Signatur Bjorøy

Page 1

BJØRØYHAMN

Signatur Bjorøy 28 leiligheter i bygg med heis og garasje


Innhold

Nøkkelinformasjon Side 4 Salgsoppgavetekst Side 6 Leiligheter samlet 03.05 Side 29 Prisliste Signatur Bjorøy 03.05.2022 Side 36 Leveransebeskrivelse Side 37 Romskjema Side 46 Situasjonsplan Side 48 Nabolagsprofil Side 49 Kjøpsskjema Side 51

Oppdragsansvarlig

Atle Seim Eiendomsmegler Fana Sparebank Eiendom, Nesttun/Bergen Mobil: 98 21 22 65 E-post: atle.seim@fanasparebank.no

Fana Sparebank Eiendom, Nesttun Org. nr. 958499558

2


3


Nøkkelinfo

Oppdragsnummer

1199001

Betegnelse

Gnr 50, Bnr 718 i Øygarden kommune

Utbygger

Sartor & Drange AS

Adresse

Bjorøyvegen, 5177 Bjørøyhamn

BRA

Fra 76 til 123 kvm

Eierform

Selveier

Boligtype

Seksjonerte leiligheter

Byggeår

2023

Tomt

Felles tomt på 4 067 kvm

Prisantydning

Fra kr kr 3 750 000,- til kr 6 100 000,-

Omkostninger

Fra kr 8 662,- til kr 13 112,-

Pris inkl omkostninger

Fra kr 3 758 662,- til kr 6 113 112,-

Kommunale avgifter

Blir fastsatt av Øygarden kommune etter ferdigstillelse.

*Forutsetter salg til prisantydning. **Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses én låneobligasjon og at eiendommen selger til prisantydning. ***Det er den bruken av rommet på markedsføringstidspunkt som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller manglende godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

For ytterlige opplysninger: Se nærmere beskrivelse i prospektet. Det tas forbehold om eventuelle endringer i gebyrer fra salgsoppgaven ble skrevet.

4


Velkommen til Signatur Bjorøy/Bjorøyvegen Gode utsikts- og solforhold

5


Om boligen

Signatur Bjorøy Prosjektet er delt i 2 byggetrinn hvor byggetrinn 1 består av bygg A og B, og byggetrinn 2 består av bygg C og D. Prosjektbeskrivelse Vi er stolt og det er en glede å presentere Signatur Bjorøy for salg. Prosjektet ligger på venstre side etter at man kommer ut av Bjorøytunnelen, vis à vis Bjorøy Brygge/Nilsvikvegen. Signatur Bjorøy ligger på en høyde hvor en får nydelig utsikt i alle himmelretninger. Her kan du velge om du vil se sjø mot vest, eller sjø og byfjellene mot øst. Prosjektet er prosjektert slik at de fleste leiligheter får meget gode solforhold, og prosjektet har umiddelbar tilgang til flott natur og flotte turmuligheter. Se www.signaturbjorøy.no, her finner du leilighetsvelger hvor en ser hvilke leiligheter som er ledige, samt tegninger og informasjon. Innhold Du kan velge mellom 28 moderne leiligheter, fordelt på 4 bygg, med gode og arealeffektive planløsninger fra 74 kvm til 123 kvm bruksareal. I tillegg vil alle leilighetene få egen utvendig sportsbod på 5 kvm. Toppleilighetene vil gå over 2 etasjer, hvor en får egen loftstue, soverom og toalettrom på øverste plan. Byggene får en moderne arkitektonisk utforming med et material-og fargevalg som tilpasser seg omgivelsene, og det vil bli opparbeidet et stort felles utenomhus areal mellom byggene mot vest og øst. Alle leilighetskjøperne får også tilgang til et felleslokale med oppholdsrom, kjøkken og bad. Lokalet kan brukes til fellesaktiviteter, trimrom, feiring av ymse slag og evt som gjestehus. Her vil fellesskapet være med og definere bruken. Fra leiligheten er det bare en kort spasertur til båtmarinaen ved Bjorøy Brygge. Her er det mulighet for å leie båtplass eller å kjøpe et begrenset antall båtplasser. Er prosjektet interessant for deg, ta kontakt med oss i dag, eller gå inn på prosjektets hjemmeside signaturbjorøy.no

mange år. I en ny bolig vil oppgraderingsbehovet være svært begrenset på mange år. Samtidig er nyere boliger vesentlig bedre isolert, slik at utgifter til oppvarming kan holdes på et minimum. Isolering for støy mellom boenhetene i en ny bygningsmasse er normalt bedre enn for eldre boligmasser. Standard Det er satt av plass forgarderobeskap, men dette samt eventuell skyvedørsløsning blir ikke levert med i standardleveranse. Det samme gjelder illustrert skyvedørsløsning mot avsatt plass for "oppbevaring" på hems, WC og soverom. Leilighetene vil bli levert etter TEK17, og vil med dette bli bygget etter de nyeste byggeforskrifter, og leilighetene vil få høy standard på innvendige/utvendige overflater og utstyr. Her kan vi friste med: - Kjøkken med takhøye skap levert av Sigdal modell "Glatt sand" - 1-stavs eikeparkett med hvitpigment i stue, kjøkken, soverom og gang. - Helfliset bad - Heis til alle leilighetsplan (de 3 nederste leilighetene i bygg B vil få løfteplattform.) - Eget garasjeanlegg med mulighet for el-bil lading. - Flotte og luftige utenomhusarealer mellom husene som opparbeides med benker, plen og diverse beplanting. - Felles selskap/møtelokale som blir organisert og eiet av sameiet. Tilvalg: Kunne du tenke deg en annen parkett, andre fliser, annet kjøkken eller bare en annen farge? Er du tidlig ute så vil du få muligheten til å påvirke interiørvalgene etter dine ønsker. Ta kontakt med oss, så vil vi kunne fortelle deg mer om dine muligheter. Fristen for endringer er utgått på byggetrinn 1, men en kan enda endre på byggetrinn 2. Se ellers leveransebeskrivelse for ytterligere beskrivelse av utstyr og standard.

Fordeler med nybygg Når en kjøper nybygg får en mange fordeler i forhold til brukte boliger. Større utbedringer/vedlikehold av boligmassen utvendig vil sannsynligvis ikke skje på 6


Beliggenhet Prosjektet får en nydelig beliggenhet på nordsiden av Bjorøy. Her kan vi friste med den flotteste natur rett utenfor din egen leilighet. Du vil få en nydelig utsikt uansett hvilken side av prosjektet du ønsker å bosette deg. Velger du østsiden, vil du få flott utsikt mot Mathopen, Vatlestraumen og Grimstadfjorden, og velger du Vestsiden, så vil du få utsikt mot innseilingen til Kobbeleia, mot Brattholmen og mot Liatårnet. Så uansett hvilken side du velger, så skal det ikke stå på utsikten. Solmessig ligger tomten utrolig fint til, arkitekt og utbygger har løst det slik at de fleste leilighetene får optimale solforhold.

Parkering Parkering for bil i felles p-anlegg i garasjeanlegg. En plass til hver boenhet. Resterende parkering er gjesteparkering/felles. Det blir levert felles infrastruktur for elbillading i garasjeanlegget der det vil være mulig å gjøre tilvalg for ladestasjon for el-bil på hver faste pplass pr bustad. Infrastrukturene har lastfordeling, og tilgjengelig strøm for installasjonen fordeles mellom enhetene automatisk.

Bjorøy er verdt å utforske, her finner du nydelige turområder, bademuligheter i sjø og flotte fiskemuligheter. Alt dette i landlige og rolige omgivelser. Det er kun ca 15 min. kjøring til Bergen sentrum og ca 10 min til Vestkanten, og ca 5 min kjøring til nærbutikk. Her kan du velge mellom Coop Extra i Mathopen, eller Rema 1000 og Kiwi som du finner like ved påkjøring til Sotraveien, samt Rema 1000 som holder til i Drotningsvik senter.

Adkomst Via Mathopen følg Håkonsvernveien som går over i Hillerenveien etter Håkonsvern. Følg Hillerenveien til denne går over i Håkonshellaveien. I overgangen tar en til høyre inn i Bjorøyveien og i det en kommer ut av tunnelen vil prosjektet ligge på venstre side, og her vil det bli anlagt ny vei opp til tomten. Ved visning anbefaler vi å parkere på høyre side av veien. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet.

Det blir kort gangavstand til bussholdeplass. Kommunale avgifter Kommunale avgifter er pr. i dag ikke beregnet, dette vil bli gjort av Øygarden kommune etter innflytning. Da avløp går til privat anlegg, vil kun slamsuging bli fakturert via kommunale avgifter. Istedenfor betales avløp til Bjorøy Brygge Invest AS med kr 1 600,- pr år. Beløpet er pr d.d og vil bli indeksregulert. Oppvarming Det vil lagt til grunn elektrisk oppvarming av leilighetene med varmekabler på kjøkken, stue, i gang ved inngangsparti og bad. Det vil i tillegg installeres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning i alle leilighetene som tilfører boligen ferdig oppvarmet frisk luft.

Sykkelparkering anlegges i samsvar med situasjonsplan.

Reguleringsforhold Området er regulert til senior- / omsorgsbustad. Viser ellers til reguleringsplan for området vedlagt salgsgrunnlag. NB; reguleringsplaner med rekkefølgebestemmelser kan fravikes, og må ikke ansees som gjeldene. Gangbro som er nevnt under rekkefølgebestemmelser kan bli erstattet med en annen løsning etter ønske fra kommunen. Tomten grenser til 2 andre bruksnr som en kan forvente vil kunne bli bebygget på sikt. Etter godkjenning fra Fjell kommune er det krav om en nedre aldersgrense på 55 år for å kjøpe og erverve bolig på eiendommen. Dette vil bli tinglyst som et vilkår på eiendommen. Det er ikke andre plikter eller retter knyttet til reguleringsformålet.

Tomt/Beskaffenhet Felles eiet tomt på 4067 kvm som blir pent opparbeidet med 4 bygninger, kjørevei til parkeringsgarasje og fellesutenomhusarealer. Utenomhus arealene blir opparbeidet med benker, gangarealer, plen og diverse beplanting. Tomten grenser til nydelig natur. De delene av tomten som ikke blir opparbeidet, beholdes som en del av naturlig vegetasjon som er der i dag.

7


Diverse Boligene vil bli solgt etter bustadoppføringslova ( Lov om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m.) Utbygger skal stille garantier etter bustadsoppføringsloven §12. Dersom kjøper ikke er forbruker vil det ikke bli gitt garanti etter bustadsoppføingsloven § 12. Utbygger står fritt til å endre oppgitte priser i prislisten for usolgte boliger. Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, men uten at den generelle standarden forringes. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Byggetrinn 1 forventes ferdigstilt 1. kvartal 2023, mens planlagt ferdigstillelse av byggetrinn 2 er 3. kvartal 2023. I kjøpekontrakten vil det bli tillagt 3 mnd utover estimert byggetid for å ta høyde for uventede forsinkelser. I kontrakten vil det samtidig bli kontraktfestet at utbygger kan kreve overtakelse inntil 4 mnd før siste frist oppgitt i kjøpekontrakten. 3D-framstillinger og illustrasjoner er kun ment for å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse. Det kan derfor inneholde elementer som ikke inngår i utbyggers leveranse, både når det gjelder utvendige forhold og innredning. Disse gjelder derfor ikke som kontraktsmateriell. Megler anbefaler alle å lese salgsoppgaven med vedlegg før kjøp av leilighet. Alle boligene vil bli seksjonert i egne enheter. Det tas forbehold om at Statens Kartverk godkjenner oppgitt dokumentavgift til staten. Utbygger vil lage utkast til vedtekter for sameiet. Det er sameiet selv som vil bestemme endelige vedtekter.

8

Betalingsplan Kjøper må innbetale kr 200 000,- i forskuddsbetaling senest 1 uke etter kontraktsmøtet. Resterende del av kjøpesum samt omkostninger innbetales ved ferdigstillelse. Dersom en bestiller tilleggsleveranser, må disse være betalt innen overtakelsesdato. Utbygger har rett til å be om å få innbetalt forskuddsbeløp utbetalt til seg. Forutsetningen for at megler skal kunne utbetale forskuddsbeløp til utbygger, er at megler først har mottatt en bankgaranti på tilsvarende beløp fra utbygger og at garanti etter §12 i buofl er stilt. Dersom utbygger ikke stiller bankgaranti, vil innbetalt forskuddsbeløp bli stående på meglers klientkonto framt til prosjektet er ferdigstilt. Kjøpesum er fastpris og skal ikke indeksreguleres. Utbygger tar forbehold om å kunne godkjenne kjøpere og kan kreve dokumentasjon på finansiering. Energimerking Energi merket minimum klasse C som samsvarer med nye forskriftskrav iht TEK17. Byggemåte Bærekonstruksjoner blir primært utført i betong/stål hvor bæresystem for toppetasjer og tak kan bli utført i trekonstruksjoner. Se leveransebeskrivelse for ytterligere beskrivelse av byggemåte, kvaliteter og materialvalg. Vann, vei og kloakk Privat vei og vann til offentlig nettverk. Privat avløpsanlegg fram til eksisterende avløpsanlegg i Nilsvika. Anlegget i Nilsvika er eid og drifta av Bjorøy Brygge Invest AS. Årsbeløp til Bjorøy Brygge invest AS utgjør pt kr 1 600,- pr år. Det må opprettes et veilag for drift og vedlikehold av felles vei fram til offentlig vei. Felles forpliktelser Boligene vil bli organisert i et sameie, jfr. lov om Eierseksjoner. Utbygger innkaller til stiftelsesmøte og valg av styre. Utbygger vil, på vegne av sameiet, lage avtale med forretningsfører og driftsavtaler for fellesarealer og felles tekniske anlegg. Det legges ikke opp til fellesforpliktelser som dugnad m.m


Vedlegg til salgsoppgaven Leveransebeskrivelse, situasjonskart, Tinglyste bestemmelser Ingen servitutter registrert i grunnboken. Formuesverdi For boligen du bor i blir ligningsverdien satt til 25 prosent av antatt markedsverdi. For alle andre boliger du eier (sekundærboliger) skal ligningsverdien settes til 90 prosent av den antatte markedsverdien. Ferdigattest Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse vil foreligge ved overtagelse. Fellesutgifter Felleskostnadene er stipulert til kr 20,- pr kvm (pr.mnd) BRA med tillegg av tv/bredbånd. Det er lagt til grunn kr 500,- for tv/bredbånd i tillegg til felleskostnadene. Felleskostnadene skal dekke strøm og vedlikehold på fellesarealer, felles forsikring av utvendig bygningsmasse, forretningsfører og drift Endelige felleskostnader vil bli fastsatt av sameiet. Felleskostnadene er stipulert og endelige felleskostnader bestemmes av sameiet når sameiet bestemmer hva som endelig skal dekkes av felleskostnadene og sameiet har oversikt over løpende utgifter. I tillegg kan fakturering av avløp til Bjorøy Brygge Invest AS bli trukket inn via felleskostnadene. Dette er ikke klarlagt pr dd. Salgsoppgave Salgsoppgaven ble sist oppdatert 22.08.2022

9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


PRISLISTE SIGNATUR BJORØY Bygg Etg

Leil nr

BRA P‐rom

Pris

Felles Omkost. Dok.avg. kost

Totale omkost

Pris inkl omkost

A A A

1 1 1

A101 A102 A103

80,9 69,1 69,1

76,3 66,3 66,5

Solgt Solgt Solgt

2118 1882 1882

kr 1 342 kr 1 342 kr 1 342

kr 7 720 kr 6 600 kr 6 600

kr 9 062 kr 7 942 kr 7 942

Solgt Solgt Solgt

B B B

1 1 1

B101 B102 B103

69,1 69,1 71,6

66,5 66,3 69

Solgt Solgt Solgt

1882 1882 1932

kr 1 342 kr 1 342 kr 1 342

kr 6 600 kr 6 600 kr 6 850

kr 7 942 kr 7 942 kr 8 192

Solgt Solgt Solgt

A A A

2 2 2

A201 A202 A203

80,9 69,1 69,1

76,3 66,3 66,5

Solgt Solgt Solgt

2118 1882 1882

kr 1 342 kr 1 342 kr 1 342

kr 7 720 kr 6 600 kr 6 320

kr 9 062 kr 7 942 kr 7 662

Solgt Solgt Solgt

B B B

2 2 2

B201 B202 B203

69,1 69,1 71,6

66,5 66,3 69

Solgt Solgt Solgt

1882 1882 1932

kr 1 342 kr 1 342 kr 1 342

kr 6 600 kr 6 600 kr 6 850

kr 7 942 kr 7 942 kr 8 192

Solgt Solgt Solgt

A A A

3/4 A301 138,4 136,5 Solgt 3268 3/4 A302 121,8 119 kr 6 100 000 2936 3/4 A303 123,3 121,4 Solgt 2966

kr 1 342 kr 13 220 kr 14 562 kr 1 342 kr 11 650 kr 12 992 kr 1 342 kr 11 770 kr 13 112

Solgt kr 6 112 992 Solgt

B B B

3/4 B301 123,3 121,4 kr 6 200 000 2966 3/4 B302 121,8 119 kr 6 100 000 2936 3/4 B303 125,8 123,9 Solgt 3016

kr 1 342 kr 11 770 kr 13 112 kr 1 342 kr 11 650 kr 12 992 kr 1 342 kr 12 020 kr 13 362

kr 6 213 112 kr 6 112 992 Solgt

C C

1 1

C101 C102

76,6 76,6

73,8 73,8

D D D

1 1 1

D101 D102 D103

76,6 76,6 79

73,8 73,8 75,8

2032 2032

kr 1 342 kr 1 342

kr 7 320 kr 7 320

kr 8 662 kr 8 662

Solgt Solgt

kr 3 750 000 2032 kr 3 750 000 2032 Solgt 2080

kr 1 342 kr 1 342 kr 1 342

kr 7 320 kr 7 320 kr 7 550

kr 8 662 kr 8 662 kr 8 892

kr 3 758 662 kr 3 758 662 Solgt

Solgt Solgt

C C

2/3 C201 123,3 123,3 kr 6 200 000 2966 2/3 C202 123,3 123,3 kr 6 100 000 2966

kr 1 342 kr 11 770 kr 13 112 kr 1 342 kr 11 770 kr 13 112

kr 6 213 112 kr 6 113 112

D D D

2/3 D201 123,3 123,3 kr 6 100 000 2966 2/3 D202 123,3 123,3 kr 5 950 000 2966 2/3 D203 124,1 121,9 Solgt 2982

kr 1 342 kr 11 770 kr 13 112 kr 1 342 kr 11 770 kr 13 112 kr 1 342 kr 11 870 kr 13 212

kr 6 113 112 kr 5 963 112 Solgt

Omkostningene ved kjøpet utgjør dokumentavgift, registrering av skjøte kr 585,‐ samt notering av panteobligasjon kr 525,‐.


Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Dato: 05.02.2020

/

Leveransebeskriving For Signatur Bjorøy

05.02.2020


Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 2 av 9 Dato: 05.02.2020

1 INNHOLDSFORTEGNELSE 1

INNHOLDSFORTEGNELSE ............................................................................................................................... 2

2

GENERELLE OPPLYSNINGER ......................................................................................................................... 3

2.1

FREMDRIFT ................................................................................................................................................................ 3

3

PROSJEKTBESKRIVELSE ................................................................................................................................. 5

SIGNATUR BJORØY ............................................................................................................................................................... 5 3.1 TOMT ........................................................................................................................................................................ 5 3.2 BYGNINGER ............................................................................................................................................................... 5 3.4 PARKERING ................................................................................................................................................................ 5 3.5 TILGJENGELIGHET ...................................................................................................................................................... 5 3.6 RENOVASJON ............................................................................................................................................................. 5 3.7 TV/INTERNETT/TELEFON ........................................................................................................................................... 5 3.8 SIKKERHET ................................................................................................................................................................ 6

4

BYGGESAKSBEHANDLING, RAMMEBETINGELSER ................................................................................ 6

4.1

BYGGETILLATELSE .................................................................................................................................................... 6

5

ENKEL BYGGETEKNISK BESKRIVELSE ...................................................................................................... 6

5.1 5.2 5.3 5.4 5.5 5.6

FASADER.................................................................................................................................................................... 6 TERRASSER/BALKONGER ........................................................................................................................................... 6 TRAPPER/HEIS ............................................................................................................................................................ 7 BÆREKONSTRUKSJONER ............................................................................................................................................ 7 INNVENDIG UTFØRELSE .............................................................................................................................................. 7 UTVENDIG UTFØRELSE, TERRENG VEIER OG LEKEPLASSER......................................................................................... 7

6

TEKNISKE ANLEGG ........................................................................................................................................... 6

6.1 6.2 6.3 6.4

ELEKTRISK ANLEGG ................................................................................................................................................... 6 SANITÆRANLEGG ....................................................................................................................................................... 7 LUFTBEHANDLING ..................................................................................................................................................... 8 VARMEANLEGG/ENERGI ............................................................................................................................................ 7

7

INNVENDIG LEVERANSE BOLIG .................................................................................................................... 7

7.1 7.2 7.3

KJØKKEN ................................................................................................................................................................... 7 BAD ........................................................................................................................................................................... 8 GARDEROBE………………………………………………………………………………………………………9

8

ROMSKJEMA ........................................................................................................................................................ 8

8.1

SE EGET VEDLEGG ROMSKJEMA ...................................................................................................................................

9

ORGANISERING/RETTIGHETER ............................................................................................................... 8-10


Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 3 av 9 Dato: 05.02.2020

2 GENERELLE OPPLYSNINGER Tiltakshaver

Signatur Bjorøy AS v/Sartor Maskin AS

Arkitekt/ Prosjektering

Sartor Maskin AS

Beliggenhet

Bjorøy i Fjell kommune, gnr 50, bnr 718.

Adkomst

Tilkomst via privat veg frå fylkesveg.

Eierform

Selveiende leiligheter organisert i et sameie. Se lov om eierseksjoner.

Energi merking

Energi merket minimum klasse C som samsvarer med nye forskriftskrav iht TEK17.

Forskriftskrav

Gjeldende krav i TEK 17.

Støydemping

Lydklasse C, som angir grenseverdier mellom boenheter for nybygde hus.

Finansiering

Privat

Standard

Dersom ikke annet er nevnt skal alle leveranser og utførelser være i henhold til normalkrav i NS 3420

Garantier

Det stilles garantier i henhold til bustadoppføringslova.

Forsikringer

Utbyggar forsikrer bygninger og tilførte verdiar på eigendomen fram til overlevering. Etter overtaking vil sameiget overta forsikringsansvar.

2.1 Fremdrift Forventet byggestart for bygningsmessige arbeider er 3. kvartal 2020 og forventet ferdigstillelse er 2. kvartal 2022. Byggetid er estimert til 18 mnd etter at utbygger trekker sitt forbehold og igangsettelsestillatelse er mottatt. Byggene blir ikke ferdigstilt samtidig og i kjøpekontrakt vil det bli satt forskjellige overtakelsestidspunkt avhengig av hvilket bygg en kjøper i. I tillegg vil det i kjøpekontrakten bli tillagt 3 mnd utover estimert byggetid for å ta høyde for uventede forsinkelser, og samtidig at utbygger kan kreve overtakelse inntil 4 mnd før siste frist oppgitt i kjøpekontrakten.


Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 4 av 9 Dato: 05.02.2020

3 PROSJEKTBESKRIVELSE Området er regulert til senior- / omsorgsbustad. Viser ellers til reguleringsplan for området vedlagt salsgrunnlag. Etter godkjenning frå Fjell kommune er det krav om ei nedre aldersgrense på 55 år for å kjøpe og erverve bustad på eigedomen. Dette vert tinglyst som vilkår på eigedomen. Det er ikkje andre plikter eller rettar knytt til reguleringsføremålet. Etter ynskje frå kommunen vert det vurdert å gjere andre tiltak for sikker krysning av veg enn det som ligg i rekkefølgebestemmelse for tiltaket. Avvik frå reguleringsplan kan difor verte aktuelt.

3.1 Tomt Tomt utgjer 4067 m2 og har ei utnyttingsgrad på 32 %.

3.2 Bygninger Utbygginga vil skje i form av 4 bygningar bygd rundt felles tun og parkeringsgarasje. Bygg A, 9 leiligheter Bygg B, 9 leiligheter Bygg C, 4 leiligheter Bygg D, 6 leiligheter 1 Felleslokale mellom Bygg C og D

3.3 Parkering Parkering for bil i felles p-anlegg i garasjeanlegg. Ein p-plass vert tilordna kvar bueining som tilleggsareal. Resterande parkering er gjesteparkering / felles. Det vert levert felles infrastruktur for elbillading i garasjeanlegget der det vil være mulig å gjere tilval av ladestasjoner for el-bil på kvar faste p-plass pr bustad. Infrastrukturene har lastfordeling, og tilgjengelig strøm for installasjonen fordeles mellom enhetene automatisk. Sykkelparkering anlegges i samsvar med situasjonsplan.

3.4 Tilgjengelighet Tilgjengelighet for rullestol i samsvar med krav i reguleringsplanen. Trinnfri adkomst fra parkeringsgarasje til inngangsnivå leilighet.

3.5 Renovasjon Felles bossrom for sameiget.

3.6 Tv/Internett/Telefon Det leveres fiber for abonnement på «Canal Digital» eller tilsvarende komplett løsning. Ei stk. antenneuttak pr leilighet.

3.7 Sikkerhet Brannalarmanlegg og sprinkleranlegg etter gjeldende forskriftskrav. Ringeapparat ved inngangsdør.


Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 5 av 9 Dato: 05.02.2020

4 BYGGESAKSBEHANDLING, RAMMEBETINGELSER 4.1 Byggetillatelse Søknad om igangsettingstillatelse til behandling forventa i 2. kvartal 2020. Igangsettelsestillatelse forventes å foreligge 3. kvartal 2020.

5 ENKEL BYGGETEKNISK BESKRIVELSE Alle arbeidene skal utføres i henhold til:      

Plan og Bygningsloven Byggeforskriftenes krav. Aktuelle kommunale bestemmelser, regler, vedtekter og forskrifter Aktuelle Norske Standarder Relevante NBI-blad og anvisninger Anerkjent håndverksmessig utførelse, dersom ikke annet er angitt.

5.1 Fasader Fasadenes hovedmateriale er i royalimpregnert trekledning med eventuelle innslag av platekledning. Rekkverksflater på balkonger og svalganger i glass el tilsv. med kantomramming, stolper og håndlist i lakkert metall. Det vises til arkitektens tegninger. Vinduer og skyvedører Det leveres vinduer med utvendige aluminiums beslag, ferdigbehandlet utvendig og innvendig, overflate i malt furu innvendig. Glassfelt med åpning/skyvedører leveres i aluminium utvendig, malt furu innvendig. Inngangsdører Inngangsdørene til leilighetene leveres som slett dør med glassfelt ihht tegninger. Dører i garasje/fellesareal bli levert i stål utføring.

5.2 Terrasser/Balkonger Innglassa balkongar i bygg A og B der dette er vist på teikning. Rekkverksflater på private opphaldsareal av glass el tilsv. med kantomramming i lakkert metall. Rekkverk får stolper og topplist i lakkert metall. Balkongdekket forutsettes produsert som støpte dekker med fall til renne / avløp. Bæring for balkonger i form av synlige betongsøyler. Terrasser på mark får dekke av belegningsstein. Balkonger/terrasser skal gis en utforming og detaljering som sikrer mot vanninntrenging i bygget/leilighetene.

5.3 Trapper/Heis Innvendige trapper i fellesareal i blir utført i betong og flislagt opp og inntrinn. Utvendig rettløpstrapp i betong. Betongtrapper får spilerekkverk og handløpar i pulverlakkert metall el tilsv. Rømningstrapper i galvanisert stål. Innvendige trapper i leilegheit vert som open trapp med lakka eik inntrinn og kvite vangar og spilerekkverk. Heis leveres som standard båreheis.


Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 6 av 9 Dato: 05.02.2020

For tilkomst til dei 3 nederste leilighetane i bygg B vert det levert løfteplattform.

5.4 Bærekonstruksjoner Yttertak Takflater og gesimser av folie-/asfalttekking. Taket skal ivareta aktuelle krav deriblant vindog, snølastkrav for området. Takflatens utforming og materialbruk skal utføres enhetlig og gjennomarbeidet. Taktekkingen skal utføres med solide og gjennomprøvde løsninger Bærekonstruksjonene utføres primært i betong/stål, medan bæresystem for toppetasjar og tak kan utførast i tre.

5.5 Innvendig utførelse Alle produkter skal være klassifisert og egnet for sine virkeområder. Dørene skal leveres og monteres iht. forskriftskrav mht. brann-, lyd- og innbrudds -sikring. Inngangsdører til leilighetene utføres som ytterdører med brannklasse: EI 30 lydklasse Rw = 38 dB. Overflate glatt høytrykkslaminatplater, hardvedkant, lav hardved terskel. Rammer, låser, beslag og hengsler skal være av stabil og god kvalitet og tilfredsstille FG’ s krav til klasse B1. Karmer, utforinger og lister utføres ferdig malt. Listverk gjæres i hjørner. Listverk i 1.sortering furu, dimensjon minimum 10x58mm. Samtlige dører skal være godkjent av Norsk dør- og vinduskontroll. Brannklassifiserte dører settes inn etter produsentens anvisning. Innvendige plassbygde vegger kles med 13mm gipsplater for malerbehandling. Alle leiligheter leveres med 1-stavs eikeparkett med hvitpigment i stove, kjøkken, soverom og gang. Med hensyn til overflatebehandling og materialbruk henvises det til romskjema.

5.6 Utvendig utførelse, terreng veier og lekeplasser Utvendige arealer opparbeides i henhold til utomhusplanen og gjeldende krav i byggetillatelsen. Alle kjøreveier asfalteres.

6 TEKNISKE ANLEGG 6.1 Elektrisk anlegg Elektroinstallasjoner utføres etter de til enhver tid gjeldende forskrifter. Ledningsnettet legges skjult, men synlig installasjon vil kunne forekomme mot brann- eller lydklassifiserte vegger. Sikringsskap med automatsikringer og utstyr plasseres i bod eller entre. Det utarbeides detaljerte installasjonstegninger av el-entreprenør. Plassering av


Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 7 av 9 Dato: 05.02.2020

enkelte punkt kan avtales direkte med installatør ved kjøp i tidlig fase. Plassering av målarskap / hovudsikring iht BKK sine anvisninger. Downlights led belysning i gang og bad. Downlights leveres med dimmer. Takarmatur i bod. Lampepunkt i andre tørre rom. I forbindelse med inngangsparti skal det monteres ringeklokke utvendig ved kvar bueining. I fellesareal skal det etableres felles strømanlegg. Nødvendig belysning i parkeringsanlegg , bossrom, teknisk rom og i trapperom. Automatisk tenning og slokking av lys med tidsbryter. Det skal regnes med komplett kursopplegg til alt lysutstyr. Lysanlegg i trappeoppgang. Det skal benyttes endevendersystem, alt. impulsbrytere i korridorer og trappehus. Det skal være brytere ved alle dører.

6.2 Sanitæranlegg Sanitæranlegg utføres i henhold til normalreglementet for sanitæranlegg. Vannledningsnettet legges som rør i rør system med fordelingsskap montert i vegg på bad eller vaskerom. Alt sanitærutstyr utstyres med avstengningsmulighet. Spillvannsledninger i sjakter/stigerør, leveres som støysvake geberit rør el tilsvarende. Lufting over tak. Vannforsyning er kommunalt og blir levert tilkopla offentleg nett via privat ledningsnett. Spillvannsledninger går til privat felles slamavskillar. Sameiget har plikt til å delta i felles drift og vedlikehald av dette. Leilighetene leveres med en varmtvannsbereder på 180 liter pr leilighet. 6.3

Luftbehandling Det installeres balansert ventilasjonsanlegg i alle leiligheter. Aggregatene plasseres over VVB i nisje på bad eller i bod i hver leilighet. Friskluften filtreres og forvarmes før den tilføres leilighetenes stue og soverom. Luften trekkes ut i avtrekksventiler plassert på kjøkken, bad og bod. Kanalinstallasjon er planlagt ført over nedsenket himling eller i innkassede kanaler ved tak.

6.4 Varmeanlegg Det er lagt til grunn elektrisk oppvarming av bygga. Det blir levert varmekablar i kjøkken, stove, i gang ved inngangsparti, bad og vaskerom. Andre varmekilder blir ikkje levert som del av standard leveranse.

7 INNVENDIG LEVERANSE BOLIG 7.1 Kjøkken Kjøkken leveres som Sigdal Kjøkken, modell «Glatt sand». Det leveres takhøye skap. Omfang som illustrert på plantegning. Benkeplate leveres i laminat. Videre leveres bestikkinnlegg i skuffeseksjon i benkeskap. I kjøkkenbenken blir det montert nedfelt benkebeslag i rustfri utførelse som utstyres med ettgreps kjøkkenbatteri. Led spotter under overskap. Kjøkkenventilator type Fondue-E Slim line.


Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 8 av 9 Dato: 05.02.2020

Kvitevarepakke vert levert som tilval.

7.2 Bad Våtrom i henhold til tekniske forskrifter. Bad leveres helfliset. 1 stk. sluk med lokalt fall, plassert ved dusjnisje/hjørne. I dusjnisje/hjørne monteres termostatstyrt batteri med temperatursperre og dusjsett. Det leveres 90cm baderomseksjon i hvit matt inkl. speil m/ lys . Armatur med ettgreps batteri i forkrommet utførelse. Det leveres vegghengt toalett, sete og lokk i hard plast. Tilkobling for vann-/avløp til vaskemaskin på bad . Dei største leilighetane har tilkobling for vann-/avløp til vaskemaskin på vaskerom. Badekar og dusjvegger er ikke medtatt i leveranse. Dette kan leveres som tilvalg.

7.3 Garderobe Det er sett av plass til garderobeskap, men dette er ikkje del av standard leveranse.

8 ROMSKJEMA Sjå eige vedlegg

9 ORGANISERING/RETTIGHETER Sameie

Boligene vil bli organisert i et sameie, jfr. lov om Eierseksjoner. Utbyggar innkaller til stiftelsesmøte og valg av styre. Utbygger vil lage avtale med forretningsfører for sameiet.

Parkering/bod/fellesrom/fellesområder: Hver bolig får tilvist en egen parkeringsplass og sportsbod i garasjeanlegget. Disse seksjoneres som tilleggsareal og tillegges de respektive boliger. Bod i garasjeanlegg får tette uisolerte inndelingssystemvegger opp til 210 over gulv og deretter netting til himling. Utvendige sports-bodar vert utført som tett uisolert vegger og slette boddører. Boligene blir eier av en idell andel utregnet etter sameigebrøk av felles garasje, utomhusareal og forsamlingsareal. Seksjonseierne er solidarisk ansvarlig for drift av alle fellesarealer. Utbyggjar vil etablere sameiget, og på vegne av dette vil det bli inngått avtale med eit driftsselskap om drift og vedlikehold av fellesarealene. Sameiget vil være forplikta til å ha ei driftsavtale med bindingstid på 3 år. GENERELLE VILKÅR OG FORBEHOLD Spesifiserte produkter eller løsninger på bygg eller utenomhus beskrevet i denne deklarasjonen, kan bli endret av utbygger under byggeprosessen. Slike endringer skal ikke medføre verdiforringelse av eiendommen eller innebære en vesentlig endring av boligens funksjon og standard. Der det er angitt alternative løsninger eller materialbruk foretar utbygger det endelige valg.


Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 9 av 9 Dato: 05.02.2020

3D-framstillinger og illustrasjoner er kun ment for å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse. Det kan derfor inneholde elementer som ikke inngår i utbyggers leveranse, både når det gjelder utvendige forhold og innredning. 3D-illustrasjoner gjelder derfor ikke som kontraktsmateriell.

Ved kjøp av bolig under oppføring har kjøper mulighet til å påvirke leveransene til boligen. Kjøpar vil bli innkalt til et endringsmøte med utbygger/underleverandører der kjøpar vil få informasjon om byggeprosess og høve til å gjere endringar og tilvalg. Endringar og tilleggsbestillingar kan gjerast innan ramma av det dei leverandørar/underentreprenørar som er valt i prosjektet kan levere. Tilleggsbestillingar vil bli tillagt 10% påslag av totalentreprenør. Vidare tidsbruk for entreprenør med endringsmøter og oppfølging/administrering av endringar vil belasta etter medgått tid med sats kr 960,- pr time + 25% meirverdiavgift.»

Selger tar forbehold om gjennomføring av prosjektet avhengig av salg. Utbygger tar forbehold om at det må selges boliger for 60 % av totalverdien av alle boligene for at prosjektet kan igangsettes. Utbyggers forbehold står til 31.12.2020, og innen denne dato blir det avgjort hvorvidt utbygger benytter seg av sitt forbehold. Samtidig tas det forbehold om endelige offentlige godkjenninger for bygging og gjennomføring av prosjektet innen samme dato. Utbygger kan velge å trekke sitt forbehold før oppgitt dato dersom tilstrekkelig salg og offentlige godkjenninger er på plass. Det tas også forbehold om at Statens Kartverk godkjenner oppgitt dokument avgift til staten.

Forventet byggestart for bygningsmessige arbeider er 3. kvartal 2020 og forventet ferdigstillelse er 2. kvartal 2022. Byggetid er estimert til 18 mnd etter at utbygger trekker sitt forbehold og igangsettelsestillatelse er mottatt. Byggene blir ikke ferdigstilt samtidig og i kjøpekontrakt vil det bli satt forskjellige overtakelsestidspunkt avhengig av hvilket bygg en kjøper i. I tillegg vil det i kjøpekontrakten bli tillagt 3 mnd utover estimert byggetid for å ta høyde for uventede forsinkelser, og samtidig at utbygger kan kreve overtakelse inntil 4 mnd før siste frist oppgitt i kjøpekontrakten. Straume, 05.02.2020


Stue

Kjøkken

Gang

Gipsplater sparklet og malt hvit

Gipsplater sparklet og malt hvit

Gipsplater sparklet og malt hvit

Gipsplater sparklet og malt hvit

HIMLING

Fliser

Gipsplater sparklet og malt

Gipsplater sparklet og malt

Gipsplater sparklet og malt

Gipsplater sparklet og malt

VEGG

Eikeparkett

Fliser

Eikeparkett med kvit toning, einstav.

Eikeparkett med kvit toning, einstav.

Eikeparkett med kvit toning, einstav.

Eikeparkett med kvit toning, einstav.

GULV

Signatur Bjorøy – romskjema

Soverom

Gipsplater sparklet og malt hvit

Gipsplater sparklet og malt

ROM

Bad

Gipsplater sparklet og malt hvit

INNVENDIG

Bod innvendig bolig

Skyggelister, leveres fabrikkmalt

Eikelister

Listverk og foringer

Betongdekke

Foringer og lister til dører leveres ferdigmalte i tre eller som mdf med folie. Vindu leveres listefritt

FELLESOMRÅDER/ UTVENDIG Terrasse/altan

Børsta betong på balkongar. Belegningsstein på mark

DIVERSE

Overgang mellom benkeplate og vegg blir fuget.

Alt listverk leveres forbehandlet, merker for innfesting vil forekomme.


Fasade

Sportsboder utv

Ubehandlet

Trekledning blir av MøreRoyal impregnert kledning i fargene nøytral og mindre elementer i svart. Kledning i svalganger utføres med plate eller annet materiale valgt av entreprenør. Betong brettskurt Bod i garasjeanlegg får tette uisolerte inndelingssystemvegger opp til 210 over gulv og deretter netting til himling. Utvendige sports-bodar vert utført som tett uisolert vegger og slette boddører.Gnr. 50 / Bnr. 718

Kleppestø båtkai Linje 2070

17 min 11.8 km

Bergen Linje 41, 43, 45

20 min 15.7 km

Bergen Flesland

24 min

8.9 % 12.8 % 16.4 %

9 min 6.6 km

41.7 % 39.1 % 38.9 %

Storavatnet terminal Totalt 25 ulike linjer

22.2 % 21.2 % 21.6 %

2 min 0.1 km

8.6 % 8.7 % 7.1 %

Nilsvikhaugane Linje 43

18.5 % 18 % 15.4 %

Aldersfordeling

Offentlig transport

Barn

Ungdom

Unge voksne

Voksne

Eldre

(0-12 år)

(13-18 år)

(19-34 år)

(35-64 år)

(over 65 år)

Område

Personer

Husholdninger

Grunnkrets: Bjørøy

1 106

409

Kommune: Fjell

25 725

9 967

Norge

5 942 390

2 682 230

Barnehager

Skoler Bjorøy skule (1-7 kl.) 125 elever, 7 klasser

4 min 2.1 km

Fjell ungdomsskule (8-10 kl.) 500 elever, 20 klasser

17 min 11.9 km

Olsvikåsen videregående skole 430 elever, 26 klasser

15 min 9.6 km

Laksevåg videregående skole 850 elever, 59 klasser

16 min 11.6 km

Myren Gårdsbarnehage

2 min

Bjorøy Oppveksttun - Barnehageavd.... 50 barn, 3 avdelinger

4 min 2.1 km

Håkonshella barnehage (0-6 år) 66 barn, 4 avdelinger

5 min 3.3 km

Dagligvare Coop Extra Mathopen

Aldersfordeling barn (0-18 år)

31% i barnehagealder 37% 6-12 år 16% 13-15 år 16% 16-18 år

Kiwi Hetlevikåsen

7 min 11 min

Sport Bjorøy idrettsplass

4 min

Alvøen idrettspark

7 min

Nr1 Fitness Mathopen

7 min

SKY Fitness Drotningsvik

9 min

Innholdet på Nabolagsprofilen er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Vurderingene og sitatene fra lokalkjente er innhentet på nettstedet Nabolag.no og er aggregerte data basert på svar innenfor et gitt nabolag. Eiendomsprofil AS, FINN.no AS eller Fana Sparebank Eiendom AS kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene. Kilder: Statens Kartverk, Statistisk Sentralbyrå, Geodata AS, Nabolag.no m.fl. Copyright © Eiendomsprofil AS 2018


Innholdet på Nabolagsprofilen er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Vurderingene og sitatene fra lokalkjente er innhentet på nettstedet Nabolag.no og er aggregerte data basert på svar innenfor et gitt nabolag. Eiendomsprofil AS, FINN.no AS eller Fana Sparebank Eiendom AS kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene. Kilder: Statens Kartverk, Statistisk Sentralbyrå, Geodata AS, Nabolag.no m.fl. Copyright © Eiendomsprofil AS 2018


KJØPSAVTALE Undertegnede binder seg for kjøp av leil.nr ________ i prosjektet: Signatur Bjorøy Kjøpesum: _________________ Eventuelle forbehold: ………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………….

FINANSIERINGSPLAN Egenkapital

salg av egen bolig eller fast eiendom

kr.

disponibelt kontantbeløp

kr.

Låneistitusjon m/referanse og tlf.nr.

kr.

SUM FINANSIERING

kr.

Ønskes tilbud om finansiering fra Fana Sparebank

Ja

Nei

Tegners navn:

Person nr.:

Tegners navn: ____________________________________

Person nr.: __________________

Adresse:

Tlf. privat:

Sted:

Tlf. Mobil :

E-mail: Undertegnede bekrefter med sin underskrift at han/de har forstått at kjøp av bolig er inngått når bekreftelse på dette skjema blir gitt av megler. Handelen er ikke endelig før utbygger/megler har akseptert denne kjøpsavtale. På ett senere tidspunkt vil avtalen bli formalisert ved underskrift av kjøpekontrakt. STED/DATO: ……………………………

BYDERS SIGN.: ……………………………………

STED/DATO: ……………………………

BYDERS SIGN.: ……………………………………

Telefaks: Nesttun 55 91 99 69. Mail: eiendom@fanasparebank.no


Telefon 915 03 411 fanasparebank.no