Page 1

Kulturhuset Utg. 2 // 2. halvår 2017

Parken // Arbeideren

Dagfinn Lyngbø:

Supersmud side 4

Eva Weel Skram Christine Hope Blunck, Bettan & Endresen Bugge Wesseltoft Halvdan Sivertsen Terje Rypdal Aalesund Operakor ++

Program høst 2017


Innhold 4 | Dagfinn Lyngbø 6 | Barneteatret Vårt 8 | Jugendstilsenteret Hans Pareliussen, Kulturhusleder

12 | Klassisk høst 14 | Riksteatret 18 | Hotel Brosundet 20 | Teateret vårt 22 | Eva Weel Skram 24 | Bjørn Eidsvåg 27 | Christine Hope 28 | Jul på kulturhuset Annonsebilag: Kulturhusene i Ålesund Redaktør: Hans Pareliussen, Kulturhusleder Redaksjon: Ventd Kommunikasjon Trykk: Trykkpartner AS Distribusjon: Sunnmørsposten

Uten en tråd En ny valgkamp er i gang, og i løpet av sommeren har den norske kulturen vært oppe til diskusjon. Det handler om identiteten vår – hva er den norske folkesjela, for å si det sånn. Det er en kontinuerlig debatt, og den er jo spesielt interessant for oss som jobber i kulturlivet. Folkesjela kommer jo til uttrykk nettopp på scenen, enten det er gjennom komikerens selvironisering, samfunnskritiske teaterstykker, eller visepopens tekster. Hør for eksempel på Stein Torleif Bjella eller Tønes’ underfundige tekstunivers om livet i den norske utkanten. Noen fasit om den norske folkesjela finner man nok aldri, men de fleste ser ut til å være enige om at norsk kultur er mangfoldig. Dette mangfoldet håper vi gjenspeiler seg hos oss i høst: Barneteater, opera, jazz, visepop, stand-up, lydkunst, bokbad, foredrag, klassisk drama, symfonikonserter, teater, musikaler, ballett og show – for å nevne noe. Det blir av og til hevdet at kulturhusene ikke har noen profil, at innholdet er for tilfeldig og mangler retning, eller en rød tråd om du vil. Det kan nok være noe i at tilfeldigheter preger deler av programmet, deler av driften er jo utleievirksomhet, men samtidig er det vel en del av mandatet til kulturhusene nettopp å vise bredden og mangfoldet i kulturlivet. Å gi flest mulig uttrykk og sjangre plass i kulturhuset er noe vi hele tiden jobber med, og som vi aldri blir ferdig med. Nettopp for å speile mangfoldet i den norske kulturen. Så om man ønsker å få et glimt av den norske folkesjela, kan det rikholdige kulturlivet – i landet vårt, og i byen vår – være et godt utgangspunkt.

Parken kulturhus og Arbeideren Tlf.: 70 16 24 66 Billettsalg: 70 16 24 68 parkenkulturhus@alesund.kommune.no

2 | Kulturhuset


Ennu ikke landa

Halvdan Sivertsen har Ennu ikke landa, og igjen skal han glede et stort og entusiastisk publikum fra kulturhusscener over hele landet. Utgangspunktet for turnéen er den nye platen, men publikum får også gjenhør med kjente og kjære hits og klassikere. Med mye strenglek og vokalharmonier, og toppet med en

solid dose nordnorsk humor, tyder alt på at dette blir en strålende kveld. Ennu ikke landa er en livsbejaende erklæring fra en moden mann som har mye på hjertet, men samtidig et uttrykk for at vi svever rundt uten vilje til å se den harde landingen som venter oss alle, dersom vi ikke tar vare på denne stakkars kloden vår, kjærligheten, vennskapet og dem som trenger oss. Og dersom vi selv ikke blir tatt vare på. Vi kan love en i beste forstand typisk Halvdan-konsert. Ledsaget av et glimrende helakkustisk band, blir det en kveld med kort vei mellom ellevill gapskratt og det dypeste alvor. Ikke landa ennu du heller? Velkommen på konsert. 19. oktober

Brasserie Normandie - din restaurant i 2. etg på Parken Hotel!

Brasserie Normandie er en spennende á la carte restaurant som tilbyr utsøkte retter basert på sesongens beste lokale råvarer. Husets spesialitet er klippfisk av ypperste klasse fra Jangaard. For bordbestilling, tlf: 70 13 23 00

Hjertelig velkommen til en hyggelig aften hos oss! Storgata 16, Ålesund www.parkenhotel.no

Kulturhuset | 3


Super-Dagfinn Dagfinn Lyngbø drømte aldri om å stå på en scene. Han likte ikke å lese høyt i timen og var aldri klassens klovn.

Nå håver 44-åringen inn ti-talls millioner ved å stå på en scene som hele Norges superklovn. Det er smud. Det er Supersmud for å låne tittelen på hans sjuende humorforestilling på 20 år. — Supersmud handler om at alt ikke bare skal bli bra. Det skal bli veldig bra, det skal bli så sinnssykt bra, så helt vanvittig bra. Vi skal være verdensmestere i alt. Det er ikke bra nok å være god nok til det man selv egentlig vil og kan være i livet, forteller Dagfinn Lyngbø. Supersmud består av hverdagsbetraktninger med mer eller mindre absurde digresjoner fra en mann i livets midtfase som nok en gang har tatt anmeldere og publikum med storm.

Ålesund På kulturhuset i Ålesund skal komikeren ha seks forestillinger fra 20. til 23. september i lag med sin faste musiker Bjarte Jørgensen. Dermed er det duket for en praktfull helaften fylt av stand up og musikalsk humor.

Kjempesuksess Dagfinn Lyngbø har hatt kjempesuksess med forestillingene Ka e’ vitsen? (2005), Evolusjon (2008) og Stereo (2012), som til sammen har solgt ca. 400.000 billetter. Før premieren hadde Supersmud forhåndsolgt utrolige 40 000 billetter.

Gartneriet Hjemme på gartneriet på Askøy utenfor Bergen, dyrket han kanskje det som ubevisst la grunnlaget for en strålende karriere. Der gikk unge Dagfinn Lyngbø mye alene og fylte hodet med mange «rare tanker og observasjoner». For til tross for hans fantastiske kroppsspråk, mimikken og stemmebruken, er det kanskje nettopp den skrå observasjonsevnen som har gjort ham til den

4 | Kulturhuset

største i bransjen. Men veien dit har ikke vært smud, opplagt eller selvsagt for mannen som har mottatt hele åtte Komipriser.

Dårlige karakterer På barne- og ungdomsskolen ville det ha gitt skyhøye odds om noen hadde veddet på at unge Dagfinn kom til å bli en av Norges mest kjente komikere. Det var ingenting som tydet på det selv om Dagfinn selv følte at det var noe originalt og morsomt ved stilene hans. — Etter ni slitsomme år på skolebenken, oppdaget jeg at karakterene mine ikke var slik samfunnet hadde forventet at de skulle være, er Dagfinns skråblikk på skoletiden som var langt fra supersmud. Han kom ikke inn på videregående. Han vurderte å bli rørlegger, men det ble gartnerskole og jobb i familiebedriften. Det ble et veivalg inn i ei blindgate.

Russerevy Omsider kom han inn på musikklinjen på videregående og ble lurt til å stå på scenen i en russerevy. Det gikk så bra at han ble headhuntet til standup på bergenspuben Nansen. Ingen braksuksess, men det var slik det startet. Han vurderte karriereskifte, men holdt ut og gjennom 20 år har han perfeksjonert sitt fag som stand-up komiker. Skrellet vekk, pusset og flikket på manus og punchlines. — Manuset til mine forestillinger er i utgangspunktet som et vanvittig langt leserinnlegg i avisa. Så begynner jobben med å radbrekke og skrelle vekk med hjelp fra venner og spesielt min tekstdoktor Are Kalvø, forteller Dagfinn Lyngbø som nevner Herodes Falsk og Per Inge Torkelsen som to av sine humorforbilder. Han gleder seg stort til forestillingene i Ålesund, en by han har et svært godt forhold til.


Manuset til mine forestillinger er i utgangspunktet som et vanvittig langt leserinnlegg i avisa.

Kulturhuset | 5


Havfrue med vannskrekk Barna digget henne som programleder i Barne-TV på NRK Super. Nå gleder Sofia Knudsen Estifanos seg vilt til å spille hovedrollen i Den lille havfruen.

— Barn er et fantastisk publikum å spille for. De er uten filter og dønn ærlige. De lar seg rive helt med. Det er så deilig og befriende, mener skuespiller Sofia Knudsen Estifanos. I regi av Teatret Vårt blir H.C Andersens klassiker egenprodusert undervannsmagi og barneteater i Ålesund. Den lille havfruen er yngst av Havkongens seks døtre. Hun er supernysgjerrig på det magiske landet over havet der menneskene bor. Hun svømmer opp til havoverflaten og forelsker seg i en vakker prins. Men får hun det livet hun drømmer om?

Blir magisk — Kom og se. Det blir magisk, et undervannseventyr med fantastisk scenografi

6 | Kulturhuset

og fantastiske kostymer, sier Sofia som er imponert over Teatret Vårt og Barneteatret Vårt. Hun finner mange likhetstrekk hos seg selv i den lille havfruen, De er begge nysgjerrig, sta, viljesterke, reiseglade – og begge er ifølge Sofia drevet av følelser. Men i vannet trives hun ikke.. — Det er så iskaldt, og jeg har litt skrekk for å ha hodet under vann, ler Sofia som er utdannet skuespiller fra Nordic Black Express og Nord universitet. Hun gikk rett fra endt skuespillerutdanning til programlederjobben i Barne-TV hvor hun var i to år. Den eksponeringen ga henne en kickstart på skuespillerkarrieren.


Superaktiv

Bli sett og hørt

Sofia er bosatt i Oslo, men vokste opp i Ås og i Lillestrøm. Hennes mor er fra Lillestrøm og pappa fra Eritrea. Hun har alltid vært superaktiv og allsidig. I oppveksten spilte hun fotball (livredd ballen), hun spilte piano, drev med folkedans, leikarring, skrev sine egne fortellinger og pratet ustanselig. Det gjør hun fortsatt.

Slampoesi er et møte mellom stand up, rap, skuespill og litteratur hvor publikum skal gjøre alt annet enn å sitte stille og høre på opplesningen. Tradisjonelt arrangeres det som en konkurranse hvor tilfeldige publikummere er dommere, og alle kan juble og bue så mye de vil. — Slampoesi er noe jeg virkelig brenner for. Jeg kan snakke om viktige ting jeg er opptatt av i en verden som begynner å bli veldig polarisert. Det er fritt, direkte, nakent og ærlig. Slampoesi får meg til å føle at jeg lever – og det liker jeg! — Det virker som om du har et stort behov for å uttrykke deg, bli sett og hørt? — Ja, uten tvil. Har ikke alle det da?

Bøker og Ringenes Herre — Jeg ble lest mye for som liten og var ekstremt glad i å lese selv. Jeg var så sugen på bøker at jeg fikk låne nøkkelen til biblioteket etter skoletid, forteller Sofia som skulle bli pianist, forfatter eller psykolog. De planene skrinla hun allerede i niendeklasse. Da så hun lyset – og Ringenes Herre. — Jeg ble så fascinert, og bestemte meg for å bli skuespiller, forteller Sofia som før skuespillerutdanningen gikk på talentfabrikken Romerike Folkehøgskole hvor en rekke kjente skuespillere har vært elever.

Slam og camping I sommer turnerte hun landet rundt i hjemmesnekret campingbil og spilte for barn i tospann med Lisa Birkenes Thun i Campingkompaniet. Ved siden av å være skuespiller jobber hun også som slampoet og er medlem av SLAM! Kollektivet. Hun er til og med svensk mester i slampoesi for lag.

Den lille havfruen • • • • •

Etter et eventyr av H.C. Andersen Målgruppe: Familier med barn fra 4 år Med: Sofia Knudsen Estifanos og Dagfinn Tutturen Spilles på Arbeideren, Ålesund 15.9 – 8.10 Turné på Sunnmøre: Fosnavåg konserthus 26.9, Sjøborg kulturhus 27.9, Ørsta kulturhus 28.9, Storfjord kulturhus 29.9, ID-huset, Brattvåg 16.10 www.teatretvart.no

Sofia Knudsen Estifanos

Kulturhuset | 7


Så mye mer En velduftende lukt av kaffe og nybakte kaker, hektisk aktivitet bak bardisken og summing av samtaler på fransk, engelsk og tysk.

Det er en herlig urban atmosfære ved hjørnebordet i Apotekeren Kafe. Både i museet, kafeen og i Mellomrommet utenfor er det trangt om plassen en onsdag formiddag . Formidlingsleder Solfrid Otterholm ved Jugendstilsenteret og KUBE blir ivrig gestikulerende når hun snakker om senteret, og planene for fremtiden.

Historie og nyskaping — Det er kanskje ikke åpenbart for alle at et museum for samtidskunst og et jugendstilsenter henger så tett sammen, men husk at jugendstilen var svært nyskapende når den kom til Ålesund, sier hun og drar på en elegant måte en klar linje mellom jugendstilen og samtidskunsten.

Mellomrom og bindeledd I smuget mellom Jugendstilsenteret og KUBE har man med små grep lykkes med å skape et miljø som folk setter pris på. Mellomrommet er med på å binde sammen de to bygningene til tross for at de er adskilt av en åpen passasje. — Vi ønsker å være et sted for både

Solfrid Otterholm, formidlingsleder

8 | Kulturhuset

ålesunderen og tilreisende. At det er full fart her gjennom hele sommersesongen er nok ingen overraskelse, men vi ønsker også å gi folk et spennende tilbud resten av året, sier hun.

En rikholdig høst Yoga, foredrag, konserter og performance, egne arrangementer for seniorer og babyomvisning. Man kan trygt si at tilbudet denne høsten favner bredt. — Vi får blant annet besøk av en rekke performanceartister. En av dem er Nils Bech, forteller Otterholm.

Rørte Skam-fansen til tårer Den norske sangartisten og scenekunstneren er ingen hvem som helst. TV- årets kanskje nydeligste øyeblikk, skrev Dagsavisen etter hans rørende opptreden i Skam. 7. september kommer han til Ålesund. I denne konsertperformancen fremfører Bech sanger fra sitt seneste album ECHO.

Vil engasjere Ålesunderne 27. til 31. september inviterer Helle Siljeholm byens befolkning til å foreta flere

Nils Bech


fysiske inngripener i byrommet. Prosjektet har sitt utspring i et tilfeldig møte mellom henne og Ørnulf Opdahl ved Alnes fyr i mars 2017. Dette er et samarbeid med Høstscena og vil bli en kunstnerisk og sosial sammenkomst for og med ålesunderne.

«Lyset på lenger» — Fra oktober vil vi noen torsdager holde enda lenger åpent og ha en rekke spennede performancer, musikk og foredrag. Dette har vi kalt Lyset på lenger, sier formidlingslederen. 26. oktober vil blant annet Eirik Slyngstad arbeide med sekvenser og situasjoner der lyd, tekst, kostyme og arkitektur er de sentrale elementene i komposisjon. — Vi er både glade og stolte av å kunne by på så mye spennende i høst og vinter, avslutter Solfrid Otterholm.

Program For fyldige programomtaler følg med på Facebook. September 2, 9, 16, 23: Yoga på KUBE 3, 11, 17, 24: Søndagsomvisning 5: Seniorsalong 6: Babyomvisning 7: Performance Nils Bech 14: Foredrag Tove Haugsbø 16: Performance Bent Erik Myrvold, Liv Reidun Brakstad 27–1 okt.: Performance Helle Siljeholm / i samarbeid med Høstscena Oktober 1, 8, 15, 22, 29: Søndagsomvisning 3: Seniorsalong 4: Babyomvisning 12: Høstferieverksted 26: Lyset på lenger: Performance Trollkrem, Eirik Slyngstad, foredrag Elisabeth Byre, DJ

November 1: Babyomvisning 2: Lyset på lenger: Boklansering, foredrag Gunnar Danbolt, Piazollakonsert (Knut Ivar Bøe mfl), DJ 5: Performance Pavana Reid, Sareena Sattapon, Marit Tunestveit Dyre, Rita Marhaug, Terese Longva 7: Seniorsalong 23: Performance Marianne Heier 30: Lyset på lenger: Performance Annika Strøm, foredrag Knut Ljøgodt, Haiku teseremoni (Stian Omenås, Endre Ruset, Karin Augusta Nogva), DJ Desember 2 - 3: Performance Mette Edvardsen i samarbeid med Biblioteket i Ålesund 5: Seniorsalong 6: Babyomvisning 16 - 17: Juleverksted 21: Lyset på lenger: Kunstnersamtale Ørnulf Opdahl, konsert Hedvig Mollestad, DJ

Jugendstilsenteret

Kulturhuset | 9


Illustrasjonsbilde: Eirik Havnes

SPESIALVISNING AV DOKUMENTAREN «69 MINUTTER AV 89 DAGER»

Live-fremføring med Bugge Wesseltoft og Audun Sandvik

Parken Kulturhus torsdag 28. september kl. 20.00

Sjekk hele festivalprogrammet på hostscena.no SAMARbEIDSPARTNERE Barneteatret Vårt Fagerlia VGS Fellesverket Dragen Ålesund Litterære salong

Molja Vel Parken Kulturhus Jugendstilsenteret og KUBE

Teaterfabrikken Teatret Vårt Terminalen Det tas forbehold om endringer i programmet.

10 | Kulturhuset


Aalesund Pink Floyd Tribute Band:

Berit Nordstrand:

Dark Side of the Moon av Pink Floyd er det tredje mest solgte albumet i verden, og gjorde gruppa til ett av rockehistoriens største suksessband. Etter uttalige forespørsler om gjentagelse av fjorårets utsolgte konsert i Ålesund, skal Aalesund Pink Floyd Tribute Band igjen stå på scenen lørdag den 9. september. Konserten vil innholde flere hits fra Pink Floyds Pulse-turné fra ‘94, inkludert hele Dark Side of the Moon. I år blir det også flere nye sanger tatt fra den originale Pulse-konserten. For dere som gikk glipp av showet i fjor har dere nå anledning til å oppleve konserten igjen med flere nye låter. Gå ikke glipp av en topp kveld!

Foredragsholder Berit Nordstrand forklarer deg hvordan mat, mosjon og det mentale kan spille på lag og gi betydelige effekter. Denne metoden passer for mennesker i alle aldre og livsfaser. Ikke gå glipp av denne sjansen til å lære hvordan du kan oppnå optimal livskvalitet gjennom små og enkle grep som gir stor effekt! Berit er utdannet lege, spesialist i klinisk farmakologi, samt innen rus- og avhengighetsmedisin og kognitiv terapi. Hun har 25 års erfaring i klinisk arbeid som lege, men jobber nå 100 prosent som forfatter og foredragsholder. Hun er kjent for sitt lidenskapelige engasjement og sine inspirerende foredrag.

9. september

7. november

Dark side of the moon

Ta vare på deg selv!

PEUGEOT 5008

komfort møter teknologi Bertel O. Steen avd. Ålesund | Lerstadveien 525, 6018 Ålesund | Tlf.: 70 17 64 00 | bos.no

Kulturhuset | 11


Anna Margrethe Nilsen

Klassisk høst Høsten byr på et rikholdig klassisk program med kammermusikk, operamusikk og den storslåtte ballettforestillingen Tornerose.

A.M. Nilsen & A. Petrova: Griegs fiolinsonater De tre fiolinsonatene med sterkt nasjonalt preg, regnes for å være blant Griegs fremste verk. Duoen Nilsen-Petrova tar oss med på en forrykende reise gjennom vill og vakker, norsk natur. Fortryllende musikk og trolsk stemning. 14. september

Musikk & Regime Tre forskjellige historier- tre forskjellige politiske baktepper – tre forskjellige måter å kommentere samfunnsituasjon på! Denne kvelden vil Ålesund Symfoniorkester sette fokus på revolusjonær musikk: H. Sæverud: The Ballad of Revolt J. Rodrigo: Concierto di Aranjuez D. Sjostakovitsj: Symfoni nr. 5 i d-moll op.47 17. september

12 | Kulturhuset

Aalesund Operakor: Operagalla Festlige og gripende sceniske høydepunkter fra operaens verden med stjernesolister fra Den Norske Opera! Aktive Aalesund Operakor har satt sammen en overdådig operagalla med favoritter fra operaens største mesterverker og leid inn et stjernelag av sangere til å opptre. Vi får høre velkjente sanger


Solist Jeanette Goldstein, Tornerose, Musikk og regime

fra Carmen, La Traviata, Den Glade Enke, Fangekoret, Amboltkoret og mye annet, satt sammen i sceniske bilder av regissør Ronald Rørvik fra Den Norske Opera. Stemmeprakt og skjønn musikk loves i en herlig operaaften! 22. oktober

Ålesund symfoniorkester: Klangen av Sunnmøre Årets program for Klangen av Sunnmøre er to-delt. Første avdeling er viet til det sunnmørske, med urfremførelse av et bestillingsverk, samt en fremførelse av en restaurert og gjenoppdaget klaverkonsert

av Ulfrstad. Andre avdeling er viet til det nasjonale, med en urfremførelse og en fremførelse av et av de mest spilte verk fra det norske orkesterrepertoaret i det 20. århundre. Program: E. Sletteberg: Nyskrevet verk M.M. Ulfrstad: Klaverkonsert L. Irgens-Jensen: Canto d’omaggio og Passacaglia 29. oktober

Tornerose Ålesund symfoniorkester og Ålesund ballettskole fremfører Tornerose, som er en av de store

klassikerne i ballettrepertoaret. Helt siden premieren i St.Petersburg i 1890 har den dansende prinsessen fortryllet og fengslet publikummere over hele verden. Eventyret om prinsessen som sover i hundre år, Tsjajkovskijs nydelige musikk og klassisk ballett i storslått keiserlig stil ser ut til å være en uslåelig kombinasjon. Ålesund symfoniorkester, under ledelse av dirigent Per Kristian Skalstad, gjør i samarbeid med elevene i klassisk ballett ved Ålesund Ballettskole en spennende helaftens oppsetning som kan ta pusten fra de fleste. 1-3. desember

www.pwc.no

PwC hjelper små og store bedrifter med revisjon, rådgivning, skatt, avgift og andre juridiske tjenester

Kulturhuset| 13


Livets g jengangere En sjanse vi ikke tok. Et valg vi ikke våget. Et levd liv. Ingenting kan gjøres om igjen. Dilemmaene er tidløse, universelle. De er på mange måter livets gjengangere, og stikkord for Riksteaterets forestillinger i Ålesund denne høsten med Henrik Ibsen, Frode Grytten og Stein Torleif Bjellas univers i tekst og toner.

Albert & Anna Frode Gryttens Albert & Anna

14 | Kulturhuset

har fått kjempegode anmeldelser. VG ga stykket terningkast fem og omtalte det som varmt og vemodig. Grytten har laget en vakker hyllest til livslang kjærlighet. Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien

om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.


og samhold gjennom vekslende årstider. Grytten er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv som i suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. 1. oktober

Gjengangere

Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å gli inn i demensens verden. Og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv

Vi har alle så mye vi gjerne skulle gjort annerledes enn vi gjorde. En urett vi begikk. En sjanse vi ikke tok. Et valg vi ikke våget. Om det bare kunne gjøres om! Men det er for sent. Skaden er skjedd. Vi vet det. Vi prøver å glemme det. Men var det alvorlig nok, vil det før eller siden hjemsøke oss. På samme måte er det med familien vi kommer fra. Den bestemmer hvem vi blir. Uansett hvor mye vi forsøker å befri oss fra hva generasjoner har gjort før oss. Det er dette det handler om i Gjengangere – Ibsens kanskje aller skarpeste og samtidig mest gripende skuespill. Fru Alving har sendt Osvald bort som barn. Hun ville ikke at sønnen skulle vokse opp i samme hus som sin utsvevende far. Men når Osvald kommer hjem etter farens død, blir det ikke det frydefulle gjensynet fru Alving har sett frem til. 6. oktober

Kan nokon gripa inn Kan nokon gripa inn er tuftet på Stein Torleif Bjellas musikalske og tekstlige univers, og har blitt et bejublet, røft, rufsete musikkteater, sårt, vemodig og med en dæsj humor. Vi er på en stasjon et sted på bygda. De fleste av togene dundrer forbi, men det er fremdeles liv i bygningen som har sett sine beste dager. Hit kommer de som vil reise vekk, som vil slippe fra, som lengter etter at kjæresten skal komme, som søker kontakt – eller bare vil at noen skal gripe inn.

Etter suksessen med Bikubesong, har Lasse Kolsrud fridd til en av nåtidens aller fremste visekunstnere. Stein Torleif Bjella har satt ord og musikk til mange skjebner i distriksnorge. Kolsrud har skrevet manus og har regi på forestillingen. Det handler om vanlige folk, som alle strir med sitt, og som fåmælt og famlende prøver å finne en plass i kjærligheten og i verden. 25. oktober

Kulturhuset | 15


Parken kulturhus

høsten

DATO

FORESTILLING

STED

9.9

Ålesund Pink Floyd Tribute Band

Parken kulturhus

14.9

Griegs fiolinsonater

Parken kulturhus

15.9 -8.10

Barneteatret Vårt: Den lille havfruen

Arbeideren

17.9

Ålesund symfoniorkester: Musikk og regime

Parken kulturhus

20.-23.9

Dagfinn Lyngbø: Supersmud

Parken kulturhus

27.9

Høstscena 2017: Fargespill m/Brazz Bros.

Parken kulturhus

28.09

Høstscena 2017: B. Wesseltoft og D. Håskjold

Parken kulturhus

29.09

Høstscena 2017: Moddi og Trondheimsolistene

Parken kulturhus

30.09

Høstscena 2017: Min pappas porno

Arbeideren

1.10

Riksteatret: Albert & Anna

Parken kulturhus

4.10

Terje Rypdal Conspiracy

Parken kulturhus

6.10

Riksteatret: Gjengangere

Parken kulturhus

8.10

Aalesund ungdomsmusikkorps

Parken kulturhus

12.10

Ålesund litterære salong: Jan Kjærstad

Parken kulturhus

14.10

Teaterlørdag: De tre små griser

Arbeideren

19.10

Halvdan Sivertsen: Ennu ikke landa

Parken kulturhus

22.10

Ålesund operakor: Operagalla

Parken kulturhus

25.10

Riksteatret: Kan nokon gripe inn

Parken kulturhus

26.10

Tønes m/band

Parken kulturhus

28.10

Teaterlørdag: Det var en gang et eventyr

Arbeideren

29.10

Ålesund symfoniorkester: Klangen av Sunnmøre

Parken kulturhus

16 | Kulturhuset


s og Arbeideren

n 2017

Billetter: kulturialesund.no

DATO

FORESTILLING

STED

31.10

Teatret Vårt: Neshornet

Parken kulturhus

3.-4.11

Bjørn Eidsvåg: Etterlyst Jesus

Parken kulturhus

4.-19.11

Barneteatret Vårt: Goodbye Kitty

Arbeideren

7.11

Berit Nordstrand - Ta vare på deg selv

Parken kulturhus

9.11

Ålesund litterære salong: Nina Lykke

Parken kulturhus

9.11

Ålesund veterankorps

Parken kulturhus

10.11

Christine Hope: Hope, skulder, kne og tå

Parken kulturhus

11.11

Teaterlørdag: Drømmekappen

Arbeideren

11.11

Eva Weel Skram

Parken kulturhus

14.11

Jul i Blåfjell

Parken kulturhus

17.11

Håkon Kornstad: Tenor Battle

Parken kulturhus

23.11

Jul på et Blunck, Bettan og Endresen

Parken kulturhus

25.11

Teaterlørdag: Ønskeskogen

Arbeideren

27.11 - 3.12

Fru Pigalopp og juleposten

Arbeideren

1.-3.12

Ålesund ballettskole: Tornerose

Parken kulturhus

9.12

Teaterlørdag: Et juleeventyr

Arbeideren

9.-15.12.

Jugendteatret: Putti Plutti Pott

Parken kulturhus

09.12.

Lena Nymark: Releasekonsert

Arbeideren

10.12.

Lerstad skolekorps

Arbeideren

16.12.

Christmas with Nordic Tenors

Parken kulturhus

20.12.

Bugge Wesseltoft

Parken kulturhus Kulturhuset | 17


Slik er nye Hotel Brosundet Stilfullt, elegant og inkluderende.

— Vi ønsket å videreføre det unike fra det opprinnelige Hotel Brosundet og overføre det til et større format, sier hotelldirektør Camilla Espeseth om sammenslåingen av Hotel Brosundet og tidligere Hotel Bryggen.

Med respekt for historien Hotellet på Brunholmen har nå i alt 131 rom, inkludert Molja fyr. Begge sjøbuene fra gjenreisningen etter bybrannen har bygningselementer som har overlevd utallige ombygninger. Disse har fortsatt en fremtredende plass og skaper et gjenkjennelig felles uttrykk gjennom hele hotellet. — Det har vært viktig å bevare det historiske i arbeidet med å skape et hotell med en kontinental atmosfære. Samtidig ønsket vi at gjestene ved tidligere Hotel Bryggen fortsatt skulle føle seg hjemme her, sier hotelldirektøren.

Godfølelse I loungeområdet henger et stort bilde fra vandreutstillingen Texture, et samarbeid mellom Dronning Sonja og Magne Furuholmen. Sammen med resten av interiøret er det med på å skape en sober eleganse.

Også for byens befolkning Med sin unike atmosfære er Restaurant MAKI og Brosundet Bar allerede populære møteplasser for byens befolkning. Litt mindre kjent er det kanskje at vinrommet ved hotellet kan leies til private arrangement og sammenkomster. Her kan det dekkes til 25 personer helt i vannkanten i Brosundet. — Vi ønsker å være her også for de som bor i Ålesund og har nå enda flere trivelige møteplasser i hotellet. Her kan folk bare stikke innom for sosialt samvær, eller bruke disse som treffsted før kulturarrangement, en tur på

Fra v.: Bookingsjef Wenche Fosse, hotelldirektør Camilla Espeseth, resepsjonist Gunn Riise, barsjef Fredrik Sjöberg.

18 | Kulturhuset


Foto: Rune Hagen

Original bygningselementer har en sentral plass i hotellet.

Plassen mellom bygningene er populær blant både turister og byens befolkning.

Med Dronninga på veggen.

byen, eller en båttur, tipser Camilla Espeseth, og inviterer alle som ønsker det innom for å se hvor fint de har fått det.

Verdenslansering Nye Hotel Brosundet fikk sin ilddåp i sommer i forbindelse med verdenslanseringen av Range Rover Velar og Jaguar F-type. Da inntok hele 540 motor- og livsstilsjournalister fra hele verden nordvestlandet. — Vi synes det er stor stas at Jaguar Land Rover valgte vår region for verdenslanseringen. Med utgangspunkt i Storfjord Hotel fikk vi vist frem store deler av regionen. På Hotel Brosundet gjennomførte vi flere store event. Vi innlosjerte journalister fra hele kloden når disse var i byen, sier Gro Linn Gamst internasjonal salgssjef i 62 Nord.

Stolt hotelldirektør

I resepsjonsområdet skaper kanskje Norges største ildsted et unikt førsteinntrykk.

— Å være en del av dette midt i en allerede hektisk sommersesong var kjempespennende! Det ga oss en unik mulighet til å få testet alle deler av driften vår, avslutter hotelldirektør Camilla Espeseth. Hun er stolt av hvordan det nye teamet ved Hotel Brosundet håndterte jobben.

Kulturhuset | 19


Foto: Arild Moen

Kan teater g jøre verden bedre? Fellesskapet er truet. Norske verdier har blitt et politisk tema. Terrorfrykt og polarisering. Kan teater gjøre noe med det?

— Det er et stort spørsmål. Men jeg tror at kunst, kultur, litteratur, film og scenekunsten kan gi en bedre forståelse av eget og andres liv. Og på sitt beste være en brobygger for mennesker, for dialog og toleranse, sier Leon Aurdal, sunnmøringen som er styreleder for Teatret Vårt. Uten å være for pretensiøs ser 59-åringen på teatret som en fantastisk arena for refleksjon og dialog, en arena for fellesskap og opplevelser som berører og beriker mennesker. — Og en viktig motvekt, en motkultur mot vår tids polarisering og enkle svart/hvittforestillinger og fremstillinger. Historisk er kunst og kultur spesielt viktig i tider med

20 | Kulturhuset

usikkerhet og uro, mener Aurdal.

Teater i Ålesund Teatret Vårt produserer store teateropplevelser av høy kvalitet og har et moderne program med bredde. Utfordringen er ifølge Aurdal at de så gjerne skulle ha nådd ut til enda flere. — I Molde er det skapt en teaterkultur. Kulturbygget Plassen har gitt gode fasiliteter. Målet vårt er å få det til også i Ålesund og i Kristiansund. Nå skjer det spennende ting i Ålesund hvor vi jobber med å få på plass en ny, skikkelig teaterscene på sørsida, forteller Aurdal.


— Teaterlørdagene i Ålesund har blitt veldig populære som treffested for barnefamilier. Et godt grep som er med på å løfte frem og synliggjøre Barneteatret Vårt, mener Aurdal.

Ble glad i teater

Leon Aurdal, styreleder Teatret Vårt

Litt tabloid sagt mener han at en by bør ha tre ting for å være en skikkelig by: Et universitet, et eliteserielag i fotball og et teater.

Hele fylkets teater — En ny teaterscene i Ålesund vil bidra til å skape en enda bedre teaterkultur. Teatret Vårt er et regionteater, men mange ser nok på det som et Molde-fenomen. Vårt klare mål er å gjøre Teatret Vårt til hele fylkes teater. At også nordmøringer og sunnmøringer omtaler og opplever Teatret Vårt som teatret vårt. Derfor er et teater og en skikkelig teaterscene i alle de tre byene viktig, mener Aurdal.

For ti år siden ble han styremedlem i Teatret Vårt. De to siste har han vært styreleder. Leon Aurdal ble interessert i teater i de årene han studerte og arbeidet i Oslo, og gikk jevnlig på teaterforestillinger. Gjennom Teatret Vårt har han kommet mye nærmere teaterproduksjon, og synes det er svært spennende. — Hva er en stor teateropplevelse for deg? — Det er når scenekunsten engasjerer, griper tak i meg, skaper refleksjoner, ettertanke. Enten det er tragisk, underfundig, komisk eller et drama. Jeg har hatt flere slike opplevelser med Teatret Vårt. Før den tid var det spesielt Ibsens samtidsdrama som gjorde et sterkt inntrykk på meg. Og Samuel Becketts Mens vi venter på Godot. Det var fantastisk, absurd teater og reiste blant annet spørsmål om mennesker egentlig kan konversere så de forstår hverandre. Jeg har sett stykket flere ganger, forteller Aurdal.

Teater og fotball Leon Aurdal er utdannet statsviter og økonom, rådmann i Sula kommune, gift med ordføreren i Ålesund, Eva Vinje Aurdal og ikke minst kjent som en fotballens mann på

Fra Hamlets pappa er et spøkelse

Teater for barn og unge Han roser Barneteatret Vårt for den jobben som gjøres i Ålesund. Forestillingene som produseres her er av svært høy kvalitet. Teatret Vårt er det eneste institusjonsteateret i Norge som satser på å produsere scenekunst for barn og ungdom og har fått nasjonal oppmerksomhet og anerkjennelse.

Sunnmøre. Han har vært nestleder i AaFK og kretsleder blant annet. Nå er han styremedlem i Norges Fotballforbund. — Så derfor: Fotball eller teater? — Alt til sin tid. Begge kan på hver sin måte være utrolig engasjerende for publikum. Særlig hvis det er velspilt både på bana og scenen.

Kulturhuset | 21


Eva Weel Skram

I fjor tok hun Norge med storm med Selmas sang i TV-serien Snøfall. Nå kan du la deg trollbinde av Evas sang på Parken kulturhus. Med seg på turné i høst har hun helt nye låter fra sitt første norskspråklige album som er under innspilling nå, i tillegg til utvalgte låter fra Hver Gang Vi Møtes, gamle hits ikledd nye

drakter og en og annen overraskelse. Eva er ikke fremmed for å by på seg selv fra scenen, så om du har lyst å bli bedre kjent med både Eva og hennes nydelige stemme er det bare å glede seg til konsert 11. november

SELGE BOLIG I HØST? TA KONTAKT FOR UFORPLIKTENDE VERDIVURDERING

Christer Hessen 941 44 629

22 | Kulturhuset

Nils Arne Riise 915 87 187

Jeanette J. Strømmen 984 21 350

Odd Arild Sæther 900 88 380

Engasjerte meglere


Terje Rypdal:

Conspiracy

— Musikk er konspirasjon. De hemmelighetene vi utveksler når det er på sitt beste, da finnes det ikke ord, sier Terje Rypdal om sitt nye band. Giganten som siden 60-tallet har banet vei for en helt egen måte å tenke gitar, musikk og komposisjon på, fyller 70 år i 2017.

Musikken som Terje Rypdal Conspiracy presenterer vil være satt sammen av eldre materiale, hovedsakelig fra Chasers- og Odyssey-perioden, i tillegg til noe nytt materiale. 4. oktober

Håkon Kornstad:

Tenor Battle et moderne advokatfirma med solid erfaring Tenor battle het det når to saksofonister møttes til kamp om hvem som spilte fortest, hippest og coolest på femtitallet en gang. I Kornstads nye prosjekt betyr Tenor battle møtet mellom en tenorsaksofonist og en operatenor i en og samme mann! Det nye bandet kan best beskrives som et slags oppdatert salongorkester, inspirert av 78plate- æraen, der jazzsvisker lever side om side med opera-arier, og vakre ballader avløses av improviserte strekk i kjent Kornstad-stil. Det er ikke ofte denne klisjeen kan brukes i fullt alvor; dette er musikk du aldri har hørt maken til. Håkon Kornstad er kjent som en av landets fremste saksofonister, med en tone og klang så varm at den kan smelte hva som helst.

et moderne advokatfirma med solid erfaring

www.judicia.no ålesund | ørsta

17. november www.judicia.no ålesund | ørsta

Kulturhuset | 23


Etterlyst Jesus Da Bjørn Eidsvåg vokste opp i Sauda var Jesus den store helten. En superhelt større enn Tarzan.

— Jeg har levd med Jesus hele livet, men vet fremdeles ikke helt hvem han er eller hvorfor jeg trenger ham, sier Bjørn Eidsvåg. Han har begeistret med forestillingen Etterlyst Jesus og jakten på troverdigheten i troen.

Hvem er han? Sammen med Svein Tindberg og det faste bandet sitt, nærmer Bjørn Eidsvåg seg Jesus på ulike måter. Hvem er han, og er det i det hele tatt mulig å svare på det spørsmålet? Sikkert er det at Jesus har hatt, og fremdeles har, en enorm påvirkning på mange mennesker. Trenger vi ham i dag – og i så fall, hvilken Jesus? Slik omtaler Det Norske Teatret forestillingen Etterlyst Jesus.

Mange figurer Eidsvåg vokste opp i Sauda med flanellograf, basar og allsang. I forestillingen viser han til de ulike Jesus-figurene han har

24 | Kulturhuset

hatt et forhold til gjennom livet; en godhjertet sosialist, en streng moralist, en kul hippietype og en som mislikte sterkt både langt hår, rytmisk musikk og kvinnelige prester.

Mye humor Med både nytt og gammelt sangmateriale, mye humor og tidvis i god bedehusstil, leter Eidsvåg og Tindberg i kulturhistorien – og i egen oppveksthistorie – for å tegne et bilde av den Jesus som de og kanskje publikum ønsker seg.

Begeistrer Anmelderne trillet mange femmere på terningene. Aftenposten omtalte stykket som fremragende, VG som usedvanlig levende og Dagsavisen mente forestillingen er så god at den en gang i tiden kunne ha blitt forbudt. 3-4. november


AMFI MOA

ALT DU ØNSKER DEG... AMFI MOA | 10-20 (18) | amfimoa.no

...OG LITT TIL

Velkommen til midt-Norges største kjøpesenter!

170 BUTIKKER

AMFI Mye å glede seg til. Alltid. Kulturhuset | 25


Fenomenet Tønes

Fenomenet Tønes spiller for første gang i Ålesund! Tønes heter egentlig Frank Tønnesen, kommer fra det lille stedet Sokndal i Rogaland og er en av landets beste låtskrivere. Som tekstforfatter vil flere faktisk påstå at han er i en egen klasse, og det på flere måter. Tønes har fulgt opp den doble Spellemannsvinneren Sån av Salve med albumet Vindbrest En samling sanger om uanmeldte besøk, fryktelige utslett og klare farger. Blant annet. Første singel, Dråba i sjøen, var A-listet på P1 flere måneder.

Vindbrest har fått terningkast seks i Dagsavisen og Stavanger Aftenblad, og en femmer i blant annet Aftenposten, Fædrelandsvennen og Adresseavisen. Og strålende omtaler i aviser som ikke triller terninger, som Dagens Næringsliv og Vårt Land. Albumet gikk rett inn på andreplass på VG-lista etter bare to dager i salg. I høst kommer hans 9. album, Sesong 4. 26. oktober

Ålesund litterære salong

Ålesund litterære salong lanserer serien Avmakt, der vi spør hva som skjer med mennesker som møter vansker og kriser som kjennes uoverkommelige, og hvordan dette er en sentral drivkraft i litteraturen.

Program: 28. september – Jan Petter Sveen: Fem stjerner 12. oktober - Jan Kjærstad: Berge 5. november – Nina Lykke: Nei og atter nei 12. oktober

26 | Kulturhuset


Hope, skulder, kne og tå Vestlandets humordronning er Christine Hope blitt kalt av publikum som har sett dette humorshowet.

Latteren har stått i taket i Bergen denne våren fra de 25 000 som har sett showet. Avisene har kvittert med terningkast fem og strålende anmeldelser. Christine Hope er denne gang galere, gøyere – og mer bøyelig enn noen gang. Hun byr på flunkende nye figurer og parodier, samt gjensyn med hennes mest kjente karakterer. Blant annet får du møte den seksuelt frustrerte Moren til Birgitte og den verbale mitraljøsen –

Moren til Karoline Krüger – damen som snakker raskere enn sin egen skygge. Og hennes treffende parodi på popkometen Aurora. Er du klar for å møte kvinnen som har glimt i øyet, nese for komikk og smil om munnen? Er du klar for å le så tårene triller? Bli med inn i Christine Hopes vidunderlige og vittige verden. Regien er ved Arvid Ones. 10. november Kulturhuset | 27


Førjul på kulturhuset Små og store på jakt etter julestemningen vil garantert finne den på kulturhuset.

Før julen ringes inn kan du velge blant julefavoritter fra øverste hylle:

Jul i Blåfjell Mange ble lei seg da Jul i Blåfjell forsvant fra TVskjermene. Men nå kan hele familien igjen samles i blåtimen når Victoria Productions reiser på turné med en full teateroppsetning med en av de mest kjente og kjære førjulstradisjonene vi har. Her møter vi blånissene i måneden før jul. Mye skal gjøres og gamle tradisjoner holdes i hevd. Men er alle tradisjonene verdt å ta vare på? Og hva med gamle Erke? Hvorfor oppfører han seg så rart? Er det savnet av Tufsa eller kan det være noe mer? Skjuler noen seg i Kvisthulen? Kan blånisser og rødnisser noen gang bli venner? Og hvorfor i alle dager driver noen og kaster søppel i Blåfjell? Dette vil den kloke og modige lille blånissejenta Turte finne ut av. Og Turte kan ordne opp, hun går der hvor ingen andre tør å gå og tenker tanker ingen andre i Blåfjell tør å tenke. Vil Turte klare det? Sjekk selv - ta med hele familien på denne spennende, morsomme og stemningsfulle forestillingen!

Putti Plutti Pott

14. november

Blunck, Bettan & Endresen Er du en av dem som ikke fikk billett til fjorårets megasuksess? Eller ønsker du å oppleve disse magiske artistene én gang til? Nå har du sjansen. Etter å ha fått strålende kritikker og trukket fulle hus over hele landet (nesten 20.000 publikummere), er Elisabeth Bettan Andreassen, Tor Endresen og Øivind Blunck igjen klare for å gi deg den perfekte julestemningen. Men selv om artistene er de samme, er showet helt nytt. Det blir elleville humornumre og storslagne ballader.

28 | Kulturhuset

Nordic tenors


Gåsehud, tårer og gapskratt! Den fantastiske trioen har også i år med seg Tors talentfulle datter Anne-Sophie, i tillegg til lokale barnekor på alle turnéstoppene. 23. november

Fru Pigalopp og juleposten Kom i ekte julestemning med fru Pigalopp og Astrid Overaa. Fru Pigalopp bor alene og hygger seg med å male bilder, lage mat, kjæle med sine to katter, og gjøre gøyale ting sammen med barna som ofte kommer på besøk. Men hun ergrer seg over at alle hennes julekort forsvant sist jul, så derfor tar hun seg jobb som juleassistent hos postmester Pakke i den lille byen hun bor. Men skal tro om hun får levert all julepost i tide... 27.november - 3. desember Fru Pigalopp og juleposten

Kulturhuset | 29


Putti Plutti Pott

Bugge Wesseltoft

Denne tradisjonsrike førjulsfavoritten er et must for store og små på jakt etter julestemningen. Nå spilles den for 26. året på rad i Ålesund. Er nisser like nysgjerrige på oss mennesker, som vi er på dem? Hva skjer når disse møtes? Bli med på reisen og jakten på skjegget.

Legg fra deg kredittkortet og innkjøpslistene - det er tid for å roe ned til Wesseltofts behagelige toner. For andre året på rad - i det vi håper skal bli en langvarig tradisjon - får vi besøk av Bugge Wesseltoft rett før jul. — Snowing on my piano ble laget ut fra et ønske om ro og fred i jula, og en pause fra stress, gavehysteri og det å måtte være så voldsomt lykkelig hele tiden. Som ung jobbet jeg ved et akuttmottak på psykiatrisk sykehus og det var et sjokk for meg å oppdage at jula også er en høytid for depresjon, ensomhet og vold i hjemmet. Da et tysk plateselskap spurte meg om å lage en solopiano-plate med julesanger var jeg sterkt i tvil, men valgte til slutt å spille den inn på en betingelse: At jeg fikk gjøre det på min egen måte. Det å være glad i hverandre og ha tid til hverandre er så viktig i julen.

9.-15. desember

Nordic tenors Nordic Tenors gir deg en vakker og underholdende julekonsert som garantert vil sette deg i den gode julestemningen. Med sine unike stemmer, skaper de tre tenorene en førjulsstund utenom det vanlige. Sammen med sin eminente pianist Øystein Lund Olafsen, byr Nordic Tenors på en opplevelse fylt med varm humor og et julerepertoar bygget på høytid og tradisjon.

20. desember 16. desember

Rom for ALLE interesser Skreddersydd garderobe rett fra Sunnmøre.

leba.no

Besøk LEBA FABRIKKUTSALG på Valderøya for å se vårt store utvalg Åpent man-fre 10-17 | tor 10-19 | lør 10-14 Tlf.: 70 18 10 30 | post@leba.no | leba.no

30 | Kulturhuset


Lena Nymark:

Trapped in Silence

Lena Nymark slipper før jul soloalbumet Trapped in Silence og gleder med dette en solid fanskare som over år har latt seg begeistre av denne lekne, uforutsigbare artisten. Nymark vet å bergta sitt publikum med yndige, melodiøse, søkende og samtidig trygge vokaltoner. Etter å

ha vært med i den internasjonalt anerkjente trioen Dinosau i en årerekke, slapp hun for tre år siden sitt første soloalbum Beautiful Silence. Anmeldere svarte med å omtale henne som en spennende, allsidig og grenseløs artist. 29. desember

Kjør forsiktig, besta è gla i dej!

SELGE BOLIG I HØST? TA KONTAKT FOR UFORPLIKTENDE VERDIVURDERING

Postveien 13, Breivika

Engasjerte meglere

www.minitrafikkskole.no

www.pwc.no

PwC hjelper små og store bedrifter med revisjon, rådgivning, skatt, avgift og andre juridiske tjenester

Annonsører i denne utgaven: Christer Hessen 941 44 629

Nils Arne Riise 915 87 187

et moderne advokatfirma med solid erfaring

Jeanette J. Strømmen 984 21 350

Odd Arild Sæther 900 88 380

Kulturhuset | 31


DESIGN: ELISABETHRUNDTOM.COM

K R ISTO FF E R G Å R D E N Å S E A LLÉ NYT FANTASTISK FJORD- OG FJELLUTSIKT FRA DIN NYE EKSKLUSIVE TERRASSE

K R I S TO F F E R G A R D E N Å S E A L L É B L I R E T AV Å L E S U N D S F I N E S T E S T E D E R Å B O. S TO R S L ÅT T U T S I K T T I L D E T VA K R E A L P E L A N D S K A P E T M E D N Æ R H E T T I L S J Ø O G T U R T E R R E N G . S E N T R A L B E L I G G E N H E T N Æ R M O A B Y E N . H Ø Y S TA N D A R D MED SMARTE LØSNINGER. EKSKLUSIVE MOSTEINHUS OG LEILIGHETER S E LG E S K L A R E F O R I N N F LY T T I N G . P L A N L A G T B YG G E S TA R T T I D L I G VÅ R 2 0 1 8. V E L KO M M E N T I L E N H YG G E L I G SA M TA L E O M D I N N Y E B O L I G . S E B O L I G P R O S J E K T E R PÅ M O S T E I N . N O

5 0 B o e n h e t e r, F l e re B o l i g t y p e r H u s o g Le i l i g h e t e r, Kv m f r a 7 4 - 2 4 5 K j ø k ke n / St u e Ko m b i n a s j o n , 2 - 5 S o v e ro m , 1 - 2 B a d , St o r Te r r a s s e , U t e b o d , G a r a s j e

Mostein Boligutvikling AS, Lerstadveien 545, 6018 Ålesund, +47 70 17 60 60, steinar@mostein.no, mostein.no

Kulturhuset - Høst '17  

Se hva som skjer på Parken kulturhus og Arbeideren i høst!

Kulturhuset - Høst '17  

Se hva som skjer på Parken kulturhus og Arbeideren i høst!

Advertisement