Comfort Food - Kampanje fra Nortura PROFF januar-februar-mars 2022

Page 1

VINTERMAT

KAMPANJE NR. 1 – 2022 – JANUAR/FEBRUAR/MARS

TREND:

Comfort food

PIZZAINSPIRASJON

– en hjelpende hånd til kokken


TREND:

Comfort food

A

lle er lei av å snakke om pandemi nå, men det er ikke noen tvil om at de siste to års situasjon har satt sitt preg på alle. Krevende tider gir ofte kreative løsninger og endrer hvordan vi både tenker, jobber og former fremtiden. Krisen har ikke endret alle trendene som beveget seg i markedet vårt før den startet, men den har bidratt til å sette ekstra fart på enkelte trender – og bremset andre. I UTRYGGE TIDER, som under pandemien, tyr mange til trøst og komfort. I store perioder har vi trukket oss tilbake til hjemmet vårt og levd i «boblen» sammen med de aller nærmeste. Da er det naturlig at vi ønsker å gjøre det beste ut av situasjonen og kose oss litt ekstra. Gamle familieoppskrifter tas frem igjen – og vi bygget de trygge omgivelsene vi hadde behov for.

«COMFORT FOOD» defineres gjerne som mat som gir oss nostalgiske og sentimentale følelser. Ofte er det snakk om mat med tilknytning til barndomsminner, hjemlig kjøkken og mat som gir en god følelse (Sa noen «smeltet ost»?). Enkel og smaksrik mat som pizza, pasta, burger, hjemmebakt brød, taco, grillet kylling og dessert står på listen for mange. Vi kan også se på denne trenden som en mot-trend mot sunnhetstrenden som også naturlig vil komme, da vi ønsker å holde oss i form for å kunne være i stand til å kjempe mot et virus.

Comfort food vil definitivt også stå på menyene fremover, men gjerne i en OPPGRADERT FORM! Vi tar utgangspunkt i det trygge og gode – og gir det en dæsj luksus! (Noen kaller det «comfort-plus».) Eksempler på dette kan være hjemmelaget pizza med ekstra spennende topping eller en sandwich laget med ordentlig godt brød bakt med nykvernet mel og surdeigstarter. Det er også rom for sunnere varianter av retter som vi anser som comfort food. I årets første kampanje ønsker vi å inspirere deg med ulike comfort-food retter. Vi starter med pannekaker – men har lagt til en «pluss»…

Våre kampanjemagasin er trykket på PaperWise papir. PaperWise er et miljøvennlig papir som blir laget av jordbruksavfall, med svært lav miljøpåvirkning. Mer konkret vil det si at det brukes stilker og blader som blir til overs etter innhøsting. I kombinasjon med en miljøvennlig produksjonsprosess, gir dette en miljøbesparelse på 47% sammenliknet med papir basert på trefiber og 29 % sammenliknet med resirkulert papir. Ved å bruke jordbruksavfallet som råmateriale, er det også med på å forhindre avskoging. PaperWise gir avfall nytt liv, og kan resirkuleres opptil sju ganger.


4 porsjoner

Pannekaker med vaniljeis og salt karamellsaus

INGREDIENSER:

fremgangsmåte:

4 Prior pannekaker 4 kuler god vaniljeis

Karamellsaus: Ha vann i en kjele og varm opp på høy varme. Hell i sukker og kok opp. La koke i 3-4 minutter, til sukkeret begynner å bli gyllent. Du trenger ikke røre underveis bare vipp og snu litt på kjelen, slik at alt sukkeret smelter. Når alt er smeltet og det bobler over det hele, ta kjelen fra platen. Hell forsiktig i fløten. Pisk inn smør og smak til med salt.

KARAMELLSAUS: 6 ss vann 250 g sukker 1,2 dl kremfløte 25 g meierismør 1 ts flaksalt

Lun pannekakene i folie i ovnen. Server lune pannekaker med is og karamellsaus.

PRIOR PANNEKAKER 60 G Fryst, 6,0 kg (5x20 stk) EPD-nr. 4072658 Matr.nr. 5000001711

-10%

COMFORT FOOD JANUAR/FEBRUAR/MARS

3


Planke med helgrillet storfe mørbrad, bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri 4 porsjoner

INGREDIENSER: 800 g Gilde Storfe Mørbrad Flaksalt og nykvernet pepper 600 g poteter 2 hele hvitløk 4 timiankvaster 2 rosmarinkvaster 8 asparges 8 skiver Gilde Birkebeiner spekeskinke 250 g små tomater 1 sitron 1 Mont d´Or eller Chaumes Litt urter og hakket hvitløk CHIMICHURRI: 2 fedd hvitløk, finhakket 2 fedd hvitløk fra bakte hele hvitløk 2 dl finhakket bladpersille 1 dl finhakket basilikum 1 dl finhakket koriander 2 ss finhakket kapers 4 ss rødvinseddik 1 lime, saften 1 dl olivenolje Flaksalt og nykvernet pepper

fremgangsmåte: Mørbrad: Forvarm ovn til 160 °C. Hvis det trengs for å kunne skjære kjøttet i mindre skiver, del kjøttstykket i to langs senen i mørbraden. Temperer kjøttet i romtemperatur i 30 minutter og svi det av i en grill- eller stekepanne sammen med litt vegetabilsk olje, urter, salt og pepper. Etterstek i ovnen i ca. 20 minutter, til kjernetemperatur på 60 °C. La hvile i minst 30 minutter. Bakte hvitløk og båtpoteter: Forvarm ovn til 180 °C. Pakk hele hvitløk i folie sammen med litt urter. Del poteter i båter, drypp over litt olje, salt og pepper og bak sammen med hvitløk i 20-30 minutter. Asparges med Birkebeiner spekeskinke: Surr skinke rundt asparges, pensle med litt olje og grill/stek raskt på høy varme. Grillet sitron og tomater: Del sitron i båter og grill/ stek raskt på høy varme. Ost: Kutt av toppen, dytt ned litt hakket hvitløk og urter. Bak i 180 °C i 15-20 minutter Chimichurri: Knus alt i en morter eller kjør i en blender. Smak til med salt og pepper.

4

JANUAR/FEBRUAR/MARS COMFORT FOOD


GILDE STORFE MØRBRAD

Fersk, 2,0 kg EPD-nr. 845214 Matr.nr. 5000005459

149,-

pr. kg

COMFORT FOOD JANUAR/FEBRUAR/MARS

5


PIZZAINSPIRASJON

Meatlovers pizza 1 stor pizza

INGREDIENSER: 1 pizzadeig – grunnoppskrift 2 dl tomatsaus med chili 2 stk rødløk 2 stk hvitløkfedd 150 g Gilde pizzaskinke 200 g Gilde kjøttboller 200 g Gilde pepperoni 50 g jalapeño-pepper 50 g syltet chili (pepperoncini) 200 g mozzarella

fremgangsmåte: Sett ovnen på 230 °C. Kjevle ut ferdig hevet pizzadeig på et melet bord. Fold gjerne ytterkantene inn, så du får en tykkere kant. Legg over på stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 10 minutter. Smør tomatsaus utover bunnen. Del løk i tynne skiver og finsnitt hvitløk. Fordel skinke, kjøttboller, pepperoni, jalapeño, syltet chili og ost utover. Stek i ovnen i 15-20 minutter og server med ekstra chili.

GILDE KJØTTBOLLER STEKT 13 G

Fryst, 2x2,5 kg EPD-nr. 4753711 Matr.nr. 5000001592

-15% JANUAR/FEBRUAR/MARS COMFORT FOOD


Grunnoppskrift Pizzadeig INGREDIENSER: 1 kg hvetemel 12 g gjær 1 ts salt 6,5-7 dl vann

fremgangsmåte: Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig. Dekk til og hev deigen i minimum 1 time. Sett ovnen på 230 °C. Kjevle ut tynne pizzabunner på et melet bord, topp med ønsket topping og stek i ovnen i 15-20 minutter, gjerne på en pizzastein.

Hvorfor er pizza Comfort den ultimate comfort food? food TREND:

• Du kan velge smakssammensetning og tykkelse selv. • Kombinasjonen av ingredienser; umami, søtt og salt. • Konsistenser som passer godt sammen; sprø bunn, myk ost. • Fargekombinasjonene. • Man kan dele den med andre. Kilde: tps://giordanos.com/reasons-whypizza-is-the-best-comfort-food/

TIPS! For amerikansk deep pan-pizza tilsettes 1 ss sukker til deigen.

Italiensk pizza med Salami Siliana og sopp INGREDIENSER: 1 pizzadeig grunnoppskrift

GILDE SALAMI SILIANA SKIVET

Fersk, 0,5 kg EPD-nr. 2493922 Matr.nr. 5000003108

189,-

pr. kg

COMFORT FOOD JANUAR/FEBRUAR/MARS

TOPPING Hvitløksfedd Crème fraîche Hakkede urter (f.eks. timian, persille og oregano) Rødløk Sopp Fersk mozzarella Gilde Salami Siliana PERSILLEPESTO 1 bunt persille 50 g pinjekjerner 1 fedd hvitløk 1 dl olivenolje

7


3 x minipizza med kjøttpølse INGREDIENSER:

1

1 pizzadeig grunnoppskrift (se side 7) TOPPING Tomatsaus Crème fraîche Fersk mozzarella Hvitløksfedd Eple Kjøttpølser Revet ost Pinjekjerner Cherrytomater Nachochips Mais 1 PIZZA MED PØLSE OG TOMAT Rød tomatsaus, revet ost, pinjekjerner, cherrytomat og kjøttpølse. Pizzaen er ferdig når osten på toppen er gylden. 2 HVIT PIZZA MED PØLSE OG EPLE Bland creme fraiche med litt hvitløk og smør på pizzabunnen. Topp med kjøttpølse, eplebiter og revet ost. 3 TACOPIZZA Rød tomatsaus, revet ost, nachos, mais, kjøttpølse.

2 3 GILDE KJØTTPØLSE U/SKINN 64 G

Fryst, 5,0 kg EPD-nr. 2653137 Matr.nr. 5000001417

-15%

8

JANUAR/FEBRUAR/MARS COMFORT FOOD


Priors kokte egg gjør kjøkkenhverdagen enklere! Vi gir deg eggene perfekt kokt og ferdig skrelt, slik at du sparer verdifull arbeidstid. Du kan konsentrere deg om det hyggeligste – å sette ditt preg på maten. Eggene har en jevn, høy kvalitet og alle ser pene ut. Priors kokte skrelte egg leveres i store spann med 70 egg eller i lite spann med 30 egg som er perfekt for mindre kjøkken!

VÅRE KOKTE EGG BLIR NÅ LAGET AV EGG FRA FRITTGÅENDE HØNER!

PORTUGISISK pizza med SKINKE OG EGG INGREDIENSER: Italiensk pizzabunn (Se side 7) 60 g tomatsaus 60 g revet mozzarella 50 g Gilde kokt skinke 0,5 stk rødløk 2 stk Prior kokte skrelte egg 50 g sorte oliven u/stein 2 ts tørket oregano 1 ss olivenolje

PRIOR KOKTE SKRELTE EGG I LAKE FRA FRITTGÅENDE HØNER, STR. M

Fersk, 3,7 kg EPD-nr. 656561 Matr.nr. 5000001631

-10% PRØV OGSÅ:

fremgangsmåte: Spre tomatsaus utover pizzabunnen. Dryss med ost. Del løk i tynne skiver og spre utover med skinke, grovhakket egg, oliven og oregano. Dryss ev. litt ekstra ost på toppen. Stek på 220 grader i 10-12 minutter. Drypp litt olivenolje over og server med frisk koriander.

PRIOR KOKTE SKRELTE EGG I LAKE FRA FRITTGÅENDE HØNER, STR. M Fersk, 1,5 kg EPD-nr. 4475265 Matr.nr. 5000001497

9


! t e h Ny 3 NYE SOUSVIDEKOKTE KJØTT I BITER – en gavepakke til kokken!

Sous°Chef er vår serie med sousvidekokte produkter som gjør kokkehverdagen enklere. Kortere tilberedningstid, mindre matsvinn og økt matsikkerhet er noen av fordelene. Produktene kokes i pose og bevarer derfor både saftighet og smak. Vi bruker norske råvarer av god kvalitet for å sikre et topp resultat. Tilberedt av oss – enklere for deg!

ENKELT OG TIDSBESPARENDE Hygienisk og trygt Mange bruksområder Saftig og godt Laget av norske råvarer Ingen allergener

N

T

T

N

PRIOR SOUSVIDEKOKT KYLLINGLÅR I BITER Fersk, 5x1 kg EPD-nr. 5513379 Y HE Matr.nr. 5000007381 N

GILDE SOUSVIDEKOKT SVINEKAM I BITER Fersk, 5x1,0 kg EPD-nr. 5513221 Y HE Matr.nr. 5000007392 N

KAN BRUKES TIL: Gryter Supper Pastaretter Wok Tacoretter Salater

PRØV OGSÅ:


Provencalsk kjøttgryte med hvitvin 4 porsjoner

INGREDIENSER: 10 småløk 200 g Gilde bacon 2 ss olje til steking 4 hvitløkfedd 1 fennikel 4 gulrøtter 1/4 sellerirot 1 appelsin 1 bukett herbes de Provence (timian, rosmarin, laurbærblad og ev. oregano) 3 dl hvitvin 4 dl kjøttkraft 500 g Gilde sousvidekokt storfekjøtt i biter POTETMOS: 500 g poteter 50 g smør 1 dl melk 2-3 ss olivenolje salt og pepper

fremgangsmåte: Skrell småløk og del bacon i biter. Ha olje og bacon i medium varm gryte og fres bacon til gyllent. Ta opp baconet og legg til side. Tilsett løk og brun løken i 5 minutter. Finsnitt hvitløk, del fennikel, gulrot og sellerirot i biter, tilsett grønnsakene i gryten, brun i ca. 5 minutter. Skrell en remse appelsinskall, press ut saften av appelsinen og ha i gryten sammen med urter, hvitvin, kjøttkraft og sousvidekokt storfekjøtt. Legg på lokk og la småkoke i 30-40 minutter eller til grønnsakene er møre. Ta av lokket mot slutten av koketiden for å redusere væskemengden. Skrell og del poteter i grove biter, kok i lettsaltet vann til møre. Hell av vannet og mos sammen med smør, melk og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Ta opp urtebuketten og appelsinskallet. Oksegryten serveres med potetmos og eventuelt ekstra bacon på toppen.

N

GILDE SOUSVIDEKOKT STORFEKJØTT I BITER

Fersk, 5x1 kg EPD-nr. 5512447 Matr.nr. 5000007389

159,-

pr. kg

COMFORT FOOD JANUAR/FEBRUAR/MARS

11

T

N

Y HE


Nakkekoteletter med Mac & Cheese 4 porsjoner

INGREDIENSER:

fremgangsmåte:

4 stk Gilde nakkekoteletter (800 g) flaksalt og nykvernet pepper 1 ss vegetabilsk olje 3 ss meierismør, smeltet 6 timiankvaster 6 fedd hvitløk, knust og finhakket 1 sitron

Mac & Cheese: Sett ovnen på 225 °C.

MAC & CHEESE 300 g makaroni 1 brokkoli 70 g purre 70 g meiersmør 50 g hvetemel 600 g melk 100 g revet ost 50 g parmesan 20 g sennep En klype kajennepepper 0,5 sitron

Del brokkoli i små buketter, skrell og del stilken. Hakk purre. Kok makaroni etter anvisning på pakken, ha i brokkoli og purre de siste minuttene. Sil av. Lag hvit saus. Smelt smør og rør inn mel. Spe med melk og kok opp. La sausen småkoke noen minutter, rør inn ost og smak til med sennep, salt og pepper. Vend inn makaroni, purre og brokkoli og hell i ildfast form. Dryss over revet parmesan. Stek midt i ovnen i 10 minutter. Nakkekoteletter: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en panne på middels til høy varme og ha i olje, smør og timian. Stek kotelettene ca. 3 min på hver side, til gylne. Ha i hvitløk og sauter den sammen med kotelettene. Snu noen ganger til. Server med sitronbåter og Mac & Cheese

TREND:

Comfort food Mac & Cheese er for mange den ultimate koseretten! Noen sier at denne retten inneholder mystiske ingredienser som gjør at du automatisk føler deg bedre… Men det er nok ikke noe mer mystisk enn smeltet ost!

12

JANUAR/FEBRUAR/MARS COMFORT FOOD


GILDE SVIN NAKKEKOTELETTER U/SVOR

Fryst, 4,0 kg EPD-nr. 773853 Matr.nr. 5000000091

65,-

pr. kg

COMFORT FOOD JANUAR/FEBRUAR/MARS

13


Ciabatta med røkt kylling og grillet paprika INGREDIENSER: 1 ciabatta 1 ts dijonsennep 1 ss ailoli 2-3 salatblader 4-6 skiver Matboden røkt kyllingpålegg 0,5 grillet paprika, gjerne fra glass 2-3 skiver fersk mozzarella

fremgangsmåte:

Vår økonomiserie Matboden gir deg hverdagsprodukter til lavest mulig pris. Dette er prisgunstige alternativer, som gjør at du får råvarekostnaden ned, men fortsatt beholder den gode smaken.

Del ciabatta i to og smør den ene halvdelen med sennep og den andre med aioli. Legg salat, røkt kyllingpålegg, mozzarella og grillet paprika på den ene halvdelen og topp med den andre. Del i to og server.

MATBODEN KYLLING RØKT SKIVET

Fersk, 0,5 kg EPD-nr. 2499713 Matr.nr. 5000003650

108,-

pr. kg

14

JANUAR/FEBRUAR/MARS COMFORT FOOD


Gyoza – Japansk comfort food! TREND:

Comfort food Gyoza er den japanske varianten av dumplings. Disse er så gode at du ikke klarer å stoppe… De er ofte fylt med kvernet svinekjøtt, kål, sopp og smaksatt med det du ønsker selv. I Japan er hvitløk ofte brukt, men de finnes i like mange varianter som det finnes kjøkken. Ved siden av serveres ulike sauser basert på for eksempel soyasaus og riseddik.

Gyoza med svin 4 porsjoner

INGREDIENSER: Ca. 20 stk Gyoza-ark (wonton-wrappers) 150 g shitakesopp 1 neve hakket koriander 3 vårløk 3 hvitløkfedd 400 g Gilde kjøttdeig av svin 2 ss soyasaus 1 ss sesamolje 1 ss revet ingefær 1 ss riseddik nykvernet pepper 1 klype tørket chili TIPS! La pakken med gyoza-ark tine på benken mens du lager fyllet. DIP-SAUS MED INGEFÆR 4 ss Chinese black vinegar 2 ss soyasaus 1 ts sesamolje 1-2 ts fersk ingefær, finrevet Rør sammen alle ingrediensene og server til stekt gyoza. DIP-SAUS MED HVITLØK 4 ss soyasaus 4 ts riseddik 1 ts sukker, ev. honning 2 hvitløkfedd, knust 1 ts sesamolje Ev. litt finhakket chili Rør sammen alle ingrediensene og server til stekt gyoza

fremgangsmåte: Finhakk sopp, koriander, vårløk og hvitløk og ha det i en bolle sammen med svinekjøttdeigen. Bland inn soyasaus, sesamolje, revet ingefær, riseddik, pepper og chili. Ha et glass med vann i nærheten. Ta et gyozaark i hånden og legg 1 ts fyllet i midten. Bruk en finger, dypp den i vannet, fukt kanten på «arket» og brett over slik at den blir forseglet. Klem kanten godt sammen, gjerne ved å lage overlappende folder langs kanten. Legg de ferdige dumplingsene over på et bakepapir og dekk til med et fuktig håndkle. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.

GILDE KJØTTDEIG AV SVIN 23%

Fersk, 5,0 kg EPD-nr. 1241660 Matr.nr. 5000004577

59,-

Varm opp en stekepanne med lokk på middels høy varme. Ha i litt olje, legg i 8-10 dumplings. La steke til de har fått en gyllen side. Snu og la surre 1 minutt til. Hell over 0,5- 1 dl vann, sett på lokk og la dampe et par minutter, til vannet er fordampet. Ha over på serveringsfat. Gjenta med de resterende dumplingsene. Server med dip-saus.

pr. kg

COMFORT FOOD JANUAR/FEBRUAR/MARS

15


Kampanjeprodukter januar-februar-mars EPD-nr.

Matr.nr.

Produkt

Vekt

Rabatt/ pris pr. kg

4072658

5000001711

PRIOR PANNEKAKER 60 G

6,0 kg (5x20 stk)

10 %

845214

5000005459

GILDE STORFE MØRBRAD

2,0 kg

149,00

4753711

5000001592

GILDE KJØTTBOLLER STEKT 13 G

2x2,5 kg

15 %

2493922

5000003108

GILDE SALAMI SILIANA SKIVET

0,5 kg

189,00

2653137

5000001417

GILDE KJØTTPØLSE U/SKINN 64 G

5,0 kg

15 %

656561

5000001631

PRIOR KOKTE SKRELTE EGG I LAKE FRA FRITTGÅENDE HØNER, STR. M

3,7 kg

10 %

5512447

5000007389

GILDE STORFEKJØTT I BITER SOUSVIDEKOKT

5x1,0 kg

159,00

773853

5000000091

GILDE SVIN NAKKEKOTELETTER U/SVOR

4,0 kg

65,00

2499713

5000003650

MATBODEN KYLLING RØKT SKIVET

0,5 kg

108,00

1241660

5000004577

GILDE KJØTTDEIG AV SVIN 23%

5,0 kg

59,00

NYHET!

TILBUDENE GJELDER LEVERANSE VIA ASKO OG SERVICEGROSSISTENE. (PRODUKTER SOM ER LAGERFØRT HOS NORTURA, FØRES IKKE AV ALLE SERVICEGROSSISTENE). VI TAR FORBEHOLD OM TRYKKFEIL , UTSOLGT OG AT PRISENE KAN VARIERE NOE.

Nortura PROFF

I

Salgskontor Nortura PROFF – tlf. 955 18 500 Lørenveien 37, 0585 Oslo

I

Postboks 360 Økern, 0513 Oslo, tlf. 03070

I

proff@nortura.no

www.norturaproff.no

facebook.com/norturaproff

instagram.com/norturaproff

issuu.com/norturaproff

Våre kampanjemagasin er trykket på PaperWise papir. PaperWise er et miljøvennlig papir som blir laget av jordbruksavfall, med svært lav miljøpåvirkning. Mer konkret vil det si at det brukes stilker og blader som blir til overs etter innhøsting. I kombinasjon med en miljøvennlig produksjonsprosess, gir dette en miljøbesparelse på 47% sammenliknet med papir basert på trefiber og 29 % sammenliknet med resirkulert papir. Ved å bruke jordbruksavfallet som råmateriale, er det også med på å forhindre avskoging. PaperWise gir avfall nytt liv, og kan resirkuleres opptil sju ganger.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.