Wonderland broschyr SENG

Page 1

PERSONLIGT ANPASSAD SÄNG

BEDS OF NORWAY

I det fantastiska landskapet av norska fjäll och fjordar började en dröm att ta form 1969. Drömmen om sängen som ger den bästa sömnen.

Sedan dess har Wonderland stått bakom ett flertal banbrytande innovationer inom säng, sömn och restitution. Vi skapade den allra första kontinentalsängen i Skandinavien och står bakom innovationer såsom skulderzon, justerbar fasthet och textil som kan tvättas vid 60°C.

5 Wonderlands unika egenskaper 6 Miljö och hållbarhet 8 Material 12 KONTINENTALSÄNG 14 OPUS Kontinental 16 VIP Kontinental 18 MELODY Kontinental 20 RAMSÄNG 22 VIP Ramsäng High 24 MELODY Ramsäng High 26 DUET Ramsäng High 28 STÄLLBAR SÄNG 30 532 & 733 Ställbar 32 412 Ställbar 34 342 Ställbar 36 612 VIP Ställbar 38 Svanenmärkta bäddmadrasser 40 Designa din säng 42 Huvudgavel 44 Ben, socklar och textiler 46 Fakta kontinentalsäng 47 Fakta ramsäng 48 Fakta ställbar säng 49 Fakta vändbar madrass 50 Trygghet och garantier

DU ÄR UNIK OCH DET BÖR DIN SÄNG OCKSÅ VARA

Wonderland erbjuder personligt anpassade sängar. Du kan designa din egen personliga säng med olika ben, eleganta huvudgavlar och hållbar textil i moderiktiga färger. Dessutom kan du anpassa sängen ytterligare genom att välja mellan många olika storlekar, fastheter och komfortnivåer. Det bästa av allt är att huvuddelen av Wonderlands sängar har en unik justerbar höftzon. Genom att justera fastheten under höften kan du anpassa hur djupt höften sjunker ner i förhållande till skuldran. Sängen kan anpassas efter just din kropp och dina individuella behov, och fastheten kan efterjusteras med tiden när kroppen förändrar sig, till exempel vid graviditet, ryggproblem eller liknande.

Med andra ord är din Wonderland-säng lika unik som du!

WONDERLANDS UNIKA EGENSKAPER

För att du ska sova så bra som möjligt genom hela natten och vakna fräsch och utvilad, är det viktigt att hitta en sovställning där ryggraden är så rak som möjligt.

Genom att justera fastheten under höften kan du reglera hur djupt höften sjunker ner i förhållande till skuldran. På så sätt anpassar du sängen efter just din kropp och dina individuella behov.

MJUK SKULDERZON

De flesta av oss föredrar att sova på sidan. Skuldran utsätts då för tryck och ryggraden blir lätt böjd. För att få den bästa sömnen är det viktigt att ryggraden ligger så rakt som möjligt.

Därför har alla sängar från Wonderland en extra mjuk skulderzon. Skuldran kan sjunka ner i sängen och du får den bästa avlastningen för nacke, skuldra och rygg.

VÄNDBAR

Om du regelbundet vänder på madrassen förlänger du sängens livslängd och garanterar att den behåller komforten år efter år. Du kan vända den andra sidan upp eller rotera huvud- och fotänden.

Genom att göra detta ett par gånger om året får du en madrass som ger dig samma goda komfort under väldigt lång tid. Kardborreband och dragkedja på textilerna gör det enkelt att vända på madrassen.

TVÄTTBAR TEXTIL

En ren säng ger bättre sovkomfort. Damm och kvalster förekommer naturligt i vår miljö och måste avlägsnas med rengöring och tvätt.

Textilerna i en Wonderland-säng är avtagbara och kan tvättas vid 60°C. Dragkedja och kardborreband gör rengöringen enkel.

JUSTERBAR HÖFTZON
SIDAN 4 WONDERLANDS UNIKA EGENSKAPER SIDAN 5

MILJÖ OCH HÅLLBARHET

FJÄDRING

Fjädrarna i madrassen är utvecklade i Norge och producerade i Danmark. Fabriken startade 1969 och är i dag en toppmodern produktionsanläggning med flera miljö- och kvalitetscertifikat.

TRÄ

Alla sängramar är FSC-märkta, vilket innebär att det inte fälls mer träd än skogen kan reproducera och är samtidigt en garanti för att varken djur eller människor lider skada och är tillräckligt skyddade.

TEXTIL

Våra textiler är miljöcertifierade och dessutom är huvuddelen av dem återanvändbara, producerade uteslutande av överskottsmaterial och utan användning av vatten i produktionen.

LATEX

Latexmaterialet i sängens stoppning och i bäddmadrasserna är miljöcertifierat, och jämfört med många latexvarianter har Pulse® Latex en mer miljövänlig produktionsprocess, där energiförbrukningen är begränsad till ett minimum.

Pulse® Latex använder enbart en tredjedels energi i produktionen jämfört med andra traditionella latextyper.

Pulse® Latex är Svanenmärkt.

SKUM Hyperflex och Welun som används i madrasser och bäddmadrasser är certifierat av CertiPUR®, vilket säkrar produktion utan användning av tungmetaller, mjukgörande kemikalier och allergiframkallande färgämnen som beskrivs i EU:s lagstiftning.

FÖRPACKNINGSMATERIAL

Wonderland är medlem av Grønt Punkt Norge, vilket betyder att vi tar miljöansvar för retur och återvinning av förpackningsmaterial.

MILJÖCERTIFIERAD VERKSAMHET

Vår fabrik ligger i Åndalsnes på den norska västkusten – mitt i en vild och vacker natur som ger oss massor av inspiration. Vi vill bidra till en hållbar utveckling genom att välja material och produktionsmetoder som begränsar vårt miljöavtryck. Våra sängar ska hålla länge och ge de bästa förutsättningarna för god sömn och en hälsosam sovmiljö.

Vi ställer stora krav på att materialen vi väljer ska ha de rätta egenskaperna. Materialens miljöcertifieringar ska vara erkända miljöstandarder som testas och utförs av en oberoende tredje part. Detta säkerställer att våra material uppfyller stränga miljökrav.

En säng som produceras i moduler är ett bra val för både dig och miljön. De enskilda delarna kan bytas vid behov, vilket ger bättre källsortering och återanvändning.

Wonderland är Miljøfyrtårn-certifierat. Att ha en Miljøfyrtårn-certifiering innebär ett systematiskt arbete med miljöhänsyn i vardagen och satsning på en mer miljövänlig drift och arbetsmiljö.

SIDAN 6 MILJÖ OCH HÅLLBARHET MILJÖCERTIFIERAD VERKSAMHET SIDAN 7

NATURLIG VENTILATION

En Wonderland-säng ventilerar helt naturligt.

Madrasser med fjädring ventilerar upp till 28 % bättre än madrasser utan fjädring med solid/kompakt kärna*

Fjädermadrassen ger en helt naturlig ventilation, då luften inuti och mellan fjädrarna, samt textilpåsarna som låter huden andas, förhindrar ansamling av värme och fukt jämfört med madrasser utan fjädrar och med solida kompakta material.

Fjädrarna gör att luften kan strömma genom madrassen, kyler ner ytan snabbare och förångar fukt, vilket innebär att värme och fukt som kommer ner i madrassen snabbt kommer ut igen.

En Wonderland bäddmadrass kombinerad med unika Pulse latex säkrar en optimal ventilation i hela sängen. Läs mer om Pulse Latex på sidan 39.

De flesta av Wonderlands sängar har avtagbar textil som kan tvättas vid 60oC, vilket säkrar en ren, behaglig och hygienisk säng.

* Forskning utförd av Kansas State University och Institute of Environmental Research Kikde Leggett & Platt, producent av fjädring, Tistrup, Danmark

PULSE LATEX

Svanenmärkta Pulse Latex är en av världens bästa latexkvaliteter.

Wonderlands strävar efter att skapa produkter som ger den allra bästa sömnen. Med Pulse Latex i bäddmadrassen får du det senaste inom latextekniken som ger en överlägsen sovkomfort och en perfekt sovställning. Pulse Latex är en enastående produkt med unika egenskaper. Den är ventilerande och fuktreglerande samt erbjuder perfekt följsamhet, optimal tryckavlastning och lång hållbarhet.

Pulse Latex har en unik cellstruktur med miljontals små luftbubblor, som ger madrassen en unik följsamhet och utmärkt ventilation. En nyutvecklad teknik som ger den mjukaste, mest miljövänliga och hållbara latexen som hittills har producerats. Pulse Latex produceras i en miljövänlig och bärkraftig produktionsprocess, där energiförbrukningen har reducerats till ett minimum.

• Unik ventilation

• Optimal fuktreglering

• Perfekt följsamhet

• Minskar tryckpunkter till ett minimum

• Enastående hållbarhet

• Naturligt antibakteriell

• Naturligt resistent mot kvalster

• Bärkraftig

• Miljövänlig

Wonderland bäddmadrasser är producerade enlighet med Svanenmärkets stränga krav på material, energiförbrukning och kemikalieanvändning samt trygghet och kvalitet vid användning

Pocket-fjädring

Wonderlands tre fjädringssystem är särskilt utvecklade av oss för att ge våra sängar optimalt stöd, avlastning och komfort kombination med alla andra material i hela sängen. De tre fjädringssystemen har olika egenskaper, som säkrar stöd och komfort för alla. Alla fjädrar produceras i Danmark och i samarbete med en av marknadens största och mest erfarna fabriker.

Stoppning

Vår madrasser har stoppning i latex eller Welun-skum för att ge maximal följsamhet och tryckavlastning samt den bästa sovställningen.

Bäddmadrasser

Läs mer på sidorna 38–39.

8 6 5 8 6 5 8 6 5
Miljömärkt 1234 5678 SVANENMÄRKT INNEHÅLL OCH MATERIAL 2031 0120 SVANEM ÆRKET SIDAN 8 INNEHÅLL OCH MATERIAL PULSE LATEX SIDAN 9

TIPS FÖR ATT VÄLJA RÄTT SÄNG

Över 50 års erfarenhet förpliktar!

Vi vet hur en säng ska byggas när det gäller kombinationen av rätt material och bra råvaror. Det finns många olika önskemål och krav på hur sängen ska användas.

Man köper inte en ny säng så ofta och därför ska man hitta en säng som uppfyller de viktigaste behoven för den period i livet man befinner sig i.

Med åldern ändras kraven på sängens egenskaper. Kroppen åldras och skavankerna blir allt mer märkbara förhållande till när man var yngre, då alla kroppens muskler och leder användes och tränades regelbundet.

Krav och önskemål på en säng går inte alltid hand i hand. En ställbar säng kan till exempel vara perfekt när spädbarnet ska ammas eller man vill höja ryggen för att läsa, arbeta eller se en film, men den är inte lika praktisk om man normalt sover i mitten av dubbelsängen.

En dubbelsäng med tvådelad pocketkassett eller två madrasser är på ett sätt en ”egoistsäng”, där man kan mötas en kort stund i mitten av dubbelsängen för att sedan lägga sig att sova på varsin sida av sängen.

Sängar med tvådelad pocketkassett eller två separata madrasser rekommenderas för de personer vars behov av maximal och individuell anpassning av fasthet, stöd och avlastning är av högsta prioritet.

Sängar med en hel pocketkassett är helt klart en fördel för de personer som ligger tätt ihop eller som vill använda dubbelsängens mitt mer än normalt. sängar med en hel pocketkassett från en bredd på 160 cm kan man fortfarande välja den fasthet man önskar i varsin sida av madrassen. Det kommer naturligtvis att vara en övergång i mitten av sängen när man väljer olika fasthet. Vi rekommenderar samma fasthet på hela madrassen.

VÄLJ RÄTT TYP AV SÄNG

Kontinentalsäng

Kontinentalsängar har tre till fyra lager fjädring som ger mer djup och ännu mer avlastning.

• Välj bland Wonderlands kontinentalsängar med olika fjädringssystem och hitta den kontinentalsäng som passar just dina behov, i kombination med en av Wonderland tre olika latexbäddmadrasser.

Ramsäng

Ramsängar har två lager fjädring, vilket ger mindre djup och fastare sovkomfort än en kontinentalsäng.

• Välj bland Wonderlands ramsängar med olika fjädringssystem och hitta den ramsäng som passar just dina behov, i kombination med en av Wonderlands tre olika latexbäddmadrasser.

• Wonderland ramsängar har samma konstruktion och sovkomfort som den ställbara sängen 342/412. På en ramsäng går det dock inte att höja och sänk a huvud- och fotände.

Ställbar säng

Modell 342/412 består av två lager fjädring, vilket ger den ställbara sängen samma sovkomfort som en ramsäng, med mindre djup och fastare känsla än en kontinentalsäng.

Modell 532/733 består av två lager fjädring full höjd som ger den ställbara sängen samma sovkomfort som en kontinentalsäng, mer djup och ännu mer avlastning.

Höj ryggänden för att andas bättre och snarka mindre.

Höj fotänden för att avlasta muskler kring höft och rygg.

Höj rygg- och fotände för snabb återhämtning efter en aktiv dag, bättre blodcirkulation och långsammare puls så att du kan somna snabbare.

• Välj bland Wonderlands ställbara sängar med olika fjädringssystem och bottenramar och hitta den ställbara säng som passar just dina behov, i kombination med en av Wonderlands tre olika latexbäddmadrasser.

Tips när du ska välja säng

Sover du på sidan?

För att sova så bra som möjligt ska du ha en sovställning där ryggraden är så rak som möjligt.

Sängens skulderzon ska vara så mjuk som möjligt så att skuldran kan sjunka ner sängen.

Höftzonen ska vara fastare för att ge stöd åt det tunga höftpartiet så att ryggraden är rak.

SIDAN 10 VÄLJ RÄTT SÄNG VÄLJ RÄTT TYP AV SÄNG SIDAN 11

VISSTE DU …

Om ditt behov av stöd eller fasthet ändras efter exempelvis 3 år, 7 år eller 15 år så har vi säkrat dig möjligheten att ändra på detta!

Wonderland ger dig trygghet i 15 år efter ditt sängköp, så att du har möjlighet att köpa ett nytt madrassinlägg som passar din säng till ett reducerat pris.

Bra för både dig och miljön. Läs mer på sidan 50

WONDERLAND KONTINENTALSÄNG

över 30 år har Wonderlands kontinentalsängar bidragit till god sömn i hela Skandinavien.

1988 lanserade Wonderland sin första kontinentalsäng, den första kontinentalsängen i Norge och därefter till resten av Skandinavien, och sedan dess det har blivit tiotusentals kontinentalsängar.

Idén bakom kontinentalsängen är att den ska ge ännu mer avlastning genom att de olika fjädringssystemen tillsammans avlastar trycket från kroppen.

Det finns olika komfortnivåer som alla har en bottenram med fjädrande lameller och justerbar fasthet under höften samt avtagbar textil, som kan tvättas vid 60°C.

Wonderlands kontinentalsängar är en kombination av en designmöbel, skön komfort och vår unika individuella anpassning.

DESIGNA DIN EGEN KONTINENTALSÄNG, se sidorna 40–41.

KONTINENTALSÄNG SIDAN 13

cm

*Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

OPUS KONTINENTALSÄNG

Wonderland Opus kontinentalsäng är vår toppmodell - kanske det närmaste du kommer känslan av att ligga på ett moln.

Sängen har tre lager fjädring med vår mest exklusiva pocketfjädring Exclusive Pocket i både huvud- och undermadrassen som vill ge dig maximal tryckfördelning och komfort.

Exclusive Pocket är en progressiv spiralfjädring som är extra mjuk i toppen, men ger mer stöd ju mer den belastas. Detta är sängen som ger den allra bästa tryckavlastningen samtidigt som den ger det bästa stödet för kroppens tyngre delar.

Bottenramen har fjädrande trälameller och justerbar fasthet under höften, så att sängen kan anpassas efter just din kropp och dina individuella behov. Tillsammans med latexstoppning huvudmadrassen och en särskilt mjuk och följsam skulderzon säkrar detta en sovställning som ger maximal avlastning för nacke, skuldra och rygg.

Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38–39. Alla textiler i sängen och bäddmadrassen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

PRODUKTFORDELE

JUSTERBAR HÖFTZON

Anpassa sängens fasthet efter din kropp. Ger dig bättre sömnkvalitet och återhämtning

MJUK SKULDERZON

Minskar trycket på skuldran och ger bättre avslappning för rygg och nacke

VÄNDBAR

Förlänger sängens livslängd och ger samma komfort år efter år

TVÄTTBAR TEXTIL

Ger en säng som alltid är ren och behaglig att sova i

Exclusive Pocket i huvud- och undermadrass

• 8 + 8-varvs spiralfjädring

• 3 fastheter: medium, fast, x-fast 8 +5 8 +8 6 +5 5 +5

Sengens opbygning

1 Huvudmadrass

Exclusive Pocket 8-varvs spiralfjädring ger den bästa sovkomforten med progressivt stöd och extra tryckavlastning.

Fjädrarna är utformade så att de alltid ger extra avlastning och en behaglig sovställning. De är mjukare i toppen, men ger mer stöd ju mer de belastas (progressiva).

Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna.

2 Undermadrass

Exclusive Pocket 8-varvs spiralfjädring ger den bästa sovkomforten med progressivt stöd och extra tryckavlastning.

Fjädrarna är utformade så att de alltid ger extra avlastning och en behaglig sovställning. De är mjukare i toppen, men ger mer stöd ju mer de belastas (progressiva).

Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna.

3 Bottenram

Massiv furu med formspända fjädrande trälameller och justerbar fasthet vid höftpartiet.

Mått och fler specifikationer, se sidan 46

Gavel* Horizon, textil Air, ben Cone Oak 13
1 2 3 SIDAN 14 OPUS KONTINENTALSÄNG OPUS KONTINENTALSÄNG SIDAN 15

VIP KONTINENTALSÄNG

Wonderland VIP kontinentalsäng – perfekt harmoni mellan avlastning och följsamhet

Sängen har tre lager fjädring – vår mest exklusiva Pocket-fjädring i huvudmadrassen och vår Standard Pocket-fjädring i undermadrassen – som förenar avlastning med följsamhet.

Exclusive Pocket är en progressiv spiralfjädring som är extra mjuk i toppen, men ger mer stöd ju mer den belastas.

Sängen har även ett lager fjädrande trälameller i bottenramen och justerbar fasthet under höften så att sängen kan anpassas efter just din kropp och dina individuella behov. Tillsammans med latexstoppning i huvudmadrassen och en särskilt mjuk och följsam skulderzon säkrar detta en sovställning som ger maximal avlastning för nacke, skuldra och rygg.

Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38–39. Alla textiler i sängen och bäddmadrassen är avtagbara och kan tvättas vid 600C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

PRODUKTFÖRDELAR

JUSTERBAR HÖFTZON

Anpassa sängens fasthet efter din kropp. Ger dig bättre sömnkvalitet och återhämtning

MJUK SKULDERZON

Minskar trycket på skuldran och ger bättre avslappning för rygg och nacke

VÄNDBAR

Förlänger sängens livslängd och ger samma komfort år efter år

TVÄTTBAR TEXTIL

Ger en säng som alltid är ren och behaglig att sova i

Exclusive Pocket i huvudmadrass

8 +5 8 +8 6 +5 5 +5

Standard Pocket i undermadrass

• 8 + 5-varvs spiralfjädring

• 3 fastheter: medium, fast, x-fast

Sängens uppbyggnad

1 Huvudmadrass

Exclusive Pocket 8-varvs spiralfjädring ger den bästa sovkomforten med progressivt stöd och extra tryckavlastning.

Fjädrarna är utformade så att de alltid ger extra avlastning och en behaglig sovställning. De är mjukare i toppen, men ger mer stöd ju mer de belastas (progressiva).

Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna.

2 Undermadrass

Standard Pocket med 5-varvs spiralfjädring är ett särskilt bra fjädringssystem som ger god följsamhet och djup.

Fjädrarna är utformade så att de har god anpassningsförmåga och ger utmärkt avlastning.

Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med skumstoppning på båda sidorna.

3 Bottenram

Massiv furu med formspända fjädrande trälameller och justerbar fasthet vid höftpartiet.

Mått och fler specifikationer, se sidan 46

Gavel* Pique, textil Soil, ben Cone Black 16 cm.

*Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

1 2 3 SIDAN 16 VIP KONTINENTALSÄNG VIP KONTINENTALSÄNG SIDAN 17

MELODY KONTINENTALSÄNG

Wonderland Melody kontinentalsäng – förenar stabilitet med fasthet och följsamhet

Sängen har tre lager fjädring – vår Comfort Pocket i huvudmadrassen och vår Standard Pocket undermadrassen – som tillsammans ger omedelbar fasthet och samtidigt väl balanserad följsamhet.

Comfort Pocket är en förfinad fjädring, som är extra följsam och samtidigt har extremt god anpassningsförmåga, med en bekväm kompakthet utan att kompromissa med stödet och komforten.

Sängen har även ett lager fjädrande trälameller i bottenramen och justerbar fasthet under höften så att sängen kan anpassas efter just din kropp och dina individuella behov. Tillsammans med latexstoppning i huvudmadrassen och en särskilt mjuk och följsam skulderzon säkrar detta en sovställning som ger maximal avlastning för nacke, skuldra och rygg.

Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38–39. Alla textiler i sängen och bäddmadrassen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

PRODUKTFÖRDELAR

JUSTERBAR HÖFTZON

Anpassa sängens fasthet efter din kropp. Ger dig bättre sömnkvalitet och återhämtning

MJUK SKULDERZON

Minskar trycket på skuldran och ger bättre avslappning för rygg och nacke

VÄNDBAR

Förlänger sängens livslängd och ger samma komfort år efter år

TVÄTTBAR TEXTIL

Ger en säng som alltid är ren och behaglig att sova i

Comfort Pocket i huvudmadrass

8 +5 8 +8 6 +5 5 +5

Standard Pocket i undermadrass

• 6 + 5-varvs spiralfjädring

• 3 fastheter: medium, fast, x-fast

Sängens uppbyggnad

1 Huvudmadrass

Comfort Pocket med 6-varvs spiralfjädring är ett förfinat fjädersystem som ger omedelbar fasthet utan att kompromissa med stöd, komfort och kvalitet.

Fjädringen är utformad så att den ger maximal anpassningsförmåga och stabilitet, jämfört med traditionell pocketfjädring.

Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna.

2 Undermadrass

Standard Pocket med 5-varvs spiralfjädring är ett särskilt bra fjädringssystem som ger god följsamhet och djup.

Fjädrarna är utformade så att de har god anpassningsförmåga och ger utmärkt avlastning.

Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med skumstoppning på båda sidorna.

3 Bottenram

Massiv furu med formspända fjädrande trälameller och justerbar fasthet vid höftpartiet.

Mått och fler specifikationer, se sidan 46

Gavel Pique, ben Cone Whitewashed med stödben 13 cm, textil Blush Gavel* W200, textil Harlequin River, ben Triago Brass 13 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.
1 2 3 SIDAN 18 MELODY KONTINENTALSÄNG MELODY KONTINENTALSÄNG SIDAN 19

VISSTE DU …

Om ditt behov av stöd eller fasthet ändras efter exempelvis 3 år, 7 år eller 15 år så har vi säkrat dig möjligheten att ändra på detta! Wonderland ger dig trygghet 15 år efter ditt sängköp, så att du har möjlighet att köpa ett nytt madrassinlägg som passar din säng till ett reducerat pris.

Bra för både dig och miljön.

Läs mer på sidan 50

WONDERLAND RAMSÄNG

Wonderlands ramsängar representerar den typiska nordiska stilen med rena linjer och höga ben. Uttrycket är enkelt och elegant. Komforten är fantastisk och stöder kroppen riktigt bra. Ramsängar är det perfekta alternativet om sängen inte ska ha samma djup som en kontinentalsäng, men ändå inte kompromissar med kvaliteten och stödet.

Den vändbara madrassen förlänger sängens komfort och livslängd. Alla våra modeller har en fjädrande bottenram med justerbar fasthet så att du kan anpassa din Wonderland-säng på ett unikt och personligt sätt.

DESIGNA DIN RAMSÄNG se mer på sidorna 40–41.

RAMMADRASSER SIDAN 21

VIP RAMSÄNG HIGH

Wonderland VIP ramsäng - tillhör eliten av ramsängar

Sängen har två lager fjädring. Exclusive Pocket, vårt mest exklusiva fjädringssystem, och fjädrande trälameller.

Exclusive Pocket är en progressiv 8-varvs spiralfjädring som är extra mjuk toppen, men ger mer stöd ju mer den belastas.

Exclusive Pocket ger en mjuk och behaglig sovkomfort, samtidigt som den ger stöd åt kroppens tyngre delar. Latexstoppningen gör madrassen följsam samt säkrar god följsamhet och en lång livslängd.

Fjädrande trälameller med justerbar höftzon gör att du kan anpassa fastheten kring den nedre delen av ryggen efter dina behov, samtidigt som Exclusive Pocket-fjädringssystem erbjuder en extra mjuk skulderzon. Kombinationen av Exclusive Pocketfjädringssystemet och de fjädrande lamellerna ger en perfekt balanserad fasthet med fint djup, extra avlastning och bra stöd för kroppens tyngre delar.

Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38-39. Alla textiler sängen och bäddmadrassen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

PRODUKTFÖRDELAR

JUSTERBAR HÖFTZON

Anpassa sängens fasthet efter din kropp. Ger dig bättre sömnkvalitet och återhämtning

MJUK SKULDERZON

Minskar trycket på skuldran och ger bättre avslappning för rygg och nacke

VÄNDBAR

Förlänger sängens livslängd och ger samma komfort år efter år

TVÄTTBAR TEXTIL

Ger en säng som alltid är ren och behaglig att sova i

Exclusive Pocket i huvudmadrass

8 6 5

• 8-varvs spiralfjädring

• 3 fastheter: medium, fast, x-fast

Sängens uppbyggnad

1 Huvudmadrass

Exclusive Pocket med 8-varvs spiralfjädring är ett förfinat fjädersystem som ger omedelbar fasthet utan att kompromissa med stöd, komfort och kvalitet. Fjädringen är utformad så att den ger maximal anpassningsförmåga och stabilitet, jämfört med traditionell pocketfjädring.

Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna.

2 Bottenram

Massiv furu med formspända fjädrande trälameller och justerbar fasthet vid höftpartiet.

Mått och fler specifikationer, se sidan 47

Gavel* Horizon, textil Blush, ben Cone Black 19 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.
1 2
SIDAN 22 VIP RAMSÄNG HIGH VIP RAMSÄNG HIGH SIDAN 23

MELODY RAMSÄNG HIGH

Wonderland Melody ramsäng – behaglig komfort med fasthet och stöd

Ramsängen har två lager fjädring. Comfort Pocket-fjädringssystem med Wonderlands extra mjuka skulderzon och lameller med justerbar fasthet vid höftpartiet. Detta ger en säng som har en riktigt god förmåga att anpassa sig efter kroppens former och som ger stöd och tryckavlastning där det behövs. Tillsammans med latexstoppningen och Wonderlands unika skulderzon säkrar detta en sovställning som ger extra bra avlastning för nacke och skuldra, samt en mer fast och stöttande komfort till den nedersta delen av ryggen.

Comfort Pocket – vårt mer stöttande och fasta fjädringssystem – har 6-varvs spiralfjädring och latexstoppning. Comfort Pocket har en fantastisk förmåga att stöda kroppens tyngre delar, vilket ger en lite fastare och lugnare sovkomfort.

Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38–39. Alla textiler i sängen och bäddmadrassen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

Alla ramsängar finns med HEL POCKETKASSETT!

Läs mer på sidan 10.

PRODUKTFÖRDELAR

JUSTERBAR HÖFTZON

Anpassa sängens fasthet efter din kropp. Ger dig bättre sömnkvalitet och återhämtning

MJUK SKULDERZON

Minskar trycket på skuldran och ger bättre avslappning för rygg och nacke

VÄNDBAR

Förlänger sängens livslängd och ger samma komfort år efter år

TVÄTTBAR TEXTIL

Ger en säng som alltid är ren och behaglig att sova i

Comfort Pocket i huvudmadrass

• 3 fastheter: medium, fast, x-fast 8 6 5 Sängens uppbyggnad

2

• 6-varvs spiralfjädring

1 Huvudmadrass

Comfort Pocket med 6-varvs spiralfjädring är ett förfinat fjädersystem som ger omedelbar fasthet utan att kompromissa med stöd, komfort och kvalitet.

Fjädringen är utformad så att den ger maximal anpassningsförmåga och stabilitet, jämfört med traditionell pocketfjädring.

Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna.

2 Bottenram

Massiv furu med formspända fjädrande trälameller och justerbar fasthet vid höftpartiet.

Mått och fler specifikationer, se sidan 47

Gavel* Quilt, textil Haze, ben Cone Black 19 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.
1
SIDAN 24 MELODY RAMSÄNG HIGH MELODY RAMSÄNG HIGH SIDAN 25

PRODUKTFÖRDELAR

JUSTERBAR HÖFTZON

Anpassa sängens fasthet efter din kropp. Ger dig bättre sömnkvalitet och återhämtning

MJUK SKULDERZON

Minskar trycket på skuldran och ger bättre avslappning för rygg och nacke

VÄNDBAR

Förlänger sängens livslängd och ger samma komfort år efter år

TVÄTTBAR TEXTIL

Ger en säng som alltid är ren och behaglig att sova i

Standard Pocket i huvudmadrass

• 5-varvs spiralfjädring

• 3 fastheter: medium, fast, x-fast

Sängens uppbyggnad

1 Huvudmadrass

Standard Pocket med 5-varvs spiralfjädring är ett särskilt bra fjädringssystem som ger god följsamhet och djup.

Fjädrarna är utformade så att de har god anpassningsförmåga och ger utmärkt avlastning.

Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med skumstoppning på båda sidorna.

2 Bottenram

Massiv furu med formspända fjädrande trälameller och justerbar fasthet vid höftpartiet.

Mått och fler specifikationer, se sidan 47

Gavel* W200, textil Forest, ben Time 19 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

DUET RAMSÄNG HIGH

Wonderland DUET ramsäng – mer än bara standard

Ramsängen har två lager fjädring. Standard Pocket-fjädringssystem med Wonderlands unika skulderzon och lameller med justerbar fasthet vid höftpartiet säkrar en madrass med extra god avlastning för skuldra och nacke. Tillsammans ger detta en säng som har en betydligt bättre komfort och livslängd än andra ramsängar samma prisklass. Standard Pocket – vårt följsamma och djupa fjädringssystem – har 5-varvs spiralfjädring och stoppning av Hyperflex-skum. Standard Pocket ger en riktigt bra följsamhet i madrassen, vilket är perfekt om du vill ha extra mjukhet kombination med utmärkt stöd.

Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38–39. Alla textiler i sängen och bäddmadrassen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

6
5
1 2
SIDAN 26 DUET RAMSÄNG HIGH DUET RAMSÄNG HIGH SIDAN 27

VISSTE DU …

Om ditt behov av stöd eller fasthet ändras efter exempelvis 3 år, 7 år eller 15 år så har vi säkrat dig möjligheten att ändra på detta! Wonderland ger dig trygghet i 15 år efter ditt sängköp, så att du har möjlighet att köpa ett nytt madrassinlägg som passar din säng till ett reducerat pris.

Bra för både dig och miljön.

Läs mer på sidan 50

WONDERLAND STÄLLBAR SÄNG

Wonderlands ställbara sängar kombinerar det bästa av Wonderlands komfort med funktioner som ger dig nya möjligheter. Med hjälp av en fjärrkontroll kan du höja och sänka rygg- och fotänden på din ställbara säng efter behov. Perfekt om du behöver höja benen lite efter en hektisk dag, eller om du vill läsa, se en film eller kanske behöver höja huvudet något för att andas bättre.

Den ställbara sängen är långt mer funktionell än en vanlig säng. Det är en kombination av en ställbar bottenram och en vändbar madrass.

I Wonderlands kollektion finns flera varianter av ställbara bottenramar och vändbara madrasser med olika komfortnivåer som du kan kombinera efter ditt personliga behov.

Mått och specifikationer, se sidan 48

DESIGNA DIN STÄLLBARA SÄNG, se mer sidorna 40–41

WONDERLAND VÄNDBARA MADRASSER

1. VIP Exclusive med 8-varvs spiralfjädring

En särskilt exklusiv, vändbar madrass med en överlägsen sovkomfort. Progressiv 8-varvs spiralfjädring som är extra mjuk toppen, men ger mer stöd ju mer den belastas. Madrassen känns mjuk och behaglig, samtidigt som den ger stöd åt kroppens tyngre delar. Dessutom har den Wonderlands helt unika, extra känsliga skulderzon. Tillsammans med latexstoppningen madrassen och den mjuka skulderzonen säkrar detta en sovställning som ger extra bra avlastning för nacke, skuldra och rygg.

Fasthet: medium, fast och x-fast

Sovkomfort: balanserad fasthet med lätt djup samt extra stöd och tryckavlastning

2. MELODY Comfort med 6-varvs spiralfjädring

Den vändbara madrassen har en fantastiskt bra förmåga att anpassa sig efter kroppens former och ge stöd där det behövs. Dessutom har den Wonderlands helt unika, extra känsliga skulderzon. Tillsammans med latexstoppningen i madrassen och den mjuka skulderzonen säkrar detta en sovställning som ger extra bra avlastning för nacke, skuldra och rygg.

Fasthet: medium, fast och x-fast

Sovkomfort: fast och mycket stöttande

3. DUE T Standard med 5-varvs spiralfjädring

En riktigt bra vändbar madrass med Standard Pocket-fjädring, som ger bra stöd och behaglig komfort. Dessutom har den Wonderlands helt unika, extra känsliga skulderzon. Tillsammans med mjuk, kvalitativ skumstoppning madrassen och den mjuka skulderzonen säkras en sovställning som ger bra avlastning för nacke, skuldra och rygg.

Fasthet: medium, fast och x-fast

Sovkomfort: följsam, djup och bra stöd

SIDAN 28 STÄLLBAR SÄNG STÄLLBARA MADRASSER SIDAN 29

Gavel* Horizon, textil River, ben Cone Black 13 cm.

*Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

532 & 733 STÄLLBAR SÄNG

Den ställbara bottenramen har en överlägsen komfort samtidigt som den höga zonfjädringen med mjuk skulderzon och fast höftzon ger dig optimalt stöd och avlastning oavsett om du sover eller är vaken. Den kraftiga LINAK-motorn har flera tekniska möjligheter, till exempel minnesfunktioner där du kan ställa in och spara dina favoritinställningar. Den ställbara sängens design är modern och utstrålar kvalitet.

Komforten och stödet kan jämföras med Wonderlands kontinentalsängar.

Kombinera med en av Wonderlands tre vändbara madrasser och bäddmadrasser.

PRODUKTFÖRDELAR STÄLLBAR BOTTENRAM

• Model 532: 2 motorer, rygg- och fotände

• Model 733: 3 motorer, rygg-, nacke och fotände

• Bottenram med high Pocket-fjädring

• Mjuk skulderzon

• Barnsäkringslås

• Klämskydd med skumkant runt sängramen

• Nödsänkningsfunktion vid strömavbrott

• Möjlighet till appstyrning

• Möjlighet att spara favoritinställningar

• Möjlighet att ställa in larm/timer

• Möjlighet att använda synkroniseringskabel

Mått och fler specifikationer, se sidan 48

VÄLJ MADRASS

1. VIP Exclusive med 8-varvs spiralfjädring Exklusiv vändbar madrass med progressiv fjädring och extra unik och känslig skulderzon

2. MELODY Comfort med 6-varvs spiralfjädring Fantastisk god anpassning till kroppens former och extra unik och känslig skulderzon

3. DUET Standard med 5-varvs spiralfjädring Bra stöd och behaglig komfort med extra unik och känslig skulderzon

Mått och fler specifikationer, se sidan 49

VÄLJ BÄDDMADRASS

1. Superior PULSE latex

2. Premium PULSE latex

3. Classic PULSE latex

Gavel Pique, ben Square Oak 13 cm, textil Nature
SIDAN 30 532 & 733 STÄLLBAR SÄNG 532 & 733 STÄLLBAR SÄNG SIDAN 31
SkulderzonVändbar Tvättbar

412 STÄLLBAR SÄNG

Modell 412 kombinerar den ställbara sängens funktioner med alla Wonderlands unika egenskaper. Bottenramen har extra hög ram för ett exklusivt uttryck och dess fjädrande trälameller ger en balanserad fjädring tillsammans med madrassen, så att du får en säng som varken är för hård eller för mjuk! Dessutom har bottenramen en mjuk skulderzon och möjlighet att justera fastheten vid höftpartiet, vilket erbjuder optimala förhållanden för bättre anpassning och en bättre sovställning med god avlastning för nacke, skuldra, rygg och ländrygg.

Den kraftiga LINAK-motorn har flera tekniska möjligheter, till exempel minnesfunktioner där du kan ställa in och spara dina favoritinställningar. Komforten och stödet kan jämföras med Wonderland ramsängar.

Alla textiler i sängen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i. Kombinera med en av Wonderlands tre vändbara madrasser och bäddmadrasser.

PRODUKTFÖRDELAR STÄLLBAR BOTTENRAM

• 2 motorer, rygg- och fotände

• Extra hög bottenram av massiv furu med fjädrande lameller

• Mjuk skulderzon

• Justerbar fasthet vid höftzonen

• Avtagbar, tvättbar textil

• Nödsänkningsfunktion vid strömavbrott

• Barnsäkringslås

• Möjlighet till appstyrning

• Möjlighet att spara favoritinställningar

• Möjlighet att ställa in larm/timer

• Möjlighet att använda synkroniseringskabel

Mått och fler specifikationer, se sidan 48

VÄLJ MADRASS

1. VIP Exclusive med 8-varvs spiralfjädring Exklusiv vändbar madrass med progressiv fjädring och extra unik och känslig skulderzon

2. Melody Comfort med 6-varvs spiralfjädring Fantastisk god anpassning till kroppens former och extra unik och känslig skulderzon

3. DUET Standard med 5-varvs spiralfjädring Bra stöd och behaglig komfort med extra unik och känslig skulderzon

Mått och fler specifikationer, se sidan 49

SkulderzonVändbar Tvättbar

VÄLJ BÄDDMADRASS

1. Superior PULSE latex

2. Premium PULSE latex

3. Classic PULSE latex

Gavel* Pique, textil Navy, ben Triago Brass 13 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.
SIDAN 32 412 STÄLLBAR SÄNG 412 STÄLLBAR SÄNG SIDAN 33

PRODUKTFÖRDELAR STÄLLBAR BOTTENRAM

• 2 motorer, rygg- och fotände

• Bottenram av massiv furu med fjädrande lameller

• Mjuk skulderzon

• Justerbar fasthet vid höftzonen

• Avtagbar, tvättbar textil

• Nödsänkningsfunktion vid strömavbrott

• Möjlighet till appstyrning

Mått och fler specifikationer, se sidan 48

VÄLJ VÄNDBAR MADRASS

1. VIP Exclusive med 8-varvs spiralfjädring

Exklusiv vändbar madrass med progressiv fjädring och extra unik och känslig skulderzon

2. MELODY Comfort med 6-varvs spiralfjädring

Fantastisk god anpassning till kroppens former och extra unik och känslig skulderzon

3. DUET Standard med 5-varvs spiralfjädring

Bra stöd och behaglig komfort med extra unik och känslig skulderzon

Mått och fler specifikationer, se sidan 49

SkulderzonVändbar Tvättbar

VÄLJ BÄDDMADRASS

1. Superior PULSE latex

2. Premium PULSE latex

3. Classic PULSE latex

Gavel* W200, textil River, ben Square black 19 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.

342 STÄLLBAR SÄNG

Modell 342 kombinerar den ställbara sängens funktioner med alla Wonderlands unika egenskaper. Bottenramen har ett mer minimalistiskt uttryck och ger möjlighet att använda utrymmet under sängen, samtidigt som dess fjädrande trälameller ger en balanserad fjädring tillsammans med madrassen, så att du får en säng som varken är för hård eller för mjuk!

Dessutom har bottenramen en mjuk skulderzon och möjlighet att justera fastheten vid höftpartiet, vilket erbjuder optimala förhållanden för bättre anpassning och en bättre sovställning med god avlastning för nacke, skuldra, rygg och ländrygg. Den kraftiga LINAK-motorn kan styras via app. Komforten och stödet kan jämföras med Wonderland ramsängar.

Alla textiler i sängen är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i. Kombinera med en av Wonderlands tre vändbara madrasser och bäddmadrasser.

SIDAN 34 342 STÄLLBAR SÄNG 342 STÄLLBAR SÄNG SIDAN 35

612 VIP STÄLLBAR SÄNG

Wonderland 612 VIP ställbar säng – en fusion av tradition och innovation

Modell 612 är Wonderlands fusion mellan den traditionella ställbara sängen och nyutveckling utan att kompromissa med komforten. Sängen är därför uppbyggd med två lager fjädring – vår mest exklusiva Pocket-fjädring överst och Low Pocket nederst – och förenar avlastning med följsamhet.

Exclusive Pocket har progressiv spiralfjädring som är extra mjuk i toppen, men ger mer stöd ju mer den belastas., samtidigt som den ger det bästa stödet för kroppens tyngre delar. Tillsammans med latex i huvudmadrassens stoppning och en särskilt mjuk och följsam skulderzon säkrar detta en sovställning som ger maximal avlastning för nacke, skuldra och rygg.

Kombinera med en av Wonderlands Svanenmärkta Pulse latex-bäddmadrasser, se sidorna 38–39.

PRODUKTFÖRDELAR STÄLLBAR BOTTENRAM

• 2 motorer, rygg- och fotände

• Bottenram med Low Pocket-fjädring

• Barnsäkringslås

• Nödsänkningsfunktion vid strömavbrott

• Möjlighet till appstyrning

• Möjlighet att spara favoritinställningar

• Möjlighet att ställa in larm/timer

• Möjlighet att använda synkroniseringskabel

Sängens uppbyggnad

1 Huvudmadrass

Exclusive Pocket 8-varvs spiralfjädring ger den bästa sovkomforten med progressivt stöd och extra tryckavlastning.

Fjädrarna är utformade så att de alltid ger extra avlastning och en behaglig sovställning. De är mjukare toppen, men ger mer stöd ju mer de belastas (progressiva).

Symmetriskt uppbyggd med fem zoner, mjuk vid skuldran och fast vid höften samt med latexstoppning på båda sidorna.

2 Bottenram

Bottenram av massiv furu med Low Pocketfjädring, vilket är ett särskilt bra fjädringssystem som ger god följsamhet och djup.

Fjädrarna är utformade så att de har god anpassningsförmåga och ger utmärkt avlastning.

Mått och fler specifikationer, se sidan 48

8 6 5 8 6 5LOW

SkulderzonVändbar

Exclusive Pocketfjädring

Low Pocketfjädring

VÄLJ BÄDDMADRASS

1. Superior PULSE latex

2. Premium PULSE latex

3. Classic PULSE latex

Gavel* Harlequin, textil Leaf, ben Cone Oak 19 cm. *Gaveln ska stå fastkilad mellan sängen och väggen – den kan inte användas fristående eller monterad på säng eller vägg.
1 2
SIDAN 36 612 VIP STÄLLBAR SÄNG 612 VIP STÄLLBAR SÄNG SIDAN 37

LÄS MER OM

WONDERLANDS

INNOVATIVA TEXTILER

Tekniken bakom textil 37o är en specialutvecklad fiber med små inbyggda mikrokapslar som gör att textilen anpassar sig efter kroppstemperaturen och håller den på en optimal nivå. Tekniken är OEKO-TEX®-miljöcertifierad. Textilen kan tvättas vid 60oC.

Rapid DRY

Gavel W200, textil Soil SIDAN 38 BÄDDMADRASSER BÄDDMADRASSER SIDAN 39

Miljömärkt 1234 5678

SVANENMÄRKTA BÄDDMADRASSER

WONDERLAND BÄDDMADRASS

Wonderlands bäddmadrasser är supersköna, mjuka och med olika egenskaper beroende på kombinationen av skum och textil. Bäddmadrassens viktigaste funktion är att ge god tryckavlastning och bra sovkomfort. Det är också viktigt att hålla din säng ren och därför kan alla Wonderlands bäddmadrasser tvättas vid 60°C.

SUPERIOR PULSE LATEX

Cirka 8 cm hög med 5 cm Pulse latex-kärna. En tjock bäddmadrass gör att sängen känns mjukare och mer avlastande än med bäddmadrasserna Premium och Classic Latex. Textil 37o.

PREMIUM PULSE LATEX

Cirka 7 cm hög med 4 cm Pulse latex-kärna. En mellantjock bäddmadrass gör att sängen känns mer balanserad i fasthet jämfört med bäddmadrasserna Superior och Classic Latex. Textil RapidDry.

CLASSIC PULSE LATEX

Cirka 6 cm hög med 3 cm Pulse latex-kärna. En tunnare bäddmadrass gör att sängen känns fastare än med bäddmadrasserna Premium och Superior latex. Textil RapidDry.

PREMIUM HYPERFLEX

Förstklassig bäddmadrass med Hyperflex, vilket är ett mjukt miljöskum (polyuretan) med hög elasticitet och god ventilation. Bäddmadrassen är med Rapid Dry-textil, som ger extra god fukttransport och håller dig varm och torr när du sover. Textil RapidDry.

En specialutvecklad hålfiber är tekniken bakom textilen RapidDry. Med en större luftmängd inuti fibern transporteras fukten snabbt bort och ventilationen blir mer effektiv. Textilen ger en torr och behaglig sovkomfort. Den är OEKO-TEX®-miljöcertifierad och kan tvättas vid 60oC. 37o
UNIKA LATEX PÅ SIDAN 9
SVANENMÄRKT

DESIGNA DIN SÄNG

PROVA WONDERLANDS DESIGNVERKTYG

Designa din personliga säng. Hitta din favoritsäng – huvudgavel, sängben, färg – och lek med färger på golv, väggar och hållbara textiler. Hitta den stil som passar dig och din nya säng bäst.

Du hittar designverktyget på www.wonderlandbeds.com (välj ”Designa din säng”)

DESIGNA DIN NYA KONTINENTALSÄNG

Nu kan du själv designa din kontinentalsäng så att den matchar din personliga stil.

Skanna QR-koden och använd vårt designverktyg för att designa din helt unika säng.

Superenkelt – PROVA SJÄLV!

PERSONLIGT ANPASSAD SÄNG

HELTÄCKANDE TEXTIL PÅ BOTTENRAMEN

Enkel och modern stil med ett heltäckande textil över de två nedersta madrasserna

2-DELAD TEXTIL PÅ BOTTENRAMEN

Elegant, klassisk stil och stor flexibilitet med varsitt textilöverdrag för de två nedersta madrasserna

DESIGNA DIN NYA STÄLLBARA SÄNG

Du kan själv designa din ställbara säng av modell 342 och 412 och få just den stilen som passar dig. Välj design, komfort, textil, gavel och ben. Så får du en helt personlig, anpassad Wonderland-säng.

HELTÄCKANDE TEXTIL PÅ BOTTENRAMEN

Enkel och modern stil med ett heltäckande textil över den ställbara bottenramen

2-DELAD TEXTIL PÅ BOTTENRAMEN

Elegant, klassisk stil och stor flexibilitet med varsitt textilöverdrag för de två ställbara bottenramarna

SIDAN 40 DESIGNA DIN SÄNG DESIGNA DIN SÄNG SIDAN 41

DESIGNA DIN SÄNG

WONDERLAND

HUVUDGAVEL

HOVEDGAVL WALL

En extra hög gavel som skapar ett exklusivt och voluminöst uttryck.

H: 160 cm (utan ben) x D: 10 cm

Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

HUVUDGAVEL HARLEQUIN

En modern gavel med en klassisk tvist. Textil kan tvättas vid 60°C.

H: 105 cm (utan ben) x D: 6 cm

Monteras med medföljande ben i justerbar höjd: 13/17/19/23 cm

Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

HUVUDGAVEL PIQUE

En exklusiv huvudgavel med quiltade rektanglar ger sängen ett lyxigt och inbjudande utseende.

H: 130 cm (utan ben) D: 20 cm Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

HUVUDGAVEL QUILT

En elegant huvudgavel med quiltade rektanglar ger sängen en exklusiv stil.

H: 130 cm (utan ben) D: 8 cm Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

HUVUDGAVEL HORIZON

Lyxig, hög och elegant huvudgavel med ”vingar”.

H: 140 cm x D: 20 cm, 15 cm bredare än sängen.

Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

HUVUDGAVEL W400

En klassisk huvudgavel med avtagbar textil som kan tvättas vid 60°C.

H: 105 cm (utan ben) x D: 8 cm Monteras med medföljande ben i justerbar höjd: 13/17/19/23 cm Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

HUVUDGAVEL W200

En modern och elegant huvudgavel med avtagbar textil som kan tvättas vid 60°C.

H: 105 cm (utan ben) x D: 4 cm Monteras med medföljande ben i justerbar höjd: 13/17/19/23 cm Gaveln står fastkilad mellan säng och vägg.

SIDAN 42 DESIGNA DIN SÄNG DESIGNA DIN SÄNG SIDAN 43

DESIGNA DIN SÄNG

WONDERLAND

BEN OCH SOCKLAR

WONDERLAND TEXTIL

Wonderland erbjuder ett brett urval av exklusiva och miljöcerti erade textiler. Textilerna är avtagbara och kan tvättas vid 60°C så att du alltid har en ren och behaglig säng att sova i.

ÅTERVINNINGSBAR TEXTIL

Wonderland Recycable är en exklusiv och miljöcertierad textil med mycket lång hållbarhet. Textilen kan tvättas vid 60°C. Det används inget vatten under tillverkningen och låga produktionstemperaturer reducerar energiförbrukningen. Textilen kan återanvändas till nya produkter.

• Produceras av restprodukter

• Tillverkas utan vatten

• Återvinningsbar

• Kan tvättas vid 60°C

• 100 % Harmolan

• PFC-fri

• Miljöcerti erad

Rock 87 Haze 88 Cone Oak – Black – Whitewashed – H: 13/16/19/23 cm Square Oak – Black – Whitewashed – H: 13/19/23 cm Aluminiumben Swing H: 13/19/23 cm Triago Black – Brass – H: 13 cm Sockel Oak – Black – Whitewashed – H: 13 cm OBS! Endast till ram- och kontinentalsängar Soil 1 Dim 2 Blush 77* Navy 61* Air 81 Rain 82 Forest 84 River 86 Leaf 3 Stödben H: 13/16/19/23 cm Harlequin Forest 84Harlequin Rain 82Harlequin River 86Harlequin Rock 87 KOMPLETTERANDE TEXTILER TILL KONTINENTALSÄNG Aluminiumben Time H: 13/19/23 cm
SIDAN 45 SIDAN 44 TILLBEHÖR
* ej återvinningsbar textil TILLBEHÖR

FAKTA

KONTINENTALSÄNG

Wonderlands kontinentalsängar har en mängd egenskaper och fördelar som garanterar en enastående bra sovkomfort i många år. I tabellen nedan kan du se innehåll och tekniska fakta för de olika modellerna.

RAMSÄNG

Wonderlands ramsängar har en mängd egenskaper och fördelar som garanterar en enastående bra sovkomfort i många år. I tabellen nedan kan du se innehåll och tekniska fakta för de olika modellerna.

HUVUDMADRASS

HUVUDMADRASS Exclusive Pocket, 8-varvs fjädring Exclusive Pocket, 8-varvs fjädring Comfort Pocket, 6-varvs fjädring

STOPPNING Latex Latex Latex

UNDERMADRASS Exclusive Pocket, 8-varvs fjädring Standard Pocket, 5-varvs fjädring Standard Pocket, 5-varvs fjädring STOPPNING Welun Welun Welun

PRODUKTNAMN VIP MELODY DUET

JUSTERBAR FASTHET UNDER HÖFTEN

MADRASS

STOPPNING Latex Latex Welun

MADRASS Exclusive Pocket, 8-varvs fjädring Comfort Pocket, 6-varvs fjädring Standard Pocket, 5-varvs fjädring

BOTTENRAM MED FJÄDRANDE TRÄLAMELLER • • •

MADRASSENS FASTHET M, F, XF M, F, XF M, F, XF

MADRASSENS HÖJD (CM) 36 34 34

180 x 200 cm* •

180 x 210 cm* •

* Välj mellan heltäckande eller tvådelad fjäderinlägg huvudmadrassen 25 års garanti mot brott på fjädring och bottenram

210 x 210 cm* •

* Levereras med helt fjäderinlägg och heltäckande överdrag

25 års garanti mot brott på fjädring och bottenram

SKULDER-/HÖFTZON • • • VÄNDBAR
• • •
• • •
TVÄTTBAR TEXTIL •
80 x 200 cm • • • 90 x 200 cm • • • 90 x 210 cm • • • 105 x 210 cm • • • 120 x 200 cm • • • 140 x 200 cm • • • 160 x 200 cm*
• •
• •
• •
• •
• •
JUSTERBAR FASTHET UNDER HÖFTEN • • • SKULDER-/HÖFTZON
• • •
• • •
• • •
• •
5 års garanti •
PRODUKTNAMN OPUS VIP MELODY
SKULDER-/HÖFTZON UNDERMADRASS
VÄNDBAR MADRASS
TVÄTTBAR TEXTIL •
• • • MADRASSENS FASTHET M, F, XF M, F, XF M, F, XF MADRASSENS HÖJD (CM)
46 120 x 200 cm • • 140 x 200 cm • • 160
cm* • • • 180
cm* • • • 180
cm* • • • 210
• • •
• 5
• • •
BOTTENRAM MED FJÄDRANDE TRÄLAMELLER
51 48
x 200
x 200
x 210
x 210 cm*
års garanti
FAKTA
SIDAN 46 FAKTA KONTINENTALSÄNG FAKTA RAMSÄNG SIDAN 47

FAKTA

STÄLLBAR SÄNG

Modell 342/412 har fjädrande lameller som ger samma sovkomfort som en ramsäng, med mindre djup och fastare känsla än en kontinentalsäng.

Modell 532 & 733 har High Pocketfjädring, som ger samma sovkomfort som en kontinentalsäng, med mer djup och ännu mer avlastning.

Modell 612 har Low Pocket-fjädring och till skillnad mot andra ställbara sängar är madrassen inbyggd i sängen och levereras enbart med Exclusive Pocket.

VÄNDBARA MADRASSER

VIP Består av Exclusive Pocket-fjädring med extra mjuk skulderzon och latexstoppning. Sovkomfort: Balanserad fasthet med lätt djup samt extra stöd och tryckavlastning.

MELODY Består av Comfort Pocketfjädring med extra mjuk skulderzon och latexstoppning. Sovkomfort: Fast och mycket stöttande.

DUET Består av Standard Pocketfjädring med extra mjuk skulderzon och Welun-stoppning. Sovkomfort: Följsam, djup och bra stöd.

Wonderlands vändbara madrasser har en mängd egenskaper och fördelar som garanterar en särskilt bra sovkomfort i många år. I tabellen nedan kan du se innehåll och tekniska fakta för de olika modellerna.

*

med helt fjäderinlägg och heltäckande överdrag

garanti mot brott på fjädring och bottenram

PRODUKTNAMN VIP MELODY DUET SKULDER-/HÖFTZON • • • VÄNDBAR MADRASS • • • TVÄTTBAR TEXTIL • • • STOPPNING Latex Latex Welun MADRASS Exclusive Pocket, 8-varvs fjädring Comfort Pocket, 6-varvs fjädring Standard Pocket, 5-varvs fjädring MADRASSENS FASTHET M, F, XF M, F, XF M, F, XF MADRASSENS HÖJD (CM) 20 18 18 80 x 200 cm • • • 90 x 200 cm • • • 90 x 210 cm • • • 120 x 200 cm • • • 140 x 200 cm • • • 160 x 200 cm* • • • 180 x 200 cm* • • • 180 x 210 cm* • • •
25 års
• • • 5 års garanti • • • PRODUKTNAMN 612 532 & 733 412 342 BOTTENRAM MED FJÄDRANDE TRÄLAMELLER • • JUSTERBAR FASTHET UNDER HÖFTEN • • SKULDERZON • • POCKET-FJÄDRING I BOTTENRAMEN Low High TVÄTTBAR TEXTIL • • TRÅDLÖS FJÄRRKONTROLL MED BLUETOOTH • • • • APPSTYRNING MED SMARTTELEFON/SURFPLATTA • • • • ANTAL MOTORER 2 (rygg, ben) 532: 2 (rygg, ben) 2 (rygg, ben) 2 (rygg, ben) 733: 3 (ryg, nakke, ben) MÖJLIGHET ATT STÄLLA IN LARM/TIMER • • • MÖJLIGHET TILL BARNSÄKRING • • • MÖJLIGHET ATT ANVÄNDA SYNKRONISERINGSKABEL • • • NÖDSÄNKNINGSFUNKTION VID STRÖMAVBROTT • • • • HÖJD (CM) 39 30 24 17 80 x 200 cm • • (inte model 733) • • 90 x 200 cm • • • • 90 x 210 cm • • • • 105 x 210 cm • • • 120 x 200 cm • (inte model 733) • • 140 x 200 cm • 5 års motorgaranti • • • •
Levereras
FAKTA
SIDAN 48 FAKTA STÄLLBAR SÄNG FAKTA VÄNDBARA MADRASSER SIDAN 49

TRYGGHETSGARANTI WONDERLANDS GARANTIER

15 ÅRS TRYGGHET

Kroppen förändras hela tiden och behovet av rätt stöd och komfort är därför viktigt.

Om ditt behov av stöd eller fasthet ändras efter exempelvis 3 år, 7 år eller 15 år så har vi säkrat dig möjligheten att ändra på detta!

Wonderland ger dig trygghet i 15 år efter ditt sängköp, så att du har möjlighet att köpa ett nytt madrassinlägg som passar in i överdraget på din säng reducerat pris.

Även bra för miljön Med andra ord gör vi upp med ”köp-och-släng-kulturen”.

Sängen kan bli som ny igen, även efter 10 års användning. Allt överdrag på sängen kan tas av och tvättas vid 60°C. Madrassinlägget och bäddmadrassen kan bytas ut så att sängen framstår som ny och anpassas efter dina behov.

Vi är alla unika och det bör din säng också vara!

UPP TILL 90 DAGARS BYTESRÄTT

Flera Wonderland-återförsäljare erbjuder möjligheten att byta fastheten på den köpta madrassmodellen, förutsatt att madrassen finns i annan fasthet – och endast ett byte per beställning. Det kan förekomma begränsningar på vilka mått tjänsten omfattar samt en avgift för hantering av denna tjänst.

5 ÅRS GARANTI

5 års garanti på material-, motor- och produktionsfel. Garantin täcker inte normalt slitage.

25 ÅRS GARANTI MOT BROTT

25 års garanti mot brott på madrassens fjädring och sängram.

Se alla garantivillkor på www.wonderlandbeds.com

WONDERLANDS GARANTIER SIDAN 51 SIDAN 50 TRYGGHETSGARANTI

Vår historia började 1969. Då byggde vi fabriken i Åndalsnes på den norska västkusten.

I dag är Wonderland en av de ledande sängproducenterna i Skandinavien.

Vi har duktiga medarbetare som ser till att alla våra sängar är byggda för god sömn och vila. Material av hög kvalitet har alltid prioriterats

i vår produktutveckling av personligt anpassade sängar.

Väljer du en Wonderland-säng får du den sömn och vila som kroppen behöver för att fungera i en hektisk vardag.

Wonderland AS, Strandgata 88, 6300 Åndalsnes, Norway

Tfn: +47 712 278 00

info@wonderlandbeds.com www.wonderlandbeds.com

www.wonderlandbeds.com
DESIGNBUREAUET.COM SENG SE
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.