Page 1

TEGN PÅ SLITTE STØTDEMPERE


TEGN PÅ SLITTE STØTDEMPERE • Støtdempere spiller en kritisk rolle for å sikre komfort og sikkerhet når du kjører bilen på utfordrende veier. De er enheter som finnes i kjøretøyet ditt og som er koblet til kjøretøyets fjæringssystem. Som navnet antyder, er jobben til støtdempere å dempe og absorbere støt mens du kjører på veier med mange hull og humper. De fungerer ved å konvertere vibrasjoner forårsaket av hull i veien og humper over i en annen form for energi, varme for å være nøyaktig, som deretter slippes ut.


TEGN PÅ SLITTE STØTDEMPERE • Når du kjøper et nytt kjøretøy, er det svært sannsynlig at det kommer med nye støtdempere som vil vare en god stund. Med mindre kjøretøyet ikke er så nytt som selgeren sier, bør du forvente at det ikke har noe annet enn nye støtdempere. Etter at du har brukt kjøretøyet en stund, kommer støtdemperene til å slites ut og kreve utskifting. Det er noen tegn du kan se etter når det er på tide å erstatte støtdemperene. Hvis du plutselig har begynt å oppleve lengre tid fra du bremser til bilen stopper, er det en indikator på at støtdemperene er slitte og må skiftes us.


TEGN PÅ SLITTE STØTDEMPERE • Du kan også se at det er på tide å bytte ut støtdempere dersom kjøretøyet ditt synker ned og vingler når du bruker bremsene. Hvis du opplever vibrasjoner når du kjører nedover veien, bør du vurdere å erstatte støtdemperene. Husk at støtdemperene er ment til å absorbere disse vibrasjonene. Så, når du begynner å føle dem mens du kjører nedover veien, betyr det at støtdempere ikke klarer å gjøre jobben sin lenger.


TEGN PÅ SLITTE STØTDEMPERE • Dersom bilen din glir i mild vind, bør du ikke engang tenke to ganger før du bytter ut støtdempere. En av tingene som støtdemperene skal gjøre er å hindre at kjøretøyet blir blåst til siden av vinden. Et annet tegn på at det er på tide å få støtdemperene erstattet, er en rattling og lyder i bilen. Sist men ikke minst, hvis du begynner å merke ujevn slitasje på dekk dine, betyr det at støtdemperene trenger utskifting fordi dekkene ikke har jevn kontakt med veien.


TEGN PÅ SLITTE STØTDEMPERE • For flere tips om hvordan du skal vite om det er på tide å erstatte støtdemperene, kan du besøke vår hjemmeside på https://vianor.no/ idag.


TEGN PÅ SLITTE STØTDEMPERE

Tegn på slitte støtdempere  

Tegn på slitte støtdempere

Tegn på slitte støtdempere  

Tegn på slitte støtdempere

Advertisement