Helldalsstølen

Page 1

Velkommen til

Helldalsstølen 21 boligen under oppføring Leiligheter, 2-mannsboliger og eneboliger


Nøkkelinformasjon

Prisantydning

Adresse

kr 3 400 000,-

Helldalsstølen

Totalt inkl. omk.

Boligtype

kr 3 400 000,-

Prosjekterte eneboliger, tomannsboliger og leiligheter

(prisantydning + omkostninger) Regnestykket forutsetter salg til prisantydning.

Eierform Eier

Selveier/Eierseksjoner

Heldal Eiendom AS

Betegnelse Gnr 6, Bnr 49, 130 og 205

Velkommen til en trygg boligopplevelse

Ta kontakt med din lokale megler

Atle Seim T: 98 21 22 65 E: atle.seim@fanasparebank.no

Fana Sparebank Eiendom, Nesttun Org. nr. 958499558

2

Oppdragsnr. 1239000


Innhold Eiendommen

12

Boligtegninger

17

Situasjonsplan

18

Utbyggers leveransebeskrivelse

32

Nabolaget

38

3


Høy og fri beliggenhet

4


5


Innerst i en blindheim i område med tilsvarende boliger

6


7


Kjøkken og stuedel i boligene 11 til 16, og speilvendte boliger. illustrasjoner er ment å gi et inntrykk, sluttproduktet kan avvike fra illustrasjonen.

8


9


3D illustrasjon fra stue på bolig 12. illustrasjoner er ment å gi et inntrykk, sluttproduktet kan avvike fra illustrasjonen.

10


11


Eiendommen

12


Om boligen Prosjektet Vi i Fana Sparebank Eiendom AS er glade for å kunne presentere prosjektet Helldalstølen. De siste årene er det bygget få nye familieboliger sentralt i Bergen, og mange av dem har hatt et mindre areal. I Helldalsstølen vil familieboligene være mellom 148 kvm til 233 kvm BRA. Det blir 21 boliger, fordelt på følgende måte: 1 enebolig på 233 kvm med utleieenhet. 1 enebolig på 166 kvm. 1 halvpart av tomannsbolig på 229 kvm med utleieenhet. 6 stk tomannsboliger på 148 kvm 5 stk rekkehusboliger over 2 etasjer på 154 kvm 5 stk 3-roms leiligheter på 60 kvm. Foruten leilighetene har alle familieboligene 2 bad, 4 soverom og en tv-stue. Noen har i tillegg gjestetoalett. Boligene vil få et moderne uttrykk og det er utstrakt bruk av store vindusflater for godt lysinnslipp.

Beliggenhet Prosjektet Helldalsstølen får en god beliggenhet i et område med tilsvarende eiendommer. Prosjektet blir en forlengelse av eksisterende bebyggelse i Helldalsstølen og blir liggende barnevennlig til innerst i en blindvei. Det blir en høy og luftig beliggenhet med bla utsikt mot deler av Grimevatnet. I området er det mange familieboliger og det er 3 barnehager innenfor en gangavstand på 8 til 16 min. Barneskole er kun 1.1 km unna, og ungdomsskole er 2,1 km unna. Coop Extra Sædalen er kun 700 m unna og har både post i butikk og PostNord. Busstopp er 100 meter unna.

og vaskerom får fliser. Vegger blir sparklet og malt, foruten bad som får fliser. Bad: Badene blir helfliset med 30x30 cm flis på gulv og 20x40 cm på vegg. Det vil være mulig å velge mellom 3 farger uten pristillegg. Dusjhjørnet blir nedsenket og her benyttes flis på 10x10 cm, og det monteres dusjvegger på 90x90 cm matt profil fra Delta. Det leveres baderomsmøbel med vask og 2 skuiffer fraSVedberg Signum. Størrelsen blir 60 eller 80 cm bredde, avhengig av type bolig. Toalett blir vegghengt og leveres fra Villeroy og Boch type O`novo. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad/vaskerom. Det er varme i gulv og belysning blir LED downlights i tak. Kjøkken: Kjøkkeninnredningen leveres av Epoq med type Black Edge. Hvitevarer som kjøleskap/frys, induksjon platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin blir integrert. Hvitevarene leveres fra Electrolux eller Siemens. Vasken blir underlimt.

Elektro: Antall elektriske punkter som leveres er blitt standardisert via TEK17, og det er normalt nok punkter for de fleste. LED downlights i entrè og bad. Varme i gulv på bad, entrè og vaskerom. Internett: Det leveres fiber fra Telenor med abonnement komplett som har 100 mb internetthastighet. Det er inkludert T-We boks og trådløs ruter. Utstyret skal medfølge boligen ved et senere videresalg.

Leveranser

Tilleggsleveranser

For alle detaljer vises det til utbyggers leveransebeskrivelse, her er en liten opplisting:

Ved nybygg kan en endre standard leveranse fra utbygger, og sette sitt eget preg på boligene. De endringene en ønsker vil bli prissatt fra utbygger og dennes underleverandører. Deretter inngår en skriftlig avtale om hvilke endringer som er bestilt og hva de skal koste. En har rett til å bestille tilleggsleveranser for inntil

Gulv og vegg: På gulv i tørre rom leveres 14 mm 3-stavs eikeparkett med hvit matt lakk fra leverandøren Moland. Entrè, bad

13


15% av kjøpesummen.

Fordeler med nybygg Når en kjøper nybygg får en mange fordeler i forhold til brukte boliger. Større utbedringer/vedlikehold av boligmassen utvendig vil sannsynligvis ikke skje på mange år. I en ny bolig vil oppgraderingsbehovet være svært begrenset på mange år. Samtidig er nyere boliger vesentlig bedre isolert, slik at utgifter til oppvarming kan holdes på et minimum. Isolering for støy mellom boenhetene i en ny bygningsmasse er normalt bedre enn for eldre boligmasser. Ved salg av nyoppført bolig, betales det dokumentavgift til staten kun av boligens andel av tomteverdien, og ikke av kjøpesummen. Omkostningene ved kjøper blir da vesentlig billigere.

Framdriftsplan Forventet byggestart er august/september 2023 og byggetiden er forventet å bli på ca 18 mnd. Forventet overtakelse blir da ca 1. kvartal 2025. I kontrakten vil en det bli lagt til 3 mnd for en endelig sistefrist for overlevering av prosjektet. Samtidig vil det i kontrakten bli avtalt at utbygger kan kreve overtakelse inntil 4 mnd før sistefrist for overleveringen.

Lovanvendelse Boligene vil bli solgt etter bustadoppføringslova (Lov om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m.) Utbygger vil stille garanti etter bustadsoppføringslovens §12. Alle boligene vil bli seksjonert i egne enheter. Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, men uten at den generelle standarden forringes. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Herunder også mindre endringer på areal.

Utbyggers forbehold Ved salgsstart er ikke detaljprosjekteringen for prosjektet gjennomført. Det vil si at bla 3D illustrasjoner er produsert uten at en helt vet hvordan spesielt tomten endelig vil bli. Vi gjør oppmerksom på at bak bygg 1 til 10 vil det bli en skjæring i terrenget. På 3D

14

illustrasjonene er det inntegnet trær bak disse byggene, men det er mest sannsynlig at det ikke blir trær igjen når grunnarbeidet er ferdig. Utbygger tar forbehold om at det ikke stilles garantier etter §12 i bustadsoppføringsloven før det er gitt vedtakt om igangsettelse og senest før oppstart av byggearbeider. Dersom kjøper ikke er forbruker, vil det ikke stilles garanti etter §12. Utbygger står fritt til å endre oppgitte priser i prislisten for usolgte boliger. Det tas forbehold om at oppgitt grunnlag for beregning av dokumentavgift til staten blir godtatt av Statens Kartverk. Utbygger tar forbehold om å godkjenne alle kjøpsskjema før handelen er endelig.

Oppgjørsbetingelser Ved kjøp av bolig må det betales et forskudd på kr 100 000,- når kontrakt er underskrevet og utbygger har stilt garanti etter §12 i buofl. Resterende del av kjøpesummen med omkostninger må innbetales senest 2 dager før overtakelsedato. Eventuelle bestilte tilleggsleveranser må også være betalt til overtakelsesdato for at nøkkel til boligen kan utleveres. Forskuddet vil i utgangspunktet bli stående på meglers klientkonto fram til overtakelsen. Utbygger kan be om å få utbetalt forskuddet til seg. For at megler skal kunne utbetale forskuddet til utbygger, må utbygger først stille en bankgaranti på tilsvarende beløp.

Kommunale avgifter Kommunale avgifter er ikke fastsatt. Vil bli fastsatt av Bergen kommune etter ferdigstillelse.

Areal Begrepet BRA er alt areal målt fra innsiden av yttervegger. P-rom er samme areal, fratrukket innvendig bod.

Oppvarming


Det leveres varme i gulv på bad og i entrè samt på vaskerom for de for de boligene med vaskerom. Det monteres varmepumpe luft til luft i stue.

reguleringsmessige forhold.

Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning fra Flexit. Iflg leverandør skal varmegjenvinningen være på 90%. Det blir avsug fra bad, vaskerom og bod, tilluft til soverom og stue.

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, men uten at den generelle standarden forringes. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Herunder også mindre endringer på areal.

Tomt/Beskaffenhet Felles tomt som blir opparbeidet med gruset/asfalterte tilkomstveier, noe beplantning og enkelte boliger får gressplen. Foruten rundt selve boligene blir det naturtomt. Se situasjonsplan for tiltenkt fellestomt. Alt berørt terreng arronderes med stedlige masser og det blir sådd gressfrø.

Parkering Det medfølger 1 biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg, foruten bolig 18 og 21 som får utvendig parkering. I garasjen blir det lagt opp infrastruktur for lading av bil. Billader kan bestilles som tilleggsleveranse.

Adkomst Fra Nesttun tar en Hardangerveien til rundkjøringen på Midttun. Kjør ut i 3. utkjørsel og inn i Sandbrekkevegen. Deretter tar en 1. vei til høyre inn i Sanddalsringen. Følg Sanddalsringen til en nærmer seg Sædalen, da kommer avkjørsel til Helldalsstølen på høyre hånd. Følg Helldalsstølen til hus nr 90, der starter tomten til prosjektet.

Reguleringsforhold 81,8% av eiendommen er omfattet av reguleringsplan FANA. HELLDAL, GNR 6 BNR 49 OG 205 MFL., HELLDALSSTØLEN BOLIGOMRÅDE 3 - Endelig vedtatt arealplan 63930000 den 19.09.2018. Boligbebyggelse konsentrert småhusbebyggelse. Eiendommen er omfattet av kommuneplan som definerer bruken av eiendommen til bebyggelse og anlegg. Konferer med megler for å se oversikt over

Diverse

3D-framstillinger og illustrasjoner er kun ment for å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse. Det kan derfor inneholde elementer som ikke inngår i utbyggers leveranse, både når det gjelder utvendige forhold og innredning. Disse gjelder derfor ikke som kontraktsmateriell. Hvilke leveranser som medfølger finnes i leveransebeskrivelsen som er vedlagt salgsoppgaven. Megler anbefaler alle å lese salgsoppgaven med vedlegg før kjøp av bolig. Utbygger vil lage utkast til vedtekter for sameiet. Dette vil være "standard" minimumsvedtekter, foruten ett punkt at de forskjellige boligene disponerer den del av fellestomten som naturlig "tilhører" boligen. Det er sameiet selv som vil bestemme endelige vedtekter. Prosjektet vil bli organisert som et sameie der hver bolig får tildelt et seksjonsnummer for å registrere eierskapet i grunnboken. Tomten blir felles mens det vedtektsfestes at hver seksjon får eksklusiv bruksrett til den del av tomten som naturlig hører med. En vedtektsfestet eksklusiv bruksrett varer i 30 år, men kan i perioden endres av sameiemøte dersom det blir 2/3 flertall for endring.

Tiltak mot hvitvasking Megler plikter i henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Av den grunn må kjøpere bekrefte sin identitet med å fremvise gyldig legitimasjon, bruk av bank-id ved budgivning er gyldig legitimering, Megler må også få bekreftet identiteten til eventuelt andre reelle rettighetshavere til eiendommen, og få bekreftet formålet med salget. Megler kan ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen dersom slike kundetiltak ikke gjennomføres. Kjøper bes om å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra sin egen

15


konto i norsk bank. Om megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsregelverket og ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, er megler pliktig til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. I enkelte tilfeller har megler også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Fellesutgifter Fellesutgiftene er stipulert etter følgende årsbudsjett:

Utbygger forventer en energiklasse B. Endelig energiklasse og farge vil klareres når prosjektet er ferdigstilt.

Forretningsføring/revisjon kr 70 000,Forsikring av bygningsmasse kr 150 000,Strøm på fellesarealer kr 75 000,Vedlikeholdsavtale garasjeporter kr 30 000,Buffer kr 25 000,-

Byggemåte

Totalbudsjett kr 350 000,- pr år.

Se utbyggers leveransebeskrivelse som er vedlagt salgsoppgaven.

Dette fordeles etter eierbrøk, boligens BRA delt på hele sameiets bygningsmasse. I tillegg kommer kr 500,- pr mnd pr bolig for kabel-tv/bredbånd.

Energimerking

Vann, vei og kloakk Privat over i offentlig.

Felles forpliktelser Det blir opp til sameiet, etter det er stiftet, å ta stilling til om det skal være felles forpliktelser.

Forsikring Utbygger vil holde bygningsmassen forsikret under oppføring. Sameiet må overta forsikringen når boligene blir overlevert. Dersom en ønsker innboforsikring, må den enkelte seksjonseier selv bestille dette fra sitt forsikringsselskap.

Vedlegg til salgsoppgaven Leveransebeskrivelse og stuasjonskart. Prislisten medfølger som løst vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi For boligen du bor i blir formuesverdien satt til 25 prosent av antatt markedsverdi. For alle andre boliger du eier (sekundærboliger) skal formuesverdien settes til 90 prosent av den antatte markedsverdien.

Ferdigattest

16

Før boligene kan overtas må det foreligge enten midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest.

Sameier med 21 og flere seksjoner, må ha en ekstern forretningsfører. Endelige felleskostnader vil bli fastsatt av sameiet når sameiet har oversikt over reelle kostnader.

Meglers vederlag Meglerprovisjon kr 40 000,- pr bolig. Oppgjørshonorar kr. 6 250,- pr bolig. Markedsføring etter regning.

Salgsoppgave Salgsoppgaven ble sist oppdatert 11.01.2024


Plantegning

17


203

193

3

16

193

167

2.3

19

9

194

193.3

20

7

20

6/235

19

2

8.2

3.9

169

6/285

20

19

3

20

201

171

205

20

195

192.1

3.9

4

4

193

19

20

204

2

204

200

19

6/234

4

151

9

20

19

20

2

20

3.9

5

20

8

14

5

3

20

20

3

153

203

19

7

155

200

157

19

0

20

19

2

1

20

202

5

159

12

193

20

19

3

7

206

19

5

203

20

6

202

6/233

19

6

192

191

5

17

HELLDALSSTØLEN; 21 nye boliger

18

1

9

98

19

1

20

206

7

5

20

189

19

9

0

0

10

19

5

20

5

188.6

19

203

20

17

177

197

H

ell

da

6/232

Oppdragsgiver:

8

207

ls

5

ta

19

B1

5 19

0

19

20 200

8

188.5

173

172

170 169

171

0 20

18

8

4.4

168

9

17

18

7

6

184

17

3

18

02

165 166

16

Entreprenør Magne Heldal AS

183

163 162

5

171

160.4

180

takterrasse

161

160

a

200

ssåt

19

ldal

5

Hel

20

skjæring

164

7

6

6/231

2

6

192

20

5

skjæring

sikringsgjerde

167

0

0

19

6.1

5

18

19

19

20

20

2

0

188

19

2

17

19

2

02

7

206 lys/

Tiltakshaver:

5

18

19

8

takterrasse

10

159

5

181

183

185

20

sto

0

8

183

17

20

lpe

158

157

lys

/s

tol

7

5

3

lys/stolpe

157

8

17

186.

165

161.8

takterrasse

20

188

19

6/241

5.4

17

17

18

8 157

Magne Heldal

pe

9/21

5 20

202

2

201.

20

2.3

6/244

193

5

20

6

20

20

3

20

165

0

20

19

7

a

ssåt

ldal

19

5

Hel

199

202

1

20

194

19

Helld

9

5

17

183

157

6/227

158

0

17

3

d nd

0

5

0

17

17

15

8

15

altan

3

154

150 149 148

152 151

15

6

18

18

3 17

4

0

altan

147

m

163

lpe

165

150

146

0

162

151

ta

18

195

als

4

14

152

7

16

161

sto

15

lys/

155

164

6

d nd

17

184

alsså

takterrasse

16

6

Sa

185.

Helld

2 ur7 m16

168

5

18

17

0

2

19

19

4 19

6/254

6

161.8

1

5

169

17

6/205

7

6

18

3

fylling

155

13

147

18

0

19

154

15

17

5

0

1

4

73

6

16

NY

altan

14

6

nd

16

5

2 17

Sa

Adresse:

2

M

16

4

da

18

UR

3 14

ng

14

6

4

14

1

7

NY

14

15

16

4

166

167

168

169

171

3

18

6

17

4

2

3

14

2

UR

148

15

162

163

4

0

161

16

184

2m145

15

5

1

16

14

1

14

6

14

1

7

Helldalsstølen, Bergen

0

3

9

17

53

14

132

4

1

15

7

14

44

1

6

ng

16

en

0

35

M

5

14

0

13

3

14

7

UR

0

4

159.4 lys /st

160.5

13

13

17

4

3

12

6

olp

5

e

2

5

als

16

5

16

lld

14

5

14

6

150

6

16

9

ta

2

16

2

0

5

162

17

3

17

163

17

1

68

161

12

2

132

13

B2

14

2

4

4

13

13

1

119

120

12

2 13

3

5

141

143

14

5

2m 1 14

12

2 13

3 14

4 15

5

46

16

6 17

7 18

8 19

9 20

15

1

7

10 21

felleskasse2

11 2

3

0

15

40

1

lys/stolpe

175

0

klatrelek

142

128

153

157

lys/s

9

13

4

3

13

13

1

e

5

14

6

155

156

157

154 vippehuske

155

15

2

13

14

12

3

3

13

130

5

123

15

160

7

3

1

114

124

4

2

ls

2

en

15

1

sto

14

6

12

6

0

12

129

13

0

0

4

16

0

12

5

3

130

134

12

124

6

145 5 14 144

120

121

116

112

2

42

112

109

108

Helldalsgrenda

111

115

12

0 13

6/98

33

132

1

6/132

16

14

111

17

3

17

6

alsså

4

9

13

3

14

143

14

115

2

165

14

1

3

6/131

110

17

15

149 148 144 147 146

2

0

108

113

12

27

4

1

12

9

12

8

134.7

13

111

He

8

172

6

16

17

3

7

0

3.1

13

14

144

147

13

lld

12

11

9

5

als

158

12

4

0

143

lld

106

110

3

150

156

1

0

12

gre

4

135

144

2

7

2 13

134

108

n

da

14

13

6

6

125

165

140

147

150

152

123

166

161

2 16

12

2

3

11

4

7

12

16

154

148

150

6/97

6.3

13

7

ra mp e

1 16

164

0

5

2

0

7

12

12

13

40

14

14

5

8

111

5 11

7 11

12

12

13

155

9

14

13

2.6

1

13

3

163

16

6/274

11

Hel

1

6

11

12

10

8

8

sgre

8

4

ldal

7

0

13

14

14

7

9.7

164

14

12

22

0

1

2

nda

137

15

136

158

15

Tegn.nr: RT 00.004

112

150

151

149 149

153

8 11

6

164

16

6/273

152

157

M153 UR

151

151

14

0

16

155

N154Y

156

165

163.8

altan

17 0

159

2m

155

B4

12

7

17

1

R

145

M Y N 147

U

153

16

57

3

148

als

112

He

11

17

16

157

146

13

142

9

6/130

149

145

16

ta

163.8

151

2

159

16

60

146 151

145 150

1

4

3

1

15

4

14

5

17

17

162

7

152

117

12

3

altan

fylling 48

162.8

42 1142

0

7

155

ta

sikringsgjerde

17

altan

15

0

16

9

5 15 156

147 146

151 150 150 149 148

Helld

3

16

17

3

6/49 2 16

157

165

154 1 15153

6/49

155 154 153 152

156

158

1

168

75

167

1

161.8

17

7

altan 62

138

14

14

8

155

17

164

1

9

16

16

157 7 15

lpe

m

lys/

128

1

12

13

139

14

13

17

da

g rin

2 ur m 165

gjerde

16

R6000

16

0

S

d an

175

176

klatrelek

118

5

3

17

17

lys/stolpe

115

6

1

37

0

0

14

13

120

121

122

14

162

165

158

tolp

17

7

a

B3

9

sikringsgjerde

4

ssåt

156 LEK UU-utformet

gjerde

154

43

117

123

2 17

17

LEK

152

153

lys/stolpe

16

16

1

73

Felles poststativ

fuglerede huske

sandlek

1

2 16 159

benker

160

156

5

en

6/49

17

ldal

17

Hel

1 Tegning: SITUASJONSPLAN 0SALGSTEGNINGER 11 11

124

125

128

129

6/125

4

lys/stolpe

15

15

ng

0

lsri

18

skjæring169

2

nd

17

Sa

4

da

17

173

157

8

gjerde

15

UR

153

M

147

149

151

port

NY

15

lys/stolpe

157.0

altan

4

5

156

15

15

148

3 14

15

17

17

He

4

SYKKEL FELLES

sikringsgjerde

11 151

149

152

9

3

7

17

17

1.8

5

18

17

182

0

rampe

NY

5 15

15

5

16

lsri

2 16160.0

16

2

n

17

Sa

a dd

fylling

8

4

0

9

15

15

16

benker bålpanne/grill

164

Veite bevares Stiforbindelse/møteplass/vannlek

14

17

12

158

149

15

159

158.2

160

2 16

a 175

18

184

18

18

17

ssåt 160.0 møteplass

165 5 164 16

166

mulighet for sti i terreng

altan

M

17

170

2

18

gangsti

17

5

4

18

18

17

178

åta

en

180

lsri

2

1

alss

184.

Helld

6/229

takterrasse

184.

5/17

160

158

164

skjæring

165

16

4

6/18

16

168

165

19

92

sikringsgjerde

3

170

17

n8 g1e9 riFn5

143

145

Gbr. Nr.: 6/49 og 205 m flere

153

altan

162

163

5.4

6/256

18

takterrasse

6/205

3

164

185

7/19

16

156 155 154

3

5.1

6

18

18

sikringsgjerde

8

8/20

n

4

ge

17

rin

16

als

193

191

6/230

186

5

skjæring

7 16

18

Sa

ta

189

2

8

19

195

0 19

6 17

5 20 alsså

0

19

2

19

20

7 19

149

194

6

19

196

203

19

194

19

193.7

193

193.1

198

0

200

185

193.1

20 0

8.1

5

19

0

9

190

3

a

194

ssåt

ldal

Hel

2

19

192

196

20

6

19

19

1

19

19

0

194

191

19

191

191

189

191

188

205

9

19

7

5

20

6

20

192

0

20

2

20

5

19

8.1

9

194

188

6

19

5

19

19

194

187

188

19

6

191

190

187

198

4

19

a

194

ssåt

ldal

Hel

4

19

190

185

185

197

5.3

19

197

ld

Hel

192

7

193.

a

alss åt

5

18

181

181

193.

183

182

180

180

196

180

ta

als

lld

He

1

2 20

3 20

2 19 189

0 19 8

04 187

5

19

0

19

192

191

182

191

190

3

18

2

181

0

19

181

179

18

180

9

17

lsringen

Sandda

0

19

188

18

19

190

180

179

190

8

18

Sa

2

18

5

18

178

187

190 5

18

18

2 18

8

Sa

177

1

18

en

nddals ring

179

18 1

ingen

18 175

ndda lsr 177

3 7 17

175

175

186 174

2 20

185

0

7

199

173

178 176

185

3 18

1 18

177

173

17

18

188

181

188

182

188.5 7

n inge alsr dd San

3 18 174

9 18

7 17 176

175 1

177 176

5 17 173

173

170

170

17

169

177

175 171 170

6 18 183 1

18

4.4 18

20

da Sa

nd

6 17 171

18

173

182

17

6

5

171

181 170

17

0 17

181

n lsri n

7 17 6 17

165

168 167

7

5 17 174

173 0 17

173 168

ge 168

06

mu r 7 16

175

166

166

166 164

169

165 164

0

5 17

3 17

7 16

0 5.9

4 2 19 0 19

6 18

5

172 167

186

7.7 18 ri ls

5

1 18

0

0

1

5

117

123

12

128

36

11

4.9

14

9

0.4

7

1

2

11 0

5 11

162

.1

9

7

114

16

0

6

15

8

11

11 9

3

130

12

1

0

2

43

15

2.8

13

7

1

7

11

4

3

11

115

11

6/76 0 11

da

10

9

16 0.9

123

125

0

119

121

126

13

2

6.5

13

5

13

13

127

lsgren

124

11 8

5

9.9

129

15

34

14

Hellda

13

Helldalsstølen

Målestokk:

21

0 16

8.1

125

126

12

38

36

5

1

15

15

122

12

12

6/74

117

120

124

13

37

7

15

6/276

12

130

111

106.9

110

15

90

3

155

16

41

16

14

143

0

120

3

1:500

7

14

124

7

160 2

12

ls

gre

9

2

a

13

nd

12

5

7.8

109

110

7

8 11

143

15

15 7.7

15

115

6

105

10

112

8

1

138

14

1

62B

5

2

158 14

12

13

113

15.06.2023

10

121 120

0

5

15

15

133

123

6

111

116

9 11

12

127

122

62A

5.2

135

14

6/148

128

ll He

14

15

138

da

2

5

15

136

5 11

88

6/275

14

2

134

16 0

5 19 6 18

5

1 18

2 20

2 19

20 178

2m

4000 163

Sa

nd

da

1

4.4 18 5 17

171

3 17

170 165

171 170

17 7 16 161

162

172 164

163 162

162

164 162

161

165

164 162

n ng e

168 161

187

2 19

185 2

19 1 18

19

17 5

6.8 18 0 17

1 17 165

3 18

0

16 167

7 16

2

8 165 2

16 160

8 15

16

160

9 15 160

160

1

157

163

157 157

155

157 158

16 0 159 156

163 158

159

8 16

165 m ur 2

m 163

158

4

19

154

1 16

5 16 0 16 159 5 15

157

155 153

151

62

155 155 153

153

182

17

0 e lys/stolp

16 148

149

0 18

3

19

151

1

1

147

154 153

151

0 15

9 14

151

147

150

UR 2m NY M

149 146

145

147 146

NY 144

164

0 18

19 16

7 15 5 15

147

0

1 15 0 15

53

48

148

2m MU R

5 14

143

8

185

15

1

18 15 3

5 17

9 14

sto lys/

8

2

16 7

143

3

18 160 5 15

lpe sto lys/

0

16 6 14

0 15

142

14 5

14

3

lpe

145

0 14

14 142

140

1

141

0 14

53

137

8 14

15

5 14

9

1

137

2

15 8 1

14

140 136

7 13

40 36

15

1 4 13 134

16

5 13

35

3

5 135

3

0

7

5

0

140

15

111

6/54

12

12

10

15

157

8

2

110

11

94

0

128

130

136

134

5

15

4

15

133

98

0

1

95

a

r

k

i

t

e

k

t

e

10

93

96

99

03

1

4

a

r

s

1

14

5

116

12

139

14

132

134

142

13

135

14

3.7

64A

14

102

2

2.9

144

4.6

100

91

11

128

130

138

5

12

97

4

126

135

136

14

64B

92

13

1

14

95

88

2

12

2

25

4

1

13

137

140

64C

12

8

118

120

12

4

66A

6 11

6/1

78 74

85

14

0

6/267

80

84

9

10

10

5

12

lld

als

77

10

lia

1

3

6

6 11

0

4

12

12

126

14

146

66C

6/175

74

7

8

0

13

14

13

2

5

99

3

8

10

10

95

6

6

0

13

13

2

10

5 11

4

14

14

Strandgaten 201 5004 Bergen lundlaastad.no

72.1

81

2

14

8

5 11

He

122

12

5.6

142

66B

145

14

74.8 Org. nr 976 595 262 MVA

86

6

143

14

7

Lund Laastadarkitekter as

98

2.9

6.8

22

14

5

62C

139

14

141

14

14

15

15

3 15

ldal Hel 8 17

Helldalssåta

15 7

14

3 133

132

180 0 17 lpe sto lys/

5 17

18

8 13 6 13

134

130

16

9 16

178

127

192

191 16

190

178

185

174

186

171

181

165

181

167

183

162

2 150

178

178

161

175 16 0

173

7

169

15

170 158

172

146

168

144

167

140

165

136

193

127

lpe sto lys/

16 7

3 14 8 12

6

0 1 14

14

57 1 7 13

2

132

142

131 8 12

14 0 13

125

0 14

3 13

13

5 16

5 16

3 16

17

M NY 7 14

18 0 14

120

7 13 6

9 13 0 13

13

118

7 13 6 13 4 13

5 13

0 13 5 12

9 12

11 8

sto lys/

0 15 1

1

lpe

47

0

2m

5 14

17 11 4

6 14 5 14

UR 14

8

4 14 2 13

14 7 8 12

4 14

2 13

15

9 12

3 14

2

1 1 14

5 13

14

15

47

n ge rin ls da

5 16

5 17

0 17

nd 0 17

0 17

Sa lpe

m 5

177 1

9

3 14 2 14

8 15

sto lys/

7 15 9 13

4 1

9 13

14 140

6 13 135

129

8 12

37

1

3.1 13 2 13

14

134 5 12

1

124

3 12

5 16

8

9 16 lys/s

5

16 1

15

7 13

6 13 133

125

15 3

50

28

13

12

3

122

2 13

1

tolpe

m ur 2 5 12

13

3 12

2 12

1

16

0 12 7 11

tolpe lys/s

1 16

5 15 0

2 13

16 9 12

62

12

12

8

11 8 117

13

118

1

116

2

118 115

169 30

115

n le

len stø als

3 16

9 16 165 als lld He

11 3

0 120

184

115

183

112

9

170

0 14

stø

4

7

16 5 14

5 13

12

0 13

14 8 12

7

9 5 12

2 12

12

5 11 114

123

a rend sg ldal Hel

tolpe lys/s

4 14

2 16

5 16

n

16 7 123 2 12

stø als lld He

le 2

16

0 16 0

16 15

115 a

0.2

6 16 9.5 15 0

9.5

nd gre als lld He

5 14

15

124 11 4

3 11

116

15

11 3

130 114

112

4 13 3 13

11 4

14 11 8

11 2

5

2 16

lld He 3 14 9 13

14

4 13

118

163

n gre als lld 11 1.3 111

15 135

134

164

130

161

128

145

da

142

lsgren

143

Hellda

142

11 1

147 9

10

He 111

16

9.7

5 15

0 16

7 15

16

5 15

3 7 15

8 13

137

da

0 14

132

150 128

1 11 0

11 1

57

2 15

0 15 nd

16 He

lld

als

gre 9 10

147 11 6

11 1 108

8 15

8 15

130

16

nda sgre Hel

158

7 11

a 6.7 10

9

11 3 107

1

3

15

8

14 4 14

7 14

2 4 14

7 116

ldal 104 103

102

106

106 104

182

10

160

105

172

100

168

7

3

olpe

103

8 13

102

195

8

9

97

140

99

191

15

136

141

14

10

99

132

15 10 0

15 6 12

0 12

143 4 12 11 1

5 12 117

5 11 6 10

24

10 2 10

3

99

19

96

2 10 97

3 10 99

95

19

135

0

150

97

148

95

190

13

94

163

94

160

93

15

91

0

6 14 3 12 97

15 0

115

120 119

11 5

6 10 92

4.8 11

88

0

147

2 15

8 14

15

3

146

0

11 8

113

13 6 11

2 11

11 0 99

12 6 10

103 2 10

85

12

0 10

185

155

93

179

91

185

88

165

85

lys/stolpe

13

92

154

84

155

80

158

2

10

134

96

2

95

124

92

119

84

117

83

6

78

153

0 11

83

3 11

81

lys/st

12

77

0 15 7

2 15 6.9 14 145

14 6 103

3

14

14 135

3.9 8 13

10

4 1 10

97

10

111

109 99

95

2 10

0 10

184

96

190 8

91

188 151

109

80

120

76

122

78

149

81

4 14

1

14 7 13 4

10 3

14

109

14

5.1

10

4

96

alsg

89

Helld 72.1

2

6 14

5 13 8 12

2

13

11 5 6 10

3 10 102

11 1 93

13 99 97

0 10 98 95

187

93

196 17

92

185

91

199 15

92

ta

183 151

88

196

91

alsså

17 153

88

Helld

152

85

170

120

83

193

10

197

0

199

6

1

10

19

19

99

190

98

191

189

96

188

95

202

0 177

93

4

186

92

20

187 lys/stolpe

88

0 183

150

85

202

20 6 lys/stolpe

146

83

3 18 5

14

84

6

18 lys/stolpe

3

81

188 165

.9 121

76

188

131

78

20

14

5 19

13

5 20 9

6

5

12

20 18 6

4

206 18

12

192

12 5

2

05

5.7

0

20 18

12

187 6

11 6

185.

8

0

208

183. st

14

5 13

10

194 5 ma

98

18 182 pir

4.9

97

184 pla t

13

1

93

182 pa t.

3.9

92

183 res

12

91

20

0 4

13

0

87

17

6

85

18 4

131

83

17

13

84

9 5 13

132

81

17

1 40

3

77

161 13

80

160

6

76

155

13

100

78

17 6

137

79

15

139

119

122

123

132

138

2

147

149

6

176

179

181

rend

a


Helldalsstølen Bolig 9 Plan 1: BRA : P-rom:

68m2

15m2 8.8m2

86m2 15m2

Total BRA bolig: Total P-rom:

169m2 162m2

169m2 BRA

10M

24.5M

inng./gard. 2.5m2

24.5M

kj/stue 22.3m2

sov 7.1m2 bad/vask bad/vask 4m2 5.4m2

15M

gang 2.9m2

sov sov 13.5m2 13.5m2

bod 5.2m2

22.1M

bod 3.8m2

10M

gang/trapp/gard. 8.8m2

5M

bod/teknisk 5.9m2

5/17 6/18

N

7/19 8/20

9/21 10

NB! Avvik kan forekomme i videre prosjektering, sjakter, bærepunkter, tekniske føringer.

Helldalsstølen

0

1

2

Entreprenør Magne Heldal AS

målestokk 1 : 100

BERGEN 21.06.23

Salgstegning Nr

3

4

5

PLAN 1

a

BOLIG 9

Strandgaten 201 5004 Bergen

Lund Laastad arkitekter as r

k

i

t

e

k

t

e

r

a

s


Helldalsstølen Bolig 9 Plan 2: BRA : P-rom:

68m2

86m2 86m2

86m2 15m2

Total BRA bolig: Total P-rom:

169m2 162m2

169m2 BRA

12M

10M

20M

sov 8.3m2

TV stue 13.5m2

20M

10M

sov 8.3m2

bad/vask 5m2

6M

12.8M

sov 7.5m2

6M

10M

sov 11.5m2

bad 4.8m2

21M

10M

11.4M

gang/arb.plass 16m2

5/17 6/18

N

7/19 8/20

9/21 10

NB! Avvik kan forekomme i videre prosjektering, sjakter, bærepunkter, tekniske føringer.

Helldalsstølen

0

1

2

Entreprenør Magne Heldal AS

målestokk 1 : 100

BERGEN 21.06.23

Salgstegning Nr

3

4

5

PLAN 2

a

BOLIG 9

Strandgaten 201 5004 Bergen

Lund Laastad arkitekter as r

k

i

t

e

k

t

e

r

a

s


Helldalsstølen Bolig 9 Plan 3: BRA : P-rom:

68m2

68m2 68m2

86m2 15m2

Total BRA bolig: Total P-rom:

169m2 162m2

169m2 BRA

20M

10M

10M

altan 14.5m2

10M

20M

5M

skuffer

20M

nedsenket ventilator

skuffer

skuffer

24M

kj/stue/spis 55.5m2

10M

gang/trapp 7.9m2

5M

WC 3m2

9M

22M

altan 5m2

5/17 6/18

N

7/19 8/20

9/21 10

NB! Avvik kan forekomme i videre prosjektering, sjakter, bærepunkter, tekniske føringer.

Helldalsstølen

0

1

2

Entreprenør Magne Heldal AS

målestokk 1 : 100

BERGEN 21.06.23

Salgstegning Nr

3

4

5

PLAN 3

a

BOLIG 9

Strandgaten 201 5004 Bergen

Lund Laastad arkitekter as r

k

i

t

e

k

t

e

r

a

s


Helldalsstølen Bolig 11 Plan 1: BRA: P-rom:

76m2 70m2

76m2 76m2

Total BRA bolig: Total P-rom:

152m2 139m2

152m2 BRA

Vedskjul/ redskaper 5 m2

overdekket areal

5M 16M

10M

bad 7m2 12M

soverom 4 8 m2

12M

stue/ gang 20 m2 soverom 3 8 m2

16M

vask 4 m2

soverom 2 15 m2

bod 4.5 m2

11

N

12

13 14

15 16

NB! Avvik kan forekomme i videre prosjektering, sjakter, bærepunkter, tekniske føringer.

Helldalsstølen

0

1

2

Entreprenør Magne Heldal AS

målestokk 1 : 100

BERGEN 10.01.24

Salgstegning Nr

3

4

5

PLAN 1

a

BOLIG 11

Strandgaten 201 5004 Bergen

Lund Laastad arkitekter as r

k

i

t

e

k

t

e

r

a

s


Helldalsstølen Bolig 11 Plan 2: BRA: P-rom:

76m2 69m2

76m2 76m2

Total BRA bolig: Total P-rom:

152m2 139m2

152m2 BRA

altan 18 m2

10M

28M

20M

17M

Mulighet for øy på kjøkkenet. Leveres ikke av utbygger.

4.25M

18M

23.5M

stue/ kjk 40,5 m2

sov/ stue/ TV 14 m2

10M 10M

20.5M

VF 4,5 m2

bod 5.5 m2

bad 4,5 m2

11

N

12

13 14

15 16

NB! Avvik kan forekomme i videre prosjektering, sjakter, bærepunkter, tekniske føringer.

Helldalsstølen

0

1

2

Entreprenør Magne Heldal AS

målestokk 1 : 100

BERGEN 10.01.24

Salgstegning Nr

3

4

5

PLAN 2

a

BOLIG 11

Strandgaten 201 5004 Bergen

Lund Laastad arkitekter as r

k

i

t

e

k

t

e

r

a

s


Helldalsstølen Bolig 13 Plan 1: BRA: P-rom:

74m2 68.7m2

74m2 74m2

Total BRA bolig: Total P-rom:

148m2 136.7m2

148m2 BRA

Vedskjul/ redskaper 5 m2

overdekket areal

5M 16M

10M

bad 7m2 12M

soverom 4 8 m2

12M

stue/ gang 20 m2 soverom 3 8 m2

16M

vask 4 m2

soverom 2 13 m2 bod 4.5 m2

11

N

12

13 14

15 16

NB! Avvik kan forekomme i videre prosjektering, sjakter, bærepunkter, tekniske føringer.

Helldalsstølen

0

1

2

Entreprenør Magne Heldal AS

målestokk 1 : 100

BERGEN 10.01.24

Salgstegning Nr

3

4

5

PLAN 1

a

BOLIG 13

Strandgaten 201 5004 Bergen

Lund Laastad arkitekter as r

k

i

t

e

k

t

e

r

a

s


Helldalsstølen Bolig 13 Plan 2: BRA: P-rom:

74m2 68m2

74m2 74m2

Total BRA bolig: Total P-rom:

148m2 136.7m2

148m2 BRA

altan 18 m2

10M

28M

20M

17M

Mulighet for øy på kjøkkenet. Leveres ikke av utbygger.

4.25M

18M

23.5M

stue/ kjk 40,5 m2

sov/ stue/ TV 12,5 m2

10M 10M

16M

VF 4,5 m2

bod 5 m2

bad 4,5 m2

11

N

12

13 14

15 16

NB! Avvik kan forekomme i videre prosjektering, sjakter, bærepunkter, tekniske føringer.

Helldalsstølen

0

1

2

Entreprenør Magne Heldal AS

målestokk 1 : 100

BERGEN 10.01.24

Salgstegning Nr

3

4

5

PLAN 2

a

BOLIG 13

Strandgaten 201 5004 Bergen

Lund Laastad arkitekter as r

k

i

t

e

k

t

e

r

a

s


Helldalsstølen Bolig 14 Plan 1: BRA: P-rom:

74m2 68.7m2

74m2 74m2

Total BRA bolig: Total P-rom:

148m2 136.7m2

148m2 BRA

bod 4.5 m2

16M

soverom 2 13 m2

vask 4 m2

12M

soverom 3 8 m2 stue/ gang 20 m2

12M

soverom 4 8 m2

16M

bad 7 m2

10M

5M

Vedskjul/ redskaper 5 m2

overdekket areal

11

N

12

13 14

15 16

NB! Avvik kan forekomme i videre prosjektering, sjakter, bærepunkter, tekniske føringer.

Helldalsstølen

0

1

2

Entreprenør Magne Heldal AS

målestokk 1 : 100

BERGEN 10.01.24

Salgstegning Nr

3

4

5

PLAN 1

a

BOLIG 14

Strandgaten 201 5004 Bergen

Lund Laastad arkitekter as r

k

i

t

e

k

t

e

r

a

s


Helldalsstølen Bolig 14 Plan 2: BRA: P-rom:

74m2 68m2

74m2 74m2

148m2 136.7m2

148m2 BRA

bad 4,5 m2

bod 5 m2

Mulighet for øy på kjøkkenet. Leveres ikke av utbygger.

16M

sov/ stue/ TV 12,5 m2

10M

10M

Total BRA bolig: Total P-rom:

23.5M

18M

4.25M

VF 4,5 m2

28M

17M

stue/ kjk 40,5 m2

20M

10M

altan 18 m2

11

N

12

13 14

15 16

NB! Avvik kan forekomme i videre prosjektering, sjakter, bærepunkter, tekniske føringer.

Helldalsstølen

0

1

2

Entreprenør Magne Heldal AS

målestokk 1 : 100

BERGEN 10.01.24

Salgstegning Nr

3

4

5

PLAN 2

a

BOLIG 14

Strandgaten 201 5004 Bergen

Lund Laastad arkitekter as r

k

i

t

e

k

t

e

r

a

s


Helldalsstølen Bolig 17 Plan 1: BRA : P-rom:

60m2 54.1m2 60m2

Total BRA bolig: Total P-rom:

60m2 54.1m2

60m2 BRA

10M

24.5M

inng./gard. 2.5m2

24.5M

kj/stue 22.3m2

sov 7m2 bad/vask bad/vask 4m2 5.4m2

15M

gang 2.9m2

sov sov 13.5m2 13.5m2

22.1M

bod 5.2m2

10M

gang/trapp/gard. 8.8m2

5M

bod/teknisk 5.9m2

5/17 6/18

N

7/19 8/20

9/21 10

NB! Avvik kan forekomme i videre prosjektering, sjakter, bærepunkter, tekniske føringer.

Helldalsstølen

0

1

2

Entreprenør Magne Heldal AS

målestokk 1 : 100

BERGEN 21.06.23

Salgstegning Nr

3

4

5

PLAN 1

a

BOLIG 17

Strandgaten 201 5004 Bergen

Lund Laastad arkitekter as r

k

i

t

e

k

t

e

r

a

s


Helldalsstølen Bolig 18 Plan 1: BRA : P-rom:

60m2 54.1m2 60m2

60m2 54.1m2

60m2 BRA

10M

Total BRA bolig: Total P-rom:

5M

gang/trapp/gard. 8.8m2

22.1M

bod/teknisk 5.9m2

bod 5.2m2

sov sov 13.5m2 13.5m2

bad/vask bad/vask 5.4m2 4m2

15M

gang 2.9m2

24.5M

sov 7m2

kj/stue 22.3m2

inng./gard. 2.5m2

10M

24.5M

5/17 6/18

N

7/19 8/20

9/21 10

NB! Avvik kan forekomme i videre prosjektering, sjakter, bærepunkter, tekniske føringer.

Helldalsstølen

0

1

2

Entreprenør Magne Heldal AS

målestokk 1 : 100

BERGEN 21.06.23

Salgstegning Nr

3

4

5

PLAN 1

a

BOLIG 18

Strandgaten 201 5004 Bergen

Lund Laastad arkitekter as r

k

i

t

e

k

t

e

r

a

s


Helldalsstølen Bolig 21 Plan 1: BRA : P-rom:

60m2 54.1m2 60m2

Total BRA bolig: Total P-rom:

60m2 54.1m2

60m2 BRA

10M

24.5M

inng./gard. 2.5m2

24.5M

kj/stue 22.3m2

sov 7m2 bad/vask bad/vask 4m2 5.4m2

15M

gang 2.9m2

sov sov 13.5m2 13.5m2

22.1M

bod 5.2m2

10M

gang/trapp/gard. 8.8m2

5M

bod/teknisk 5.9m2

5/17 6/18

N

7/19 8/20

9/21 10

NB! Avvik kan forekomme i videre prosjektering, sjakter, bærepunkter, tekniske føringer.

Helldalsstølen

0

1

2

Entreprenør Magne Heldal AS

målestokk 1 : 100

BERGEN 21.06.23

Salgstegning Nr

3

4

5

PLAN 1

a

BOLIG 21

Strandgaten 201 5004 Bergen

Lund Laastad arkitekter as r

k

i

t

e

k

t

e

r

a

s


Vedlegg

31


Generell leveringsbeskrivelse Helldalstølen Generelt

Beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningen sine viktigste bestanddeler og funksjoner. Prosjektet blir oppført med god håndverksmessig utførelse og i samsvar med tekniske forskrifter av 01.07.2017.

Planstatus Tomten er regulert i boligområde i samsvar med reguleringsplan Arealplan-id 1201_63930000 Grunn og betongarbeider Byggene fundamenteres på sprengsteinsfylling. Adkomstvei og parkeringsplasser leveres med asfaltert/gruset overflate. Utvendig fellesarealer vil bli ivaretatt med belysning etter avtale med vår anleggsgartner og elektroinstallatør. Terrengarbeider Alt berørt terreng arronderes med stedlige masser og blir tilsådd med gressfrø. Bygget Bygget bygges etter tekniske forskrifter av 1, juni 2017 og vi jobber mot å oppnå energimerket B (farge er usikker pt). Bæresystemer Bygget blir i hovedsak ført opp med bærekonstruksjoner av tre og stål, og betong/tre/gips som etasjeskiller og skillevegger mellom boenhetene. Yttervegger  Ytterveggene på bygget vil være 198mm med påfort 48mm innvendig.  Stående dobbel falset kledning. Se fasade tegning.  23*36mm x-luftet lekte på stående kledning.  9mm gu-plate, 48/198 stender med 198mm Rockwool, dampsperre 0,20mm  48/48mm påforing med 50mm Rockwool, 13mm gips. Vinduer/dører Alle vinduer blir levert som trevinduer malt hvite. Utvendig beslått med aluminium fra HMagnor. Farge i henhold til arkitekt. Innvendige foringer og belistning i hvitmalt utførelse 10*58 buet. Alle inngangsdører til leilighetene blir levert i henhold til tegning fra arkitekt. Alle ståldører i kjeller og i teknisk rom leveres galvanisert med omsluttende karm og malt. Låsesystem/beslag for alle ytterdører/ståldører/inngangsdører og boddører.


Utvendig takkonstruksjon Tekket tak med pappfolie fra Protan Tak. Terrasser Terrasser vil opparbeides med Møre Royal 28*120mm rillet grå terrassebord. Det monteres utvendig belysning og stikkontakt på alle private utearealer/terrasser. Innervegger Alle skillevegger mellom leilighetene leveres i tre/gips eller betong. Alle innvendige lettvegger utføres i stål stender med isolasjon/gipsplater. På bad monteres 12mm panel og 13mm gips på alle vegger. Alle vegger unntatt på bad leveres malt. Bad leveres med flis på vegger og gulv. Innvendig tak Innvendige tak er sparklet og malt betong/gips, med unntak av entre, bod og bad som senkes med ett lag gips. Det må medtas at det kan komme kasse langs tak. Det leveres ikke taklister i leilighetene, men det males en 2 cm bred kant i hvit. For nedsenkete tak blir det montert gk-himling med 13mm gips. Tak i bad isoleres med 100 mm Glava isolasjon. Gulv På alle gulv, unntatt entre/bad/vaskerom, legges Moland 14mm 3-stavs hvit matt lakk parkett fra Format Gulv (www.formatgruppen.no ). På badegulv, i entre og vaskerom legges varmekabler og fliser. Låsesystem/beslag for alle ytterdører/ståldører/inngangsdører og boddører. Innvendige dører leveres som type formpresset hvit glatt med beslag og flat terskel. Ytterdør fra Gilje. Det leveres Yale Doorman kode lås til alle hoved ytterdører. Bodene leveres med egen nøkkel. Kjøkken/garderobe. Kjøkkeninnredning fra Epoq type Black Edge, hvitevarer fra Electrolux og/eller Siemens med integrert kombiskap, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Levering og montering fra Arna Innredning. (www.epoq.no & www.arnainn.no ) Underlimt Silver vask. Garderobeskap leveres ikke, men er inntegnet som mulig forslag på tegningene. Bad Bad leveres med fliser på gulv (30*30) og vegg (20*40) med 3 fargevalg, leveres av Murmester T. Pedersen. Bad leveres med termostatstyrt varmekabel og ledd downlights i tak. Dusjsonen leveres nedsenket med kantlist ca. 12-14 mm og fliser i 10*10. Elektriske installasjoner Det leveres fra ca. 45 - 90 punkter i hver av leilighetene avhengig av boligens størrelse. Varmekabler med termostat på bad, entre og vaskerom.


Det leveres ledd downlights på bad og i entre. Det leveres benkearmatur på kjøkken 1 x 18 w Det leveres komfyrvakt på kjøkken. Det leveres lys over vask på bad. Det leveres utelampe og utvendig kontakt på terrasse. Taklampe i bod. Eget svakstrømskap. Internett/kabel-TV/telefoni Det leveres fiber løsning fra Canal Digital med komplett 100 MB internetthastighet inkludert. T-We boks og trådløs ruter. Se TV når du vil - helt uavhengig av sendeskjema! Med T-We Plus kan du starte forfra, finne igjen programmer i arkivene og se TV på nettbrett. Det er medtatt to multimedia punkt i hver leilighet (stue og sov). Telefoni baseres på mobiltelefoni og IP telefoni via bredbåndsnettet Sanitær Det leveres 1 stk. 60/80 cm Svedbergs Signum servantskap hvit med 2 skuffer. Det leveres vegghengte toalett fra Villeroy og Boch vegg skål O`novo. Dusjbatteri Gustavsberg med garnityr. Dusjvegger hjørneløsning 90x90 cm matt profil fra Delta. Servantbatteri Gustavsberg Nautic. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad/vaskerom. Ventilasjon Det leveres balansert ventilasjon fra Flexit med varme gjenvinning. Gjenvinningsprosenten på anlegget er på hele 90 %. Til luft på soverom og stue. Avtrekk bad, bod og vaskerom. Kjøkken vifte er slimline koblet mot Flexit sitt anlegg. Oppvarming Det monteres varmekabler i alle bad/vaskerom/entre. Det monteres varmepumpe luft til luft. Brannsikring Det blir levert brannvarslingssystem iht. tek 17 i boligene(Røykvarslere). Postkasser/Låssystem Alle ytterdører blir levert med Yale doorman og elektronisk app system fra Apptus. (les mer på http://www.aptus.se/no/site/aptusse/produkter/yale-doorman-i-aptussystemet/ Låsbare postkasser type Sandberg Robust eller tilsvarende av lakkert stål. Farge ikke avklart. Plassering av postkasser er per i dag ikke avklart. Avfall Det vil bli tilrettelagt for felles nedgravd boss løsning. Se tegning for uteområdet for plassering.


Fremdrift/Overtagelse Forventet byggetid er 18 mnd ved oppstart av grunnarbeid. Byggestart blir satt i gang ved 50 % salg. Organisering/ Felleskostnader Helldalstølen vil bli organisert som et eierseksjons sameie bestående av 21 boenheter. Heldal Eiendom vil opprette interimsstyret i starten og dette utfører vi som oftest noen måneder før innflytting. I tillegg inngår vi en avtale med forretningsfører, som sameiet etter overtakelse av bygget, kan si opp med 6 måneders varsel og bytte hvis ønskelig. Generelt/forbehold Vi gjør oppmerksom på at prosjektbeskrivelsen er utarbeidet for å orientere om prosjektets generelle bestanddeler og funksjoner, og er dermed ikke en komplett beskrivelse av leveransen. Alle opplysninger i prospektet og teknisk beskrivelse er gitt med forbehold om utbyggers rett etter kjøpekontrakten til å foreta endringer. Eventuelle endringer skal ikke ha vesentlig innvirkning på forespeilet standard. Mindre justeringer av planer og materialbruk kan forekomme. Slike endringer berettiger ikke endring av kjøpesum, så lenge endringene ikke er vesentlige. Utbygger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg/og eller i konstruksjoner uten forhåndsvarsel både på utomhusanlegget og innvendig og/eller hensiktsmessige endringer i spesifikasjonene, f.eks. som følge av offentligrettslige krav, manglende tilgjengelighet eller prisendringer, så lenge dette ikke reduserer prosjektets forutsatte standard. Dette gjelder også endringer/tilvalg. Slike endringer utgjør ikke en mangel, og gir ikke kjøper rett til prisavslag eller andre sanksjoner. Offentlige tillatelser, herunder endringstillatelser og tillatelse til garasje/carport skal også forstås som offentligrettslige krav som nevnt ovenfor Selger kan også tinglyse bestemmelser som vedrører sameiet, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene. Eventuelle endringer skal ikke vesentlig redusere prosjektets tilsiktede kvaliteter. Det gjøres oppmerksom på at enkelte partier i leilighetene kan få nedsenket himling eller innkassinger/sjakter og påforing av enkelte vegger som følge av tekniske installasjoner og føringsveier. Heldal Eiendom AS Juni 2023


166 166 166 226 169 169 169 169 169 229 152 152 148 148 148 148 60 60 60 60 60

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

156,4 156,4 156,4 209 162 162 162 162 162 219,7 139 139 136,7 136,7 136,7 136,7 54,1 54,1 54,1 54,1 54,1

P-rom 2-manns 2-manns enebolig enebolig 2-manns 2-manns 2-manns 2-manns 2-manns 2-manns 2-manns 2-manns 2-manns 2-manns 2-manns 2-manns leil leil leil leil leil

Type 4 4 4 5 4 4 4 4 4 6 4 4 4 4 4 4 2 2 2 2 2

Sov 2 2 2 2 2 2 2 2 2 3 2 2 2 2 2 2 1 1 1 1 1

Etasjer

Dok avg kr 11 750 kr 11 750 kr 11 750 kr 16 000 kr 11 970 kr 11 970 kr 11 970 kr 11 970 kr 11 970 kr 11 970 kr 10 750 kr 10 750 kr 10 500 kr 10 500 kr 10 500 kr 10 500 kr 4 250 kr 4 250 kr 4 250 kr 4 250 kr 4 250

Pris Solgt Solgt kr 7 800 000 kr 9 700 000 Solgt Solgt Solgt Solgt kr 7 300 000 kr 8 800 000 kr 7 500 000 kr 7 500 000 kr 7 500 000 kr 7 500 000 Solgt Solgt kr 3 500 000 kr 3 400 000 Solgt Solgt kr 3 400 000 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170 kr 6 170

Omkost kr 17 920 kr 17 920 kr 17 920 kr 22 170 kr 18 140 kr 18 140 kr 18 140 kr 18 140 kr 18 140 kr 18 140 kr 16 920 kr 16 920 kr 16 670 kr 16 670 kr 16 670 kr 16 670 kr 10 420 kr 10 420 kr 10 420 kr 10 420 kr 10 420

Sum omkost

Pris inkl omkost Solgt Solgt kr 7 817 920 kr 9 722 170 Solgt Solgt Solgt Solgt kr 7 318 140 kr 8 818 140 kr 7 516 920 kr 7 516 920 kr 7 516 670 kr 7 516 670 Solgt Solgt kr 3 510 420 kr 3 410 420 Solgt Solgt kr 3 410 420

Felleskostnader er stipulert og inneholder: Tv og bredbånd, felles forsikring av boligmassen, vedlikehold garasjeport og strøm på fellesarealer.

Oppgitte omkostninger ved kjøpet er tinglysning av skjøte med kr 585, og tinglysning av panteobligasjon med kr 585,-. Det er lagt inn kr 5 000,- som startkapital i sameiet. I tillegg betales det dok avgift til staten, 2,5% av boligens andel av tomteverdien.

BRA

Hus

Priser Helldalsstølen

kr 2 117 kr 2 117 kr 2 117 kr 2 701 kr 2 146 kr 2 146 kr 2 146 kr 2 146 kr 2 146 kr 2 730 kr 1 980 kr 1 980 kr 1 942 kr 1 942 kr 1 942 kr 1 942 kr 1 084 kr 1 084 kr 1 084 kr 1 084 kr 1 084

Felleskost


KJØPSAVTALE Undertegnede binder seg for kjøp av bolig nr ________ i prosjektet: Helldalsstølen Kjøpesum: _________________ Eventuelle forbehold: ………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………….

FINANSIERINGSPLAN Egenkapital

salg av egen bolig eller fast eiendom

kr.

disponibelt kontantbeløp

kr.

Låneistitusjon m/referanse og tlf.nr.

kr.

SUM FINANSIERING

kr.

Ønskes tilbud om finansiering fra Fana Sparebank

Ja

Nei

Tegners navn:

Person nr.:

Tegners navn: ____________________________________

Person nr.: __________________

Adresse:

Tlf. privat:

Sted:

Tlf. Mobil :

E-mail: Undertegnede bekrefter med sin underskrift at han/de har forstått at kjøp av bolig er inngått når bekreftelse på dette skjema blir gitt av megler. Handelen er ikke endelig før utbygger/megler har akseptert denne kjøpsavtale. På ett senere tidspunkt vil avtalen bli formalisert ved underskrift av kjøpekontrakt. STED/DATO: ……………………………

BYDERS SIGN.: ……………………………………

STED/DATO: ……………………………

BYDERS SIGN.: ……………………………………

Mail: eiendom@fanasparebank.no


Nabolaget

38Helldalsstølen

40


41


Stølen Nabolaget Brattland/Helldal/Sædalssvingene - vurdert av 113 lokalkjente

Nabolaget spesielt anbefalt for

Opplevd trygghet Veldig trygt 87/100

Familier med barn Husdyreiere Etablerere

Kvalitet på skolene Veldig bra 78/100

Naboskapet Offentlig transport

Godt vennskap 69/100

7 min 4.5 km

Bergen busstasjon Buss, tog, trikk

16 min 9.1 km

Jernbanestasjonen i Bergen Linje L4, F4, R40

17 min 9.3 km

9.2 % 16.1 % 18.3 %

Nesttun sentrum Linje 1

Aldersfordeling 42.7 % 37.6 % 38.9 %

7 min 4.5 km 18.9 % 26.1 % 21.2 %

Nesttun terminal Buss, trikk

10.1 % 6.4 % 7.2 %

2 min 0.2 km

19.1 % 13.8 % 14.5 %

Helldalssåta Linje 16E

Barn

Ungdom

Unge voksne

Voksne

Eldre

(0-12 år)

(13-18 år)

(19-34 år)

(35-64 år)

(over 65 år)

Område

Personer

Husholdninger

Brattland/Helldal/Sædalss...

1 855

687

Bergen

265 933

136 695

Norge

5 425 412

2 654 586

Skoler Sædalen skole (1-7 kl.) 358 elever, 22 klasser

15 min 1.1 km

Kringlebotn skole (1-7 kl.) 262 elever, 19 klasser

3 min 2.1 km

Nattland Oppveksttun (1-10 kl.) 742 elever, 47 klasser

4 min 2.4 km

Langhaugen videregående skole 567 elever, 21 klasser

9 min 5.5 km

Slåtthaug videregående skole 400 elever

10 min 5.6 km

«Fine turmuligheter, splitter ny skole og idrettsanlegg, butikk, nye veier»

Barnehager Espira Helldalsåsen barnehage (0-5 år) 85 barn

9 min 0.6 km

Sædalen barnehage (0-5 år) 59 barn

11 min 0.8 km

Fana Gårds og Friluftsbhg (0-5 år) 122 barn

17 min 1.3 km

Dagligvare Coop Extra Sædalen Post i butikk, PostNord

9 min 0.7 km

Rema 1000 Midtun

5 min

Sitat fra en lokalkjent

Innholdet på Nabolagsprofilen er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Vurderingene og sitatene fra lokalkjente er innhentet på nettstedet Nabolag.no og er aggregerte data basert på svar innenfor et gitt nabolag. Finn.no AS eller Fana Sparebank Eiendom AS kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene. Kilder: Statens Kartverk, Statistisk Sentralbyrå, Geodata AS, Nabolag.no m.fl. Copyright © Finn.no AS 2023


Primære transportmidler

Varer/Tjenester

1. Egen bil

AMFI Nesttun

7 min

Apotek 1 Midtun

5 min

2. Buss Aldersfordeling barn (0-18 år)

Turmulighetene Nærhet til skog og mark 95/100

29% i barnehagealder 36% 6-12 år 18% 13-15 år 16% 16-18 år

Støynivået Lite støynivå 89/100

Kvalitet på barnehagene Veldig bra 85/100

Familiesammensetning

Sport Sædalen treningsbane kunstgress Fotball

13 min 1 km

Indre sædalen skole Aktivitetshall, basket

14 min 1.1 km

Nr1 Fitness Midtun

5 min

Spenst Nesttun

6 min

Par m. barn

Par u. barn

Enslig m. barn

Enslig u. barn

Boligmasse

Flerfamilier

51% enebolig 32% rekkehus 6% blokk 11% annet

0%

46% Brattland/Helldal/Sædalssvingene Bergen Norge

Sivilstand Norge «Veldig godt nærmiljø, engasjerte voksne og barn» Sitat fra en lokalkjent

med Gift

32%

33%

Ikke gift

58%

54%

Separert

7%

9%

Enke/Enkemann

2%

4%

Innholdet på Nabolagsprofilen er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Vurderingene og sitatene fra lokalkjente er innhentet på nettstedet Nabolag.no og er aggregerte data basert på svar innenfor et gitt nabolag. Finn.no AS eller Fana Sparebank Eiendom AS kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene. Kilder: Statens Kartverk, Statistisk Sentralbyrå, Geodata AS, Nabolag.no m.fl. Copyright © Finn.no AS 2023


Innholdet på Nabolagsprofilen er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Vurderingene og sitatene fra lokalkjente er innhentet på nettstedet Nabolag.no og er aggregerte data basert på svar innenfor et gitt nabolag. Finn.no AS eller Fana Sparebank Eiendom AS kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene. Kilder: Statens Kartverk, Statistisk Sentralbyrå, Geodata AS, Nabolag.no m.fl. Copyright © Finn.no AS 2023


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.