Page 1

CDMA Internet

Vaša veza sa svetom bilo kada i bilo gde

Profesionalna poslovna rešenja.™ 1

Telephony

Broadband Internet

VPN Services IT Solutions IT rešenja.™ Consulting Profesionalna poslovna


CDMA Internet

Vaša veza sa svetom bilo kada i bilo gde

Kao lider u oblasti bežičnih telekomunikacija u Srbiji, Orion telekom Vam sa ponosom predstavlja potpuno novu uslugu prenosivog Interneta.

Unapređen sistem bezbednosti podataka kroz enkripciju signala, čime je postignut identičan nivo bezbednosti kao na klasičnim žičnim vezama.

CDMA Internet Vam omogućava jednostavno povezivanje bežičnom CDMA tehnologijom preko USB modema.

Surfovanje bez merenja količine prenetih podataka, sa Flat tarifnim modelom, bez dodatnih troškova za korisnike.

Za ostvarenje ove veze, nudimo Vam savremenu CDMA bežičnu tehnologiju. U ponudi imamo standardni širokopojasni Flat pristup, bez merenja protoka.

Velike pristupne brzine, od 500 Kb/s do 1 Mb/s.

Naš USB Internet Portfolio Vam pruža savršen odnos cene i kvaliteta, uz mogućnost kombinovanja drugih usluga i ostvarenja značajnih ušteda.

Naš USB CDMA Internet korisnicima pruža: •

2

Rad na zaštićenim frekvencijama, što Vam omogućava bezbedniji i komforniji rad, bez smetnji.

Profesionalna poslovna rešenja.™


Nekoliko reči o CDMA tehnologiji Orion telekom poseduje najsavremeniju CDMA opremu koja omogućava veoma komforan rad. Za Vašu buduću poslovnu odluku, važno je da se sa ovom tehnologijom upoznate.

Naš USB Internet koristi CDMA tehnologiju (Code Division Multiple Access) za vezu sa krajnjim korisnicima. Korisnicima naših CDMA modema ona omogućava potpunu slobodu kretanja, slično GSM tehnologiji. Za razliku od GSM tehnologije, kod CDMA postoji znatno veći propusni opseg, te su pristupne brzine veće. Uz to, konekcija je potpuno bazirana na standardnom IP protokolu, što garantuje da će Vaša veza uvek biti operativna, bez obzira na opterećenost baznih stanica.

Osnovni princip rada Uopšteno govoreći, USB Internet ostvaruje se kroz vezu između predajnika (provajdera) i prijemnika (korisnika). Sistem funkcioniše slično mobilnoj telefoniji ili drugim radio-relejnim vezama. Da bi korisnik mogao da koristi CDMA Internet, neophodno je da se nalazi u zoni pokrivenosti signalom. Kvalitet veze i brzina protoka zavise od kvaliteta signala.

Zaštićena frekvencija S obzirom da je u pitanju radio-talas, često se postavlja pitanje kvaliteta signala, frekvencija i smetnji. U Republici Srbiji, kao i u Evropi, CDMA se emituje na licenciranim frekvencijama, te je za upotrebu ove opreme neophodno posedovati licencu nadležnog regulatornog tela. Orion telekom je 2009. godine na javnom tenderu dobio nacionalnu licencu za fiksnu bežičnu CDMA telefoniju i CDMA Internet. CDMA tehnologija koju posedujemo radi na veoma niskoj frekvenciji od 400 MHz, čime se postiže izuzetno velika pokrivenost signalom i omogućava veoma stabilna veza, bez optičke vidljivosti sa predajnikom.

Bazična oprema Orion telekom koristi poslednju generaciju CDMA opreme: CDMA2000 1xEV-DO Rev.A, s kojom korisnici imaju mogućnost pristupa širokopojasnom Internetu velikih brzina. Ovo je najnovija tehnologija bežičnih telekomunikacija, a predajnici ovog tipa pokrivaju čak i do 30 kilometara.

3

Profesionalna poslovna rešenja.™


CDMA se u SAD već dugo koristi za mobilnu telefoniju, ali na višim frekvencijama. Kako je spektar od 800 MHz u Evropi rezervisan za mobilnu telefoniju, CDMA se koristi na nižim frekvencijama – što je slučaj i u Srbiji i to u opsegu od 400 MHz. Poslednja generacija CDMA opreme nosi oznaku CDMA2000, jer je njen razvoj počeo 2000. godine. Krajem 2002 godine, paralelno sa standardnom CDMA2000 1X opremom, započeo je razvoj EV-DO opreme (Evolution Data Optimised) sa osnovnom razlikom u odnosu na 1X verziju u tome što omogućava veće pristupne brzine. Naime, 1X tehnologija omogućava krajnjim korisnicima brzinu od svega 150 kb/s, dok je prva generacija EV-DO opreme već mogla da ponudi brzine od 2 Mb/s.

Orion telekom će svoju opremu unaprediti na verziju Rev.B početkom 2011. godine.

Pokrivenost Orion telekom poseduje nacionalnu Licencu za pružanje CDMA usluga, što podrazumeva i obavezu da signalom pokrije celu teritoriju Republike Srbije. Naša mreža trenutno je dostupna u Beogradu i Novom Sadu, dok je u završnoj fazi postavljanje na jugu Srbije. Po završetku ove faze, nastavićemo ubrzano da postavljamo opremu i u ostalim mestima u Srbiji.

Početkom 2007. godine, EV-DO je dodatno unapređena tako da omogućava brzine do čak 3 Mb/s u idealnim uslovima. U praksi se pokazalo da korisnici imaju oko 1 Mb/s. Proizvođači CDMA opreme od tada spremaju i novu verziju EV-DO tehnologije, koja će nositi oznaku Rev. B (Revision B), sa kojom će pristupni kapaciteti biti povećani na čak 9 Mb/s.

Razvoj CDMA tehnologije

4

Profesionalna poslovna rešenja.™


Osnovni paketi usluga CDMA Interneta Korisnici naših CDMA Internet usluga imaju mogućnost da koriste standardni širokopojasni paket za pristup Internetu ili da svoju konekciju iskoriste za kreiranje bezbedne VPN veze do svoje matične kompanije.

U Orion telekomu smo pre svega vođeni željom da Vam pružimo najviši nivo usluga. Zbog toga je oprema koju koristimo vrhunskog kvaliteta, uz poštovanje svih preporuka koje daju proizvođači kako bi se izbegli problemi u radu.

mogu ali i ne moraju da imaju direktan pristup Internetu, a da im je omogućen pristup Vašoj korporativnoj mreži kroz sigurnu VPN konekciju.

Orion telekom u standardnoj ponudi ima sledeće pakete usluga CDMA Interneta:

Pažljivo odabrana kombinacija dve ili više naših usluga može biti savršeno rešenje za Vaše poslovanje i budžet.

Business CDMA USB Internet

Orion telekom uvek poklanja posebnu pažnju klijentima koji žele da iskoriste više različitih tehnologija iz našeg portfolija.

Ovi paketi namenjeni su poslovnim korisnicima koji su stalno u pokretu i imaju potrebu da svom menadžmentu, zaposlenima ili delu svog osoblja omoguće stalnu brzu vezu sa Internetom, uz maksimalnu kontrolu troškova.

Business CDMA USB VPN

Kombinovani paketi

U skladu s tim, ukoliko odlučite da koristite više od jedne usluge, u mogućnosti smo da obezbedimo posebne popuste ili povoljnosti.

Ukoliko je Vašoj kompaniji potrebno nešto više od standardnih Internet veza, u mogućnosti smo da Vam ponudimo kompletan VPN servis, odnosno umrežavanje svih CDMA servisa u Vašu korporativnu mrežu. Nivo pristupa korisnicima VPN servisa moguće je podesiti u skladu sa potrebama kompanije, tako da zaposleni

5

Profesionalna poslovna rešenja.™


Bezbednost podataka kao prioritet Najvažniji aspekt bežičnih Internet rešenja je bezbednost podataka. Rešenja Orion telekoma projektovana su u skladu sa najvišim bezbednosnim standardima, što Vam, zajedno sa našim vrhunski obučenim osobljem, omogućava bezbedan i ugodan rad, uz obezbeđenje WES (Wired Equivalent Security) standarda.

CDMA Internet Orion telekoma koristi najsavremenije bezbednosne protokole koji omogućavaju savršeno bezbedne veze, uz dodatnu enkripciju (šifrovanje) i posebne metode autentifikacije korisnika, čime se sprečava mogućnost zloupotrebe ili presretanja podataka. Naša rešenja zadovoljavaju standard Sigurnosni ekvivalent žičnim sistemima, odnosno Wired Equivalent Security (WES), što praktično znači da su Orion telekom bežični sistemi po pitanju bezbednosti potpuno izjednačeni sa žičnim sistemima.

6

Remote Technical Support (RTS) Prema ovom, osnovnom modelu tehničke podrške, naši stručnjaci rešavaju eventualni problem daljinskim pristupom. Ovo je prvi nivo naše podrške korisnicima.

On-Site Support (OSS) Viši nivo podrške uključuje rešavanje problema kod klijenta, na njegovoj opremi – dolazak našeg inženjera na lice mesta radi rešavanja problema ili zamene opreme u slučaju kvara. Osim u posebno definisanim ugovorima, ovaj nivo podrške pruža se isključivo u havarijskim situacijama.

Profesionalna poslovna rešenja.™


Osnovne prednosti i mogućnosti sistema Orion telekom može da obezbedi efikasnu instalaciju CDMA Interneta u Vašoj kompaniji. Preporučujemo Vam da odaberete paket u skladu sa stvarnim potrebama, a dajemo Vam i mogućnost besplatnog testiranja naših CDMA usluga.

Savetovanjem i pravilnim odabirom uređaja i metoda zaštitićemo Vas od suvišnih investicija u pakete koji Vam nisu neophodni. Cilj nam je da stvorimo funkcionalno i nadogradivo rešenje koje je pre svega u skladu sa Vašim potrebama, uz poštovanje Vašeg budžeta.

Naš Portfolio USB CDMA Interneta uključuje: • • • • • •

7

Neophodnu opremu, instalaciju i konfiguraciju Najkvalitetniju opremu koja zaista može da pruži potreban nivo usluga Integraciju VPN rešenja uz održavanje Upravljive autentifikacione servise Fleksibilne opcije konektivnosti Tehničku podršku 365/24/7

Profesionalna poslovna rešenja.™


Zašto Orion telekom? Vaše poslovne komunikacije su isuviše osetljiva stvar da biste ih poverili bilo kome. Orion telekom poseduje dugogodišnje iskustvo u implementaciji bežičnih Internet rešenja, uz poštovanje svih relevantnih standarda iz ove oblasti.

Među klijentima koji koriste usluge bežičnih CDMA Internet rešenja nalaze se i državne institucije Republike Srbije, što dovoljno govori o nivou bezbednosti sistema. Takođe, među našim korisnicima su i vodeće svetske i domaće kompanije kao što su Eurosalon, Lukoil, Jat Airways... Posebno smo ponosni na sopstvene inovacije u oblasti Data Networking rešenja, koje su doprinele podizanju nacionalnih standarda u ovoj oblasti. O stepenu pouzdanosti naših sistema najbolje govori dugogodišnja saradnja koju imamo sa klijentima, na obostrano zadovoljstvo.

Za više informacija o uslugama CDMA Interneta obratite se našem Sektoru korporativne prodaje: Tel: +381 11 4100 007 E-mail: biz.prodaja@oriontelekom.rs Posetite nas na Internetu: www.oriontelekom.rs

Profesionalna poslovna rešenja.™ Telephony

Gandijeva 76A, 11070 Beograd, Srbija

Broadband Internet

VPN Services

IT Solutions

IT Consulting

Copyright © 2010 Orion telekom. All rights reserved. Orion telekom and Orion telekom logo are trademarks of Orion telekom d.o.o. Serbia. All other trademarks are property of their respective owners. [ v1.3 ]

CDMA Internet  

CDMA Internet Vam omogućava jednostavno povezivanje bežičnom CDMA tehnologijom preko USB modema. Za ostvarenje ove veze, nudimo Vam savrem...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you