Page 1

Š Petri Kivinen

pirkanmaan festivaalit 2013


© Kari Jokinen

Circus Ruska Festival 25.–26.1.2013, Tampere www.circusruska.com

Tampereen elokuvajuhlat 7.–11.3.2013, Tampere www.tamperefilmfestival.fi

Pohjois-Euroopan vanhin ja mahtavin lyhytelokuvafestivaali perustettiin jo vuonna 1969, mutta Tampereella on joka vuosi jotain uutta tarjottavaa. Kansainvälinen ja kotimainen kilpailu kuorivat maailmalta lyhytelokuvan tuoreimman kerman. Erikoisohjelmistoissa nähdään helmiä kaikissa genreissä. Seminaarit, näyttelyt ja klubit saattavat yhteen elokuva-alan ammattilaiset, opiskelijat, entusiastit ja satunnaiset ohikulkijat viideksi ikimuistoiseksi päiväksi.

2

© Minea Koskinen

Circus Ruska Festival on Suomen pitkäikäisin vuosittain järjestettävä nykysirkusfestivaali. Tammikuussa 2013 festivaali täyttää jo yhdeksän vuotta. Festivaali kokoaa nautittavaksi uusia nykysirkusteoksia. Ohjelmistossa painotetaan kotimaisia ja kansainvälisiä tuoreita esityksiä, joissa sirkustekniikka ja muut ilmaisumuodot kohtaavat erilaisissa kokoonpanoissa. Circus Ruska toivottaa kaikki tervetulleiksi kokemaan elämyksiä nykysirkuksen parissa!


© Toni Aurell

Tomaatteja! Tomaatteja Stand up -festivaali 13.–16.3.2013

www.tomaattejatomaatteja.com

© Santtu Pajukanta

Tomaatteja! Tomaatteja Stand up -festivaali järjestetään Tampereella jo viidettä kertaa. Esiintymispaikkoina ovat Tullikamarin Pakkahuone, Ilves Bar & Night, TTT-klubi ja Teerenpeli. Esiintyjinä muun muassa Ismo Leikola, Ilari Johansson, Anitta Ahonen sekä Arimo Mustonen.

Tampere Kuplii

20.–24.3.2012, Tampere 2013.tamperekuplii.fi

Tampere Kuplii on Tampereen keskustan alueella järjestettävä viisipäiväinen hyvän fiiliksen sarjakuvafestivaali, joka kerää yhteen sarjakuvantekijöitä ja harrastajia ympäri Suomea. Tapahtumassa on myyntipöytiä, pienlehtiä, puheohjelmaa, cosplay-kilpailu sekä signeerauksia. Tampere Kuplii jakaa vuosittain Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinnon ansioituneelle kotimaiselle sarjakuva-albumille. Tapahtuma on pääsymaksuton.

3


© Irja Samoil

Tanssivirtaa Tampereella – nykytanssifestivaali 16.–21.4.2013, Tampere www.tanssivirtaa.net

Tanssivirtaa-festivaali tuo kotimaisen nykytanssin kiinnostavimmat tekijät ja teokset kaupunkiin. Kuusipäiväinen festivaali tarjoaa vaikuttavien nykytanssiteosten lisäksi tanssivideoita, klubi-iltoja sekä Tanssivirtaa Tanssitaiteilijan kaupunkitilaesityksiä. Festivaalin yleisökeskustelut ja erikoiskutsuvierastapahtumat avaavat oven syvemmälle nykytanssin maailmaan. Vuonna 2013 Tanssiteatteri MD järjestää Tanssivirtaa-festivaalin 16. kerran.

Taidesuunnistus © Riikka Herrala

20.–21.4.2013, Pirkanmaa www.taidesuunnistus.net

Taidesuunnistus on koko Pirkanmaan laajuinen taidetapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna jo yhdeksännen kerran. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda kuvataiteilijoiden, muotoilijoiden ja käsityöläisten ammattia lähemmäs suurta yleisöä ja madaltaa kynnystä taiteen katsomiseen ja ostamiseen. Kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää Taidesuunnistus ry.

4


© Paavo Pykäläinen

Oriveden Suvi

18.5.–8.9.2013, Orivesi www.orivedensuvi.fi

Oriveden Suvi kokoaa sateenvarjonsa alle useita tapahtumia. Mukana ovat Oriveden Opisto konsertti-, taide- ja kirjallisuustapahtumineen, Purnun taidenäyttely ja SuviDesign sekä Rönnin Kesäteatteri, unohtamatta toukokuusta syyskuuhun jatkuvia tanssi-iltoja Rönnin Huvikeskuksessa. Elokuvaelämyksiä tarjoaa Reikäreuna-elokuvafestivaali syyskuun alussa.

IX Tampere Guitar Festival © Teemu Höytö

1.–9.6.2013, Tampere www.tampereguitarfestival.com

Kitaran juhlaa Tampereella kansainvälisten kitaratähtien loisteessa! Eri puolilla Pirkanmaata järjestettävien konserttien ohella tärkeä osa festivaalia ovat myös erilaiset työpajat ja seminaarit sekä kitaransoiton mestarikurssit ja kitaraleiri. Kitara soikoon!

5


© Pekka Huttunen

Annikin Runofestivaali 5.–8.6.2013, Tampere

www.annikinkatu.net/runofestivaali2013 www.annikinkatu.net/annikki-off

© Maarit Kytöharju

Kymmenvuotisjuhliaan viettävä Annikin Runofestivaali on kasvanut yhdeksi Suomen merkittävimmistä runotapahtumista. Painopisteen pysyessä runoudessa festivaali on samalla kurkottanut musiikin ja kuvataiteen suuntaan. Tapahtumassa nähdään aina myös huomattavia ulkomaisia runoilijoita. Vuoden 2013 teemana on Maa jalkojemme alla. Festivaali järjestetään Annikin puutalokorttelissa. Annikki OFF täyttää Tampereen kulttuuritapahtumilla kolmen päivän ajan ennen festivaalia.

Tampereen Sävel

5.–9.6.2013, Tampere

www.tamperemusicfestivals.fi/vocal Kuorojen ja lauluyhtyeiden juhlaa vietetään Tampereella joka toinen vuosi viiden päivän ajan. Kansainvälinen festivaali tuo kaupunkiin pari tuhatta esiintyjää ympäri maailmaa. Monipuolisten konserttien lisäksi musiikkia tarjoilevat laaja kuorokatselmus sekä huikea yhtyelaulukilpailu. Korkeatasoisilla kursseilla voi perehtyä musiikin tekemisen saloihin. Ilmaiskonserttisarja Kuule Sävel! vie esitykset konserttilavoilta kaduille ja toreille.

6


© Kari Jokinen

Sauna Open Air

8.–9.6.2013, Tampere www.sauna-open-air.fi

© Heikki Vesterinen

Viime kesänä taukoa viettänyt arvostettu heavy-/hardrockfestivaali Sauna Open Air palaa festivaalikartalle ja vaihtaa samalla tapahtumapaikkaa juurilleen Ratinan festivaalipuistoon. Kaksipäiväinen festivaali järjestetään 8.–9.6.2013. Saunassa nähdään tänä vuonna tanskalainen Volbeat, jolle Saunan keikka tulee olemaan kesän ainoa esiintyminen Suomessa. Tämän lisäksi lauteilla saunovat muun muassa Nightwish, Opeth, Sabaton sekä Children of Bodom.

Mäntän kuvataideviikot 9.6.–31.8.2013, Mänttä www.mantankuvataideviikot.fi

Vuonna 2013 Mäntän kuvataideviikoilla on 20-vuotisjuhlat. Kuraattori Jyrki Siukonen rakentaa näyttelyn, joka on selkeä ja kuitenkin yllätyksellinen. Teosten yksilöllinen kieli on esillä, mutta kokonaisuus puhuu vieläkin enemmän. Kuraattori pyrkii valinnoillaan lähelle katsojaa, jonka elämyksistä taide syntyy. Pekilo on taas katettu katsojaa varten, sinne on hyvä tulla.

7


© Tomi Aho

XV Mäntän Musiikkijuhlat 25.6.–2.7.2013, Mänttä www.mantanmusiikkijuhlat.fi

Musiikkia! Ruovesi

26.–30.6.2013, Ruovesi www.musiikkiaruovesi.fi

Kahdeksas Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali järjestetään järjestetään 26.–30.6. taiteellisena johtajanaan kapellimestari-viulisti Okko Kamu. Vuoden 2013 konserteissa teemoina ovat mm. Bach ja venäläinen musiikki. Konserttipaikkoina ovat Ruoveden, Virtain ja Kurun kirkot sekä Pekkalan kartanon konserttitalli. Ruoveden kirkon historian ensimmäinen sinfoniaorkesterivierailu toteutuu 8.6., jolloin Sinfonia Lahti esittää Okko Kamun johdolla Sibeliuksen musiikkia.

8

© Kaapo Kamu

Mäntän Musiikkijuhlat juhlii 15. vuottaan kansainvälisten tähtipianistien, nuorten lupausten ja huippupedagogien parissa. Vuoden teema kuljettaa läpi pianomusiikin historian muun muassa Jerome Rosen, Henri Sigfridsonin ja huikean suosion Mäntässä viime vuonna saaneen Severin von Eckardsteinin mukana. Taidekaupungin ympäristö luo upeat puitteet konserteille, luennoille ja mestarikursseille seudun kirkoissa ja historiallisella Mäntän Klubilla.


© Anne Kojola

Vanhan kirjallisuuden päivät 28.–29.6.2013, Sastamala www.vanhankirjallisuudenpaivat.com

© Sari Ortju

Vanhan kirjallisuuden päivät 2013 järjestetään teemalla Moraali. Vuosittain, juhannuksen jälkeisenä perjantaina ja lauantaina järjestettävä kirjatapahtuma tarjoaa mielenkiintoisten ja ajankohtaisten teemaseminaarien, näyttelyiden, huutokaupan ja Lasten omien kirjapäivien lisäksi ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua noin 60 antikvaarisen kirjamyyjän valikoimiin sekä yli 40 esittelypisteen tarjontaan. Tapahtuma on kokonaan pääsymaksuton.

Tammerkosken Sillalla 28.6.–6.7.2013,Tampere www.sillalla.net

Kaiken kansan kaupunkifestivaali Tampereella. Yli kymmenvuotias kaupunkitapahtuma Tammerkosken Sillalla järjestetään 28.6.–6.7.2013. Keskustorin juhlateltta ja klubit eri puolilla kaupungin keskustaa tarjoavat yli 30 tilaisuutta, joista yli puoleen on vapaa pääsy. Ohjelmassa on lasten ja nuorten konsertteja, senioritilaisuuksia, kuorojen ja tanssiryhmien esityksiä, iskelmä- ja rock-iltoja sekä viihtyisiä yhteislaulutilaisuuksia.

9


2.–7.7.2013, Ikaalinen

© Minna Plihtari

Sata-Häme Soi www.satahamesoi.fi

Tammerfest

17.–20.7.2013, Tampere www.tammerfest.fi

Tammerfest täyttää Tampereen kadut, klubit, ravintolat ja areenat keskellä kauneinta kesää. Nelipäiväinen festivaali tarjoaa kotimaisen musiikin ykkösnimet, stand-upit ja kiinnostavimmat uudet tulokkaat viihtyisässä kaupunkiympäristössä, kävelymatkan etäisyydellä toisistaan. Tammerfest soi niin sisällä kuin ulkona. Luvassa on liki 200 keikkaa yli 15:ssä eri mittaluokan klubissa sekä Ratinanniemessä, jonka areenakeikkojen tunnelmalla on vain taivas rajana.

10

© Kari Jokinen

Tartu tiukasti harmonikan ympärille punottuihin kansainvälisiin musiikkielämyksiin Ikaalisissa. Sata-Häme Soi -festivaalilla harmonikka taipuu perinteisen harmonikkamusiikin lisäksi jazzin, klassisen, maailmanmusiikin ja rockin areenoille. Festivaali tarjoaa viikon ajan unohtumattomia konsertteja, kilpailujen kihelmöivää jännitystä, tanssia ja ilonpitoa; joka vuosi myös paljon uutta!


© Urpo Vuorenoja

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät 20.–27.7.2013, Sastamala www.sastamalagregoriana.fi

© Sami Federley

Lumoudu vanhasta musiikista Sastamala Gregorianan viehättävissä konserteissa! Keskiajan, renessanssin ja barokin ajan sävelet soivat Sastamalassa heinäkuun lopulla 18. kerran. Vanhan musiikin eturivin taiteilijat kotimaasta ja maailmalta konsertoivat tunnelmallisissa ja akustiikaltaan kuuluisissa keskiaikaisissa kivikirkoissa keskellä kansallista kulttuurimaisemaa. Kesän teemana on Musiikin mesenaatit – paavit, prinssit ja patruunat. Konserttisarjaa täydentää kansainvälinen mestarikurssi.

Tampereen flamencoviikko 22.–27.7.2013, Tampere www.tampereflamenco.com

Tampereen flamencoviikko on Pohjoismaiden suurin ja vanhin flamencofestivaali, joka on saavuttanut tunnettuutta maailmanlaajuisesti sekä arvostusta myös flamencon kotimaassa Espanjassa. Tampereen flamencoviikko on vakiinnuttanut paikkansa myös flamencomaailman ulkopuolella, tärkeänä osana Suomen ja Tampereen kulttuurikesän tarjontaa. Festivaalilla ovat esiintyneet useimmat flamencotaivaan nousevat ja kirkkaat tähdet sekä merkittävimmät kotimaiset tekijät.

11


© Timo Forsström

Työväen Musiikkitapahtuma 25.–28.7.2013, Valkeakoski www.valmu.com

Kukkaisviikot

26.7.–3.8.2013, Tampere www.kukkaisviikot.fi

Kukkaisviikoilla on kivaa! Kukkaloistoa ja ilmaistapahtumia Tampereen keskustassa heinä-elokuussa yhdeksän päivän ajan. Koko perheen iloinen karnevaali täyttää 30 vuotta ja juhlatapahtuman ohjelma tarjoaa jokaiselle jotakin. Frenckellin Viinikylä, Kukkaisrock, sambakulkue, maailmanpyörä, kukkaisterassi ja torikahvila ja paljon muuta! Iltaisin Keskustorin kukkaislavalla suomalaiset huippuesiintyjät. Vapaa pääsy – ei ikärajaa! Tervetuloa mukaan – vaikkapa kukkamekossa!

12

© Tampere Tunnetuksi ry

Valkeakoskella järjestettävä nelipäiväinen Työväen Musiikkitapahtuma on valovoimainen nykypäivän festivaali, jonka ohjelmistossa on sekä tähtiartisteja että mielenkiintoisia uutuuksia, näyttelyitä, lasten ja nuorten ohjelmaa, yöyhteislauluja, lavatansseja ja työväenmusiikin helmiä. Kesällä 2013 tapahtuma järjestetään jo 42. kerran. Aikuiseksi kasvanutta festivaalia vietetään historiallisessa Myllysaaren museon ja Tervasaaren tehtaan miljöössä.


© Susanna Saxberg-Tesmala

Pentinkulman päivät 28.7.–4.8.2013, Urjala www.pentinkulmanpaivat.fi

Pentinkulman päivillä syrjäläisiä ja silmäntekeviä.

© Lia Jacobi

Perinteikäs tapahtuma tuo yhteen tuhansia kirjallisuuden ystäviä vuosittain. Tällä kertaa pohditaan, onko kirjailija se, joka näkee päättäjiä ja mediaa aidommin ja tuo esiin syrjään joutuneiden hädän. Vai onko kirjailijat itsekin työnnetty marginaaliin? Ajankohtaiset puhujat, kirjailijat ja lukijat kohtaavat seminaareissa, kursseilla, keskusteluissa, runoilloissa ja lastentapahtumissa. Tervetuloa Pentinkulmalle!

Tampereen Teatterikesä 5.–11.8.2013, Tampere www.teatterikesa.fi

Jokavuotinen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista. Se esittelee suomalaisen teatterivuoden parhaimmistoa ja kansainväliset huiput. Festivaalin vahvuus nousee omaäänisistä 2000-luvun draamoista, uudelleen tulkituista klassikoista, tanssiteatterista, uudesta sirkuksesta ja katuteatterista. Festivaalilla on viisi näyttävää ohjelmakokonaisuutta: Pääohjelmisto, Ohjelmateltta, klubifestivaali Encorebaana, OFF Tampere ja Tapahtumien Yö.

13


© Samu Hintsa

Blockfest

23.–24.8.2013, Tampere www.blockfest.fi

© Tommi Taipale

Blockfest on hiphop-musiikkiin painottunut kaupunkifestivaali. Festivaali täyttää kuusi vuotta 2013. Blockfesteillä nähdään joka vuoden kuumimmat urbaanit artistit sekä paljon exclusiivisia, ainutkertaisia keikkoja. Tapahtumassa on myös muun muassa tanssia ja streetmarket-alue. Blockfest on ollut joka vuosi loppuunmyyty.

Maailmantango

Pääohjelmisto 13.–15.9.2013, Tampere www.maailmantango.net

14

Maailmantango-festivaali on Tampereella syyskuisin järjestettävä kansainvälinen ja poikkitaiteellinen tapahtuma. Ohjelmiston keskiössä on tangotaide ja sen vaaliminen, ja konserteissa kuullaan korkeatasoisia kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja. Myös muut urbaanin kansanmusiikin lajit, kuten jazz, chanson ja fado, kuuluvat ohjelmistoon. Konserttien lisäksi järjestetään taidenäyttelyitä, runoesityksiä, tanssikursseja, elokuvia, luentoja… Ennakko-ohjelmisto järjestetään 6.–12.9., Kuvataideviikot 1.–30.9. ja Viini- ja olutfiesta 6.–15.9.


© Sakari Karipuro

Monsters of Pop

19.–22.9.2013, Tampere www.monstersofpop.net

© Jouni Porsanger

Monsters of Pop on indiemusiikkiin keskittyvä festivaali, joka esittelee tuoreimmat, ajankohtaisimmat ja mielenkiintoisimmat kotimaiset indieyhtyeet sekä kansainvälisiä huippunimiä. Festivaalin musiikillinen sisältö taipuu kuitenkin vuosittain myös elektronisen musiikin ja taiteellisemman popmusiikin suuntaan. Viime vuosina festivaalilla on järjestetty myös elokuvallista oheisohjelmaa.

Pispalan Sottiisin Tanssimania

26.–29.9.2013, Tampere www.sottiisi.net

Makiaa Maniaa! Kansantanssin konkarit ja nuoret tekijät kohtaavat Tampereella järjestettävässä Tanssimaniassa. Mania esittelee kansantanssin kiinnostavimmat makupalat ja esiintyjävieraita saapuu Suomesta ja muista pohjoismaista. Estradeille nousevat niin ammattitanssiteatterit kuin kansantanssin harrastajaryhmätkin. Tanssimanian keskustelufoorumi Tanhujalostamo pureutuu tanssin arvioimiseen, ja koreografit kisailevat omassa kilpailussaan.

15


© Matti Manner

Lost In Music

16.–19.10.2013, Tampere www.lostinmusic.fi

Lost In Music on Tampereella vuosittain järjestettävä kaupunkifestivaali, jossa satakunta artistia esiintyy noin 15 000 kävijälle Tampereen keskeisissä keikkapaikoissa. Festivaali esittelee uusia, nousevia pop-, rock-, indie- ja metallibändejä ja mukana on lisäksi hiphop- ja maailmanmusiikkia kokeellisempaa puolta unohtamatta. Lost In Music on ainutlaatuinen live-tapahtuma, sillä näin laajaa kattausta ajankohtaista musiikkia ei muualla Suomessa tarjota.

© Maarit Kytöharju

Tampere Jazz Happening 31.10.–3.11.2013, Tampere www.tamperemusicfestivals.fi/jazz

Tampere Jazz Happeningin kansainvälinen ohjelmisto kokoaa vuosittain yhteen modernin jazzin kärkinimet ja tulevaisuuden suunnannäyttäjät. Tapahtuma tunnetaan lämpimästä tunnelmastaan ja ennakkoluulottomasta otteestaan nykyjazziin. Ajankohtaisimmat kotimaiset artistit sekä kansainväliset huiput esiintyvät festivaalin konserttilavoilla ja intiimeillä klubikeikoilla pikkutunneille asti.

16


© Tiina Puljujärvi

Nuorten teatterifestivaali MURROS 22.–24.11.2013, Tampere www.tnl.fi

Murroksen tavoitteena on luoda kaikille avoin, korkeatasoinen, valtakunnallinen ja kansainvälinen nuorten teatterifestivaali. Tapahtumassa nähdään pääsääntöisesti 13–20-vuotiaiden nuorten teatteria. Haluamme tarjota katsojille mielenkiintoisia ja tasokkaita esityksiä, antaa nuorille teatterintekijöille kohtaamispaikan, järjestää kohdennettua koulutusta sekä edistää kansainvälistä vuorovaikutusta esitys-, ohjaaja- ja kouluttajavaihdon kautta.

© Maarit Kytöharju

2014–2015 Tampere Biennale

9.–13.4.2014, Tampere

www.tamperemusicfestivals.fi/biennale Tampere Biennale esittelee kotimaisen nykymusiikin tärkeimmät ilmiöt, ajankohtaisimmat säveltäjät ja uusimmat sävellykset. Viiden päivän aikana uteliaat korvat voivat löytää yllätyksiä ja ennen kuulemattomia kantaesityksiä. Konserttien ja klubi-iltojen ohella tapahtuma tarjoaa ohjelmaa koko perheelle, kuvataidenäyttelyjä sekä keskustelua musiikista.

17


© Patrick/Grass

Mukamas 2014 – Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali 12.–17.5.2014, Tampere www.teatterimukamas.com

Pispalan Sottiisi

– International Folklore Festival 11.–15.6.2014 Tampere www.sottiisi.net

Kansainvälinen kansantanssifestivaali Pispalan Sottiisi kokoaa Tampereelle kansantanssijat ja -soittajat eri puolilta maailmaa. Kansainväliset ja kotimaiset folklore-ryhmät esiintyvät eri puolilla kaupunkia. Keskustorin ohjelmalliset käsityömarkkinat antavat oman värinsä Sottiisin tunnelmaan. Tapahtuma huipentuu tuhansien tanssijoiden värikkääseen kansantanssin juhlaan Pyynikillä. Pispalan Sottiisin järjestävät Nuorisoseurajärjestö ja Tampereen kaupunki.

18

© Petri Kivinen

Teatteri Mukamas järjestää yhdeksännen kerran kansainvälisen nukketeatterifestivaalin 12.–17.5.2014 Tampereella. Festivaaliviikon aikana nukketeatteri valtaa tamperelaiset näyttämöt, jolloin tarjontaa on päiväkoti-ikäisille, koululaisille ja nuorille sekä aikuisille. Kotimaisen alan huippujen lisäksi Tampereelle saapuu mielenkiintoisia vieraita muun muassa Keski-Euroopasta ja Pohjoismaista.


© Mikael Kinanen

Backlight

syksy 2014, Tampere www.backlight.fi

Teos © Anna Alapuro

Backlight Photo Festival on kansainvälinen valokuvatriennaali, joka pureutuu yhteiskunnallisiin kysymyksiin niin dokumentaarisen valokuvan, kuin kokeilevampien lähestymistapojenkin kautta. Backlight pyrkii edistämään kulttuurien välistä vuoropuhelua visuaalisen taiteen keinoin. Backlight Photo Festival 2014 teema ja hakuohjeet julkaistaan myöhemmin. Tamperelainen Valokuvakeskus Nykyaika on järjestänyt tapahtumaa jo vuodesta 1987.

Pirkanmaan Triennaali kevät–kesä 2015, Tampere www.pirkanmaantriennaali.fi

Pirkanmaan Triennaali on kolmen vuoden välein järjestettävä Pirkanmaan alueen ajankohtaisen kuvataiteen katselmus. Pirkanmaan 6. Triennaali järjestetään vuonna 2015. Sen teema, ajankohta ja kuraattori julkistetaan vuoden 2014 lopulla.

19


Akseli Gallen-Kallela, Kauppaneuvos Gustaf Adolf Serlachiuksen muotokuva, 1887. Gösta Serlachiuksen taidesäätiö.

Uusi perusnäyttelymme

- vai onko tämä näyttely ensinkään? www.visittampere.fi

Paperiperkele Kauppaneuvos G. A. Serlachiuksen värikäs elämä ja uhkarohkeat afäärit 18.5. alkaen

Tampere on tapahtumien kaupunki. Rohkea. Houkutteleva. Erilainen. Moderni. Tampere tunnetaan hyvänä tapahtumien isäntäkaupunkina ja luotettavana kumppanina. Suuret ja pienemmät tapahtumat nauttivat kaupungin laadukkaista tapahtumaolosuhteista ja palveluista. Tampereelle on helppo tulla. Siellä on mutkatonta olla, kulkea, liikkua ja aistia.

Järjestä tapahtuma Tampereella! Tapahtumatoimistossa tarjoamme palveluja tapahtumajärjestäjille, hankimme suurtapahtumia Tampereelle sekä haistelemme tapahtumakentän uusia tuulia. Toimimme yhdessä kulttuurin ja urheilutapahtumien järjestäjien kanssa. Tuomme yhteen kaupungin yksiköiden ja liikelaitosten tapahtumaosaamista sekä tapaamme kumppanuusverkostoja. Innostamme järjestämään kokeilevia, kaupunkitiloja luovasti hyödyntäviä ja elämyksiä mahdollistavia tapahtumia Tampereelle. Kaupunki on sinun. Kerro, kuinka voimme olla avuksi.

Emil Bobyrev

www.tapahtumatoimisto.com

Luvassa on täysin uudenlainen museokokemus: teatteriesityksen muotoon puettua tarinankerrontaa, jossa paperiperkeleen ja hänen läheistensä tarinat avautuvat vahvasti dramatisoitujen monologien ja dialogien kautta.

Metsästäjät

Veimme kamerat metsään ja annoimme metsästäjien esitellä tunteita nostattavaa harrastustaan.

Gustafin enkelit - Operaatio taidekaupunki Etsivätoimisto Gustafin enkelit selvittämässä Charlien enkeleiden tapaan taidekaupungin luovuuden salaisuutta.

SERLACHIUS-MUSEOT GUSTAF, R. Erik Serlachiuksen katu 2, Mänttä p. 03 488 6800, www.serlachius.fi, www.facebook.com/serlachius 17.3.2013 saakka avoinna ke–su 12–17 18.3.–17.5. suljettuna uuden perusnäyttelyn rakennusajan 18.–31.5. avoinna ke–su 12–17 1.6.–31.8. avoinna joka päivä 10–18, myös juhannuksena 1.10.–17.3. tarjoamme kaikille VAPAAN SISÄÄNPÄÄSYN! Muina aikoina aikuiset 5 e, alle 18-vuotiaat vapaa pääsy.


Verkaranta

Tervetuloa VERKARANTA VEDEN ÄÄRELLÄ Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkaranta toimii v. 1858 rakennetussa vanhassa värjäämössä Tammerkosken rannalla. Verkarannassa järjestetään käsi- ja taideteollisuusnäyttelyitä, kädentaidon työpajoja ja kursseja. Talossa toimii myös näyttelymyymälä ja kahvila.

www. taitopirkanmaa.fi Käsi- ja taideteollisuuskeskus

VERKARANTA

ma-pe 10-18 la-su 11-16 (kesä-elokuu 12-17) Verkatehtaankatu 2, Tampere, 03 225 1409

JULKAISUTOIMINNAN AMMATTILAINEN • • • • • •

kirjat ja julkaisut lehdet, esitteet ja muut painotyöt suurkuvatulosteet messuseinäkkeet ja -pöydät graafinen suunnittelu ja julkaisujen taitto julkaisujen myynti

ANNA AMMATTILAISTEN PALVELLA JUURI SINUA Juvenes Print – Suomen Yliopistopaino Oy Naulakatu 2 • 33100 Tampere Puh. 020 756 8693 yliopistopaino@juvenesprint.fi • www.juvenesprint.fi

meidän Hotelli-ravintola Vammalan Seurahuoneelle Sastamalan sydämeen! 21 yksilöllisesti sisustettua ja tilavaa huonetta takaavat mukavan oleskelun. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone ja langaton nettiyhteys.

Vammalan Seurahuone

Puistokatu 4  38200 Sastamala  +358-3-51941 www.vammalanseurahuone.fi


LOMAILE LÄHELLÄ - LÄHDE TAMPEREELLE Grand Hotel Tammer Ainutlaatuinen 1900-luvun alun sympaattinen kaupunkikaunotar Tammerkosken kupeessa. Tammerin historia alkaa jo vuodesta 1912, vaikka hotellin rakennustyö valmistui lopullisesti 1929. Siitä lähtien Tammer on ollut ainutlaatuinen kaunotar, jonka miljöö luo oikean ympäristön asiakkaille, jotka haluavat romantiikkaa, kulttuuria ja hemmottelua. 30-luvulla syntyneen Tammerin arvot ovat edelleen kunniassa: Asiakkaista pidetään hyvää huolta ja talo on ylpeä keittiöstään.

TARKISTA AJANKOHTAISET MAJOITUSPAKETIT www.sokoshotels.fi/hotellit/tampere

Sokos Hotel Ilves

Sokos Hotel Tammer

Sokos Hotel Villa

Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere Puh. 020 1234 631, Fax (03) 5698 6263 sales.tampere@sokoshotels.fi

Satakunnakatu 13, 33100 Tampere Puh. 020 1234 632, Fax (03) 5697 6266 sales.tampere@sokoshotels.fi

Sumeliuksenkatu 14, 33100 Tampere Puh. 020 1234 633, Fax (03) 2626 268 sales.tampere@sokoshotels.fi

Tiedustelut ja varaukset Sokos Hotels Myyntipalvelu www.sokoshotels.fi Yksittäiset varaukset: ark. klo 8-20, puh. 020 1234 600 tai sokos.hotels@sok.fi Ryhmävaraukset: ark. klo 9-16, puh. 020 1234 630 tai sales.tampere@sokoshotels.fi Puhelun hinta: Lankapuhelimesta 0,0828 €/puh + 0,07 €/min. Matkapuhelimesta 0,0828 €/puh + 0,17 €/min.


Lasse Linna / Radikal Advertising

Virrat Kihniö

4 MänttäVilppula

Parkano Ruovesi Ylöjärvi

2

Ikaalinen

Juupajoki

8 Orivesi

Tampere Hämeenkyrö

3

Tampere

1 Kangasala Pirkkala

Nokia

7

Turku

Lempäälä

Sastamala

Pälkäne

Helsinki

Vesilahti Valkeakoski Punkalaidun

6

Akaa

5

Pirkanmaan festivaalit 2013

Urjala

1. Tampere • Annikin Runofestivaali • Backlight • Blockfest • Circus Ruska Festival • Kukkaisviikot • Lost In Music • Maailmantango • Monsters of Pop • Mukamas 2014 – Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali • Nuorten teatterifestivaali MURROS • Pirkanmaan Triennaali • Pispalan Sottiisi – International Folklore Festival • Pispalan Sottiisin Tanssimania • Sauna Open Air • Taidesuunnistus • Tammerfest

• Tammerkosken Sillalla • Tampere Biennale • Tampere Jazz Happening • Tampere Kuplii • Tampereen elokuvajuhla • Tampereen flamencoviikko • Tampereen Sävel • Tampereen Teatterikesä • Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali • Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up -festivaali • IX Tampere Guitar Festival 2. Ruovesi • Musiikkia! Ruovesi 3. Orivesi • Oriveden Suvi

4. Mänttä-Vilppula • Mäntän kuvataideviikot • XV Mäntän Musiikkijuhlat 5. Valkeakoski • Työväen Musiikkitapahtuma 6. Urjala • Pentinkulman päivät 7. Sastamala • Vanhan kirjallisuuden päivät • Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät 8. Ikaalinen • Sata-Häme Soi

Pirkanmaan festivaalit yhteisesite 2013  

Pirkanmaan festivalit ry - Pirfest ry

Advertisement