A gazdag marketingesek tudástára

Page 1

GAZDAG MARKETINGESEK TUDÁSTÁRA

Bármilyen új dologba kezdünk bele, vagy valami merőben újat tanulunk, nyilvánvaló, hogy a szakmai szókincsünk igencsak szegényes. Nincs ez máshogy a marketing tekintetében sem. Kezdőként természetes, hogy sokan szegényes marketing szókinccsel rendelkeznek. Nem ismernek szakkifejezéseket, így használni, alkalmazni sem tudják ezeket semmilyen módon.

A könyv 52, olyan marketinghez köthető taktikai elemet, tippet tartalmaz, ami nem hiányozhat egy vállalkozó eszköztárából sem.

Pongor-Juhász Attila, a könyv szaklektora - www.pongorjuhaszattila.hu

Vélemények a könyvről: „Ennek a könyvnek még csak a 3. és a 37. tippjét valósítottuk meg az idei évben, de 7 hónap alatt több profitot csináltunk vele mint tavaly egész évben! Kötelező olvasmány minden cégvezetőnek és marketing szakembernek.” Dorogi Andrea, cégvezető – www.valdorart.hu

„A marketing világ alapszótárát tartod most a kezedben! Mi, Gyorsítósávos tanítványok ezen keresztül ismertük meg a cégünk kézben tartásához és fejlesztéséhez szükséges szókincset. Sőt, számunkra ezek a fogalmak, és a hozzájuk társított adatok és eredmények lettek az egymás közti eszmecseréink alapjai. Ha sikerre akarod vinni a cégedet, elkerülhetetlen lesz előbb vagy utóbb, hogy megismerkedj velük, beépítsd őket a mindennapi folyamataidba, mivel kisvállalkozóként Te vagy a céged legfőbb marketingese.” Kecskés Róbert, ügyvezető – tulajdonos- www.ziegnerjagd.hu „Pongor-Juhász Attila a marketing nagy Tanítómestere! A marketing őshazájából, Amerikából hozza haza nekünk a tudást. Követi a legjobban működő trendeket, teszteli és gyakorlatban alkalmazza is. Immár 3 éve tanulok Attilától, hihetetlen megélni, hogy a tanítás hiteles és az észjárás működik Magyarországon is. Szívből ajánlom, aki komolyan veszi önmagát és a vállalkozását!” Dr. Moravcsik Bence Balázs, alapító, orvosigazgató Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő – www.bmm.hu

� ������ ���������� 2

BESTSELLER ÜZLETI KÖNYVEK KIADÓJA

gazdag52cover_in_out_132x197.indd 1-5

2990 Ft

ISBN 978-615-5263-42-2

P-J A

A Pongor Publishing Üzleti Bestseller könyvkiadó alapító-ügyvezetője, Az Időmilliomos vállalkozó és a Szív alapú marketing vállalkozóknak című bestseller könyvek szerzője, a PJA Marketing Megvalósító Club (MICi) és a Champions Club vezető mentora.

B B

Magyarország egyik legjobb online marketing specialistája. Szakterülete a vevőszerzési és értékesítési stratégiák, valamint megvalósítási kampányok menedzselése. A PJA Marketing Megvalósító Club (MICi) és a Champions Club vezető mentora és program igazgatója.

B L

Stratégiai szakértője annak, hogy hogyan lehet olyan legendás szolgáltatást nyújtani, amelytől az ügyfelek nemcsak elégedettek lesznek, de tovább is ajánlanak. Megmutatja, hogyan lehet ezt rendszerben, előre megtervezett módon, tudatosan megvalósítani és működtetni.

A GAZDAG MARKETINGESEK TUDÁSTÁRA

Ez a tudástár arra vállalkozik, hogy megmutassa, megtanítsa a marketinggel kapcsolatos legfontosabb kifejezéseket a helyén használni. Legyen az az áremelés pszichológiájától kezdve az upsell ajánlatokon át a legendás élmény nyújtásán keresztül számtalan dologig.

„2000 májusa óta kutatom, hogy mi az önerejükből meggazdagodott emberek titka. Ezek közül számomra a legmeglepőbb az volt, hogy olyan szavakat használnak, amiket én korábban nem ismertem, sőt a szüleim sem. Mióta én is használom ezeket, rohamosan nőtt a vállalkozásom profitja úgy, hogy egyre jobban tudom megélni a vállalkozói szabadságomat.”

2. PONGOR-JUHÁSZ ATTILA - BORBÉLY BENCE - DR. PETŐ BENCE - BERKA LÁSZLÓ

Robert T. Kiyosaki, a „Szegény papa gazdag papa” c. bestseller szerzője, egyik könyvében azt írta, hogy az egyik nagy különbség a gazdag emberek és a szegény emberek között abban áll, hogy milyen szavakat, milyen kifejezéseket használnak.

A Pongor Publishing Üzleti Kiadó Küldetése A világ legsikeresebb üzleti könyveinek és gondolatainak elterjesztése Magyarországon, az üzleti kultúra és vállalkozói szemlélet fejlesztése által hozzájárulni a hazai vállalkozások eredményesebb működéséhez.

D. P B

Specialitása a szakértői és tanácsadói marketing. Évente tart szakkönyvírói programokat olyan vállalkozóknak, akik azáltal akarják vállalkozásukat megkülönböztetni a konkurenciától, hogy ismert szakértőkké válnak a területükön.

���������� � ������ MARKETING 2

BESTSELLER ÜZLETI KÖNYVEK KIADÓJA

GYORSÍTÓSÁV 2. 9/3/2019 1:04:13 PM


PONGOR-JUHÁSZ ATTILA – BORBÉLY BENCE – DR. PETŐ BENCE – BERKA LÁSZLÓ A MARKETING GYORSÍTÓSÁV MENTOROK BEMUTATJÁK:

A GAZDAG MARKETINGESEK TUDÁSTÁRA 52 gyakorlati tipp a gyors vevőszerzéshez

Gazdag marketingesek tudastara.indd 1

2019. 09. 03. 8:15:36


Írták: A Marketing Gyorsítósáv mentorok

Pongor-Juhász Attila – Borbély Bence – dr. Pető Bence – Berka László A könyvet szerkesztette: dr. Pető Bence Tördelés: Formula Stúdió

A borítót tervezte: Juhász Tibor Első kiadás, 2019

© Minden jog fenntartva A könyv – a kiadó írásos jóváhagyása nélkül – sem egészben, sem részleteiben nem sokszorosítható vagy közölhető, semmilyen formában és értelemben, elektronikus vagy mechanikus módon, beleértve a nyilvános előadást vagy tanfolyamot, a hangoskönyvet, bármilyen internetes közlést, a fénymásolást, a rögzítést vagy az információrögzítés bármely formáját. A könyv oktatási, üzleti vagy promóciós célokra is megvásárolható! Információkért vegye fel a kapcsolatot a szerzővel.

Jogtulajdonos: © Pongor Publishing Üzleti Kiadó Kft., 2010-2019 www.pongor-uzleti-konyvek.hu

E-mail: pongorkiado@pongorkiado.hu Nyomdai előállítás: Kvadrát Print www.kvadratprint.hu

ISBN 978-615-5263-42-2

Gazdag marketingesek tudastara.indd 2

2019. 09. 03. 8:15:36


Bevezetés Tudod, mi a különbség a sikeres, eredményes, boldog, gazdag, fantasztikus párkapcsolatban élő emberek, és „mindenki más” között? Valamikor 2000 tavaszán olvastam először Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa c. könyvét, ahol megtudtam, hogy a gazdag emberek egészen más szókinccsel rendelkeznek, mint a szegények. Emellett azt is fontos tudni, hogy mivel mi, emberek képekben gondolkodunk, ezért a szavak, amelyek érnek minket, új képeket ültetnek az elménkbe. Te hogyan akarod elKÉPzelni magadban a boldogságot, a fantasztikus párkapcsolatot, azt, hogy szuper ember, apa, anya, férj, feleség, vállalkozó, testvér, barát vagy? Amennyiben ezekkel kapcsolatban nem találkozol a megfelelő képeket létrehozó szavakkal, amelyek segítik a boldogságodról, a gazdaságodról vagy egészséges életedről szőtt elképzelés és megvalósítás folyamatát, úgy nem fogsz tudni belehelyezkedni a sikeres ember szerepkörébe sem. Alkalmazotti családba születtem, alkalmazottnak neveltek a szüleim, és a szakmai karrierem első 13 évében alkalmazottként dolgoztam. Mikor elkezdtem vállalkozni, előbb kényszer-, majd szerelemvállalkozó voltam, és a 6. vállalkozói évemre mind pénzügyileg, mind magánéletileg csődbe jutottam. Amikor az összes bankszámlámon 3009,37 Ft maradt, volt több mint 60 millió Ft magánadósságom és a céges bankszámlámon adóhatósági inkas�szó, akkor kezdtem el gondolkozni, hogy vállalkozóként valamit nagyon elrontottam. És hogyan változtattam ezen? Úgy, hogy mániákus önfejlesztővé váltam: folyamatosan olvasok, hangoskönyveket hallgatok, a tévéhíradók helyett tananyagokat nézek, olyan emberek társaságát keresem a különböző coaching programokon és mastermindokon, akik előttem járnak, és már megcsinálták azt, amire én vágyom. Tanulom a szokásaikat, kérdezem őket, hogy mit ne kövessek el, kérem őket, 3

Gazdag marketingesek tudastara.indd 3

2019. 09. 03. 8:15:36


A Gazdag marketingesek tudástára hogy adjanak tippeket, amelyekből össze tudom rakni azt az új embert, akivé válni akarok. Mit tehetsz most rögtön, hogy jobbá tedd az Életed? Gondold végig, hogy milyen emberré akarsz válni, mit akarsz birtokolni, hova akarsz eljutni, és hogyan akarsz élni! Ne fogd vissza magad, mert a Te életedről van szó, és az megérdemli, hogy mindent beleadj! Ha kialakul egy álomkép a fejedben, akkor szedd össze az ehhez szükséges szavakat olyanoktól, akik már megcsinálták, hogy egyre tökéletesebben rajzolódjon ki előtted a cél. Tudod… ha nekem sikerült, neked is fog! Ehhez nincs más dolgod, mint tanulmányozni ezt a könyvet, amelyben 52 a marketinghez és üzleti önfejlesztéshez kapcsolódó kifejezést fejtünk ki, hogy hozzásegítsünk a legmerészebb álmaid megvalósításához. Pongor-Juhász Attila 2019. augusztus 27.

4

Gazdag marketingesek tudastara.indd 4

2019. 09. 03. 8:15:36


Mi is az a Marketing Gyorsítósáv? 2012-ben kezdtem el tanulni Jeff Walker-től. Ekkor ismerkedtem meg azzal a komplex marketing rendszerrel, amelynek az alapja a szív alapú marketing. Azóta szisztematikusan alkalmazzuk, mert a vevőszerző, profitnövelő problémáinkra megoldásokat nyújtott. 2016-ban ezért hoztuk létre 4 évi tesztelés után a Marketing Gyorsítósávot™, amelyben eddig több, mint 370 sikerorientált vállalkozó vett részt, akiket talán ugyanaz jellemzett, mint téged: • Nem tudták, ki a célközönségük, és hogy ők pontosan mit akarnak. • Nem volt igazi termékportfóliójuk, ezért az első értékesítés után sem tudták, hogy mit adjanak még nekik. • Jelentős cashflow-nyomás volt rajtuk, emiatt állandóan bevételt kellett termelniük, hiszen jelentős költségek és tartozások tarkították az életüket. • Nem tudtak folyamatos legendás élményt nyújtani, mert állandóan az új vevők szerzésével voltak elfoglalva. • Végül őket az dühítette, hogy nem igazodtak ki a különféle marketing és vevőszerző eszközök, technikák és guruk között. Azóta több tucat sikerpéldánk is mutatja, hogy a változás lehetséges, ha készen állsz rá: • Várhelyi Ági, a Férfikéz egy órára (www.ferfikezegyorara.hu) nevű szolgáltatásában nemcsak hogy jelentős áremelést hajtott végre, hanem 1 évvel később a családjával hosszú évek után egy hét szabadságra is képes volt elmenni, telefon és internet nélkül.

5

Gazdag marketingesek tudastara.indd 5

2019. 09. 03. 8:15:36


A Gazdag marketingesek tudástára • Farkas Viki (www.5elemkonyha.hu) bölcsész, német tanárnőből lett online vállalkozó, aki 3 év alatt megháromszorozta az árbevételét, kiadta a saját könyvét, és akit, mint fizetett előadót, rendszeresen hívnak előadást tartani. • Kecskés Robi (www.gunshop.hu) multis menedzserből lett vállalkozó, aki most már webshop-tulajdonosként és szakértői bestseller könyv szerzőjeként képes magát bemutatni és értékesíteni az országban mindenhol. • Hajdú Zsuzsi (www.mobiltokguru.hu) egy „tizenkettő egy tucat” bizniszből indult vállalkozó, aki megtalálta, hogy ki a célközönsége, majd rájuk pozícionálta a kampányait és mára több millió forintos bevételt ér el egy olyan piacon, ahol akár ezren is ugyanazt a terméket szolgáltatják. • Bruszt Marcsi (www.kakuseise.com), aki karate edzéseket tart, és képes volt erre bizniszt építeni, munkatársakat felvenni, és országos versenyeket szervezni. Ők is bizonyítják, hogy ami nekünk bevált, az a tanítványaink­ nál is működik. Bízunk benne, hogy Te is követni fogod a példájukat. Azért, hogy neked még hamarabb sikerüljön, ami nekik 2 vagy 3 évbe telt, fogadd szeretettel azt a tudástárat, amellyel valóban gyorsítósávra állíthatod a marketingedet.

6

Gazdag marketingesek tudastara.indd 6

2019. 09. 03. 8:15:36


Kik a Marketing Gyorsítósáv mentorok? Pongor-Juhász Attila 20 éve vagyok vállalkozó és bevallom, megéltem mindent, amit egy vállalkozó megélhet. Igen, még a csődöt is. 2006-ban egy teljes magánéleti és üzleti mélyrepülés után álltam talpra. Azóta folyamatosan képzem magam, évente több alkalommal járok a világ vezető marketing és üzletfejlesztési szakértőinek tréningjeire, hogy a legfrissebb tudást adhassam át magyar tanítványaimnak. Könyvkiadóm a Pongor Publishing már több mint 50 üzleti bestsellert adott ki, ezekből 7-et én írtam. A marketing és üzletfejlesztési megoldások, amelyeket átadok neked, nem csupán elméletiek. Mindegyiket kipróbáltam a csapatommal és csak azokat a technikákat tanítom, amelyek valóban működnek a saját vállalkozásomban. Amire igazán büszke vagyok, hogy az elmúlt években a munkatársaimból, illetve tanítványaimból létrehozhattam egy olyan marketingcsapatot, amely kisvállalkozói szinten egyedülálló ma Magyarországon. Ennek köszönhetően meg tudjuk valósítani a legmerészebb álmainkat, amelyek 3-4 évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűntek. Ennek a belső csapatnak a magját alkotja a három mentor, akik a Marketing Gyorsítósáv résztvevőit folyamatosan támogatják és úton tartják. Engedd meg, hogy bemutassam őket személyesen is: Borbély Bence 2011-ben csatlakozott a csapatomhoz, közel 8 éve dolgozik és fejlődik velem. Bár friss pályakezdőként került a Pongor Publishinghoz, mára mégis Magyarország egyik legjobb online marke7

Gazdag marketingesek tudastara.indd 7

2019. 09. 03. 8:15:36


A Gazdag marketingesek tudástára ting specialistája. Minden vevőszerzési és értékesítési stratégiánk, valamint megvalósítási kampányunk alapját ő menedzseli. Közösen dolgozzuk ki és ültetjük át gyakorlatba a legjobb marketing technikákat. dr. Pető Bence Bence az egyik legkiválóbb tanítványom, aki már több mint 5 éve, 2014-ben kezdett el tanulni tőlem az Elit Coaching™ programban. Specialitása a szakértői és tanácsadói marketing. Kis létszámú szakkönyvíró programokat tart olyan vállalkozóknak, akik azáltal akarják vállalkozásukat megkülönböztetni a konkurenciától, hogy ismert szakértőkké válnak a területükön. Bence résztvevőket támogató mentorként segíti az Elit Coaching™ és Masters Club™ programunkat is. Berka László Laci szintén 2014-ben kezdett el tanulni tőlem az Elit Coaching™ programunkban, és azóta együttműködő stratégiai partnerünk. Ő az a „zseni”, aki abban segít neked, hogy ne hagyj pénzt a már meglévő vevőid zsebében. Stratégiai szakértője annak, hogy hogyan tudsz olyan legendás szolgáltatást nyújtani, amelytől az ügyfeleid nemcsak elégedettek lesznek, de tovább is ajánlanak. Megmutatja, hogyan tudod ezt rendszerben, előre megtervezett módon, tudatosan megvalósítani és működtetni.

8

Gazdag marketingesek tudastara.indd 8

2019. 09. 03. 8:15:36


Tartalomjegyzék

Bevezetés. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3 Mi is az a Marketing Gyorsítósáv? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 Kik a Marketing Gyorsítósáv mentorok?. . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 1. Reménymarketing. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11 2. Szív alapú marketing megközelítés . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 3. Nagy Miért . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 4. Személyes küldetésnyilatkozat. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16 5. Átalakulás . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17 6. Vevőélettartam-érték. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18 7. Címlista. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19 8. Avatár . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21 9. Avatár – „kemény” információ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23 10. Avatár – „puha” információ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24 11. Success path, avagy sikerösvény. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25 12. Értékesítési tölcsér. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26 13. Értékesítés Előtt – Alatt – Után . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27 14. Legendás élmény nyújtása. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29 15. Onboarding, avagy üdvözlő folyamat. . . . . . . . . . . . . . . . . 30 16. Scarcity, avagy szűkösség. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31 17. Ajánlat. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32 18. Earlybird – avagy koránkelő . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33 19. Belépő termék. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34 20. Lead, avagy az érdeklődő. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35 21. Upsell. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36 22. Downsell. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37 23. Tribe. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38 9

Gazdag marketingesek tudastara.indd 9

2019. 09. 03. 8:15:36


24. Edutainment, avagy szórakoztatva tanítás. . . . . . . . . . . . . 40 25. Az 1 forintos könyvkampány. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41 26. Szakértői könyv. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43 27. Szakértői sztori . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 28. Testimonial, avagy a vevővélemény / vevői ajánlás. . . . . . . 45 29. Welcome Call – üdvözlőhívás . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46 30. Konverziós pontok. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47 31. Együttműködő (affiliate) partnerek. . . . . . . . . . . . . . . . . . 49 32. Facebook-közösség . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 33. Chatbot. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51 34. Termékportfólió. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52 35. Blog. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 54 36. Webinár. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56 37. Infótermék. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 57 38. Membership, avagy a tagsági díjas rendszer. . . . . . . . . . . . 58 39. Listaépítő challenge, avagy kihívás. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59 40. Elevator pitch, avagy a liftbeszéd. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60 41. Script, avagy leirat. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 61 42. Stop-Start-Continue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62 43. Komplexitás plafon . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 64 44. A „rés” koncepciója. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 66 45. Taggelés. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 67 46. DISC-rendszer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68 47. Paradigma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 70 48. A 4C Formula, avagy a folyamatos vállalkozói fejlődés képlete . . . . . . . . . 72 49. KPI-ok, avagy mérőszámok. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 74 50. A Mastermind, avagy a mesterelme ereje. . . . . . . . . . . . . . 75 51. A vállalkozó típusai. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76 52. A vállalkozó négy szabadsága . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 77 Zárszó. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 78 10

Gazdag marketingesek tudastara.indd 10

2019. 09. 03. 8:15:36