Page 1

DÖRRAR TF I OSBY

www.tfosby.se


INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ytterdörrar...................................................................... 3–15 Family Doors............................................................... 16–17 Pardörrar....................................................................... 18–19 Stug- och stalldörrar..........................................................20 Specialdörrar............................................................... 21–23 Sidoljus..................................................................................24 Innerdörrar................................................................... 25–31 Brand, ljudklassade och säkerhetsdörrar...................32 Trycke.....................................................................................33 Fönster.......................................................................... 34–38 Garageportar............................................................... 39–41 Köpinformation...................................................................43 Teknisk information...........................................................43

TF I OSBY är ett gediget familjeföretag som har sina rötter i Osby så långt tillbaka som 1945. Det var då grundaren Sven Ekstrand startade sin snickeriverkstad. Idag drivs företaget av andra och tredje generationen och tillverkningen är fortfarande i allra högsta grad ett hantverk och våra produkter motsvarar med råge de krav som ställs på kvalitet och funktion.   En dörr ska vara en investering på lång sikt och ställer därför stora krav på dörrens kvalitet och funktion. Den ska stå emot decennier av regn, kyla, fukt och värme.   Fönster har vi marknadsfört och sålt under många år och vet att det krävs både kunskap och erfarenhet när det gäller att välja rätt fönster åt våra kunder.   Sedan några år tillbaka är vi generalagent i Norden för Clopay som är världens största tillverkare av takskjutportar. Utöver ett brett standardsortiment kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar upp till bredd 6100 mm och höjd 3660 mm.   Är det något du saknar i vår katalog - tveka då inte att kontakta oss. Vi lovar att göra vårt yttersta för att hjälpa dig! Vi på TF I OSBY Billy Ekstrand

Vi förbehåller oss rätten för tryckfel, konstruktionsändringar och prisändringar. Tänk på att färgerna i katalogen kan avvika då de inte kan återges fullt ut. Beställ färgnummer ur NCS- eller RAL-skalan för säkerhets skull. 2


YTTERDÖRRAR Våra ytterdörrar är indelade i fyra olika kategorier: EXKLUSIV, TRADITION, HARMONI och FUNKTION. EXKLUSIV tillverkas enligt gammal tradition i vårt snickeri. Mycket tid och känsla ligger bakom det genuina och skickliga hantverk som gör varje dörr unik. TRADITION är spårade dörrar med vackra detaljer och eleganta linjer. HARMONI är alla med pärlspont, vilket ger en autentisk och harmonisk sinnesstämning. FUNKTION är vår trendserie, med vackra och minimaliska tankebanor. Passar såväl till funkishus som det nybyggda toppmoderna huset.

EXKLUSIV

TRADITION

HARMONI

FUNKTION 3


YTTERDÖRRAR EXKLUSIV

T I L LV E R K A S E N L I G T G A M M A L T R A D I T I O N I V Å R T S N I C K E R I

Färgglädje! YD 121 4

YD 130

YD 140


YTTERDÖRRAR • EXKLUSIV

Kan fås med äkta speglar på insidan

YD 150

YD 161

YD 160 ek

YD 162

YD 162 Teak

YD 168

YD 170

YD 171

YD 174 5


Y T T E R DÖR R AR • EXKLU SIV

6

YD 182

YD 190

YD 191

YD 191 X

YD 192

YD 192 teak

YD 607

YD 671

YD 669


YTTERDÖRRAR HARMONI PÄ R L S P O N T G E R E N A U T E N T I S K O C H H A R M O N I S K S I N N E S S TÄ M N I N G

7


Y T T ER DÖR R AR • HAR MON I

YD 300

YD 307/20

YD 311 Gammeldags pärlspont

Beslag i järn som extra tillbehör

Beslag i järn som extra tillbehör

YD 320

YD 341

YD 350

C/C På vissa modeller kan ni välja c/c-måttet på pärlspont.

YD 360 8

YD 371 X


YTTERDÖRRAR FUNKTION T R E N D S E R I E DÄ R B A R A FA N TA S I N S ÄT T E R G R Ä N S E R

YD 401

YD 451 Family 9


Y T T E R DÖR R AR • F U N KTION

YD 402

YD 403

YD 406

YD 407

YD 408

YD 437

YD 700

Ny konstruktion och utförande på teak- och ekdörrar. Ekdörrar med massivt skikt på 8 mm, karm, dekor, glaslist och ramträ är i massiv ek, dvs massiva isolerade ekdörrar. Våra teakdörrar med 1,5 mm teakfanér på in- och utsida. Våra dekorlister är i massiv teak. Karm, ramträ, glaslist och glaskassetter är i ädelträ.

YD 427 10


YTTERDÖRRAR TRADITION VA C K R A D E TA L J E R O C H E L E G A N TA L I N J E R

11


Y T T E R DÖR R AR • TR ADITION

Våra ytterdörrar är uppbyggda kring en kärna av 50 mm isolering, båda sidor belagda med aluminiumplåt och därefter ett spärrfanér/HDF-platta alternativt plywood. Dessa kan sedan beläggas med teak eller ek.   Alla ytterdörrar är som standard utrustade med hakregellås och med 3 st blanka gångjärn med bakkantssäkring. Karmar 55x105 mm i furu.   Isolerglas med lågenergi. Utvändiga glaslister är limmade för större säkerhet. Tätningslist är fabriksmonterad i dörrbladet.

YD 200

12

YD 201

YD 220

YD 220 teak

YD 210 - dekorerad insida

YD 211 - dekorerad insida

YD 221


YTTERDÖRRAR • TRADITION

YD 233

YD 242

YD 250

YD 250 teak

YD 252

YD 252 teak

YD 261

YD 261 X

YD 262 13


Y T T E R DÖR R AR • TR ADITION

Välj bland många färger

Valmöjligheterna är oändliga när det gäller färgen på dörren. Du kan välja ur ett flertal olika färgskalor som NCS- eller RAL-skalan. Det går även att få dörren lackerad i olika färger på in- och utsida. Kontakta oss för mer information.

Lås och säkerhet Som standard till våra ytterdörrar levererar vi två olika lås. Hakregellås på beställningsdörrar. Nyhet! Numera med ej förborrning för vred invändigt. Lås 4765 använder vi på våra lagerdörrar. På alla dörrar har vi blanka gångjärn med bakkantsäkring och justerbara i sidled och höjdled. Som tillval kan ni få trepunktslåsning, cylindrar, handtag och borrat invändigt för vred. Trepunktslåsning rekommenderas till alla dörrar över M21. YD 511

YD 262 teak 14

YD 270 - dekorerad insida

YD 271 - dekorerad insida


YTTERDÖRRAR • TRADITION

YD 272 - dekorerad insida

YD 561

YD 404-2

YD 410

YD 411

Altanytterdörr YD 504-12

YD 510

YD 525

YD 565 15


FAMILY DOORS Y T TER DÖR R AR, GAR AGEPORTAR O C H I N N E R D Ö R R A R I S A M M A U T F Ö R A N D E

32 16


FAMILY DOORS Nu introducerar vi vår nya serie Family Doors. Konceptet är ett samlingsbegrepp för olika exklusiva varianter på ytterdörrar, innerdörrar och garageportar, vilka man kan mixa och matcha med olika slags glasurtag. Form och material är valfritt och tanken är att kombinera alla sina snickerier som ytterdörrar och garageportar och till och med sina innerdörrar i samma utförande. Massiva ek-ytterdörrar med liggande ek med spårning är valfritt, såväl som påläggningar och glasurtag. Glaslister i teak eller ek levereras även om det önskas. Den största gemensamma nämnaren för vår serie Family Doors är just att kunna välja vilken form på glasurtaget man vill. Vår nya aluminiumglaslist som finns i rund eller kvadratisk med två olika storlekar har visat sig väldigt populär och ger ett nytänkande och modernt intryck på såväl ek, teak, målad dörr eller garageport.

TAKSKJUTPORTAR YTTERDÖRRAR

INNERDÖRRAR

Exempel på glasurtag

17


PARDÖRRAR

De flesta av våra enkeldörrar går att få som pardörrar – hör med oss! 18


PA R D Ö R R A R

YD 151 P

YD 160 P Osymetrisk

YD 161 P Osymetrisk

YD 669 P

YD 180 P

YD 262 P

Mycket tid och känsla ligger bakom det genuina och skickliga hantverk som gör varje dörr unik. Dörrarna passar i de flesta miljöer och flertalet av dem går att få som pardörrar. Våra dörrar håller hög kvalitet och är särskilt anpassade att klara vårt nordiska klimat. Vi använder tätningslister med högvärdig silikongummi och Uvärdet på ytterdörrarna är bland de lägsta på marknaden. Påläggningar av speglar och lister är detaljer som verkligen kommer till sin rätt på denna typ av dörr (se dörr YD 161 P). Det finns också ett stort urval av spårade ytterdörrar (se YD 262 P).

SPEGLAR OCH LISTER

YD 330P 19


STUG- OCH STALLDÖRRAR Dörrar avsedda för förråd, stall, garage m m. Tillverkas i standardstorlekar men går även att måttbeställa. Materialet är obehandlad plywood. Kraftigare till stalldörrar och något enklare utförande till förrådsdörrar, helt enligt era egna önskemål. Isolerade. Kan även fås med plåt inuti (18 gr).

Finns som stalldörrar och portar

20

Stalldörr valvad

Hästdörr

Stalldörr

FYD 33

FYD 110

FYD 111


SPECIALDÖRRAR SPECIALDÖRRAR D Ö R R A R F Ö R V A R J E E N S K I LT Ä N D A M Å L D Ö R R A R F Ö R V A R J E E N S K I LT Ä N D A M Å L

21


S P ECIALDÖR R AR

Få saker förändrar ett hus så mycket som en ny dörr. Bara fantasin sätter gränser för vad som är möjligt. Utöver vårt breda standardsortiment specialtillverkar vi dörrar i en mängd olika utförande. Kontakta oss så ska vi göra vårt yttersta att hjälpa dig med allt som behövs för att förverkliga dina idéer. Valfriheten är stor och vi är övertygade om att du kommer att få en dörr precis så som du vill ha den.

22


S P EC I A LD Ö R R A R

23


S I D OL J U S • DEKORGL AS

F

Sidoljus är ett utmärkt sätt att få in mer ljus i huset. Du kan sätta in sidoljus på den ena sidan av dörren, eller på båda. Vi hjälper gärna till så att du får sidoljus som stämmer väl överens med dörrens färg och träslag.   Välj gärna till snygga dekorglas som ger ett blästrat utseende. Vi har ett brett urval och står gärna till tjänst om du vill veta mer.

Fönster SL 011 x

SL 011 dekor

24

SL 011

SL 022


INNERDÖRRAR VÅRA INNERDÖRRAR HAR DET DÄR LILLA EXTRA

25


INNERDÖRRAR EXKLUSIV är en äkta massiv spegeldörr som finns i flera olika utföranden. Passar såväl den eleganta lägenheten som den unika villan. FORM är unik då den passar både samtida och klassisk arkitektur. FORM är en gedigen massiv spegeldörr som kan fås vitlackad eller ekfanerad. SOFT FORM innerdörrar är halvmassiva för att få den rätta känslan. De har en enkel och tidlös design. Dörrarna levereras i vitlack eller i special kulör och dörrar med glas kan fås med glaslist i massiv ek. SLÄT EK är en klassisk serie, som aldrig går ur tiden. Dörrarna levereras seminmassiva.

EXKLUSIV

SOFTFORM 26

FORM

SLÄT EK


INNERDÖRRAR • EXKLUSIV

EX/1F

EX/2F

EX/2FB

EX/3F

EX/3H

EX/4H

EX/4G

EX/5F

EX/1F-LA

EX/1F-SP10

EX/2F-LA

EX/2F-SP6 27


I N N E R DÖR R AR • EXKLU SIV

EX/2F-SP9

EX/2FB-SP6

EX/3H-LA

EX/4G-2XLA

EX/3F ek

EX/2F-SP6

EX/4H-SP8

Hantverk utan gränser S I N C E 19 4 5

Ett gediget och skickligt hantverk gör varje dörr unik. Våra exklusiva innerdörrar är tillverkade med mångårig hantverkskunskap.

28


INNERDÖRRAR • FORM

FO/1F

FO/1F-G30

FO/1F-LA

FO/3F

FO/1F FO/3F-LA

FO/3F-3XLA

FO/1F Ek

FO/1F-G30 Ek

Harmoni är när ytterdörrar och innerdörrar går i samma stil

FO/1F-LA Ek 29


I N N E R DÖR R AR • SOF T FOR M

DS/G32

DS/G30

DS/G31-4

DS/G33

Tillval: Glaslist ek

DS/G30

DS/G31-4

DS/G33

DS/Slät

Tillval: Glaslist ek

Tillval: Glaslist ek

Karmar innerdörrar Furukarm, obehandlad, vitm, ek- alt björkfanér, oljad/lackad, storlek 42x92 mm alt 42x118 mm. Foderbildande E-karm, vit, slät alt profilerad samt ek, björk, slät alt ”2000”-foder, olja eller klarlack. Justerbara för väggens tjocklek inom stora toleranser. Foder spikas ej utan trycks in i karmens spår. Dimensioner: från väggtjocklek 75-92 till 378-400 mm.   Foderbildande E-karmar levereras med färdiggerade foder, inklusive en beslagsats som drar ihop foderhörnen. Foderbildande karmar behöver inte spacklas och målas efter montaget. De är justerbara till väggens tjocklek inom stora toleranser. Foder spikas ej utan trycks in i karmens spår.

30


I N N E R D Ö R R A R • S L ÄT E K

Ek

Ek

Slät ek G32

Liggande fanérriktning

Slät ek G33

Vi tillverkar nu även invändiga glaspartier, som passar till innerdörrar. Karmdjup på våra invändiga glasparter är 42-92 eller 118mm, eller valfritt. Utseende hur ni vill, för vi är Sveriges mest flexibla snickerfabrik.

Slät ek G30

Furukarm obehandlad 42 x 92 mm/42 x 118 mm

2000-foder

Slät ek G31-4

Furukarm vit 42 x 92 mm/42 x 118 mm

Profilerat foder

E-karm foderbildande Vit, släta foder

E-karm foderbildande Ek, olja, släta foder 31


BRAND, LJUDKLASSADE OCH SÄKERHETSDÖRRAR MASSIVDÖRR I miljöer med lite hårdare krav på hållfasthet som i exempelvis offentliga lokaler och industrier. Slät dörr med målad eller fanerad yta. Även belagd med högtryckslaminat. MASSIVDÖRR MED BRANDKRAV Ei30 Ska sitta i brandceller och alltid i brandskyddad väggkonstruktion. Till pannrum, datarum och liknande. Trädörr med klass Ei30, slät dörr med målad eller fanerad yta. Även belagd med högtryckslaminat. MASSIVDÖRR MED BRANDKRAV Ei60 Ska sitta i brandceller och alltid i branskyddad väggkonstruktion, Till pannrum, datarum och liknande. Trädörr med klass Ei60, slät dörr med målad eller fanerad yta. Även belagd med högtrycklaminat. MASSIVDÖRR MED LJUDKRAV 30dB Reducerar störande ljud med 30dB för exempelvis konferensrum, arbetsrum eller hobbyrum. Kan även ha brandkravet Ei30. Slät dörr med målad eller fanerad yta. Även belagd med högtryckslaminat. MASSIVDÖRR MED LJUDKRAV 35dB Reducerar ljudet med 35dB och ökar användningen till även tamburdörrar kombinerat med Ei30 brandkrav. Slät dörr med målad eller fanerad yta. Även belagd med högtryckslaminat. MASSIVDÖRR MED LJUDKRAV 40dB För lokaler med höga krav på tystnad, exempelvis styrelserum eller läkarmottagningar. Reducerar ljudet med 40dB. Som slät dörr med målad eller fanerad yta. Även belagd med högtryckslaminat. MASSIVA DÖRRAR I SPECIAL För lokaler med höga krav på det estetiska så kan vi göra påläggningar i lika utförande som våra exklusiva dörrar. Vi kan även spårfräsa special vid större antal.

32


TRYCKE FÖR I N N ER- OCH Y T TER DÖR R AR

TRY/H Amsterdam

TRY/H Bonn

TRY/E-7-91-67

TRY/A 1887

TRY/E-794-67 Krom/Rostfritt Pol/Matt mässing

TRY/A 1930

TRY/A-1918

TRY/A-640

TRY/A-6638

TRY/E-2220-67 Krom/Rostfritt Matt krom/Rostfritt

TRY/E-2221-67 Krom/Rostfritt

TRY/E-2031-67 Krom/Rostfritt

TRY/E-2002-16 Rostfritt

BEHÖR/E-T10

Vi kan beslag och vi har mer att erbjuda - se i vår prislista och på vår hemsida www.tfosby.se Hittar ni inte vad ni söker så hör av er till oss.

33


FÖNSTER

Fönster har vi marknadsfört och sålt under en mängd av år och vi vet att det krävs både kunskap och lång erfarenhet när det gäller att välja rätt fönster åt våra kunder. Oavsett om det gäller privata hem, hyres- eller industrifastigheter så hittar du garanterat fönstret hos oss.   Design och utförande varierar och förutom standardlösningar tillverkas mycket specialfönster. Att tillverka fönster till en 100 år gammal villa är lika enkelt som att tillverka fönster till den modernaste villan. Kontakta oss gärna om du har speciella önskemål - vi lovar att göra vårt yttersta för att hjälpa dig! 34


E-FÖNSTER

FÖN STER

E-fönstret är tillverkat enligt den tyska industristandarden, DIN68 IV, världens mest tillverkade och utprovade fönstersystem. Profilerna är framtagna för inåtgående konstruktioner vilket för oss skandinaver är ovanligt. Inåtgående fönster har betydligt mer avancerade beslag än utåtgående och vridbara dito men är ändå inte dyrare hos oss. Till sidohängda inåtgående E-fönster finns s.k dreh-kip beslag (DK), funktionen är unik. Med en enkel handtagsrörelse ändras fönstret från sidohängt till underkantshängt. Med denna funktion får man ett ventilationsläge på bågen, dessutom korrekt ventilation i ovankant.

Vikfönster är en smidig lösning året runt. När det är kallt på vintern isolerar de lika bra som vanliga fönster. På sommaren kan partierna smidigt vikas ihop och ge en härlig rymd ut mot terass och trädgård.   Att öppna och stänga våra vikfönsterpartier är ett rent nöje. Beslagsdetaljer och gångjärn av gjutgods, lagrade hjul, vinyltätning. Helt enkelt kvalitet in i minsta detalj.

Skjutfönster tillverkar vi i millimetermått enligt önskemål. Från 120 - 250 cm höjd och från 140 - 680 cm bredd. Välj mellan ek, mahogny eller fur. Glas D4 - 16 superenergi med Argongas. Impregnerade med Larco DK 1 och målade med Larco DK5 vit. Bågar och karmar är 3-skiktslimmade.

35


FÖN STER

S-FÖNSTER S-fönstret tillverkas i utföranden som är typiskt skandinaviska, vridfönster och sidohängt med spanjolett eller gammeldags med fönsterhakar. Glaslist på insidan med dold infästning, toppförsegling med silicon osv.

SUPERENERGIGLAS SOM STANDARD • Superenergiglas D4-16LE/argon med u-värde 1,1 w som standard • Siliconförsegling mellan trä och glas som förhindrar fuktinträngning på båda sidor • Glaslist monterad på insidan, skyd- dad motväder och försvårar inbrott • Dold infästning av glaslist (inga fula spikhål) • Kvistren och skiktlimmad båge och karm.

Till våra S-fönster har vi också utåtgående fönsterdörrar. 36


FÖN STER Trekantigt, runt, ovalt, halvrunt. Förr i tiden tillät man sig att dekorera husen med fönster i fria former. Nu är det åter tid för sådana dekorationer. Fönster i fria former har nämligen blivit prisvärda igen, i varje fall från våra fabriker. Salningar och foder till våra fria former kan specialbeställas ihop med fönsterleveransen.

Halvmåne fast, massiv ek, SP0:3, hemlock lasyr.

Runt, pivåhängt, vitlack.

Runt, fast, massiv mahogny, Honduras lasyr 45, SP1:1.

Halvmåne underkantshängt, vitlack SP0:3

Runt underkanthängt kipventilation vitlack.

3-luft svängt DK/D+K, massiv mahogny, ljus teaklasyr nr 22, SP2:1 samt spröjs special 37


F Ö N STER

Kopplade fönster i gammaldags stil med konstruktion 1+1 eller 2+1. Kontakta oss om du är på jakt efter fönster avsedda att passa in i gammal stil. Vi kan göra dem i många olika profiler, spröjsar och utförande.

Profilerna på våra T-Fönster är raka i standardutförandet men kan även fås med allmogeprofil. Kopplade 2-glas fönster, utåtgående. Furu klass B, för täckande ytbehandling. Levereras obehandlade alt vitmålade. Djupimpregnerade. Vattenbaserat målningssystem. Karm: 42x105 mm, båge: 32x42 mm, glas: 3 mm, K-värde: 2,9 W/m2C. Fönsterdörrar tillverkas i enkeleller parutförande, cellplastisol bröstning, obehandlade alt vitmålade med eller utan fast spröjs alt energiglas.

Exempel på fast spröjs med kittfals. Andra spröjsalternativ offereras på begäran.

S10 38

S11

S20

S21

S30

S31


GARAGEPORTAR FÖR ALLA BEHOV

39


G A R AGEPORTAR

Inte för inte är Clopay världens största tillverkare av takskjutportar. Portarna är tidlöst vackra, prisvärda och inte minst säkra. Clopay har eget testcenter där varje port testas under extrema förhållanden.   Samtliga detaljer som tillhör porten har 10 års garanti. Utöver ett brett standardsortiment kan vi även erbjuda skräddarsydda lösningar upp till bredd 6100 mm och höjd 3660 mm.

Beställ vår specialfolder TF Clopay garageportar

40 40


G A R AG E P O RTA R

41


Från vänster: Anjela, Billy, Sven, André och Anja

Familjen Ekstrand Historien om familjen Ekstrand tog sin början 1945 då Sven Ekstrand startade sin lilla snickeriverkstad i blygsam skala. Sortimentet bestod i början mest av möbelskåp, syskrin och campingbord. Under 60-talet gick produktionen mer och mer över till att tillverka dörrar och det mesta var specialtillverkning. Ingen dörr var den andra lik. All produktion var ett gediget hantverk och den traditionen har följt företaget genom åren. TF I OSBY drivs idag av andra och tredje generationen och för arvet ”Hantverk utan gränser” vidare till nästa generation...

42


KÖPINFORMATION Hos oss på TF i Osby får du Kvalitet, Design och Service. Slå en signal, faxa eller maila till oss, så skall vi göra allt för att just Dina önskemål skall bli uppfyllda. Våra säljare är fackmän med brett kunnande inom snickerier. Utförande Alla våra produkter utföres enligt vår standard, (även om ritning eller förteckning anger annat detaljutförande), såvida inte annat anges i orderbekräftelse. Vi förbehåller oss rätten att göra tekniska och estetiska ändringar under katalogens livslängd. Observera att trycke och cylinder tillkommer. Leveranstider Våra leveranstider varierar beroende på säsong och orderläge från ca 2 upp till 8 arbetsveckor. Leveranstiden bekräftas på ordererkännande och är ungefärlig, t ex anges vilken vecka ordern beräknas vara klar. Exakt leveransdag kan inte anges långt i förväg. När det gäller specialutföranden kan längre leveranstider förekomma. Leverans Alla prisuppgifter gäller fritt Osby och enligt ABM 92 om inget annat anges. Våra mycket fördelaktiga fraktvillkor gör att vi kan hålla nere priserna, vilket i sin tur gynnar våra kunder. Leverans samt ev önskemål om avisering av speditör före utleverans sker normalt per spedition till adress enligt kundens angivelse. Normalt sker leverans till angiven adress i gatuplanet och ej uppbärning till våningsplan, vilket ombesörjes av mottagaren. Vid större partier eller gods som inte kan hanteras av chauffören själv förutsättes loss-

ningshjälp. Om det vid lossning krävs kran, t ex vid större fönsterpartier, är även detta mottagarens ansvar. Särskild överenskommelse fordras om leverans skall ske till ö. Transportskador Levererade varor skall granskas vid mottagningen. Förekommer transportskador har kunden ansvar för att anmälan sker till transportör och till oss. Denna anmälan skall ske direkt till transportföretagets närmaste lokalkontor omedelbart när skadan upptäcks eller senast 7 dagar efter godsets mottagande. Vårt ansvar för eventuella synbara fel och/eller transportskador bortfaller helt om varan monteras med dessa fel. Monterade varor återtages ej. Garantier Våra höga krav på säkerhet och kvalitet innebär att vi kan lämna 10 års formgaranti och 2 års kvalitetsgaranti samt 5 års garanti för glas och glasning på våra ytterdörrar i standardformat. Garanti lämnas på fönster enligt leveransbestämmelserna i ABM 92 §17, dvs 2 år från varans överlämnande. Vid projekt med slutbesiktning räknas angiven tid från den dag projektet blivit godkänt. Måttagning Snickerimått anges i Modulmått ”M” eller i exakt Karmyttermått ”KYM” (= millimetermått). Breddmått anges alltid före höjdmått. Exempel på ytterdörrmått: efter sedvanlig kreditprövning. Exakta karmytterått kan variera från produkt till produkt. Är du osäker ring oss!

Modulmått M10 x 21 = karmyttermått KYM 986 mm bredd x 2076 mm höjd. Exakta karmytterått kan variera från produkt till produkt. Är du osäker ring oss! Spröjsars och posters placering i fönster anges alltid från karmyttersida till centrum på spröjs eller post. Linjering Skall glas i t ex fönsterdörrar linjera med fönster vid sidan om, måste detta anges vid beställning. Detta gäller även spröjs och poster som skall linjera. Hängning Hängning anges alltid från gångjärnsidan, dvs den sida man öppnar mot sig och där man ser gångjärnen. T ex är en dörr eller ett fönster högerhängt om gångjärnet sitter på höger sida. Orderbekräftelse Alla beställningar hos oss bekräftas med ett skriftligt översänt ordererkännande. Köparen är skyldig att kontrollera detsamma så att den bekräftade produkten överensstämmer med beställningen. I förekommande fall skall ett bifogat exemplar av ordererkännandet returneras med underskrift av köparen. Anges koder som inte köparen förstår skall säljaren kontaktas så att dessa koder kan förklaras. Betalningsvillkor Generellt gäller våra priser kontant- eller förskottsbetalning. Kreditvillkor kan avtalas individuellt efter sedvanlig kreditprövning.

TEKNISK INFORMATION Ytterdörrar Dörrbladen är uppbyggda kring en kärna av 50 mm S200MX cellplast med båda sidor belagda med 0,5 mm aluminiumplåt och därefter ett spärrfanér/HDF-platta. Dörrbladen belägges med plywood, teak, ek eller HDF. Karmar tillverkas enligt standard i karmyttermått 886/986 mm bredd resp 1976/2076 mm höjd. Utöver dessa mått kan även karmpålimning göras. Karmdimension 55x105 mm av limträ i massiv furu eller ek. På begäran kan de förborras för karmskruv. Tröskel av ädelträ med slitskena i aluminium. Fasad på båda sidor för att underlätta för rullstolspassage. Glas ingår i priset för dörrar med glasuttag. Vi monterar isolerglas. Lågenergi som standard, klart och cotswold enligt prislista. Glasen kan ej demonteras utifrån. Andra glasalternativ på begäran mot pristillägg. Beslagning - 3 st justerbara gångjärn 4228 blanka med bakkantssäkring/dörrblad. Hakregel låskista med säkerhetsslutbleck monteras i alla dörrar utom i lagerdörrar där vi monterar 4765 lås eller likvärdig. Önskas hakregellås i dessa dörrar levereras denna låskista separat. Cylinder och handtag ingår ej utan måste tilläggsbeställas. Tätningslist fabriksmonterad i dörrbladet. Färg och målning - som standard är alla målade dörrar vita med pristillägg för valfri kulör enligt NCS- eller RALsystemets standardfärgkartor. NYHET! Numera borrar vi ej invändigt för vredet till hakregellåset. På begäran kan de förborras för karmskruv. Stug- och Stalldörrar Tillverkas i standardstorlekar men går även att måttbeställa. Materialet är obehandlad plywood. Kraftigare till stalldörrar och något enklare utförande till förrådsdörrar, helt enligt era egna önskemål. Isolerade. Kan även fås med plåt inuti (18 gr).

Fönster Europafönster - Inåtgående, med mått enl dina önskemål och till priser som standardfönster. Raka, runda, halvrunda, fasta, sidohängda och som skjut- eller vikfönster. Högsta kvalitet. Karmdjup 68 mm. S-profil på in- och utsidan. (Kan även levereras utan S-profil). Beslag av fabr ROTO, dreh-kip till sidohängda fönster. Brytförstärkt bakkant dold i beslaget. Låskolvar på alla fyra sidor. Justeringsmöjligheter i beslagen. Fönsterdörrar med eller utan dreh-kip. Helglasade med dubbla bottenstycken eller med isolerad fyllning nertill i valfri höjd, passande fönster vid sidan om. Handtag på insidan. Mot tillägg kan vi leverera handtag för cylindrar och handtag med säkerhetshylsa utvändigt. Skjut- och Kip-skjutfönster tillverkas från bredd 1400 upp till 6800 mm och höjd från 1200 upp till 2500 mm. Skenor, droppnäsa och beslag i silvernyans på allt utom vitlack. Brun nyans är tillval. Kip-skjutfönster har inbyggt vent.läge i beslaget. Vikfönster med beslagsdetaljer av gjutgods, lagrade hjul, vinyltätning. Tillverkas från bredd 5500 mm upp till höjd 2500 mm.

Förrådsdörrar Förrådsdörr 6+6 mm alt 9+6 mm obeh plywood i storlek upp till M30x30. Rakspårad utv, slät inv. Lås typ A565 och 3 st ggj. Inkl tätningslist. Isolerad (10º) alt med aluminiumfolie invändigt (18º). Vinkeljärnströskel. Karm 42x93 resp 55x117 mm. Sparkplåt på dörrar över höjd M25 ingår. Alla förrådsdörrar kan fås med glas, i svartbrun lasyr, med sparkplåt mm. Dörr 6+6 kan även fås fiskbensmönstrad.

Spröjs Till våra Europa- och Sverigefönster har vi ett flertal olika spröjsalternativ: 1. Avtagbar spröjs i trä för montering utvändigt med hakbeslag. 2. Glasdelande post i trä, bredd 58 eller 78 mm. 3. Spröjs mellan rutorna i aluminium. 4. Wienerspröjs 22 mm - Limmad träspröjs på in- och utsidan samt en aluminiumprofil mellan rutorna. Dekorglas/Sidoljus Alla våra dörrar med glas levereras alltid med monterat isolerglas. För att göra entredörren mer personlig kan den kompletteras med något av våra sidoljus. Klarglas och ofärgat cotswoldglas enl prislista är standard. Glas med dekor ingår i några av våra dörrar, andra kan fås med dekor mot pristillägg. På begäran kan andra glasalternativ offereras. Innerdörrar Standard och foderbildande samt skjutdörrskarm. Vi levererar dels den vanliga standardkarmen men även den foderbildande typ E-karm. Standardkarmen tillverkas i mått 42x92 resp 42x118 mm. Utförande: obeh furu - vitm/klarlack, ek och björkfanér - olja/lack. E-karmen med färdiggerade foder är ställbar för väggtjocklek från 75mm upp till 220 mm. Utförande: Vitmålad eller Ek, björk, olja eller lack. Skjutdörrskarm kan levereras typ infälld komplett med väggsektion (exkl gipsplattor) alt utanpåliggande med kornisch och beslag exkl öppningskarm. Infälld skjutdörrskarm finns i obeh furu, vit eller ek i storlek M7,8,9 och 10x21 medan den utanpåliggande endast finns vit med storlekar enl den infällda. 43


TF I OSBY

Box 167 • 283 23 OSBY Besöksadress: Marklundavägen 27 Tfn 0479-161 50 Fax 0479-161 51 info@tfosby.se www.tfosby.se

KJELLSA REKLAMSTUDIO, OSBY 2011 • TRYCK: LITOGRAFEN • FOTO: LOVÉNS REKLAMFOTO

ÅF

TF i Osby katalog 2011  
TF i Osby katalog 2011  

Garageportar, dörrar & fönster - TF I OSBY

Advertisement