Pieksämäen Urheilulehti 11.10.2021

Pieksämäen Urheilulehden 152. numero 11/10/ 2021

OHIHEITTÄJIEN SEURANMESTARUUSKISAT SIVU 2

PISABA P16 ALOITTI KAUTENSA VOITOLLA JA TAPPIOLLA SIVU 12

OHIHEITTÄJIEN SEURANMESTARUUSKISAT Ohiheittäjien seuranmestaruuksista heitettiin lauantaina 9.10 Partaharjussa. Rataa ei suinkaan pelattu normaalissa muodossa, vaan muunnellulla layoutilla jossa pelattiin 18 väylää hyväksi käyttäen olemassa olevia koreja. Hyvien heittojen saattelemana kilpailun kärki eri luokissa oli seuraava: Avoin >870 rating 1. Jyrki Tamminen 2. Jukka Salkosalo 3. Olli Korhonen Avoin <870 rating 1. Aki Kankkunen 2. Jouni Pulkkinen 3. Joni Reinikainen

MA+50 1. Juha Nauha 2. Mika Laamanen T3. Ari Kohvakka T3. Juha Reinikainen Juniorit alle 15v: 1. Otto Laamanen 2. Jussi Kalilainen 3. Antti Kinnunen.

Kaikki tulokset löytyvät tästä Onnea kaikille palkituille, kilpailun järjestäjille ja itsensä ylittäneillä! Mikko Kalilainen

TSEMPIN D-JUNNUT SAVONLINNASSA Vajaan vuoden tauon jälkeen Tsempin D-junnut pääsivät taas pelaamaan virallisia pelejä, kun kausi alkoi Savonlinnassa. Junnut olivat koko viikon odottaneet turnausta. Odotus ja jännitys koskettivatkin vahvasti joukkuetta, mikä näkyi ensimmäisen pelin jähmeytenä ja epävarmuutena. Ensimmäisen pelin jälkeen joukkue nauroi jännityksen pukuhuoneessa pois ja peli rentoutui. Toinen peli oli tiukkaa taistoa, mutta sekin päättyi vastustajan voittoon. Kolmaskin peli oli Tsempin junnuille tappiollinen ja pelin jälkeisessä keskustelussa näkyi ja kuului pelaajien kova pettymys. ”Meni tunteisiin”, kuten useampi pelaaja totesi. Toisaalta jäi olo, että harjoituksiin ei pelaajia tarvitse motivoida, vaan töitä on tehtävä tunnollisemmin. Koko turnauksen ajan joukkue iloitsi onnistumisistaan yhteisillä huudoilla ja jaksoi kannustaa toisiaan. Ääntä piisasi monen joukkueen verran. Niin kuin usein, pettymys vaihtui pian pelien jälkeen pukuhuoneessa hilpeydeksi ja yhteiseksi riemuksi laulun ja naurun täyttäessä tilan. Yhdessä oli jälleen kiva osallistua turnaukseen ja kohdata sen nostattamat yhteiset kokemukset. Joukkueessa olivat mukana Elias Valkonen, Jenni Pajunen, Oona Narinen, Aino Huttunen, Iida Marttinen, Hanna Pentinsaari, Kiira Strid ja Olivia Zidani. Jamil Zidani

BOLA JA OLE.FIT PIEKSÄMÄELLÄ VIETETTIIN AVOIMIA OVIA LAUANTAINA 9.10. Hulinaa, huisketta, iloisia kiljahduksia, puuskutusta, rentoa yhdessä oloa ja herkuista nauttimista - näistä elementeistä rakentui uuden ja viihtyisän Bola ja Ole.Fit liikuntakeskuksen avoimet ovet lauantaina 9.10 Päivän aikana liikuntakeskuksessa pääsi kiertelemään ja katsomaan paikkoja vapaasti. Pienellä maksulla oli myös mahdollisuus pelata sulkapalloa ja pickleballia, kikkailla isossa hallissa, treenata kuntosalilla ja osallistua ryhmäliikuntatunneille. Ehdoton suosikki päivän aikana oli seinäkiipeily. Kiipeily houkutteli erityisesti perheen pienimpiä. Ilon kiljahduksien seasta kuului useamman lapsen suusta ”uskalsin kiivetä ylös asti!!”. Kahvilavastaava Minnan loihtima porkkana-kookoskeitto maistui asiakkaiden mukaan taivaalliselle. Samoin itse leivotut omenapiirakka, muffinssit ja porkkanakakku sekä sämpylät ja erilaiset rahkat saivat makunystyrät kihelmöimään. Muutamille asiakkaille tuli yllätyksenä, että lounaskahvila Fit Cafesta saa joka arkipäivä keittolounasta 10.30-14.00 ja kahvila on avoinna ihan kaikille liikuntakeskuksen aukioloaikoina ma-pe 10.00-19.00 sekä la-su 10.00-18.00. Avoimien ovien aikaan asiakkaat testailivat rohkeasti myös Neurosonictuolia. ”Ihanan rentoutunut olo” oli useimpien testaajien ensivaikutelma. Moni myös kertoi melkein nukahtaneensa tuoliin. Neurosonic onkin mitä mainioin tapa vähentää stressiä ja parantaa unen laatua.

Mikäli kropasta taas on kiputiloja, virheasentoja tai neurologisia haasteita, Bolan fysioterapeutit ja hieroja auttava asiakkaita ilolla. Fysioterapia- ja hierontatilat hämmästyttivät asiakkaita viihtyisyydellään ja tilavuudellaan. Ole.Fitin kuntosalia asiakkaat kehuivat monipuoliseksi ja kodikkaaksi. ”Tosi kiva, että on hyvin tilaa, mutta kuitenkin laitteet on sijoiteltu niin, että voi treenata omassa rauhassa.” Korkea tila yhdistettynä hyvään ilmanvaihtoon sai myös paljon kiitosta. Ryhmäliikuntatilat uusine ergonomisine välineineen eivät myöskään jääneet ilman kehuja. Puhumattakaan laajasta ryhmäliikuntatarjonnasta sekä iloisista ja kannustavista ohjaajista. Kaiken kaikkiaan palaute tiloista, palveluista ja henkilöstöstä oli loistavaa. ”On meillä nyt mahtavat puitteet Pieksämäellä, eikä hinnatkaan päätä huimaa!” Heini Väisänen

UPEAT SYYSUINNIT KUOPIOSSA Kuopion uimaseura järjesti Syysuinnit 2021 Kuntolaakson uimahallissa 9.10.2021. Uimarit kilpailivat 25 metrin altaassa ja kaikki 10 rataa olivat käytössä. Kisoihin osallistui noin 322 uimaria 21 eri seurasta ympäri Suomea Turusta Rovaniemelle. Syysuinteihin yleisö oli tervetullut maskien kanssa. Katsomossa kisapäivästä muodostukin hiostavan jännittävä PieKulaisten suorituksista ja maskeista johtuen. Pieksän Kuutteja Kuopiossa edustivat uimarit Kati Manninen, Iida Remes, Vilma Hjelt, Charles Rayner ja Topi Rissanen. Kaikki uimarit tekivät rennot ja upeat uinnit. Kati Manninen kilpureiden uusi tulokas teki lajeissaan raikkaat pohja-aikansa tälle vuodelle. Vapaauinnissa 50 metrillä sarjassa 12–24-vuotiaat hän vauhditti itsenä maaliin ajassa 38,02. Sijoitus oli 57. Osallistujia sarjassa oli 66. Rintauinnin 100 metrin matkalla Manninen kisasi sarjassa 24-vuotiaat ja nuoremmat hienosti sijalle 26. Osallistujia oli 30. Sarjassa kilpaili 7 Mannisen ikäistä uimaria. Ikähaitari sarjoissa oli suuri. Iida Remes kilpaili lajeissa 50 m ja 200 m selkäuintia. Selkäuinnin 50 metrin matkalla Remes päivitti henkilökohtaisen ennätyksensä lukemiin 34,51 sijoittuen 9. sarjassa 99-vuotiaat ja nuoremmat. Sarjassa uineista ikäisistään Remes oli kolmanneksi nopein.

Osallistujia sarjassa oli 43. Selkäuinnin 200 metrin matkalla Remes kellotti itselleen tämän vuoden pohja-ajan ollen 11. sarjassa 99-vuotiaat ja nuoremmat. Osallistujia sarjassa oli 11. Ikäisistään Remes oli 3. nopein. Vilma Hjelt ui kilpaa 50 m rintauinnissa ja voitti hienosti pronssia ajalla 35,26 sarjassa 11-vuotiaat ja vanhemmat. Hjelt oli sarjassaan ainut ikäisensä uimari. Osallistujia sarjassa oli 56. Sekauinnissa 200 metrillä Hjelt saavutti tämän vuoden pohja-ajallaan 9. sijan 13-vuotiaat ja vanhemmat sarjassa. Hjelt oli sarjassaan ainut ikäisensä uimari. Charles Rayner teki myöskin tämän vuoden pohja-ajat 50 m vapaauinnissa ja 100 m rintauinnissa sarjassa 25–99-vuotiaat. Vapaauinnissa hänen sijoituksensa oli 8. Rayner on palannut uinnin pariin pidemmältä tauolta ja päivittää nyt kisakuntoaan. Topi Rissanen kilpaili sarjassa 13–24-vuotiaat 50 m vapaauinnissa. Sarjassa oli 33 osallistujaa. Rissanen teki henkilökohtaisen ennätyksensä 27.71. Sijoitus oli 12. Sarjassa oli 10 uimaria, jotka ovat syntyneet 2008, Rissanen oli heistä nopein. Rintauinnin 100 metrin matkalla Rissanen teki myös ennätyksensä sijoittuen kuudenneksi sarjassa 24-vuotiaat ja nuoremmat. Osallistujia sarjassa oli 11 ja Rissanen oli ainut ikäisensä sarjassaan. Seuraavan kerran Pieksän Kuutit ovat edustettuina IKM-aluekilpailuissa Kuopiossa. IKM-uintien 50 metrin altaan aikarajat, jotka edellytetään finaaliin pääsyyn ovat Uimaliiton sivuilla päivityksessä, joten niistä ei ole ajantasaista tietoa tällä hetkellä. Lyhyen radan (25 m) IKM-alueuintikilpailuihin ei ole aikarajoja. Osallistujina aluekilpailujen 16 parasta henkilökohtaisissa lajeissa, sekä 8 parasta joukkuetta viestilajeissa. Vertailuksi esimerkit aikarajoista, jotka vaaditaan Grand Prix-uinteihin pääsyyn. Naiset 25 m allas 50 m vapaauinnin aikaraja on 29,70 s ja 50 m allas aikaraja 30.70 s. Vastaavat miesten aikarajat ovat 25 m allas 50 vapaauinti aikaraja 26 s ja 50 m allas aikaraja 27 s. Vapaauinnissa 100 metrillä naisten 25 m altaan aikaraja on 1.02.60 s, kun se miehillä 55.20 s ja 50 m altaalla naisten aikaraja on 1.04.60, kun se miehillä on 57.20. Kun uimarilla ikä lisääntyy, myös haasteet lisääntyvät, joka osa-alueella. Teksti ja kuva Kati-Marita Rissanen

TURNAUSRAPORTTI 9.10. Pisaban D-juniorit avasivat syyskauden Varkaudessa. Savo-Karjalaan muodostui yksi P14 poikien sarja, jossa on 11 joukkuetta. Harjoitusturnaukset olivat sujuneet mallikkaasti, joten odotukset olivat korkealla. Varkauteen päästiin lähtemään lähes ehjällä kokoonpanolla. Ensimmäiseen peliin tuli vastaan Leba-96 Kontiolahdelta. Viime kauden kärkijoukkueita oli vahvistunut entisestään saatuaan vahvistuksia viime kauden Josban joukkueesta. Ekaan erään Leba iski kovasti päälle ja viiden minuutin jälkeen tilanne oli 4-1 kontiolahtelaisille. Pisaba sai tämän jälkeen paremmin juonesta kiinni ja ylivoimaa päästiin myös yrittämään. Toinen ja kolmas erä oli tasaista peliä ja paikkoja oli molemmilla joukkueilla. Joukkueiden ero näkyi vahvasti viimeistelyssä ja loppunumerot 8-1 kertoivat osaltaan joukkueiden tasoerosta. Joukkueen otteisiin voi silti olla erittäin tyytyväinen, sillä vastustaja on sarjan kärkeä. Toiseen otteluun lähdettiin kotijoukkue Vartaa vastaan. Ottelun alku oli tahmeaa tekemistä joukkueelta ja osa pelaajista oli todella jännittyneitä. Varta sai avausmaalin luotua ja tämä onneksi vähän herätteli joukkuetta. Tasoitusmaali saatiin erän loppuun. Toiseen erään tiivistettiin ja yritettiin herätellä joukkuetta.

Paikoin saatiin tilanteita luotua vastustajan päätyyn mutta maalit olivat tiukassa. Toinen erä tasatilanteessa 2-2. Kolmannessa erässä Varta loi paremmin tilanteita. Ottelun loppupuolella joukkue sortui hermoiluun ja vaihtovirheeseen. Varta käytti ylivoiman hyödykseen ja meni johtoon. Kun Pisaba ei saanut maalia luotua ilman maalivahtia, jäi pisteet Varkauteen. Turnauksessa oli joukkueelle sekä iloja että pettymyksiä. Ensimmäinen ottelu oli varsin hyvää peliä tappiosta huolimatta. Toisessa ottelussa on joukkueen kesken enemmän läpikäytävää. Pettymys paistoi pukukopissa ottelun jälkeen. Kapteeni Jannen mietteet turnauksen jälkeen. ”No ekaan peliin lähettiin hyvin keskittyneenä ja kovaa puolustuskannalla ja pelattii varmaa parhaiten mitä ollaa tota jengiä vastaa pelattu, vaikka otettiiki se 1-8 häviö mutta silti jaksettii taistella. Sitte toiseen peliin ei lähetty nii keskittyneesti ja lähettii vähä läpsyttelemällä ku vastustaja ei antanu kovaa painetta nii lähettii kävelyy mukaa eikä oltu hereillä varsinkaa ekassa erässä. Saatii sitte myös monta maalipaikkaa mutta yritettii iteksee eikä syötelty tarpeeks nii ei sitte saatu maaleja. Siinä tuli sitte kaks av:ta toinen kestettii toisella sitte tuli ottelun ratkasumaali. Lopussa yritettiin tehä kuudella kenttäpelaajalla maali mutta ei onnistunu. Eka peli meni aika vahvasti, mutta toisessa pelissä olis pitäny olla hereillä, syötellä ja keskittyä enemmän. Seuraava turnaus 30.10 Kuopiossa. Eetu Rimpineva

PIPS U11-SARJAN KOTIAVAUS PIPS kohtasi sarjan kotiavauksessa sunnuntaina Lähitapiola Savo Areenalla Mikkelin Jukurit Valkoisen. Molemmilta joukkueilta oli tapahtumassa mukana kaksi peliryhmää. Ottelut pelattiin 3vs3 pelitavalla. Molemmat peliryhmät kohtasivat vastustajan kummankin ryhmän kaksieräisissä otteluissa. Otteluiden erävoitot laskettiin, näiden muodostaessa otteluiden lopputuloksen. Ensimmäisten otteluiden erävoitot menivät tasan 2-2 ja toisten PIPSin eduksi 2-0. PIPS jatkaa sarjaa tappioitta marraskuun alkupuolella Mikkelissä Jukurit Keltaisen vieraana. Kari Kuivalainen

PISABA P16 ALOITTI KAUDEN VOITOLLA JA TAPPIOLLA Pisaba - Apassit 4-3 ( 1-1,1-0,2-2) Welhot Keltainen -Pisaba 10-4 ( 5-1, 3-1,2-2) Pisaba P 16 ( C1) sarjakausi käynnistyi Kuopiossa 2.10 lauantaina. Sarjassa on yhdistetty tällä kaudella Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen alueet ja siinä pelaa kahdeksan joukkuetta. Pisaban joukkueessa on tapahtunut muutoksia muutaman pelaajan lopetettua ja kolme pelaajaa on sivussa loukkaantumisien vuoksi. Onneksi apuna on P 14 joukkueesta pelaajia, jotka ovat mukana säännöllisesti myös harjoituksissa. Ensimmäisessä pelissä vastaan saatiin Apassit Nilsiästä. Joukkueen motivaatio oli korkealla päästessään jälleen pitkän tauon jälkeen tositoimiin. Heti alusta alkaen oli kahden tasaisen joukkueen vääntö nähtävissä. Vasta erän loppupuolella Kimi Keisala avasi Pisaban maalitilin, mutta pian Apassit tasoittivat pelin . Tauolle mentiin 1-1 lukemissa. Toisessa erässä heti alkuun Tino Ikonen maalasi johtomaalin,joka jäi erän ainoaksi . Apassit kestivät takaa-ajon ja siirtyivät kolmannessa erässä 2-3 johtoon. Pisaban hyvä henki ja pelivire kesti tiukan väännön ja Tinon tasoitusmaalia seurasi pian Pisaballe ylivoima,joka hyödynnettiin. Hyvällä ylivoimapelillä Viljami Heikkinen vei Pisaban jälleen johtoon 4-3 ,joka saatiin pidettyä tarkalla puolustamisella pelin viimeiset viisi minuuttia ja voittoon asti.

”Pitkän tauon jälkeen oli myös valmentajalla perhosia vatsassa kuinka peli kulkee. Alusta asti olimme kaikilla kolmella kentällä pelissä vahvasti kiinni. Syksyn ajan säännöllinen harjoittelu tällä porukalla näkyi kentällä tuloksena,jolla voitto ansaittiin.” valmentaja Matti Jäntti kertoi. Toisessa pelissä vastaan tuli Welhot Keltainen Kuopiosta. Welhot osasivat hyödyntää oman fyysisyyden pelissään ja Pisaba jäi ensimmäisessä erässä telineisiin, vaikka erän alussa Viljamin osumalla hetken johdettiin 0-1. Tauko lukemina oli tyly 5-1. Maalierosta huolimatta Pisabalaiset kohensivat peliotettaan ja pääsivät kahdessa viimeisessä erässä paremmin peliin kiinni. Pisabalaisten muista maaleista vastasivat Ville Halonen ja Tino kahdella maalilla. Lopussa vielä harjoiteltiin erikoistilannetta lukemassa 9-4 ja viimeisen osuman Welhot tekivät tyhjään maaliin voittaen pelin 10-4. ”Vastustaja hyödynsi pienen kaukalon ,parkettialustan ja fyysisen kokonsa karvaten vahvasti ja ollen iholla koko ajan. Tämä sekoitti alussa meidän pelin ja vastustaja pääsi niskan päälle. Loppua kohden olimme paremmin pelissä mukana, saimme palloa liikkeelle ja avattua peliä nopeammin.” tunnusti Matti Welhojen vahvuudet. ”Kokonaisuutena avausturnauksesta jäi erittäin hyvä mieli. Erikoistilanteet pelasimme puhtaasti, vastustajat eivät tehneet yhtään ylivoimamaalia ja me puolestamme hyödynsimme oman ylivoiman. Koko joukkue pelasi erittäin hyvin ja tänään oli pelkkiä onnistujia kentällä.” summasi Matti tyytyväisenä päivän pelit.

Turnauksen tehot: Tino Ikonen 4+2 Viljami Heikkinen 2+0 Kimi Keisala ja Ville Halonen 1+0 Aapo Hänninen 0+2 Valtteri Kolehmainen ja Iivo Jäntti 0+1 Torjunnat : Pisaba Ville Tenhunen 16/19 Pisaba Ville Tenhunen 29/38 Joukkueenjohtaja Anja Kröger

Apassit mv 24/28 Welhot Keltainen mv 13/14

TSEMPIN B-TYTÖILLÄ VOITOKAS KAUDENAVAUS Launtaina pelasimme B-tyttöjen kauden avausturnauksen kotiturnauksena Kontiopuiston liikuntahallilla. Turnaus oli tasoturnaus, jossa pelasimme lähialueiden joukkueita vastaan. Kolmesta pelistä voitimme jokaisen 2-0. Ensimmäinen peli oli Mikkelin Passareiden B2 -joukkuetta vastaan. Meillä oli kovat syötöt ja peli oli melko selvä. Kentällä näkyi myös iloa, kun pääsimme pitkästä aikaa pelaamaan yhdessä. Toinen peli PuWoa vastaan oli todella tiukka. Ensimmäisessä erässä mentiin jatkopalloille asti, mutta voitimme kuitenkin lopulta pelin 2-0. Pelasimme hyvin lukuun ottamatta muutamaa notkahdusta, kun vastustaja sai kovilla syötöillään vaikeutettua meidän vastaanottoa. Viimeisessä pelissä vastaan asettui Passareiden B1 -joukkue. Pelasimme omaa varmaa peliä, ja onnistumisia nähtiin kaikilta. Lopputuloksena päivästä siis turnausvoitto meille. Mukana turnauksessa olivat myös ensimmäistä kertaa C-ikäinen Iita ja D-ikäinen Maisa. Liberona pelannut Maisa onnistui hyvin vanhemmassa ikäluokassa ja saikin päivän päätteeksi tsemppari-palkintomme! Seuraava turnaus pelataan muutaman viikon päästä ja silloin vastaan asettuu entistä kovempia vastustajia. Sini-Aino Hautsalo

EDARIN PELI 7.10. Pisaban miesten 2-divisioonan Torstaipäiväinen ottelu 7.10.2021 oli todellista jännitystä, kuitenkin pisteet tuli pisaballe mukaan lukemin 5-6. Vastassa kamppailussa toimi Josba-Akatemia. Joukkue, mikä lähti Joensuuhun oli nuori, mutta sitäkin nälkäisempi. Kaikki halusivat saada ensimmäiset pisteet joukkueelle. Josba-akatemian maalivahti Nico Ollilainen ja Pisaban Jesse Riipinen pitivät verkot suorina ensimmäisen erän. Peli oli enemmän pisaban hallussa ja maalipaikkoja oli, mutta pallo ei uponnut sisään. Pelissä kaikilla oli hyvä peli-ilme ja kaksinkamppailut vedettiin täysillä. Toisessa Erässä Pisaban Roope Turunen laittoi pisaban johtoon ajassa 23.36. Joukkueelle maali oli vapauttava ja peli parani entisestään. Kun pelikellossa oli 31.17 Iiro Pieviläinen saa ranagaistuslaukauksen. Pisaban harmiksi maalia ei tule, mutta pisaban pelaaminen ei siitä muutu. Ajassa 35.27 Heikki Vuohelainen tekee ylivoimamaalin. Maalia keretään juhlia vajaa 2 minuuttia, kun Josba-akatemia kaventaa pelin. Toinen erä lopetetaan lukemissa 1-2 Pisaballe. Kolmatta erää kerkesi kulua minuutti, kun Aatu Jumisko tekee ylivoimamaalin Josba-akatemian verkkoon. Josba-akatemia ei luovuttanut vaan tekivät heti perään kavennusmaalin. Ajassa 48.30 Iiro Pieviläinen tekee pisaballe neljännen maalin. Pisaba kerkeää hetken huokaista, kunnes Josba-akatemia kaventaa pelin uudestaan ajassa 50.17.

19-sekuntia maalin jälkeen Aatu Jumisko tekee vapauttavan maalin ja peli on nyt 3-5. Josba-akatemia ei lopeta kiusaamista vaan pitävät jännitystä ja tekevät maalin ajassa 54:36 Peli on todella kovaa ja tilanteita nähdään koko ajan. Pisaban Aatu Jumisko tekee hattutempun ajassa 56.51. Pisaba puolustaa loppuajan kaikin voimin, mutta Josba-akatemia nostaa painetta ja tekee maalin ajassa 59.51. Josballa on 9-sekuntia aikaa jos haluaa tasapelin ottelusta. pallo pomppii maalin eteen ja pisaballe vihelletään jäähy maasta pelaamisesta. Pelikellossa on 2-sekuntia ja Josba-akatemia saa vapaalyönnin ihan maalin edestä. Pisaban onneksi pallo osuu tolppaan ja pisaba on voittanut ottelun 5-6. Pisaba sai mukaan täydet pisteet Joensuusta. Pisaban tehopelaajat: Aatu Jumisko 3+0 Iiro Pieviläinen 1+2 Roope Turunen 1+1 Heikki Vuohelainen 1+0 Jarkko Ikonen 0+1 Mico Männikkö 0+1 Roope Pulkkinen 0+1 Jesse Riipinen 19 torjuntaa. Aaron Nykänen

OTTELURAPORTTI HURRIKAANI- SAVO VOLLEY Savo Volley vähensi virheitä ja tehosti hyökkäystä Hurrikaani Loimaa taipui kotisalissaan puhtaasti 0-3 Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen tuskaili lauantaina Turussa joukkueensa tekemien virheiden määrää. Sunnuntaina Loimaalla vastus oli ehkä hieman kovempi, kun verkon toiselle puolelle asettui Hurrikaani, eikä virheisiin olisi ollut varaa. Näin tapahtuikin – Savo Volley vähensi virhemääräänsä ja kun se lisäksi tehosti hyökkäystä ja torjuntaa, kaatui tahmeasti kauden muutenkin aloittanut Hurrikaani suoraan kolmessa erässä lukemin 0-3 (14-25, 21-25, 19-25). - Eilinen peli ei ollut hyvä, ja tiesimme, että tälle päivälle pitää petrata, sanoi Tolvanen. - Hyökkäyspelimme oli tänään avain voittoon. - Me olemme vahva syöttöjoukkue, mutta jos joskus tulee päivä, jolloin syöttö ei kulje, meidän pitää pystyä löytämään muitakin keinoja. Ei syöttö sunnuntainakaan ollut huono – kertokoon siitä vastustajan vastaanottoprosentti, mikä jäi 30:een. Syöttöjen kohteena oli Aleksi Muukkonen, joka ei siis suoriutunut tehtävästä kunnialla, vaikka hyökkäyspuolella pitikin joukkuettaan pystyssä.

Valmentaja Tolvanen peluutti nyt hakkurina Lelu Ojansivua (lauantaina kentällä oli Veikka Lindqvist), ja konkari kiitti vastuusta ja pommitti hyökkäyksiä 70 prosentin teholla. Tuloksena kentän korkeimmat pisteet 17/+13. Toinen konkari Antti Siltala oli oma itsensä. Se kertokoon pelin laadusta. Varsinainen työn sankari oli nyt lauantain huilin jälkeen kentälle päässyt Andrus Raadik, joka uurasti vastaanotossa (47%) sekä hyökkäyksessä (23 passia, 12 tappoa). Jos joukkueen hyökkäys on tehokas, siitä kuuluu aina osakunnia puolustukselle ja passille. Puolustus toimi mainiosti libero Shon johdolla – Sho jatkoi myös uskomatonta vastaanottoaan: saamansa yhdeksän palloa hän nosti 89 prosentin tarkkuudella passarille. Passarina sunnuntaina oli Ivanovin veljeksistä vanhempi Fedor, joka pyöritti peliä mallikkaasti. Savolaiset olivat siis parempia hyökkäyksessä, mutta myös torjunnassa ero oli huikea. Varsinkin nuori maajoukkuemies Miki Jauhiainen ehti pallon tielle mukavasti: kolmeen erään neljä tappotorjuntaa. Vastustajan valmentaja Jussi Heino ei omiaan haukkunut. - Ensimmäinen erä oli meiltä huono, mutta toinen ja kolmas erä olivat sitä mitä tältä porukalta oli saatavissa, pohti Heino. Tapio Hartikainen

HALUATKO OMAN JUTTUSI PIEKSÄMÄEN URHEILULEHTEEN? Pieksämäen urheilulehden sisältö tulee pääasiassa seuroilta. Valmiin jutun kuvan kera voit lähettää osoitteeseen: pieksamaenurheilulehti@gmail.com

Mainostaja: Mainos on aina koko sivun kokoinen. Mainosten mittasuhde on 9x16 ( 113 mm leveys / 200 mm korkeus ) Mainoksen hinta 100€+ alv 24% Mainosmyynti; Kimmo Kauppinen puh. 040 534 4394 Lisätietoja: Lehti luettavissa: Kimmo Peltonen sport.pieksamaki.fi 050 571 6837 Uimahalli pieksamaenurheilulehti@gmail.com Seutuopisto Pieksämäen uimahalli, Poleenin lukusali Opintie 3 Lehden toteutus: Taittaja: Wilmert OY Tiina Sirviö Y tunnus 2100426-2