Take Away - Kampanje fra Nortura PROFF september-oktober 2022

Page 1

TAKE AWAY

NR. 4 – 2022 – SEPTEMBER-OKTOBER

TAKE AWAY INSPIRASJON


DIGG

TAKE AWAY En serveringsbransje med nye muligheter! Bransjen vår er i endring og til tross for utfordrende tider, står vi robust i de endringene som kommer og tilpasser både oss selv og hvordan vi driver serveringsstedene. Hvor – og hvordan – vi jobber er en av tingene som har endret seg permanent i kjølvannet av nedstengningsperioder og pandemi. Å jobbe hjemmefra eller på andre steder enn selve kontoret er en endring som kommer til å bli med oss videre. De fleste som har muligheten til det, vil jobbe én eller flere dager i uken hjemmefra. Dette igjen endrer spisevanene våre, både hjemme og når vi spiser ute. Det fører også med seg en vesentlig endring for blant annet kantinemarkedet, som blir tvunget til å tenke nytt for å opprettholde sin omsetning. Å tenke på flere deler av måltidsdøgnet og å tilby take away kan være en del av dette. I vår høstkampanje ønsker vi å gi deg litt inspirasjon til retter som kan egne seg til take away. Hvem sier at take away bare er fast food eller sushi? Hva med å ta tradisjonsretter eller andre digge matretter inn på take away menyen?

Vi vil snakke med deg! Vi i Nortura PROFF ønsker å være en solid samarbeidspartner for deg som kunde – og så godt som mulig levere de produktene dere ønsker til enhver tid. Akkurat nå er vi i en situasjon der vi er ekstra avhengige av å ha god dialog med dere om varebehov, slik at vi klarer å levere de produktene dere trenger. Vi setter stor pris på at du holder oss godt informert om hva du trenger til din meny. Hold gjerne god dialog med din Nortura PROFF-kontakt – eller med vårt salgskontor på tlf. 955 18 500.

Våre kampanjemagasin er trykket på PaperWise papir. PaperWise er et miljøvennlig papir som blir laget av jordbruksavfall, med svært lav miljøpåvirkning. Mer konkret vil det si at det brukes stilker og blader som blir til overs etter innhøsting. I kombinasjon med en miljøvennlig produksjonsprosess, gir dette en miljøbesparelse på 47% sammenliknet med papir basert på trefiber og 29 % sammenliknet med resirkulert papir. Ved å bruke jordbruksavfallet som råmateriale, er det også med på å forhindre avskoging. PaperWise gir avfall nytt liv, og kan resirkuleres opptil sju ganger.


GILDE LAM FÅRIKÅLKJØTT FERSK, 2,5 KG EPD-NR. 5610647 VARENR. 5000008081

Det er tid for fårikål!

– Og den blir aller best med norsk lam! Norske lam holder aller høyeste kvalitet og har den naturlige gode smaken. Norske lam har en variert og rik, naturlig kost med mye planter, gress, lyng og urter. Dette er næringsrikt fôr som gir kjøttfulle dyr og nydelig smakskarakter til kjøttet. Sauehold har århundrelange tradisjoner i Norge, og dyra er som skapt for våre forhold. De tåler det hardføre klimaet her nord og finner mat de liker både ved kysten, i innlandet og på fjellet. Sauen utnytter beiteressurser i områder der det er vanskelig med annet husdyrhold, og bidrar dermed til å holde kulturlandskapet åpent og hindre gjengroing.

DIGG

TAKE AWAY

fårikål 4 porsjoner

INGREDIENSER: 1,5 kg hodekål 1,5 kg Gilde fårikålkjøtt 1,5 ss hele pepperkorn 1,5 ts salt Vann Urter, som f. eks persille, laurbær og timian 600 g poteter

FREMGANGSMÅTE: Skyll kjøttet først, slik at du fjerner urenheter. Rens og del kål i store båter. Nå kan du enten velge å koke kålen sammen med kjøttet, koke noe av kålen sammen med kjøttet, eller velge å koke kål helt til slutt, slik at den beholder en frisk farge og ikke blir supermyk og veldig godt kokt. Dette er en smakssak. Legg kjøttet i en stor kjele, dryss på med salt og pepper og legg i noen urtekvaster. Hell i kaldt vann til det dekker. Kok opp og fjern skum underveis. Sett ned temperaturen slik at gryta bare småputrer, i ca. 2 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra beina.

TAKE AWAY SEPTEMBER/OKTOBER

Kok poteter og legg i kålbåter på toppen av gryta de siste 5-10 minuttene, alt ettersom hvor sprø og grønn du ønsker kålen. Server med urtedryss og poteter.


Lag den diggeste

Hel, langtidsbakt svinenakke med salat, bakt tomatsalsa og maislefser

TAKE AWAY-MATEN!

8 porsjoner

INGREDIENSER: 1,6 kg Gilde Svinenakke u/ben salt pepper olje til steking 1 rødløk 4 hvitløkfedd 4 cm frisk ingefær 1 bunt koriander, grovhakket 2 chili 8 tomater 1 l god kjøttkraft, gjerne blanding av kylling og storfe 4 ss riseddik 2 ss brunt sukker 1 sitron 1 dl soyasaus 4 vårløk Til servering: 16 små maislefser 16 hjertesalatblader 3 dl syltet rødløk 2 lime, i båter 1 bunt frisk koriander

FREMGANGSMÅTE: Finhakk hvitløk og ingefær, grovhakk koriander og chili. Ha litt mer olje i pannen og fres ingefær, hvitløk, koriander og chili til blankt og mykt. Krydre og brun kjøttet godt på alle sider i en stor stekepanne eller gryte og legg kjøttet over i en stor ildfast form. La pannen fortsatt stå på platen. Del tomater i grove biter, legg i pannen, hell i kraft og eddik, gi et oppkok og ha alt innholdet over i den ildfaste formen sammen med kjøttet. Sett ovnen til 100 °C. Stek i ca. 12 timer til svinenakken er mør. Løft kjøttet fra formen, la hvile i minst 20 minutter. Sil av kraften, ta vare på alt og sett til side. Ha kraften i kjele. Kok opp og reduser til ca. 2,5 dl. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sett til side. Fjern grove korianderstilker fra kraftrestene og ha resten av innholdet over i en kjele. Kok inn til salsa-konsistens. Smak til med sitronsaft, sukker, soyasaus, salt og pepper. Finsnitt vårløk og vend inn i salsaen. Del svinenakke i tynne skiver, riv i biter og server med lefser, salatblader, salsa, innkokt sjy, syltet rødløk og frisk koriander.

GILDE SVINENAKKE U/BEN

Fersk, 5,0 kg EPD-nr. 1095397 Varenr. 5000005211

99,-

pr. kg

GILDE SVINENAKKE U/BEN

Fryst, 5,0 kg EPD-nr. 1296060 Varenr. 5000005237

99,-

pr. kg

4

SEPTEMBER/OKTOBER TAKE AWAY


DIGG

TAKE AWAY

TAKE AWAY SEPTEMBER/OKTOBER

5


TAKE AWAY

+ TRADISJONSMAT = SANT

Komlemiddag 4 porsjoner

INGREDIENSER: 8 stk Matboden Komler 300 g Eldhusrøkt gardspølse 600 g poteter 200 g Gilde Pizza-/Lutefiskbacon Tyttebær

MATBODEN POTETBALL/KOMLER 100 G Fersk, 6,6 kg EPD-nr. 120444 Varenr. 5000003857

39,-

pr. kg

ROTMOS: 500 g kålrot 300 g gulrot 1 dl fløte 2 ss smør Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE: Skrell og del rotgrønnsakene i terninger, ha i kjele med vann til det dekker og kok opp med litt salt. Kok til mørt og mos sammen med fløte og smør. Kok potetene møre. Varm opp komler. Stek bacon og Vossakorv. Server komler med rotmos, potet, bacon og Vossakorv.


DIGG

TAKE AWAY KOKT & KLAR KÅLROTSTAPPE Fersk, 2,5 kg EPD-nr. 5838339 Varenr. 5000009407

GILDE PIZZABACON TERNET Fersk, 1,8 kg EPD-nr. 228668 Varenr. 5000001459

ELDHUSRØKT GARDSPØLSE 300 G Fryst, 1,8 kg EPD-nr. 2408409 Varenr. 5000000732

TAKE AWAY SEPTEMBER/OKTOBER

7


Nyhet! Vår nye sousvidekokte lammebog er benfri og lett krydret med timian, rosmarin og hvitløk. Produktet er laget av norsk lam og sousvidekokingen gjør at den beholder all saftighet og smak. Et enkelt og anvendelig produkt som enkelt kan varmes og serveres – og som smaker kjempegodt. Produktet kan varmes rett i posen og sjyen passer perfekt å tilsette i sausen for å gi god smak!

T

N

SOUSVIDEKOKT LAMMEBOG

N

Y HE

GILDE LAMMEBOG SOUSVIDEKOKT

Fersk, 1,1 kg EPD-nr. 5959747 Varenr. 5000009754

186,-

pr. kg

LAMMEBOG

med sjysaus og saltbakte beter 4-6 porsjoner 800 g Gilde Lammebog sousvidekokt Olje til steking 4 hvitløkfedd salt pepper 1 bunt salvie 2 dl lammesjy eller kraft fra posen 60 g meierismør, kaldt i terninger ½ dl soyasaus smak til med sitronsaft Lammebog: Brun kjøttet i olje og pass på å brune over det hele. Tilsett hele hvitløksfedd i pannen. Ha i salvie mot slutten av steketiden, øs over kjøttet underveis. Legg til side. Ikke vask pannen. Sjy: Kok ut pannen med vann (pass på at det ikke er for brent) sil over i liten kjele, kok opp, smak til med soyasaus og litt sitronsaft. Trekk kjelen av varmen, visp inn smør med stavmikser. Saltbakte beter 5 dl grovsalt 1 kg beter Forvarm ovnen til 170 °C. Fordel saltet i en ildfast form. Vask betene og stikk bunnen ned i saltet slik at de står støtt. Bak til betene er helt møre. Server lammebog med saus, rustikke grønnsaker og sprøstekt salvie.

Sous°Chef er vår serie med sousvidekokte produkter som gjør kokkehverdagen enklere. Kortere tilberedningstid, mindre matsvinn og økt matsikkerhet er noen av fordelene. Produktene kokes i pose og bevarer derfor både saftighet og smak. Vi bruker norske råvarer av god kvalitet for å sikre et topp resultat. Tilberedt av oss – enklere for deg!

SEPTEMBER/OKTOBER TAKE AWAY


FINNBIFF – en smak av høst! GILDE REINSDYRSKAV/FINNBIFF Fryst, 5,0 kg EPD-nr. 2729515 Varenr. 5000002389

DIGG

TAKE AWAY

GILDE BACON TERNET Fersk, 2,0 kg EPD-nr. 177824 Varenr. 5000001579

Finnbiffgryte 4 porsjoner

INGREDIENSER: 2 ss meierismør 600 g Gilde Finnbiff/reinsdyrskav 250 g sjampinjong 150 g Gilde Bacon ternet 4 gulrøtter 3 dl vann 3 dl Seterrømme 4 skiver geitost 4 tørkede einebær 0,5 ts timian 1 ts flaksalt 0,5 ts nykvernet pepper 4 ss tyttebær 4 kvister frisk timian

FREMGANGSMÅTE:

Del sopp i biter, skrell gulrot og del i skiver. Sett til siden. Smelt smør i en gryte og stek finnbiff, sopp, bacon og gulrot. Tilsett vann og kok opp. Sett ned varmen og la det småputre i 10 minutter. Ha i rømme, geitost, knuste einebær og timian og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

TAKE AWAY SEPTEMBER/OKTOBER

Før servering, dryss på med friske urter og tyttebær. Server gjerne 9 med potetmos.


Ta med lunsjen! TIPS!

Her kan du bruke alle typer pålegg av hvitt kjøtt eller for eksempel hamburgerrygg.

DIGG

TAKAEY AW

PRIOR KALKUN RØKT SKIVET Fersk, 0,5 kg EPD-nr. 1646660 Varenr. 5000002291

Burrito med eggerøre og kalkunpålegg INGREDIENSER:

FREMGANGSMÅTE:

6 stk Prior Egg 3 ss fløte 1 stk avokado 4 stk Tortillalefser (store) 100 g revet ost 8 - 12 skiver Prior røkt kalkun i skiver Chilisaus Smør og olje til steking Salt og pepper

Visp eggene sammen med fløten til alt er godt blandet, men unngå å vispe inn for mye luft. Smelt en god klatt med smør i en liten panne over middels varme. Tilsett eggemassen og rør hele tiden, til eggemassen tykner - uten at den får stekeskorpe. Eggemassen skal ha en kremete, bløt og saftig konsistens. Husk at eggerøren vil sette seg og bli fastere når den får hvilt noen minutter. Dryss over en god klype salt og litt kvernet pepper.

10

Rens avokadoen og mos kjøttet til avokadoen med en gaffel. Fordel avokado, eggerøre, revet ost og kalkunpålegg på tortillalefsene. Drypp over litt chilisaus eller dryss over en klype chili. Pakk tortillaene sammen og pass på at sidene er tette. Stek burritoene gylne og sprø på begge sider i en stekepanne med litt olje.

SEPTEMBER/OKTOBER TAKE AWAY


Prior Omelettmix Prior Omelettmix er laget av norske egg og gjør det enkelt å lage omeletter, eggerøre og andre retter med egg. Ønsker du å redusere arbeidskostnadene på kjøkkenet skal du la oss gjøre jobben for deg.

* Rimelig råvare * Effektiviserer kjøkkenet

* Ypperlig som råvare til

bl.a. omelett, quiche, pai og eggerøre

* 1 kg mix tilsvarer 20 egg * Klar til steking à 2,5 kg * Lekker gul farge * 1=pakning 25 porsjoner eggerøre à 100g

PRIOR OMELETTMIX, KANNE

Fryst, 4x2,5 kg EPD-nr. 1761592 Varenr. 5000003006

-10%

GILDE HAMBURGERRYGG SKIVET

Fersk, 0,5 kg EPD-nr. 734491 Varenr. 5000003235

199,-

pr. kg

TAKE AWAY SEPTEMBER/OKTOBER

11


DIGG

TAKE AWAY

Vietnamesisk nudelsalat med biff - Bún Bò Xào 4 porsjoner

INGREDIENSER: 500 g Gilde storfe biffstrimler 2 stilker sitrongress 2 fedd hvitløk 3 ss fiskesaus 400 g vermicelli 1 pk bønnespirer 1 agurk 15 blader thaibasilikum 15 mynteblader 2 ss vegetabilsk olje 1 løk 50 g hakkede peanøtter DRESSING, NUOC CHAM: 2 lime 2 ss brunt sukker 4 ss fiskesaus 4 fedd hvitløk 1 chili

FREMGANGSMÅTE: Kok nudlene etter anvisning på pakken, sil av og skyll i kaldt vann. Sett til side. Finhakk sitrongress fra bunnen og så langt opp hvor det lilla i kjernen blir borte. Ha 2 ts av det i en bolle sammen med storfekjøtt. Spar på resten. Finhakk hvitløk og ha det i kjøttet sammen med 2 ss fiskesaus. Sett til side og la det godgjøre seg. Del løk i skiver og sett til side. Del agurk på langs, så i biter. Rull urtene sammen til en rull i hånden og snitt fint. Fordel nudlene i 4 boller. Dryss på bønnespirer, agurkbiter og mesteparten av urtene. Varm opp en panne på middels til høy varme og ha i olje, resten av sitrongresset og den skivede løken. Rør et par ganger og ha i kjøttet. La surre til kjøttet er brunet. Tilsett 1 ss fiskesaus og rør godt. Fordel kjøttet i bollene, dryss over mer urter og hakkede peanøtter. Server med Nuoc Cham. Nuoc cham: Bland sammen alle ingrediensene og rør til sukkeret er oppløst.

GILDE STORFE BIFFSTRIMLER CA 1x1x6 CM

Fersk, 2,5 kg EPD-nr. 228643 Varenr. 5000002051

199,-

pr. kg

12

GILDE STORFE BIFFSTRIMLER CA 1x1x 6 CM

Fryst, 2,5 kg EPD-nr. 604082 Varenr. 5000002002

199,-

pr. kg

SEPTEMBER/OKTOBER TAKE AWAY


PRIOR KYLLINGFILET CA 140-170 G

Fryst, 5,0 kg EPD-nr. 1580455 Varenr. 5000001694

-10%

DIGG

TAKE AWAY

Asiatisk-marinert kyllingfilet med ris og agurksalat 4 porsjoner

INGREDIENSER: 4 stk Prior kyllingfilet 1 dl soyasaus 1 dl fiskesaus 2 ss brunt sukker 1 ss finrevet ingefær 1-2 ts chilipasta (sambal oelek) 0,5 lime, saft og finrevet skall 1 hvitløkfedd, finhakket 0,5 dl solsikkeolje 2 ss sesamfrø

ASIATISK AGURKSALAT 1 agurk 0,5 rødløk 1 rød chili, finhakket 1 ts finrevet ingefær 1 ss sesamfrø 0,5 lime, saft og finrevet skall 1 ss soyasaus Til servering Kokt ris Frisk koriander limebåter

FREMGANGSMÅTE: Rør sammen soyasaus, fiskesaus, sukker, finrevet ingefær, chilipasta, limesaft, finrevet limeskall, finhakket hvitløk og solsikkeolje. Vend kyllingen i marinaden, dekk med plast og la marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter. Skjær agurk og rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Vend med finhakket chili, finrevet ingefær, sesamfrø, limesaft, finrevet limeskall og soyasaus. La marinaden renne av kyllingen og grill eller stek kyllingen på medium varme til gyllen på begge sider og akkurat gjennomstekt. Dryss over sesamfrø og la hvile i et par minutter før servering. Server kyllingen med kokt ris, agurksalat, frisk koriander og limebåter.


Diablo tender med dobbelt-bakt potet 4 porsjoner

INGREDIENSER: 12 stk Prior Diablo tender Dobbelt-bakt potet med feta og bacon 4 bakepoteter 2 ss olivenolje Salt og pepper 200 g Gilde bacon 2 vårløk 1 tomat

150 g fetaost 1 dl rømme 3 dl revet cheddarost Ekstra rømme til topping

Sprøstek bacon i biter, finsnitt vårløk og del tomat i små biter.

FREMGANGSMÅTE:

Mos den myke poteten med fetaost, rømme og halvparten av osten, hakket vårløk og stekt bacon. Smak til med salt og pepper.

Sett ovnen på 220 °C. Gni potetene med olje, krydre med salt og pepper og legg på et stekebrett. Stek midt i ovnen i ca. 45 minutter.

Avkjøl potetene noe og skjær av toppen på dem. Grav ut den myke poteten med en skje og ha over i en bolle. La det være 1 cm tykk «vegg» rundt hele poteten. Stek potetskallene videre i ovnen i ca. 10 minutter.

Fyll miksen i potetskallene og topp med resten av osten. Bak videre i ovnen til osten er smeltet, ca. 5 minutter. Topp med resten av baconet, vårløken, finhakkede tomater og litt rømme. Friter diablo tenders etter anvisning på pakken og server til.

DIGG

PRIOR DIABLO TENDER STEKT 35-40 G

Fryst, 2x2,5 kg EPD-nr. 1763622 Varenr. 5000002524

TAKE AWAY

-15%

14

SEPTEMBER/OKTOBER TAKE AWAY


Gratinert Ost egrill med chili

GILDE OSTEGRILL M/CHILI 120 G Fryst, 4,8 kg EPD-nr. 4891255 Varenr. 5000004279

INGREDIENSE

R:

8 stk Gilde O stegrill med chili 8 stk pølsebr ød 3 ss løk, hakk et 3 ss eple i te rninger 4 ss salsa 8 ss ost – reve t Chili Karri

-15%

FREMGANGSM

ÅTE: Legg pølsebr ødene med pø lser i en ildfa form tett i te st tt, slik at de ikke faller. Topping 1: fo rdel hakket ep le og reven os på 4 pølser, t dryss over lit t karri. Topping 2: fo rdel hakket lø k, salsa og os på de andre t fire pølsene. Legg på litt ch ili om ønskel ig. Gratiner pølse ne på 225 °C til osten er gy ca 10 minutte lden, r.

Ostegrill med chili DIGG

Gilde Ferdigstekt hamburger

TAKE AWAY

Gilde ostegrill med chili er en skinnfri pølse med hot chili og ost. En perfekt kombinasjon som river akkurat passe i smaksløkene.

Gildes ferdigstekte hamburgere er svært enkle å tilberede. Passer godt til arrangementer eller for deg som har begrensede stekemuligheter. Burgeren er laget av norsk storfekjøtt og er lett krydret. En perfekt burger for deg som skal servere mange burgere på kort tid!

GILDE HAMBURGER STEKT, CA 130 G

Fryst, 5,5 kg EPD-nr. 4547766 Varenr. 5000001366

-10%

15


Kampanjeprodukter september-oktober EPD-nr.

Matr.nr.

Produkt

Vekt

Rabatt/ pris pr. kg

5,0 kg

10 %

4x2,5 kg

10 %

4,8 kg

15 %

2x2,5 kg

15 %

1580455

5000001694

PRIOR KYLLINGFILET CA 140-170 G

1761592

5000003006

PRIOR OMELETTMIX KANNE

4891255

5000004279

GILDE OSTEGRILL M/CHILI 120 G

1763622

5000002524

PRIOR DIABLO TENDER STEKT 35-40 G

4547766

5000001366

GILDE HAMBURGER STEKT CA 130 G

2,5 kg

10 %

228643

5000002051

GILDE STORFE BIFFSTRIMLER CA 1x1x6 CM

2,5 kg

199,00

604082

5000002002

GILDE STORFE BIFFSTRIMLER CA 1x1x6 CM

2,5 kg

199,00

120444

5000003857

MATBODEN POTETBALL/KOMLER 100 G

6,6 kg

39,00

1095397

5000005211

GILDE SVINENAKKE U/BEN

5,0 kg

99,00

1296060

5000005237

GILDE SVINENAKKE U/BEN

5,0 kg

99,00

5959747

5000009754

GILDE LAMMEBOG SOUSVIDEKOKT NYHET

1,1 kg

186,00

734491

5000003235

GILDE HAMBURGERRYGG SKIVET

0,5 kg

199,00

N

T

N

Y HE

TILBUDENE GJELDER LEVERANSE VIA ASKO OG SERVICEGROSSISTENE. (PRODUKTER SOM ER LAGERFØRT HOS NORTURA, FØRES IKKE AV ALLE SERVICEGROSSISTENE). VI TAR FORBEHOLD OM TRYKKFEIL , UTSOLGT OG AT PRISENE KAN VARIERE NOE.

Har du sett vårt nye trendmagasin? Stikk innom norturaproff.no for å lese mer eller spør oss om å sende deg et!

Salgskontor Nortura PROFF – tlf. 955 18 500

www.norturaproff.no

facebook.com/norturaproff

instagram.com/norturaproff

issuu.com/norturaproff

Våre kampanjemagasin er trykket på PaperWise papir. PaperWise er et miljøvennlig papir som blir laget av jordbruksavfall, med svært lav miljøpåvirkning. Mer konkret vil det si at det brukes stilker og blader som blir til overs etter innhøsting. I kombinasjon med en miljøvennlig produksjonsprosess, gir dette en miljøbesparelse på 47% sammenliknet med papir basert på trefiber og 29 % sammenliknet med resirkulert papir. Ved å bruke jordbruksavfallet som råmateriale, er det også med på å forhindre avskoging. PaperWise gir avfall nytt liv, og kan resirkuleres opptil sju ganger.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.