Page 83

da, pa se tako jedno našlo i na meni u obliku tetovaže. Jedino što bi možda mogla izdvojiti kao nešto zanimljivo je to što mislim da većina ljudi najbolje i najviše stvara kada je u nekakvoj depresiji ili u nekom tužnom periodu u životu, dok ja najviše toga stvorim kad sam sretna i zadovoljna i ispunjena i u takvim trenucima kada se dobro osjećam najviše radim i proizvodim svoje najbolje radove. Na tvojim platnima dominiraju snažne ženske figure, šta nam one poručuju?

Nedavno sam o tome pisala u jednom postu na Instagramu pa se ne bi baš htjela do riječi ponavljati… U svim mojim postovima koje objavljujem naime uvijek možete pročitati malo poduži caption i mnogo puta znam pisati o tome što osjećam i o tome što stvaram. Ali rekla bi da je čak odmalena u mojim najranijim crtežima uvijek žena bila ta koja je zaokupljala moju pažnju i uvijek je moj cilj bilo da istaknem ljepotu i snagu žene. Jako mi je

važno da se žene pronađu u tim slikama i da se osjećaju poželjno i lijepo kada ih gledaju te da se što je više moguće oslobode i budu ono što zaista jesu bez nekakvih zadrški. Ko je najviše uticao na tvoj način slikanja?

Kao prvog slikara koga bi defintivno istaknula i kao mog najdražeg slikara rekla bi da je to bio Klimt. On je uvijek imao potrebu slikati žene i pokazati neku njihovu posebnost i snagu. Također, često je koristio zlato, jake boje, mnogo detalja i bio veoma zaigran na svojim slikama te mislim da je proučavanje njegovih radova ponajviše utjecalo na mene, te se to može primjetiti u zapravo skoro svim mojim radovima. Istaknula bi naravno i Fridu Kahlo čiji stil možda toliko ne sliči mome, ali uvijek sam bila jako inspirirana sa time što je ona slikala sebe, što je slikala sa toliko emocija i što se kroz ceo njen rad oseća feminizam, nekakva drskost i odvažnost.

Plezir magazin mart #43 2017  
Plezir magazin mart #43 2017  

Magazine devoted to fashion, art, design,music, film, lifestyle

Advertisement