Page 1

!ME

-Magazine PakjeCadeau Juni/Juli 2013

Fotoreportage Kleinklauwotter

Training de Samenhang deelt H@rtjes uit

Zonder chaos geen schepping

Online E-Magazine voor mensen die weten wat ze waard zijn!


VOORWOORD Na deze uitgave van het ME-Magazine zullen er nog twee volgen. Dan is het helaas afgelopen. De komende jaren zal ik me meer gaan richten op mijn eigenlijke werk. Ik ben Life Coach en geef daarnaast ook workshops. Mijn website (training de samenhang) is onlangs helemaal vernieuwd. Het is een uitgebreide site geworden. Zo heb ik nu de mogelijkheid om regelmatig een blog te schrijven, waar lezers op kunnen reageren en ik deel H@rtjes uit. Informatie hierover vind je verderop in het Magazine. Ook ben ik trots op de daarbij behorende winkel met gerelateerde artikelen en workshops. Maar er is nog veel meer te zien en te lezen. Bijvoorbeeld over de Mental Fitness en Intu誰tief Schilderen. Zin om een kijkje te nemen? Klik dan op onderstaande link. www.trainingdesamenhang.nl

Marit Wil je een bijdrage leveren aan het ME-Magazine van Pakjecadeau? Mail dan naar: pakjecadeau@chello.nl

INHOUD

Veel informatie over Training de Sam o.a. over de insp

H@rtje * WAT ZIJN CELZ *


!!! Volgend jaar komt er een E-Magazine vanuit Training de Samenhang. Wie deze gratis wil ontvangen kan naam en e-mail adres mailen naar: info@trainingdesamenhang.nl

!!!

CHAOS

Het woord dat we bedacht hebben r mijn website voor de orde die we niet begrijpen. * menhang VIJF TIPS OM LEKKER TE GAAN SLAPEN pirerende

es

ZOUTEN?

* ROOSMARIJN * FOTOREPORTAGE KLEINKLAUWOTTER * Boekenrubriek

Veel leesplezier gewenst


BewijstZijn in opvoeding en onderwijs Prijs: € 22,95 Te bestellen bij www.pakjecadeau.nl

Kinderen die rustig zijn, aandachtig en geconcentreerd kunnen werken? Kinderen die respect hebben voor elkaar, de natuur, hun ouders en leerkrachten? Kàn en bestaat dat tegenwoordig nog? Purnima Zweers heeft zich jarenlang verdiept in een meer alternatieve benadering van opvoeding en onderwijs. In Amerika, Nederland en India bezocht zij verschillende scholen waar het onderwijs gebaseerd is op spirituele waarden. En, zo blijkt, dergelijke kinderen bestaan! De methodes die zij bespreekt zijn zowel thuis als op school toepasbaar, zoals verhalen uit verschillende tradities, mandala’s, stiltemomenten tussen lessen, mindfulness, concentratieoefeningen, en meditaties. Naast praktische suggesties en levendige voorbeelden uit de praktijk geeft de schrijfster inzicht in de achterliggende theorie.


VAN LEZEN WORD JE WIJS

Dit boek wil ouders inspireren om anders te kijken naar het ouderschap. Het is een handreiking om bewust en met hart en ziel je kind te begeleiden. In bezield ouderschap werk je samen met je kind om het beste in hem naar voren te halen en om hem zijn talenten te laten ontwikkelen. Op een praktische wijze worden de belangrijkste ontwikkelingen van baby tot schoolgaand kind beschreven. Omdat ook de ziel van je kind zich ontwikkelt, wordt bij iedere fase helder uitgelegd wat er op zielsniveau gebeurt en hoe je als ouder hierop kunt inspelen. Zo geef je vorm aan dit moderne, bezielde ouderschap. De verhalen uit de praktijk laten zien hoe we kunnen omgaan met de dilemma’s van onze kinderen. Door bezield ouderschap leren we onze kinderen beter te begrijpen en ons af te stemmen op wie ze werkelijk zijn en op wat ze nodig hebben. Bovendien kun je ook jezelf als ouder beter leren kennen door gebruik te maken van deze inzichten. Geniet van het ouderschap. Wanda Vendrig heeft als moeder van drie kinderen in de leeftijd van 25, 19 en 8 jaar veel praktische levenservaring opgedaan. In haar praktijk de KinderVlinder werkt zij als gezins- en kindercoach met ouders en kinderen. Wanda geeft regelmatig workshops.

BEZIELD OUDERSCHAP Prijs: â‚Ź 19,50 Te bestellen bij www.pakjecadeau.nl


~ROOSMARIJN~ ‘Misschien heb je gelijk, maar het idee om Bente bij me uit te nodigen maakt me tegelijkertijd ook bang,’ zegt Roosmarijn. Tom ziet aan haar gezicht dat daar geen woord aan gelogen is. 'Dat begrijp ik,' zegt Tom. 'Maar het is dan ook niet de bedoeling dat jij dan alleen thuis bent.' Roosmarijn kijkt hem vragend aan. 'Ik heb een idee. Zeg jij straks maar of je het een goed plan vindt. Wil je het niet, dan even goede vrienden.' 'Je maakt me nu wel erg nieuwsgierig,' zegt Roosmarijn en gaat op het puntje van haar stoel zitten. Daarna luistert ze ademloos naar zijn uiteenzetting. Af en toe knikt ze. Aan het eind van zijn betoog denkt ze nog even na, slaakt een diepe zucht en zegt: 'Ik vind het een geweldig plan. Wanneer zal ik Bente uitnodigen?' Tom is blij dat ze het plan goedkeurt en zegt opgelucht: 'Geef me een week de tijd om het te regelen. Ik geef je zo snel mogelijk een datum door.' Als er even later twee wijntjes op tafel staan zegt Tom: 'Vind jij het hier ook een beetje fris?' Roosmarijn wil serieus antwoorden, maar ziet net op tijd de twinkeling in zijn ogen. Daar wordt ze spontaan warm van. Dan klopt ze uitnodigend met haar hand op de lege plek naast haar op de bank. Tom bedenkt zich geen moment en niet lang daarna is alle kou uit hun lichaam en hart gesmolten als sneeuw voor de zon. En dat komt niet door de wijn. Rond middernacht besluit Roosmarijn weer naar huis te gaan. 'Ik breng je wel naar huis,' zegt Tom hoffelijk en ze schieten allebei in de lach. 'Dat zou fijn zijn, het is ook zo'n eind lopen,' grapt Roosmarijn erachteraan. Binnen twee minuten is Tom weer thuis. Hij brengt zingend de glazen naar de keuken. Als hij de volgende dag zijn brood smeert, valt het hem op dat hij alweer het zelfde liedje zingt. (wordt vervolgd) Wil je Roosmarijn vanaf het begin volgen, of de vorige edities lezen, klik dan hier, dan vind je alle vorige E-Magazines van Pakjecadeau.

Ik ben de eigenaar van mijn daden, De erfgenaam van mijn daden, Geboren door mijn daden, Gerelateerd aan mijn daden. En leef ondersteund door mijn daden. Van elke daad die ik verricht, Goed of slecht, Daar ben ik erfgenaam van. Zo zou een monnik steeds weer moeten reflecteren.


Aanmelden Hartjes


Filosofische Rubriek

Door OSCAR VAN DIJK

CHAOS

Het woord dat we bedacht hebben voor de orde die we niet begrijpen. Slecht plannen, sleutels vergeten, geen overzicht hebben tijdens een drukke werkdag of rommelige huizen. Vaak gebruiken we het woord chaos om dit soort momenten of situaties te omschrijven. Het woord chaos wordt in die zin dan ook vaak negatief gebruikt. Dit soort chaos kan makkelijk leiden tot fouten of het verlies van controle over een situatie. Niet raar dus dat we chaos als iets negatiefs zien. Maar de term “chaos” heeft veel meer in zich dan je in eerste instantie zou vermoeden. In het Grieks betekend chaos “leegte”. Het wordt gebruikt om het gapend gat te omschrijven van waaruit de goden ontstonden (chaos is uiteindelijk het moederwoord voor het Engelse “yawn”, wat gapen betekent). Het is leegte waarin niets omhoog of omlaag kan vallen, een plek waar orde wordt geschapen. Deze orde kwam in de vorm van de aarde.


Chaos werd gezien als een entiteit; vrouwelijk noch mannelijk. Wel had Chaos kinderen, die samen met Chaos de bergen en de zee schiep, evenals de 12 titanen, de cyclopen en de reuzen met de drie armen. Ondanks dat chaos in deze betekenis eigenlijk een leegte is die geen vorm of eigenschap bezit, dichtten de Grieken het dus grote scheppende vermogens toe. Terugdenkend aan hoe ik als kind het Bijbelse scheppingsverhaal beleefde, herinner ik me dat ik ook zo’n leegte voor me zag. Wat zou er vóór God zijn geweest? Dat was een interessante vraag en in mijn beleving was dat een ruimte als de Griekse Chaos. Leeg, maar eigenlijk ook niet, omdat het ‘t begin was van alles. Maar dit is niet chaos zoals wij het ons in ons dagelijks leven voorstellen toch? Chaos is...nou ja, chaos! Als iets ons te veel wordt zeggen we dat we chaos in ons hoofd hebben. Toch is hier een parallel te trekken tussen de chaos in je hoofd en de “lege” Griekse Chaos, namelijk de scheppende kracht. Door vanuit chaos te werken kunnen soms de meest verassende ideeën ontstaan. Kijk maar eens in een atelier van een schilder. Zelden is deze goed opgeruimd en geordend. Om te ordenen moet er immers chaos zijn. De verf moet letterlijk van een klodder een streep worden. Het is alleen een kwestie van hoe. Hoe orden je zo dat je iets moois en unieks maakt?


Wetenschappelijk gezien is chaos ook een zeer interessant, maar moeilijk onderwerp. Wanneer is iets chaos? De enorme bal hitte en plasma die onze zon heet lijkt vanaf de aarde heel geordend. Hij is rond en geeft iedere dag evenveel licht. Ga je wat dichterbij kijken dan blijkt dat het helemaal niet zo’n mooie ronde bal is. Ten eerste is hij helemaal niet rond, maar ellipsvormig en er zijn grote plasmastormen op het oppervlak. Egaal geel is hij al helemaal niet! Vanuit dit perspectief lijkt het juist weer een chaotisch geheel. Totdat je gaat kijken naar patronen en vormen. Dan zul je jaarlijkse cyclussen van stormen en zonnevlekken ontdekken. Zo kun je dus eigenlijk nooit iets echt chaotisch vinden in ons heelal, laat staan op onze eigen Aarde. Tenminste niet zoals we chaos vaak omschrijven. Naarmate het heelal ouder wordt dijt deze uit. Dit gaat steeds sneller. Niet dat jij en ik daar nu iets van merken, maar het is duidelijk zichtbaar als we naar andere sterrenstelsels kijken. Hoe roder het licht, hoe sneller het van ons af beweegt. Vergelijk het maar met het geluid van een ambulance die langs je heen rijdt. De hoogte van het geluid verandert omdat de geluidsgolven steeds veranderen ten opzichte van jou.


Als alles van elkaar af beweegt dan moet alles ook ooit op een plek zijn geweest. Dat is het idee van de oerknal. Maar speel het filmpje eens verder af, de toekomst in. Er komt een moment dat we geen andere sterrenstelsels meer kunnen zien. Vervolgens geen andere sterren meer, en uiteindelijk, ver, ver in de toekomst zullen zelfs de atomen het begeven. Het heelal is dan een ruimte zoals de Grieken “chaos” omschreven. Leeg, geen oriëntatiepunten, je kunt niet naar beneden of omhoog want dat bestaat niet meer. Er is slechts tijd en ruimte voor nieuwe dingen. Om vanuit die staat van zijn opnieuw te gaan ordenen. Dat is wat het universum deed met de oerknal. Dat is ook wat jij en ik doen. Toen ik begon aan dit artikel zag ik chaos als iets hinderlijks. Chaos moet worden opgeruimd om ruimte te maken voor orde. Maar chaos is veel positiever dan dat! Chaos leert je scheppen en kan de katalysator zijn voor onze eigen mini-oerknal!

In elke editie van ME!-magazine schrijf ik een stukje waarin ik probeer wetenschap en filosofie samen te brengen. Wil je meer weten over wat ik doe? Kijk dan eens op http://brainpinch.wordpress.com/ of zoek Brainpinch op Facebook en Twitter! Op deze (nog in ontwikkeling zijnde) site voer ik je korte stukjes informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen!


Gaia Orakel Set Prijs: € 19,95 Te bestellen bij www.pakjecadeau.nl

PAKJECADEAU !! Vijf minuten Mindfulness Prijs: € 12,95 Te bestellen bij www.pakjecadeau.nl


Regenstok Prijs: € 9.95 Te bestellen bij www.pakjecadeau.nl

Kleine momenten Van Mindfulness Prijs: € 12,50 Te bestellen bij www.pakjecadeau.nl


De website van Training de Samenhang is vernieuwd! www.trainingdesamenhang.nl Zoals ik al in ĂŠĂŠn van de vorige Magazines heb geschreven, is Pakjecadeau ontstaan omdat Evert en ik artikelen hebben ontworpen voor mijn werk als Life Coach. Zoals de spellen Dialoog, Babbels, de Wolf en de Kikker, de Kindermeditatie-cd en de Kinderzelfvertrouwen-cd. En natuurlijk ook de wenskaarten. Maar mijn eigenlijke werk is Life Coach. De Samenhang (naam van de praktijk) heeft vanaf februari een vernieuwde website. Daarop schrijf ik regelmatig een blog en deel ik gratis H@rtjes uit. Wil je die H@rtjes ontvangen meld je dan hier aan: aanmelden Hartjes


Enkele voorbeelden van de H@rtjes


ANJA WESTENBERG

Natuurgeneeskundige Kenisiologie Met veel plezier maak ik gebruik van het aanbod van Marit om wat in haar E-Magazine te schrijven. Al eerder stond er een interview van mij in, toegespitst op wie ik ben en wat ik doe met mijn praktijk Totaal Balans. Nu wil ik graag wat informatie delen over de Sch端ssler celzouten waar ik steeds meer mee werk. Dr. Sch端ssler Celzouten staan voor mij voor zelfgenezing en levenskracht waardoor ik het een hele mooie methode vind om te gebruiken in het levensproces. De dr. Sch端sslertherapie beperkt zich niet tot het innemen van enkele pillen gedurende een paar maanden. Ze vraagt om een verandering van bewustzijn. Ze grijpt niet alleen diep in in de hele lichamelijke toestand, maar ze werkt ook in op de psyche en geest, lost verstarringen en blokkades op en geneest zodoende de hele mens.

Wat zijn celzouten? Celzouten zijn verkleinde minerale zouten die in onze cellen voorkomen. Ze zijn essentieel om de cellen goed te kunnen laten functioneren. Zouten zijn bestanddelen van onze voeding en komen voor in fruit, groenten en granen. Alle levende wezens zijn afhankelijk van een continue opname van mineralen. In ieder denkbaar proces in het menselijk lichaam zijn minerale zouten betrokken. De verschillende minerale zouten staan in een specifieke onderlinge verhouding. Verschuivingen van de concentratieverhoudingen tussen de minerale zouten kunnen (ernstige) lichamelijke klachten veroorzaken. Het mineraal dat het minst aanwezig is, bepaalt de mate van gezondheid. Soms zijn de reserves zover uitgeput dat het maanden of jaren kan duren voor de reserves in het lichaam zijn aangevuld.


Wie was dr. Schüssler? In de 19e eeuw deed de Berlijnse arts en wetenschapper prof. Dr. Rudolf Virchow een ontdekking; hij ontdekte dat ons lichaam bestaat uit een veelvoud aan kleine bouwstenen, de lichaamscellen. Virchow ontdekte dat een goed functioneren van deze kleinste bouwstenen de voorwaarde is voor een goede gezondheid. Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler was erg onder de indruk van deze ontdekking en startte daarom een onderzoek naar wat cellen gezond houdt. Men ontdekte dat elke cel behoefte heeft aan specifieke voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen herkende men als mineraalstoffen, ook wel levenszouten of celzouten genoemd. Zodra de inname vermindert of geheel ophoudt, heeft dat gevolgen voor de prestatie van de cellen. Dr. Schüssler heeft ondervonden dat bepaalde celzouten belangrijk zijn voor de behoefte van de cellen. Zo heeft hij twaalf celzouten beschreven.

Zijn filosofie was “Ziekten kan men zien als kans tot zelfgenezing. Ziekte is een kans tot groei van de persoonlijkheid, zij het vaak een pijnlijke kans. Wie de verantwoordelijkheid voor zijn genezing in eigen hand neemt, is op de goede weg”

Hoe ontstaan er tekorten? Tekorten kunnen ontstaan door erfelijke ziektes of door familiepatronen in levenshouding; bijvoorbeeld jezelf wegcijferen. Ook voeding, bepaalde eetgewoontes, tijd van eten, bereidingswijzen, gebruik van ingrediënten, bewerkte levensmiddelen enz. zullen invloed hebben op de bevoorrading van celzouten. Daarnaast komen we in aanraking met gifstoffen via medicijnen, voeding, kleding, lichaamsverzorging en omgeving. Of kunnen we energetisch overbelast raken door straling, woonsituatie, slaapplek, werkplek, veel in de auto zitten of achter de computer werken. En niet te vergeten gebruikt geestelijke overbelasting zoals vastzitten in oude structuren (vaak familiethema’s), negatief denken, angst, te weinig rust en ontspanning en veel stress veel van de celzouten. Het gaat vaak om de optelsom en de langdurige aard van de belastingen, dat uiteindelijk zorgt voor een disbalans in onze mineralenhuishouding.


Hoe werken de celzouten? De door dr. Schussler ontdekte 12 mineraalzouten hebben een celregulerende en opbouwende functie. Dr. Schussler onderzocht vervolgens in welke vorm de cellen deze mineraalzouten het beste kunnen opnemen en verwerken. Hij ontdekte dat de lichaamscellen de aangeboden mineraalzouten het beste in de dosering van de celbehoeften kunnen worden opgenomen en aangeboden, dus in een bepaalde graad van verdunning. Deze verwrijvingen (methode van verdunning) zorgt ervoor dat de werkzame stof door de slijmhuid van de mond wordt opgenomen en snel in de bloedsomloop naar alle cellen worden getransporteerd. Daar vervullen dan de zouten hun werking:

Ze verzorgen de bouwstoffen van de cellen. * Ze geven impulsen en helpen de cellen. * Ze zorgen dat noodzakelijke voedingsstoffen beter worden opgenomen en gebruikt. * Ze zorgen er als katalysator voor dat de cellen goed en doelgericht werken.

Celzouten grijpen niet in processen in maar ondersteunen het lichaam als geheel bij de reiniging en zelfgenezing. Je voegt als het ware de werkstof toe die het lichaam op dat moment nodig heeft om adequater te reageren.

Wat kun je van celzouten verwachten? Een therapie met celzouten probeert de lichaamseigen afweersystemen te prikkelen, te ondersteunen en op te bouwen. Het zorgt ervoor dat belastende stoffen worden uitgescheiden, zodat het lichaam ontdaan wordt van gifstoffen en beschadigingen en weer kan herstellen. De celzouten brengen -om de balans in het lichaam weer te herstellenallerlei processen op gang. Die laten zich bijvoorbeeld zien als tijdelijke onrust in de darmen, moe zijn of juist gelijk verlichting van signalen als hoofdpijn en jeuk. Fysieke veranderingen geven aan dat de toegepaste celzouten beweging brengen en wat verder in het proces kunnen signalen van het lichaam aangeven welke zouten nu nodig zijn in de voortgang van de reiniging en genezingsprocessen.


Niet alleen in de fysieke processen ontstaat meer helderheid, ook in het gevoelsleven. Gewoontes en denkpatronen worden als vanzelf in de schoonmaak meegenomen. Dat kan fijn zijn, rust geven maar soms ook het tegendeel opleveren; onrust, lastige emoties als boosheid of angst. Je lijkt wel lastige situaties aan te trekken. Soms lukt het vanuit een nieuw inzicht te reageren maar de onrust blijft. Het kan dan zijn dat leven vanuit zo’n oude gedachte of gewoonte, die door de schoonaak in beweging komt, altijd voordeel opleverde, je had er belang bij, en daar wordt nu niet meer aan tegemoet gekomen. Klachten die zijn ontstaan door een tekort aan bepaalde werkzame stoffen in de cel, de celzouten, kunnen worden verholpen. Storingen die zijn ontstaan door beschadiging van weefsel, kunnen met celzouten worden ondersteund maar niet verholpen worden. In geval van ernstige ziekten of klachten of het vermoeden hiervan, is het dringend aan te bevelen om ook altijd gebruik te maken van een reguliere medische diagnose of verzorging.

Een voorbeeld; Belasting door gif beperkt de mens in zijn innerlijke vrijheid. Een door slakken verstopte darm maakt mensen traag en weinig flexibel, dus kan het leven door een ‘verbeten’ bril gezien worden en kan er een verbeten principiële houding ontstaan. Dat is belastend voor die persoon en hij voelt dat ook, maar is op dat moment slaaf van zijn eigen ballast. Bij stoornissen in de natriumsulfaatstofwisseling (celzout nr. 10) is vaak sprake van verhoogde cholesterolwaarden, die niet alleen gevolg zijn verkeerde voeding. Cholesterol bevindt zich in de celmembranen en is bedoeld om de cel te beschermen tegen giftige stoffen, zoals zware metalen. Het lichaam metselt zich min of meer in, het beschermt zich en dat doet de mens op psychisch vlak ook. Zodra de ontgifting in gang gezet is, is de patiënt weer in staat de wereld met een andere, meer open en positieve blik te zien. Een depressieve basisstemming, vaak gepaard gaand met een stoornis van de natriumsulfaathuishouding, heeft dan immers geen basis en voedingsgrond meer.


Welke celzouten zijn er? De twaalf basismineraalzouten zijn het meest bekend en worden het meest toegepast. Daarnaast zijn er nog vijftien mineraalzouten, die aan het oorspronkelijke assortiment van dr. Schßssler zijn toegevoegd. Het zijn belangrijke minerale substanties die voorkomen in de natuur en daar een rol spelen in allerlei belangrijke processen. Dat betekent ook dat zij bij functiestoringen en ziekten een rol kunnen spelen. De basiscelzouten in het kort; Nr. 1 calcium fluoratum - huid, pezen en botten, ondersteunt en geeft stevigheid, begrenzing en flexibiliteit Nr. 2 calcium phosphoricum bloed, botten, nieuwe cel- en bloedvorming, vertrouwen in eigen kracht, manifestatie v.h. eigen leven Nr. 3 ferrum phosphoricum - immuunsysteem, spieren, zuurstofoverdracht, energiezout, zelfvertrouwen, daadkracht, geestelijke kracht Nr. 4 kalium chloratum - slijmvliezen, uitscheiding en ontgifting, activering stofwisseling, zorgen om de toekomst, contact met jezelf Nr. 5 kalium phosphoricum - zenuwen, organen, energiezout, gevoel dat er teveel van je gevraagd wordt, veel verantwoordelijkheden Nr. 6 kalium sulfuricum – ontgifting, nieuwe celvorming, zuurstoftransport, celstofwisseling, ergernis, verwerking mentale belasting

Nr. 7 magnesium phosphoricum zenuwen en spieren, ontkrampt de spieren en dempt pijnprikkels, stress, geestelijke kracht als het gevoel overweldigt, emoties en het verwerken Nr. 8 natrium chloride - vochttransport en zenuwen, bloedmiddel, temperatuur, als het gevoel overweldigt, emoties en het verwerken Nr. 9 natrium phosphoricum -zuurbase, afvoerzout, vertering, bij twijfel en onzekerheid, uiten van je gevoel, emotionele kracht Nr. 10 natrium sulfuricum - uitscheiding van water en slakken, lever, emotionele opruiming, onderdrukte gevoelens en emoties Nr. 11 silicea - bindweefsel, huid, botten en zenuwen, nagels en haren, zenuwen, overgevoelig voor je omgeving, harmonie Nr. 12 calcium sulfuricum - slijmvliesmiddel, fysieke opruiming, hormoon- en enzymvorming, moeite met beperkingen


Hoe weet je welk celzout je nodig hebt? Om te komen tot een juiste diagnose wordt er gekeken naar de fysieke en emotionele klachten en naar gezichtskenmerken (kleuring, lijntjes, vlekken, etc.). Tekorten manifesteren zich namelijk ook in het gezicht. Het kan dus zijn dat het gezicht al tekorten laat zien, voordat er klachten zijn.

Door zorgvuldig te kijken en te luisteren naar de unieke mens zal duidelijk zijn dat ieder mens zijn eigen unieke pad te volgen heeft en iedereen zijn eigen celzouten en dosering nodig heeft.

Wil je nog wat meer over mij weten of over mijn praktijk dan nodig ik je uit om eens op mijn website te kijken, www.totaalbalansapeldoorn.nl

â‚Ź 27,95 Te bestellen bij Pakjecadeau (klik op afbeelding)


VIJF TIPS OM LEKKER TE GAAN SLAPEN. Je bent de hele dag druk geweest met van alles en nog wat. Daardoor zijn er dingen blijven liggen. Die moet je doorschuiven naar morgen. Maar hoe pak je dat aan‌? Tussendoor schieten steeds de onaardige woorden van een goede kennis door je hoofd. Ze hebben je geraakt en je kunt het vervelende gevoel wat je eraan hebt overgehouden niet loslaten. Komt nog bij dat je een zeurende hoofdpijn hebt. Te weinig voor een aspirine, teveel voor een goede nachtrust. Maar je bent doodmoe en wilt goed slapen. Dan zijn hier de vijf tips om lekker te gaan slapen

1: Kijk geen journaal vlak voor het slapen gaan. 2: Doe een kwartier voordat je naar bed gaat ademhalingsoefeningen. Adem via de neus in en langzaam via de mond weer uit. Niet meer dan 4 - 6 keer per minuut. 3: Eenmaal in bed: Ga op je rug liggen en ontspan de spieren in je lichaam. Begin bij je voorhoofd, ogen en mond. Voel of er spanning zit en laat het los door je spieren te ontspannen. 4: Adem dan drie keer via de neus in en blaas rustig via de mond weer uit. Negeer je lichaam en beeld je in dat je alleen maar energie bent. 5: Ga uiteindelijk liggen in de houding die je prettig vindt en glimlach. Zeg tegen jezelf dat voor dit moment alles goed is. Slaap lekker.


Zo Wijs Tekst: Herman van Veen

Wie in de liefde zo wijs is dat hij de liefde dienen kan omwille van de liefde moeite doet is een gelukkig man het ga hem goed Van de liefde komt niet dan liefs de liefde poetst het hart Wat zou ik zonder liefde doen wat zou ik doen Mijn liedje staat of valt met de lieve lieve liefde en hij is gek die dat niet zonder meer geloven kan


TE KOOP BIJ PAKJECADEU

DE BIOLOGIE VAN DE OVERTUIGING


DIT EN NOG VEEL MEER cadeau’s BIJ PAKJECADEAU Een mens wordt niet bepaald door genen, toeval, vastgelegde programma's; het menselijk leven is niet een zich automatisch ontrollen van iets voorgeprogrammeerds, nee, de mens wordt bepaald door zijn (en andermans) gedachten of overtuigingen. Ofwel: het subjectieve is doorslaggevender dan het objectieve. Mensen zijn/bestaan uit cellen, die kunnen 'denken' en beïnvloed en gevormd worden door het subtiele (energie of Geest). De auteur is celbioloog; in een uitvoerige en breedvoerige beschouwing laat hij zien hoe de mens niet een product is van deterministische en mechanistische ontwikkelingen. Consequentie van zijn visie is: positief denken ofwel de onzichtbare energieën (zoals in alternatieve geneeswijzen) kunnen een mens fundamenteel bepalen en veranderen. Het trainen van het bewustzijn in die zin kan het leven een stuk sterker maken. Ook benadrukt hij hoe belangrijk een 'positieve opvoeding' is. Is deze nieuwe biologie betrouwbaar? De meeste wetenschappers gaan bij lange na niet zover. Werken gedachten zoveel uit? Ook al is de invloed van de geest op het lichaam evident, meestal is men in de wetenschap hier uitermate sceptisch. Voor mensen die zich interesseren voor nieuwe wegen binnen de wetenschap.

Prijs € 19.95 Bestellen, klik hier


Otter

Dat ik van fotograferen houd, is allang geen geheim meer. Gelukkig heb ik een aantal goede vriendinnen, die dezelfde liefde voor de fotografie koesteren als ik. Zo heb ik steeds een gezellig uitje met één van mijn vriendinnen en zijn de foto’s de kers op de taart. De ene keer kiezen we voor een bosrijke omgeving, de andere keer spotten we vogels langs de IJssel. Dit keer ben ik op pad geweest met een vriendin die dezelfde telelens heeft als ik. Deze lens wekt de suggestie dat we de otters bijna konden aanraken, maar in werkelijkheid stonden we op z’n tien meter afstand. We kozen Dierenpark Wissel uit en hebben vooral genoten van de ottertjes. Wat een snoepjes. Ze zijn snel, nieuwsgierig, bijtgraag en grappig. Het viel dan ook niet mee om deze speelse diertjes goed op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar het is ons gelukt. Kijk en geniet.

Marit Deze kleinklauwotters vind je in Dierenpark Wissel.


Dit dier is 55 cm lang, exclusief de 30 cm lange staart, en ze hebben een gewicht van zo'n 3 kg. Dwergotters hebben een afgeplat hoofd en korte, dikke nekken; ogen bevinden zich naar de voorkant van het hoofd. Hun oren zijn klein en rond, en een klep-achtige structuur maakt het mogelijk ze af te sluiten tijdens het zwemmen onder water. Neus pads zijn schemerig of roze van kleur. Ze hebben snorharen op hun snuit, die gevoelig zijn voor aanraking en trillingen onder water, en zijn belangrijk bij het opsporen van de bewegingen van de prooi. Tussen de tenen bevinden zich korte zwemvliezen. Hun vacht is op de rugzijde bruin, op de buikzijde lichter. Onder aan de snuit en op keel en borst bevinden zich witte velden. Bron: WikepediA


*** Drie oude ottertjes wilden gaan varen Over de zimzam, over de zaan Eigenlijk wilden ze dat al sinds jaren Maar om het feit dat ze ottertjes waren Hadden ze 't nooit gedaan Want... Daar hing een bordje op alle bottertjes: Verboden voor ottertjes Drie oude ottertjes stonden te schreien Daar bij de zimzam, daar bij de zaan Stonden te schreien en ze zeiden Dan gaan we maar met het spoortreintje rijden Dat zal wel beter gaan Maar... Daar hing een bordje in iedere coupĂŠ: Ottertjes mogen niet mee Drie oude ottertjes stonden te turen Over de zimzam, over de zaan Daar op een weilandje tussen twee schuren Daar was een plek waar je fietsen kon huren Fietsen met mandjes eraan En... Daar hing een bordje op iedere fiets: Ottertjes mogen voor niets Nu rijden die ottertjes over de brug Over de brug en weer terug

Annie M.G. Schmidt ***


Dwergotters leven samen in groepen van zo'n 12 dieren, die met elkaar communiceren door middel van geluiden en geuren. Tussen partners bestaan hechte relaties. Territoria worden gemarkeerd met klierafscheidingen, urine en uitwerpselen. Een worp bestaat meestal uit 2 tot 6 jongen, die door beide ouders worden verzorgd.


Over Mij Om te beginnen wil ik iedereen die het ME-Magazine leest van harte welkom heten. In 2001 ben ik een eigen praktijk gestart als Life Coach. Werk dat ik iedere dag met veel liefde en enthousiasme doe. Ieder mens vindt het fijn om lekker in zijn of haar vel te zitten, goede relaties te hebben, te weten hoe je kan communiceren met partner, kinderen, familie of vrienden. Maar ook om werk te hebben waar je iedere dag met plezier naar toe gaat of de dingen te doen waar je talent voor hebt, of blij van wordt. Ik ga mensen niet zeggen wat ze verkeerd doen, maar geef ze nieuwe werktuigen in handen om het bovengenoemde makkelijker te verkrijgen. Dat doe ik vanuit De Samenhang. Door dit werk ben ik samen met mijn man Evert spellen en cd’s gaan ontwikkelen waardoor mensen rust vinden, geïnspireerd raken of een steuntje in de rug krijgen door tekst en muziek. Zo is de webwinkel Pakjecadeau ontstaan. Waarom deze naam: een pakje is een cadeau, je kunt jezelf een pakje cadeau doen en iedereen die in mijn winkel koopt krijgt als dank een pakje cadeau. De Samenhang en Pakjecadeau zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast de winkel en de één op één gesprekken geven we ook workshops en geven we Mental Fitness. Maar ik geef ook telefonische consulten voor mensen die niet in mijn omgeving wonen. Deze duren een uur en ieder denkbaar probleem op menselijk gebied is bespreekbaar. Wil je je relatie verbeteren, efficiënter met je tijd omgaan, meer zelfvertrouwen ontwikkelen, leuker werk vinden, enz.? Bel me, dan krijg je een gratis intakegesprek.

Marit’s E-Magazine, ofwel het

ME-Magazine is mijn cadeau aan de klant,

van zowel de winkel als vanuit de Samenhang. Wie weet, gaan wij elkaar eens ’ontmoeten’.

Marit www.pakjecadeau.nl www.trainingdesamenhang.nl (vernieuwd) 055-5333497


Marit Wil je ook een bericht ontvangen wanneer de volgende editie van het ME-Magazine te lezen is? MELD JE DAN NU AAN! Klik op: pakjecadeau@chello.nl Colofon E-Magazine Pakjecadeau is ‘n uitgave van: Uitgeverij Madrigaal Schrijver/fotograaf Marit van Dijk Redacteur/vormgever: Marit van Dijk www.pakjecadeau.nl 055-5333497 E-mail: pakjecadeau@chello.nl Alle artikelen, zoals gedichten, foto’s, kinderenverhalen en het dagboek van Roosmarijn zijn van Marit van Dijk-Boelhouwer, tenzij anders vermeld. Niets uit dit E-Magazine mag openbaar worden gemaakt en/of verveelvoudigd, door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Me magazine juni juli 2013  

E-Magazine van webwinkel Pakjecadeau

Advertisement