Page 74

Jouni Laaksonen

Retkeilijän kansallispuistot Retkeilijän ja luontoharrastajan toivekirja esittelee kaikki Suomen 40 kansallispuistoa, myös upouuden Hossan. Retkeilytoimittaja ja -kirjailija Jouni Laaksonen esittelee kansallispuistot tavallisen luonnossa liikkujan näkö­ kulmasta nähtävyyksineen, retkeilyreitteineen, taukopaikkoineen ja muine palveluineen. Myös männikkökankaiden ja harjujen, äärettömän kirkkaiden vesien, vaikuttavien kalliomaalausten ja huikean rotkojärven sisältävä Hossan kansallispuisto käsitellään kattavasti. Kirjasta löytyvät myös reitit liikuntarajoitteisille, ja kaikista kohteista on kartta.

Jouni Laaksonen on tunnettu ja kokenut retkeilytoimittaja ja -kirjailija. 272 SIVUA / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 79.4 / ISBN 978-951-1-30839-3 / HUHTIKUU

72

NOIN 128 SIVUA / 145 X 210 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 67.6 JA 68.2 / ISBN 978-951-1-31052-5 / HUHTIKUU

Pekka Ervasti – Juha Nieminen

Paska reissu – mutta tulipahan herkuteltua Rempseän reteällä otteella kirjoitettu erä- ja ruokakirja

”Mikä onkaan mahtavampaa kuin riisua läpimärät rytkyt päältään, relata saunassa – jos halot ovat poikkeuksellisesti kuivia – ja istahtaa savuttavan öljylampun valossa nauttimaan riista-ateriaa raaka-aineista, jotka joku poikkeuksellisen onnekas erämies on joskus jostakin saanut.”

Pekka Ervasti on kuusamolaislähtöinen journalisti ja kirjailija, joka päätyökseen metsästää politiikan uutisia Arkadianmäellä. Takana on satoja eräreissuja ja kauheasti karmeita kokemuksia siitä, mikä kaikki voi mennä päin mäntyä selkosia samoillessa. Juha Nieminen on kuusamolaistunut eräopas, kokki ja valokuvaaja. Hänen ydin­ reviiriään ovat Koillismaan erämaat ja Vienan korvet.

Otavan uutisia kevät 2017  
Otavan uutisia kevät 2017