Page 1

T.A.L.O.S. The Authentic Learners Of Science

10 small WeDo stories 10 μικρές WeDo ιστορίες

An eTwinning project


Ιστορία 1η Τίτλος: Μια βόλτα με τα ρομποτάκια Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο ρομποτάκια που το ένα ήταν αγωνιστικό και το άλλο milo. Αυτά τα δύο ρομποτάκια πήγαν μία βόλτα στο πάρκο. Εκεί συναντήθηκαν και έλεγαν τις ιστορίες τους και έπαιζαν. Μια στιγμή εμφανίστηκε μπροστά τους ένας σκύλος και άρχισε να τους κυνηγάει. Αυτοί άρχισαν να τρέχουν και να φωνάζουν βοήθεια. Αλλά δυστυχώς δεν ήταν κανείς εκει για να τους ακουσει. Τότε τα 2 ρομποτάκια βρήκαν μια σπηλιά και κρύφτηκαν μέχρι να φύγει ο σκύλος τότε τα ρομποτακια πήγαν σε ένα ασφαλές μέρος. Όταν έφυγε ο σκύλος και ένιωσαν ασφάλεια, βγήκαν από τη σπηλιά και είπαν σε όλους τους φίλους τους, τα ρομπότ, την περιπέτεια που πέρασαν!! Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!


Ιστορία 2η Τίτλος: Το ρομπότ και ο άνθρωπος.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ρομπότ που το είχε φτιάξει ο μίστερ Αλεξάντερ Τσαρλς αλλά σε δύο χρόνια πέθανε και το ρομπότ έμεινε μόνο του και έψαχνε σπίτι και κανένας δεν τον ήθελε. Ψάχνοντας παντού για άλλο σπίτι και για ιδιοκτήτη, σε πολλά στενά και σε πολλά δρομάκια κάποια στιγμή σε ένα στενάκι βρήκε μια γάτα. Απόρησε πάρα πολύ γιατί η γάτα έμοιαζε με την γάτα που είχε ο μίστερ Αλεξάντερ Τσαρλς την Λούση.H Λούση ήταν μια γατα σε απόχρωση καφέ επίσης είχε γαλάζια μάτια και ήταν πολύ όμορφη!!! Αμέσως λοιπόν το ρομπότ σκέφτηκε να το πάει στον κτηνίατρο για να βεβαιωθεί ότι είναι εκείνου δηλαδή του αφεντικού του μίστερ Αλεξάντερ Τσαρλς. Όταν την πήγε στον κτηνίατρο βεβαιώθηκε ότι ήταν η γάτα του μίστερ Αλεξάντερ Τσαρλς. Έτσι το ρομπότ βρήκε μια παρέα. Το ρομπότ παρέα με την γάτα άρχισαν να αναζητούν καινούριο αφεντικό. Τελικά βρήκαν μια καλή κυρία που την έλεγαν κ. Ματίνα και τους πήρε στο σπίτι της για συντροφιά. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!


Ιστορία 3η Τίτλος: Μια αξέχαστη περιπέτεια Ήταν μια σκοτεινή νύχτα στον πλανήτη των ρομπότ και τα δυο βασίλεια το ένα με το άλλο πολεμούσαν. Από την μια πλευρά ήταν ο βασιλιάς των καρτ και από την άλλη ο βασιλιάς των milo που υπερασπίζεται το βασίλειό του καλά. Και το αμάξι υπερασπίζεται το βασίλειό του αλλά τελικά τα αυτοκίνητα έχασαν γιατί ήταν λίγα και πέθαναν ηρωικά. Οι άλλοι νόμιζαν ότι είχαν πεθάνει όλα τα αυτοκίνητα αλλά δεν πέθαναν όλα. Ένα έμεινε και μπόρεσε να ξεφύγει και μετά από λίγα χρόνια μπόρεσε να ξαναφτιάξει την δική του αυτοκρατορία. Στην αυτοκρατορία αυτή όμως την καινούρια υπήρχε απέναντί της και μια άλλη αυτοκρατορία που την είχε φτιάξει το αμάξι που είχε τελικά επιζήσει . Έτσι η ιστορία συνεχίστηκε και οι δύο πάλι πλευρές μισούσαν η μία την άλλη . τα δύο βασίλεια είχαν διαφορετικό όνομα δεν ήθελαν να κρατήσουν τα παλιά τους ονόματα το ένα το έλεγαν exeris και το άλλο bollta και τα διοικούσαν δύο βασιλιάδες ο mefisto Και o prapsina που αυτοί οι δύο μισιόντουσαν πιο πολύ από όλους. Επειδή όλα τα ρομπότ κουράστηκαν να πολεμάνε, φώναξαν το ρομπότ-σαλιγκάρι που ήταν δικαστής για να τους βοηθήσει. Αυτό άργησε να πάει γιατί ήταν σαλιγκάρι, αλλά όταν έφτασε κατάφερε να τους κάνει όλους φίλους. Έγιναν ένας λαός, όλα τα ρομπότ έμεναν μαζί!! Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!


4η ιστορία Τίτλος: Ο αγώνας αυτοκινήτων Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο αυτοκίνητα, ο Μίλος και ένα αυτοκίνητο αγώνων που είχαν πάει σε έναν αγώνα δρόμου. Τα δύο αυτοκίνητα όταν πήγαν να ξεκινήσουν έπαθαν κάτι τρομερό, έπεσαν σε έναν γκρεμό. Άρχισαν να φωνάζουν, αλλά ευτυχώς έπεσαν σε ένα χιονισμένο βουνό. Εκείνη την στιγμή άρχισαν να γελάνε! Σταμάτησαν όμως το γέλιο όταν είδαν μπροστά τους έναν γιγάντιο χιονάνθρωπο που έμοιαζε με γέτι. Ήταν μεγάλος και πολύ ψηλός, είχε κουμπιά για στόμα, ένα καρότο για μύτη, ένα μεγάλο καπέλο και ένα ριγέ κασκόλ. Άρχισε να τους κυνηγάει. Τα δύο αμάξια έτρεχαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον χιονάνθρωπο . Αλλά ο χιονάνθρωπος ήταν πολύ γρήγορος . Όμως ο Μίλος είδε μια σπήλια και μπήκαν μέσα. Τους είδε ο χιονάνθρωπος και πήγε να τους πιάσει μέσα στην σπηλιά, είδαν μια δάδα την έπιασαν και ο χιονάνθρωπος πήγε κοντά τους και σιγά σιγά έλιωνε. Τότε τα αυτοκίνητα κατάλαβαν ότι ο χιονάνθρωπος προστάτευε το παιδί του. Έτσι σταμάτησαν να τον ενοχλούν και έσβησαν τη φωτιά. Γρήγορα ο χιονάνθρωπος πάγωσε ξανά. Έγιναν φίλοι και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!


Ιστορία 5η Τίτλος: ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ρομποτάκι που ήταν διαφορετικό από τα άλλα. Ήταν άσπρο και τα υπόλοιπα ήταν μαύρα. Όταν μία φορά πήγε στο σχολείο που μόλις είχε γραφτεί, τα άλλα παιδιά άρχισαν να το κοροϊδεύουν. Και τότε έβαλε τα κλάματα. Το ρομποτάκι, με κλάματα πήγε στον Διευθυντή του σχολείου, τον κύριο Στράβωνα( έναν πολύ στραβό τύπο) ο οποίος δεν του έδωσε καμία σημασία. Όταν πήγε σπίτι του η μαμά του τον ρώτησε γιατί είναι κόκκινα τα μάτια του. Εκείνο της απάντησε πως τα παιδιά στο σχολείο τον κοροϊδεύουν και δεν τον παίζουν. Την επόμενη μέρα η μητέρα του πηγε στο σχολείο και μετά από τότε αυτό δεν έγινε ξανά. Το ρομποτάκι έκανε πολλούς φίλους. Κάποια στιγμή όμως δύο μαύρα ρομποτάκια πήγαν στο σπίτι του και του είπαν να μην κάνει παρέα με κανέναν γιατί τους έχει επηρεάσει πολύ με τη διαφορετικότητα του. Το ρομποτάκι όμως δεν τους έδωσε σημασία και συνέχισε. Μια εβδομάδα μετά τα δύο μαύρα ρομποτάκια έδωσαν ραντεβού λέγοντας του ότι θέλουν να γίνουν ξανά φίλοι. Το ρομποτάκι τους πίστεψε και πήγε να τους βρει. Χωρίς να το περιμένει εμφανίστηκαν μπροστά του και άρχισαν να τον δέρνουν και να τον βρίζουν. Όταν γύρισε στο σπίτι τα εξήγησε όλα στην μητέρα του. Εκείνη το επόμενο πρωί ξανά πήγε στο σχολείο και είπε πως εάν ξανά γίνει αυτό θα τον βγάλει από εκεί και θα τον πάει σε άλλο σχολείο. Μόλις το έμαθαν οι γονείς των μαύρων ρομπότ αμέσως τους φώναξαν και τους εξήγησαν το λάθος που έκαναν και πως δεν είναι σωστό να φοβερίζουν κανένα ρομπότ. Εκείνα το κατάλαβαν, ζήτησαν συγγνώμη και έγιναν όλοι φίλοι. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!


Ιστορία 6η Τίτλος: Τα ρομποτάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο ρομποτάκια τα οποία είχαν πάει στο σινεμά και έβλεπαν ένα τρομακτικό θρίλερ και όταν επέστρεψαν στο σπίτι πήγαν στα κρεβατάκια τους και είδαν ένα τρομακτικό όνειρο που ήταν ένα τέρας που είχε ένα τεράστιο στόμα το οποίο ρουφούσε τους ανθρώπους και τα ρομπότ. Επίσης είδαν πως προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το τέρας γιατί απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει. Ήταν πολύ τρομαγμένοι ώσπου βρήκαν κάπου να κρυφτούν! Θα πεθάνουμε, λέει το ένα στο άλλο ψιθυριστά. Μετά από περίπου 3 λεπτά άκουσαν διάφορους θορύβους. Τρόμαξαν, νόμισαν πως ήταν το τέλος τους, αλλά ήταν… ο ήρωας που θα τους έσωζε από το τρομακτικό εκείνο τέρας… ‘Όταν τον είδαν τον ρώτησαν ποιος είναι και αυτός τους απάντησε ότι ήταν ο ‘ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑΣ ‘ και ήρθε για να τους σώσει την ζωή και να μην τρομάζουν γιατί το συγκεκριμένο τέρας δεν έχει πολλές δυνάμεις και το έχει νικήσει αυτός και άλλοι φίλοι του εκατοντάδες φορές. Όταν το τέρας ηττήθηκε από τον ήρωα τα 2 ρομποτάκια !!! Το άλλο πρωί τα δύο μικρά ρομποτάκια όταν ξύπνησαν το είπαν στους γονείς τους τρομαγμένοι. Οι γονείς τους εξήγησαν ότι τα θρίλερ είναι για μεγάλους γιατί τρομάζουν τα μικρά ρομποτάκια. Έτσι συμφώνησαν να βλέπουν μόνο παιδικά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!


Ιστορία 7η Τιτλος: Το ρομποτάκι αποκτάει έναν φίλο στο διάστημα!!! Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ρομποτάκι ο Μίλο που είχε ένα όνειρο να πάει στο φεγγάρι. Περίμενε μέρες, περίμενε χρόνια και μία μέρα επιτέλους, μπήκε σε έναν διαγωνισμό που ο νικητής θα πήγαινε στο φεγγάρι. Ήταν η ευκαιρία του να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Έτσι πήγε στον διαγωνισμό και πέρασε από διάφορες δοκιμασίες. Η πρώτη δοκιμασία ήταν τα σουτάκια ποδοσφαίρου. Σε αυτή βγήκε πρώτος γιατί πήγαινε ποδόσφαιρο και έκανε καταπληκτικά και δυνατά σουτ αλλά είχε άλλες τρεις δοκιμασίες. Η δεύτερη δοκιμασία ήταν να φάνε το περισσότερο φαγητό από ένα γεμάτο πιάτο. Στην δεύτερη δοκιμασία βγήκε 3 επειδή δεν μπορούσε να φάει πάρα πολύ. Στην τρίτη δοκιμασία έπρεπε να αντιμετωπίσουν διάφορα ρομποτάκια έτσι ώστε να μπορούν να προφυλαχτούν από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν στο φεγγάρι. Μετά ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής όλοι οι παίκτες είχαν αγωνία αλλά τελικά ο μεγάλος νικητής ήταν ο Μίλος. ¨Έτσι το όνειρο του Μίλου έγινε πραγματικότητα. Δεν έχασε στιγμή και άρχισε να ετοιμάζεται για το ταξίδι στο φεγγάρι. Μετά από λίγες μέρες μπήκε σε έναν πύραυλο και ξεκίνησε το ταξίδι. Όταν έφτασε εκεί αισθανόταν μεγάλη χαρά. Πριν φύγει κάρφωσε μία κόκκινη και άσπρη σημαία, για να βλέπουν όλοι ότι ο Μίλο πήγε στο φεγγάρι.


Ιστορία 8η Τίτλος: Τα ιπτάμενα ρομποτάκια.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Ρομπότ αγώνων δρόμου και ο Milo που ονειρευόταν να πετάξουν. Τότε τους ήρθε μια φοβερή ιδέα! Να κατασκευάσουν μια στολή που θα τους επέτρεπε να πετάξουν. Τότε ο Milo σκέφτηκε μια φοβερή ιδέα! Να φτιάξουν ένα jet pack! Μετά από πολλή δουλειά κατάφεραν να φτιάξουν μόνο ένα jet pack. Τότε ο Ρομποτ λέει στον Milo ότι δεν μπορούν να πετάξουν και οι δύο μόνο με ένα jet pack. Τότε ο Milo ξαναμπήκε στο εργαστήριό του για να φτιάξει κι άλλο ένα jet pack!Tότε ο Milo είπε ότι μπορούν να πετάξουν και οι δυο. Ο Ρόμποτ όμως δεν ήθελε να πετάξει, γιατί ήταν οδηγός αγώνων και δεν ήθελε να πετάξει, γιατί ήθελε μόνο να οδηγεί. Ο Milo απογοητεύτηκε. Ξεκίνησε να ψάχνει τρόπο για να πείσει το Ρομπότ να πετάξουν μαζί. Τότε του ήρθε μια καταπληκτική ιδέα!! Του είπε ότι αν πετάξουν με τα τζετ πακ, μετά ο Μίλο θα πάει μαζί του για να τρέξουν σε αγώνα δρόμου. Στο Ρομπότ άρεσε πολύ η ιδέα και δέχτηκε αμέσως τη πρόταση του Μίλο. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!


Ιστορία 9η Τίτλος: Μια βόλτα με τα μηχανήματα Μια ωραία μέρα τα ρομπότ αποφάσισαν να πάνε μια βόλτα στα δάση. Τότε είδανε ένα πολύ ωραίο ζώο κι αποφάσισαν να πάνε να το πάρουν. Αυτό το ζώο ήταν ένα μικρούλι κουταβάκι με μαύρο και άσπρο τρίχωμα χωρίς κολάρο που ήταν μόνο του στο δάσος , έτσι το λυπήθηκαν και το πήραν. Όταν το πήγαν στο σπίτι τους, του έδωσαν να φάει κροκέτες και μετά το κοίμισαν με ένα γλυκό νανούρισμα . Το επόμενο πρωί που ξύπνησαν όλο το σπίτι είχε γίνει χάλια γιατί το σκυλάκι είχε κάνει ζαβολιές αλλά δεν θύμωσαν, απλά τα καθάρισαν όλα πριν έρθει η μαμά τους και δει όλα αυτά. Όταν έφαγαν το πρωινό τους πήγαν έξω στην ρομποτοαυλή τους για το προγραμματίσουν [ αφού ήταν σκύλος ρομπότ]. Αλλά υπήρχε ένα προβληματάκι … Δεν ήξεραν να προγραμματίζουν, δεν το είχαν μάθει ακόμα στο σχολείο και αποφάσισαν να το πάνε στον προγραμματιστή ο οποίος ήταν πέντε τετράγωνα πιο κάτω από το σπίτι του Διονύση. Όταν το πήγαν ο προγραμματιστής το έφτιαξε και το έδωσε στα παιδιά να το πάνε σπίτι τους για να ξεκουραστεί . Μετά πήγαν στην αυλή του Διονύσης για να παίξουν με την μπάλα της Χριστίνας. Όμως καθώς έπαιζαν το σκυλάκι για να πιάσει την μπάλα πάτησε τα λουλούδια της μαμάς και έδιωξε την μπάλα προς το δάσος και άρχισε να την κυνηγάει. Τα παιδιά έτρεξαν να το βρουν προς στο δάσος. Όταν έφτασαν στο δάσος δεν πρόσεξαν το δρόμο και χάθηκαν. Συνέχισαν να ψάχνουν όμως τη μπάλα και το ρομποτ-σκυλάκι. Μετά από λίγη ώρα βρήκαν το ρομπότ-σκυλάκι που είχε ήδη βρει τη χαμένη μπάλα. Τώρα όμως έπρεπε να βρουν τον δρόμο της επιστροφής. Ευτυχώς ο προγραμματιστής είχε βάλει έναν χάρτη στο σκύλο ρομπότ. Τον χρησιμοποίησαν και με λίγο κόπο έφτασαν ξανά στον κήπο του σπιτιού του Διονύση, χωρίς να τους καταλάβει κανένας. Μετά έπαιξαν με την μπάλα και μετά από λίγο ήρθε και τους μάλωσε αλλά είδε το μικρό σκυλάκι και της άρεσε και δεν τους μάλωσε και έπαιξαν όλοι μαζί με την μπάλα όλο το απόγευμα. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!


Ιστορία 10η Τίτλος: Το παιδί ρομπότ. Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα παιδί έξυπνο, ευγενικό και άκουγε τον πατέρα του. Μια μέρα πήγε στο εργοστάσιο του πατέρα του και τον έβλεπε όταν έφτιαχνε ένα πολεμικό ρομπότ. Και όταν μπήκε το παιδί έβλεπε το ρομπότ να πολεμά με τους κατασκευαστές του. Επειδή του παιδιού δεν του άρεσαν οι πόλεμοι, πήγε στο ρομπότ για να το πείσει να σταματήσει και του ρώτησε γιατί πολεμά. Το ρομπότ του απάντησε ότι πολεμούσε γιατί όλοι οι κατασκευαστές του που προσπάθησαν να το κατασκευάσουν όταν το έφτιαχναν λάθος το πετούσαν στα σκουπίδια. Τότε το παιδί στεναχωρήθηκε που το έκαναν όλα αυτά αλλά ήθελε να σταματήσει τον πόλεμο γιατί δεν του άρεσαν οι πόλεμοι. Τελικά μετά από πολλή κουβέντα το ρομπότ πείστηκε και σταμάτησε τον πόλεμο. Στο τέλος το παιδί και το πολεμικό ρομπότ έγιναν αχώριστοι φίλοι και έπαιζαν ολη την μέρα μαζί πολλά παιχνίδια. Μάλιστα μια μέρα το πήρε και στο σχολείο και έμαθε στα παιδιά του σχολείου πολεμικές τέχνες. Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!


ΤΑΛΟΣ T.A.L.O.S.

The Authentic Learners Of Science

Participant schools • • • • • • • •

2nd European School of Luxembourg 3rd European School of Brussels 5th Primary School of Alexandroupolis 6th Primary School of Ermoupolis - Syros 8th Primary School of Alexandroupolis Primary School of Biblos - Naxos Primary School of Poseidonia - Syros Primary School of Mathiatis - Cyprus

10 μικρές wedo ιστορίες  
10 μικρές wedo ιστορίες  
Advertisement