Jeugdlandkrant 2019

Page 1

eugdland krant

M I U

P O S E

HE TR

Rozenburg, 2019

Jeugdland kiest het ruime sop

Maandagochtend op het Rozenburgse Molenveld. Het is druk in de grote blauwwitte Jeugdlandtent. En warm. Maar dat is vergeten als de dames van zang en dans Jessica, Dionne en Amy opkomen in matrozenpakjes en bellenblaasbubbels rond laten zweven. Ze laten het Jeugdlandlied horen en de Jeugdlanddans zien. Die gaat iedereen in de tent de komende dagen leren, om vrijdag de ouders en ander publiek te verrassen tijdens de grote finale.


eugdland krant

Mede mogelijk gemaakt door...

Rozenburg, 2019

Jeugdland bedankt de volgende bedrijven en organisaties voor hun bijdrage aan een onvergetelijke jeugdlandweek: 8 Bouwmanagemant Aannemersbedrijf Warmerdam Albert Heijn Alconet Containers BV Allfence Bakkerij Voskamp Bibliotheek Rozenburg BoereTransport Brandweer Rozenburg Breukel Brouwenstijn delicatessen Budding Cafetaria De Laan Continu Creatief Cristel Cleaning De Oase Dierenspecialist Rozenburg Fortune Koffie automaten

Gemeente Rotterdam Handbalvereniging ASV Indus’67 Harkema Het Hof van Rozenburg Hobby Centrum Ouwendijk Honkvast Makelardij Jong de Transport Joveco Tours BV taxi van der Meer Kemira Kinderboerderij De Beestenboel Klok containers L.A.W. Tol B.V. L1 Events Lentink MFC Rozenburcht Oosterveld Design Pallethandel Zoetermeer B.V. Pico Groep

Plusmarkt Politie Rozenburg Primera Qualm R.K.B.S. de Rozenhorst Rieke Vastgoed BV Rijpsma drukkerij Scheepvaartbedrijf Ant. Kooren Scouting Rozenburg Stichting Rozenburg Bloeit Stichting Woonzorgcentrum Blankenburg Tentenverhuurmakelaar Totalsolutions B.V. L.A.W. Tol B.V. Upfield Van Leeuwen tweewielers Van Maas schoenen Vis4U

Project1_Opmaak 1 20-02-17 08:52 Pagina 1

Sinds 1962

Ri

j

ps

D ru k ke

ma

ri j

Sponsors gezocht! Wanneer u interesse heeft om Jeugdland Rozenburg te ondersteunen kunt u contact opnemen met Dick Grinwis of Judith Don (via: Jeugdland@hotmail.nl)


eugdland krant Rozenburg, 2019

Maandag 26-08

T-shirts Ook wordt Ruud van Rieke Vastgoed bedankt. Hij is 15 jaar lang shirtsponsor geweest van Jeugdland en als dank krijgt hij een ingelijst shirt, met de handtekeningen van het organisatieteam. De nieuwe T-shirts, gesponsord door 8Bouwmanagement, zijn al te zien. Met een opgefrist logo en nog steeds zomers geel voor de vrijwilligers. De aanspreekpunten van organisatie dragen allemaal andere kleuren voor de herkenbaarheid. Boten Er wordt meteen getimmerd aan de hutten. Aan de groepsnamen is het thema van dit jaar, het ruime sop, goed te zien: de Aquaclub, De Party Titanic, Het Zielige Badeendje en Kapitein Peenvogel zijn maar een paar van de grappige namen.

Wasstraat Het is warm. De dienbladen met water en limonade vliegen bij de catering vandaan. Om helemaal goed af te koelen knutselt de technische dienst een kinderwasstraat. Enthousiast lopen de groepjes kinderen en begeleiders onder de verkoelende stralen door. Een topattractie!


eugdland krant Rozenburg, 2019

Dinsdag 27-08

Dag twee van Jeugdland is nog warmer dan dag een! Juist nu er veel sport en spel op een zonnig veld op het programma staat. De organisatie blijft er dan ook op hameren flink te drinken. En dat doen de groepjes. De dames van de catering kunnen het bijna niet bijhouden met tappen en ze besluiten het leeggaan van de ketel te timen: Er stroomt 20 liter water in de dorstige keeltjes in net onder de vier minuten!

We tappen uit 1 ketel 20 liter water net onder de 4 minuten!

De Rozenburcht zorgt voor afkoeling Groep 20 t/m 30 gaan ’s middags naar zwembad De Rozenburcht. Lekker koel. Ook verkoelend zijn de spelletjes met water op het veld: waterpistoolspuiten en waterlopen: met een dienblad met bekertjes zo snel mogelijk in estafettevorm een emmer vullen. Ineens verdwijnen er naast handen met bekertjes ook gezichten onder water en even later zelfs een heel lijf‌ Ook het werken aan de hutten en de versieringen gaat door. En ondertussen knalt het Lalalala van het Jeugdlandlied over het veld en door de tent. Het dansje begint er al goed in te zitten, ook bij veel vrijwilligers!


eugdland krant Rozenburg, 2019

Sponsors in de spotlights

Elk jaar zetten we enkele van onze trouwe en onmisbare sponsors in het zonnetje. Zonder sponsors geen Jeugdland! L.A.W. Tol BV Sponsort ieder jaar een kraan met chauffeur om alle pallets na afloop van Jeugdland in de container te doen. Met meer dan 50 jaar ervaring is L.A.W. Tol BV een betrouwbare partner voor de verhuur en transport van graafmachines. Pico-Bar Tijdens Jeugdland is het hoofdkwartier van de organisatie van Jeugdland de balie in de grote tent. De rest van het jaar is dat in een apart kantoortje in de Pico-Bar. Daar staan ook spullen opgeslagen. Bij de Pico-Bar kun je je gele T-shirts inleveren en verloren voorwerpen terughalen. Ook sponsoren ze een deel van de catering. Al sinds de jaren ’60 is de Pico Bar een begrip in Rozenburg. Met een gezellig bruin cafÊ/restaurant, een hotel en cateringservice voor bedrijven en particulieren zijn ze van alle markten thuis. De groep vaste klanten is groot en divers. Er komen ook veel internationale gasten.

Het machinepark bestaat onder meer uit minigravers, midigravers, mobiele graafmachines, rupsgraafmachines, shovels, rupsdumpers, bulldozers en tractoren met grondkarren en waterwagens. Alle graafmachines zijn voorzien van GPS. L.A.W Tol BV heeft eigen vrachtwagens , een belangrijke voorwaarde voor een flexibele dienstverlening.

Aannemersbedrijf Warmerdam Sponsor Warmerdam is een op Rozenburg gevestigde aannemer. De werkzaamheden lopen uiteen van dagelijks onderhoud zoals een klemmende binnendeur , tot grote verbouwingen bij particulieren of bedrijven in de regio. Meubels op maat, dakopbouw en dakrenovatie of een aanbouw, nieuwe badkamer, renovatie of andere grote verbouwing? Warmerdam regelt het. Dankzij vakbekwaamheid, een ei gen machinale timmerwerkplaats, ervaring en deskundigheid, kan Warmerdam iedere opdracht tot in de puntjes uitvoeren. Ze houden van openheid, duidelijkheid en een snelle manier van werken. Flexibiliteit, een goede communicatie en het leveren van maximale kwaliteit zijn binnen het bedrijf de sleutelwoorden.


eugdland krant woensdag 28-08

Rozenburg, 2019

Regen! Eigenlijk best verkoelend. We blijven het eerste uur in de tent om droog te blijven. Een gezellige boel, met dans en muziek en extra creatijd om de hut te versieren.

Sport en spel, stormbaan of verder aan de hut.

De groepen 11 tot en met 20 doen spelletjes in het zwembad. Het gaat er fanatiek aan toe. Er zijn tenslotte bekers en medailles te winnen.

De vlotvaarders zetten hun vlotten in elkaar. Vrijdag is de grote race.

Wat worden de hutten mooi! De wijkagenten komen als jury de hutten beoordelen op vooral de veiligheid en netheid. Een glijbaan? Die wordt getest en goedgekeurd.

Dick en Judith hebben nog steeds alles onder controle.


eugdland krant Rozenburg, 2019

Donderdag 29-08

Het weer is koel en spannend: houden we het droog? Bij de waterballonnen niet in ieder geval. De spetters vliegen zelfs het publiek om de oren. Vandaag is het belangrijk om de hut zo af en mooi mogelijk te maken. Er komen nog twee juryleden langs: Coby van Eekhout, die tot vorig jaar de Crea organiseerde, let op de creativiteit. Erik de Winter van shirtsponsor 8Bouwmanagement let op de bouwtechniek. En dan is het maar afwachten op de grote finale vrijdag. Dan worden de winnaars bekendgemaakt. Ook wordt er nog flink gesleuteld aan de vlotten voor de vlottenrace. Die is voor het eerst dit jaar op vrijdag. Zo kunnen alle groepen meekijken, want iedereen is dan aanwezig op het veld. Gebruiken we duwstokken of roeispanen of allebei? Dat is de grote vraag! Wil je zien hoe Jeugdland 2019 eruit zag door de lens van fotograaf Dick van Baarsel? Ga dan naar myalbum.com/FotoDick. Daar vind je ook foto’s van voorgaande jaren.

Jeugdland let op de kleintjes... Als je nog geen 6 jaar bent, maar een van je ouders is vrijwilliger bij Jeugdland, dan bof je, want dan mag je ook gewoon mee feesten. De Mini’s hebben hun eigen hoek in de tent. Daar kunnen ze spelen, kleuren en knutselen met lieve juffen. Ook doen ze mee met zang en dans en maken ze uitjes naar de speeltuin, de gymzaal en Kinderboerderij De Beestenboel, waar elk jaar een Jeugdlandmiddag voor alle kleine Rozenburgers wordt georganiseerd.


Foto Jeugdland van bovenaf: met dank aan Tentverhuurmakelaar

Het was weer fantastisch! Omdat de Jeugdlandkrant op tijd gedrukt moet worden om na afloop mee naar huis te kunnen nemen, zie je hier geen foto’s van de grote finale op vrijdag. Foto’s van de vlottenrace, het schminken, de patat, de optocht en de grote finale en met publiek kan je terugvinden op: myalbum.com/FotoDick Jeugdland bedankt alle vrijwilligers en sponsors voor een onvergetelijke feestweek.

COLOFON De Jeugdlandkrant 2019 is een uitgave van Jeugdland Rozenburg

Redactie: Dennis Oosterveld en Linda v.d. Klooster

Fotografie: Dick van Baarsel Linda v.d. Klooster

Vormgeving: Oosterveld Design

Teksten: Linda v.d. Klooster

Drukwerk: Drukkerij Rijpsma


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.