Lechuza Katalógus 2020

Page 1

30836593 / 08.19 / HK / DE

A partinak még egyáltalán nincsvége ...

20 év

Látogasson meg bennünket: www.lechuza.de

Mentsük mega méheket: Aktív környezetvédelem

Urban Gardening: Ötletek és javaslatok

skedőt Szeretne többet megtudni a LECHUZA-ról, és kere skedőknél keres a közelben? A LECHUZA kaspók a helyi kere HUZA honlapján), kaphatók (az irányítószám szerinti keresés a LEC üzletekben. www.lechuza.de cím alatt, valamint a LECHUZA LECHUZA-Store Zirndorf Carl-Benz-Str. 11 90513 Zirndorf | Tel. +49 (0) 911/96 66-18 26

@LechuzaDeutschland

2000 2020

3 LECHUZA-Store Dietenhofen Industriestr. 50 90599 Dietenhofen | Tel. +49 (0) 9824/950-2

@lechuza.world

LECHUZA geobra Brandstätter Alapítvány & Co. KG . Brandstätterstr. 2–10 . 90513 Zirndorf . Germany Tel.: +49 911 9666-2660 . Fax: +49 911 9666-1303 . E-mail: info@lechuza.com . www.lechuza.com Minden információ megtalálható a www.lechuza.com címen // Az árak 19% ÁFA-val értendők. A LECHUZA bejegyzett védjegy ©2019. Új árlista megjelenésével ez az árlista érvényességét veszti. Változtatások és tévedések joga fenntartva.

youtube.com/lechuza

Most új:

A Z U H C E L Y B D E R I P S IN

ló oldalainkat irá sp in j ú l fe e zz e d Fe l! ezermester ötletekke s é s ió c rá ko e d , si zé tele szuper berende


YOU ARE

Welcome HERE

Mindig igen jól mutat

... akár a kis as ztali kaspó vagy a nagy pa dlókaspó a divatos növény ek számára – a LECHUZA-nál minden növény otthon ra talál.

Örülünk, hogy itt van

20 év

Ünnepelje velünk a LECHUZA 20 éves évfordulóját! Valóban ilyen régen volt az, amikor az első formatervezett, innovatív önöntözőrendszerrel rendelkező kaspónkat bemutattuk a kertészet szakértőinek? Azóta igazi sikertörténetre tekinthetünk vissza: Kaspóink kezdettől fogva meggyőző erővel hatottak mind a növény-, mind a dizájnkedvelőkre – a lakásban, a balkonon vagy a kertben. És ma? Ma büszkén mutathatjuk be a minden ízlést kielégítő kaspók felcserélhetetlenül gazdag és lenyűgöző árukínálatát. A növények és a lehetőségek sokasága, amelyek otthonát, teraszát vagy irodáját zöld oázissá változtatják, újabb és újabb ötletekre inspirálnak bennünket. A katalógusunkban ezért egyedülálló lakásberendezési, dekorációs és „csináld magad” ötleteket mutatunk be, amelyekkel még szebbé és kellemesebbé varázsolhatja kedvenc helyét. Lapozgasson a katalógusban ésszerezzen új ötleteket!

A LECHUZA csapata

2000 2020 20 éve vezérelveinkhez tartozik.... • a tartós gyártás Németországban • az anyagjaink és termékeink kiváló minősége • az intelligens önöntözőrendszerünk • az egyedülálló, díjazott formatervezés

Utóirat: Gazdag árukínálatunk áttekintését megtalálja a 62. oldaltól kezdve.

Find us on Social Media @LechuzaDeutschland

@lechuza.world

youtube.com/lechuza 3


Leheletnyi elegancia– 20. o.

Outdoor Kitchen – 16. o.

Natural Eyecatcher – 8. o.

Urban Gardening – 22. o.

Tökéletes klíma – 36. o.

Mentsd a méheket! – 32. o.

Hello Summer – 30. o.

Summer in the City – 26. o. Blossom‘s Bakery – 34. o. Luxury Line – 40. o.

20 éves a LECHUZA

Urban Gardening:

Natural Eyecatcher

Summer in the City

A víz életet jelent

Hello Summer

a 6. oldalon

Tudnivalók a növények szakértőjéről

a 8. oldalon

Növények hozzáértő kihangsúlyozása

a 12. oldalon

a 16. oldalon

a 20. oldalon

Az eredeti önöntözőrendszer áttekintése

Kreatív helytakarékos kaspó fűszerek és hasonlók számára a 22. oldalon

A tökéletes nyári oázis

Ötletek a tökéletes kerti partihoz

Outdoor Kitchen

Mentsd a méheket

Leheletnyi elegancia

Blossom‘s Bakery

Főzés, lakás, élet

Divatos elegancia a szabadban

Japandi – 44. o.

Aktív környezetvédelem

Sütés kandírozott virágszirmokkal

Különleges orchideák – 48. o.

a 36. oldalon

Térérzet – 50. o .

Tökéletes klíma

Melyik helyiségbe milyen növény?

Luxury Line Meet HAVALO

a 26. oldalon

a 40. oldalon

a 30. oldalon

Két berendezési stílusból a legjobb – Japán találkozik Skandináviával a 44. oldalon

a 32. oldalon

a 48. oldalon

Különleges orchideák

a 34. oldalon

a 50. oldalon

Berendezési ötletek nagy és kis szobákhoz

Japandi

Extravagáns Térérzet

A növénybarátod – 54. o.

OJO – A növénybarátod Így gyerekjáték a kertészkedés

LECHUZA táptalajok

Minden felhasználáshoz a helyes táptalaj

Árukínálatunk

Termékeink áttekintése

LECHUZA a POS-on

Így találja meg a szakkereskedőjét

a 54. oldalon

a 58. oldalon

a 62. oldalon

a 82. oldalon


20 év fenntartható fejlődés Számunkra magától értetődő az energia és forrásanyagok felelősségteljes felhasználása. Ezért nagy figyelmet fordítunk az energiahatékony és forrásanyagokat kímélő gyártásra. Emellett, környezetünket szem előtt tartva, kezdettől fogva az vezérel bennünket, hogy kizárólag tartós és hosszú élettartamú termékeket állítsunk elő, amelyek évek múltával is örömöt szereznek ügyfeleinknek.

A kaspók telje-

sen újrahasz-

nosíthatók Belsők

100%-ban

újrahasznosított *

ANYAGBÓL FELDOLGOZUNK

wwwww

20 éves a LECHUZA

vagy csak rövid ideje tartozik az 20 év alatt sok minden történhet Akár évek óta – a bizalma erősít bennünket ügyfeleinkhez, vagy talán most szeretne azzá válni Köszönjük! abban, hogy továbbra is a helyes úton haladunk.

20 éve éllovas a formatervezésben Kezdettől fogva fontos volt számunkra, hogy olyan kaspókat gyártsunk, amelyek nem csak funkcionálisak, hanem esztétikusak is. A hasznosat és a szépet egyesítő innovációs ötleteinkkel ma is vezető szerepet töltünk be a piacon. A hosszú éves tapasztalatunkkal és kreativitásunkkal létrehozott eredeti termékeink újra és újra innovatív ötletekkel inspirálják a szakmát.

Több mint

20

Nemzetközi formatervezési díjak

990 T ÚJRAHASZNOSÍTOTT

*

MŰ-ANYAGOT ÉVENTE

100%-ban újrahasznosítjuk

PL.

a maradékműanyagot a gyártásban

20 év 2000 2020

20 éve Made in Germany Cégünk 2000-ben való alapítása óta, nagy hangsúlyt fektetünk a kiváló minőségű gyártásra, amelyre nálunk Németországban kerül sor. Ezért székhelyünk ma is a közép-frankföldi Zirndorf, és a közelben fekvő Dietenhofban gyártjuk a kaspóinkat és bútorainkat. Hiszen: Miért változtassuk meg azt, ami oly sok éven át bevált?

1A

20 év minőség Kezdettől fogva kizárólag kiváló minőségű műanyagokat használunk, amelyekből szaktudásunk segítségével a legmagasabb minőségi követelményeket is kielégítő kaspókat és bútorokat készítünk. A nemes, oldószerektől mentes festékeink nem csak félreismerhetetlenül esztétikus külsőt kölcsönöznek termékeinknek, hanem fokozott karcolás- és UV-fényállóságot is.

A GYÁRTÁSBAN FELHASZNÁLT VÍZ

70%-át vízgyűjtőből ves�szük.

* Post-Industrial-Material (Recyclat)

7


r e h c t a c e y E l a Natur Növények

hozzáértő kihangsúlyozása

Duplán tovább tart Egy harmonikus növénypár eldugott helyen is megragadó hatást kelthet. Keskeny, hosszúkás felületek, mint pl. polcok vagy ablakpárkányok, kiválóan megfelelnek a kaspók hatásos és mutatós elrendezéséhez. Még az unalmas sarkok is igazi fénypontokká válnak!

sol: éget zöld oázissá varáz lyis he en nd mi l ve sé dezé telenné válhat, Zöld lakótársainak elren jól nézhet ki, de jelenték an ób sp ka ép sz y eg : Így lesznek a A szép növény ik. Lámpát felkapcsolni tőz rej an kb ro sa y eg tt ha a bútor mögö dezési sztárok! növényekből igazi beren

CUBE Glossy

Ízléses, elegáns és egyszerűen ellenállhatatlan! A CUBE Glossy Kiss-kaspóinkat 69. oldalon találja.

Trendriadó!

Együttesen erős

Különösen szép hatást keltenek a kis kaktuszokkal vagy pozsgáslevelűekkel beültetett, egy csoportba rendezett kis kaspók. Különböző kaspók izgalmas keverékével egészen egyedi növénycsoportokat alakíthat ki.

Letisztult formavilág a komoly antracit nemes csillogásával. A CUBE Glossy kaspóban minden növény sztár lesz. a 69. oldalon

9


A Greenwall helyet ad a növényeknek Fő a háttér!

Zöld lakótársai különös hatást érnek el, ha fehér fal vagy fehér háttér elé helyezi őket. A színek így még erőseb bnek tűnnek, és a növények extravagáns műalkotásként hatnak . Egy különleges változat: a Greenwall. A kis zöldnövények et tetszés szerint a falon is elhelyezheti. Aki nem csodálja meg, magára vessen.

Greenwall egyszerűen Élő műalkotás a lakásában a Green Wall Home Kit készletünkkel a 69. oldalon.

Minden jó fentről érkezik! A makramé kitűnő lehetőséget nyújt a helyiségek függő növényekkel való díszítéséhez. A csomózott pamut fonal és egy kaspó kombinációja igen mutatós, és ráadásul saját maga is egész egyszerűen elkészítheti. Emellett ezek a „függőkertek” nem csak csodálatosak, hanem helytakarékosak is!

YULA Makramee

Helytakarékos és szuper trendi: Ez a nélkülözhetetlen darab megtalálható a 77. oldalon.

11


A víz életet jelent! Mind embereknek, mind növényeknek

ekelőtt három ez a növényeknek minden éh és őd fejl és z he sé dé ke zdag földre A növe fényre, tápanyagokban ga lelő gfe Me : ge ksé szü dologra van n egyszerű megmutatjuk Önnek, milye és természetesen vízre. Mi lehet a növénygondozás!

Pompás

növényzet! Az önöntözőrendsze rünknek köszönhető kertésztehetség né en lkül is, a természet példáját követve örülhet a zöld levele k és tarka virágok so kaságának. Az átültetéskor csa k arra kell ügyelnie, hogy mindig elég víz legyen a tar tályban.

A természet példáját követve!

erű: A növények öntözése néha nem is olyan egysz ha túl Ha túl keveset locsoljuk, a növény kiszárad, sokat locsoljuk, túlságosan felgyűlhet a víz. Ezért rt, kifejlesztettünk egy intelligens önöntözőrendsze ek veszn vizet annyi yek növén a l égéve segíts amely san fel, amennyire éppen szükségük van – ponto úgy, mint a természetben.

Egyszerű, hatékony, egyedülálló!

Elég egyszer meg öntözni, és pihenh et nyugodtan! Az önöntözőrendsze

rünk víztartálya egész en egyszerűen kívülről tölthető fel. A vízszi ntjelző segítségével folyam atosan figyelemme l kísérheti a vízmennyiséget. És ha a víztartály tele van nyugodtan hátra dő , lhet a fotelban, sőt szabadságra is elutazhat – a növén yek egészen termé szetesen ellátják saját maguka t.

Intelligens önöntözőrendszerünk utánozza a növények természetes környezetét: ynek A LECHUZA-PON táptalaj tartást ad a növén ívül és fontos tápanyagokkal látja el őket. Ezenk szabályozza a vízadagolást a gyökerekhez, úgy a hogy a növény álló nedvesség nélkül mindig kívánt mennyiségű vízzel látja el magát.

rendszer? De hogyan is működik ez a szuper önöntöző lál erről. ta eg m t ió ác rm fo in n de in m n ko la da ol ő A következ 13


Klasszikus rendszer

Pálcarendszer

A növényt a LECHUZA-PON táptalajjal beültetjük a belsőbe, ill. közvetlenül a kaspóba. A kezdeti öntözés után a növény a víztartályból látja el magát.

Gyors és egyszerű: A pálcának köszönhetően a növényt a palántázó edénnyel együtt behelyezheti a kaspóba.

1.

Ültetés

A termékhez kapott LECHUZA-PON granulátumot szórjuk az elválasztó elem tetejére.

Nem kell átültetni!

1.

Helyezzük bele a növényt és töltsük fel a kaspót LECHUZA-PON-nal vagy földdel.

2.

A kezdeti öntözés

Az elkövetkező 12 hét* alatt a növényeket először még szokásos módon felülről a földre „ráfolyatva“ öntözze. Amikor a növény benőtt, el tudja látni saját magát a víztartályból.

Készítse elő a belsőt és a pálcát.

Ha a vízszintjelzőn „min.“ látható, megkezdődik a növény számára a száraz periódus, amely 2–10 napig* tart. A száraz periódus eltelte után ismét töltse fel a víztartályt a „max.” jelig a víztöltő nyíláson keresztül.

ató:

2.

3. Öntözési és száraz periódus

Az öntözési periódust követően minden öntözés alkalmával töltsük meg a kaspó víztartályát az öntözőnyíláson keresztül, amíg a vízszintjelző a maximum jelig nem ér. Ezt követően a növény a LECHUZA önöntöző rendszernek köszönhetően önellátó lesz.

Gyorsan megtalálh

Errő ismeri meg a l a jelről pálca rendsz erű kaspókat.

Helyezze be a pálcát.

3.

Helyezze a belsőt a kaspóba. Öntözés – Élvezet.

* a növénytől és helytől függően

15


Közös élvezet A kedélyes piknik és társas grillesték már régóta szorosan a nyárhoz tartoznak, ugyanúgy mint a burgonyasaláta a pecsenyéhez – a szabadtéri konyha egészen új szintre emeli a nyári kulináris élvezeteket! Hiszen alig van olyan étel, amit ne lehetne elkészíteni a grillen és a tűzhelyen. És a legjobb: A szakács is mindig jelen van és főzés közben nincs egyedül a konyhában.

Oulaktdás,oéleotr Kitchen

Főzés,

Mi élvezzük az életet, a szabad ég alatt pihenünk és étkezünk. Miért ne főzzünk is a szabadban? Bemutatjuk: „Outdoor Kitchen”, az aktuális top nyári trend!

Zöld asztaldísz

szítő díszítőelemek a terített A kis növények kiváló természetes kiegé rnövények kellemes illatot fűsze A asztalon. Ötletek a kerti partihoz: rezéshez használhatók. fűsze di egye n frisse és , tanak árasz

Eleven légkör

A növények feltétlenül szükségesek a kényelmes szabadtéri környezet kialakításához. A földön, az asztalon, a munkalapokon... Töltse meg az üres felületeket frissítő zölddel!

Nyári klasszikusok Puritán dizájn a szabadtéri konyhájához: QUADRO LS a 73. oldalon

17


Élet a szabadban Ha van elég hely, a szabadtéri konyhája örül a szabadtéri nappalinak is! Kényelmes bútorokkal és kiválasztott dekorációs elemekkel szuper harmonikus nappali atmoszférát varázsolhat a szabadban.

Főzés a zöldben Egész menüt készít a szabadban – a jól felszerelt szabadtéri konyhával nem jelent gondot. Ami nem hiányozhat: egy tűzhely, egy grill, egy mosogató és nagy munkalapok.

Elegáns dekoráció A CUBICO Premium kaspó eleganciát kölcsönöz a külső területnek. a 70. oldalon

Sima felületek, letisztult élek A tetszetős CUBE-dizájn nemes külsőt kölcsönöz a szabadtéri konyhának! a 69. oldalon

Bentről ki A szobanövények nyáron nagyon örülnek egy kis friss levegőnek: Egyszerűen vigye ki a nappali otthonosságát a teraszra vagy a balkonra!

Egyszerűen zseniális CLASSICO Premium kaspónk annyira időálló, nincs rá ok, hogy ne állítsuk fel: Négy csillogó tükörfényes és három nemes metál színből válogathat a 67. oldalon.

Magasra fel! Ha elegánsnak kell lennie: Fedezze fel a magas, karcsú RONDO kaspót a 73. oldalon.

19


Leheletnyi elegancia

Divatos elegancia a szabadban

Éles kontrasztok Mint két antitézis, áll egymással szemben a fehér és a fekete. Az egyik oldalon a sötétség, a mélyreható érzékiség, a másik oldalon a világosság, a nyitottság és a racionalitás. Ez a két pólus mérkőzik egymással, miközben tökéletesen kiegészítik egymást. Ezért a két (nem)szín közötti feszültség nem zavaró, hanem különösen harmonikus.

is olyannyira harmonikus: Örök Oly időtlen, oly érzéki, oly ellentmondásos, még tlen stílus sem sugároz ennyi idők klasszikusa a nemes fekete-fehér-dizájn. Egye . eleganciát és ízlést – és ez a lakrészre is érvényes

Elegáns küls hatás

Elbűvölő elegancia

Elragadó kontrasztokat állíthat elő a CUBICO Premium kaspóinkkal a 70. oldalon.

Az alapszabály: A geometrikus és szimmetrikus formák kihangsúlyozzák a fekete és fehér elemek hatását. A kertben az akkurátusan nyírt sövények és a lágy kontúrokra visszametszett díszcserjék tökéletes hátteret képeznek. A letisztult vonalú kaspók, mindig fekete-fehér párban elhelyezve, struktúrát visznek a terepbe és helyet adnak az egyenletesen formázott növényeknek (pl. a puszpángnak). A fekete-fehér kövezésű út, vagy egy fekete-fehér üléssarok kellemes stílusos bájt kölcsönöz a kertnek.

Hangsúlyozzuk ki!

A CUBE Premium kaspónk fehérben – elegáns fénypont a 71. oldalon

Különösen nemes: Vegyen’ kettőt!a

Nagyon harmonikus hatást kelt, ha CUBICO Premium Alto kaspót párban kombinálja.

A teraszon vagy a balkonon bátran használhatjuk a fekete és fehér színeket: Bútorok, padlóburkolatok, markíztetők, székpárnák, virágosládák, dekorációs elemek – mindenhez alkalmazhatja az egyszínű dizájnt. A kis balkonon például domináljon a fehér, hogy ne lépjen fel a beszorultság érzése. Ezzel ellentétben a nagy teraszon nem kell fukarkodni a feketével.

Szeretne a ház bejáratának is egy kis eleganciát kölcsönözni? Csupán néhány elemmel elérheti azt. Két magas, fekete kaspó dús fehér virágokkal – a tévedhetetlen stílus bizonyítéka. És ha az ajtó és a lépcsőfeljárat is fekete-fehér kialakítású, akkor valóban tökéletes a Black & White stílus!

21


Kreatív

FŰSZER KONYHA

Herbal Greenwall

ing Urban Garden zernövények és társaik számára

Kreatív helykialakítás fűs

k, ültetnek és begyűjtik a terméseket. Alig köszöntött be a nyár, máris mindenütt ásna . A töretlen Urban Gardening trend Annak sem kell szomorkodni, akinek nincs kertje ölcsök és zöldségfélék is gond bizonyíték arra, hogy a fűszernövények, sőt gyüm talan kreatív és helytakarékos nélkül termeszthetők a balkonon. De bent is szám latainkat! lehetőség van az elhelyezésre – nézze meg a javas

és

meg és A kaspókat falra erősítve helyet takarít, falakra. gazdag, friss zöldet varázsol a puszta vel ségé segít ek esléc mágn n A legegyszerűbbe ikus: helyezheti fel a kaspókat a falra. Prakt s A locsoláshoz, átültetéshez vagy a termé etők leveh n zerűe egys begyűjtéséhez a kaspók garantált! újra rögzíthetők! A gazdag fűszertermés

Zöld, zöldebb, Green Wall!

Dekoratív, praktikus és egyedi: Green Wall Home Kit a 68. oldalon

23


Leleményes NÖVÉNY ÖTLETEK

Viráglépcső Sok virág és fűszernövény kis helyen: Kampók vagy hasonlók segítségével könnyen felerősítheti a beültetett kaspókat a falépcső lépcsőfokaira. Az előny: a fűszerlépcső könnyen áthelyezhető és átalakítható!

Javaslat:

Függő kaspók

A kis lakásokban kevés a lerakóhely, de szerencsére a kaspókat fel is lehet függeszteni. Alternatívaként saját készí tésű függőpolcokra is lehet tenni a kaspókat. Ez nem csak helyet takarít meg, hanem jól is néz ki!

Ezermester ötletek

Frissen tartja a virágokat és a fűszernövényeket!

A CUBE Color Triple kaspó szállítási terjedelme magába foglalja a balkonláda tartót is.

A könnyen kezelhető CUBE Color három csodás színben! a 68. oldalon

Saját készítésű függőpolc

Erre van szüksége: • 8 élfa • 1 deszka • csavarok és kampók • láncok • fűrész • fúró és akkumulátoros csavarhúzó • ecset és festék igény szerint

Mindig jól mutat

A CUBE Color Triple kaspónk egyszerre három növénynek kínál helyet. a 68. oldalon

Először fűrészelje az élfákat egyenletes hosszúságúra: négy élfa legyen olyan hosszú, mint a deszka rövid oldala. A többiek lehetnek egy kicsit hosszabbak.

Klasszikus és variálható

Az asztalon, a padlón vagy a függőpolcon: A CLASSICO Color mindenütt jól érzi magát! a 64. oldalon

Fúrjon az élfák végébe lyukat, és a csavarokkal rögzítseegymáshoz két egyforma keret formájában. Igény szerint befestheti a kereteket.

Állítsa fel a keretet,és dugja át a deszkát úgy, hogy mindkét tartó stabilan tartsa. Felül csavarozzon egy kampót a keretbe, rögzítse a láncokat, és függessze a polcot a mennyezetre – zseniális!

Jelena ehhez tartozó ezermester-videóját megtalálja itt:

https://youtu.be/KoGlWhqhsC0 vagy a QR-kódon keresztül.

25


Summer in the City

A tökéletes nyári oázis

Lezser és stílusoskkal

t

élvezheti az élete Saját nyári szabadtéri birodalma, aholpihenhet, és nassolhat – ilyen egyszerű!

óin A CUBE Color kasp t az tem ter tot ula ng ha nyári n alo old . 68 erkényén a

Kertészkedés kis helyen

a kis bokrok és A fűszernövények az erkély korlátjára, ölcsfácskák gyüm a kra, polco a és lra aszta az ek zöldségnövény a helyét! alálja megt en mind így – nek a padlóra kerül

Így lesz nagy siker a kertészkedés

0 5 e g a t t o C A R E N O C BAL

Természetesen helyesen kell gondozni a gyümölcsöket és a zöldségeket, hogy jól fejlődjenek: A paradicsomnak például sok napfényre van szüksége, és így a déli vagy nyugati fekvésű erkélyeket kedvelik különösen. Továbbá rendszeresen és egyenletesen kell locsolni – a LECHUZA-val gyerekjáték!

Tiszta pihenés! Szürke, élettelen beton minden báj nélkül? Nem feltétlenül! Öltöztesse friss zöldbe az erkélyét, és teremtse meg kis helyen is az Ön egészen személyes otthonos bio-gyümölcs- és zöldségkertjét!

Javaslat: Mivel a paradicsom levelei nem szeretik a nedvességet, szükség esetén a növényt eső elleni védelemmel kell ellátni.

azság! Három az iginiparadicsom ...

Nagyoknak és kicsiknek

Egyszerűen minden növényhez illik A CANTO Stone-család a 63. oldalon.

Információkat az új, vegán táptalajunkról a 80. oldalon talál.

Hasonló ábra

ÚJ: VEGGIEPON

enta, m Levendula, m termeszthető és könnyen os Helytakarék spóinkban A Cottage ka a BALCONER n. lo da a 63. ol

27


Nyári bio-frissesség A legjobb a saját erkélyen teremtett kertben Mindig van szüretelni és nassolni való – és teljesen bio, frissen a bokorról vagy a földből!

venítik meg az erkélyen. A növények a természetet ele véstől (pl. déli, nyugati) Természetesen a helytől, a fek gy melyik növény alkalmas és az egyéni ízléstől függ, ho dségek a helytakarékos a balkonra. A virágok és a zöl magukat a balkonon, a virágosládákban is jól érzik mölcsfákat is ültethet. padlókaspókban akár kis gyü

Extra nyári frissesség: Töltsön fel egy üveget hidegvízzel, adjon hozzá saját szedésű málnát, ízesítse friss citromszeletekkel vagy egy rozmaringággal – nagyon menő és finom!

Szabadtéri nappali Még kell néhány apróság, hogy igazán paradicsomi hangulat uralkodjon az erkélyen: Kikapcsolódásra hívnak az erkélyen a színes ülőpárnák a székeken és a bambusz gyékényszőnyegen, vagy a műpázsit a padlón. Lámpák, vázák és egy-két kedvenc dísztárgy egyedi atmoszférát kölcsönöznek az erkélynek.

Sokoldalú!

A BALCONERA kollekciónk színes kaspóként, természetes fonott struktúrával és természetes terméskőre emlékeztető felülettel kapható.

További információkat az Urban Gardening-ről a QR-kód alatt talál.

29


Hello Summer

Saját készítésű girlandok!

Ötletek a tökéletes kerti partihoz

A szabadban üldögélni, a szabadban élvezni az életet, a szabadban ünnepelni: így feledhetetlen lesz a következő kerti parti a családdal vagy barátokkal!

Természetesen a hangulatos díszítés sem hiányozhat. Ez a legegyszerűbb a szuper füzérdíszekkel: Színes papírból vágjon ki háromszögeket, lyukassza ki őket két helyen, fűzzön át rajtuk kender- vagy gyékényzsinórt és függessze fel!

Saját készítésű salátaöntet s nyári

lete Egy finom, könnyű saláta töké sű salátaöntettel. étel, különösen saját készíté mentás, A nagyon gyorsan elkészíthető erjen 250 ml joghurtba kev ez teth taön salá s urto jogh n hozzá 3 szál apróra 2 evőkanál limettalevet, adjo össze. Sóval és vágott mentát, és jól keverje lja! tála gen hide ítve borssal ízes

Tökéletes térelválasztót

A megfelelő bútor Minden kerti parti alfája és omegája: egy nagy asztal és kényelmes székek! Ha már nincs hely, külön büfén is feltálalhatja az ételeket.

Foglaljon helyet!

A kényelmet sugárzó COLLECTION bútoraink pihenésre hívják a teraszra. a 65. oldalon

hozhat létre a teraszán a TRIO Cottage kaspóval. Ideális kis spalírfákhoz vagy futónövényekhez is. a 66. oldalon

További információkat és jó ötleteket a honlapunkon az alábbi QR-kód alatt talál.

31


Mentsd aetvmédéhelemeket!

Aktív környez

lyben minden növénynek, A természet egy bonyolult ökológiai rendszer, ame Néha pont a legkisebbek azok, minden állatkának saját helye és feladata van. méhek nélkül egészen akik igazán számítanak: A virágról virágra szálló másként nézne ki a világunk.

Hogy a kis méhek életben maradjanak, természetesen re van szükségük. lem éle De pont a ksűrűn beépített városo . ban ebből kevés van Most előttünk áll a feladat!

1. segítség a méheknek: a vadonhozlanított pázsit Bátorságnyír t, gyomta

Akkor is, ha a rövidre bbjának számít – a továbbra is a kert netová Viszont a vadon méheknek nem tesz jót. hek eldorádója. mé a ző me gzó nővő, virá

Légy barátságos!

pázó Az élénk színekben pom csak kerti pillangóvirágok nem méhek a ak, jtan nyú t ány szép látv t. őke is nagyok kedvelik garantált A LECHUZA kaspókban a gazdag virágzat!

Így segíthet a méheknek

2. segítség a méheknek: Fészkelőhelyek

ek, a a méhkaptárakban éln Amíg a mézelő méhek tenek az utódok épí ket elye lőh zke fés vadméhek külön létre. Egyes gfelelő helyet hozhatunk felnevelésére. Ehhez me busz vagy bam ges üre az l megfelelnek zolni (pl. méhfajok számára példáu csis l kel végeket feltétlenül simára nek meg nád „fészekszárak”. A ülje sér ne or ásk ász méhek bem dörzspapírral), hogy a y a szárak lkáktól. Fontos még, hog az éles élektől vagy szá ás a kis nyíl a yen leg y nag g elé és ne nyomódjanak össze dául pél k, kna fajo lő jon fészke méhek számára. A tala alkalmasak, k tála y vag ák lád ött homokkal lazán tölt an érvényes: A növények nélkül. Általáb elyeket szeretik. lőh zke fés os nap vadméhek a

3. segítség a méheknek: ély Virágzóeterk a méhekért: A sárga

Kis helyen is sokat teh különösen csalják a és kék virágú növények t nem érzékelik). szín méheket (a piros vagy a selyemkóró fű vas lya, zsá , ula Levend esen elférnek yelm kén , dag nektárban gaz sak is. tató mu a kaspóban és még

től jen aktómél,hek Ne félrov talán aggályai aro

Aki fél a csípős át vonzza magához. vannak, hogy méhek had barátságosak és hek mé zelő mé A De ne féljen: lyzetben érzik zhe vés ha , csak akkor csípnek t, nincs mitől őke yja magukat. Ha békén hag hfajnak még mé élő on vad b félnie. A legtöb át: Teh cs. fullánkja sin Éljen a jószomszédság!

33


Fzés és sütés virágokkal

Blossom‘s Bakery –

Kandírozott virágos sütemények

Virágok kandírozása Hozzávalók:

Friss virágok Cukor (+ még egy csipetnyi) 50 g 125 ml víz

Virágok kandírozása:

1. Az 50 g cukrot és a 125 ml vizet sziruppá főzzük és hagyjuk lehűlni. 2. A virágokat villa segítségével óvatosan a szirupba mártjuk és sütőtepsire helyezzük. 3. Hagyjuk kicsit megszáradni a szirupot és szórjunk még cukrot a virágokra. 4. Kb. 1-2 hétig szárítsuk – kész! Javaslat: Azonos elv szerint kandírozott fűszernövényekből is különösen érdekes kompozíciókat készíthet!

Az ételeknek nem csak finomaknak kell lenniük, hanem ízlésesen is kell őket feltálalni. Végül is a szemünknek sem mindegy, hogy mit eszünk! Igazi tavaszi és nyári divattá vált a színes virágokkal való főzés, le a sütés és tálalás. A legjobb, ha délelőtt szakítja virágokat, amikor egészen kinyíltak. ástól Fontos: csak tiszta virágokat szedjen, mert a mos gyorsan elveszítik a színüket és aromájukat.

Hogy mi minden készíthető kandírozott virágokból, megtudhatja a QR-kód alatt vagy a honlapon www.lechuza.de/ blossomsbakery

Ehető virágok: A top 3

Rózsa

Gyümölcs- és mentaízű fénypont, amellyel pillanatok alatt elővarázsolhatja a nyárutó romantikájának leheletét.

Ibolya

Az ibolya a főzés szemszögéből nézve igen sokoldalú. Édeskés aromája nem csak az édes ételeket nemesíti, hanem a salátákat és leveseket is.

Százszorszép

A jelentéktelen százszorszép dióra emlékeztető, enyhén csípős aromája feldobja a saláták és halételek ízét!

Javaslat:

A szárításhoz helyezze a virágokat egy muffin-formába – így megtartjákformájukat!

Helytakarékos virágtermesztés

Nagy kert nélkül is szép virágokat termeszthet a NIDO Cottage függő virágtartónkban. a 65. oldalon

35


Dolgozószoba és iroda

Tökéletes klíma!

Melyik helyiségbe melyik növény illik?

Javaslatunk:

bbá teszik lakásunkat, A növényeink nem csak zöldebbé és otthonosa en meggondoltan hanem javítják a helyiség klímáját is – amennyib növény melyik ik mely hogy helyezzük el őket. Eláruljuk Önnek, . bban legjo a helyiségben érvényesíti tulajdonságait

Nappali Bételpálma: Mutatós és exotikus hangulatot kölcsönöz nagy helyiségeknek. Ezenkívül tisztítja a levegőt azáltal, hogy kiszűri a káros anyagokat, pl. vegyszereket. Vitorlavirág: Tévedhetetlen stílusú növény, igazi mindentudó a helyiség klímája számára: A vitorlavirág kiszűri a mérgező anyagokat, mint pl. a formaldehidet és a benzolt, párásítja a helyiség levegőjét, valamint megtisztítja az emberi kipárolgásoktól, pl. az acetont vagy ammóniákat.

A rozmarin g illata növelni tud ja a koncen trációs képességet . Fikusz: Az irodai növények között a legkedveltebb. A nap folyamán sok oxigént bocsát ki és megtisztítja a levegőt a mérgező (pl. lakkokból vagy műanyagokból kipárolgó) gőzöktől. De allergiát is előidézhet. Sárkányfa (Dracaena): Gyorsan nő, sűrű leveleivel magára vonja a figyelmet és alkalmas térelválasztónak az irodában. Ezenkívül a levelein keresztül leadott párával nedvesíti a gyakran száraz levegőt. Szereti a meleg környezetet.

Hálószoba Szanzavéria: Levegőfrissítő, amely az éjszaka folyamán is oxigénné változtatja a széndioxidot. Ezenkívül kényelmesen elfér az ablakpárkányon (kerülje a tűző napot). Sugárarália/Schefflera: Könnyen kezelhető és hűvösebb helyen is jól érzi magát: hálószobába ideális. Továbbá egyenletesen adja le az oxigént, ezzel hozzájárul a pihentető alváshoz.

Frissítés a növényeknek!

A bételpálma a CUBE Premium kaspóban nem csak tiszta levegőről gondoskodik, hanem klasszikus vonalával teljessé teszi a belső berendezést. a 69. oldalon

Javaslatunk: gy a A jázmin va ugtató ny a at ill a levendul vást. al az íti és előseg

37


Konyha:

Trend-javaslat Szobapáfrány: Frissíti a levegőt, kevés helyet foglal. A páfrányok szeretik a meleget és a magas páratartalmat – tökéletesen megfelelnek a konyhában. Szakállbromélia: Ideális kis konyhákba. A kisnövésű szakállbromélia egy úgynevezett „fán lakó” növény, tehát nem kell földbe ültetni. A levegőből veszi a vizet, ezáltal gátolja a nagy páratartalmat és a penészképződést.

Növények a zuhanyzóba Tisztítják a levegőt, felfrissítik a testet és a lelket, és különleges díszítő elemet képeznek a fürdőszobában. A bambusz, a csokrosinda vagy az áloé vera különösen jól mutat a zuhanyzóban. Ha nagyon kevés hely áll rendelkezésre, egy csokor eukaliptuszt is felköthet a zuhanyzórúdra. Frissítő!

Fürdőszoba

Stílusos helycsoda

A CUBE Glossy Triple kaspóban növényei jó ellátást kapnak és mutatósak. a 69. oldalon

Rákvirág: figyelmet a fürdőszobában. Ezenkívül Nagy, feltűnő levelei és szép virágai magukra vonják a helyet és tűri a nagy páratartalmat. kiszűri a méreganyagokat a levegőből, szereti a világos Csokrosinda: Nagy előnye: Kevés fénnyel is Az összes növény közül a legegyszerűbben kezelhető. szépen fejlődik. A káros anyagokat is n obákba fürdősz megelégszik, ezért kis, inkább sötét ől. levegőb a is kiszívja

A Prémium-kocka Szép formájú klasszikus ... ... modern interpretációban! A QUADRO LS a 73. oldalon

Egyszerű és szép Harmonikus figyelemfelkeltő minden helyiségben: CUBICO Color a 64. oldalon.

Kiváló minőségű fény vagy elegáns matt fémes külső: CUBE PREMIUM a 69. oldalon!

Egyedülálló elegancia Egészen exkluzív hatást teremt: RONDO PREMIUM a 73. oldalon!

39


Luxury edefined rO

HAVALO 25 VASE

meet

HAVALO 60

HAVALO 40 HAVALO 30

41


„Ellenállhatatlanul stílusos dizájn, érzéki tapintás és komolyan ható színárnyalatok.”

Azoknak, akik imádják a luxust és az összetéveszthetetlenül szép formák báját. TISZTA LUXUS Az igazi elegancia az előkelő visszafogottságban mutatkozik meg. A előkelő és eredeti vonalú HAVALO kaspók harmonikusan kombinálhatók egymással. Exkluzív a HAVALO-hoz HAVALO kaspóink megragadják a nézőt elegáns matt felületükkel, amelyet igényes rotációs eljárással előállított finom recés struktúra borít – exkluzív luxus a stílusos és mutatós berendezéshez. a 75. oldalon

HOLD SZÜRKE

BASALT SZÜRKE

KAGYLÓBÉZS 43


BERENDEZÉSI

trend

Japandi stílus

A kevesebb többet jelent

Éljen az egyszerűség: A Japandi stílus központi filozófiája a minimalizmus – a berendezés a lényegre korlátozódik. Nyugodt, nem izgató, koncentrált és mégis otthonos!

Két berendezési stílusból a legjobb – Japán találkozik Skandináviával

Vonzalom a természet iránt

Természetes formák és anyagok, valamint a természet színei: ez a Japandi. A fából, kőből és kerámiából készült edények és a díszítőelemek békés, nyugodt hangulatot sugároznak. Harmonikus kiegészítésként szolgálnak a visszafogott színű, mértékletesen elrendezett növények. Néhány kihangsúlyozott elem csodálatos kontrasztot hoz létre.

Harmonikus kombinációk Az egyszerű formák és a természetes anyagok iránti szeretet a legkifejezőbb harmóniában egyesíti a skandináv és a japán stílust. A bútorok funkcionálisak, emellett stílusuk időtlen és tévedhetetlen.

via Akkurátus, japán egyszerűség találkozik Skandiná lezser otthonosságával. A találkozásból letisztult, nyugodt stílus keletkezik: a „Japandi”.

45


lus Egyéniséggel telt stíi lakói

A természet érzése

ezt a való kötődés: Szeretjük Ez is a természethez andi Sk s ete egz jell A ös tapintást! y vag struktúrát és a külön ől kőb éz az érdes, neh stílusú fényezetlen fa, díszítő tt zíte kés ileg kéz l kbó . érdes-szálas lenanyago nek a Japandi-lakásba elemek tökéletesen ille

ás mindig visszatükröz A Japandi-stílusú lak ülálló Éltető elemei az egyed életét és egyéniségét. atóvá válhat a láth n eke ely am ok, egyedi darab ami tt koruk is. Szép az, néha igen előrehalado áll! et tén tör ú ssz mögött ho

Tökéletes egyensúly

Letisztult formák, nyugodt színek Kiegyensúlyozott harmónia az Ön lakásának berendezéséhez: CUBICO Premium a 70. oldalon!

ros fűződik a a fény és az árnyék szo A két ellentétes elem, z. A sötét és ho iká tét esz és japán kultúrához g keletkezik, tsé zül ációjából hatásos fes világos elemek kombin dás ellenére is on ntm elle s éle az amely tanúskodik. tökéletes harmóniáról

47


Extravagáns

5.

4. 2.

3.

Különleges orchideák! 1.

Tökéletesen kiválasztva

Igényes kedvenceinek teljes mértékű ellátása: ORCHIDEA a 72. oldalon

Díszítéshez és ajándékként

Ideális kis orchideákhoz vagy dugványokhoz: MINI-DELTINI a 71. oldalon

orchideák a tökéletes Alig találunk ily nemes és ily kecses növényt: Az hogyan gondozza helyesen az dekorációk az ablakpárkányon. Eláruljuk Önnek, igényes szépségeket!

Helyes elhelyezés

Az orchideáknak sok fényre van szükségük, de nem tűrik az erős napsugárzást. Egy keleti fekvésű ablakban ideális helyet találnak!

4. Coelogyne

A virág jellegzetes formájáról „lepkeorchideának” nevezett növény egész évben dúsan virágzik.

A Himalája előhegységeinek levegős csúcsaiból származó Coelogyne orchideára jellemzők a hatalmas gumók és az apró virágok.

2. Cambria orchidea

5. Vanda orchidea

Ez a különösen magasra nővő orchidea számtalan exotikus orchideafaj keresztezésének eredménye. Viszonylag könnyű a gondozása, ezáltal kezdő orchidea kedvelőknek is alkalmas.

Ez az orchidea egyébként Dél-Kelet-Ázsiában otthonos. Sűrű levélzetének és nagy, élénk színű virágainak köszönhetően nálunk is sok kedvelője van.

vagy nyugati

Helyes öntözés

Az orchideák trópusi fán lakó növények, ezért szeretik a nagy páratartalmat, de az álló nedvességet nem. Javaslatunk: Önöntözőrendszerünk az igényes orchideát is bármikor megfelelő mennyiségű vízzel látja el.

Helyes trágyázás

1. Mini pillekosbor

A kevesebb többet jelent: A tápanyagokra vonatkozóan az orchideák igénytelenek, tehát hamar speciális bekövetkezhet a túltrágyázás. A kiegyensúlyozott tápanyaggal való ellátáshoz javasoljuk a orchidea táptalajunkat (80. oldal).

3. Cattleya orchidea Ennek a fajnak a szirmai hosszúkásak és legtöbbször telt színűek. A Cattleya néhány alfaja foltos és aromás illatú.

További információkat és jó ötleteket a honlapunkon az alábbi QR-kód alatt talál.

49


A magas mennyezet alatt szinte lélegzetelállítóan nagy tér keletkezik. Ettől viszont gyorsan rideggé és barátságtalanná válik a helyiség. A megoldás: magas polcok, képek vagy éppen magasnövésű vagy felfutó növények, mint pl. a sugárarália.

Térérzet

Berendezési ötletek nagy szobákhoz a loft lakások nagyon Nagy hely a terjeszkedésre – nem csoda, hogy k is az ingatlanpiacon. kedveltek és ennek megfelelően nagyon keresette lis hátteret nyújtanak a A nagy helyiségek és az érdes betonfalak ideá nagyméretű, telt zöld színű növényeknek!

Loft-dzsungel könnyen Ha több, mint két szobanövénnyel él együtt, akkor a locsolás bizony nagy munkát jelenthet – de a LECHUZA-val nem! Fedezze fel a prémium kategóriás önöntözőrendszerünket! A növények maguktól tudják, hogy mennyi vízre van szükségük – tehát, egyszerűen töltse fel a víztartályt és üljön a kényelmes fotelbe! A vízszintjelzőn könnyen figyelemmel kísérheti, meddig elég még a víztartalék.

51


Térmeghatározás

A nagy felületek otthonosabbnak néznek ki, ha részekre osztják, pl. térelválasztókkal. át Így külön területeket választhat le, magánszfér ki. vagy csodás szembeszökő helyeket alakíthat

Ötletek loft-lakásokhoz Mutassa meg a kontrasztokat

A „nemszínek”, mint pl. a fekete és a fehér, a loft-lakások klasszikusai közé tartoznak. Az ílymódon festett alapvető tárgyak stabilitást és struktúrát kölcsönöznek a helyiségnek – ezt kiegészítendő itt-ott néhány színfoltot helyezhetünk el.

Zöld színfoltok

A dús- és nagylevelű növények élettel töltik meg a nyugodt loft-atmoszférát – pl. a zebralevél vagy a sugárarália.

• válassza le világosan a lakrészeket: növényekkel, térelválasztókkal vagy szőnyegekkel • nagyon magas helyiségeknél: hozzon létre második szintet (galériát) • díszek, díszek, díszek: nagy szobrok, lámpák, képek, vázák és hasonlók • fény: még otthonosabb spotlámpákkal, fénysugárzókkal, lampionokkal vagy mélyen

lelógó lámpákkal • alkalmazzon „hangnyelőket“, pl. telt polcokat, textil falikárpitokat vagy nagyméretű növényeket

Izgalmas perspektívák

A CURSIVO Premium dinamikussá teszi a helyiség atmoszféráját. a 70. oldalon

Live Lofty

Karcsú és stabil: A CILINDRO Color kaspónk kimondottan nagy helyiségekhez készült! a 63. oldalon

Domináns

Hozzon létre új lakrészeket a CARARO Premium kaspónkkal, a 67. oldalon.

53


OJO

Új a növénybarátod

Kutatás és felfedezés Ha a növény már az OJO-ban van, szinte figyelemmel kísérheted a növekedését! Ez igen izgalmas, mert különösen a kezdetben, amikor a növények még kicsik, rövid idő alatt sokat változnak!

Így gyerekjáték a kertészkedés

ely gyerekszobában Játék, megfigyelés, tanulás: Az OJO kaspónk bárm barátja! Az Ojo ugyanis elfér, és a kis kutató és növénykedvelő legjobb yen beültethető is. nem csak mókásan néz ki, hanem egészen könn

A legjobb hely

Íróasztal, éjjeliszekrény, ablakpárkány – az OJO mindenhova illik. Arra viszont ügyelned kell, hogy a növényed a helyén mindig elég fényt is kapjon.

Az OJO-ban megbízhatsz!

OJO mindig ott van, ahol szükséged van rá. Ha egyszer nem vagy otthon, nagyon jól vigyáz a növényedre. A beépített víztartálynak köszönhetően az OJO mindig elég vízről gondoskodik a növény számára.

OJO beültetése – ilyen egyszerű:

1. Helyezd a locsolócsövet a kasp óba és ültesd a növényt az OJO-ba. 2. Tölts meg a víztartályt vízzel.

3. Varázslat: Ha a víztartály tele van, az OJO kaspód szemei hirtelen kékre válto znak! Így mindig látod, hogy elég vize vane a növénynek.

1

2

3 interactive

eyes 55


Hasonló ábra

Klassz tartozékok Minden az OJO kaspódhoz A klassz tartozékokkal egészen könnyen teleültetheted a növénybarátodat!

Válaszd ki a kedvenc növényedet!

Az egyiptomi csillagcsokor csillag alakú, rózsaszín virágai és telt zöld színű levelei csodálatosan és nyugtatóan hatnak a gyerekszobában. Ezzel szemben a szobapáfrány kalandos dzsungel-hangulatot idéz. Világító fényfoltot teremthetsz a zebralevél telt zöld és élénkpiros leveleivel.

Az összes stílus áttekintése

1

ezd be az Először hely választót. el az a OJO-b

3

Szórj rá búzafű magot (a készlet tarta lmazza)

2

Óvatosan töltsd be a PON-táptalajt.

4

Lehet locsolni! (Mindig, amikor a szeme ismét barna.)

Nézz oda, hogy nő!

cskán Most megfigyelheted, hogy lassa kaspód. milyen vicces frizurát kap a OJO A te projekted – a te sikered!

57


LECHUZA-PON

Ásványi táptalaj tartós hatású műtrágyával

kapható 3, 6, 12 és 18 l-es kiszerelésben

LECHUZA táptalajok

Minden felhasználáshoz a megfelelő táptalaj lenőrizve! A boldogFény? Igen! Víz? Van! Eléggé nagy a kaspó? Leel – biztosan megtalálsághoz most már csak a helyes táptalaj hiányzik ható a négy exkluzív táptalajunk között!

Hasonló ábra

• tárolja a vizet és a tápanyagokat és a szükségletek szerint adja le újra • minden növényhez optimálisan alkalmas • tartós stabilitású struktúra, optim ális levegőztetés mellett • jó vízelvezető képesség, megelőzi az álló nedvességet • stabil pH-érték hosszú időn kere sztül • gátolja a penészképződést • különösen alkalmas allergiában szenvedők számára • nem ad életteret a károkozóknak

A jobb alternatíva a közönséges földdel szemben • egyenletes tápanyag-elosztás • hosszú éves eltarthatóság: nem kell kicserélni • nem tömörödik: optimális levegő- és vízellátás • egyszerű és tiszta betöltés 59


ORCHIDPON

VEGGIEPON

Speciális orchidea táptalaj

• humuszban gazdag az optimális gyökérnövekedés érdekében • jó vízelvezető képesség, megelőzi az álló nedvességet • kiegyensúlyozott levegő- és vízháztartás a gyökereknél a tartósan egészséges növények érdekében

Hasonló ábra

• 100%-ban vegán, nem tartalmaz állati eredetű összetevőket • 100 %-ban tőzegmentes a természet védelméért • 100 %-ban vegán előtrágyázott + Premium növényszén

kapható 6 és 12 l-es kiszerelésben

Hasonló ábra

kapható 3 és 6 l-es kiszerelésben

Tápanyagokban gazdag zöldség táptalaj VEGAN

Ne feledkezzen meg a trágyázásról! Tartós hatású műtrágya tnyomele-

meket tartalmaz virágzó növényekhez

Folyékony tápanyag orchideákhoz

Levélfényesítő spray orchideákhoz

zöldnövényekhez

• ideális tápanyagellátás • dús virágok + egészséges növények • egyszerű adagolás

• wellness az orchideáknak • gyengéd tisztítás • egészséges fényesség

Hasonló ábra

kapható 6 és 12 l-es kiszerelésben

• állandó tápanyagleadás 6–8 hónapon át • ideálisan alkalmazható a víztartályban • dús virágzat egész szezonban • zöld levelek, egészséges növények

Hasonló ábra

etért • tőzegmentes – a környez s llátá víze és léglis • optimá • bevált profi minőség – 6-8 hónapra előtrágyázott

Hasonló ábra

Kiváló minőségű táptalaj kültéri növényekhez

Hasonló ábra

Terrapon

61


Árukínálatunk

ezik A BALCONERA 80 két külön belsővel rendelk a kényelmes és egyszerű beültetés érdekében.

BALCONERA Cottage 8l 3l

ztékát, méretekkel, A következő oldalakon megtalálja termékeink nagy válas k ábécé sorrendben cikke A t. együt színváltozatokkal és megrendelési számokkal ket. termé t kíván a jelennek meg – így gyorsan és biztosan megtalálja

lainkon! Javaslat: Vegye figyelembe az oldalakra való hivatkozásokat az ötleteket adó olda

Összes kaspónk önöntözőrendszerrel van ellátva.

BALCONERA Color

BALCONERA Color 50 // 50 × 19 × 19 cm fehér: Cikksz. 15670 muskátszín: Cikksz. 15674 palaszürke: Cikksz. 15673

Ültetési térfogat és víztartály nagysága

Rendelkezésre álló színek

Megrendelési szám

BALCONERA Cottage 80 // 79 × 19 × 19 cm fehér: Cikksz. 15610 mokka: Cikksz. 15615 gránit: Cikksz. 15612

rendelkezik.

BALCONERA Stone 8l 3l

BALCONERA Stone 50 // 50 × 19 × 19 cm kőszürke: Cikksz. 15650 homokbézs: Cikksz. 15651 grafitfekete: Cikksz. 15652

12 l 5l

BALCONERA Stone 80 // 79 × 19 × 19 cm kőszürke: Cikksz. 15660 homokbézs: Cikksz. 15661 grafitfekete: Cikksz. 15662

ezik A BALCONERA 80 két külön belsővel rendelk a kényelmes és egyszerű beültetés érdekében.

CANTO Stone 12 l 3l

CANTO Stone 30 low // 30 × 30 × 30 cm kőszürke: Cikksz. 13700 homokbézs: Cikksz. 13701 grafitfekete: Cikksz. 13702

29 l 7l

CANTO Stone 40 low // 40 × 40 × 40 cm kőszürke: Cikksz. 13720 homokbézs: Cikksz. 13721 grafitfekete: Cikksz. 13722

12 l 3l

CANTO Stone 30 high // 30 × 30 × 56 cm kőszürke: Cikksz. 13600 homokbézs: Cikksz. 13601 grafitfekete: Cikksz. 13602

29 l 7l

CANTO Stone 40 high // 40 × 40 × 76 cm kőszürke: Cikksz. 13620 homokbézs: Cikksz. 13621 grafitfekete: Cikksz. 13622

SzxMé×M vagy

8l 3l

Termék képe

12 l 5l

Cserélhető belső A BALCONERA-termékcsoport el összes kaspója cserélhető betétt

Így hamar eligazodik Termék neve ×M

BALCONERA Cottage 50 // 50 × 19 × 19 cm fehér: Cikksz. 15600 mokka: Cikksz. 15605 gránit: Cikksz. 15602

A fogóbemélyedések megkönnyítik a belső kivételét.

Ez a jel azt mutatja, hogy a kaspó „pálcás” önöntözőrendszerrel rendelkezik. Itt nem szükséges a beültetés. Dugjon be egy pálcát a kaspóba – kész!

CILINDRO Color

Alkalmas kültéri használatra

6l 2l

CILINDRO Color 23 // 23 × 41 cm fehér: Cikksz. 13940 alkony narancs: Cikksz. 13943 palaszürke: Cikksz. 13943

13 l 4l

CILINDRO Color 32 // 32 × 56 cm fehér: Cikksz. 13950 alkony narancs: Cikksz. 13952 palaszürke: Cikksz. 13953

BALCONERA Color 8l 3l

BALCONERA Color 50 // 50 × 19 × 19 cm fehér: Cikksz. 15670 muskátszín: Cikksz. 15674 palaszürke: Cikksz. 15673

12 l 5l

BALCONERA Color 80 // 79 × 19 × 19 cm fehér: Cikksz. 15680 muskátszín: Cikksz. 15684 palaszürke: Cikksz. 15683

A BALCONERA 80 két külön belsővel rendelkezik a kényelmes és egyszerű beültetés érdekében.

63


CLASSICO Color

CLASSICO Color 18 // 18 × 17 cm fehér: Cikksz. 13261 muskátszín: Cikksz. 13262 palaszürke: Cikksz. 13263

5l 1l

9l 2l

CLASSICO Color 28 // 28 × 26 cm fehér: Cikksz. 13190 muskátszín: Cikksz. 13203 palaszürke: Cikksz. 13204

17 l 4l

33 l 6l

CLASSICO Color 43 // 43 × 40 cm fehér: Cikksz. 13230 muskátszín: Cikksz. 13243 palaszürke: Cikksz. 13244

2,5 l 0,6 l

CLASSICO Color 21 // 21 × 20 cm fehér: Cikksz. 13170 muskátszín: Cikksz. 13183 palaszürke: Cikksz. 13184

CUBICO Cottage

kaspókhoz is.

CLASSICO Color 35 // 35 × 33 cm fehér: Cikksz. 13210 muskátszín: Cikksz. 13223 palaszürke: Cikksz. 13224

CUBE Cottage

Cserélhető belső a A cserélhető belsőt használhatja um CUBICO Color és a CUBICO Premi

14 l 4l

CUBICO Cottage 30 // 30 × 30 × 56 cm fehér: Cikksz. 15226 gránit: Cikksz. 15222 mokka: Cikksz. 15225

31 l 8l

CUBICO Cottage 40 // 40 × 40 × 75 cm fehér: Cikksz. 15246 gránit: Cikksz. 15242 mokka: Cikksz. 15245

Bútor egymásba rakható szék 12 l 3l

61 l 14 l

CUBE Cottage 30 // 30 × 30 × 30 cm fehér: Cikksz. 15376 mokka: Cikksz. 15375 gránit: Cikksz. 15372

31 l 8l

CUBE Cottage 50 // 50 × 50 × 50 cm fehér: Cikksz. 15390 mokka: Cikksz. 15395 gránit: Cikksz. 15392

CUBE Cottage 40 // 40 × 40 × 40 cm fehér: Cikksz. 15380 mokka: Cikksz. 15385 gránit: Cikksz. 15382

Egymásba rakható szék // 58 × 57 × 84 cm fehér: Cikksz. 10900 gránit: Cikksz. 10903 mokka: Cikksz. 10904

Próbálta már? O A CUBE 40 belső alkalmas a CUBIC 40- és a TRIO 40-hez is.

Prüfumfang: Sicherheit geprüft Produktion überwacht

bureauveritas.com/ qualitycheck Project-ID: 077-01-HLSP P15

CUBETO Stone

5l 1,6 l

CUBETO Stone 30 // 30 × 13 cm kőszürke: Cikksz. 13830 homokbézs: Cikksz. 13831 grafitfekete: Cikksz. 13832

12 l 3l

CUBETO Stone 40 // 40 × 18 cm kőszürke: Cikksz. 13840 homokbézs: Cikksz. 13841 grafitfekete: Cikksz. 13842

Bútor étkezőasztal Étkezőasztal // 90 × 90 × 75 cm fehér: Cikksz. 10910 gránit: Cikksz. 10913 mokka: Cikksz. 10912

Étkezőasztal // 160 × 90 × 75 cm fehér: Cikksz. 10930 gránit: Cikksz. 10933 mokka: Cikksz. 10932

Étkezőasztal HPL // 90 × 90 × 75 cm fehér: Cikksz. 10914 gránit: Cikksz. 10915

Étkezőasztal HPL // 160 × 90 × 75 cm fehér: Cikksz. 10934 gránit: Cikksz. 10935

Prüfumfang: Sicherheit geprüft Produktion überwacht

bureauveritas.com/ qualitycheck Project-ID: 077-01-HLSP P15

CUBICO Color NIDO Cottage 6l 2l

CUBICO Color 22 // 22 × 22 × 41 cm fehér: Cikksz. 13160 palaszürke: Cikksz. 13164 muskátszín: Cikksz. 13161

31 l 8l

CUBICO Color 40 // 40 × 40 × 75 cm fehér: Cikksz. 13150 palaszürke: Cikksz. 13158 muskátszín: Cikksz. 13151

14 l 4l

CUBICO Color 30 // 30 × 30 × 56 cm fehér: Cikksz. 13130 palaszürke: Cikksz. 13138 muskátszín: Cikksz. 13133

Stabil nemesacél felfüggesztéssel.

6l 2l

NIDO Cottage // 27 × 23 cm fehér: Cikksz. 15190 gránit: Cikksz. 15193 mokka: Cikksz. 15195

Díszítő elem A kaspó alján lévő díszítő elem elegánsan elfedi a túlfolyócsavart.

65


Beltéri alkalmazásra ajánlott TRIO Cottage

3 × 14 l 3 × 4 l

TRIO Cottage 30 // 100 × 32 × 34 cm fehér: Cikksz. 15000 gránit: Cikksz. 15003 mokka: Cikksz. 15005

3 × 31 l 3 × 18 l

TRIO Cottage 40 // 130 × 42 × 44 cm fehér: Cikksz. 15020 gránit: Cikksz. 15023 mokka: Cikksz. 15025

CANTO Stone 14

0,4 l

CANTO Stone 14 // 14 × 14 × 14 cm kőszürke: Cikksz. 13470 homokbézs: Cikksz. 13471 grafitfekete: Cikksz. 13472

Terméskő felület a CANTO A természetesen ható terméskő dizájn A Stone kaspóknál Stone oszlop/kocka, a BALCONER lálható. és a CUBETO növénytálnál is megta

CARARO Premium

52 l 10 l

Okosan kombinálni

CARARO Premium // 75 × 43 × 30 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 18800 antracit metál: Cikksz. 18803 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 18829 tób tükörfényű: Cikksz. 18804 fekete tükörfényű: Cikksz. 18809 ezüstmetál: Cikksz. 18808 kávé metál: Cikksz. 18827

Elrejtett görgők A CARARO az egyszerű eltolásra szolgáló, nem látható görgőkkel kerül kiszállításra.

A Lechuza belsőket gond nélkül cserélgetheti a kaspók között. Itt látható, hogy melyik kaspókhoz használható azonos belső, ami kitűnő kombinációs lehetőségeket nyújt. CUBICO COLOR 22

CUBICO COLOR 30

CUBE COTTAGE 30

CUBICO COLOR 40

CILINDRO Color 23

CILINDRO Color 32

BALCONERA Color 50 BALCONERA Color 80

CUBICO PREMIUM 22

CUBICO COTTAGE 30

CUBE PREMIUM 30

CUBICO COTTAGE 40

HAVALO 30

HAVALO 40

BALCONERA Cottage 50 BALCONERA Cottage 80

CUBICO PREMIUM 30 CURSIVO PREMIUM 30 CUBICO PREMIUM 40 TRIO Cottage 30

BALCONERA Stone 50 BALCONERA Stone 80

TRIO Cottage 40

CLASSICO Premium LS 3l 1l

CUBICO Alto 40 CUBE COTTAGE 40 CUBE PREMIUM 40 CURSIVO PREMIUM 40

13 l 4l

Praktikus: A balkon-, terasz- vagy kerti növényeit ősszel egyszerűen a belsővel együtt áthelyezheti a beltéri kaspóba, és tavasszal újra kiviheti a szabadba – így egész éven át megmarad a kaspók elrendezése és nagy ráfordítás nélkül beültetheti és elhelyezheti őket a szezonnak megfelelően. 40 l 9l

CLASSICO Premium LS 21 // 21 × 20 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16020 antracit metál: Cikksz. 16023 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16027 tób tükörfényű: Cikksz. 16025 fekete tükörfényű: Cikksz. 16029 ezüstmetál: Cikksz. 16028 kávé metál: Cikksz. 16021 CLASSICO Premium LS 35 // 35 × 33 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16060 antracit metál: Cikksz. 16063 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16067 tób tükörfényű: Cikksz. 16065 fekete tükörfényű: Cikksz. 16069 ezüstmetál: Cikksz. 16068 kávé metál: Cikksz. 16061

CLASSICO Premium LS 50 // 50 × 47 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16100 antracit metál: Cikksz. 16103 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16107 tób tükörfényű: Cikksz. 16105 fekete tükörfényű: Cikksz. 16109 ezüstmetál: Cikksz. 16108 kávé metál: Cikksz. 16101

7l 2l

28 l 6l

CLASSICO Premium LS 28 // 28 × 26 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16040 antracit metál: Cikksz. 16043 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16047 tób tükörfényű: Cikksz. 16045 fekete tükörfényű: Cikksz. 16049 ezüstmetál: Cikksz. 16048 kávé metál: Cikksz. 16041 CLASSICO Premium LS 43 // 43 × 40 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16080 antracit metál: Cikksz. 16083 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16087 tób tükörfényű: Cikksz. 16085 fekete tükörfényű: Cikksz. 16089 ezüstmetál: Cikksz. 16088 kávé metál: Cikksz. 16081

Praktikus belső a kaspóval azonos színű fogókkal.

67


CLASSICO Premium

CUBE Glossy

90 l 17 l

CLASSICO Premium 60 // 60 × 56 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 14500 antracit metál: Cikksz. 14503 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 14529 tób tükörfényű: Cikksz. 14506 fekete tükörfényű: Cikksz. 14509 ezüstmetál: Cikksz. 14508 kávé metál: Cikksz. 14527

145 l 26,5 l

CLASSICO Premium 70 // 70 × 65 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 14600 antracit metál: Cikksz. 14603 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 14629 tób tükörfényű: Cikksz. 14606 fekete tükörfényű: Cikksz. 14609 ezüstmetál: Cikksz. 14608 kávé metál: Cikksz. 14627

0,4 l

CUBE Glossy 14 // 14 × 14 × 14 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 13510 antracit tükörfényű: Cikksz. 13511 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 13512

0,7 l

CUBE Glossy 16 // 17 × 17 × 16 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 13520 antracit tükörfényű: Cikksz. 13521 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 13522

CUBE Glossy Kiss // 14 × 14 × 14 cm kasmír krém tükörfényű csillám: Cikksz. 13515 meggy tükörfényű csillám: Cikksz. 13514 selyemcukor tükörfényű csillám: Cikksz. 13513

CUBE Glossy Triple

CUBE Color

0,4 l

CUBE Color 14 // 14 × 14 × 14 cm fehér: Cikksz. 13380 lime: Cikksz. 13385 palaszürke: Cikksz. 13384

0,7 l

1l

CUBE Color 16 // 17 × 17 × 16 cm fehér: Cikksz. 13580 lime: Cikksz. 13585 palaszürke: Cikksz. 13584

CUBE Color Triple

CUBE Glossy Triple // 40 × 14 × 14 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 13670 antracit tükörfényű: Cikksz. 13671 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 13672

CUBE Glossy Green Wall Home Kit

1l

CUBE Color Triple // 40 × 14 × 14 cm fehér: Cikksz. 13680 lime: Cikksz. 13685 palaszürke: Cikksz. 13684

CUBE Color Green Home Wall Kit 3 × 0,4 l

3 × 0,4 l

A LECHUZA pálcarendszere

CUBE Color Green Wall Home Kit // 48 × 14 × 14 cm fehér: Cikksz. 13398 palaszürke: Cikksz. 13399

LECHUZA Green Wall Home Kit Stílusos és praktikus lehetőség a falak beborítása növényekkel.

Fém léccel és a mágnestartóval együtt.

CUBE Premium 12 l 3l

Gyors és egyszerű: A pálcának köszönhetően a növényt a palántázó edénnyel együtt behelyezheti a kaspóba.

CUBE Glossy Green Wall Home Kit // 48 × 14 × 14 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 13523 antracit tükörfényű: Cikksz. 13524 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 13525

61 l 14 l

CUBE Premium 30 // 30 × 30 × 30 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16460 antracit metál: Cikksz. 16463 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16467 tób tükörfényű: Cikksz. 16465 fekete tükörfényű: Cikksz. 16469 ezüstmetál: Cikksz. 16468 kávé metál: Cikksz. 16461

31 l 8l

CUBE Premium 40 // 40 × 40 × 40 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16360 antracit metál: Cikksz. 16363 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16367 tób tükörfényű: Cikksz. 16365 fekete tükörfényű: Cikksz. 16369 ezüstmetál: Cikksz. 16368 kávé metál: Cikksz. 16361

CUBE Premium 50 // 50 × 50 × 50 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16560 antracit metál: Cikksz. 16563 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16567 tób tükörfényű: Cikksz. 16565 fekete tükörfényű: Cikksz. 16569 ezüstmetál: Cikksz. 16568 kávé metál: Cikksz. 16561

69


DELTA 10/20 6l 2l

CUBICO Premium 22 // 22 × 22 × 41 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 18460 antracit metál: Cikksz. 18463 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 18479 tób tükörfényű: Cikksz. 18464 fekete tükörfényű: Cikksz. 18469 ezüstmetál: Cikksz. 18468 kávé metál: Cikksz. 18477

14 l 4l

CUBICO Premium 30 // 30 × 30 × 56 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 18181 antracit metál: Cikksz. 18184 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 18183 tób tükörfényű: Cikksz. 18214 fekete tükörfényű: Cikksz. 18186 ezüstmetál: Cikksz. 18185 kávé metál: Cikksz. 18182

2l 0,6 l

DELTA 10 // 30 × 11 × 13 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 15460 antracit metál: Cikksz. 15467 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 15469 tób tükörfényű: Cikksz. 15466 pasztell lila tükörfényű: Cikksz. 15465

5l 2l

DELTA 20 // 40 × 15 × 18 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 15560 antracit metál: Cikksz. 15563 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 15579 tób tükörfényű: Cikksz. 15566 pasztell lila tükörfényű: Cikksz. 15572 kávé metál: Cikksz. 15577

* csak DELTA 20

CUBICO Premium

* 31 l 8l

CUBICO Premium 40 // 40 × 40 × 75 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 18191 antracit metál: Cikksz. 18194 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 18193 tób tükörfényű: Cikksz. 18215 fekete tükörfényű: Cikksz. 18196 ezüstmetál: Cikksz. 18195 kávé metál: Cikksz. 18192

14 l 61 l

CUBICO Premium 50 // 50 × 50 × 94 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 18161 antracit metál: Cikksz. 18164 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 18163 tób tükörfényű: Cikksz. 18168 fekete tükörfényű: Cikksz. 18166 ezüstmetál: Cikksz. 18165 kávé metál: Cikksz. 18162

DELTA Premium

CUBICO Premium Alto

31 l 7,5 l

8l 3l

DELTA Premium 30 // 30 × 56 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 15500 antracit metál: Cikksz. 15503 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 15519

5l 17 l

DELTA Premium 40 // 40 × 75 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 15540 antracit metál: Cikksz. 15543 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 15559

CUBICO Premium Alto // 40 × 40 × 105 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 18230 antracit metál: Cikksz. 18233 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 18249 tób tükörfényű: Cikksz. 18234 fekete tükörfényű: Cikksz. 18239 ezüstmetál: Cikksz. 18238 kávé metál: Cikksz. 18231

MINI-DELTINI/ DELTINI

0,4 l 0,2 l

MINI-DELTINI // 10 × 13 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 14950 antracit metál: Cikksz. 14949 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 14960 tób tükörfényű: Cikksz. 14959

1,2 l 0,5 l

DELTINI // 14 × 18 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 14900 antracit metál: Cikksz. 14903 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 14919 tób tükörfényű: Cikksz. 14904

CURSIVO Premium

12 l 3l

CURSIVO Premium 30 // 30 × 30 × 49 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16600 antracit metál: Cikksz. 16603 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16605 tób tükörfényű: Cikksz. 16604 fekete tükörfényű: Cikksz. 16609 ezüstmetál: Cikksz. 16608 kávé metál: Cikksz. 16606

31 l 8l

CURSIVO Premium 40 // 40 × 40 × 67 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16620 antracit metál: Cikksz. 16623 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16625 tób tükörfényű: Cikksz. 16624 fekete tükörfényű: Cikksz. 16629 ezüstmetál: Cikksz. 16628 kávé metál: Cikksz. 16626

71


MINI-CUBI/ MAXI-CUBI

QUADRO Premium LS 4l 1l 0,8 l 0,5 l

MINI-CUBI // 9 × 9 × 18 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 18120 antracit metál: Cikksz. 18123 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 18121

1,5 l 1l

MAXI-CUBI // 14 × 14 × 26 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 18050 antracit metál: Cikksz. 18053 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 18051

17 l 5l

Orchidea 53 l 14 l 1l 0,3 l

ORCHIDEA // 18 × 18 × 20 cm fehér matt: Cikksz. 13960 skarlátvörös matt: Cikksz. 13962 palaszürke matt: Cikksz. 13961

QUADRO Premium LS 21 // 21 × 21 × 20 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16127 antracit metál: Cikksz. 16123 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16127 tób tükörfényű: Cikksz. 16125 fekete tükörfényű: Cikksz. 16129 ezüstmetál: Cikksz. 16128 kávé metál: Cikksz. 16121 QUADRO Premium LS 35 // 35 × 35 × 33 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16160 antracit metál: Cikksz. 16163 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16167 tób tükörfényű: Cikksz. 16165 fekete tükörfényű: Cikksz. 16169 ezüstmetál: Cikksz. 16168 kávé metál: Cikksz. 16161

9l 3l

32 l 10 l

QUADRO Premium LS 50 // 50 × 50 × 47 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16280 antracit metál: Cikksz. 16283 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16287 tób tükörfényű: Cikksz. 16285 fekete tükörfényű: Cikksz. 16289 ezüstmetál: Cikksz. 16288 kávé metál: Cikksz. 16281

QUADRO Premium LS 28 // 28 × 28 × 26 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16140 antracit metál: Cikksz. 16143 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16147 tób tükörfényű: Cikksz. 16145 fekete tükörfényű: Cikksz. 16149 ezüstmetál: Cikksz. 16148 kávé metál: Cikksz. 16141 QUADRO Premium LS 43 // 43 × 43 × 40 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 16180 antracit metál: Cikksz. 16183 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 16187 tób tükörfényű: Cikksz. 16185 fekete tükörfényű: Cikksz. 16189 ezüstmetál: Cikksz. 16188 kávé metál: Cikksz. 16181

Praktikus belső a kaspóval azonos színű fogókkal.

RONDO Premium

ÚjOJO

13 l 4l

0,3 l

OJO // 21 × 21 × 15,75 cm óceánkék: Cikksz. 19044 hollófekete: Cikksz. 19047 tűzpiros: Cikksz. 19046

ÚjOJO növénykészlet

0,3 l

OJO // 21 × 21 × 15,75 cm rubinvörös: Cikksz. 19041 kékeszöld: Cikksz. 19043 almazöld: Cikksz. 19042

RONDO Premium 32 // 32 × 56 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 15780 antracit metál: Cikksz. 15783 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 15799 tób tükörfényű: Cikksz. 15784 fekete tükörfényű: Cikksz. 15789 ezüstmetál: Cikksz. 15788 kávé metál: Cikksz. 15797

22 l 5l

RONDO Premium 40 // 40 × 75 cm fehér tükörfényű: Cikksz. 15740 antracit metál: Cikksz. 15743 skarlátvörös tükörfényű: Cikksz. 15759 tób tükörfényű: Cikksz. 15744 fekete tükörfényű: Cikksz. 15749 ezüstmetál: Cikksz. 15748 kávé metál: Cikksz. 15757

YULA kaspó

OJO növénykészlet // 6 × 24 × 24 cm Cikksz. 19090 tartalmaz: búzafűmagot, LECHUZA-PON-t, növénylapot

0,5 l

YULA kaspó // 17 × 17 × 15 cm fehér/pisztácia zöldselymes matt: Cikksz. 13872 fehér/szürke selymes matt: Cikksz. 13862 fehér/gyöngy rózsaszín selymes matt: Cikksz. 13892

73


Luxury-Line

YULA növénytáska

1l

YULA növénytáska // 38 × 18 × 17 cm fehér/pisztácia zöldselymes matt: Cikksz. 13871 fehér/szürke selymes matt: Cikksz. 13861 fehér/gyöngy rózsaszín selymes matt: Cikksz. 13891

YULA Vase Flower

0,9 l

luxust Egyedülálló, elegáns, exkluzív – azoknak, akik értékelik a fel tesse és az összetéveszthetetlenül szép formák báját. Öltöz a helyiségeit stílusosan - fedezze fel a HAVALO-t.

YULA Vase Flower // 14 × 14 × 21 cm fehér/pisztácia zöldselymes matt: Cikksz. 13873 fehér/szürke selymes matt: Cikksz. 13863 fehér/gyöngy rózsaszín selymes matt: Cikksz. 13893

j ÚHAVALO 25 Vase

1,8 l

HAVALO 25 Vase // 24 × 24 × 112 cm bazaltszürke: Cikksz. 15998 holdszürke: Cikksz. 15997 kagylószín: Cikksz. 15996

Ez teszi a LECHUZA kaspóinkat különlegessé: Termékeink nem csak az első osztályú formájukkal, hanem sok más zseniális tulajdonsággal is kiválnak. Győződjön meg a LECHUZA egyedülálló minőségéről! intelligens önöntözőrendszer

sokféle tartozék

ütésálló

valamennyi kaspónk rendelkezik az intelligens önöntözőrendszerrel

Sok kaspónkhoz terjedelmes tartozékok kaphatók.

Kaspóink nagyon stabilok és ütésállók.

teljes mértékben újrahasznosíthatók

pehelykönnyű

Kaspóink teljes mértékben újrahasznosíthatók.

A felhasznált műanyagnak köszönhetően kaspóink pehelykönnyűek.

UV-fény- és fagyálló

A kiváló minőségű anyagjaink fagy- és UV-fényállók.

Ellenállhatatlanul stílusos dizájn, érzéki tapintás és komoly hatású fényárnyalatok.

75


Tartozékok

ÚjHAVALO 30

sége van a növényei Az eredeti LECHUZA tartozékokkal még több kitűnő lehető sokoldalúságától. ségek lehető a i kihangsúlyozására. Hagyja magát elragadtatn 6l 2l

HAVALO 30 // 33 × 33 × 60 cm bazaltszürke: Cikksz. 15968 holdszürke: Cikksz. 15967 kagylószín: Cikksz. 15966

Green Wall Fémléc fekete // 48 × 0,2 × 10 cm alkalmas: CUBE Color 14, CUBE Glossy 14, CUBE Color Triple, CUBE Glossy Triple Cikksz. 13401 LECHUZA Green Wall Home Kit Stílusos és praktikus megoldás a falait zölddel borítani.

Új HAVALO 40

Mágnestartó fekete // 4 × 6 × 14 cm alkalmas: CUBE Color 14, CUBE Glossy 14, CUBE Color Triple, CUBE Glossy Triple Cikksz. 13397

13 l 4l

HAVALO 40 // 41 × 41 × 37 cm bazaltszürke: Cikksz. 15978 holdszürke: Cikksz. 15977 kagylószín: Cikksz. 15976

BALCONERA Balkonládatartó // 4,5 × 18 × 19 cm alkalmas: BALCONERA Color/Cottage/Stone 50/80 fekete: Cikksz. 19033 fehér: Cikksz. 19030 Tökéletes a balkonon A praktikus tartókkal egyszerűen rögzíthető a balkonkorlátra.

Új HAVALO 60

Balkonláda tartó kiegészítő // 54-74 cm alkalmas: BALCONERA Color/Cottage/Stone 50/80 fekete: Cikksz. 19035 fehér: Cikksz. 19034

29 l 6,5 l

HAVALO 60 // 60 × 60 × 85 cm bazaltszürke: Cikksz. 15988 holdszürke: Cikksz. 15987 kagylószín: Cikksz. 15986

YULA Makramee

Makramé fehér // 85 cm alkalmas: YULA kaspó Cikksz. 13879

Trendi és praktikus Művészi csomózású makramé a YULA kaspók felfüggesztéséhez.

77


Görgős keret

Kézi szivattyú Görgős keret fekete // 26 × 5,8 cm alkalmas: CLASSICO Color 43, CLASSICO Premium LS 43, QUADRO Premium LS 43 Cikksz. 19880

Görgős keret fekete // 30 × 5,8 cm alkalmas: CLASSICO Premium LS 50 QUADRO Premium LS 50, CUBE Premium 40, CURSIVO Premium 40, CUBE Cottage 40, CANTO STONE 40, Cikksz. 13403

Görgős keret fekete // 36 × 5,8 cm alkalmas: CLASSICO Premium 60, CUBE Premium 50, CURSIVO Premium 50, CUBE Cottage 50 Cikksz. 13503

Görgős keret fekete // 42 × 5,8 cm alkalmas: CLASSICO Premium 70 Cikksz. 13603

Görgős keret // 32 × 32 × 4,5 cm alkalmas: CUBICO Premium 30, CUBICO Cottage 30, CUBICO Color 30 antracit metál: Cikksz. 13427 fehér: Cikksz. 13425

Görgős keret // 41 × 41 × 4,5 cm alkalmas: CUBICO Premium 40, CUBICO Cottage 40, CUBICO Color 40 antracit metál: Cikksz. 13417

Alátét fekete // 98 × 30 × 15 cm alkalmas: TRIO Cottage 30, TRIO Stone 30 Cikksz. 15012

Alátét fekete // 127 × 38 × 15 cm alkalmas: TRIO Cottage 40 Cikksz. 15032

LECHUZA-kézi szivattyú // 200 g Cikksz. 19711

Túl sokat locsolta? ttyúval Semmi probléma: A kézi sziva vizet kipumpálhatja a felesleges a tartályból.

PON-szóró nagy

LECHUZA-PON szóró // 1 liter bonbon: Cikksz. 19063 palaszürke: Cikksz. 19062 pisztácia zöld: Cikksz. 19061

Tiszta beültetés A PON-szóróval pontosan a kaspóba kerül a táptalaj.

TRIO PON-szóró kicsi

LECHUZA-PON szóró // 0,1 liter bonbon: Cikksz. 19073 palaszürke: Cikksz. 19072 pisztácia zöld: Cikksz. 19071 Felfuttató rács fekete // 86 × 135 cm alkalmas: TRIO Cottage 30, TRIO Stone 30 Cikksz. 15011

Felfuttató rács fekete // 113 × 170 cm alkalmas: TRIO Cottage 40 Cikksz. 15031

PICO öntözőcső

Stick

PICO öntözőcső májusi zöld: Cikksz. 19916 palaszürke: Cikksz. 19943 bonbon: Cikksz. 19944

3

Pálca3 // pótalkatrész alkalmas: CUBE Color 14, CUBE Color 16, CUBE Color Triple, CUBE Glossy 14, CUBE Glossy 16, CUBE Glossy Triple, CANTO Stone 14, YULA kaspó és táska, OJO 3 pálca: Cikksz. 19949

YULA locsoló kanna

1,7 l

Növénylap Növénylap // 10,3 × 2 cm alkalmas: alkalmas CUBE Color 14, CUBE Color 16, CUBE Color Triple, CUBE Glossy 14, CUBE Glossy 16, CUBE Glossy Triple, CANTO Stone 14, YULA kaspó, OJO Cikksz. 19091

Öntözés kicsöpögtetés nélkü l A praktikus feltét az összes locsolókannához alkalmas, amely kiöntőjének átmérője max. 28 mm.

YULA locsolókanna // 30 × 14 × 22 cm fehér/pisztácia zöld selymes matt: Cikksz. 13870 fehér/szürke selymes matt: Cikksz. 13860 fehér/gyöngy rózsaszín selymes matt: Cikksz. 13890

Alkalmas:

CUBE 14/16

CUBE Triple

CANTO 14

YULA

OJO

79


Tápanyagok és trágyák

négy eredeti Minden felhasználáshoz a helyes táptalaj: Fedezze fel a LECHUZA táptalajt a zöld lakótársai számára!

LECHUZA-PON

TERRAPON

ORCHIDPON

LECHUZA tartós hatású műtrágya Perfect Leaf 100 g: Cikksz. 19601

PERFECT ORCHID FLUID

VEGGIEPON 6 l: Cikksz. 19591 12 l: Cikksz. 19592

ORCHID GLOSS

Folyékony tápanyag orchideákhoz PERFECT ORCHID FLUID 250 ml: Cikksz. 19609

Levélfényesítő spray orchideákhoz ORCHID GLOSS 250 ml: Cikksz. 19610

Hasonló ábra

Hasonló ábra

Hasonló ábra

Hasonló ábra

LECHUZA tartós hatású műtrágya Perfect Flower 100 g: Cikksz. 19600 Hasonló ábra

VEGGIEPON

ORCHIDPON 3 l: Cikksz. 19580 6 l: Cikksz. 19581

LECHUZA tartós hatású műtrágya PERFECT LEAF

Hasonló ábra

TERRAPON 6 l: Cikksz. 19571 12 l: Cikksz. 19572

Hasonló ábra

Hasonló ábra

LECHUZA-PON 3 l: Cikksz. 19560 6 l: Cikksz. 19561 12 l: Cikksz. 19562 18 l: Cikksz. 19563

LECHUZA tartós hatású műtrágya PERFECT FLOWER

81


Pontosan a célba!

Hasonló ábra

A jellegzetes védjegyünknek köszönhetően messziről felismeri a szaküzletében a LECHUZA-polcokat.

LECHUZA a POS-on

Akkor látogasson meg Szeretne meggyőződni termékeink minőségéről? a LECHUZA iránt! bennünket a szakkereskedőjénél és érdeklődjön Hogy néz ki a kívánt szín napfényben? Matt vagy tükörfényű változatot szeretne? És a kaspó valóban túl kicsi, vagy túl nagy az Ön céljára? Néha elég egy ábra, hogy megtaláljuk a megfelelő kaspót. A helyi szakkereskedő a LECHUZA-árukészlet nagy választékát és hozzáértő tanácsadást kínál – így biztosan megtalálja a helyes kaspót. A leggyorsabb út az Ön közelében lévő LECHUZA-szakkereskedőhöz:

www.LECHUZA.de/haendlersuche

Kitűnő tájékoztatás A szakkereskedőjénél keresse a LECHUZA eladóhelyeken az aktuális szórólapjainkat, brosúráinkat és katalógusainkat! Így naprakészen értesülhet arról, ha a LECHUZA-nál valami újdonság van. Nem talál LECHUZA információs anyagot? Forduljon a szakkereskedőjéhez! Hasonló ábra

Így találja meg a szakkereskedőjét

83


ÖTLETEK 2020


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.