Signatur Bjorøy

Page 1

til Signatur Bjorøy

Velkommen

Leiligheter der eier/beboer må være fylt 55 år

Prisantydning

Fra kr 3 750 000,til kr 6 100 000

Totalt inkl. omk.

Fra kr 3 758 662,- til kr 6 113 112,-

Eier Sartor & Drange AS

Adresse Bjorøyvegen Boligtype Selveierleilighet BRA 76,6 kvm til 141,5 kvm

Eierform Selveier

Byggeår 2023 Betegnelse Gnr 50, Bnr 718

Tomt 4067 kvm felles tomt

Ta kontakt med din lokale megler

Atle Seim

T: 98 21 22 65

E: atle.seim@fanasparebank.no

Nøkkelinformasjon
Velkommen til en trygg boligopplevelse
Fana Sparebank Eiendom, Nesttun Org. nr. 958499558 Oppdragsnr. 1199001 2

Innhold

Eiendommen14

Salgsoppgavetekst15

Plantegning19

Prisliste30

Leveransebeskrivelse32

Romskjema41

Reguleringskart43

Basiskart45

Nabolaget46

Nabolagsprofil47

3

Signatur Bjorøy sett fra vest. Fra leiligheten er det bare en kort spasertur til båtmarinaen ved Bjorøy Brygge. Her er det mulighet for å leie båtplass eller å kjøpe båtplass.

4
5
6
Byggetrinn 1 og 2 markert
7
8
Fellesområde sett fra øst. Utenomhus arealene blir opparbeidet med benker, gangarealer, plen og diverse beplanting.
9
Fellesområde
10
sett fra syd
11
12
Velger du østsiden, vil du få flott utsikt mot Mathopen, Vatlestraumen og Grimstadfjorden,
13

Eiendommen

14

Signatur Bjorøy

NB! Veien til Bjorøy via Alvøen er stengt pga vegarbeid. Dette er opplyst ferdigstilt i mai 2023 og en må benytte veien via Haakonsvern for å komme til Bjorøy.

Prosjektet er delt i 2 byggetrinn hvor byggetrinn 1 består av bygg A og B, og byggetrinn 2 består av bygg C og D. Byggetrinn 1 er utsolgt.

Prosjektbeskrivelse

Vi er stolte og det er en glede å presentere Signatur Bjorøy for salg. Prosjektet ligger på venstre side etter at man kommer ut av Bjorøytunnelen, vis à vis Bjorøy Brygge/Nilsvikvegen. Signatur Bjorøy ligger på en høyde hvor en får nydelig utsikt i alle himmelretninger. Her kan du velge om du vil se sjø mot vest, eller sjø og byfjellene mot øst. Prosjektet er prosjektert slik at de fleste leiligheter får meget gode solforhold, og prosjektet har umiddelbar tilgang til flott natur og flotte turmuligheter.

Se www.signaturbjorøy.no, her finner du leilighetsvelger hvor en ser hvilke leiligheter som er ledige, samt tegninger og informasjon.

Innhold

Du kan velge mellom 28 moderne leiligheter, fordelt på 4 bygg, med gode og arealeffektive planløsninger fra 76,6 kvm til 141,5 kvm bruksareal. I tillegg vil alle leilighetene få egen utvendig sportsbod på 5 kvm.

Toppleilighetene vil gå over 2 etasjer, hvor en får egen loftstue, soverom og bad på øverste plan. Badet i øverste plan blir levert med fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Det er inkludert toalett og tilrettelagt for dusj, men selve dusjarmatur eller dusjvegger medfølger ikke.

Byggene får en moderne arkitektonisk utforming med et material- og fargevalg som tilpasser seg omgivelsene, og det vil bli opparbeidet et stort felles utenomhus areal mellom byggene mot vest og øst. Alle leilighetskjøperne får også tilgang til et felleslokale med oppholdsrom, kjøkken og bad. Lokalet kan brukes til fellesaktiviteter, trimrom, feiring av ymse slag og evt som gjestehus. Her vil fellesskapet være med og definere bruken.

Fra leiligheten er det bare en kort spasertur til

båtmarinaen ved Bjorøy Brygge. Her er det mulighet for å leie båtplass eller å kjøpe et begrenset antall båtplasser.

Er prosjektet interessant for deg, ta kontakt med oss i dag, eller gå inn på prosjektets hjemmeside signaturbjorøy.no

Fordeler med nybygg

Når en kjøper nybygg får en mange fordeler i forhold til brukte boliger. Større utbedringer/vedlikehold av boligmassen utvendig vil sannsynligvis ikke skje på mange år. I en ny bolig vil oppgraderingsbehovet være svært begrenset på mange år. Samtidig er nyere boliger vesentlig bedre isolert, slik at utgifter til oppvarming kan holdes på et minimum. Isolering for støy mellom boenhetene i en ny bygningsmasse er normalt bedre enn for eldre boligmasser.

Standard

Det er satt av plass for garderobeskap, men dette samt eventuell skyvedørsløsning blir ikke levert med i standardleveransen.

Leilighetene vil bli levert etter TEK17, og vil med dette bli bygget etter de nyeste byggeforskrifter, og leilighetene vil få høy standard på innvendige/utvendige overflater og utstyr. Her kan vi friste med:

- Kjøkken med takhøye skap levert av Sigdal, modell "Glatt sand"

- 1-stavs eikeparkett med hvitpigment i stue, kjøkken, soverom og gang.

- Helfliset bad

- Heis til alle leilighetsplan (de 3 nederste leilighetene i bygg B vil få løfteplattform.)

- Eget garasjeanlegg med mulighet for el-bil lading.

- Flotte og luftige utenomhusarealer mellom husene som opparbeides med benker, plen og diverse beplanting.

- Felles selskap/møtelokale som blir organisert og eiet av sameiet.

Om boligen
15

- Leiligheter over 2 etasjer har 2 bad. Bad i øverste etasje har fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Det medfølger ikke dusjvegger eller dusjarmatur. På soverom er det 2 dører inn til oppbevaring, disse dørene er ikke i full størrelse pga skråtak.

Den generelle fristen til å bestille tilleggsleveranser er nå utgått på begge byggetrinn, men fremdeles er det muligheter til å endre fronter på kjøkkeninnredning, fliser på bad og farge på vegger. Ved interesse, sjekk med megler om disse fristene også er utgått.

Se ellers leveransebeskrivelse for ytterligere beskrivelse av utstyr og standard.

Beliggenhet

Prosjektet får en nydelig beliggenhet på nordsiden av Bjorøy. Her kan vi friste med den flotteste natur rett utenfor din egen leilighet. Du vil få en nydelig utsikt uansett hvilken side av prosjektet du ønsker å bosette deg. Velger du østsiden, vil du få flott utsikt mot Mathopen, Vatlestraumen og Grimstadfjorden, og velger du Vestsiden, så vil du få utsikt mot innseilingen til Kobbeleia, mot Brattholmen og mot Liatårnet. Så uansett hvilken side du velger, så skal det ikke stå på utsikten. Solmessig ligger tomten utrolig fint til, arkitekt og utbygger har løst det slik at de fleste leilighetene får optimale solforhold.

Bjorøy er verdt å utforske, her finner du nydelige turområder, bademuligheter i sjø og flotte fiskemuligheter. Alt dette i landlige og rolige omgivelser. Det er kun ca 15 min. kjøring til Bergen sentrum og ca 10 min til Vestkanten, og ca 5 min kjøring til nærbutikk. Her kan du velge mellom Coop Extra i Mathopen, eller Rema 1000 og Kiwi som du finner like ved påkjøring til Sotraveien, samt Rema 1000 som holder til i Drotningsvik senter.

Det blir kort gangavstand til bussholdeplass.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er pr. i dag ikke beregnet, dette vil bli gjort av Øygarden kommune etter innflytning. Da avløp går til privat anlegg, vil kun slamsuging bli fakturert via kommunale avgifter. Istedenfor betales avløp til Bjorøy Brygge Invest AS med kr 1 600,- pr år.

Beløpet er pr d.d og vil bli indeksregulert.

Oppvarming

Det vil lagt til grunn elektrisk oppvarming av leilighetene med varmekabler på kjøkken, stue, i gang ved inngangsparti og bad. Det vil i tillegg installeres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning i alle leilighetene som tilfører boligen ferdig oppvarmet frisk luft.

Tomt/Beskaffenhet

Felles eiet tomt på 4067 kvm som blir pent opparbeidet med 4 bygninger, kjørevei til parkeringsgarasje samt felles utenomhusarealer. Utenomhusarealene blir opparbeidet med benker, gangarealer, plen og diverse beplanting. Tomten grenser til nydelig natur. De delene av tomten som ikke blir opparbeidet, beholdes som en del av naturlig vegetasjon som er der i dag.

Parkering

Parkering for bil i felles p-anlegg i garasjeanlegg. En plass til hver boenhet samt noen gjesteparkeringsplasser. Det blir levert felles infrastruktur for elbillading i garasjeanlegget der det vil være mulig å gjøre tilvalg for ladestasjon for el-bil på hver faste p-plass pr bustad. Infrastrukturene har lastfordeling, og tilgjengelig strøm for installasjonen fordeles mellom enhetene automatisk.

Sykkelparkering anlegges i samsvar med situasjonsplan.

Adkomst

Via Mathopen følg Håkonsvernveien som går over i Hillerenveien etter Håkonsvern. Følg Hillerenveien til denne går over i Håkonshellaveien. I overgangen tar en til høyre inn i Bjorøyveien og i det en kommer ut av tunnelen vil prosjektet ligge på venstre side. Innkjøringen til prosjektet kommer på venstre hand når en kommer opp på flaten etter tunnelen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet.

Reguleringsforhold

Området er regulert til senior- / omsorgsbustad. Viser ellers til reguleringsplan for området vedlagt salgsgrunnlag. NB; reguleringsplaner med

16

rekkefølgebestemmelser kan fravikes, og må ikke ansees som gjeldene. Gangbro som er nevnt under rekkefølgebestemmelser kan bli erstattet med en annen løsning etter ønske fra kommunen. Tomten grenser til 2 andre bruksnr som en kan forvente vil kunne bli bebygget på sikt.

Etter godkjenning fra Fjell kommune er det krav om en nedre aldersgrense på 55 år for å enten kjøpe eller bo i boligen. Dette kan bli tinglyst som et vilkår på eiendommen. Det er ikke andre plikter eller retter knyttet til reguleringsformålet.

Diverse

Boligene vil bli solgt etter bustadoppføringslova ( Lov om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m.)

Utbygger skal stille garantier etter bustadsoppføringsloven §12. Dersom kjøper ikke er forbruker vil det ikke bli gitt garanti etter bustadsoppføingsloven § 12.

Utbygger står fritt til å endre oppgitte priser i prislisten for usolgte boliger.

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, men uten at den generelle standarden forringes. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer.

Byggetrinn 1 er utsolgt mens planlagt ferdigstillelse av byggetrinn 2 er 3. kvartal 2023. I kjøpekontrakten vil det bli tillagt 1 mnd utover estimert byggetid for å ta høyde for uventede forsinkelser. I kontrakten vil det samtidig bli kontraktfestet at utbygger kan kreve overtakelse inntil 4 mnd før siste frist oppgitt i kjøpekontrakten.

3D-framstillinger og illustrasjoner er kun ment for å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse. Det kan derfor inneholde elementer som ikke inngår i utbyggers leveranse, både når det gjelder utvendige forhold og innredning. Disse gjelder derfor ikke som kontraktsmateriell. Megler anbefaler alle å lese salgsoppgaven med vedlegg før kjøp av leilighet.

Alle boligene vil bli seksjonert i egne enheter.

Det tas forbehold om at Statens Kartverk godkjenner oppgitt dokumentavgift til staten.

Utbygger vil lage utkast til vedtekter for sameiet. Det er sameiet selv som vil bestemme endelige vedtekter.

Betalingsplan

Kjøper må innbetale kr 200 000,- i forskuddsbetaling senest 1 uke etter kontraktsmøtet. Resterende del av kjøpesum samt omkostninger innbetales ved ferdigstillelse. Dersom en bestiller tilleggsleveranser, må disse være betalt innen overtakelsesdato.

Utbygger har rett til å be om å få innbetalt forskuddsbeløp utbetalt til seg. Forutsetningen for at megler skal kunne utbetale forskuddsbeløp til utbygger, er at megler først har mottatt en bankgaranti på tilsvarende beløp fra utbygger og at garanti etter §12 i buofl er stilt. Dersom utbygger ikke stiller bankgaranti, vil innbetalt forskuddsbeløp bli stående på meglers klientkonto framt til prosjektet er ferdigstilt.

Kjøpesum er fastpris og skal ikke indeksreguleres.

Utbygger tar forbehold om å kunne godkjenne kjøpere og kan kreve dokumentasjon på finansiering.

Energimerking

Energi merket minimum klasse C som samsvarer med nye forskriftskrav iht TEK17.

Byggemåte

Bærekonstruksjoner blir primært utført i betong/stål hvor bæresystem for toppetasjer og tak kan bli utført i trekonstruksjoner. Se leveransebeskrivelse for ytterligere beskrivelse av byggemåte, kvaliteter og materialvalg.

Vann, vei og kloakk

Privat vei og vann til offentlig nettverk. Privat avløpsanlegg fram til eksisterende avløpsanlegg i Nilsvika. Anlegget i Nilsvika er eid og drifta av Bjorøy Brygge Invest AS. Årsbeløp til Bjorøy Brygge invest AS utgjør pt kr 1 600,- pr år. Det må opprettes et veilag for drift og vedlikehold av felles vei fram til offentlig vei.

Felles forpliktelser

Boligene vil bli organisert i et sameie, jfr. lov om Eierseksjoner. Utbygger innkaller til stiftelsesmøte og

17

valg av styre. Utbygger vil, på vegne av sameiet, lage avtale med forretningsfører og driftsavtaler for fellesarealer og felles tekniske anlegg. Det legges ikke opp til fellesforpliktelser som dugnad m.m

Vedlegg til salgsoppgaven

Leveransebeskrivelse, situasjonskart,

Tinglyste bestemmelser

Ingen servitutter registrert i grunnboken.

Formuesverdi

For boligen du bor i blir ligningsverdien satt til 25 prosent av antatt markedsverdi. For alle andre boliger du eier (sekundærboliger) skal ligningsverdien settes til 90 prosent av den antatte markedsverdien.

Ferdigattest

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse vil foreligge ved overtagelse.

Fellesutgifter

Felleskostnadene er stipulert til kr 20,- pr kvm (pr.mnd)

BRA med tillegg av tv/bredbånd. Det er lagt til grunn kr 500,- for tv/bredbånd i tillegg til felleskostnadene.

Felleskostnadene skal dekke strøm og vedlikehold på fellesarealer, felles forsikring av utvendig bygningsmasse, forretningsfører og drift. Endelige felleskostnader vil bli fastsatt av sameiet. Felleskostnadene er stipulert og endelige felleskostnader bestemmes av sameiet når sameiet bestemmer hva som endelig skal dekkes av felleskostnadene og sameiet har oversikt over løpende utgifter.

I tillegg kan fakturering av avløp til Bjorøy Brygge Invest AS bli trukket inn via felleskostnadene. Dette er ikke klarlagt pr dd.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven ble sist oppdatert 27.02.2023

18

Plantegning

19

PRISLISTE SIGNATUR BJORØY

Omkostningene ved kjøpet utgjør dokumentavgift, registrering av skjøte kr 585,‐ samt notering av panteobligasjon kr 525,‐

A1A10180,9 Solgt 2118kr 1 342kr 7 720kr 9 062 Solgt A1A10269,1 Solgt 1882kr 1 342kr 6 600kr 7 942 Solgt A1A10369,1 Solgt 1882kr 1 342kr 6 600kr 7 942 Solgt B1B10169,1 Solgt 1882kr 1 342kr 6 600kr 7 942 Solgt B1B10269,1 Solgt 1882kr 1 342kr 6 600kr 7 942 Solgt B1B10371,6 Solgt 1932kr 1 342kr 6 850kr 8 192 Solgt A2A20180,9 Solgt 2118kr 1 342kr 7 720kr 9 062 Solgt A2A20269,1 Solgt 1882kr 1 342kr 6 600kr 7 942 Solgt A2A20369,1 Solgt 1882kr 1 342kr 6 320kr 7 662 Solgt B2B20169,1 Solgt 1882kr 1 342kr 6 600kr 7 942 Solgt B2B20269,1 Solgt 1882kr 1 342kr 6 600kr 7 942 Solgt B2B20371,6 Solgt 1932kr 1 342kr 6 850kr 8 192 Solgt A3/4A301138,4 Solgt 3268kr 1 342kr 13 220kr 14 562 Solgt A3/4A302121,8 Solgt 2936kr 1 342kr 11 650kr 12 992 Solgt A3/4A303123,3 Solgt 2966kr 1 342kr 11 770kr 13 112 Solgt B3/4B301123,3 Solgt 2966kr 1 342kr 11 770kr 13 112 Solgt B3/4B302121,8 Solgt 2936kr 1 342kr 11 650kr 12 992 solgt B3/4B303125,8 Solgt 3016kr 1 342kr 12 020kr 13 362 Solgt C1C10176,6 Solgt 2032kr 1 342kr 7 320kr 8 662 Solgt C1C10276,6 Solgt 2032kr 1 342kr 7 320kr 8 662 Solgt D1D10176,6 kr 3 750 000 2032kr 1 342kr 7 320kr 8 662 kr 3 758 662 D1D10276,6 kr 3 750 000 2032kr 1 342kr 7 320kr 8 662 kr 3 758 662 D1D10379 solgt 2080kr 1 342kr 7 550kr 8 892 solgt C2/3C201139,2 kr 6 300 000 3284kr 1 342kr 11 770kr 13 112 kr 6 313 112 C2/3C202141,3 kr 6 200 000 3326kr 1 342kr 11 770kr 13 112 kr 6 213 112 D2/3D201141,5 kr 6 200 000 3330kr 1 342kr 11 770kr 13 112 kr 6 213 112 D2/3D202139,3 kr 6 150 000 3286kr 1 342kr 11 770kr 13 112 kr 6 163 112 D2/3D203124,1 Solgt 2982kr 1 342kr 11 870kr 13 212 Solgt

Vedlegg

31

Leveransebeskriving Signatur Bjorøy

05.02.2020

Dato: 05.02.2020

/
Leveransebeskriving For Signatur Bjorøy

Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 2 av 9

1 INNHOLDSFORTEGNELSE

Dato: 05.02.2020
1 INNHOLDSFORTEGNELSE ...............................................................................................................................2 2 GENERELLE OPPLYSNINGER.........................................................................................................................3 2.1 FREMDRIFT ................................................................................................................................................................3 3 PROSJEKTBESKRIVELSE .................................................................................................................................5 SIGNATUR BJORØY .................................5 3.1 TOMT ........................................................................................................................................................................5 3.2 BYGNINGER ...............................................................................................................................................................5 3.4 PARKERING................................................................................................................................................................5 3.5 TILGJENGELIGHET ........................5 3.6 RENOVASJON ...............................5 3.7 TV/INTERNETT/TELEFON .............5 3.8 SIKKERHET ..................................6 4 BYGGESAKSBEHANDLING, RAMMEBETINGELSER................................................................................6 4.1 BYGGETILLATELSE ......................6 5 ENKEL BYGGETEKNISK BESKRIVELSE......................................................................................................6 5.1 FASADER ......................................6 5.2 TERRASSER/BALKONGER .............6 5.3 TRAPPER/HEIS ..............................7 5.4 BÆREKONSTRUKSJONER ..............7 5.5 INNVENDIG UTFØRELSE ................7 5.6 UTVENDIG UTFØRELSE, TERRENG VEIER OG LEKEPLASSER.........................................................................................7 6 TEKNISKE ANLEGG ...........................................................................................................................................6 6.1 ELEKTRISK ANLEGG .....................6 6.2 SANITÆRANLEGG .........................7 6.3 LUFTBEHANDLING .....................................................................................................................................................8 6.4 VARMEANLEGG/ENERGI ............................................................................................................................................7 7 INNVENDIG LEVERANSE BOLIG....................................................................................................................7 7.1 KJØKKEN ...................................................................................................................................................................7 7.2 BAD ...........................................................................................................................................................................8 7.3 GARDEROBE………………………………………………………………………………………………………9 8 ROMSKJEMA........................................................................................................................................................8 8.1 SE EGET VEDLEGG ROMSKJEMA ................................................................................................................................... 9 ORGANISERING/RETTIGHETER ...............................................................................................................8-10

Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 3 av 9

2 GENERELLE OPPLYSNINGER

Tiltakshaver

Arkitekt/ Prosjektering

Beliggenhet Adkomst

Signatur Bjorøy AS v/Sartor Maskin AS

Sartor Maskin AS

Bjorøy i Fjell kommune, gnr 50, bnr 718.

Tilkomst via privat veg frå fylkesveg.

Dato: 05.02.2020

Eierform Selveiende leiligheter organisert i et sameie. Se lov om eierseksjoner.

Energi merking Energi merket minimum klasse C som samsvarer med nye forskriftskrav iht TEK17.

Forskriftskrav Gjeldende krav i TEK 17.

Støydemping Lydklasse C, som angir grenseverdier mellom boenheter for nybygde hus.

Finansiering

Standard

Garantier

Forsikringer

Privat

Dersom ikke annet er nevnt skal alle leveranser og utførelser være i henhold til normalkrav i NS 3420

Det stilles garantier i henhold til bustadoppføringslova.

Utbyggar forsikrer bygninger og tilførte verdiar på eigendomen fram til overlevering. Etter overtaking vil sameiget overta forsikringsansvar.

2.1 Fremdrift

Forventet byggestart for bygningsmessige arbeider er 3. kvartal 2020 og forventet ferdigstillelse er 2. kvartal 2022. Byggetid er estimert til 18 mnd etter at utbygger trekker sitt forbehold og igangsettelsestillatelse er mottatt. Byggene blir ikke ferdigstilt samtidig og i kjøpekontrakt vil det bli satt forskjellige overtakelsestidspunkt avhengig av hvilket bygg en kjøper i. I tillegg vil det i kjøpekontrakten bli tillagt 3 mnd utover estimert byggetid for å ta høyde for uventede forsinkelser, og samtidig at utbygger kan kreve overtakelse inntil 4 mnd før siste frist oppgitt i kjøpekontrakten.

Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 4 av 9

3 PROSJEKTBESKRIVELSE

Dato: 05.02.2020

Området er regulert til senior- / omsorgsbustad. Viser ellers til reguleringsplan for området vedlagt salsgrunnlag.

Etter godkjenning frå Fjell kommune er det krav om ei nedre aldersgrense på 55 år for å kjøpe og erverve bustad på eigedomen. Dette vert tinglyst som vilkår på eigedomen. Det er ikkje andre plikter eller rettar knytt til reguleringsføremålet. Etter ynskje frå kommunen vert det vurdert å gjere andre tiltak for sikker krysning av veg enn det som ligg i rekkefølgebestemmelse for tiltaket. Avvik frå reguleringsplan kan difor verte aktuelt.

3.1 Tomt

Tomt utgjer 4067 m2 og har ei utnyttingsgrad på 32 %.

3.2 Bygninger

Utbygginga vil skje i form av 4 bygningar bygd rundt felles tun og parkeringsgarasje.

Bygg A, 9 leiligheter

Bygg B, 9 leiligheter

Bygg C, 4 leiligheter

Bygg D, 6 leiligheter

1 Felleslokale mellom Bygg C og D

3.3 Parkering

Parkering for bil i felles p-anlegg i garasjeanlegg. Ein p-plass vert tilordna kvar bueining som tilleggsareal. Resterande parkering er gjesteparkering / felles. Det vert levert felles infrastruktur for elbillading i garasjeanlegget der det vil være mulig å gjere tilval av ladestasjoner for el-bil på kvar faste p-plass pr bustad. Infrastrukturene har lastfordeling, og tilgjengelig strøm for installasjonen fordeles mellom enhetene automatisk.

Sykkelparkering anlegges i samsvar med situasjonsplan.

3.4 Tilgjengelighet

Tilgjengelighet for rullestol i samsvar med krav i reguleringsplanen. Trinnfri adkomst fra parkeringsgarasje til inngangsnivå leilighet.

3.5 Renovasjon

Felles bossrom for sameiget.

3.6 Tv/Internett/Telefon

Det leveres fiber for abonnement på «Canal Digital» eller tilsvarende komplett løsning. Ei stk. antenneuttak pr leilighet.

3.7 Sikkerhet

Brannalarmanlegg og sprinkleranlegg etter gjeldende forskriftskrav. Ringeapparat ved inngangsdør.

Dato: 05.02.2020

4 BYGGESAKSBEHANDLING, RAMMEBETINGELSER

4.1 Byggetillatelse

Søknad om igangsettingstillatelse til behandling forventa i 2. kvartal 2020. Igangsettelsestillatelse forventes å foreligge 3. kvartal 2020.

5 ENKELBYGGETEKNISK BESKRIVELSE

Alle arbeidene skal utføres i henhold til:

 Plan og Bygningsloven

 Byggeforskriftenes krav.

 Aktuelle kommunale bestemmelser, regler, vedtekter og forskrifter

 Aktuelle Norske Standarder

 Relevante NBI-blad og anvisninger

 Anerkjent håndverksmessig utførelse, dersom ikke annet er angitt.

5.1 Fasader

Fasadenes hovedmateriale er i royalimpregnert trekledning med eventuelle innslag av platekledning. Rekkverksflater på balkonger og svalganger i glass el tilsv. med kantomramming, stolper og håndlist i lakkert metall. Det vises til arkitektens tegninger.

Vinduer og skyvedører

Det leveres vinduer med utvendige aluminiums beslag, ferdigbehandlet utvendig og innvendig, overflate i malt furu innvendig.

Glassfelt med åpning/skyvedører leveres i aluminium utvendig, malt furu innvendig.

Inngangsdører

Inngangsdørene til leilighetene leveres som slett dør med glassfelt ihht tegninger. Dører i garasje/fellesareal bli levert i stål utføring.

5.2 Terrasser/Balkonger

Innglassa balkongar i bygg A og B der dette er vist på teikning. Rekkverksflater på private opphaldsareal av glass el tilsv. med kantomramming i lakkert metall. Rekkverk får stolper og topplist i lakkert metall. Balkongdekket forutsettes produsert som støpte dekker med fall til renne / avløp. Bæring for balkonger i form av synlige betongsøyler. Terrasser på mark får dekke av belegningsstein. Balkonger/terrasser skal gis en utforming og detaljering som sikrer mot vanninntrenging i bygget/leilighetene.

5.3 Trapper/Heis

Innvendige trapper i fellesareal i blir utført i betong og flislagt opp og inntrinn. Utvendig rettløpstrapp i betong. Betongtrapper får spilerekkverk og handløpar i pulverlakkert metall el tilsv. Rømningstrapper i galvanisert stål. Innvendige trapper i leilegheit vert som open trapp med lakka eik inntrinn og kvite vangar og spilerekkverk. Heis leveres som standard båreheis.

Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 5 av 9

Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 6 av 9

Dato: 05.02.2020

For tilkomst til dei 3 nederste leilighetane i bygg B vert det levert løfteplattform.

5.4 Bærekonstruksjoner

Yttertak

Takflater og gesimser av folie-/asfalttekking. Taket skal ivareta aktuelle krav deriblant vindog, snølastkrav for området.

Takflatens utforming og materialbruk skal utføres enhetlig og gjennomarbeidet.

Taktekkingen skal utføres med solide og gjennomprøvde løsninger

Bærekonstruksjonene utføres primært i betong/stål, medan bæresystem for toppetasjar og tak kan utførast i tre.

5.5 Innvendigutførelse

Alle produkter skal være klassifisert og egnet for sine virkeområder.

Dørene skal leveres og monteres iht. forskriftskrav mht. brann-, lyd- og innbrudds -sikring.

Inngangsdører til leilighetene utføres som ytterdører med brannklasse: EI 30 lydklasse Rw = 38 dB. Overflate glatt høytrykkslaminatplater, hardvedkant, lav hardved terskel.

Rammer, låser, beslag og hengsler skal være av stabil og god kvalitet og tilfredsstille FG’s krav til klasse B1. Karmer, utforinger og lister utføres ferdig malt. Listverk gjæres i hjørner. Listverk i 1.sortering furu, dimensjon minimum 10x58mm.

Samtlige dører skal være godkjent av Norsk dør- og vinduskontroll.

Brannklassifiserte dører settes inn etter produsentens anvisning.

Innvendige plassbygde vegger kles med 13mm gipsplater for malerbehandling.

Alle leiligheter leveres med 1-stavs eikeparkett med hvitpigment i stove, kjøkken, soverom og gang.

Med hensyn til overflatebehandling og materialbruk henvises det til romskjema.

5.6 Utvendigutførelse,terrengveieroglekeplasser

Utvendige arealer opparbeides i henhold til utomhusplanen og gjeldende krav i byggetillatelsen. Alle kjøreveier asfalteres.

6 TEKNISKEANLEGG

6.1 Elektriskanlegg

Elektroinstallasjoner utføres etter de til enhver tid gjeldende forskrifter.

Ledningsnettet legges skjult, men synlig installasjon vil kunne forekomme mot brann- eller lydklassifiserte vegger. Sikringsskap med automatsikringer og utstyr plasseres i bod eller entre. Det utarbeides detaljerte installasjonstegninger av el-entreprenør. Plassering av

Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 7 av 9

Dato: 05.02.2020

enkelte punkt kan avtales direkte med installatør ved kjøp i tidlig fase. Plassering av målarskap / hovudsikring iht BKK sine anvisninger.

Downlights led belysning i gang og bad. Downlights leveres med dimmer. Takarmatur i bod. Lampepunkt i andre tørre rom.

I forbindelse med inngangsparti skal det monteres ringeklokke utvendig ved kvar bueining.

I fellesareal skal det etableres felles strømanlegg. Nødvendig belysning i parkeringsanlegg , bossrom, teknisk rom og i trapperom. Automatisk tenning og slokking av lys med tidsbryter. Det skal regnes med komplett kursopplegg til alt lysutstyr. Lysanlegg i trappeoppgang. Det skal benyttes endevendersystem, alt. impulsbrytere i korridorer og trappehus. Det skal være brytere ved alle dører.

6.2 Sanitæranlegg

Sanitæranlegg utføres i henhold til normalreglementet for sanitæranlegg.

Vannledningsnettet legges som rør i rør system med fordelingsskap montert i vegg på bad eller vaskerom. Alt sanitærutstyr utstyres med avstengningsmulighet.

Spillvannsledninger i sjakter/stigerør, leveres som støysvake geberit rør el tilsvarende.

Lufting over tak.

Vannforsyning er kommunalt og blir levert tilkopla offentleg nett via privat ledningsnett. Spillvannsledninger går til privat felles slamavskillar. Sameiget har plikt til å delta i felles drift og vedlikehald av dette.

Leilighetene leveres med en varmtvannsbereder på 180 liter pr leilighet.

6.3 Luftbehandling

Det installeres balansert ventilasjonsanlegg i alle leiligheter. Aggregatene plasseres over VVB i nisje på bad eller i bod i hver leilighet. Friskluften filtreres og forvarmes før den tilføres leilighetenes stue og soverom. Luften trekkes ut i avtrekksventiler plassert på kjøkken, bad og bod. Kanalinstallasjon er planlagt ført over nedsenket himling eller i innkassede kanaler ved tak.

6.4 Varmeanlegg

Det er lagt til grunn elektrisk oppvarming av bygga. Det blir levert varmekablar i kjøkken, stove, i gang ved inngangsparti, bad og vaskerom. Andre varmekilder blir ikkje levert som del av standard leveranse.

7 INNVENDIG LEVERANSE BOLIG

7.1 Kjøkken

Kjøkken leveres som Sigdal Kjøkken, modell «Glatt sand».

Det leveres takhøye skap.

Omfang som illustrert på plantegning. Benkeplate leveres i laminat. Videre leveres bestikkinnlegg i skuffeseksjon i benkeskap.

I kjøkkenbenken blir det montert nedfelt benkebeslag i rustfri utførelse som utstyres med ettgreps kjøkkenbatteri.

Led spotter under overskap.

Kjøkkenventilator type Fondue-E Slim line.

Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 8 av 9

Dato: 05.02.2020

Kvitevarepakke vert levert som tilval.

7.2 Bad

Våtrom i henhold til tekniske forskrifter. Bad leveres helfliset.

1 stk. sluk med lokalt fall, plassert ved dusjnisje/hjørne. I dusjnisje/hjørne monteres termostatstyrt batteri med temperatursperre og dusjsett.

Det leveres 90cm baderomseksjon i hvit matt inkl. speil m/ lys . Armatur med ettgreps batteri i forkrommet utførelse.

Det leveres vegghengt toalett, sete og lokk i hard plast.

Tilkobling for vann-/avløp til vaskemaskin på bad . Dei største leilighetane har tilkobling for vann-/avløp til vaskemaskin på vaskerom. Badekar og dusjvegger er ikke medtatt i leveranse. Dette kan leveres som tilvalg.

7.3 Garderobe

Det er sett av plass til garderobeskap, men dette er ikkje del av standard leveranse.

8 ROMSKJEMA

Sjå eige vedlegg

9 ORGANISERING/RETTIGHETER

Sameie Boligene vil bli organisert i et sameie, jfr. lov om Eierseksjoner. Utbyggar innkaller til stiftelsesmøte og valg av styre. Utbygger vil lage avtale med forretningsfører for sameiet.

Parkering/bod/fellesrom/fellesområder:

Hver bolig får tilvist en egen parkeringsplass og sportsbod i garasjeanlegget. Disse seksjoneres som tilleggsareal og tillegges de respektive boliger. Bod i garasjeanlegg får tette uisolerte inndelingssystemvegger opp til 210 over gulv og deretter netting til himling. Utvendige sports-bodar vert utført som tett uisolert vegger og slette boddører.

Boligene blir eier av en idell andel utregnet etter sameigebrøk av felles garasje, utomhusareal og forsamlingsareal. Seksjonseierne er solidarisk ansvarlig for drift av alle fellesarealer.

Utbyggjar vil etablere sameiget, og på vegne av dette vil det bli inngått avtale med eit driftsselskap om drift og vedlikehold av fellesarealene.

Sameiget vil være forplikta til å ha ei driftsavtale med bindingstid på 3 år.

GENERELLE VILKÅR OG FORBEHOLD

Spesifiserte produkter eller løsninger på bygg eller utenomhus beskrevet i denne deklarasjonen, kan bli endret av utbygger under byggeprosessen. Slike endringer skal ikke medføre verdiforringelse av eiendommen eller innebære en vesentlig endring av boligens funksjon og standard. Der det er angitt alternative løsninger eller materialbruk foretar utbygger det endelige valg.

Leveransebeskriving Signatur Bjorøy Side 9 av 9

Dato: 05.02.2020

 3D-framstillinger og illustrasjoner er kun ment for å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse. Det kan derfor inneholde elementer som ikke inngår i utbyggers leveranse, både når det gjelder utvendige forhold og innredning. 3D-illustrasjoner gjelder derfor ikke som kontraktsmateriell.

 Ved kjøp av bolig under oppføring har kjøper mulighet til å påvirke leveransene til boligen. Kjøpar vil bli innkalt til et endringsmøte med utbygger/underleverandører der kjøpar vil få informasjon om byggeprosess og høve til å gjere endringar og tilvalg. Endringar og tilleggsbestillingar kan gjerast innan ramma av det dei leverandørar/underentreprenørar som er valt i prosjektet kan levere. Tilleggsbestillingar vil bli tillagt 10% påslag av totalentreprenør. Vidare tidsbruk for entreprenør med endringsmøter og oppfølging/administrering av endringar vil belasta etter medgått tid med sats kr 960,- pr time + 25% meirverdiavgift.»

 Selger tar forbehold om gjennomføring av prosjektet avhengig av salg. Utbygger tar forbehold om at det må selges boliger for 60 % av totalverdien av alle boligene for at prosjektet kan igangsettes. Utbyggers forbehold står til 31.12.2020, og innen denne dato blir det avgjort hvorvidt utbygger benytter seg av sitt forbehold. Samtidig tas det forbehold om endelige offentlige godkjenninger for bygging og gjennomføring av prosjektet innen samme dato. Utbygger kan velge å trekke sitt forbehold før oppgitt dato dersom tilstrekkelig salg og offentlige godkjenninger er på plass. Det tas også forbehold om at Statens Kartverk godkjenner oppgitt dokument avgift til staten.

 Forventet byggestart for bygningsmessige arbeider er 3. kvartal 2020 og forventet ferdigstillelse er 2. kvartal 2022. Byggetid er estimert til 18 mnd etter at utbygger trekker sitt forbehold og igangsettelsestillatelse er mottatt. Byggene blir ikke ferdigstilt samtidig og i kjøpekontrakt vil det bli satt forskjellige overtakelsestidspunkt avhengig av hvilket bygg en kjøper i. I tillegg vil det i kjøpekontrakten bli tillagt 3 mnd utover estimert byggetid for å ta høyde for uventede forsinkelser, og samtidig at utbygger kan kreve overtakelse inntil 4 mnd før siste frist oppgitt i kjøpekontrakten.

Straume, 05.02.2020

Signatur Bjorøy –romskjema

DIVERSE

GULV

Overgang mellom benkeplate og vegg blir fuget.

Eikeparkett med kvit toning, einstav.

Eikeparkett med kvit toning, einstav.

Eikeparkett med kvit toning, einstav.

Eikeparkett med kvit toning, einstav.

Dusjarmatur leveres ikke.

Alt listverk leveres forb ehandlet, merker for innfesting vil forekomme.

Fliser

Fliser

VEGG

Eikeparkett

Gipsplater sparklet og malt

Gipsplater sparklet og malt

Gipsplater sparklet og malt

Gipsplater sparklet og malt

Eikelister

Fliser

Baderomspanel

Gipsplater sparklet og malt

HIMLING

Foringer og lister til dører leveres ferdigmalte i tre eller som mdf med folie. Vindu leveres listefrit t

Gipsplater sparklet og malt hvit

Gipsplater sparklet og malt hvit

Gipsplater sparklet og malt hvit

Gipsplater sparklet og malt hvit

Gipsplater sparklet og malt hvit

Gipsplater sparklet og malt hvit

Gipsplater sparklet og malt hvit

Skyggelister, leveres fabrikkmalt

ROM

INNVENDIG Gang

Kjøkken

Stue

Soverom

Bad

Bad 2. etg

Bod innvendig bolig

Listverk og foringer

Børsta betong på balkongar. Belegningsstein på mark Balkonger til de store leilighetene i bygg C og D, får terrassebor d

Betong brettskurt

Trekledning blir av MøreRoyal impregnert kledning i fargene nøytral og mindre elementer i svart. Kledning i svalganger utføres med plate eller annet materiale val g t av entreprenør.

Bod i garasjeanlegg får tette uisolerte inndelingssystemvegger opp til 210 over gulv og deretter netting til himling. Utvendige sports-bodar vert utført som tett uisolert ve gg er o g slette boddører.

Betongdekke

Terrasse/altan

Fasade

Ubehandlet

Sportsboder utv

FELLESOMRÅDER/ UTVENDIG

Vannkant Vegkant Fiktiv grenselinje Teigdelelinje Punktfeste

Eiendomsgrenser Middelshøy nøyaktighet

Mindre nøyaktig Lite nøyaktig Skissenøyaktighet eller uviss

Omtvistet grense

1246 Fjell

Kommune:

Eiendom:1246/50/718/0/0

Nilsvikvegen 4 1 50/557 50/701 50/7 50/8 50/11 50/700 50/660 50/672 50/717 50/673 50/718 50/661 K K K K K K K K K K K K K K 20 15 10 25 20 15 10 5 25 5 5 Kartverket, Geovekst og kommunerGeodata AS
02550m Kartgrunnlag: Geovekst, Norge i Bilder8193 Det tas forbehold om feil og mangler i kartet. Kartet kan ikke benyttes byggesaksbehandling.
1:1000 Målestokk Dato: 20.6.2019

Eiendomsgrenser

1:1000 Målestokk

Dato: 20.6.2019

Vannkant Vegkant Fiktiv grenselinje Teigdelelinje Punktfeste

Kartgrunnlag: Geovekst8193 Det tas forbehold om feil og mangler i kartet. Kartet kan ikke benyttes byggesaksbehandling.

Middelshøy nøyaktighet

Mindre nøyaktig Lite nøyaktig Skissenøyaktighet eller uviss

Omtvistet grense

Kommune:

1246 Fjell Eiendom:1246/50/718/0/0

en 4 1 50/557 50/701 50/7 50/8 50/11 50/700 50/660 50/672 50/717 50/673 50/718 50/661 K K K K K K K K K K K K K K 20 15 10 25 20 15 10 5 25 5 5
Nilsvikveg
02550m

Nabolaget

46

Gnr. 50 / Bnr. 718

Offentlig transport

Nilsvikhaugane 2 min

Linje 430.1 km

Storavatnet terminal 9 min

Totalt 25 ulike linjer6.6 km

Kleppestø båtkai 17 min

Linje 207011.8 km

Bergen 20 min

Linje 41, 43, 4515.7 km

Bergen Flesland 24 min

Skoler

Bjorøy skule (1-7 kl.) 4 min 125 elever, 7 klasser2.1 km

Fjell ungdomsskule (8-10 kl.) 17 min 500 elever, 20 klasser11.9 km

Olsvikåsen videregående skole 15 min 430 elever, 26 klasser9.6 km

Laksevåg videregående skole 16 min 850 elever, 59 klasser11.6 km

Aldersfordeling barn (0-18 år) 31% i barnehagealder

BarnUngdomUnge voksneVoksneEldre (0-12 år)(13-18 år)(19-34 år)(35-64 år)(over 65 år)

OmrådePersonerHusholdninger

Bjørøy 1 106409

Barnehager

Myren Gårdsbarnehage 2 min Bjorøy Oppveksttun - Barnehageavd.... 4 min

barn, 3 avdelinger2.1

37% 6-12 år 16% 13-15 år 16% 16-18 år
18.5 % 18 % 15.4 % 8.6 % 8.7 % 7.1 % 22.2 % 21.2 % 21.6 % 41.7 % 39.1 % 38.9 % 8.9 % 12.8 % 16.4 %
Aldersfordeling
Kommune:
967 Norge 5 942 3902 682 230
Grunnkrets:
Fjell 25 7259
km Håkonshella barnehage (0-6 år) 5 min 66 barn, 4 avdelinger3.3 km Dagligvare Coop Extra Mathopen 7 min Kiwi Hetlevikåsen 11 min Sport Bjorøy idrettsplass 4 min Alvøen idrettspark 7 min Nr1 Fitness Mathopen 7 min SKY Fitness Drotningsvik 9 min
50
Innholdet på Nabolagsprofilen er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Vurderingene og sitatene fra lokalkjente er innhentet på nettstedet Nabolag.no og er aggregerte data basert på svar innenfor et gitt nabolag. Eiendomsprofil AS, FINN.no AS eller Fana Sparebank Eiendom AS kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene. Kilder: Statens Kartverk, Statistisk Sentralbyrå, Geodata AS, Nabolag.no m.fl. Copyright © Eiendomsprofil AS 2018

Innholdet på Nabolagsprofilen er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Vurderingene og sitatene fra lokalkjente er innhentet på nettstedet Nabolag.no og er aggregerte data basert på svar innenfor et gitt nabolag. Eiendomsprofil AS, FINN.no AS eller Fana Sparebank Eiendom AS kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene. Kilder: Statens Kartverk, Statistisk Sentralbyrå, Geodata AS, Nabolag.no m.fl. Copyright © Eiendomsprofil AS 2018

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.