Page 1


SÓC ACTIU o SEDENTARI?

MENJO BÉ o MALAMENT?

TINC BONS HÀBITS SALUDABLES?

TINC CURA DE LA MEVA ESQUENA?


` `

´ ´


` `

No pot ser que dediqui més de 2h diàries a les activitats sedentàries ``

`

`

´ ´Ó


´

Practicar activitat física és fer salut!!

´


BENEFICIS DE L’ACTIVITAT FÍSICA És molt important realitzar activitat física perquè alhora que ens permet divertir-nos, ens ajuda a millorar la salut i prevenir les malalties. Els beneficis de l’activitat física poden ser fisiològics (millora els nostres òrgans i sistemes), psicològics (millora el nostre estat d’ànim, concentració,...) i socials (millora la relació entre les persones). Ossos

BENEFICIS FISIOLÒGICS:

Cor

• • • Pulmons

Cervell

Contribueix el desenvolupament general de la persona. Enforteix els ossos augmentant la seva densitat. Ajuda a controlar el sobrepès i l’obesitat. Enforteix els músculs i millora la capacitat per realitzar esforços de llarga durada. Redueix el risc de patir malalties perquè s’enforteix el sistema autoimmune (el de defensa del nostre organisme).

Articulacions

Músculs


BENEFICIS PSICOLÒGICS: •

• •

Millora l’estat d’ànim i disminueix el risc de patir estrès, ansietat i depressió. Augmenta l’autoestima i l’autoconfiança. Ens podem concentrar més a l’hora de fer els deures i estudiar, i per tant millorarem el rendiment escolar. Augment de la sensació de control.

BENEFICIS SOCIALS: • • • •

És un important motiu de diversió. Millora l’aparença personal i els hàbits higiènics. Fomenta la sociabilitat i per tant la possibilitat de fer nous amics i amigues. Augmenta l’autonomia personal i la integració social de col·lectius marginals.


R E P

TO

IX A T

Ò

...

´

`

´ ´

´

´

´ ´ ´

´


MENJAR BÉ, CRÈIXER BÉ  Exercici físic i una bona alimentació, és la combinació perfecta per aconseguir que els ossos i les articulacions creixin correctament.  Fes sempre 5 àpats diaris. Tres de principals: l’esmorzar, el dinar i el sopar i dos complementaris: a mig matí (a l’hora del pati) i el berenar.  Beu regularment. Perquè el nostre cos funcioni bé hem d’hidratar-nos sovint. Si practiques esport has de beure aigua durant l’exercici i després de practicar-lo.


EL QUE MENJO

EL QUE GASTO

 Tingues cura de les dents. Les dents formen part de l’aparell digestiu i si no estan en bones condicions, són entrada de moltes bactèries que poden causar malalties i lesions.  Per una dieta sana i equilibrada cal menjar el que gastem. Si mengem més del que gastem ens engreixarem, i si mengem menys del que gastem ens aprimarem.  Has d’intentar que sempre estigui equilibrada la balança entre el que menges i el que gastes.


 Recordes les funcions principals dels diferents grups d’aliments?  ALIMENTS ENERGÈTICS : són els que ens donen l’energia per poder funcionar cada dia.

 ALIMENTS REGULADORS : són els que permeten que el nostre cos pugui tenir les reaccions necessàries pel seu bon funcionament.

 ALIMENTS de CONSTRUCCIÓ : són els que formen part de les nostres cèl·lules, teixits (músculs, ossos,...), cor, ronyons, etc. Aliments greixos (olis, mantega, margarina, nata, ...) Cereals i els seus derivats (pa, pasta, ...), patates i llegums)

Peixos, ous i carns + Llegums, fruits secs i cereals Llet i els seus derivats

Aigua i Activitat Física Hortalisses

Fruites


Per una alimentaciรณ saludable cal que tinguis en compte la:


Per una activitat fĂ­sica adequada cal que tinguis en compte la:


HÀBITS PER UNA VIDA SANA ESCALFAMENT ADEQUAT

PRACTICAR ACTIVITAT FÍSICA o ESPORTS REGULARMENT

DUTXAR-SE SEMPRE DESPRÉS DE L’ACTIVITAT EQUIPATS CORRECTAMENT PER LA PRÀCTICA

DORMIR 8-9 HORES DIÀRIES


L’ESQUENA L’EIX PRINCIPAL DEL NOSTRE COS  Practicar exercicis físics en que s’hagi d’usar la força muscular us ajudarà a desenvolupar tots els músculs del cos de manera correcta i equilibrada.  La flexibilitat i els estiraments són molt important per a la nostra salut, perquè ens ajuda a evitar lesions i també que el nostre cos adopti posicions perjudicials.


HAS VIST QUE CUIDAR EL NOSTRE COS NO COSTA GENS. NOMÉS LES GANES DE VOLER FER-HO. AIXÍ DONCS …

IMPLICA’T!!

Hàbits saludables 4rt  
Hàbits saludables 4rt  
Advertisement