Pohjoisen Luontokuvaajat ry -makrokurssi 2022-

Page 1

MAKROKURSSI 15.8. & 20.8. 2022 Kouluttajat Raija & Pertti Väyrynen Järjestäjä Polku ry


Polkun syyskausi käynnistyy elokuussa kaksiosaisen makro-kurssin merkeissä. Kurssi on kaksiosainen, sisältäen teoria -illan, sekä työpaja -päivän. Kouluttajina kurssilla toimivat polkulaiset Raija ja Pertti Väyrynen Hailuodosta. Raijalla ja Pertillä on pitkä kokemus ja tietotaito makrokuvauksesta ja sen tekniikoista. Teoriaosuus pidetään ma 15.8. klo 18-20.30 tutussa kokoustilassamme Njetwork Inn, Oulu. Illan luento osuuteen on mahdollista osallistua myös etänä, mutta parhaimman hyödyn kurssista saat tulemalla paikan päälle, koska pääsemme illan aikana tutustumaan livenä makro kalustoon (loittorenkaisiin, palkeisiin, erilaisiin linsseihin, valaisulaitteisiin yms). Ilta on vapaamuotoinen makrokuvauksesta kiinnostuneille tai sitä jo harrastaneille, sisältäen luennon lisäksi myös yhteistä jutustelua makro kuvaamisesta, voit siis myös kysyä neuvoa tai jakaa omia kokemuksia ja onnistumisia. Kurssin toinen osa työpaja -päivä pidetään la 20.8. klo 10-14, silloin pääsemme tosi toimiin! Pidämme yhteisen kuvauspäivän Oulun kasvitieteellisellä puutarhalla, missä voimme kuvata sisällä sekä ulkona opettajien johdolla tai omatoimisesti. Ota omat eväät mukaan! Puutarhalla mukava pitää kuvausten välissä pieni tauko ja istuskella hetki vain ihailemasssa elokuun kukkaloistoa. Työpaja -päivän tuotoksia katselemme lokakuun jäsenillan yhteydessä.

Osallistumismaksu kurssille on polkulaiselta 5€ sis.teoria-illan kahvit☺ Toivomme sinun ilmoittautuvan viimeistään 12.8.22 mennessä Tanja Haussalo 0400-547522 tai tanja.haussalo@gmail.com Tervetuloa kurssille! Pohjoisen Luontokuvaajat ry /hallitus


OSA 1 TEORIAOSUUS ma 15.8.2022 klo 18-20.30 OHJELMA: Luento ja makro laitteisiin tutustuminen ->jos sinulla on omaa makro-kalustoa, voit ottaa kaluston mukaan iltaan. Paikka: Njetwork Inn, 2. kerros, Isokatu 56, Oulu.


OSA 2 TYÖPAJA la 20.8.2022 klo 10.00 -14.00 OHJELMA: Makro kuvaamista mm. kasveja ja hyönteisiä. Paikka: Oulun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, Kaitoväylä 5, Oulu https://www.oulu.fi/fi/yliopisto/kasvitieteellinenpuutarha

Alla: Pikku kotilo (laji tuntematon) 220mm objektiivi + 3diopterin lähilissi + salama Kohde noin 10mm pituinen.


Yllä:Yksityiskohta neitoperhon siivestä Olympus 60mm+ Raynox 11,9diopterin lähilinssi. N. 3kertainen suurennus ja 8 kuvan pinkka suoraan kamerasta Alla: Mustatälähiipijä ( perhonen) 135 mm objektiivi + 3diopterin lähilinssi + salama Kohde n. 20mm pituinen.


Yllä: Vinokassieniä (laji tuntematon) Olympus 60mm noin 1kertainen suurennus ja 15 kuvan pinkka suoraan kamerasta.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.