC1

4.3

Cal/Cm2

FR10 48 ARC

5XL XS

Етикета на ракав

EN 1149-5

67-BE

Огноотпорна, антистатик поло маица со долги ракави. 67-BE

EN ISO 11612 A1,B1,C1,F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM² (HAF=66%)

Погодна за ладно време, а совршена за работниците кои се изложени на топлина. Модерниот крој на оваа маица е составен од шлиц со три копчиња, ребреста јака и манжетни. Modaflame плетка 200g Црна , Сива S-3XL Темно сина XS-5XL

Пример за комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

FR14 FR60

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

HRC 3 33 CAL/CM2 ASTM F1959/ F1959M-12

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

300g

Облеката може да се носи една врз друга за да се постигне комплетен (ATPV) или (Ebt) Рејтинг. На пример у топлувањата можат да постигнат ATPV of 4.3Cal/m2, и надворешниот комбинезон може да постигне ATPV of 13.6Cal/ cm2. Сепак кобинацијата на ATPV ќе биде поголема од збирот на двата поединечни слоја, заедно со воздухот помеѓу двата слоја овозмож увајќи на носителот дополнителна заштита.

3

1

1

ARC

ARC

FR11 FR10

2

ARC

FR14 FR60

ARC CAL/CM2

33Cal

16

Cal/Cm2

FR12 24 ARC

4XL XS

CE CAT III

Огноотпорен и Анти-статик Блузон

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=16 CAL/CM² (HAF=86%)

Идеален за работници изложени на топлина во нивната работна средина. Карактеристиките на овој блузон вклучуваат raglan ракави, округли околу вратот, јака и манжетни од рендер, правејќи го комфорен и лесен за носење. Modaflame плетка 300g Црна L-3XL , Темно сина XS-4XL

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Идаелно за носење во слоеви за да обезбеди повисока огноотпорна заштита PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 147147

147

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:26


300g

ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

Постојано огоноотпорен модакрил

16

Cal/Cm2

FR81 24 ARC

5XL

Висока содржина на памук

FR Блузон на патент со качулка

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 16 CAL/CM2 (HAF 86%)

FR81 е инхерентно пламенo отпорен, влакната користени во текстилната се природно отпорни на пламен и нема да исчезнат со перење. Овој комфорен блузон ARC2 нуди заштита од електричен лак. Удобен за носење, а џебовите на предниот дел од облеката се да ви ги затоплат рацете и се доволно големи за ставање на потребните предмети. Modaflame плетка 300g Темно сина S-5XL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

ребрести ракави

FR81 Ребрест колан

FR30 12

Огноотпорен флис со антистатик својства

280g

EN ISO 11612 A1, B1, C2 EN 1149-5 -5

Овој флис е доста комфорен и топол, но нуди високи својства на огноотпорност и анти-статичност кога тоа се бара на работното место. Предност на овај флис е тоа што од двете страни е третиран со anti-pill доработка и доработка за огноотпорност. Вклучува два странични џебови кои се затвараат со патенти за да ги чуваат работите побезбедни. Modaflame плетка 280g Темно сина S-3XL

Два џеба со патент за топлење на рацете на двете страни Приспособување со помош на врвца

FR30

EN ISO 11612 EN 1149

148

Највисока изведба, максимална удобност

PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 148148

04/08/2017 14:17 12/08/2017 12:28


200g

200g

4.3

4.3

Cal/Cm2

FR18 100 10

ARC

16

Cal/Cm2 Огноотпорна и антистатичка капуљача

EN ISO 11612 A1,B1,C1,F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM² (HAF=66%) Идеална за ладни временски услови, држејќи ги главата и вратот топли. Ребрестата ткаенина овозможува удобност и прилагодување. Се носи со артиклите FR10, FR11 or FR12.

FR19 100 10

ARC

300g

Cal/Cm2 Огно-Отпорен Анти-Статик Штитник за Врат EN ISO 11612 A1,B1,C1,F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM² (HAF=66%)

FR09 50 10

Дизајниран за дополнителна заштита за вратот. Се носи со FR10, FR11 или FR12. Modaflame плетка 200g Црна, Темно сина , Жолта Стандардна голема

Modaflame плетка 200g Црна, Темно сина , Жолта Стандардна голема

ARC

Целосна капа за глава FR Anti-Static Balaclava

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 16 CAL/ CM2 (HAF 86%)

Оваа отпорна на пламен Balaclava ќе го задржи својот облик по носењето. Високата содржина на памук дава максимална удобнос т на кожата. Ткаенината е инхерентно анти-статичка и обезбедува заштита ARC2 против термички опасности од електричен лак. Modaflame плетка 300g Темно сина Стандардна голема

CE CAT III

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

16 Cal/Cm

CE CAT III

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

CE CAT III

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

300g

50 10

ARC

SK20

Целосна подкапа FR Anti-Static Balaclava EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=16 CAL/CM² (HAF=86%) FR20 е инхерентно отпорна на пламен и анти-статичка. Ткаенина обезбедува заштита ARC2 против термички опасности од електричен лак, а високата содржина на памук дава максимална удобнос т на кожата. Идеална кога е потребна дополнителна топлина и заштита. Modaflame плетка 300g Темно сина Стандардна голема

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

ASTM F1959/ F1959M-12

Произведени во Европската унија

2

FR20

CE CAT III

ASTM F1959/ F1959M-12

144 6

H 25cm

Чорапи MODAFLAME™ EN 1149 -5 EN 531

Чорапи од MODAFLAME ткаенина која е огноотпорна, нудејќи ултимативна огноотпорна заштита. К лучни карактеристики на овој модел се рамни рабови во пределот на прстите и еластичност во пределот на ногата за екстра комфор и удобност. 48% Модакрил, 32% Памук, 20% Полиестер Црна Euro 39-43, UK 6-9, US 7-10 Црна Euro 44-48, UK 10-13, US 11-14

EN 1149 EN 531

Ја задржува топлината истовремен зголемувајќи ја огноотпорната заштита PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 149149

149

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:27


Информации за ткаенината

Оваа мазна со високи перформанси плетка е направен од 100% FR памук. Ткаенината нуди супериорна сила и лесено чувство. Загарантираната отпорност на пламен за време на животниот век на облеката ви нуди вредност и мир на умот. Bizflame knit нуди исклучителна заштита од електричен лак со ATPV рејтинг од 12 Cal/cm2, што ги надминува барањата за ARC2 облека.

237g

12

Cal/Cm2

FR02

Блуза отпорна на пламен Henley Crew

48

EN ISO 11612 A1 + A2, B1, C1, F1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 12CAL/CM2 (HAF = 80.8%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112

ARC

Ткаенината користена за изработка на оваа блуза е апсорбирачка и дозволува кожата да дише. FR заштитата ќе трае за целиот животот на облека, а својствата на ткаенината заштита од електричен лак се многу високи. Нуди заштита од конвективни, зрачења и контакт на топлина, FR02 е исклучително разновиден.

1

100% Памук 237g Сива, Темно сина S-5XL

5XL CE CAT III

237g

EN ISO 11612

ASTM F1959/ F1959M-12

12

Cal/Cm2

FR01 48

ARC

1

Блуза отпорна на пламен

EN ISO 11612 A1 + A2, B1, C1, F1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 12 CAL/CM2 (HAF = 80.8%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Оваа стилска блуза нуди удобност и отпорност на пламен. Ткаенината е лесна, но со својство за изолација обезбедувајќи висока заштита од електричен лак. FR01 нуди заштита од конвективни, зрачење и контакт со топлина и е погодна за различни намени. 100% Памук 237g Сива, Темно сина S-5XL

5XL CE CAT III

150

EN ISO 11612

ASTM F1959/ F1959M-12

Гарантира сигурна работна средина

PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 150150

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:27


FR85 60 FR

Високо видлива антистатичка јакна отпорна на пламен EN ISO 14116 INDEX 1 EN 1149-5 -5 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

60 FR

EN 1149

EN ISO 20471

98% полиестер 2% карбонски влакна, преклопена плетка, 120g Портокалова, Жолта S/M-XXL/3XL

FR75

EN ISO 14116

RIS

ENEN ISO533 14116 Стандард

3279

FR70

Елек огноотпорен HiVis

EN ISO 14116 INDEX 1 /5H/40 EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) 100% Полиестер, цик-цак плетка 120g Портокалова S/MXXL/3XL Жолта S/M-4XL/5XL

5XL

100 10

5XL

Hi-Vis Елек - Отпорен на Пламен

EN 533 EN533 СТАНДАРД

EN 533 INDEX 1 EN 471:2003 + A1:2007 CLASS 2:2 100% Полиестер, цикцак плетка 160g Портокалова, Жолта S/M-4XL/5XL

EN 533

EN 471

EN ISO 14116

EN ISO 20471

RIS 3279

Огноотпорна рефлектирачка трака

FR71 60 10

FR

5XL

ENEN ISO533 14116 Стандард

Високовидлив огноотпорен антистатичен елек

EN ISO 14116 INDEX 1 /12H/40 EN 1149 EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) 98% полиестер 2% карбонски влакна, преклопена плетка, 120g Портокалова S/M-XXL/3XL Жолта S/M-4XL/5XL

FR73 EN ISO 14116

EN 1149

Огноотпорна рефлектирачка трака

PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 151151

ENEN ISO533 14116 Стандард

EN ISO 20471

75 15

Работничка блуза Hi-Vis - Flame Resistant EN 533 INDEX 1 EN 471:2003 + A1:2007 CLASS 3:2

EN 533 EN533 СТАНДАРД

100% Полиестер, цикцак плетка 160g Портокалова, Жолта S/M-XXL/3XL EN 533

RIS 3279

EN 471

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:27


Највисока заштита од течен метал поздравниот Изработена од 99% памук, 1% јаглеродно влакно 345г. Bizflame Multi е стручно изработена за да обезбеди високо-визуелно, пламенско, заварување, електричен лак и антистатичка заштита, а нуди удобно уживање на носивост.

Тројно сошиени шавови

345g

Јамки (држачи) за радио Скриен граден џеб

 Оваа напредна технологија ткаенина се носи со доверба од илјадници работници во голем број на индустрии нудат максимална удобност и извонредна заштита.

Бенефиции на облеката:

 Multi-risk заштитната облека комбинира оптимална безбедност и заштита на корисникот, во различни околности. Флуоресцентната боја и огноотпорните ленти го штитат корисникот во ситуации на слаба видливост.

 Квалитететна изработка,

т р ој н о

шиена

 Квалитетен затварач и повеќе џебови погодни за складирање алатки кои го користите при работа. Патенти од месинг

13.6 Удобна, прозрачна ткаенина

Двојни шавови Идустриско Перење Огноотпорни Рефлективна Трака

Cal/Cm2

FR61 Резултати од тест со кукла за:

FR61 & FR62

18 FR,IW

Jакна HiVis Multi-Norm

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV = 13.6 CAL/CM² (HAF = 82%) Bizflame Multi 345g Жолта/Темно сина S-3XL

ARC Болка (16%) Изгореница од прв степен (0%) Изгореница од втор степен (0%)

Оваа јакна е изработена од Bizflame Multi ткаенина и нуди заштита од повеќе ризици и нуди висока в и д л и в о с т, о г н о о т п о р н о с т и антистатичност. Овој удобен артикал нуди заштита од многу ризици како што се ризикот од пламен, хемикалии, елек тричен лак и заварување. Карактерисики кои го опишуваат се дупли шавови, двојно прештепани рефлекс траки на ракавите, градите и рамената, два сокриени предни џебови со патенти и рефлексивни детали.

Изгореница од трет степен (0%) FRONT

BACK

Предвидување на повреда од изгореница 0%

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници

152

Пример за комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

FR14 FR62 + FR61

ARC 3 33 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

Bizflame - Најдобар во Класата Multi-Standard Заштита

PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 152152

29/07/2017 12:44 21/08/2017 12:27


345g

Еластичен колан

Заден џеб

Патенти од месинг

Џеб за метар

FR61

Две нивоа на коленото џебови рампа

Двојни шавови Идустриско Перење Огноотпорни Рефлективна Трака

13.6

Cal/Cm2

FR62 24 FR,IW

ARC

Панталони HiVis Multi-Norm

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV = 13.6 CAL/CM² (HAF = 82%) Bizflame Multi 345g Жолта/Темно сина S-XXL

Овие пантолони се направени од иновативната Bizflame Multi ткаенина, која покрива неколку норми за заштита од повеќе опасности како што се изложеност при заварување, топлина, хемикалии, електричен лак и пламен. Има рефлекс траки, отвори за штитници на колената, метален патент на предницата, еден заден џеб и два предни џеба со клапна.

FR62

6

Пример за комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

FR14 FR62 + FR61

ARC 3 33 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

FD01 363

Bizflame - Моќни перформанси - Извонредна удобност PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 153153

153

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:27


345g

Удобна, прозрачна ткаенина Патенти од месинг Јамки (држачи) за радио Граден џеб

Тројно сошиени шавови

42mm

s1 IEC 61482-2 Clas

85mm

EN ISO 11611

EN ISO 11612

EN 1149-5

3 EN 13034 EN ISO 20471: TYPE 6 2013 ASTM F1959cm² cal/ ATPV 13.6C2 HR

13.6 Cal/Cm

5-BE

2

FR60 12 FR,IW

Комбинезон HiVis Multi-Norm

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%)

Куки и јамки за сигурно прилегање

Овој комбинезон е изработен од иновативната Bizflame Multi ткаенина. Нуди заштита од многу опасности вклучувајќи топлинска заштита, пламен, хемиски производи, електричен лак и заварување. Има дупло прештепани рефлекс траки, скриен метален патент, два скриени џеба на предницата со паспул, скриен страничен џеб и џеб за метар. Артикалот има иновативни отвори за штитници на колената со можност за подесување на две нивоа.

ARC

9

Bizflame Multi 345g Жолта/Темно сина S-3XL

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници Резултати од тест со кукла за:

Две нивоа на џебови за штитници за колено

FR60

Двојни шавови Идустриско Перење Огноотпорни Рефлективна Трака

Болка (21.1%), Изгореница од прв степен (2.6%)

Извонредни достигнувања: На о в ој и н о в ат и в е н производ му е доделена награда на престижниот BSIF за најдобар производ. Мулти-норма ткаенина во комбинација со функционалниот дизајн на облека е резултат на долгогодишно истражување и развој во насока на создавање на водечка облека во индустријата.

Изгореница од втор степен (0.9%) Изгореница од трет степен (0.0%)

FRONT

BACK

Предвидување на повреда од изгореница 0.9 %

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

154

FR14 FR60

ARC 3 33 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

Целосна безбедност во опасни средини

PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 154154

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:27


345g Јамки (држачи) за радио Приспособливи врвци

Скриено предно копчање

Хемиски отпорни на пожар

Патенти од месинг Заден џеб

Џеб за метар

Куки и јамки за сигурно прилегање

Странични џебови

Џеб за метар

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Резултати од тест со кукла за:

Два задни џеба за капа и ракавици

Џебови за штитници за колена

FR63& FR61 13.6

13.6

Cal/Cm2

FR63 18 FR,IW

ARC

Cal/Cm2

FR80

Трегер пантолони Multi-Norm EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/ CM² (HAF=82%)

7

12

ARC

Изгореница од трет степен (0.0%)

FR10 or FR11 CE CAT III

FR14 FR63

ARC 3 33 CAL/CM

2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

Предвидување на повреда од изгореница 0.0%

ASTM F1959/ F1959M-12

Bizflame Multi 345g Темно сина S-4XL

4XL

Изгореница од втор степен (0.0%)

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

EN ISO 11612 A1+A2 B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/ CM² (HAF=82%)

9

Болка (20.0%), FRONT BACK Изгореница од прв степен (1.0%)

Bizflame Multi 345g Жолта/Темно сина S-3XL

Комбинезон Multi-Norm

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

FR14 FR80

ARC 3 33 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034

ASTM F1959/ F1959M-12

Заштитува милиони работници низ целиот свет PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 155155

155

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:27


350g

36”-54” Велика Британија/САД Определувањето на големината

Јамки (држачи) за радио

Информации за ткаенината

 BizFlame Plus е развиен и дизајниран со помош на високо квалитетна огноотпорна ткаенина со дополнителни анти-статични својства. Изработен е од 99% памук испреплетен со 1% јаглеродни влакна, 350g. Тешко се кине и е растеглив што овозмож ува издрж ливост, додека премиум памукот овозможува одлична удобност. Инхерентни антистатички јаглеродни влакана.

Мажетни со затегач за подесување

Бенефиции на облеката: 

Два задни џеба за капа и ракавици

Bizflame Plus облеките нудат заштита по неколку EN стандарди. Сите Bizflame Plus артик ли го исполнуваат стандардот EN ISO 11612 и демонстрираат висок степен на заштита за корисникот. Трипати прешиени нудат цврстина при тешки работни услови, со огоноотпорна трака која обезбедува видливост. Спречуваат таложење на статичката енергија

Огноотпорна трака која може да се пере индустриски

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници

13.6

Резултати од тест со кукла за:

FF50, FR50

Cal/Cm2

FF50 12 FR,IW

Болка (12.3%) Изгореница од прв степен (0.9%) Изгореница од втор степен (0.0%) Изгореница од трет степен (0.0%) FRONT

BACK

ARC

Предвидување на повреда од изгореница 0.0%

10

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

156

FR14

FF50

ARC 3 33 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

Aberdeen FR комбинезон

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1 + A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Погодни за работа на морските платформи, овие врвни комбинезони се во величини во инчи за совршено прилегање. Сертифицирани според мнозинство интернационални стандарди, овие комбинезони нудат врвна заштита во ризичните работни средини. Bizflame Plus 350g Темно сина , Портокалова, Црвена 36”-54”

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

Кралскиот Определувањето на големината - ДВОЈНА ЗАШТИТА ОД ОПАСНОСТ

PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 156156

29/07/2017 12:43 21/08/2017 12:27


350g

Европската Определувањето на големината

XS-6XL

Тројно сошиени шавови Јамки (држачи) за радио

Скриени џебови со патент

Скриен преден дули патент од месинг

Џеб за метар Куки и јамки за сигурно прилегање Два задни џеба за капа и ракавици

Две нивоа на коленото џебови рампа

13.6

Cal/Cm2

FR50 12 FR,IW

ARC

10

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM2 (HAF=82%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Комбинезонот е идеален за употреба во поморската индустрија. Изработен е од огноотпорна ткаенина со рефклекс траки за зголемена видливост. Ги сполнува сите EN стандарди, вклучувајќи ги и тројните шавови, рефлекс траките на ракавите,ногавиците и рамената, скриен метален патент на предницата, два џеба со метални патенти на градите. Исто така има и отвори за штитници на колената дијазнирани со иновативниот систем на прилагодување на 2 нивоа кк. Bizflame Plus 350g Темно сина, Портокалова, Бела, Црвена, Сива, Црна, Ројал сина

CE CAT III

Двојни шавови Идустриско Перење Огноотпорни Рефлективна Трака

Комбинезон Flame Resistant Anti-Static

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

6XL XS

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11

FR14 FR50

ARC 3 33 CAL/CM2

Navy Orange White Red Grey Black Royal

Reg XS - 6XL XS - 5XL S - XXL XS - 4XL S - XXL S - XXL XS - 4XL

Tall M - 3XL S - 3XL

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

Оптимална заштита во повеќе опасни средини PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 157157

157

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:27


280g

Јамки (држачи) за радио

Премиум класа 2 заштита при заварување.

Тројно прешиен за максимална цврстина

Џеб на ракав

Куки и јамки за сигурно прилегање

Џеб за метар

FR28 12 FR,IW

Работнички комбинезон Лесна тежина Антистатичка 280гм EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5

Конструирано со користење лесна високо иновативна огноотпорна BizFlame Plus ткаенина.

Два задни џеба за капа и ракавици

Bizflame Plus 280g Темно сина, Портокалова, Црвена, Сива, Црна, Ројал сина

10

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници Резултати од тест со кукла за:

FR28

5XL XS

Болка (19.3%) Изгореница од прв степен (0.0%) Изгореница од втор степен (1.8%) Изгореница од трет степен (0.0%) FRONT

BACK

Предвидување на повреда од изгореница 1.8%

Navy Orange Red Grey Black Royal

Reg XS - 5XL XS - 4XL S - 3XL S - XXL S - XXL S - 3XL

Две нивоа на коленото џебови рампа

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

158

Лесен и комфорен-Безкомпромисна заштита

PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 158158

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:27


210g

FR21 18

Екстра Лесен Работнички комбинезон Anti-Static 210г EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149 -5

FR,IW

10

Овај комбинезон е идеален за многу топлите работни средини, особено во поморската индустрија. Ирзаботен е од екстра лесна иновативна ткаенина која има огноотпорни својства. Bizflame Plus 210g Темно сина, Црвена, Каки, Портокалова, Сива, Црна, Ројал сина

Јамка (држач) за радио

Џеб на ракав

Џеб за метар

Лидер во индустријата на огноотпорни решенија

4XL XS

Navy Red Khaki Orange Grey Black Royal

Reg XS - 4XL S - 3XL S - 3XL XS - 4XL S - XXL S - XXL XS - 3XL

Резултати од тест со кукла за:

FR21

Џебови за штитници за колена Болка (48.0%) FRONT BACK Изгореница од прв степен (6.0%) Изгореница од втор степен (19.0%) Изгореница од трет степен (0.0%)

Предвидување на повреда од изгореница 19.0%

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

Огромен избор на тежини и бои PW17_Flame_Resistant_2_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_2_TEXT.indd 159159

159

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:28


670g

670g Огноотпорна подстава Приспособлив ремен

Скриено копчање со патент се одвојува капакот на моторот

Патенти од месинг Приспособување со помош на врвца на половината Скриено копчање со патент

FR59 8 FR

EN ISO 11612 A1+A2 B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149-5 -5 EN 342 0.451M2.K/W(B) X,2,X

12 FR

трегер пантолони Bizflame Plus EN ISO 11612 A1+A2 B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149-5 -5 EN 342 0.451M2.K/W(B) X,2,X

Bizflame Plus 350g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење(огноотпорна вата) 150g Темно сина, Портокалова, Црвена S-3XL

5

CE CAT III

160

FR58

Jакна FR Anti-Static Winter

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 342

Bizflame Plus 350g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење(огноотпорна вата) 150g Темно сина, Портокалова, Црвена S-3XL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 342

Најдоброотценета изолациска заштита

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 160160

29/07/2017 14:16 12/08/2017 12:23


670g

620g Џеб на ракав

се одвојува капакот на моторот

Патенти од месинг

Два задни џеба за капа и ракавици

Затегач за мажетни со чичак Два нашиени џебови

Џеб за метар

Џебови за штитници за колена

Џебови за штитници за колена

FR53 6 FR

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149-5 -5 EN 342 0.467M2.K/W(B) X,2,X

Bizflame Plus 350g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење(огноотпорна вата) 150g Темно сина, Портокалова, Црвена S-3XL

10 CE CAT III

EN 342

FR52

комбинезон FR Anti-Static Winter 8

FR

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149-5 -5

Bizflame Plus 350g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење(огноотпорна вата) 100g Темно сина , Портокалова S-3XL

10 CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 342

Комбинезон Padded Winter Flame AntiStatic

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

Зимска облека дизајнирана за нафтената индустрија и гас

EN 1149 EN ISO 11612 EN ISO 11611 GOST-R

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 161161

EN 342

161

EN 1149 EN ISO 11612 EN ISO 11611 GOST-R

29/07/2017 14:16 12/08/2017 12:23


Целосно Нови Огноотпорни Дизајни

350g

Јамки (држачи) за радио

Информации за ткаенината

Изграден од 99% памук и испреплетена со 1% јаглеродни влакна, овој материјал има пламена отпорност и анти-статички својства. Удобност и трајност се клучните карактеристики на оваа колекција.

Два градни џеба кои се затвараат со копче

Бенефиции на облеката:

Biz flame Plus јакната, пантолоните и пантолоните со прерамки се изработени од високо иновативната Bizflame Plus огноотпорна ткаенина со дод адени антис татички карактеристики. Сертифицирани според повеќе меѓународни стандарди овие модели се одлични за потребите на поморската и заварувачката индустрија. Тројно шиени со патент изработен од месинг нудат дополнителна издржливост и трајност.

Резултати од тест со кукла за:

FR55 & FR56 Болка (35.0%), Изгореница од прв степен (2.0%) Изгореница од втор степен (3.0%) Изгореница од трет степен (0.0%)

Предвидување на повреда од изгореница 3.0% FRONT

BACK

Резултати од тест со кукла за:

FR55 & FR57

Огноотпорна трака која може да се пере индустриски Затегач за мажетни со чичак

FR55 18 FR,IW

Болка (24.0%) Изгореница од прв степен (1.0%)

Два долни џеба кои се затвараат со копче

Jакна Bizflame Plus

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/ CM² (HAF=82%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112

Оваа јакна е направена со двојно прештепана рефлекс трака за зголемена видливот. Има тројни шавови, рефлекс трака на рамената и ракавите, скриен метален патент на предницата и два предни џеба на градите со капачиња со копчање на дрикери. Прилагодливи ракави.

Изгореница од втор степен (0.0%)

ARC

Изгореница од трет степен (0.0%)

Предвидување на повреда од изгореница 0.0% FRONT

162

BACK

5 CE CAT III

Bizflame Plus 350g Темно сина/Црвена S-4XL Темно сина/Ројал сина S-3XL

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

13.6 4XL Cal/Cm

2

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

Bizflame Plus - Стандардот на извонредноста

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 162162

29/07/2017 14:16 12/08/2017 12:23


350g

350g

Тројно сошиени шавови Патенти од месинг

Граден џеб Заден џеб

Заден џеб

Патенти од месинг

Џеб за метар

Две нивоа на коленото џебови рампа

Огноотпорна трака која може да се пере индустриски

Затегач за ногавици со чичак

FR56 24 FR,IW

ARC

FR57

пантолони Bizflame Plus

EN ISO 11612 A1+A2, B1,C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 5 IEC 614822 IEC 6148212 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M12 ATPV=13.6 CAL/CM² HAF=82% ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112

18 FR,IW

Bizflame Plus 350g Reg: Темно сина/Црвена S-4XL , Темно сина/Ројал сина S-3XL Висок: Темно сина/Црвена M-XXL

13.6 4XL Cal/Cm

7

ARC

7

Bizflame трегер пантолони

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 5 IEC 614822 IEC 6148212 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M12 ATPV=13.6 CAL/CM² HAF=82% ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Bizflame Plus 350g Темно сина/Црвена S-4XL Темно сина/Ројал сина S-3XL

2

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

13.6 4XL Cal/Cm

2

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM NFPA F1959/ F1959M-12 2112

Совршен баланс на дизајнот, удобноста и заштитата PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 163163

163

04/08/2017 15:24 17/08/2017 12:16


350g

Најдобри Резултати за прогнозирање на повреди на стрес Џеб за мобилен

Јамки (држачи) за радио

Два градни џеба кои се затвараат со копче

Информации за ткаенината

Изграден од 99% памук и испреплетена со 1% јаглеродни влакна, овој материјал има пламена отпорност и анти-статички својства. Удобност и трајност се клучните карактеристики на оваа колекција.

Бенефиции на облеката:

Bizflame Plus јакната, пантолоните и пантолоните со прерамки се изработени од високо иновативната Bizflame Plus огно отпорна ткаенина со дод а дени антистатички карактеристики. Сертифицирани според повеќе меѓународни стандарди овие модели се одлични за потребите на поморската и заварувачката индустрија. Тројно шиени со патент изработен од месинг нудат дополнителна издржливост и трајност.

Резултати од тест со кукла за:

FR25 & FR26

Два долни џеба кои се затвараат со копче Огноотпорна трака која може да се пере индустриски

Болка (35.0%), Изгореница од прв степен (2.0%) Изгореница од втор степен (3.0%) Изгореница од трет степен (0.0%)

13.6

Предвидување на повреда од изгореница 3.0% FRONT

BACK

FR25

Резултати од тест со кукла за:

FR25 & FR27

18 FR,IW

Болка (24.0%) Изгореница од прв степен (1.0%) Изгореница од втор степен (0.0%)

ARC

Изгореница од трет степен (0.0%)

164

BACK

Јакна Bizflame Plus

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Bizflame Plus 350g Темно сина, Портокалова S-4XL

Оваа јакна е конструирана со дупло прештепана ,за поголема издржливост, рефлективна трака за висока видливост. Останатите карактеристики вклучуваат тројни рабови, високо видливи ленти на рамената и рацете, прекриен преден патент од месинг, два предни градни џепови со клапна и потисни копчиња. Подесување на ракавите.

5

Предвидување на повреда од изгореница 0.0% FRONT

Куки и јамки за сигурно прилегање

Cal/Cm2

CE CAT III

4XL EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Ненадмината заштита по повеќе перења

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 164164

29/07/2017 14:16 12/08/2017 12:23


350g

350g Граден џеб

Тројно сошиени шавови Патенти од месинг

Патенти од месинг

Заден џеб

Заден џеб

Џеб за метар Џеб за метар

Две нивоа на коленото џебови рампа

Две нивоа на коленото џебови рампа

Огноотпорна трака која може да се пере индустриски

13.6

Cal/Cm2

FR26

13.6

Куки и јамки за сигурно прилегање

Cal/Cm2

FR27

Пантолони Bizflame Plus EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112

24 FR,IW

ARC

7

Огноотпорна трака која може да се пере индустриски

Bizflame Plus 350g Reg: Темно сина XS-4XL Портокалова S-4XL Висок: Темно сина , Портокалова M-XXL

18 FR,IW

4XL

ARC

7

Трегер пантолони Bizflame Plus EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Bizflame Plus 350g Темно сина S-3XL Портокалова S-4XL

4XL

XS

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Тројно прешиен за максимална цврстина PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 165165

165

29/07/2017 14:16 12/08/2017 12:23


340g

Јамки (држачи) за радио

Надворешна етикета за стандарди

PRO

Издржува индустриско пререње 1 2 3 4 5 6 7 8

Ги задоволува индустриските потреби за перење.Перете на температура од 75°C Во машина за сушење на 155°C

Информации за ткаенината

Bizflame Ultra се мешавина од 80% памук, 19% FR полиестер и 1% јаглеродни влакна, 340g. Содржината на FR полиестер во Bizflame Ultra обезбедува одлична абразија, спречува стеснување и обезбедува постојаност на бојата. Оваа ткаенина е доволно цврста за да издржи цврстина на индустриски алишта што го прави идеален за крајбрежната индустрија.

Бенефиции на облеката:

Затегач за мажетни со чичак Огноотпорна рефлектирачка трака

100% не Метал

Дополнителна заштита за активностите со тежина при носење кога се носат со рамо

Две нивоа на џебови за штитници за колено

 Bizflame Ultra е создадена за да ги исполни најтешките услови. Идеална за индустрии како нафта и гас каде издржливоста е задолжителна, Bizflame Ultra е сертифициранa во голем број на EN стандарди кои обезбедуваат оптимална заштита во голем број опасни ситуации. Стилови во овој опсег се без метали, со што се минимизира ризикот од статички електрицитет и опасноста од оштетување на површините.

16

Cal/Cm2

FR93 12 FR

Хемиски отпорни

ARC

Огноотпорен комбинезон Ултра

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149-5 -5 EN 13034 TYPE 6 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 16 CAL/CM2 (HAF 83.7%) Bizflame Ултра 340g

Независно сертифициран од пет меѓународни стандарди за безбедност, Огноотпорниот комбинезон Ултра е создаден за флексибилност. Специјалниот огноотпорен полиестер ткаенина обезбедува максимална долговечност и во најтешките средини.

Темно сина, Портокалова S-3XL

CE CAT III

166

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Поголема стабилност, помало намалување, подобра одржливост

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 166166

29/07/2017 14:16 12/08/2017 12:23


ANTI-STATIC

280g

BIZFLAME ™

FLAME-RESISTANT

WILDLAND FIRE

Совршен за заштита од пожари во потопла клима

Џеб за радио дизајнира да одговара на сите големини

Информации за ткаенината

Оваа лесна ткаенина обезбедува ниво на удобност, мекост и управување со влага што го намалува ризикот од топлински стрес во топли средини и е дизајниран да ги заштити од опасностите од пожари на дивината.

Бенефиции на облеката:

Манжетна од плетивоЛента за на рамо за видливост високата јака,нудејќи целосна заштита на вратот, со цел да одговараат на сите шлемовиЏеб за Радио дизајнирани да одговараат на сите големиниПлетени ракави и прилагодување со чичак за да се спречи изложување при работа.

Страничен џеб

Двослијна заштита за колено

EN 15614: 2007 Тест методи и барања за перформанси за заштитна облека за гасење шумски пожари Овој европски стандард ги специфицира методите на тестирање и барањата за минималните перформанси за заштитната облека, дизајнирана за заштита на телото на корисникот, освен главата, рацете и стапалата, која се користи за гасење шумски пожари и слични активности. Оваа облека не нуди заштита доколку сте заробени во пожар. Овој европски стандар ги покрива општиот дизајн на облеката, минималниот степен на перформанси за матерјалот и методите на тестирање за да се одредат овие степени. Овој европски стандар не наоѓа примена во ситуации кога треба да се справувате со пожар во објекти (EN 469 and ISO 11613) или каде што е очекувано високо топлински зрачење (EN 1486), нити пак овој стандард ги покрива облеките за заштита од хемиски, биолошки, електрични или опасности од радијација.

Wildland Fire Заштита

Иновативни, лесни, пламен отпорни ткаенини

Огноотпорна рефлектирачка трака

FR98 15 FR

Wildland Fire Комбинезон EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1 EN 15614 EN 1149-5 -5

Овој комбинезон е совршен за топли временски барања при шумски пожари. Конструиран од лесна високо иновативна огноотпорна ткаенина со специјални карактеристики да го заштити носителот од опасностите поврзани со отворени пожари. Bizflame Plus 280g Темно сина S-XXL

EN ISO 11612 EN 15614 EN 1149

Испробан и тестиран во најтешки услови PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 167167

167

29/07/2017 14:16 12/08/2017 12:23


Информации за ткаенината

Бенефити на облеката

Оваа ткаенина е дизајнирана и развиена за да обезбеди заштита од пламен, заварување и анти статичка заштита. Изработена е од 99% памук и 1% јаглеродни влакна, 330г. Јаглеродните влакна се рамномерно распоредени по ткаенината за да се постигне оптимална антистатичка заштита.

КОНСТРУИРАНИ ЗА ИЗДРЖЛИВОСТ

Bizflame Pro колекцијата е дизајнирана да нуди ефикасност и добри перформанси во секое време. Овие облеки се независно тестирани и се креирани според барањата на поморската и индустријта за заварување.

330g

330g Заден џеб

Еластичен колан

Патенти од месинг Јамка (држач) за радио Скриен џеб за телефон

Џеб за метар

Градни џебови

FR35 24

Jакна Bizflame Pro

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149-5 -5 Bizflame Pro јакната нуди удобност и исклучителна заштита. Функционални карактеристики кои ги поседува се скриен џеб за мобилен телефон и практична јамка за чекан.

FR36 24

4

Bizflame Pro 330g Сива, Темно сина S-3XL

CE CAT III

168

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

пантолони Bizflame Pro EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149-5 -5

Овие солидни панталоните нудат комфор, цврстина и заштита според неколку EN стандарди. Победничките карактеристики вклучуваат удобност, страничен џеб и корисен џеб на задната страна. Bizflame Pro 330g Reg: Сива S-3XL Reg: Темно сина S-3XL Висок: Темно сина M-XXL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

Изворедна заштита - Извонредна вредност

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 168168

29/07/2017 14:16 12/08/2017 12:24


330g

330g

Јамка (држач) за радио Патенти од месинг

Двојно сошиени шавови Граден џеб

Џеб за мобилен

FR38

Заден џеб Патенти од месинг

Џеб за метар Мажетни со затегач за подесување

Џеб за метар

Огноотпорна, антистатичка заштита

FR37 24

5

FR38

пантолони со прерамки Bizflame Pro EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149-5 -5

15

Класичните пантолони со прерамки нудат комплетна заштита на долниот дел на телото и градите. Големиот џеб на градите е идеален за чување на алатки и лични работи. Има дупли страничен џеб, заден џеб со капаче и еластична трака на половината за зголмен комфорт Bizflame Pro 330g Сива, Темно сина S-3XL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

Комбинезон Bizflame Pro EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149-5 -5

Со својот дизајн и современ крој, овој модерен комбинезон е дополнување на огноотпорниот ранг. Нудејќи ги сите карактеристики на нашиот победнички Biz 1 комбинезон, овој стил гарантира максимален комфор, перформанси и заштита.

6

Bizflame Pro 330g Темно сина S-3XL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

Посветени на перформансите PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 169169

169

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:24


330g

Информации за ткаенината

Оваа ткаенина е дизајнирана и развиена за да обезбеди заштита од пламен, заварување и анти статичка заштита. Изработена е од 99% памук и 1% јаглеродни влакна, 330г. Јаглеродните влакна се рамномерно распоредени по ткаенината за да се постигне оптимална антистатичка заштита.

330g

Јамки (држачи) за радио

Скриен патетнт од месинг на градните џебови

Максимална заштита од бројни опасности Куки и јамки за сигурно прилегање

Џеб за метар

страничен џеб на ногата

Страничен пристап

Надминување на повеќе EN стандарди

Џеб за метар

Џебови за штитници за колена

Џебови за штитници за колена

FR92 24 FR

Пантолони Hi-Vis Bizflame Pro EN ISO 11612 A1+A2,B1,C1,E3,F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149 EN ISO 20471 CLASS 2

FR90 15 FR

Овој современ дизајн нуди максимум заштита за дуплирање на EN стандардите и загарантиран комфор.Овие Hi-Vis двобојни пантолони се карактеризираат со џеп за брз пристап на нозете, функционален џеп за метро и два пространи џепови на колковите.

6

9

170

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN ISO 20471

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149 EN ISO 20471 CLASS 3

Овој високо-видлив антистатичен комбинезон има скриени месингени патенти на предните џебови предно закопчување. Нуди оптимално решение за работните позиции во услужниот сектор. Bizflame Pro 330g Жолта/Црвена S-3XL

Bizflame Pro 330g Жолта/Темно сина S-XXL

CE CAT III

Работнички комбинезон Bizflame Services

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN ISO 20471

Највисоко ниво на заштита од прскање на растопен метал

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 170170

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:24


330g Јамки (држачи) за радио

Мажетни со затегач за подесување Скриено предно копчање

Огноотпорната трака дава дополнителна Видливост

Џебови за штитници за колена

BIZ7 10 FR

Hi-Vis Анти-статик Bizflame Pro Комбинезон EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 EN 1149 EN ISO 20471 CLASS 3

Овој Hi-Vis Анти-статик Bizweld комбинезон ги пружа сите бенефити на огноотпорната ткаенина со додаток Hi-Vis и Антистатик заштита.

8 CE CAT III

Bizflame Pro 330g Жолта/Темно сина S-4XL

4XL

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN ISO 20471

Заштита по повеќе стандарди по непобедливи цени PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 171171

171

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:24


Информации за ткаенината

Bizweld е отпорен на пламен, со врвен квалитет на 100% памучната ткаенина. Таа е високо технолошка ткаенина развиена за максимални перформанси, удобност и трајност.

Јамка (држач) за радио

Скриено предно копчање

Градни џебови

Џеб за мобилен

Мажетни со затегач за подесување Џеб за метар

BIZ1

Резултати од тест со кукла за:

BIZ1

15

Болка (12.3%)

ARC

Изгореница од прв степен (0.9 %) Изгореница од втор степен (1.8 %)

6

Изгореница од трет степен (0.0%)

172

BACK

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Прогласен за број еден омилен комбинезон во заварувачката индустрија, нашиот најдобро продаван Bizweld™ комбинезон е идеален нудејќи комплетна заштита на работниците изложени на топлина. Широкиот крој обезбедува комфор и дозволува на носителот да работи непречејно додека од друга страна доволниот простор за складирање, централниот џеп и скриениот џеп за мобилен ја чуваат опремата сигурно и безбедно.

Bizweld 330g Црна, Зелена, Сива, Темно сина, Портокалова, Црвена, Ројал сина

Предвидување на повреда од изгореница 1.8% FRONT

Bizweld Огноотпорен Комбинезон

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611

Black Green Grey Navy Orange Red Royal

Reg XS - 4XL S - 3XL S - 3XL XS - 6XL S - 4XL XS - 5XL S - 4XL

6XL XS

Tall M - 3XL L - XXL S - 5XL L - 3XL L - 3XL L - 3XL

11.2

Cal/Cm2

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

Број 1 за комплетна заштита при заварување

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 172172

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:24


Бенефиции на облеката:

Облеката во Bizweld™ Flame Resistant колекцијата е специјално дизајнирана да гарантира комфор, перформанси и безбедност истовремено обезбедувајќи ефективна функција во секое време. Оваа колекција е ригорозно тестирана за да се исполнат и да се придржува на најновите меѓународни стандарди.

Јамки (држачи) за радио Џеб за мобилен

Мажетни со затегач за подесување Скриено предно копчање Џеб за метар

Огноотпорна рефлектирачка трака Џебови за штитници за колена

BIZ5 15 FR

ARC

8

CE CAT III

Работнички комбинезон Bizweld™ Iona

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Комбинезонот Bizweld Iona нуди визуелна заштита на корисникот. На себе има огноотпорна рефлектирачка трака на рамената, ракавите и ногавиците и доволно џебови за да се смести се што му е потребно на корисникот, а има и можност за вметнување на штитници на колената ако е потребно. Bizweld 330g Црна, Темно сина, Портокалова, Црвена, Ројал сина

EN ISO 11612 EN ISO 11611

Black Navy Orange Red Royal

Reg S - 3XL XS - 5XL XS - 5XL S - 3XL S - 3XL

Tall M - 3XL M - XL M - XL

5XL 11.2 XS Cal/Cm

2

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

Комбинира исклучителна заштита со неповторливата вредност PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 173173

173

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:24


330g

BIZ2 24

ARC

Bizweld Јакна

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Bizweld Јакната го обезбедува носителот со целодневна заштита и комфор.Карактеристиките вклучуваат дрикери на предниот дел и два џебови со капачиња. Оваа самогасива јакна вклучува скриен џеб за мобилен телефон. Bizweld 330g Црна, Зелена, Темно сина, Портокалова, Ројал сина

5XL XS

Black Green Navy Orange Royal

11.2

Cal/Cm2 Reg S - 3XL M - XXL XS - 5XL S - 3XL S - 3XL

Мажетни со затегач за подесување

Резултати од тест со кукла за:

BIZ2 & BZ30

Болка (28.9%) Изгореница од прв степен (0.0%) Изгореница од втор степен (4.4%) Изгореница од трет степен (0.9%) FRONT

CE CAT III

174

BACK

Предвидување на повреда од изгореница 5.3%

EN ISO 11612 EN ISO 11611

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

Најдобрита достапна топлинска и Огноотпорна заштита

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 174174

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:24


330g Полуеластичен колан

BZ30

Работнички пантолони Bizweld™

24

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112

ARC

Дизајнирани да даваат максимална заштита и удобност при работа.Пантолоните се изработени со дупли штепови за дополнителна цврстина, странични џепови и џеб за метар за брз и лесен пристап.

Bizweld 330g Црна, Зелена, Темно сина, Портокалова, Ројал сина Џеб за метар

5XL XS

Black Green Navy Orange Royal

Reg S - XXL S - XXL XS - 5XL S - XXL S - XXL

Водечки индустриски модели

11.2

Cal/Cm2 Tall M - XL M - XL S - 3XL M - XL M - XL

BIZ2

BZ30

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

Комплетна заштита Supreme за Comfort Заварување even in Wet Conditions PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 175175

175

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:24


330g

237g 

11.2

ЗАШТИТА ДВОЈНА ОПАСНОСТ

Cal/Cm2

BZ31 24

7

ARC

Пантолони Bizweld CargoЗАШТИТА ДВОЈНА ОПАСНОСТ

EN ISO 11612 A1 +A2, B1, C1, E1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 NFPA® 70E NFPA® 2112 ASTM F1506-10A ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 11.2 CAL/CM2 (HAF = 80.4%) Bizweld 330g Сива, Темно сина S-5XL

5XL Еластичен колан

8.2

Cal/Cm2

FR89 2

24 ARC

5XL

Кошула Bizflame 88/12

EN ISO 11612 A1 +A2, B1, C1 NFPA® 70E NFPA® 2112 ASTM F1506-10A ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 8.2 CAL/CM2 (HAF 69.1%)

Овој стилска кошула е лесна и удобна. Максимална заштита е загарантирана со постојаниот отпор на пламен и заштита ARC2 од електричен лак. Задниот дел од кошулата че остане на место за целото движење во текот на денот. Практични функции вклучуваат копче на ракавите и џебови на градите. Bizflame 88/12 237g Сива, Темно сина S-5XL

EN ISO 11612

176

ASTM F1959/ F1959M-12

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611

ASTM F1959/ F1959M-12

Моќни перформанси - извонредна удобност

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 176176

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:24


330g

330g Јамка (држач) за радио

Приспособливи врвци

Џеб за мобилен

Заден џеб

Скриено предно копчање Џеб за метар Заден џеб

Џебови за штитници за колена

11.2

11.2

Cal/Cm2

Cal/Cm2

BIZ4 24 ARC

5

BIZ6

Bizweld трегер пантолони

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Пружаат коплетна заштита на градите и долниот дел на телото Bizweld™ трегер пантолоните се дизајнирани со мисла на безбедноста и заштитата на носителот.Конструирани се со голем џеп со преклоп на градите напред за носење на алати и лични работи исто така може да се пофали со два странични џепа, заден џеп со преклоп и џеп за метро.Прилагодливите затегачи нудат максимален комфор и перфектно прилегање.

15

ARC

9

EN ISO 11612 EN ISO 11611

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Bizweld Hooded Комбинзеон нуди вградена заштита на главата како опција на носителот плус додаден дизајн карактеристики вклучувајќи џепови на колена за протектори и заден џеп со клапна. Bizweld 330g Темно сина S-3XL

Bizweld 330g Темно сина, Портокалова S-3XL

CE CAT III

Bizweld Hooded Комбинезон

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611

ASTM NFPA F1959/ 2112 F1959M-12

Доверлива заштита за целосен мир на умот PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 177177

177

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:24


450g

Јамка (држач) за радио

Јамки (држачи) за радио

Внатрешен граден џеб Страничен еластичен колан

Скриено предно копчање

Странични џебови

Светли, конвективни и контакт на топлина

Страничен пристап

C030 18

Работнички комбинезон CE Safe-Welder EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2

Идеален избор за работниците кои работат со заварување или во индустриите каде се изложени на голема топлина, затоа што овај комбинезон нуди потполна заштита од тој опсег. Има еластична трака на половната на страничките делови што го прави да биде флексибилен при носењето,а има и многу џебови за чување на алат и лични работи. Safe Welder 330g Зелена, Темно сина, Портокалова, Црвена, Ројал сина

CE CAT III

178

EN ISO 11612 EN ISO 11611

Џебови за штитници за колена

Ова ткаенина е 100% Еко Памук со уникатна завршна обработка отпорна на пламен.

Reg S - 3XL XS - 5XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL

Green Navy Orange Red Royal

Tall S - 3XL

BZ40 10

8

Работнички комбинезон Bizweld Moleskin EN ISO 11612 A1+A2, B2, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1

На Bizweld Mole Комбинезони нуди комора со тешки задно затворање на завеса. Еден внатрешен џеб од џебови, два џебови за задни кадри, два големи задни џебови со капаци, можност за вметнување на колена кога е потребно, доволно простор за складирање и џеб за правило.

5XL

Bizweld Mole 450g Темно сина S-3XL

XS

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

Непобедлива вредност - неприкосновени перформанси

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 178178

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:25


Приспособливи врвци

Предна кука и џеб со јамка

BZ12 50 10

ARC

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Дизајнирана да даде максимална заштита и комфор на носителот, нашата Bizweld кабаница ќе помогне да останете заштитени во опасни работни средини. Кабаницата е изработена со врвца за прилагодување за комотно носење од истата ткаенина. Задолжително да се комбинира со соодветен комбинезон или јакна и пантолони. Bizweld 330g Темно сина Стандардна голема

CE CAT III

BZ11 100 10

2

SW33

Bizweld кабаница со качулка

EN ISO 11612 EN ISO 11611

11.2

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E1, F1 EN ISO 11611 CLASS 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ТКАЕНИНА Е ВО СОГЛАСНОСТ СО NFPA 2112 Bizweld 330g Темно сина-Универзална величина-Пар

SW10 30

Престилка од кожа за заварување EN ISO 11611 CLASS 2 A1

Говедска шпалт кожа Златно кафено 91cm X 58cm

EN ISO 11611

SW20

EN ISO 11612 EN ISO 11611

Обезбедува витална заштита на пределот на главата и вратот. Оваа качулка со врвен квалитет е изработена од волска кожа. Цврстиот материјал е погоден за заварување и при најтешките работни места.

48

Дополнителна заштита за тешки заварувачки работни места EN ISO 11611

Кожни ракави за заварување

EN ISO 11611 CLASS 2 A1

2

Говедска шпалт кожа Златно кафено 40cm должина, Еден пар

SW32

Кожна покривка за чизми EN ISO 11611 CLASS 2 A1

40

11.2

Cal/Cm2 CE CAT III

EN ISO 11611 CLASS 2 A1

Говедска шпалт кожа Златно кафеава, една величина

Cal/Cm2

Bizweld штитници за ракави

ARC

40

Кожна качулка

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

Говедска шпалт кожа Златно кафеава боја, 31цм

2 EN ISO 11611

EN ISO 11611

Најдобрите додатоци за заварување на пазарот PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 179179

179

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:25


Информации за ткаенината

Изработен од огоотпорна, со PU премаз, полиестерска ткаенина 260g. Ова лесено и идржливо Sealtex™ Flame одело е дизајнирано да понуди полна заштита при неповолни временски услови и опаност од оган.

Бенефиции на облеката:

Комплетна водоотпорна заштита

Сертифицирано според EN ISO 14116, EN1149, EN13034 и EN343 со EN ISO 20471 опција. Лесен и флексибилен материјал со заварени шавови кој обезбедува заштита дури и при најекстремни услови за работа. Материјалот е траен и еластичен со својства за лесно одржување што овозможува подолго време облеката да биде чиста и удобна. Целосно еластичен колан

Двоен украсен пластичен патент Заварени водоотпорни шавови

Ногавици со затегач за подесување

Мажетни со затегач за подесување

FR46 24

FR47

Jакна Sealtex Flame

EN ISO 14116 INDEX 1 /5H/40 EN 1149 EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:1

24

Sealtex Flame колекција 240g Темно сина S-3XL

CE CAT III

180

EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN 343

пантолони Sealtex Flame EN ISO 14116 INDEX 1 /5H/40 EN 1149 EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:1

Sealtex Flame колекција 240g Темно сина S-3XL

CE CAT III

EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN 343

Sealtex Flame колекција - Ткаенина водечка во индустријата

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 180180

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:25


HI-VIS

Максимална заштита од оган, вода и ветар

Топлински залепена EN ISO 20471 рефлектирачка лента за дополнителна видливост

Целосно еластичен колан Заварени водоотпорни шавови

Двоен украсен пластичен патент

Мажетни со затегач за подесување

Топлински залепена EN ISO 20471 рефлектирачка лента за дополнителна видливост

FR41 24 FR

EN ISO 14116 INDEX 1 /5H/40 EN 1149 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1

24 FR

Sealtex Flame колекција 260g Портокалова S-3XL Жолта S-4XL

CE CAT III

FR43

Jакна Sealtex Flame Hi-Vis

EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471 EN 343

пантолони Sealtex Flame Hi-Vis EN ISO 14116 INDEX 1 /5H/40 EN 1149 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 1 EN 343 CLASS 3:1

Sealtex Flame колекција 260g Портокалова, Жолта S-3XL

4XL CE CAT III

EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471 EN 343

Обезбедува моќни огоноотпорни перформанси PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 181181

181

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:25


Информации за ткаенината

Комбинира полиестер 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна 250g, оваа прозрачна ткаенина нуди максимална заштита според следните стандарди: EN ISO 20471, EN13034, EN ISO 14116, EN1149 and EN343. Капуљача која се приспособува со помош на врвца

S779

СО ПОДСТАВА 12

Прозрачно класа 3:3

Работничка јакна Bizflame Rain Hi-Vis Multi-Protection EN ISO 14116 ИНДЕКС 3/12H/40 EN 1149-5 -5 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:3

FR

Скриен џеб за телефон Внатрешен граден џеб

Bizflame Rain 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Отстранлив пламен отпорен руно лагер 350g Портокалова/Темно сина S-XXL Жолта/Темно сина S-3XL

5 Финиш за отпорност на дамки

Целосно вратоврска околу пренослив руно

MULTI CE CAT III

ПОДОБРЕН RIS

EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

3279

Капуљача што се вади

EN 343

ОБЛОЖЕНИ

Џеб за мобилен

Јамка (држач) за радио

S773 12 FR

Bizflame високо видлива водоотпорна и огноотпорна антистатик бомбер јакна

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 /12H/40 EN 1149 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:1

MULTI CE CAT III

182

Bizflame Rain 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење(огноотпорна вата) 100g Портокалова S-3XL Жолта S-5XL

5XL

Огноотпорна рефлектирачка трака

Внатрешен граден џеб

print-access

RIS EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

3279

EN 343

Посветено да ги исполнува задачите во опасни средини

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 182182

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:25


ОБЛОЖЕНИ

хауба што може да се сокрие Јамка (држач) за радио

Фиксна огноотпорна подстава од вата S778 12

Џеб за мобилен

Јакна за дожд Bizflame Hi-Vis Breathable Antistatic FR

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3/12H/40 EN 1149 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:1

FR

Bizflame Rain 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење(огноотпорна вата) 100g Портокалова XS-4XL Жолта XS-6XL

MULTI CE CAT III

6XL XS

RIS EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

EN 343

3279

ЛЕСНО Јамка (држач) за радио

S774 12 FR

хауба што може да се сокрие Скриен џеб за телефон

Bizflame Rain Hi-Vis Anti-static FR Lite јакна EN ISO 14116 ИНДЕКС 3/12H/40 EN 1149-5 -5 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:3 Нова дополнителна вредност на нашиот MultiProtection ранг, S774 јакната е лесна без постава со сите функционални карактеристики и бенефити. Bizflame Rain 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Портокалова, Жолта S-3XL

Внатрешен граден џеб

MULTI CE CAT III

Прозрачно класа 3:3

Манжетна од плетиво

RIS EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

3279

EN 343

Најдобриот избор за огноотпорна заштита PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 183183

183

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:25


СО ПОДСТАВА

Тока која лесно се отвара

Целосно еластичен колан

Прозрачно класа 3:3

Тока која лесно се отвара

Додатока на зднината на половината за дополнителна заштита

Ногавици со патент

Ногавици со патент

S780 24 FR

4XL CE CAT III

184

Работнички пантолони со прерамки Bizflame Rain Unlined - Hi-Vis EN ISO 14116 INDEX 1/12H/40 EN 1149-5 -5 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:3

S781 18 FR

Bizflame високо видливи водоотпорни и огноотпорни антистатик панталони, со постава EN ISO 14116 ИНДЕКС 3/12H/40 EN 1149-5 -5 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:3

Bizflame Rain 250g Портокалова S-XXL Жолта S-4XL

Bizflame Rain 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Жолта S-XXL Портокалова M-XXL

MULTI

MULTI RIS

EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

3279

EN 343

CE CAT III

RIS EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

3279

EN 343

Неприкосновена огноотпорна заштита

PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 184184

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:25


СО ПОДСТАВА

Додатока на зднината на половината за дополнителна заштита

ОБЛОЖЕНИ Тока која лесно се отвара

Скриен џеб за телефон

Целосно еластичен колан Внатрешен граден џеб

Шавови залепени со лента

S776 18 FR

Ногавици со патент

Bizflame Rain Hi-Vis Antistatic FR елек EN ISO 14116 ИНДЕКС 3/12H/40 EN 1149-5 -5 EN 13034 TYPE 6 PB EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО)

S782 18

Одличен додаток на Bizflame Rain рангот, овој мултифункционален елек ги нуди сите заштитни карактеристики на другите парчиња облека од овој ранг, вклучувајќи сокриен џеп за мобилен телефон со storm клапна за лесен пристап и ватирана огноотпорна постава за максимална заштита и комфор.

FR

Bizflame Rain 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење(огноотпорна вата) 100g Портокалова, Жолта S-3XL

Прозрачно класа 3:3

MULTI RIS

EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3/12H/40 EN 1149-5 -5 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) GO/RT 3279 ISSUE 8(САМО ПОРТОКАЛОВО) EN 343 CLASS 3:3

Bizflame Rain 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина M-XXL

MULTI CE CAT III

Bizflame Rain високо видливи работнички пантолони со мулти-заштита

3279

CE CAT III

RIS EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

3279

EN 343

Безкомпромисна изолациска заштита PW17_Flame_Resistant_3_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_3_TEXT.indd 185185

185

29/07/2017 14:17 12/08/2017 12:26


Повеќе ENи стандард се одвојува капакот на моторот

Јамки (држачи) за радио

Одлична заштита од сите временски услови S775 8 FR

Џеб за мобилен

S775

Bizflame Rain Multi Hi-Vis Antistatic комбинезон EN ISO 14116 ИНДЕКС 3/12H/40 EN 1149-5 -5 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 GO/RT 3279 ISSUE 8 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

A320 458

Повеќе џебови

Комбинезон за премиум заштита комбинирајќи високовидлива, огноотпорна, отпорна на хемикалии, антистатичка, водоотпорна и прозрачна заштита. Дизајниран специјално за нафтената и индустријата за гас, овој комбинезон има многу карактеристики, како што се: Целосни предни клапни против бура со прицврстивање на допир за максимум заштита од сите елементарни непогоди, целосно поставена, спакувана капа за максимум комфор и флексибилност, два големи карго џепови за складирање и скриен телефонски џеп за дополнително прилагодување, странични отвори со патенти на ногавиците за полесно облекување, рефлективна лента на рамената за максимална видливост и заштита.

Bizflame Rain 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење(огноотпорна вата) 100g Портокалова/Темно сина S-3XL

PW54

542

Водоотпорен со снимено шевовите

Огноотпорна рефлектирачка трака

MULTI CE CAT III

186

RIS EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

3279

EN 343

Целосна безбедност, целосна заштита

PW17_Flame_Resistant_4_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_4_TEXT.indd 186186

FD01 363

29/07/2017 13:02 12/08/2017 12:22


187

Информации за ткаенината

Комбинира полиестер 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна 250g, оваа прозрачна ткаенина нуди максимална заштита според следните стандарди: EN ISO 20471, EN13034, EN ISO 14116, EN1149 and EN343.

Бенефиции на облеката:

Целосно вратоврска околу пренослив руно

Високо квалитетните огноотпорни и отпорни на хемикалии материјали од кои се изработени овие артикли, во комбинација со заварени шавови и огноотпорни рефлексивни траки овозможуваат да се работи удобно и безбедно дури и при екстремни услови.

хауба што може да се сокрие

СО ПОДСТАВА Шавови залепени со лента

Скриен џеб за телефон

Внатрешен граден џеб

12

Можност за апликација

Bizflame Rain Multi водоотпорна јакна со мулти заштита

S771 18

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3/12H/40 EN 1149-5 -5 EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:3

FR

5

FR

Bizflame Rain 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Отстранлив огноотпорен руно 350g Темно сина S-3XL

EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN 343

Bizflame водоотпорни панталони со мулти заштита

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3/12H/40 EN 1149-5 -5 EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:3 Bizflame Rain 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Темно сина S-XXL

MULTI CE CAT III

Шавови залепени со лента

Затегач за мажетни со чичак

Капуљача која се приспособува со помош на врвца

S770

Додатока на зднината на половината за дополнителна заштита

MULTI CE CAT III

Огноотпорна рефлектирачка трака

Ногавици со патент

EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN 343

Bizflame Rain - Испробано и верно решение PW17_Flame_Resistant_4_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_4_TEXT.indd 187187

187

29/07/2017 13:02 12/08/2017 12:22


ЛЕСНА

Водоотпорен и дише со снимено шевовите хауба што може да се сокрие Бленда на предница Јамки (држачи) за радио Шавови залепени со лента

Внатрешен граден џеб

Тока која лесно се отвара

Додатока на зднината на половината за дополнителна заштита

Затегач за мажетни со чичак

Двоен украсен пластичен патент

S783 12 FR

Огноотпорна рефлектирачка трака

Bizflame водоотпорна бомбер јакна со мулти заштита EN ISO 14116 НЕМА INDEX 3/12H/40 EN 1149-5 -5 EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:1

S772 24 FR

EN сертифицирана, оваа водечка отпорна на пламен јакна во индустријата е идеален за мулти-ризик средини. Удобноста обезбедува совршено решение за секојдневно носење во студени, влажни и опасни услови.

Страничен еластичен колан

Bizflame водоотпорни панталони со мулти заштита

EN ISO 14116 НЕМА INDEX 1/12H/40 EN 1149-5 -5 EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:3

Овие лесни панталони, кои овозможуваат кожата да дише се идеални како надворешен слој во опасни услови. Лентата отпорна на пламен обезбедува подобрена видливост при слаба осветленост.

Bizflame Rain 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење(огноотпорна вата) 100g Темно сина S-3XL

Bizflame Rain 250g Темно сина S-3XL

Ногавици со патент

CE CAT III

188

EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN 343

CE CAT III

Огноотпорна рефлектирачка трака

EN ISO 14116 EN 1149 EN 13034 EN 343

Екстремна заштита за екстремни услови

PW17_Flame_Resistant_4_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_4_TEXT.indd 188188

29/07/2017 13:02 12/08/2017 12:22


189

Информации за ткаенината

Во согласност на 7 EN стандардите, оваа ткаенина од 80% Памук, 19% Полиестер, 1% Анти-статик, 380g комбинира долготрајна заштита со супериорен комфор и изглед. Исклучителни заштитни својства пружаат заедно Hi-Vis заштитата и огноотпорната заштита.

Бенефиции на облеката: Ергономски обликувана качулка

Скриен џеб за телефон

Оваа мулти-стандардна облека ги задоволува и најстрогите побарувања. Артиклите се водоотпорни,отпорни на хемикалии, огноотпорни,имаат електростатски карактеристики и се високо видливи преку ден и преку ноќ.

Јамки (држачи) за радио

CO ПОСТАВА

Мулти-норма сертификација

Шавови залепени со лента

Огноотпорна подстава Внатрешен граден џеб

Додатока на зднината на половината за дополнителна заштита

Тока која лесно се отвара

Шавови залепени со лента

Целосно еластичен колан

Огноотпорна трака која може да се пере индустриски

Прозрачно класа 3:3 Капуљача која се приспособува со помош на врвца

FR79 10 FR,IW

7

Можност за апликација

Високо видлива јакна Bizflame Multi Arc

EN ISO 11612 A1 A2 B1,C1, E2 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:3

FR78 12 FR,IW

Bizflame Multi 380g 100% Памук, огноотпорна постава, 170g Жолта/Темно сина M-XXL

MULTI CE CAT III

Високо видливи работнички трегер пантолони Bizflame Arc

EN ISO 11612 A1 A2 B1 C1 E2 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 2 EN 343 CLASS 3:3 Bizflame Multi 380g 100% Памук, огноотпорна постава, 170g Жолта/Темно сина M-XXL

MULTI

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471 EN 343

CE CAT III

Ногавици со патент

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471 EN 343

Број 1 за комплетна заштита од повеќе опасности PW17_Flame_Resistant_4_MASTER.indd PW17_Flame_Resistant_4_TEXT.indd 189189

189

29/07/2017 13:02 12/08/2017 12:22


Proximity комбинезонот се користи за спасување со авион, авионско гасење пожар, гасење цистерни со запаливи течности, гасење запаливи гасови, и слични ситуации во кои се зрачи големо количество топлина.

Proximity колекција

Скриено предно копчање со чичак трака

EN ISO 11612

Обезбедуваат покриеност на целото тело вклучувајќи ја главата, рацете и нозете и со еден слој на термичка обвивка, Proximity облека обезбедува одлична заштита од топлина и висока температура. Поради високите температури на кои носителите можат да бидат изложени, се предлага Ignis Proximity артиклите да се носат со апарати за дишење за да се обезбеди дишење воздух при нормална температура. Proximity облеката која има сертификат EN11612, се користи за спасување со авион, противпожарни авиони и доколку се наоѓате во близината на високи температури (но не при влегување во директен пламен).

Информации за ткаенината

IGNIS ткаенините се специјално изработени за конструирање на облека која е наменета за работници кои доаѓаат во директен контакт со отворен пламен или влегуваат во интензивни пожари. Екстремно лесни од 330г и практични , IGNIS надворешниот слој на ткаенината е изработен од 95% мета-арамид и помешан со 5 % параарамид.

Kevlar® прештеп

Бенефиции на облеката:

Површината која е слична на огледало ја одразува топлината, што не му дозволува на отворениот пламен да предизвика топлински замор. Интеграцијата на дополнителен јагрерод во внатрешноста обезбедува потполна заштита во екстрамни работни услови со кои се соочуваат цивили, служби за итни случаеви или воен персонал. Оваа облека се носи во индистриите како што се спасување со авони, справување со пожар од авион, справување со пожар предизвикан од масовни запаливи течности или слични ситуации кои предизвикуваат голем степен на топлина.

AM20

Пример за слојни структури Ignis алуминиумизираните одела се изработуваат со следниве надворешниот, средни и внатрешните слоеви:

A B

C

A Надворешен Ignis алуминиумизиран слој B Средна термална подстава C Внатрешна термална подстава

190

Затеснети краеви на ногавиците крај, со цел да седат удобно под навлаките за чизми

6

Затегач за ногавици со чичак

Комбинезон Proximity

EN ISO 11612 A1,B2,C4,D2,E3,F2 Ова парче комбинезон е исклучиво лесено и флексибилно. Дизајниран да се носи со артиклите AM21 и AM22. Карактеристики кои го следат се:интегриран заден џеб на грбот за апарати за дишење, надворешна и внатрешна бленда за заштита на патентот каде се отвара и затегачи на страната на ногавиците. Сите шавови се штепани со кевлар.

CE CAT III

Ignis: Метализирано алуминиумски обложени 95% мета-арамидни, 5% Пара-арамид, 330g - 1 слој Среден слој: Јаглероден филц 120g - 1 слој Внатрешен слој: Арамид вискоза 125g - 1 слој Сребрена M-4XL

4XL

Крајната заштита од топлина и високи температури

PW17_IGNIS_SOLAR_MASTER.indd PW17_IGNIS_SOLAR_TEXT.indd 190190

EU CATALOG IGNIS

02/08/2017 13:01 12/08/2017 14:43


AM21 4

CE CAT III

Близинска Кацига

EN ISO 11612 A1,B2,C4,D2,E3,F2 ВНАТРЕШЕН ШЛЕМ: EN397 НАДВОРЕШЕН ВИЗИР: ПОЛИКАРБОНАТ, ЗЛАТНА БОЈА: EN166, EN170, EN171

EN ISO 11612

Дизајнирана да стои удобно и да биде носена со AM20 Proximity комбинезон AM22 Proximity навлаки, близинската кацига содржи внатрешна тврда капа која е во согласност со норма EN397. Златно обоениот стаклен визир што се вади со внатрешен слој од поликарбонат овозможува одлична странична и вертикална видливост. Направен е и додаток за маска за лице и диспензер. Ignis: Метализирано алуминиумски обложени 95% мета-арамидни, 5% Пара-арамид, 330g - 1 слој Среден слој: Јаглероден филц 120g -1 слој Внатрешен слој: Арамид вискоза 125g - 1 слој Сребрена, Стандардна голема

Ултра флексибилна ткаенина AM23 24

AM24 20

Ракавици за брз пристап

EN 420 EN 388 EN 407

AM24

AM23

(45CM)

(35CM)

Достапни во избор на две должини на манжетни, AM23(35cms) и AM24 (45cms) ја рефлектираат радијациската топлина додека внатрешниот слој од јаглерод помага во намалување на топлинската спроводливост. Параарамидните дланки нудат одлична отпорност на триење.

Ignis: Метализирано алуминиумски обложени 95% мета-арамидни, 5% Пара-арамид, 330g - 1 слој Среден слој: Јаглероден филц, 120g - 1 слој. Внатрешен слој: Арамид вискоза 125g - 1 слој. Дланки: Параарамид 645g Сребрена, Универзална величина, Се продаваат во парови. AM23 = должина 35cm AM24 = должина 45cm

EN 388

EN 407

4.4.4.3

4.3.3.3.4.X

AM22 6

CE CAT III

Навлаки за чизми

EN ISO 11612 A1,B2,C4,D2,E3,F2

EN ISO 11612

Дизајнирани да одговраат на сите величини на обувки AM22 треба да се носи заедно со AM20 Близински кобинезон и AM21 кацигата. Стапалата од Пара-армид нудат одлична опторност на триење.

CE CAT III

Ignis: Метализирано алуминиумски обложени 95% мета-арамидни, 5% Пара-арамид, 330g - 1 слој Среден слој: Јаглероден филц 120g - 1 слој Внатрешен слој: Арамид вискоза 125g - 1 слој Ѓон:Пара-арамид 645g Сребрена, Стандардна голема, Продадени во двојки

Ултра флексибилна ткаенина *Подлежи на EN Standards стандардите за заштита на раце, глава и очи P. 422, 423, 526 ,539

PW17_IGNIS_SOLAR_MASTER.indd PW17_IGNIS_SOLAR_TEXT.indd 191191

Заштита од екстремна топлина

191

02/08/2017 13:01 12/08/2017 14:44


Approach колекција Сертифицирано според EN11612, овој опсег е изградена со Ignis надворешен слој со дополнителни внатрешни слоеви за зголемена отпорност на топлина. Овој избор на PPE се користи за индустриска работа вклучуваат високи температури, како што се челични лимови и топење и не бара да се носат апарати за дишење.

EN ISO 11612

EN ISO 11612

AM11 6

18

CE CAT III

192

AM15

AM11: Палто со постава Approach - 3 Слоен AM10: Палто без постава

6

AM10 и AM11 пристапните капути се дизајнирани да бидат користени таму каде се потребни својства за рефлексија на висока топлина. AM11 е сличен по дизајн со AM10 но е конструиран со дополнителен внатрешен термален слој зголемувајќи ги својствата за отпорност на топлина. Ignis: Метализирано алуминиумски обложени 95% мета-арамидни, 5% Пара-арамид, 330g - 1 слој Постава ткаенинa Отфрли: AM11:Среден слој јаглероден филц 120gm - 1 слој. Внатрешен слој:арамид вискоза 125gm - 1 слој. Сребрена M-4XL

Рантолони Approach, со подстава

EN ISO 11612 A1,B2,C4,D2,E3,F2

AM10: EN ISO 11612 A1,B1,C3,D1,E3,F1 AM11: EN ISO 11612 A1,B2,C4,D2,E3,F2

AM10

EN ISO 11612

CE CAT III

Носени како дел од сет, алуминизираните пантолони го обезбедуваат носителот од радијациска топлина и високи температури. Карактеристиките вк лучуваат ергономски обликувани колена, задна платка и еластични прилагодливи трегери. Ignis: Метализирано алуминиумски обложени 95% мета-арамидни, 5% Пара-арамид, 330g - 1 слој Среден слој:Јаглероден филц 120gm - 1 слој Внатрешен слој:Арамид вискоза 125gm - 1 слој Сребрена M-4XL

4XL

4XL

Н

Иновативна ткаенина-Максимална заштита

PW17_IGNIS_SOLAR_MASTER.indd PW17_IGNIS_SOLAR_TEXT.indd 192192

EU CATALOG IGNIS

02/08/2017 13:01 12/08/2017 14:44


Погоден за слените апликации: Аеродромски Персонал Алуминиумска индустрија Автомобилската индустрија

индустрија за цемент керамичката индустрија Инженерско леење

Стакларска индустрија Индустрија за железо и челик Индустрија за

железници Бродоградба Заварување

EN ISO 11612

AM14 6

Јакна Lined Approach

EN ISO 11612 A1,B2,C4,D2,E3,F2 Се носат како дел од сет, препознатливиот изглед на AM15, кој вклучува raglan ракави и комотен грб дозволува комплетна слобода во движење. Карактеристиките вклучуваат внатрешен џеп на затворање со чичак трака и еластични манжетни.

CE CAT III

4XL AM13 24

Ignis: Метализирано алуминиумски обложени 95% метаарамидни, 5% Пара-арамид, 330g - 1 слој Среден слој:Јаглероден филц120gm - 1 слој Внатрешен слој:Арамид вискоза 125gm - 1 слој Сребрена M-4XL

EN ISO 11612

AM12 24

Престилка за пристап без подлога EN ISO 11612 A1,B1,C3,D1,E3,F1

Совршен за барањата при лиење, оваа престилка го штити корисникот од радијациска топлина и прскање од стопено железо.

CE CAT III

Ignis: Метализирано алуминиумски обложени 95% мета-арамидни, 5% Пара-арамид, 330g - 1 слој Сребрена, Стандардна голема, 70cm x 97.5cm

Затварач со чичак

Навлаки за пристап

EN ISO 11612 A1,B1,C3,D1,E3,F1 Дизајнирани да одговраат на сите величини на обувки, овие навлаки отпорни на топлина ја рефлектираат радиациската топлина. Карактеристиките вклучуваат затворање на чичак трака централно назад и затворање на долниот дел со трака.

CE CAT III

Ignis: Метализирано алуминиумски обложени 95% метаарамидни, 5% Пара-арамид, 330g - 1 слој Сребрена, Стандардна голема, Продадени во двојки

Најпродавани алуминизирани одела PW17_IGNIS_SOLAR_MASTER.indd PW17_IGNIS_SOLAR_TEXT.indd 193193

193

02/08/2017 13:01 12/08/2017 14:44


Structural Fire Suits Solar Fire Suit може да издржи високи нивоа на топлина за кратки периоди на време без да изгори и затоа ги минимализира процентите на изгоренци на телото кога сте изложени на топлина и пламен. Solar Structural Fire Suits ткаенините имаат три слоја: надворшен слој, влага бариера, и топлинска бариера, сите служат за различна функција. Надворешниот слој штити од повреди од оган и изгореници предизвикани од проводноста на топлина. Влага бариерата го штити од навлегување на водата и овозможувајќи внатрешната влага да излезе надвор. Слоевите се чуваат суви за да се избегне преносот на топлината во конвективни начин од надворешниот слој преку слоевите на кожата. Внатрешниот термички слој нуди заштита против топлината од близината на пламенот. Меѓу секоја од овие слоеви се џебовите на воздух и заедно со слоевите на ткаенина, тие ќе помогнат на корисникот и понатаму да се изолира од екстремни средини и од пожари.

3000

4000

Информации за ткаенината

Информации за ткаенината

Информации за ткаенината

Бенефиции на облеката:

Бенефиции на облеката:

Бенефиции на облеката:

Nomex® надворешниот слој е конструиран од 60% Nomex® и 40% Lenzing® FR Viscose 260gm. Дишливата и водоотпорна бариера против влага е составена од 50% FR полиестерска плетенина, 50% PU мембрана, 85gm. FR термалниот слој е составен од FR неткаен арамиден филц ватиран со 50% aramid, 50% viscose, 260gm.

Nomex® / Lenzing® FR Viscose надворешниот слој е сама по себе огноотпорна ткаенина која е отпорна на топлина, абразија, со нагласена постојаност на бојата и ги заштитува внатрешните компоненти. Прозрачната PU мембрана штити од надворешна пенетрација на вода, истовремено дозволувајќи телесната температура да излезе надвор. Неткаениот термален слој го задржува воздухот за да обезбеди зголемена термална заштита, а внатрешниот плетен дел заштитува од топлина, од близина до пламен.

Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469

Nomex® Tough Ripstop 195gm надворешниот слој е конструиран од 75% Nomex®/ 23% Kevlar® /2% P-140 јаглеродни влакна. Бариерата за влага е конструирана со ePTFE на Basofil® неткаена основа, 90gm TenCate Tecashield® - CQ8, 270gm термална постава која е FR неткаена арамид вискоза, ватирана со FR ткаен 50% мета-арамид, 50% модакрил.

Nomex® Tough Ripstop е сама по себе огноотпорна, не се топи или прокапува, отпорна е на повеќе индустриски масла, раствори и хемикалии со висока абразивна отпорност и димензионална стабилност. PTFE бариерата против влажност штити од пенетрација на вода и дозволува внатрешната влага да испари. Неткаениот термален слој го задржува воздухот за да обезбеди подобрена топлинска заштита. Плетениот внатрешен слој штити од топлина од близина до пламен. Wickwell™ plus технологијата на поставата ја отстранува потта од телото.

TenCate Millenia™ систем со с ледниве комбиниран слоеви Надворешна школка: TenCate Millenia™ - MI 9180 - 180g, 39% Pbo(полибензаксол), 59% Пара-арамидни и 2% анти-статички влакна. Термо-влага бариера: TenCate - CX140 - 140g, на мета-пара арамидни топлинска бариера и ePTFE / PU бариера за влага комбинирано. Топлинска подстава: TenCate - CZ703 - 130g, на GoldCheck™ метаарамидни топлинск подстава со Wickwell ™ плус технологија.

TenCate Millenia™ - MI 9180 е најлесната и најсилнита надворешна школка во светот на пазарот. Останува флексибилни и еластична, дури и по топлинска изложеност. Бариера на топлинска влага е Инженерните со патентиран 3-D spunlace, неткаен технологија. БИ-компонента ламинат ePTFE/PU овозможува супериорна дишливост, отпорен на висока температура заштита од крв и крвни патогени. Топлинска подстава со Wickwell™ плус технологијата ја држи потта од вашето тело..

EN 469: 2005 Заштитна облека за пожарникари

Овој европски стандард ги специфицира минималните степени за заштитна облека која се носи при гасење на пожари и слични активности. Костимите ќе обезбедат заштита за торзото, вратот, рацете и зглобовите, нозете при гасење пожари. Широк преклоп помеѓу

јакната и пантолоните кој ќе овзможи леснина ви движењето.Ширење на пламен за пренос на топлина (Пламен) Пренос на топлина (зрачење) Резидуална Сила Отпорност на топлина затегнувачка цврстина Сила на кинење Мокрење Отпорност Промена на димензиите Отпорност

Објаснување на стандардот EN469 Level 2 Пожарникарски одела е повисока услов за структурни гаснење на пожар и се користи од страна на професионални обучени пожарникари.

194

5000

Level 2 Мора да содржат водоотпорна бариера

PW17_IGNIS_SOLAR_MASTER.indd PW17_IGNIS_SOLAR_TEXT.indd 194194

EU CATALOG SOLAR

Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469

од навлегување на течни хемикалии Отпорност на вода и пенетрација на пареа Ергономски барањата за видливост-Рефлексивност на целата облека (опционално)

Сите пожарникарски одела од Level 2 ќе бидат означени како што следува: • Xf2 Level 2 - Тест за перформансите при топлина: Пламен • Xr2 Level 2 – Тест за перформансите при топлина: Зрачење • Y2 Level 2 - Отпорност од продирање вода • Z2 Level 2 – Отпорност од продирање водена пареа

02/08/2017 13:01 12/08/2017 14:44


605g

3000

EN 469

Nomex® / Lenzing® огноотпорна вискоза 260gm Огноотпорна ткаенина со полиуретанска мембрана

Structural Fire Suits

Xf2 Xr2 Y2 Z2

CERTIFIED

Огноотпорна неплетена Огноотпорна арамид вискоза

Прерамки дизајнирани да лежат удобно на рамената Патент кој лесно се отвара Џеб за радио дизајниран да одговара на сите димензии

Плетени ракави со палецот петелки

Anti-wicking лента Затегач за мажетни со чичак

FB30 6

FR,IW Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469 CE CAT III

Долни предни џебови кои се копчаат со чичак

FB31

3000 Пожарникарска Јакна EN 469 - LEVEL 2

FB30 Пожарникарската јакна е конструирана користејќи Цврста Nomex ткаенина со високи перформанси. Карактеристиките вклучуваат месинган патент на предница со брзо откопчување, ниски предни џебови со рамка на дрикер за закачување на ракавици и плетени манжетни со отвори за палец за да ги задржи ракавите на место. Nomex®/ Lenzing® FR Viscose 260g Блокада за влага: FR неплетена ткаенина со ePTFE мембрана, 90g Топлински слој: FR неткаена арамид вискоза 115g Внатрешен топлински слој: FR плетен мета-арамид модакрил, 155g Темно сина S-4XL

4XL

DuPont™, Nomex® и Kevlar® се заштитни трговски марка на E.I. du Pont de Nemours и Company.

PW17_IGNIS_SOLAR_MASTER.indd PW17_IGNIS_SOLAR_TEXT.indd 195195

6

FR,IW Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469 CE CAT III

3000 Пожарникарски Пантолони EN 469 - LEVEL 2

Дизајнирани да го заштитат долниот дел на телото, Solar FB31 пантолони се конструирани користеќи ги високите перформанси на Nomex цврстата ткаенина. Дизајнот овозможува висока слобода на движење. Карактеристиките вклучуваат шав во долниот дел кај препоните, фиксни прерамки, ластик странично во појас и под шлицот. Nomex®/ Lenzing® FR Viscose 260g Блокада за влага: FR неплетена ткаенина со ePTFE мембрана, 90g Топлински слој: FR неткаена арамид вискоза 115 g Внатрешен топлински слој: FR плетен мета-арамид модакрил, 155g Темно сина S-4XL

4XL

Ергономски изработено

195

02/08/2017 12:56 21/08/2017 14:44


555g Nomex® Tough

4000

Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469

CERTIFIED Огноотпорна неплетена ткаенина со ePTFE Мембрана Огноотпорна неплетена арамидна вискоза

Structural Fire Suits

Огноотпорен плетен мата-арамид модакрил

Патент кој лесно се отвара

Прерамки дизајнирани да лежат удобно на рамената Џеб за радио дизајниран да одговара на сите димензии

Фронтално оварање со патент

Страничен џеб

Манжетна од плетиво

Ногавици со патент

Anti-wicking лента

Затегач за мажетни со чичак

FB40 6

FR,IW Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469 CE CAT III

196

Долни предни џебови кои се копчаат со чичак

FB41

4000 Пожарникарска јакна EN 469 - LEVEL 2

Артикалот FB40 е изработен од 4 слоеви на материјали, вклучувајќи и бариера за вода и топлинска бариера.Црвена-сребрена-црвена рефлекс комбинација со контрастна боја на горниот дел од грбот овозможува индивидуална идентификација. Плетените ракави направени од Nomex ® со отвори за палецот го одржуваат ракавот на место кога се носат ракавици. Има патент кој брзо се откопчува на предницата што овозможува брзо соблекување. Nomex® Tough, Ripstop 195g Блокада за влага: FR неплетена ткаенина со ePTFE мембрана, 90g Топлински слој: FR неткаена арамид вискоза 115g Внатрешен топлински слој: FR плетен мета-арамид модакрил, 155g Темно сина S-4XL

4XL

6

FR,IW

4000 Пожарникарски пантолони EN 469 - LEVEL 2

Карактеристиките на пантолоните вклучуваат пространи џебови странично на ногавиците, заострени ногавици со патент и фалта за да дозволи проширување ако е потребно да се носи преку чизми. Страничните отвори на џебовите на колената дозволуваат вадење и ставање на перничиња за колена.

Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469 CE CAT III

Максимална Заштита, Супериорен Комфор

PW17_IGNIS_SOLAR_MASTER.indd PW17_IGNIS_SOLAR_TEXT.indd 196196

EU CATALOG SOLAR

Nomex® Tough, Ripstop 195g Блокада за влага: FR неплетена ткаенина со ePTFE мембрана, 90g Топлински слој: FR неткаена арамид вискоза 115 g Внатрешен топлински слој: FR плетен мета-арамид модакрил, 155g Темно сина S-4XL

4XL

Nomex® е регистриран заштитен знак на E.I. Ду Понт де Немурс и компанија

02/08/2017 13:01 12/08/2017 14:44


450g

5000

Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469

CERTIFIED

Систем: TenCate Millenia™ -450 g Пламен

Structural Fire Suits

TenCate Millenia™ - MI 9180

ePTFE /PU двокомпонентен ламинат

Патент кој лесно се отвара

GoldCheck™ крпа за лице

Приспособлив ремен Фронтално оварање со патент

Џеб за радио дизајниран да одговара на сите димензии

Долни предни џебови кои се копчаат со чичак

Anti-wicking лента

Anti-wicking лента

FB50 6

FR,IW Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469 CE CAT III

Плетени ракави со палецот петелки

FB51

5000 Противпожарна Јакна EN 469 - LEVEL 2

Solar FB50 Противпожарната јакна ги надминува сите барања на EN469. Карактеристиките вклучуваат месинган патент со брзо откопчување, фалта под пазувите за зголемена мобилност, пара-арамид плетени манжетни со отвор за палец и арамиден конец користен во сите шавови и надворешното шиење. Јаката е дизајнирана да одговара на сите шлемови. Cистем: TenCate Millenia™ – 450 Надворешна школка 180g Топлинска бариера против влага 140g Топлинска постава 130g Златна S-4XL

6

FR,IW Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469

4XL

CE CAT III

5000 Противпожарни пантолони EN 469 - LEVEL 2

FB51 Solar Противпожарните пантолони се комплетно повеќе слојни и водоотпорни. Ластикот странично во појасот овозможува облеката да стои комфорно на појасот кога се носи. Карактеристиките вклучуваат соодветен рефлекс по EN ISO 20471, анти wicking трака на краевите од ногавиците и затворање на шлиц со чичак трака со заштитна фалта. Cистем: TenCate Millenia™ – 450 Надворешна школка 180g Термална бариера против влага 140g Термална постава 130g Златна S-4XL

4XL

Нов лесен заштитен систем PW17_IGNIS_SOLAR_MASTER.indd PW17_IGNIS_SOLAR_TEXT.indd 197197

197

02/08/2017 13:01 12/08/2017 14:44


ИЗ Б О Р Н А

РАБ ОТ Н А

ОБ ЛЕК А Колекциите работна облека нудат широк спек тар на дизајни и фитинзи погодни за мног у намени. Се корис тат само ткаенините со најдобар ква литет и техники на изработка кои гарантираат удобнос т и безбеднос т. Тес тирани да ги из држат с трогите барања облека е внимателно дизајнирана и произведена за да се обезбеди оптима лен ква литет по најдобра цена.

111стилови Конверзија Конвертирање на g/m2 во oz/yd2: x 0.0295

Конвертирање на oz/yd2 во g/m2: x 33.91

1 Yd2

198

• HOLSTER POCKET РАБОТНО ОБЛЕКА • PORTWEST TEXO™ • CRAFT РАБОТНО ОБЛЕКА • MULTI POCKET РАБОТНО ОБЛЕКА • FORTIS™ • TRADEGUARD™

• • • • •

CHEMICAL ПАЛТО КОМБИНЕЗОН IONA™ SPECIALIST

1 M2

PW17_Workwear_1_MASTER.indd198 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 198

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:41


Клучни трајни ткаенини за работна облека

Portwest Stretch е премиум памук стреч ткаенина. Мешавината од 98% памук и 2% еластин обезбедува врвен комфор и флексибилност. Високата содржина на памук дава ултра мекост, а додадениот еластан овозможува лесно движење. Долгите сечени влакна кои се користат во процесот на градење обезбедуваат цврстина, одличен отпор на пилинг и супериорна завршна обработка. Овој материјал има UPF рејтинг од 50+ за да блокира 98% од УВ зраците.

PORTWEST

TEXO COTTON RICH

TM

Portwest Texo Cotton Rich ткаенината составена од 60% памук, 40% полиестер 245g. Оваа мешавина обезбедува одличен комфор и практичност. Високата содржина на памук ја прави Portwest Texo ткаенината ултра мека на допор и гарантира дека се пере добро на 60 степени. Полиестерот обезбедува трајност и впивање на влагата. Portwest Texo ткаенината има UPF рејтинг од 50+ па ги блокира 98% од UV зраците кои паѓаат врз облеката.

Kingsmill™ е со состав 65% полиестер, 35% памук и е достапна во четири тежини: 300g, 245g, 210g и 190g. Ткаенината гарантира високи перформанси и максимум комфорт. Начинот на ткаење на предивата овозможува одлична отпорност на пилинг како и пријатност на допир. Матерјалот не се собира и не ја губи бојата. Со UPF рејтинг 50+ блокира 98% од UV зраците.

Portwest памукот е достапен во две тежини, 260g и 300g. Ткаенината не се собира и одлично ја задржува својата боја. Долгите влакна користени во процесот на ткаење обезбедуваат цврста и стабилна ткаенина со квалитетен финиш. Ткаенината има UPF рејтинг 50+ , што значи дека блокира 98% од UV зраците кои паѓаат врз облеката.

Fortis ткаенината е составена од 65% полиестер, 35% памук и доаѓа во две варијанти 245g/m2 и 300g/m2. Овој состав овозможува издржливост, заштита и одлична удобност кај корисникот. Ткаенината има UPF рејтинг од 50+ што значи дека блокира 98% од UV зраците. Fortis е изработен со високи спецификации и е одличен избор за сите работни облеки. PORTWEST TEXO, FORTIS, TRADEGUARD, IONA и KINGSMILL се заштитни знаци на Portwest.

Трајна Работна облека за Тешки Услови PW17_Workwear_1_MASTER.indd199 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 199

199

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:41


Повеќе џебови

Мулти џебови функција футрола

T602

Тројно сошиени шавови Џебови за штитници за колена

Колекција Holster Pocket, Развиен со занаетчии, се сос тои од неколку стилови кои ги пока ж уваат најдобрите дизајни, конс трукции и перформанси во рамките на колекцијата на работни облеки во Портвес т. Се користи избор на премиум ткаенини и напредни техники за

T602

200

г р а д е њ е, г а р а н т и р а јќ и и з б о р, удо б н о с т и к р ајна т р ајн о с т на носителите. Облеките се тес тирани за да се осиг урат дека ќе издржат с троги мерки на секојдневно носење.

• Изграден со модерен отсечен и стилски држач за џебот за футрола за работа за најважни работи Зајакнат на колена за супериорна заштита на колена Конструиран за слободно движење Високо издржлив со двојно шиење за дополнително зајакнување

Ideal forзаaразлични Varietyкорисници of Trade Uses Идеален

PW17_Workwear_1_MASTER.indd200 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 200

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:41


Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

300g

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

300g

245g

Висечки џебови Висечки џебови

Преден D - прстен

Повеќе џебови Џеб за смартфон Џеб за смартфон

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

Double rule Џеб

Double rule Џеб

Двојно сошиени шавови

Reflexní pruhy

должина прилагодување на нога

PW 3

PW 3

T501

T602

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS3279TOM БРОЈ 1 ORANGE САМО ANSI/ISEA 1072015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО S156

18

11

RIS 3279

S156

Vision Високо видливи панталони

566

Одлично дизајниран, иновативни високо видливи панталоните со мултифункционални футрола џебови, џебови на колената и лесно достапен џеб за безбедно чување на телефон, клучеви и алатки. Засилување од Оксфорд ткаенина на клучните точки на триење и троен крој кој гарантира максимална издржливост. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук , 300g 100% Полиестер Oxford 600D, 210g Портокалова/Црна, Жолта/Црна 30”-42” Регуларна должина на ногавиците 79цм, прилагодливи до 84цм *Регистриран дизајн на Европската заедница

Бесплатен пар за колена вклучени со PW3 Панталони

PW17_Workwear_1_MASTER.indd201 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 201

18

10

Шиено со конец со контрастна боја

Џебови со патент

Urban Holster работни панталони со футрола EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО S156

Цврсти панталоните направени од Kingsmill поли/ памук 300g ткаенина со модерен изглед и прилагодување на должината на нозете. Нудат врвен функции и перформанси, вклучувајќи: џеб за подлога на колената, тројно зашиени шевови, фалта на препоните за да се намали стресот и страничен џебна ногавицата. Џебови имаат засилување за дополнителна издржливост. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук , 300g 100% Полиестер Oxford 600D, 210g Црна , Светло сива/Црна 30”-42” Регуларна должина на ногавиците 79цм, прилагодливи до 84цм *Регистриран дизајн на Европската заедница

S156

566

Бесплатен пар за колена вклучени со PW3 Панталони

KS18 36

10

Шорцеви Granite Granite шорцевите се стилски, практични и одличен избор за топло време. Употребата на висококва литетна поликотон ткаенина нуди комфорт и издржливост потребна во денешното работно окру ж ување. Сокриените футрола џепови изработени од суров најлон оксфорд се одлични за алати. Мнозинството на други џепови нуди сигурно складирање и сместување на smart телефон. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна/Светла сива S-XXL

Kingsmill Premium ткаенини

201

31/07/2017 15:49 17/08/2017 14:41


HIGH VISIBILITY ПАНТАЛОНИТЕ

330g

Анти шок ткаенина за дополнителна заштита на мобилниот телефон KS15

300g

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот Две џебови на задниот Две џебови на задниот

Double rule pocket

Полуеластичен колан

Џеб за метар

Double rule Џеб

Џебови за штитници за колена

KS14 24

14

Џебови за штитници за колена

Одлични работнички пантолони изработени од цврста Oxford ткаенината и засилени на критичните места кои се склони на абење. Овие удобни панталони се и три пати прештепани, имаат висечки футрола-џебови, џебови за штитници на колената и други џебови за чување на потребниот прибор и телефон. 65% полиестер, 35% памук 330g Reg: Црна 30-44, Висок: Црна 32-40

202

KS15

Панталони светли со футрола-џебови 24

13

Работнички пантолони Slate Изработени со користењето на Kingsmill 300гр. ткаенина овие пантолони нудат екстра црвстина и отпорност на абење. Победничките карактеристики вклучуваат монтажни џебови, џебови за штитници на колената, јамка за чекан, low profile брендирање, џеб за smart телефон со анти-шок ткаенина и многу други. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 300g Reg: Црна, Темно сина S-3XL Висок: Црна, Темно сина M-XXL

Паметни карактеристики во комбинација со врвни ткаенини

PW17_Workwear_1_MASTER.indd202 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 202

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:41


Создадени за успех

300g

245g

Заден џеб Двојно сошиени шавови

Висечки џебови

Два нашиени џебови Висечки џебови

Рефлекс цевка

Џебови за штитници за колена

Тројно сошиени шавови

C720 30

8

TX32

Панталони Tradesman Holster Извонредна вредност за овие панталони со џеб наменети за сите трговски дејност. Исклучително разновидни џебови за складирање алатки и предмети за лична употреба. Делот кај колената овозможува вметнување влошки за коленото ако е потребно. Рефлективен материјал и модерни бои ја прават оваа облека победник во сите рунди. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Reg: Црна, Графитно сива/Црна 28-46 Висок: Црна, Графитно сива/Црна 32-40

24

15

Dresden панталони со футрола Овие појачани панталони се модерни и издржливи. Цвртстата Oxford ткаенина е позиционирана на местата изложени на абразија и нуди екстра издржливост. Со тројните рабови и многубројните џебови овие панталони се одличен избор за широка употреба. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 300g Црна/Темно сива , Темно зелена/Црна, Темно сина/Светло сина, Светло сина/ Темно сина, Графитно сива/Црна

Black/Graphite Grey Graphite Grey/Black Epic Royal/Dark Navy Dark Navy/Epic Royal Bottle Green/Black

Reg S - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL

Трајна Работна облека за Тешки Услови PW17_Workwear_1_MASTER.indd203 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 203

203

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:41


СПРОТИВНО НА РАБОТНО ОБЛЕКА

Функционална, Стилска и Трајна 245g Одберете различни производи за да го изградите вачиот корпоративен изглед

KS10

Заклучување во триаголна форма Градни џебови

Држач за картичка за идентификација

Ш к конт

KS12

Еластични манжетни

KS10

Јакна Chrome

24

Јакна која има многу џебови, вклучувајќи и дискретен џеб за идентификациона картица, за мобилен телефон и џеб за пенкало. Има ракави кои се прилагодуваат на долниот дел и плетена трака со рефлексивен шав.

5

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Светло сива/Црна S-3XL

FC63 373

204

PW17_Workwear_1_MASTER.indd204 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 204

Дизајниран за долготрајност 31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:41


ОПСЕГ НА ПОЈАСОТ

Премиум работно облека Два нашиени џебови со патент

Тројно сошиени шавови

245g

Полуеластичен колан

Држач за чекан

S934

100 10

Растеглив ремен 100% Полиестер Црна, Темно сина S-XXL

страничен џеб на ногата

Џебови за штитници за колена

S932

Шиено со конец со контрастна боја

192 12

Ремен за панталони Двоен PVC слој, Метална тока Црна 32-44

KS12 24

11

Работнички пантолони Chrome Овие популарни Action пантолони ги обезбедува сите класични карактеристики кои ги очекувате од едни работнички пантолни, со подобрена цврстина, тројни шавови,подобри патенти и современи бои. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Reg: Црна/Светла сива XS-3XL , Висок: Црна/Светла сива M-XL

KS13 24

10

Работнички пантолони Granite Овие работнички пантолони се погодни за работа во сите временски услови, конструирани се со модерен дизјан и од популарната ткаенина Kingsmill. Богати се со многу елементи вклучувајќи ги тројните шавови на критичните места, еластичната трака во појасот, ергономски џебови за штитници на колената и многу џебови за складирање на потребниот прибор. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Reg: Светло сива/Црна S-3XL Висок: Светло сива/Црна M-XL

C107

100 10

Еластичен работен ремен 100% Полиестер Темно сина S-XXL

Квалитетна ткаенина, Врвна Изработка PW17_Workwear_1_MASTER.indd205 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 205

205

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:42


PORTWEST

TEXO COTTON RICH

245g TM

Portwest Texo колекцијата на работничка облека е изработена од ткаенина мешавина од 60% памук, 40% полиестер, 245г. Артиклите се дизајнирани да даваат б е спр екор ен комф орт и прак тичнос т. Нежната на допир памучна ткаенина е создадена да игледа добро и да дава одлична удобност при носење то. Големата застапеност на памук осиг урува добро перење и на 60 степени, додека полиестерот го продолжува векот на траење.Portwest Texo ткаенината гарантира дека ќе ги одбие 98% од UV зраците кои ќе паднат на артикалот. Различните бои кои стојат на располагање овозможуваат од лично прилагодување на корпоративните бои на облеката.

Отстранлив ID џеб за идентификација

Џеб на ракав

TX10

Џеб за мобилен

24

Затегач за мажетни со чичак

206

Оваа јакна во модерни контрасни бои која е практична и издржлива. Многубројните разноводни карактеристики вклучуваат џеб на задната страна за капа и ракавици и чичак трака за прилагодување на ракавите.

12

Epic Khaki

Reg XS - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL XS - 3XL S - 3XL

Black/Red Black

S - 3XL XS - 3XL

Grey Navy/Orange Royal Bottle Green Navy

Страничен еластичен колан

Јакна Portwest Texo Contrast

60% памук, 40% полиестер 245g Сива, Темно сина/ Портокалова, Ројал сина, Темно зелена, Темно сина, Крем, Црна/Црвена, Црна

3XL XS

Portwest Texo - Крајната работно облека решение

PW17_Workwear_1_MASTER.indd206 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 206

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:42


TX11 24

9

245g Работнички пантолони Portwest Texo Contrast 60% памук, 40% полиестер, 245g Ројал сина, Темно сина, Темно сина/ Портокалова, Сива, Крем, Црна/ Црвена, Musta, Pullovihreä

Полуеластичен колан

Два нашиени џебови

Затегач за ногавици со чичак

TX10

Black/Red

Reg XS - 4XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL XS - 3XL XS - 3XL S - 3XL

M - XXL M - XXL M - XXL

Black

XS - 3XL

M - XXL

Grey Navy/Orange Royal Џебови за штитници Bottle Green за колена Navy Epic Khaki

Tall M - XXL M - XXL M - XXL

4XL XS

TX11

Избор на врвни бои PW17_Workwear_1_MASTER.indd207 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 207

207

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:42


PORTWEST

TEXO COTTON RICH

TM

Памучна ткаенина за врвна удобост 245g

Две џебови на задниот

Џеб за мобилен

Еластичен колан

Џебови за штитници за колена Затегач за ногавици со чичак

TX12 24

10

208

Работнички трегер пантолони Portwest Texo Contrast 60% памук, 40% полиестер 245g Црна, Црна/Црвена,Крем, Сива, Темно сина, Темно сина/Портокалова, Ројал сина, Темно зелена

Богатата памучна ткаенината Portwest Texo која креира комфорно и практично парче облека. Пантолоните со прерамки обезбедуваат комплетна заштита на целиот долен дел на телото и нозете. Карактеристиките вклучуваат скриен џеб на пластронот, џепови за штитници на колената и страничните џебови. Ногавиците се регулираат си чичак трака.

Black Black/Red Epic Khaki Grey Navy Navy/Orange Royal Bottle Green

Reg XS - 4XL S - 3XL S - 3XL XS - 4XL XS - 4XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL

Tall M - XXL M - XXL M - XXL M - XXL M - XXL M - XXL M - XXL M - XXL

4XL XS

Најразнавидниот опсег на пазарот

PW17_Workwear_1_MASTER.indd208 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 208

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:42

P

T


245g

PORTWEST

TEXO COTTON RICH

TM

Скриено копчање со патент

Џеб за мобилен

Отстранлив ID џеб за идентификација

Еластичен колан

Голем џеб

Џебови за штитници за колена

TX15 24

14

Работнички комбинезон Portwest Texo Contrast Овој комбинезон обезбедува комфор и целосна заштита. Исклучителните карактеристики вклучуваат џебови за појачување на колената, прилагодување на ракавите со чичак трака и многубројни џепови. 60% памук, 40% полиестер 245g Црна, Сива, Темно сина S-3XL

PW69 FC60

549

370

Милиони продадени парчиња облека PW17_Workwear_1_MASTER.indd209 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 209

209

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:43


245g

PORTWEST

TEXO COTTON RICH

P

T

TM

Комбинира функција и стил

Градни џебови

Два нашиени џебови Полуеластичен колан

TX20

Длабоки џебови за складирање

TX14

TX14 48

Кратки пантолони Portwest Texo Contrast Ги имаат сите карактеристии како и артикал TX11, овие кратки пантолони го обединуваат изгледот со функционалноста. Имаат еластична трака во појасот за подобро движење.

7

210

PW17_Workwear_1_MASTER.indd210 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 210

60% памук, 40% полиестер 245g Црна, Сива, Темно сина XS-XXL

TX19 36

5

Portwest Texo Contrast елек Овој нов лесен елек е одличен додаток на Portwest Texo рангот. Современиот дизајн е идеален за топли временски услови. Многубројните џепови нудат сигурност и прикладност, додека памучната ткаенина овозможува супериорен комфор. 60% памук, 40% полиестер 245g Црна, Сива, Темно сина S-3XL

Измешајте стилови за совршена униформа 31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:43


210g

PORTWEST TEXO CLASSIC

300g

TM

195g

Граден џеб

Странични отвори за вентилација

TX22 72 12

1

Portwest Texo Contrast маица. Достапни во избор на популарни контрасни бои, оваа модерна маица изгледа и стои одлично. Врвниот материјал го зачувува својот изглед и по многубројните перења.

TX20 48

1

65% полиестер, 35% памук 195g Црна, Сива, Темно сина S-3XL

Polo маица Portwest Texo Contrast Дизајнирана за комфор и издржливост, оваа модерна поло маица е погодна за широка употреба. Врваната ткаенина нема да се рашири или избледе, зачувувајќи го својот изглед после многубројни перења. 65% полиестер, 35% памук 210g Црна, Сива, Темно сина XS-4XL

TX23 24

1

Portwest Texo џемпер Модерен додаток на Portwest Texo рангот. Големиот џеб на градите и релаксираното прилегање нуди комфор и функционалност. Ткаенината комбинира полиестер и памук нудејќи топлина и издржливост. 65% полиестер, 35% памук 300g Црна, Сива, Темно сина S-3XL

4XL XS

Совршени За Корпоративно Брендирање PW17_Workwear_1_MASTER.indd211 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 211

211

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:43


PORTWEST

TEXO COTTON RICH

ОБЛОЖЕНИ

425g

TM

Со постава од специјален изолациски слој да обезбеди екстра топлина во ладни услови. Удобен и лесен овозможува леснина во движењето на работното место. Доаѓа со големи џебови, модерен и се нуди во повеќе бои.

Џеб за мобилен

Џеб на ракав

целосно поместена TX18 18

12

Работничка јакна Portwest Texo Contrast - со подстава Оваа јакна има топла постава, идеална за зима или ладни временски услови. Многубројните џепови обезбедуваат сигурно складирање. Други практични елементи се еластичноста во појасот и велкро манжетните со подесување. 60% памук, 40% полиестер 245g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 120g Црна , Темно сина S-XXL , Сива S-3XL Повеќе џебови

212

Фантастично задржување на топлина

PW17_Workwear_1_MASTER.indd212 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 212

04/08/2017 13:24 12/08/2017 10:53


TX16 18

9

ОБЛОЖЕНИ

Portwest Работички пантолони, со постава Ги нудат истите карактеристики како и артикал TX11, само што имаат дополнителна топлинска подстава за поладните временски услови.

TX17 12

425g

10

60% памук, 40% полиестер, 245g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 120g Црна, Сива, Темно сина S-XXL

Работнички трегер пантолони Portwest Texo Contrast - со постава Овие панталони со трегери има постава за дополнителна топлина и обезбедуваат леснотија во движењето во студени средини, а не изгледаат гломазно. Неколкуте џебови ги прават TX17 практичен избор. 60% памук, 40% полиестер 245g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 120g Црна, Сива, Темно сина S-3XL

Полуеластичен колан

Скриени џебови со патент Два нашиени џебови Џеб за мобилен

Џеб за мобилен

Еластична задница за леснотија на движење

Два нашиени џебови

Џебови со утоплување

Џебови за штитници за колена

Затегач за ногавици со чичак

бескомпромисен квалитет PW17_Workwear_1_MASTER.indd213 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 213

213

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:43


PORTWEST TEXO CLASSIC

ОБЛОЖЕНИ

TM

Рефлекс цевка

Џеб за мобилен

Трајни Ripstop ткаенини TX30 12

Јакна за дожд Portwest Texo Contrast EN 343 CLASS 3:1

Водоодбојноста и надворешната цврстина се клучни карактеристики на оваа победничка јакна. Дизајнот е комплетиран со квалитетна доработка и целосно внимавање на сите детали.

7

100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 250g 100% Полиестер 55g 100% Полиестер 170g Црна , Сива, Темно сина S-XXL

Затегач за мажетни со чичак Џеб со страничен отвор Можност за апликација

Врвна заштита од временските услови Џеб за мобилен

Напредна Triple Dry мембрана технологија (3L) TX45 24

3

Portwest Texo мека јакна (3L) Модерна и динамична, оваа јакна со две бои е фантастичен додаток на полуларната Portwest Texo колекција. Задниот дел е подолг за одлична заштита. Има повеќе џебови со патент за сигурност на предметите кои се чуваат. 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g, Вкупна тежина: 310g Црна , Сива S-3XL

214

Најдоброотценет, најпродаван, сите сезони

PW17_Workwear_1_MASTER.indd214 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 214

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:43


PORTWEST TEXO CLASSIC

TM

Мека луксузен куп за максимална удобност и топлина TX40 18

3

4XL

Двобоен флис Portwest Texo Heavy Portwest Texo флисот изгледа и стои добро. Идеален е за облека која се носи и на отворено и на затворено. Овој модел е изработен од истиот високо квалитетен флис со анти-пилл доработка. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 400g Црна, Сива, Темно сина XS-4XL

XS

паметни функционалност ОБЛОЖЕНИ Џеб за мобилен

TX13 18

11

Portwest Texo Contrast елек Овој модерен елек обезбедува функционалност и комфор.Ватената п о с т ав а о б е з б е д у в а то п лин ск а изолација, додека дизајнот без ракави слобода на движењата. 60% памук, 40% полиестер 245g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 200g Црна, Сива, Темно сина S-XXL

Одличнa топлина во сооднос тежина PW17_Workwear_1_MASTER.indd215 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 215

215

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:43


PORTWEST TEXO SPORT

Дизајнирана за разновидна употреба на работното место, Portwest Texo Sports колекцијата е современа, оригинална и многу погодна за корисниците кои го ценат квалитетот и остриот дизајн. Оваа координирана колекција на стилски екстериери е достапна во голем број на контрастни комбинации од нашата доверлива Kingsmill ткаенина, 65% полиестер 35% памук 245g.

TM

245g Штитник за брада

Двострани патенти

Рефлекс цевка

TX60

Oxford полиестер отпорен абразија Претходно оформен дел за лакт

TX60 24

4

Јакна Tagus TX60 артикалот е дизајниран да се справи со стресот и напорот на секојдневна употреба на работното место. Многу се цврсти и со мала тежина, а обезбедуваат практичност и безбедност. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна , Темно сина, Графитно сива S-3XL

TX61

216

Супер отпорност на абразија во клучните области FW63

PW17_Workwear_1_MASTER.indd216 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 216

378

Максимален Стајлинг, Максимални Перформанси 31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:43


245g еластична назад

Карактеристики: Ергономски дизајн, комфорен крој кој го намалува триењето на осетливите места. Претходно скроени колена и лакти, кои намалуваат истегнување на

ткаенината. Бленда која го штити патентот и корисникот од надворешната околина. Патент кој спречува оштетување на мазните површини.

Нашиен џеб

патент заштитници

Држач за чекан

TX61

Преден D - прстен

24

Пантолони Danube Пантолоните TX61 се цврсти и издржливи кои даваат чувство на релаксираност кога ги носите.Овозможуваат слобода во движењето,а еластичната половина обезбедува комфорт.

Преден D - прстен

Double rule Џеб

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Reg: Црна, Темно сина, Графитно сива S-3XL Висок: Црна S-3XL

9

TX62 24 Џебови за штитници за колена

8 TX61 Џебови за штитници за колена

Рефлекс цевка

Работнички трегер пантолони Rhine Модерни трегер пантолони кои се идеални за сите индус триските ак тивнос ти. Направени се од издржливата Kingsmill ткаенина, гарантираат цврс тина и удобнос т со функционални карактеристики. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина, Графитно сива S-3XL

TX62

Остар дизајн и перформанси PW17_Workwear_1_MASTER.indd217 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 217

217

31/07/2017 15:53 17/08/2017 14:43


PORTWEST TEXO SPORT

245g

Штитник за брада

TM

Рефлекс цевка

Спортската колекција е модерна и иновативна со карактеристични светли конрастни ленти.

патент заштитници

Претходно оформен дел за лакт

TX60

Јакна Tagus T X60 артикалот е дизајниран да се справи со с тресот и напорот на секојдневна употреба на работното место. Многу се цврсти и со мала тежина, а обезбедуваат практичност и безбедност.

24

4

еластична назад

патент заштитници

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна , Темно сина, Графитно сива S-3XL

TX60

Преден D - прстен

Преден D - прстен

Два нашиени џебови Double rule Џеб

TX61

Пантолони Danube Пантолоните TX61 се цврсти и издржливи кои даваат чувство на релаксиранос т кога ги носите.Овозможуваат слобода во движењето,а еластичната половина обезбедува комфорт.

24

Држач за чекан

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Reg: Црна, Темно сина, Графитно сива S-3XL Висок: Црна S-3XL

9

TX62 24

Џебови за штитници за колена

Работнички трегер пантолони Rhine Модерни трегер пантолони кои се идеални за сите индустриските активности. Направени се од издржливата Kingsmill ткаенина, гарантираат цврстина и удобност со функционални карактеристики.

8

Џебови за штитници за колена

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина, Графитно сива S-3XL

Рефлекс цевка

TX61

218

TX62

напредни отпорност на бледнее и се намалува

PW17_Workwear_1_MASTER.indd218 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 218

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:43


245g

PORTWEST TEXO SPORT

TM

Штитник за брада

Уникатен дизајн достапен во повеќе бои

Рефлекс цевка

еластична назад

патент заштитници

TX60

Претходно оформен дел за лакт патент заштитници

24

4

Јакна Tagus TX60 артикалот е дизајниран да се справи со стресот и напорот на секојдневна употреба на работното место. Многу се цврсти и со мала тежина, а обезбедуваат практичност и безбедност. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина, Графитно сива S-3XL

TX60

Преден D - прстен

Два нашиени џебови

Два нашиени џебови

Држач за чекан

TX61 Double rule Џеб

24

Double rule Џеб

9

Пантолони Danube Пантолоните TX61 се цврсти и издрж ливи кои даваат чувство на релаксираност кога ги носите. Овозмож уваат слобода во движењето,а еластичната половина обезбедува комфорт. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Reg: Црна , Темно сина, Графитно сива S-3XL Висок: Црна S-3XL

Преден D - прстен

TX62

Џебови за штитници за колена

24

Рефлекс цевка

8

TX62

Работнички трегер пантолони Rhine Модерни трегер пантолони кои се идеални за сите индустриските ак тивнос ти. Направени се од издржливата Kingsmill ткаенина, гарантираат цврстина и удобност со функционални карактеристики. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина, Графитно сива S-3XL

TX61

Ергономски дизајн за совршено се вклопуваат PW17_Workwear_1_MASTER.indd219 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 219

219

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:44


PORTWEST TEXO 300

P

T

TM

PORTWEST TEXO 300 ОПСЕГ Por t wes t Texo 30 0 колекцијата е силна и цврс та, идеална за корисниците кои сакаат екс тра из држ ливос т. Изработена е од популарната K ingsmill 30 0 г ткаенина која гарантира максима лни перформанси. Оваа колекција нуди модерна ком бинација на две калсични бои со неколк у современи функции како што се рефлекс паспули или тројни прештепи.

TX33

TX39

TX36

PW17_Workwear_1_MASTER.indd220 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 220

221

224

222

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:45


300g

PORTWEST TEXO 300

TM

Највисоко отценети 

Двојно сошиени шавови

Рефлекс цевка

TX36

Мажетни со затегач за подесување

TX33 24

5

TX33

222

TX39

224

TX37

225

Џебови со патент

Hamburg јакна Оваа Hamburg јакна нуди топлина, практичност и модерен дизајн.Има големи џебови во кои може да се сместат новите smart телефони и дополнителни џебови со патенти за екстра безбедност. Има рефлекс паспул и прилагодливи манжетни на ракавите. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 300g Црна/Темно сива, Темно зелена/Црна, Темно сина/Светло сина, Светло сина/ Темно сина, Графитно сива/Црна Black/Graphite Grey Graphite Grey/Black Epic Royal/Dark Navy Dark Navy/Epic Royal Bottle Green/Black

Reg S - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL

TX32

223

Цврста ткаенина со одлични перформанси за перење PW17_Workwear_1_MASTER.indd221 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 221

221

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:46


300g

PORTWEST TEXO 300

TM

Копчање со копци Еластичен колан

Достапна,односно одличен избор на корпоративни бои

Држач за чекан

Double rule Џеб

Џеб за мобилен

TX33

221

Џебови за штитници за колена

TX36

Рефлекс цевка

TX36 24

11

224

TX36 работничките пантолони се модерни и практични со функционален изглед.Изработени се од цврста 300г ткаенина која гарантира отпорност на абразија и цврстина. Има џебови за чување на потребните продукти. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 300g Црна/Темно сива, Темно сина/Светло сина, Светло сина/Темно сина, Темно зелена/Црна, Графитно сива/Црна

Black/Graphite Grey Graphite Grey/Black Epic Royal/Dark Navy Dark Navy/Epic Royal Bottle Green/Black

222

TX39

Работнички пантолони Munich

Reg XS - 3XL XS - 4XL XS - 3XL XS - 3XL S - 3XL

Tall S - 3XL

TX32

223

TX37

225

Европски дизајн

PW17_Workwear_1_MASTER.indd222 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 222

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:48


300g

PORTWEST TEXO 300

TM

Еластичен колан

Копчање со копци

300g Премиум квалитетна работна облека Џеб за мобилен

Држач за чекан

Double rule Џеб

TX33

221

Џебови за штитници за колена

TX32

TX32 24

15

TX39

224

Dresden панталони со футрола Овие појачани панталони се модерни и издржливи. Цвртстата Oxford ткаенина е позиционирана на местата изложени на абразија и нуди екстра издржливост. Со тројните рабови и многубројните џебови овие панталони се одличен избор за широка употреба. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 300g Црна/Темно сива , Темно зелена/Црна, Темно сина/Светло сина, Светло сина/ Темно сина, Графитно сива/Црна

Black/Graphite Grey Graphite Grey/Black Epic Royal/Dark Navy Dark Navy/Epic Royal Bottle Green/Black

Reg S - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL

TX36

222

TX37

225

паметни функционалност PW17_Workwear_1_MASTER.indd223 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 223

223

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:49


300g

PORTWEST TEXO 300

TM

TX33

Држач за чекан

Измешајте стилови за совршена униформа

221

Џеб за мобилен

TX36

222

Рефлекс цевка

Џебови за штитници за колена

TX39

TX39 24

12

223

Работнички пантолони со прерамки Bremen

TX37

225

Работничките пантолони со прерамки Bremen се најцврстите пантолони кои можете да ги изберете. Имаат тројни прештепи и цврста ткаенина од 300г која е одлична и издржлива комбинација. Имаат лесно странично копчање и обезбедуваат голема слобода во движењето. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 300g Црна/Темно сива, Темно зелена/Црна, Темно сина/Светло сина, Светло сина/Темно сина, Графитно сива/Црна

224

TX32

Black/Graphite Grey Graphite Grey/Black Epic Royal/Dark Navy Dark Navy/Epic Royal Bottle Green/Black

Reg S - 3XL S - 4XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL

Тестирано за издржливост

PW17_Workwear_1_MASTER.indd224 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 224

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:51


Највисоко отценети

PORTWEST TEXO 300

TM

300gTX33

221

Еластичен колан

TX32

223

TX39

224

Џеб за мобилен

TX37

TX37 36

225

Cologne кратки панталони Cologne кратките панталони нудат современ изглед искомбиниран со практичност и комфор.Перфектна алтернатива за топли временски услови. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 300g Црна/Темно сива, Темно зелена/Црна, Темно сина/Светло сина, Светло сина/Темно сина, Графитно сива/Црна

9

Black/Graphite Grey Graphite Grey/Black Epic Royal/Dark Navy Dark Navy/Epic Royal Bottle Green/Black

Reg S - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL

Голем џеб TX36

222

Квалитет,Стил и Функционалност PW17_Workwear_1_MASTER.indd225 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 225

225

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:52


PORTWEST TEXO COTTON

260g

TM

Бенефити

Оваа премиум памучна ткаенина е изработена со користење на специјални влакна со долга сечка, кои создаваат силен, но мек материјал со одличен отпор на пилинг. Влагата брзо се апсорбира, што му овозможува на корисникот да се чувствува поладно, посува и поудобно. Ткаенината е целосно анти-намален третман и има одлични својства за задржување на боја.

Џеб за смартфон

NEW COLOUR

Џеб на ракав

Бенефиции на облеката:

Portwest Texo Cotton е колекција која користи две контрастни бои. Прикладна за повеќе потрошувачи нуди исклучителен дизајн кој е идеалн избор за униформа. Врвната памучна ткаенина нуди комфор а ергономијата на дизајнот дозволува слобода на движење.

Голем џеб

Скриено копчање со патент

CW10 24

7

226

Затегач за мажетни со чичак

Krakow Jакна Оваа современа јакна е дизајнирана да се справува со најпребирливите работи. Долготрајна и практична, ги има сите карактеристики за да обезбеди комфор и функционалност. Победничките карактеристики вклучуваат пространи ниски џепови за топлење на рацете и обилно складирање, можност за странично прилагодување и hook & loop прилагодливи манжетни. 100% Памук 260g Црна/Црвена, Графитно сива/Црна, Темно сина/Ројал сина S-3XL

100% Памук за извонредна удобност и трајност

PW17_Workwear_1_MASTER.indd226 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 226

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:52


260g

Еластичен колан

260g

Две џебови на задниот

NEW

NEW

COLOUR

COLOUR

Еластична задница

Два нашиени џебови

Double rule Џеб

Џеб за метар

Двојно сошиени шавови

Џебови за штитници за колена

Затегач за ногавици со чичак Затегач за ногавици со чичак Џебови за штитници за колена

CW11 24

9

CW12

Poznan панталони Овие Poznan пантолони нудат врховен комфор на носителот. Перфектни за многу активности, корисните карактеристики вклучуваат еластичност во грбот и џебови за штитници на колената. Мнозинството на џепови овозможува сигурно складирање, а дуплите рабови додават издржливост на овој модел. 100% Памук 260g Црна/Црвена, Графитно сива/Црна, Темно сина/Ројал сина S-3XL

24

11

Пантолони со прерамки Warsaw Овој модел ги има сите победнички карактеристики како мноинство џепови и еластичност во струкот.Современиот изглед и стилски дизајн креира модерен модел погоден за многу професии. 100% Памук 260g Црна/Црвена, Графитно сива/Црна, Темно сина/Ројал сина S-3XL

Дизај против гребење - без истакнати копчиња или патенти PW17_Workwear_1_MASTER.indd227 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 227

227

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:52


PRO

PAIN ERS

Новата колекција за карактеризира со модерен и свеж изглед. Има дополнителни појачувања на одредени места од Oxford ткаенина како и повеќе џебови за алати и мобилен телефон. Употребени најквалитетните ткаенини за изработка овие облеки можат да се носат во компелт или одделно, и се идеална работна облека за вистински професионалци.

245g

Удобна работничка облека, која ве држи свежи Бленда на предница

Ткаенина отпорна на абразија

Џебови со патент

Граден џеб

ребрести ракави

Странични џебови

KS51 48

1

Поло маица Painters Pro Оваа современа поло маица е совршено дополнување на рангот Portwest Pro. Се карактеризира со ребраста плетена јака и плетени манжетни и џеб на градите за дополнителна фукционалност на работното место. 65% полиестер, 35% памук 210g Бела/Сива S-XXL

228

Затегач за мажетни со чичак

KS55 24

4

Странични џебови

Јакна Painters Pro Модерната јакна Painters Pro е модерна, комфорна и практична. Идеални за сите работи во врска со боење и молерисување. Чичак трака за регулирање на манжетните и коланот и Оксфорд ткаенина за заштита од абразија Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Бела/Сива M-XXL

Разноврсна работна облека за различни професии


245g KS54 24

Работнички пантолони Painters Pro Овие пантолони изгледаат чисто и паметно вк лучувајќи ги сите функционални карактеристики. Новиот современ slim fit изглед ја креира современата привлечност на овај артикал, а контрасните делови од Oxford ткаенина придонесуваат за одлична отпорност на абење и го комплетираат модерниот изглед.

10

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Бела/Сива XS-3XL

KS56 24

11

еластична назад

Работнички трегер пантолони Painters Pro

Повеќе џебови

Ги имаа сите карактеристики кои ги очекувате од модерни пантолони со прерамки со современ изглед. Имаат голем џеб на платката и еластична трака во половината за екстра комфор. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Бела/Сива S-3XL

Два нашиени џебови

Лесни со јамка за чекан

Со контрасни џебови Два нашиени џебови

Double rule Џеб

Повеќе џебови

Double rule Џеб

Рефлекс цевка

Рефлектирачки лепенки

Рефлекс цевка

Џебови за штитници за колена

KS54

KS56

Ногавици отпорни на абразија Oxford Полиестер

Оксфорд контраст нуди максимална Отпорност на абење

229


PAIN ERS

Оваа модерна колекција ќе ги исполни сите ваши барања при боењето и молерисувањето. Користена е издржлива памучна ткаенина која има голема моќ на впивање, која е претходно испрана за да го задржи почетниот облик.

305g

100% памук за удобност и издржливост

Еластични ремени

S810

џеб со патент

4XL XS

Работнички трегер пантолони Bolton Painters 

24

Изработени од 100% претходно испран памук за заштита од дамки од боја. Карактеристиките на оваа функционална облека вклучуваат: џеб на платката, простран торба џеб на предницата, штитници на колената и странични џебови. Тука треба да се вброи и еластичната трака на грбот и пластичните некорозивни токи на трегерите.

8

B195

100% Памук, 3111, претходно собран 305g Бела XS-4XL

Џеб на платката

Нашиен џеб

Два нашиени џебови Double rule Џеб

8 џебови за голем багаж

Повеќе џебови

Џеб за метар

Џебови за штитници за колена

S791

S791 36 S810

8

Работнички кратки пантолони Painters Совршени се за работа во летните месеци или за работа во топли климатски услови.Имаат обложени странични џебови,еластична трака во половината и корисни задни џебови.

305g FW33

230

100% Памук, 3111, претходно собран Бела S-XXL

378

Апсорбирачка ткаенина за максимална заштита од истекувања


305g

Копчање со копци

Полуеластичен колан Заден џеб

Повеќе џебови

Џеб за метар

Повеќе џебови

Затегач за мажетни со чичак

Страничен еластичен колан

S827 24

6

Работничка јакна Painters Овај нов додаток во колекцијата Painter ги обединува функционалноста и модерниот дизајн. Има подставен џеб на градите со џеб за пенкало и мобилен телефон. Еластичната трака во појасот придонесува да се има поголема удобност и леснотија во движењето. 100% Памук, 3111, претходно собран 305g Бела S-XXL

Претходно собрана памучна ткаенина

Џебови за штитници за колена

S817 24

За дополнителни бои видете страница 352

Модерни пантолони со обложен џеб за мобилен телефон и пенкало. Има џебови за штитници на колената, странични џебови, како и џеб за метар, со што ги задоволуваат сите потреби на работниците, при тоа обезбедувајќи комплетна удобност.

За дополнителни бои видете страница 354

8

B210 48

G412 12

Naples поло маица 65% полиестер, 35% памук 210g Бела S - 3XL

Heavyweight Canvas Drop Прекривка (4’ x 12’) (120cm x 360cm) (8oz y2, 270g m2) 100% памук Природна

B195 72 12

G912 6

Маица Turin Premium T-Shirt 100% Памук 195g Бела XS-3XL

Работнички пантолони Painters 

100% Памук, 3111, претходно собран 305g Reg: Бела XS-4XL Висок: Бела XS-3XL

4XL XS

Heavyweight Canvas Drop Прекривка (9’ x 12’) (270cm x 360cm) (8oz y2, 270g m2) 100% памук Природна

231


PJ 2

4x1

Џеб на ракав

2

Ракави кои се вадат со патент

Џеб за мобилен

3

Се претвора во изолирани Gilet

1

Надворешна јакна

PJ20 12

6

4 232

5XL Лагер може да се отстрани

Странични џебови

Ребрест колан

ребрести ракави

Јакна со две бои Pilot Оваа современа, со две бои јакна е стилска и практична. Разновидните карактеристики вклучуваат:можност ракавите да се вадат со патенти,има повеќе џебови, отстранливо крзно и јака. Доработка за водоодбојност на надворешната ткаенина придонесува за привлечност на овој безвременски атикал. 60% памук, 40% полиестер, водонепропуслив 240g 100% Полиестер 50g 60% памук, 40% полиестер, водонепропуслив 240g Црна/Сива, Зелена/Црна, Темно сина/Ројал сина, Бела/Сива XS-5XL

XS

Врвно удобна со крзнена подстава јакна 4 во 1

PW17_Workwear_1_MASTER.indd232 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 232

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:53


4x1

Пилотска јакна Мобилна крзнена подстава со патент и крагња

PJ 2

Водонепропустлива ткаенина

2

Ракави кои се вадат со патент

3

Се претвора во изолирани Gilet

4

Лагер може да се отстрани

Џеб за мобилен

1

Ребресто плетена манжетна

Надворешна јакна

PJ10 12

6

5XL XS

ребрести ракави

Јакна Pilot Овој модел е достапен во класични монотони бои.Разновидните карактеристики вклучуваат отстранливи ракави со патент, многубројни џепови, мобилна крзнена постава и јака.Водоотпорната надворешна ткаенина додава дополнителен модерен изглед на овој модел за сите сезони. 60% памук, 40% полиестер, водонепропуслив 240g 100% Полиестер 50g 60% памук, 40% полиестер, водонепропуслив 240g Црна, Темно сина, Црвена XS-5XL

Разноврсни модели за сите сезони PW17_Workwear_1_MASTER.indd233 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 233

233

31/07/2017 13:24 12/08/2017 14:53


Бенефиции на облеката:

Врвна функционалност и чувство на удобност нуди колекцијата Action. Таа е направена од ткаенина од мешавина на полиестер и памук и вклучува многу џебови кои се затвараат со патент за сигурност. Секој стил на пантолони се комбинира со јакната од колекцијата.

245g Преден D - прстен

Џеб за мобилен Џеб на ракав

S862

Страничен еластичен колан

S862 24

6

Работничка блуза Action Оваа блуза е совршен додаток во колекцијата Action.Модерните и функционални карактеристики вклучуваат многу џебови и еластична трака странично во половината. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина S-3XL

S887

234

Ригорозно тестиран - бескомпромисни перформанси

PW17_Workwear_1_MASTER.indd234 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 234

31/07/2017 13:25 12/08/2017 14:53


245g

S887 24

Два нашиени џебови со патент

11

Работнички пантолони Action Супериорен комфор и функционалност ја формираат потребата од Action пантолоните.Тајната на популарноста на овој модел е извонредната вредност, големиот избор на бои и величини. Изработени се од мешавина на полиестер и памук со многу џебови со патенти и појачување во пределот на задникот и колената со опција за додавање на штитници за колена.Вистински лидер на пазарот. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина, Сива, Маслинесто зелена, Ројал сина

11 џебови за голем багаж

Црна

Темно сина

Ројал сина

Два нашиени џебови со патент

Достапни во 4 големини 29”• 74cm • Short

34”• 86cm • Tall

31”• 79cm • Reg

36”• 92cm • X-Tall

Black Dark Navy Royal Olive Green Grey

Short 30 - 44 28 - 48

Reg 26 - 56 26 - 56 30 - 44 28 - 46 28 - 46

Tall 28 - 48 28 - 52 30 - 42 34 - 44 30 - 42

Џебови за штитници за колена

Маслинесто зелена XTall 30 - 44 30 - 44

56” 26”

Сива

Огромен избор на бои, големини и должини нога PW17_Workwear_1_MASTER.indd235 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 235

235

04/08/2017 13:25 12/08/2017 10:56


Лесни и перфектни за топли климатски услови

245g

160g

Страничен еластичен колан

Две џебови на задниот

Полуеластичен колан

Џебови со патент Скриено копчање со патент

Џеб за мобилен Странични џебови

Џебови со патент

Anti-Scratch дизајн

S889 36

9

Кратки пантолони Action Овие популарни кратки пантолони нудат џебови кои се доста големи за да се чуваат многу работи, а цврстината е потврдена со дуплите прештепи. Има еластична трака во коланот за поголема слобода во движењето. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна XS-4XL , Сива S-XXL , Темно сина S-4XL

4XL XS

236

NEW COLOUR

S787 24

9

Работнички пантолони Classic Action Texpel доработка Ако ви се потребни патенти за сигурност или заштита од огреботини, а истовремено ви треба доволно порстор за чување на предметите,S787 е совршен избор за тоа. Овие пантолони имаат и Texpel доработка. 60% полиестер, 40% памук, кадифен финиш 160g Темно сина S-3XL

Удобни на допир, peach финиш ткаенина

Работна облека за сите сезони

PW17_Workwear_1_MASTER.indd236 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 236

31/07/2017 13:25 12/08/2017 14:53


245g Два нашиени џебови со патент

ОБЛОЖЕНИ

290g

Еластичен колан

Полуеластичен колан Два нашиени џебови со патент

Џебови со патент Страничен џеб

Странични џебови

Џебови за штитници за колена

Џебови за штитници за колена

Внатрешна топлинска облога C887 24

11

Action пантолони, со еластична половина C887 доаѓаат со дополнителна еластична трака на задниот дел на коланот. Овозможуваат голем комфорт и слобода во движењето. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Reg: Црна S-3XL; Висок: Црна S-3XL

C387 24

11

Работнички пантолони Action со подстава За дополнителна топлина и удобност овие пантолони имаа термичка подстава. Имаат џебови за штитиници на колената, двојно појачување на седло и на колена што обезбедува голема изджливост и удобност на овие панталони. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Најлон, чешлана термална постава 100g Reg:Црна, Темно сина XS-3XL Висок: Црна, Темно сина S-XXL TM

Одлична отпорност на триење и сила PW17_Workwear_1_MASTER.indd237 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 237

237

04/08/2017 13:25 12/08/2017 10:58


WOVEN SLIM FIT

МУЛТИ ПАНТАЛОНИТЕ ЏЕБ

внатрешните Штитници за колена Два нашиени џебови

Копчање со копци

Копчање со копци Два нашиени џебови

Страничен џеб Страничен џеб

внатрешните Штитници за колена

рефлексивни трим на внатрешниот раб за зголемување на видливоста

C721 36

8

Combat панталони со подлога за колено Овие панталони имаат оригинален стил и претставуваат модерни работни панталони за секој ден. Оваа нова верзија има внатрешен џеб за подлога за коленото. Изработени од одлична Kingsmill ткаенина која не се собира. Панталоните се создадени и за работа при најтешките работни места. Повеќе џебови за складирање и кука и јамка за дополнителна безбедност.

C711 36

6

Slim Fit борба Панталоните Овој тенок одговара борба панталоните нуди фантастичен одговара за крајниот денешна работа панталоните. Изграден од нашите солиден, претходно намали Kingsmill ткаенина, борба против Панталоните е изграден да се преземе во врска со најтешките работни места. Повеќе џебови за комунални услуги се одликуваат со hook & loop клапи за дополнителна безбедност. Карактеристики рефлективен трим на внатрешниот hemline за подобрена видливост.

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина 28-46

238

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина 28-46

Квалитетна ткаенина, модерен дизајн

PW17_Workwear_1_MASTER.indd238 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 238

31/07/2017 13:25 12/08/2017 14:54


Информации за ткаенината Portwest Stretch е премиум памук стреч ткаенина. Мешавината од 98% памук и 2% еластин обезбедува врвен комфор SLIM FIT

и флексибилност. Високата содржина на памук дава ултра мекост, а додадениот еластан овозможува лесно движење. Долгите сечени влакна кои се користат во процесот на градење обезбедуваат цврстина, одличен отпор на пилинг и супериорна завршна обработка. Овој материјал има UPF рејтинг од 50+ за да блокира 98% од УВ зраците.

Копчање со копци

рефлексивни трим на внатрешниот раб за зголемување на видливоста Страничен џеб За дополнителна безбедност Подигнете го копчето за да ја откријат рефлексивната трака

Флексибилност со истегнување S232 36

4

Пантолони слим чино со прави ногавици Овие пантолони со прави ногавици се совршено решение за униформа. Нудат современа памучна стреч ткаенина која дава крајна удобност и слобода на движење. Вклучуваат странични џебови, задни џебови и прицврстување за кука на појасот. Висока издржливост со двоен крој на појасот и на сите стрес точки. 98% памук 2% еластин 255g Црна, Темно сина 28-46

SLIM FIT PW17_Workwear_1_MASTER.indd239 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 239

S231 36

8

Слим панталони со џебови Овие слим растегливи панталоните ги имаат сите карактеристики на карго панталони со предност од памучна диагонална ткаенина. Оваа растеглива ткаенина дава крајната во удобност и слобода на движење. Карактеристиките вклучуваат повеќе џебови и сокриена кука и бар за закопчување на половината. Имаат двоен крој на сите стрес точки што ги прави овие панталони многу издржливи. 98% памук 2% еластин 255g Црна, Темно сина 28-46

SLIM FIT

239

31/07/2017 16:03 17/08/2017 14:54


245g

Колекција Овој ранг нуди избор на стилови за крајно користење. Секој од истакнатите пантолони вклучува н е ко л к у п р ак т ич н и џ е п о в и , обезбедувајќи безбеднос т и удобност. Kingsmill ткаенината е трајна, но и свежа и комфорна.

B195

Два нашиени џебови

354

210g Преден D - прстен

Два нашиени џебови

Странични џебови

C701

C701

FW63

S790 36

6

Кратки пантолони Combat Делумно еластичната трака во половината ја нуди потребната слобода во движењето,а алките за алат или клучеви во појасот придонесуваат за дополнително модерен изглед. Двојните штепови ги прават поцврсти.

36

6

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Црна , Сива S-XXL , Темно сина XS-3XL

Повеќе џебови

240

C701

52”

378

Работнички пантолони Combat Овој артикал го одразува оригиналниот дизајн на денешните модерни работнички пантолони. Изработени од претходно испрана Kingsmill ткаенина, Combat пантолините можат да се носат и при најтешки услови на работа. Мнозинството џебови со копчање на чичак трака ветуваат дополнителна сигурност. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно зелена, Темно сина, Сива,

26”

Short Black Bottle Green Dark Navy Grey

30 - 42

Reg

Tall

26 - 48 30 - 44 26 - 52 28 - 48

28 - 48 28 - 48 28 - 48

XTall

32 - 42

Изгледа одлично, функционира одлично

PW17_Workwear_1_MASTER.indd240 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 240

31/07/2017 13:25 12/08/2017 14:54


245g Повеќе џебови

245g Џеб со страничен отвор

Вметнат џеб

300g

Две џебови на задниот

Еластичен колан

Џебови за штитници за колена

Преден D - прстен

Две џебови на задниот

Double rule Џеб

Џебови за штитници за колена

Повеќе џебови

S891 24

7

Работнички пантолони Bradford Со многу детали, овие пантолони се меѓу најдобрите на пазарот. Изработени се од ткаенина која е мешавина од полиетсер-памук која е многу издржлива,а удобна при носење. Големите џебови се идеални за чување алат и лични предмети. Достапни се во голем избор на бои Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно зелена, Бордо, Navy

Black Bottle Green Maroon Navy

Reg 76 - 112 76 - 112 76 - 112 72 - 116

Tall 76 - 112 80 - 100

C703 24

8

Работнички пантолини Combat Работнички панталони кои се направени да бидат отпорни на абење.Силната конструкција ги прави привлечни за професионалците кои бараат долготрајна,а удобна работна облека. Ткаенината од мешавина на полиестерпамук е многу комфорна и удобна и постојана на повеќе перења.Големите војнички џебови им даваат модерен изглед. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина XS-3XL

S987 24

10

Работнички пантолони Multi-Pocket Овие издржливи работнички пантолони се идеални за најтешките работни услови. Рабовите се тројно прештепани за цврстина, додека војничките џепови го подобруваат изгледот.Еластична трака во појасот и отворите за штитници на колената го осигуриваат комфорот на корисникот. 65% полиестер, 35% памук 300g Reg: Темно сина S-3XL Висок: Темно сина S-XXL

72 - 116

Креиран за денешните работни услови PW17_Workwear_1_MASTER.indd241 PW17_Workwear_1_TEXT_.indd 241

241

31/07/2017 13:25 12/08/2017 14:54


245g Џеб за мобилен Џеб на ракав

Модерен стил со контраст цевки 2860 24

6

Класична работничка јакна Оваа јакна има повеќе џебови за складирање и контраст на бои за подобар дизајн. Еласичната трака на појасот дава комфор и лесно движење. Fortis 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина , Ројал сина S-XXL Мажетни со затегач за подесување

245g

Копчање со копци Вметнат џеб

Страничен еластичен колан

Скриено предно копчање

300g

Копчање со копци Вметнат џеб

пораби пред

пораби пред

2885 36

3

2085

Preston работни пантолони

24

Овој класичен дизајн е издржлив и удобен со надворешен штеп за професионален изглед вклучува два странични џепови и заден сечен џеп.

3

Wakefield пантолони Изработени од цврст полиестер/ памук, удобни и отпорни на абење. Прабени на предната страна, закопчување со метално копче. Fortis 65% полиестер, 35% памук 300g Темно сина, Црна, Темно зелена, Ројал сина

Fortis 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно зелена, Графитно сива, Темно сина, Ројал сина

52”

46”

26”

Black Bottle Green Graphite Navy Royal

242

Reg 28 - 46 28 - 46 30 - 44 26 - 52 28 - 44

Tall 30 - 44 32 - 40 32 - 40 28 - 46 32 - 40

28”

Navy Bottle Green Royal Black

Reg 28 - 48 32 - 46 30 - 44 30 - 46

Tall 28 - 44

32 - 42

Супериорен задржување на боја и анти-намален третман

PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 242242

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:37


Полиестер/памучна здравствена туника

Fortis ткаенината е составена од 65% полиестер, 35% памук и доаѓа во две варијанти 245g/m2 и 300g/m2. Овој состав овозможува издржливост, заштита и одлична удобност кај корисникот. Ткаенината има UPF рејтинг од 50+ што значи дека блокира 98% од UV зраците. Fortis е изработен со високи спецификации и е одличен избор за сите работни облеки.

245g

245g

210g

Голем џеб

Еластичен колан

Нашиен џеб

Double rule Џеб

Џеб за метар

Џебови за штитници за колена

C876 24

9

Трегер пантолони со 9 џепа Овој популарен модел е дизајниран за ваша удобнос т. Двојниот централен џеп и повеќеслојниот граден џеп се меѓу неколкуте практични решенија за складирање. Еластичноста на грбот нуди комфор и лесно движење. Fortis 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина S-3XL, Ројал сина S-XXL

C875 24

5

C820

Burnley Трегер Пантолони Овие стилски трегер пантолони се достапни во ранг на модерни бои. Опции за практично складирање вклучуваат скриен џеп на градите и централен џеп. Еластичноста на грбот нуди целодневен комфор. Fortis 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина, Ројал сина Црвена Navy Royal Red

Reg Tall S - 4XL M - XXL S - 3XL S - XXL

24

3

Туника за здравствени установи Оваа туника наменета за здравствени работници е направен од ткаенина со висок квалитет Kingsmill. Јака со раб и скриен патент, џеб на градите за ножици и два пониски џебови со лепенка. Мешавината на ткаенина со полиестер памук овозможува да се одржи свеж изглед по секое перење. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук , 210g Темно сина , Бела S-3XL

4XL Врна работна облека по најконкурентна цена PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 243243

243

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:37


245g

Скриено предно копчање Action back

Џеб за мобилен

Уд о б н о с т а и т р ај н о с т а се к л у ч н и т е карактеристики на оваа најпродавана колекција на работнички одела. Изработена е од 65% полиестер 35% памук, оваа колекција обезбедува одлична истрајност на бојата и ќе ја задржи својата форма и по многу перења.

Ги задоволува сите ваши потреби за работна облека C859 24

5

Работничка блуза Mayo, четири џеба Карактеристики на оваа паметна јакна е тоа што вклучува комоција на грбот и мнозинство џебови. Trade Guard 65% полиестер, 40% памук 245g Темно сина S-3XL

C859 Заден џеб

Вметнат џеб

S885 24

3

Панталони Mayo Гл а в н и к ар а к т е р и с т и к и н а о в и е најпродавани пантолони се нивната издржливост и удобност. Изработени се од квалитетна ткаенина TradeGuard, која е мешавина од полиестер и памук и не се гужва. Имаат два странични џебови и еден заден џеб кој се затвара со копче. Порабиените линии даваат комплетен изгледот на оваа популарна облека. Trade Guard 65% полиестер, 40% памук 245g Reg: Темно сина 72 - 136 Висок: Темно сина 76 - 112

S710 24

3

Панталони London Изработени од високо квалитетна ткаенина од полиестер и вискоза, овие пантолони обезбедуваат удобност и добар изглед. Имаат два странични џеба и еден заден со копче. 65% полиестер, 35% вискоза 260g Reg: Црна 28-46 Висок: Црна 32-44

S885

244

S710

Супериорна квалитетна работна облека

PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 244244

04/08/2017 13:26 12/08/2017 11:53


CHEMICAL WORKWEAR

Бенефиции на облеката: EN 13034

Овој опсег на хемиски отпорни облеки има третман применет на ткаенината, која обезбедува врвна течна заштита од хемиска отпорност. Затворените џебови и покриените зацврстувања обезбедуваат корозија да не се појави. Овие EN-уверение стилови даваат врвни перформанси и извонредна заштита за оние кои работат во индустриите изложени на течни хемиски опасности.

Целосно објаснување на EN 13034 стандард на страница 129 Јамка (држач) за радио Скриено предно копчање

Bartacked на сите стрес поени

Странични џебови

CR10

Јакна отпорна на хемикалии EN 13034 TYPE 6 PB

24

3

Оваа јакна е целосно во согласност со EN13034 и нуди одлична заштита од хемикалии на горниот дел тело. Изработена во супериорна полиестер памучна ткаенина за одлична издржливост. Карактеристики вклучуваат цврсто закопчување и џеб за мобилен телефон. 80% полиестер, 20% памук , 245g Светло сина S-3XL

CR12 24

5

Хемиски отпорен комбинезон EN 13034 TYPE 6 PB

Овој комбинезон нуди заштита од хемикалии на горниот и долниот дел од телото. Изработен од супериорен полиестер памук, ткаенина со диагонална сплитка третирани со мешавина за врвна издржливост. Вклучуваат безбедени џебовите на долниот, предниот и задниот дел. Методот на изработка обезбедува максимална заштита за носителите. 80% полиестер, 20% памук , 245g Светло сина S-3XL

Врвен заштита хемиска отпорност течност PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 245245

245

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:37


245g

ПАЛТО

305g 100% памук за удобност и издржливост

Практично и робусно

C852 24

3

Работен мантил Standard За инжинерска или лабораториска работа, оваа облека ќе одговара на сите работни потреби. Грбот е со вентилација за комфор, мантилот се одликува со скриено копчање и комбинира два долни нашиени џепови заедно со единечен граден џеп. Одлично задржување на бојата и целосно фиксиран, овој модерен работен мантил ќе го одржува својот свеж изглед перење после перење. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина S-4XL Бела XS-4XL

C851 24

3

Работнички мантил Standard Карактеристиките на овој популарен стил се: скриено копчање на дрикери, два долни нашиени џебови и еден џеб на градите. Изработен е од 100% памук, кој дава удобност и одговара на сите побарувања на вашето работно место. 100% Памук, 3111, претходно собран 305g Бела XS-3XL

4XL XS

246

Лабораториски мантили со извонредна отпорност на абење

PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 246246

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:37


245g

C865 24

3

Работнички мантил Howie - Texpel доработка Работничкиот мантил Howie има неколку паметни дизајнерски карактеристики. Плетени ракави на крајот кои нудат заштита, два долни џеба кои нудат лесно чување на потребниот прибор и џеб на левата страна на градите со лесен пристап за користење. Карактеристична е Texpel доработката која е водоодбојна и заштитува од нечистотија.

245g

2852 24

3

Kingsmill со Texpel финиш

4XL

65% полиестер, 35% памук 245g Бела XXS-4XL

XXS

5XL XXS

Работнички стандарден мантил Мантилот е направен со отвори на грбот кои ја зголемуваат удобноста, скриени копчиња, два долни џеба и еден на градите. Fortis 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина, Темно зелена, Ројал сина, Црна Бела

Black Bottle Green Navy Royal White

Reg S - XXL S - XXL XS - 3XL S - XXL XXS - 5XL

Идеален за здравствена заштита индустрија PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 247247

247

31/07/2017 17:44 18/08/2017 14:38


FORTIS КОМБИНЕЗОНИ

Ткаенина која лесно се одржува 245g

Скриено предно копчање

Полуеластичен колан

Џеб за метар

2802 24

4

Стандарден работнички комбинезон Овој комбинезон има џеб на градите со капаче и два странични џебови. Комбинезонот е комфорен, практичен и отпорен на абење. Fortis 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина, Бела, Ројал сина

248

Navy White Royal

Reg XS - XXL XS - 3XL S - 3XL

Tall M - XXL

Супериорен работат удобност

PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 248248

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:40


ПОЛИЕСТЕР/ПАМУК КОМБИНЕЗОНИ

Action back

245g Нашиен џеб

Џеб за мобилен

Работна облека Работнички комбинезон Youths

Џеб за метар

C813 24

8

C890

Комбинезон Liverpool Zip Изработен од претходно испрана ткаенина со врвен квалитет која придонесува за професионален изглед на овај артикал. Различните џебови и трака за чекан придонесуваат за негов мултифункционален изглед. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Темно зелена, Темно сина, Ројал сина Графитно сива, Црна, Црвена Портокалова

5XL XS

Bottle Green Navy Royal Graphite Black Red Orange

Reg S - XXL XS - 5XL S - 3XL S - XXL S - 3XL S - 3XL S - XXL

Tall S - 3XL

M - XXL

Најдобро продаван комбинезон со патент PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 249249

24

8

Работнички комбинезон Youths Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина, Возраст 4/5, 6/7, 8/9, 10/11, 12/13, 14/15

249

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:40


ПОЛИЕСТЕР/ПАМУК КОМБИНЕЗОНИ

245g

210g

Достапни во палетата на модерни бои

Лесна

Џеб за мобилен

Полуеластичен колан

Џеб за метар

Скриено предно копчање

Еластичен колан

Нашиен џеб Џеб за метар

Џеб за метар

Bottle Green Navy Red Royal

C802 24

5

250

Работнички комбинезон Standard Причината поради која овај комбинезон е популарен е едноставна: има еден џеб на градите, два сечен џеба и еден џеб за метар, еластична трака на појасот која дава чувство на удобност преку целиот ден. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Бела Темно зелена, Графитно сива, Темно сина,Ројал сина Црна, Црвена

White Bottle Green Graphite Navy Royal Black Red

Reg M - XXL S - 3XL S - 3XL S - 6XL S - 5XL S - XXL S - 3XL

6XL

Издржлива Kingsmill ткаенина

PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 250250

Tall

XTall

M - XXL M - 5XL M - XXL M - XXL

M - XXL

S999 24

6

Reg S - XXL XS - 5XL S - XXL S - 3XL

Tall S - 3XL

Работнички комбинезон Euro Work Polycotton Издржлив комбинезон со два џеба на градите, страничен џеб и закопчување на дрикери. Одговара на сите потреби на работното место. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Темно зелена, Темно сина, Црвена, Ројал сина

5XL XS

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:40


445g

300g

ОБЛОЖЕНИ

Џеб на ракав Action back Јамка (држач) за радио

Џебови со патент

Action back

Џеб на ракав

Џеб за мобилен

Држач за чекан

Два нашиени џебови Нашиен џеб

Џеб за метар

Double rule Џеб

S816 8

8

Работнички комбинезон Orkney, со подстава EN 342 0.311M2.K/W(B), X, 2, X

Комбинација од Kingsmill ткаенина и полиестерско полнење, овој издржлив комбинезон штити и од најладните временски услови. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g 100% Полиестерска вата: 200g Темно сина S-3XL

C808 18

10

Portwest Комбинезон - Texpel SOS доработка Оваа импресивна облек нуди ткаенина со високи перформанси, топ квалитетна заштита и крајна удобност. Texpel доработката обезбедува одбојност на вода и нечистотија. Џеповите со патент нудат дополнителна безбедност. Kingsmill со Texpel финиш 65% полиестер, 35% памук 300g Reg: Темно сина S-3XL Висок: Темно сина M-XXL

Работна облека за сите сезони PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 251251

251

04/08/2017 13:26 12/08/2017 11:57


260g

ПАМУЧНИ КОМБИНЕЗОНИ

Џеб за метар

C811 Страничен пристап Два нашиени џебови

7 џебови за голем багаж

C811

C811 20

7

Памучен комбинезон Boilersuit Овој паметен комбинезон нуди целосен комфор и заштита. Карактеристиките вклучуваат двојни рабови, месингани патенти и неколку џепови. Достапен во повеќе модерни бои. 100% Памук 260g Темно сина, Портокалова XS - 4XL

252

Navy Orange

Reg XS - 4XL XS - 4XL

4XL XS

100% памук за удобност и издржливост

PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 252252

04/08/2017 13:26 12/08/2017 12:04


190g

Комбинезони 100% памук

Action back Јамка (држач) за радио

Џеб за мобилен

Јамка (држач) за радио

Страничен еластичен колан

Џебови со патент

Нашиен џеб Џеб за метар

Џеб за метар

C814 24

8

C812

Iona памучен комбинезон Овој памучен комбинезон нуди практичност и лесен комфор. Рефлекс траката обзбедува зголемена видливост, осигурувајќи сигурност на работното место. 100% Памук 190g Каки, Темно сина S-XXL

24

8

Dubai комбинезон Овој лесен памучен комбинезон нуди комфор за секојдневна употреба. Со повеќе џепови со патентии добро прилегање, овој победнички модел е идеален за сите ваши работни потреби. 100% Памук 190g Каки, Темно сина S-XXL

Памучен комбинезон за топли временски услови PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 253253

253

31/07/2017 13:13 21/08/2017 14:41


ПАМУЧНА РАБОТНА ОБЛЕКА

Бенефиции на облеката: Овој ранг на паметно изработени традиционални дизајни е конструиран

користејќи наша 100% Памучна ткаенина со високи спецификации, 305g. Високо квалитетните материјали комбинирани со комфор, цврстина и трајност, ја прават оваа облека практичен избор за сите потреби од работна облека.

305g

305g

Скриено предно копчање

Џеб за пенкало

Голем џеб Џеб за метар

Еластичен колан

Нашиен џеб

Џеб за метар

C806 18

4

Памучен комбинезон

C881

Карактеристиките на овој стилски комбинезон вклучуваат скриено копчање на дрикери и корисен џеп на градите. Квалитетната памучна ткаенина добро се пере и нуди врвна удобност. 100% Памук, 3111, претходно собран 305g Темно сина S-3XL Бела S-3XL

254

24

4

Работнички трегер пантолони Направени од памучна тканеина со врвен квалитет, удобни се за целодневно носење. Имаат странични сечени џебови, џеб на платката и еластична трака на половината на задната страна за полесно движење. 100% Памук, 3111, претходно собран 305g Темно сина S-4XL

4XL

Највредната памучна работна облека

PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 254254

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:41


260g

LOW LINT

130g Отпорен на дрпање

Скриено предно копчање

Страничен еластичен колан

Џеб за метар

Нашиен џеб

Џеб за метар

3XL XS

S998 24

5

Работнички комбинезон Euro Work Cotton Памучен комбинезон со голем број џебови за скалдирање,вклучувајќи и страничен џеб.Страничните еластични траки обезбедуват поголема удобност и можност за движење. 100% Памук 260g Reg: Црна S-3XL, Темно сина XS-3XL Висок: Темно сина S-XXL

C803 24

4

Работнички комбинезон Nylon Zip Направен од лесна ткаенина овај комбинезон има џеб на градите, џеб за метар и ластик трака на половината. 100% Најлон 130g Темно сина S-4XL

Најпродавани во индустријата година за година PW17_Workwear_2_MASTER.indd PW17_Workwear_2_TEXT.indd 255255

255

04/08/2017 13:26 12/08/2017 10:45


еластична назад

Скриено копчање со патент

Јамка (држач) за радио Граден џеб Џебови со патент

Hi-Vis лентите даваат екстра видливост

Држач за чекан

Информации за ткаенината

Џеб за метар Два нашиени џебови

Portwest Iona колекцијата е изработена од 65% полиестер, 35% памук. Оваа комбинација на ткаенината и дава својство на абсорбција, удо б н о с т и ц вр с т ин а , која ја прави идеална за работничката опрема

Double rule Џеб

Бенефиции на облеката:

Iona колекцијата го комбинира дизајнот и боите со рефлексивни траки кои даваат екстра вид ливос т при с лаба осветленост.Артиклите имаат многу практични карактеристики и многу џебови

Рефлектирачка лента

Џебови за штитници за колена

F813 18

10

Работнички комбинезон Iona Сигурноста и удобноста се белези на овај артикал. Покрај џебовите за штитници на колената, комфорниот грб, манжетните со можност за регулација на дрикер, комбинезонот има и практични џебови, трака за чекан и рефлекс трака на градите, ракавите и ногавиците.

S916 24

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна S-3XL , Темно сина S-4XL

6

Трегер пантолони Iona О в и е т р е г е р п а н т о л о н и н уд а т удобност,заштита и функционалност. Карактеристики кои ги имаат се голем џеб на градите, дупли страничен џеб и рефлексивни траки Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина S-3XL, Црна M-XXL

4XL 256

Подобрена видливост за максимална безбедност

PW17_Workwear_3_MASTER.indd PW17_Workwear_3_TEXT.indd 256256

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:54


F477 48

B307

Поло маица Iona Оваа стилска поло маица вклучува високовидлива рефлекс трака за да обезбеди поголема видливост на ностелот. Комфорната ткаенина има супериорни прозрачни својства - влагата е извлечена брзо надвор од телото - идеална за топли услови.

24

Џемпер Iona Значајно надополнување на Iona рангот, овој стилски џемпер нуди комфор и заштита во работната средина.Hi-Vis рефлективната лента ја осигурува видливоста на носителот, додека коминацијата на полиестер и памук обезбедува комфор, топлина и издржливост. 65% полиестер, 35% памук 300g Црна, Темно сина S-3XL

100% Полиестер, Bird Eye плетка 155g Црна S-XXL , Темно сина S-5XL

5XL Еластичен колан

Еластичен колан Вметнат џеб

Два нашиени џебови

Џеб за метар

S917 24

8

4XL XS

Работнички пантолони Iona Safety Combat Практични пантолони кои се бараат кога е потребна висока видливост. Изработени се од цврста претходно перена ткаенина, имаа џебови за штитници на колената, модерни се за секојдневна употреба. Удобни се и го олеснуваат движењето. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина, Црна, Темно зелена

Dark Navy Black Bottle Green

Reg XS - 4XL S - XXL S - XXL

Џебови за штитници за колена Рефлектирачка Tall лента

Ballistic ткаенина отпорна на абразија

S918 24

4

Повеќе џебови

Работнички пантолони Ballistic Овие пантолони се изработени од квалитетна мешавина ткаенина од полиестер/памук. Непробојната најлонска ткаенина на надворешниот дел на ногавиците обезбедува заштита при работа со стакло, лименки и други опасни метерии, што ги прави овие пантолони најпобарувани кај комуналните работници. Има две рефлектирачки траки на дното на двете ногавици кои обезбедуваат сигурност и видливост. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Темно зелена S-XXL , Темно сина S-3XL , Црна S-3XL

S - XXL

Рефлектирачка лента

Измешајте стилови за совршена униформа PW17_Workwear_3_MASTER.indd PW17_Workwear_3_TEXT.indd 257257

257

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:54


Тока и подесување на прерамки

Скриено копчање со патент

Информации за ткаенината

Надворешната ткаенина е 65% Полиестер, 35% Памук, 245g. Ова е високо трајно и има водоодбоен финиш. Сертифицираните стилови имаат девет слоја на заштита према напред на секоја нога. Овој материјал додава супериорна заштита, прозрачност и комфор.

Полуеластичен колан

Странични џебови

Бенефиции на облеката:

Double rule Џеб

Рангот Oak Chainsaw е дизајниран за максимален комфор и безбедност. Рангот е дизајниран за екстремни надворешни услови и вклучува растегливи ткаенини на клучни места за поголема леснотија во движењето. СО водоодбојниот материјал и практичните џепови, овој ранг ќе ве чува да изгледате добро и целосно заштитени во исто време.

EN 381-5:1995

EN 381

З а ш т и т н и т е п р о и з в о д и се тестирани во согласност со EN 381-5:1995 за Class 1. Облеките сертифицирани по EN381-5:1995 се дизајнирани да обезбедат заштита за нозете при случаен контакт на ногата со рачна моторна пила(заштита при линеарна брзина на ланецот до 20 m/s).

S TA N DA R D

www.kwf-online.org

Идеален за работата на шумарскиот сектор 258

Две дупки за кочиња на крајот на ногавицата

CH12 12

5

Oak Трегер Пантолони

EN 381-5: 1995 CLASS 1, TYPE A 20 M/S CERTIFIED TO KWF STANDARD Овој Oak модел има 9 слоја на заштита напред на секоја нога и главно наменет да се користи за шумарска работа на професионални дрвосечачи кои работат со двете стапала на земјата.Со одлична прозрачност и водоотпорни својства овие трегер пантолони ја истиснуваат потта, полесно и пофлексибилно додека исто така даваат на носителот максимална мобилност. 65% полиестер, 35% памук 245g 43% Полиестер 57% Полипропилен 120g Црна/Портокалова S-3XL

Девет слоеви на заштита за Бескомпромисна безбедност

PW17_Workwear_3_MASTER.indd PW17_Workwear_3_TEXT.indd 258258

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:54


Бленда на предница

PW98

543

Затегач за мажетни со чичак

CH10 24

Работничка блуза Oak 65% полиестер, 35% памук 245g Црна/Портокалова S-3XL

6 CH10

Еластичен колан Гајки на коланот

Странични џебови Заден џеб

A290

S TA N DA R D

Двослојна портокалова ткаенина на дното и страните

CH11

www.kwf-online.org

CH11 12

5

431

Oak Пантолони

EN 381-5: 1995 CLASS 1, TYPE A 20 M/S CERTIFIED TO KWF STANDARD 65% полиестер, 35% памук 245g 43% Полиестер 57% Полипропилен 120g Црна/Портокалова S-XXL

FD01

363

Лесно, прозрачно, трајно PW17_Workwear_3_MASTER.indd PW17_Workwear_3_TEXT.indd 259259

259

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:54


Информации за ткаенината

Ткаенините користени во ESD рангот се силни и издржливи. Високата содржина на памук и дава на облеката комфорт и апсорпција. Јаглеродните вклана вткаени во ткаенината обезбедуваат супериорна анти статичка заштита.

Бенефиции на облеката:

Изградбата на елек тростатско празнење (ESD) може да оштети осетливи електронски компоненти или да предизвика искра при работа со растворувачи и други запаливи материјали. Оваа облека е одлична за користење на места со електростатска заштита. Кондуктивните влакна во облеката работат со превенција на собирање на статичен електричен набој овозможувајќи му спроводливост преку кондуктивните влакна до земјата.

AS21 48

Поло маица антистатик ESD EN 1149 EN 61340-5-1

Оваа маица нуди комфор и заштита потребна во ESD работна средина. EN 1149

96% памук, 4% јаглеродни влакна 195g Светло сина, Бела S-XXL

EN 1149-5: 2008

EN 1149

Овој европски стандард е дел од серијата стандарди за методи на тестирања и барања за електростатички карактеристики на заштитната облека. Стандардот ги спе ц ифиц ир а б ар ањ ата за матерјалот и дизајнот на облеките кои се користат како дел од целосно заземјен систем, како би се избегнале запаливи празнења. Барањата може да не се доволни во околини со зголемено количество кислород и опасност од палење. Овој стандард не е применлив за заштита од директен напон.

EN 61340-5-1: 2002 Заштита на електрични уреди од електростатички појави.

AS20 72 12 EN 1149

Анти-Статик, ESD T-shirt EN 1149 EN 61340-5-1

Оваа заштитна t-shirt маица е лесна и комфорна. Идеална за средини каде е потребна електростатска отпорност. 96% памук, 4% јаглеродни влакна 195g Светло сина, Бела S-XXL

260

Врвен антистатика надминува EN 1149

PW17_Workwear_3_MASTER.indd PW17_Workwear_3_TEXT.indd 260260

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:55


Еластичен колан

Странични џебови

Затегач за мажетни со чичак

AS11 24

6

Странични отвори за вентилација

AS10

Работнички пантолони Anti-Static, ESD EN 1149 EN 61340-5-1

24

3

EN 1149 EN 61340-5-1

Наменет е за работна средина каде е потребна заштита од електростатичност. Дизајниран е да дава заштита и удобност, со дополнителни карактеристики како странични отвори и регулација на манжетните.

Овие унисекс пантолони се дизајнирани за заштита и комфор. Се користат во електронската индустрија и при ракување со електронските компоненти. 65% полиестер, 34% памук, 1% кондуктивни влакна 210g Светло сина, XS-XXL EN 1149

Работнички мантил Anti-Static, ESD

65% полиестер, 34% памук, 1% кондуктивни влакна 210g Светло сина, Бела XS-3XL

EN 1149

Други Производи во нашиот ESD Ранг

A196

467

A197

466

A198

466

A199

467

FC01

387

FC02

387

FC03

386

Одлична за користење во Електостатски заштитени средини PW17_Workwear_3_MASTER.indd PW17_Workwear_3_TEXT.indd 261261

261

31/07/2017 13:26 12/08/2017 14:55


PORTWEST COOLING

Намалете го топлинскиот стрес и одржете ја температурата на телото со Portwest широка палета на производи за ладење

Овој иновативен опсег нуди сеопфатен избор на производи за да се намали ризикот од топлински стрес и УВ зраци. Работниците кои работат на отворено во градежништвото, земјоделството, рударството, нафтата и гасот и другите индустрии често работат на температури до и над 40°C. Овој опсег на ладење е идеален за употреба во овие услови.

Чекор 1

1 B195

ПОТОПЕТЕ ВО ЛАДНА ВОДА ЗА 1-2 МИНУТИ

Чекор 2

2

Чекор 3

ИСЦЕДЕТЕ ГО ВИШОКОТ НА ВОДА

3

РАЗЛАДУВАЊЕ ДО 8 ЧАСА

354

Л

Д

Л 1 2

. 3

CV02

CV03 144 12

TX32

Cooling Crown e лесен и многу удобен кога е во употреба. Тоа може да помогне да се намали телесната температура за неколку часа. Се припишува на повеќето тврди капи и капчиња. Овој додаток помага да се заштитат главата и вратот од топлински стрес и сончеви зраци. 203

FW17 388

262

PW17 Cooling Vest_TEXT.indd Vest_MASTER.indd 262262

Капа за ладење со сенка за вратот

100% Полиестер 100g Портокалова/Сина Стандардна голема

CV04 144 12

Марамата за на глава за ладење Марамата за на глава за ладење е дизајнирана да помогне во одржување на температурата на носителите во топли работни услови. Таа е тенка и лесна за употреба. Може да се носи под шлемови и капи и обезбедува повеќе часа на ладење без да се загрози мобилност. 100% Полиестер, Bird Eye плетка 175g Сина Стандардна голема

Последното откритие во технологијата за разладување 29/07/2017 15:52 21/08/2017 11:44


PORTWEST COOLING

Л Д Л

Информации за ткаенината

PORTWEST испарливи производи за ладење се изградени од иновативна PVA Повеќеслојна ткаенина која користи уникатна полимерна хемија. Едноставно активирајте од Впива во вода создавајќи хемиска реакција во ткаенината што овозможува Облеката да се однесува како сунѓер; Задржување на вода, одржување на телото кул во топла временските услови.

то п л и на

Л Д Л

ВЛАГА ИСПАРУВАЊЕ ОД ОБЛЕКА

ко

ата

ЕФЕКТ НА ЛАДЕЊЕ ОД ИСПАРУВАЊЕТО

Помага да се спречи прегревање на јадрото

Разладување до 8 часа

CV01 48

CVO2

Разладувачки елек Нов револуционерен производ кој ги чува работниците свежи дури до 8 часа. Користејќи анти топлинска стрес технологија и материјали, овој елек го чува телото на идеална температура за да работите во комофор дури и во најтопло и највлажно време. Едноставно потопете го елекот во вода и потоа притиснете за да го истиснете вишокот на вода. Елекот може да се носи и нема да ја оштети облеката под него. Кога елекот ќе стане сув, едноставно повторете за наредни 8 сати на свеж комфор. 100% полиестер Mesh, PVA облоги, бамбус предиво 440g Сива Стандардна голема

48

Високовидлив разладувачки елек

EN ISO 20471 CLASS 2

Овој елек е дизајниран од материјал направен специјално за ладење на телото. Оваа конструкција е да помогне во спречување на штетните ефекти на топлинскиот стрес. Овој елек ја намалува температурата на телото и може повторно да се лади во минути што нуди часови на ладење без да се загрозат мобилноста. Складирањето на овој елек е дизајниран да го исчисти вашиот половината, обезбедувајќи удобност при седење или стоење. 100% Полиестер, вертикална цик-цак 440g Високовидлива жолта S/M-L/XL

ТЕХНОЛОГИЈА НА ИСПАРУВАЧКО ЛАДЕЊЕ PW17 Cooling Vest_TEXT.indd Vest_MASTER.indd 263263

263

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:44


ПАМУЧНА ЈАКНА

Облека за готвачи Нашата ексклузивна колекција за облека за готвачи нуди разновидност и функционалност за сите угостителски работници.

Мрежа под пазувите

• Практични, стилски и трајни. Облеките се дизајнирани да ве држат свежо во топла средина. • Низа на дизајни од класични до современи.

Граден џеб

• Оваа колекција е апсолутен победник.

Џеб на ракав

Информации за ткаенината

Изработена од 100% премиум памук, оваа ткаенина гарантира свежина и удобност во топли работни околини. Високо квалитетен матерјал во комбинација со цврстина, стил и изджливост, ја прави оваа облека одличен избор при тешки услови за работа.

Француски манжетни

C775

Готвачка јакна и панталони за жени C071

24

283

TM

TM

Cambridge Chefs Јакна Ладна и комфорна, Cambridge jакната нуди многу практични и стилски карактеристики вклучувајќи француски манжетни, променлива предница со контрастен паспул, џебови на ракави и гради, 6 реда од монтажни Попер копчиња, MeshAir прозрачни мрежести подпазуви, дводелен ракав и обликувани задни панели за современо прилегање.Луксузната ткаенина и класичниот дизајн ќе ве одржат да изгледате и да се чувствувате добро. TM

100% Памук 190g MeshAir 100% Полиестерска мрежа 110g Бела XS-XXL

C837 283

Проток на воздух за целодневна удобност

MESHAIR MESHAIR

264

Идеално за работа во топли кујни

PW17_Chefswear_MASTER.indd PW17_Chefswear_TEXT.indd 264264

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:48


чи

Мрежа под пазувите Нашата широка колекција на лесни 100% памучни јакни за готвачи имаат мрежа под пазувите. Изработена од 100% полиестер, 110g, MeshAir™ мрежата го помага и подобрува протокот на воздух и ја впива влагата од кожата. Специјалните полиестерски влакна ја подобруваат циркулацијата на воздух,чувајќи ве суви, свежи и удобни.

TM

TM

MESHAIR е заштитен знак на Portwest.

Мрежа под пазувите

Бели копчиња на притискање

Бели копчиња на притискање

Џеб на ракав Џеб на ракав

MESHAIR M

Француски манжетни

C771 24

TM

C772

Norwich Chefs Јакна

TM

Стилска и софистицирана, Norwich Јакната може да се пофали со ранг на корисни карактеристики вклучувајќи практичен џеб на ракав, Француска јака, променлива предница, 6 реда на монтажни popper копчиња, MeshAir вентилирачки меш подпазуви, дводелен ракав и обликувани задни панели за современ крој. TM

100% Памук 190g MeshAir 100% Полиестерска мрежа 110g Бела XS-XXL

MESHAIR MESHAIR

Newport јакната е дизајнирана со комфор и практичност пред се. Каратеристики на оваа класична блуза вклучуваат дофатлив џеп на ракав, француска јака, променлива предница, 6 реда од монтажни Попер копчиња, мрежа за вентилација под пазуви и обликувани задни панели за современ изглед.

24

TM

Newport Chefs јакна

TM

TM

100% Памук 190g MeshAir 100% Полиестерска мрежа 110g Бела XS-XXL

MESHAIR MESHAIR

Mesh Air - Максимална дишење на воздухот PW17_Chefswear_MASTER.indd PW17_Chefswear_TEXT.indd 265265

265

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:48


ПАМУЧНА ЈАКНА

1

Шест редови од копчиња на притискање

Шест редови од копчиња на притискање

2 Мрежа под пазувите

Џеб на ракав Џеб на ракав

Бели копчиња на притискање

страничните панели

Француски манжетни Ракав составен од два дела

3

Гумени копчиња

1

C774 24

TM

TM

Aberdeen Chefs јакна Практична, стилска и издржлива, Aberdeen јакната има низа од корисни функции вклучувајќи: џеб за мобилен на ракав, француска јака, шест реда Бели копчиња на притискање, MeshAir вентилирачка мрежа под пазуви и обликувани панели за современо прилегање. Долготрајната ткаенина дозволува облеката да ја задржи својата форма после перење. TM

100% Памук 190g MeshAir 100% Полиестерска мрежа 110g Бела XS-XXL

2 C773 Dundee Chefs јакна MESHAIR MESHAIR 24

TM

TM

Дизајнирани за презафатени кетеринг професионалци, Dundee јакната е совршен избор за топли кујнски средини. Карактеристики на оваа стилска блуза се дофатлив џеп на ракав, француска јака, шест реда дрикери, MeshAir вентилирачка мрежа под пазуви, дводелен ракав и обликувани панели за современо прилегање. TM

100% Памук 190g MeshAir 100% Полиестерска мрежа 110g Бела XS-XXL

3 C836

Sussex Chefs Јакна

MESHAIR MESHAIR 24 Оваа јакна е со краен комфор во носењето. Изработена од 100% премиум памук, се апсорбира комфорно до кожата. Двојниот граден преден дел и гумените копчиња го подобруваат класичниот стил на оваа облека.

266

PW17_Chefswear_MASTER.indd PW17_Chefswear_TEXT.indd 266266

100% Памук, Сатен плетка 280g Бела XS-3XL

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:48


ПАМУК БОГАТА ЈАКНА

Информации за ткаенината

Конструирана од 60% Памук и 40% Полиестер, 245g со финиш против гужвање. Ткаенината Богата со Памук комбинира комфор и апсорпција на Памукот со цврстината и перформансите на Полиестерот. Со одлична отпорност на парање и триење, оваа ткаенина е идеален избор за најтешките работни средини.

Паспул со контрастна боја

Паспул со контрастна боја

Граден џеб

Џеб на ракав Џеб на ракав

Граден џеб

манжетни отвори

C676 24

TM

TM

C776

Палто за готвачи Aerated Кога е топло во кујна ова палто е одличен и идеален избор. Одликувајќи се со вентилациска мрежест дел на грбот оваа јакна е на врвот кога се носи и тестира во кујна. Стилско закопчување, џеб на градите и ракавите со лента за копчање, овие додатоци ја прават стилска оваа облека. Изработен од ткаенина богата со памук со високи перформанси и анти-замастувачки финиш.

24

Executive Chefs палто Одликувајќи се со контрастен паспул, подпазувна вентилација и практичен граден џеп, Еxecutive јакната е дизајнирана за практичност и модерен изглед. Финишот против гужвање осигурува да изгледате убаво преку целиот ден додека Ткаенината cotton rich пружа долготраен комфор.

TM

Cotton Rich 60% полиестер, 40% памук, финиш кој спречува гужвање 245g Бела XS-3XL

Cotton Rich 60% полиестер, 40% памук, финиш кој спречува гужвање 245g MeshAir 100% Полиестерска мрежа 110g Бела XS-3XL

MeshAir позадина

MESHAIR MESHAIR

C676

PW17_Chefswear_MASTER.indd PW17_Chefswear_TEXT.indd 267267

267

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:48


ПОЛИЕСТЕР/ПАМУКЈАКНА

Отстранувач на дамки и ткаенина против избледување TM

Информации за ткаенината Texpel™ SOS од истурање, масло и дамки е премиум ткаенина која има завршница која ги отфрла маслото и течностите, предизвикувајќи течностите да се лизгаат од површината на ткаенината. Финишот на ткаенината исто така помага при ослободување на дамки во процесот на перење што ја чува облеката да биде почиста за подолго време.

Информации за ткаенината

Конструирана од 65% Полиестер, 35% Памук, Kingsmill™ ткаенина гарантира високи перформанси и максимален комфор. Материјалот е целосно стабилен, има суприорна постојаност на боја и сите карактеристики кои би ги очекувале од модерна ткаенина за работна облека.

TEXPEL и KINGSMILL се заштитни знаци на Portwest.

Џеб на ракав Џеб на ракав

манжетни отвори

C834 24

C833

Somerset Chefs Јакна Somerset јакната може да се пофали со супериорен комфор и изработка. Цврстата polycotton ткаенина ќе ја задржи својата форма и боја после перење. Одликите на овој популарен модел вклучуваат: унисекс крој, променлива предница и отвори за вентилација. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g Бела XXS-4XL Црна XS-3XL

Затегачи со прстени на предница

24

4XL XXS

Suffolk Chefs јакна Дизајнирана за зафатени професионалци, Suffolk јакната е совршена за модерната кујнска средина. Нудејќи леснотија во движењето и лесно копчање на дрикери, овој стил ќе ве одржи да изгледате добро и да се чувствувате свежо преку цел ден. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g Бела XS-3XL Црна XS-3XL

268

PW17_Chefswear_MASTER.indd PW17_Chefswear_TEXT.indd 268268

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:48


одвојува копчиња Џеб на ракав

Џеб на ракав

Затегачи со прстени на предница

C734

C733

Kent Chefs Јакна Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g Бела XS-XXL Црна XS-XXL

24

Мрежа под пазувите

Cumbria Chefs Јакна Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g Бела XS-4XL Црна XS-4XL

24

4XL XS

Скриено предно копчање одвојува копчиња

Џеб на ракав

прстени

манжетни отвори

C730 24

TM

Палто за готвачи на преклоп Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g MeshAir 100% Полиестерска мрежа 110g Бела XS-3XL Црна XS-3XL

TM

TM

PW17_Chefswear_MASTER.indd PW17_Chefswear_TEXT.indd 269269

Француски манжетни

C831 24

Cornwall Куварска блуза Унисекс облека

Kingsmill со Texpel финиш 65% полиестер, 35% памук 190g Бела XS-3XL

269

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:49


ПАМУЧНИ ПАНТАЛОНИ

Супериорен Комфор и Перформанси Заден џеб

Целосно еластичен колан

Вметнат џеб

Копчање со копци

Скриено копчање со патент

Странични џебови

Целосно еластичен колан Заден џеб

Страничен џеб

4XL XXS

C079 24

Bromley Chefs панталони за готвачи Работничките пантолони Bromley се добра комбинација на памук со висок квалитет и едноставен крој. Имаат еден џеб, скриен патент, ластик трака на појасот и врвца за зацврстување. 100% Памук 190g Црна/Бела шаховница, Reg XS-4XL Сина/Бела шаховница, Reg XXS-4XL Сина/Бела шаховница, Tall S-3XL

270

S884 24

Работнички пантолони Greenwich Chefs Овие паметни пантолони се изработени од 100% памук кој обезбедува удобност и убав изглед.Карактеристични се по својот класичен, вонвременски кариран дизајн.Имаат два странични џебови и еден сечен џеб.Се копчаат со патент. 100% Памук 190g Сина/Бела шаховница, Reg 76-100cm

C078 24

Chester Chefs панталони за готвачи Практични, стилски и издржливи, Chester Chefs пантолоните имаат низа корисни функции: повеќенаменски страничен џеп, еден џеп на половина, скриено копчање со дрикер, целосно еластичен појас со врвка. 100% Памук 190g Сина/Бела шаховница, Reg S-3XL

Софистициран Дизајн, Издржливи Ткаенини

PW17_Chefswear_MASTER.indd PW17_Chefswear_TEXT.indd 270270

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:49


Индустриски водечки стилови

ПОЛИЕСТЕР/ПАМУК ПАНТАЛОНИ TM

Копчање со копци Странични џебови

Еластичен колан

Вметнат џеб

Странични џебови

Вметнат џеб

Целосно еластичен колан Заден џеб

3XL

3XL

XS

C075 24

4XL

XS

Barnet Chefs панталони за готвачи Работните услови каде има висока температура не можат да ги победат перформансите кои ги нуди ткаенината со состав 100% памук. Абсорпциони и комфорни, со еластична трака на појас за добро прилагодување на телото, два странични и еден заден џеб за чување на вашите лични работи, овозможуваат удобност преку целиот ден. 100% Памук 190g Сина/Бела шаховница, Reg XS-3XL; Сина/Бела шаховница, Tall XS-3XL

S068 24

XXS

Harrow Chefs панталони за готвачи Испробани и проверени, овие пантолони се докажано функционални и удобни. Имаат еластична трака на половината на задниот дел која овозможува добро да прилегаат, додека страничните џебови и задниот џеб ги чуваат вашите лични предмети на дофат на раката. Kingsmill со Texpel финиш 65% полиестер, 35% памук 190g Црна шаховница XS-3XL Црна/Бела шарка XS-3XL

C070 24

Пантолони со врвка за затегнување Овие лесни комфорни пантолони се доработени со Texpel облога допуштајќи течностите да лизгаат по ткаенината и штитат од валкање. Карактеристиките вклучуваат два странични џепови и целосно еластичен појас со врвка. Kingsmill со Texpel финиш 65% полиестер, 35% памук 190g Црна, Reg XXS-4XL Црна, Tall XXS-3XL

Одличен избор на ткаенини PW17_Chefswear_MASTER.indd PW17_Chefswear_TEXT.indd 271271

271

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:49


ПРЕСТИЛКА И КАПА

УГОСТИТЕЛСКИ ДОДАТОЦИ

Подесување за вратот

S839

100% Памук 280g Темно сина/Бели ленти, Црвена/Бели ленти Ширина 72cm X Должина 95cm

S849 72 12

Водоотпорна престилка 100% Најлон, водоотпорен 260g Темно сина/Бели ленти, Црвена/ Бели ленти Ширина 72cm X Должина 95cm

Врвки што не се плеткаат

Врвки што не се плеткаат

S894

Престилка Regular

72 12

Престилка Butchers со џеб

72 12

100% Памук 280g Темно сина/Бели ленти, Црвена/Бели ленти Ширина 72cm X Должина 95cm

ПРЕСТИЛКА ЗА ПОЛОВИНА

S837

S855

Престилка Butchers

72 12

Престилка Waist

72 12

100% Памук 280g Бела Ширина 94cm X Должина 72cm Црна Ширина 94cm X Должина 72cm

Kingsmill со Texpel финиш 65% полиестер, 35% памук 245g Црна , Бела Ширина 71cm X Должина 76cm

S845 72 12

Престилка Bar Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g Црна Ширина 72cm X Должина 38cm

Texpel Finish за отпорност на дамки

МРЕЖЕСТА ТКАЕНИНА ЗА ТОПЛО ВРЕМЕ

КАПИ TM

TM

TM

Приспособливи врвци

S899 144 12

272

Капа Chefs Skull Kingsmill со Texpel финиш 65% полиестер, 35% памук 190g Бела Стандардна голема Црна Стандардна голема

PW17_Chefswear_MASTER.indd PW17_Chefswear_TEXT.indd 272272

S900

MeshAir Skull капа

MESHAIR MESHAIR 144 Kingsmill 65% полиестер, 35% 12

памук 190g MeshAir 100% Полиестерска мрежа 60g Бела, Црна Стандардна голема

S895 144 12

Harrow Chefs капа Kingsmill со Texpel финиш 190g Црна шаховница Стандардна голема

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:49


Подесување за вратот

Должина S/M:79CM, L/XL & XXL:86cm

Подесување за вратот

Врвки што не се плеткаат

S841 72 12

Престилка PolyCotton Bib Kingsmill со Texpel финиш 65% полиестер, 35% памук 190g Црна , Темно сина , Бела Ширина 72cm X Должина 95cm

S840 72 12

Престилка Cotton Bib 100% Памук 280g Бела Ширина 72cm X Должина 95cm Црна , Темно сина Ширина 72cm X Должина 95cm

S843 72 12

Престилка со џеб Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g Црна , Темно зелена , Темно сина , Црвена , Ројал сина , Бела S/M-XXL

ШИРОК КРОЈ

S795 72 12

S794

Престилка, обем на половина 120 Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g Црна Стандардна голема

72 12

Престилка со џеб Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g Црна , Бела Ширина 71cm X Должина 76cm

S796 72 12

Престилка со расцеп, 80цм Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g Црна Ширина 99цм X Висина 80цм

Елазтичен заден дел Го покрива и вратот

S896 144 12

Капче за работа со храна 100% Памук 280g MeshAir 100% Полиестер 65g Бела Стандардна голема

PW17_Chefswear_MASTER.indd PW17_Chefswear_TEXT.indd 273273

S903 144 12

Марама за готвачи Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g Црна Стандардна голема

C600 10

Trilby шапка 100% Полиестерска мрежа Бела S-XL

273

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:49


ПРЕХРАМБЕНА ИНДУСТРИЈА

Одличен избор на практични модели Информации за ткаенината

Fortis Plus ткаенината е дизајнирана да ги издржи многуте третирања на денешните модерни индустриски перални. Оваа ткаенина нуди поголема трајност, супериорна заштита и квалитет и дава одлична удобност на носителите (65% полиестер/35% памук).

Бенефиции на облеката:

Опсегот за прехранбената индустрија на облека е развиена за да ги задоволат ригорозните барања на подготовка на храната и угостителски средини. Облеките имаат рационализан дизајн и се лесни за одржување. Издржлив и функционален, овој опсег е совршен избор за потребите на професионалниците.

Внатрешен граден џеб

Внатрешен граден џеб

Внатрешен граден џеб

Страничен џеб

4XL XS

2202 24

1

Машки Прехранбен Мантил, Еден џеб Fortis Plus 245g Бела XS-4XL Темно сина , Ројал сина S-3XL

2206 24

3

Машки прехранбен мантил Food, Три џебови Fortis Plus 245g Бела XS-3XL

2201 24

1

Прехранбен Комбинезон Fortis Plus 245g Бела, Reg S-3XL Бела, Tall M-XXL Ројал сина, Reg S-XXL

274

PW17_Chefswear_MASTER.indd PW17_Chefswear_TEXT.indd 274274

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:49


Внатрешен граден џеб

Внатрешен граден џеб

Врвки што не се плеткаат

2207 36

Престилка за прехранбена индустрија 70% ПВЦ, 30% Полиестер 880g Бела Стандардна голема W67cm x H97cm

2203 24

Пекарска кошула, долги Ракави Fortis Plus 190g Бела S-XXL

1

2204 24

Елек за прехранбена индустрија 100% Полиестер 50g Бела S-XXL

1

Страничен џеб Внатрешен граден џеб

4XL XXS

2205

Женски мантил за прехранбена индустрија, 24 еден џеб 1 Fortis Plus 190g Бела XS-3XL

2209 24

1

Пекарска Полукошула, Краток Ракав Fortis Plus 190g Бела XS-3XL Ројал сина XS-3XL

2208 24

Пекарски работнички панталони Fortis Plus 190g Бела XXS-4XL Ројал сина XS-3XL

275

PW17_Chefswear_MASTER.indd PW17_Chefswear_TEXT.indd 275275

29/07/2017 13:58 12/08/2017 11:50


ЖЕНСКА ОБЛЕКА

ОПСЕГ

Овој екск лузивен спек тар на женска р а б от н а о б л е к а и з а ш т и т н и о б у в к и е соз даден за да ги задоволи зголемените потреби на жените во индус тријата. Облеките се специја лно прилагодени за да им дадат елегантно и удобно вк лопување. Висококвалитетните, иновативни ткаенини и модерните градежни техники придонес уваат за функционална привлечнос т на овој разноврсен опсег. Стилска и из држ лива, овој опсег на работна облека е погоден за долготрајна употреба.

28 стилови •

ОГНООТПОРЕН

ВИСОКА ВИДЛИВОСТ

ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

СЕКОЈДНЕВНА ОБЛЕКА

ОБЛЕКА ЗА ГОТВАЧИ

ОБУВКИ

276

PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 276276

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:07


350g

ДАМИ ПЛАМЕН ОТПОРНА

ANTI-STATIC

BIZFLAME ™

Јамки (држачи) за радио

FLAME-RESISTANT

Информации за ткаенината

 BizFlame Plus е развиен и дизајниран со помош на високо квалитетна огноотпорна ткаенина со дополнителни анти-статични својства. Изработен е од 99% памук испреплетен со 1% јаглеродни влакна, 350g. Тешко се кине и е растеглив што овозможува издржливост, додека премиум памукот овозможува одлична удобност. Инхерентни антистатички јаглеродни влакана..

Бенефиции на облеката:

 Bizflame Plus облеките нудат заштита по неколку EN стандарди. Сите Bizflame Plus артикли го исполнуваат стандардот EN ISO 11612 и демонстрираат висок степен на заштита за корисникот. Трипати прешиени нудат цврстина при тешки работни услови, со огоноотпорна трака која обезбедува видливост. Спречуваат таложење на статичката енергија

Затегач за мажетни со чичак Две задниот џеб со затворање обетка размавта

Две нивоа на џебови за штитници за колено

13.6

Cal/Cm2

FR51 12 FR,IW

ARC

10

CE CAT III

Женски комбинезон Bizflame Plus 350g

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149-5 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 13.6 CAL CM/2 (HAF 82%) FABRIC CONFORMS TO NFPA 2112 Идеален за барањата на оф-шор индустрија, овој иновативен отпорен на пламен комбинизон е специјално прилагоден за женската фигура. Совршено се вклопува во комбинација со ткаенина мека на допир обезбедува извонредна удобност во текот на целиот ден.

Огноотпорна трака која може да се пере индустриски

Bizflame Plus 350g Темно сина , Портокалова XS-XXL Нога се прилагодува од 74cm to 79cm

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Bizflame - Моќни перформанси - Извонредна удобност PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 277277

277

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:07


ЖЕНСКА ЈАКНА

ОБЛОЖЕНИ

Крагња со постава од флис хауба што може да се сокрие

S360

Јакна Hi-Vis Ladies Traffic EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.503M² K/W(B), X, 3, 2

12

Внатрешен граден џеб

По барање на корисниците изработена е најпродаваната Traffic јакна во женска варијанта. Ги има истите карактеристики како и стандардната трафик јакна со дополнителни странични отвори за прозрачност.

4

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз, 190g 100% Полиестер, 60g 100% Полиестер 170g Жолта XS-XL

Безкомпромисна изолациска заштита Скриена капуљача која се вади

Внатрешни ребрести манжетни

S360

Можност за апликација

LW70 24

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО) EN 343 CLASS 3:3

3

RIS 3279

LW70

278

PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 278278

Високо видлива женска јакна, ткаенина што дише

Затегач за мажетни со чичак

Исклучително стилска класична високо видлива јакна за дами. Совршената силуета заедно со рефлексивните ленти обезбедува атрактивност и удобност. Ткаенина што дише, трајна Оксфорд ткаенина, качулка на извлекување и безбедните џебови со патент ја прават оваа јакна погодна за повеќе работни средини.

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки, 190g 100% Полиестерска мрежа, 60g Портокалова, Жолта XS-XXL

EN343 CLASS 3:3 C E R T I FI E D

Најдобро продаваните Hi-Vis за женски 31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:07


ЖЕНСКА РАБОТНА ОБЛЕКА

HiVisTex Про рефлексивни ленти

LW72 48

35 RIS 3279

Женска про Поло маица EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

Оваа современа женска поло маица е изработена од памучна комфортна ткаенина што дише и високо видлива про лента. Оваа облека нуди извонредни слобода на движење, и одржување на женската фигура.

55% памук, 45% полиестер, ,плетка, 175g Портокалова, Жолта XSXXL LW72

Заден џеб Страничен еластичен колан

Супериорна високовидлива заштитна облека Рефлекс цевка

LW71 24

EN ISO 20471 CLASS 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ORANGE САМО)

7

RIS 3279 внатрешните Штитници за колена

LW71

Прилагодување на голжината на ногавиците

PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 279279

Женски високо видливи панталони

Премиум високо видливи панатлони дизајниран и скроени специјално за жени да им обезбадат удобност. Карактеристиките вклучуваат странична еластична половина за дополнителна слобода на движење во одлична комбинација со странични и задни џебови за безбедно чување. Отпорната Kingsmill ткаенина и Texpel завршната обработка и овозможуваат на облеката подобар изглед за подолго време.

Kingsmill 65% памук, 35% полиестер,, 245g Портокалова, Жолта XS-XXL Внатрешно зголемување на ногавиците 76цм до 81цм

Универзална удобност

279

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:07


ЖЕНСКА ЈАКНА

 INSULATEX

TM

ОБЛОЖЕНИ

Thermal Insulation ВИСОКА ПАРАПРОПУСТЛИВОСТ ЗА УДОБНОСТ НА НОСИТЕЛОТ

ЛЕСНА ТОПЛИНСКА ИЗОЛАЦИЈА

HOLLOW ВЛАКНА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ТЕЛEСНАТА ТЕМПЕРАТУРА

ОДЛИЧНО ЗАДРЖУВАЊЕ НА ТОПЛИНА

S545 18

3

Аспен Дами јакна Спакувани со лесна изолација од Insulatex, јакната од Аспен обезбедува лесен изглед и нуди ултрасофт, отпорен на вода решение за надворешно носење. Единствената технологија на ткаенина се заклучува во топлината на телото за да создаде топлинска бариера за оптимална удобност на носителите. 100% Најлон, 40g 100% Најлон,55g Insulatex подстава, 300g Црна , Темно сина XS-XXL

Еластични манжетни Можност за апликација

3x1

3 начини на носење

хауба што може да се сокрие

Шиено со конец со контрастна боја

S571 12

5

Лесна

Јакна женска 3 во 1 Elgin EN 343 CLASS 3:1

Класична женска јакна која е струкирана и го намалува чувството на гломазност. Наменета за сите временски услови. Има продолжен заден дел и лесен струкиран крој кој оваа јакна ја прави многу привлечна. 100% Полиестер, кадифен финиш, PVC премаз, 230g : 100% Полиестерски флис 260g 100% Полиестер 60g Темно сина XS-XXL , Црна S-XXL

Fleece може да се носи како посебна облека Повеќе џебови

280

Исклучително вредност 3-во-1

PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 280280

Затегач за мажетни со чичак

31/07/2017 13:26 21/08/2017 12:07


ДАМИ SOFTSHELL

2 слој со врзани јакни

Штитник за брада

Водонепропустлив патент

Приспособување со помош на врвца

TK41 24

6

Јакна Ladies Softshell(2L) Артикал наменет за жени.Со своите водоотпорни карактеирстики е алтернативна варијанта на традиционалниот флис. Има добар изглед со многу детали,има џебови со водоотпорни патенти.Оваа јакна е многу практична

Гумена манжетна за околу рака со велкро прицврстување

94% полиестер, 6% Еластан, со 100% полиестерски микрополарен флис со нежна површина Вкупна тежина: 325g Темно сина S-XXL Црна XS-XXL

Современа вклопуваат, стилски дизајн PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 281281

TK41

LW97 289

281

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:07


ДАМИ ОБИЧНИТЕ РАБОТНО ОБЛЕКА

NEW COLOUR

NEW COLOUR

Џебови со патент

Приспособување со помош на врвца

F282 18

4

Aran Ladies Флис EN 14058 КЛАСА 1

Aran женско руно обезбедува стилски и додворувачки состав. Изработен од мек лесен полиестер, со анти-пилуларна завршница, се гарантира удобност и издржливост. Тоа е совршен додаток на било која работна облека гардероба.

B209 48

Женска поло маица Оваа класична женска поло маица е одличен додаток во понудата на облека за слободно време. Струкирана е и подогна за штампа, вез и секаков вид персонализирање.

100% Полиестерски флис со анти-пил финиш, 280g Црна , Темно сина , Црвена XS-XXL

282

65% полиестер, 35% памук 210g Црвена, Ројал сина, Небесно сина, Бела, Црна, Темно зелена, Темно сина, Розева Red Royal Sky Blue White Black Bottle Green Navy Pink

XS - XXL XS - XXL XS - XXL XS - XXL XS - XXL XS - XXL XS - XXL XS - XXL

8 ОПЦИИ ЗА БОЈА

Клавитеттни функции и перформанси

PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 282282

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:08


ДАМИ ГОТВАЧ НОСЕТЕ

Мрежа под пазувите

C837 24

TM

TM

Женско палто Rachel за готвачи Џеб на ракав

Специјално дизајнирано за жени, ова палто ја задржува удобноста и функционалнос та, обезбедувајќи одлично вклопување во работните обврски. Палтото има страничните отвори, манжетни и мрежеста ткаенина под пазувите. Стилот нуди преден дел со 4 реда копчиња за закопчување и џеб на ракавот. TM

S899 272

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g MESHAIR MESHAIR Бела XS-XXL Црна XS-XXL TM

Нашиен џеб

Полуеластичен колан

Француски манжетни

C837

Странични отвори за вентилација

женски вклопуваат C071 24

3

Женски панталони Rachel за готвачи

C837

Овие панталони обезбедуваат удобност и се функционален избор за жени. Еластичната половина обезбедува одлично вк лопување и леснотија при движење, едно копче и лента за сигурно прицврстување. Овој современ стил вклучува странични џебови и задни џебови со лепенка. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 190g Црна S-XXL

TM

Врвен квалитет chefswear за женски PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 283283

C071

283

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:08


ДАМИ ТУНИКА

Современ и професионален дизајн Скриено копчање со патент

Action back

LW20 џеб сокриени ножици

3XL XS

LW20 24

2

284

Машка кошула за здравствена заштита исто така достапна

Блуза Classic Овај модел е доработен со модерни карактеристики и многу добро изгледа и стои. Дополнителна удобност обезбедува еластичната трака на грбот. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Црна, Виолетова XS-XXL Темно сина, Бела, Светло сина XS-3XL

C820

243

Добро се вклопуваат во одличен избор на бои

PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 284284

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:08


Брусни за дополнително обликување

Action back

Скриено копчање со патент

LW12 24

2

3XL XS

LW12

Женска туника Premier Овај модерен артикал е достапен во 4 модерни бои. Има еластична врвца на грбот која го олеснува движењето. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Црна, Темно сина, Бела XS-3XL Виолетова S-XXL

џеб сокриени ножици

Јамка за клучеви во џебот

Идеален за активна работа место LW13 24

2

LW13 Action back

Модерна Туника Стилска и шик, оваа женска туника е идеална за активните работни места. Практичните карактеристики вклучуваат скриен џеб за ножици и рамка за клучеви. Полиестер/памучната ткаенина ќе го одржи својот свеж изглед после многу перења. Брусни за дополнително обликување

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Светло сина, Темно сина, Бела Reg S-XXL

Скриено копчање со патент Џеб за пенкало

Квалитетна ткаенина, модерен дизајн PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 285285

285

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:08


ДАМИ ТУНИКА

LW15 24

2

Паспул со контрастна боја

Скриено предно копчање

Туника Wrap Оваа модерна т уника е фантастичен додаток во нашата колекција за женска облека. Погодна за многу професии има големи странични џебови, скриено копчање со дрикери и дезенот е надополнет со контрасен паспул. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Црна, Бела , Црна/ Жад XS-XXL

Странични џебови

Енергична и модерни со широк спектар на модерни бои LW16 24

4

LW16

286

Женска пругаста туника Изработена од високо квалитетна ткаена пругаста ткаенина е модерна и комфорна.Идеална за везење и како дел од униформа. Неутралните бои го прават ова парче облека одличен избор за разновидни професии. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Светло сина, Сива S-XXL

Модели лесни за одржување кои перфектно се вклопуваат

PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 286286

џеб сокриени ножици

Џеб за пенкало

Голем џеб

Фронтално оварање со патент

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:08


ДАМИ ХРАНА ПАЛТО

ДАМИ МАНТИЛ

190

Внатрешен граден џеб

LW56 24

2

LW63

Работнички мантил Princess Line

24

Традиционален модел со дрикери на предниот дел , струкиран крој кој обезбедува удобност во текот на целиот ден. Има два предни џеба и можност за подесување на ракавите со дрикери. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Бела XS-XXL

3

XXL XXS

Женски мантил Standard Модерен и практичен, овај женски мантил има скриено копчање на предницата со дрикери кое овозможува удобност во текот на целиот ден. Се прилагодуна на сите работни услови, вклучувајќи во своите карактеристики и еден џеб на градите, два странични џеба. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Бела XXS-XXL

2205 24

1

3XL XS

Женски мантил за прехранбена индустрија, еден џеб Совршен за прехранбената индустрија, ова палто нуди практична опција за жените. Палтото е опремен со скриени копчиња и внатрешен џеб на градите. Овој 2205 дизајниран подесување во областа на градите за подобро прилагодување. Fortis Plus 190g Бела XS-3XL

Најширока колекција на женска работна облека PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 287287

287

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:08


ДАМИ ПАНТАЛОНИ Полуеластичен колан

Копчање со копци

Полуеластичен колан

Копчање со копци

Вметнат џеб

Два нашиени џебови со патент

Повеќе џебови

11 џебови за голем багаж

Повеќе џебови

Џебови за штитници за колена

S687 24

11

Женски работнички пантолони Action Овие пантолони се со женски крој , но со сите карактеристики на машки работнички пантолони. Сите делови кои се подложени на абење се обложени до дупла ткаенина. Има и отвори за штитници на колената. пантолоните се многу издржливи.

C099 24

5

XS

288

Комфорни и стилски, со еластичен заден појас за екстра слобода во движењето, оваа облека има карактеристики како два странични џепа и комбинација на страничен џеп за мобилен. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Reg: Црна, Темно сина XS-3XL Висок: Црна, Темно сина S-XL

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Reg: Црна XS-3XL , Темно сина XS-XXL Висок: Црна, Темно сина S-XXL

3XL

Женски пантолони Combat

3XL XS

Најдобрите женски кроеви на пазарот

PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 288288

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:08


Копчање со копци

Класични и Привлечни Дизајни

LW30 4

24

LW97

Женски панталони Магда Панталоните Магда се направени специјално за жени и имаат тенка форма. Изработени од мешавина на тежок поли / памук ткаенина, која обезбедува трајни панталони за работното место. Карактеристики вклучуваат метална кука за закопчување, странични џебови, задни џебови со копче и зајакнување на стрес точките.

24

2

пораби пред

Женски Пантолони со Ластик Конструирани со нашата високо издржлива Kingsmill ткаенина, ластикот во задниот дел на појасот дозволува непречено движење преку целиот работен ден. Прешиената фалта им дава паметен, остар, прилагоден изглед на пантолоните. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Црна, Темно сина, Бела

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна , Темно сина XS-3XL

3XL XS

4XL

Black Navy White

Reg XS - 4XL XS - 4XL XS - XXL

Tall S - XL S - XL

XS

Широк ранг на достапни величини. PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 289289

289

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:08


ЖЕНСКИ ОБУВКИ

S1P FW39

EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11

12

Привлечни заштитни патики кои нудат целосна S1P заштита. Имаат EVA/Rubber ѓон кој нуди удoбност и стабилност.

9/43 3/36

Заштитни патики Steelite Ladies S1P HRO

SRC

300°C HRO

Црна/Сина, Црна/Розева Евро 36-43, Велика Британија 3-9, САД 4-10 Шпалт кожа EVA/Гума - F15

S1P FW38

EN ISO 20345:2011

12

SRC

290

Заштитни високи женски кондури Steelite S1P HRO

300°C HRO

Овој модел дозволува да работите с лободно во секакви средини обезбедувајќи застрашувачки комфор. Челична капица и табаница со ѓон отпорен на топлина од 3000C, отпорен на масла кој штити од пролизгување. Црна Евро 36-42, Велика Британија 3-8, САД 4-9 Шпалт кожа EVA/Гума - F15

Врвен комфор за долго носење на облеката

PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 290290

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:09


S1 FW41

Женски заштитни кондури Steelite S1

EN ISO 20345:2011

12

SRC

Нови кондури во рангот на женски заштитни кондури, овие кондури нудат S1 заштита и осигуруваат максимум комфор за носителот, дури и кога се носат во долги временски интервали. Црна Евро 36-42, Велика Британија 3-8, САД 4-9 Шпалт кожа Полиуретан/ Полиуретан- F41

ПОДОБРЕН

S1 FW49

Заштитни ниски кондури Steelite Ladies Court S1

EN ISO 20345:2011

12

SRA

Модерни кондури за жени направени од гранулирана кожа со челична капица издржлива на удари 200 џули. Црна Евро 36-42, Велика Британија 3-8, САД 4-9 Полна кожа Полиуретан - F27

Првокласна грижа за вашите стапала PW17_Ladieswear_MASTER.indd PW17_Ladieswear_TEXT.indd 291291

291

31/07/2017 14:49 12/08/2017 12:09


ОБЛЕКА ЗА ДОЖД ОПСЕГ С ледните колекции на облека за дож д нудат од личен избор на дизајни и бои, погодни за мног у корисници. Најдобар квалитет на материјали и техники на изработка, високата технологија која се корис ти, гарантира заштита за сите временски ус лови. Тес тирани да ги издржат строгите барања на секојдневната облека, секоја облека е дизајнирана и произведена со внимание, за да обезбеди целосна удобнос т и заштита на носителот.

108 стилови • • • •

PWR RAINWEAR™ SEALTEX™ CLASSIC ОБЛЕКА ЗА ЗАШТИТА ОД ДОЖД ОБЛЕКА ЗА ЗАШТИТА ОД ДОЖД СО ПОСТАВА ОБЛЕКА ЗА ЗАШТИТА ОД ДОЖД

• •

• •

ЗА ОБЕЗБЕДУВАЧИ 3-IN-1 ОБЛЕКА ЗА ЗАШТИТА ОД ДОЖД ЕЛЕЦИ СОФТШЕЛ ФЛИС ЗА СТУДЕНО ВРЕМЕ ДОДАТОЦИ ЗА ЗАШТИТА ОД ДОЖД

Конверзија Конвертирање на g/m2 во oz/yd2: x 0.0295

Конвертирање на oz/yd2 во g/m2: x 33.91

1 Yd2

292

PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 292292

1 M2

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:04


5

Водечки рангирања во индустријата за облека за дожд Sealtex опсегот на ткаенини се конструирани со користење на високо технолошки обложени ткаенини, на флексибилен, високо отпорен на кинење, 100% полиестер трико плетка. Заварените шевовите се користат на сите Sealtex облеки за се обезбедат од дожд и ветер, а издржливата, еластична ткаенина, може лесно да се чисти па така Sealtex облеките изгледаат добро и траат подолго. Ова е СТП обложени ткаенина на PU слој на 200g полиестер трико плетка. Sealtex Classic ткаенината е постојано меѓу највисоко отценетите водоотпорни ткаенини во индустријата.

Оваа ткаенина користи високо прозрачен PU слој на 180g полиестер трико плетка, што резултира со исклучително ниво на водоотпорена, ветроотпорена и дишлива заштита.

Конструирани со користење на 310g мешавина од 95% PVC, 5% PU на полиестерско трико плетка. Sealtex Ocean е многу водоотпорен во најпредизвикувачки влажни услови.

TM

RI P STOP

Кога на функционалноста ќе се додаде зголемена видливост и заштита од вода се креира колекцијата Iona™ Lite. Артиклите на оваа колекција се сертифицирани според најстрогите норми за водоодбојност EN343(Class 3) и гарантираат целоста заштита од дожд.

Ripstop ткаенината користи високоиновативен 100% полиестер со PVC премаз. Оваа ткаенина е екстремно цврста и го спречува кинењето и абењето. Нуди и водоотпорна заштита во секое време.

Модерна и иновативна, Technik™ колекцијата е конструирана да дава максимална отпорност на ветер, водоотпорност и прозрачност. Наменета е да се носи при неповолни временски услови, при тоа дава потполна заштита и удобост. Софистицираност на Technik колекцијата обезбедува 100% водоодбојната облека со совршена сила, истовремено задржувајќи извонредна еластичност.

PW

Колекцијата PORTWEST PWR™ е направена од најмодерни водоотпорен и дишечки текстил со високи перформанси. Користејќи иновативна технологија, основната ткаенина е дизајнирана за да обезбеди техничка бариера против елементите. Ова обезбедува максимална водоотпорна, дишечка и заштита од ветер, која далеку ги надминува сегашните највисоки барања.

293

SEALTEX, IONA, TECHNIK и PWR се заштитни знаци на Portwest.

PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 293293

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:04


PW

олекцијата е направена о нај о ерни во оотпорен и и ечки текстил со високи пер ор анси ористеј и иновативна те нологија основната ткаенина е изајнирана за а обезбе и те ничка бариера против еле ентите ва обезбе ва акси ална во оотпорна и ечка и за тита о ветер која алек ги на ин ва сега ните највисоки барања

В О О ОТ П О Р Н А

3x1

П

ЕКСТРЕМНА ОДООТПОРНОСТ

хауба што може да се сокрие Крагња со постава од флис Бленда на предница

О Капуљача која добро се затегнува со врвки

S553

Сокриен џеб за мобилен телефон

12

6

Радијална 3 во 1 јакна EN 343 CLASS 3:3

Идеална модерна јакна за корпоративна употреба. Оваа современа јакна има спортски изглед и е целосно водоотпорна, отпорна на ветер и од материјал кој и овозможува на кожата да дише. Двојната ткаенина на надворешноста има Оксфорд засилени делови за дополнителна издржливост. Патентите отпорни на вода даваат софистициран изглед. Внатрешната руно јакна обезбедува изолација во постудени услови или може да се отстрани и да се носи како самостојно руно. Комбинација на врвен квалитет, стил и функција. 100% Полиестер, кадифен финиш 130g 100% Полиестер, полиуретански премаз 190g Горниот торзо: 100% Полиестерска мрежа, 65gm, Низок торзо и Ракав: 100% полиестер тафта 190T, 60gm Црна S-3XL

S553

Затегач за мажетни со чичак

Можност за апликација

Џебови со патент

Fleece може да се носи како посебна облека 294

PWR - Екстремно дишна облека за дожд

PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 294294

31/07/2017 19:36 12/08/2017 14:04


П

И Ш Н О СТ

1

НА Д ОРЕ НА ТК АЕНИНА ТРАЈНО ТРЕ ТИРАНА НА ОТПОРНОСТ НА ОД А

2

ОДООТПОРЕН И ДИ ИЛИ МЕМБРАНА

3

НАТРЕ НА ТК АЕНИНА ИЛИ ПОСТА А КОЈА О О МО А КО АТА Д А ДИ Е

ЕН СЛОЈ

PW B024

5

349

4

РАБОТЕТЕ НАПОРНО О КОМ ОРТ К

М

Б П

4

Качулка која добро се затегнува со врвки

Бленда на предница

S555 24

4

Сокриен џеб за мобилен телефон

Јакна Outcoach EN 343 CLASS 3:3

Оваа јакна со високи перформанси нуди максимална водоотпорност, отпорност на ветери и овозможува на кожата да дише. Со користење на високо издржлива надворешна ткаенина, и мрежеста поставата оваа јакна гарантира целосна удобност во сите услови. Одличните карактеристики, како што се патенти отпорни на вода, качулка и повеќе џебови кои обезбедуваат врвна функција. Спортскиот стил и ниската конструкција на профилот ја прават оваа јакна избор за секакви услови. 100% Полиестер, полиуретански премаз, 190g 100% Полиестерска мрежа 65g Тело поставата: 100% полиестер мрежа, 65g ракав: 100% полиестер, 190T тафта, 60g Црна S-3XL

PW 10,000mm ИСКЛУЧИТЕЛНИ ВО ООТПОРЕН ПЕРФОРМАНСИ

НОРМАЛНА ВО ООТПОРНОСТ S553 / S555

PW 15,000g/m2 /24hrs ИСКЛУЧИТЕЛНИ ИШНИ ПЕРФОРМАНСИ

Џебови со патент

Можност за апликација

НОРМАЛНА ИШНОСТ Затегач за мажетни со чичак

S553 / S555

Облека за дожд со високи перформанси PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 295295

295

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:04


хауба што може да се сокрие

Отвор за вентилација на грбот

Висока технологија, флексибилни PU ткаенини S450 18

Скриено копчање со патент

Јакна Sealtex Classic EN 343 CLASS 3:1

Паметен крој, одлична водоотпорност и прифатлива цена се карактеристики кои го прават овој артикал одлична вредност за парите. Изработена е од цврста ткаенина со заварени шавови што гарантира заштита и простран крој за удобност на корисникот. На предницата има патент со бленда која штити од лошите временски услови.

2

Sealtex Classic колекција 200g Темно сина, Маслинесто зелена, Црна Жолта

5XL

Reg S - XXL S - 3XL S - 5XL S - 3XL

Black Olive Green Navy Yellow

Достапна во 4 бои. Мажетни со затегач за подесување

296

Најпродавани - Милиони продадени облеки

PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 296296

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:04


Информации за ткаенината

Sealtex® Classic е висока технологија, СТП обложени ткаенина, на флексибилен, високо отпорна 100% полиестер трико плете, 200g. Sealtex™ Класик ткаенина се тестира за да се осигураме дека ги исполнува и ги надминува EN343 водоотпорен стандарди. Независна куќи вршат хидролиза и хидростатички тестирање. Sealtex® Classic постојано постигнува врвни резултати во овие тестови

Бенефиции на облеката:

Оваа ексклузивна палета е загарантирана да се задржи на носителите сува во најнеповолни услови. На заварени шевовите обезбеди дожд и ветер се заклучени и издржливи, еластичен материјал може лесно да се чистат, овозможувајќи Sealtex® облека за да изгледа добро и траат подолго.

Заварени шавови за максимална водоотпорност

Целосно еластичен колан

Ногавици со затегач за подесување

S451 36

Пантолони Sealtex Classic EN 343 CLASS 3:1

Лесни, беспрекороно водоодбојни пантолони со широк крој што можат да се носат преку други пантолони. Имаат еластична трака во половината за олеснато движење, а долниот дел од ногавиците се прилагодува со дрикер. Sealtex Classic колекција 200g Темно сина, Црна, Маслинесто зелена Жолта

5XL

Отпорна на кинење и на габички

Black Olive Green Navy Yellow

Reg S - XXL S - 3XL S - 5XL S - 3XL

Достапна во 4 бои.

Најпродаван - Специјален анти-бактериски финиш PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 297297

297

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:04


хауба што може да се сокрие

Рефлектирачка лента

Мажетни со затегач за подесување Заварени водоотпорни шавови

F450 24

2

S453

Јакна Iona Sealtex Classic EN 343 CLASS 3:1

Јакна која е водонепропусна и со појачана видливост со помош на рефлекс траки. Има големи џебови, преден патент со бленда за заштита од ветар и скриена капуљача. РЕфлекс траката овозможува зголемена видливост на носителот во услови на слаба светлина. Sealtex Classic колекција 200g Темно сина S-XXL

298

Ногавици со затегач за подесување

36

Работнички трегер пантолони Sealtex EN 343 CLASS 3:1

Лесни и практични, Sealtex трегер пантолоните се дизајнирани да се вклопат и да бидат удобни во текот извршувањето на работните задачи.Заварените рабови обезбедуваат заштита од ветер и дожд. Сето тоа обезбедува комплетна заштита против тешките временски услови. Sealtex Classic колекција 200g Темно сина , Маслинесто зелена M-XXL

Супериорен водоотпорен технологија

PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 298298

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:04


HA10

349

хауба што може да се сокрие

Еластичен колан

Мажетни со затегач за подесување

Џеб со страничен отвор

Заварени водоотпорни шавови

Ногавици со затегач за подесување

S452 12

Работнички комбинезон Sealtex EN 343 CLASS 3:1

S452

Комбинезон со потполна водонепропусност кој може да се носи преку друга облека кој ќе ве задржи топли во ладните временски услови. Предниот патент ја олеснува постапката на облекување и соблекување, а блендата на копчање со дрикери не дозволува продирање на водата во внатрешноста. Има внатрешен џеб и капуљача. Sealtex Classic колекција 200200g Темно сина S-3XL Жолта M-3XL

FW95

407

Растреси ткаенини, PU обложени и со заварен спој PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 299299

299

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:04


Информации за ткаенината

Изработена од високо прозрачна,со PU премаз ткаенина, на флексибилен 100% полиестер трико-плетен материјал, 180г.

Бенефиции на облеката:

Sealtex™ AIR колекцијата вклучува исклучителни нивоа на водоотпорност, ветроотпорност и прозрачност. Заварените шавови гарантираат целосна заштита од неповолни временски услови, додека трајната, еластична и лесна ткаенина обезбедува максимална удобност и го олеснува движењето.

S351

Работнички пантолони Sealtex PRO EN 343 CLASS 3:2

WATERPROOF

36

BREATHABLE

WINDPROOF

Скриено копчање со патент

хауба што може да се сокрие

Артикал со исклучителен квалитет, Sealtex Pro панталоните се направени од единствен лесен материјал, кој нуди незаменлива мешавина на прозрачност, водоотпорна и ветроотпорна заштита. Sealtex AIR колекција 180g Темно сина , Маслинесто зелена S-3XL

Целосно еластичен колан

Отвор за вентилација на грбот

Мажетни со затегач за подесување

S350 18

2

Sealtex PRO Јакна EN 343 CLASS 3:2

Паметен стил, исклучителна отпорност на вода и прозрачните својства ја прават оваа облека да има голема вредност на водоотпорна јакна. Тешките ткаенини во комбинација со заварени шавови нудат незаменлива удобност за носителите. Sealtex AIR колекција 180g Темно сина , Маслинесто зелена S-3XL

300

Лесни, дишливи, пофлексибилни

Ногавици со затегач за подесување

Неприкосновен микс од водоотпорна и прозрачна заштита

PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 300300

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:04


Информации за ткаенината

Конструирана со користење на 95%PVC, 5% PU, 310г. Sealtex™ Ocean ткаенината е многу нежна и екстремно флексибила така што вие ќе се чувствувате удобно и покрај тоа што е PVC. Оваа ново развиена ткаенина е тестиран и докажана да биде високо отпорна на вода и има дополнителна плетени поддршка за максимална удобност.

Бенефиции на облеката:

Врвниот квалитет на овие артикли е постигнат покрај со користењето на Sealtex™ Ocean ткаенината туку и со заварување на сите шавови за целосна водонепропусност.

Капуљача која добро се затегнува со врвки

Пластичен патент и целосно копчање со чичак трака

S251 36

Пантолони Sealtex Ocean EN 343 CLASS 3:1

Пантолони со класичен дизајн кои се изработени од високо квалитетната Sealtex Ocean ткаенина нудат заштита во сите временски услови. Имаат целосно еластична половина и можат лесно да се облекуваат преку други пантолони. Имаат високо квалитетни заварени шавови. Sealtex Ocean колекција 310g Темно сина , Жолта S-XXL

Целосно еластичен колан

Заварени водоотпорни шавови

Мажетни со затегач за подесување

S250 18

Јакна Sealtex Ocean EN 343 CLASS 3:1

Јакната Sealtex Ocean нуди незаменлива заштита од сите временски услови и дава чувство на удобност. Цврста е и издржлива, Функционална и преполна со карактеристики, вклучувајќи качулка со врв и прицврстувачи, бура со затворен тешки пластични поштенски сандаци и целосна лента за прицврстување на куката и јамката, високофреквентни заварени рабови, прилагодлива надворешна манжетна и еластична внатрешна манжетна. Sealtex Ocean колекција 310g Темно сина , Жолта S-XXL

Силна заштита, Непобедлива вредност PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 301301

Ногавици со затегач за подесување

301

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:04


КЛАСИЧЕН ОБЛЕКА ЗА ДОЖД хауба што може да се сокрие

Најпродавани во индустријата со гарантирани перформанси S440 24

Класична јакна за на дожд EN 343 CLASS 3:1

Дизајнирана за носење по лоши временски услови, јакната за дожд S440 е практична и цврста. Лесно може да се облече и да се носи по дождливо време. Достапна во широка палета на бои.

2

5XL XS

Olive Green Orange Black Grey Navy Yellow

100% Полиестер, PVC премаз 210g Сива, Маслинесто зелена, Црна, Темно сина Портокалова, Жолта

Reg S - 4XL S - 3XL XS - 4XL S - 3XL XS - 5XL S - 4XL

S438 305

Шавови залепени со лента

Исто така достапни во опција за капут.

302

Отвор за вентилација на грбот

100% полиестер Водоотпорен

PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 302302

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:05


Бенефиции на облеката:

Дизајниран да ве штити во сите временски услови, оваа класична колекција за на дожд е практична и издржлива и најважно е што добивате повеќе вредност за вложените пари

Достапни и практични решенија за дожд Шавови залепени со лента

Целосно еластичен колан

Страничен пристап

Ногавици со затегач за подесување

S441 24

Пантолони за дожд Classic Adult EN 343 CLASS 3:1

Лесни и едноставни, овие пантолони се удобни и штитат од разни временски услови. Широки се и можат да се носат преку други пантолони,а на работ на ногавиците имаат дрикери за прилагодување, за пантолоните добро да одговараат на обувките.

5XL

Olive Green Orange Black Grey Navy Yellow

Reg S - 4XL S - 3XL XS - 4XL S - 3XL XS - 5XL S - 4XL

100% Полиестер, PVC премаз 210g Сива, Маслинесто зелена, Црна, Темно сина Портокалова, Жолта

XS

Силна заштита, Непобедлива вредност PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 303303

303

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:05


КЛАСИЧЕН ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

Моќна заштита од ветер и дожд хауба што може да се сокрие

Целосно еластичен колан

Отвор за вентилација на грбот Страничен пристап

Рефлектирачка лента

Рефлектирачка лента

Шавови залепени со лента

F440 24

2

304

Ногавици со затегач за подесување Шавови залепени со лента

F441

Работничка јакна Classic IONA Rain EN 343 CLASS 3:1

Лесна и практична IONA Classic Rain јакната нуди водоотпорна заштита и зголемена видливост. Составена е од капуљача која се пакова, врвца за прилагодување, големи џебови за складирање и окца за вентилација во пределот на грбот. 100% Полиестер, PVC премаз 210g Темно сина S-3XL

24

Пантолони Classic IONA Rain EN 343 CLASS 3:1

Iona Classic Пантолоните за Дожд нудат дополнителна видливост во темни услови. Карактеристиките вклучуваат еластичен појас, странични пристапи за џебови, и прилагодливи ногавици на дрикери за сигурно прилегање. 100% Полиестер, PVC премаз 210g Темно сина S-3XL

Врвна водоотпорна заштита со подобрена видливост

PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 304304

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:05


Шавови залепени со лента

хауба што може да се сокрие

Junior Облека за дожд

Отвор за вентилација на грбот

JN11 48

Јакна за дожд за деца EN 343 CLASS 3:1

100% Полиестер, 190T, PVC премаз 210g Морнарица 5/6, 9/10

Повеќе џебови

Должина на грб: 120cms S438 24

2

Кабаница за дожд Classic Adult EN 343 CLASS 3:1

Classic кабаницата нуди исклучителна водоотпорна заштита.Нејзината должина дава дополнителна прекриеност на носителот.Се состои од големи џепови, капа која се собира во јаката, окца и заден отвор за вентилација. 100% Полиестер, PVC премаз 210g Темно сина S-4XL Жолта S-3XL

JN12 48

4XL

Пантолони за на дожд за деца EN 343 CLASS 3:1

100% Полиестер, 190T, PVC премаз 210g Темно сина 5/6-13/14

Највисоко отценети перформанси - гарантирано задоволство PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 305305

305

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:05


СУШТИНСКИ ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

Голема вредност за дожд костум L440

Идеален за мало

L440

продаваат заедно L440

Суштински костум за дожд (во два дела) EN 343 CLASS 3:1

24

2

Класичен костум за дожд спакуван во еден сет кој нуди вредност, практичност и издржливост. Лесни две парчиња костим можат да бидат спакувани, лесно се виткаат и чуваат за употреба при влажни временски услови. Достапни во мало пакување. 100% Полиестер, 190T, PVC премаз 190g Темно сина S-3XL

306

Најдобрите дождот Suit вредност

PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 306306

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:05


ОБЛОЖЕНИ ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

ОБЛОЖЕНИ

Врвна заштита за сите временски услови

Чешлан памук со татранска подстава

хауба што може да се сокрие

Џеб за мобилен

S430 12

Јакна Perth Stormbeater

Шавови залепени со лента

EN 343 CLASS 3:1

Класична водоодбојна јакна со високи перформанси и голема издржливост. Доаѓа во комплет со сите карактеристики кои вие ги очекувате од практична и цврста јакна. 100% Полиестер, PVC премаз 210g Труп: 100% Памук Tartan, 130g Ракави: 100% Полиестер, 60g Труп: 100% Полиестерско полнење, 200g Ракави: 100% Полиестерско полнење, 100g Темно сина S-4XL

7

4XL

Технички унапредени Rainwear стилови

Повеќе џебови

Можност за апликација

S553

Вар Зелена

294

T900 Портокалова Ројал сина Црвена Жолта

T900 x20 100

Заменлив Zip Pullers Ком патиби лен со повеќето патенти, заменливите потпирачи за заби се практичен додаток за секоја јакна. Достапно во широк спектар на бои што овозможува лесно интегрирање на корпоративните бои на облека. Термопластична гума, Полипролипен Вар, Портокалова, Црвена , Ројал сина , Жолта Стандардна голема

HV09 200 50

2

LED Zip Pullers ROHS

Разновидни и лесни LED Zip Повлекувачи за подобрување на безбедноста при услови на слаба осветленост. Тие можат да бидат вметнати на вашата јакна, ранец или чевли. Со две поставки, постојано вклучен и блиц, LED Zip Pullers ќе ве забележат. ABS Високовидлива жолта Стандардна голема

Стилски и функционален PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 307307

307

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:05


ОБЛОЖЕНИ ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

ОБЛОЖЕНИ хауба што може да се сокрие

Фантастично задржување на топлина Џеб за мобилен

Црна

Темно сина

Темно зелена

Затегач за мажетни со чичак

Темно сина/Ројал сина Можност за апликација

S523 12

Јакна Oban со флис постава EN 343 CLASS 3:1

Тестирана заедно со нашите конкуренти оваа јана покажа врвна водоотпорна заштита, комфорт, топлина и целосен квалитет. Пристапот за штампа ја прави екстремно популарна за персонализација. Има широк крој, сигурносни џебови, прилагодливи ракави со чичак трака со акцент на деталите.

4

308

100% Полиестер, Pongee плетка, PVC премаз 230g Горен дел: 100% Полиестерски флис, 280g Долен дел и ракави: 100% Полиестер, 60g Долен дел: 100% Полиестерско полнење, 200g Ракави: 100% Полиестерско полнење, 100g Темно сина/Ројал сина, Темно зелена, Темно сина, Црна

Navy/Royal Forest Green Navy Black

Reg S - 3XL S - XL XS - 3XL S - XXL

Исклучителна топлинска изолација

PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 308308

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:06


ОБЛОЖЕНИ

Прифатен низ целиот свет да даде највисоко ниво на заштита S521 12

6

Чешлан памук со татранска подстава

Јакна со постава Dundee EN 343 CLASS 3:1

Потполно обложена, оваа класична водоотпорна јакна овозможува чист луксуз по прифатлива цена.Јакната ја задржува топлината цело време во студени услови, а големите џебови нудат простор за сите работи кои треба да ги носите со себе. 100% Полиестер, Pongee плетка, PVC премаз 230g Торзо: 100% Памук Кариран, 130g Ракави: 100% Полиестер, 60g Торзо: 100% Полиестерско полнење (вата), 200g Ракави: 100% Полиестерско полнење (вата), 100g Темно сина S-3XL

Џебови со утоплување Јамка (држач) за радио

ОБЛОЖЕНИ

S533 18

Јакна Falkirk Bomber EN 343 CLASS 3:1

Голема водоодбојност, оваа јакна нуди солидна бариерна заштита од дожд и ветар. Обложена со 100g штепана вата од струкот до вратот која ја заробува топлината и ве чува топли. 100% Полиестер, Pongee плетка, PVC премаз 230g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 100g Црна , Темно сина S-4XL

4

Можност за апликација

Џебови со патент

Еластични манжетни

4XL

Облека за дожд која ги надминува очекувањата на индустријата PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 309309

309

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:06


ОБЛОЖЕНИ ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

Зимски комбинезон Заштита од екстремно студено време до -40°C S437 12

ОБЛОЖЕНИ

хауба што може да се сокрие

Џеб за мобилен

Бленда на предница

Corporate Traffic Јакна EN 343 CLASS 3:1 EN342: 0.503M² K/W (B), X, 3, 2

Дизајнирана да се носи во сите временски услови, оваа јакна нуди одлична водоотпорна заштита, комфор и топлина за одлична цена.Клучните карактеристики обезбедуваат копчиња за затегнување, сокриена капа, залепена клапна за заштита од ветер и дожд, многубројни џепови за обилно складирање и пристап за штампа за корпоративно брендирање.

Шавови залепени со лента

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Темно сина S-3XL

4

Крагња со постава од флис хауба што може да се сокрие Внатрешни ребрести манжетни Можност за апликација

Повеќе џебови

ОБЛОЖЕНИ

S573 12

EN 343 CLASS 3:1

Овој стил на јакна е комбинација на модерното и класичното.Топлата облога, двата големи џебови со патенти и пристапноста за штампање на вашето лого ја прават да се истакне со врвниот квалитет.

4

Затегач за мажетни со чичак

Јакна со постава Angus

100% Полиестер, кадифен финиш, PVC премаз 230g ракави: 100% Полиестерско, 60g Горниот дел од телото: 100% Полиестерски флис, 280g долниот дел од телото: 100% Полиестерско, 60g ракави: 100% Полиестерско полнење (вата), 100g долниот дел од телото: 100% Полиестерско полнење (вата), 200g Темно сина S-XXL

Можност за апликација

310

Безкомпромисна изолациска заштита

PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 310310

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:06


СО ПОДСТАВА

Модерен стил... Идеални за корпоративно брендирање Крагња со постава од флис

Џебови со патент

S538 18

Затегач за мажетни со чичак

Можност за апликација

Неспоредлив квалитет и вредност

Royal Navy Black

Reg S - 3XL XS - 4XL S - 3XL

Јакна Moray бомбер EN 343 CLASS 3:1

Обложена со нежен флис во комбинација со временски издржлива надворешност и модерен стил ја прават оваа јакна фаворит на сите времиња. Надворешноста е доработена за зголемување на мекоста на допир.

4

4XL XS

100% Полиестерски микрофибер, кадифен финиш, полиуретански премаз 135g Торзо: 100% полиестерски флис, 280g Ракави: 100% полиестер, 60g ракави: 100% Полиестерско полнење (вата), 100g Темно сина XS-4XL Црна , Ројал сина S-3XL

Подставао од флис PW17_Rainwear_1_MASTER.indd PW17_Rainwear_1_TEXT.indd 311311

311

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:06


SECURITY КОЛЕКЦИЈА

ОБЛОЖЕНИ

хауба што може да се сокрие

Еполети

Јамка (држач) за радио

S534 18

Јакна Security EN 343 CLASS 3:1

Оваа јакна е идеална за секој кој бара топлина и водонепропусност на работното место. Специјалните детали како ребреста манжетната и јака и даваат на оваа јакна истакнат класичен изглед.

4

100% Oxford Најлон, полиуретански премаз 130g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 120g Црна S-XXL

Обезбеди мир за умот Повеќе џебови

S535 12

4

ребрести ракави

ОБЛОЖЕНИ

Јакна Пилот Овај класичен модел е совршен за слободно време да се носи со фармерки или работнички пантолони. Обложен е со дебела подстава која ја сочувува топлината, а надворешноста од најлон штити од влажни временски улсови. Има робусен метален патент и џебови со преклоп со копче кои му даваат автентичен изглед.

Џеб на ракав

100% Најлон со полиамиден премаз 115g 100% Најлон 75g 100% Полиестер 245g Црна S-4XL

4XL

Производи погодни за агенции за обезбедување

B310

312

354

C701

FW26

392

ребрести ракави

240

Гарантирано задоволство кај носителот

PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 312312

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:10


3 ВО 1 ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

S570 12

3x1

хауба што може да се сокрие Џеб за мобилен

Јакна Aviemore 3 во 1 машка EN 343 CLASS 3:1

Водоотпорна јакна која е спој на функционалност и добар изглед. Квалитетната доработка и грижата за деталите се очигледни. Има два скриени џеба со патенти и патент на предницата со бленда, како и утоплување од флис кое се вади.

5

Повеќе џебови

100% Полиестер, кадифен финиш, PVC премаз 230g Внатрешна облека: 100% Полиестерски флис 260g 100% Полиестер 60g Црна , Темно сина , Црвена , Жолта S-3XL

Red Black Yellow Navy

Reg S - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL

Fleece може да се носи како посебна облека

Овој стил 3 во 1 нуди целосна заштита од елементи

Затегач за мажетни со чичак Можност за апликација

Модерна и Мултифункционална - Модели за сите сезони PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 313313

313

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:10


3 начини на носење

3x1

Прозрачно класа 3:2 хауба што може да се сокрие

Штитник за брада Повеќе џебови

Можност за апликација

S532 Fleece може да се

12

носи како посебна

Orkney 3 во 1 јакна, материјал што дише EN 343 CLASS 3:2

Стилска, иновативна и повеќенаменска 3-во-1 најпродавана јакна. Водоотпорна и изработена од материјал што дише, дизајниран за работници на отвотено во сите индустрии и заштита од дожд, ветер и студ. Може да се извади флисот со патент и да се носи без него, флисот од 280 гр. е одличен избор сам по себе кога времето е студено, но суво.

облека

7 S532

314

Затегач за мажетни со чичак

100% Најлон Ottoman, прозрачен со полиуретански премаз 170g Рамо / ракав: 100% Најлон Отоман, материјал што дише, PU обложени, 160g Внатрешна облека: 100% Полиестерски флис 280g Горен дел: 100% полиестерска мрежа, 60g Долен дел/Ракави: 100% полиестер, 60g Сива/Црна, Темно сина/Црна S-4XL Црвена/Црна S-3XL

4XL

Technik - Долна облека за дишење

PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 314314

31/07/2017 14:04 21/08/2017 14:10


3x1

Капуљача што се вади

3 начини на носење

Ракави кои се вадат со патент

Луксузни крзно поставата која може да се одвои

1.

Обложена со подстава

2.

Без постава од крзно

3.

Утоплување

Повеќе џебови

Отстранлива подстава

плетени ракави и полите

F465 12

7

Бомбер јакна 3-во-1 EN 343 CLASS 3:1

Повеќекратна и удобна заштита против сите временски услови. Мобилната крзнена постава и јака во комбинација со мобилните ракави со патент докажуваат дека станува збор за супер прилагодливо парче облека. Бројните внатрешни и надворешни џебови со патенти обезбедуваат одлична лична заштита. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Внатрешна облека: 100% Полиестерско вештачко крзно 365g Труп/Ракави: 100% Полиестер, 60g Ракави: 100% полиетерско полнење, 120g Црна, Темно сина S-3XL

Врвна комфорна поставена со крзно 3-во-1 јакна PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 315315

315

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:10


3x1

хауба што може да се сокрие

Џеб за мобилен

Капуљача која се приспособува со помош на врвца

Бенефиции на облеката:

Палетата од порцелан на јакни од Technik нудат максимални водоотпорни, ветроупорни и дишевни перформанси. Класичниот стил во комбинација со современ пристап и пристап за печатење ги прави овие јакни совршен избор за корпоративно или забавно носење. Обетките со руно и одделни облеки обезбедуваат дека носителот е пријатен и топол во услови на ладно време.

3 начини на носење S507

Затегач за мажетни со чичак Можност за апликација Двоен патент

S507 12

6

Fleece може да се носи како посебна облека 316

Арго 3 во 1 јакна EN 343 CLASS 3:3

Комбинирање на функционални детали со модерен дизајн, оваа 3 во 1 јакна обезбедува одлична водоотпорна и заштита од ветер. Изработена од материјал кои и дава на кожата да дише. Прилагодлива на сите времиња, јакната Арго вклучува посебна внатрешна руно постава за употреба кога е ладно и суво време. Јакната има кчулка која може да се отстрани, дел вметнување легитимација, 7 големи џеба вклучувајќи џебови со пантент и на надворешна јакна и внатрешниот дел. 100% Полиестер, полиуретански премаз 135g Труп: 100% полиестер мрежа, долниот дел и ракави: 100% полиестер тафта 190T Црна , Темно сина S-3XL

Екстремно пропустлива на воздух Класа 3:3

PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 316316

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:10


СО ПОДСТАВА Бленда на предница хауба што може да се сокрие

Затегач за мажетни со чичак

Подставао од флис S505 12

4

Limax јакна со изолација EN 343 CLASS 3:2

100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 230g Труп: 100% полиестер руно, 260g Ракави: 100% полиестер тафта 190T Ракав: 100% полиестер полнење, 120g Црна , Темно сина S-3XL

S505

Трајни Ripstop ткаенини

Бленда на предница

хауба што може да се сокрие

Капуљача која се приспособува со помош на врвца

СО ПОДСТАВА

Современа вклопуваат, Технички ткаенини S503 18

4

Бомбер јакна изолирана EN 343 CLASS 3:3

100% полиестер Pongee PU обложен 100g Тело: 100% полиестер руно, 260g Ракави: 100% полиестер тафта 190T Ракав: 100% полиестер полнење, 120g Црна , Темно сина XS-3XL

S503 Затегач за мажетни со чичак

Можност за апликација

PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 317317

Постава од флис

317

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:10


R СО ПОДСТАВА

S536 24

хауба што може да се сокрие

Пантолони Ayr Breathable EN 343 CLASS 3:2

Лесни пантолони кои овозможуваат заштита во сите временски услови. Имаат потполно еластична половина ,поради која добро одговараат кога се носат преку други пантолони. Имаа странични џебови и можност за подесување на ногавиците со помош на дрикери. Шавовите се заварени.

Капуљача која се приспособува со помош на врвца

100% Полиестерски микрофибер, кадифен финиш, прозрачен, полиуретански премаз 140g Темно сина S-3XL

Целосно еластичен колан Страничен пристап

Затегач за мажетни со чичак

S530

Џебови со патент Можност за апликација

S530 12

4

Јакна Arbroath Breathable со флис подстава EN 343 CLASS 3:2

Извонредна јакна наменета за секој вид работна или слободна активност. Материјалот е микрофибер со брушена доработка со утоплување од 280г флис кој ја задржува топлината и дава чувство на удобост на корисникот.Има дупла бленда за заштита од ветар, капуљача со врвца и долни џебови со патенти. 100% Полиестерски микрофибер, кадифен финиш, прозрачен, полиуретански премаз 140g Труп: 100% Полиестер флис, 280g Ракави: 100% Полиестер, 60g ракави: 100% Полиестерско полнење (вата), 100g Црна S-XXL Темно сина XS-5XL

5XL XS

S536

318

Ногавици со затегач за подесување

Прозрачна ткаенина со високи перформанси

PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 318318

31/07/2017 14:07 21/08/2017 14:10


ОБЛОЖЕНИ

RI R I PSTOP PS TO P

хауба што може да се сокрие

Крагња со постава од флис

Информации за ткаенината

Рефлекс цевка

Џеб за мобилен

Конс труирана со корис тење на високо квалитетна 100% полиестер со PVC премаз Ripstop ткаенина, 250г. Артиклите се обложени со 100% полиестер полнење за екстра топлина и комфорт.

Бенефиции на облеката:

Диз ајнирана д а ги из држ и и најтешките услови за работа ,а притоа да го даде потребниот комфор и удобноста на тие што ја носат.Ова се дел од карактеристиките на RipStop колекцијата за на дожд. Издражливата конструкција на матерјалот гарантира висока отпорност на кинење како и извонредна водоотпорна заштита.

S562 12

8

Јакна RS Parka EN 343 CLASS 3:1

Кога би се споредила со конкурентните јакни, S562 има подобар крој, функција и вредност за нејзината цена.Цврстиот надворешен с лој има залепени водоотпорни рабови, обезбедувајќи извонредна водоотпорна заштита. Полнељето од 170г. ја заробува топлината без да ја прави јакната гломазна.Има рефлекс паспул во рабовите на ракавите и градите и многубројни џебови кои ги исполниваат сите потреби за складирање. 100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 250g 100% Полиестер 55g 100% Полиестер 170g Темно сина , Темно сина/Ројал сина S-XXL Црна/Сива XS-3XL

Трајни Ripstop ткаенини

Затегач за мажетни со чичак

Повеќе џебови

Најдобро отценет модел за вклопување и функционалност PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 319319

319

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:11


ОБЛОЖЕНИ

RI P R I PSTO PSTOP

Крагња со постава од флис

хауба што може да се сокрие

Идеално за тешки работни околини

Џеб за мобилен

S561

Рефлекс цевка

Повеќе џебови

Затегач за мажетни со чичак

S561 12

8

320

Работничка бомбер јакна RS

EN 343 CLASS 3:1

Цврст современ дизајн, одлична издржливост и водоотпорност се карактеристиките кои ја направија оваа јакна идеална за работа на отворено. Бомбер јакната е добро поставена, но изненадувачки лесна, овозможувајќи да се задржи топлина. Закопчување со патент кој е заштитен со цврста бленда и јака обложена со флис за дополнитена топлина.

100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 250g 100% Полиестер 55g 100% Полиестер 170g Црна/Сива, Темно сина , Темно сина/Ројал сина S-XXL

Изработено за извонредна издржливост

PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 320320

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:11


ОБЛОЖЕНИ

RIP S TO P

Капуљача што се вади

Крагња со постава од флис Рефлекс цевка

Одлична отпорност на абење и водонепропусност S563 12

10

Јакна RS Multi-Pocket Parka EN 343 CLASS 3:1

Оваа јакна е многу цврста и издржлива. Изработена е од полиестерска ткаенина во кобинација со Ripstop која ја прави екстремно цврста на кинење или оштетување. Обложена со вата и флис на јаката ја прави сигурна дека ќе ја задржи топлината. Има многу џебови за скалдирање. 100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 250g 100% Полиестер 55g 100% Полиестер 170g Темно сина S-XXL

Крагња со постава од флис

Затегач за мажетни со чичак

Рефлекс цевка

ОБЛОЖЕНИ

Трајни Ripstop ткаенини S560 24

9

Двобоен елек RS Цврст современ дизајн, одлична издржливост и водоотпорност се карактеристиките кои го прават овој елек идеален за работа на отворено. Закопчување со патент кој е заштитен со цврста бленда и јака обложена со флис за дополнитена топлина. Додатоците вклучуваат поклопецот на патентот и руно јака и заштита кај брадата за дополнителна удобност. 100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 250g 100% Полиестер 55g 100% Полиестер 170g Црна/Сива, Темно сина/Ројал сина S-XXL

Полуеластичен колан

Испробан и тестиран во најтешки услови PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 321321

321

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:11


Отстранлив мек луксузен руно

3x1 хауба што може да се сокрие

Информации за ткаенината

Изработена од 300 Denier 100% полиестер, ова е многу издржлива ткаенина за тешки работни услови. 300D ткаенината има врвна отпорност на абење и кинење. Полиуретанскиот премаз (PU) од внатрешната страна ја прави ткаенината прозрачна и водоодбојна. Ткаенината е лесна за одржување.

Рефлектирачка лента

Јамка (држач) за радио

Бенефиции на облеката:

Кога на функционалноста ќе се додаде зголемена видливост и заштита од вода се креира колекцијата Iona™ Lite. Артиклите на оваа колекција се сертифицирани според најстрогите норми за водоодбојност EN343(Class 3) и гарантираат целоста заштита од дожд.

3 начини на носење S431

TM

Можност за апликација

S431 12

Fleece може да се носи како посебна облека

322

Iona 3 in 1 Traffic Јакна EN 343 CLASS 3:1

За 3во1 функционалност и разновидност Iona 3 in 1 јакната комбинира 300D надворешен слој за комплетна водоотпорност и мобилно утоплување од поларен флис за оптимална топлина. Дополнителните карактеристики вклучуваат рефлективна лента за зголемена видливост, мнозинство на џепови за обилно складирање,сокриена капа за лесно складирање и пристап за штампа за корпоративно брендирање.

6

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Внатрешна облека : 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 260g 100% Полиестер 60g Темно сина S-3XL

IONA - Дополнителни Видливост

PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 322322

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:11


3x1

Капуљача што се вади

Ракави кои се вадат со патент

3 начини на носење

Преден D - прстен Џеб за мобилен

1.

Обложена со подстава

2.

Без постава од крзно

Повеќе џебови

TM

S435 12

Шавови залепени со лента

плетени ракави и полите

Iona 3 in 1 Bomber Јакна EN 343 CLASS 3:1

Разновидна и комфорна заштита против сите временски услови. Мобилната крзнена постава и јака во комбинација со мобилните ракави, докажуваат дека станува збор за супер адаптибилно парче облека. Бројните внатрешни и надворешни џепово со патенти овозможуваат одлична лична сигурност, додека дополнителната рефлективна лента обезбедува зголемена видливост во услови на слаба светлина.

7

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g торзо/ракави: 100% Полиестерско, 60g 100% Полиестерско вештачко крзно 365g ракави: 100% Полиестерско полнење, 120g Црна , Темно сина S-4XL

4XL

3.

Утоплување

Врвна комфорна поставена со крзно 3-во-1 јакна PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 323323

323

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:11


ОБЛОЖЕНИ

Идеална зимска јакна со сертификат за EN342 хауба што може да се сокрие

Крагња со постава од флис

Јамка (држач) за радио

Рефлектирачка лента

TM

S434 12

7

324

Мажетни со затегач за подесување

Јакна Iona Lite Bomber EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.503M². K/W (B), X, 3, 2

Извонредна водоодбојна јакна со својство на висока видливост. Јаката е обложена со флис за зголемена топлотна заштита. Има џеб за идентификациона картичка, скриена капуљача, лепени шавови и можност за штампа.

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Црна , Ројал сина S-3XL Темно сина XS-3XL

Одличнa топлина во сооднос тежина

PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 324324

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:11


Крагња со постава од флис

ОБЛОЖЕНИ хауба што може да се сокрие

Јамка (држач) за радио

Гарантирана заштита во екстремно ладни услови

Мажетни со затегач за подесување

TM

S433 12

Iona лајт јакна

EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.503M². K/W (B), X, 3, 2 Iona Lite јакната дава дополнителна видливост во услови на магла. Има два големи џеба, олеснат пристап за мобилен телефон во надворешен џеб, врвца на капуљачата.

5

Black Royal Navy

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Црна, Ројал сина, Темно сина

Reg XS - 3XL S - 3XL XS - 4XL

4XL XS

Фантастично задржување на топлина PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 325325

325

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:12


Повеќефункционална облека за дожд со високи прерформанси Широк крој за повеќе слоеви облека

Повеќе џебови

Приспособливи врвци

S483 24

6

Iona Lite трегер панталони EN 343 CLASS 3:1

Iona трегер панталоните се дизајнирани да се прилагодат комотно над работната облека и да обезбедат целосна водоотпорна заштита во разновидни временски услови. Карактеристиките вклучуваат ленти за подесување и рабови за сигурно прилегање, многубројни џепови за обилно складирање и рефлективна трака за зголемена видливост. Рефлектирачка 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Темно сина S-XXL

Целосно еластичен колан

лента

Страничен пристап

S484 24

Корпоративни водоотпорни панталони EN 343 CLASS 3:1

Практични надпанталони кои можат лесно да бидат облечени кога бараат временските услови. Карактеристиките вклучуваат ластик на половината за комфор и лесни движења, странични отвори з а ле сно о блек у в ањ е, подесувчки копчиња за сигурно прилегање и залепени рабови за целосна заштита од дожд и ветер. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Темно сина S-XXL

S484

326

Ногавици со затегач за подесување

S483

Ногавици со затегач за подесување

Сите модели имаат прилагодливи манжетни

PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 326326

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:12


ОБЛОЖЕНИ

Целосно еластичен колан

Исклучителна топлинска изолација S482 18

Пантолони Iona Lite со подстава EN 343 CLASS 3:1 EN342: 0.503M2. K/W(B), X, 3, 1

Паметен дизајн за да се задржи видливоста на носителите, ќе ве држи безбедни и суви во сите временски услови. Артикалот S482 е исклучително практичен и водоотпорен. Рефлективните ленти нудат заштита во услови на слаба видливост, додека oбложувањето ја задржува топлината и комфорот.

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Темно сина S-XXL

Зголемена видливост и дополнителна топлина Целосно еластичен колан

Џеб со страничен отвор

Ногавици со затегач за подесување

S482

TM

S481 24

Iona работнички пантолони лајт EN 343 CLASS 3:1

Со широк крој и одличен дизајн Iona лајт пантолоните се наменети да се носат врз други работнички пантолони кои треба да се заштитат при дожд. Рефлексивните ленти ја зголемуваат видливоста на носителите, а пристапните странични џебови значат дека сеуште можете да посегнете по предмети во џебовите под панталоните. Залепените шавови гарантираат заштита од дожд и ветер. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Темно сина XS-3XL

S481

Ногавици со затегач за подесување

Моќна заштита од ветер и дожд PW17_Rainwear_2_MASTER.indd PW17_Rainwear_2_TEXT.indd 327327

327

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:12


Крагња со постава од флис Штитник за брада Џеб за мобилен

Информации за ткаенината

Изработен од 94% полиестер, 6% спандекс, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис за дополнителна топлина и удобност.

TK50 24

Јакна со мека внатрешност(3L) Ова модерна и иновативна јакна е отпорна на ветер, водоотпорна и има внатрешност што се спојува со луксузен микро полар флис. Softshell материјалот е растеглив што овозможува слобода во движењето.

6

5XL

94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g - Вкупна тежина: 310g Темно сива S-XXL Темно сина XS-4XL Црна XS-5XL

XS

Затегач за мажетни со чичак

Контрастна леплива лента

Повеќе џебови Водоотпорени патенти

KS40 24 Џеб на ракав

5

Softshell Јакна Zinc (3L) Оваа Zinc Softshell јакна е идеална кога има потреба од работничката облека која не е тешка и гломазна за полесно извршување на работата.Јакната е дизајнирана со сите карактеристики на рангот. Има лесен пристап за дискретно брендирање со логото на фирмата на клучни позиции. 94% полиестер, 6% Еластан, со 100% полиестерски микрополарен флис со нежна површина 320g Црна S-3XL

Portwest Texo 3L Softshell исто така достапен

Џебови со патент

328

Патент со скиени забци

Гумена манжетна за околу рака со велкро прицврстување

TX45

214

Напредна Triple Dry мембрана технологија (3L)

PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 328328

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:07


ВОДООТПОРНО Внатрешната мембрана формира бариера за заштита од дождовни капки и спречува пренетрација на вода.

ПРОЗРАЧНО Развиена со е научна постапка со цел да ја одвлече влагата од телото и да и дозволи да излезе надвор низ надворешниот слој на ткаенината за да се задржи удобноста на корисникот.

НЕ ПРОПУШТА ВЕТЕР Целосно ветроотпорно: го штити телото од ветер

Крагња со постава од флис

Штитник за брада

Повеќе џебови

Во комбинација на контрастни бои

Рефлектирачка лента

Водоотпорени патенти

TK52 24

5

Гумена манжетна за околу рака со велкро прицврстување

Водоотпорени патенти

TK54

Јакна Duo Softshel (3L) Модерна и динамична softshell јакна во две бои. Детали без шавови како би се намалила гломазноста. Овој нов доработен дизајн со гумици за подесување на ракавите, ласерски сечен џеб на градите и продолжен грб е многу популарен. 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g-Вкупна тежина: 310g Црна S-XXL

TM

24

6

Затегач за мажетни со чичак

IONA Јакна софтшел (3L) Оваа премиум софтшел јакна нуди неограничена мобилност, подобрена видливост и исклучителна топлотна изолација. Цврсто ткаената и мазна надворешна доработка обезбедуваат водоотпорност, отпорност на ветер и и можност кожата да дише, за совршена цврстината и удобност. 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g - Вкупна тежина:310g Црна , Темно сина S-3XL

Зголемена видливост на носителот.

Екстремно прозрачна мембрана PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 329329

329

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:08


се одвојува капакот на моторот

Изработено од тројна мембрана TK53 18

5

Јакна Softshell со качулка (3L) Јакна со качулка и многу корисни детали вклучувајќи внатрешен џеб, посебно кроени лактови, гумени траки за подесување на ракавите. М о д е р е н д из ај н , д и ск р е т н и детали и контрасни бои кои така искомбинирани ја прават оваа јакна особено интересна во својот опсег. 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g Вкупна тежина: 310g Црна, Темно сина S-3XL Гумена манжетна за околу рака со велкро прицврстување

Претходно оформен дел за лакт Џебови со патент

TK40 24

5

Јакна Oregon со мека внатрешност (2L) Модерениот изглед и ткаенина се главни карактеристики за овој модел со мека школка. Јакната има два стрнични џеба, џеб на градите за мобилен телефон со патент и прилагодливи ракави на долниот дел заради подобро прилагодување. 94% полиестер, 6% Еластан, со 100% полиестерски микрополарен флис со нежна површина Вкупна тежина: 320g Црна S-4XL Темно сина S-3XL

4XL Softshell јакна за женските се достапни

TK41

330

281

Растеглива ткаенина овозможува непречено движење

PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 330330

04/08/2017 13:40 12/08/2017 10:03

Мо


ermal Insulation Информации за ткаенината

ЛЕСНА ТОПЛИНСКА ИЗОЛАЦИЈА

Изграден со користење на шупливи влакна технологија, Insulatex™ обезбедува посветла и потопла топлинска постава. Единствената технологија на ткаенина се заклучува во топлината на телото за да создаде топлинска бариера со материјалот со високи перформанси кој нуди чувствувате супериорна удобност без додавање волумен.

ОДЛИЧНО ЗАДРЖУВАЊЕ НА ТОПЛИНА

 INSULATEX

TM

Thermal Insulation

HOLLOW ВЛАКНА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ТЕЛEСНАТА ТЕМПЕРАТУРА

INSULATEX е заштитен знак на Portwest.

ОБЛОЖЕНИ

Лесна S544 18

3

Aspen Гилет Овој ултра лесен Insulatex ватиран Gilet е совршен за слоевитоста и одлична алтернатива на јакна. Нуди супериорни термички и отпорни на вода својства, Aspen Gilet обезбедува оптимална топлина и удобност на носителите. 100% Најлон 40g 100% Најлон 55g Insulatex подстава 300g Црна , Темно сина S-3XL

Дизајниран за удобност

а лакт џеб со патент Патент со скиени забци

ОБЛОЖЕНИ

Можност за апликација

Приспособување со помош на врвца

Исклучителна топлинска изолација S543 18

3

Aspen јакна Се одликува со лесна топлинска изолација, јакната Елбрус нуди мек, отпорно на вода решение за носителите. Уникатната технологија на ткаенината ја зачувува топлината на телото и создадава топлинска бариера за оптимална удобност на носителите. 100% Најлон 40g 100% Најлон 55g Insulatex подстава 300g Црна , Темно сина S-3XL

Лесна

Еластични манжетни

PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 331331

S543

331 Можност за апликација

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:08


РУНО ОБЛОЖЕНА ЈАКНА

Премиум Колекција на Флисеви

Луксузен флис за дополнителна топлина

F285 18

3

СО ПОДСТАВА Внатрешен граден џеб

Ветроотпорен Флис EN 14058 КЛАСА 1

Гарантирано ќе ве стопли и заштити при ладно и ветровито време, флис со класичен некомплициран дизајн и anti-pill доработка.Поставен е со ветроотпорна микрофибер постава која штити без чувство на гломазност при носењето.Овој флис има еден внатрешен и два странични џеба со скриен патент. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 280g 100% Полиестер 84g Црна , Темно сина S-XXL Еластични манжетни

Џебови со патент

Луксузен ветроотпорен флис СО ПОДСТАВА

F500 12

3

Флис Yukon Ватиран EN 14058 КЛАСА 1

F500 гарантира дека ќе ве стопли кога времето е ладно и ветровито. Обложен е со вата од 100гр, за дополнителна топлина и доработен е за дополнителна мекост. Има еден внатрешен порабен џеб и два странични џеба кои се копчаат со скриен патент, како и пристап за штампа. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 280g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 100g Темно сина S-XXL , Црна S-XL

Можност за апликација

332

Еластични манжетни Џебови со патент

Најтоплата јакна од флис

PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 332332

04/08/2017 13:40 12/08/2017 10:01


Премиум Колекција на Флисеви

СО ПОДСТАВА

Portwest моделит од оваа колекција се изработени од анти-пил поларен флис. Нудат комфор и топлина за корисникот. Во зависност од грамажата се нуди голем избор на облека која ги задоволува вашите потреби, од избирање на дополнителен слој на флисот до целосна надворешна заштита. Во комбинација на контрастни бои

Heavy Duty 600D контрасни панели S665 18

4

North Sea мек блузон EN 14058 CLASS 2

Еден од најиздржливите од целата колекција меки блузони. S665 е погоден дури и за најсложените работнички средини. Појачувањата на ракавите и рамената му даваат модерен изглед и подолг животен век. Исто така има џеб за мобилен телефон и еластични врвки за подобро прилагодување. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 400g 100% Полиестер Oxford 600D 210g 100% Полиестер 55g Темно сина S-3XL

Џебови со патент

Еластични манжетни

Џебови со патент

Џеб за мобилен

Слоевит мрежа за удобност

F330 18

3

BuildTex повеќеслоен мек блузон (3L) Мек, дишен и комплетно водоотпорен, F330 ги надминува сите конкуренти при тестирање. Повеќеслојниот флис ткаенина зборува сама за себе во услови за квалитет, функција и перформанси. Карактеристиките вкучуваат врвка за прилагодување во долниот дел на поработ, и еластични манжетни на ракавите. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 330g Прозрачен, водоотпорен ламинат Темно сина XS-4XL , Црна S-4XL

4XL XS

Еластични манжетни

Уникатен прозрачен ламиниран флис PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 333333

333

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:08


FLEECE ЈАКНА

410g

300g

Мека луксузен куп за максимална удобност и топлина

Тежок двостран флис

Мек микрофлис на внатрешната крагња Нископрофилни шавови

Граден џеб

Џебови со патент

KS41 12

3 Еластични манжетни

Јамки за палците како не би се кревале ракавите нагоре

Шерпа руно блузон Шерпа мекиот руно блузон има луксузна надворешна обработка за да дава есктра топлина. Внатрешната поставата не дозволува ветрот да навлезе во внатрешноста и овозможува лесно навлекување над и под облеката. 100% Полиестер, Sherpa Pile 300g 100% Полиестер 60g Светло сива S-XXL

F401 18

3

334

Еластична врвца на манжетните

Флис City Модерен дизајн во две бои. Флис од потешка грамажа наменет е за работа или за слободно време. Има два долни џеба со метални патенти и еден на градите кои овозможуваат да се сместат многу работи. Патентите се во сребрена боја. 100% двостран полиестерски флис, анти-пил финиш 410g Сива, Црвена S-XXL , Црна , Темно сина XS-3XL

Еластични манжетни кои спречуваат провев и обезбедуваат комфор

Строго тестирани и отпорни на пилинг и стеснување

PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 334334

04/08/2017 13:40 12/08/2017 10:02


280g

Еластични манжетни Џебови со патент

Приспособување со помош на врвца

F205 18

280g

Флис јакна Aran EN 14058 КЛАСА 1

Овај флис од средна граматура може да се носи како дел од некоја униформа или во слободно време кога е потребна дополнителна топлина. Аnti-pill доработката на флисот ја спречува појавата на топчина на истиот и го одржува неговиот здрав изглед подолго време.

2

4XL XS

100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 280g Зелена, Црвена S-3XL , Темно сина XS-4XL , Црна XS-3XL

Непобедлива вредност и удобност F280 18

4

Интерактивен Флис EN 14058 КЛАСА 1

Нашиот интерактивен флис ќе го обезбеди оној екстра слој на топлина кога е потребен. Внимателниот дизајн и стилскиот изглед значи дека флисот може да биде носен самостојно или може да се користи како утоплување. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 280g Црна S-XXL Џебови со патент

Флис со средна тежина - Идеални за наслојување PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 335335

335

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:08


FLEECE ЈАКНА

400g

Најпродаван

6 БОИ

F400 18

2

Флис Argyll Heavy EN 14058 CLASS 2

Флисот Argyll е се поомилен од сезона во сезона поради неговиот класичен некомплициран дизајн и квалитетната anti-pill доработка. Со тежина од 400гр е удобен и гарантира задржување на топлината. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 400g Црна, сива, Црвена, Темно зелена, Темно сина, Ројал сина

7XL XXS

Многу бои, сега достапен во XS, погоден за мала фигура

Slate Grey Black Red Bottle Green Navy Royal

Reg XS - 3XL XS - 5XL XS - XXL S - XXL XXS - 7XL XS - XXL

Руно за женските се достапни

F282

336

Џебови со патент

Еластични манжетни 282

Мека луксузен куп за максимална удобност и топлина

PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 336336

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:09


400g

СО ПОДСТАВА

TM

F433 Рефлектирачка лента

12

4

Iona™ Lite Флис EN 14058 CLASS 2

Овој мек флис е дизајниран да нуди максимална заштита и перформанси како и да обезбеди дополнителна видливост. Цврст и екстремно топол, anti-pill финишот значи дека е комплетно долготраен. Меш поставата дозволува добра вентилација и го зголемува комфорот на носителот. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 400g Торзо: 100% Полиестерска мрежа,110g Ракави: 100% Полиестер, 60g Темно сина XS-3XL

Поставена со мрежа за комфор

Џебови со патент Еластични манжетни

Зголемена видливост на носителот.

1/4 должина патент во предниот

Microfleece Информации за ткаенината:

Microfleece е лесен микрофибер ткаенина. Тоа е комбинација на високи перформанси и одлични вредности задржување на топлината со целосна флексибилност и удобност.

160g

F180 24

Блузон Staffa микроруно Овој стилски, ултра лесен и мек блузон кој не се гужва е совршен кога се носи самостојно или како дел од системот на слоеви. Удобен и наменет за дополнување на активен животен стил. 100% Полиестерски микрофлис 160g Црна , Темно сина S-3XL

Лесна

F180

Исклучителен избор на модели од флис PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 337337

337

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:09


УТОПЛУВАЊЕ

ОБЛОЖЕНИ Чешлан памук со татранска подстава Јамка (држач) за радио

S414 18

Џебови со утоплување

Елек Shetland Овај артикал ги нуди сите карактеристики на класичен елек со екстра џепови.Има џеб за мобилен телефон и внатрешен џеб со патент. 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Памук, Кариран 130g 100% Полиестер 200g Темно сина, Црна, Темно зелена

8

Reg S - 3XL XS - 5XL S - 4XL

Bottle Green Navy Black

5XL XS

TM

ОБЛОЖЕНИ

Јамка (држач) за радио

Џеб за с Џеб за смартфон

Џеб за пенкало

Рефлектирачка лента

Преден D - прстен

Џебови со утоплување

F414 18

338

8

Елек Iona IONA елекот обезбедува зголемена видливост на носителот.Мулти функционалните џепови обезбедуваат многу простор за складирање, а додатокот на ватирано утоплување го чува носителот топол. 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 200g Темно сина S-XXL

PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 338338

Џебови со патент

TK51 24

Softshell елек (3L) Како лесна алтернатива на јакна , овај елек е идеален за повеќе работни средини 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g Вкупна тежина:310g Црна S-XXL

6

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:09


ОБЛОЖЕНИ

Еластични на рака

Чешлан памук со татранска подстава

Безвременски артикал

S410 18

5

Елек Аран Обезбедува заштита и функционалност потребни за работа на отворено во услови со ниски температури и ветровито време. Елекот Аран има 200г тешко полнење и еластични отвори околу ракавите кои ја задржуваат топлината. Руската јака му дава модерен изглед. 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Памук, Кариран 130g 100% Полиестер 200g Црна , Темно сина S-3XL

Џебови со утоплување

Ја задржува својата боја по повеќе перења ОБЛОЖЕНИ Џеб за смартфон

Водонепропустлива ткаенина

S415 18

6

Елек Classic Елекот Classic нуди дополнителна топлина и заштита по влажното време. Класичен модел со два предни нашиени џебови и надворешен џеб за мобилен телефон. Погоден за работа на отворено. 100% Полиестер, PVC премаз 160g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 200g Црна XS-3XL, Темно сина XS-4XL

Џебови со утоплување

Приспособување со помош на врвца

4XL XS

Зголемена комоција за релаксирано прилегање за време на носењето PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 339339

339

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:09


УТОПЛУВАЊЕ

ОБЛОЖЕНИ

R

Централно предно отварање целосно поместена

S413 18

2

Елек Кинрос Нашиот S413 нуди класичен, некомплициран дизајн и извонредна вредност за парите што го прави овој елек еден од нашите најдобро п р о д а в а н и . Н е - гл о м а з н а т а и з р а б о т к а овозможува носење дополнителни слоеви каде што е потребно и двата странични џебови се идеални за носење на мали алати или лични предмети. 100% Најлон 60g 100% Најлон 60g 100% Полиестер 100g Црна , Темно сина XS-3XL 2 џебови

Совршено за сите временски услови ОБЛОЖЕНИ

2 градни џепови

Мека доработка

Џебови со патент

Целосно еластичен колан

Приспособување со помош на врвца

S412 18

3

340

S540

Елек Glasgow 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 150g Црна S-3XL, Темно сина XS-4XL

4XL

18

XS

6

Елек Seattle 100% Полиестер, кадифен финиш, акрилен премаз 100g 100% Полиестер 65g 100% Полиестер 350g Црна M-XL

Најдоброотценета изолациска заштита

PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 340340

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:09


RI R I PSTOP PS TO P

ОБЛОЖЕНИ Крагња со постава од флис

Рефлекс цевка

S560 24

9

Двобоен елек RS Цврст современ дизајн, одлична издржливост и водоотпорност се карактеристиките кои го прават овој елек идеален за работа на отворено. Закопчување со патент кој е заштитен со цврста бленда и јака обложена со флис за дополнитена топлина. Додатоците вклучуваат поклопецот на патентот и руно јака и заштита кај брадата за дополнителна удобност. 100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 250g 100% Полиестер 55g 100% Полиестер 170g Црна/Сива, Темно сина/ Ројал сина S-XXL

Полуеластичен колан

2 начини да се носат

2x1

СО ПОДСТАВА

Постава од флис

Облека со две лица

Showerproof

S418 24

5

Елек со две лица RS 100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 260g 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 260g Црна S-XXL , Темно сина XS-3XL Сива S-3XL Џебови со патент

Супер прилегање-Супер квалитет-Одлична вредност PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 341341

341

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:09


Бенефиции на облеката:

Информации за ткаенината

ОСНОВЕН СЛОЈ

Конструирана од 93% Wicking Полиестер и 7% Спандекс, оваа ткаенина е обложена со траен Анти-Бактериски Silver Ion третман да се бори со мирис и да ја зголеми долговечноста.

Уникатната технологија која ја затвора топлината на телото за да креира термална бариера, која потоа е регулирана низ активност. Ткаенината дозволува подобрени перформанси на носителот со зголемено истиснување на влагата надвор од кожата. Ова дозволува носителот да остане топол и сув во ладно и свеж во топло.

Ќе Ве Чува Топли и Суви Обезбедувајќи Изолација и Истиснување на Влагата

B153

Кутија за производот Шиено со конец со контрастна боја

B153

B153 90

Антибактериска блуза Base Pro Base Pro блузата вклучува третман-сребрени јони кој се бори против мирис и ја зголемува долговечноста. Облеката е припиена за телото и дава оптимални својства при активности и е соодветна за повеќе сезонско користење. 3% Wicking Полиестер и 7% Еластан, Silver Ion третман 165g Црна , Темно сива S-XXL

Соодветни за Повеќе Сезонско Користење B151 90

Антибактериски хеланки Base Pro Овие хеланки нудат подобрена термална заштита, ја истиснуваат влагата надвор од телото и миризбата, чувајќи го носителот свеж, сув и комфорен под напрегнати услови. 3% Wicking Полиестер и 7% Еластан, Silver Ion третман 165g Црна , Темно сива S-XXL

342

B151 B151

Sliver Ion Третирани да се Борат против Мирис и да ја Зголемат Долговечноста

PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 342342

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:09

B


Ткаенина високоотпорна на тргање Ш КО Л

BASE LAYER

К А ТК

АЕНИ

НИ

Преставуваме нов ранг на wicking термален основен слој на производи! Оваа облека е произведена од 100% wicking полиестер кој ја влече влагата надвор од телото зачувувајќи го носителот свеж, сув и комфорен во напорни услови. Оваа облека е соодветна за секаков степен на активност и можат да бидат носени како додатен термален слој за работна облека во ладни услови или како техничка спортска облека за додатен комфор и подобрени перформанси

КОЖА

1

2

B133

1 B133 90

B130

Термална подкошула Заоблената јака,low profile конструкцијата на рабовите и манжетните на ракавите овозможуваат одлично прилегање.

3

4XL XS

100% Wicking Polyester 140g Црна S-XXL , Темно сива XS-4XL

2 B130 90

Термална маица со кратки ракави Мека и нежна маица си кратки ракави специјално дизајнирана(flat lock) да ја задржува топлината и да оформува лесен изолационен слој на телото.Овој тенок материјал е дишлив, овозможувајќи му на носителот комфор во текот на носењето.

Кутија за производот

100% Wicking Polyester 140g Црна , Темно сива S-XXL

3 B131 90

Термални хеланки Овие нежни хеланки нудат подобрена термичка заштита и исклучителен комфор за време на носењето. Манжетните и комфорниот еластичен појас дозволуваат да бидат носени под друга облека. 100% Wicking Polyester 140g Црна XS-XXL, Темно сива S-4XL

4XL

B131

Рановидни основни слоеви облека PW17_Rainwear_3_MASTER.indd PW17_Rainwear_3_TEXT.indd 343343

343

31/07/2017 16:09 17/08/2017 14:10


ЗАШТИТА НА МОТОР

B120 48

Маица Thermal со кратки ракави Маицата е направена да обезбедува оптимална топлина на горниот дел од телото во сите годишни времиња. Материјалот од кој е направена дозволува кожата да дише дури и кога е премногу топло. Округлиот израз кај вратот ја прави идеална за носење под облека.

B120

50% полиестер, 50% памук 200g Темно сина , Бела XS-3XL, Црна , Сива, Небесно сина S-3XL

B121

B121 48

Пантолони Thermal

Артикалот B121 обезбедува топлина на долниот дел од телото. Мека мешавина од полиестер и памук која ја задржува топлината.Имаат манжетни на ногавиците и еластична трака на појасот кои обезбедуваат подобро прилагодување на телото и чувство на удобност. 50% полиестер, 50% памук 200g Темно сина XS-5XL , Црна , Сива, Небесно сина, Бела S-3XL

344

B123

5XL XS

B123 48

Термална T-Shirt Маица со Долг Ракав

Маица со долги ракави која нуди оптимална топлина во секое време.Конструкцијата на материјалот дозволува кожата да дише во топли услови.Заоблениот вратен израз ја прави идеална за носење како подоблека. 50% полиестер, 50% памук 200g Темно сина XS-5XL , Црна , Сива, Небесно сина, Бела S-3XL

5XL XS

Оптимална Топлина и Комфор - Идеални за наслојување

PW17_Rainwear_4_MASTER.indd PW17_Rainwear_4_TEXT.indd 344344

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:06


Зимски комбинезон Заштита од екстремно студено време до -40°C Јамка (држач) за радио

хауба што може да се сокрие

Скриено копчање со патент

Преден D - прстен

Комбинација на функционалност,перформанси и удобност

Информации за ткаенината Изработена од 300 Denier 100% полиестер, ова е многу издржлива ткаенина за тешки работни услови. 300D ткаенината има врвна отпорност на абење и кинење. Полиуретанскиот премаз (PU) од внатрешната страна ја прави ткаенината прозрачна и водоодбојна. Ткаенината е лесна за одржување.

S585 12

Рефлектирачка лента

5

Зимски комбинезон

EN 343 CLASS 3:1 EN 342 0.503M². K/W (B), X, 3, 2 Целосна водонепропуснот и извонредната трајност се клучните карактеристики на овој зимски ватиран комбинезон. Современиот дизајн е надополнет со висок квалитет на изработката и големо внимание на деталите во текот на истата. Клучните карактеристики вк лучуваат: рефлектирачки ленти за дополнителна видливост, појачување на колената, повеќе џебови за складирање и др. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Сива/Црна, Темно сина/ Црна, Црвена/Црна S-XXL

Ногавици со патент

Гарантирана заштита во екстремно ладни услови PW17_Rainwear_4_MASTER.indd PW17_Rainwear_4_TEXT.indd 345345

345

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:07


Зимски комбинезон Заштита од екстремно студено време до -40°C

хауба што може да се сокрие Крагња со постава од флис

Информации за ткаенината

Јамка (држач) за радио

Конс труиран од 10 0% Прозрачен Полиестер, Oxford ткаење, со финиш отпорен на Дамки, 150g. Ткаенината е со подстава од 100% Полиестер со термален внатрешен слој, 300g за дополнителна топлина и комфор.

Рефлектирачка лента

Држач за картичка за идентификација

Бенефиции на облеката:

За најдобра заштита во најнепријатните услови , незаменлива е инзвондредната колекција на ColdStore облека. Нашите дизајнери соработуваа со групи на лица кои вршат тестирања на услови при ниски температури , со цел да се креира една единствена колекција која пред се обезбедува топлина, практична е и удобна при носење.Нас ни се најважни резултатите и својствата, исто така и артикалот кој одржува топлина без гломазност и тежина при носење.

CS12 4

Комбинезон за ладилници, ниски температури EN342: 0.534M2. K/W(B), X, 1, X

6

Цврст, целосен комбинезон со јакна за ултимативна заштита од студ, оваа облека е топла и нерестриктивна. Рефлективната трака се користи околу градите, грбот и нозете за зголемена видливост на носителот. Големите џепови на половината се перфектни за складирање и пристап додека се носат ракавици. На ногавиците има зајакнување за комфор. Патенти во должина до коленици, закопчување на чичак, трака за лесно облекување. За сигурност и персонализација има граден џеп со прозирен ID отвор, како и еластичен грб за екстра комфор. 100% Прозрачен полиестер, Oxford ткаење финиш за отпорност на дамки 150g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 300g Темно сина S-3XL

346

Манжетна од плетиво

-40ºC Ногавици со патент

Заштита во екстремно студени средини

PW17_Rainwear_4_MASTER.indd PW17_Rainwear_4_TEXT.indd 346346

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:07


Цела ColdStore колекција е сертифицирана според EN 342 стандардите за ColdStore облека и према тоа имаат CE ознака. Облеката осбезбедува заштита до температура од (2˚C to -5˚C) , ладни комори (-25˚C) и комори за длабоко смрзнување (-40˚C).

-40ºC

хауба што може да се сокрие

Крагња со постава од флис

Приспособливи врвци

Држач за картичка за идентификација

Јамка (држач) за радио Еластичен колан

Манжетна од плетиво Џебови за штитници за колена

Рефлектирачка лента

Ногавици со патент

CS10 6

5

Јакна за ладилници, ниски температури EN 342 0.534M². K/W (B), X, 1, X

Ова CS10 јакна со 3/4 должина е наменета за многу ниски температури, односно ладилници, фрижидери. Има поголема должина, до под бутовите за беспрекорна заштита. Силниот и двоен патент обезбедува максимална флексибилност, а особено долгите плетени манжетни со отвори за палците осигуруваат топлинска заштита. Јакната има рефлективна трака на градите и на грбот за дополнителна видливост. На градите има џеб со капаче и мал прозирен џеб за картичка за идентификација. 100% Прозрачен полиестер, Oxford ткаење финиш за отпорност на дамки 150g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 300g Темно сина S-3XL

CS11 6

2

Пантолони за ладилници, ниски температури EN 342 0.534M2.K/W(B), X, 1, X

Овие експертски дизајнирани пантолони за ладилници, фрижидери доаѓаат со висока предница и заден дел за да обезбедат дополнителна топлина околу телото. Големите токи со широки еластични трегери се прилагодливи по висина за да обезбедат комфорно прилегање на носителот. 5cm рефлективна трака околу нозете ја зголемува видливост и безедноста на носителот. Појачувањата на колена се зацврстени за зголемена трајност. Големите џепови дозволуваат пристап без вадење на ракавиците. 100% Прозрачен полиестер, Oxford ткаење финиш за отпорност на дамки 150g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 300g Темно сина S-3XL

ColdStore Комфор на -40 Степени PW17_Rainwear_4_MASTER.indd PW17_Rainwear_4_TEXT.indd 347347

347

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:07


КОЛЕКЦИЈА АЛАТКИ INSULATEX е заштитен знак на Portwest.

 INSULATEX

TM

Thermal Insulation

144 12

9

Плетени ракавици Insulatex со подстава 100% Акрил, плетка Insulatex подстава 40g Црна , Темно сина Стандардна голема

120 10

348

Флис Ракавица со Insulatex Подстава 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 316g Insulatex подстава 40g Црна , Темно сина Стандардна голема

PW17_Rainwear_4_MASTER.indd PW17_Rainwear_4_TEXT.indd 348348

подстава

100% Памук Црна , Темно сина Стандардна голема

GL14 240 12

9

HA13 96 12

Fingerless Knit Insulatex Ракавица 100% Акрил, плетка Insulatex подстава 40g Црна , Темно сина Стандардна голема

GL16 336 12

10

Зимска капа Trapper

100% Полиестер 90g Вештачко крзно 100% акрил 400гр 100% Полиестер 100g Црна Стандардна голема

Плетени ракавици Touchscreen Овие ракавици нудат совршен опип и умешност во работата. Составени се од црно акрилно плетиво кое е доста цврсто и издржливо и сиво акрилно плетиво со метални елементи кое овозможува прецизност во извршувањето на работите со уредите кои се со touchscreen. 100% Акрил, плетка, Црна S/M-XXL/3XL Темно сина S/M-L/XL

Нерамни подлошки на длаката и показалецот

Нерамни подлошки на длаката и показалецот

GL12

Крзнена

Зимска подстава за кацига

Изграден со користење на шупливи влакна технологија, Insulatex™ обезбедува посветла и потопла топлинска постава. Единствената технологија на ткаенина се заклучува во топлината на телото за да создаде топлинска бариера со материјалот со високи перформанси кој нуди чувствувате супериорна удобност без додавање волумен.

GL13

50

PA58

GL10 120 10

Водоотпорна Ski Ракавица 100% Полиамид 142g 100% Полиестерски микрофлис 120g 100% Полиестер 80g Црна , Темно сина Стандардна голема

Нерамни подлошки на длаката и показалецот

GL11 144 12

Флис Ракавица 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 316g Црна , Темно сина Стандардна голема

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:07


на

ава

B024 B013 144 12

B010 96 12

65% полиестер, 35% памук 190g Црна , Темно сина Прилагодлива големина

HA10

100% Акрил, плетка Insulatex подстава 40g Сива, Сива/Црна Стандардна голема

Insulatex подстава 40g Црна , Сива, Темно сина , Маслинесто зелена Стандардна голема Портокалова, Жолта Стандардна голема

Шест Панелна Бејзбол Капа

7

Плетена капа со риги, со постава

Изолирана плетена капа со Insulatex 100% Акрил, плетка подстава

9

144 12

CS21 240 20

Штитник за врат

100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 280g Црна , Темно сина Стандардна голема Портокалова, Жолта Стандардна голема

Флис капа со Insulatex подстава

100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 280g Insulatex подстава 40g Црна , Темно зелена, Темно сина Стандардна голема Портокалова, Жолта Стандардна голема

96 12

CS20

Флис Balaclava

100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 190g Црна , Темно сина Стандардна голема Портокалова, Жолта Стандардна голема

240 20

реверзибилна шапка

B023 144 12

9

Плетена капа со Insulatex постава и рефлекс трака 100% Акрил, плетка Insulatex подстава 40g Црна , Темно сина Стандардна голема Портокалова, Жолта Стандардна голема

PW17_Rainwear_4_MASTER.indd PW17_Rainwear_4_TEXT.indd 349349

HA14 144 12

Hi-Vis капа со 2 лица 100% Полиестерски флис 230g 100% Полиестерски флис 230g Портокалова/Црна, Жолта/Црна Стандардна голема

B029 144 12

Beanie капа со LED светло и USB полнење 100% акрилик, плете Црна , Темно сина , Портокалова, Жолта Стандардна голема

349

31/07/2017 13:40 12/08/2017 14:07


СЕКОЈДНЕВНА ОБЛЕКА

Информации за ткаенината Овој премиум опсег на корпоративни повреди се гради со луксузна комбинација од полиестер и памук. Полиестерот обезбедува извонредна издржливост, додека содржината на памукот му дава на облеката мека рачка и гарантира дека тие се мијат брилијантно. Резултатот е стилови кои се совршени за работното место.

Бенефиции на облеката:

8

Дизајн кој овозможува леснотија во движењето. Не ја губат бојата. Конзистентноста на боите низ сите стилови. Твин игли шиење во текот.

ОПЦИИ ЗА БОЈА

кап мото внатр

Двоен прештеп

B300 24

5XL XS

350

Блузон Roma Комфорен блузон кој е идеален за работа преку викенд како работна облека или дел од некоја униформа. Ракавите се така дизајнирани да овозможуваат голема слобода во движење.Достапен е во неколку бои. 65% полиестер, 35% памук 300g Темно сина, Црна, Темно зелена , Темно сина, Светло сива, Бордо, Црвена , Ројал сина

Royal Dark Navy Bottle Green Navy Black Maroon Red Heather Grey

Reg S - 3XL S - 3XL S - 3XL XS - 5XL XS - 4XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL

B309 24

Блуза Sorrento со висока јака и патент Овој класичен дизајн со висок врат, јака и четвртина патент е удобен се вклопуваат уредно кога е слоевит. 65% полиестер, 35% памук 300g Црна , Темно сина S-3XL

Боите се совпаѓаат со нашите Kingsmill и Fortis колекции на работна облека

PW17_Leisurewear_MASTER.indd PW17_Leisurewear_TEXT.indd 350350

04/08/2017 14:58 12/08/2017 10:00


Лесно се одржува за да може лесно да се носи B302 30

2

LINED КАЧУЛКА

Блуза Roma со капуљача Оваа стилска и практична блуза со капуљача има мека брусена внатрешна постава за екстра комфор.Присутноста на полиестер во составот обезбедува одлична издржливост.Дизајнирана е со голем “кенгур”џеп и капа со сопствена постава. 65% полиестер, 35% памук 300g Темно сина, Ројал сина, Црна S - 3XL

Супериорна ткаенина од чешлан памук

капакот на моторот со мека внатрешниот слој

KS31 30

2

Sherpa подстава

Фронтално оварање со патент

KS32

Блузон Nickel Модерен додаток на колекцијата блузони, кој има патент на целата предница кој овозможува лесно соблекување и облекување, што е многу битно во работата. Изработен од нашата ексклузивна ткаенина Cotton Plus, овај блузон има модерен крој и многу технички детали , како и дискретен логотип. 50% полиестер, 50% памук 350g Црна, Темно сина S-XXL

Шерпа поставата за фантастичен топлина задржување

12

4

Блузон Pewter

Идеален за работа на отворено кога температурите се пониски. Има одлични функции и стил.Внатрешниот дел е поставен со Sherpa подстава која ја задржува топлината околу торзото, додека ракавите се поставени со потенка постава која дава поголема слобода за движење на рацете при работа.Има големи џебови кои овозможуваат да се чуваат повеќе работи на корисникот и внатрешен џеб со патент за повредни работи, при тоа има и џеб за пенкало и мобилен телефон. 65% полиестер, 35% памук 280g Подстава на ракави: 100% полиестер 60g Подстава на тело: 100% полиестер Sherpa Pile, 300g Полнење на ракави: 100% полиестерска вата, 40g Црна, Светло сива S-3XL

Живи, модерни бои кои одлично се перат PW17_Leisurewear_MASTER.indd PW17_Leisurewear_TEXT.indd 351351

351

31/07/2017 14:58 12/08/2017 12:06


13

Отпорни и издржливи поло маици

ОПЦИИ ЗА БОЈА

352

Black

Reg XS - 5XL

Navy

XS - 5XL

Royal Dark Navy Bottle Green Yellow Red Heather Grey Maroon Kelly Green Sky Blue White Purple

XS - 5XL XS - 4XL S - 3XL S - 3XL XS - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL

B210 48

5XL XS

Naples поло маица Оваа солидна поло маица е изработена користејќи пике poly/cotton плетенина која е мека на допир и комфорна за носење. Карактеристиките вклучуваат ребрасто плетени јака и манжетни, три копчиња на предница кои одговааат на плетенината. Идеални за короративно носење и персонализација. 65% полиестер, 35% памук 210g Црна , Темно сина , Ројал сина, Темно сина, Црвена, Темно зелена , Светло сива, Светло зелена, Бордо, Виолетова, Небесно сина, Бела , Жолта

Воопшто не ја губи бојата, Изгледа добро подолго време

PW17_Leisurewear_MASTER.indd PW17_Leisurewear_TEXT.indd 352352

31/07/2017 14:58 12/08/2017 12:06


8 ОПЦИИ ЗА БОЈА

B185 48

Поло маица Terni Оваа лесна полиестер ткаенина која и овозможува на кожата да дише и лесна за одржување, му овоможува на носителот удобност и сувост во сите услови. 100% Полиестер 140g Црна , Темно сина S-3XL

B209 48

Женска поло маица Оваа класична женска поло маица е одличен додаток во понудата на облека за слободно време. Струкирана е и подогна за штампа, вез и секаков вид персонализирање. 65% полиестер, 35% памук 210g Црна , Темно зелена , Темно сина , Розева , Црвена , Ројал сина , Небесно сина, Бела

Reg Black

XS - XXL

Bottle Green

XS - XXL

Navy

XS - XXL

Pink

XS - XXL

Red

XS - XXL

Royal

XS - XXL

White

XS - XXL

Sky Blue

XS - XXL

B212 48

Поло маица со долг ракав 65% полиестер, 35% памук 210g Црна , Темно сина XS-3XL

Стилски Полос со Најдобро задоволување PW17_Leisurewear_MASTER.indd PW17_Leisurewear_TEXT.indd 353353

353

31/07/2017 14:58 12/08/2017 12:06


8 ОПЦИИ ЗА БОЈА

B175 48

Маица Monza Ја одржува телесната температура ладна, сува и овозможува удобност, изработена од полиестер кој овозможува кожата да дише и лесно се суши во текот на сите активности. 100% Полиестер 140g Црна , Темно сина S-3XL

B195 72 12 Само бела

Маица Turin Premium T-Shirt Совршена е како работна или корпоративна облека. Достапна е во разни бои, одлично изгледа кога се носи самостално или под облека. Направена од врвен 100% памук, обезбедува беспрекорно чувство на удобност. 100% Памук 195g Бела, Црна , Светло сива, Темно сина , Црвена , Ројал сина , Небесно сина, Жолта

Reg Black

S - 3XL

Heather Grey

S - 3XL

Royal

S - 3XL

White*

XS - 3XL

Yellow

S - 3XL

Navy

S - 3XL

Sky Blue

S - 3XL

Red

S - 3XL

B310 24

1

Nato Џемпер 100% Акрил, 7 игли 580g 65% полиестер, 35% памук 245g Црна , Темно сина S-3XL

*Исто така достапен во лесна верзија од 140g, Б140 Венецијанска маичка.

354

Разноврсната селекција од ткаенини овоможува максимален избор

PW17_Leisurewear_MASTER.indd PW17_Leisurewear_TEXT.indd 354354

31/07/2017 14:58 12/08/2017 12:07


Лесно нега, Кошули кои многу лесно се пеглаат

S107 S108 24

Кошула Oxford, со долги ракави Кошула Oxford , кратки ракави 70% памук, 30% полиестер 120g S107: Небесно сина 15”-19” S108: Небесно сина 14”-20”

1

S117 S118 24

1

Easycare Oxford кошула, долги ракави Easycare Oxford кошула, кратки ракави 70% памук, 30% полиестер 130g S117: Небесно сина S-3XL S118: Небесно сина S-3XL

S107

S103 S104 24

Кошула Classic, со долги ракави Кошула Classic , кратки ракави 65% полиестер, 35% памук 100g S103: Бела 14”-19” S104: Бела 14”-20”

1

S101 S102 24

Кошула Pilot , со кратки ракави Кошула Pilot долги ракави 65% полиестер, 35% памук 100g S101: Бела 14”-20” S102 Бела 14.5”-19”

S232

1

Класично вклопување, модерна изработка PW17_Leisurewear_MASTER.indd PW17_Leisurewear_TEXT.indd 355355

239

355

31/07/2017 14:58 12/08/2017 12:07


ОБУВКИ Por t wes t нуди широк опсег на обувки со водечки индус триски с тилови, изработени за перформанс и ергономски дизајнирани за максима лна удобнос т, заштита и сиг урнос т. Силна и флексибилна конс трукција со иновативен дизајнот, обезбедуваат долготрајнос т, извонредна удобнос т и претс тавува обувка која ќе го из држи тес тот на времето.

116 стилови

356

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 356356

• • • • • • • • • • • • •

PORTWEST® PRO STEELITE™ ВОДА STEELITE™ ULTRA STEELITE™ MICROFIBRE STEELITE™ ESD STEELITE™ LADIES STEELITE™ WORK COMPOSITELITE™ ВОДА COMPOSITELITE™ ULTRA COMPOSITELITE™ ESD COMPOSITELITE™ WORK PORTWEST OCCUPATIONAL ДОДАТОЦИ ЗА ОБУВКИ

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:05


Целосно обувен опсег Погледнете го опсегот на нашите женски обувки на страница 290 PORTWEST

Compositelite

TM

Воведена е нова палета на заштитни Portwest ® обувки кои се изработени од фини материјали и делови за одлична заштита,карактеристики,удобност и стабилност.Обувките се наменети за работници во индустријата за масло и гас,конструкциите и др.

Compositelite Compositelite Compositelite ULTRA AQUA WORK Compositelite Compositelite Compositelite ESD LADIES MICROFIBRE PORTWEST

TM

PORTWEST

PORTWEST TM

PORTWEST

Колекција со врвен квалитет која е произведена со кортистење на најдобрите ткаенини и компоненти. Steelite има заштитна капица и меѓуѓон

TM

PORTWEST TM

TM

TM PORTWEST

TM

Колекција со врвен квалитет, лесна, флексибилна и без метални делови. Portwest Compositelite обувките нудат заштита со композитни капици и табаници без метални делови.

Професионални обувки Мала тежина и издржливи стилови за целодневен комфор. Идеален за лесна работа и забава.

STEELITE и COMPOSITELITE се заштитни знаци на Portwest.

Симболи SRC

Челична заштита за прсти 200J

Slip resistant outsole

Антистатички обувки

Композитна заштита за прсти до 200 J

Површински слој за заштита од масла

100% неметали

Непрободлива челична заштита за табани

Дупло вбризган ѓон

Ладна изолација

Непрободлива композитна заштита за табани

еден густина единствена единица

ESD

Водоотпорна мембрана

Широк крој

Хемиски отпорни - 2

Водоотпорно

Метатарзална заштита

Чиста кожа

Водонепропустлив горен дел

топлинска изолација

Регија за седење која абсорбира удар

SD

300°C HRO

Heat resistant outsole

USA Симболи

Неметална заштита за прсти Impact (I), compression (C

Непрободлива неметална заштита за табани (PR)

Анатомски обувки (SD)

Челична заштита за прсти Impact (I), compression (C

Ѓон отпорен на прободување (PR)

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 357357

357

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:05


Иновативни, квалитетни матерјали и совршена изработка ја дефинираат Portwest колекцијата обувки. ЗАШТИТНИТЕ ОБУВКИ ГИ ИСПОЛНУВААТ СЛЕДНИТЕ СТАНАРДИ:

AS/NZS 2210.3: 2009

EN ISO 20345:2011

Овој меѓународен стандард ги специфицира основните и дополнителните (опционални) барања за безбедност на обувките кои ќе се користат за општи намени. Тоа вклучува, механички ризици, отпорност на лизгање, термички опасности, ергономско однесување. Средниот слој заштитува од нозете што ги прободуваат предметите под нозете. Footwear which conforms to the standard AS/NZS 2210.3:2009 has been tested for additional thread strength.

СИСТЕМОТ ЗА КЛАСИФИКАЦИЈА КОРИСТЕН ЗА ДА ОДРЕДИ ЗАШТИТАТА КОЈА ЈА ДАВААТ ОБУВКИТЕ Е НАВЕДЕНА ПОДОЛУ: Категорија

SB SBP S1 S1P

Дополнителни барања Присуството на заштитни капици обезбедува заштита на прстите на нозете од повреди предизвикани од паѓање на предмети. Нивото на заштита е 200 џули. Превенцијата од повреди и згмечување доколку прстите се заробени под тежок предмет. Нивото на заштита е 15kN.

Табела на дополнителни барања за посебни примени со соодветни симболи за обележување. Работите кои се потребни

Симболи Отпорност на продупчување

и SB стандард плус пенетрација отпор. Како SB стандард плус затворена регија на седење, анти-статички својства, отпорност на мазут и енеретска апсорпција на регијата за седење. Како S1 стандард плус отпорност од пенетрација.

S2

Како S1 стандард плус водонепропустливост и отпорност на абсорција на вода.

S3

Како S2 стандард плус висок ѓон и отпорност на пенетрација.

S4

Заштитни капици за прсти 200 џули. Сите гумени или полимерни обувки со антистатички карактеристики. Затворена регија на седење, анти-статички својства, отпорност на мазут и енеретска апсорпција на регијата за седење.

S5

Како S4 стандард плус висок ѓон и отпорност на пенетрација.

Електрични карактеристики: Антистатични обувки Отпорност на непријателски средини: Студената изолација на единствен комплекс елосни об вки

Апсорпција на енергија на лежишната регија Водоотпорни Метатарзална заштита

орна Пропустливост и абсорција на вода

Отпорност на жежок контатк он

Отпорност на нафтени горива

P A CI E WR M WRU HRO FO

358

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 358358

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:05


EN ISO 20347:2012

EN 61340-4-3:2002 Електростатика - Стандардни методи за испитување за специфични примени - обувки

Овој дел на EN 61340 опишува тест метод за одредување на електричниот отпор на обувки кои се користат во контрола на електростатскиот потенцијал на луѓето. Овој стандард е погоден за употреба од страна на производителот на обувки, како и на крајниот корисник.

Интернационален стандард кој ги специфицира основните и дополнителните барања кои треба да ги исполнуваат професионалните обувки кои не се изложени на никакви механички ризици(удар или компресија) Категорија

OB 01 02 03 04 05

Електростатско кондуктивни обувки Обувки тестирани со методот опишан во овој стандард со електричниа отпорност <1 Ω x 105 Електростатско дисипативни обувки Обувки тестирани со методот опишан во овој стандард со електричниа отпорност > 1 Ω x 105 и < 1 Ω x 108. Под / Обувка систем - ESD Стандард EN 61340 Стандард за професионални и заштитни чевли - EN ISO 20344 - EN ISO 20347 Степенот на генерирарн полнеж е под дирекно влијание на влажноста во воздухот.

КОНДУКТИВНО C

РАСПРОСТРАНУВАЧКИ ESD (Метална плочка) EN 613404-3 < 108 Ohm

103

104

105

106

107

Во согласност со основните барања утврдени со стандардот EN ISO 20347:2012 Затворена седишна региja, антистатички својства, енергетика апсорпција на седишната региja КАКО О1 плус: пенетрација и апсорпција на вода Како О2 плус: отпорност на пенетрација, појачан ѓон Затворена седишна региja, антистатички својства, енергетика апсорпција на седишната региja Како О4 плус: отпорност на пенетрација, појачан ѓон

ИЗОЛАТОРСКИ

EN ISO 13287:2012

Препорачани спектар на отпор EN 61340-5-1

102

Дополнителни барања

Овој Европски Стандард специфицира метода од тест за отпорност против лизгање на конвенционална ѓон заштита, безбедни и професионални обувки. Не се применува на обувки со специјална намена кои содржат шилци,метални делови или слично. 108

109

1010

1011 1012

< 35 MOhm 3.5 x 107 Ohm

Примерокот на обувка кој се тестира се става на површина, подлозен на дадена нормална сила и придвижен хоризонтално во однос на површината. Фрикциската сила се мери и динамичкиот коефициент на фрикција се пресметува. Ако ѓонот ги поминува тестот за керамички плочки(SRA) и тестот за челичен под (SRB) се означува со SRC.

ESD Rg ESD/Лице Под/ Обувка систем

Коефициент на триење (EN 13287) КОНДУКТИВНО

АНТИСТАТИЧКО

ИЗОЛАТОРСКИ

Код за означување

Тест површина

SRA

EN 13832-2:2006 Обувки за хемиска заштита

Обувки за хемиска заштита - Дел 2: Барања за обувки отпорни на хемикалии при лабораториски услови

Лизгање на петицата нанапред

Рамно лизгање нанапред

Керамички плочки со SLS*

≥ 0.28

≥ 0.32

SRB

Челичен под со глицерол

≥ 0.13

≥ 0.18

SRC

Керамички плочки со SLS* и челчен под со глицерол

≥ 0.28 ≥ 0.13

≥ 0.32 ≥ 0.18

* Вода со 5% натриум лаурил суфлат (SLS)

Отпорност на деградација: Примероците се ставаат во контакт со хемикалијата за 23 часа.

Оваа обувка се спротивставува на деградацијата на наведените хемикалии (најмалку 2 од листата подолу). B - ацетон D - дихлорометан F - толуен G - диетиламин H - тетрахидрофуран I - етил ацетат J - n - хептан K - 30% натриум хидроксид L - 95% сулфурна киселина M - 65% азотна киселина N - 99% оцетна киселина O - 25% раствор на амонијак P - 30% раствор на водород пероксид Q - изопропанол R - 13% натриум хипохлорит

ASTM F2413-11 Standard specification for performance requirements for protective (safety) toe cap footwear.

The specification contains performance requirements for footwear to protect workers feet from the following hazards by providing; I

Impact resistance (I) for the toe area of footwear.

C

Отпор на компресија (C) за областа на прстите на обувките.

Mt Metatarsal impact protection (Mt) that reduces the chance of injury to the metatarsal bones at the top of the foot. Cd EH Електрична заштита од опасност (EH), за заштита на носителите кога се во случаен контакт со електрични жици. SD Static dissipative properties (SD) to reduce hazards due to excessively low footwear electrical resistance that may exist where SD footwear is required. PR Непрободливи (PR) уреди за обувку

359

- сила на токеп (200J или 100J)

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 359359

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:05


Безбедност на обувки за класификација на обувки

EN ISO 20345:201 Го користи следниов класификационен систем за да го идентификува нивото на заштита обезбедена од заштитните обувки

SB FC03 386

FW26 392

FW28 392

SBP FW16

388

FC04

386

FW35

389

FW30 381

FW31 381

FW82 383

FW17 388

Заштитете ги вашите стапала во сите услови

S1P FC10

NEW

405

FC14

404

FC52

371

FC53

371

FC65

372

NEW

FC67

372

FT25

375

FT15

375

FT63

377

FT64

377

FW02

380

FW06

396

FW08

399

FW09

399

FW10

398

FW12

395

FW13

395

FW14

398

FW25

400

FW33

378

FW34

379

FW36

374

FW37

374

FW38

290

FW39

290

FW46

385

FW47

385

FW51

400

FW60

380

FW61

380

FW63

378

FW64

378

FW85

391

FW86

391

FW87

391

S4 FW84

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 360360

408

FW94

407

Уботребени се најдобрите компоненти и матерјали 29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:06


NEW

SI FC02

FW01 377

387

FW15 400

FC21

405

FW21 399

FC41

404

FW41 291

FC63

373

373

FC64 373

FW48 383/ 387

FW49 291

FC66

FW42 376

FT50

375

S2 FC01

387

FC11

405

FW80

382

FW81

382

384

FW83

384

FW88

S3 FC12

397

FC44

404

FC54

366

FC55

NEW

370

FC60

370

FC61

NEW

FD01

NEW

363

365

FD10

364

FD11

365

FW05

397

FW07

390

NEW

394

FT13

394

FW03

402

FW04

403

FW11

402

FW22

390

FW23

401

FW24

401

FW29

396

FW59 376

FW65 393

FW66 368

FW32

381

FW43

403

FW69 376

NEW

FD85 367

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 361361

NEW

FD09

FT12

S5

NEW

369

363

364

FW57 368

FC57

FD02

FD15

FW44 403

366

FD95 406

FW45 408

FW71 409

FW74 409

FW75 409

FW95 407

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:07


Portwest - Обувки иработени да ве заштитат Конструирани со користење на најсовремени и ефикасни технологии за производство на обувки, сите ѓонови се ергономски дизајнирани и произведени со вбризгување и welted техники. Горните делови се дизајнирани за да се обезбеди одлична удобност и вклопување. Конструирани за максимална ефикасност, со комбинација на врвен квалитет на материјали и компоненти за да се обезбеди врвна издржливост, флексибилност и сигурност за целиот опсег на обувки.

Обувки изработени за ВРНА заштита

Влошка Заден полнет дел

Ѓон со крампони

Јазик

Подпетица која абсорбира енергија

Референци за ѓон F12

Горен Vamp Vamp подстава Vamp подстава

Подпетица која абсорбира енергија

Влошка Ѓон

Подлошка отпорна на прободување Антистатички конец

362

FC57 369

Гумена капа

Заштитна капица за прсти

Portwest PRO - Врвни заштитни обувки

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 362362

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:07


Portwest PRO

Патент кој лесно се отвара

S3 FD01 6

Заштитни чизми Portwest Compositelite Traction 25cm S3 HRO CI WR EN ISO 20345:2011 IEC 61340-4-3 CLASS 3 ASTM F2413-11

SRC

300°C HRO

S3

Комбинација на удобност, заштита, црвстина, поддршка на глуждот и отпорност од лизгање, комбинарани со најдобрите материјали и додатоци. Лесни безметални високи кондури кои се затвараат со патенти, S3 водоотпорна кожа, целосно водонепропусни со водоотпорна и дишлива мембрана која ве чува суви дури и во најсуровите временски услови. Имаат специјално дизајниран PU/гумен ѓон кој нуди одлична заштита од лизгање и во најкомплицираните работни услови.

FD02 6

Црна,Euro 38-48, UK 5-13, US 6-14 Полна кожа Полиуретан/Гума -Ѓон F18 SD

ПОДОБРЕН

EN ISO 20345:2011 IEC 61340-4-3 CLASS 3 ASTM F2413-11

SRC

300°C HRO

SD

Заштитни чизми Portwest Compositelite Traction 18cm S3 HRO CI WR

Овој модел е одличен избор за нафтената и индустријата за гас. Ѓонот отпорен на нафта и гориво обезбедува одлична заштита од пролизгување. Горниот дел од полна кожа ги чува стапалата топли во услови на студ, додека им дозволува на стапалата да дишат и да бидат комфорни во топли временски услови. Овие специјално дизајнирани и конструирани чизми ќе ве чуваат безбедни. Црна, Euro 38-48, UK 5-13, US 6-14 Полна кожа Полиуретан/Гума - Ѓон F18

ПОДОБРЕН

Докажана во индустриите за нафта и гас PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 363363

363

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:07


Portwest PRO

S3 FD15 8

SRC

Заштитни чизми Eden S3 HRO CI HI FO EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

Целосна заштита, целосно гранулираната кожа на горниот дел обезбедува бариера за сите временски услови. Високото врзување со патент даваат удобност и сигурна поддршка во 300°C суровиот средини. директно инјектиран PU/ HRO гумен ѓон за одличен зафат и апсорпција на енергија. Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Полна кожа Полиуретан/Гума -Ѓон F47

Патент кој лесно се отвара

S3 FD10 8

SRC

Заштитни кондури Clyde S3 HRO CI HI FO EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

Класични кондури дизајнирани со заштитна TPU преден слој кој го продолжува животниот век. Заштитната внатрешната обвивка обезбедува сигурна заштита од студ, влага и 300°C топлина. Иновативните флекс зони на ѓонот HRO ја зголемуваат флексибилноста и стабилност и даваат извонредна поддршка и удобност со секој чекор. Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Полна кожа Полиуретан/Гума - Ѓон F47

Заштитна капа 364

Врвна удобност дури и во влажни услови

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 364364

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:07


а а о о / а

Portwest PRO

S3 FD09

EN ISO 20345:2011

10

SRC

Заштитни чизми Trent S3 HRO CI HI FO

Високо заштитни и отпорени на сите временски услови, заштитата од студ и топлинската изолација ги чува нозете удобни во тешки работни средини. Висок квалитет на материјали PU/гумениот ѓон 300°C е отпорен на лизгање и на топлина.

HRO

Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Полна кожа Полиуретан/Гума -Ѓон F47

Заштитна капа

S3 FD11 10

SRC

Заштитни кондури Foyle S3 HRO CI HI FO EN ISO 20345:2011

Дизајнирано за тешки услови за работа на отоворено, целосно гранулирана кожа на горниот и двојна густина на PU/гумениот ѓон обезбедуваат максимална заштита. 300°C Иск лучително силни и удобни HRO со челична капа кај прстите и на средината, 300°C HRO и SRC отпор од лизгање. Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Полна кожа Полиуретан/Гума - Ѓон F47

Заштитни обувки кои секогаш ја завршуваат задачата PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 365365

365

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:07


Portwest PRO S3

ПОДОБРЕН

FC54

Ниски патики Portwest Compositelite Elbe S3 EN ISO 20345:2011

12 Дишливо горниште

SRC

Овие 100% без метал патики во живи бои овозможуваат максимален комфор со современ дизајн. Водоодбојната говедска кожа и меш поставата овозможуваат овие патики да бидат робусни и дишливи.Композитна капица и табаница, супериорна контрола и ѓон отпорен на масла. Зелена, Euro 38-47, UK 5-12, US 6-13 Говедска велур кожа со мрежеста постава Phylon/гума - Ѓон F38

S3 FC55 ПОДОБРЕН

12

EN ISO 20345:2011

SRC

Заштитна капа

Средно високи патики Portwest Compositelite Elbe S3 Супериорна заштита искомбинирана со модерен дизајн на патики. Ватиран јазик кој нуди екстра подршка и прилегање за непобедлив комфор. Изработени да се водоодбојни со дупло вбризган ѓон од phylon/гума за контрола и флексибилност. 100% без метал и прозрачни. Зелена, Euro 38-47, UK 5-12, Говедска US 6-13 велур кожа со мрежеста постава Phylon/гума - Ѓон F38

366

Првокласна заштита и уникатен стајлинг

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 366366

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:07


Portwest PRO

ПОДОБРЕН

Интегриран Флексибилни Metagaurd за оптимална флексибилност и заштита Скочен  Рударство Нафта и гас Метатарзална  Комунални услуги  Изградба заштита  Градежништвото  Агрегати  Земјоделство 

Kick off spur

та

Засилени заштита од ногата

S5

FD85

6

SRA

Заштитни чизми Portwest Mettamax Safety S5 M EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

Portwest Mettamax Safety Wellington нудат комплетна заштита за стапалата. Иновативен, не-метални дизајн овозможува флексибилност и удобност на носителите. Помага во заштита од опасности во тешки индустриски работни средини. Црна Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 PVC/Нитрил PVC/Нитрил - Ѓон F49

Метатарзална заштита

Комбинирање на иновација, дизајн и безбедност во обувките PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 367367

367

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:08


TM

Како функционира Дожд/Вода

SRC

Пот

(SRA+SRB)

S3

PU/PU

0,60 SRA 0,51 FW57 Steelite All Weather Boot S3

Кожа

WR

0,27

SRB 10 Воздух Водоотпорна подстава Внатрешна подстава

EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11 AS/NZS 2210.3:2009

0,19

Овие S3 чизми имаат водоодбојна и прозрачна мембрана и се наменети за сите временски услови. Имаат челична капица и табаница и нелизгачки TPU ѓон. Цврсти се и отпорни на абење.

SRC

200°C HRO

Црна , Кафеава Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Кравја превртена кожа Водоотпорна мембрана Полиуретан/ Термопластичен полиуретан - Ѓон F12

Како функционира Дожд/Вода

SRC

Пот

(SRA+SRB)

PU/PU

0,60 SRA 0,51

Кожа

SRB Воздух Водоотпорна подстава Внатрешна подстава

S3

0,27 0,19

FW66

Чизми Steelite All Weather Hiker S3 WR EN ISO 20345:2011

10

Потполна S3 заштита со в о д о н е п р о п ус н а и п р оз р ач н а мембрана, челична капица и табаница. SRC

200°C HRO

Сива Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Говедска велур кожа Водоотпорна мембрана Полиуретан/Полиуретан Ѓон F51

ПОДОБРЕН

368

Steelite - Заштитни обувки

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 368368

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:08


Compositelite AQUA PORTWEST

TM

М

М

Д Дожд/Вода

SRC

Пот

(SRA+SRB)

Кожа

PU/PU

0,60 SRA 0,51

SRB

Воздух Водоотпорни и дишливи

Водоотпорна подстава

Внатрешна подстава

Заштитна капа

S3 FC57 10

EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

ПОДОБРЕН

Овие исклучителни чизми без метал се супер лесни и заштитни дури и во влажни услови со водоотпорна и прозрачна постава.Двојно вбризган PU/TPU ѓон со амортизација на ударот во пределот на петата, антистатички и отпорни на пролизгување.Заоблената капна во пределот на прстите го продолжува животниот век на овие чизми. SRC

200°C HRO

Чизми Portwest Compositelite All Weather S3 WR

Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Кравја превртена кожа Водоотпорна мембрана Полиуретан/Термопластичен полиуретан - Ѓон F12

Compositelite - Метал Бесплатни обувки PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 369369

369

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:08

0,27 0,19


PORTWEST

Compositelite ULTRA TM

S3

ПОДОБРЕН

FC60 10

Заштитни кондури Portwest Compositelite Operis S3 HRO EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11

SRC

300°C HRO

Стилски дизајн комбиниран со целосна S3 заштита во 100% неметална кондура. Лесна конструкција со издржлив PU/ Гумен ѓон кој е против лизгачки и ги апсорбира ударите. Црна/Портокалова, Црна/ Сина Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 Превртена кожа Полиуретан/Гума - Ѓон F52

ПОДОБРЕН

S3 FC61 10

EN ISO 20345:2011 НЕМА ASTM F2413-11

SRC

300°C HRO

Заштитни ниски кондури Portwest Compositelite Operis S3 HRO Одлична S3 заштита со стил која ви дозволува работа во различни средини. Водоотпорни кои ги одржуваат вашите стапала здрави во влажни временски услови со издржлив дупловбризган ѓон, отпорен на топлина. Црна/Портокалова, Црна/ Сина Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 Превртена кожа Полиуретан/Гума - Ѓон F52

370

Одлични карактеристики, лесни за носење

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 370370

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:08


а . / и

и . е и н

PORTWEST

Compositelite ULTRA TM

S1P FC52 12

Ниски чизми Portwest Compositelite Renо S1P

ПОДОБРЕН

EN ISO 20345:2011

Reno чизмите се идеа лни за надворешни активности со двојно вбризган PU ѓон за одлична отпорност на пролизгување и сила. 100% без метал, антистатични, заштитната капица и табаница Ве заштитуваат во сите работни окружувања.

SRC

Беж Евро 38-47, Велика Британија 5-12, САД 6-13 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F39

S1P FC53 12

SRC

ПОДОБРЕН Чизми со средна висина Portwest Compositelite Reno Boot S1P EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

Впечатливите Reno средно високи чизми имаат иск лучителни безбедносни карактеристики.Лесни и издржливи, овие 100% не метални чизми се погодни во многу работни средини.Дишлива постава, композитна капица и табаница со ѓон отпорен на нафта и пролизгување. Беж Евро 38-47, Велика Британија 5-12, САД 6-13 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F39

Дизајн допадлив за око PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 371371

371

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:08


PORTWEST

Compositelite ULTRA TM

ПОДОБРЕН

S1P FC67 12

Патики Portwest Compositelite Vistula S1P HRO EN ISO 20345:2011

SRC

300°C HRO

Цврсти без метални делови, нудат комфорт и издрж ливост. Phylon/ гума ѓонот нуди удобност и заштита од слизнување. Идеални за лесната индустрија или во средини без метали. Црна/Сина, Црна/Зелена Евро 38-47, Велика Британија 5-12, САД 6-13 Шпалт кожа Phylon/гума - Ѓон F33

PORTWEST

Compositelite WORK TM

360° систем за поддршка на зглобот

S1P FC65 12

ПОДОБРЕН

Работнички високи кондури Portwest Compositelite Trekker Plus S1P EN ISO 20345:2011

SRC

100% без метални делови со вграден TPR Support систем за 360° поддршка на глуждот. Црна Евро 37-47, Велика Британија 4-12, САД 5-13 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан Ѓон F12

372

Удобност во текот на целиот ден

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 372372

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:08


PORTWEST

Compositelite WORK TM

S1 FC63 12

Заштитни високи кондури Portwest Compositelite Trekker S1

ПОДОБРЕН

EN ISO 20345:2011 SRC

Заштитни кондури без метални делови, со заштитна капица од композитен материјал отпорна на удари од 200 џули. Лесни и погодни за носење секој ден. Црна Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан Ѓон F12

S1 FC64 12

Заштитни ниски кондури Portwest Compositelite Trekker S1

ПОДОБРЕН

EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11 SRC

100% без метал, лесни и удобни кондури во планинарски с тил. Цврстата и флексибилна конструкција дозволува долготрајна употреба во работната средина. Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан Ѓон F12

S1 FC66 12

Заштитни кондури Portwest Compositelite Trouper S1

ПОДОБРЕН

EN ISO 20345:2011

SRC

100% без метал, лесни кондури во hiker класична црна боја. Композитната капица и антистатик ѓонот отпорен на масла ги прави овие кондури погодни за различни работни средини. Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан Ѓон F12

Заштитни обувки кои секогаш ја завршуваат задачата PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 373373

373

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:08


S1P FW36

EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

12

SRC

Steelite Loire Ниски Патики S1P HRO

300°C HRO

Комбинирајќи модерен изглед без компромис на заштита. Loire патиките доаѓаат со челична капица и табаница и лесен EVA/Гума ѓон за комфор и отпорност на лизгање. Сива Евро 39-47, Велика Британија 6-12, САД 7-13 Говедска велур кожа EVA/Гума - Ѓон F29

S1P FW37

Steelite Loire Mid Cut Патики S1P HRO EN ISO 20345:2011

12

Обложен јазик кој обезбедува екстра поддршка околу зглобот. Контрастни бои за елегантен изглед со челична капица и табаница за заштита. SRC

374

300°C HRO

Сива Евро 39-47, Велика Британија 6-12, САД 7-13 Говедска велур кожа EVA/Гума - Ѓон F29

Цврст и достапен

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 374374

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:09


S1P FT15 12

Чевли Steelite Tove Trainer S1P

EN ISO 20345:2011

Комбинирање на модерен с тил чевли, патика со класична заштитната безбедност. TPU креираниот горен дел со мрежа овоможува стапалата да дишат и нуди одлична удобност. Двојната густина на ЕВА / гумениот ѓон за лесен и долготрајни чевли, патики кој нема да ве изневерат. Врвен комфор со челична капа и челична средна влошка.

SRC

Црна/Зелена Евро 38-47, Велика Британија 5-12, САД 6-13 Црна/Сина Евро 38-47, Велика Британија 5-12, САД 6-13 KPU/ Mesh EVA/Гума - Ѓон F53

S1 FT50

Чевли Steelite Mersey Trainer S1 EN ISO 20345:2011

10

SRC

Со високи перформанси на горниот дизајн и со 3D мрежеста поставата која обезбедува максимална удобност и дозволува стапалата да дишат. Овие тренди заштитни обувксе изработени со двојна густина на PU / PU ѓон, и обезбедуваат супериорен зафа и апсорпција на енергија. Дизајниран со влошка која го намалува заморот на ногата. Сива Euro 36-48, UK 3-13, US 4-14 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F50

S1P FT25 10

Заштитни патики Steelite Aire S1P EN ISO 20345:2011 S1

SRC

Стилска, ултра модерена плетена ткаенина нс горниот дел со удобна гума со двојна густина за целодневен комфор. Лесна и овозможува стапалото да дише. Погоден за лесна индустриска употреба. Се испорачува со резервни контрастни врвки. Црна/Зелена Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Плетени Горна Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F50

Заштитни патики PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 375375

375

29/07/2017 14:42 12/08/2017 13:09


360° систем за поддршка на зглобот

S3 FW69 10

SRC

Чизми Steelite Mustang S3

EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11 AS/NZS 2210.3:2009

Дизајнирана за комфор, безбедност и сигурност, чизмата Mustang има целосна S3 заштита и систем со гумена поддршка од 360 степени за максимална поддршка на зглобот. Црна , Кафеава Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14, Мустанг кожа Полиуретан/Термопластичен полиуретан - Ѓон F12

S3 FW59

Кондури Steelite Mustang S3

EN ISO 20345:2011

10

SRC

Од лично прилегање и комфор. Дупло вбризган PU/TPU ѓон е цврст и издржлив за сите работни средини. Водоодбојна S3 заштита која ги штити вашите стапала.Челична капица и табаница со систем за заштита за зголемена стабилност. Кафеава Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Мустанг кожа Полиуретан/ Термопластичен полиуретан - Ѓон F12

S1 FW42 12

SRC

Сандали Steelite Obra S1 EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

Нови S1 заштитни перфорирани сандали, идеални за употреба во топли климатски услови. Извонредна дишливост и венилација за носителот. Сива Евро 36-47, Велика Британија 3-12, САД 4-13 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F39

376

Целосна поддршка

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 376376

29/07/2017 16:26 17/08/2017 13:09


S1P FT63 10

Чизми Steelite Trouper S1P EN ISO 20345:2011

S1P Trouper чизми во к ласична работничка црна боја со дишлива внатрешна мембрана и затворени окца. Челичната капица и табаница ќе ве чуваат сигурни. Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F12

SRC

олиуретан -

9

S1P FT64

Кондури Steelite Trouper S1P EN ISO 20345:2011

12

Цврсти и флексибилни, овие Trouper кондури се идеални за долгочасовно носење.Челична капица и табаница, амортизирачки ѓон отпорен на масла. Извонреден комфор во класична црна боја.

SRC

Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F12

Перфорирани за вентилација

S1 FW01

Работнички заштитни сандали Steelite Safety S1 EN ISO 20345:2011

12

SRC

Популарните заштитни сандали имаат заштитна капица и прерфорирана надворешнос т за дополнителна прозрачност и дишност на ногата при топли услови за работа. Се копчаат со чичак трака која се подесува за дополнителна удобост. Црна Евро 35-48, Велика Британија 2-13, САД 3-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F12

Непобедлива вентилација и заштита PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 377377

377

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:09


S1P FW33

Заштитни ниски патики Steelite Arx S1P HRO EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11

12

SRC

300°C HRO

Ниски заштитни патики со спортски изглед, со челична капица и табаница. Идеални за употреба при лесни индустриски работи. Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Бела Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Шпалт кожа EVA/Гума - Ѓон F15

S1P FW63 10

Заштитни чизми Steelite Trekker S1P EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11

Модел во црна - сива варијанта и привлечен дизајн со дишлива внатрешна постава и внатрешни окца. Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан Ѓон F12

SRC

S1P FW64 12

Кондури Steelite Trekker S1P EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11

Дишливи. цврсти и флексибилни кондури. Челична капица, табаница и ѓон отпорен на масла кои ќе ви пружаат мир на работното место. SRC

Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F12

378

Омилен вo Индустријата

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 378378

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:09


голема заштита голема удобност голем стил

и

ки а. ни

e

та ва а.

-

S1P FW34 12

и и ат

Заштитни патики Steelite Lusum S1P HRO EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11 AS/NZS 2210.3:2009

Заштитни лесни патики , со модерен дизајн во црно-жолта боја. Имаат челична капица и табаница и гумен ѓон отпорен на висока температура.

SRC

300°C HRO

Ѓон F12

Црна/Портокалова, Црна/Црвена, Црна/Жолта Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Говедска велур кожа EVA/Гума - Ѓон F15

Бои за избор PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 379379

379

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:09


S1P FW61

Заштитни ниски кондури Steelite Hiker S1P EN ISO 20345:2011

12

Обезбедуваат доверливост, сигурност и комфор.Челична капица и табаница, дупло вбризган ѓон со амортизација на енергијата за долготраен и комфорен стил. Дополнително појачување на врвовите на кондурите со заоблена капна за зголемена долготрајност.

SRC

Сива Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F12

S1P FW60 10

Заштитни високи кондури Steelite Hiker S1P EN ISO 20345:2011

S1P средно високи “Hiker” чизми со челична капица и табаница. Лесни со заоблена предна капна за дополнителна заштита. SRC

Сива Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F12

S1P FW02 12

SRC

Steelite Перфорирани Патики S1P EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

Ниски S1P патики со перфорирано горниште и специјална дишна ткаенина за оние кои работат во топли услови каде дишноста на обувката и комфорот се приоритет. Сина, Сива, Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14, Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F12

380

Извонреден крој за исклучителна удобност

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 380380

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:09


SB FW30 10 SRA

12

EN ISO 20345:2011

Класични работни кондури со спортски дизајн, со лесен phylon меѓуѓон и гумен ѓон кој е отпорен на температура до 300˚C. Изработена од високо квалитетна кожа во комбинација со порозна меш подстава која обезбедува прозрачност.

300°C HRO

Црна Евро 38-47, Велика Британија 5-12, САД 6-13 Шпалт кожа Phylon/гума - Ѓон F16

F12

2

Заштитни средни кондури Steelite Mid Cut Trainer SB HRO

SB FW31

Заштитни високи кондури Steelite Mid Cut Nubuck SB HRO EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11

10 SRA

Овие заштитни кондури имаат издржлив гумен ѓон со модерен дизајн. Порозната меш ткаенина обезбедува прозрачност и дополнителна удобност.

300°C HRO

Црна , Мед боја Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Лицевой нубук Филон/Резина - Ѓон F08

S3 FW32 10

EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

SRA

300°C HRO

Заштитни високи кондури Steelite Constructo Nubuck S3 HRO Заштитни кондури со модерен изглед. Челична капица и табаница со S3 нубук полна кожа, водоодбојна и гумен ѓон според 3000C HRO. Црна , Мед боја Евро 39-47, Велика Британија 6-12, САД 7-13 Полна нубук кожа Phylon/гума - Ѓон F08

Максимална абсорција на удар PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 381381

381

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:10


Steelite опсегот на Микрофибер прозиводи за прехранбена и медицинска индустрија се произведени од високо квалитетен микрофибер кој водоотпорен и машински перив. Единствената густина на лесниот полиуретански ѓон е развиен да се чисти сам од себе што спречува навлегување на нечистотија до внатрешниот слој притоа обезбедувајќи отпорност на лизгање и долготрајност.

13/48 1/34

S2 FW80 12

Steelite Laced Заштитна Кондура S2

EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

Класичниот стајлинг беше пред се при дизајнирањето на нашата колекција на заштитни обувки. Перничињата на јаката обезбедуваат цело дневен комфор и минималните карактеристики ја прават оваа колекција практична, безбедна и долготрајна. Деталите се наведени погоре.

SRC

Црна , Бела Евро 34-48, Велика Британија 1-13, САД 2-14 Микрофибер Полиуретан - Ѓон F40

13/48

S2

1/34

FW81 12

SRC

Работнички заштитни мокасини Steelite Slip S2

EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

Извонредни обувки без врвки, идеални за употреба во медицинската и индустријата за храна.Лесни за чистење, практично, заштитно и издржливо микрофибер горниште.Челична капица и одлична заштита од пролизгување. Црна , Бела Евро 34-48, Велика Британија 1-13, САД 2-14 Микрофибер ПУ - Ѓон F40

FW58

412

професионални стил

382

Продадени милиони парови до денес

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 382382

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:10


а а о а

Се е Во Ѓонот - F40

SRC

Нелизгачките и самочистливите ѓонови спречуваат пренос на нечистотиите, поради посебниот вид на производот кој е вграден во ѓонот. Обувките се идеални за работниците на кои што работата им бара исполнување на високи санитарни стандарди.

13/48 1/34

SB FW82 12

Заштитни сандали Steelite SB AE WRU EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

Овој лесен микрофибер модел нуди супериорно прилагодување и комфор преку дизајнот на кломпи со мобилна лента во пределот на грбот.

SRC

Црна , Бела Евро 34-48, Велика Британија 1-13, САД 2-14 Микрофибер Полиуретан - Ѓон F40

TM

S1 FW48

Заштитни сандали Steelite ESD Ebro S1 Class 3

Перфорирани за вентилација

13/48 1/34

EN ISO 20345:2011 IEC 61340-4-3 CLASS 3

12

SRC

Микрофибер сандали со перфорирано горниште кои се извонредно дишливи. Ч ич а к л е п е н к а т а о в оз м о ж у в а оптимално прилагодување и погоден пристап за носителот. Бела Евро 34-48, Велика Британија 1-13, САД 2-14 Микрофибер Полиуретан - Ѓон F40

Заштитни обувки за избор за повеќе индустрии PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 383383

383

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:10


S2 FW88

Работнички чизми Steelite Albus Laced S2

EN ISO 20345:2011

12

ПОДОБРЕН SRC

Безбедност по прифатлива цена. Водоотпорен горен дел со заштитна капица, антистатик и отпорни на лизгање, ѓон со двојна густина. Верзија која е идеална за работници кои ја одржуваат хигиената. Бела Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Микрофибер Полиуретан/Полиуретан Ѓон F40

13/48 1/34

S2 FW83 12

SRC

Заштитни високи мокасини Steelite S2 EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

Чизми без врвки со обложен јазик за дополнителна поддршка.Одлично прилегање за целодневен комфор и челична капица за заштита на стапалата. Идеални за употреба во медицинската и во прехрамбената индустрија. Црна , Бела Евро 34-48, Велика Британија 1-13, САД 2-14 Микрофибер Полиуретан - Ѓон F40

384

Комлетна удобност и дишливост

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 384384

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:10


S1P FW47 12

Заштитни ниски кондури Steelite Executive Oxford S1P EN ISO 20345:2011

SRC

Високо квалитетни кондури во “Оксфорд” стил со дупло вбризган полиутерански ѓон, челична капица отпорна на удари од 200 џули и челична табаница. Црна Евро 39-47, Велика Британија 6-12, САД 7-13 Полна кожа Полиуретан/Полиуретан Ѓон F14

Изборот на професионалците S1P FW46 12

Заштитни ниски кондури Steelite Executive Brogue S1P EN ISO 20345:2011

SRC

Заштитни кондури во “брог” стил кои се изработени од бразилска полна кожа, со посебна прозрачна ткаенина за екстра удобност. Црна Евро 39-47, Велика Британија 6-12, САД 7-13 Полна кожа Полиуретан/Полиуретан Ѓон F14

Професионални работни обувки PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 385385

385

29/07/2017 14:34 12/08/2017 13:10


Compositelite ESD PORTWEST

TM

Ги заштитува осетливите електронски компоненти

S1P FC04 12

Работнички сандали Portwest Compositelite ESD S1P

EN ISO 20345:2011 IEC 61340-4-3 CLASS 3

100% без метални делови, сандали кои нудат цврстина и заштита со PU ѓон, сертифицирани според ESD Class 3. Со прозрачен дизајн за работа во топли средини.

ПОДОБРЕН SRC

Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Шпалт нубук кожа Полиуретан/Полиуретан Ѓон F39

IMPROVED

ПОДОБРЕН

SB FC03 12

Заштитни сандали Portwest Compositelite ESD Perforated SB AE

EN ISO 20345:2011 IEC 61340-4-3 CLASS 3 SRC

Л е с н и з а ш т и т н и с а н д а л и со перфорирани горниште за дополнителна вентилација. 100% не метални. Соодветни за користење во ESD средини. Во согласност со IEC 61340-5-1. Црна, Бела Евро 36-47, Велика Британија 3-12, САД 4-13 Микрофибер Полиуретан/Полиуретан Ѓон F46

386

Гарантирани перформанси и сигурност

PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 386386

01/08/2017 14:34 12/08/2017 08:50


Compositelite ESD PORTWEST

S1 FC02 12

TM

ПОДОБРЕН Заштитни кондури Portwest Compositelite ESD Leather S1 EN ISO 20345:2011 IEC 61340-4-3 CLASS 3

SRC

Кожно горниште со двојна густина кондури соодветни за користење во ESD средини. 100% не метални. Во однос со IEC 61340-5-1. Црна Евро 37- 47, Велика Британија 4-12, САД 5-13 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F39

ПОДОБРЕН

S2 FC01

Заштитни ниски кондури Compositelite ESD S2 EN ISO 20345:2011 IEC 61340-4-3 CLASS 3

12

Заштитни кондури со класичен изглед со врвци, горен слој од микрофибер и дупли ѓон. Не содржи никакви метални делови, поради што не создава никаков електричен набој. Ги задоволува нормите IEC 61340-5-1.

SRC

Црна Евро 36 - 47, Велика Британија 3-12, САД 4-13 Микрофибер Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F46

TM

S1 FW48

13/48

Заштитни сандали Steelite ESD Ebro S1 Class 3

1/34

EN ISO 20345:2011 IEC 61340-4-3 CLASS 3

12

SRC

Микрофибер сандали со перфорирано горниште кои се извонредно дишливи. Чичак лепенката овозможува оптимално прилагодување и погоден пристап за носителот. Бела Евро 34-48, Велика Британија 1-13, САД 2-14 Микрофибер Полиуретан - Ѓон F40

ESD Сертифицирано PW17_Footwear_1_MASTER.indd PW17_Footwear_1_TEXT.indd 387387

387

01/08/2017 14:34 12/08/2017 08:51


Steelite WORK TM

SBP FW16

Steelite Welted Заштитна Чизма SBP HRO

EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11

10

Welted Заштитни Чизми со челична капица и челична табаница. Ватирана

SRA

300°C HRO јака и дишна подстава за максимален

комфор и издржливост. Ѓон отпорен на топлина и лизгање.

Изаработени од Welt гума

Црна Евро 39-48, Велика Британија 6-13, САД 7-14 Шпалт кожа Гума - Ѓон F07

SB FW17 10 SRA

300°C HRO

Заштитни високи кондури Steelite Welted Safety SB HRO

EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11

Исклучителен комфор и издржливост, оваа чизма штити со челична капица, ѓон отпорен на масла и на топлина од 3000C. Горништето од полна кожа обезбедува класичен, долготраен изглед. Кафеава, Мед боја Евро 39-48, Велика Британија 6-13, САД 7-14 Полна Мустанг кожа/Полна Нубук кожа Гума - Ѓон F07

388

Единствените чевли за тешки услови

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 388388

29/07/2017 14:46 12/08/2017 13:25


Класичен Кожен дизајн SBP FW35 10

Чизми Steelite Welted Plus Safety Boot SBP HRO EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

Овие SBP порабени чизми обезбедуваат максимум комфорт SRA

300°C и стабилност на носителот. Дополнителни карактеристики: HRO заштита на зглобовите за максимална поддршка и амортизација на пета.

Мед боја Евро 39-48, Велика Британија 6-13, САД 7-14 Полна нубук кожа Гума - Ѓон F07

Заштита на згобот

Лесно се вадат

Направени за ја исполнат задачата било која околина PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 389389

389

29/07/2017 14:46 12/08/2017 13:25


Compositelite WORK TM

S3 FW07 ПОДОБРЕН

механизам за брзо соблекување

12

Заварувачки чизми Portwest Compositelite Welders S3 HRO EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11

SRA

300°C HRO

Дизајнирани за работа со заварување, имаат капаче од кожа за заштита од искри при работа и тока за брзо соблекување. Ѓонот е изработен од 300°C HRO PU/гума. Шиени се со огноотпорен конец и имаат композитна капа и табаница. Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Шпалт кожа Полиуретан/Гума - Ѓон F01

Обезбедува целосна заштита на стапалото

S3 FW22 12

Метатарзална заштита

SRC

Заштитни чизми Steelite Metatarsal S3 HRO M

EN ISO 20345:2011

Кожено горниште, челична капица и табаница со цврс т челичен метатарзален штит за извонредна заштита и комфор за носителот. Ѓонот отпорен на топлина со највисоки 300°C оценки за заштита од пролизгување ја HRO прави оваа чизма погодна за носење во сите временски услови. Црна, Евро 38-47, Велика Британија 5-12, САД 6-13 Шпалт кожа Полиуретан/Гума - Ѓон F42

390

Специјална заштита

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 390390

29/07/2017 14:46 12/08/2017 13:25


Steelite ULTRA TM

S1P FW86

Заштитни сандали Steelite Ultra S1P EN ISO 20345:2011

12

Перфорирани сандали со комфорна постава за максимална дишливост на вашите стапала во топли средини.Челична капица и табаница која ви доволува да работите со доверба и сигурност.

SRC

Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F04

Пета отпорна на абразија

S1P FW85 12

Заштитни кондури Steelite Ultra S1P EN ISO 20345:2011

Продавана колекција на секојдневи заштитни обувки по прифатлива цена. Дизајн примамлив за око со портокалови ленти и целосна заштитна спецификација и челична капица и табаница, антистатик и отпорни на лизгање. Комплетирани со дополнително перниче во делот на петата за отпорност при триење.

SRC

Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F04

Пета отпорна на абразија

S1P FW87 12

SRC

Заштитни кондури Steelite Ultra S1P EN ISO 20345:2011

Обложен јазик кој овозможува одлично прилегање за комфорт и заштита. Дупло вбризган ѓон, отпорен на масла и пролизгување за време на работата. Челична капица и табаница кои ве штитат во различни средини. Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F04

Пета отпорна на абразија

Обувки со врвна заштита и одлична вредност PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 391391

391

29/07/2017 14:46 12/08/2017 13:26


Steelite WORK TM

Воздушно Апсорбирачки Комфор SB FW28

Steelite Air Cushion Заштитна Чизма SB

EN ISO 20345:2011

10

Заштитна чизма од црна кожа, 6 окца за врзување, воздушен амортизирачки pvc ѓон, челична капица и ватирана јака.

SRA

Црна Евро 39-47, Велика Британија 6-12, САД 7-13 Говедска кожа ПВЦ / Гумени - Ѓон F09

SB FW26 12

SRA

Steelite Air Cushion Заштитна Кондура SB

EN ISO 20345:2011

К ласично с тилски цементирани заштитни кондури со специјален воздушен ѓон за апсорбирање на енергија и отпорност против лизгање. Идеални за оние кои работат во обезбедување, корпорации, транспорт итн. Црна Евро 39-47, Велика Британија 6-12, САД 7-13 Говедска кожа ПВЦ / Гумени- Ѓон F09

392

Удобност во текот на целиот ден

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 392392

29/07/2017 14:46 12/08/2017 13:26


Steelite ULTRA TM

S3 FW65 8

SRC

Чизми Steelite TaskForcе S3 HRO EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11

Дизајнирани за оптимум комфор на носителот. Ѓонот од EVA/ гума е отпорен на топлина и високо издржлив. Водоодбојното горниште во комбинација со дишлива внатрешна постава осигурува максимум комфор за носителот дури и кога се носи во долги временски интервали. Погодни за војската и персонал за обезбедување. Црна Евро 39-48, Велика Британија 6-13, САД 7-14 Шпалт кожа/1200D Oxford EVA/Гума - Ѓон F43

300°C HRO

SD

Дишливо горниште

Перниче од еластична пена во пределот на петата

Бескомпромисна заштита за вашите стапала PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 393393

393

29/07/2017 14:46 12/08/2017 13:26


Крзнена подстава

Гумен ѓон со топлотна отпорност до 300°C

S3

300°C HRO

FT12 10

SRC

Heel kick

TPU заштитна капа

Чизма Steelite Rigger Pro S3 CI HRO EN ISO 20345:2011 S3

Иновативен дизајн произведен според највисоките стандарди за заштита на безбедноста. Подобрена заштита на глуждот и TPU капа кај прстите за да се 300°C зголеми на долговечноста на HRO горните удари и ударите кај петата. Двојната густина на ПУ/гумен ѓон обезбедува исклучителна отпорност на лизгање и отпорност на топлина. Tan Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Шпалт кожа Полиуретан/Гума Ѓон: F19

Засилена поддршка за глуждот

S3

Крзнена подстава

FT13 10

SRC

Heel kick

TPU заштитна капа

Чизма Steelite Rigger Pro S3 CI EN ISO 20345:2011 S3

Целосна удобност, чизма обложена со крзно. Челичната капа, заштита за прстите и отпорност на пенетрација на влошката ги чува нозете безбедни. Модерниот горен дизајн обезбедува стабилност, сигурна заштита со засилена заштита на глуждот, заштитна капа и заштита од удар на пета. Обложени со крзно за зголемување на изолација во студени средини. Tan Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан Ѓон: F03

Засилена поддршка за глуждот

394

Обувки со врвна заштита и одлична вредност

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 394394

29/07/2017 14:46 12/08/2017 13:26


Steelite WORK TM

Со крзнена постава

300°C HRO

S1P FW12

Заштитни чизми Steelite Rigger S1P CI HRO EN ISO 20345:2011

10

Овие заштитни чизми нудат врвен сразмер на цената која ја плаќате за нив и квалитетот кој тие ви го нудат. Повеќенаменски се и удобни, а најважно од се е што се обложени да 300°C обезбедуваат дополнителна топлина HRO на ногата. Траките на горниот дел од чизмите го олеснуваат нивното облекување. Имаат челична капица и табаница и имаат антистатична заштита како дел од стандардите.

SRC

Гумен ѓон со топлотна отпорност до 300°C

Црна , Tan Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Шпалт кожа Полиуретан/Гума - Ѓон F17

Обложени со крзно

S1P FW13 10

SRC

Заштитни чизми Steelite Rigger S1P CI (со заоблена капна) EN ISO 20345:2011

Извонреден rigger с тил со крзнена постава и scuff капица за продолжување на долготрајноста на чизмите.Челична капица и табаница, дупло вбризган антистатик и отпорен на масла ѓон. Идеален за оние кои работат во студени услови. Tan Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F03

Заштитна капа

Перформанси по непобедлива цена PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 395395

395

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:26


Steelite WORK

БЕЗ ПОСТАВА

TM

S1P

300°C HRO

FW06 10

SRC

Заштитна чизма Steelite Rigger S1P HRO EN ISO 20345:2011

Популарни чизми со извонредни заштитни одлики како челична капица и табаница. Ѓон отпорен на нафта, горива и температура од 300 степени. Не е обложена со постава за потопли 300°C услови. Издрж лива и комфорна. HRO Идеална за работници на патишта. Tan Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Шпалт кожа Полиуретан/Гума - Ѓон F17

Обложени со дополнително крзно за топлина

S3 FW29 10

SRC

Заштитна капа

396

Заштитни чизми Steelite Rigger Scuff Cap S3 CI EN ISO 20345:2011

Целосна S3 заштита по достапна цена. S3 Rigger чизмата е комплетирана со заштитна заоблена предна капна, челична капица и челична табаница и странични јазичиња за лесно навлекување. Целосно внатрешно обложени со крзно за дополнителна топлина и комфор. Црна , Tan Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Говедска кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F03

Заштитни Обувки за тешки услови

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 396396

29/07/2017 16:36 17/08/2017 13:26


F03

Steelite WORK TM

S3 FW05

Steelite чизма со крзнена постава Protector S3 CI EN ISO 20345:2011 ASTM F241311

10

SRC

Висока верзија, со крзнена подстава на нашата најдобро продавана заштитна чизма. Погодни за користење во ладни временски услови. Црна Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 Шпалт кожа Полиуретан/ Термопластичен полиуретан - Ѓон F12

200°C HRO

Compositelite WORK TM

S3 FC12 10

EN ISO 20345:2011

SRC

200°C HRO

Работнички кондури Portwest Compositelite Furlined Thor S3 CI За оние кои работат во услови под нулата. Максимална заштита од студот со композитни компоненти за да им помогне да се зачува топлинската изолација.

Обложени со дополнително крзно за топлина ПОДОБРЕН

Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Полна кожа Полиуретан/ Термопластичен полиуретан - Ѓон F21

Подстава од крзно за дополнителна топлина и изолација PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 397397

397

29/07/2017 16:40 17/08/2017 13:26


Steelite WORK TM

Steelite чизми

Steelite обувките се независни и рутински тестирани за да гарантираат сигурност

17/52 2/35

S1P Челична заштита за прсти 200J

FW10

EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11 AS/NZS 2210.3:2009

12

Најпродаван модел помеѓу работниците во повеќе занаети, овој модел е еден од најкомфорните и 200°C здрави чизми на пазарот.Сеопфатна HRO заштита со 200 џули челична капица, челична табаница, ѓон отпорен на лизгање и апсорбирачка пета.

SRC

Регија за седење која абсорбира удар Челична заштита за табаните Нелизгачки ѓон (SRC)

Површински слој заштита од масла

Steelite Protector Чизма S1P

Црна, Евро 35-52, Велика Британија 2-17, САД 3-18 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F03

за

S1P 17/52 2/35

FW14 12

SRC

Steelite Protector Кондури S1P EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11 AS/NZS 2210.3:2009

Овие популарни заштитни кондури се лесни и трајни, дозволувајќи верно извршување на работните обврски 200°C во секое работно опкружување. HRO Супериорна анти-лизгачка заштита, отпорност на масла, заштитна челична капица и табаница, ѓон со амортизер. Црна Евро 35-52, Велика Британија 2-17, САД 3-18 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан Ѓон F03

398

Есенцијални заштитни обувки по прифатлива цена

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 398398

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:26


Steelite WORK TM

S1P FW08 12

Работнички заштитни чизми Steelite Protector Plus S1P HRO EN ISO 20345:2011

SRA

300°C HRO

PU/гума ѓонот овозможува голема отпорност на топлина па идеални се за работа при изградба на патишта и други конструкции. Црна Евро 38-48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Шпалт кожа Полиуретан/Гума - Ѓон F01

S1P FW09

Steelite Protector Чизма Scuff Cap S1P EN ISO 20345:2011

12

SRC

200°C HRO

Нашиот најдобро продаван модел на обувки е сега достапен со дополнителен бенефит од заоблена капица на предниот дел кај прстите. Погодни за плочкари, водоводџии, инсталатори на теписи.

Капица за заштита од гребење

Црна Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F12

S1 FW21 12

EN ISO 20345:2011

SRC

200°C HRO

Steelite Заштитна Чизма S1 Шиење со зелен конец

Одлично прилегање за комфор и заштита. Дупло вбризган ѓон кој обезбедува цврста и флексибилна чизма со челична капица, отпорна на лизгање со антистатик својства. Црна Евро 35-49, Велика Британија 2-14, САД 3-15 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F03

ГАРАНТИРАНО Обезбеден Квалитет PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 399399

399

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:26


Steelite WORK TM

S1 FW15 12

Steelite Заштитни Патики S1

EN ISO 20345:2011

SRC

200°C HRO

Модерен стајлинг комбиниран со лесна конструкција за екстремен комфор. Комплетирани со челична капица и двојно густ PU ѓон. Црна Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F12

S1P FW25 10

SRC

Заштитни ниски кондури Steelite Trainer S1P

EN ISO 20345:2011

200°C HRO

Обезбедува разновидно прилегање и комфор во модерен дизајн на патики со одлична S1P заштита. Издржлив дупловбризган, отпорен на масла, антистатик ѓон со челична капица и табаница. Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F12

S1P FW51 10

SRA

400

Steelite Dealer Чизма S1P

EN ISO 20345:2011

Традиционално стилски заштитни Dealer Чизми со челична капица и табаница. Црна Евро 38-47, Велика Британија 5-12, САД 6-13 Кафеава Евро 38-47, Велика Британија 5-12, САД 6-13 Восочна полна Бафало кожа(кафеава), Полна/ Шпалт кожа Полиуретан/ Полиуретан - Ѓон F02

Долажани перформанси и вредност

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 400400

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:27


Steelite WORK TM

S3 FW23 12

Заштитни високи кондури Steelite Kumo S3 EN ISO 20345:2011

F12

SRC

Шиење со сив конец

S3 Kumo заштитните кондури се водоодбојни. Имаат челична капица отпорна на удари од 200 џули и челична табаница. Отпорни се на лизгање, а енергијата ја абсорбираат на петицата. Црна Евро 36-50, Велика Британија 3-15, САД 4-16 Говедска водоотпорна кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F56

ПОДОБРЕН

S3

F12

FW24 12

Чизми S3 Steelite Kumo Scuff Cap EN ISO 20345:2011

SRC

Заштитна капа

Популарни S3 чизми со дополнителен преден подигнат заштитен дел и контра конци. Челичната капица и табаница ја прават оваа чизма идеална за различни работни средини. Цврста и флексибилна конс трукција со водоодбојни и антистатик својства, отпорна на масла. Оваа чизма ке ве чува безбедни. Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F57

ПОДОБРЕН

Класично дизајнирано за целосна безбедност PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 401401

401

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:27


Steelite WORK TM

S3 FW11

Заштитни високи кондури Steelite Thor S3

EN ISO 20345:2011

10

SRC

Овие Steelite™ заштитни чизми имаат челична капица отпорна на удари од 200 џули, челична табаница и двокомпонентен PU/TPU ѓон. Полната говедска кожа обезбедува водоодбојна бариера која овозможува стапалата да останат суви комфорни преку целиот ден. Црна Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 Полна кожа Полиуретан/Термопластичен полиуретан Ѓон F02

S3 FW03 10

S3 заштитни обувки по прифатлива цена. Водоотпорно горниште и PU ѓон со двојна густина. Челична капица и челична табаница.

SRC

402

Steelite Чизма S3

EN ISO 20345:2011

Црна Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F13

Целосна S3 безбедност за вашиот буџет

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 402402

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:27


Steelite WORK TM

S3 FW04 12

Steelite Кондури S3 EN ISO 20345:2011

Обезбедува исклучителна заштита. Супериорен дупло вбризган, отпорен на пролизгување ѓон, челична капица и табаница со водоотпорно горниште за екстремно издржливи заштитни кондури. SRC

Црна Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F13

S3

полиуретан -

FW43 12

Steelite Kumo Кондури S3 EN ISO 20345:2011

ПОДОБРЕН

Извонредни ниски кондури со водоодбојно горниште. Лесни, цврсти, со флексибилен дизајн кој ви дозволува комфорно работење. Челичната капица и табаница ги чуваат вашите стапала од удари и компресија. SRC

Црна Евро 37-49, Велика Британија 4-14, САД 5-15 Говедска водоотпорна кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F56

S3 FW44

Заштитни ниски кондури Steelite Thor S3 EN ISO 20345:2011 AS/NZS 2210.3:2009

10

F13

SRC

Челична капица и табаница кои се одлични за рановидни работни средини. Дупло вбризган, антистатик и отпорен на лизгање ѓон. Горниште од полна кожа која обезбедува вододбојна заштита на вашите стапала и комфор. Црна Евро 38-47, Велика Британија 5-12, САД 6-13 Полна кожа Полиуретан/Термопластичен полиуретан Ѓон F02

Чувајте ги Вашите Стапала Суви Преку Целиот Ден PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 403403

403

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:27


Compositelite WORK TM

S3 FC44

ПОДОБРЕН

Заштитни кондури Portwest Compositelite Thor S3 EN ISO 20345:2011

10

Класичен стил на заштитни S3 чевли.100% не метална конструкција и целосно гранулирана водоотпорна кожа која ќе ве суви и здрави. Заштитна композитна капиц а и табаниц а. Долготраен дупловбризган PU/ TPU со врвена отпорност на нафта и пролизгување.

SRC

Црна Евро 38-49, Велика Британија 5-14, САД 6-15 Полна кожа Полиуретан/Термопластичен полиуретан Ѓон F21

S1P ПОДОБРЕН

FC14

Заштитни кондури Portwest Compositelite S1P

EN ISO 20345:2011

12

НУди одлична заштита за носителот во различни работни средини. Лесни 100% изработени без метал со заштитна капица и табаница. Антистатик, отпорни на масла и пролизгување. SRC

Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F21

S1 ПОДОБРЕН

FC41

Заштитни ниски кондури Portwest Compositelite S1

EN ISO 20345:2011

12

SRC

Лесни и флексибилни со супериорна отпорност на лизгање. Композитна капица, отпорна на лизгање и антистатик својства кои го чуваат вашето стапало. Совршено прилегање за целодневен комфор. Црна Евро 35-48, Велика Британија 2-13, САД 3-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F21

404

Издржливо и флексибилно

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 404404

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:27


Compositelite WORK TM

S3 FC11 10

100% без метал S3 заштитни кондури изработени од целосно гранулирана кожа со PU/TPU ѓон за дополнителна издржливост.

SRC

ПОДОБРЕН

Црна Евро 38- 48, Велика Британија 5-13, САД 6-14 Полна кожа Полиуретан/Термопластичен полиуретан - Ѓон F21

полиуретан -

S1P FC10

Заштитни кондури Portwest Compositelite S1P EN ISO 20345:2011

12

о % а а

ПОДОБРЕН

Заштитни кондури S1P кои не содржат метални делови, капицата и табаницата се направени од композитен материјал. Горниот слој е од кожа, а ѓонот е од дупло-бризган полиуретан. SRC

Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F21

F21

F21

ВОДООТПОРНИ И БЕЗ МЕТАЛ

EN ISO 20345:2011

% о е а н а

а а к . н

Заштитни високи кондури Portwest Compositelite Thor S3

S1 FC21

Заштитни кондури Portwest Compositelite S1 EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11

12

SRC

ПОДОБРЕН

Лесни, 100% без метал заштитни кондури идеални за обезбедување на аеродром и други средини каде се користат сигурносни проверки. Композитна заштитна капица со двојно густ PU ѓон. Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F21

Ултра лесно и без метали PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 405405

405

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:27


Portwest PRO R

Полесен и потраен од гума и PVC

3 пати поотпорни на органски, индустриски масла и лесни хемикалии. Подолготрајни соединение во споредба со PVC или гума. Еколошки без создавање отпаден материјал. Прозрачна полиуретанска структура која ги штити стапалата. Подобро топлинска изолација од PVC или гума. SRC. Со удобни влошки за газење.

Произведени во Европската унија

S5 FD95 5

FD90

Заштитни PU Wellington чизми S5 CI FO EN ISO 20345:2011

Крајност во комфор и заштита. Пофлексибилни и подолготрајни од PVC или Гума поради структурата со воздушен балон кој обезбедува циркулација на воздухот. PU ги чува стапалата топли во зима и ладни во лето. Челична капица и челична табаница, антистатик и SRC ниво на лизгање. SRC

406

O4 5

Незаштитни Wellington чизми O4 CI FO

EN ISO 20347:2012 НЕМА

Комфорна и лесна PU конструкција со амортизер за комфор и стабилност. Издржлив и прозрачен PU материјал кој ги чува Вашите стапала здрави. SRC

Зелена Евро 39-48, Велика Британија 6-13, САД 7-14 Полиуретан Полиуретан - Ѓон F35

Жолта, Евро 39-48, Велика Британија 6-13, САД 7-14 Полиуретан Полиуретан - Ѓон F35

Водоотпорно со мала тежина и голема трајност

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 406406

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:27

P


Portwest WORK R

14/49 3/34

Kick off spur

ПОДОБРЕН

S4 FW94 10

SRC

S5

ПОДОБРЕН Заштитна чизма Wellington S4 EN ISO 20345:2011 EN 13832-2:2006

Заштитните чизми од колекцијата Safety Wellingtons се изработени од PVC/нитрил кој ги прави водонепропусни. Имаат челична капица отпорна на удари од 200џули и челична табаница, исто така имаат противлизгачки и антистатични својства. Чизмите се обложени со подстава која може да се извади за перење. Идеални за употреба во разни работни средини и индустрии. Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Висина 40 см PVC/Нитрил PVC/Нитрил - Ѓон F06

FW95 10

SRC

Заштитни чизми Total Wellington S5

EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11 AS/NZS 2210.3.2009 EN 13832-2:2006 Total Safety Wellington нуди ултимативна S5 заштита за носителот. Челична капица и табаница. ПВЦ/Нитрил конструкција на ѓонот која е водоотпорна и отпорна на масла, течности и киселини. Погодни за различни работни средини. Црна Евро 36-49, Велика Британија 3-14, САД 4-15 Висина 40cm Бела Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Висина 40cm Зелена Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Висина 40cm PVC/Нитрил PVC/Нитрил - Ѓон F06

Дизајниран да ги чува вашите стапала безбедни и суви PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 407407

407

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:27


Portwest WORK R

Споен јазик

Kick Off Spur

ПОДОБРЕН

S5 FW45 12

FW84

ПВЦ чизми S5 EN ISO 20345:2011

S5 PVC се целосно водоотпорни, лесни и отпорни на масло. Имаат највисоки оценки против пролизгување за да обезбедат ултимативна заштита за носителот во сурови временски услови.

SRA

408

S4

Црна, Евро 38-47, Велика Британија 5-12, САД 6-13 PVC PVC - Ѓон F44

10

SRC

Заштитна чизма Food Wellington S4

EN ISO 20345:2011 EN 13832-2:2006

FW84 е произведена од високо квалитетен PVC/Nitrile кој е отпорен на масла, масти, алкали и киселина. Одлична отпорност на лизгање и соодветни за прехранбената индустрија. Бела Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14, Висина 40цм PVC/Нитрил PVC/Нитрил - Ѓон F06

Максимална заштита во сурови услови

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 408408

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:28


Portwest WORK R

Прилагодливи прерамки Нитни од нерѓосувачки челик

Прилагодлива врвка за половината

Прилагодлив ремен за колкови

S5

S5 FW74 6

FW71

Заштитни чизми до појас со прерамки Chest Wader S5

6

EN ISO 20345:2011

EN ISO 20345:2011

SRC

Издржливи pvc /nitrile заштитни чизми до појас со челична капица и табаница. Кодирани со црвен ѓон за лесна идентификација на заштитни карактеристики.

Заштитни чизми Waist Wader S5

SRC

Длабоки чизми до појас што не пропуштаат вода. Лесни и разноводни чизми со заштитна челична капица и табаница. В одо од б ојни , ан т и с т ат ик со суперирна заштита од пролизгување. Црна Евро 37- 47, Велика Британија 4-12, САД 5-13 PVC/Нитрил PVC/Нитрил - Ѓон F06

Црна Евро 37- 47, Велика Британија 4-12, САД 5-13 PVC/Нитрил PVC/Нитрил - Ѓон F06

Kick off spur Kick off spur

S5 ОБВИЕНИ СО КРЗНО ЗА ЕКСТРА ЗАТОПЛУВАЊЕ

FW75 10

Neptune Rigger Чизма S5 CI EN ISO 20345:2011 EN 13832-2:2006

Водоотпорна алтернатива на традиционална кожна rigger. Челична капица и табаница, целосно водоотпорна, крзнена постава со странични јазичиња за лесно облекување.

SRC

Црна , Tan Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 PVC/Нитрил PVC/Нитрил - Ѓон F06

ПОДОБРЕН

Практично и функционално PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 409409

409

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:28


Portwest OCCUPATIONAL R

Заштитни професионални обувки

O1 FW20 12

SRC

Работна чизма O1 EN ISO 20347:2012

Лесна и издрж лива незаштитна работна чизма со дупло вбризган ѓон за дополнителен комфор и отпорност на лизгање.

200°C HRO

Црна Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 Шпалт кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F03

Флексибино со мала тежина

O1 FW19 12

SRC

410

Работни Кондури O1 EN ISO 20347:2012

Лесни и флексибилни работнички кондури со одлична издржливост. Дупло вбризган, отпорен на масла и со амортизер за долготраен комфор.

200°C HRO

Црна Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Говедска кожа Полиуретан/Полиуретан - Ѓон F03

Идеално за лесни работни задачи и слободно време

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 410410

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:28


OB FW40

Високи кондури Limes Occupational Hiker Boot OB EN ISO 20347:2012

12 SRA

Чизми со професионален планинарски стил во впечатлива комбинација на бои. Темно сина Евро 39-47, Велика Британија 6-12, САД 7-13 Говедска велур кожа EVA/Гума -Ѓон F28

F03

OB FW18 10

Welted чизми OB

EN ISO 20347:2012

Професионални порабени чизми. Обложен јазик за одлично прилегање и комфор со хексагонални окца за стилски изглед. Класичен “”порабен ѓон и горниште од полна кожа за долготрајна и издржлива чизма.

SRA

300°C HRO

Хексагонални нитни

Мед боја Евро 39-47, Велика Британија 6-12, САД 7-13 Полна нубук кожа Гума -Ѓон F07

OB FW27

Air Cushion незаштитни кондури OB EN ISO 20347:2012

12 SRA

Цврсти и флексибилни професионални кондури со одлично абсорбирање на енергијата и комфор. Горниште од полна кожа за подобра издржливост. Црна Евро 40-47, Велика Британија 6.5-12, САД 7.5-13 Говедска кожа PVC -Ѓон F09

Удобност во текот на целиот ден PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 411411

411

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:29


Portwest OCCUPATIONAL R

O4 FW90 ПОДОБРЕН

10

Чизми PVC Wellington 04 EN ISO 20347:2012

Практични ПВЦ wellington чизми кои се погодни за корисниците кои се занимаваат со земјоделство, рибарство, чистење на згради, санитарии и лесна индустрија.

SRC

Зелена, Евро 39-47, Велика Британија 6-12, САД 7-13 Црна, Евро 37-48, Велика Британија 4-13, САД 5-14 PVC PVC - ЃонF36

Произведени во Европската унија

13/48 1/34

O2 FW58

Професионални Slip On O2 кондури EN ISO 20347:2012

12

SRC

Овие кондури со самочистечки ѓон се идеални во услови кога нема потреба од челична капица.Лесна и комфорна конструкција. Бела Евро 34-48, Велика Британија 1-13, САД 2-14 Микрофибер Полиуретан - ЃонF40

412

Професионални обувки по прифатлива цена

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 412412

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:29


е а а

Portwest CASUAL R

FW68 12

Патики со средна висина Nebraska Супериорно прилегање и комфор со обложен дел околу зглобот за екстра поддршка.Впечатлив контраст на сива и сина во дизајнот на горништето, го созадава уникатниот стил на овие патики.Идеални за лесни работни и секојдневна лежерна уотреба. Сива Евро 39-47, Велика Британија 6-12, САД 7-13 Полиуретан/Мрежа Phylon/гума - ЃонF45

Спортски лесни модели, одлични за слободно време

FW67 12

Ниски патики Nebraska Незаштитни патики во силни бои. Екстремно лесни и дишливи за секојдневна употреба, екстремно комфорни за впечатлив спортски модерен изглед. Сива Евро 39-47, Велика Британија 6-12, САД 7-13 Полиуретан/Мрежа Phylon/гума - Ѓон F45

Издржливи со мала тежина PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 413413

413

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:29


Додатоци за Обувки

чорапи

Колекција Unisex чорапи

Работнички чораби за мажи и за жени кои се нудат во повеќе видови на стилови и бои. Нивните својства се појачани пети и прсти за поголема долготрајност, како и задебелени табаници за поголема удобност и топлина.

SK18

Чорапи Extreme Cold Weather SATRA TM 436

144 6 H 40cm

Конс труирани се од два слоја. Надворешниот слој е од високо квалитетна волна, а внатрешниот слој кој ја спречува лошата миризба и е анти-габичен со изолација и пренос на влага својства. 40% Волна, 40% Акрил, 20% Најлон, 100% Полиолефин Црна , Темно сина S,L

SATRA TM 436:2010 Одредување на потребната термална излолација на обувките Тестот за рејтинг за суд е за да се проценат термичките перформанси. Обувкиата се тестира на затоплена вештачка нога и преку следење на количината на енергија потребна за одржување на температурата на ногата и на температурата на стапалото и неговата околна средина, голем број на минимални температури, на кој обувките ќе се чувствуваат удобно во согласност со ниво на активност на носителите може да се пресмета. За да тестираме чорапи, најпрво тестираме контролна обувка (FW11) со контролен чорап, а потоа со примерокот на чорап (SK18) за да се оцени придонесот на термичките перформанси на обувката.

Табела 1: TM436:2010 Резултати од тестот за рејтинг за студ SK18

113g Произведени во Европската унија

FW11

Термални референци

SK18

R вредност

0.1909

0.2150

4 W загуба

6.48

4.78

8 W загуба

-7.03

-10.45

12 W загуба

-20.55

-25.67

најладна температура со ...

ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T SK20 H 25cm

144 6

54g

414

SK12

Чорапи MODAFLAME™ EN 531 EN 1149-5 -5

Чорапи од MODAFLAME ткаенина која е огноотпорна, нудејќи ултимативна огноотпорна заштита. К лучни карактеристики на овој модел се рамни рабови во пределот на прстите и еластичност во пределот на ногата за екстра комфор и удобност. 48% Модакрил, 32% Памук, 20% Полиестер Црна S,L

H 25cm

144 6

Работнички чорапи Hiker Овие чорапи се удобни на ногата и и нудат сувост, со што го штитат и нејзиното здравје. 50% Памук, 30% Полиестер, 20% Најлон Црна S,L

100g

Иновативно ладење за оптимална пропустливост

Појачани прсти и пета за дополнителна удобност и трајност

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 414414

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:29


Таблица за претворање величини

S

Euro 39-43

L

UK 6-9 US 7-10

Euro 44-48 UK 10-13 US 11-14

Сите чорапо доаѓаат во мали и големи големини. Табелата се однесува на овој опсег на големини.

82g SK11

H 25cm

H 28cm

60g 144 6

Првокласна грижа за вашите стапала

SK13

H 27cm

36g 144 6

SK08

H 32cm

87g 144 6

SK33

48 6

Работнички чорапи Classic Cotton

Памучни чорапи пакување од 3 пара

Работнички чорапи - 3 пара

Наменети за сите сезони, потполно појачани со што се обезбедува дополнителна о т п о р н о с т н а уд а р и дополнителна удобност.

Изработени од фино чешлан памук со амортизирачки дел во пределот на стапалото за одлична удобност и цврстина.

Изработени од мек памук за комфорт и професионален изглед.

Пакет од 3 пара чораби кои имаат појачан предел на петицата за зголемена издржливост и нудат удобност при носењето

80% Памук, 20% Најлон Црна S,L

75% Памук, 23% Полиестер, 2% Еластан Црна , Темно сина S,L

79% Акрил, 15% Најлон, 6% Полиестер Црна , Сива S,L

FL01 x8 x24 12

Steelite 90cm врвци за кондури 300D полиестер Црна , 90cm

12 пара на пакет

144 6

SK10

Работнички чорапи Thermal

55% Памук, 15% Најлон, 15% Волна, 15% Акрил Сина, Сива S,L

H 40cm

99g

FL02 x8 x18 12

Чорапи Combat Работнички чораби кои имаат појачан дел кај петата за дополнителна црвстина и удобност 40% Волна, 40% Акрил, 20% Најлон Црна S,L

Steelite 150cm врвци за високи кондури 300D полиестер Црна, 150cm

12 пара на пакет

Совршено за да ги чува вашите стапала безбедни и здрави PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 415415

415

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:29


табани

Меко и удобно преку целиот ден FC90

8 mm

50 25

Влошка за ублажување со гел Достапни во три стандардни големини кои можат да се исечат за да одговараат на обувката, овие влошки со гел за ублажување апсорбираат удари и помагаат на уморни стапала. 100% Полимерен гел Сива Small: (Euro:37-39, UK: 4-6) Medium: (Euro:40-44, UK: 6.5-10) Large: (Euro:45-47, UK: 10.5-12)

4 mm Наопаку

FC89

3.5 mm

200 10

Термална флис влошка Оваа термална флис влошка има слој од флис да ги сочува стапалата топли и нежен латекс слој за максимално ублажување да помогне во апсорбирање на удари. Флис, Латекс Црна, Стандардна голема

Наопаку

FC88

5 mm

200 10

Термичкa aлуминиум влошка Дизајнирано за да се изолира вашата нога со посебен алуминиумски слој за да се задржи топлината и да го одвратат студот ,волна / полиестер слој за додадена топлина и удобност. Алуминиум, Полиуретан, Филц, 30% Волна, 70% Полиестер Сива , Стандардна голема

заштита на мотор

Наопаку

FC87

10 mm

100 10

Влошка за кондури Memory Foam Ергономски направени подлошки кои се прилагодуваат на обликот на ногата. Даваат целодневна удобност и потпора. Се сечат за прилагодување на потребната величина. Мемори пена, Етилен-винил-ацетат Бела, Стандардна голема

Наопаку

FC86

3 mm

200 10

Actifresh Влошки за кондури Анти-бактериски третирани перфорирани влошки кои ќе обезбедат да ги задржат вашите стапала свежи и чисти. Перниче од пена за дополнителен комфор. Се сечат на потребната величина. Памук, Латекс Бела, Стандардна голема

Наопаку

FC84 150

8 mm

Гел Heel Cushion поддршка и заштита на петата со помош на апсорпција на ударите при движење, што обезбедува удобност во текот на целиот ден. Полимерен гел Сина, Стандардна голема

416

се соочи со

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 416416

Наопаку

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:29


и безбедност во непостојани услови Помагала против Стабилност Погоден за сите стилови на обувки лизгање Tungsten-Carbide Spike

FC93 75

Ice Grips помагала против лизгање Направени со користење на високо квалитетна гума, флексибилни се и ќе одговараат на сите видови нормални кондури за работа. Гума Црна Евро 38-45, Велика Британија 5-10.5, САД 6-11.5

Челични шилци

FC94 75

Противлизгачки Навлаки Ice Grabber Едноставно решение за сигурно движење во било какви временски услови и одговараат на било кој вид кондури или чизми. Гума Црна, L (Euro: 39-43, UK: 6-9) XL (Euro: 44+, UK: 10+)

Tungsten-Carbide Spike

FC95 24

Помагала за секојдневно движење Гума S/M (UK: 3/7 Euro: 36-41) L/XL (UK: 7/13 Euro: 41-49)

Tungsten-Carbide Spike

FC96 24

Помош за Тракција за Секоја Намена Гума Small: (Euro:36-39, UK: 3-6) Medium: (Euro:40-43, UK: 6.5-9) Large: (Euro:44-47, UK: 10-12)

Tungsten-Carbide Spike

FC97 24

Навлаки за кондури All Purpose Oversized Traction Гума UK: 10+ Euro 44

417

PW17_Footwear_2_MASTER.indd PW17_Footwear_2_TEXT.indd 417417

29/07/2017 14:47 12/08/2017 13:30


КОЛЕКЦИЈА ЗА ЗАШТИТА НА РАЦЕТЕ

Сите модели за заштита за рацете на Портвест се продаваат во парови, освен следните кои се продаваат поединечно: A590, A501, A655, A689/A690/A691.

Следните модели се продаваат само во големи пакувања: A020, A050, A800, A129.

Неодамна проширената колекција на заштита за раце која опс лу ж ува за сите потреби на работа и безбеднос т. Само најдобрите материја ли и методи на производс тво се корис тат во производс твото на оваа обемна и високо специја лизирана колекција.

136 стилови 418

• • • • • • • • • • •

ANTI-IMPACT МЕХАНИЧКИ РАКАВИЦИ СПЕЦИЈАЛНОСТИ ТЕРМАЛНА ЗАШТИТА ОТПОРНОСТ НА СЕЧЕЊЕ КОЛЕКЦИЈА ЗА ОПШТО РАКУВАЊЕ ХЕМИСКА ЗАШТИТА ESD РАКАВИЦИТЕ ВОЗАЧИ И РАБОТНИЦИ ЗАВАРУВАЊЕ ЗА ЕДНА УПОТРЕБА

PW17_GLOVES_1_MASTER.indd PW17_GLOVES_1_TEXT.indd 418418

29/07/2017 15:00 12/08/2017 13:20


Комплетна Portwest колекција за заштита на раце Најновиот развој во технологијата за ракавици кој го нудиме е дизајниран да обезбеди заштита на рацете од повреди од удар. Овие ракавици се произведени користејќи ги најновите технологии и матерјали со цел да абсорбираат максимален дел од силата на ударот.

ЗАШТИТА НА ВЛИЈАНИЕТО ВРЗ

Работни околини кои користат опасни хемикалии и супстанции може да биде многу штетни за работниците и правилна заштита морална. Portwest снабдува голем број на ракавици кои се целосно тестирани и сертифицирани да заштитат од голем број на хемикалии.

ХЕМИСКА ЗАШТИТА

Ладните работни околини можат да бидат сериозен ризик за предизвикување повреди. Влијааат врз намалување на моторните функции на телото и можат да настанат несреќи и повреди. Колекцијата на специјално дизајнирани ракавици со термална заштита се дизајнирани да се справат со ниските температури. ЗАШТИТА НА МОТОР

Portwest Pro опсегот е комбинација на високо специјализирани ракавици кои се дизајнирани за многу специфични задачи. Употребата на овие ракавици за правата задача подобро од било кој друга ракавица која е наменета за повеќе општи цели.

СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ЗАШТИТА РАКА

Рацете се најважни во секојдневната работа, а со тоа и најмногу пријавени повреди на работно место се повредите на рацете. Посекотините и отворените рани на рацете се најчеста повреда. Изборот на ракавици кој го нуди Portwest нуди повеќе степени на заштита зависно од вашите барања. ПРЕМИУМ ЗАШТИТА НАМАЛУВАЊЕ

Едни од најпродаваните колекции ракавици на глобално ниво, ракавици за возачи кранисти нуди голем избор на работни ракавици направени од премиум вистинска и синтетичка кожа. Ова овозможува за корисникот најдобра дишливост, трајност, удобност и умешност.

ПОВЕЌЕНАМЕНСКА РАБОТА РАКАВИЦИ

Пакавицата за општо ракување и стисок сеуште е едена од најпознатите колекции во рамките Portwests колекцијата за заштита на рацете. Внимателно избрани спектар на облоги, вклучувајќи латекс, нитрил, полиуретан и PVC, обезбедува широк спектар на модели прилагодени за различни видови на задачи. МАКСИМАЛНИОТ ЗАФАТ РАКАВИЦИ

HEAT

РАКАВИЦИ ЗА ЗАШТИТА ПРИ ЗАВАРУВАЊЕ

Заштита опсег страна на топлина заштита обезбедува рацете од температури кои се движат од 100 степени до 500 степени за контакт на топлина, додека одржувањето на Исклучителни рака умешност. Му се верува да се заштитат од опасностите раце топлина во сите работни средини.

FOOD SAFE РАКАВИЦИ

MECHANIC

Диз ајниран з а подо брув ањ е на прилепувањето за прецизна работа, оваа збирка штити од широк спектар на опасности. Ракавиците се изработени од високоструиран текстил и нудат широк избор на бои, облошници и големини. Оваа колекција е погодна за механичка примена, генерална конструкција, ракување со материјал, столарија и комунална работа.

FOOD SAFE

Food Safe ракавиците за безбедност на храна не ја менува храната при контакт, обезбедувајќи здравјето на човекот и составот на производот да бидат заштитени. Опсегот се одликува со работни ракавици за еднократна употреба и нерастворливи, за промовирање на умешност, издржливост и заштита од сечење.

FOOD SAFE РАКАВИЦИ

Крајната бариера за вода, течности и неагресивни супстанции. Во палетата Aqua се вклучени високо-водоотпорни и водоотпорни ракавици.

PW17_GLOVES_1_MASTER.indd PW17_GLOVES_1_TEXT.indd 419419

ESD ракавиците се користат да го пренасочат с татичкиот елек трицитет. Површинската отпорност се тестира во согласност на методите специфицирани во EN1149-1 но примероците за тестирање мора да ги исполнат барањата на EN1149-5.

АНТИСТАТИЧНИ РАКАВИЦИ

ПРЕЦИЗНИ РАКАВИЦИ

ТЕЧНИ БАРИЕРНИ РАКАВИЦИ

Повисоко ниво на заштита е потребно кога работникот се занимава со екстремно високи температури и материјали кои греат. Опсегот Portwest Weld има проширување на изборот на решенија за заштита на раце погоден за сите заварувања и термички ризик.

Подготвени за пакување Достапни низ целиот избор 419

29/07/2017 15:00 12/08/2017 13:20


Запознајте ги вашите ракавици

ЗАШТИТАТА ЗА РАЦЕТЕ Е КЛУЧНА – НАЈДЕТЕ ЈА ВИСТИНСКАТА РАКАВИЦА ЗА РАБОТА Подолу е составен водич за да ви помогнеме да ја пронајдете и да ја идентификувате правилната заштита за рацете. Подолу е упатство за употребените материјали и поврзаните фактори за изведба. Ова ќе помогне во донесувањето на одлуки за обезбедување на заштита за рацете при работа.

ОПШТИ РАКАВИЦИ ЗА ИНДУСТРИСКА УПОТРЕБА: РАКАВИЦИ ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА

РАКАВИЦИ ИЗРАБОТЕНИ ОД ТКАЕНИНИ САМО

Ракавици за еднократна употреба Конструирана користејќи пластика за заштита против благи надразнувачи

Изграден со користење на памучен или материјал од ткаенина, кој се користи за изолирање на рацете од топлина или студ. Се користи за подобрен стисок и ракување со лизгави предмети

ВНАТРЕШЕН СЛОЈ НА РАКАВИЦАТА

КОЖНИ РАКАВИЦИ

ХЕМИСКИ ОТПОРНИ РАКАВИЦИ

Кожата е традиционален материјал кој се користи за заштита од повреди од груби абразивни површини. Идеален за употреба во апликации за заварување.

Изработени од гума, неопренови, поливинил алкохол или винил итн. Овие ракавици ги штитат рацете од корозиви, масла и растворувачи

ПЛЕТЕНИ

Високо дише, тесно фитинг со добра умешност

SEAMLESS

Ги избегнува иритациите на рацете поради без рабови, го зголемува удобноста

ПОРАБЕНИ И ИМПРЕГНИРАНИ

Достапни со неколку видови на конструкција и монтажа, главно сече и пораби. Слој е врзан за ткаенината за добра отпорност на абразија. Процесот на шиење и импрегнација овозможува производство на тенки ракавици, за подобрена умешност

Направени со натопување на плетена или ткаена крпа во составот на ракавицата линијата го “поддржува” соединението и додава сила. Користените соединенија ги подобрува механичките перформанси, различни состојки се користат за различни услови

ОБЛОЖЕНИ / НАТОПЕНИ

РАКАВИЦА ЛЕНЕН МАТЕРИЈАЛ ПАМУК

ПОЛИЕСТЕР

НАЈЛОН

АКРИЛИК

ПАРААРАМИД

HPPE

СТАКЛЕНИ ВЛАКНА

КОЖА: МАЗНА

КОЖА: SPLIT GRAIN

Комфорт / Дишност

Издржливост

Стреч / Еластичност

Изолација

Отпорност на сечење / Отпорност на топлина

Висок отпор на сечење, удобност, отпорност на триење

Отпор на сечење

Издржлив, еластичен, одбивност на масло и вода

Отпорност на абразија, издржлив. Сув зафат

МАТЕРИЈАЛ ЗА НАТОПУВАЊЕ НИТРИЛ

НЕОПРЕН

НИТРИЛНА ПЕНА

PU

ЛАТЕКС

PVC

TPR

TPV

Одлична отпорност на препрека, сечење, пункторот и абразив. Сув зафат

Сув, влажње и масло зафат

Масло и влажен зафат

Добра отпорност на абразија. Сув зафат

Сув и влажен зафат

Добра отпорност на абразија. Сув, влажен и масло зафат

заштита на влијанието врз

заштита на влијанието врз

МАЖЕНТНА НЕПОДДРЖАНИ РАКАВИЦИ

Калапите се натопуваат директно во составен материјал, давајќи максимална умешност на носителите. Постојат две опции, нерабени или стаклесто обработени со памучен или вискозарен полиестер за подобрен комфор

ПОВРШИНА

Оптимизирајте ја заштитата од течности со зголемена сила на манжетната

CUFF STYLE

ПРАВ РАБ

ВКРСТЕН РАБ

Дополнителна должина која ја штити подлактицата од истекување на течноста

Традиционален стил, подобрен работен зафат за олеснување на донувањето и отстранување на ракавиците

ПОДДРЖАНИ РАКАВИЦИ

РАКАВИЦА

Линијата е натопена во составен материјал. Абсорбцијата обезбедува подобрена удобност за време на абење и додава сила и издржливост на ракавицата

Дополнителна должина која ја штити подлактицата (10cm плус)

ПЛЕТЕНИК Безбедно се вклопува во ракавиците и спречува нечистотија да влезе во ракавицата

МАНЖЕТНА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

ЛИЗГАЧКА МАНЖЕТНА

Обезбедува дополнителна заштита од рачниот зглоб (должина од 7 см)

Лесно навлекување, економичен дизајн

420

PW17_GLOVES_1_MASTER.indd PW17_GLOVES_1_TEXT.indd 420420

29/07/2017 15:00 12/08/2017 13:20


Водич за големина на ракавици

Табелата за големината на ракавиците и рацете по EN420 стандардот Големина на рака

Плетка

10

12

13

15

Груби

7

8

9

10

11

12

178

203

229

254

279

295

171

182

192

204

215

227

Обем на дланката (mm)

Овој симбол означува начин на плетење на поставата на ракавицата

7

6 152

18

Должина на раката (mm) 160

Фини

Минимална должина на ракавица (mm) 220

Означување на ракавици

Бренд

Нивоа на перформанси

EU

9

6-6½

A665

260

270

280

7"

8"

9"

10"

11"

12

6½7

77½

8

9

Минимална должина на ракавица (инчи)

EN388

ANSI

Код на производот

4.5.4.4.

CUT

EN стандарди со кои е согласен моделот

CATII

250

Должина на раката (инчи)

L

CUT

240

Обем на дланката (инчи) 6"

Величина на производот

230

Големина на ракавица

6

9

9½-10

1010½

10½-11

11 1/2 - 12

XS

S

M

L

XL

XXL

XXXL

6

7

8

9

10

11

12

RN 142543

Ознака од европската комисија

Portwest код за манжетни

RN број

v

Избор на правилната големина на ракавиците

ВОДИЧ ЗА МЕРЕЊЕ

Мерење на обемот на раката на дланка со помош на лента. Табелата за големина погоре, горниот десен агол, објаснува која големина на ракавица ќе ви одговара најдобро. Мерење во инчи.

Ставете ја десната рака на дијаграмот со линијата помеѓу палецот и показалецот. На линија најблиску до десната страна на раката укажува на најдобрата големина за вас.

6

7

XS S

8

9

M L

10

11

12

XL 2XL 3XL

421

PW17_GLOVES_1_MASTER.indd PW17_GLOVES_1_TEXT.indd 421421

29/07/2017 15:00 12/08/2017 13:20


Европски стандард за заштита на раце EN407

ЗАШТИТНИ РАКАВИЦИ : ОТПШТИ ПОБАРУВАЊА EN 420 2003 + A1: 2009

Овој стандард ги дефинира генералните побарувања за дизајн на ракавица и конструкција, innocuousness, инструкции за одржување, електростатски својства, мерење, умешност, трансмисија на водена пара и апсорбција заедно со означување и информација.

ЗАШТИТНИ РАКАВИЦИ ПРОТИВ ТЕРМАЛНИ РИЗИЦИ(Топлина и/или Оган) EN 407: 2004 (AS/NZS 2161.4) Овој стандард ги специфицира термалните перформанси за заштитни ракавици против топлина и/или оган. Топлинскиот и пламениот пиктограм е пропратен со 6 цифрен број:

1 3EN 1 407 2 1 2

ЗАШТИТНИ РАКАВИЦИ ОД МЕХАНИЧКИ РИЗИЦИ EN 388 - 2016

БАРАЊА

EN388: 2003 Стандарди ја одредува физичката и механичката агресија предизвикана од абразија, сечење на сечива, кинење и пробивање. EN388: 2016 го ажурира постоечкиот стандард со новиот тест метод за абразија, сечивост и отпорност на удар. EN ISO 13997: 1999 (TDM тест) ги снима резултатите како вредност на Њутн - силата на сечилото на материјалот за ракавици потребни за да се пресече низ материјалот 20mm. Резултатите се претставени на скала A-F.

EN388 2016

Ревидиран тест за намалување на државен удар

1.3.1.2.E.P

НИВОА НА ПЕРФОРМАНСИ 1-4 e: ОТПОРНОСТ НА МАЛО ПРСКАЊЕ ОД СТОПЕН МЕТАЛ: Количество на прскање кое е потребно за ја загрее ракавицата до одредена температура.

EN388 2003

EN388:2016

EN388:2003

• •

• •

Max 60 Cut циклуси

1 3 1 2 E P

НИВОА НА ПЕРФОРМАНСИ 1-4 f:ОТПОРНОСТ НА ГОЛЕМО ПРСКАЊЕ ОД СТОПЕН МЕТАЛ Количество на прскање кое е потребно за ја загрее ракавицата до одредена температура.

1.3.1.2

НИВОА НА ПЕРФОРМАНСИ 1-4 d: ОТПОРНОСТ НА ТОПЛИНСКО ЗРАЧЕЊЕ: Време потребно за да се крене температурата до даден степен.

Неограничено Исечете циклуси Намалете го времето за тестирање x 3

БАРАЊА

НИВОА НА ПЕРФОРМАНСИ 1-4 c: ОТПОРНОСТ НА КОНВЕКТИВНА ТОПЛИНА: Времето за кое ракавицата е во состојба да го оддолжи трансферот на топлина, од пламен.

Ниво на изведба P ОТПОРНОСТ НА УДАР Отпорност на отпорност на 5J

НИВОА НА ПЕРФОРМАНСИ 1-4 b: ОТПОРНОСТ НА КОНТАКТНА ТОПЛИНА: Температура (во опсег од 100C до 500C), на која личноста што носи ракавици нема да чувствува болка (за период од најмалку 15 секунди).

Нивоа на изведба A - F ИСКЛУЧУВАЊЕ НА ОТСУСТВО: (Сече тест TDM) Мерење на просечното оптоварување за да се постигне моментот на пресекување

НИВОА НА ПЕРФОРМАНСИ 1-4 Отпорност на запаливост Време за кое матерјалот останува запален и продолжува да гори откако изворот на палење е елиминиран.

НИВОА НА ПЕРФОРМАНСИ 1-4 d: ОТПОРНОСТ НА ПРОБОДУВАЊЕ: Сила потребна за да се прободи примерокот со стандардизиран удар.

B: ОТПОРНОСТ НА КОНТАКТНА ТОПЛИНА:

Нивоа на перформанси 1-4 c: ОТПОРНОСТ НА КИНЕЊЕ: Максимална сила која е потребна за да се скине примерокот.

НИВО НА ЕФИКАСНОСТ ТЕМПЕРАТУРА ПРИ КОНТАКТ

Нивоа на перформанси 1-5 b: ОТПОРНОСТ НА СЕЧЕЊЕ СО СЕЧИЛО:(Тест за намалување на удар) Број на циклуси кои се потребни за да се оштети примерокот при константна брзина. Нивоа на перформанси 1-4 a: ОТПОРНОСТ НА АБРАЗИЈА: Број на циклуси кои се потребни за да се оштети примерокот при константна брзина. ТЕСТ

Ниво 1

Ниво 2

Отпорност на абразија (број на циклуси)

100

500

Отпорност на сечење со сечило (index) Метод на тест за државен удар

1.2

Отпорност на кинење (N) Отпорност на продупчување (N)

EN ISO 13997:1999 TDM

Ниво 3

(°C)

(Секунда)

1

100°C

≥15s

2

250°C

≥15s

3

350°C

≥15s

4

500°C

≥15s

EN12477 ЗАШТИТНИ РАКАВИЦИ ЗА ЗАВРУВАЧИ EN 12477: 2001 (AS/NZS 2161.3)

Ниво 4

Ниво 5

2,000

8,000

-

2.5

5

10

20

10

25

50

75

-

20

60

100

150

-

Овој Европски Стандард специфицира побарувања и тест методи за заштитни ракавици за користење во мануелно заварување на метл, сечење и придружни процеси. Според нивните перформанси, заштитните ракавици за заварувачи се класифицираат во два типа;

EN 10819

Type A: Пониска прецизност (со други повисоки перформанси) Type B: Повисока прецизност ( со пониски останати перформанси)

EN ISO 10819

Ниво A Ниво B Ниво C Ниво D Ниво E Ниво F 2

PW17_GLOVES_1_MASTER.indd PW17_GLOVES_1_TEXT.indd 422422

5

10

15

22

ВРЕМЕНСКА РАМКА

-

30

EN 12477

ЗАШТИТНИ РАКАВИЦИ: МЕХАНИЧКИ ШОК И ВИБРАЦИЈА EN 10819: 1996 (AS/NZS 2161.3)

Овој Европски Стандард специфицира медот за лабораториско мерење, податоците од анализата и извештајот за преносливост на вибрации на ракавиците во смисла на пренос на вибрации од рачка до дланка во фреквенциски ранг од 31.5 Hz до 1250 Hz. Овој стандард е наменет да обезбеди скрининг тест за вибрациите кои се пренесуваат низ ракавиците.

29/07/2017 15:00 12/08/2017 13:20


Европски стандард за заштита на раце EN374 ЗАШТИТНИ РАКАВИЦИ: ПРОТИВ ХЕМИКАЛИИ И МИКРО-ОРГАНИЗМИ (AS/NZS 2161.3)

EN 374-1: 2003 (AS/NZS 2161 .10.1) Овој Стандард специфицира побарувања за ракавиците да го штитат корисникот против хемиски и/или микро-организми и дефинирани термини да се користат.

AKL

EN 374-2:2003 (AS/NZS 2161 .10.2) Овој Европски Стандард специфицира тест метода за отпорност на пенетрација на ракавици кои штитат од хемикалии и/или микроорганизми. EN 374-3: 2003 (AS/NZS 2161 .10.3) Овој Европски Стандард ја специфицира определбата на отпорноста на материјалите за изработка на заштитни ракавици од пенетрација на потенцијално опасни безгасни хемикалии под услови на континуиран контакт.

EN374

EN1149 ЗАШТИТНИ РАКАВИЦИ: ЕЛЕКТРОСТАТСКИ СВОЈСТВА EN 1149-5 - 1:2006

Овај Европски стандард ги специфицира методите за тестирање на материјалите кои

треба да се користат при производството на облека со електро-статички својства ( или EN 1149 ракавици) со цел да се избегне електрично празнење. Оваа тест метода не се користи за тестирање на материјалите кои се применуваат за изработка на облека или ракавици за заштита од електричен напон.

EN 1149-5 - 5:2008 Заштитна облека - електро-статични својства - дел 5. Барања за перформансите на матријалот и дизајнот.

Овој европски стандард е дел од серијата стандарди за методи на тестирања и барања за електростатички карактеристики на заштитната облека. Стандардот ги специфицира барањата за матерјалот и дизајнот на облеките кои се користат како дел од целосно заземјен систем, како би се избегнале запаливи празнења. Барањата може да не се доволни во околини со зголемено количество кислород и опасност од палење. Овој стандард не е применлив за заштита од директен напон.

Мора да се докаже дека ракавиците се ефективна бариера за заштита од течности и микроорганизми. НивоаТА на перформанси се во согласност со прифатливите нивоа на квалитет (AQL) при што се земаат примероци од серија на ракавици и се тестирани во текот на производството за мали дупки и протекување или со инфлација со воздух или со пополнување со вода.

ESD РАКАВИЦИТЕ

ESD ракавиците се користат да го пренасочат статичкиот електрицитет. Површинската отпорност се тестира во согласност на методите специфицирани во EN1149-1 но примероците за тестирање мора да ги исполнат барањата на EN1149-5.

Ракавиците мора да го ислполнат да се со резултат најмалку level 2, за да може да се сметаат за отпорни на микроорганизми. (Level 1 = AQL 4.0) (Level 2 = AQL 1.5) (Level 3 = AQL 0.65)

CE Food Safe

EN374

Европска легислатива во однос на Food Contact Materials(материјали во контакт со храна) (Directive EC1935/2004) побарува материјалите во контакт со храна да не пренесуваат нивните состојки на храната и не смеат да ги модифицираат органолептичките својства(ie. боја, мирис, текстура и вкус) на храната. Производите наменети за контакт со храна треба да бидат етикетирани како такви.

Пиктограмот за ракавици со ниска хемиска заштита или водооттпорност, се користи за ракавиците кои не постигнуваат разградуваање по допир со хемикалии за најмалку 30 минути, за најмалку 3 хемикалии од дефинирата листа, кои се во согласност со тестот за пенетрација.

Код

Хемикалија

Класа

A

Метанол

Чист алкохол

B

Ацетон

Кетон

Заштитни ракавици за заштита од студ EN 511:2006 (AS/NZS 2161.5)

EN511 EN511

C

Ацетонитирил

Нитрилно соединение

D

Дихолрометан

Хлориран парафин

E

Јаглерод дисулфат

Сулфур кој содржи органско соединение

F

Тоулен

Ароматичен хидрокарбон

G

Диетилламин

Амино

H

Тетрахидрофурен

Хетеро-циклично и етерено соединение

Овој европски стандард ги специфицира барањата и методите за тестирање на ракавиците кои штитат од студ до -50 степени целзиусови. Овој студ може да биде поврзан со климатски услови или индустриски активности.

i

3 3 1

НИВОА НА ПЕРФОРМАНСИ 0-1 c: ПРОДИРАЊЕ НА ВОДА

I

Етил ацетат

Естер

J

n-хептан

Заситен хидрокарбон

K

Натриум хидрооксид 40%

Неорганска база

L

Сулфурна киселина 96%

Неорганска минерална киселина

НИВОА НА ПЕРФОРМАНСИ 1-4 b: ОТПОРНОСТ НА КОНТАКТЕН СТУД НИВОА НА ПЕРФОРМАНСИ 1-4 a: ОТПОРНОСТ НА КОВЕКТИВЕН СТУД

EN381 Измерено време за да помине (min)

Индекс на ефикасноста на продирање

> 10

1

> 30

2

> 60

3

> 120

4

> 240

5

> 480

PW17_GLOVES_1_MASTER.indd PW17_GLOVES_1_TEXT.indd 423423

БАРАЊА

6

CLASS EN3811

ЗАШТИТНИ РАКАВИЦИ: ЗА КОРИСНИЦИ НА РАЧНИ МОТОРНИ ПИЛИ EN 381-7: 1999

Овај Европски ста