Page 1

Telehousing Siguran dom za Vaše servere i serverske aplikacije

Profesionalna poslovna rešenja.™ 1

Telephony

Broadband Internet

VPN Services IT Solutions IT rešenja.™ Consulting Profesionalna poslovna


Telehousing

Siguran dom za Vaše servere i serverske aplikacije

Telehousing usluga Orion telekoma obezbeđuje Vašem serveru savršeno i potpuno bezbedno mesto u našoj server sobi, uz stalnu ultra-brzu vezu sa Internetom i sve ostale neophodne mikroklimatske uslove.

Serveri su smešteni u posebno opremljene prostorije namenjene smeštaju opreme ovog tipa: obezbeđeni su UPS-evi, agregati, protiv-požarna i protiv-provalna zaštita i stalni video-nadzor.

Server sobe Orion telekoma su posebno dizajnirane i klimatizovane, sa 24-časovnim rezervnim napajanjem električnom energijom i veoma stabilnim ultra-brzim Internet vezama. Prostorije su posebno obezbeđene i nalaze se pod stalnim nadzorom stručnog osoblja.

Pristup je dozvoljen samo ovlašćenim osobama. Vašem serveru uvek možete da pristupite daljinskim putem, 24 časa dnevno i da vršite održavanje ili izmene po želji.

Osnovne prednosti naših Telehousing usluga su sledeće: •

Smeštaj servera u naš Telehousing centar omogućava stalnu i brzu vezu Vašeg servera sa Internetom – ne morate da brinete o brzini pristupa i iskorišćenosti resursa u Vašoj kompaniji.

Orion telekom Vam nudi najsavremenija Telehousing rešenja, u potpunosti prilagođena potrebama Vaše kompanije i poslovanja, uz poštovanje Vašeg budžeta.


Osnovne karakteristike Telehousing usluga Telehousing koji Vam nudi kompanija Orion telekom usklađen je sa globalnim razvojem ove vrste usluga i zadovoljava najviše svetske standarde.

Kvalitetne Telehousing usluge moraju da zadovolje nekoliko izuzetno važnih uslova:

Stalna ultra-brza veza sa Internetom Serveri na kojima se nalaze poslovne aplikacije i baze podataka moraju da imaju stalnu vezu sa Internetom, kako bi bili dostupni 24 časa dnevno. Za što bolje performanse, idealno je postaviti servere na mrežu optičkih kablova, koji pružaju praktično neograničene brzine pristupa. U zavisnosti od namene servera, možete sami da odredite raspoložive resurse. Postavljanjem servera u našu server sobu, eliminišete nekoliko mogućih problema: • dostupnost servera je veća i pouzdanija, pošto je direktno vezan na Internet link, bez posrednih linkova „korisnik–provajder“, • eliminišete moguća zagušenja Vaše Internet veze, • oslobađate Vaše postojeće resurse za primenu novih, naprednih telekomunikacionih servisa.

3

Posebno klimatizovane prostorije Server sobe Orion telekoma su posebno opremljene specijalnim klima uređajima koji obezbeđuju stalno hlađenje. Osim toga, u prostorijama se konstantno održava optimalna vlažnost vazduha, čime se stvaraju idealni uslovi za rad servera i opreme. Temperatura vazduha se održava na konstantnom nivou tokom cele godine, što znatno produžava životni vek elektronske opreme. Server sobe su takođe potpuno ili većim delom zamračene.

Izvori električne energije Serveri su veliki potrošači električne energije, i zahtevaju pouzdane električne instalacije, kao i velike UPS-eve koji regulišu povremene skokove i padove napona. Telehousing centar Orion telekoma zadovoljava sve ove uslove važne za normalan rad servera i serverske opreme.

Profesionalna poslovna rešenja.™


Uz to, u slučaju nestanka električne energije, obezbeđeno je agregatsko napajanje koje može da premosti kritične periode u trajanju od 12 do 24 časa, a po potrebi i duže.

ulazak i izlazak beleže na kamerama, a snimci se čuvaju u arhivama do šest meseci. Ove snimke možete da tražite na uvid, u skladu sa ugovornim klauzulama.

Na ovaj način, serveri su potpuno nezavisni od spoljašnjih uticaja, znatno više su dostupni, a mogući prekidi u radu Vašeg sistema smanjeni su na minimum.

Elektronske brave i alarmni sistemi

Anti-statički dupli pod U skladu sa najvišim standardima iz ove oblasti, u server sobi je postavljen dupli pod izrađen od posebnih antistatičkih materijala.

Protiv-požarna zaštita Server soba i kompletna oprema u njoj zaštićeni su halogenim protivpožarnim sistemima, što obezbeđuje maksimalnu zaštitu opreme uz izuzetno efikasno gašenje eventualnog požara.

Video nadzor Spoljašnjost i kompletna unutrašnjost objekta nalaze se pod video nadzorom 24 časa dnevno, tako da se svaki

4

Objekat je zaštićen posebnim elektronskim bravama, a kompletan Telehousing centar je, pored video nadzora, opremljen i savremenim alarmnim sistemima sa detektorima pokreta.

Fizičko obezbeđenje Pored savremenog elektronskog, kompletan objekat poseduje i fizičko obezbeđenje kao posebnu meru zaštite.

Ograničen pristup U server sobu mogu da uđu samo ovlašćena lica, uz obaveznu identifikaciju preko uređaja za skeniranje otiska prsta. Primenom ove tehnologije, u svakom trenutku postoji evidencija o ulascima u server sobu i vremenu zadržavanja.

Profesionalna poslovna rešenja.™


Odaberite pravi paket za Vaše potrebe Orion telekom Vam nudi nekoliko različitih paketa Telehousing usluga, koji su pre svega namenjeni profesionalnoj, poslovnoj primeni. Na Vama je samo da odaberete.

Pre nego što se odlučite za bilo koji od ponuđenih paketa, veoma je važno da znate koje potrebe mora da zadovolji Vaš server, a naše stručno osoblje će Vam pomoći da dođete do odgovora na sva pitanja.

Usluge održavanja servera

Orion telekom u standardnoj ponudi ima sledeće pakete Telehousing usluga:

Za najzahtevnije korisnike nudimo i posebne usluge održavanja servera smeštenih u našem Telehousing centru. Ova usluga podrazumeva redovne nedeljne i mesečne poslove oko održavanja servera, a optimalni oblik održavanja definišemo zajedno sa Vama.

Telehousing Classic

Disaster Recovery

Osnovni paket daje Vam 1 Rack-U prostora u našoj server sobi, u postojećem reku, dok brzinu birate u zavisnosti od potreba.

Uz Telehousing usluge sa održavanjem servera dobijate i kompletan Disaster Recovery program i backup podataka na dnevnom nivou. Svi podaci se prebacuju na Data Trake ili na druge medijume, u zavisnosti od Vaših potreba i zahteva.

Telehousing Extra Za sve klijente koji žele dodatni prostor u reku, ili pak ceo rek, ova usluga je omogućena uz doplatu na osnovni servis.

5

Rezervni podaci se čuvaju u posebno obezbeđenom prostoru, a moguće je i njihovo čuvanje na drugoj lokaciji, koja zadovoljava standardne Disaster Recovery procedure.

Profesionalna poslovna rešenja.™


Zašto Orion telekom? Vaše poslovne komunikacije su isuviše osetljiva stvar da biste ih poverili bilo kome. Orion telekom poseduje dugogodišnje iskustvo u implementaciji Telehousing rešenja, uz poštovanje svih relevantnih standarda iz ove oblasti.

Među klijentima koji koriste Telehousing usluge nalaze se i državne institucije Republike Srbije, što dovoljno govori o nivou bezbednosti sistema. Takođe, među korisnicima naših Telehousing rešenja su i vodeće svetske i domaće kompanije kao što su Eurosalon, Lukoil, Jat Airways... Posebno smo ponosni na sopstvene inovacije u oblasti Data Networking rešenja, koje su doprinele podizanju nacionalnih standarda u ovoj oblasti. O stepenu pouzdanosti naših sistema najbolje govori dugogodišnja saradnja koju imamo sa klijentima, na obostrano zadovoljstvo.

Za više informacija o Telehousing uslugama obratite se našem Sektoru korporativne prodaje: Tel: +381 11 4100 007 E-mail: biz.prodaja@oriontelekom.rs Posetite nas na Internetu: www.oriontelekom.rs

Profesionalna poslovna rešenja.™ Telephony

6 Gandijeva 76A, 11070 Beograd, Srbija

Broadband Internet

VPN Services

IT Solutions

IT Consulting

Copyright © 2010 Orion telekom. All rights reserved. Orion telekom and Orion telekom logo are trademarks of Orion telekom d.o.o. Serbia. All other trademarks are property of their respective owners. [ v1.3 ] Profesionalna poslovna rešenja.™

Orion telekom Telehousing  

Telehousing usluga Orion telekoma obezbeđuje Vašem serveru savršeno i potpuno bezbedno mesto u našoj server sobi, uz stalnu ultra-brzu vezu...

Orion telekom Telehousing  

Telehousing usluga Orion telekoma obezbeđuje Vašem serveru savršeno i potpuno bezbedno mesto u našoj server sobi, uz stalnu ultra-brzu vezu...

Advertisement