Pieksämäen Urheilulehti 28.1.2019

Pieksämäen urheilulehden 11. numero 28 / 01 / 2019

PISABAN B-JUNIORIT VOITOKKAANA KUOPIOSSA SIVU 12

ETELÄ-SAVON URHEILUGAALASSA TUNNUSTUSTA PIEKSÄMÄELLE Sivut 1-2

PIEKSÄMÄEN VUODEN LIIKUTTAJA ON JUKKA-PEKKA ITKONEN, PIEKSÄMÄEN ALUEEN HARRASTELIIGOJEN PUUHAMIES Jukka-Pekka Itkonen otti 2017 syksyllä vastuulleen PAHL:n vetämisen Pieksämäellä. Lyhyessä ajassa hän loi harrasteliikunnan toimintamallin, jossa järjestetään ympäri vuoden tapahtumia Pieksämäellä. Toimintaan sisältyy eri lajien vapaita vuoroja, harrasteturnauksia sekä monikulttuurista liikuntatoimintaa. Vuosittain PAHL:ssa on tuhansia osallistumiskertoja liikuntavuoroilla sekä satoja osallistujia harrasteturnauksissa. Lisäksi J-P on kehitellyt allaslentopallo-nimistä laji-innovaatiota ja saanut sen turnaukselle lentopalloliitolta SMstatuksen. J-P tekee PAHL:n kautta tiivistä yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen sekä emo-organisaationsa Mikkelin MAHL:n kanssa. J-P kommentoi palkintoa:”Tämä liikuttaja palkinto tuli aivan täytenä yllätyksenä. Tottakai tällaisen tunnustuksen saaminen tuntuu hyvältä ja kiitollinen olen omasta ja PAHL:n puolesta. Haluan korostaa yhteistyön merkitystä paikallisten seuratoimijoiden kanssa. Tunnustus kuuluu yhtälailla seuratoimijoillekin. Tavoitteena PAHL:lla on jatkossakin kehittää toimintaa ja saada ihmisiä mukaan liikkumaan. PAHL:ssa halutaan rohkeasti kokeilla uusiakin toimintoja joihin toivottavasti innokkaita liikkujia saadaan tulevaisuudessakin mukaan.”

ESSI HEISKASELLE ETELÄ-SAVON URHEILUN TUKISÄÄTIÖN STIPENDI Essi on tämän hetken lupaavampia tyttö kivääriampujia Suomessa.Saavutti ilma-aseiden SM-kilpailuissa 2 henkilökotaista mitalia voitti makuun N16 sarjan uudella SE tuloksella ja oli 40ls pysyt kilpailussa hopealla. Essi voitti N16 sarjan pienoiskiväärin 3x20ls asentokilpailun kultaa nuorten SM-kilpailuissa Tyrrissä Kouvolassa ja oli N20 sarjan 3X40ls asentokisassa 4. heti maajoukkue ampujien jälkeen. Voimassa olevat Suomenennätykset: 40ls makuu ilmakivääri SM-mitalit 2018: 2 Kultaa 1 Hopea ja 1 joukkuehopea SM kilpailuista ilmakiväärillä. Vuosi 2018 oli eritäin hyvä sillä Essi pääsi kansaivälisiin kilpailuihin ulkomaille oli keväällä Puolassa nuorten EYL kilpailun karsinnoissa josta Suomen joukkue pääsi finaalinn joka ammutiin tänä syksynä Lohjalla kisakallion urheiluopistolla sekä valittiin elokuussa edustamaan Suomen Norjassa käytyihin pohjoismaiden mestaruus kilpailuihin joissa oli yksi parhaimpia tyttö kivääri ampujia Suomen joukueessa. Uuden valmentajan opeilla on tulosta ruvennut tulemaan ja tältä tytöltä on lupa odottaa vuosien saatossa menestystä Nuorisopäälikkö Pekka Heiskanen Pieksämäen Seudun Ampujat

PIEKSÄN KUUTTIEN KEVÄTKISAKAUSI STARTTASI LAPPEENRANNASSA Pieksän Kuuttien kevätkausi starttasi Lappeenrannan talviuinneissa. Mukana kisaamassa olivat Jaakko Lehvonen, 16v, Antti Korhonen, 14v ja Topi Rissanen, 11v. Topi kisasi 50m vapaauinnissa, jossa paransi aikaansa 11 sadasosalla. Aika on tällä hetkellä maan kärkitasoa 11 vuotiaiden sarjassa. Topin aika siis 33,11. Kultaa tästä uinnista. Lisäksi Topi starttasi 50m rintauinnissa. Aika 41,61 ja kultaa tästäkin lajista. Toiseksi tulleeseen uimariin eroa oli lähes kahdeksan sekuntia. Topin oma aika parani noin sekunnin verran. Onnea Topille! Antti ui ensimmäisen lajinsa 50m rintauinnissa. Tässä lajissa Antin aika parani noin 30 sadasosaa ja sijoitus seitsemäs. Seuraavaksi Antti starttasi 100m selkäuinnissa. Tähän lajiin Antti sai ensimmäisen aikansa, ollen 1,30,47. Sijoitus yhdeksäs. Viimeisin startti oli 200m rintauinnissa, josta muodostuikin huikea kamppailu. Antti kiri lopulta miesten sarjassa kolmanneksi ajallaan 3,21,14. Onnea Antille! Jaakko starttasi ensimmäisessä lajissaan 200m vapaauinnissa toisessa erässä. Aika parani huikeat 26 sekuntia. Sijoitus kuudes. Toinen startti oli 100m selkäuinnissa, jossa aika parani noin sekunnin verran. Sijoitus kolmas. Viimeisin startti kahden tunnin odotuksen jälkeen oli 200m rintauinti. Tästä lajista tulikin oikea kunnon kilpailu, kun Jaakko kamppaili 23 - vuotiaan uimarin kanssa miesten sarjan voitosta. Erä oli Jaakon hallinnassa koko ajan, mutta Lappeenrannan uimarin kilpuri antoi kovan vastuksen. Lopulta huikea kiri nosti Jaakon lajin voittoon ajalla 2,56,34. Onnea Jaakolle! Kisamatka tehtiin yhdessä Varkauden uimareiden kanssa. Minna Niemi

D2-JUNIOREIDEN JÄÄKIEKON PAIKALLISKAMPPAILU PIEKSÄMÄELLÄ Juniori-Jukureiden D2 -ikäisten eli 2006 syntyneiden joukkue pelasi AA-jatkosarjan kotiottelunsa Pieksämäen jäähallissa sunnuntaina 27.1. Vastustajaksi otteluun saapui Warkis Varkaudesta. Pieksämäellä Juniori-Jukurit pelasi punaisissa PiPS ja Jukuri -logoin varustetuissa pelipaidoissa, sillä Pieksämäen Pallo-Sepot toimii JunioriJukureiden yhteistyöseurana jo kolmatta kautta. Pieksämäeltä pelaa Jukurijoukkueessa seitsemän pelaajaa. Sunnuntain kokoonpanossa olivat PiPS-pelaajista mukana kenttäpelaajat Tuukka Virtanen, Tuomas Häkkinen ja Daniel Kinnunen sekä maalivahti Valtteri Korhonen. Ottelun ensimmäinen erä oli erittäin tasainen ja lyhyelle erätauolle mentiin 3-3 lukemissa. Toisen erän lopussa Jukurit johti peliä 7-4 ja lopulta ottelun voittolukemat merkittiin Jukureille maalein 11-6. Kotijoukkueesta maalinteossa onnistuivat Tuukka Virtanen, Tapio Räsänen, Eelis Mattila ja Aatu Roström. Jäähyminuutteja ottelupöytäkirjaan merkittiin molemmille joukkueille yhdet kaksiminuuttiset. Kotijoukkueen maalissa Valtteri Korhoselle kertyi ottelussa 20 torjuntaa ja vastustajan maalilla pelanneelle Mikke Montoselle 25 torjuntaa. Saila Korhonen

F1 LEIJONALIIGAN PELIT Sunnuntaina Pieksämäellä pelattiin F1 leijonaliigan pelejä, joissa PiPS sai vastaansa kaksi KalPa:n joukkuetta. Ensimmäinen peli oli tiukkaa vääntöä niin pelillisesti kuin maalillisesti, lopulta KalPa vei kuitenkin 1-4 voiton. Toisessa pelissä vastustaja oli meitä parempi, maalivahti teki hyvää työtä läpi pelien, tappio 2-7. Ensi viikolla sitten uusia pelejä, pelitällien merkeissä. Tuolloin jäähallin täyttää noin 50 junnupelaajaa, Mikkelistä, Kangasniemeltä, Vaajakoskelta sekä tietenkin Pieksämäeltä. Hanna Säämänen

PISABALTA HIENO ESITYS PERJANTAINA URSKILLA Urskin salibandykatsomolle tarjottiin jälleen viihdyttävä ja tapahtumarikas ottelu perjantaina. Miesten edustusjoukkue voitti jännittävääkin jännittävän 2.divariottelun Kipa-90:tä vastaan selkein lukemin. Pisaban valmentaja Pasi Skön kertoi, että ottelu oli vahva ja hyvä esitys joukkueelta. Pelaajat puolustivat kurinalaisesti.”Pisaballa oli hyviä maalintekopaikkoja paljon, mutta viimeistely ei ollut niin tehokasta että peli olisi saatu tapettua aikaisemmin.” sanoo Skön. Joukkue sai pidettyä joka tapauksessa KiPan vaarallisen maalitykki Niskasen aisoissa, joten tyypillistä maalien tahkoamista häneltä ei nähty. KiPa-90 otti useita rangaistuksia epäurheilijamaisen käytöksen ja prostetoimisen takia, mikä toi omat jännitteensä peliin. Pisaba teki maaleja laajalla rintamalla, joka kentällisellä oli onnistujia. Ottelun lopputulos oli hienosti 9-5. Maalivahti Antti Markkanen esitti hienoa tekemistä maalilla ja sai tilillensä yhden maalisyötön. Hänet palkittiinkin ottelun parhaana pelaajana. Vastustajalta palkittiin niin ikään maalin edessä urakoinut Antti Swahne. Tehot tarkemmin: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/pisaba-kipa-90/3461/3312. Lauantaina Pisaba saa urskille kylään Vehmersalmen Vesan Kuopiosta. Tiedossa on jälleen jännittävä kamppailu pisteistä. Vehve on vain 2 pistettä edellä Pisabaa. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti lauantaina klo 14. Otteluisäntänä toimii Pieksämäen lukio. Auri Saloranta

PISABAN C KONTIOLAHDELLA Pisaban C-poikien pelit jatkui sunnuntaina Kontiolahden Liikuntahallilla. Ylempi jatkosarja osoitti meille kovuutensa omista pirteistä hetkistä huolimatta. Ensimmäinen ottelu tuttua naapuria Kuopion SB Welhoja vastaan alkoi tasaisesti. Tilanteita riitti molempiin päätyihin, mutta valitettavasti ainoastaan kuopiolaiset onnistuivat maalinteossa. Toisen erän alkuun saimme aikaan taoituksen Micon (Männikkö) onnistuessa. Tämän jälkeen tuli musta hetki. Welhot nakutti seitsemään minuuttiin neljä maalia. Poikien päät painuivat hetkellisesti. Juhani (Härkönen) nostatti erän loppuun toiveita kavennusmaalilla. Alkoi takaa-ajo, mikä ei kuitenkaan ihan riittänyt. Voitto lopulta Welhoille 7-5. Päätösottelussa kohdattiin turnauksen isäntäjoukkue LeBa -96. Jouduttiin heti alusta asti aikamoiseen pyöritykseen. Emme saaneet liikkuvaan lebalaisryhmään otetta aktiivisella karvauksellamme lainkaan. Tilanne toisensa perään pallo pyöri päädyssämme ja usein syöttökombinaatioiden jälkeen maalintekijällä oli suht helppo työ siirtää pallo maaliin. Kolmanteen erään löytyi kuitenkin vielä taistelutahto, ja muutama maali piristi pelin loppua silminnähden. Projekti ”Avausvoiton Metsästys” jatkuu kahden viikon kuluttua Kouvolassa. Pistemiehet Kontiolahdelta: Mico Männikkö 2+1, Juhani Härkönen 2+0, Leevi Matilainen ja Iikka Takkinen 1+1, Teppo Karjalainen 1+0 sekä Taavi Vehviläinen, Konsta Nykänen ja Joona Peltonen 0+1. Timo Natunen

KEVÄTKAUDEN KÄYNNISTYS! Pisaban E-juniorit aloittivat kevätkauden Zoneliigassa Jämsässä lauantaina 19.1. Joululoman jälkeen oli aloitettu treenit kovalla sykkeellä ja jalkeille saatiin lähestulkoon koko joukkue. Vastaan tulivat alemmasta sarjasta nousseet O2-JKL 09 sekä Duo Jämsä. Ensimmäiseen peliin lähdettiin kovalla sykkeellä. Vastustaja oli vajaamiehinen, joten lähdettiin juoksemaan vastustajalta jalat alta. Alkuun peli rullasi sovitusti ja päästiin ansaitusti 2-0 johtoon. Tämän jäljeen joukkueelle tulikin hyvänolon tunne ja vastustaja otti itselleen pelin haltuun. Maalivahti Alexin ilmiömäisten torjuntojen ansiosta päästiinkin erätauolle 2-1 johdossa. Toisessa erässä palattiin sitten kuskin paikalle ja päästiin tekemään parin maalia heti alkuunsa. Vastustaja painoi kovasti päälle vaikka vaihtopelaajia ei juuri ollut. Lopussa sitten päästiinkin maalien makuun ja peli voitettiin 8-1 lukemin. Parhaana pelaajana palkittiin maalivahti Alex Hoikkaniemi. Toiseen otteluun Jämsää vastaan lähdettiin paremmalla asenteella. Ennakkoon tiedettiin viime kaudesta, että vastustaja tulee pelaamaan taitavaa ja hyvin liikkuvaa peliä. Heti pelin alku osoitti jo, että pelistä tulee vaikea. Jämsä pääsi hyvin liikkuvan joukkueensa ja nopeasti kääntyvän pelin ansioista usein hyville maalipaikoille, joista se sitten kahteen otteeseen sai maalin tehtyäkin. Toisessa erässä vauhti pysyi myös kovana ja tilanteita tuli puolin ja toisin. Kuitenkaan tällä kertaa maaleja ei syntynyt ja vastustaja sai sahattua puolustuksen auki vielä

neljä kertaa. 0-6 tappio kotijoukkueelle oli kova pala joukkueelle. Joukkueen parhaana palkittiin kovasti uurastanut Jessica Jäntti. ”Kokonaisuudessaan turnaukseen voi olla tyytyväinen. Joukkue oli oppinut rakentamaan omaa peliään puolustusalueelta ja kykeni nyt hakemaan myös toisesta aallosta syöttölinjoja. Lisäksi ensimmäistä kertaa ei annettu paineelle periksi ja alettu omalta alueelta roiskimaan avauksia vaan haettiin hyvin syöttöpaikkoja ja rakennettiin näin peliä eteenpäin. Vastustaja pääsi rokottamaan puolustusvirheistä ja käänsi peliä todella nopeasti mutta näistä opitaan!” totesi joukkueen valmentaja Eetu Rimpineva. Eetu Rimpineva

B-POJAT HAKIVAT TÄYDET PISTEET KUOPIOSTA Pisaba - Leba SB 5-4 (1-1, 1-0, 3-3) B Pisaba -Kaavin Kaiku 6-5 (3-1, 1-1, 2-3) Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Leba SB Kontiolahdelta. Peli alkoi tunnustellen molemmilta joukkueilta, peli oli lähinnä odottelua, eikä Pisaba päässyt oikein peliin mukaan. Roope Pulkkisen maali kuuden minuutin kohdalla Taavi Karjalaisen syötöstä vapautti jonkin verran peliä. Maalista noin kolmen minuutin päästää Leba tulee tasoihin keskialueen harhasyötön johdosta kun peliä oli pelattu kymmenen minuuttia. Peli oli jatkuvaa hakemista ensimmäisessä erässä ja ajoittaista hätää Pisaban omassa päädyssä. Toinen erä jatkuu samoissa tunnelmissa kuin ensimmäinen. Pisaban onneksi Daniel Tiitisen syötöstä Taavi iskee erän loppuun lukemiksi 2-1 erä ollessa lopuillaan. Kolmas erä olikin tasaista maalin tekoa, eikä päästy irti vastustajasta missään vaiheessa. Kolmannen erän maalinteon aloitti Leba erän alussa. Pisaba kuittaa tämän ja siirtyy jälleen johtoon, kun Roope juoni Taaville tyhjän maalipaikan, eikä Taavi tästä erehdy. Leba tulee jälleen tasoihin. Pisaba ottaa aikalisän erän puolessavälissä, jotta saataisiin rauhoitettua peliä. Aikalisä näyttää tuovan tulosta sillä Daniel siirtää Pisaban jälleen johtoon Taavin syötöstä. Vastustaja ei tätä kauan sure vaan iskee pelin jälleen tasoihin pari minuuttia edellisestä maalista.

Jälleen Pisaba näyttää, ettei selkäranka näin helposti katkea vaan peli pelataan loppuun asti, siitä palkinnoksi Kimi Ihalainen tekee pelin loppulukemiksi 5-4 Vertti Pulkkisen syötöstä. Vastustaja ottaa vielä aikalisän ennen erän loppua, mutta Pisaba saa pidettyä pään kasassa. Kokonaisuudessa hyvin sekava peli, itse tehtiin pelistä vaikea ja annettiin vastustajan toteuttaa omia kuvioitaan. Liikaa puskettiin keskelle ja annettiin harhasyöttöjä. Onneksi pojat päättivät, ettei tätä hävitä vaan pelattiin loppuun asti, tuumivat valmentajat Eetu, Minttu ja Jere Pisaban pelaaja Kasperi Kukkonen kommentoi ensimmäistä peliä: pelattiin paremmin kuin vastustaja. Avaamisessa haastetta ja sokkosyötöt keskelle meinasivat ratkaista pelin, niistä vastustaja pääsi rokottamaan. Vastustaja antoi hyvän vastuksen ja tuli kovaa päälle. Toisessa pelissä peli näytti ensimmäisessä erässä hyvältä, koko erä pystyttiin hallitsemaan peliä. Pisaba aloittikin maalin teon Vertti Pulkkisen johdolla ajassa 1.31, Arttu Kaipiaisen syötöstä. Kaiku tuli tasoihin muutaman minuutin kuluttua, mutta Pisaba jatkoi hallitsemista ja siirtyikin 2-1 johtoon Kimi Ihalaisen maalilla, Arttu Kaipiaisen ollessa syöttäjänä. Kasperi Kukkonen tällää pallon yläkulmaan Jere Peltosen syötöstä ja siirtää Pisaban 3-1 johtoon erä puolessa välissä.

Toisessa erässä Pisaba aloitti, sillä mihin ensimmäisen lopetti ja Veeti Miettinen laukoi tulisesti pallon vapaalaukauksesta maalin perukoille, syöttäjänä jälleen Jere Peltonen. Kaikun ottaessa jäähyn mailaan lyömisestä peli näytti täydelliseltä Pisaban hallinnalta, mutta niin kuin yleensäkin, Pisaba tuudittautui liikaa johtoasemaan ja vastustaja pääsi mukaan peliin. Kaiku iskee alivoimamaalin erä lopussa. Näihin lukemiin päättyi toinen erä. Kolmannen erän vastustaja aloittaa maalilla muutaman minuutin pelin jälkeen. Pisaba kuittaa tämän Vertti Pulkkisen maalilla, johon syötön tarjoilee Arttu Kaipiainen. Vastustaja kaventaa lukemiksi 5-4. Kun erää on jäljellä kolme minuuttia, Veeti Pietikäinen tarjoilee Valtteri Parkkiselle läpiajon ja Valtteri painaa ranteet lukkoon ja pallon vastustamattomasti yläkulmaan. Kaiku ei anna periksi vaan kaventaa jälleen, kun peliaikaa on jäljellä alle minuutti. Pisaba selviää kuitenkin tästä loppu myllytyksestä. Peli oli meidän hallinnassa vastustajan alivoimamaaliin asti, mistä alkoi peli rakoilla. Loppu peli menikin tasaisella väännöllä ja tällä kertaa pisteet lähtivät Pisaban matkaan. Kokonaisuutena turnaus oli todella ailahteleva. Vastustajan antaessa painetta oltiin hädässä, mutta pallon saatua ylös ei ollut enää mitään hätää kummassakaan pelissä kertoi Jere Heikkilä

Pisaban Jimi Närhen kommentti toisesta pelistä: Haluttiin voittaa enemmän. Tehtiin maalit paikoista. Omassa päädyssä menetettiin monta palloa, mutta kun pallo saatiin ylös niin sitten homma rupesi toimimaan. Vastustaja antoi hyvin painetta peliin, tosi hyvä vastus. Pistemiehet: Pisaba vs Leba 96 Taavi Karjalainen 2+2, Roope Pulkkinen 1+1, Daniel Tiitinen 1+1, Kimi Ihalainen 1+0, Vertti Pulkkinen 0+1, Jesse Riipinen 16torjuntaa Pisaba vs Kaiku Arttu Kaipainen 0+3, Vertti Pulkkinen 2+0, Jere Peltonen 0+2, Veeti Miettinen 1+0, Valtteri Parkkinen 1+0, Kasperi Kukkonen 1+0, Kimi Ihalainen 1+0, Veeti Pietikäinen 0+1, Jesse Riipinen 23 torjuntaa Kirjoittajat: Eetu Jämsä, Jere Heikkilä, Minttu Koskenlaita

CURLINGIN ITÄ-SUOMI -SARJAN PÄÄTÖSTURNAUS KANGASNIEMELLÄ Kangasniemen jäähallissa pelattiin 26-27.01.2019 viikonloppuna curlingin Itä-Suomen aluesarjan päätösturnaus. Pieksämäen molemmat joukkueet PMK50 ja PMK60 olivat alkusarjan pelien perusteella selviytyneet kuuden joukkueen ylempään loppusarjaan. Joukkueet pelasivat viimeisen turnauksen alavireisesti ja jäivät ylemmän loppusarjan hännille PMK60 sijoittuen viidenneksi ja PMK50 kuudenneksi. Itä-Suomi -sarjan voitti Lahti, Kangasniemi oli toinen ja kuurojen DCT –joukkue kolmas. Pieksämäen joukkueet kohtasivat toisensa viikonlopun ensimmäisessä pelissä. Pelin alussa PMK50 oli paremmin hereillä ja otti toisesta päästä 3 pistettä. Pelin puolivälissä se johti pistein 4-3 ja hallitsi niukasti myös pelin loppuosaa. Peli päättyi PMK50 voittoon pistein 7-4. PMK50 kohtasi toisessa pelissään Lahden. Lahti hallitsi pelin alkua johtaen 2 pään jälkeen pistein 3-0. Tämän jälkeen osat vaihtuivat ja PMK50 vei kolme seuraava päätä siirtyen 5-3 johtoon. Kuudennessa päässä Lahti otti 4 pistettä ja seitsemännestä päästä PMK50 2 pistettä, joten ennen viimeistä päätä oltiin tasatilanteessa 7-7. Lahti otti viimeisestä päästä 1 pisteen ja voitti pelin pistein 8-7. Kolmannessa pelissään PMK50 kohtasi Kangasniemen joukkueen. Pelin alkupuolisko oli tasaista ja neljän pään jälkeen Kangasniemi johti 4-3. Pelin toista puoliskoa hallitsi Kangasniemi ja se voitti pelin 7-3. Neljännessä pelissään PMK50 kohtasi Curra II –joukkueen Ranualta. Curra II hallitsi peliä ja johti neljän pään jälkeen 4-0. PMK50 otti viidennessä päässä 2 pistettä, mutta pelin ratkaisu tapahtui seuraavassa päässä Curra II:n ottaessa

5 pistettä. Tämä riitti pieksämäkeläisille ja he kättelivät vastustajan ja pelin voitti Curra II Ranualta pistein 9-2. Viidennessä pelissä PMK50 kohtasi kuurojen DCT -joukkueen. PMK50 hallitsi peliä ja voitti pelin ylivoimaisesti pistein 8-1 vastustajan kätellessä kuudennen pään jälkeen. PMK60 kohtasi toisessa pelissään Kangasniemen joukkueen. Peli oli tasainen molempien joukkueiden johtaessa vuorotellen ja peli päättyi tasatulokseen 7-7. Kolmannessa pelissä PMK60 kohtasi kuurojen DCT -joukkueen. DCT aloitti pelin reippaammin siirtyen toisen pään jälkeen 4-0 johtoon. PMK60 heräili pikku hiljaa ja tasoitti viiden pään jälkeen pelin 4-4. Lopuissa kolmessa päissä DCT oli hieman parempi ja voitti pelin pistellä lopputuloksen ollessa 6-5 DCT:lle. Neljännessä pelissään PMK60 kohtasi Curra II –joukkueen Ranualta. PMK60 hallitsi pelin alkua johtaen kolmen pään jälkeen 6-0. Tämän jälkeen Curra II sai paremmin pelinsä kulkemaan ja kuroi pieksämäkeläisten etumatkaa kiinni, mutta pelin päätyttyä PMK60:lle kirjattiin voitti pistein 7-5. Viidennessä päässä PMK60 kohtasi Lahden. PMK60 aloitti hyvin ja johti peliä neljän pään jälkeen 5-2. Tämän jälkeen PMK60:n peli herpaantui ja loppupeliä hallitsi Lahti voittaen pelin pistein 8-6. Viikonloppuna PMK50-joukkueessa pelasivat Mirja Kaijala, Sirpa Tuppurainen, Esa Valjakka, Mauri Lähteenmäki ja Pekka Jäntti ja PMK60-joukkueessa Riitta-Liisa Hämäläinen, Teuvo Hämäläinen, Jyrki Leikas, Martti Korkalainen ja Reima Sorokin. Teuvo Hämäläinen Pieksämäki Curling ry

OSA 2 MUKSUJUDO OSA 2 MUKSUJUDO Muksujudo on Suomen Judoliiton kehittämä liikuntamuoto 5-6-vuotiaille lapsille. Muksujudo ryhmästä Pieksämäellä judoseura Pikadonissa vastaa Tiiu Raid-Ala apureiden kanssa. Apuna on ollut seuran junioreita ja aikuisia. Judokan kehittymisen portaisiin kuuluu ryhmän ohjaajan taitojen harjoittelu. Junioreista tässä ryhmässä mm. Eino Ala on ollut koko kauden innokkaasti mukana ja harjoitellut vastuunottamista ryhmän ohjauksessa. Syksyllä aloitettiin toiminta yhdellä ryhmällä, harrastajia tulikin ilahduttavan paljon, harratuksissa on käynyt 27 lasta. Ryhmä päädyttiin jakamaan kahtia, että kaikilla olisi hyvin tilaa harjoitella kunnolla. Muksujudon lähtökohtana on tukea lasta liikkumaan monipuolisesti. Tavoitteena on kehittää lapsen liikunnallisia taitoja, sekä lapsen ajattelu- ja sosiaalisia taitoja. Muksujudossa tutustutaan omaan kehoon, opitaan nimemään kehon osat ja hallitsemaan kehoa paikallaan ja liikkeessä. Tärkeää on opetella perusliikkeet, taidot joita ihminen tarvitsee päivittäin, niiden osaaminen on pohja lajitaitojen oppimiselle. Tärkeää on myös opetella hyviä käytöstapoja ja toisen kunnioittamisen periaatteita. Muksujudossa siis harjoitellaan judon alkeita judopuvuissa, muttei vielä suoriteta vöitä. Ohjaaja Tiiun mielestä muksut ovat aivan mahtavia. ”Joka tiistai valmistaudun huolella, että harjoituksista tulisi mahdollisimman hyviä. Illalla saa lähteä kotiin iloisella mielellä kaikkensa antaneena. On tehnyt hyvää itsellekkin erilaisen arjen ja työn vastapainona keskittyä välillä ihan uusiin juttuihin. Tärkeinä asioina pidän toisten huomioonottamista, dojokäytöksen opettelua ja yhteishenkeä. Myös tottelevaisuus on tärkeää. Judotekniikkaa harjoitellaan leikin

varjolla. Pienillä kikoilla pystyy opettamaan monia asioita”. Ryhmä on kehittynyt paljon talven aikana. Se näkyy toisten huomioimisessa, judotaidoissa kuten koordinaatiossa. Pidetään yhtä, ollaan se ryhmä ja ennen harkkoja ei enää juoksennella pitkin poikin, vaan keskitytään pelailemaan yhdessä esim. jalkoapalloa. Opetus on alkanut mennä paremmin perille, kehitys näkyy kaikissa näissä taidoissa. Muksujudo on valmentava, mutta Tiiu kertoo, että haluaa haastaa lapsia enemmänkin, siten motivaatio pysyy yllä paremmin ja oppii uutta. ” Olen kiitollinen apuvetäjistä ja tsemppaavista vanhemmista, on ollut kiva saada hyvää palautetta. Iloitsen myös Maaritin avusta. Maarit on toisena aikuisena paikanpäällä hoitanut taustajuttuja ja vaihtuvat tilanteet sekä hoitanut vanhempien kanssa tehtävän yhteistyön, siten pystyn keskittymään paremmin lapsiin ja ohjaamiseen.” Harjoittelu muksujudossa antaa valmiudet siirtyä Judon peruskurssille. Keväällä tähdätäänkin natsakokeisiin, jossa opitut taidot testataan. Lasten mietteitä on aina kiva kuulla. Haastateltiin kahta ahkeraa harjoittelijaa tätä juttua varten. 7v. Aalen mielestä judo on ”vähän niinkuin semmoista painimista. Haluan harrastaa judoa koska se on kivaa, kaikkien juttujen tekeminen on ollut kivaa. Hauskin muisto on kun yhden kerran oltiin parikisa, kuka saa toisen vyön irti katsomatta siihen ja menettämättä omaa vyötään. Olen oppinut judossa painimaan.” Aale kertoo mietteitään judosta nauraen. Siru 6v. aloitti judossa syksyllä, koska haluaa isona poliisiksi ja hänen mielestä on hyvä opetella jo pienenä näitä juttuja. Siru kuvailee judoa, ”että se on itsepuolustusta, siinä opetellaan erilaisia juttuja. Judossa kivointa on ollut sumopaini, olen oppinut judossa vaikka mitä !” Maarit Lappi-Hynninen

PUISTOLUISTELURADALLE VUOKRATTAVISSA RETKILUISTIMIA UIMAHALLIN KAHVIOSTA HINTA 5€/TUNTI SISÄLTÄEN LUISTIMET JA KYPÄRÄN. UIMAHALLIN KAHVION AUKIOLOAJAT MA 12-19 TI 9-19 KE 12-19 TO 12-19 PE 9-18 LA-SU 12-17 SPORT.PIEKSAMAKI.FI/LIIKUNTAPAIKAT/ UIMAHALLI/CAFE_KEIDAS/

Aleksi Väisänen onnistui maalinteossa

SAPA 08 FUTSALTURNAUKSESSA Sunnuntaina 27.1. kävi SaPa 08 Siilinjärven Ahmon koululla futsal turnauksessa. Ensimmäinen peli FC SIILIä vastaan päättyi viime minuuteilla 0-2 tappioon. Seuraava peli pelattiin Jupyä vastaan. SaPan kaksi maalia onnistui tekemään Aleksi Väisänen. Peli päättyi 2-3. Joukkueella seuraava peli parin viikon päästä lauantaina Jyväskylässä. SaPa 08 jojo Riikka Laukkarinen

Aukioloajat ma, ke, to ti pe la – su

klo 12:00 – 19:00 klo 09:00 – 19:00 klo 09:00 – 18:00 klo 12:00 – 17:00

Monipuoliset kahvila- ja uimavälinepalvelut Opintie 3 Pieksämäen Uimahalli Varaukset uimahallin tiloihin: Kimmo Peltonen 044 799 5406 info.uimahalli@pieksamaki.fi

HALUATKO OMAN JUTTUSI PIEKSÄMÄEN URHEILULEHTEEN? Pieksämäen urheilulehden sisältö tulee pääasiassa seuroilta. Valmiin jutun kuvan kera voit lähettää osoitteeseen: pieksamaenurheilulehti@gmail.com

Mainostaja: Mainos on aina koko sivun kokoinen. Mainosten mittasuhde on 9x16 ( 113mm leveys / 200mm korkeus ) Mainoksen hinta 100€+ alv 24%