Page 1

NYTT ROM e-17

STOCKHOLM FURNITURE FAIR 2015


I forrige uke dro design- og møbelinteresserte til Älvsjö utenfor Stockholm, til den årvisse suksessen Stockholm Furniture & Light Fair. Hit kom besøkende fra 60 land, over 40 000 personer fylte hallene den snaue uken. Kjempefin messe. Som alltid presenterte nordiske produsenter sine seneste produkter i gode og påkostede utstillinger. Dette er opplagt verdens største møteplass for skandinavisk design. Her er det nyheter å inspireres av og kollegaer og venner å treffe. Det byttes visittkort og nye avtaler gjøres. Det drikkes litt vin, pressen svinser rundt og utstillerne smiler tappert under de varme lyskildene i sitt presentasjonsmaraton. Vi gledet oss stort over energien og tok med oss hjem noen inntrykk som sikkert kan stå som en fellesnevner for messens totale positivitet og gode innhold.


HÅG CAPISCO NÅ MED 100 % NORSK ULL Lanseres på Stockholm Furniture Fair 3.–7. februar 2015


EXPO NOVA * NY BUTIKK

I februar åpner Expo Nova ny Flagship Store med kjøkken og garderober fra Varenna og Poliform. I nye flotte lokaler i Drammensveien 134 vil vi vise deg det ypperste av design og kvalitet til noen av husets viktigste rom. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen.

www.expo-nova.no


KOLOFON NYTT ROM new scandinavian rooms www.nyttrom.no Ansvarlig utgiver: Hans Petter Smeby Februar 2015 Forside: Beckmanns-studenten Erik Nyströms knaggsystem Hang On.

Standen til Via Cph og interiørguru Ilse Crawford.


Design möter förändring.

När du kom in på kontoret hade du bestämt dig för skrivbordet. Men något med den här möbeln fångar din uppmärksamhet. Är det ett bord, en stol eller en fåtölj? Kanske allt på en gång. Ett steg bort från konventionell formgivning – och ett närmare användaren. Design skapad för ett sammanhang. www.materia.se

ideas materialized

Clip fåtölj, design Fredrik Mattson. Ola bord, design AKKA. Expo tidskriftsställ, design Monika Mulder.

Kontakt: Vidar Ottesen AS, Skøyen Designcenter, Oslo, tel. 23 28 33 70, vidar@skoyendesigncenter.no


THE AIM LAMP BY: R & E BOUROULLEC

www.flos.no


Collage Matt - Nye Farger

co l l a g e 4 5 0 & 6 0 0 Design: Louise Campbell

w w w. l o u i s p o u l s e n . c o m

Følg oss på


Normann Copenhagen normann-copenhagen.dk

Sofaen Swell har fått navnet sitt etter utseendet til brød som hever, og er også tilgjengelig som 2-seter og lenestol. Salt- og pepperbøssene Craft er laget i tre og stein og på veggen henger oppbevaringsenhetene Pocket Organizer, som kommer i ulike størrelser og farger og kan henges opp etter ønske. Over bordet henger velkjente Bell Lamp.


Wästberg

wastberg.com Den lille lampen w152 fra Wästberg kombinerer ny ledteknologi, universallading fra tre USB-innganger og muligheten til å styre lyset i ønsket retning. Lampen er laget i resirkulerbar aluminium, og signert Industrial Facility. Hengelampene til høyre er designet av Claesson Koivisto Rune, og er tre overdimensjonerte skjermer på over en meter i både høyde og lengde, laget av aluminium. Inga Sempés lampe Sempé w153 var også presentert.


Montana

montana.dk Danske Montana viste frem nye hylleenheter i nye kulører, dominert av gråtoner og duse farger. Den lille stolen Guest til høyre er designet av Kasper Salto og Jesper Sisgaard, og kan tas fra hverandre og settes sammen med enkle grep. Når den ikke er i bruk kan den oppbevares i spesialdesignede Montanahyller.


String

string.se Det er de svenske designerne Anna von Schewen og Björn Dahlström som har utviklet Strings nyhet for 2015. String Works er en frittstående hylle i stil med det ikoniske String-systemet, og et høydejusterbart skrivebord danner kjernen i den nye produktserien. En rekke elementer er lagt til, og inkluderer blant annet et arkivskap som kan integreres i hyllesystemet og et frittstående skap på hjul med skuffer. Et multifunksjonellt bordpanel for sittende eller stående arbeid gjør serien komplett.


Massproductions

massproductions-online.com Svenske Massproductions var p책 messen for syvende 책r p책 rad, og viste blant annet frem den bassete og myke The Dandy Sofa (til venstre), det nette og smarte avlastingsbordet Bit Table og stolen Tio (bildet over).


Gubi

gubi.com Beetle Lounge Chair er designet av Gam Fratesi, og den minimalistiske sofaen Modern Line er en reproduksjon av serien designet av Greta M. Grossman i 1949. I hjørnet henger pendellampene Collar Lamps, designet av Sebastian Harkner.


Fredericia

fredericia.com Rundt hjørnet for GUBI-standen viste Fredericia Furniture frem nyheter fra både Gam Fratesi og Wellington/Ludvig, i tillegg til relanseringer fra Hans J. Wegner og Børge Mogensen. På bildet er sofaen Haiku, designet av Gam Fratesi.


Erik Jørgensen

erik-joergensen.com Sofaen Savannah er designet av Monica Förster for Erik Jørgensen, og kombinerer en enkel treramme med lær og myke puter. Møbelprodusenten viste også frem sofaen Bow designet av Anderssen&Voll, og Aqua chair designet av den danske arkitekten Anne Qvist.


Belysningsfabriken konsthantverk.com

Lampen Spole (til venstre) kan b책de henges i taket og danderes p책 bord og gulv, og er laget i glass og tre. Taklampen Kanna er designet av Sabina Grubbeson, og kommer i variantene hvit og sort.


Louis Poulsen louispoulsen.com

Louis Poulsen viste frem b책de nye produkter og gamle klassikere. Blant annet hengelampen Do Woop, PH 3.5-2.5 Table lamp i kobber.


Bolon

bolon.com Bolon presenterte sin nyeste kolleksjon Flow, i mykepastellfarger og inspirert av havets mysterier.


AGENT FOR SCANDINAVIA CASAGROUP A/S CASALAB Mette Dam Tel. +45 40918041 mette@casagroup.com

EXPO NOVA expo-nova@expo-nova.no STRAEN INTERIØR vivian@straen.no

WING design by ANTONIO CITTERIO FLEXFORM MEDA (MB) ITALIA www.flexform.it


A.D. NATALIA CORBETTA / FOTOGRAFIA MARIO CIAMPI

made in italy


N책r

#nytl


r vinter går mot vår...

lyset

Vi går lysere tider i møte og snart varmer solstrålene gjennom glasset. Da kan vi fjerne skillet mellom ute og inne og slippe den friske luften inn i våre hjem. Ta kontakt med din lokale Schüco Premium Partner for mer informasjon om alt innen vinduer, skyve- og foldedører, husdører og fasader:

Elverhøy Aluminium og Glass AS, Oslo og omegn post@elverhoy.no

Ove Straumsheim AS, Møre og Romsdal post@straumsheim.no

Aluminium Fasader AS, Oslo og omegn post@aluminiumfasader.no

Farstad Glass og Aluminium AS, Rogaland post@farstad-ga.no

Westby Lås & Innbruddssikring AS, Oslo og omegn post@westby-las.no

www.schueco-premiumpartner.no

Foto: Markus Johansson/Bitmap Arkitekt: Tommie Wilhelmsen


Purism. Sensuality. Intelligence. To see what else bulthaup kitchens have to offer, contact your local retail partner in the Elisenbergveien, Oslo. www.oslo.bulthaup.com

b-kjøkkenstudio a/s Elisenbergveien 11 0265 Oslo telefon 23 13 13 30 tove@bulthaup-oslo.no


Zero

zerolighting.com Lampen Elements (til venstre) er designet av Note Design Studio, med lys inspirert av og basert p책 lyset man ser i den skandinaviske fjellheimen. Lampene er pakket inn i pastellfarget tekstil, og kommer i variantene hengelampe, st책lampe og gulv/bordlampe. P책 standen hang ogs책 de runde glasskulene FOG designet av designstudioet Front i fjor og den flate lampenyheten Block, designet av Johanna Jacobson Backman.


Artek artek.fi

Finske Artek presenterte bordkolleksjonen Kaari designet av Erwan og Ronan Bouroullec, som består av rektangulære og runde bord i to størrelser i tillegg til et skrivebord, en vegghylle, og fritthengende vegghyller i to størrelser.


Howe

howe.com Munkegaard-stolen (også kjent som Mosquito Chair) ble designet av Arne Jacobsen på 50-tallet, og er relansert i en mer miljøvennlig og holdbar versjon uten å gå på bekostning av utseendet. Stolen er nå også tilgjengelig med høye bein og som polstret. Howe viste i tillegg frem både Jacobsens Tounge Chair og David Rowlands smarte 40/4-stol (bildet over).


Swedese

swedese.com Den røde sofaen Diva er designet av Staffan Holm for Swedese, og beskrives som et møbel med holdning og eleganse. Swedese viste ogsü frem det nye barstol-tilskuddet til stolfamilien Grace, og bordserien Alle Table Family designet av Staffan Holm og Hem.


K채llemo

kallemo.se Stolen Panda (bildet over) er designet av Matti Klenell, og har en ramme av solid ask og myke behagelige puter for maks sittekomfort. K채llemo presenterte ogs책 blant annet Chester Arm Chair designet av Pierre Sindre, og Thomas Sandell og Gustav Persons bord Haiku.


Flos

flos.com På Flos sin stand fant vi Bouroullec-brødrenes nydelige lampe Aim, som nå også er tilgjengelig i en mindre versjon. Philippe Stacks hattelampe Chapo var også utstilt, i tillegg til blant annet IC Lights designet av Michael Anastassiades, OK designet av Konstantin Grcic, Shade designet av Paul Cocksedge og Skygarden designet av Marcel Wanders. .


LK Hjelle hjelle.no

LK Hjelle viste blant annet frem den skulpturelle sofaen Braid i lysebl책tt tekstil, designet av Lisa Hilland (bilde til venstre). Modulsofaen Bow (under) er designet i sin tid av Norway Says.


Materia

materia.se Svenske Materia presenterte Anders Johnssons balanseball BoullÊe, pallen Cop designet av Axel Bjurstrøm og Mia Cullin, den rause sofaen Blanket designet av Front, sofaen Couture designet av Marie Oscarsson og den enkle klokken One o´clock av Berg Knudsen og Hindenes.


Fredericia.com

Søborg av Børge Mogensen – designet i 1950. Søborg ble relansert av Fredericia i 2014 og vant samme år den d a n s k e D e s i g n A w a r d s - p r i s e n “Å r e t s c o m e b a c k ”.

Fre d e r i c i a Fu r n i t u re A /S — Tre l d eve j 1 8 3 — D K-7000 Fre d e r i c i a Finn nærmeste forhandler på www.fredericia.com eller ring tlf +45 7592 3344


WE WILL ALWAYS BE MODERN, OUR DESIGN ALWAYS ESSENTIAL

PORTUS SOFA DESIGN JOHANNES FOERSOM & PETER HIORT–LORENZEN, 2015 Berg Studio AS. Nobelsgt 18/inng Bygdøy Alle, Oslo. Tlf 2313 3070 mail@bergstudio.no


Nordic Care. Stolen Jackie, design: Peter Andersson. Bordet Gustav, design: Ingrid Backman.

VIDAR OTTESEN AS SKANDIFORM, S-LINE, MATERIA, LUSTRUM, NC NORDICCARE VIDAR OTTESEN AS, DRAMMENSVEIEN 130 C1, 0277 OSLO, +47 23 28 33 70, www.skoyendesigncenter.no


EMBRACE THE NEW NORDIC CPH Square has captured the true character of pine wood. The destinctive natural structure is discovered both by the eye and by the touch of hand. We care about the Nordic way of creatings spaces through the combination of light and materials. Enjoy the tranquility of the puristic and iconic Pure Wood design.

WWW.CPHSQUARE.COM - TEL: 400 80 178 - OSLO@BOFORM.NO - DRAMMENSVEIEN 130 B2 - 0277 OSLO


Together we make it matter

- Sammen lager vi innredningsløsninger som utgjør en forskjell. Vi brenner for å skape innredningsløsninger som utgjør en forskjell. En forskjell for selskapene vi jobber for og for menneskene som jobber der. Med aktivitetsbasert innredning skal du alltid finne en arbeidsplass som passer den oppgaven du skal løse, enten det er i felleskap med andre eller fokusert på egenhånd. Her er en fleksibel løsning som kan benyttes for ulike behov og av ulike brukere igjennom en dag, selvfølgelig utstyrt med nødvendig tilbehør som gjør at arbeidsplassen fungerer optimalt, selv for en kort stund.

Tlf 21 02 35 00, efg.hovdokka@efg.no, www.efg.no


Savo Soul – enkelt og rent design.

Brukervennlige arbeidsstoler med minimale, intuitive innstillingsbehov, har vært Savos kjennetegn i alle år. Med høy komfort og stilrent design smelter stolen dessuten inn i hvilket som helst miljø. Ulike tekstiler gir stolene ulikt uttrykk, valget er ditt! Nyhet: Savo Soul Black Edition har alle detaljer i sort noe som gir et sofistikert uttrykk. Enjoy the difference!

www.savo.no, info@savo.no, tlf. 22 91 67 00


A35:10 STOCKHOLM FURNITURE FAIR 3 -7 FEBRUARI 2015

ENJOY YOUR MEETING

EASE A unique new line of lightweight, flexible display solutions suitable for every area of the room, that simply creates functional spaces – tailored to your needs. EASE is ecolabelled with Svanen. Design by Andreas Engesvik & Jens Fager

For more information visit edsbyn.com


MINGO@MINGOPHOTO.COM

THE ORIGINAL FINN JUHL COLLECTION

Finn Juhl: Pelican Chair, 1940 For authorized dealers contact T + 45 70 277 101 Onecollection.com - House of Finn Juhl Copenhagen - Showroom - Nordre Toldbod 25 - 1259 København K


Vestre

vestre.com Vestre produserer møbler for by- og uterom, og solbenken Bloc på bildet er designet av Atle Tveit og Lars Tornøe. I bakgrunnen står både modulbenken Code designet av Johan Verde og Hong Ngo-Aandal og benkebordet Buzz designet av Espen Voll, Michael Olofsson og Tore Borgersen.


Edsbyn

edsbyn.com Edsbyn presenterte sitt nye skjerminsveggsystem, designet av Andreas Engesvik og Jens Fager. Systemet er laget for å skape smidige romløsninger på kontorer, hoteller og restauranter såvell som i private hjem, og er enkle å montere og flytte rundt. De viste også frem stolkolleksjonen Feather designet av Jens Fager, og arbeidsbordserien Neat designet av Thomas Eriksson Arkitekter


Inside Scandinavian Design fargblanche.com

Inside Scandinavian Design sin stand fokuserte pü hva som skiller den skandinaviske møbelindustrien fra produksjonen i resten av verden, og fulgte utviklingen til et produkt fra skissestadiet til ferdig møbel. Utstillingen var kuratert av det Stockholmsbaserte designstudioet Färg & Blanche.


EFG (European Furniture Group) efg.info

Kontormøbelprodusenten EFG presenterte nye løsninger for store og små rom, blant annet oppbevaringssystemet EFG Create som kombinerer smart funksjon og design på en leken maner. Systemet er modulbasert, og kan settes sammen på ulike måter etter behov. På bildet over ser vi det nye modulbaserte skjermsystemet EFG Surround designet av svenske Olle Lundberg og den fleksible puffen EFG Bold.


SB Seating (HÅG) hag.no

HÅG feiret 30-års dagen til HÅG Capisco designet av Peter Opsvik, og jubileet ble markert med et begrenset antall stoler kledd i naturgarvet skinn fra Tärnsjö Garveri. Stolene HÅG SoFi, HÅG Capisco og RBM Noor ble lansert med norsk ull, og hver av de norske ulltekstilene har sitt særpreg og er oppkalt etter de norske dalene Setesdal, Sirdal og Suldal. Tekstilene blir først lansert i svart, grått, turkis, blått og gult, alle inspirert av den nordiske naturen men med en urban undertone.


Standen til den svenske kontormøbelprodusenten Horreds.


Nordic Care

ncnordiccare.se Nordic Care viste frem den nye serveringsvognen Julia designet av Eva Schildt, stolserien Jackie designet av Peter Andersson og gyngestolen Sture designet av Björn Dahlström, i tillegg til de velkjente krakkene Plockepinn i ny høyde på 63 cm designet av Helena Svensson og bordet Knop i ny høyde på 90 cm designet av Karlsson & Björk.


Asplund

asplund.org Asplunds stand stod i stil med firmaets stilrene møbler, med blant annet bordkolleksjonen Tati designet av Mats Broberg & Johan Ridderstråle og det mønstrede Flag Carpet designet av Thomas Sandell på gulvet.


Menu

menu.as På standen til menu så vi blant annet det fine hyllesystemet Stick System designet av Jan Plecháč og Henry Wielgus og String Lounge Chair med pute, designet av studio WM.


PP Møbler pp.dk

Danske PP møbler presenterte mange nyproduksjoner av Hans Wegners ikoniske design, blant annet stolene The Round One , The Chinese Chair, Circle Chair og Valet Chair.


Vitra

vitra.com Vita presenterte en rekke interiør- og designideer for både private hjem og kontormiljøer, og deres Home Collection 2015 inkluderte blant annet design fra Edward Barber & Jay Osgerby, Verner Panton og Antonio Citterio. På bildet ser vi den supre kontorstolen Allstar som kommer i et uttall ulike farger, designet av Konstantin Grcic.


Agape Andrew World Arper Artemide Asanderus by Calcutta Asplund Atag Blå Station Boform Bora Brand van Egmond Chapel Parket CPH Square Depadova Designers Guild Dornbracht Fjordfiesta Flos Gaggenau Hjelle Holedesign KWC Kymo LeeBroom Lightyears Livingdivani Livingstones LZF Miele Moooi Moroso Northern Lightning Pedrali Quooker Skovin Gulv STP Swedese Toso Norge Tropisk Design Vitra Vola Wästberg Zero Örsjö

Boform og Holedesign åpner ny og større butikk på Skøyen i mars Inn til oss flytter også Skovin Gulv, Toso Norge, Designers Guild Prosjekt og Tropisk Design. Vi blir en bred leverandør til både privat og prosjektmarkedet innen: -kjøkken -baderoms møbler -bord og benk systemer -hyllesystemer -garderobesystemer -stoler og sofaer -belysning -gulv -gardinskinner og rullgardiner -tekstiltapeter -tekstiler -tepper -accessories -interiørbeplanting -innredningstjenester

boform Drammensveien 130 Bygg B2 Skøyen, 0277 Oslo www.holedesign.com www.boform.no


KOMPROMISSLØSE KJØKKENER I OVER 30 ÅR HAR VI LEVERT

HÅNDBYGDE KJØKKEN HVOR ESTETIKK OG DESIGN HEVER SEG OVER TID OG SKIFTENDE TRENDER. HEMMELIGHETEN L I G G E R I FA G U T D A N N E D E A R K I T E K T E R , E R FA R N E M Ø B E L S N E K K E R E O G U T S Ø K T E M AT E R I A L E R . V I H Å N D S O RT E R E R OG VELGER BARE DET ALLER BESTE TREVIRKET TIL DITT K J Ø K K E N . K VA L I T E T E N , M Ø N S T E R E T I T R E V E R K E T O G FA R V E N Y A N S E N E S K A L V Æ R E P E R F E K T.

M U LT I F O R M S T U D I O A S BYGDØY ALLÉ 66 - 0265 OSLO TELEFON 2255 6630


eames by vitra Les mer om spesialomvisninger, faglig frokost og kveldsseminarer på www.doga.no Haussmanns gate16 0182 Oslo tlf: 47 23 29 28 70 info@doga.no Mandag Tirdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Følg oss på Facebook: Vitranorge

Available through: Vitra Brand Store, Stortingsgaten 30

10.1.-1.3. 2015

/ Vitra is the only authorised manufacturer of Eames furniture designs for Europe and the Middle East. / Vitra Brand Store, Stortingsgaten 30 • 23 11 58 70

// www.vitra.com

10:00 - 17:00 10:00 - 17:00 10:00 - 20:00 10:00 - 20:00 10:00 - 17:00 12:00 - 17:00 12:00 - 17:00 Følg oss på Instagram: vitranorge


Offect

offect.se Offect presenterte nye produkter fra blant andre Jasper Morrison, Studio Irvine, Michael Sodeau, Luca Nichetto, Fattorini+RIzzini+Partners, Jean-Marie Massaud, Claesson Koivisto Rune og Broberg & Ridderstråle, i tillegg til sitt nye konsept Offecct LifeCircle. På bildet til høyre ser vi sofaen og lenestolen EZY designet av Christophe Pillet og bordet bordene Archipelago av Michael Sodeau. Over til høyre står stolen Satellite med lite bord designet av Richard Hutton og Kali designet av Jasper Morrison.


Lammhults lammhults.se

Med prosjektet X-Works 2.0 har Lammhults det seneste året samarbeidet med designutdanningene hos Beckmans, Bergen Kunst og Designhøgskole og Carl Malmsten Furniture Studies/ Linköpings universitet, og 25 studenter har arbeidet med Lammhults sortimentsbehov. Resultatet ble presentert i form av idéskisser og enkle modeller, og ut ifra dette materialet kommer Lammhults til å velge fire studenter som gis muligheten til å videreutvikle sin idé sammen med firmaets utviklingsavdelning.


Maxdesign maxdesign.it

Italienske Maxdesign viste frem den bassete lenestolen Betty designet av Christoph Jenni, og det smarte runde bordet Baba fra samme designer. På standen deres så vi også skrivebordet Offset Table designet av Tomás Alonso og stolen Stratos designet av Studio Hannes Wettstein. Det er den kjente møbelmannen Leif Werner som bygget opp Vitra Skandinavia som er nå agent for Maxdesign.


Friends and Founders friendsfounders.com

Det dansk/svenske designstudioet Friends and Founders viste frem blant annet frem Spin table og serien Net, som vant ELLE Decoration Swedish Design Award 2015 for beste utemøbel (bilde over). Stolen La Pipe (til venstre) blir lansert senere i ür.


Hay

hay.dk Samarbeidet mellom designer Sebastian Wrong og Hay har resultert i blant annet en lyskolleksjon med lampene The Pion designet av Bertjan Pot, Rope Trick Floor Lamp designet av Stefan Diez og Noc designet av Smith Matthias. Nytt var ogsü tekstiler med mønster designet av Nathalie du Pasquier og appen New Order, som lar deg utforske, sette sammen og bygge ditt eget hyllesystem.


MUNK Collective munkcollective.com

Danske MUNK Collective presenterte blant annet hyllesystemet Flip designet av Hviid Damsbo, speilet Frame designet av Johansen & Faurschou og knaggsystemet Hook designet av Noergaard-Kechayas.


Neutra

vs-neutra.com Neutra bringer tilbake moderne klassikere med relanseringer av møbler designet til husene arkitekt Richard J. Neutra (1892-1970), tegnet i 50- og 60-ürene.


Makers With Agendas mwa.eu

Makers With Agendas lanserte sin nyeste kolleksjon, bestüende av blant annet bordet Accordion og lampen Bat designet av Julien De Smedt og det meget fine hyllesystemet Knot Shelf som kan settes sammen helt uten skruer eller verktøy designet av William Ravn.


&tradition

andtradition.com Lampesystemet Light Forest er &traditions første samarbeid med det nederlandske studio Ontwerpduo og designerne Tineke Beunders og Nahan Wierink - vegg- og taklampen er designet slik at den kan forandres og stilles pü flere müter. Vasene True Colours er et samarbeid med designeren Lex Pott, og hver vase i serien er laget av oksidert og polert metall. Cloud er designet av Luca Nichetto, og sofaserien inkluderer en en-, to- og tre-seters sofa og en puff.


Japan Creative japancreative.pl

Japan Creative er drevet av den Tokyo-baserte designeren Masaaki Hirourma, med som formål å promotere arven til den tradisjonelle japanske håndverk- og møbeltradisjonen ved å invitere designere til å skape moderne objekter. Kolleksjonen Soba er resultatet av et samarbeid mellom designerne Barber & Osgerby, Pierre Charpin og Stefan Diez og bambusmesteren Yoshihiro Yamagishi, og består av benker og bordunderstell i ulike størrelser. Med tykke bambusstammer som utgangspunkt er nye former konstruert, og de ulike komponentene er festet til hverandre ved hjelp av et spesielt tausystem.


Hem

hem.com Den svenske butikken Hem hadde en stilren stand med blant annet den svenske designeren Staffan Holms Lift Shelf (bildet til venstre) og Alle Table, i tillegg til lamper og stoler fra Form Us With Love.


Magis

magisdesign.com Magis viste blant annet frem barkrakken Tibu designet av Anderssen & Voll og stolen Pi単a designet av Jamie Hayon - i tillegg likte vi godt sofaserien Traffic (bildet) og krakken The Wild Bunch designet av Konstantin Grcic.


OFFECCT - Palma Wood - design: Khodi Feiz

www.offecct.se

www.plushalle.dk

scandinavisk design as, tlf. +47 909 69 851, lars@scandinavisk-design.no, www.scandinavisk-design.no

studiothune

Drammensvn 130 B13, 0277 Oslo

OFFECCT - Esy - design: Christophe Pillet


Arne Jacobsen’s

for the 21st century

Munkegaard chair

NEW classic

also known as the Mosquito

A daring, in your face

www.munkegaardchair.com HOWE a/s Mandal AllĂŠ 23 DK-5500 Middelfart howe@howe.com Anja Bothe abo@howe.com Mobil: +45 27 22 11 19

www.howe.com


www.norwaydesigns.no


V책re gulv er like vakre om 100 책r www.marrakechdesign.se


uno form c-series røkt eik

Interiørtema, Uranienborgvn 12, Oslo, tlf 22 55 97 65, www.unoform.dk Spesialistene i god kjøkkendesign


Greenhouse Greenhouse rommer studentene og de unge som er i startblokka. Her er også som regel de sprekeste prosjektene; de som kun er prototyper og som ikke har vært gjennom kværna av fornuft, salg, markedsføring, verktøyutvikling og teknologi. Derfor er ideene tydelige og konseptene nytenkende. Her er det møbler og gjenstander som ikke når ut i butikkene, men som fungerer som rundingsbøyer og springbrett til en god tenkning hva gjelder design.


Lund School of Industrial Design - “Inspired by the past to enable living in the future”.

Til høyre: stoler designet av elever ved kunst- og designhøgskolen i Bergen.


Designer Frej Wichmann viste frem det snodige skapet Sirid책, med sveiv p책 toppen som ruller ned gardiner rundt skapets innhold (frejwichmann.se).


Bilde til venstre: de fargerike bokstøttene til japanske Kyuhyung Cho (kyuhyungcho.com). Over: blå stoler designet av studentene på Aalto University of Arts, design and Architecture. Til høyre: stoler designet av studenter ved The Royal Danish Academy of Fine Arts.


Liquen Lav av Valentin Sanz (liquenlav.com).


Vegglampe og lavt skap designet av Torontobaserte M-S-D-S Studio (msds-studio.ca)


Greenhouse var i 책r designet av Note Design Studio.


HDK (Gøteborg) med produktet Moore´s Table, designet av Pontus Johansson.


Norske Silje Nesdal har en master fra kusthøgskolen i Bergen, og presenterte blant annet den smarte og multifunksjonelle sovesofaen Dorme. (siljenesdal.com)


Sm책 trefigurer og trefat fra Nestor Campos (nestorcampos.com)


Standen til Beckmanns hadde f책tt navnet Wrong Place, Wrong time.


Erik NystrĂśm fra Beckmanns viste frem sitt knaggsystem Hang On, som ser ut som en veggmontert stol nĂĽr man ser den rett forfra men forandrer form ettersom man beveger seg nĂŚrmere.


Elegance Linking simple form of an object and its intended purpose – USM creates timeless solutions.

Distribution Norway: Fabricolage. Nobelsgate 21 0286 Oslo. +47 90560026. martin@fabricolage.com www.fabricolage.com // instagram.com/fabricolage // facebook.com/fabricolage Headquarters: USM U. Schärer Söhne AG, Münsingen Switzerland www.usm.com


Styling: Kråkvik&D’Orazio / Foto: Siren Lauvdal / Layout: Heydays

Dette er Kavai Hallgeir Homstvedt har designet Kavai – en liten loungestol med mye komfort. Stolen har en tydelig karakter med en slank kropp og et sjenerøst armlene. Kavai omfavner kroppen din, som jakkekragen om nakken en kald vinterdag. Kavai er norsk kvalitetshåndverk fra LK Hjelle. hjelle.no

KAVAI Fra kr. 11 125,-


VOLA Round shower Uniquely refreshing. Visibly VOLA.

shelby teknikk as Nedre Gate 7 Tel: +47 51 46 18 00 0551 Oslo post@shelby.no www.shelby.no


Mogens Lassens skisse fra 1943 danner utgangspunkt for Frame, som er en fleksibel oppbevaringsløsning av kvadratiske bokser i kubistiske rammer. Frame kan henges direkte på veggen, settes sammen, stables og stå fritt på gulvet. Frame Sideboard består av en stor Frame med et kubeformet stativ, og uansett om det står for seg selv eller om flere Frame Sideboards settes sammen, fungerer Frame som en flott og god oppbevaringsløsning. Bruk Frame Sideboard ved siden av sofaen, sengen eller som en klassisk romslig skjenk. Frame Sideboard kan også skilles fra det kubiske stativet og henges på veggen. Finn nærmeste forhandler på bylassen.com


NESTE UTGAVE Ny digital utgave kommer i mai. Følg oss også på www.nyttrom.no, Facebook og Instagram (@nyttrom). Magasinet NYTT ROM kommer seks ganger i året, neste nummer kommer i april.


TATOU BY: PATRICIA URQUIOLA

www.flos.no

E 17  

NYTT ROM magazines digital issue #17