Page 1

www.palmaactiva.com


nº 20 Formats i llançats: Verónica Rosselló “Delivering happiness” mitjançant el talent Verónica Rosselló és llicenciada en Comunicació Social i Periodisme per la Universitat Nacional de La Rioja, Argentina, i Màster en Community Managment, Empresa 2.0 i Xarxes Socials a l’Escola de Negocis de la Innovació i els Emprenedors (IEBS School). El seu pas pel programa Borsa de Talents de PalmaActiva la va catapultar a una de les empreses capdavanteres de tecnologia balear amb seu al Parc Bit. De 2002 ençà, és, a més, membre del Programa Balboa per a periodistes iberoamericans.

www.palmaactiva.com


“He incorporat l’esperit de Delivering Happiness a la meva tasca de cada dia cercant la millora contínua i la satisfacció plena de la meva feina i de la meva vida”

www.palmaactiva.com


Argentina de naixement, amb orígens mallorquins, aquesta periodista va arribar a Espanya l’any 2002 de la mà del Programa Balboa per a periodistes iberoamericans, promogut per les fundacions Diálogos i Carolina, l’objectiu de les quals és fomentar l’intercanvi entre periodistes espanyols i llatinoamericans. Després d’una breu estada com a corresponsal de l’Agència EFE a Roma, va recalar a Mallorca quan una amiga la va cridar per a una oferta a la televisió autonòmica. Va fer feina per a informatius d’IB3 durant gairebé 6 anys a la secció d’indexació de temes informatius, fins que la retallada de personal la va dur a la desocupació. Posteriorment va fer feina com a tècnica d’immigració, assessorant persones immigrants i exercint temes de comunicació durant dos anys. Novament les retallades la varen conduir a l’atur i al seu aterratge al programa Borsa de Talents de PalmaActiva.

Quin va ser el procés per a arribar a la Borsa de Talents? M’havia inscrit al programa Borsa de Talents a través d’una entrevista personalitzada on vaig poder exposar les meves capacitats i competències que d’altra manera quedarien diluïdes en un currículum convencional. De quina manera et va sorprendre l’acolliment a PalmaActiva? Em va sorprendre que en una entitat pública s’aprofundís en el coneixement dels perfils professionals per a orientar en la recerca de feina. Borsa de Talents suposava entendre que el currículum és més que un tros de paper amb informació. El pas per PalmaActiva es va fer més amè, humà i proper. Paral·lelament, durant gairebé un any i 8 mesos, vaig cercar fer coses que m’aportassin i obrissin horitzons, i que no significassin fer feina gratuïtament per a d’altres.

“La Borsa de Talents suposava entendre que el currículum és més que un tros de paper amb informació” En què va consistir aquesta trobada amb PalmaActiva? Tot el temps que vaig estar a PalmaActiva em vaig sentir com una aturada, però al mateix temps va ser un espai de coworking i interacció permanent amb altres persones que aprofitaven els recursos del CIR (Centre Integral de Recursos). Aquests dies PalmaActiva va iniciar un nou servei basat a identificar les altes capacitats de molts aturats, denominat Borsa de Talents. Es tractava d’una borsa de treballadors especialitzada orientada a ocupacions d’alt nivell, com també a experts en temàtica tecnològica i audiovisual. Aquest projecte era una aposta de PalmaActiva per detectar el talent i aportar valor al procés de selecció de les empreses.

www.palmaactiva.com


Quin paper va jugar el coworking en la teva situació de desocupació? Vaig començar a investigar sobre el coworking a partir de la lectura de llibre El mètode Tangram sobre transformació d’actituds. Posteriorment, amb un grup d’emprenedors organitzàrem un primer esdeveniment a Palma i un altre a Inca, que varen tenir èxit d’assistència. Tot això, ho vàrem fer de forma gratuïta i col·laborativa. Vàrem crear un blog especial per a l’esdeveniment. Posteriorment contactàrem amb Coworking Spain i ens convertírem en representants del coworking a les Balears. Quines altres iniciatives vares prendre en aquest procés d’activació? Vaig col·laborar en la difusió i premsa de l’esdeveniment “Encamina” i en la Jornada de Desenvolupament Personal i Professional per a la Recerca de Feina, amb l’objectiu de crear un espai d’orientació gratuït, i on coaches ajudaven altres persones a identificar oportunitats laborals. Trobarse amb altres persones en una mateixa situació va oferir un alleujament per a moltes persones constretes per a trobar una feina. S’ha de fomentar la interacció de persones per a trobar solucions. Vaig sentir la sensació de donar sense esperar res a canvi, i al final en vaig obtenir una gran recompensa.

“S’ha de fomentar la interacció de persones per a trobar solucions” Des de l’atur la necessitat d’actualitzar-se es fa més evident… Jo som periodista i el món digital em va imposar actualitzarme, per la qual cosa vaig veure clara la necessitat de realitzar un màster de Community Manager i Empresa 2.0, a més d’idiomes. Mai he deixat de realitzar formació, conscient que som en un món en permanent canvi. Fins i tot a l’atur necessites prioritzar per a treure la màxima rendibilitat als teus esforços. Necessites organitzar les teves funcions i identificar què et suposarà un millor resultat.

Amb quina empresa et vares trobar com a resultat de la Borsa de Talents? Vaig arribar a Habitissimo, que és un web capdavanter en ofertes d’obres i reformes, i que permet a qualsevol professional del sector de la construcció, obres i reformes, donar-s’hi d’alta, accedir a la plataforma i cercar peticions de feina publicades per particulars que necessitin fer alguna obra o reforma a ca seva o a un local comercial. Quina va ser la teva preparació davant l’entrevista amb Habitissimo? Vaig estudiar bé l’empresa abans d’arribar al moment de l’entrevista, la seva estratègia de comunicació, els qui hi estaven darrere, etc. A l’entrevista em varen demanar molt sobre els valors, la motivació, el treball en equip, etc. Aquesta part va constituir gairebé el 50% de la conversa. També em varen demanar sobre el coneixement tècnic, i vaig anar aprenent ràpidament la cultura corporativa.

Quina és l’oportunitat laboral que Habitissimo t’ofereix? Suposa una oportunitat de creixement professional i personal. Som responsable de comunicació i premsa. Des d’aquest gabinet realitz les gestions de comunicació i xarxes socials, entre d’altres, i convocatòries de premsa amb un abast internacional. Però més enllà de les meves funcions m’identific plenament amb els valors empresarials promoguts en el si de la companyia i basats en el Delivering Happiness. En què consisteix la filosofia Delivering Happiness? Els creadors d’Habitissimo varen inspirar la seva emprenedoria i cultura corporativa a partir de la lectura de Delivering Happiness, escrit pel nord-americà Tony Hsieh,

www.palmaactiva.com


un empresari que va escriure un llibre a partir de la seva experiència en els negocis, perquè servís de model perquè uns altres identificassin com a valor principal lliurar felicitat als seus clients, accionistes, empleats, i a la societat en general. En el llibre, Tony Hsieh ens explica que per a aconseguir que un negoci transcendeixi s’han de tenir tres pilars: guanys, passió i propòsit, i ha de preveure la creació dels valors de l’empresa. Per a això s’ha de comptar amb la participació de tots els empleats. Una iniciativa fàcil i ràpida per a fomentar l’accessibilitat… Quins són els principals valors de Delivering happiness amb els quals t’identifiques? M’identific amb els 10 valors comentats en el llibre, que són bàsicament: 1. Lliurar wow ( efecto sorpresa) a través del servei al client 2. Acceptar i impulsar el canvi 3. Crear diversió amb un petit toc de bogeria 4. Cercar l’aventura, la creativitat i mantenir la ment oberta 5. Cercar l’aprenentatge i el creixement 6. Construir relacions obertes i honestes basades en la

Quina és la teva aportació a aquesta cultura empresarial diferent? La meva visió és que tots podem aportar un gra d’arena per a donar molta felicitat a l’equip, enfocant molt en els valors de la companyia, en la cultura, a tenir un bon ambient de feina. I que si tens gent bona, obtindràs bons resultats. Però allò important a les companyies és la gent, que és el que motiva altres persones a generar felicitat. Llavors l’enfocament és fer feliç l’equip, que al seu torn fa feliç els seus clients, i per tant genera rendiment, productivitat i bon servei. Quins són els reptes i els plans de futur? Els meus reptes i plans passen per créixer en una empresa com aquesta, compartir i poder formar-ne d’altres a partir de les experiències. La visió de la importància del coworking em permet entendre la necessitat de compartir coneixements i acompanyar en l’aprenentatge dels altres. És fonamental immergir-se en la cultura de l’empresa. A Habitissimo passa per confiar en els empleats i en veure en els resultats l’orientació cap a la productivitat. Aquí s’escolta tothom i la relació és horitzontal. Per això existeix una dinàmica de participació on compartim informació: per exemple fem reunions trimestrals de tots els treballadors per a tenir una visió global.

comunicació 7. Construir un esperit d’equip i família 8. Fer més amb menys 9. Ser apassionat i determinat 10. Ser humil Cadascun d’aquests 10 valors pot ser seguit dia a dia tant a la feina com fora d’aquesta. El seu impacte va més enllà d’afectar només el treball a l’empresa; són una guia per a la vida fora de l’oficina també. He incorporat l’esperit de Delivering Happiness en la meva tasca de cada dia cercant la millora contínua i la satisfacció plena de la meva feina i la meva vida. Cada persona té la seva forma de pensar, i en conseqüència d’actuar, per la qual cosa no diré quina és la correcta, encara que sí m’agradaria que adquiríssim la cultura de repartir felicitat, perquè amb aquesta cultura el futur només pot ser MILLOR.

MÉS INFORMACIÓ: Verónica Rosselló www.vrossello.16mb.com @verorossello habitissimo.es

www.palmaactiva.com


info@palmaactiva.com www.palmaactiva.com T. gratuito 900 139 138

Cromatiks 20 verónica cat  
Cromatiks 20 verónica cat  

Verónica Rosselló és llicenciada en Comunicació Social i Periodisme per la Universitat Nacional de La Rioja, Argentina, i Màster en Communit...

Advertisement