Page 23

kuva: kari hautala

Kyösti Mäkimattila

Silja Kejonen

Romanttisia, elämänmakuisia runoja rakastetulta muusikolta

Lahjakkaan kirjoittajan esikoiskokoelmassa nähdään maailmojen läpi ja mullan alle.

Kaipauksen kuu kylmä valo tyhjän huoneen valaisee Kaipauksen kuu yksinäisen sielun yöhön kahlitsee Kaipauksen kuu vielä uskon hänen luoksein saapuvan Kaipauksen kuu kerro hälle että vielä rakastan

Silja Kejosen runot ovat kirkkaita välähdyksiä unen ja valveen rajapinnasta, vaipumisesta tavoittamattomiin. Läsnäolo ja kuva uppoavat toisiinsa; samaan aikaan kun jokin koettaa piiloutua ja pysyä mykkänä, puhkeaa jo uusi kukka. Ojentuva käsi jää ilmaan niin kuin toiselle osoitetut sanat, mutta ne lausutaan lohduksi, ja kaipuusta päästä puheväleihin.

Yösydänhetkiä

Kyösti Mäkimattilan kolmannessa runokokoelmassa liikutaan suurista tunteista – rakkaudesta, kiitollisuudesta ja kaipauksesta – arkipäivän pieniin hetkiin, jokapäiväisiin harmeihin ja huvittuneisiin hymähdyksiin. Mäkimattila kirjoittaa laulullisesti, omalla tunnistettavalla ja tunteet herättävällä äänellään.

Vihkilumen talo

En tahtoisi häiritä, mutta krookukset ovat taas syvemmällä, joka yö kuulen, kuinka ne kaivautuvat. Yöpöydällä unenjohtimet, vesilasi puoliksi mykkä, työnnän verhot multaan. En tahtoisi olla vaivaksi, mutta puolivälissä pihamaata minä makaan ylösalaisin.

Kyösti Mäkimattila on suosittu laulaja, pitkän linjan muusikko ja musiikintekijä.

Silja Kejonen (s. 1978) on oululainen kuvataiteilija ja dramaturgi. Hän on valmistunut kuvataitelijaksi Lahden Taideinstituutista ja dramaturgiksi Teatteri­ korkeakoulusta.

NOIN 120 SIVUA / 128 X 185 MM / 82.2 / ISBN 978-951-1-30915-4 / MAALISKUU

NOIN 64 SIVUA / 128 X 185 MM / 82.2 / ISBN 978-951-1-30864-5 / MAALISKUU

Kotimainen kaunokirjallisuus

21

Otavan uutisia kevät 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you