Page 1

NYTT ROM e-7

HVOR ARKITEKTENE OG DESIGNERNE BOR


Cassina lanserer sin første Outdoor Collection. Pierre Jeanerette and Charlotte Perriand har i sin tolkning av Le Corbusier fått mye velfortjent skryt. Intet mindre enn en berikelse for Maestri Collectionen sier verdenspressen, og vi i Expo Nova er så enige! Besøk oss i Bygdøy allé 69 og bli inspirert, eller på www.exponova.no


EXPO NOVA * CASSINA


Nytt Rom besøker mange hjem, og da særlig hjemmene til folk med kreative yrker. Denne utgaven inneholder noen av de leilighetene vi har fotografert opp gjennom årene, kall dem gjerne noen favoritter. Det er alle svært forskjellige, både når det kommer til størrelse, beliggenhet og uttrykk, men fellesnevneren er at de er bebodd av kreative sjeler med sans for god form. Det er hyggelige og usnobbete steder, hvor eierene ikke har latt det lune og hjemmekoselige gå på bekostning av at det skal se tøft ut. Det er som oftest i slike hjem man ser spennende løsninger, objekter og farger først, som senere blir mainstream. Dette er hvor arkitektene og designerne bor - at home with the makers of style.

innledning / st


tort bilde


KOLOFON Utgiver: Nytt Rom / New Scandinavian Rooms Redaktør: Hans Petter Smeby Red. medarbeider: Dorthe Smeby Nytt Rom Oslo www.nyttrom.no Det må ikke kopieres fra dette magasinet i strid med lov om opphavsrett uten skriftelig samtykke fra utgiver. Mai 2012

INNHOLD E - 7 Anne Black - keramiker Per Arne Bjørnstad - arkitekt Nina Bruun - møbeldesigner Mikkel Ostrup - lystekniker Peter Andersson - møbeldesigner Nick McLean - art director Sarah Hvass - billedkunstner Helena Schütz - grafisk designer Allan Nøddebo - produktdesigner Til hjemmet - 1 Til hjemmet - 2 Til hjemmet - 3 Nytt produkt Coming up - Erik Järkil Godspeed Nye talenter: Whynot-jentene fra Gøteborg Media Jonas Labbé - arkitekt Olssøn/Barbieri - grafiske designere Lisbeth Funck - arkitekt


LAMPADINA BY: ACHILLE CASTIGLIONI

www.flos.no


Anne Black - keramiker Keramiker Anne Black og hennes familie bor på et gammelt tørkeloft i en bygård fra slutten av 1800-tallet i Fredriksberg i København. Innredningen er en god blanding av nytt og gammelt. Gammel Kongevej, den nærmeste handlegaten, har hyggelige spesialforretninger, delikatesse-butikker og kaféer, og er en liten oase i den travle storbyen.


Loftet domineres av et stort hvitmalt rom med kjøkken, spiseplass og sofakrok. Rundt spisebordet står det tre Eames-stoler, en syver og et par barnestoler. Den bærbare Mac-en tyder på at dette også er arbeidsbord.


Kjøkkenet har enkle, hvite flater med Annes selvlagde knotter i porselen.


I stuekroken (til høyre) står en toseter i skinn og en sofa fra 60-årene, mot en liten TV på tregulvet. Malerier er stillt opp mot veggen.


Per Arne Bjørnstad - arkitekt

Per Arne jobber i NAV arkitekter i Oslo og bor i Observatorie Terrasse, i en av boligblokkene ved Solli Plass som arkitektene Flagstad og Munthe Kaas tegnet i 30-årene (de samme arkitektene som blant annet sto bak Kunstnernes Hus). Boligen er en hjørneleilighet på ca 100 kvadratmeter i 2. etasje.


Stuen knekker ut mot sydvest med et karnapp, et grep som gir maksimalt med lys. Hovedrommet er p책 minst 45 kvadratmeter.


Sittegruppen har to PK 22-stoler (designet av Poul KjĂŚrholm for Fritz Hansen), og en skinnsofa fra Poltrana Frau. Lampen over salongbordet er en Arne Jacobsen fra Louis Poulsen.


Keramikken på toppen av skapet er i all hovedsak svensk mårhårsglasyr fra 50og 60-tallet fra Rörstrand. Spisebordet er en klassiker fra Arne Jacobsen, med fire Mauren-stoler rett utenfor kjøkkenet.


Nick McLean - art director Klesdesigneren Sara og art director Nick Mclean bor i en hjørneleilighet i 3. etasje på Bolteløkka i Oslo med hunden Bonnie og Nicks sønn Konrad. Boligen består av fire store rom, pluss en liten gang med adkomst til to mindre soverom og bad.


Kjøkkenet er stort og luftig, langs langveggen står et mørkt Kvänum-kjøkken med hvite knotter og gode detaljer. Veggen bak har hvite fliser helt opp til taket. Rommet har også god plass til et raust spisebord med to hengelamper over.


Midt på gulvet i stuen, mot peisen, står en stor bamse av en sofa. Rommet er moderne men samtidig varmt, trygt og bebodd. De gråmalte veggene har kommoder og hyller med bøker og diverse samlinger av små skulpturer og fargerik keramikk fra 70-årene.


I arbeidsrommet er endeveggen limt igjen med en serie sort-hvitt-bilder; portretter, klĂŚr, modeller, venner og kjente. Noen av bildene har Nick tatt selv, andre er printet ut fra andre kilder.


Sarah Hvass - billedkunstner

Sarah Hvass bor i Kartoffelrækkerne rett ved Søerne i København. Kartoffelrækkerne ble bygget etter engelsk forbilde i slutten av 1880-årene, og består av 480 enheter. Husene (tegnet av arkitekt Frederik Bøttger) ble bygget som arbeiderboliger for Arbejdernes Byggeforening. Sarahs seksjon er på 137 kvadratmeter over tre etasjer, pluss kjeller på nesten 50 kvadratmeter.


Første etasje er ett üpent areale i vinkel. Spisebordet med gode, gamle, danske trestoler rundt har fütt god plass. Et kjempemaleri markerer overgangen til kjøkkenet, som ender ved utgangen til den lille bakhagen.


Soverommet er fargerikt og den skrünende takflaten med overlys gjør omrüdet lunt og hyggelig.


Nina Bruun - møbeldesigner

Nina Bruun bor på Østerbro i København, i en hyggelig to-rommer på andre sal (tredje etasje). Leiligheten på ca. 40 kvadratmeter er kritthvit over et gammelt tregulv, et stort oppholdsrom og soverommet ligger mot gaten, mens et vinklet kjøkken har vindu mot bakgården


Over bordet henger den kjente plastkulen fra Kartell, pü veggene henger en serie plast- og metallbokstaver som Nina har kjøpt pü loppemarkeder.


Over kjøkkenbenken er de gamle og tunge overskapene erstattet av hvitmalte, üpne hyller.


Soverommet har den geniale (og rimelige) arbeidslampen som er designet av Konstantin Grcic (for Flos) stüende i vinduskarmen. Pü langveggen er et hyllesystem stappfullt av magasiner som omhandler arkitektur, design, møbler og innredning.


Mikkel Ostrup - lystekniker

Mikkel Opstrup jobber som lysmann på operaen i København, og bor på 55 kvadratmeter rundt hjørnet for Nørrebrogade. Mikkel bor på på loftet, og i første etasje driver han en liten butikk som selger brukte møbler fra 50- og 60-tallet. Mikkel har fjernet så godt som alle tidligere delevegger i leiligheten, slipt gulvene, rettet opp, sparklet og malt hvitt. De opprinnelige konstruksjonene er malt sorte.


Ved et stort Københavnkart stür spisebordet med to st gjemt bak en pipestokk. Gulvet er innsatt med süpesp


toler. Midt imot denne sonen ligger kjøkkenet halvveis pon.


Kjøkkenbenken som Mikkel har designet selv, har en ramme og plate av bambusfiner. Skapdørene er sortmalt finer. - ’Jeg vurderte å kutte ut kjøkkenet, fordi jeg spiser mye ute, og har kafeer og barer rundt på alle kanter. Men det er da greit å kunne sette over litt kaffe eller te, eller svi litt brød med marmelade på’ sier Mikkel.


Peter Andersson - møbeldesigner

Peter bor i en leilighet på toppen av en bygård fra 1912 i Stockholm. Peter Andersson er en erfaren og dyktig designer som det alltid er interessant å følge, og boligen hans har tre rom i det som tidligere var et tørkeloft. Detaljene er tidlig funkis blandet med ”herskapsleilighet”.


Stuen har en sittekrok og en spisesone. Spisebordet er omkranset av stoler i alle størrelser og farger. Alle er Peters eget design. Bordplaten er grovt tilpassede planker pü et av Peters understell.


Et stort kjøkken med liten spiseplass har en gammel vedkomfyr stüende som en hilsen fra tidligere tider (ikke i bruk).


Insula bord EJ 195

Eyes stol EJ2

Design: Ernst & Jensen Design Studio

Design: Foersom & Hiort-Lorenzen


Kontakt: Alexander Furland - tel. +47 970 31 283 - afu@erik-joergensen.com


smartphone Scan koden og Se voreS nye inSpirationSbog


/ / 1982-2012 Opplev kjøkkenklassikeren sOm fyller 30 år

Frognerveien 31 · 0263 oSlo tlF. +47-2255 6630


NY IKEA PS-KOLLEKSJON KOMMER 2. MAI

Designerne bak IKEA PS 2012-kolleksjonen har hentet inspirasjon fra fortiden og fornyet form, funksjon og materialer, slik at de passer bedre inn i dagens hjem.


© Inter IKEA Systems B.V. 2012

SKAP PLASS


Helena Schütz - grafisk designer

Helena Schütz og Lee Cartmell er begge grafiske designere, og bor på Marienlyst i Oslo i en leilighet på 92 kvadratmeter. Bygården er fra 1920-årene, så de første antydninger til funkis kommer til syne.


Det er åpne dører mellom kjøkken og stue ut mot gaten. Stuen har et stort vindu, og en grå sofa langs nesten hele langveggen. Fargerike og mønstrete puter sørger for et saftig og komfortabelt inntrykk. På kjøkkenet et det plass til et rundt spisebord i hjørnet med noen Syvere rundt.


Pü kjøkkenveggen henger Helenas samling av gamle tallerkener.


Allan Nøddebo - produktdesigner

Hvis man triller ned bakken (på sykkel) fra Carlsberg i København videre vestover, kommer man til Valby, som er en egen liten by i den store byen. Her er det hovedgate, butikker av alle slag, og godt med spisesteder. Allan jobber og bor i en av teglsteinsblokkene. Han bor på 2. sal og har sammen med samboeren 55 kvadratmeter effektiv leilighet. Ingen gjenboere.


Oppholdsrommet har en gammel Arne Jacobsen trestol, og en bokhylle mot den ene langveggen. I hjørnet står spisebordet med gule, polstrede Syvere rundt. På bordet står en vase fra Kähler, som har sin produksjon i Syd-Sjælland. På gulvet står en studievenns installasjon med vifte som pisker opp de lette kulene inne i plastboksen. Bildene på veggen er malt av samboerens ex-kjæreste


The only authorized authentic

LC2 by Le Corbusier, Jeanneret, Perriand an Expo Nova Expo Bygdøy Nova alle 68/69, 0265 Oslo

TiT art & design AS

Møbelgalleriet AS

Teatergaten 35, 5010 Bergen Løkkeveien 99 N-4008 S Bygdøy alle 68/69 0265 OSLO Tlf. 23 13 13 40 www.expo-nova.no Tlf. 23 13 13 40, www.expo-nova.no Tlf. 55 31 57 08, www.titnett.no


www.cassina.com www.lccollection.cassina.com

nd Cassina. Design first.

S

Møbelgalleriet AS

Løkkeveien 99, N-4008 Stavanger

STAVANGER Tef. 02 92 www.moebelgalleriet.no Tlf. 51 51 0251 92,51 www.moebelgalleriet.no


bulthaup

bulthaup b3 – a solid investment. This universal design system offers everything you could wish for from the total kitchen. If you are looking for superlative quality, lasting value, solid materials and attention to precision craftsmanship and you want to experience the particular advantages of unique interior fittings, then we invite you to visit the specialists in the new bulthaup kitchen architecture.

bulthaup kjøkkenstudio. elisenbergveien 11. 0265 oslo. tlf. 23 13 13 30 tove@bulthaup-oslo.no. www.oslo.bulthaup.com


www.tomaanensen.no

Nå finner du oss i Bygdøy Allé 69, 0212 Oslo. Du når oss på telefon 905 10 407


Nå mener vi alvor

eller 905 60 026 og på epost info@modular.no

www.tomaanensen.no

Perfeksjon tar tid. USM Haller ble skapt av arkiekten Fritz Haller og ingeniøren Paul Schärer i 1963, og har siden den gangen vært i stadig utvikling. men det ser ikke du, fordi formen er tidløs og er akkurat lik som før. Vil du ha en forklaring på dette, så må du ta en tur i butikken vår, så forteller vi...


TIL HJEMMET - 1 Under: Wood Dolls fra Vitra. Sukkerskål og fløtemugge fra Figgjo, selges hos Pur Norsk. Skål/bolle av Sarah Skotte, Pur Norsk. Salatbolle i tre fra Norway Designs. Salt og pepper av Ettore Sottsass for Alessi (Howard). Fat av Mario Trimarchi for Alessi (Howard). Den heter La Stanza della Scirocco (virvelvind). Poetisk navn. George Nelson-brett fra Vitra. Bestikket Skaugum fra Pur Norsk (tåler å vises frem en gang til).


Drammensvn 130 B13, 0277 Oslo

studiothune

Layer - design: L채fer + Keichel

www.offecct.se

www.kallemo.se

www.globezero4.dk

scandinavisk design as, tlf. +47 909 69 851, fax +47 22 55 16 15, lars@scandinavisk-design.no, www.scandinavisk-design.no


TIL HJEMMET - 2

Kjøkkenredskaper i plast fra Norway Designs. Smørekniv, rasp og ostehøvel fra Bjørklund, Pur Norsk. Firkantede skåler med mønster fra Figgjo (Norway Designs). Kjøkkenhåndkle fra Marimekko (Norway Designs). Runde treesker til salt og pepper fra Multiform (Interiørtema).


Contrast34 / Telefon 23 33 94 80 / E-post: contrast34.no@pb.com / www.contrast34.no

Pitney Bowes Norge AS / Telefon 23 33 93 00 / E-post: info.no@pb.com / www.pitneybowes.no AVD.KONTORER: BERGEN • BODØ • FAUSKE • GJØVIK • HAMAR • OSLO • SARPSBORG • TYNSET


TIL HJEMMET - 3

“Rescued Paper Note Book” fra Sukie (til venstre) er papirgjenbruk på en god mate. Papiret er brukt, men brettet, så baksiden er hvit og fin. Kjøpes i papiravdelingen til Norway Designs. På bildet under: Penn med Pantonmønster i strøken blikkasse fra Vitra. Penn med Eamesmønster fra Vitra. Hvite pappkort med sort mavebelte. Pappeske med stjerner fra Norway Designs. Resten er blyanter, limbånd, saks, kalender, tusj, blyantspisser og diverse nyttig fra Norway Designs.


Stove©

supermodular.com

EUROLYS AS · Østre Akervei 207 · N 0975 Oslo · tel. 22 90 25 00


NYTT PRODUKT

Plug Lamp

Plug Lamp er designet av Form Us With Love designstudio for Ateljé Lyktan. Lampen er mer enn bare en lyskilde, den har også et innebygd kontaktpunkt, som en ekstra bonus. Ideén til denne to-iett-løsningen kom av det alltid tilstedeværende behovet for å ha et ladested for pc, smartphone og tablets tilgjengelig. Kontaktpunktet er brukt som et dekorativt element på den pulverlakkerte aluminiumssokkelen. atelje-lyktan.se, formuswithlove.se


SKOG DESIGN: CAROLINE OLSSON

MAKE UP GLASSFIGURER

IN GOOD COMPANY

DESIGN: ÅSA JUNGNELIUS

DESIGN: SAMI RUOTSALAINEN & MAIJA LOUEKARI

STORTINGSGT. 28, TLF. 23 11 45 10 WWW.NORWAYDESIGNS.NO

FROST DEKORTAPE

PLEDD

FRA PAPIRAVDELINGEN

DESIGN: SCANDINAVIAN SURFACE


COMING UP

Erik Järkil Erik Järkil er oppvokst langt ute på landet utenfor Gøteborg, men går nå på Arkitekthøgskolen i Oslo, og bor på Grünerløkka. Han har prøvd seg på litt av hvert; arbeidet på en bilfabrikk, studert både økonomi og kunst, og tok bachelor i arkitektur på Chalmers i Gøteborg. Nå er han utvekslings-student i Oslo under den inspirerende læreren Per Olaf Fjeld. Som mange arkitekter designer også Erik møbler. - Det jag tycker är spännande med att formge möbler är att man kan skissa i fullskala och verkligen pröva ut sina sina ideér fullt ut. Arrow är i första hand ett skrivbord som rygg mot rygg kan bilda ett mindre matbord. Jag ville utmana hur man kan använda materialet trä. Jag ville skapa ett uttryck av fragilitet och styrka. Den dualiteten tycker jag är spännande. Bordet har ingen sarg och konstruktionen gör att man får mycket utrymme för sina ben. Kvalité har varit i fokus under hela processen, viljan att skapa något som håller länge både för tidens tand och ögats slitage.

Foto: Sigurd Widenfalk


Stack - design: Fredrik Mattson

VIDAR OTTESEN AS SKANDIFORM, S-LINE, MATERIA

VIDAR OTTESEN AS, DRAMMENSVEIEN 130 C1, 0277 OSLO, +47 23 28 33 70, www.skoyendesigncenter.no


The ugly has become beautiful Godspeed fanget vår oppmerksomhet for noen år siden med sitt daværende, utradisjonelle konsept: alle møbler ble laget på én time, fra idé til ferdig produkt. Ingen skisseprosess. Godspeed ble startet av hollandske Joy van Erven og svenske Finn Ahlgren i 2008. De to møttes i Tel Aviv i Israel, hvor de også har base, og fant inspirasjon i byens råhet og upolerte fremtoning. Med sin ukonvensjonelle designmentalitet og røffe, ubehandlede materialer er Godspeed noe helt utenom det vanlige. Selv beskriver de sin design på en svært enkel måte; “The ugly has become beautiful and wrong has become right. Useless is now useful and worthless became valuable”. Fin ideologi, fine møbler. godspeedfurniture.com


Ad. Graph.x

Boffi Oslo, Ths. Heftyesgate 52 0267 OSLO Telefon 22 55 82 02 Fax 22 55 82 03 www.boffioslo.com

boffi.com


NYE TALENTER

Whynot Whynot er Sandra Wall og Lina Frisk. De gikk begge på Høyskolen for design og kunsthåndverk i Gøteborg, der de begynte samarbeidet. På Greenhouse i Stockholm (møbelmessen) stilte de ut en rød stol og blomstermønster. ”Töj” er en stol som overrasker, gjennom å ikke se ut som en vanlig stol. Den former seg etter hvert enkelt individ, og blir en stol først når noen setter seg i den. Den skaper et tydelig møte mellom menneske og produkt. Plockeblom er et mønster for tekstil med et uttrykk inspirert av fine, gamle 60-talls tekstiler. Mønsteret er håndmalt. Det kjennes på en måte levende ut, på samme måte som naturen. Det er en motreaksjon mot alle Illustrator-baserte mønstre med umenneskelige perfekte linjer.

- Hva jobber dere med for tiden: Akkurat nå har vi nettopp fått tilgang til et nytt verksted og eksperimenterer og skisser frem nye prototyper. Vi har også en tapet for Sandberg Tyg & Tapet som kommer ut nå i sommer, og i høst vil vi presentere nyheter på Formex-messen i Stockholm. - Hva er inspirerende akkurat nå: Mye farger og mønstre, genuint håndverk og tradisjonelle uttrykk i en moderne sammenheng. studiowhynot.se


Hope. the evolution of light. 2010

2011

Distributor in Norway Eurolys AS Ă˜stre Akervei 207 N 0975 Oslo tel. 22 90 25 00

design Francisco Gomez Paz / Paolo Rizzatto

www.luceplan.com www.insightmag.it


Modell: U1-hvit/Classic-eik natur.

Spesialistene i god kjøkkendesign

Interiørtema, Uranienborgvn 12, Oslo, tlf 22 55 97 65, www.interiortema.no

uno form


MEDIA

Urbanized

David Hockney - A Bigger Picture, published by Thames & Hudson.

A Bigger Picture David Hockney David Hockney ( f.1937) assosieres med Pop Art og California. De senere årene har han oppholdt seg på hjemmelige trakter i East Yorkshire i England, hvor han har fordypet seg i det klassiske landskapsmaleriet. Her har han arbeidet utendørs og observert og skildret landskapet fra sin barndom. A Bigger Picture er resultatet av en mer enn femti år lang karriere, hvor Hockneys fascinasjon og utforskning av landskapsmaleriet kommer til uttrykk. Boken er utgitt i forbindelse med Hockneys utstilling i The Royal Academy of Arts i vinter (avsluttet 9. april). De ekstra store maleriene, som er satt sammen av mange mindre, ble malt spesielt til denne utstillingen. Boken er illustrert med malerier, iPadtegninger og videostills. Denne severdigheten av en bok bekrefter David Hockney som en av de største kunstnerne i sin generasjon. Thames & Hudson, 304 sider hardcover.

Cycle Chic, published by Thames & Hudson.

Urbanized er den tredje filmen i Gary Hustwits designfilm-triologi (som også innbefatter filmene Helvetica og Objectified). På 85 minutter tar Urbanized for seg tankene, strategiene og utfordringene som ligger til grunn når man designer en by. Hvem bestemmer hvordan byene vi bor i skal se ut, og hvorfor ser de ut akkurat som de gjør? Filmen presenterer også en rekke urbane bydesign-prosjekter over hele verden, og rådfører seg med noen av verdens mest kjente arkitekter og byplanleggere, blant annet Oscar Niemeyer og Sir Norman Foster. Kan kjøpes via papercut.se. Cycle Chic Moving beyond lycra: the latest trends in street style and the return to style on wheels. Sykling og gatemote har etter hvert formet et spekter av urban selvutfoldelse. Denne fargerike boken viser snapshots av syklister fra rundt om i verden, alle typer og slag, en samling inspirerende kombinasjon av individuell stil og praktisk funksjon. Fra fryktløse bud, den dresskledde med mappe, ”prinsesser på vift” og high-tech roadies. Thames & Hudson, 288 sider hardcover.


PHOTO PELLE BERGSTRÖM GRAND PUBLIC

WE WILL ALWAYS BE MODERN, OUR DESIGN ALWAYS ESSENTIAL

DEXTER DESIGN ANDREAS FARKAS WWW.LAMMHULTS.SE

Berg Studio AS Nobelsgt 18/inng Bygdøy Alle, Oslo Tlf 2313 3070 mail@bergstudio.no


Jonas Labbé - arkitekt

Arkitekt Jonas Labbé bor i Skydebanehaven, rett ved Vesterbrogade, i København. Her står en høy og dekorert mur som ble satt opp i 1887 for å beskytte folk i området mot kulene fra Skyde-selskabets øvebane. Bak muren, i tredje etasje, i en bygård som har bygget seg inntil muren, bor Jonas. Leilighetens elementer er fra forskjellige tidsepoker og av svært forskjellig karakter. Allikevel virker stedet som en harmonisk og velfungerende collage.


I Jonas leilighet er det fargerikt og interessant. Usnobbete, men gjort med stor klasse. En stor spisesone f책r plass langs langveggen. Her er det gamle spisestoler sammen med Konstantin Gcics hypermoderne stol.


Pü balkongen er man midt blant de enorme stülkonstruksjonene som stiver opp muren dyrkes det frem blomster og urter i gamle olivenoljespann, og en god sitteplass med et bord i hjørnet.


I oppholdsrommet st책r et blomsterbord ved vinduet, og en gul sofa som er 60-책rene. Stilig, men vond 책 sitte i. Derfor blir all behagelig avslapning gjor


r funnet p책 et loppemarked. Opplagt noe fra rt i den fargerike daybeden.


Olssøn Barbieri - grafiske designere

Erika Barbieri og Henrik Olssøn har bolig på Fagerborg i Oslo. Byhuset er fra 20-årene, og ligger i grenseland mellom nybarokk, klassisisme og funkis. Hjørneleiligheten i fjerde etasje er lys og åpen, de to kjøpte ca. 105 kvadratmeter for to-tre år siden. I stedet for å rette opp og gipskle veggene, skrapte de seg innover i lag med tapeter og paneler. De fant fantastiske farger og mønstre, og lot disse være utgangspunkt for sitt boligdesign.


Kjøkkenet ligger ut mot bakgürden. Gamle kledninger ble renset vekk og den opprinnelige bordveggen, malt mur og gamle, hvite fliser kom til syne.


Soverommet har tregulv, hvite lister og gr책malte vegger. Sengen (fra Biesse, Italia) kan lett klappes sammen til en sofa. Den store kommoden er hentet fra sommerstedet ved Oslofjorden.


Spisebordet og stolene er arvet, mens speilet og de forgylte billedrammene st책r i stor kontrast til Muutolampen og de hvitmalte overflatene.


Stuen har mørkmalt gulv, og den klassiske Womb Chair designet av Eero Saarinen og Andy Warholplakater pü veggen.


Lisbeth Funck (og Solo) - arkitekt

Arkitekt Lisbeth Funck bor på 110 kvadratmeter på St. Hanshaugen i Oslo sentrum. Hun har jobbet blant annet hos Snøhetta med Alexandriabiblioteket, nå er hun lærer på Arkitekthøgskolen. Leiligheten har fire rom mot gaten og vest, en klassisk gang fra inngangspartiet, bad og vaskerom i enden av gangen, og et soverom mot bakgården. De fire rommene mot lyset er delt av åpne dobbeltdører.


De to midtrommene er størst og har oppholdssone og spiseplass. Sofaen går fra vegg til vegg (fire meter) under vinduene. Her står også en gammel Wegnerstol med saueskinn, og et bord av finske Kirsi Gulliksen med gul plate på treføtter. I hjørnet står en samling av Isamu Noguchis papirlamper for Vitra


Spiserommet har selvlagd bord. Platen er en mdf som er malt sort p책 kantene. Denne ligger p책 et understell som Lisbeth fikk av Galleri Rom for lenge siden. Rundt bordet st책r en serie brungule Syvere.


Ikea-kjøkkenet i stål har en enkel hylle over, midt på gulvet er det satt en mobil stålbenk (funnet i en kontainer) med potter, blomster og skulpturer. Dette arrangementet fungerer som en gardin mot kjøkkenbenken, og gir dessuten en frodig og menneskelig dimensjon til det praktiske rommet.


EXPO NOVA * USM HALLER USM Hallers unike oppbevaringssystem fra 60-årene er mer moderne enn noen gang. Tidløs design og uslitelig sveitsisk kvalitet gjør dette til en god investering både til bolig og kontor. Farger og løsninger hjelper vi deg med. Besøk oss i Bygdøy allé 68/69 og bli inspirert, eller på www.exponova.no


www.roberttandberg.no

FINN JUHL: POETEN, 1941

WWW.ONECOLLECTION.COM


Designoffice ApS

DK-1711 Copenhagen V

tel +45 2348 48

e-mail info@designoffice.dk

Flæsketorvet 68 1st floor

tel +45 3962 0800

agent Norge claus@clausals.com

D O 1 1 0 0 M e e t i n g s y s te m D e s i g n by A n d e r s H e r m a n s e n fo r D e s i g n o ffi c e

C H A I R F I LO D e s i g n b y E O O S

DO ANNONCE 19082011 OK.indd 1

8/19/11 3

Globe Zero 4 og OFFECCT på Skøyen www.offecct.se www.globezero4.dk

scandinavisk design as tlf. +47 909 69 851, fax +47 22 55 16 15, lars@scandinavisk-design.no, www.scandinavisk-design.no

studiothune

Vi er på hjørnet rett innenfor porten til gamle Thune på Skøyen (Drammensveien 130 B13). Studio Thune består av Formica Norge AS, scandinavisk design med OFFECCT og Globe Zero 4, Trecé og Svensson markspelle.


VOLA Round Series. Discreetly efficient. Visibly VOLA.

Discreetly efficient. Visibly VOLA. Our paper towel dispenser and waste bin may be new, but they follow a longstanding principle. Each is true to our timeless design and functionality. Together, they show that the bathroom or washroom can now be pure, 100% VOLA.

shelby teknikk as I telefon: 51 46 18 00 I faks: 51 46 18 01 I post@shelby.no I www.shelby.no


Neste Nytt Rom (trykt utgave) kommer i begynnelsen av juni, neste elektroniske utgave kommer i september. Se ogs책 bloggen p책 www.nyttrom.no

NYTT ROM-e-7  

Magasinet Nytt Roms elektroniske utgave nr. 7

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you