Page 1

Palau de la Música Catalana Temporada 2021–2022

1


2


3


4


S’encén un foc dins d’una cova. L’energia d’un cos que ha descansat molt de temps. L’embranzida a dins, a punt per l’esclat. I un batec va creixent, escalant muntanyes com un tambor frenètic pels carrers. I tu el sents. I tant que el sents. I vols sortir. I vols vibrar. I vols que la música t’entri en vena per l’orella, que s’escampi per cada porus de la teva carn. Notar els nervis reverberant-te a l’estómac abans d’un instant especial. Saps que ho vols. Ho necessites. Ha arribat el moment. Flames a les entranyes. Vísceres de celebració. Lliris florint-te als timpans. L’estremiment. El misteri i el sol filtrant-se pels vitralls. Que la passió se t’emporti. Renuncia a renunciar.

Celebrem la vida! Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda, poetes convidats

5


Un Palau per a vosaltres Mariona Carulla, presidenta 6


Presentar-vos una nova temporada de concerts del Palau de la Música Catalana és, com sempre, motiu d’orgull, però enguany sobretot és motiu de celebració.

Perquè en el moment actual en què ens trobem, encara en pandèmia mundial, presentar una programació cercant l’excel·lència, amb els cors de l’Orfeó Català al centre, comptant amb els millors noms del panorama internacional i també posant en valor el nostre talent local, representa un exercici de superació i de treball constant, però sobretot de celebració de la vida, perquè la vida sense música no és vida. I és que venim d’un any que ha estat extremadament dur en tots els sentits i probablement la història el recordarà com una de les crisis més fortes que hagi viscut mai la nostra institució i també la societat en general. Però com sempre han fet el Palau i l’Orfeó, amb el suport de tots els artistes i el públic, i especialment dels mecenes i les institucions, ens mantindrem ferms per continuar dotant el projecte de resistència, solidesa i per renéixer un cop més a través de la cultura i la música. Aquest any de pandèmia ens ha ensenyat moltes coses. Vam haver de tancar, vam ser els primers a obrir i també a certificar que la cultura és segura obtenint el Global Safe Site de Bureau Veritas.També ens vam reinventar amb nous formats i vam créixer de manera exponencial amb el projecte Palau Digital, essent en molts moments

7

l’única finestra al món. Els cors de la casa s’han adaptat a cada circumstància, tot mostrant el compromís i la dedicació, tant fent concerts des de casa amb el confinament, com tornant a actuar amb distància i cantant amb mascareta. D’altra banda, els artistes internacionals que han passat pel Palau han descrit el seu pas per la sala com un autèntic miracle. Han estat directors, orquestres i formacions que portaven mesos sense tocar i per als quals venir al Palau ha estat un alliberament i una oportunitat de tornar a fer allò que els manté vius. L’agraïment profund que han mostrat cap a la institució és indescriptible, i indiscutiblement creiem que això lliga i situa també la ciutat de Barcelona en l’imaginari cultural europeu. Finalment, si alguna cosa de debò hem après i reafirmat és que la cultura, i sobretot la música, no té sentit sense vosaltres, el públic. Aquesta temporada, doncs, volem celebrar més que mai la vida a través de la música, però volem celebrar-la amb vosaltres. El públic sou i sereu els protagonistes d’aquesta nova temporada, i per això desitgem que en gaudiu i que la visqueu amb la mateixa il·lusió amb què l’hem preparada. Gràcies per confiar en el Palau de la Música Catalana i gràcies per permetre’ns seguir fent el que sabem fer: fer bona música i facilitar-ne el gaudi.


Celebrem la vida Joan Oller, director general

8


Des de fa algunes temporades al Palau de la Música Catalana busquem un concepte o fil conductor que ajudi a aproximar-se al conjunt de la programació. No pretén, aquest concepte, ser exhaustiu ni limitador, però sí inspirador, que il·lustri i ofereixi un sentit als concerts.

La temporada 2017-18 va ser el concepte del descobriment, una crida a la recerca del plaer del que ens pot aportar allò que ens és desconegut. La 2018-19 van ser les idees complementàries i oposades d’origen i fi. La 2019-20, la transformació, era l’Any Beethoven, el geni que tot ho va transformar. La 2020-21 vam anar a la pluralitat i obertura que hi ha en la idea de perspectives, tot allunyant-nos de dogmatismes i visions úniques. No ho sabíem pas, quan la vam triar, que aquest seria l’any de la pandèmia i que per força tindríem noves perspectives que no ens podíem ni imaginar. Hem après a canviar de plans ràpidament, hem après a vèncer la frustració de projectes que han costat molt i no s’han pogut fer. Però també hem après a resistir, a fer concerts que semblaven impossibles i a valorar com mai l’experiència de la música en viu. Hem connectat intèrprets que venien del silenci amb públics que necessitaven l’escalf, l’energia i el poder de la música en viu. I la vida continua. Ara presentem la temporada 2021-22 en el context d’incertesa d’un món canviat i canviant. I també volem un concepte per a la nova temporada. Una idea que no defugi la situació que vivim, però que alhora ens reforci en allò que som abans que res. Davant les malalties, els confinaments, les dificultats, fins i tot davant la mort, el concepte que ens identifica és la celebració de la vida.

9

Perquè la música és sobretot expressió de vida, també d’una part de la vida com n’és el final. Celebrem la vida sabent que és tràgica, sabent que hi ha dolor i injustícia, i malgrat tot això, la celebrem. El Palau de la Música Catalana és un temple per celebrar la vida, i l’Orfeó i la resta de cors canten perquè així ens cuidem, així ens donem empara i així enaltim la bellesa del món i ens donem esperança. Hem resistit durant la pandèmia, hem estat de les poques sales d’Europa que hem estat obertes i fent concerts. Hem viscut nits inoblidables. Per a la nova temporada, en què volem que com mai celebri la vida, proposem que projecti qualitat, proximitat, innovació, que sigui atractiva per al públic local i també per a l’internacional. Que continuï l’atenció i dignificació del treball dels joves músics. Que tingui el món coral com a centre referent. I sobretot que il·lusioni i reforci la força de la música en viu com a comunicació de dignitat humana. Tindrem un cicle Palau 100 on s’expressa el gran simfonisme. Un nou cicle d’òpera barroca, la segona edició d’aquest espai heterodox i innovador que en diem Fronteres. També recuperem projectes que es van haver de ajornar per la COVID. Sense oblidar tota la programació escolar i familiar i un llarguíssim seguit de concerts dels més diversos formats. Perquè la música ens omple de vida i perquè celebrem la música, celebrem la vida.


El renaixement dels cors Simon Halsey, director artístic dels cors de l’Orfeó Català i assessor artístic del Palau de la Música Catalana 10


Barcelona, el Palau i l’Orfeó han estat pols de música i referents europeus per mantenir viva la flama de la cultura durant la pandèmia.

Els nostres cors han comprès, acceptat i superat la situació amb molt d’esforç, amb la confiança que abans o després tornarien als escenaris, tal com ja ha succeït. És meravellós veure com la crisi ens ha reafirmat més que mai en la nostra feina i com més que mai hem valorat la nostra activitat. Gràcies a tots els directors dels cors de l’Orfeó Català i, especialment, a tots els cantaires per mostrar aquest esperit de resistència. La família coral de l’Orfeó Català se situa novament al centre de l’activitat i esperonats per aquesta empenta i ganes de tirar endavant, aquesta temporada 2021-22 recuperarem concerts que no hem pogut fer, posarem el

focus en artistes i formacions de casa, locals, i també farem nombrosos encàrrecs a compositors catalans per donar una empenta a la nova creació. Refermarem la vocació internacional, tot relacionant-nos amb el món i fent-nos conèixer. Viatjarem a Luxemburg, París, Budapest i Madrid. Col·laborarem amb directors de referència mundial, com Sir John Eliot Gardiner, estrenarem obra de Kaija Saariaho, ens atrevirem a treballar amb altres disciplines, com la dansa, i treballarem nous formats per explorar noves possibilitats vocals. Us convido a descobrir la temporada dels cors, que sonaran més que mai per celebrar la vida.

11


Mecenes Protectors

Mitjans Col·laboradors

Col·laboradors Armand Basi – Bagués-Masriera Joiers – Balot Restauració – Cardoner Group – Catalonia Hotels & Resorts – Coca-Cola – Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports – Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya – Deloitte – Eurofirms Group – Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA – Fundació Caixa d’Enginers – Fundació Castell de Peralada – Fundació Metalquimia – Helvetia Compañía Suiza S.A. de Seguros y Reaseguros – La Fageda – Quadis – Saba Infraestructures, S.A. – Scasi Soluciones de Impresión S.L.

Amics Benefactors Ascensores Jordà, S.A. – Fundació Antoni Serra Santamans – Inclos Interiorisme S.L. – Morera Casablancas S.L. – Teatre Romea – Veolia Serveis Catalunya S.A.U.

Membres Palau XXI Mª Dolors i Francesc, Elvira Abril, Pere Armadàs Bosch, Rosamaria Artigas i Costajussà, Marta Barnes, Professor Rafael I. Barraquer Compte, Mariona Carulla Font, Lluís Carulla Font, Carlos Colomer Casellas, Isabel Esteve Cruella, Pere Grau Vacarias & Mª del Carmen Pous Guardia, María José Lavin Guitart, Juan Manuel Soler Pujol, Daniela Turco, Joan Uriach Marsal.

12


Mecenes d’Honor

13


14


Projectes destacats dels cors

15


Simon Halsey, director artístic dels cors de l’Orfeó Català

Orfeó Català Pablo Larraz, director principal

Cor Jove de l’Orfeó Català

Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana

Esteve Nabona, director

Xavier Puig, director principal

16


Cor de Noies de l’Orfeó Català

Cor Mitjans de l’Orfeó Català

Buia Reixach i Feixes, directora

Glòria Fernàndez, directora

Cor Infantil de l’Orfeó Català

Cor Petits de l’Orfeó Català

Glòria Coma i Pedrals, directora

Mercè Pi, directora

17


18


Orfeó Català Oltra mar de Kaija Saariaho

Missa de Glòria de Puccini

Cinc pregàries de Vivancos (estrena absoluta)

Orfeó Català Orquestra Simfònica de Luxemburg Gustavo Gimeno, director

Núria Rial, soprano Orfeó Català Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya Anna Maria Helsing, directora

11.05.22 – Palau de la Música Catalana 12.05.22 – Théâtre des Champs Élysées de París 13.05.22 – Philharmonie Luxemburg

19.02.22 – Palau de la Música Catalana

Segona Simfonia de Mahler Orfeó Català Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya Kazushi Ono, director 26, 27 i 28.05.22 – Auditori de Barcelona

Orfeó Català i Cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català Seven last words of the unarmed de Thompson Les trompetes de la mort de Timón Obra d’encàrrec del Palau de la Música Catalana a Timón (estrena absoluta) Cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català Orfeó Català Simon Halsey, director 03.04.22 – Palau de la Música Catalana

19


Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana La pesta de Gerhard

Reconnaissance de Saariaho (estrena) Invocation to the Earth de Pagès Corella (estrena absoluta)

Cor de Cambra del Palau Cor Madrigal Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya Francesc Prat, director

Cor de Cambra del Palau Simon Halsey, director

25 i 26.03.22 – Auditori de Barcelona

12.11.21 – Petit Palau

Passió segons sant Joan de Bach L’enfance du Christ de Berlioz

Cor de Cambra del Palau Orquestra Barroca Catalana Xavier Puig, director

Cor Infantil de l’Orfeó Català Cor de Cambra del Palau Monteverdi Choir Orchestre Révolutionnaire et Romantique John Eliot Gardiner, director

24.04.22 – Palau de la Música Catalana

Missa Solemnis de Beethoven

16.12.21 – Palau de la Música Catalana

Cor de Cambra del Palau Cor Madrigal Cor Lieder Càmera Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya Salvador Mas, director

L’Orfeo de Monteverdi Cor de Cambra del Palau Europa Galante Fabio Biondi, director

06 i 07.05.22 – Auditori de Barcelona

18.02.22 – Palau de la Música Catalana 20.02.22 – Madrid

Ensalades i madrigals del Renaixement català Marc Clos, percussió Edwin Garcia, viola de mà renaixentista i tiorba Maria Crisol, baixó Jordi Giménez, sacabutx Alfonso Barreno, xeremia i baixonet Lluís Coll, corneta Cor de Cambra del Palau Anna Romaní, directora escènica Xavier Puig, director 11.03.22 – MÜPA, Budapest

20


Cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català Festival Mozart

La victòria de la dona lluna de Cruixent (estrena absoluta)

Patricia Petibon, soprano Cor Jove de l’Orfeó Català Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya Dani Espasa, clave i direcció

Cor de Noies de l’Orfeó Català Orquestra Simfònica del Vallès Andrés Salado, director 25.09.21 – Palau de la Música Catalana

16.07.22 – Palau de la Música Catalana

Spem in alium de Tallis

Stabat Mater de Pergolesi

The Tallis Scholars Cor Jove de l’Orfeó Català Peter Phillips, director

Ulrike Haller, soprano Marta Infante, mezzosoprano Cor de Noies de l’Orfeó Català Vespres d’Arnadí Buia Reixach i Feixes, directora Marc Rosich, director escènic

07.10.21 – Palau de la Música Catalana

El capità Noè i el seu zoo flotant de Horovitz

18.07.22 – Palau de la Música Catalana

Cor Petits de l’Orfeó Català Cor Mitjans de l’Orfeó Català Cor Infantil de l’Orfeó Català Dani Coma, director escènic Glòria Coma i Pedrals, Glòria Fernàndez i Mercè Pi, direcció musical 29.05.22 – Palau de la Música Catalana

Tots els cors Concert de Sant Esteve Orfeó Català Cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català Cor de Cambra del Palau Simon Halsey, director artístic dels cors 26.12.21 – Palau de la Música Catalana

21


22


Grans noms i projectes emblemàtics

23


Celebrem la música Mercedes Conde Pons, directora artística adjunta

24


Les vivències del darrer any han posat de manifest com n’és d’important salvaguardar la cultura com a bé essencial per contribuir a la bona salut interior de les persones. Per això enguany volem celebrar més que mai la vida, a través de la música.

Celebrem la música, celebrem concerts i fem que cada concert sigui una celebració, de la mateixa manera com ho ha estat la temporada passada en què músics i públic han viscut l’experiència de la música en viu com un ritual, una teràpia de guariment anímic en un context global advers. I com que els darrers temps hem confirmat que la música ens omple de vida, el Palau vol seguir omplint de música la vida de les persones. Enguany viurem experiències úniques gràcies als projectes emblemàtics que presentem amb John Eliot Gardiner i les seves formacions Orchestre Révolutionnaire et Romantique i English Baroque Soloists, Daniel Harding –que dirigirà l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca en la integral de les Simfonies de Johannes Brahms– i la mezzosoprano Joyce DiDonato, amb qui iniciem un projecte de llarg recorregut. Henry Purcell tindrà enguany un focus especial a través de la programació de les seves òperes King Arthur i The fairy queen amb una de les formacions en música antiga més en alça actualment,Vox Luminis. Aquestes dues òperes s’enquadren en el nou cicle d’òpera del Palau, creat amb l’objectiu de presentar títols adients a les característiques d’una sala de concerts, on també presentem Radamisto i Giulio Cesare de Händel i L’Orfeo de Monteverdi. La programació lírica del Palau es completa amb el debut a Barcelona de la soprano noruega Lise Davidsen dins Palau 100 i amb un cicle Grans Veus que enguany propicia grans debuts, com els de SonyaYoncheva, Franco Fagioli, Julia Lezhneva i Lea Desandre, i retorns esperadíssims com el de Jonas Kaufmann i Diana Damrau, Jakub Józef Orliński, Stéphane Degout, Joyce DiDonato i Philippe Jaroussky. Grans directors, solistes i formacions orquestrals completaran el cicle Palau 100, en el qual

cal destacar els noms d’artistes consagrats, com Leonidas Kavakos, Maria João Pires, Riccardo Chailly, Vladimir Jurowski, John Eliot Gardiner i Antonio Pappano, i amb nous referents, com Sol Gabetta, Nicola Benedetti, María Dueñas, Santtu-Matias Rouvali, François-Xavier Roth, Alondra de la Parra i Gustavo Gimeno. El suport als joves talents i als músics locals es manté com un eix central del Palau, per això presentem el Cosmos Quartet com a quartet resident de la programació del Palau amb un projecte de tres anys. Així mateix, els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau recuperen protagonisme amb projectes emblemàtics, com la Passió segons sant Joan de Bach, la Missa de Glòria de Puccini, Oltra Mar de Kaija Saariaho i l’encàrrec a Marc Timón d’una obra coral que englobarà tota la família coral de l’Orfeó Català. La impossibilitat de fer realitat alguns dels projectes planificats com a conseqüència de la pandèmia, ens ha decidit a prorrogar la relació amb els compositors convidats de les darreres dues temporades i poder completar els projectes concebuts: Jörg Widmann, Kaija Saariaho, Joan Magrané i Marc Timón tornaran a ser protagonistes aquesta temporada, com també ho serà l’artista visual Alba G. Corral, que novament il·lustrarà visualment la temporada i els projectes artístics en què participarà. Juntament amb ells, els poetes Jaume C. Pons Alorda i Anna Gual ens acompanyaran per posar paraules i veu a aquesta celebració de la música i la vida. Us animem a descobrir a cada concert un motiu de celebració, un motiu per alegrar-nos, commoure’ns i gaudir de la música en viu, i, així, celebrar el gran misteri i la benaurança que és viure.

25


Grans noms de la temporada

Grigory Sokolov

Diana Damrau

Igor Levit

Joyce DiDonato Daniel Harding

Lise Davidsen

Sol Gabetta

Maria João Pires

26

Isabelle Faust


Jonas Kaufmann Riccardo Chailly

Alondra de la Parra

Yuja Wang Philippe Jaroussky

Paul Lewis

Philippe Herreweghe John Eliot Gardiner

27

Thomas Hengelbrock


Projectes emblemàtics

28


Henry Purcell és considerat, amb justícia, el pare de l’òpera barroca a Anglaterra: recull les idees italianes i franceses que en aquell moment són vigents en l’evolució del gènere operístic i les aplica i adapta al gust anglès amb gran encert.

Henry Purcell King Arthur Pere Arquillué, narrador Vox Luminis Lionel Meunier, director 14.03.22 – Sala de Concerts

The fairy queen Vox Luminis Lionel Meunier, director 16.03.22 – Sala de Concerts Els 36 anys de vida de Henry Purcell, fill del districte més reial de tot Anglaterra, Westminster, van estar consagrats des de la seva més incipient joventut al conreu de la música. Assistent de l’organista i compositor John Blow a l’abadia de Westminster, el succeí en aquest càrrec. És aleshores quan compon gran part de la seva obra, amb moments cabdals com ara l’òpera Dido & Aeneas i les molt evolucionades en estil i forma The fairy queen i King Arthur, que presentem en versió semiescenificada al Palau de la Música Catalana en el debut d’una formació molt valorada internacionalment: Vox Luminis.

29

Purcell i Dowland Lea Desandre, mezzosoprano Jupiter Thomas Dunford, llaüt i direcció 02.05.22 – Sala de Concerts


Si alguna cosa té l’obra simfònica de Brahms, a part la majestuositat simfònica sense parió, és una capacitat de commoure íntimament, tot arribant al moll de l’os, talment com si Brahms obrís una escletxa per deixar entreveure els seus sentiments envers Clara Schumann, tota la vida amagats, i només en la música pogués canalitzar l’amor, la ràbia, la impotència, la pulsió de vida i de mort que l’amaraven.

Johannes Brahms Simfonia núm. 1 Simfonia núm. 3 Integral de Simfonies de Brahms (I) Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca Daniel Harding, director 09.05.22 – Sala de Concerts

Simfonia núm. 2 Simfonia núm. 4 Amic fidel i company impertèrrit en els moments feliços i els infeliços que van resseguir la vida de Robert i Clara Schumann, Johannes Brahms va ser el principal admirador de l’obra musical de Schumann. Tanmateix, ell estava cridat a fer un pas més en l’evolució de la forma simfònica heretada directament de Beethoven. Precisament per l’allargada ombra de Beethoven, Brahms va trigar molts anys a decidir-se a escriure la seva Primera Simfonia. Però un cop ho va fer, entrat ja a la dècada dels quaranta, la seva creativitat no va tenir aturador. I mentre Liszt i Wagner escrivien música programàtica amb un punt de genialitat romàntica esbojarrada, Brahms es va decantar per la música absoluta sense renunciar a la rauxa de l’apassionament romàntic.

Integral de Simfonies de Brahms (II) Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca Daniel Harding, director 10.05.22 – Sala de Concerts

Brahms: abans i després de la barba

30

Conferències de Carlos Calderón L’Hivernacle Accés lliure amb aforament limitat 11 i 13.04.22 – Petit Palau


L’idil·li de Gardiner amb el Palau de la Música Catalana es va iniciar el 1988 amb la interpretació de la Passió segons sant Mateu de J. S. Bach. Des d’aleshores ja sumem setze visites, en les quals s’han viscut nits històriques, com la commemoració del dos-cents aniversari de la mort W. A. Mozart l’any 1991 o la integral de les Simfonies de Beethoven el febrer del 2020, un mes abans de l’inici de la pandèmia.

John Eliot Gardiner L’enfance du Christ de Berlioz Cor Infantil de l’Orfeó Català Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana Monteverdi Choir Orchestre Révolutionnaire et Romantique John Eliot Gardiner, director 16.12.21 – Sala de Concerts

Schütz, Schein i Bach John Eliot Gardiner va fundar el 1964 el Monteverdi Choir i quatre anys més tard els English Baroque Soloists, en un moment d’efervescència d’un esperit renovador de la interpretació de la música antiga, del qual ell i Nikolaus Harnoncourt van ser pioners. La interpretació amb instruments originals a l’època en què la música va ser escrita i la recerca de l’estil amb què s’interpretava en origen –criteris històrics– suposa una revolució en l’àmbit musical que encara avui veu el naixement de formacions impulsades per noves generacions de músics que s’emmirallen en l’exemple d’aquests primers reformadors. Enguany donem la benvinguda de nou a John Eliot Gardiner amb dos programes representatius d’aquesta revolució historicista que ell va liderar fa més de seixanta anys amb les seves formacions icòniques: Monteverdi Choir, English Baroque Soloists i Orchestre Révolutionnaire et Romantique.

31

Monteverdi Choir English Baroque Soloists John Eliot Gardiner, director 08.06.22 – Sala de Concerts


Inaugurem la temporada 2021-22 del Palau de la Música Catalana amb un programa representatiu d’allò que millor fa Joyce DiDonato, cantar expressant, transmetent emocions a través de la seva veu autèntica i natural que apel·la directament al cor. My favorite things és una proposta íntima en els orígens del bell cantar: l’òpera italiana barroca.

Joyce DiDonato My favorite things Rossi, Monteverdi, Cesti, Merula, Buonamente, Dowland, Hasse, Händel i Rameau Joyce DiDonato, mezzosoprano Il Pomo d’Oro Zefira Valova, concertino i directora 20.09.21 – Sala de Concerts

Eden 06.06.23 (Temporada 2022-23) L’esperadíssim debut de la mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato al Palau de la Música Catalana havia de ser la primavera del 2020, però la pandèmia ho va impedir. Finalment, el seu debut va tenir lloc el gener del 2021 i la cantant va fer recuperar la il·lusió de les grans nits de música al Palau amb un recital íntim, recollit, en què va lliurar al públic el millor de si mateixa, tot demostrant per què la cultura és un bé essencial i necessari en els temps més difícils. Per això, motivats pel seu entusiasme i inspirats pel seu art, iniciem amb ella un projecte de llarg recorregut que ens portarà a explorar tots els seus registres musicals en temporades successives.

32

Dido & Aeneas de Purcell Il Pomo d’Oro 06.02.24 (Temporada 2023-24)


Helena Satué, Bernat Prat, Lara Fernández i Oriol Prat són els integrants del Cosmos Quartet, fundat el 2014 i una de les formacions de cambra d’origen català que, inspirades pel lideratge del Quartet Casals, han decidit emprendre camí de forma seriosa com a formació estable.

Cosmos Quartet Webern, Ravel i Brahms 02.11.21 – Petit Palau

Webern, Beethoven i Schumann 07.06.22 – Petit Palau

Malgrat la joventut, els seus integrants ja sumen premis importants, com el primer premi a l’Irene Steels-Wilsing Foundation Competition 2018 de Heidelberg, el concurs per a quartets de corda més prestigiós actualment. Amb l’aval d’una trajectòria ascendent amb concerts i col·laboracions cada cop més rellevants, el Palau de la Música Catalana vol premiar la seva evolució creixent –demostrada també al Palau en les seves actuacions la temporada 2020-21– convidant-los a ser quartet resident durant tres temporades, per poder desenvolupar un repertori que inclogui les obres més representatives per a aquest gènere dels segles XIX i XX.

33


34


Artistes convidats

35


Kaija Saariaho

Compositora convidada

Reconnaissance (estrena)

Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Simon Halsey, director 12.11.21 (pàg. 52)

Oltra mar

Orfeó Català. OBC. Anna Maria Helsing, directora 19.02.22 (pàg. 70) Temporada 2022-23

Nymphéa, per a quartet de corda i electrònica. Terra memòria Quartet Meta4

Only the sound remains

Theater of Voices. Quartet Meta4. Ernest Martínez Izquierdo, director

Cels d’hivern, aurores boreals, silencis nocturns, sons forestals…, la música de Kaija Saariaho (Hèlsinki, 1952) està íntimament connectada amb l’univers. Tot i ser resident a París des del 1982, la compositora finlandesa sent un lligam profund amb la natura. Després dels estudis a Hèlsinki i Friburg, viu fincada a París arran de la seva formació a l’Institut de Recerca i Coordinació d’Acústica i Música (IRCAM), fundat per Pierre Boulez. Allà investiga i experimenta amb l’electrònica, que utilitza fonamentalment per aconseguir els efectes acústics que l’espai sonor de les sales de concerts no li ofereixen. La seva relació amb la ciutat de Barcelona ve de lluny, com també la seva admiració per l’obra arquitectònica d’Antoni Gaudí i el Modernisme, capaç de transformar en elements arquitectònics les formes de la natura, fet que també trobem al Palau de la Música Catalana de Lluís Domènech i Montaner. En certa manera, la música de Kaija Saariaho busca aconseguir efectes similars. L’encís de la seva música rau en la capacitat d’evocar una sensualitat profundament atractiva gràcies a aquesta connexió amb la natura i alhora una fredor escandinava, la pròpia d’un país, Finlàndia, on la foscor i la neu són tan presents durant una bona part de l’any. En definitiva, el contrast, quelcom inherent a la climatologia escandinava, és també un dels encants d’una música que presentem al Palau al llarg d’aquesta temporada i l’inici de la següent, en una diversitat de propostes i formats que van des de la música coral a la simfònica, de cambra i l’òpera, amb una nova producció de la seva creació, Only the sound remains. Una òpera de cambra molt adient a les dimensions del particular jardí de pedra que és el Palau de la Música Catalana i amb la qual celebrarem el setantè aniversari de la compositora.

36


Marc Timón

Compositor convidat

Suite de la banda sonora de ‘San Mao, la novia del desierto’ Video games music for harp and marimba Suite de la banda sonora de ‘Hathor’ Homenatge a ‘La competència’

Premiats d’El Primer Palau. Alba G. Corral. Marc Timón, director 03.02.22 (pàg. 65)

Obra sobre textos de Greta Thunberg (estrena absoluta)

Cor Mitjans l’Orfeó Català, Cor Infantil Palau Vincles. Orquestra Simfònica del Vallès. Josep Gil, director 05.02.22 (pàg. 66)

Obra d’encàrrec del Palau de la Música Catalana (estrena absoluta) Les trompetes de la mort

Cors de l’Orfeó Català. Simon Halsey, director 03.04.22 (pàg. 77)

Marc Timón (Castelló d’Empúries, 1980) pertany a la generació dels qui van néixer i créixer a l’època daurada en què George Lucas va crear la primera trilogia de La guerra de les galàxies (StarWars) amb música de John Williams. Format en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya, les arrels empordaneses el van fer estimar i conrear la música per a cobla, tot arribant a ser tible solista de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. En la seva primera joventut va destacar com a compositor de sardanes fins a ser considerat un renovador i rejovenidor de la música amb més denominador d’origen català. La passió per la música i el cinema el van portar a travessar l’Atlàntic ja fa cinc anys amb l’objectiu de trobar el seu lloc com a compositor de bandes sonores de pel·lícules. Viu a Los Angeles des del 2015 i des d’aleshores consolida cada cop més la carrera de compositor dins el difícil món de Hollywood. Guanyador del Premi Jerry Goldsmith en sis ocasions, les bandes sonores de Marc Timón són una compilació del bo i millor de la llarga tradició de composició per al Setè Art gràcies al seu envejable domini del repertori musical clàssic i la capacitat de posar-lo al servei dels requeriments expressius del segle XXI. La versatilitat i l’heterogeneïtat del seu abundant catàleg ofereixen una fusió única d’estils totalment desacomplexada. Marc Timón és capaç de modernitzar la cobla, escriure una obra homenatjant Maurice Ravel basant-se en un tema d’un programa de ràdio o escriure un poema èpic per a tota la família de l’Orfeó Català. Per tots aquests motius i per l’esdevenir fecund que se li albira, Marc Timón tornarà a ser compositor convidat del Palau de la Música Catalana també aquesta temporada.

37


Joan Magrané

Compositor convidat

Integral de l’obra per a piano Adrià Blanco 23.05.22 (pàg. 88)

Obra estrena

Pau Codina 26.07.22 (pàg. 94)

La música de Joan Magrané és el compendi d’un exhaustiu, profund i amatent estudi de la tradició, tant musical com de les diferents arts canòniques occidentals, que conjuga l’amor pel coneixement i l’amor per la naturalesa. Magrané (Reus, 1988), té un caràcter pausat, concís i reflexiu que conjuga a la perfecció amb el perfil humanístic que mira al passat, per projectar-se en el present, tot emulant el model d’artista renaixentista actualitzat als nostres temps. Deixeble d’Humet, de Charles i de Gervasoni, Magrané destaca, entre els seus referents musicals, els pares de la polifonia europea: Desprez, di Lasso i Monteverdi. Així mateix, en l’àmbit literari i plàstic destaca la seva inclinació per l’obra de poetes com Ausiàs March, Joan Roís de Corella, Jaume C. Pons Alorda –poeta convidat del Palau aquesta temporada– i els artistes Marià Fortuny, Joan Miró i Jaume Plensa. D’ençà que va ser premiat al XXXI Premi Reina Sofía de Composició (2014), Magrané ha rebut encàrrecs i ha vist estrenada la seva obra arreu d’Europa, amb especial interès a França. I així com els compositors francesos Berlioz, Gounod, Bizet, Massenet, Debussy i Dutilleux van gaudir del suport de l’acadèmia francesa a Roma a través d’estades a la Villa Medici, Magrané ha assaborit també la flaire francoitaliana gràcies a la seva estada com a lauréat a la mateixa Villa Medici (Roma, 2016). Ha estat membre de la Casa Velázquez (Madrid, 201718), compositor resident a La Pedrera (Barcelona 2018-19) i Faber (Olot, 2018) i nomenat compositor convidat la temporada 2019-20 del Palau de la Música Catalana, així com compositor resident al CNDM, a Madrid, la temporada 2020-21. El Palau estén el seu compromís amb el compositor reusenc per concloure el projecte iniciat el 2019 i truncat per l’aturada que ha suposat la pandèmia.

38


Jörg Widmann

Compositor convidat

Noves variacions sobre un vals de Diabelli (2020) Rudolf Buchbinder 03.11.21 (pàg. 49)

Obra d’encàrrec per a ECHO Rising Stars (estrena) Kebyart Ensemble 24.04.22 (pàg. 81)

Quartet núm. 5

Carolyn Sampson. The Heath Quartet 05.05.22 (pàg. 83) Temporada 2022-23

Fantasia per a clarinet sol.

Isabelle Faust. Jean Guihen-Queyras. Jörg Widmann. Pierre-Laurent Aimard

El compositor, clarinetista i director bavarès Jörg Widmann (Munic, 1973), va iniciar el seu recorregut musical amb el clarinet però ben aviat sentí una inclinació natural cap a la composició que el va portar a estudiar amb grans mestres de la composició del segle XX, com Hans Werner Henze, Wilfried Hiller, Heiner Goebbels i Wolfgang Rihm. Widmann va culminar la seva formació com a clarinetista a la Juilliard School de Nova York i durant molts anys va ser professor de clarinet i composició a la Universitat de Friburg. Des del 2017 ocupa la Càtedra Edward Said de composició a l’Acadèmia Barenboim-Said a Berlín. Widmann transmet un vitalisme personal que es tradueix en un gran entusiasme per la música, a la qual s’acosta amb la devoció de qui estima i venera la música del passat però alhora sap que hi trobarà les arrels del seu llenguatge musical. Una de les característiques del seu discurs musical és precisament la capacitat que té de transformar les formes i els estils del passat per fer-los actuals i permetre que interpel·lin el públic contemporani amb la mateixa força com ho van fer quan es van estrenar les obres dels compositors en què s’inspira. La preponderància del timbre, l’ús del serialisme, la música tonal o l’electrònica, en funció del que vol transmetre són els seus vehicles creatius habituals. Al llarg de la propera temporada i l’inici de la següent es recuperaran els projectes que es van haver de posposar a causa de la pandèmia i també sentirem obres de nova creació, encàrrecs del Palau de la Música Catalana, com una nova obra per a quartet de saxos amb el Kebyart Ensemble dins el marc de l’ECHO Rising Stars.

Obra d’encàrrec per a l’Orfeó Català. Con brio. Concert per a violí

Orfeó Català. OBC. Jörg Widmann, director

39


Alba G. Corral

Artista visual convidada

Premiats d’El Primer Palau Marc Timón, director 03.02.22 (pàg. 65)

Alba G. Corral, artista visual & música electrònica 06.04.22 (pàg. 78)

Bach & forward

Juan de la Rubia. Marco Mezquida 14.06.22 (pàg. 91)

Mariana en sombras

Mercedes Gancedo. Joan Martín-Royo. Marco Evangelisti. Alberto García Demestres 07.07.22 (pàg. 92)

El Palau convida novament Alba G. Corral (Madrid, 1977) com a artista col·laboradora en alguns dels moments més singulars de la temporada. És programadora de codi, activista i gran coneixedora del batec artístic de la ciutat: des de l’underground més experimental fins a col·laboracions amb equipaments i festivals ja molt consolidats. Tot un referent artístic dins i fora de les noves fronteres, amb un posicionament polític respecte de la condició de creadora, de la qual el Palau va gaudir la temporada passada amb la seva participació en propostes artístiques seleccionades i reflexions al voltant de l’estat de l’art digital. Però... què fa Alba G. Corral? Pintar paisatges digitals que dialoguen amb la música que acompanya. Exhibicions visuals a gran escala creades a partir de la programació d’un codi algorítmic –comportaments preestablerts– que la visualista condueix en directe. Un imaginari d’una riquesa cromàtica aclaparadora i esbossos que es ramifiquen creant figures improbables. En definitiva, i acomplint la profecia de Kandinski: llum, forma, moviment, color i espai que són música visual. Composició i programació. Organicitat natural i tecnificació urbana. Matemàtica i art. Són binomis que Alba G. Corral ha posat al servei, principalment, de música electrònica i electroacústica i que el Palau convida a imaginar amb el llenguatge de la clàssica, però també a fer dialogar, jugar i improvisar, tal com va fer per exemple en l’exitós projecte innovador Bach & forward amb Marco Mezquida i Juan de la Rubia, el qual, arran de l’acollida que va tenir, tornem a oferir aquesta temporada a la sala modernista. L’estètica d’Alba G. Corral no només amara la imatge gràfica de la temporada, sinó que es planteja el repte de multiplicar la gran raó de ser del Palau: oferir experiències en viu que es gravin a la memòria.

40


Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda Poetes convidats

La victòria de la dona lluna de Ferran Cruixent. Obra d’encàrrec del Palau sobre textos de Jaume C. Pons Alorda (estrena absoluta) 25.09.21 (pàg. 43)

Recital poètic d’Any Nou 13.01.22

Visita guiada al Palau amb els poetes convidats Data per determinar

Cap de setmana cultural i gastronòmic al Penedès

A Jaume C. Pons Alorda (Caimari, Mallorca, 1984) li han dedicat qualificatius com ara: fervorós, torrencial, entusiasta, salvatge, impetuós... Però com que els adjectius sovint són enemics de la bona literatura, també se’l pot considerar un poeta de fe. Una veu vitalista que no es permet sucumbir, que albira un món on la vida ho domina tot, un combat a queixalades contra la gana. Poeta, narrador, traductor, professor i lector; tots els papers de l’auca en una trajectòria que reuneix poemaris, com la trilogia de Tots els sepulcres (LaBreu Edicions, 2015), Era (LaBreu Edicions, 2018) o el seu darrer cant: Riu, bèstia (Lleonard Muntaner, 2021). Novel·les com Ciutat de mal (Angle Editorial, 2019) o traduccions èpiques, com Fulles d’herba de Walt Whitman (Edicions de 1984, 2014), són només dos exemples més de la seva ferocitat literària. La serenor rotunda d’Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) arriba al mateix oracle de les arts després d’explorar el camí que va de l’úter a la mística. Una poesia que neix del propi cos com a magma de vida, que es fon en una poció de paraula, matèria i esperit i que es projecta, endavant i enrere, amb els vincles que relliguen els cordons umbilicals. Llum i tenebra amb carn i visions. Des del seu debut amb Implosions (LaBreu Edicions, 2008), aquest arrelament amb el cel i suspensió sobre la terra ja és evident en títols com ara Molsa (AdiA Edicions, 2016), El tubercle (Editorial 3i4, 2016) i Altres semideus (LaBreu Edicions, 2019). Amb Ameba (Llibres del Segle, 2020) ja no només explora l’absolut de la maternitat, sinó també la seva connexió amb allò que la precedeix, amb un patrimoni: “Els ossos no són peces mortes / Els ossos estan més vius / que tots nosaltres”. Festa d’exhumació i flamarades. La celebració de la vida sempre fidel a la seva cita.

Juny del 2022

41


42


Programació

43


Laura Farré Rozada —Nimbus

Cor Lieder Càmera —Essències

#jovestalents #novacreació Dijous, 16.09.21 – 20 h Petit Palau Petit Palau Cambra

#celebracions #coral #patrimonicatalà Diumenge, 19.09.21 – 19 h Petit Palau La Casa dels Cants

Laura Farré Rozada, piano

Belén Bernaus i Laia Prat, sopranos Margarida Lladó i Guillermina Morales, mezzosopranos Matthew Thomson i Lluís Vila, tenors Pablo Acosta, Ferran Albrich i Albert Cabero, barítons Cor Lieder Càmera Montse Colomer, coreografia Josep Vila i Casañas, director

P. Jodlowski: Sèrie Blanche U. Chin: Étude núm. 5 U. Chin: Étude núm. 1 J. M. Guix: Drizzle draft M. Ravel: Gaspard de la nuit O. Messiaen: Prélude núm. 8, “Un reflet dans le vent” T. Takemitsu: Rain tree sketch II, “in Memoriam Olivier Messiaen” Obres de Bach, Brahms, Desenclos, Duruflé, D. Fujikura: Frozen heat Howells, Llach, Morera, Ollé i Sabaté, Oltra, Y. Zhao: Still life, “Dedicated to Laura” Sancho Marraco, Santos, Serrat, Stenhammar i Rheinberger. Preu: 15 € Preu: 15 €

Joyce DiDonato —My favorite things Concert inaugural de la temporada #clàssics #nousreferents Dilluns, 20.09.21 – 20 h Sala de Concerts Palau Grans Veus Preus: de 40 a 80 €

Joyce DiDonato, mezzosoprano Il Pomo d’Oro Zefira Valova, concertino i directora Obres de Rossi, Monteverdi, Cesti, Merula, Buonamente, Dowland, Hasse, Händel i Rameau

44


Maria João Pires & Fumiaki Miura —Brahms i Beethoven

Miguel Bonal | Rolanda Ginkute —Descobrint joves talents

#clàssics #jovestalents #llegendes Dimarts, 21.09.21 – 18.30 i 21.15 h Sala de Concerts Ibercamera

#clàssics #jovestalents #patrimonicatalà Dilluns, 27.09.21 – 18 h Sala de Concerts El Primer Palau

Maria João Pires, piano Fumiaki Miura, violí

Miguel Bonal, viola de gamba

J. Brahms: Sonata per a violí i piano núm. 1, en Sol major, op. 78 L. van Beethoven: Sonata per a violí i piano núm. 10, en Sol major, op. 96 Preus: de 25 a 92 € Organitza: Ibercamera

La Vuitena de Beethoven —Orquestra Simfònica del Vallès #clàssics #coral #estrenes #jovestalents Dissabte, 25.09.21 – 18.30 h Sala de Concerts Simfònics al Palau

T. Hume: “A souldiers galliard” i “Loves farewell”, del First book of Ayres M. Marais: “Les voix humaines”, del Deuxième livre de pièces de viole K. F. Abel: “Arpeggiata”, del Manuscrit Drexel 5871 J. S. Bach: Suite per a violoncel núm. 2, BWV 1008 Rolanda Ginkute, violí Vadim Gladkov, piano E. Granados: Sonata per a violí i piano en La major, h 127 M. de Falla – F. Kreisler: “Danza española”, de La vida breve H. Wieniawski: Fantasia brillant sobre ‘Faust’ de Gounod per a violí i piano, op. 20 Preu: 15 €

Mariona Camats, violoncel Cor de Noies de l’Orfeó Català (Buia Reixach i Feixes, directora) Orquestra Simfònica del Vallès Andrés Salado, director F. Cruixent: La victòria de la dona lluna. Encàrrec del Palau de la Música Catalana sobre textos de Jaume C. Pons Alorda dins el programa Barcelona Creació Sonora (estrena absoluta) W. A. Mozart: obertura de Les noces de Fígaro F. J. Haydn: Concert per a violoncel núm. 1, en Do major L. van Beethoven: Simfonia núm. 8, en Fa major, op. 93 Preus: de 18 a 68 € El cicle Simfònics al Palau està patrocinat per:

45


Concertinos & cançons catalanes —Concert de cloenda de l’Any Joan Manén

Laure Cholé | Anton Dolgov Vikulov i Maite León Ruiz —Descobrint joves talents

#celebracions #patrimonicatalà Dijous, 30.09.21 – 19 h Sala de Concerts Tardes al Palau

#clàssics #jovestalents #patrimonicatalà Dilluns, 04.10.21 – 18 h Sala de Concerts El Primer Palau

Júlia Farrés-Llongueras, soprano David Alegret, tenor Ketevan Kemoklidze, mezzosoprano Sergi Pacheco, piano Kalina Macuta, violí Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona Néstor Bayona, director

Laure Cholé, piano

M. Migó: Piano concertino J. Manén: Quatre cançons populars catalanes M. Migó: Four songs in red (sobre Temps de segona mà de Svetlana Alexiévitx) R. Lamote de Grignon: Tríptic (sobre poemes de Rabindranath Tagore) J. Manén: Concertino per a violí i orquestra, op. A-49

L. van Beethoven: Vuit variacions per a piano a quatre mans sobre un tema del comte Waldstein en Do major,WoO 67 F. Schubert: Allegro en La menor, D. 947, “Lebensstürme” F. Mendelssohn: Andante i Allegro brillante, op. 92 G. Ligeti: “Bewegung”, de Tres peces per a dos pianos N. Kapustin: Paraphrase on Dizzy Gillespie’s, op. 129, “Manteca”

Preus: de 19 a 58 €

E. Granados: “Quejas o la maja y el ruiseñor”, de Goyescas G. Fauré: Thèmes et variations, op. 73 F. Liszt: La Vallée d’Obermann Anton Dolgov Vikulov, piano Maite León Ruiz, piano

Preu: 15 €

Philippe Jaroussky & Il Pomo d’Oro —Radamisto de Händel #clàssics #nousreferents Dimecres, 06.10.21 – 19 h Sala de Concerts Palau Òpera Preus: de 35 a 150 € Concert patrocinat per:

Alicia Amo, soprano Emó´ke Barath, soprano Anna Bonitatibus, mezzosoprano Marie-Nicole Lemieux, contralt Philippe Jaroussky, contratenor Zachary Wilder, tenor Renato Dolcini, baríton Il Pomo d’Oro Francesco Corti, clavecí i director G. F. Händel: Radamisto (versió de concert) Llibret de Nicola Francesco Haym

46


The Tallis Scholars —500 aniversari de la mort de Josquin Des Prés

Rhapsody in blue de Gershwin —Marco Mezquida & Orquestra Simfònica del Vallès

#coral #llegendes Dijous, 07.10.21 – 20 h Sala de Concerts La Casa dels Cants

#clàssics #popular Dissabte, 09.10.21 – 18.30 h Sala de Concerts Simfònics al Palau

The Tallis Scholars Cor Jove de l’Orfeó Català (Esteve Nabona, director) Peter Phillips, director

Marco Mezquida, piano Marko Lohikari, contrabaix David Xirgu, bateria Orquestra Simfònica del Vallès Xavier Puig, director

T. Tallis: Loquebantur variis linguis J. Des Prés: “Kyrie” i “Gloria”, de Missa ad fugam W. Byrd: Tribue, Domine J. Des Prés: “Credo”, de la Missa ad fugam G. Allegri: Miserere J. Des Prés: “Sanctus” i “Benedictus” (versió revisada), de Missa ad fugam A. Pärt: Nunc dimittis J. Des Prés: “Agnus Dei” (versió revisada), de Missa ad fugam T. Tallis: Spem in alium (motet a 40 veus)*

L. Bernstein: Slava! Una obertura política G. Gershwin: Rhapsody in blue D. Xostakóvitx: Simfonia núm. 5 D. Xostakóvitx: Tea for two Preus: de 18 a 68 €

Preus: de 25 a 35 €

47


Silvia Márquez Chulilla, clavicèmbal

Paul Lewis & OCM —Integral dels Concerts per a piano i orquestra de Beethoven (II)

#clàssics Diumenge, 10.10.21 – 12 h Petit Palau BCN Clàssics Km 0

#clàssics #popular Dilluns, 11.10.21 – 20 h Sala de Concerts Integral de Concerts per a Piano i Orquestra de Beethoven Orquestra Simfònica Camera Musicae

B. Storace: Ciaccona A. de Cabezón: Differencias sobre las Vacas G. Ligeti: Hungarian rock L. Couperin: Chaconne “la Complaignante” A. Scarlatti: Variazioni sulla Follia di Spagna A. Soler: Fandango J. Gallés: Sonata núm. 9, en Do menor J. S. Bach: “Xacona” de la Partita núm. 2 per a violí, en Re menor, BWV 1004 C-Ph. E. Bach: Dotze variacions sobre “las Folies d’Espagne” R. Sierra: Montuno en forma de chacona

Paul Lewis, piano Orquestra Simfònica Camera Musicae Tomàs Grau, director

Preu: 25 € (gratuït per als abonats al cicle BCN Clàssics) Organitza: Ibermúsica i Tritó

Paul Lewis & OCM —Integral dels Concerts per a piano i orquestra de Beethoven (I) #clàssics Diumenge, 10.10.21 – 17.30 h Sala de Concerts Integral de Concerts per a Piano i Orquestra de Beethoven Orquestra Simfònica Camera Musicae Paul Lewis, piano Orquestra Simfònica Camera Musicae Tomàs Grau, director L. van Beethoven: Concert per a piano i orquestra núm. 2, en Si bemoll major, op. 19 L. van Beethoven: Concert per a piano i orquestra núm. 3, en Do menor, op. 37 L. van Beethoven: Concert per a piano i orquestra núm. 4, en Sol major, op. 58

L. van Beethoven: Obertura Coriolà, op. 62 L. van Beethoven: Concert per a piano i orquestra núm. 1, en Do major, op. 15 L. van Beethoven: Concert per a piano i orquestra núm. 5, en Mi bemoll major, op. 73, “Emperador” Preus: de 20 a 55 € Concert patrocinat per:

Emili Brugalla & Vesko Stambolov —Piano-ballet #patrimonicatalà #popular Dimecres, 13.10.21 – 19 h Sala de Concerts Tardes al Palau Emili Brugalla, piano Vesko Stambolov, piano R. Gerhard: Alegrías S. Prokófiev: La Ventafocs, op. 87 I. Stravinsky: La consagració de la primavera Preu: 20 €

Preus: de 20 a 55 € Concert patrocinat per:

48


Sara Bañeras | Trio Orion —Descobrint joves talents #clàssics #jovestalents #patrimonicatalà Dijous, 14.10.21 – 18 h Sala de Concerts El Primer Palau Sara Bañeras, soprano José Ramón Martín, piano R. Strauss: Zueignung, Freundliche Vision, Allerseelen F. Liszt: Pace non trobo, Die Loreley C. Charpentier: “Depuis le jour”, de Louise M. Ortega: Romance de la luna, luna E. Toldrà: Camins de fada, Recança, Cançó del grumet Trio Orion: Róza Lachegyi, violí Agnes Markus, violoncel Gergely Kovacs, piano S. Rakhmàninov: Trio elegíac núm. 1, en Sol menor D. Xostakóvitx: Trio amb piano núm. 1 en Do menor, op. 8 Preu: 15 €

Albert Guinovart & Joan Enric Lluna #clàssics #patrimonicatalà Divendres 15.10.21 – 20 h Petit Palau BCN Clàssics Km 0 Joan Enric Lluna, clarinet Albert Guinovart, piano A. Guinovart: Händeliana E. Granados – A. Guinovart: Fantasia sobre ‘Goyescas’ R. Gerhard: Sonata J. E. Lluna: Homenatge a Rodrigo A. Guinovart: Variacions geogràfiques sobre ‘El cant dels ocells’ A. Romero: Fantasia sobre ‘Lucrezia Borgia’ T. Bretón – M. Ortega: Fantasia sobre ‘La verbena de la paloma’ Preu: 25 € (gratuït per als abonats al cicle BCN Clàssics) Organitza: Ibermúsica i Tritó

Xarxa Coral —Diada de l’Antic Cantaire #coral Diumenge, 17.10.21 – 18 h Sala de Concerts La Casa dels Cants Cor Zóngora (Montse Meneses, directora) Cor Tyrichae (Andreu Ferré, director) Orfeó Català (Pablo Larraz, director principal; Simon Halsey, director artístic) Actuació individual de cada cor i cants comuns Preu: 15 €

49


Igor Levit —Preludis i fugues de Xostakóvitx

Sergio Pires | Eudald Buch —Descobrint joves talents #clàssics #jovestalents Dilluns, 18.10.21 – 18 h Sala de Concerts El Primer Palau

#nousreferents Dijous, 21.10.21 – 20 h Sala de Concerts Palau Piano

Sergio Pires, clarinet Raúl da Costa, piano

Igor Levit, piano

C. Debussy: Primera rapsòdia per a clarinet L. Bassi: Fantasia sobre ‘Rigoletto’ de Verdi R. Schumann: Drei Romanzen, op. 94

D. Xostakóvitx: 24 Preludis i fugues, op. 87 Preus: de 30 a 45 €

Eudald Buch, piano J. S. Bach – F. Busoni: Preludi i fuga per a orgue en Re major, BWV 532 F. Liszt: Sonata en Si menor, S. 178

Anna Urpina —Contrastos musicals, de Biber a Pärt

Preu: 15 €

#jovestalents #nousformats #novacreació Dilluns, 25.10.21 – 20 h Petit Palau Petit Palau Cambra

Maria del Mar Bonet & Big Band Begues —Blues en Sol

Anna Urpina, violí Eva del Campo, clavecí Alberto Rosado, piano

#nousformats #popular Dimecres, 20.10.21 – 20.30 h Sala de Concerts 53 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona. Concert inaugural

Obres de Biber, Händel, Manalt, Corelli, Webern, Messiaen, Guix i Pärt. Preu: 15 €

Maria del Mar Bonet, veu Toni Cuenca, arranjaments i direcció Big Band Begues: Xavi Plaza i Jordi Paulí (saxos alts); Pablo Cabrera (saxo tenor); Juli Casado (saxo baríton); Llorenç Rubio, Abel Herrera, Dan Posen i Jorge Sanjuas (trompetes); Joan Manel Margalef, Pep Figueras i Pere Montserrat (trombons); Pere Bono (trombó baix); Luis Fernández (contrabaix i baix elèctric); Gabriel Gómez (bateria); Emilio Ruiz (piano), i Peter Christian Lemberg (guitarra) Preus: de 15 a 48 €

Maurizio Pollini —Recital de piano #clàssics #llegendes Dimecres, 27.10.21 – 20 h Sala de Concerts Ibercamera Programa per determinar Preus: de 35 a 120 € Organitza: Ibercamera

Organitza: The Project

50


Andròmeda encadenada d’Agustí Charles

Rudolf Buchbinder —Projecte Diabelli 2020

#estrenes #nousformats #novacreació Dijous, 28.10.21 – 20 h Petit Palau Palau Fronteres

#clàssics #llegendes #novacreació Dimecres, 03.11.21 – 20 h Sala de Concerts Palau Piano

María Hinojosa, soprano Marc Charles, violí José Antonio Domené, arpa

Rudolf Buchbinder, piano A. Diabelli: Vals en Do

Escenografia: Sergi Corbera Moviment: Laura Calvet Il·luminació: Sylvia Kuchinow Vestuari: Joana Martí Direcció escènica: Jordi Pérez Solé Direcció musical: José Rafael Pascual-Vilaplana Producció: Òpera de Butxaca i Nova Creació

L. Auerbach, B. Dean, T. Hosokawa, Ch. Jost, B. Lubman, Ph. Manoury, K. Penderecki, M. Richter, R. Sxedrín, J. M. Staud, T. Dun, J. Widmann: Noves variacions sobre un vals d’A. Diabelli (2020)*

* Encàrrecs de Gesellschaft der Musikfreunde - Musikverein Wien, Brucknerhaus Linz, A. Charles: Andròmeda encadenada, òpera en Gewandhaus zu Leipzig, Fundação Calouste un acte, per a soprano, violí amplificat, arpa, Gulbenkian (Lisboa), National Centre for the percussió i electrònica en viu (estrena absoluta) Performing Arts (Pequín), Centro Nacional de Difusión Musical (Madrid), Palau de la Llibret de Marc Rosich a partir Música Catalana, Philharmonie de París, Stars d’un text de Fátima Frutos. of the White Nights Festival (Sant Petersburg), Preu: 20 € Ruhr Piano Festival Foundation i Tonhalle Gesellschfat Zurich, amb el patrocini de l’Ernst von Siemens Musikstiftung.

Cosmos Quartet —Webern, Ravel i Brahms

#clàssics #jovestalents Dimarts, 02.11.21 – 20 h Petit Palau Petit Palau Cambra Cosmos Quartet: Helena Satué, violí I Bernat Prat, violí II Lara Fernández, viola Oriol Prat, violoncel

J. N. Hummel, F. Kalkbrenner, C. Kreutzer, F. Liszt, I. Moscheles, F. X. W. Mozart, F. Schubert, C. Czerny: Variacions sobre un vals d’A. Diabelli (1824) L. van Beethoven: 33 Variacions sobre un vals d’A. Diabelli, op. 120 (1823) Preus: de 30 a 45 €

A. Webern: Quartet 1905 M. Ravel: Quartet en Fa major J. Brahms: Quartet en Do menor, op. 51 núm. 1 Preu: 15 €

51


Madeleine Peyroux —Careless love forever #nousformats #popular Dijous, 04.11.21 – 20.30 h Sala de Concerts 53 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona

Daniel Roth —Bach i l’escola romàntica francesa

Madeleine Peyroux, veu i guitarra Formació per confirmar

#clàssics Diumenge, 07.11.21 – 17.30 h Sala de Concerts Palau Bach - Concert Extraordinari

Preus: de 22 a 58 €

Daniel Roth, orgue

Organitza: The Project

Obres de Bach, Dupré, Saint-Saëns i Roth Preu: 20 €

El barber de Sevilla de Rossini —Orquestra Simfònica del Vallès #popular Dissabte, 06.11.21 – 18.30 h Sala de Concerts Simfònics al Palau César San Martín, Fígaro M. Carmen Romeu, Rosina Pablo Martínez, comte d’Almaviva Fernando Álvarez, doctor Bartolo Cor Amics de l’Òpera de Sabadell Orquestra Simfonica del Valles Daniel Gil de Tejada, director G. Rossini: El barber de Sevilla (versió de concert) En coproducció amb Fundació Òpera a Catalunya Preus: de 18 a 65 €

El Concert de Bruch i la Segona de Brahms —Pablo González & OCM #clàssics #jovestalents Dilluns, 08.11.21 – 20 h Sala de Concerts Orquestra Simfònica Camera Musicae Alexandra Soumm, violí Orquestra Simfònica Camera Musicae Pablo González, director M. Bruch: Concert per a violí i orquestra núm. 1, op. 26 J. Brahms: Simfonia núm. 2, op. 73 Preus: de 20 a 68 € Organitza: Orquestra Simfònica Camera Musicae

52


Jordi Savall —Follies, Batalles & Planys

Ferran Albrich, Tànit Bono, Irene Mas, Mireia Tarragó & Victoria Guerrero —Homenatge a Robert Gerhard

#llegendes #nousformats Dimarts, 09.11.21 – 20 h Sala de Concerts Palau Fronteres

#jovestalents #patrimonicatalà Dijous, 11.11.21 – 20 h Petit Palau Petit Palau Cambra

Jordi Savall, viola de gamba Hespèrion XXI: Xavier Díaz-Latorre, vihuela, tiorba i guitarra Andrew Lawrence-King, arpa doppia Juan Manuel Quintana, viola de gamba baixa Xavier Puertas, violone David Mayoral, percussions D. Ortiz: Follies & Romanescas T. Hume: The Captain Humes “Musicall Humors” Anònim: Greensleeves to a Ground J. García de Zéspedes: Improvisacions sobre la Guaracha G. Sanz: Jácaras & Canarios Mr. de Sainte-Colombe, Le Père: Concert XLIV à deux violes égales: Tombeau Les Regrets M. Marais: Couplets de Folies d’Espagne S. de Murcia: Fandango The Manchester Gamba Book: A Pointe or Preludium - The Lancashire Pipes - The Pigges of Rumsey - Kate of Bardie - A Toy El Còdex “Trujillo del Perú”: Tonada de El Chimo - Cachua Serranita

Irene Mas, soprano Mireia Tarragó, soprano Tànit Bono, mezzosoprano Ferran Albrich, baríton Victoria Guerrero, piano Obres de Gerhard, Fauré, Schubert i Strauss Preu: 15 €

Estrella Morente —En concert #nousreferents #popular Divendres, 12.11.21 – 20.30 h Sala de Concerts 53 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona Festival Flamenco de Barcelona De Cajón! Estrella Morente, veu Formació per confirmar Preus: de 18 a 58 € Organitza: The Project

En col·laboració amb Festival Clàssics Preus: de 25 a 50 €

53


Cor de Cambra del Palau —Kaija Saariaho

Andrea Motis #nousreferents #popular Dimecres, 17.11.21 – 20.30 h Sala de Concerts 53 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona

#coral #estrenes #novacreació Divendres, 12.11.21 – 18 h Petit Palau La Casa dels Cants Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Xavier Puig, director principal) Simon Halsey, director X. Pagès Corella: Invocation to the Earth. Encàrrec del Palau de la Música Catalana dins el programa Barcelona Creació Sonora (estrena absoluta) Ē. Ešenvalds: Stars K. Saariaho: Reconnaissance. Coencàrrec d’Accentus, SWR/ Südwestrundfunk for Donaueschinger Musiktage, November Music i Palau de la Música Catalana (estrena) Preu: 15 €

Sonya Yoncheva —Rebirth #clàssics #nousreferents Dilluns, 15.11.21 – 20 h Sala de Concerts Palau Grans Veus - Concert Extraordinari Sonya Yoncheva, soprano Cappella Mediterranea Leonardo García Alarcón, director Obres de Stradella, Monteverdi, Cavalli, Caldara, Gibbons, Ruiz de Ribayaz, Marín, Purcell, De Murcia/Fernández de Huete, Dowland, Diaz i anònims

Andrea Motis, trompeta, veu i direcció musical Ignasi Terraza, piano Joan Chamorro, contrabaix Esteve Pi, bateria Convidats especials: Federico Dannemann, Marc López, Carla Motis, Josep Traver i Michael Valeanu, guitarres Preus: de 18 a 48 € Organitza: The Project

Cloenda d’El Primer Palau 2021 —Cristina Cordero #clàssics #jovestalents Dijous, 18.11.21 – 20 h Sala de Concerts El Primer Palau Cristina Cordero, viola (guanyadora del Premi El Primer Palau 2020) Juan Baraona, piano S. Prokófiev: Dotze peces del ballet ‘Romeu i Julieta’ (arranjament de Vadim Borisovsky) Preu: 15 € El cicle El Primer Palau està patrocinat per:

Preus: de 40 a 80 €

54


Tomatito + convidats especials —Viviré #popular Divendres, 19.11.21 – 20.30 h Sala de Concerts 53 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona Festival Flamenco de Barcelona De Cajón! Tomatito, guitarra José del Tomate, segona guitarra Morenito de Íllora, palmes/cors Kiki Cortiñas, palmes/cors Israel Suárez, Piraña, percussió Convidats especials: Duquende i Antonio Reyes, cante Preus: de 22 a 58 € Organitza: The Project

Homenatge a John Williams —Orquestra Simfònica del Vallès #popular Dissabte, 20.11.21 – 18.30 h Sala de Concerts Simfònics al Palau Salvador Vidal, narrador Orquestra Simfònica del Vallès Rubén Gimeno, director J. Williams: Summon the heroes, A prayer for peace, Tauró, El patriota, Harry Potter, Jurassic Park, Homenatge als compositors del cinema, 1941, La llista de Schindler, Encontres a la tercera fase, Star Wars Preus: de 18 a 68 €

Benjamin Grosvenor —Brahms, Chopin i Liszt #clàssics #nousreferents Dilluns, 22.11.21 – 20 h Sala de Concerts Palau Piano Benjamin Grosvenor, piano J. Brahms: Intermezzi, op. 117 F. Chopin: Sonata núm. 3 F. Liszt: Berceuse F. Liszt: Sonata per a piano en Si menor, S. 178 Preus: de 20 a 30 €


Filharmònica de Sant Petersburg & Yuri Temirkànov —Rakhmàninov i Bizet

Dúo Bagaría-Iturriagagoitia —Beethoven, Cervelló i Strauss #clàssics #patrimonicatalà Dimarts, 23.11.21 – 20 h Petit Palau Petit Palau Cambra

#clàssics #llegendes Dimecres, 24.11.21 – 20 h Sala de Concerts BCN Clàssics

Aitzol Iturriagagoitia, violí Enrique Bagaría, piano

Behzod Abduraimov, piano Filharmònica de Sant Petersburg Yuri Temirkànov, director

L. van Beethoven: Sonata per a violí i piano núm. 6, en La major, op. 30 J. Cervelló: Duo-Sonata R. Strauss: Sonata per a violí i piano en Mi bemoll major, op. 18

S. Rakhmàninov: Concert per a piano núm. 2 G. Bizet – R. Sxedrín: Carmen suite Preus: de 30 a 122 €

Preu: 15 €

Organitza: Ibermúsica i Tritó

Chucho Valdés —La Creación. Tributo a Olodumare

La Locomotora Negra —L’última estació

#llegendes #popular Dimarts, 23.11.21 – 20.30 h Sala de Concerts 53 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona

#celebracions #popular Dissabte, 27.11.21 – 20.30 h Sala de Concerts 53 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona

Chucho Valdés, compositor, piano, director Hilario Durán, arranjaments, teclats, direcció; John Beasley, arranjaments, teclats, direcció; Dafnis Prieto, bateria; José A. Gola, contrabaix i baix elèctric; Roberto Jr. Vizcaíno, percussió; Erick Barbería, batá solista i veus; Yosvany González Franco, batá i veus; Felipe Sarria Linares, batá i veus; Yeny Valdés, veu Secció de metalls per confirmar

La Locomotora Negra Formació per confirmar Preus: de 18 a 56 € Organitza: The Project

Preus: de 26 a 60 € Organitza: The Project

56


Coral Cantiga —60è aniversari #celebracions #coral #estrenes Diumenge, 28.11.21 – 17.30 h Sala de Concerts La Casa dels Cants Coral Cantiga Josep Prats, Eva Martínez i Montse Meneses, directors Amb la participació de: Enric Casasses, Pepa López i Ignasi Tomàs, actors Albert Guinovart, Josep Surinyac i Víctor Valls, pianistes Marta Cordomí, Barbara Kusa i Jordi Ricart, solistes Obres de Janequin, Oltra, Isaac, Leite, Montsalvatge, Des Près, Morera, Toldrà, Mompou, Schubert, Brahms i estrenes de Duijck, Gasull i Guinovart Preu: 20 €

Orquestra Simfònica del Vallès & Cor de Cambra del Palau —150è aniversari del naixement d’Amadeu Vives #celebracions #coral #patrimonicatalà Dilluns, 29.11.21 – 19 h Sala de Concerts Tardes al Palau Josep Bros, tenor Rocío Pérez, soprano Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Simon Halsey, director artístic) Orquestra Simfònica del Vallès Xavier Puig, director Selecció de romances i duets de sarsueles d’Amadeu Vives: Maruxa, Doña Francisquita, Bohemios, etc. Preus: de 20 a 35 €

57


Kavakos, Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín & Jurowski —Concert per a violí de Brahms #clàssics Dimarts, 30.11.21 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Preus: de 35 a 125 €

Leonidas Kavakos, violí Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín Vladimir Jurowski, director J. Brahms: Concert per a violí en Re major F. Schubert: Simfonia núm. 9, en Do major, D. 944, “la Gran”

Concert patrocinat per:

58


Davidsen, Filharmònica de Bergen & Gardner —Quatre últimes cançons de Strauss #clàssics #nousreferents Divendres, 03.12.21 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Lise Davidsen, soprano Orquestra Filharmònica de Bergen Edward Gardner, director G. Ligeti: Melodien R. Strauss: Quatre últimes cançons P. I. Txaikovski: Simfonia núm. 4, en Fa menor, op. 36 Preus: de 35 a 125 €

59


Sant Andreu Jazz Band, 15 anys! #celebracions #popular Divendres, 10.12.21 – 20.30 h Sala de Concerts 53 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona Retrat d’Artista Tots els músics que han passat per la Sant Andreu Jazz, junts al concert amb què es tancarà l’any de celebracions de la Sant Andreu Jazz Band Preus: de 18 a 42 € Organitza: The Project

El Messies de Händel —Paul Agnew & OCM #clàssics #coral #popular Diumenge, 12.12.21 – 17.30 h Sala de Concerts Orquestra Simfònica Camera Musicae Raquel Andueza, soprano Marta Infante, mezzosoprano Albert Casals, tenor Elías Arranz, baríton Cor Francesc Valls Orquestra Simfònica Camera Musicae Paul Agnew, director G. F. Händel: El Messies, HWV 56 (Highlights) Preus: de 20 a 68 € Organitza: Orquestra Simfònica Camera Musicae

Concert de Nadal Palau Vincles —Beethoven i els fantasmes de la música #coral #estrenes #nousformats Diumenge, 12.12.21 – 12 h Sala de Concerts La Casa dels Cants Anna Niebla, soprano Solistes cors Palau Vincles Cors Palau Vincles Cors adscrits Palau Vincles Dani Coma, director escènic Esteve Nabona, director artístic M. Marquez-A. Pastor: Beethoven i els fantasmes de la música. Encàrrec del Palau de la Música Catalana (estrena absoluta) Concert per invitació

Gabrieli Consort & Players & McCreesh —Cantates i himnes de Nadal de Bach #clàssics #coral Dilluns, 13.12.21 – 20 h Sala de Concerts Palau Bach Gabrieli Consort & Players Paul McCreesh, director J. S. Bach: Cantata 151, “Süßer Trost, mein Jesus kömmt” J. S. Bach: Simfonia BWV 146 J. S. Bach: Missa en Sol major, BWV 236 J. S. Bach: Himne “Von himmel hoch” J. S. Bach: Cantata núm. 63 “Christen, ätzet diesen Tag” Preus: de 12 a 60 € Concert patrocinat per:

60


Philippe Jaroussky & Thibaut Garcia —De Dowland a Britten

Bach Collegium Barcelona —Oratori de Nadal

#clàssics Dimarts, 14.12.21 – 20 h Sala de Concerts Palau Grans Veus

#clàssics #jovestalents Dimecres, 15.12.21 – 20 h Sala de Concerts Palau Bach – Concert Extraordinari

Philippe Jaroussky, contratenor Thibaut Garcia, guitarra

Solistes Salvat Beca Bach Bach Collegium Barcelona Pau Jorquera, direcció

Obres de Dowland, Purcell, Giordani, Donizetti, Rossini, Schubert, Mozart, Fauré, Poulenc, Britten, Granados i Ramírez Preus: de 12 a 60 €

J. S. Bach: Oratori de Nadal (selecció) Preus: de 30 a 45 € Organitza: Fundación Salvat

Orchestre Révolutionnaire et Romantique & Gardiner —L’enfance du Christ de Berlioz #clàssics #coral #llegendes Dijous, 16.12.21 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Preus: de 35 a 150 € Concert patrocinat per:

Cor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma i Pedrals, directora) Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Simon Halsey, director artístic; Xavier Puig, director principal) Monteverdi Choir Orchestre Révolutionnaire et Romantique John Eliot Gardiner, director H. Berlioz: L’enfance du Christ

61


Festival de valsos i danses —Orquestra Simfònica del Vallès

Stéphane Degout & Simon Lepper —L’amor de poeta de Schumann

#popular Dissabte, 18.12.21 – 18.30 h Sala de Concerts Simfònics al Palau

#clàssics #jovestalents Dilluns, 20.12.21 – 20 h Sala de Concerts Palau Grans Veus

Isabella Gaudí, soprano Orquestra Simfònica del Vallès Xavier Puig, director F. Liszt: Rapsòdia hongaresa A. Dvořák: Danses eslaves núm. 7 i 8 J. Offenbach: “Les oiseaux dans la charmille”, de Les contes d’Hoffmann J. Strauss II: Veus de primavera, op. 410; Sota llamps i trons, op. 324; Al bell Danubi blau, op. 314

LIFE New Artists: Helena Ressurreição, mezzosoprano Ester Lecha, piano Stéphane Degout, baríton Simon Lepper, piano G. Fauré: Clair de Lune, op. 46; Au bord de l’eau, op. 8; Poèmes d’un jour: Rencontre, Toujours, Adieu, op. 21 J. Guy Ropartz: Quatre Poèmes de l’Intermezzo de Heinrich Heine H. Duparc: L’invitation au voyage, Extase, La vie antérieure R. Schumann: Dichterliebe, op 48

Preus: de 18 a 56 €

Homenatge a John Williams —Orquestra Simfònica del Vallès #popular Diumenge, 19.12.21 – 17.30 h Sala de Concerts Nadal al Palau

En col·laboració amb el Lied Festival Victoria de los Ángeles – LIFE Victoria

Salvador Vidal, narrador Orquestra Simfònica del Vallès Rubén Gimeno, director

Preus: de 30 a 45 €

J. Williams: Summon the heroes, A prayer for peace, Tauró, El patriota, Harry Potter, Jurassic Park, Tribut als compositors del cinema, 1941, La llista de Schindler, Encontres a la tercera fase, Star Wars Preus: de 28 a 48 €

62


La Grande Chapelle & Escolania de Montserrat —Missa Scala Aretina de Francesc Valls #coral #patrimonicatalà Dimarts, 21.12.21 – 20 h Sala de Concerts Palau Bach BCN Clàssics Escolania de Montserrat La Grande Chapelle Albert Recasens, director

El trencanous de Txaikovski —Orquestra Simfònica del Vallès #coral #patrimonicatalà Dissabte, 25.12.21 – 19 h Sala de Concerts Nadal al Palau Jordi Brau, narrador Orquestra Simfònica del Vallès Rubén Gimeno, director P. I. Txaikovski: El trencanous Preus: de 28 a 48 €

J. Cererols: Motets F. Valls: Missa Scala Aretina Preus: de 18 a 56 € Concert patrocinat per:

Cors de l’Orfeó Català & Cor de Cambra del Palau —Concert de Sant Esteve #coral #estrenes #popular Diumenge, 26.12.21 – 19 h Sala de Concerts La Casa dels Cants Orfeó Català (Pablo Larraz, director principal) Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Xavier Puig, director principal) Cor Jove de l’Orfeó Català (Esteve Nabona, director) Cor de Noies de l’Orfeó Català (Buia Reixach i Feixes, directora)

Cor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma i Pedrals, directora) Cor Mitjans de l’Orfeó Català (Glòria Fernàndez, directora) Cor Petits de l’Orfeó Català (Mercè Pi, directora) Simon Halsey, director artístic dels cors Concert de Sant Esteve Preus: de 15 a 70 €

63


Concert d’Any Nou —Orquestra Simfònica del Vallès

Homenatge a John Williams —Orquestra Simfònica del Vallès

#popular Dissabte, 01.01.22 – 20.30 h Diumenge, 02.01.22 – 12 h Sala de Concerts Nadal al Palau

#popular Diumenge, 09.01.22 – 12 h Sala de Concerts Nadal al Palau

Orquestra Simfònica del Vallès Jaume Santonja, director Valsos i polques de la família Strauss. Preus: de 28 a 55 € Concert patrocinat per:

Salvador Vidal, narrador Orquestra Simfònica del Vallès Rubén Gimeno, director J. Williams: Summon the heroes, A prayer for peace, Tauró, El patriota, Harry Potter, Jurassic Park, 1941, La llista de Schindler, Encontres a la tercera fase, Star Wars Preus: de 28 a 48 €

El trencanous de Txaikovski —Orquestra Simfònica del Vallès #popular Dissabte, 08.01.22 – 18 h Sala de Concerts Simfònics al Palau – Concert Extraordinari Borja Sand Artist, art amb sorra Jordi Brau, narrador Orquestra Simfònica del Vallès Rubén Gimeno, director P. I. Txaikovski: El trencanous Preus: de 28 a 48 €

Trio Lluna-Claret-Colom —Glinka, Guinjoan i Brahms #clàssics #patrimonicatalà Dilluns, 10.01.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Cambra Joan Enric Lluna, clarinet Lluís Claret, violoncel Josep M. Colom, piano M. Glinka: Trio per a clarinet, violoncel i piano, “Patètic” J. Guinjoan: Puzzle, per a clarinet, violoncel i piano J. Brahms: Trio per a clarinet, violoncel i piano, op. 114 Preu: 35 €

64


Concert per a violí de Beethoven —Nemanja Radulović & Orquestra Simfònica del Vallès

Lucas & Arthur Jussen —El Carnaval dels animals de Saint-Saëns

#clàssics #nousreferents #popular Dissabte, 22.01.22 – 18.30 h Sala de Concerts Simfònics al Palau

#clàssics #nousreferents #popular Dimarts, 18.01.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Cambra

Nemanja Radulović, violí Orquestra Simfònica del Vallès Víctor Pablo Pérez, director

Lucas Jussen, piano Arthur Jussen, piano Vuit membres de l’Orquestra Filharmònica de Berlín A. Dvořák: Quintet de cordes en Sol major, op. 77 F. Poulenc: Sonata per a piano a quatre mans M. Ravel: Rapsòdia espanyola C. Saint-Saëns: El Carnaval dels animals (versió original per a conjunt de cambra i dos pianos)

J. S. Bach: “Ària” de la Suite núm. 3 L. van Beethoven: Concert per a violí J. Brahms: Simfonia núm. 1 Preus: de 18 a 68 €

Preus: de 30 a 45 €

Ignasi Cambra —Chopin, Skriabin i Brahms

Franco Fagioli —Natura & turments

#clàssics #jovestalents Dilluns, 24.01.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Piano

#clàssics #nousreferents Dijous, 20.01.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Grans Veus Franco Fagioli, contratenor Gabetta Consort Andrés Gabetta, director Àries d’òperes italianes de Händel

Ignasi Cambra, piano F. Chopin: Impromptus op. 29, op. 36, op. 51 i op. 66 post A. Skriabin: Sonata núm. 2, op. 19 J. Brahms: Intermezzi op. 118 J. Brahms: Rapsòdies op. 79 Preus: de 18 a 25 €

Preus: de 12 a 60 €

65


Quartet Casals —Haydn, Beethoven i Xostakóvitx #clàssics #nousreferents Dimarts, 25.01.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Cambra Quartet Casals: Vera Martínez Mehner, violí Abel Tomàs, violí Jonathan Brown, viola Arnau Tomàs, violoncel F. J. Haydn: Quartet de corda en Sol menor, op. 20, núm. 3, Hob III: 33 L. van Beethoven: Quartet núm. 16, en Fa major, op. 135 D. Xostakóvitx: Quartet núm. 9, en Mi bemoll major, op. 117 Preu: 35 €

Orquestra Filharmònica de La Scala & Chailly —Simfonia Tità de Mahler #clàssics #llegendes Dijous, 27.01.22 – 20 h Sala de Concerts Palau 100

Orquestra Filharmònica de La Scala Riccardo Chailly, director F. Mendelssohn: Simfonia núm. 4, “Italiana” G. Mahler: Simfonia núm. 1, “Tità”

Preus: de 35 a 150 € Concert patrocinat per:

66


Balthasar Neumann Chor & Ensemble & Hengelbrock —Missa en Si menor

Premiats d’El Primer Palau & Timón —25è aniversari d’El Primer Palau

#coral #nousreferents Dissabte, 29.01.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Bach

Elisabeth Franch, flauta Ona Cardona, clarinet Esther Pinyol, arpa Ferran Carceller, marimba Marta Puig, piano Joaquín Arrabal, contrabaix Quartet Gerhard: Lluís Castán, violí I Judit Bardolet, violí II Miquel Jordà, viola Jesús Miralles, violoncel Marc Timón, director Alba G. Corral, artista visual

Balthasar Neumann Chor & Ensemble Thomas Hengelbrock, director J. S. Bach: Missa en Si menor Preus: de 30 a 100 €

Eduard Iniesta —25 anys als escenaris #celebracions #nousformats Dilluns, 31.01.22 – 19 h Sala de Concerts Tardes al Palau Eduard Iniesta, veu, guitarres i direcció, amb convidats especials Preu: 20 €

Evgeni Koroliov —El clave ben temperat

#nousformats #novacreació Dijous, 03.02.22 – 20 h Petit Palau Palau Fronteres

M. Timón: Suite de la banda sonora de ‘San Mao, la novia del desierto’ M. Ravel: Introducció i Allegro, per a quartet de corda, flauta, clarinet i arpa M. Timón: Video games music for harp and marimba M. Timón: Suite de la banda sonora de ‘Hathor’ M. Timón: Homenatge a ‘La competència’. Variacions estilístiques sobre un tema “cuqui” en forma de sis miniatures per a quartet de corda, flauta, clarinet i arpa Preu: 20 €

#clàssics #llegendes Dimecres, 02.02.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Bach Evgeni Koroliov, piano J. S. Bach: El clave ben temperat (llibre I) Preus: de 20 a 30 €

67


Concert per a piano núm. 21 de Mozart —Fazil Say & Orquestra Simfònica del Vallès #clàssics #coral #estrenes #novacreació Dissabte, 05.02.22 – 18.30 h Sala de Concerts Simfònics al Palau Fazil Say, piano Cor Mitjans de l’Orfeó Català (Glòria Fernàndez, directora) Cor Infantil Palau Vincles Orquestra Simfònica del Vallès Josep Gil, director M. Timón: obra encàrrec del Palau de la Música Catalana sobre textos de Greta Thunberg (estrena absoluta) W. A. Mozart: Concert per a piano núm. 21 F. Say: Alla turca jazz F. Mendelssohn: Simfonia núm. 3, “Escocesa” Preus: de 18 a 68 €

Javier Perianes & OCM —El 21 de Mozart i la Italiana de Mendelssohn #clàssics #nousreferents Diumenge, 06.02.22 – 17.30 h Sala de Concerts Orquestra Simfònica Camera Musicae Javier Perianes, piano Orquestra Simfònica Camera Musicae Tomàs Grau, director F. Schubert: Obertura italiana, D. 591 W. A. Mozart: Concert per a piano i orquestra núm. 21, KV 467 F. Mendelssohn: Simfonia núm. 4, op. 90, “Italiana” Preus: de 20 a 68 € Organitza: Orquestra Simfonica Camera Musicae

Julia Lezhneva —Händel, Vivaldi, Haydn i Mozart #clàssics #nousreferents Dilluns, 07.02.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Grans Veus Julia Lezhneva, soprano Pavel Nersessian, piano Obres de Händel, Vivaldi, Haydn i Mozart Preus: de 30 a 45 €


Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia & Pappano —Dukas, Saint-Saëns i Sibelius #clàssics #nousreferents #popular Dimecres, 09.02.22 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Preus: de 35 a 125 €

Sol Gabetta, violoncel Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia Antonio Pappano, director P. Dukas: L’aprenent de bruixot C. Saint-Saëns: Concert per a violoncel i orquestra núm. 1, en Si menor, op. 33 J. Sibelius: Simfonia núm. 1

Cor de Noies de l’Orfeó Català —Homenatge a Albert Guinovart

Mischa Maisky —Suites de Bach

#celebracions #coral #novacreació Diumenge, 13.02.22 – 12 h Sala de Concerts La Casa dels Cants

#clàssics #llegendes Dilluns, 14.02.22 – 20 h Sala de Concerts Orquestra Simfònica Camera Musicae

Albert Guinovart, piano Cor de Noies de l’Orfeó Català Buia Reixach i Feixes, directora

Mischa Maisky, violoncel

Obres d’Albert Guinovart Preu: 20 €

J. S. Bach: Suite per a violoncel núm. 1, BWV 1007 J. S. Bach: Suite per a violoncel núm. 4, BWV 1010 J. S. Bach: Suite per a violoncel núm. 5, BWV 1011 Preus: de 32 a 56 € Organitza: Orquestra Simfònica Camera Musicae

69


Pires, Simfònica Gulbenkian & Shimono —Concert per a piano núm. 2 de Chopin #clàssics #llegendes #novacreació Dimarts, 15.02.22 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Preus: de 35 a 125 € Concert patrocinat per:

Maria João Pires, piano Orquestra Simfònica Gulbenkian Tatsuya Shimono, director P. Amaral: Deux portraits imaginaires F. Chopin: Concert per a piano núm. 2, en Fa menor, op. 21 C. Debussy: La mer

70


Daniel Ligorio —Cuatro estaciones porteñas a Broadway #popular Dimecres, 16.02.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Piano Daniel Ligorio, piano G. Gershwin: Rhapsody in blue L. Bernstein: Danses simfòniques de ‘West Side story’ A. Piazzolla: Cuatro estaciones porteñas Preus: de 18 a 25 €

Europa Galante & Biondi —L’Orfeo de Monteverdi #clàssics Divendres, 18.02.22 – 19 h Sala de Concerts Palau Òpera Roberta Invernizzi, soprano Monica Piccinini, soprano Marina de Liso, contralt Filippo Mineccia, contratenor Ian Bostridge, tenor Valentino Buzza, tenor Francesco Marsiglia, baríton Fabrizio Beggi, baix Aleksey Bogdanov, baix Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Simon Halsey, director artístic; Xavier Puig, director principal) Europa Galante Fabio Biondi, violí i director C. Monteverdi: L’Orfeo, favola in musica (òpera en cinc actes). Llibret d’Alessandro Striggio el Jove Preus: de 35 a 125 €

71


Orfeó Català, OBC & Helsing —Vivancos, Saariaho i Sibelius #coral #estrenes #novacreació Dissabte, 19.02.22 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Preus: de 12 a 50 €

Núria Rial, soprano Orfeó Català (Pablo Larraz, director principal; Simon Halsey, director artístic) Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya Anna Maria Helsing, directora K. Saariaho: Oltra mar B. Vivancos: Cinc pregàries (estrena absoluta) J. Sibelius: Les oceànides J. Sibelius: Simfonia núm. 7, en Do, op. 105

Khatia Buniatishvili

Grigory Sokolov

#nousreferents Dilluns, 21.02.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Piano - Concert Extraordinari

#clàssics #llegendes Dimarts, 22.02.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Piano

Khatia Buniatishvili, piano

Grigory Sokolov, piano

Programa per determinar

Programa per determinar

Preus: de 20 a 38 €

Preus: de 30 a 60 €

Concert patrocinat per:

72


Azahar Ensemble & Judith Jáuregui —D’Espanya a França

Concerts de Brandenburg de Bach —Vespres d’Arnadí

#clàssics #jovestalents Dimecres, 23.02.22 – 20 h Petit Palau Petit Palau Cambra

#clàssics #popular Dissabte, 26.02.22 – 18.30 h Sala de Concerts Vespres Barrocs al Palau Simfònics al Palau

Azahar Ensemble, quintet de vents Judith Jáuregui, piano J. Turina: La oración del torero C. Debussy: “Pagodes”, “La soirée dans Grenade”, “Jardins sous la pluie”, d’Estampes E. Granados: “Quejas o la maja y el ruiseñor”, “El pelele”, de Goyescas F. Mompou: Scènes d’enfant M. Ravel: Sonatine en Fa menor, M. 40, per a piano (arranjament per a quintet de vent) F. Poulenc: Sextet per a piano i quintet de vent, op. 100 Preu: 15 €

Orchestre de la Suisse Romande & Jonathan Nott —La Cinquena de Mahler #clàssics Dijous, 24.02.22 – 20 h Sala de Concerts BCN Clàssics Emmanuel Pahud, flauta Orchestre de la Suisse Romande Jonathan Nott, director

Vespres d’Arnadí Dani Espasa, clavecí i direcció J. S. Bach: Concert de Brandenburg, núm. 1 J. S. Bach: Concert de Brandenburg, núm. 2 J. S. Bach: Concert de Brandenburg, núm. 4 Preus: de 18 a 65 €

Cuarteto Quiroga —Beethoven i Brahms #clàssics #nousreferents Dilluns, 28.02.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Cambra Cuarteto Quiroga: Aitor Hevia, violí I Cibrán Sierra, violí II Josep Puchades, viola Helena Poggio, violoncel L. van Beethoven: Quartet núm. 15, en La menor, op. 132 J. Brahms: Quartet núm. 2, en La menor, op. 51

W. A. Mozart: Concert per a flauta en Sol major, Preu: 25 € KV 313 G. Mahler: Simfonia núm. 5 Preus: de 30 a 99 € Organitza: Ibermúsica i Tritó

73


Joel Bardolet & Marc Heredia —Schubert, Brahms, Bartók, Guix i Messiaen

Benjamin Alard #clàssics #popular Diumenge, 06.03.22 – 18 h Sala de Concerts Palau Bach – Concert Extraordinari

#clàssics #jovestalents #novacreació Dijous, 03.03.22 – 20 h Petit Palau Petit Palau Cambra

Benjamin Alard, orgue

Joel Bardolet, violí Marc Heredia, piano F. Schubert: Sonata núm. 2, en La menor, D. 385 J. M. Guix: Llàgrimes de tardor O. Messiaen: Tema i variacions B. Bartók: Sonata núm. 2 Sz. 76 J. Brahms: Sonata núm. 3, en Re menor, op. 108

J. S. Bach: Tocata i fuga en Re menor, BWV 565 J. S. Bach: Sis corals Schübler, BWV 645-650 J. S. Bach: Passacaglia i fuga en Do menor, BWV 582 J. S. Bach: Tocata, adagio i fuga en Do major, BWV 564 J. S. Bach: Variacions canòniques, BWV 769 Preu: 20 €

Preu: 15 €

Denis Matsuev —Chopin, Schumann, Schubert i Stravinsky #clàssics #nousreferents Dissabte, 05.03.22 – 20 h Sala de Concerts BCN Clàssics Denis Matsuev, piano J. Haydn: Sonata per a piano en Mi bemoll major, Hob. 52 R. Schumann: Estudis simfònics, op. 13 F. Chopin: Balada núm. 4, en Fa menor, op. 52 F. Schubert: Impromptu Es-Dur, op. 90 F. Schubert: Impromptu Ges-Dur, op. 90 I. Stravinsky: Tres moviments de Petruixca Preus: de 18 a 58 € Organitza: Ibermúsica i Tritó

74


Deutsche Kammerphilharmonie Bremen & De la Parra —Ginastera, Sibelius i Dvořák #clàssics #jovestalents #nousreferents Dimecres, 09.03.22 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Preus: de 12 a 60 €

María Dueñas, violí Deutsche Kammerphilharmonie Bremen Alondra de la Parra, directora A. Ginastera: Variacions concertants J. Sibelius: Concert per a violí en Re menor, op. 47 A. Dvořák: Simfonia núm. 7

Concert patrocinat per:

75


Alexei Volodin & OCM —El Concert per a piano de Brahms i la Cinquena de Txaikovski

Forma Antiqva —Giulio Cesare de Händel

#clàssics #nousreferents Dimarts, 15.03.22 – 20 h Sala de Concerts Orquestra Simfònica Camera Musicae

#clàssics #nousreferents Dijous, 10.03.22 – 19 h Sala de Concerts Palau Òpera

Alexei Volodin, piano Orquestra Simfònica Camera Musicae Tomàs Grau, director

Carolyn Sampson, soprano Maite Beaumont, mezzosoprano Hilary Summers, contralt Christopher Lowrey, contratenor Konstantin Derri, contratenor José Antonio López, baix Forma Antiqva Aaron Zapico, director

J. Brahms: Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 83 P. I. Txaikovski: Simfonia núm. 5, op. 64 Preus: de 20 a 68 €

G. F. Händel: Giulio Cesare in Egitto (òpera en tres actes). Llibret de Nicola Francesco Haym Preus: de 30 a 100 €

Vox Luminis —The fairy queen de Purcell

Vox Luminis —King Arthur de Purcell

#clàssics #nousreferents Dimecres, 16.03.22 – 19 h Sala de Concerts Palau Òpera

#clàssics #nousreferents Dilluns, 14.03.22 – 19 h Sala de Concerts Palau Òpera

Vox Luminis Lionel Meunier, director

Pere Arquillué, narrador Vox Luminis Lionel Meunier, director H. Purcell: King Arthur or the british worthy (òpera en cinc actes). Llibret de John Dryden Preus: de 20 a 80 €

Organitza: Orquestra Simfònica Camera Musicae

H. Purcell: The fairy queen (òpera en cinc actes). Llibret de Thomas Betterton, basat en l’obra Somni d’una nit d’estiu de William Shakespeare Preus: de 20 a 80 €

76


Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena & Marin Alsop —La Setena de Dvořák

Johannes Kammler & Akemi Murakami —L’amor de poeta de Schumann

#clàssics #nousreferents Divendres, 18.03.22 – 20 h Sala de Concerts BCN Clàssics

#clàssics #jovestalents Dimecres, 23.03.22 – 20 h Petit Palau Petit Palau Cambra Schubertíada Barcelona

Kian Soltani, violoncel Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena Marin Alsop, directora R. Schumann: Concert per a violoncel en La menor, op. 129 A. Dvořák: Simfonia núm. 7 Preus: de 30 a 122 € Organitza: Ibermúsica i Tritó

GIOrquestra & Kebyart Ensemble —Philip Glass i John Adams

Johannes Kammler, baríton Akemi Murakami, piano R. Schumann: Dichterliebe, op. 48 (L’amor de poeta) M. Ravel: Cinq mélodies populaires grecques F. Liszt: Tre sonetti di Petrarca, S. 270 (primera versió) En col·laboració amb l’Associació Franz Schubert de Barcelona i el Centro Nacional de Difusión Musical Preu: 15 €

#jovestalents #novacreació #popular Dilluns, 21.03.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Fronteres Kebyart Ensemble: Pere Méndez, saxo soprano Víctor Serra, saxo alt Robert Seara, saxo tenor Daniel Miguel, saxo baríton GIOrquestra Francesc Prat, director Ph. Glass: Music in similar motion J. Adams: Shaker loops J. Cage: 4’33” Ph. Glass: Saxophone quartet concerto Preus: de 20 a 35 €

77


Les Siècles & Roth —La consagració de la primavera de Stravinsky #clàssics #nousreferents #popular Dijous, 24.03.22 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Isabelle Faust, violí Les Siècles François-Xavier Roth, director I. Stravinsky: L’ocell de foc (suite 1945) I. Stravinsky: Concert per a violí I. Stravinsky: La consagració de la primavera Preus: de 30 a 100 €

78


Triple concert de Beethoven & Inacabada de Schubert —Orquestra Simfònica del Vallès

Orfeó Català & Cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català & Halsey —Marc Timón

#clàssics #jovestalents #popular Dissabte, 26.03.22 – 18.30 h Sala de Concerts Simfònics al Palau

#coral #estrenes #nousformats #novacreació Diumenge, 03.04.22 – 12 h Sala de Concerts La Casa dels Cants

Elia Cecino, piano (guanyador del Concurs Ricard Viñes 2021) Celine Flamen, violoncel Orquestra Simfònica del Vallès Gordan Nikolić, violí i direcció

Cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català Orfeó Català (Pablo Larraz, director principal) Simon Halsey, director J. Thompson: Seven last words of the unarmed M. Timón: Les trompetes de la mort M. Timón: obra d’encàrrec del Palau de la Música Catalana dins el programa Barcelona Creació Sonora (estrena absoluta)

F. Schubert: Obertura Rosamunda L. van Beethoven: Triple concert per a violí, violoncel i piano, en Do major, op. 56 F. Schubert: Simfonia núm. 8, en Si menor, “Inacabada”

Preu: 20 €

Preus: de 18 a 68 €

Gran Missa en Do menor de Mozart —Salvador Mas & Cor Lieder Càmera

Alexandra Dovgan

#clàssics #coral #jovestalents Diumenge, 03.04.22 – 17.30 h Sala de Concerts Orquestra Simfònica Camera Musicae

#clàssics #jovestalents Dilluns, 28.03.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Piano

Ulrike Haller, soprano Marta Mathéu, soprano Joan Francesc Folqué, tenor Josep-Ramon Olivé, baríton Cor Lieder Càmera Orquestra Simfònica Camera Musicae Salvador Mas, director

Alexandra Dovgan, piano Programa per determinar Preus: de 20 a 30 €

Judit Neddermann —Nit al Palau

W. A. Mozart: Simfonia núm. 36, KV 425, “Linz” W. A. Mozart: Gran Missa en Do menor, KV 427

#estrenes #nousformats #nousreferents Dissabte, 02.04.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Fronteres

Preus: de 20 a 68 € Organitza: Orquestra Simfònica Camera Musicae

Judit Neddermann, veu Obra d’encàrrec del Palau de la Música Catalana dins el programa Barcelona Creació Sonora (estrena absoluta) Preu: de 20 a 38 €

79


Martha Argerich & Nelson Goerner —Debussy i Rakhmàninov #clàssics #llegendes Dimarts, 05.04.22 – 20 h Sala de Concerts Ibercamera Martha Argerich, piano Nelson Goerner, piano C. Debussy: En blanc et noir pour deux pianos S. Rakhmàninov: Danses simfòniques per a dos pianos, op. 45b

Jonas Kaufmann, Diana Damrau & Helmut Deutsch —Schumann i Brahms #clàssics #llegendes Dissabte, 09.04.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Grans Veus

Preus: de 30 a 110 €

Diana Damrau, soprano Jonas Kaufmann, tenor Helmut Deutsch, piano

Organitza: Ibercamera

Lieder de Schumann i Brahms Preus: de 35 a 150 €

Alba G. Corral, artista visual & música electrònica #nousformats #novacreació Dimecres, 06.04.22 – 20 h Petit Palau Palau Fronteres Preu: 20 €

Schaghajegh Nosrati —Partites per a piano de Bach #clàssics #jovestalents Dijous, 07.04.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Bach Schaghajegh Nosrati, piano J. S. Bach: integral de les Partites per a teclat, BWV 825-830

Requiem de Verdi —Orquestra Simfònica del Vallès #clàssics #coral Diumenge, 10.04.22 – 17.30 h Sala de Concerts Simfònics al Palau Maribel Ortega, soprano Laura Vila, mezzosoprano Albert Casals, tenor Felipe Bou, baix Cor Amics de l’Òpera de Sabadell Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados Cor Ciutat de Tarragona La Polifònica de Vilafranca Orquestra Simfònica del Vallès Xavier Puig, director G. Verdi: Requiem En coproducció amb Fundació Òpera a Catalunya Preus: de 18 a 68 €

Preus: de 20 a 30 €

80


Collegium Vocale Gent & Herreweghe —Passió segons sant Mateu #clàssics #coral #llegendes Dimarts, 12.04.22 – 19 h Sala de Concerts Palau Bach

J. S. Bach: Passió segons sant Mateu, BWV 244

Virtuosos de Moscou & Vladimir Spivakov —Bach, Mozart, Txaikovski

#nousreferents #novacreació Dimecres, 20.04.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Fronteres Gabriela Montero, piano

Collegium Vocale Gent Philippe Herreweghe, director Preus: de 35 a 120 €

Gabriela Montero —Piano i improvisació

J. S. Bach – F. Busoni: Xacona en Re menor F. Chopin: Balada núm. 3, en La bemoll major, op. 47 F. Chopin: Polonesa-Fantasia, en La bemoll major, op. 61 R. Schumann: Kreisleriana, op. 16 Improvisacions sobre temes demanats pel públic Preus: de 20 a 30 €

#clàssics #patrimonicatalà Dimarts, 19.04.22 – 20 h Sala de Concerts BCN Clàssics Orquestra de Cambra Virtuosos de Moscou Vladimir Spivakov, violí i director X. Montsalvatge: Tres reflexos sobre una pastoral d’hivern J. S. Bach: Concert per a dos violins en Re menor, BWV 1043 W. A. Mozart: Divertimento en Re major núm. 11, KV 136 P. I. Txaikovski: Serenata per a cordes en Do major, op. 48 Preus: de 30 a 91 € Organitza: Ibermúsica i Tritó

81


Philharmonia Orchestra & Rouvali —Beethoven i Txaikovski #clàssics #nousreferents Dijous, 21.04.22 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Preus: de 35 a 125 €

Nicola Benedetti, violí Philharmonia Orchestra Santtu-Matias Rouvali, director L. van Beethoven: Concert per a violí en Re major, op. 61 P. I. Txaikovski: Simfonia núm. 5

Concert patrocinat per:

Lang Lang #clàssics #llegendes Divendres, 22.04.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Piano - Concert Extraordinari Lang Lang, piano Programa per determinar Preus: de 30 a 95 €

Orquestra Barroca Catalana & Cor de Cambra del Palau —Passió segons sant Joan #clàssics #coral #jovestalents Diumenge, 24.04.22 – 11 h Sala de Concerts Palau Bach Juan de la Rubia, orgue Solistes de la Salvat Beca Bach Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Simon Halsey, director artístic) Orquestra Barroca Catalana Xavier Puig, director J. S. Bach: Passió segons sant Joan Preus: de 30 a 45 € Concert patrocinat per:

82


Kebyart Ensemble —Joves talents internacionals

Jakub Józef Orliński —Händel i Vivaldi

#jovestalents #novacreació Diumenge, 24.04.22 – 12 h Petit Palau ECHO Rising Stars

#clàssics #nousreferents Dilluns, 25.04.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Grans Veus

Kebyart Ensemble: Pere Méndez, saxo soprano Víctor Serra, saxo alt Robert Seara, saxo tenor Daniel Miguel, saxo baríton

Jakub Józef Orliński, contratenor Il Pomo d’Oro Maxim Emelyanychev, director Àries d’òperes de Händel i Vivaldi

Presentats pel Palau de la Música Catalana i L’Auditori

Preus: de 12 a 60 €

I. Stravinsky: Suite Pulcinella J. Widmann: obra coencàrrec del Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona i ECHO Rising Stars (estrena) Felix i Fanny Mendelssohn: selecció de Cançons sense paraules F. García Lorca – J. Pérez-Villegas: Sólo el misterio (a partir de Canciones antiguas españolas) Preu: 10 €

Patricia Kopatchinskaja & OCM —Tomàs Grau & Rakhmàninov #clàssics #nousreferents Diumenge, 24.04.22 – 17.30 h Sala de Concerts Orquestra Simfònica Camera Musicae Patricia Kopatchinskaja, violí Orquestra Simfònica Camera Musicae Tomàs Grau, director D. Xostakóvitx: Concert per a violí i orquestra núm. 1, op. 77 S. Rakhmàninov: Simfonia núm. 2, op. 27 Preus: de 20 a 68 € Organitza: Orquestra Simfònica Camera Musicae

Fumiaki Miura & Varvara —Mozart, Brahms i Prokófiev #clàssics #nousreferents Dimarts, 26.04.22 – 20 h Sala de Concerts Ibercamera Fumiaki Miura, violí Varvara, piano W. A. Mozart: Sonata per a violí i piano núm. 25, en Fa major, KV 377 J. Brahms: Sonata per a violí i piano núm. 2, en La major, op. 100 S. Prokófiev: Sonata per a violí i piano núm. 1, en Fa menor, op. 80 Preus: de 20 a 68 € Organitza: Ibercamera

Jean Rondeau —Variacions Goldberg #clàssics #nousreferents #popular Dijous, 28.04.22 – 20 h Petit Palau Palau Bach - Concert Extraordinari Jean Rondeau, clavecí J. S. Bach: Variacions Goldberg Preu: 25 €

83


Sonia Prina & Juan Sancho —Vespres d’Arnadí

Lea Desandre —Cançons de passió

#clàssics Dissabte, 30.04.22 – 18.30 h Sala de Concerts Vespres Barrocs al Palau Simfònics al Palau - Concert Extraordinari

#clàssics #nousreferents Dilluns, 02.05.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Grans Veus

Sonia Prina, soprano Juan Sancho, tenor Vespres d’Arnadí Dani Espasa, clavecí i direcció

Lea Desandre, mezzosoprano Jupiter Thomas Dunford, llaüt i direcció

J. Dowland: Come again, Lachrimae, G. F. Händel: àries de Rodelinda, Giulio Cesare, Sorrow stay, Go crystal tears, A dream, Partenope i La Resurrezione, entre d’altres. King of Denmark’s galliard, That’s so you H. Purcell: fragments de The fairy queen, King Preus: de 18 a 56 € Arthur, Dido and Aeneas i Orpheus Britanicus. Preus: de 30 a 45 €

Simply Quartet —Joves talents internacionals

Yuja Wang

#jovestalents #novacreació Diumenge, 01.05.22 – 12 h Petit Palau ECHO Rising Stars

#clàssics #nousreferents Dimarts, 03.05.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Piano

Simply Quartet: Danfeng Shen, violí Antonia Rankersberger, violí Xiang Lyu, viola Ivan Valentin Hollup Roald, violoncel

Yuja Wang, piano Programa per determinar Preus: de 30 a 60 €

Presentats per la Wiener Konzerthaus, Musikverein Wien, Elbphilharmonie Hamburg i Konzerthaus Dortmund Fanny Mendelssohn: Quartet en Mi b Major. J. Lacherstorfer: obra d’encàrrec d’ECHO Rising Stars (estrena) A. Dvořák: Quartet de corda en Si bemoll major, op. 105 Preu: 10 €

84


Carolyn Sampson & The Heath Quartet —Haydn, Schönberg i Widmann #clàssics #jovestalents #novacreació Dijous, 05.05.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Cambra Carolyn Sampson, soprano The Heath Quartet: Oliver Heath, violí I Sara Wolstenholme, violí II Gary Pomeroy, viola Christopher Murray, violoncel F. J. Haydn: Quartet núm. 5, op. 20 A. Schönberg: Quartet núm. 2, en Fa sostingut menor J. Widmann: Quartet núm. 5 Preu: 25 €

El Quartet Casals dirigeix l’OSV —Haydn #clàssics #nousreferents Dissabte, 07.05.22 – 18.30 h Sala de Concerts Simfònics al Palau Enric López, narrador Orquestra Simfònica del Vallès Quartet Casals, direcció: Vera Martínez Mehner, violí Abel Tomàs, violí Jonathan Brown, viola Arnau Tomàs, violoncel F. Gulda: Concert per a violoncel i instruments de vent F. J. Haydn: “Una simfonia de Simfonies” (selecció de les Simfonies de Haydn) Preus: de 18 a 65 €

Cors Amics de la Unió de Granollers & Orquestra de Cambra de Granollers —El Messies de Guinovart #coral #estrenes #jovestalents Diumenge, 08.05.22 – 17 h Sala de Concerts La Casa dels Cants Marta Mathéu, soprano Toni Marsol, baríton Albert Guinovart, piano VEUS-Cor Infantil Amics de la Unió Cor Jove Amics de la Unió Cor de Cambra de Granollers Orquestra de Cambra de Granollers Josep Vila i Jover, director A. Guinovart: El Messies. Obra d’encàrrec amb motiu del 25è aniversari de l’Escola de Música Amics de la Unió amb textos de David Pintó (estrena) Preu: 20 €


Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca & Harding —Integral de Simfonies de Brahms (I) #clàssics #nousreferents Dilluns, 09.05.22 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Ibercamera

Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca Daniel Harding, director J. Brahms: Simfonia núm. 1 J. Brahms: Simfonia núm. 3

Preus: de 20 a 80 € Concert patrocinat per:

86


Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca & Harding —Integral de Simfonies de Brahms (II) #clàssics #nousreferents Dimarts, 10.05.22 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Ibercamera

Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca Daniel Harding, director J. Brahms: Simfonia núm. 2 J. Brahms: Simfonia núm. 4

Preus: de 20 a 80 € Concert patrocinat per:

87


Orquestra Filharmònica de Luxemburg & Gimeno —Missa de Glòria de Puccini #clàssics #coral #nousreferents Dimecres, 11.05.22 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Preus: de 20 a 80 €

Charles Castronovo, tenor Ludovic Tézier, baríton Orfeó Català (Pablo Larraz, director principal; Simon Halsey, director artístic) Orquestra Filharmònica de Luxemburg Gustavo Gimeno, director O. Messiaen: Les offrandes oubliées O. Messiaen: Hymne G. Puccini: Messa da Gloria

Les quatre estacions de Vivaldi —Rinaldo Alessandrini & OCM #clàssics #popular Dilluns, 16.05.22 – 20 h Sala de Concerts Orquestra Simfònica Camera Musicae Liza Ferschtman, violí Orquestra Simfònica Camera Musicae Rinaldo Alessandrini, director A. Vivaldi: Les quatre estacions F. Schubert: Simfonia núm. 2, D. 125 Preus: de 20 a 68 € Organitza: Orquestra Simfònica Camera Musicae

Masramon, Höbarth, Schlichtig & Richter —Integral de Quartets per a Piano de Brahms (I) #clàssics #novacreació Dimarts, 17.05.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Cambra Laia Masramon, piano Erich Höbarth, violí Hariolf Schlichtig, viola Christoph Richter, violoncel J. Brahms: Quartet per a piano núm. 1, en Sol menor, op. 25 J. M. Guix: Tres haikus per a violoncel i piano (dedicats a Christoph Richter i Laia Masramon) J. Brahms: Quartet per a piano núm. 2, en La major, op. 26 Preu: 25 €

88


Academy of St. Martin in the Fields & Julia Fischer —Simfonia per a orquestra de corda de Xostakóvitx #clàssics Divendres, 20.05.22 – 20 h Sala de Concerts BCN Clàssics Academy of St. Martin in the Fields Julia Fischer, violí i directora F. Schubert: Rondó per a violí i orquestra de corda, D. 438 B. Britten: Variacions sobre un tema de Frank Bridge, op. 10 W. A. Mozart: Rondó per a violí i orquestra, KV 373 D. Xostakóvitx: Simfonia de cambra per a orquestra de corda en Do menor, op. 110 Preus: de 22 a 80 € Organitza: Ibermúsica i Tritó

Rigoletto de Verdi —Orquestra Simfònica del Vallès #popular Dissabte, 21.05.22 – 18.30 h Sala de Concerts Simfònics al Palau - Concert Extraordinari Luis Cansino, Rigoletto Antoni Lliteres, duc de Màntua Elisa Vélez, Gilda Cor Amics de l’Òpera de Sabadell Orquestra Simfònica del Vallès Daniel Gil de Tejada, director G. Verdi: Rigoletto (versió de concert) En coproducció amb Fundació Òpera a Catalunya Preus: de 18 a 65 €

Cor Jove de l’Orfeó Català —De Bach a McCartney #coral #nousformats #popular Diumenge, 22.05.22 – 12 h Sala de Concerts La Casa dels Cants Daniel Morales, cantant Cor Jove de l’Orfeó Català Esteve Nabona, director Arranjaments a cappella de grans clàssics de tots els temps Preu: 20 €


Adrià Blanco —Integral de l’obra per a piano de Joan Magrané #jovestalents #novacreació Dilluns, 23.05.22 – 20 h Petit Palau Petit Palau Cambra Adrià Blanco, piano J. Magrané: Visions J. Magrané: Encantaments J. Magrané: Doble J. Magrané: Fulls d’àlbum J. Magrané: Cançó i dansa Preu: 15 €

The Gospel Viu Choir —Non Stop Gospel 2.0 #coral #popular Dimarts, 24.05.22 – 19 h Sala de Concerts Tardes al Palau The Gospel Viu Choir, veus Xavier Raurich, teclat Àngel Valentí, bateria Tomàs Frauca, guitarra Alexandre Rexach, baix Xavier Yelo, productor tècnic Moisès Sala, productor i director Selecció dels millors temes de la seva trajectòria Preu: 20 €

Catriona Morison & Julius Drake —Grieg, Brahms, Schumann i Elgar #clàssics #jovestalents Dijous, 26.05.22 – 20 h Petit Palau Petit Palau Cambra Schubertíada Barcelona Catriona Morison, mezzosoprano Julius Drake, piano E. Grieg: Lieder op. 48 J. Brahms: Dein blaues Auge, Die Mainacht, Mädchenlied (Auf die Nacht in der Spinnstube) i Meine Liebe ist grün. R. Schumann: 6 Gedichte von N. Lenau und Requiem op. 90 E. Elgar: Sea pictures En col·laboració amb l’Associació Franz Schubert de Barcelona i el Centro Nacional de Difusión Musical Preu: 15 €

Cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català —El capità Noè i el seu zoo flotant de Horovitz #coral Diumenge, 29.05.22 – 17 h Sala de Concerts La Casa dels Cants Cor Petits de l’Orfeó Català Cor Mitjans de l’Orfeó Català Cor Infantil de l’Orfeó Català Pep Coca, contrabaix Oriol Gonzàlez, bateria Pau Casan i Laia Armengol, piano Dani Coma, director escènic Glòria Coma i Pedrals, Glòria Fernàndez i Mercè Pi, direcció musical J. Horovitz: El capità Noè i el seu zoo flotant Preu: 20 €

90


Marta Mathéu & Francisco Poyato —Cinco canciones negras de Montsalvatge

Quartet Gerhard —Quartets dedicats a Haydn per Mozart (VI)

#clàssics #patrimonicatalà Dimecres, 01.06.22 – 20 h Petit Palau Petit Palau Cambra Schubertíada Barcelona

#clàssics #jovestalents Dilluns, 30.05.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Cambra

Marta Mathéu, soprano Francisco Poyato, piano

Quartet Gerhard: Lluís Castán, violí I Judit Bardolet, violí II Miquel Jordà, viola Jesús Miralles, violoncel

Obres de Schumann, Granados, Salvador i Montsalvatge En col·laboració amb l’Associació Franz Schubert de Barcelona i el Centro Nacional de Difusión Musical

W. A. Mozart: Quartet de corda núm. 19, en Do major, KV 465, “de les Dissonàncies” G. Kurtág: Officium breve F. Schubert: Quartet de corda núm. 14, en Re menor, D. 810, “la Mort i la Donzella”

Preu: 15 €

Preu: 25

Arcadi Volodos #clàssics Dijous, 02.06.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Piano

Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona —Eduard Toldrà #celebracions #patrimonicatalà Dimarts, 31.05.22 – 19 h Sala de Concerts Tardes al Palau

Arcadi Volodos, piano Programa per determinar Preus: de 30 a 60 €

Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona Marcel Sabaté, director Música per a cobla de Toldrà Commemoració del 60è aniversari de la mort Preu: 20 €

91


La Novena de Beethoven —Orquestra Simfònica del Vallès

Banda Municipal de Barcelona —Richard Strauss per a vents

#coral #patrimonicatalà #popular Dissabte, 04.06.22 – 18.30 h Sala de Concerts Simfònics al Palau

#clàssics #popular Dimarts, 07.06.22 – 19 h Sala de Concerts Tardes al Palau

Marga Cloquell, soprano Anaïs Masllorens, mezzosoprano Antoni Lliteres, tenor Elías Arranz, baríton Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Xavier Puig, director principal; Simon Halsey, director artístic) Orquestra Simfònica del Vallès Edmon Colomer, director

Banda Municipal de Barcelona José Rafael Pascual-Vilaplana, director

X. Montsalvatge: Cant espiritual L. van Beethoven: Simfonia núm. 9, en Re menor, op. 125, “Coral” Preus: de 18 a 68 €

Isata Kanneh-Mason —Joves talents internacionals #jovestalents #novacreació Diumenge, 05.06.22 – 12 h Petit Palau ECHO Rising Stars Isata Kanneh-Mason, piano Presentada pel Town Hall & Symphony Hall Birmingham L.van Beethoven: Sonata núm. 1 en Fa menor, op. 2 núm. 1 S. Gubaidulina: Xacona E. Alberga: obra d’encàrrec d’ECHO Rising Stars (estrena) S. Rakhmàninov: Études-Tableaux, op. 39 (núm. 1, 2, 4, 5 i 6) F. Chopin: Balada núm. 2 en Fa major, op. 38

R. Strauss: Serenata en Mi bemoll major, op.7 R. Strauss: Mort i transfiguració, op. 2 (instrumentació de Lluís Oliva; adaptació de Pascual-Vilaplana) R. Strauss: Música festiva a la ciutat de Viena (instrumentació de E. Banks & S. Rundel) F. Cesarini: Poema alpestre Preu: 20 €

Cosmos Quartet —Webern, Beethoven i Schumann #clàssics #jovestalents Dimarts, 07.06.22 – 20 h Petit Palau Petit Palau Cambra Cosmos Quartet: Helena Satué, violí I Bernat Prat, violí II Lara Fernández, viola Oriol Prat, violoncel A. Webern: Quartet op. 28 L. van Beethoven: Quartet op. 95, “Serioso” R. Schumann: Quartet núm. 3, op. 41/3 Preu: 15 €

Preu: 10 €

92


English Baroque Soloists, Monteverdi Choir & Gardiner —Schütz, Schein i Bach #coral #llegendes Dimecres, 08.06.22 – 20 h Sala de Concerts Palau 100 Preus: de 35 a 125 €

Juan de la Rubia & Marco Mezquida —Bach & forward #nousformats #novacreació Dimarts, 14.06.22 – 22 h Sala de Concerts Palau Fronteres

Monteverdi Choir English Baroque Soloists John Eliot Gardiner, director H. Schütz: Zion spricht, der Herr hat mich verlassen, SWV 46  J. H. Schein: Zion spricht, der Herr hat mich verlassen  J. H. Schein: Da Jakob vollendet H. Schütz: Auf dem Gebirge, SWV 396 J. S. Bach: Christ lag in Todesbanden, BWV 4 H. Schütz: Exèquies musicals, SWV 279-281

Steven Isserlis —Homenatge a Pau Casals

Juan de la Rubia i Marco Mezquida, teclats Alba G. Corral, artista visual

#celebracions #clàssics Dimecres, 15.06.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Cambra

Improvisacions sobre l’obra de Johann Sebastian Bach

Steven Isserlis, violoncel Connie Shih, piano

Preus: de 20 a 30 €

C. Saint-Saëns: Sonata núm. 1, en Mi menor, op. 32 G. Fauré: Sonata núm. 2, en Sol menor, op. 117 J. Isserlis: Balada per a violoncel i piano (dedicada a Pau Casals) S. Rakhmàninov: Sonata en Sol menor, op. 19 Preu: 35 €

93


Concert participatiu —Gloria i Magnificat de Vivaldi

Max Richter —Infra i The blue notebooks

#coral #clàssics Diumenge, 19.06.22 – 17 h Sala de Concerts La Casa dels Cants

#novacreació Dimecres, 22.06.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Fronteres

Orfeó Català (Simon Halsey, director artístic) Cantaires individuals Pablo Larraz, director

Max Richter, piano

A. Vivaldi: Gloria, RV 589 A. Vivaldi: Magnificat, RV 610

M. Richter: Infra M. Richter: The blue notebooks Preus: de 20 a 60 €

Preu: 20 €

Forma Antiqva & Carlos Mena —Cantates de Bach #clàssics #nousreferents Dilluns, 20.06.22 – 20 h Sala de Concerts Ibercamera Carlos Mena, contratenor Daniel Oyarzábal, orgue Guillermo Peñalver, traverso Forma Antiqva Aarón Zapico, director J. S. Bach: Suite orquestral BWV 1066 J. S. Bach: Cantata BWV 35 J. S. Bach: Suite orquestral BWV 1067 J. S. Bach: Cantata BWV 170

Mariana en sombras de García Demestres —Un clam per la llibertat #jovestalents #nousformats #novacreació Dijous, 07.07.22 – 20 h Petit Palau Palau Fronteres Mercedes Gancedo, soprano Joan Martín-Royo, baríton Marco Evangelisti, piano Alberto García Demestres, narrador Alba G. Corral, artista visual A. García Demestres: Mariana en sombras Llibret d’Antonio Carvajal Preu: 20 €

Preus: de 25 a 92 € Organitza: Ibercamera

94


Phantasm Viol Consort —The well-tempered consort #clàssics Dilluns, 11.07.22 – 20 h Petit Palau Palau Bach - Concert Extraordinari Festival Bachcelona Estiu al Palau Phantasm Viol Consort: Laurence Dreyfus, viola soprano i director Emilia Benjamin, viola soprano Jonathan Manson, viola tenor Heidi Gröger, viola baix Markku Luolajan-Mikkola, viola baix J. S. Bach: El clave ben temperat (selecció)

Patricia Petibon & OBC —Festival Mozart #clàssics #coral #nousreferents Dissabte, 16.07.22 – 20 h Sala de Concerts Estiu al Palau Patricia Petibon, soprano Cor Jove de l’Orfeó Català (Esteve Nabona, director) Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya Dani Espasa, clave i direcció Programa per determinar Preu: 25 €

Preu: 25 €

Vespres d’Arnadí & Cor de Noies de l’Orfeó Català —Stabat Mater de Pergolesi

Magnificat(s) —Clausura 10è Festival Bachcelona

#coral #nousformats Dilluns, 18.07.22 – 20 h Sala de Concerts Vespres Barrocs al Palau La Casa dels Cants Estiu al Palau

#clàssics #coral Dijous, 14.07.22 – 20 h Sala de Concerts Palau Bach - Concert Extraordinari Festival Bachcelona Estiu al Palau

Ulrike Haller, soprano Marta Infante, mezzosoprano Davo Marín i Carme Milán, ballarins i coreògrafs Cor de Noies de l’Orfeó Català Vespres d’Arnadí Solistes Salvat Beca Bach Dani Espasa, clavecí Buia Reixach i Feixes, directora Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) Marc Rosich, director escènic Daniel Tarrida, orgue G. B. Pergolesi: Stabat Mater Manel Valdivieso, director Preus: de 18 a 56 € J. Ch. Bach: Magnificat en Do major, CW E22 C. Ph. E. Bach: Simfonia en Si bemoll major, h658 J. S. Bach: Magnificat en Re major, BWV 243 Preu: 25 €

95


Pau Codina —Bach, Cassadó, Crumb i Magrané #clàssics #jovestalents #estrenes Dimarts, 26.07.22 – 20 h Sala de Concerts Estiu al Palau Pau Codina, violoncel J. S. Bach: Suite per confirmar J. Magrané: obra estrena G. Cassadó: Suite G. Crumb: Sonata per a violoncel sol Preu: 25 €

Dmytro Choni #clàssics #jovestalents Dilluns, 01.08.22 – 20 h Sala de Concerts Estiu al Palau Dmytro Choni, piano (guanyador del Concurs Internacional de Piano de Santander Paloma O’Shea 2018) C. Debussy: “Et la lune descend sur le temple qui fut”, d’Images; L’isle joyeuse A. Skriabin: Sonata núm.4 en Fa sostingut major, op.30 J. Brahms: 2 Rapsòdies, op.79 S. Rakhmàninov: Sonata núm.2 en Si bemoll menor, op.36 Preu: 25 €

Alex Alguacil #clàssics Dilluns, 08.08.22 – 20 h Sala de Concerts Estiu al Palau Alex Alguacil, piano R. Strauss: Peces per a piano (Andante, op. 3 núm. 1; En una font solitària, op. 9 núm. 2; Allegro molto, op. 3 núm. 4) R. Strauss. Sonata per a piano, en Si menor, op. 5 E. Granados: Goyescas Preu: 25 €


Daumants Liepin‚ š

Marta Zabaleta

#clàssics #jovestalents Dilluns, 15.08.22 – 20 h Sala de Concerts Estiu al Palau

#clàssics Dilluns, 29.08.22 – 20 h Sala de Concerts Estiu al Palau

Daumants Liepin‚ š, piano (guanyador del Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona 2019)

Marta Zabaleta, piano M. Blasco de Nebra: Sonata núm. 2 en Si bemoll major, op.1 A. Soler: Sonata en Do menor i Sonata en Fa# major I. Albéniz: “Evocación”, “El Puerto”, “El corpus en Sevilla”, del primer quadern d’Iberia E. Granados: “Oriental”, “Valenciana” i “Sardana”, de Danses espanyoles E. Granados: Allegro de concierto, op. 46 M. de Falla: Cuatro piezas españolas

Obres de Schubert i Brahms Preu: 25 €

Marta Puig #clàssics #jovestalents Dilluns, 22.08.22 – 20 h Sala de Concerts Estiu al Palau

Preu: 25 €

Marta Puig, piano R. Schumann: Gesänge der frühe, op. 133 L. Janáček: Sonata 1.X.1905, “From the street” K. M. Szymanowski: Masurques, op. 50 (selecció) F. Chopin: Nocturns, op. 48; Balada núm. 1 Preu: 25 €

97


98


Concerts Familiars al Palau

99


Meravellós Mahler! —De la foscor a la llum Diumenge, 17.10.21 – 12 h Diumenge, 06.02.22 – 12 h Sala de Concerts Germán de la Riva, baríton i percussió Nerea de Miguel, mezzosoprano, violoncel i percussió Laia Pujolassos, violí, percussió i veu Laura Díaz, oboè, percussió i veu Ramon Figueras, trompeta i veu Rafael Planelles, trompa, percussió i veu Jeremy Friedman, glockenspiel, timbales, bateria, petites percussions i veu Pedro Pardo, piano, ukelele, veu i direcció musical Francesc Abós, direcció escènica i coreogràfica

Visitem i experimentem el Palau —Itinerari guiat + taller artístic Diumenge, 07.11.21 – 10.15 h Dilluns, 27.12.21 – 10.15 h Dimecres, 29.12.21 – 10.15 h Diumenge, 02.01.22 – 10.15 h Dilluns, 03.01.22 – 10.15 h Diumenge, 06.02.22 – 10.15 h Diumenge, 06.03.22 – 10.15 h Dissabte, 23.04.22 – 10.15 h Sala de Concerts i Petit Palau Lluís Plaza, educador i guia de l’itinerari De 5 a 10 anys Preu: 11 € Infants / 3 € Adults

A partir de 8 anys Preu: 12 €

100


Flamenkat —Sonoritats d’aquí, d’allí i d’ara

Cobla 2.0 —Amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

Diumenge, 07.11.21 – 12 h Diumenge, 20.02.22 – 12 h Sala de Concerts

Diumenge, 28.11.21 – 12 h Sala de Concerts

Jorge Mesa, cantaor, palmes i cors Isabel Vinardell, cantaora, palmes i cors Isabel Moreno, flauta travessera i palmes Nene Maya | Javier Garrabella, contrabaix, baix elèctric i palmes Juan Carlos Gómez, guitarra flamenca, clàssica i elèctrica Eli Ayala, bailaora, castanyoles, palmes i cors David Domínguez, percussions, palmes, guitarra i direcció musical Frederic Gómez, direcció coreogràfica

Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona (flabiol, tamborí, tibles, tenores, contrabaix, trompetes, trombó, fiscorns) Raúl Patiño, piano i teclats Roger Pi, bateria i percussions Jordi Oriol, dramatúrgia i direcció escènica A partir de 4 anys Preu: 12 €

A partir de 6 anys Preu: 12 €

101


Twinkle, twinkle, Baby’s star —Concert per a nadons i petits (english & català) Dissabte, 11.12.21 – 10.30 i 12 h Diumenge, 12.12.21 – 10.30 i 12 h Dimarts, 28.12.21 – 10.30 i 12 h Dimecres, 29.12.21 – 10.30 i 12 h Dijous, 30.12.21 – 10.30 i 12 h Dissabte, 07.05.22 – 10.30 i 12 h Diumenge, 08.05.22 – 10.30 i 12 h Petit Palau

Les músiques del món —Viatge a través de la veu Diumenge, 16.01.22 – 12 h Sala de Concerts J. Canales, I. Conyedo, D. Morales, A. Delgado i J. Vallespí, intèrprets Daniel Morales, direcció musical Jana Grulichová, direcció coreogràfica A partir de 6 anys Preu: 12 €

Mireia Vila, violí, veu i percussions Nerea de Miguel, violoncel, veu, ukelele, piano de joguina i percussions Germán de la Riva, veu, piano de joguina, melòdica i percussions Dick Them, contrabaix, veu i percussions Jeremy Friedman, vibràfon, glockenspiel, bateria, veu i petites percussions Marc Timón, arranjaments CobosMika Company, direcció escènica i coreogràfica Nadons de 0 fins a 5 anys Preu: 7 € Infants / 15 € Adults

102


Big Bang Beethoven —Explosió i revolució musical

Jazz en viu... Swing! —Iniciació a la música de jazz per descobrir el swing

Diumenge, 06.03.22 – 12.30 h Sala de Concerts

Diumenge, 27.03.22 – 12 h Sala de Concerts

Orquestra de Cambra Big Bang Beethoven: M. Roca i M. Vila, violins; M. Juan, viola; E. Vila, violoncel; P. Weht, contrabaix; B. Ruiz, flauta travessera; L. Díaz, oboè i corn anglès; G. Salicrú, clarinet; L. Serra, fagot; R. Figueras, trompeta i fiscorn; E. Iniesta, mandolina i altres instruments de corda pinçada; P. Perera, piano i acordió; J. Friedman, percussió Eduard Iniesta, arranjaments i direcció musical Enrique Cabrera, direcció coreogràfica

Original Jazz Orquestra Taller de Músics (saxòfons, trompetes, trombons, helicó, guitarra elèctrica, banjo, bateria, piano) Susanna Sheiman, cantant Miquel Àngel Ripeu, actor i cantant Roger Conesa, actor i saxo Jana Grulichová i Iván Bouchain, ballarins - Swing Maniacs David Pastor, direcció musical Iban Beltran, direcció escènica

A partir de 6 anys

A partir de 8 anys Preu: 15 €

Preu: 12 €

103


Abans de néixer al Palau —Taller musical durant l’embaràs Dissabte, 09.04.22 – 12 h Petit Palau Nerea de Miguel, violoncel Marta Fiol i Gemma Baños, conductores i directores del taller Per a embarassades i adults acompanyants Preu: 15 €

Colors i més colors —Els mons de Domènech i Montaner Dissabte, 23.04.22 – 12.30 h Petit Palau Carles Vallès, flauta de bec, fagot, oboè, percussions i veu Nerea de Miguel, violoncel, percussions i veu Maria Roca, violí, percussions i veu Josep M. Martí, tiorba, guitarres, caixó i veu Dani Espasa, piano, arranjaments i direcció musical Aleix Viadé (Allehop), projeccions de mapping Francesc Abós, direcció coreogràfica A partir de 6 anys Preu: 12 €

104


105


106


L’Hivernacle del Palau L’Hivernacle és l’espai d’activitats complementàries de la temporada de concerts on es cultiven les relacions entre disciplines i artistes convidats i on s’aprofundeix en les claus d’alguns projectes emblemàtics de la temporada. Activitats de caràcter divulgatiu, participatiu i/o experimental per acostar el fet musical a tots els públics.

107


Conferències musicals

108

II


Brahms: abans i després de la barba Carlos Calderón, doctor en humanitats i divulgador musical, planteja en dues conferències les claus per aprofundir en un dels esdeveniments de la temporada: la Integral de Simfonies de Brahms, en dues cites durant el mes d’abril. Un Brahms total que reuneix la severitat bachiana, el lirisme mozartià, l’arquitectura beethoveniana i, tanmateix, que enlluerna amb llum pròpia.

Dilluns, 11.04.22 – 19 h. Petit Palau Conferència sobre la Primera i Segona Simfonies Dimecres, 13.04.22 – 19 h. Petit Palau Conferència sobre la Tercera i Quarta Simfonies

III

109


Parlem de música Sessions prèvies als concerts de Palau 100 per situar el context històric de l’obra, el compositor o les idees claus de les peces programades. Pistes i eines en mans d’experts per multiplicar el gaudi del concert. Accés lliure amb aforament limitat. Petit Palau.

Dimarts, 30.11.21 – 19 h Kavakos, Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín & Jurowski Amb Javier Pérez Senz Divendres, 03.12.21 – 19 h Davidsen, Filharmònica de Bergen & Gardner Amb Antoni Colomer Dijous, 16.12.21 – 19 h Orchestre Révolutionnaire et Romantique & Gardiner Amb Jaume Radigales Dijous, 27.01.22 – 19 h Orquestra Filharmònica de La Scala & Chailly Amb Pere-Andreu Jariod Dimecres, 09.02.22 – 19 h Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia & Pappano Amb Pep Gorgori Dimarts, 15.02.22 – 19 h Pires, Simfònica Gulbenkian & Shimono Amb Ana María Dávila Dissabte, 19.02.22 – 19 h Orfeó Català, OBC & Helsing Amb Rosa Massagué

110

IV


Dimecres, 09.03.22 – 19 h Deutsche Kammerphilharmonie Bremen & De la Parra Amb María José Anglés Dijous, 24.03.22 – 19 h Les Siècles & Roth Amb Mònica Pagès Dijous, 21.04.22 – 19 h Philharmonia Orchestra & Rouvali Amb Gemma Ventura Farré Dilluns, 09.05.22 – 19 h Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca & Harding (I) Amb Carlos Calderón Dimarts, 10.05.22 – 19 h Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca & Harding (II) Amb Carlos Calderón Dimecres, 11.05.22 – 19 h Orfeó Català, Orquestra Filharmònica de Luxemburg & Gimeno Amb Marina Hervás Dimecres, 08.06.22 – 19 h English Baroque Soloists, Monteverdi Choir & Gardiner Amb Xavier Chavarria

V

111


Itineraris

Els itineraris són combinacions de concerts i sessions paral·leles que enriqueixen l’apropament a la temporada musical amb conferències o tallers d’iniciació i diàleg amb altres arts.

112

VI


Lletraferits Aquest itinerari dinamitzat pels poetes convidats de la temporada, Jaume C. Pons Alorda i Anna Gual, ens permetrà vincular alguns moments de la temporada musical del Palau i el seu propi patrimoni històric amb altres obres literàries. L’abonament a Lletraferits inclou:

— Conferència amb Jaume C. Pons Alorda sobre L’última temptació de Crist i El Crist de nou crucificat de Nikos Kazantzakis Llibreria Ona, 19.04.22 – 19 h — Entrada per al concert de la Passió segons sant Joan de Bach amb el Cor de Cambra del Palau i l’Orquestra Barroca Catalana Sala de Concerts, 24.04.22 – 11 h — Diàleg entre la poeta Anna Gual i el compositor Joan Magrané al voltant de l’assaig Música i inspiració d’Arthur M. Abell i com es desvetllen i operen les muses en l’acte creatiu Llibreria Ona, 06.05.22 – 19 h — Entrada per al concert de les Simfonies núm. 1 i 3 de Brahms amb la Simfònica de la Ràdio Sueca i Daniel Harding Sala de Concerts, 09.05.22 – 20 h — Taula rodona amb Jordi Lara, Jaume C. Pons Alorda i Anna Gual al voltant de la novel·la Una màquina d’espavilar ocells de nit i com defensar i fer ficció sobre el propi patrimoni musical i literari Llibreria Ona, 23.05.22 – 19 h — Entrada per al concert de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona amb obres d’Eduard Toldrà Sala de Concerts, 31.05.22 – 19 h — Visita guiada pel Palau de la Música Catalana, a càrrec de Jaume C. Pons Alorda i Anna Gual, al voltant de la història poètica de la sala modernista, també com a temple de les lletres Data per determinar Preu de l’itinerari: 150 euros (concerts, visita poètica i accés preferencial a les conferències)

VII 113


Obertura Itinerari d’iniciació a la música clàssica conduït per María José Anglés (MUSICOLÓGICS) que permet apropar-se a la realitat d’un concert simfònic, un recital de piano, una vetllada de lied i el propi funcionament d’una sala de concerts com el Palau, tot coneixent-ne de primera mà alguns dels espais i engranatges. L’abonament a Obertura inclou:

— Sessió divulgativa al voltant del piano clàssic i la seva permeabilitat amb altres gèneres Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, 15.02.22 – 19 h — Entrada per al concert de Daniel Ligorio amb obres de Gershwin, Bernstein i Piazzolla Sala de Concerts, 16.02.22 – 20 h — Sessió divulgativa al voltant de la presència de la dona en els concerts de música clàssica Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, 07.03.22 – 19 h — Entrada per al concert de la Deutsche Kammerphilharmonie de Bremen amb la violinista María Dueñas i sota la batuta d’Alondra de la Parra Sala de Concerts, 09.03.22 – 20 h — Sessió divulgativa al voltant de la música i la mort Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, 04.04.22 – 19 h — Entrada per al concert del Requiem de Verdi amb l’Orquestra Simfònica del Vallès Sala de Concerts, 10.04.22 – 20 h — Sessió divulgativa al voltant del lied i l’educació musical de la veu Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, 30.05.22 – 19 h — Entrada per al concert de Marta Mathéu i Francisco Poyato amb obres de Schumann, Granados, Salvador i Montsalvatge Petit Palau, 01.06.22 – 20 h Preu de l’itinerari: 150 euros (concerts i accés exclusiu a les sessions divulgatives)

114

VIII


Il·lustrades Aquest itinerari convida a plasmar en imatges les vivències de quatre concerts amb l’assistència a quatre funcions al Palau i a quatre tallers d’il·lustració, uns dies després, impartits per il·lustradores destacades. L’abonament a Il·lustrades inclou:

— Entrada per a l’òpera semiescenificada The fairy queen de Purcell al Palau Sala de Concerts, 16.03.22 – 19 h — Taller d’il·lustració sobre The fairy queen amb Mariona Cabassa El Mirador, 19.03.22 – 10 h — Entrada per al concert de La consagració de la primavera de Stravinsky Sala de Concerts, 24.03.22 – 20 h — Taller d’il·lustració sobre La consagració de la primavera amb Amaia Arrazola Espai Palau, 26.03.22 – 10 h — Entrada per al concert d’improvisacions al piano de Gabriela Montero Sala de Concerts, 20.04.22 – 20 h — Taller d’il·lustració durant el concert d’improvisació de Gabriela Montero amb Gemma Capdevila Sala de Concerts, 20.04.22 – 19 h — Entrada per al concert de les Variacions Goldberg de Bach Petit Palau, 28.04.22 – 20 h — Taller d’il·lustració sobre les Variacions Goldberg amb Sonia Pulido Espai Palau, 30.04.22 – 10 h Preu de l’itinerari: 250 euros (concerts i tallers exclusius de 3 hores de durada)

IX

115


Exposicions del CEDOC

116

X


“L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya i la recerca dels nostres orígens” Gener-abril del 2022 El gener del 2022 es celebra el centenari d’un dels projectes científics més extraordinaris que es van emprendre durant el Noucentisme, la recerca de cançons populars arreu dels Països Catalans. L’Orfeó Català i Francesc Pujol al capdavant, com a director, esdevingueren els impulsors d’aquesta fita tan magna, juntament amb Rafael Patxot com a mecenes. L’any 1936 la recerca ja superava els quaranta mil documents. El centenari d’aquest projecte extraordinari i el paper que hi tingué l’Orfeó Català per a la seva execució esdevindran l’eix principal d’aquesta exposició.

“Pau Barceló i l’espectacle revelat” Maig-juliol del 2022 Aquest 2022 es celebra el vint-i-cinquè aniversari de la mort de Pau Barceló. Barceló va esdevenir un dels fotògrafs més rellevants de la vida teatral i cultural de Catalunya entre els anys 1950 i 1996, en què retratà gairebé totes les manifestacions artístiques de la ciutat de Barcelona. El Palau de la Música Catalana fou una de les sales de concerts on Barceló va projectar una part important de la seva obra, tot documentant la vida artística dels anys setanta, vuitanta i noranta. El CEDOC conserva més de cinc mil imatges del fotògraf, a partir de les quals exposarem els grans moments artístics que va viure el Palau durant aquelles dècades.

XI

117


L’Hivernacle s’anirà actualitzant amb més conferències, sessions de divulgació, recitals i caps de setmana culturals. Podreu consultar la informació actualitzada a www.palaumusica.cat/hivernacle.

118


119


120


Abonaments i entrades

121


Per què abonar-se? Els abonats dels cicles de temporada gaudeixen de diversos avantatges.

Estalvi – Descompte sobre el preu de les entrades del cicle complet, que pot arribar fins al 50 % i descomptes en entrades addicionals de la programació pròpia del Palau. – Els menors de 35 anys gaudeixen d’un 50% de descompte en abonaments de cicles. – Preu especial per a segons abonaments d’un altre cicle (descompte addicional aplicat sobre l’abonament de menor preu; en queda exclòs Palau 100). – Els abonats queden exempts del cobrament de comissions de reimpressió d’entrades a Taquilles.

Flexibilitat – ¿No pots assistir a algun concert de l’abonament? Amb el servei Butaca Lliure, acumula el 100% de l’import de l’entrada al teu compte personal. Bescanvia l’import acumulat, més endavant, per altres concerts, activitats o abonaments de la Fundació. Es pot renunciar a l’entrada fins a 24 hores abans del concert. – Possibilitat de pagament fraccionat sense recàrrec.

Atenció preferencial – Reserva i venda preferencial d’entrades addicionals a l’abonament. – Contacte personalitzat mitjançant el Servei d’Atenció a l’Abonat: tel. 93 295 72 42 i c/e abonaments@palaumusica.cat – Possibilitat d’ingrés en el canal exclusiu de Whatsapp amb sol·licitud a abonaments@palaumusica.cat

Altres avantatges – Preu especial de 9 euros en visites guiades arquitectòniques al Palau. (Preu real: 20 euros) – Invitació a esdeveniments especials, activitats seleccionades i presentacions al Palau. – Treu suc del teu abonament! Una proposta periòdica amb preus especials i activitats exclusives en altres equipaments, visites privades a exposicions, descomptes en teatre... – Ofertes especials a la Botiga i al Cafè del Palau. – Preus especials en tiquets de pàrquing SABA BAMSA a Pl. Urquinaona, Av. Catedral, Francesc Cambó, Pl. Catalunya i Arc de Triomf (a la venda a les Taquilles del Palau). – Recepció gratuïta, per correu postal, de la «Revista Musical Catalana», per als abonats al cicle Palau 100 i a l’abonament a la carta A10.

122


Cicles amb abonament Palau 100 Palau Òpera Palau Grans Veus Palau Bach Palau Piano Palau Cambra Simfònics al Palau Tardes al Palau Integral de Concerts per a Piano i Orquestra de Beethoven (Pack) El Primer Palau (Pack)

Abonaments a la carta Es pot triar un itinerari individual i confeccionar la selecció pròpia de concerts entre tots els cicles de la temporada de la Fundació Orfeó Català–Palau de la Música. En queden exclosos els concerts de promotors externs. A4: de 4 a 9 concerts (15 % de descompte) A10: 10 o més concerts (25 % de descompte) Es pot adquirir a www.palaumusica.cat, o bé omplir el formulari a www.palaumusica.cat/ reserva2122 o bé enviar un correu a abonaments@palaumusica.cat amb la tria de concerts i la zona preferent i prepararem l’abonament a la carta.

Microabonaments Propostes periòdiques de quatre concerts a preus especials. Segueix-nos a les xarxes socials o registra’t al butlletí electrònic (www.palaumusica.cat/registre) i descobreix les nostres tries recomanades al llarg de la temporada.

123


Packs especials per a grups Si vols celebrar una data especial al Palau, convidar-hi companys o clients o reservar-hi una llotja per un compromís durant una nit, escriu a publics@palaumusica.cat i t’oferirem preus especials per a vetllades de relacions públiques, jornades de team-building i hospitality. Experiències a mida amb combinacions de concerts, visites guiades i restauració.

Regala(’t) Palau! Regala moments inoblidables amb els Xecs Regal del Palau de 25, 50, 100 i 150 euros o bé de la quantitat oberta que desitgis. Pots triar entre més de 100 concerts de la temporada de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música. En queden exclosos els concerts de promotors externs. Venda a Taquilles i a www.palaumusica.cat/regala

El Palau per a menors de 35 anys Abonament Jove, a meitat de preu! Si tens menys de 35 anys, gaudeixes de preus especials: descomptes del 50 % en abonaments de la temporada acreditant l’edat a Taquilles del Palau. Aquesta modalitat d’abonament també inclou els beneficis generals d’abonat.

Descompte en entrades de concerts Els menors de 35 anys també gaudeixen d’un 30 % de descompte en la compra d’entrades de tots els cicles de la temporada del Palau. La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana ofereix descomptes amb el Carnet Jove (disponible online) i s’adhereix als programes d’estímul de consum cultural: Escena 25 (Generalitat de Catalunya) i Quadern Cultura (Institut de Cultura de Barcelona).

Grada Jove El Palau de la Música Catalana ofereix entrades a un preu reduït en una selecció de concerts i butaques limitades. Omple el formulari a www.palaumusica.cat/gradajove i rebràs correus electrònics amb ofertes d’última hora.

124


Descomptes i política de preus Descomptes per a grups i volum d’entrades Per la compra d’un conjunt de 10 o més entrades d’un mateix concert s’aplicarà un descompte del 15 % sobre el preu total de les localitats.

Tarifa Comparteix ¿T’agrada gaudir de la música en família o amb amics? Per la compra de 4 entrades d’un mateix concert, selecciona aquesta tarifa per gaudir d’un descompte del 10 % sobre el preu de les localitats.

Col·lectius especials Preus especials a col·lectius socials i entitats en nombrosos concerts de la temporada: socis de l’Orfeó Català, famílies nombroses, monoparentals i d’acollida, jubilats, aturats, Biblioteques de Barcelona (disponible online) i Biblioteques de Catalunya. Tarifes especials per a persones amb discapacitat superior al 33 % i un 30 % de descompte per a menors d’edat amb discapacitat, amb preu especial extensible fins a tres acompanyants. Més informació sobre descomptes, i com gaudir-ne, a Taquilles del Palau. Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana s’adhereix, amb preus especials, al programa Apropa Cultura i el seu projecte de lleure inclusiu.

Accessibilitat El Palau de la Música Catalana disposa de localitats per a espectadors amb mobilitat reduïda. Més informació al telèfon 93 295 72 07 o a taquilles@palaumusica.cat

Registre i compte personal Registra’t a www.palaumusica.cat/registre per rebre informacions i promocions. Un cop tinguis compte de client al Palau podràs: – Consultar les teves compres i reserves d’entrades a l’historial. – Accedir a les teves entrades per internet i descarregar-te-les per imprimir-les o mostrar-les des del teu dispositiu mòbil per accedir a la sala. – Gaudir de descomptes especials a través de butlletins periòdics. – Com fer ús d’una promoció? www.palaumusica.cat/promocions – Fer ús del teu saldo de client i de Xecs Regal directament en la compra d’entrades. – Modificar les teves dades personals per tal que ens puguem posar en contacte i/o donar-te’n de baixa.

125


Condicions de venda – Els preus de les entrades estan exempts d’IVA, d’acord amb l’article 20.U.14 de la Llei 37/1992 – Excepcionalment, per causes necessàries de producció o derivades de la prevenció de la COVID-19, es reubicarà el públic en localitats de zones equivalents a les comprades originalment o bé de categories superiors. – La Fundació es reserva el dret d’aplicar comissions de venda per despeses de gestió als seus canals de venda i en la reimpressió d’entrades a Taquilles. En cas de devolució d’entrades, la comissió de venda no serà retornada en ser un cost relacionat, específicament, amb el procés de compra. – Les localitats comprades no es podran canviar ni retornar excepte en els casos que la Fundació consideri oportuns a causa de circumstàncies especials. Només els abonats es poden acollir al servei de Butaca Lliure en les entrades del seu abonament. – La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana no es fa responsable de l’autenticitat, preu o condicions de les entrades comercialitzades a través de portals dedicats a la revenda d’entrades. – La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana es reserva el dret de fer modificacions en la programació a petició dels artistes o per motius aliens a la Fundació. – Les tarifes de la temporada poden fluctuar amb preus dinàmics a l’alça o a la baixa en funció de l’ocupació de la sala. – És responsabilitat del comprador validar els descomptes abans de finalitzar la compra; per tant, no s’acceptaran reclamacions a posteriori per la no aplicació d’un descompte. – Els descomptes no són acumulables. – La informació sobre la visibilitat en el sistema de venda és orientativa. El Palau és una sala amb més de cent anys d’història, amb uns estàndards arquitectònics singulars. El comprador accepta les condicions de la localitat en el moment de fer la compra.

126


Punts d’informació i venda Per internet: www.palaumusica.cat/reserva2122

Servei d’Atenció a l’Abonat: De dilluns a divendres, de 9 a 14 h, trucant al telèfon 93 295 72 42

Presencialment: Taquilles del Palau de la Música Catalana C. Palau de la Música, 4-6. Barcelona Horaris a www.palaumusica.cat/contacte

Cita prèvia: Sol·licita cita prèvia a través de https://palaumusica.youcanbook.me

Per telèfon: En horari d’atenció de Taquilles del Palau de la Música Catalana al telèfon 93 295 72 07

Per correu electrònic: taquilles@palaumusica.cat abonaments@palaumusica.cat

En el context actual, es recomana a abonats i abonades l’alta al canal exclusiu de WhatsApp del Palau, per rebre informació actualitzada sobre concerts i abonaments. Sol·licitud d’ingrés a: abonaments@palaumusica.cat

Ús del saldo de client acumulat A causa de l’ajornament o la cancel·lació de concerts de la temporada 2020-21, els imports acumulats al compte de client poden ser reinvertits en entrades i abonaments de la nova temporada 2021-22. Per a consultes i/o ús del saldo en el procés de reserva, es pot contactar amb les Taquilles o el Servei d’Atenció a l’Abonat

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana no es fa responsable de l’autenticitat, preu o condicions de les entrades comercialitzades a través de portals dedicats a la revenda d’entrades. La Fundació recomana comprar les entrades només a través dels canals oficials del Palau de la Música Catalana.

127


Sala de Concerts

Petit Palau

Repartiment de zones orientatiu

Zona única (el format de la sala pot variar segons el concert)

Subjecte a modificacions segons el concert i segons el criteri de la política de preus dinàmics

a

Butaques platea Lateral 1r pis Graderies Lateral 2n pis

a b c d e

Butaques, llotges i circulars platea, 1r pis centrals i fila 1 lateral. Llotges 1r pis Graderies platea, 1r pis fila 2 lateral i 2n pis fila 1 1r pis fila 3 i 4 lateral, 2n pis files 2-11, Llotges 2n pis fila 1 lateral i Galeries d’orgue 2n pis files 12-24 Llotges 2n pis files 2 i 3 sense visió i 2n pis files 2-5 sense visió

128


Palau 100 A

B

C

D

E

1

30.11.21

Kavakos, Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín & Jurowski —Concert per a violí de Brahms

125 €

80 €

60 €

45 €

35 €

2

03.12.21

Davidsen, Filharmònica de Bergen & Gardner —Quatre últimes cançons de Strauss

125 €

80 €

60 €

45 €

35 €

3

16.12.21

Orchestre Révolutionnaire et Romantique & Gardiner —L’enfance du Christ de Berlioz

150 €

85 €

65 €

50 €

35 €

4

27.01.22

Orquestra Filharmònica de La Scala & Chailly —Simfonia Tità de Mahler

150 €

85 €

65 €

50 €

35 €

5

09.02.22

Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia & Pappano —Dukas, Saint-Saëns i Sibelius

125 €

80 €

60 €

45 €

35 €

6

15.02.22

Pires, Simfònica Gulbenkian & Shimono —Concert per a piano núm.2 de Chopin

125 €

80 €

60 €

45 €

35 €

7

19.02.22

Orfeó Català, OBC & Helsing —Vivancos, Saariaho i Sibelius

50 €

40 €

25 €

15 €

12 €

8

09.03.22

Deutsche K. Bremen & De la Parra —Ginastera, Prokófiev i Dvořák

60 €

45 €

30 €

18 €

12 €

9

24.03.22

Les Siècles & Roth —La consagració de la primavera de Stravinsky

100 €

75 €

55 €

40 €

30 €

10

21.04.22

Philharmonia Orchestra & Rouvali —Beethoven i Txaikovski

125 €

80 €

60 €

45 €

35 €

11

09.05.22

O. Simfònica de la Ràdio Sueca & Harding —Integral de Simfonies de Brahms (I)

80 €

50 €

40 €

30 €

20 €

12

10.05.22

O. Simfònica de la Ràdio Sueca & Harding —Integral de Simfonies de Brahms (II)

80 €

50 €

40 €

30 €

20 €

13

11.05.22

O. Filharmònica de Luxemburg & Gimeno —Missa de Glòria de Puccini

80 €

50 €

40 €

30 €

20 €

14

08.06.22

English Baroque Soloists, Monteverdi Choir & Gardiner —Schütz, Schein i Bach

125 €

80 €

60 €

45 €

35 €

1.125 € 750 €

720 € 480 €

540 € 360 €

400 € 266 €

295 € 197 €

Abonament Palau 100 (-25%) Abonament Jove Palau 100 (-50%)

129


Palau Bach A

B

C

D

E

1

13.12.21

Gabrieli Consort & Players & McCreesh —Cantates i himnes de Nadal de Bach

60 €

45 €

30 €

18 €

12 €

2

21.12.21

La Grande Chapelle & Escolania de Montserrat –Missa Scala Aretina de Francesc Valls

56 €

46 €

35 €

24 €

18 €

3

29.01.22

Balthasar Neumann Chor & Ensemble & Hengelbrock —Missa en Si menor

100 €

75 €

55 €

40 €

30 €

4

02.02.22

Evgeni Koroliov, piano —El clave ben temperat

30 €

20 €

5

07.04.22

Schaghajegh Nosrati, piano —Partites per a piano de Bach

30 €

20 €

6

12.04.22

Collegium Vocale Gent & Herreweghe —Passió segons sant Mateu

120 €

80 €

60 €

45 €

35 €

7

24.04.22

Orquestra Barroca Catalana & Cor de Cambra del Palau —Passió segons sant Joan

45 €

30 €

308 € 220 € 286 €

221 € 158 € 205 €

A

B

C

D

E

Abonament Palau Bach (-30%) Abonament Jove Palau Bach (-50%) Segon abonament (-35%)

Concerts Extraordinaris 1

07.11.21

Daniel Roth, orgue —Bach i l’escola romàntica francesa

20 €

2

15.12.21

Bach Collegium Barcelona —Oratori de Nadal

45 €

3

06.03.22

Benjamin Alard, orgue

20 €

4

28.04.22

Jean Rondeau, clavecí —Variacions Goldberg

25 €

5

11.07.22

Phantasm Viol Consort —The well-tempered consort

25 €

6

14.07.22

Magnificat(s) —Clausura10è Festival Bachcelona

25 €

130

30 €


Palau Òpera A

B

C

D

E

1

06.10.21

Philippe Jaroussky & Il Pomo d’Oro —Radamisto de Händel

150 €

85 €

65 €

50 €

35 €

2

18.02.22

Europa Galante & Biondi —L’Orfeo de Monteverdi

125 €

80 €

60 €

45 €

35 €

3

10.03.22

Forma Antiqva —Giulio Cesare de Händel

100 €

75 €

55 €

40 €

30 €

4

14.03.22

Vox Luminis —King Arthur de Purcell

80 €

50 €

40 €

30 €

20 €

5

16.03.22

Vox Luminis —The fairy queen de Purcell

80 €

50 €

40 €

30 €

20 €

400 € 267 € 374 €

255 € 170 € 238 €

195 € 130 € 182 €

Abonament Palau Òpera (-25%) Abonament Jove Palau Òpera (-50%) Segon abonament (-30%)

131


Palau Grans Veus A

B

C

D

E

1

20.09.21

Joyce DiDonato —My favorite things

80 €

60 €

40 €

2

14.12.21

Philippe Jaroussky & Thibaut Garcia —De Dowland a Britten

60 €

45 €

30 €

18 €

12 €

3

20.12.21

Stéphane Degout & Simon Lepper —Amor de poeta de Schumann

45 €

30 €

4

20.01.22

Franco Fagioli —Natura & turments

60 €

45 €

30 €

18 €

12 €

5

07.02.22

Julia Lezhneva —Händel, Vivaldi, Haydn i Mozart

45 €

30 €

6

09.04.22

Kaufmann, Damrau & Deutsch —Schumann i Brahms

150 €

85 €

65 €

50 €

35 €

7

25.04.22

Jakub Józef Orliński —Händel i Vivaldi

60 €

45 €

30 €

18 €

12 €

8

02.05.22

Lea Desandre —Cançons de passió

45 €

30 €

381 € 272 € 354 €

259 € 185 € 240 €

A

B

C

D

E

80 €

60 €

40 €

Abonament Palau Grans Veus (-30%) Abonament Jove Palau Grans Veus (-50%) Segon abonament (-35%)

Concert Extraordinari 1

15.11.21

Sonya Yoncheva —Rebirth

132


Palau Cambra A

1

10.01.22

Trio Lluna-Claret-Colom —Glinka, Guinjoan i Brahms

35 €

2

18.01.22

Lucas & Arthur Jussen, piano —El Carnaval dels animals de Saint-Saëns

45 €

3

25.01.22

Quartet Casals —Haydn, Beethoven i Xostakóvitx

35 €

4

28.02.22

Cuarteto Quiroga —Beethoven i Brahms

25 €

5

05.05.22

Carolyn Sampson & The Heath Quartet —Haydn, Schönberg i Widmann

25 €

6

17.05.22

Masramon, Höbarth, Schlichtig & Richter —Integral de Quartets per a Piano de Brahms (I)

25 €

7

30.05.22

Quartet Gerhard —Quartets dedicats a Haydn per Mozart (VI)

25 €

8

15.06.22

Steven Isserlis, violoncel —Homenatge a Pau Casals

35 €

Abonament Palau Cambra (-40%) Abonament Jove Palau Cambra (-50%) Segon abonament (-45%)

150 € 125 € 137 €

133

B

30 €

C

D

E


Petit Palau Cambra (Petit Palau) A

1

16.09.21

Laura Farré Rozada, piano —Nimbus

15 €

2

25.10.21

Anna Urpina, violí —Contrastos musicals, de Biber a Pärt

15 €

3

02.11.21

Cosmos Quartet —Webern, Ravel i Brahms

15 €

4

11.11.21

Ferran Albrich, Tànit Bono, Irene Mas, Mireia Tarragó & Victoria Guerrero —Homenatge a Robert Gerhard

15 €

5

23.11.21

Duo Bagaría-Iturriagagoitia —Beethoven, Cervelló i Strauss

15 €

6

23.02.22

Azahar Ensemble & Judith Jáuregui —D’Espanya a França

15 €

7

03.03.22

Joel Bardolet & Marc Heredia —Schubert, Brahms, Bartók, Guix i Messiaen

15 €

8

23.03.22

Johannes Kammler & Akemi Murakami —L’amor de poeta de Schumann

15 €

9

23.05.22

Adrià Blanco, piano —Integral de l’obra per a piano de Joan Magrané

15 €

10

26.05.22

Catriona Morison & Julius Drake —Grieg, Brahms, Schumann, Britten, Liddell i Elgar

15 €

11

01.06.22

Marta Mathéu & Francisco Poyato —Cinco canciones negras de Montsalvatge

15 €

12

07.06.22

Cosmos Quartet —Webern, Beethoven i Schumann

15 €

B

C

D

Els abonats dels cicles de temporada gaudeixen d’un preu especial de 8 euros per als concerts d’aquest cicle

134

E


Palau Piano A

B

C

1

21.10.21

Igor Levit —Preludis i fugues de Xostakóvitx

45 €

30 €

2

03.11.21

Rudolf Buchbinder —Projecte Diabelli 2020

45 €

30 €

3

22.11.21

Benjamin Grosvenor —Brahms, Chopin i Liszt

30 €

20 €

4

24.01.22

Ignasi Cambra —Chopin, Skriabin i Brahms

25 €

18 €

5

16.02.22

Daniel Ligorio —Cuatro estaciones porteñas a Broadway

25 €

18 €

6

22.02.22

Grigory Sokolov

60 €

40 €

7

28.03.22

Alexandra Dovgan

30 €

20 €

8

03.05.22

Yuja Wang

60 €

40 €

30 €

9

02.06.22

Arcadi Volodos

60 €

40 €

30 €

A

B

C

Abonament Palau Piano (-30%) Abonament Jove Palau Piano (-50%) Segon abonament (-35%)

D

E

D

E

40 €

30 €

30 €

266 € 190 € 247 €

Concerts Extraordinaris 1

21.02.22

Khatia Buniatishvili

38 €

30 €

20 €

2

22.04.22

Lang Lang

95 €

75 €

62 €

135


Integral de Concerts per a Piano i Orquestra de Beethoven A

B

C

D

1

10.10.21

Paul Lewis & OCM —Integral dels Concerts per a piano i orquestra de Beethoven (I)

55 €

45 €

35 €

20 €

2

11.10.21

Paul Lewis & OCM —Integral dels Concerts per a piano i orquestra de Beethoven (II)

55 €

45 €

35 €

20 €

77 €

63 €

A

B

C

D

35 €

25 €

Abonament Integral de Concerts per a Piano i Orquestra de Beethoven (-30%)

E

Palau Fronteres 1

28.10.21

Andròmeda encadenada d’Agustí Charles

20 €

2

09.11.21

Jordi Savall, viola de gamba —Follies, Batalles & Planys

50 €

3

03.02.22

Premiats d’El Primer Palau & Timón —25è aniversari d’El Primer Palau

20 €

4

21.03.22

GIOrquestra & Kebyart Ensemble —Philip Glass i John Adams

35 €

20 €

5

02.04.22

Judit Neddermann —Nit al Palau

38 €

30 €

6

06.04.22

Alba G. Corral, artista visual & música electrònica

20 €

7

20.04.22

Gabriela Montero, piano —Piano i improvisació

30 €

20 €

8

14.06.22

Juan de la Rubia & Marco Mezquida —Bach & forward

30 €

20 €

9

22.06.22

Max Richter —Infra i The blue notebooks

60 €

40 €

10

07.07.22

Mariana en sombras de García Demestres —Un clam per la llibertat

20 €

Abona-t’hi! Tria un pack de 3 concerts d’aquest cicle amb un 15% de descompte

136

20 €

30 €

20 €

E


Simfònics al Palau A

B

C

D

E

1

25.09.21

La Vuitena de Beethoven

68 €

52 €

42 €

32 €

18 €

2

09.10.21

Rhapsody in blue de Gershwin —Marco Mezquida

68 €

52 €

39 €

32 €

18 €

3

06.11.21

El barber de Sevilla de Rossini

65 €

52 €

42 €

29 €

18 €

4

20.11.21

Homenatge a John Williams

68 €

52 €

39 €

32 €

18 €

5

18.12.21

Festival de valsos i danses

56 €

48 €

38 €

29 €

18 €

6

22.01.22

Concert per a violí de Beethoven —Nemanja Radulović

68 €

52 €

39 €

32 €

18 €

7

05.02.22

Concert per a piano núm.21 de Mozart —Fazil Say

68 €

52 €

42 €

32 €

18 €

8

26.02.22

Concerts de Brandenburg de Bach —Vespres d’Arnadí

65 €

52 €

39 €

29 €

18 €

9

26.03.22

Triple concert de Beethoven & Inacabada de Schubert

68 €

52 €

39 €

32 €

18 €

10

10.04.22

Requiem de Verdi

68 €

52 €

39 €

32 €

18 €

11

07.05.22

El Quartet Casals dirigeix l’OSV

65 €

52 €

39 €

29 €

18 €

12

04.06.22

La Novena de Beethoven

68 €

52 €

42 €

34 €

18 €

549 € 398 € 517 €

429 € 310 € 403 €

339 € 240 € 311 €

259 € 187 € 243 €

149 € 108 € 140 €

D

E

Abonament Simfònics al Palau (-30%) Abonament Jove Simfònics al Palau (-50%) Segon abonament (-35%)

Concerts Extraordinaris A

B

C

1

08.01.22

El trencanous de Txaikovski

48 €

38 €

28 €

2

30.04.22

Vespres d’Arnadí —Sonia Prina & Juan Sancho

56 €

48 €

38 €

29 €

18 €

3

21.05.22

Rigoletto de Verdi

65 €

52 €

39 €

29 €

18 €

137


Vespres Barrocs al Palau A

B

C

D

E

1

26.02.22

Vespres d’Arnadí —Concerts de Brandenburg de Bach

65 €

52 €

39 €

29 €

18 €

2

30.04.22

Vespres d’Arnadí —Sonia Prina & Juan Sancho

56 €

48 €

38 €

29 €

18 €

3

18.07.22

Vespres d’Arnadí & Cor de Noies de l’Orfeó Català —Stabat Mater de Pergolesi

56 €

48 €

38 €

29 €

18 €

A

B

C

D

E

45 €

32 €

19 €

Tardes al Palau 1

30.09.21

Concertinos & cançons catalanes —Concert de cloenda de l’Any Joan Manén

58 €

2

13.10.21

Emili Brugalla & Vesko Stambolov —Piano-ballet

20 €

3

29.11.21

Orquestra Simfònica del Vallès & Cor de Cambra del Palau —150è aniversari del naixement d’Amadeu Vives

35 €

4

31.01.22

Eduard Iniesta —25 anys als escenaris

20 €

5

24.05.22

The Gospel Viu Choir —Non Stop Gospel 2.0

20 €

6

31.05.22

Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona —Eduard Toldrà

20 €

7

07.06.22

Banda Municipal de Barcelona —Richard Strauss per a vents

20 €

Abonament Tardes al Palau (-40%) Abonament Jove Tardes al Palau (-50%) Segon abonament (-45%)

100 € 85 € 93 €

138

20 €


La Casa dels Cants A

1

19.09.21

Cor Lieder Càmera —Essències

15 €

2

07.10.21

The Tallis Scholars —500 aniversari de la mort de Josquin Des Prés

35 €

3

17.10.21

Xarxa Coral —Diada de l’Antic Cantaire

15 €

4

12.11.21

Cor de Cambra del Palau —Kaija Saariaho

15 €

5

28.11.21

Coral Cantiga —60è aniversari

20 €

6

26.12.21

Cors de l’Orfeó Català & Cor de Cambra del Palau —Concert de Sant Esteve

70 €

7

13.02.22

Cor de Noies de l’Orfeó Català —Homenatge a Albert Guinovart

20 €

8

03.04.22

Cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català & Halsey —Marc Timón

20 €

9

08.05.22

Cors Amics de la Unió de Granollers & Orquestra de Cambra de Granollers —El Messies de Guinovart

20 €

10

22.05.22

Cor Jove de l’Orfeó Català —De Bach a McCartney

20 €

11

29.05.22

Cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català —El capità Noè i el seu zoo flotant de Horovitz

20 €

12

19.06.22

Concert participatiu —Gloria i Magnificat de Vivaldi

20 €

13

18.07.22

Vespres d’Arnadí & Cor de Noies de l’Orfeó Català —Stabat Mater de Pergolesi

56 €

139

B

C

D

E

45 €

30 €

25 €

15 €

48 €

38 €

29 €

18 €

25 €


El Primer Palau A

1

27.09.21

Miguel Bonal, viola de gamba | Rolanda Ginkute, violí

15 €

2

04.10.21

Laure Cholé, piano | Anton Dolgov Vikulov i Maite León Ruiz, pianos

15 €

3

14.10.21

Sara Bañeras, soprano | Trio Orion

15 €

4

18.10.21

Sergio Pires, clarinet | Eudald Buch, piano

15 €

5

18.11.21

Cloenda d’El Primer Palau 2021 —Cristina Cordero, viola

15 €

Pack El Primer Palau

B

C

D

E

B

C

D

E

38 €

ECHO Rising Stars (Petit Palau) A

1

24.04.22

Kebyart Ensemble

10 €

2

01.05.22

Simply Quartet

10 €

3

05.06.22

Isata Kanneh-Mason, piano

10 €

140


Nadal al Palau A

B

C

D

E

1

19.12.21

Homenatge a John Williams —Orquestra Simfònica del Vallès

48 €

38 €

28 €

2

25.12.21

El trencanous de Txaikovski —Orquestra Simfònica del Vallès

48 €

38 €

28 €

3

01.01.22

Concert d’Any Nou —Orquestra Simfònica del Vallès

55 €

43 €

32 €

4

02.01.22

Concert d’Any Nou —Orquestra Simfònica del Vallès

48 €

38 €

28 €

5

09.01.22

Homenatge a John Williams —Orquestra Simfònica del Vallès

48 €

38 €

28 €

B

C

D

E

48 €

38 €

29 €

18 €

Abona-t’hi! Tria un pack de 3 concerts d’aquest cicle amb un 30% de descompte

Estiu al Palau A

1

14.07.22

Magnificat(s) —Clausura 10è Festival Bachcelona

25 €

2

16.07.22

Patricia Petibon & OBC —Festival Mozart

25 €

3

18.07.22

Vespres d’Arnadí & Cor de Noies de l’Orfeó Català —Stabat Mater de Pergolesi

56 €

4

26.07.22

Pau Codina, violoncel —Bach, Cassadó, Crumb i Magrané

25 €

5

01.08.22

Dmytro Choni, piano

25 €

6

08.08.22

Alex Alguacil, piano

25 €

7

15.08.22

Daumants Liepin‚š, piano

25 €

8

22.08.22

Marta Puig, piano

25 €

9

29.08.22

Marta Zabaleta, piano

25 €

141


Concerts de promotors externs Durant la temporada el Palau de la Música Catalana acull concerts d’altres promotors. Aquests concerts, en tant que no formen part dels cicles de la Fundació Orfeó CatalàPalau de la Música Catalana, queden exclosos de la política habitual de preus, descomptes i devolucions, així com de Butaca Lliure, saldo de client, packs a mida i Xec Regal. Cada promotor hi estableix la seva política específica.

Orquestra Simfònica Camera Musicae A

B

C

D

E

1

10.10.21

Integral dels Concerts per a piano i orquestra de Beethoven (I)*

55 €

45 €

35 €

20 €

2

11.10.21

Integral dels Concerts per a piano i orquestra de Beethoven (II)*

55 €

45 €

35 €

20 €

3

08.11.21

El Concert de Bruch i la Segona de Brahms

68 €

56 €

42 €

32 €

20 €

4

12.12.21

El Messies de Händel

68 €

56 €

42 €

32 €

20 €

5

06.02.22

Javier Perianes & OCM

68 €

56 €

42 €

32 €

20 €

6

14.02.22

Mischa Maisky —Suites de Bach*

56 €

42 €

32 €

7

15.03.22

Alexei Volodin & OCM

68 €

56 €

42 €

32 €

20 €

8

03.04.22

Gran Missa en Do menor de Mozart

68 €

56 €

42 €

32 €

20 €

9

24.04.22

Patricia Kopatchinskaja & OCM

68 €

56 €

42 €

32 €

20 €

10

16.05.22

Les quatre estacions de Vivaldi

68 €

56 €

42 €

32 €

20 €

481 € 217 € 209 € 385 € 163 € 147 €

393 € 179 € 171 € 314 € 134 € 121 €

297 € 134 € 130 € 237 € 100 € 92 €

222 € 102 € 88 € 177 € 76 € 62 €

159 € 64 € 68 € 127 € 48 € 48 €

Abonament OCM (-25%) Abonament OCM 4 concerts* (-20%) Abonament OCM Piano (-15%) Abonament Jove OCM (-40%) Abonament Jove OCM 4 concerts* (-40%) Abonament Jove OCM Piano (-40%)

(*) Els Concerts per a piano i orquestra de Beethoven i Mischa Maisky & Suites de Bach queden fora dels abonaments de 4 concerts. Més informació: www.orquestracameramusicae.com

142


Ibercamera A

B

C

D

E

F

1

21.09.21

Maria João Pires & Fumiaki Miura —Brahms i Beethoven

92 €

73 €

53 €

39 €

29 €

25 €

2

27.10.21

Maurizio Pollini —Recital de piano

120 €

103 €

78 €

54 €

40 €

35 €

3

05.04.22

Martha Argerich & Nelson Goerner —Debussy i Rakhmàninov

110 €

88 €

64 €

48 €

36 €

30 €

4

26.04.22

Fumiaki Miura & Varvara —Mozart, Brahms i Prokófiev

68 €

52 €

42 €

32 €

24 €

20 €

5

20.06.22

Forma Antiqva & Carlos Mena —Cantates de Bach

92 €

81 €

58 €

46 €

30 €

25 €

Per a més informació sobre abonaments, contacteu amb Ibercamera a ibercamera@ibercamera.com, al telèfon 93 317 90 50 o també a www.ibercamera.com

143


BCN Clàssics A

B

C

D

E

1

24.11.21

Filharmònica de Sant Petersburg & Yuri Temirkànov —Rakhmàninov i Bizet

122 €

84 €

67 €

45 €

30 €

2

21.12.21

La Grande Chapelle & Escolania de Montserrat —Missa Scala Aretina de Francesc Valls

56 €

46 €

35 €

24 €

18 €

3

24.02.22

Orchestre de la Suisse Romande & Jonathan Nott —La Cinquena de Mahler

99 €

79 €

65 €

45 €

30 €

4

05.03.22

Denis Matsuev, piano —Chopin, Schumann, Schubert i Stravinsky

58 €

48 €

36 €

24 €

18 €

5

18.03.22

Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena & Marin Alsop —La Setena de Dvořák

122 €

84 €

67 €

45 €

30 €

6

19.04.22

Virtuosos de Moscou & Vladimir Spivakov —Bach, Mozart, Txaikovski

91 €

73 €

60 €

40 €

30 €

7

20.05.22

Academy of St. Martin in the Fields & Julia Fischer —Simfonia per a orquestra de corda de Xostakóvitx

80 €

60 €

46 €

34 €

22 €

471 € segons tria

356 € segons tria

282 € segons tria

193 € segons tria

134 € segons tria

Abonament 7 concerts (-25%) Abonament 4 concerts (a escollir) -10%

Important: als abonats que tinguin entrades dels concerts ajornats la temporada anterior, se’ls descomptarà el cost en el preu de l’abonament. Més informació: wwww.bcnclassics.cat

BCN Clàssics Km 0 (Petit Palau) A

1

10.10.21

Silvia Márquez Chulilla, clavicèmbal *

25 €

2

15.10.21

Albert Guinovart & Joan Enric Lluna *

25 €

(*) Concerts gratuïts per als abonats

144

B

C

D

E


53 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona A

B

C

D

E

F

1

20.10.21

Maria del Mar Bonet & Big Band Begues —Blues en Sol

48 €

44 €

38 €

32 €

24 €

15 €

2

04.11.21

Madeleine Peyroux —Careless love forever

58 €

52 €

44 €

28 €

26 €

22 €

3

12.11.21

Estrella Morente —En concert

58 €

48 €

42 €

34 €

26 €

18 €

4

17.11.21

Andrea Motis

48

42 €

36 €

28 €

22 €

18 €

5

19.11.21

Tomatito + convidats especials —Viviré

58 €

52 €

44 €

28 €

26 €

22 €

6

23.11.21

Chucho Valdés —La Creación. Tributo a Olodumare

60 €

54 €

48 €

42 €

34 €

26 €

7

27.11.21

La Locomotora Negra —L’última estació

56 €

50 €

44 €

35 €

26 €

18 €

8

10.12.21

Sant Andreu Jazz Band, 15 anys!

42 €

36 €

30 €

26 €

22 €

18 €

Més informació: www.jazz.barcelona

145


146


Palau Digital

147


Palau Digital www.palaudigital.cat La porta virtual per gaudir de l’oferta musical, educativa i cultural del Palau de la Música Catalana Patrocinadors:

Concerts Enregistraments de la programació del Palau i de la família coral de l’Orfeó Català

148


Palau Sèries Per descobrir els diferents projectes del Palau des de dins, tot donant veu als protagonistes i amb nous formats divulgatius

Conferències Vídeos i podcasts dels esdeveniments paral·lels a la programació: conferències divulgatives, masterclasses i trobades amb artistes

149


150


Palau educatiu, social i sostenible

151


El Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català estan compromesos des dels seus orígens amb l’educació i la participació social a través del cant coral. L’accessibilitat, el creixement personal, la transparència i l’austeritat en la gestió són valors que se sumen i que vertebren les següents línies estratègiques de la institució. A més, el Palau s’adhereix als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) aprovats per les Nacions Unides.

L’Escola Coral El Servei de l’Orfeó Català Educatiu Un espai per créixer a través del Palau del cant coral. Una educació integral, humana i musical vertebrada en cinc cors d’edats compreses els 6 i els 25 anys. Una vuitantena de concerts a l’any i altres activitats per aprendre a estimar i gaudir el cant coral. L’Escola Coral rep el mecenatge de:

A través de concerts i activitats familiars i una oferta també per a les escoles, el Servei Educatiu elabora propostes adreçades a tots els públics, especialment els infants i els més joves, per fomentar-los la curiositat, la descoberta, la creativitat i l’impacte emocional a través de la música com a protagonista.

Palau Vincles El projecte social del Palau de la Música Catalana fomenta la inclusió i integració social mitjançant la pràctica coral d’infants i joves de zones o en situacions vulnerades. El propòsit principal és el creixement personal d’infants i adolescents desenvolupantne les capacitats socials i pedagògiques i oferint-los noves oportunitats. Amb el patrocini de:

El cicle Escoles al Palau està patrocinat per:

Fundació Caixa d’Enginyers col·labora amb el Cor Juvenil Palau Vincles

152


Apropa Cultura Compromís amb Palau, espai El Palau de la Música l’accessibilitat i segur Catalana forma part d’aquest el medi ambient El Palau de la Música programa transversal que agrupa diverses institucions culturals oferint un ventall d’espectacles i activitats a preus accessibles per a persones i col·lectius amb risc d’exclusió o discapacitat.

El Palau de la Música Catalana ofereix atenció personalitzada i preus especials per a persones amb diversitat funcional i acompanyants. També té un programa d’implementació de sistemes i certificats ISO 14001 i EMAS que garanteixen el control i l’avaluació de la gestió ambiental de les instal·lacions.

153

Catalana ha obtingut la certificació Global Safe Site de Bureau Veritas, un segell que verifica la implantació correcta de les mesures de seguretat vinculades a les persones, els processos i l’adequació de les instal·lacions contra el coronavirus. D’altra banda, també ha obtingut el segell Safe Travels, que reconeix entitats i destinacions que han adoptat protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció davant la COVID-19.


154


Viu el Palau

155


Associació Orfeó Català Creada l’any 1891 L’Associació Orfeó Català, d’acord amb la seva tradició, es dedica al foment de la cultura catalana, especialment a la música i amb una atenció preferent al cant coral. L’Associació desenvolupa els seus objectius per mitjà de la Fundació Orfeó Català- Palau de la Música Catalana, que concentra la gestió de tota l’activitat dels cors de l’Orfeó i del Palau de la Música Catalana. Els socis de l’Orfeó Català participen en les decisions de l’entitat exercint el dret de vot en l’Assemblea de socis. Fes-te soci de l’Orfeó Català i formaràs part d’un dels símbols més genuïns de la cultura catalana. A més, gaudiràs de molts avantatges: visites guiades gratuïtes, descomptes especials per a concerts, espai reservat al Foyer, etc. Avantatges: – Dues invitacions per assistir a dos concerts del Cicle Coral Orfeó Català – Dues invitacions per fer visites guiades al Palau (un màxim de 4 visites l’any) – 25% de descompte en la compra d’entrades per al Concert de Sant Esteve – 25% de descompte en diferents cicles i concerts organitzats per la Fundació OC-PMC – Prioritat i reserva d’entrades en els concerts organitzats per la Fundació – Possibilitat d’assistir a determinats assaigs generals de concerts organitzats per la Fundació

– Preu especial de 12 € anuals en la subscripció de la «Revista Musical Catalana» – Descompte del 10% al Cafè Palau (excepte en el menú diari) – Descompte d’un 10% a la Botiga del Palau – Participar al Dia dels Socis – Assistir a presentacions o xerrades divulgatives de temàtiques diverses, sortides culturals, trobades exclusives per a socis, etc.

Telèfon: 93 295 72 13 c/e: socis.orfeocatala@palaumusica.cat www.orfeocatala.cat

Fes-te’n soci per només 60 € l’any

156


Visites arquitectòniques El Palau de la Música Catalana és una icona imprescindible de l’arquitectura modernista i un dels edificis més emblemàtics de Barcelona. Visites de recorregut lliure amb audioguia, guiades, i visites Inspira amb taller de dibuix. Consulta horaris i preus a visits.palaumusica.cat.

Tocata i Fuga, l’escape room del Palau. Noranta minuts de proves, ficció i història del Palau a través d’un joc que porta a resoldre diferents enigmes als espais emblemàtics del temple modernista. Activitat per a grups de 4 a 8 participants i apta a partir de 8 anys. Amb la col·laboració de Missionleak. Consulta dates i preus a visits.palaumusica.ca

157


Programes de mecenatge Actualment el Palau de la Música Catalana compta amb més de vuitanta mecenes, que amb les seves aportacions contribueixen a la dinamització de la vida artística, a l’activitat dels cors i al manteniment de l’edifici, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. El Palau ofereix uns programes de patrocini personalitzats, per posar en valor la col·laboració de les empreses mitjançant les contraprestacions, com per exemple entrades a concerts, visites guiades i cessió d’espais. Aquestes contraprestacions poden anar dirigides a clients per accions de networking, o bé al personal de les empreses per accions de responsabilitat social corporativa. Per a més informació, cal contactar amb el Departament de Mecenatge: telèfon 93 295 72 14 o c/e mecenatge@palaumusica.cat

Palau XXI Palau XXI està constituït per un grup reduït de mecenes particulars, entusiastes de la cultura, que senten la música com una experiència personal i un compromís col·lectiu. Formar part de Palau XXI convida a viure la música d’una manera exclusiva, amb activitats molt seleccionades i molt a prop dels artistes. Més informació al telèfon 93 295 72 13 o al c/e palauxxi@palaumusica.cat

Lloguer d’espais El Palau de la Música Catalana ofereix els seus espais emblemàtics per a reunions, presentacions, conferències o convencions d’empresa. Sala de Concerts, Petit Palau, Foyer, Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, Sala Lluís Millet, la terrassa del Palau, el Mirador i l’Espai Palau. S’ofereix un servei de càtering Més informació: telèfon 93 295 72 63 o c/e espais@palaumusica.cat

158


Cafè Palau Obert tots els dies de 9 a 24 h, el Cafè Palau, situat al Foyer, és un cafè i restaurant amb una cuina moderna basada en la tradició, amb productes frescos i de proximitat que ofereix servei d’esmorzar, un excel·lent menú diari per només 12 € i una carta molt variada amb diferents opcions. Cafè Palau disposa també d’una terrassa privilegiada, un autèntic oasi al centre de Barcelona, punt de trobada ideal per menjar, prendre un aperitiu o quedar amb la família o els amics a qualsevol hora del dia.

Pack gastronòmic exprés per a concerts

Nou espai gastronòmic del Palau: Pizzicato

Per agilitzar el servei al voltant dels concerts, s’ofereix un servei de reserves per a comandes de packs gastronòmics a un preu especial, abans d’un concert, durant el descans o després del concert.

Pizzicato és un oyster bar amb una oferta diferent, de molta qualitat i variada, acompanyat d’un disseny elegant en un ambient molt agradable i un servei acurat. Es tracta d’un espai gastronòmic obert de dimarts a diumenge, de les 18 a les 24 h, i també dissabte i diumenge al migdia, que ofereix una carta basada en plats i tapes frescos (ostres, cebiches, tarteres, cassoletes i altres opcions per a vegans o altres), així com una bona selecció de vins i caves, còctels i música suau.

Fes la teva reserva a cafepalau.cat i la tindrem a punt quan vulguis!

159


«Revista Musical Catalana» La «Revista Musical Catalana» és una publicació en paper amb periodicitat quadrimestral, editada per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, en col·laboració amb el grup SOM-Sàpiens Publicacions. També està disponible amb actualitzacions constants en format digital a www.revistamusical.cat i a través dels perfils de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram.

Subscriu-t’hi per només 16 € l’any

160


Centre de Documentació de l’Orfeó Català – Tractament, conservació i difusió del fons documental i bibliogràfic de l’entitat – Més de 100.000 documents al teu abast que testimonien els més de 100 anys d’història de l’Orfeó i el Palau – Organització d’exposicions paral·lelament a la programació artística del Palau – Visites guiades temàtiques al Centre Més informació al telèfon 93 295 72 52 o al c/e centredocumentacio@palaumusica.cat i www.cedoc.cat

Amb la col·laboració de:

161


162


Índex

163


D

Índex

Compositors A Pàgina Abel, Karl Friedrich Adams, John Albéniz, Isaac Alberga, Eleanor Allegri, Gregorio Amaral, Pedro Auerbach, Lera B

43 75 95 90 45 68 49

Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Christian Bach, Johann Sebastian Bartók, Béla Bassi, Luigi Beethoven, Ludwig van Berlioz, Hector Bernstein, Leonard Biber, Heinrich Bizet, Georges Blasco de Nebra, Manuel Brahms, Johannes Bretón, Tomás Britten, Benjamin Bruch, Max Buonamente, Giovanni B. Busoni, Ferruccio Byrd, William C

46, 93 93 42, 43, 46, 48, 50, 58, 59, 63, 65, 67, 71, 72, 78, 79, 80, 81, 87, 91, 92, 93, 94 72 48 43, 44, 46, 49, 54, 63, 64, 71, 77, 80, 90 59 45, 69 48 54 95 42, 43, 49, 50, 53, 55, 56, 62, 63, 71, 72, 74, 78, 81, 84, 85, 86, 88, 94, 95 47 59, 87 50 42 48, 79 45

Cabezón, Antonio de Cage, John Caldara, Antonio Cassadó, Gaspar Cavalli, Francesco Cererols, Joan Cervelló, Jordi Cesarini, Franco Cesti, Pietro M. A. Charles, Agustí Charpentier, Gustave Chin, Unsuk Chopin, Frédéric Corelli, Arcangelo Couperin, Louis Cruixent, Ferran Crumb, George Czerny, Carl

46 75 52 94 52 61 54 90 42 49 47 42 53, 63, 68, 72, 79, 90, 95 48 46 43 94 49

Dean, Brett Debussy, Claude Des Prés, Josquin Desenclos, Alfred Diabelli, Anton Díaz, Simón Donizetti, Gaetano Dowland, John Duijck, Johan Dukas, Paul Duparc, Henri Dupré, Marcel Duruflé, Maurice Dvořák, Antonín E

49 48, 68, 71, 78, 94 45, 55 42 49 52 59 42, 52, 59, 82 55 67 60 50 42 82

Elgar, Edward Ešenvalds, Ēriks F

88 52

Falla, Manuel de Fauré, Gabriel Fernández de Huete, Diego Fujikura, Dai G

43, 95 44, 51, 59, 60, 91 52 42

Gallés, Josep 46 García de Zéspedes, Juan 51 García Demestres, Alberto 92 García Lorca, Federico 81 Gasull, Feliu 55 Gerhard, Robert 46, 47, 51 Gershwin, George 45, 69 Gibbons, Orlando 52 Ginastera, Alberto 73 Giordani, Tomasso 59 Glass, Philip 75 Glinka, Mikhaïl 62 Granados, Enric 43, 44, 47, 59, 71, 89, 94, 95 Grieg, Edvard 88 Guinjoan, Joan 62 Guinovart, Albert 47, 55, 67, 83 Guix, Josep Maria 42, 48, 72, 86 Gulda, Friedrich 83 H Händel, Georg F. Hasse, Johann A. Haydn, Franz J. Horovitz, Joseph Hosokawa, Toshio

164

42, 44, 48, 58, 63, 66, 74, 81, 82 42 43, 64, 66, 72, 83 88 49


Howells, Herbert Hume, Tobias Hummel, Johann N. I

42 43, 51 49

O

Isserlis, Julius J

91

Janáček, Leoš Janequin, Clément Jodlowski, Pierre Jost, Christian K

95 55 42 49

Kalkbrenner, Friedrich Kapustin, Nikolai G. Kreisler, Fritz Kreutzer, Conradin Kurtág, György L

49 44 43 49 89

Lacherstorfer, Julia Lamote de Grignon, R. Leite, Marcos Ligeti, György Liszt, Franz Llach, Lluís Lluna, Joan Enric Lubman, Brad M

82 44 55 44, 46, 57 44, 47, 48, 49, 53, 60, 75 42 47 49

Magrané, Joan Mahler, Gustav Manalt, Francisco Manén, Joan Manoury, Philippe Marais, Marin Marín, José Márquez, Marian McCartney, Paul Mendelssohn, Fanny Mendelssohn, Felix Merula, Tarquinio Messiaen, Olivier Migó, Marc Mompou, Frederic Monteverdi, Claudio Montsalvatge, Xavier Morera, Enric Moscheles, Ignaz Mozart, Franz Xaver W. Mozart, Wolfgang A. Murcia, Santiago de

88, 94 64, 71 48 44 49 43, 51 52 58 87 81, 82 44, 64, 66, 81 42 42, 48, 72, 86 44 55, 71 42, 52, 69 55, 79, 89, 90 42, 55 49 49 43, 59, 66, 71, 77, 79, 81, 87, 89 51, 52

Offenbach, Jacques Ollé i Sabaté, Josep Oltra, Manuel Ortega, Miquel Ortiz, Diego P

60 42 42, 55 47 51

Pagès Corella, Xavier Pärt, Arvo Penderecki, Krzysztof Pérez-Villegas, Joan Pergolesi, Giovanni B. Piazzolla, Astor Poulenc, Francis Prokófiev, Serguei Puccini, Giacomo Purcell, Henry R

52 45, 48 49 81 93 69 59, 63, 71 46, 52, 81 86 52, 59, 74, 82

Rakhmàninov, Serguei Rameau, Jean-Philippe Ramírez, Ariel Ravel, Maurice Rheinberger, Josef Richter, Max Romero, Antonio Ropartz, Guy Joseph Rossi, Salomone Rossini, Gioachino Roth, Daniel Ruiz de Ribayaz, Lucas S

47, 54, 78, 81, 90, 91, 94 42 59 42, 49, 63, 65, 71, 75 42 49, 92 47 60 42 50, 59 50 52

Saariaho, Kaija Saint-Saëns, Camille Sainte-Colombe, Jean de Salvador, Matilde Sancho Marraco, Josep Santos, Carles Sanz, Gaspar Say, Fazil Scarlatti, Alessandro Schein, Johann H. Schönberg, Arnold Schubert, Franz Schumann, Robert Schütz, Heinrich Serrat, Joan Manuel Sibelius, Jean Sierra, Roberto Skriabin, Alexander Soler, Antoni Stradella, Alessandro

52, 70 50, 63, 67, 91 51 89 42 42 51 66 46 91 83 44, 49, 51, 55, 56, 59, 66, 72, 77, 86, 87, 89, 95 48, 60, 72, 75, 78, 79, 88, 89, 90, 95 91 42 67, 70, 73 46 94 46, 95 52

165


Staud, Johannes Maria Stenhammar, Wilhelm Storace, Bernardo Strauss, Johann II Strauss, Richard Stravinsky, Igor Sxedrín, Rodion Szymanowski, Karol M. T

49 42 46 60, 62 47, 51, 54, 57, 90, 94 46, 72, 76, 81 49, 54 95

Takemitsu, Toru Tallis, Thomas Tan Dun Thompson, Joel Toldrà, Eduard Timón, Marc Turina, Joaquín Txaikovski, Piotr Ílitx V

42 45 49 77 47, 55, 89 65, 66, 77 71 57, 61, 62, 74, 79, 80

Valls, Francesc Verdi, Giuseppe Vivaldi, Antonio Vivancos, Bernat Vives, Amadeu W

61 78, 87 66, 81, 86, 92 70 55

Webern, Anton Widmann, Jörg Wieniawski, Henryk Williams, John X

48, 49, 90 49, 81, 83 43 53, 60, 62

Xostakóvitx, Dmitri Z

45, 47, 48, 64, 81, 87

Zhao, Yixuan

42

Directors A Pàgina Agnew, Paul Alessandrini, Rinaldo Alsop, Marin B

58 86 75

Bayona, Néstor Biondi, Fabio

44 69

C Chailly, Riccardo Colomer, Edmon Coma i Pedrals, Glòria Cuenca, Toni

64 90 61, 88 48

D De la Parra, Alondra

73

E Emelyanychev, Maxim

81

F Fernàndez, Glòria Ferré, Andreu

61, 88 47

G Gabetta, Andrés García Alarcón, Leonardo Gardiner, John Eliot Gardner, Edward Gil, Josep Gil de Tejada, Daniel Gimeno, Gustavo Gimeno, Rubén González, Pablo Grau, Tomàs

63 52 59, 91 57 66 50, 87 86 53, 60, 61, 62 50 46, 66, 74, 81

H Halsey, Simon Harding, Daniel Helsing, Anna Maria Hengelbrock, Thomas Herreweghe, Philippe

52, 61, 77 84, 85 70 65 79

J Jorquera, Pau Jurowski, Vladimir

166

59 56


L Larraz, Pablo

Instrumentistes 47, 61, 92

M Martínez, Eva Mas, Salvador McCreesh, Paul Meneses, Montse Meunier, Lionel

55 77 58 47, 55 74

58, 61, 87 71

P Pappano, Antonio Pascual-Vilaplana, José R. Pérez, Víctor Pablo Phillips, Peter Pi, Mercè Prat, Francesc Prats, Josep Puig, Xavier

67 49, 90 63 45 61, 88 75 55 45, 55, 60, 61, 78, 80

R Recasens, Albert Reixach i Feixes, Buia Roth, François-Xavier Rouvali, Santtu-Matias

61 61, 67, 93 76 80

89 88 43 62 68 79

T Temirkànov, Yuri Timón, Marc

54 65

93 42 42 83

Z Zapico, Aaron

Bagaría, Enrique - piano Barbería, Erick - batà Bardolet, Joel - violí Bardolet, Judit - violí Beasley, John - teclats Benedetti, Nicola - violí Benjamin, Emilia - viola Blanco, Adrià - piano Bonal, Miguel - viola gamba Brown, Jonathan - viola Brugalla, Emili - piano Buch, Eudald - piano Buchbinder, Rudolf - piano Buniatishvili, Khatia - piano

54 54 72 65, 89 54 80 93 88 43 64, 83 46 48 49 70

Camats, Mariona - violoncel Cambra, Ignasi - piano Carceller, Ferran - marimba Cardona, Ona - clarinet Casan, Pau - piano Castán, Lluís - violí Cecino, Elia - piano Chamorrro, Joan - contrabaix Charles, Marc - violí Cholé, Laure - piano Choni, Dmytro - piano Claret, Lluís - violoncel Coca, Pep - contrabaix Codina, Pau - violoncel Colom, Josep M. - piano Cordero, Cristina - viola Corti, Francesco - clavecí (dir.)

43 63 65 65 89 65, 89 77 52 49 44 94 62 88 94 62 52 44

D

V Valdivieso, Manel Valova, Zefira Vila i Casañas, Josep Vila i Jover, Josep

54 72 94 78 88 65

C

S Sabaté, Marcel Sala, Moisès Salado, Andrés Santonja, Jaume Shimono, Tatsuya Spivakov, Vladimir

Abduraimov, Behzod - piano Alard, Benjamin - orgue Alguacil, Àlex - piano Argerich, Martha - piano Armengol, Laia - piano Arrabal, Joaquín - contrabaix B

N Nabona, Esteve Nott, Jonathan

A Pàgina

74, 92

Da Costa, Raúl - piano De la Rubia, Juan - orgue Del Campo, Eva - clavecí Deutsch, Helmut - piano Díaz-Latorre, Xavier - vihuela Dolgov Vikulov, Anton - piano Domené, José Antonio - arpa Dovgan, Alexandra - piano Drake, Julius - piano Dreyfus, Laurence - viola (dir.)

167

48 80, 91 48 78 51 44 49 77 88 93


Dueñas, María - violí Dunford, Thomas - llaüt (dir.) Duran, Hilario - teclats

73 82 54

E Espasa, Dani - clavecí (dir.) Evangelisti, Marco - piano

71, 82, 93 92

K Kanneh-Mason, Isata - piano Kavakos, Leonidas - violí Kopatchinskaja, Patricia - violí Koroliov, Evgeny - piano Kovacs, Gergely - piano

90 56 81 65 47

L F Farré Rozada, Laura - piano Faust, Isabelle - violí Fernández, Lara - viola Ferschtman, Liza - violí Fischer, Julia - violí (dir.) Flamen, Celine - violoncel Franch, Elisabeth - flauta Frauca, Tomàs - guitarra

42 76 49, 90 86 87 77 65 88

G Gabetta, Sol - violoncel Garcia, Thibaut - guitarra Ginkute, Rolanda - violí Gladkov, Vadim - piano Goerner, Nelson - piano Gola, José A. - contrabaix Gonzàlez, Oriol - bateria González Franco, Y. - batà Gröger, Heidi - viola Grosvenor, Benjamin - piano Guerrero, Victoria - piano Guinovart, Albert - piano

67 59 43 43 78 54 88 54 93 53 51 47, 55, 67, 83

H Heath, Oliver - violí Heredia, Marc - piano Hevia, Aitor - violí Höbarth, Erich - violí Hollup Roald, Ivan - violoncel

83 72 71 86 82

I

Lachegyi, Róza - violí 47 Lang Lang - piano 80 Lawrence-King, A. - arpa doppia 51 Lecha, Ester - piano 60 León Ruiz, Maite - piano 44 Lepper, Simon - piano 60 Levit, Igor - piano 48 Lewis, Paul - piano 46 Liepiņš, Daumants - piano 95 Ligorio, Daniel - piano 69 Lluna, Joan Enric - clarinet 47, 62 Lohikari, Marko - contrabaix 45 Luolajan-Mikkola, M. - viola 93 M Macuta, Kalina - violí 44 Maisky, Mischa - violoncel 67 Manson, Jonathan - viola 93 Markus, Agnes - violoncel 47 Márquez Chulilla, Silvia - clave 46 Martín, José Ramón - piano 47 Martínez Mehner, Vera - violí 64, 83 Masramon, Laia - piano 86 Matsuev, Denis - piano 72 Mayoral, David - percussions 51 Méndez, Pere - saxo 75, 81 Mezquida, Marco - piano 45, 91 Miguel, Daniel - saxo 75, 81 Miralles, Jesús - violoncel 65, 89 Miura, Fumiaki - violí 43, 81 Montero, Gabriela - piano 79 Motis, Andrea - trompeta 52 Murakami, Akemi - piano 75 Murray, Chris. - violoncel 83

Iniesta, Eduard - guitarres (dir.) 65 Isserlis, Steven - violoncel 91 Iturriagagoitia, Aitzol - violí 54

N

J

Nersessian, Pavel - piano 66 Nikolic, Gordan - violí (dir.) 77 Nosrati, Schaghajegh - piano 78

Jáuregui, Judith - piano Jordà, Miquel - viola José del Tomate - guitarra Jussen, Arthur - piano Jussen, Lucas - piano

71 65, 89 53 63 63

O Oyarzábal, Daniel - orgue

168

92


P

T

Pacheco, Sergi - piano 44 Pahud, Emmanuel - flauta 71 Peñalver, Guillermo - traverso 92 Perianes, Javier - piano 66 Pi, Esteve- batería 52 Pinyol, Esther - arpa 65 Pires, Maria João - piano 43, 68 Pires, Sérgio - clarinet 48 Poggio, Helena - violoncel 71 Pollini, Maurizio - piano 48 Pomeroy, Gary - viola 83 Poyato, Francisco - piano 89 Prat, Bernat - violí 49, 90 Prat, Oriol - violoncel 49, 90 Prieto, Dafnis - bateria 54 Puchades, Josep - viola 71 Puertas, Xavier - violone 51 Puig, Marta - piano 65, 95

Tarrida, Daniel - orgue Terraza, Ignasi - piano Tomàs, Abel - violí Tomàs, Arnau - violoncel Tomatito - guitarra

93 52 64, 83 64, 83 53

U Urpina, Anna - violí

48

V Varvara - piano Valentí, Àngel - bateria Valdés, Chucho - piano Valls, Víctor - piano Vizcaíno, Roberto Jr. - percussió Volodin, Alexei - piano Volodos, Arcadi - piano

81 88 54 55 54 74 89

Q W Quintana, Juan M. - viola gamba 51 Wolstenholme, Sara - violí

83

R X Radulović, Nemanja - violí Rankersberger, Antonia - violí Raurich, Xavier - teclat Rexach, Alexandre - baix Richter, Christoph - violoncel Richter, Max - piano Rondeau, Jean - clavecí Rosado, Alberto - piano Roth, Daniel - orgue

63 82 88 88 86 92 81 48 50

82 45

Y Yuja Wang - piano

82

Z Zabaleta, Marta - piano

S Sarria Linares, F. - batà Satué, Helena - violí Savall, Jordi - viola gamba Say, Fazil - piano Schlichtig, Hariolf - viola Seara, Robert - saxo Serra, Víctor - saxo Shen, Danfeng - violí Shih, Connie - piano Sierra, Cibrán - violí Sokolov, Grigory - piano Soltani, Kian - violoncel Soumm, Alexandra - violí Stambolov, Vesko - piano Suárez, Israel - percussió Surinyac, Josep - piano

Xiang Lyu - viola Xirgu, David - batería

54 49, 90 51 66 86 75 75, 81 82 91 71 70 75 50 46 53 55

169

95


H

Cantants

Haller, Ulrike - soprano A Pàgina Hinojosa, María - soprano Acosta, Pablo - baríton Álvarez, Fernando - baix Albrich, Ferran - baríton Alegret, David - tenor Amo, Alicia - soprano Andueza, Raquel - soprano Arranz, Elías - baríton

42 50 42, 51 44 44 58 58, 90

I Infante, Marta - mezzo 58, 93 Invernizzi, Roberta - soprano 69 J

B

Jaroussky, Ph. - contratenor

Bañeras, Sara - soprano 47 Barath, Emó´ke - soprano 44 Beaumont, Maite - mezzo 74 Beggi, Fabrizio - baix 69 Bernaus, Belén - soprano 42 Bonet, Maria del Mar 48 Bonitatibus, Anna - mezzo 44 Bono, Tanit - mezzo 51 Bostridge, Ian - tenor 69 Bou, Felipe - baix 78 Bros, Josep - tenor 55 Buzza, Valentino - tenor 69

K

C Cabero, Albert - baríton 42 Cansino, Luis - baríton 87 Casals, Albert - tenor 58, 78 Castronovo, Charles - tenor 86 Cloquell, Marga - soprano 90 Cordomí, Marta - mezzo 55 D Damrau, Diana - soprano 78 De Liso, Marina - contralt 69 Degout, Stéphane - baríton 60 Derri, Konstantin - contratenor 74 Desandre, Lea - mezzo 82 DiDonato, Joyce - mezzo 42 Dolcini, Renato - baríton 44 Duquende - cante 53 F Fagioli, Franco - contratenor 63 Farrés-Llongueras, J. - soprano 44 Folqué, Joan Francesc - tenor 77 G Gancedo, Mercedes - soprano 92 Gaudí, Isabella - soprano 60

77, 93 49

44, 59

Kammler, Johannes - baríton 75 Kaufmann, Jonas - tenor 78 Kemoklidze, Ketevan - mezzo 44 Kusa, Bárbara - soprano 55 L Lemieux, Marie-N. - contralt 44 Lezhneva, Julia - soprano 66 Lladó, Margarida - mezzo 41 Lliteres, Antoni - tenor 87, 90 López, José Antonio - baix 74 Lowrey, Chris. - contratenor 74 M Martín-Royo, Joan - baríton 92 Marsiglia, Francesco - baríton 69 Marsol, Toni - baríton 83 Martínez, Pablo - tenor 50 Mas, Irene - soprano 51 Masllorens, Anaïs - mezzo 90 Mathéu, Marta - soprano 77, 83, 89 Mena, Carlos - contratenor 92 Mineccia, Filippo - contratenor 69 Morales, Daniel - baríton 87 Morales, Guillermina - mezzo 42 Morente, Estrella 51 Morison, Catriona - mezzo 88 N Neddermann, Judit Niebla, Anna - soprano

77 58

O Olivé, Josep-Ramon - baríton 77 Orliński, Jakub J. - contratenor 81 Ortega, Maribel - soprano 78

170


P Pérez, Rocío - soprano Petibon, Patricia - soprano Peyroux, Madeleine Piccinini, Monica - soprano Prat, Laia - soprano Prina, Sonia - soprano

Formacions 55 93 50 69 42 82

R Reyes, Antonio - cante 53 Ressurreição, Helena - mezzo 60 Rial, Núria - soprano 70 Ricart, Jordi - baríton 55 Romeu, M. Carmen - soprano 50 S Sampson, Carolyn - soprano San Martín, César - baríton Sancho, Juan - tenor Summers, Hilary - contralt

74, 83 50 82 74

T Tarragó, Mireia - soprano Tézier, Ludovic - baríton Thomson, Matthew - tenor

51 86 42

V Valdés, Yeny 54 Vélez, Elisa - soprano 87 Vila, Laura - mezzo 78 Vila, Lluís - tenor 42 W Wilder, Zachary - tenor

44

Y Yoncheva, Sonya - soprano

52

A Pàgina Acad. St. M. in the Fields Azahar Ensemble

87 71

B Bach Collegium Barcelona Balthasar Neumann C & E Banda Municipal Barcelona Big Band Begues

59 65 90 48

C Cappella Mediterranea 52 Cobla Sant Jordi 89 Collegium Vocale Gent 79 Cor Amics Òpera Sabadell 50, 78, 87 Cor Ciutat de Tarragona 78 Cor Cambra Audit. E. Granados 78 Cor Cambra de Granollers 83 Cor Cambra del PMC 52, 55, 59, 61, 80, 90 Cor Noies Orfeó Català 43, 61, 67, 93 Cor Francesc Valls 58 Cor Infantil Orfeó Català 59, 61, 88 Cor Infantil Palau Vincles 66 Cor Jove Amics de la Unió 83 Cor Jove Orfeó Català 45, 61, 87, 93 Cor Jove Nac. Catalunya 93 Cor Lieder Càmera 42, 77 Cor Mitjans Orfeó Català 61, 66, 88 Cor Petits Orfeó Català 61, 88 Cor Tyrichae 47 Cor Zóngora 47 Cors Escola Coral O. Català 77 Cors Palau Vincles 58 Coral Cantiga 55 Cosmos Quartet 49, 90 Cuarteto Quiroga 71 D Deutsche K. Bremen

73

E English Baroque Soloists Escolania de Montserrat Europa Galante

91 61 69

F Forma Antiqva

171

74, 92


G

P

Gabetta Consort 63 Gabrieli Consort & Players 58 GIOrquestra 75

Phantasm Viol Consort Philharmonia Orchestra

93 80

Q H Hespèrion XXI

51

I Il Pomo d’Oro

42, 44, 81

JONC 93 Jupiter 82 K 74, 81

L La Grande Chapelle La Locomotora Negra La Polifònica Vilafranca Les Siècles

S. Salvat Beca Bach Sant Andreu Jazz Band Simply Quartet

The Gospel Viu Choir The Heath Quartet The Tallis Scholars Trio Orion

88 83 45 47

V 61 54 78 76

Vespres d’Arnadí 71, 82, 93 VEUS-Cor Inf. Amics Unió 83 Vox Luminis 74

59, 91

O O. Accad. N. Santa Cecilia O. C. Virtuosos Moscou O. Filh. Bergen O. Filh. Berlín O. Filh. La Scala O. Filh. Luxemburg O. Filh. St. Petersburg O. R. Cercle Artístic BCN O. Révolutionnaire R. Orqu. Barroca Catalana Orqu. Cambra Granollers O. S. Barcelona NCat O. S. Camera Musicae O. S. Gulbenkian O. S. Ràdio Berlín O. S. Ràdio Viena O. S. Ràdio Sueca O. S. Vallès O. Suisse Romande Orfeó Català

69, 80, 93 58 82

T

M Monteverdi Choir

64, 83 65, 89

S

J

Kebyart Ensemble

Quartet Casals Quartet Gerhard

67 79 57 63 64 86 54 44 59 80 83 70, 93 46, 50, 58, 66, 74, 77, 81, 86 68 56 75 84, 85 43, 45, 50, 53, 55, 60, 61, 62, 63, 66, 77, 78, 83, 87, 90 71 47, 61, 70, 77, 86, 92

172


Contacte

Taquilles del Palau de la Música Catalana

Transport públic

Palau de la Música, 4-6 08003 Barcelona Tel.: 93 295 72 07 A/e: taquilles@palaumusica.cat Consulta horari a www.palaumusica.cat/contacte

Autobusos: línies V15, V17 i 45 Metro: L1 i L4 (Urquinaona) Bicing: Urquinaona i Sant Pere Més Alt.

Servei d’Atenció a l’Abonat Tel.: 93 295 72 42 A/e: abonaments@palaumusica.cat Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Tiquet Rambles (venda d’entrades individuals) Palau de la Virreina. La Rambla, 99 08001 Barcelona Tel.: 93 316 11 11 A/e: taquicub@bcn.cat Horari: de dilluns a diumenge, de 10 a 20.30 h

Pàrquings Aparcaments SABA BAMSA a l’avinguda Catedral, plaça Urquinaona, plaça Catalunya, Francesc Cambó i Arc de Triomf. Tiquets de 2 h i 4 h, a la venda a Taquilles del Palau de la Música. Preus especials en packs de 5, 10 i 15 tiquets per a abonats i socis de l’Orfeó Català. Més informació a www.palaumusica.cat

173


174


175


Dipòsit legal: B 14116-2021

176

© Alba G. Corral Celebrem la vida