Page 1

DE WERKEN VAN WANROOIJ 2013


Evenwicht Ondernemen is net als fietsen. Je moet blijven bewegen om het evenwicht te bewaren. (vrij naar Albert Einstein)

2


Geachte relatie, In een uiterst uitdagende markt zijn wij er in geslaagd onze positie te behouden. We hebben opnieuw vele kansrijke projecten ontwikkeld en aantrekkelijke woningen gebouwd, zoals u in deze nieuwe uitgave van de ‘Werken Van Wanrooij’ kunt zien. We hebben geïnvesteerd in verbetering, in vernieuwing en in samenwerking: met onze medewerkers, onze opdrachtgevers, onze business­ partners én onze leveranciers. Alleen dankzij het onderlinge samenspel van al die partijen kunnen wij onze klanten optimaal van dienst zijn. Graag bedanken wij u voor uw inspanningen, enthousiasme en vertrouwen in het afgelopen jaar. We hebben de voorwaartse beweging samen gemaakt en hopen die in het nieuwe jaar met evenveel energie en plezier voort te kunnen zetten. Uiteraard wensen we u en de uwen mooie sfeervolle kerstdagen en een gelukkig 2014 toe. Directie Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling

3


Stabiele positie in lastige markt Ook in 2013 is de woningmarkt grillig en onvoorspelbaar gebleken. Desondanks zijn we er in geslaagd verdere stappen voorwaarts te maken. Door vooral hard te werken, steeds vlotter te schakelen en efficiency te vergroten, want de wereld om ons heen staat niet stil. De marktomstandigheden waren daarentegen voor ons ook een impuls voor versterking van ons contact met klanten en businesspartners. Daarmee hebben wij succes behaald. Mede dankzij een goede en intensieve samenwerking hebben wij ons succes in het afgelopen jaar weten te continueren. Fundament Van Wanrooij bouwt op een degelijk fundament. Niet alleen in de praktijk van ontwikkelen en bouwen is dat van belang, maar ook in de verdere ontwikkeling van het familiebedrijf. We kennen korte communicatielijnen. Het directe contact tussen de directie en de uitvoering geeft ons een grote slagkracht.

4

En met de introductie van Optio, ons woningconcept, hebben we 5 jaar geleden de basis gelegd voor efficiënte en flexibele ontwikkeling en realisatie van marktgerichte bouw­plannen. In 2013 is daarmee wederom flinke vooruitgang geboekt en is de verkoop van woningen gestegen. Anticyclisch investeren Dit biedt ons ruimte om in deze - zeker voor de bouwsector financieel zware tijden anticyclisch te investeren. Zo realiseren we in Waardenburg een groot en modern interactief inspiratiecentrum. Hier kan zowel de consument als de professionele markt zich laten inspireren en adviseren. Wij verwachten dat ‘kijken en beleven’ een flinke impuls zal geven aan de verkoop. Onze aanhoudende investering in nieuwe websites, internet­ marketing en inzet van social media heeft eveneens haar vruchten afgeworpen. Daarnaast heeft ook de introductie van Duokoop in


een flink aantal van onze nieuwbouwprojecten in 2013 tot (extra) verkoopsucces geleid. Met Duokoop bieden wij kopers de mogelijkheid een woning te kopen zonder de grond. Werken aan aangenaam wonen Zo is Van Wanrooij al 44 jaar een evenwichtige partij op de woningmarkt. De stabiliteit van het familiebedrijf biedt continuïteit en ruimte voor investeringen. Van daaruit bouwen wij aan de toekomst en aan modern vakmanschap. In het afgelopen jaar hebben wij weer jong talent kunnen binnen­halen, dat zich in onze ‘kweekvijver’ verder kan ontwikkelen en ontplooien. Ook op die manier versterken wij onze concurrentiepositie in de woningmarkt. Velen doen - vaak tegengestelde - voorspellingen over het moment waarop de woningmarkt zich ten goede zal keren. Wij wagen ons daar niet aan, maar werken met volharding en inventiviteit aan de realisering van ‘aangenaam wonen’ in Noord-Brabant en Gelderland. Daar zetten we ons graag voor in.

5


Welkom in Waardenburg

6


Voor de consument is de totaalbeleving van wonen belangrijk. Woongenot is veelal de optelsom van een mooi huis, een aantrekkelijke omgeving en een fraaie inrichting. Bij Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling in Geffen staan de buitenkant en de bouwkundige kwaliteit van die mooie woning centraal. Van Wanrooij keuken- en badkamerspecialisten richt de aandacht op de binnenkant: keukens, badkamers, tegels en andere interieurbepalende materialen. Medio 2014 gaat Van Wanrooij keuken- en badkamerspecialisten verhuizen van Tiel naar Waardenburg. Nieuwe dimensie In een nieuwe en hypermoderne showroom in Waardenburg voegen wij een nieuwe dimensie aan klantondersteuning toe. Hier kunnen consumenten, maar ook onze professionele partners vanaf medio 2014 de nieuwste trends op het gebied van keuken- en badkamerinterieurs zelf ervaren. En dan niet op een tekening of op een beeldscherm, maar op ware grootte met: n werkende proefopstellingen n een heus kooktheater n een prettige en persoonlijke begeleiding. Zo wordt onze nieuwe showroom een interactief inspiratiecentrum met tal van modelinrichtingen voor keukens en badkamers en ruime keuzemogelijkheden. Nieuw is dat ook andere bouwkundige elementen in veel kleuren en maten worden opgesteld om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. De showroom in Waardenburg biedt een breed en compleet totaalconcept voor elke smaak en elke beurs. De showroom is vanaf medio 2014 geopend voor zowel particuliere klanten als kopers van nieuwbouwwoningen van ons en onze commerciĂŤle partners. En dat op een heel centrale plek: aan afslag 16 van de A2 bij Waardenburg. In Waardenburg komen woonwensen tot leven!

www.afslag16.nl 7


8


De werken uitgelicht

9


Oirschot Moorland-Oost

32 woningen

Opdrachtgever:

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Architect:

Inbo, Eindhoven

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.moorland-oirschot.nl

Monumentaal wonen in Moorland

10


De bewoners van dertien klassieke herenhuizen in Moorland hebben straks aan de overkant van het Wilhelminakanaal een eerste klas uitzicht op de prachtige en monumentale toren van de Sint Petrusbasiliek in Oirschot. De bewoners van 19 prachtige patiobungalows (bestemd voor starters én senioren) kijken in het centrum van het plangebied uit op een groen hofje. Deze bijdrage aan het plan Moorland-Oost is door ons in sneltrein­ vaart ontwikkeld en verkocht. Direct aansluitend is een plan ontworpen en voor geïnteresseerden in april een woonatelier georganiseerd, waarin meerdere ontwerpen zijn getoond en besproken. In januari is overeenstemming bereikt met de gemeente Oirschot. De meest populaire varianten vormden de basis voor de uiteindelijke woningvarianten. Zo was het in de

verkoopfase bij de 19 patiobungalows mogelijk om optioneel te kiezen voor slapen en baden op de begane grond. Bij de herenhuizen konden kopers kostenloos kiezen uit meerdere (model)plattegronden. De woningen spreken de woonconsument duidelijk aan, want alle woningen zijn voor start bouw verkocht. De herenhuizen bij het kanaal zijn iets verhoogd ontworpen, voor maximaal uitzicht. De toekomstige bewoners van deze herenhuizen krijgen de schoonheid van Oirschot - ‘monument in het groen’ goed in beeld en kunnen met recht monumentaal wonen. n bouw van beide deelplannen start in december 2013; n oplevering voorzien najaar 2014.

11


12

Hengelo

De Kwekerij

50 woningen

Opdrachtgever:

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Roosdom Tijhuis Planontwikkeling, Rijssen

Architect:

Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf en derden

Website:

www.thuisindekwekerij.nl


Thuis in de Kwekerij van Hengelo De toekomstige bewoners van zo’n 50 nieuwe woningen aan de rand van het dorp Hengelo (gemeente Bronckhorst) voelen zich straks met recht ‘Thuis in de Kwekerij’. Hun nieuwe woonwijk verrijst deels op het terrein van een kwekerij en deels op het terrein van een voormalige meubelfabriek. In een prachtige, groene omgeving met volop rust en natuur krijgt De Kwekerij drie verschillende beeldregimes: de Amsterdamse School aan de buitenrand, een romantische stijl in het centrumgebied en jaren dertig stijl in het plandeel De Heurne. De wijk komt gefaseerd tot stand, waarbij de marktvraag de snelheid bepaalt. De belangstelling is groot.

Gestart wordt met 20 woningen in verschillende variëteiten. Bijzonder bij dit plan is de nabijheid van het grootste solarpark van Nederland, dat hier in de nabije toekomst gerealiseerd zal worden: een recreatiegebied van zeven hectare met 10.000 zonnepanelen in een groene omgeving. Inwoners van de gemeente kunnen via aankoop van een certificaat participeren in het park. ‘Wonen in de Kwekerij’ krijgt hiermee een extra zonnige kant. n verkoop eerste fase is gestart; n start bouw voorzien in 1e kwartaal 2014.

13


Goirle Koningsschild

71 appartementen, 2.000 m2 commerciële ruimte

Opdrachtgever:

Bouw- en Ontwikkelingscombinatie Van Wanrooij-Van Schijndel

Woonstichting Leystromen, Rijen

Architect:

DSA stedenbouw architectuur, ’s-Hertogenbosch

Realisatie:

derden

Website:

www.koningsschild.nl

De koning te rijk nabij hartje Goirle Ontbijten op een eigen balkon, genieten van de fraaie gemeen­ schappelijke binnentuin en natuurlijk vooral van je eigen, luxueuze appartement. Het kan allemaal in het statige woongebouw Koningsschild in Goirle. Het plan wordt gekenmerkt door een rijke architectuur en een stijlvolle inrichting van de entree­ hallen. De appartementen kennen een grote variatie in omvang, indeling en afwerking. Op de plek waar vroeger de Heilige Geestkerk stond en waar de gildebroeders het koningsschieten beoefenden, daar zijn de nieuwe bewoners (jongeren en ouderen) nu de koning te rijk. Vrijwel alle 71 koop- en huurappartementen zijn inmiddels bewoond. De gezamenlijke binnentuin is feestelijk geopend. Op de begane grond vormt de Albert Heijn-supermarkt en een ultramoderne health-zonnestudio een welkome aanvulling op de bestaande winkelvoorzieningen aan het Van Hogendorpplein. De reacties van de nieuwe bewoners zijn dan ook uiterst positief. De gunstige ligging ten opzichte van hartje Goirle, de stad Tilburg en het natuurgebied De Regte Heide maken het woongenot compleet. n zomer 2013 opgeleverd

14


15


16

Tilburg

Koolhoven, Buitenhof

41 woningen

Opdrachtgever:

V.O.F. Koolhoven

Stedenbouwkundige:

wUrck architectuur, stedenbouw & landschap, Rotterdam

Architect:

Inbo, Eindhoven

Website:

www.woneninkoolhovenbuiten.nl


Buitenhof blijkt buitenkans voor velen Deelplan Buitenhof in de uitbreidingswijk Koolhoven Buiten in Tilburg oefent een grote aantrekkingskracht uit op liefhebbers van comfortabel wonen in een groene en natuurrijke omgeving. De belangstelling voor de eerste 33 woningen in fase 1 bleek dermate groot, dat deze fase inmiddels is uitgebreid naar 41 woningen. Vooral de vrijstaande woningen en tweekappers blijken in trek. De nieuwe, verfrissende woningplattegronden - met een breedte van maar liefst tien meter - bieden kopers veel mogelijkheden. De keuze-optie voor een typische jaren zeventig zitkuil blijkt eveneens verrassend populair.

Het prachtige uitzicht op de vrije natuur rondom en het snel­ stromende riviertje de Donge, in de groene woonwijk, zijn eveneens doorslaggevende succesfactoren van Buitenhof. Veel Tilburgers blijken al jaren te wachten op deze buitenkans, het eerste deelplan van Koolhoven Buiten. Uiteindelijk komen er 500 woningen in dit beekdalachtige landschap, dicht bij de grote stad met haar culturele en commerciÍle voorzieningen. n verkoop fase 1 verloopt voorspoedig; n start bouw voorzien in eerste kwartaal 2014.

17


Oosterhout

De Contreie

70 woningen

Opdrachtgever:

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige:

Gemeente Oosterhout

Architect:

Hans Been Architecten, Amerongen

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.wonenincontreie.nl

Succesvolle start in de Contreie In het fraaie, royaal opgezette en groene uitbreidingsplan De Contreie, gelegen aan de westrand van Oosterhout, hebben wij een grootse start gemaakt. De eerste 53 woningen in fase 1A en 1B zijn, na een uiterst korte en succesvolle verkoopperiode, in aanbouw. Vanaf het voorjaar van 2014 gaan de eerste bewoners hier genieten van stijlvolle woningen. Ze hebben de optimale vrijheid gehad in keuze van indeling en afwerking. Hiervan is ruim gebruik gemaakt. Ook de startbijeenkomst voor fase 1C en 1D is druk bezocht en dat belooft veel. Het betreft hier 6 royale tweekappers met vrij uitzicht en 10 prachtige rij- en hoekwoningen. Niet alleen het individuele woongenot is groot in De Contreie; ook de openbare ruimte wordt met zorg hoogwaardig ingericht. Brede lanen,

18


veel groen, een speelbos en een groene ontmoetingsplek in het hart van de nieuwe wijk, waarin uiteindelijk zo’n 800 woningen komen. Met de directe ligging aan de ecologische verbindings­ zone met een prachtige flora en fauna is De Contreie een topper, zowel wat betreft wonen als groen en duurzaamheid. n bouw fase 1A (41 woningen) is gestart; oplevering voorzien in voorjaar 2014; n bouw fase 1B (12 woningen) is gestart; oplevering voorzien in zomer 2014; n verkoop fase 1C en 1D (16 woningen) is gestart in laatste kwartaal 2013.

19


’s-Hertogenbosch De Amazones

20

126 appartementen

Opdrachtgever:

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Belegger:

Vesteda Project Development, Amsterdam

Stedenbouwkundige:

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Architect:

DOK Architecten, Amsterdam

Realisatie:

derden

Website:

www.wonenindeamazones.nl


De Amazones, een torenhoog succes De bouw van De Amazones in ’s-Hertogenbosch is in volle gang. Naar verwachting nemen de eerste bewoners in het najaar van 2014 hun intrek in de elegante woontorens nabij de IJzeren Vrouw, de fraaie waterplas in het Prins Hendrikpark. In minder dan een jaar zijn alle 42 luxe koopappartementen verkocht. Op basis van dat succes heeft Vesteda besloten om één van hun twee torens die aanvankelijk bestemd waren voor de verhuur, om te zetten naar verkoop. In een tijd waarin meestal de omgekeerde beweging wordt gemaakt (omzetting van koop naar huur) getuigt dit van brede bewondering voor De Amazones. Ook het Duokoopconcept, waarbij de grond niet gekocht hoeft te worden, heeft bijgedragen aan het torenhoge verkoopsucces. De ranke en slanke

appartementengebouwen (ieder bijna 50 meter hoog) torenen weliswaar hoog uit boven de omgeving, maar maken er - zowel bij dag als bij nacht – op een natuurlijke manier deel vanuit. Een duidelijk voorbeeld van het juiste product op de juiste plaats. Luxe appartementen met volop woongenot én een prachtig uitzicht: aan de ene kant de rust en schoonheid van het park en aan de andere kant de levendigheid van de populaire, historierijke Bossche binnenstad. Dat is wonen en leven op hoog niveau. n verkoop tweede woontoren is oktober 2013 gestart; n hoogste punt wordt begin 2014 bereikt; n oplevering voorzien per medio/eind 2014.

21


Willemstad

Kloosterblokje IV

ca. 100 woningen, 8 bouwkavels

Opdrachtgever:

22

Van Wanrooij Projectontwikkeling Brabantse Waard, Zevenbergen

Architect:

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Stedenbouwkundige:

Compositie 5 Stedenbouw, Breda

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.kloosterblokje-willemstad.nl


Bouwplan met een knipoog naar het verleden Kloosterblokje IV is een eigentijds bouwplan met een knipoog naar de architectuur van het oude Willemstad. Centraal in het plan ligt een mooie groenvoorziening met eromheen rijwoningen in min of meer gesloten bouwblokken. Daaromheen komen tweekappers en (half )vrijstaande woningen met zicht op de riante waterpartij die het geheel omsluit. De eerste fase bestaat uit totaal 33 woningen met rijke detaillering en mooie accenten in de gevels. Kloosterblokje IV ligt dicht bij het historisch centrum van Willemstad en is de laatste uitbreidingsmogelijkheid van de stad. Een aantal woningen is uitgevoerd als zogenaamde 0-treden足 woning, met mogelijkheid tot slapen en baden op de begane grond. De kopers hebben veel mogelijkheden om de woning naar eigen wens en inzicht in te delen en af te laten werken. Zo kunnen de bewoners zelf kiezen voor hun eigen woongenot.

n bouw fase 1 (33 woningen) is gestart in september 2013; oplevering voorzien rond zomervakantie 2014; n ontwikkeling tweede fase is gestart; n het plan bevat 8 Ruimte voor Ruimte-bouwkavels.

23


Beneden-Leeuwen Het Leeuwse Veld

24

52 woningen, 3 bouwkavels

Opdrachtgever:

VOF Leeuwse Veld

Architect:

Quadrant Architecten, Zevenaar

Stedenbouwkundige:

Pouderoyen. Nijmegen

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.hetleeuwseveld.nl


Vrij en speels wonen in het Leeuwse Veld Wonen in het Leeuwse Veld in Beneden-Leeuwen wordt een werkelijk unieke ervaring. ‘Voel je vrij’ is niet voor niets het motto van dit plan in de gemeente West Maas en Waal. Een licht meanderende toegangsweg, een ruim opgezette wijk, veel groen en speelruimte, maar ook: ruime keuze in woningtypes, veel indelingsmogelijkheden, afwisseling in gevelstenen, raampartijen en keramische dakpannen in verschillende kleuren. Wonen in deze wijk gaat kortom een gevoel van echte vrijheid geven, of het nu gaat om het individuele woongenot of om de beleving van de openbare ruimte. De nabijheid van het Speelse Veld, een Cool Nature Speelpark aan de zuidkant van het nieuwe woongebied, biedt een speelse invalshoek. Waterlopen, een ruig gebied met wilgenbosjes, houten speelelementen en een waterpomp bieden daar nu al ouderwets speelplezier aan scouting en jeugdgroepen. Straks kunnen ook de kinderen uit de wijk hiervan meegenieten. Voor hun ouders is de kern van Beneden-Leeuwen met een goed voorzieningenniveau nabij.

Het Leeuwse Veld zal uitgroeien tot een wijk met totaal zo’n 300 woningen en bouwkavels, waarvan ca. 100 huurwoningen. Een plek waar bewoners volop van hun vrijheid kunnen genieten. n verkoop eerste fase 52 woningen (24 koop- en 28 huurwoningen) en 3 bouwkavels is gestart; n bouw eerste fase is eind 2013 gestart.

25


Kesteren Casterhoven

26

52 woningen in 3 fasen

Opdrachtgever:

VOF Kesteren-Zuid, Geffen

Architect:

Quadrant Architecten, Zevenaar

Stedenbouwkundige:

SAB, Arnhem

Website:

www.casterhoven.nl


Realisering van kleurrijk Casterhoven op gang De mascotte van de nieuwbouwwijk Casterhoven - Cas - mag zich dan voortbewegen op een antieke fiets, de bouw komt nu goed op gang. Zien bouwen doet kopen. Na de snelle verkoop van fase 1 (26 woningen) bleek ook veel belangstelling voor fase 2 en daarom komt fase 3 nu versneld in beeld. Zo komt de kleurrijke wijk Casterhoven na een lange aanloop tot leven in de Betuwe. De romantische architectuur, de groene en waterrijke opzet van de wijk (uiteindelijk ca. 600 woningen) geven een positief gebiedsimago. De variatie in woningtypes, de verschillende kleuren dakpannen, de mogelijkheid om de gevels te keimen, alsmede de zorgvuldige gebiedsindeling dragen daaraan bij. Zo krijgen steeds meer bewoners van Kesteren en andere dorpen in de Betuwe belangstelling voor Casterhoven, dat perfect aansluit bij het rivierenlandschap. Licht, lucht en ruimte zijn hier volop aanwezig. Niet alleen Kesteren biedt goede voorzieningen;

ook steden als Rhenen, Wageningen, Ede en Veenendaal zijn zeer goed bereikbaar vanuit de nieuwe woonwijk. Goed wonen, goed leven, dat kan in Casterhoven. n fase 1 is in aanbouw; n verkoop fase 2 (8 tussenwoningen en 4 hoekwoningen met garage) en fase 3 (8 levensloopbestendige woningen en 6 royale eengezinswoningen) is gestart; start bouw voorzien in de eerste helft 2014.

27


Helmond Heiakker

58 woningen in 2 fasen

Opdrachtgever:

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Woningbouwvereniging Compaen, Helmond

Architect:

LX Architecten, Helmond

28

Inbo, Eindhoven

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.typeheiakker.nl


Heiakker vlot van start in Helmond

Ondanks de lastige woningmarkt zijn wij erin geslaagd te starten met de uitvoering van een tweede fase in plan Heiakker (Brouw­ huis). Op het terrein van de vroegere sportvelden worden totaal 160 woningen ontwikkeld. Bijzonder in het plan is de splitsing in twee sfeerbeelden: het zuidelijk deel wordt modern-kubistisch van opzet, het noordelijk gedeelte kenmerkt zich door een meer traditionele jaren dertig stijl. De plandelen worden gescheiden door “Heiakker”, een weg op de grens van noord en zuid. De eerste fase bestaat uit 39 woningen in allerlei variëteiten

met kleine en afwisselende straatjes. Mede dankzij de starters­ leningen van de gemeente Helmond verliep de verkoop dermate vlot, dat ook de tweede fase (19 woningen) met succes in verkoop is gebracht. De bouw van de tweede fase start in januari 2014. Met vertrouwen is inmiddels begonnen aan de ontwikkeling van een derde fase. Dorps wonen in de stad, dat slaat aan! n 1e fase is gerealiseerd en opgeleverd; n fase 2 is in verkoop; bouw start januari 2014.

29


’s-Hertogenbosch Boschveld

30

37 woningen

Opdrachtgever:

Brabant Wonen, ‘s-Hertogenbosch

Architect:

Hilberink Bosch Architecten, Berlicum

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf


Nieuw gezicht voor Boschveld Een bouwplan voor 37 nieuwe huurwoningen in de woonwijk Boschveld in ‘s-Hertogenbosch is in samenwerking met Brabant Wonen vlot ontwikkeld, mede dankzij het flexibele Optio-concept. De kwalitatief goede huurwoningen hebben alle een mooie en luxe uitstraling en dat komt zeker ten goede aan de revitalisering van deze oudere wijk, ten noorden van het Bossche station. Boschveld moet hiermee voor meerdere doelgroepen aantrek­ kelijk worden. De 37 grondgebonden woningen staan rondom een binnenhof waar de bewoners over parkeerruimte en de kinderen over een speelplek beschikken. Voor opdrachtgever Brabant Wonen was dit een eerste deelplan in de tweede fase van een totale herstructurering. Op basis van deze positieve ervaring heeft Brabant Wonen besloten om samen met ons te starten met de ontwikkeling van een volgend deelplan, de derde fase. De revitalisering van Boschveld bestaat niet alleen uit nieuw­ bouw, maar ook uit renovatie, een herinrichting van de openbare ruimte en de vestiging van een Brede Bossche School. Een oude woonwijk krijgt een nieuw gezicht en draagt daarmee bij aan een beter leefklimaat in ’s-Hertogenbosch. n bouw gestart in oktober 2013

31


32

Rosmalen

De Hoef-Zuid

ca. 50 woningen

Opdrachtgever:

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Architect:

Hilberink Bosch Architecten, Berlicum

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.dehoef-rosmalen.nl


De Hoef, gewilde woonplek in Rosmalen Een aantrekkelijke, groene en gewilde woonbuurt zal verrijzen op het voormalige sportpark De Hoef in Rosmalen. Hier komen ongeveer 80 woningen, waarvan wij er circa 50 voor onze rekening nemen. Bijzonder is de verkaveling van het plan: de huizen verrijzen aan drie groene erven en alle achtertuinen zijn op het westen gericht. Achter die tuinen is een groenstrook voorzien, waar de bewoners van de volgende huizenrij op uitkijken. Deze openbare groene ‘aders’ geven De Hoef-Zuid een geheel eigen karakter. De woningen in stijlvolle architectuur - met opvallende erkers en dikke raamkozijnen - sluiten goed aan op de woningen in de rest van de omliggende wijk. Aan de noordzijde van het plan

is een park voorzien dat reeds gedeeltelijk is aangelegd. De woningen aan het park krijgen een modern ontwerp, waardoor De Hoef een gevarieerde aanblik gaat bieden. Veel aantrekkingskracht schuilt ook in de ligging in de bebouwde kom van Rosmalen, met veel voorzieningen binnen handbereik. Groen wonen in het dorp. Daarmee gaat het voormalige sportpark De Hoef voor de eerste plaats. n bestemmingsplan is in procedure gebracht; n start verkoop in het eerste kwartaal van 2014; start bouw naar verwachting eind 2014.

33


Veghel Dorsveld

114 woningen

Opdrachtgever:

34

V.O.F. Dorsveld, Geffen Area Wonen, Uden

Stedenbouwkundige:

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Architect:

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Website:

www.dorsveld.nl


Dorsveld, gezinswijk met zakelijk randje Dorsveld wordt een echte gezinswijk in Veghel. Met een zakelijk randje, dat wel. Want op een voormalig bedrijventerrein van Agrifirm (voorheen CeHaVé) komen ook 6 woon-werkkavels voor mensen die graag bedrijfsruimte aan huis wensen. Bovendien zijn 8 kantoorkavels gesitueerd tussen de woonwijk en het aangrenzende industrieterrein. De eerste fase van Dorsveld bestaat uit bijna 40 woningen, waarvan woning­ corporatie Area Wonen de helft afneemt voor de verhuur. De koopwoningen in de eerste fase worden gebouwd in de traditionele architectuur van de jaren dertig. Dat sluit goed

aan bij de bebouwing aan de NCB-laan, de oude toegangsweg naar het centrum. De nabijheid van het centrum is zeker één van de sterke punten van Dorsveld. Uniek aan het plan is dat bijna alle woningen gelegen zijn aan een centraal groen plein, dat onder meer als speelgebied wordt ingericht. En ook het buitengebied ligt niet ver, dus de bewoners van Dorsveld kunnen straks volop genieten van het groen. n bestemmingsplan is vastgesteld; n verkoop fase 1 is gestart.

35


Geldrop

De Doelen De Wiele

totaal 40 woningen

Opdrachtgever:

Wooninc. Eindhoven

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige:

Inbo, Eindhoven

Architect:

Hendriks Schulten Architecten, Amsterdam

JV2 Bouwadvies, Nuenen

Realisatie:

36

Inbo, Eindhoven Van Wanrooij Bouwbedrijf


Fris bouwplan bij vroegere weverij in Geldrop

In het centrum van Geldrop bouwt Van Wanrooij een tiental woningen op de voormalige bleekvelden van een vroegere textielfabriek. Waar ooit het linnen lag te bleken, verrijzen nu starterswoningen aan De Doelen. ‘t Linnen heet dit eerste plandeel dan ook toepasselijk, niet alleen als verwijzing naar de vroegere functie van het terrein, maar ook naar de frisheid en schoonheid van de nieuwe woningen. Mede dankzij de starters­ leningen van de gemeente Geldrop-Mierlo zijn de woningen snel verkocht. De tweede fase bestaat uit 30 woningen, bestaande uit 16 koop- en 14 huurwoningen. Het merendeel hiervan is aan te

merken als multifunctioneel, dat wil zeggen dat het slaapen badgedeelte op de begane grond kan worden gerealiseerd. Een fris plan met een groene rand, tot stand gekomen na herontwikkeling in samenwerking met Wooninc. Het centrum van Geldrop met winkels, cultuur, groen en sportfaciliteiten ligt op loopafstand. n eerste 10 woningen ’t Linnen zijn in aanbouw; n verkoop fase 2 staat gepland voor medio 2014; n start bouw fase 2 voorzien omstreeks eind 2014.

37


Doetinchem

Buitenplaats Wijnbergen

fase 1 en 2: ca. 120 woningen en 4 bouwkavels

Opdrachtgever:

Van Wanrooij Projectontwikkeling SitĂŠ Woondiensten, Doetinchem

Architect:

Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.dorpsenlandelijk.nl

www.buitenplaatswijnbergen.nl

www.bouwkavelinwijnbergen.nl

Zorgvuldige fasering in Buitenplaats Wijnbergen In fase 1 van Buitenplaats Wijnbergen heeft het eerste buurtfeest al plaatsgevonden. De woningen zijn opgeleverd, de wegen aangelegd en de bomen geplant. De speeltuinen worden gerealiseerd in overleg met de eerste bewoners: zij mogen kiezen uit twee ontwerpen. Die zorgvuldige aanpak wordt voortgezet in de verdere ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk in het hart van de Achterhoek en dicht bij de levendige centrumgemeente Doetinchem. De ontwikkelaars en bouwers laten de wijk in een periode van tien jaar groeien naar zo’n 750 woningen. Dankzij een nauwkeurige planning en inrichting is er een duidelijke scheiding tussen de woonwijk en het naastgelegen gebied. Zo vormt Wijnbergen een buitenplaats en geen bouwplaats voor de

38


mensen die er al wonen. Ook de inpassing van de waterloop Kapperskolk en het bewaren van archeologische vindplaatsen draagt hieraan bij. De bouw in een typische Engelse landschapsstijl bepaalt het tuindorpbeeld. Genieten van de natuur en het groen kunnen de bewoners hier straks volop. n fase 1 (38 woningen, waarvan 24 huurwoningen voor SitĂŠ Woondiensten) is opgeleverd; n fase 2 (15 starterswoningen) is eind 2013 gestart; n nog eens 30 woningen (waarvan 6 tweekappers) in de 2e fase komen in het 1e kwartaal van 2014 in de verkoop; n vrije bouwkavels zijn in verkoop.

39


Optio, het flexibele woningconcept, breekt door Al vijf jaar werken we aan “Optio, het flexibele woningconcept”. We passen dit concept inmiddels consequent toe in nagenoeg al onze eigen woningbouwprojecten. Ook steeds meer externe partijen, zoals corporaties en beleggers, zien de meerwaarde van Optio. In 2013 zijn op eigen initiatief en in samenwerking met enkele voor ons nieuwe partners in zeer korte tijd vele aantrekkelijke en markt­ gerichte bouwplannen ontwikkeld en in uitvoering genomen. Een sterk pluspunt van Optio is de aanzienlijke reductie van ontwikkel- en bouwtijd. Tegelijkertijd biedt het concept optimale flexibiliteit. De basis van Optio is een bibliotheek met nog steeds een toenemend aantal modelplattegronden. Of het nu gaat om rijwoningen, hoekwoningen, tweekappers, patiowoningen, semibungalows of om vrijstaand (geschakelde) woningen, met Optio hebben we voor elk woningtype en prijsklasse meer­ dere modelplattegronden beschikbaar. De plattegronden zijn flexibel door het maatsysteem en bieden verschillende indelings­

Oss, project Horzak

40

mogelijkheden. Ook is er een grote mate van keuzevrijheid in architectuurstijl, materialisering, opties en wensen op gebied van duurzaamheid en energiemaatregelen. Succes Optio heeft zich in slechts enkele jaren ontwikkeld tot een bewezen en succesvol woningconcept dat staat als een huis. Inmiddels hebben wij hiermee meer dan 1500 woningen ontwikkeld en gerealiseerd. Tegenover flexibiliteit en maatwerk staan extreem korte ontwikkeltijden, meer efficiency, kwaliteitsverhoging en kostenreductie. Zo snijdt het Optio-mes aan twee kanten: volgens een strakke planning realiseren wij commercieel aantrekkelijke woningen die vlot verkocht en/of verhuurd worden. Optio is dus vooral: flexibel inspelen op klantwensen. ‘Aangenaam wonen’ komt hierdoor op een betaalbare manier binnen bereik voor velen.


Driel, project De Breekenhof

Son, project Sonse Hout

41


Driel

De Breekenhof

laatste deelplannen: ca. 40 woningen

Opdrachtgever: Architect:

42

Van Wanrooij Projectontwikkeling Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Amsterdam Inbo, Eindhoven

Krijger & Wagter Architecten, Buren

Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.debreekenhof.nl


Bijna afgeronde woonwijk Breekenhof in trek Een nieuwbouwwijk die bijna is afgerond, is voor veel mensen extra aantrekkelijk. Dat blijkt ook in De Breekenhof in het vriendelijke dorp Driel. In zes jaar tijd verrezen hier zo´n 350 nieuwbouw­ woningen, hetgeen zeker in de huidige marktomstandigheden bijzonder succesvol mag worden genoemd. De landelijke uitstraling van het Betuwse landschap en de afwisselende architectuur vormen een gouden combinatie. Nu is het nog slechts een kwestie van de laatste zorgvuldige afronding. Van 11 boerderijwoningen in fase 5 is de bouw gestart en in deelplan Castellum worden nog enkele tweekappers gebouwd. Nieuw is een plan voor 11 rij- en hoekwoningen met een luxe en klassieke uitstraling. Deze komen aan de rand van de Breekenhof te liggen met vrij uitzicht over het Betuwse landschap. Omdat naar dit type woningen veel vraag blijkt te zijn, is dit onderdeel

extra toegevoegd. Landelijk wonen op kleinschalige locaties is in trek, dat bewijst De Breekenhof! n n n

verkoop 11 rij- en hoekwoningen start binnenkort; 23 vrije sector huurwoningen zijn aan Syntrus Achmea Real Estate and Finance opgeleverd; verkoop 8 tweekappers fase 4D verloopt voorspoedig.

43


’s-Hertogenbosch De Compagnie

44

58 woningen, 90 appartementen

Opdrachtgever:

Zayaz, ’s-Hertogenbosch

Stedenbouwkundige:

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Architect:

KAW Architecten en Adviseurs, Rotterdam

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.waanzinnigwoneninwest.nl


Waardering voor ‘Wonen in West’ In Den Bosch groeit tevredenheid over verbetering van het woon- en leefmilieu in de westelijke stadswijken. De negatieve spiraal is doorbroken en de sfeer is ten goede veranderd, zo wordt in brede kring geconcludeerd. Het ‘wonen in west’ krijgt een nieuwe dimensie. De inspanningen van o.a. woningbouw­ corporatie Zayaz voor de revitalisering van de Zeeheldenbuurt leveren resultaat op. Van Wanrooij werkt in het plan De Compag­ nie hieraan mee; een plan dat in bouwteam is ontwikkeld. De 58 koop- en huurwoningen zijn inmiddels opgeleverd. Komend jaar staat de realisatie van een complex met ruim 90 huurappartemen­ ten op stapel. De appartementen krijgen verschillende groottes en zijn bestemd voor een brede doelgroep. Onder het motto ‘Waanzinnig wonen in West’ brengt Zayaz de nieuwe woningen in

De Compagnie onder de aandacht. Op Facebook hebben enkele bewoners een gezamenlijk domein in gebruik om de wijk te promoten. Zo krijgt ‘wonen in west’ een menselijk gezicht. n 58 woningen najaar 2013 opgeleverd; n start bouw appartementencomplex verwacht in 2014.

45


Culemborg Parijsch-Zuid

45 woningen

Opdrachtgever:

KleurrijkWonen, Culemborg

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige:

Van Woerkom De Brouwer Architecten, Amersfoort

Architect:

Geesink Weusten Architecten, Arnhem

46

CV Ontwikkelingsmaatschappij Parijsch, Culemborg

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.woneninparijsch.nl


Goed toeven in Parijsch-Zuid Op fietsafstand van het historische centrum van Culemborg heeft de wijk Parijsch inmiddels vorm gekregen als een levendig woongebied met winkels, scholen en medische voorzieningen. Parijsch-Zuid is nu in ontwikkeling als afronding van de nieuwe woonwijk. Het is goed toeven in Parijsch-Zuid, want ook hier zijn groen en water in ruime mate aanwezig, met onder meer een grote waterplas aan de westzijde. Van Wanrooij heeft dit jaar 11 rij- en hoekwoningen gerealiseerd; de overige woningen volgen in 2014 en 2015. De meeste woningen staan rondom een binnentuin met parkeervoorzieningen, een speelplek en groen.

De luxe tweekappers komen aan de westkant van het plan, met uitzicht over de fraaie waterpartij. Het plan heeft een duurzaam karakter: alle woningen zijn voorzien van tenminste 3 PV-panelen voor eigen stroomop足wekking, waardoor de bewoners hun energiekosten kunnen beperken. Zo is Parijsch-Zuid niet alleen een levendige wijk, maar ook een energiezuinige. En bovenal een kindvriendelijke wijk, met een veilige en fraaie speelomgeving. n fase 1 is vrijwel gerealiseerd; n verkoop fase 2 is najaar 2013 gestart.

47


48

Arkel

De Kroon van Arkel

64 woningen

Opdrachtgever:

KleurrijkWonen, Deil

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige:

Matthijs de Bruijn Stedenbouw, Rotterdam

Architect:

Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.dekroonvanarkel.nl


De Kroon van Arkel zal spoedig schitteren

In de Alblasserwaard ligt tussen het Merwedekanaal en de idyllisch slingerende Linge het groene en rustige dorp Arkel. In het hart van de oude kern bouwen wij in een grote variatie 64 nieuwe huur- en koopwoningen. Geen grootstedelijke lange huizenrijen in strakke straten, maar kleine ‘plukjes’ woningen in bestaande straten. Het merendeel is klassiek en robuust van opzet, met hier en daar fraaie accenten als Franse balkons en metselwerkaccenten. Wij zijn bij deze ontwikkeling betrokken geraakt via een competitie van KleurrijkWonen. Op basis van Optio,

het flexibele woningconcept, is in een zeer kort tijdsbestek een hoogwaardig plan ontwikkeld dat toekomstige bewoners veel vrijheid biedt in afwerking en inrichting. De bouw van de eerste fase start al in het voorjaar van 2014. Het plan zal in een extreem hoog tempo worden gerealiseerd, zodat de ‘Kroon van Arkel’ al snel in volle glorie zal schitteren in een groene en waterrijke omgeving. n  start bouw 1e fase (42 woningen) voorzien in 1e kwartaal 2014; n  start bouw 2e fase (22 woningen) voorzien in 1e kwartaal 2015.

49


50

Veenendaal

De Erven

38 woningen

Opdrachtgever:

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige:

SVP Architectuur en Stedenbouw, Amersfoort

Architect:

Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.woneninveenendaaloost.nl


De Erven, duurzaam wonen aan Groene Grens Veenendaal-oost is een grootschalige uitbreidingslocatie, want uiteindelijk zullen hier zo’n 3.200 woningen verrijzen. Daarentegen zullen kleinschalige en herkenbare buurten met een groen en duurzaam karakter het beeld gaan bepalen. Al tijdens de bouw stimuleert de gemeente het ‘buurtgevoel’ door evenementen en activiteiten te organiseren voor (toekomstige) bewoners, die ook mee mogen praten over de inrichting van de wijk. Wij zijn in het plandeel Buurtstede, dat een klassieke en traditionele uitstraling krijgt, aan de slag gegaan met deelplan De Erven. De bewoners profiteren straks van het beste uit twee werelden. Aan de ene kant de sterk gegroeide en ondernemende stad Veenendaal en de goede

verbindingen naar Arnhem, Nijmegen en Utrecht. Aan de andere kant is daar De Groene Grens, een blijvend groen natuurgebied tussen Veenendaal en Ede. Juist op die gevoelige grens loopt het groene thema ‘duurzaamheid’ als een rode draad door de ontwikkeling van deze wijk. In Buurtstede komt bijvoorbeeld een collectief energie­ systeem voor de verwarming van de woningen. Daarmee is ‘groen’ niet alleen van toepassing op buiten, maar ook op de aangename warmte binnen. n verkoop 1e fase van 15 woningen (11 rijwoningen en 4 tweekappers) is gestart in najaar 2013.

51


Zoelen Scharenburg

28 woningen, 7 bouwkavels

Opdrachtgever:

52

Stichting Volkshuisvesting Tiel Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige:

SAB, Arnhem

Architect:

Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.scharenburg-zoelen.nl


Scharenburg, mooi zicht op bloeiende boomgaarden

Midden in de Betuwse boomgaarden ligt een kleine kern, Zoelen, waar bewoners in alle rust de ruimte van het rivierenlandschap kunnen ervaren. Hier heerst nog een heerlijke dorpse en knusse sfeer. Kasteel Zoelen (met opengesteld landgoed rondom) geeft daaraan een historisch tintje. De wieken van korenmolen De Korenbloem draaien nog regelmatig in rustig tempo om het graan te malen. In deze dorpse ambiance starten wij aan de noordkant van Zoelen met de bouw van fase 2 in plan Scharenburg. Er komen totaal 28 woningen (waarvan de helft huurwoningen) en 7 bouwkavels. Deze fase vormt de noordelijke afronding van het plan, met vanuit de huizen direct uitzicht op de groei en bloei van

de boomgaarden. Bewoners kunnen straks vanuit hun nieuwe, ruime woningen een wandelingetje maken in een groenstrook naast een waterloop, die dient als overgang tussen de wijk en het buitengebied. De centrale ligging van Zoelen – onderdeel van de gemeente Buren, het nabijgelegen sfeervolle Oranjestadje – biedt een mooie combinatie van rust en bereikbaarheid. Hier is het rustig wonen. Verscheidene snelwegen op 10 minuten afstand bieden toegang tot de drukkere buitenwereld. n start bouw huurwoningen voorzien 1e kwartaal 2014; n start bouw koopwoningen voorzien 2e kwartaal 2014.

53


54

Cromvoirt

Voirtse Veld

12 woningen

Opdrachtgever:

Woonwijze, Vught

Architect:

Omni Architecten, Schijndel

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.voirtseveld.nl


Voirtse Veld prachtige toevoeging aan pittoresk dorp Het aantal nieuwe woningen (12) mag dan niet zo indrukwekkend lijken, voor het pittoreske dorpje Cromvoirt is bouwplan het Voirtse Veld de grootste uitbreiding sinds tien jaar. Nog belangrij­ ker is dat de boerderijwoningen een prachtige toevoeging aan het dorp vormen. Het plan bestaat uit 3 blokjes van elk 4 boerderij­ woningen. Elk blok wekt de suggestie van een puur Brabantse langgevelboerderij, mede dankzij de lage goot en het prominente dak. De aantrekkelijke woningen staan aan weerszijden van de Loverensestraat op ruime percelen en bieden veel ruimte en rust. Het Voirtse Veld sluit op die manier perfect aan bij de landelijke en agrarische sfeer van Cromvoirt. Het laaggelegen dorp ligt tussen de Vughterheide en de Loonse en Drunense duinen. Volop mogelijkheden dus voor recreatieve fiets- en wandeltochten. Voor de meer stedelijke genoegens van de toekomstige dorps­ bewoners liggen Vught en ’s-Hertogenbosch in de buurt. n  bouw is gestart in juli 2013; oplevering verwacht in 2e kwartaal 2014.

55


Cuijk Cuijksetuinen

23 woningen

Opdrachtgever:

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige:

BRO, Boxtel

Architect:

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.cuijksetuinen.nl

Wonen in een wereld van groen, ruimte, rust en natuur, dat is wonen in Cuijkse Tuinen! Met ruime kavels en grote tuinen doet het plan zijn naam eer aan. Cuijkse Tuinen biedt niet alleen veel tuin, maar ook veel huis. Zowel binnen als buiten is alles bijzonder ruim van opzet. De woningen hebben grote leefruimtes met meerdere indelingsmogelijkheden. De brede en diepe achter­ tuinen van de verschillende huizenblokken grenzen aan elkaar, zodat een echt tuindorp ontstaat. Hier kunnen bewoners straks volop de voordelen van ‘wonen in een groen hof’ ervaren. Die beleving wordt nog eens versterkt door de ligging van een nieuwe wijk (onderdeel van de Heeswijkse Kampen) nabij het waterrijke natuurgebied de Kraaijenbergse Plassen. De eerste fase van Cuijkse Tuinen bestaat uit 23 woningen in een ruime variatie. De gunstige prijsstelling heeft geleid tot een snelle verkoop van de eerste fase. Later komen nog eens twee fasen met vergelijkbare aantallen aan bod. Groen en gerieflijk wonen krijgt de ruimte in Cuijkse Tuinen. n bouw fase 1 is gestart; n verkoop 2e fase start in 1e kwartaal 2014.

56


Cuijkse Tuinen doet naam eer aan

57


Maurik Oosterweyden

53 woningen, 2 bouwkavels

Opdrachtgever:

Ontwikkelingsmaatschappij Maurik CV, Geffen

Stedenbouwkundige:

Urban Jazz Stedenbouw & Landschap, Breda

Architect:

AGS Architecten, Amsterdam

Realisatie: Website:

58

Stichting Woningbeheer Betuwe (SWB), Lienden

Krijger & Wagter Architecten, Buren Van Wanrooij Bouwbedrijf Derden www.oosterweyden.nl


Oosterweyden, Mauriks mooiste buiten Nieuwbouwwijk Oosterweyden staat bekend als Mauriks mooiste buiten. Het wordt een ruim opgezette, waterrijke woonwijk van 350 woningen op een prachtige landelijke plek. Een aantal kavels liggen direct aan het water. De wijk krijgt een organische structuur: geen strakke, rechte indeling, maar natuurlijke, vloeiende lijnen, brede straatprofielen en speelse watergangen. Oosterweyden ligt aan de oostkant van Maurik, dicht bij de voorzieningen van het charmante dorp. Aan de andere kant van de nieuwe woonwijk liggen landerijen, dus kunnen de bewoners ook de landelijke sfeer proeven. De eerste 39 huur足 woningen zijn in aanbouw; eind 2013 is gestart met de bouw van

14 koopwoningen. Ook zijn twee bouwkavels beschikbaar in deze kindvriendelijke wijk met meerdere speelplaatsen en een Brede School. De bewoners van Oosterweyden kunnen bovendien genieten van een omgeving met veel water en waterrecreatie, onder meer bij het Eiland van Maurik. Daar is aan een dode arm van de Nederrijn een levendig water足recreatiegebied ontstaan. En wie meer rust zoekt, kan vrijuit fietsen door de fruittuin van Nederland. n bouw van koopwoningen (eerste fase) is eind 2013 gestart; n oplevering is voorzien najaar 2014.

59


Giessen

De Looveling

13 woningen, 2 bouwkavels

Opdrachtgever:

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Architect:

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.delooveling.nl

De Looveling, rijk aan historie De slangentoren van de vroegere brandweerkazerne torent hoog uit boven de in aanbouw zijnde woningen in de Looveling. De toren is een opvallend overblijfsel van een recent verleden, toen de brandweerkazerne en het dorpshuis van Giessen hier nog het beeld bepaalden. Veel langer geleden stond op deze plek een zogenoemd mottekasteel, een hoogmiddeleeuws burchttype, dat veelal in hout werd opgetrokken op een kunst­matig aangelegde aarden heuvel (de motte). Fundamenten van zo’n burcht zijn ontdekt tijdens het bouwrijp maken van het terrein voor De Looveling.

60


Bewoners van De Looveling beschikken straks over klassieke, eigentijdse woningen, waarvan de architectuur goed aansluit op het karakter van Giessen. De royale woningen liggen op ruime percelen. Ook de tussen­woningen hebben een individueel karakter dankzij toepassing van gevelsprongen en variatie in kleuren metselwerk en gevelindeling. Daarnaast is er ‘de heerlijkheid van de omliggende natuur’, waaraan plan De Looveling haar naam dankt. Modern wonen in een heerlijkheid op historierijke grond, wie wil dat nou niet? n alle woningen zijn verkocht; bouw is gestart in juni 2013; n oplevering voorzien in voorjaar 2014.

61


62

Overloon

De Vers

ca. 35 recreatiebungalows

Opdrachtgever:

DeVeRa BV, Overloon

Architect:

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.deversoverloon.nl


Supersnel bouwen in bungalowpark De Vers In zeer korte tijd acht nieuwe, fraaie recreatiebungalows in landhuisstijl realiseren. Dat was de opdracht in bungalowpark De Vers in Overloon. Na een korte, maar intensieve voorbereiding is de bouw in februari 2013 van start gegaan en reeds in juli zijn de sleutels aan de eigenaren en verhuurders overhandigd. De recreatiebungalows in landhuisstijl hebben aan de voorzijde een ruime, opvallende veranda. Ze zijn luxe ingericht en afgewerkt, bevatten allen een sauna, twee of meer badkamers en bieden plaats aan 6 tot 12 bewoners. Alleen met een ijzersterke planning is een razendsnelle bouwperiode haalbaar. Sinds de

verhuur van de bungalows is gestart, boeken de eigenaren zeer goede resultaten dankzij een vrijwel volledige bezetting. Geen wonder dat fase 2 (9 bungalows) inmiddels in verkoop is gebracht. De nieuwbouw levert een duidelijke bijdrage aan de upgrading van het bungalowpark in de prachtige, bosrijke omgeving van Overloon met het Oorlogsmuseum in de nabijheid. Hier krijgt recreatief wonen een nieuwe, luxe dimensie. n fase 1 (8 bungalows) is opgeleverd; n fase 2 (9 bungalows): verkoop is gestart.

63


64

Schijndel

De Kloostertuin

28 appartementen

Opdrachtgever:

Brabant Wonen, ‘s-Hertogenbosch

Architect:

Deux Architecten, Sint Oedenrode

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf


Liefdevol bouwen en wonen in de Kloostertuin In de tuin van het huidige klooster van de Zusters van Liefde in Schijndel bouwen wij een appartementencomplex met 28 driekamerappartementen. De architectuur sluit goed aan bij de stijl van het bestaande klooster. Het nieuwe gebouw bestaat uit twee vleugels, gekoppeld door een poortgebouw met een ontmoetingsruimte voor de zusters, die hier zullen gaan wonen. De woonkamers en terrassen liggen aan de voorzijde van de gebouwen; de slaapkamers en de entrees zijn aan de galerij gesitueerd, welke aan de achterzijde aan een binnentuin grenst.

‘De Kloostertuin’ wordt in eerste instantie het domein van de Zusters van Liefde. Zij hebben op veel verschillende plekken liefdevol werk verricht en trekken zich nu – inmiddels op leeftijd – terug in dit woongebouw, bij het voor hen zo vertrouwde kloostercomplex van de congregatie. Op langere termijn zal Brabant Wonen de appartementen ook verhuren aan andere senioren. Het is een kwalitatief hoogstaand wooncomplex, dat een hoge mate van vaken maatwerk vraagt. Nu liefdevol bouwen, straks liefdevol wonen. n oplevering is voorzien in 4e kwartaal 2014.

65


Waardenburg

Showroom

Ontwikkeling:

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Architect:

Inbo, Eindhoven

Realisatie:

Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website:

www.afslag16.nl

In hoog tempo naar fraaie showroom aan de snelweg

66


Pal naast de snelweg A2, nabij Waardenburg, nadert de fonkelnieuwe showroom van Van Wanrooij keuken- en badkamer足 specialisten in hoog tempo zijn voltooiing. In april 2013 begonnen de heiwerkzaamheden, in september werd het hoogste punt bereikt en begin 2014 wordt de casco-oplevering gerealiseerd. Het zwaartepunt van de werkzaamheden verplaatst zich dan naar binnen. Ook daar zal snelheid worden gemaakt om medio 2014 de opening te vieren.

volledige woning ervaren. De showroom wordt een nieuw inspiratiecentrum waarbij het niet alleen gaat om kijken, maar vooral om beleven en ontdekken van fraaie proefopstellingen met volop keuzemogelijkheden. De nieuwe showroom telt een vloeroppervlak van ca. 3.000 vierkante meter. De klant kan in Waardenburg bovendien rekenen op deskundige begeleiding van adviseurs en kopersbegeleiders, waarna een perfecte afwikkeling volgt.

De nieuwe showroom biedt een breed en compleet aanbod aan keukens, badkamers, apparatuur en tegels, zowel voor de consument als voor de professionele markt. Nieuw in het assortiment is het tonen van kopersopties van nieuwbouw足 woningen, zoals wandafwerking, schakelmateriaal, hang- en sluitwerk en andere bouwkundige onderdelen. Ook kan men het ruimtelijk effect van bijvoorbeeld een dakkapel of zelfs de

De automobilisten op de A2 verbazen zich nu al over de snelheid van de bouw van deze showroom, die de huidige locatie in Tiel gaat vervangen. Straks kunnen ze snel afslag 16 nemen voor een bezoek aan deze onmisbare halte op de reis van de klant. Volg de ontwikkelingen op www.afslag16.nl. n opening voorzien medio 2014.

67


De wereld van Wanrooij in ontwikkeling

68


n ARKEL, ‘OUD ARKEL’, 64 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Kleurrijk Wonen, Deil Stedenbouwkundige: Matthijs de Boer Stedenbouw, Rotterdam Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n AZEWIJN, ‘HARTJENSHOF’, 16 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Woningstichting Bergh, ‘s-Heerenberg Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen Geesink Weusten Architecten, Arnhem JongZeeuw architecten, Herwijnen n BENEDEN-LEEUWEN, ‘HET LEEUWSE VELD’, 40 WONINGEN, FASE 1 Opdrachtgever: Leeuwse Veld v.o.f. Stedenbouwkundige: Pouderoyen Compagnons, Nijmegen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n BENEDEN-LEEUWEN, ‘HET LEEUWSE VELD’, CA. 245 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Leeuwse Veld v.o.f. Stedenbouwkundige: Pouderoyen Compagnons, Nijmegen n BERGEIJK, ‘TERLO’, 46 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Croonen Adviseurs, Rosmalen Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n BOEKEL, ‘DONK2’, 9 WONINGEN, FASE 2A Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Croonen Adviseurs, Rosmalen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n BOEKEL, ‘DONK2’, 17 WONINGEN, FASE 2B Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Croonen Adviseurs, Rosmalen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n BOVEN-LEEUWEN, ‘LEEUWENBORGH’, 4 WONINGEN Opdrachtgever: V.O.F. Leeuwenborgh Stedenbouwkundige: Pouderoyen Compagnons, Nijmegen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n BRUMMEN, ‘KOPPELENBURG-ZUID’, 8 WONINGEN EN 4 BOUWKAVELS Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Roosdom Tijhuis Planontwikkeling, Rijssen Stedenbouwkundige: Oostzee stedenbouw, Arnhem Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n CUIJK, ‘HEESWIJKSE KAMPEN, CUIJKSE TUINEN’, 23 WONINGEN, FASE 2A Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n CUIJK, ‘HEESWIJKSE KAMPEN, WONEN IN HET GROEN’, CA. 210 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel n CULEMBORG, ‘PARIJSCH ZUID’, CA. 35 WONINGEN, FASE 1 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Van Woerkom De Brouwer Architecten, Amersfoort Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen Geesink Weusten Architecten, Arnhem n DEN DUNGEN, ‘JACOBSKAMP’, 172 WONINGEN, FASE 2, 3 en 4 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n DIDAM, ‘KERKWIJK’, 12 WONINGEN, FASE 2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n DIDAM, ‘KERKWIJK’, 28 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem n DOETINCHEM, ‘BUITENPLAATS WIJNBERGEN, DORPS EN LANDELIJK’, 9 WONINGEN, FASE 1C EN 1D Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n DOETINCHEM, ‘BUITENPLAATS WIJNBERGEN, DORPS EN LANDELIJK’, 29 WONINGEN, FASE 2A/B/D/E Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n DOETINCHEM, ‘BUITENPLAATS WIJNBERGEN’, CA. 550 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Roosdom Tijhuis Planontwikkeling, Rijssen Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht

69


n DRIEL, ‘DE BREEKENHOF, DE BLOEMENTUIN XL’, 9 WONINGEN, FASE 2D Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige Atelier Quadrat, Rotterdam Architect: Krijger en Wagter Architecten, Buren

n GELDERMALSEN, ‘DE PLANTAGE’, CA. 260 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht

n DRIEL, ‘DE BREEKENHOF, CASTELLUM’, 2 BOUWKAVELS EN 11 WONINGEN, FASE 2E EN 5D Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Atelier Quadrat, Rotterdam Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n GELDROP, ‘DE DOELEN DE WIELE’, 30 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Wooninc., Eindhoven Stedenbouwkundige: Inbo, Eindhoven Architect: Inbo, Eindhoven

n DRUTEN-OOST, ‘TICHELLANDE’, 19 WONINGEN, FASE 1B Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Druten-Oost C.V. Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht Quadrant Architecten, Zevenbergen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n GEMERT, ‘MOLENBROEKSE LOOP’, 42 WONINGEN Opdrachtgever: VOF Doonheide i.o. Stedenbouwkundige: Gemeente Gemert-Bakel Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n DRUTEN-OOST, ‘TICHELLANDE’, 14 WONINGEN, FASE 2 Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Druten-Oost C.V. Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht Quadrant Architecten, Zevenbergen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n DRUTEN-OOST, ‘TICHELLANDE’, CA. 340 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Druten-Oost C.V. Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht

70

n GORINCHEM, ‘BASTION II’, CA. 150 WONINGEN ONDERGRONDSE (OPENBARE) PARKEERGARAGE EN COMMERCIËLE RUIMTEN Opdrachtgever: Bastion Ontwikkelingscombinatie V.O.F. Gemeente Gorinchem Stedenbouwkundige: BDP.khandekar, Benthuizen n HELMOND, ‘HEIAKKER’, 19 WONINGEN, FASE 2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Woningbouwvereniging Compaen, Helmond Stedenbouwkundige: RDH Architecten Stedenbouwkundigen, Breda Architect: Inbo, Eindhoven LX Architecten, Helmond

n ECHTELD, ‘BROEDERSHOF’, CA. 44 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Urban Jazz Stedenbouw & Landschap, Breda Architect: Architectenburo Fren Overdijk, Ochten

n HELMOND, ‘HEIAKKER’, CA. 80 WONINGEN, FASE 3 EN 4 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: RDH Architecten Stedenbouwkundigen, Breda Architect: Inbo, Eindhoven LX Architecten, Helmond

n EINDHOVEN, ‘LANDHOF’, 98 WONINGEN Opdrachtgever: VOF Zeshoven Stedenbouwkundige: Inbo, Eindhoven Architect: Inbo, Eindhoven

n HENGELO, ‘DE KWEKERIJ’, 21 WONINGEN EN 2 BOUWKAVELS Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n EPSE, ‘WATERDIJK-WEST’, 82 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Roosdom Tijhuis Planontwikkeling, Rijssen Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

n ’S-HERTOGENBOSCH, ‘DE COMPAGNIE’, CA. 90 APPARTEMENTEN Opdrachtgever: Zayaz, ‘s-Hertogenbosch Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s-Hertogenbosch Architect: KAW architecten en adviseurs, Rotterdam

n ESCHAREN, ‘HOF VAN ESTEREN’, CA. 70 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Pouderoyen Compagnons, Nijmegen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n ’S-HERTOGENBOSCH, ‘BOSCHVELD’, 37 WONINGEN, FASE 3 Opdrachtgever: Brabant Wonen, ‘s-Hertogenbosch Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s-Hertogenbosch Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum


n KESTEREN, ‘CASTERHOVEN’, 6 BOUWKAVELS, FASE 1 Opdrachtgever: V.O.F. Kesteren-Zuid Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n KESTEREN, ‘CASTERHOVEN’, 24 + 6 + 8 WONINGEN , FASE 2, 3 EN 4 Opdrachtgever: V.O.F. Kesteren-Zuid Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n KESTEREN, ‘CASTERHOVEN’, CA. 550 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Kesteren-Zuid C.V. Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem n LIEROP, ‘GILDEPLEIN’, 11 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Gemeente Someren Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n LOOSBROEK, ‘MOLENHOEVEN’, 11 WONINGEN EN 1 BOUWKAVEL, FASE 2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Grontmij, Arnhem Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n MAURIK, ‘OOSTERWEYDEN’, CA. 280 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Maurik C.V. Stedenbouwkundige: Urban Jazz Stedenbouw & Landschap, Breda n MEGEN, ‘MEGEN-ZUID, HET COLPAERT’, 10 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Gemeente Oss Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n NIEUWENDIJK, ‘WESTERHEI’, 10 WONINGEN EN 2 BOUWKAVELS, FASE 1A EN 1B Opdrachtgever: C.V. Westerhei Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n NIEUWENDIJK, ‘WESTERHEI’, CA. 100 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: C.V. Westerhei Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel n NUENEN, ‘PARK LUISTRUIK’, 45 WONINGEN, FASE 2 Opdrachtgever: V.O.F. Park Luistruik Dela Vastgoed Woningen, Eindhoven Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht Architect: Inbo, Woudenberg

n NUENEN, ‘PARK LUISTRUIK’, CA. 95 WONINGEN EN APPARTEMENTEN, FASE 3 Opdrachtgever: V.O.F. Park Luistruik Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht Architect: Inbo, Woudenberg n OCHTEN, ‘TRIANGEL’, 17 WONINGEN EN 16 APPARTEMENTEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Sonsbeek Adviseurs, Arnhem Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n OCHTEN, ‘TRIANGEL’, 8 WONINGEN, FASE 4 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Sonsbeek Adviseurs, Arnhem Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n OOSTERHOUT (N-Br.), ‘DE CONTREIE’, 28 WONINGEN, FASE 1B, 1C EN 1D Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Gemeente Oosterhout Architect: Hans Been Architecten, Amerongen n OOSTERHOUT (N-Br.), ‘DE CONTREIE’, 42 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Gemeente Oosterhout Architect: Hans Been Architecten, Amerongen n OOSTERHOUT (Gld.), ‘DE KRUIDHOF’, 16 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n OSS, ‘HORZAK-NOORD’, 19 WONINGEN, FASE 2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: BDP.khandekar, Benthuizen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n OSS, ‘METTEGEUPEL-OOST’, CA. 50 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum n OSS, ‘SIBELIUSPARK’, CA. 60 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Hendriks Projectontwikkeling, Oss Stedenbouwkundige: Gemeente Oss

71


n RIEL, ‘HEISTEEG’, 20 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Grontmij, Eindhoven

n TIEL, ‘RIO-TERREIN’, CA. 107 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Pouderoyen Compagnons, Nijmegen

n ROSMALEN, ‘DE GROOTE WIELEN, DEELBUURT DE HOVEN, DE VRIJE ZIJDE’, 10 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s-Hertogenbosch Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum

n TILBURG, ‘KOOLHOVEN BUITEN’, CA. 90 WONINGEN, BUITENHOF Opdrachtgever: V.O.F. Koolhoven Stedenbouwkundige: wUrck, Rotterdam Architect: Inbo, Eindhoven

n ROSMALEN, ‘DE GROOTE WIELEN, DEELBUURT DE LANEN’, CA. 110 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Grounds, Ede n SCHAIJK, ‘DE AKKERWINDE’, 17 WONINGEN, FASE 1B Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n SCHAIJK, ‘DE AKKERWINDE’, CA. 50 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n SOMEREN, ‘WATERDAEL3.NL’, 12 WONINGEN, FASE 2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Croonen Adviseurs, Rosmalen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n SON EN BREUGEL, ‘SONNIUSPARK, SONSE HOUT’, CA. 28 WONINGEN, FASE 1B Opdrachtgever: V.O.F. Sonse Hout Stedenbouwkundige: BGSV, Rotterdam Architect: Inbo, Eindhoven n SON EN BREUGEL, ‘SONNIUSPARK, SONSE HOUT’, CA. 130 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: V.O.F. Sonse Hout Stedenbouwkundige: BGSV, Rotterdam Architect: Inbo, Eindhoven Maat Architecten, Rotterdam n TIEL, ‘PASSEWAAIJ, BUURT 7’ 35 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n TIEL, ‘RIO-TERREIN’, 9 WONINGEN, FASE 2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Pouderoyen Compagnons, Nijmegen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

72

n TILBURG, ‘KOOLHOVEN BUITEN’, ca. 120 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: V.O.F. Koolhoven Stedenbouwkundige: wUrck, Rotterdam n UDEN, ‘VELMOLENZICHT, 48 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: buRO, Amersfoort n VEENENDAAL, ‘DE ERVEN’, 38 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: SVP architectuur en stedenbouw, Amersfoort Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n VEENENDAAL, ‘DE HOVEN’, 18 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Ingenious Vastgoed, Veenendaal Stedenbouwkundige: SVP architectuur en stedenbouw, Amersfoort n VEGHEL, ‘DE CAMPANULA’, 13 WONINGEN EN 58 APPARTEMENTEN Opdrachtgever: Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij Van Wanrooij Van Schijndel Architect: Van Aken Architectuur, Eindhoven n VEGHEL, ‘DORSVELD’, 40 WONINGEN, 2 BOUWKAVELS, 8 WOON/WERKKAVELS, 6 KANTOORKAVELS, FASE 1 Opdrachtgever: V.O.F. Dorsveld AREA Wonen, Uden Stedenbouwkundige: Quadrant Architecten, Zevenbergen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n VEGHEL, ‘DORSVELD’, CA. 75 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: V.O.F. Dorsveld Stedenbouwkundige: Quadrant Architecten, Zevenbergen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n VEGHEL, ‘VEGHELS BUITEN’, CA. 400 WONINGEN Opdrachtgever: V.O.F. Veghels Buiten Stedenbouwkundige: Bureau B + B, Amsterdam


n VEGHEL, ‘T VEN’, CA. 45 WONINGEN EN CA. 50 APPARTEMENTEN, FASE 5C EN 5D Opdrachtgever: Bouw- en ontwikkelingsmaatschappij ‘t Ven V.O.F. Architect: CFC Architecten, Vianen Leeflang Architectuur, Vorden Van Hooft architecten, Eerde Geesink Weusten Architecten, Arnhem n VLIJMEN, ‘DE GRASSEN’, CA. 425 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht n WAMEL, ‘KLOOSTERHOF’, 7 BOUWKAVELS, FASE 2D Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem n WAALWIJK, ‘LANDGOED DRIESSEN’, 25 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: KuiperCompagnons, Rotterdam Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum n WASPIK, ‘DE RUGT’, 8 WONINGEN, FASE 1B Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Dhondt Stedenbouw en Architectuur, Breda Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n WOLFHEZE, ‘LOCATIE WILLEMSEN’, 50 WONINGEN Opdrachtgever: Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij Van Wanrooij Van Schijndel Stedenbouwkundige: KuijperCompagnons, Rotterdam n ZALTBOMMEL, ‘BEERSTEEG’, 24 WONINGEN EN 7 BOUWKAVELS Opdrachtgever: V.O.F. Beersteeg Stedenbouwkundige: Van Woerkom De Brouwer Architecten, Amersfoort n ZEVENAAR, ‘GROOT HOLTHUIZEN, DE BEM’, 18 WONINGEN FASE 1 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedebouwkundige: Palmbout-Urban Landscapes, Rotterdam Architect: Architectenbureau Visser en Bouwman, ‘s-Hertogenbosch n ZEVENAAR, ‘GROOT HOLTHUIZEN, DE BEM’, 52 WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedebouwkundige: Palmbout-Urban Landscapes, Rotterdam Architect: Architectenbureau Visser en Bouwman, ‘s-Hertogenbosch n ZOELEN, ‘SCHARENBURG’, CA. 285 WONINGEN EN 7 BOUWKAVELS, FASE 2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Grontmij, Arnhem Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n WIJCHEN, ‘HUURLINGSEDAM’, 6 WONINGEN, FASE 1F Opdrachtgever: V.O.F. Huurlingsedam Talis, Nijmegen Stedenbouwkundige: KuiperCompagnons, Rotterdam Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n WILLEMSTAD, ‘KLOOSTERBLOKJE IV’, CA. 670 WONINGEN EN 8 RUIMTE VOOR RUIMTE KAVELS Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Brabantse Waard, Zevenbergen Stedenbouwkundige: Compositie 5 stedenbouw, Breda Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n WOLFHEZE, ‘WOLFSHEIDE’, 41 WONINGEN EN 7 BOUWKAVELS Opdrachtgever: Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij Van Wanrooij Van Schijndel Stedenbouwkundige: Architektenburo Van Ede, Arnhem Architect: Architektenburo Van Ede, Arnhem

73


De wereld van Wanrooij in uitvoering / opgeleverd

74


n BENEDEN-LEEUWEN, ‘HET LEEUWSE VELD’, 15 HUURWONINGEN Opdrachtgever: Woonstichting De Kernen, Hedel Stedenbouwkundige: Pouderoyen Compagnons, Nijmegen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n BOEKEL, ‘DONK2’, 10 WONINGEN, FASE 2A Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Croonen Adviseurs, Rosmalen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n BEST, ‘SCHUTBOOM-ZUID’, 14 WONINGEN Opdrachtgever: Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij Van Wanrooij Van Schijndel Architect: Van den Pauwert Architecten, Eindhoven n CULEMBORG, ‘PARIJSCH ZUID’, 11 WONINGEN, FASE 1 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Van Woerkom De Brouwer Architecten, Amersfoort Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n CROMVOIRT, ‘VOIRTSE VELD’, 12 WONINGEN Opdrachtgever: Woonwijze, Vught Architect: Omni Architecten, Schijndel n DEN DUNGEN, ‘JACOBSKAMP’, 49 WONINGEN, FASE 1 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Brabant Wonen, ’s-Hertogenbosch Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n DOETINCHEM, ‘BUITENPLAATS WIJNBERGEN, DORPS EN LANDELIJK’, 17 WONINGEN, FASE 1D EN 2C Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n DOETINCHEM, ‘BUITENPLAATS WIJNBERGEN, DORPS EN LANDELIJK’, 38 WONINGEN, FASE 1A EN 1B Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Sité Woondiensten, Doetinchem Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n DRIEL, ‘DE BREEKENHOF, DE APPELGAARD’, 17 WONINGEN, FASE 4B Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Atelier Quadrat, Rotterdam Architect: Palazzo Architectuur en Stedenbouw, Duiven

n DRIEL, ‘DE BREEKENHOF, CASTELLUM’, 23 WONINGEN, FASE 5A Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Belegger: Syntrus Achmea Real Estate and Finance, Amsterdam Stedenbouwkundige: Atelier Quadrat, Rotterdam Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n DRIEL, ‘DE BREEKENHOF, CASTELLUM’, 4 WONINGEN, FASE 5B-1 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Atelier Quadrat, Rotterdam Architect: Krijger en Wagter Architecten, Buren n DRIEL, ‘DE BREEKENHOF, CASTELLUM’, 13 WONINGEN, FASE 5C EN 5B-2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Atelier Quadrat, Rotterdam Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n DRUTEN-OOST, ‘TICHELLANDE’, 19 WONINGEN, FASE 1A Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht Quadrant Architecten, Zevenbergen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n GEFFEN, ‘VERLENGDE DE RUN’, 32 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: SAB, Eindhoven Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n GELDERMALSEN, ‘DE PLANTAGE, KROON 1’, 9 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht Architect: Hans Been Architecten, Amerongen n GELDERMALSEN, ‘DE PLANTAGE, KROON II’, 6 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving, Barendrecht Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n GELDROP, ’T LINNEN’, 10 WONINGEN Opdrachtgever: Wooninc., Eindhoven Stedenbouwkundige: Gemeente Geldrop-Mierlo Architect: Hendriks Schulten Architecten, Amsterdam JV2 Bouwadvies, Nuenen n GIESSEN, ‘DE LOOVELING’, 13 WONINGEN EN 2 BOUWKAVELS Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

75


n GOIRLE, ‘KONINGSSCHILD, VAN HOGENDORPPLEIN’, 71 APPARTEMENTEN EN 2200 M2 COMMERCIËLE RUIMTEN Opdrachtgever: Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij Van Wanrooij Van Schijndel Woonstichting Leystromen, Rijen Architect: DSA stedenbouw architectuur, ‘s-Hertogenbosch n GORINCHEM, ‘LINGEWLJK-NOORD, HET GROENE VELD’, 18 WONINGEN, FASE 2D Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: OD205, Delft Architect: CFC Architecten, Vianen n HELMOND, ‘HEIAKKER’, 39 WONINGEN, FASE 1 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Woningbouwvereniging Compaen, Helmond Stedenbouwkundige: RDH Architecten Stedenbouwkundigen, Breda Architect: Inbo, Eindhoven LX Architecten, Helmond n ‘S-HERTOGENBOSCH, ‘DE COMPAGNIE’, 58 WONINGEN Opdrachtgever: Zayaz, ‘s-Hertogenbosch Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s-Hertogenbosch Architect: KAW architecten en adviseurs, Rotterdam n ‘S-HERTOGENBOSCH, ‘BOSCHVELD’, 37 WONINGEN, FASE 2 Opdrachtgever: Brabant Wonen, ‘s-Hertogenbosch Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s-Hertogenbosch Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum n ‘S-HERTOGENBOSCH, ‘DE AMAZONES’, 126 APPARTEMENTEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Belegger: Vesteda Project Development, Amsterdam Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s-Hertogenbosch Architect: DOK Architecten, Amsterdam

76

n LIEROP, ‘GILDEPLEIN’, 9 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Croonen Adviseurs, Rosmalen Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n LOOSBROEK, ‘MOLENHOEVEN’, 6 WONINGEN, FASE 2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Grontmij, Arnhem Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n MAURIK, ‘OOSTERWEYDEN’, 44 WONINGEN, FASE 1 Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Maurik C.V. Stichting Woningbeheer Betuwe, Lienden Stedenbouwkundige: Urban Jazz Stedenbouw & Landschap, Breda Architect: Krijger & Wagter, Buren AGS architekten, Amsterdam n NIEUWENDIJK, ‘WESTERHEI’, 31 WONINGEN, FASE 1A Opdrachtgever: C.V. Westerhei Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel Architect: Palazzo Architectuur en Stedenbouw, Duiven Geesink Weusten Architecten, Arnhem n NIEUWENDIJK, ‘WESTERHEI’, 2 WONINGEN, FASE 1B Opdrachtgever: C.V. Westerhei Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem n NULAND, ‘KERKZICHT’ Opdrachtgever: Architect:

F.H. Swanenberg Verhuur Onroerend Goed, Nuland Steenbergen van Cauter Architectuur, Berlicum

n OCHTEN, ‘TRIANGEL’, 14 WONINGEN, FASE 2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Sonsbeek Adviseurs, Arnhem Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n INGEN, ‘HET WOUD’, 25 APPARTEMENTEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stichting Woningbeheer Betuwe, Lienden Stedenbouwkundige: Grontmij, Arnhem Architect: Quant Architectuur, Venlo

n OCHTEN, ‘TRIANGEL’, 7 WONINGEN, FASE 3 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Sonsbeek Adviseurs, Arnhem Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n KESTEREN, ‘CASTERHOVEN’, 26 WONINGEN, FASE 1 Opdrachtgever: V.O.F. Kesteren-Zuid Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n OOSTERHOUT (N-Br.),’DE CONTREIE’, 49 WONINGEN, FASE 1A EN 1B Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Gemeente Oosterhout Architect: Hans Been Architecten, Amerongen


n OSS, ‘HORZAK-NOORD’, 2 WONINGEN, FASE 1C Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: BDP.khandekar, Benthuizen Architect: Molenaar & van Winden architecten, Delft

n WAMEL, ‘KLOOSTERHOF’, 8 WONINGEN FASE 2C Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n OSS, ‘HORZAK, HOEVE V’, 27 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: BDP.khandekar, Benthuizen Architect: Architectenbureau Hendriks, Heesch

n WASPIK, ‘DE RUGT’, 14 WONINGEN, FASE 1A Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Dhondt Stedenbouw en Architectuur, Breda Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n WILLEMSTAD, ‘KLOOSTERBLOKJE IV’, 33 WONINGEN, FASE 1 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Brabantse Waard, Zevenbergen Stedenbouwkundige: Compositie 5 stedenbouw, Breda Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n OVERLOON, ‘DE VERS’, 8 WONINGEN Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij DeVeRa B.V., Overloon Stedenbouwkundige: Quadrant Architecten, Zevenbergen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n ROSMALEN, ‘DE GROOTE WIELEN, DEELBUURT DE HOVEN, DE VRIJE ZIJDE’, 22 WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s-Hertogenbosch Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum n SCHIJNDEL, ‘KLOOSTERTUIN’, 26 APPARTEMENTEN Opdrachtgever: Brabant Wonen, ‘s-Hertogenbosch Architect: Deux Architecten, St. Oedenrode n SOMEREN, ‘WATERDAEL3.NL’, 15 WONINGEN, FASE 2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: Croonen Adviseurs, Rosmalen Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n UDEN, ‘VELMOLENZICHT, 8 WONINGEN, FASE 1A Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: buRO, Amersfoort Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen n UDEN, ‘VELMOLENZICHT, 8 WONINGEN, FASE 1B Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Stedenbouwkundige: buRO, Amersfoort Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n WIJCHEN, ‘HUURLINGSEDAM’, 44 WONINGEN, FASE 1D Opdrachtgever: V.O.F. Huurlingsedam Talis, Nijmegen Stedenbouwkundige: Kuijper Compagnons, Rotterdam Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen Van de Ven Franken Onstenk, Eindhoven Kuijpers Architecten, Gorinchem JongZeeuw architecten, Herwijnen Architectenbureau Visser en Bouwman, ’s-Hertogenbosch n WIJCHEN, ‘HUURLINGSEDAM’, 23 WONINGEN, FASE 1E Opdrachtgever: V.O.F. Huurlingsedam Talis, Nijmegen Stedenbouwkundige: KuiperCompagnons, Rotterdam Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen Van de Ven Franken Onstenk, Eindhoven Kuijpers Architecten, Gorinchem JongZeeuw architecten, Herwijnen Architectenbureau Visser en Bouwman, ’s-Hertogenbosch

n VEGHEL, ‘T VEN’, 37 WONINGEN, FASE 5B Opdrachtgever: Bouw- en ontwikkelingsmaatschappij ‘t Ven V.O.F. Stedenbouwkundige: Gemeente Veghel Architect: Leeflang Architectuur, Vorden n WAARDENBURG ‘SHOWROOM’ Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling Architect: Inbo, Eindhoven

77


Samenwerkingen

V.O.F.

LEEUWENBORGH


Colofon De ‘Werken van Wanrooij 2013’ is een uitgave van: Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Postbus 4 5386 ZG Geffen Tel. 073 53 40 400 www.vanwanrooij.nl

Tekst:

Peter Blees Tekst & Communicatie

Vormgeving en lay-out:

Marc Roelands Grafische Vormgeving

Foto’s:

Edwin van Zandvoort Photo Prestige

Druk:

Drukkerij Wihabo

Organisatie/eindredactie:

Hendrik Hulscher, Marlies Schillings en Inge van der Leest

© Van Wanrooij /2013. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in geautomatiseerde gegevensbestanden of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, schriftelijk, mechanisch of op een andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Dit boek is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling, auteur en samenstellers zijn niet aansprakelijk voor eventuele onvolkomenheden in tekst en beeld.

Werken van Wanrooij 2013  
Werken van Wanrooij 2013  

De projecten van Van Wanrooij Bouw & Projectontwikkeling staan centraal in het jaarboekje 2013. Ook dit jaar verzorgde ik hiervoor de korte...

Advertisement