__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

LUMILLE! 2020 - 21


INTOHIMONA HIIHTO.

PASSION FOR XC-SKIING

NOMEX on erikoiskevyt, kevlar -vahvisteinen hunajakennorakenne, jolla on huippuluokan voimansiirto-ominaisuudet. Rakenteen dynaamisen toiminnan ansiosta sitä käytetään erityisesti kilpahiihtosuksissa.

AirCell on nanoepoksilla jäykistetty kennorakenne. Rakenne saadaan aikaan erittäin kevyitä suksia ja se tarjoaa paljon huippuluokan hiihto-ominaisuuksia harrastaja- ja aktiivihiihtäjille.

NANOGRIP 3.0 - nanoteknologiaan pohjautuvat Peltosen Nanogrip®-sukset - ne pitävät hyvin lähes kaikissa keliolosuhteissa ja ovat parhaimmillaan silloin kun voitelu on haastavaa.

100 % MOHAIR PITOKARVA - Kaikissa Peltosen pitokarvasuksissa käytetään parhaita saatavilla olevia 100 % Mohair pitokarvoja. Näin taataan paras mahdollinen luisto ja pito.

AirChannel on harrastajahiihtäjille suunnatuissa suksissa käytettävä, puusta ja lasikuidusta valmistettu, yhdistelmärunko. Rakenteen etuna on helppo hiihdettävyys ja miellyttävän pehmeä toiminta.

Peltosen sukset tehdään Suomessa


SUPRA X SKATE Supra X on täysin kilpahiihdon lähtökohdista suunniteltu luistelusuksi. Kevyt NOMEXhunajakennorakenne yhdistettynä kevyeen, elastisesti toimivaan kärkirakenteeseen tekee suksesta vakaan ja erittäin nopean myös ylämäessä sekä pehmeissä olosuhteissa. Täsmällisen hiilikuiturakenteen ansiosta suksien profiili on matala ja dynaamisesti toimiva, mikä takaa hyvän luiston kaikissa keliolosuhteissa. Kilpahiihtoon suunniteltu Nano High Speed -pohjamateriaali parantaa luistoa erityisesti kovissa nopeuksissa. Suksea valmistetaan kahdella eri eri alustan kovuuden mukaan suunnitellulla profiililla. Saatavana myös kostean kelin WSB-pohjamalli.

Pituudet Pohja Profiili Jäykkyydet

181, 188, 193 Nano High Speed / WSB Hard track Universal track Medium, Stiff

UNIVERSAL/COLD -PROFIILI - Pitkä ja matala voidepesä, joka sulkeutuu helposti. Kylmälle ja pehmeälle alustalle valitaan matala voidepesä ja kovemmalle alustalle hieman korkeampi voidepesä. WET/KLISTER -PROFIILI - Korkea voidepesä ja tiukka loppujäykkyys.Kärjet ja kannat aukeavat selvästi. Punainen märän lumen WSB-erikoispohja.

4 2020


Peltosen WCR-sukset valmistetaan pelkästään kilpasuksiin erikoistuneella tuotantolinjalla Heinolassa. Suksien laatu- ja toimivuusominaisuuksia valvotaan markkinoiden tarkimmalla SkiSelector-mittausjärjestelmällä.

INFRA X CLASSIC Puhtaasti kilpahiihtäjiä varten suunniteltu perinteisen tyylin suksi. Kevyt NOMEX-hunajakennorakenne, Nano High Speed -pohjamateriaali sekä korkea ja poikkeuksellisen elastinen voidepesä tarjoavat erinomaisen luiston kaikissa olosuhteissa, hyvistä pito-ominaisuuksista tinkimättä. Mallistosta löytyy voidepesäkorkeudet sekä koville että pehmeille alustoille. Perinteisen tyylin Infra X -malleissa on vaihtoehtoisesti - Nano High Speed tai märän kelin WSB-pohjamateriaali.

PItuudet Pohja Profiilit Jäykkyydet

188, 195 , 202, 207 Nano High Speed / WSB Universal / Cold Medium, Stiff

Mona Brorsson (SWE)

INFRA X -TASATYÖNTÖSUKSI pitkämatkanhiihtoon. Suksen toiminta on suunniteltu erityisesti pumpputekniikkaa varten. Tasatyönnössä saavutetaan parempi luisto kuin luistelu- tai perinteisen suksilla. Saatavana kahdella eri profiililla, sekä kovalle että pehmeälle alustalle. MOVE-sidekisko. PItuudet: 195, 202, 207. Pohja: Nano High Speed. Profiilit: Hard track, Soft track. Jäykkyys: Stiff+

2020 5


SUPRA C SKATE Supra C-suksissa on paljon samoja huippuominaisuuksia kuin Peltonen WCR -suksissa. Suksessa on mm. huippusuksista tuttu matalaprofiilinen runko ja kevennetty kärki. Kantarakenne tarjoaa poikkeuksellisen miellyttävän ja suuntavakaan hiihtonautinnon. Laajan kelialueen universal-profiili ja kilpatason pohjamateriaali varmistavat hyvän toimivuuden kaikissa keliolosuhteissa. Suksissa on laaja jäykkyysjakauma- aina 140 kg hiihtäjille asti.

Pituudet Pohja Profiili Jäykkyydet

181, 188, 193 Nano High Speed Universal Medium,Stiff, Stiff+

INFRA C CLASSIC Suksissa on sama helppohiihtoinen runkorakenne kuin Peltosen WRC -kilpasuksissa. Korkea ja elastinen voidepesä vaatii aikaisempaa vähemmän voimaa hyvän pidon aikaan saamiseksi – lopputuloksena enemmän tilaa voiteelle ja parempi luisto. Laajan kelialueen universal-profiili ja kilpatason pohjamateriaali varmistavat hyvän toimivuuden kaikissa keliolosuhteissa. Suksia valmistetaan ainutlaatuisen laajalla jäykkyysjakaumalla – saatavana myös raskaan sarjan hiihtäjille.

PItuudet Pohja Profiili Jäykkyydet

188, 195 , 202, 207 Nano High Speed Universal Medium, Stiff

Suomalaista suksituotantoa avainlipputunnuksella.

6 2020


SUPRA X LW SKATE

Peltonen Supra X LW on täysiverinen kilpasuksi luisteluhiihtoon junioreille. LW-mallisto tarjoaa kevyelle hiihtäjälle samat huippuominisuudet kuin WCR- ja Racing -malloiston sukset. Huippukevyt Aircell-kennorunko ja PRG 4100 -kilpapohja varmistavat erinomaisen toimivuuden kaikissa keliolosuhteissa. WSB-kostean kelin pohja saatavana 174 cm pituudessa.

PItuudet Pohja Profiili Jäykkyydet

153, 160, 167, 174 PRG 4100 Universal Medium (153-174), Stiff (174)

PItuudet Pohja Profiili Jäykkyydet

153, 160, 167, 174, 181 PRG 4100 Universal Medium (153-181), Stiff (174-181)

INFRA X LW CLASSIC Infra X LW on kevyille hiihtäjille suunniteltu perinteisen tyylin kilpasuksi. Huippukevyen Aircell-kennorungon elastisesti toimiva voidepesä tekee perinteisen hiihdosta helppoa ja rentoa. PRG 4100 -kilpapohja varmistaa erinomaisen luiston kaikissa keliolosuhteissa.

SUPRA C LW SKATE

Supra C LW on aloittelevan kilpahiihtäjän ensimmäinen suksi. Korkeatasoinen PRG 4100 -kilpapohja tarjoaa hyvän luiston eri keliolosuhteissa.

Pituudet 132, 139, 146, 153, 160, 167 Pohja PRG 4100 Profiili Universal

INFRA C LW CLASSIC Infra C LW on erinomainen valinta, kun lapselle hankitaan ensimmäistä perinteisen tyylin kilpasuksea. Suksissa on helppohiihtoinen voidepesä sekä hyvin toimiva ja helposti voideltava kilpapohja.

Pituudet 146, 153, 160, 167 Pohja PRG 4100 Profiili Universal

2020 7


ZENITH SKATE Zenith on hiihtomaailman klassikko, joka tarjoaa paljon ominaisuuksia, joita tavallisesti nähdään vasta kalliimman hintaluokan suksissa. Huippukevyt hiilikuituvahvisteinen Aircell-rakenne sekä kevennetty kärki- ja kantarakenne parantavat suksen swingiä ja tekevät käännöksistä helpompia. Korkeamolekyylinen grafiittipohja ja kaikilla alustatyypeillä toimiva Universal-profiili.

Pituudet Pohja Profiili Jäykkyydet

174, 181, 188, 193 PRG 4100 Universal Medium,Stiff, Stiff+

ACADIA SKATE ja CLASSIC Laadukas kilpapohja ja kevyt Aircell-runkorakenne tekevät Acadia-suksista urheilullisen harrastehiihtäjän luotettavan kumppanin. Luistelusuksen valmistuksessa korostetaan suksen suuntavakautta. Perinteisen suksen elastinen voidepesä tekee suksista erittäin helposti hiihdettäviä. Sekä luistelu- että perinteisen tyylin sukset valmistetaan siteen säädön mahdollistavalla NIS-sidelevyllä.

Classic

Skate Pituudet Pohja Profiili Jäykkyydet

8 2020

167, 174, 181, 188, 193 PRG 3600 Universal Medium, Stiff

Pituudet Pohja Profiili Jäykkyydet

181, 188, 195 , 202, 207 PRG 3600 Universal Medium, Stiff


DELTA / DELTA STEP

Delta on aloittelijan tai joitakin kertoja vuodessa hiihtävän laadukas perussuksi. Suksissa on tyylikäs ulkonäkö ja kestävä cap-rakenne. Saatavana myös step-pitopohjalla. Valikoimasta löytyy runsaasti pituuksia niin lapsille kuin aikuisille.

SONIC STEP

Pituudet 120-200/10 cm Leveys 44 mm

SONIC ALOITTELIJAN SETTI Nämä ns. ensisukset on varustettu useimpiin talvijalkineisiin sopivalla yleissiteellä. Voiteluvapaa step-pitopohja. Sisältää myös hiihtosauvat. Pituudet: 90 ja 100 cm. Ei sovellu jo pitkiä matkoja hiihtäville lapsille.

Voiteluvapaat Step-pitopohjalla olevat Sonic-sukset ovat oikea valinta hiihtoharrastusta aloittavalle lapselle. Esiasennettu Rottefella Start -side. Start on markkinoiden helppokäyttöisin side; pienetkin lapset oppivat itse kiinnittämään ja avaamaan sen. Pituudet: 100-160/10 cm.

SE HELPOMPI - NANOGRIP® NANOGRIP 3.0 - nanoteknologiaan pohjautuvat Peltosen Nanogrip®-sukset - ne pitävät hyvin lähes kaikissa keliolosuhteissa ja ovat parhaimmillaan niissä olosuhteissa, joissa voitelu on haastavaa. Suksien luisto on aina vähintäänkin harrastehiihtäjän vaatimalla tasolla ja suksi on yhtä hiljainen kuin voideltu suksi. Ainoa suksen vaatima huoltotoimenpide on likaantuneen pohjan pyyhkiminen puhdistusaineella. Entistäkin liukkaamman Nanogrip® 3.0 -pitopohjan kulutuskesto on jopa yli 2000 km.

FACILE NANOGRIP

Harrastajahiihtäjälle helppoa hiihtoa ja voitelua ilman voitelua. Nanogrip Facile 3.0 on parannettu versio huippusuositusta nanogrip-suksesta. Parhaimmillaan silloin, kun voitelu tavallisesti on vaikeinta. Sopii hyvin myös ongelmakelien kakkossukseksi. Saatavana NIS-levyllä tai ilman

Pituudet Pohja Profiili Rakenne

174, 181, 188, 195 , 202, 207 Nanogrip® 3.0 Universal Ilmakanavoitu ydin

TIGER JR NANOGRIP Juniorihiihtäjän ”voiteluryhmä” voi huokaista helpotuksesta - Nanogripit saatavana myös perheen pienimmille. Kevyillä hiihtäjillä Nanogrip® -pohja mahdollistaa myös luisteluhiihdon harjoittelun.

Pituudet 100-170 cm / 10 cm Pohja Nanogrip® 3.0 Rakenne Puuydin

2020 9


PELTONEN PITOKARVASUKSI Peltonen Skin -sukset - varmaa pitoa ilman pitovoitelua!

INFRA X SKIN Infra X Skin on kilpa- ja aktiivihiihtäjille suunnattu täysiverisen kilpasuksen pitokarvaversio. Suksen rakenne ja profiili on suunniteltu toimimaan yhdessä pitokarvan kanssa. Suksissa on ohuempi ja lyhyempi, kilpasuksia varten suunniteltu pitokarva. MOVE-side valmius.

INFRA C SKIN Infra C Skin on suksi aktiivihiihtäjille ja hyvän hiihtotekniikan omaaville harrastajille. Dynaamisesti toimiva runkorakenne ja lyhyt kilpakarva tarjoavat hyvän luiston erilaisilla alustoilla. MOVE-side valmius. 10 2020

VAIHDETTAVA PITOKARVA

Pituudet Pohja Pitokarva Profiiili Jäykkyydet Rakenne

188, 195 , 202, 207 Nano High Speed Mohair Race Universal

Medium, Stiff Nomex

VAIHDETTAVA PITOKARVA

Pituudet Pohja Pitokarva Profiiili Jäykkyydet Rakenne

181, 188, 195 , 202, 207 PRG4100 Mohair Race Universal

Medium, Stiff, Stiff+ Nomex


AINUTLAATUINEN PELTONEN SKIN -SUKSI Peltonen Skin -suksissa on uuden sukupolven pitopohjaratkaisu, jonka pito perustuu pohjassa olevaan pitokarvaan. Varma pito ja hyvä luisto kunnostetuilla laduilla. Luistaa yhtä hyvin kuin voideltu suksi alamäessä ja tasatyönnössä. Ensimmäinen skin-suksi, joka on alusta asti rakennettu toimimaan yhdessä pitokarvan kanssa. Ja mikä parasta, Peltonen Skin-sukset valmistetaan Suomessa.

SKIN PRO

VAIHDETTAVA PITOKARVA

Ennennäkemättömän hyvän kuluttajapalautteen saaneet SkinPro-pitokarvasukset on saatavana usealle eri painoluokalle. Varma pito ja hyvä luisto kaikilla kunnostetuilla laduilla. Voideltavia suksia vastaava luisto, myös alamäessä ja tasatyönnössä. Ensimmäinen skin-suksi, joka on alusta asti suunniteltu toimimaan yhdessä pitokarvan kanssa. MOVE-side valmius.

SKIN TRACK

Pituudet Pituudet jr Pohja Pitokarva Profiiili Jäykkyydet Rakenne

174-207 cm / 7 cm 153, 160, 167 PRG 4100 Mohair 100% Universal

Medium, Stiff, Stiff + Aviflex Aircell

VAIHDETTAVA PITOKARVA

Suositut Peltonen-pitokarva sukset myös edullisemmassa hintaluokassa. Soveltuu rauhallisesti eteneville, matalan sykkeen hiihtäjille. Suksissa on sama huippulaatuinen mohair-pitokarva kuin SkinPro-suksissa sekä kilpatason PRG 3600 -pohjamateriaali. Valmistettu Suomessa. Valmius MOVE-siteelle.

Pituudet Pohja Pitokarva Profiiili Jäykkyydet Rakenne

174-207 cm / 7 cm PRG 3600 Mohair 100% Universal

Medium, Stiff

Ilmakanavoitu ydin

LÖYDÄ SUKSIESI PARHAAT OMINAISUUDET

SIIRRÄ SIDETTÄ. MOVE.

LU IS

TO A

OA

LUIST

A

Lue lisää MOVE-siteistä sivulta 24

PITO

PIT OA

ROTTEFELLA MOVE -sidettä voi siirtää nopeasti ja helposti hiihtotyylin ja olosuhteen mukaan - eikä sinun tarvitse edes nousta suksilta!


TESTIMENESTYJÄT

KOSKEMATTOMILLE HANGILLE! PELTONEN METSÄ Peltonen Metsä on umpihankihiihtoon suunniteltu erikoissuksi. Erittäin rennon ja reilusti kavennettun kärkiosan ansiosta suksi nousee helposti hangen pinnalle syvässäkin lumessa. Valmistettu Suomessa. Saatavana kahdella eri pohjavaihtoehdolla. Leveys Pituudet Rakenne Pohja Käyttö

70 mm 210-270 / 20 cm puuydin Step-pitopohja tai Skin-pitokarva kalastus, metsästys, vaellushiihto TESTIVOITTAJA

PELTONEN HUNTER Pitokarvalla varustettu uutuussuksi syvässä lumessa liikkumiseen. Suksen mitta mahdollistaa liikkumisen vaikeakulkuisessa maastossa, missä tavallinen umpihankisuksi on vaikea käsitellä. Yhtä paljon kantopintaa kuin 270 cm pitkissä umpihankisuksissa. Pituus Leveys Rakenne Pitokarva Käyttö

180 cm 100 mm Puu/ilmakanava Mohair 100 % Metsästys, kalastus, työkäyttö TESTIMENESTYS

PELTONEN-UMPIHANKISAUVA Hiilikuidulla vahvistettu sauva pehmeässä lumessa hiihtämiseen. Riittävä putkijäykkyys ja 14 cm leveä sompa mahdollistavat etenemisen vaikeissakin olosuhteissa. Thermokahva. Mitat 120-165 cm /5 cm.

12 12 2020 2020


ALPINA ALASKA

ALPINA BC 1550

Ääriolosuhteisiin suunnitellusta kiipeilykengästä kehitetty hiihtokenkäversio. Huipputukeva kenkä, jossa vedenpitävä Alpitex-kalvo ja lämmin Thinsulate-eristys sekä korkealaatuinen nahkapinta. Kenkää kiertää kuminen kivisuoja. Sopii käytettäväksi myös leveiden ja painavien suksien kanssa. Koot 36-47.

Backcountry-monot latujen ulkopuolelle. Kestävät ja lämpimät monot, joissa on medium flex pohja sekä Thinsulate-vuori. Jämäkkä kantakuppi tarjoaa hyvää tukea sekä apua latujen ulkopuolella hiihtäessä ja muuttuvissa lumiolosuhteissa. Koot: 36-48

Backcountry-siteet sopivat kaikkiin Rottefella BC -järjestelmän kenkiin.

ROTTEFELLA BC MAGNUM Kovaakin käyttöä kestävä, tukeva side. Pohjalevyn leveys 67 mm, suunniteltu käytettäväksi erityisesti leveiden suksien kanssa. Automaattinen kiinnitys ja manuaaliavaus. Suksen minimileveys 52 mm.

ROTTEFELLA BC MANUAL Monikäyttöinen ja järeä backcountry-side, joka on manuaalitoiminnan ansiosta erittäin toimintavarma vaikeissakin olosuhteissa. Manuaalikäyttö mahdollistaa siteen käyttämisen myös retkiluistimissa.

TELEMARK-SITEET ROTTEFELLA NTN FREEDOM Off-piste käyttöön suunniteltu NTN-side. Pienen etuvastuksen ja suuren aukeamiskulman (60⁰) ansiosta erinomaiset hiihto-ominaisuudet. Kaksi erillistä nousurautaa (25 mm ja 60 mm). Paino 1500 g.

ROTTEFELLA NTN FREERIDE Helpompi, miellyttävämpi, tarkempi; siteen rakenne ja toiminta. Hyvä kanttikontrolli ja ohjattavuus sekä alppihiihtositeistä tuttu helppous ja turvallisuus.

2020 13


The world’s lightest, most responsive ski boots are changing the way we ski – and win.

ALPINA 4DRY - POISTAA KOSTEUDEN 14 2021

Alpina 4Dry on innovatiivinen bielastinen, hydrofobinen materiaali, joka on vedenpitävä ja hengittävä. Alpina 4Dry pitää jalkasi pitempään kuivana ja elastisuuden ansiota parantaa hiihtokenkien istuvuutta.


Markkinoiden kevyimmät hiihtokengät, nyt entistäkin kevyempinä. Kaikissa malleissa uusi bielastinen vedenpitävä ja hengittävä, erikoiskevyt 4Dry -pintamateriaali.

UUTUUS

ALPINA ELITE ESK 3.0 SKATE Markkinoiden ensimmäinen hyvin istuva hiilikuitukenkä. Uusi elastinen, vedenpitävä pintamateriaali parantaa kengän istuvuutta ja vähentää painoa entisestäänkin. 45⁰ asteen kulmaan käännetty nauhoitusjärjestelmä estää tehokkaasti jalan kiertymistä kengän sisällä. Istuvuutta parantaa joustava ja jalan muotoihin mukautava Active Edge hiilikuitureuna. Koot 35-50.

Erikoiskevyt ja kiertojäykkä monocoque-hiilikuiturunko. Erikoistukeva 3D-hiilikuituvarsi. Anatomisesti muotoutuva Active Edge -reunarakenne. Kaksiosainen Rottefella-kevytpohja. TOR

Mukana tuleva päällyskenkä helpottaa liikkumistaja suojaa hiihtokenkää. Saatavana myös erikseen.

SIO

NA

L ST ABI

LIT Y

UUTUUS

ALPINA ELITE ECL 3.0 CLASSIC Markkinoiden kevyin perinteisen tyylin hiihtokenkä, joka tarjoaa ennennäkemättömän hyvän hiihtotuntuman. Ainutlaatuinen nauhoitusjärjestelmän ja sisämateriaalien ansiosta kantapää pysyy hyvin paikoillaan ilman erillisiä kiristysmekanismeja. Paino jopa alle 300 g. Sisältää hiihtojenkiä suojaavan ja kävelyä helpottavan päällyskengän. Koot 35-50.

MUKANA ALPINAPÄÄLLYSKENKÄ

Hiilikuiturungon joustava Active Edge-reunarakenne mukautuu jalan mukaan ja tarjoaa äärimmäisen hyvän kontrollin.

Ainutlaatuisen kevyt, yhdestä kappaleesta valmistettu Monocoque-hiilikuiturunko - luonnollinen hiihtoliike, herkkä hiihtotuntuma ja tehokas voimansiirto. Poikkeuksellinen kiertojäykkyys antaa erinomaisen suuntavakauden.

2021 15


Uudistettut versiot viime vuosien Elite Pro myyntimenestysmallistosta. Uusi bielastinen, vedenpitävä ja hengittävä 4Dy -pintamateriaali sekä uusi Alpina racing pohja yhdessä parantavat mukavuutta ja istuvuutta.

ALPINA ELITE KILPAKENGÄT ALPINA PRO SKATE Uusi Alpina racing pohja, hiilikuitujäykistetty välipohja ja hiilikuituinen 3D-varsi tarjoavat erinomaisen tuen ja kiertojäykkyyden kaikissa hiihtotilanteissa. Kevyesti taipuva päkiän alue mahdollistaa hyvän tehontuoton myös ylämäkihiihdossa. Uusi vedenpitävä ja hengittävä, erikoiskevyt 4Dry -pintamateriaali sekä lämmin Thinsulate-eristys mahdollistaa hiihtämisen myös ääriolosuhteissa. Koot 35-50

ALPINA PRO CLASSIC

ALPINA PRO CLASSIC AS

ALPINA PRO DUATHLON

Markkinoiden ostetuin perinteisen tyylin kilpakenkä. Uusi elastinen pintamateriaali, Alpina ainutlaatuinen nauhoitusjärjestelmä ja uusi Alpina racing pohja takaavat jäljittelettömän istuvuuden ja hiihtotuntuman. Hiilikuiturakenteen ansiosta kengissä on hyvä kiertojäykkyys ja suunatavakaus. Koot 35-50

Erityisesti pitkille matkoille suunniteltu perinteisen tyylin kilpakenkä. Hiilikuituiset tuet kengän molemmilla sivuilla antavat lisätukea ja suuntavakautta, erityiseti laskuissa, nousuissa ja huonokuntoisilla latupohjilla. Koot 35-50

Luistelukengän rakenne yhdistettynä notkeaan perinteisen kengän pohjaan mahdollistaa hiihtämisen molemmilla tyyleillä. Koot 35-50

ALPINA PRO CLASSIC DP Tasatyöntöön suunniteltu erikoiskenkä. Hieman jäykempi pohja tarjoaa oikeanlaisen voimansiirron tasatyötötekniikalla hiihdettäessä. Koot 35-50

16 2021


ELITE 2.0 JR

NUORTEN KILPAKENGÄT

ALPINA ESK 2.0 JR SKATE Uusi, hiilikuidulla jäykistetty varsi- ja kantaosa parantavat suositun jr-kilpakengän hiihdettävyyttä entisestäänkin. Paljon samoja huippuominaisuuksia kuin aikuisten kilpakengissäkin. Koot 35-42

ALPINA ED 2.0 JR CL & SK

ALPINA ECL 2.0 JR CL

ALPINA RACING AS JR CL

Nuorten Duathlon -yhdistelmäkenkä. Uuden 2.0 luistelukengän hiilikuitujäykisteinen kanta- ja varsirakenne yhdistettynä perinteisen kengän notkeaan pohjaan, mahdollistavat hiihtämisen molemmilla tyyleillä. Koot 33-42

Nuorten kilpakenkä perinteiselle tyylille. Uutuutena suuntavakautta parantava hiilikuitujäykisteinen kantaosa. Koot 33-42

Uusi nuorten yhdistelmäkenkä molemmille hiihtotyyleille. Elastisen, hengittävän ja vedenpitävän 4Dry -materiaalin ansiota istuu kuin hansikas. Koot 33-42

2021 17


Lämmin, tilavampi lestinen kilpakenkämallisto. Uusi Alpina racing pohja parantaa tekee kengästä vakaamman hiihtää. Uusi bielastinen ja vedenpitävä 4Dry -materiaali parantaa kengän istuvuutta. Competion malliston kengät sopivat hyvin esimerkiksi aktiivihiihtäjille, pitkänmatkanhiihtäjille ja harjoituskäyttöön kilpahiihtäjille. UUTUUS

ALPINA COMP CLASSIC Hiilikuitukomposiitista valmistettu kantaosa yhdistettynä uuteen Alpina Racing -pohjaan tekevät kengästä entistä tukevamman ja paremmin ohjautuvan. Koot 35-49

UUTUUS

UUTUUS

ALPINA COMP AS

ALPINA COMP SKATE

Erityisesti pitkänmatkanhiihtoja harrastaville suunniteltu perinteisen tyylin hiihtokenkä. Hiilikuitukomposiitista valmistetut tuet molemmilla sivuilla antavat lisätukea ja parantavat suuntavakautta erityisesti laskuissa, nousuissa ja huonokuntoisilla latupohjilla. Koot 35-49

Tukeva hiilikuitukomposiitista valmistettu luistelukenkä kilpa-ja aktiivihiihtäjille. Uuden Alpina racing pohjan ansiosta kengän tukevuutta ja ohjattavuutta on saatu parannettua. Koot 35-49

ALPINA RACING Täysin uusi harrastaja- ja aktiivihiihtäjille suunniteltu hiihtokenkämallisto. Kaikissa malleissa tukevuutta ja istuvuutta parantava Alpina racing pohja sekä 4Dry-pintamateriaali.

UUTUUS

UUTUUS

UUTUUS

ALPINA RACING SKATE

ALPINA RACING CLASSIC

ALPINA RACING CLASSIC AS

Luistelukenkä täysin uudella tukevammalla rakenteella ja uudella Alpina Racing -pohjalla.Koot 35-50

Perinteisen tyylin hiihtokenkä uudella Alpina Racing -pohjalla. Koot 35-50

Tukevampi perinteisen tyylin hiihtokenkä lisätukea antavalla varrella. Lisätuki parantaa suksen ohjattavuutta. Koot 35-50

18 2021


Action-mallisarjassa on hyvin istuva hieman väljempi lesti ja lämmin Thinsulate-lämpöeristys. Näissä hiihtokengissä viihdyt hiihtolenkillä, vaikka vähän pidemmänkin tovin.

UUTUUS

ALPINA ACTION / ACTION EVE CLASSIC Perinteisen tyylin ACL-kengissä on paljon kalliimmista malleista tuttuja ominaisuuksia. Poikkeuksellisen tukeva kantaosa ja HeelGrip-säätö parantavat kengän ohjattavuutta ja tarkkuutta. Eve-mallissa naisille suunniteltu lesti. Koot 35-50. Eve koot 35-42.

UUTUUS

ALPINA ACTION / ACTION EVE SKATE Perinteisen tyylin Action-hiihtokengissä on paljon kalliimmista malleista tuttuja ominaisuuksia lisättynä pehmeällä mukavuudella. Hintaluokassaan poikkeuksellisen tukeva kantaosa parantaa kengän ohjattavuutta ja tarkkuutta. Eve-mallissa naisille suunniteltu lesti. Koot 35-50. Eve koot 35-42.

Alpina Touring kids

Alpina Touring

Koot 26-38

Koot 35-48

LÄMPÖ- JA KOSTEUSSUOJA

LÄMPÖ- JA KOSTEUSSUOJA

2021 19


TOURING

AKTIIVISILLE HARRASTAJILLE Touring-mallistosta löytyy kohtuulliseen hintaan korkealaatuisia ja lämpimiä hiihtokenkiä, joita yhdistävä tekijä on tilava ja hyvin istuva lesti.

ALPINA SCL

ALPINA T 40

Mukavan tilava mutta tarkasti istuva Alpinan uutuuskenkä. R3-kilpapohja ja hyvät materiaalit tarjoavat edullisia peruskenkiä selvästi paremman hiihdettävyyden. Kengissä on lämmin Thinsulate-eristys. Koot 35-50

Harrastuskäyttöön suunniteltu korkealaatuinen luistelukenkä hyvin istuvalla lestillä. Tukeva varsiratkaisu ja tyylikäs ulkonäkö. Lämmin Thinsulate-eristys ja vettä hylkivät pintamateriaalit tekevät hiihtämisestä miellyttävää kaikissa olosuhteissa. Koot 35-49

UUTUUS

ALPINA T 30 JA T 30 EVE Harrastuskäyttöön suunniteltu korkealaatuinen yhdistelmäkenkä hyvin istuvalla lestillä. Notkean pohjan ansiosta soveltuu molemmille hiihtotyyleille. Tukeva varsiratkaisu ja tyylikäs ulkonäkö. Lämmin Thinsulate-eristys ja vettä hylkivät pintamateriaalit tekevät hiihtämisestä miellyttävää kaikissa olosuhteissa. Koot 35-49. Eve koot 35-42.

20 2021

UUTUUS

ALPINA T 15 JA T 15 EVE Lämmin neopreenillä ja Thinsulate-eristyksellä varustettu kaksikerrosrakenne. Helposti rullaava pohja tekee hiihdosta helppoa ja miellyttävää. T15 Eve -kengissä on erityisesti naisille suunniteltu istuvuus. Koot 35-49. Eve koot 35-42.


UUTUUS

ALPINA T 10 JA T 10 EVE Kaksikerrosrakenne, Thinsulate-eristys ja neopreenistä valmistettu lumisuoja tekevän T10-hiihtokengistä erittäin miellyttävät ja lämpimät. Sopii erinomaisesti harrastus- ja kuntohiihtäjälle. Koot 35-50. Eve koot 35-42.

ALPINA T 8

T8 on laadukas, naisille ja miehille soveltuva, unisex-lestillä valmistettu hiihtokenkä. Lumilukko ja tilava, suomalaisille sopiva lesti. Koot 35-50.

Alpinan lasten ja nuorten -mallistosta löytyy kohtuulliseen hintaan korkealaatuisia ja lämpimiä hiihtokenkiä, joita yhdistävä tekijä on tilava ja hyvin istuva lesti.

ALPINA T KID

Nopeat ja helpot, tarrakiinnitteiset lasten hiihtokengät perheen pienimmille. Thinsulate-eristys ja karvavuori pitävät jalat lämpimänä kelillä kuin kelillä. 4Dry-pintamateriaali. Koot 25-38.

ALPINA TJ

Se parempi lasten kenkä. Sisäkengässä nauhakiinnitys ja ulkokengässä tarrakiinnitys. Thinsulate-eristys ja karvavuori pitävät jalat lämpimänä kelillä kuin kelillä. 4Dry-pintamateriaali. Koot 25-38.

UUTUUS

ALPINA 10 JR

Kaksikerrosrakenne, Thinsulate-eristys ja neopreenistä valmistettu lumisuoja tekevät T10-hiihtokengistä erittäin miellyttävät ja lämpimät. Sopii erinomaisesti harrastus- ja kuntohiihtäjälle. Koot 25-38.

ALPINA T 8 JR

T8 on laadukas lapsille ja nuorille suunniteltu hiihtokenkä. Lumilukko ja tilava, suomalaisille sopiva lesti. Koot 25-37.

2021 21


• SIIRRÄ SIDETTÄ HELPOSTI JA NOPEASTI • SÄÄTÖ ONNISTUU JOPA KESKEN HIIHDON • EI VAADI TYÖKALUJA • SÄÄDÄ KELIN TAI MAASTON MUKAAN

OA ST

I LU A TO

PI


LÖYDÄ SUKSIESI PARHAAT OMINAISUUDET

SIIRRÄ SIDETTÄ. MOVE. Siteen siirto ei ole koskaan ollut näin helppoa – Rottefella Move -järjestelmän avulla voit siirtää sidettä nousematta suksilta! Voit valita hiihtokelille sopivan sideasetuksen vain muutamissa sekunneissa. Siteiden säätö onnistuu jopa laskun aikana luiston parantamiseksi, tai mäen alla terävöittämään pitoa. Move Switch -kääntimellä siteen voi siirtää neljään eri asentoon. MOVE-järjestelmän avulla sidettä voi siirtää yhteensä jopa 36 mm eteen- tai taaksepäin kiertämällä MOVE Switch -käännintä. Lisäksi käytössä on 12 mm hienosäätö.

QuickLock-järjestelmän avulla sidettä voi siirtää eteen- ja taaksepäin ilman erillisiä työkaluja. Sidettä eteenpäin siirtämällä suksen pito paranee, sidettä taaksepäin siirtämällä, suksien luisto paranee.

SIDETTÄ SIIRTÄMÄLLÄ VAIKUTAT MERKITTÄVÄSTI SUKSEN TOIMINTAAN JA OMINAISUUKSIIN. hienosäätö 12 mm + Move-säätö 36 mm -6

m m m m m 0 6

m

QuickLock-hienosäätö

4

-2

m

m

2

-1

m

m

0

m m m 2m 1

MOVETMSwitch-säätö


ROTTEFELLA

MOVE MOVE SWITCHASENNUSSARJA MOVE Switch -asennussarja sopii kaikkiin Rottefella NIS 2.0 sidekiskolla varustettuihin suksiin. NIS 2.0 sidekisko on kaikissa Peltonen Skin -pitokarvasuksissa.

MOVETMSwitch -käännin MOVETM lukituspinni

MOVETM insertti

MOVETM asennuskisko (ei sisälly pakkaukkseen)

Lue lisää: www.normark.fi/rottefella-move

MOVE-PÄIVITYSPAKETIT Päivityspakettien avulla voit siirtää vanhan kalustosi Move-aikaan. Päivityspaketti sisältää Rottefella Xcelerator -siteet, MOVE Switch -säätimet ja -adapterit.

NIS-PÄIVITYSPAKETTI

IFP*-PÄIVITYSPAKETTI

RMP-PÄIVITYSPAKETTI

Sopii kaikkiin vanhan mallin NIS-levyihin.

Sopii kaikkiin IFP*-levyllä varustettuihin suksiin.

Sopii suoraan Salomon-siteillä varustettujen suksien reikäjakoon. Voidaan kiinnittää suoraan myös Atomic ja Salomon -suksien esiasennusreikiin. Vaatii päivityspaketin lisäksi ruuvattavan NIS-levyn.

24 2020


ROTTEFELLA

MOVE RACE Vaihda huippuluistosta hyvään pitoon vain sekunneissa.

O ST

I LU Huippuluisto alamäessä ja tasatyönnössä.

TO

PI

Hyvä pito ylämäessä ja vuorotahtihiihdossa

HUIPPU-UUTUUS! ROTTEFELLA MOVE RACE Move Race on saatavana kaikkiin eri sidejärjestelmiin. Move Race sopii käytettäväksi perinteisissä suksissa, Skin-suksissa, sekä tasatyöntösuksissa

HUIPPULUISTO

HYVÄ PITO

2020 25


ROTTEFELLA KILPASITEET

XCELERATOR PRO Rottefella Xcelerator Pro -kilpasiteissä on ainutlaatuinen QuickLock-pikasäätö. Sen avulla voit siirtää sidettä ja muokata suksiesi toimintaa optimaaliseksi – nopeasti ilman työkaluja.

ROTTEFELLA

ROTTEFELLA

XCELERATOR PRO CLASSIC

XCELERATOR PRO SKATE

Perinteisen tyylin kilpasiteissä QuickLockpikasäätö. MOVE-yhteensopiva.

Luistelutyylin kilpasiteet QuickLockpikasäädöllä. MOVE-yhteensopiva.

XCELERATOR 2.0 ROTTEFELLA XCELERATOR 2.0 - markkinoiden kevyimmät kilpasiteet. NIS-avaimella siirrettävien siteiden avulla löydät suksiesi parhaat ominaisuudet kelin ja hiihtotyylin mukaisesti. Siteissä on ilman työkaluja vaihdettavat joustopalat.

ROTTEFELLA

XCELERATOR 2.0 CLASSIC Perinteisen tyylin kilpaside. MOVE-yhteensopiva.

26 2020

ROTTEFELLA

XCELERATOR 2.0 SKATE Luistelutyylin kilpaside. MOVE-yhteensopiva.


ROTTEFELLA KILPASITEET

XCELERATOR JR Nis-avaimen avulla siirrettävät lasten ja nuorten kilpahiihtositeet. Sidettä siirtämällä säädät suksien toimintaa kelin ja alustan mukaisesti. Joustokumien vaihto onnistuu nopeasti ilman työkaluja.

ROTTEFELLA

ROTTEFELLA

XCELERATOR PRO JR CL

XCELERATOR PRO JR SK

Perinteisen tyylin kilpasiteissä QuickLockpikasäätö. MOVE-yhteensopiva. Junior-malli.

Luistelutyylin kilpasiteet QuickLockpikasäädöllä. MOVE-yhteensopiva. Junior-malli.

IFP*-SITEET

Rottefella IPF* Classic- ja Skate-kilpasiteet sopivat kaikkiin IFP-järjestelmän sidekiskoihin. Siteissä on samat huippuominaisuudet kuin muissakin Rottefella-kilpasiteissä. Helppokäyttöisellä ja varmatoimisella Quicklock-säätömekanismilla siteiden siirto onnistuu sekunneissa. Rottefella IFP*-siteet sopivat kaikiin IFP*-levyillä varustettuihin suksiin

IFP* Classic

IFP* Skate

*IFP on Fischer Sports Gmbh:n omaisuutta ja teknologia

2020 27


ROTTEFELLA-SITEET

ROTTEFELLA PERFORMANCE SKATE NIS Manuaalikäyttöinen luisteluside NIS-järjestelmään. Siteessä on paljon kilpasiteistä tuttuja ominaisuuksia kilpailukykyiseen hintaan. MOVE-yhteensopiva.

ROTTEFELLA PERFORMANCE CLASSIC NIS Manuaalikäyttöinen NIS-järjestelmän side. Ilman työkaluja vaihdettavat joustokumit. Helppo avata ja sulkea myös hanskat kädessä. MOVE-yhteensopiva.

ROTTEFELLA TOURING AUTO NIS

ROTTEFELLA BASIC

NIS-järjestelmän edullinen ja helppokäyttöinen automaattiside.

Tyylikkäästi muotoiltu automaattiside. Voidaan käyttää suksissa, joissa ei ole NIS-levyä. Kiinnitetään sukseen ruuveilla.

HELPPOA JA MUKAVAA!

ROTTEFELLA START NIS Markkinoiden helppokäyttöisin ja turvallisin lastenside. Erittäin helppo sulkea ja avata. Sopii Start NIS -levyyn.

28 2020


RULLASUKSISITEET

Rottefella-rullahiihtositeet ovat rakenteellisesti samanlaisia kuin talvihiihtositeet. Tavallista kestävämmät materiaalit takaavat niiden kestävyyden suurta rasitusta aiheuttavassa rullahiihdossa.

ROTTEFELLA ROLLERSKI SKATE

ROTTEFELLA ROLLERSKI CLASSIC

Ruuvikiinnitteinen rullahiihtoside luisteluun. Soveltuu hyvin käytettäväksi myös ilman NIS-levyä olevissa hiihtosuksissa.

Perinteisen tyylin ruuvikiinnitteinen rullahiihtoside. Soveltuu hyvin käytettäväksi myös ilman NIS-levyä olevissa hiihtosuksissa.

ROTTEFELLA-TARVIKKEET ROTTEFELLA DUAL FLEXOR -JOUSTOPALAT Ilman työkaluja vaihdettavilla joustopaloilla voit säätää siteen ja suksen toimintaa hiihtotyylin ja kelin mukaan. Joustopaloihin on valittavana kolme eri jäykkyyttä. soft

medium

hard

ROTTEFELLA SPACER -KOROTUSPALA

ROTTEFELLA NIS-ASENNUSLEVYT

Luistelusuksen Spacer-korotuspala lisää siteen kallistuskulmaa 1,4 astetta. Lisää suksen herkkyyttä ylämäessä.

Ruuvikiinnitteinen, jälkiasennettava NIS-levy suksiin, joissa ei ole esiasennettua NIS-levyä. Sopii suoraan Salomon- ja Atomic-suksien esiasennusreikiin.

2020 29


WORLD CUP-KILPAHIIHTOSAUVAT

REX R1 & R1 SPRINT

Maailman Cup -hiihtäjien vaatimukset täyttävä sauvamallisto. XT-60 hiilikuidulla ja oikeaoppisella ristikkäiskudoksella on saatu aikaan huippuhiihtäjien vaatima keveys ja swingi. R1 on huippuominaisuuksilla varustettu, erikoiskevyt ja poikkeuksellisen kestävä kilpahiihtosauva. R1 SPRINT sopii jäykkyytensä puolesta hyvin myös isokoisille ja voimakkaasti työntäville hiihtäjille. Molemmat mallit saatavana myös vapaamittaisina.

Pituudet Putki Sompa Kahva Hihna

130-185/2,5 cm 100 % XT-60 Carbon RXrace 8,5 RXrace cork RXrace

Rex RX Race -sompa

30 2020

RX Race -kilpahihna


REX R2 -KILPASAUVA

Poikkeuksellisen jäykkä, 100% HM-hiilikuidusta valmistettu R2 kilpahiihtosauva sopii sekä kilpa- että aktiivihiihtäjille. Pituudet 135-175 cm. Saatavana myös vapaamittaisina.

REX R3 -KILPASAUVA

R3 pitää sisällään paljon huippukilpasauvojen ominaisuuksia kilpailukykyiseen hintaan. Soveltuu erinomaisesti paljon hiihtäville aktiiveille. 100% HS-hiilikuitu takaa riittävästi jäykkyyttä isokokoisellekin hiihtäjälle. Pituudet 135-175 cm. Saatavana myös vapaamittaisina.

NUORTEN JA LASTEN KILPASAUVAT

HUIPPUKEVEYTTÄ JA TEHOA! REX R1 TIGER Nuorille kilpahiihtäjille suunniteltu sauva 90% hiilikuituputkella. Pituudet 110-140 cm.

REX R3 TIGER Erinomainen sauva aktiivisesti hiihtäville nuorille ja aloitteleville kilpahiihtäjille. Hyvä hinta-laatusuhde. Putken hiilikuitupitoisuus 50%. Pituudet 110-140 cm.

2020 31


REX-HIIHTOSAUVAMALLISTO

LAATUA HARRASTAJALLE REX ZENITH

Zenith sauva tarjoaa paljon huippuominaisuuksia kohtuulliseen hintaan. Sauvan 80% hiilikuituputki antaa riittävästi jäykkyyttä isokokoisellekin hiihtäjälle. Lämmin korkkikahva ja kulutuskestävä kovametallipiikki. Pituudet 120-170 cm.

REX ACADIA

REX ASTRA

HM60

Kevyt, 60% hiilikuitua sisältävä komposiittisauva soveltuu hyvin aktiivisellekin harrastajalle. Soveltuu jäykkyytensä puolesta myös luistelusauvaksi. Pituudet 120-170 cm.

Astra on hinta-laatusuhteeltaan mainio valinta harrastehiihtäjille. Sauvaputki sisältää 40% hiilikuitua, minkä ansiosta se sopii myös luistelusauvaksi kevyemmille hiihtäjille. Lämmin korkkikahva ja kovametallipiikki. Pituudet 120-170 cm.

REX ALTUS

Jämäkkä sauva pääasiassa perinteisellä tyylillä hiihtäville. Putken hiilikuitupitoisuus 30%. Lämmin korkkikahva ja kovametallipiikki. Pituudet 120-165 cm. Rex Sport Concept -sauvoissa somman holkin halkaisija on 10 mm. Kaikki kahvat ja sommat on valmistettu Suomessa

REX SILVA

Suurikokoinen pehmeän lumen sompa on suunniteltu pehmeille alustoille ja kunnostettujen latujen ulkopuolelle. Tukeva sauvaputki, 50% hiilikuitua ja epätasaisille alustoille soveltuva avolenkki. Pituudet 120-165 cm.

REX DELTA

Tyylikäs ja hienosti viimeistelty perussauva. Soveltuu erityisesti kevyemmille hiihtäjille. Ergonomisesti muotoiltu kahva- ja hanskamallin hihna. Pituudet 120-155 cm.

REX VEGA

Loistava hinta/jäykkyyssuhde. Tukeva komposiitti putki, jossa 30% hiilikuitua. Ergonomisesti muotoiltu kahva- ja hanskamallin hihna. Pituudet 120-165 cm.

REX OMEGA

Edullinen perussauva satunnaisesti hiihtävälle. Soveltuu erityisesti kevyille hiihtäjille. Ergonomisesti muotoiltu kahva ja helposti säädettävä hihna. Pituudet 120-155 cm / 5 cm.

REX APOLLO

Hiihtoharrastustaan aloittelevien ehdoilla toteutettu sauva. Tukeva sauvaputki ja lasten käteen sopiva ohut kahva. Pituudet 70-120 cm / 5 cm.

32 2020


UUTUUSMALLISTO

REX-KÄVELYSAUVAT REX N1

REX N1 NORDIC WALKING.

Soveltuu erinomaisesti paljon käveleville aktiiveille. 100% hiilikuituinen putkimateriaali on jämäkkä ja erittäin kevyt. RACE-hihna. Pituudet 100-130 cm.

REX N3

REX N3 NORDIC WALKING

Erinomainen hinta-laatusuhteen kävelysauva. Kevyt ja kestävä 50% hiilikuituinen putkimateriaali. Hyvin istuva RACE-hihna. Pituudet 100-130 cm.

REX N5

REX N5 NORDIC WALKING

Tyyliä sauvakävelyyn edulliseen hintaan. Tukeva SPORT-hihna. Pituudet 100-130 cm.

REX NT1

REX NT1 NORDIC WALKING TELE

Kätevä irroitettava asfalttitassu

Pieneen tilaa menevä kolmiosainen teleskooppi sauva korkkikahvalla. 100% hiilikuitu. Portaaton säätö 100-135 cm.

Kaksiosainen teleskooppisauva korkkikahvalla. Komposiittimateriaalin ansiosta putki ei kolise kovallakaan alustalla. Portaaton säätö 100-135 cm.

REX NT5

REX NT5 NORDIC WALKING TELE

REX NT1

REX N5

REX N3

REX N1

REX NT5

REX-SAUVOJEN VARAOSAT

RX POWER -KILPAKAHVA luonnonkorkkia RX POWER -KILPASOMPA 8,5 mm

REX-SAUVAPUTKI Suojaava kuljetusputki. 6 parille sauvoja.

RX RACE -KAHVA luonnonkorkkia

RX RACE -SOMPA 8,5 tai 10 mm

RX SPORT -KAHVA luonnonkorkkia

RX SPORT -SOMPA 10 mm

RX RACE -KILPAHIHNA

RX SPORT -HIHNA

RX WIDE -LEVEÄ SOMPA 8,5 tai 10 mm

570 REX SOMPALIIMA

RX TOURING UNIVERSAL -HIHNA

RX BIATHLON -HIHNA

RULLASAUVAPIIKKI Quick Lock -pikalukituksella. 8,5 tai 10 mm

2020 33


LIGUID GLIDER

EET IT O V O T IS U L L A IN IG OR

34 34 2021 2021

vien joukkueiden kanssa: Kehitämme tuotteitamme yhdessä seuraa

REX-NESTEVAHAT

REX ORIGINAL LIQUID GLIDER

Fluorivapaat nestevahat sienilevittimellä Täysin uusi fluorivapaa POWER POLYMERS™ -vahakoostumus vastaa suorituskyvyltään tyypillisiä LF-luistoja. Korkea vahapitoisuus ja parempi kulutuskestävyys 4232 Glider Sininen -2...-15°C uusi ja vanha lumi, pakkaskeli 4252 Glider Violetti +5...-2°C uusi ja vanha lumi nollan molemmin puolin Pakkauskoko: 60 ml

Helppokäyttöinen sienilevitin.

Käyttöohje: - Ravista ja levitä pullon sienilevittimellä luistoalueelle - Anna kuivua n. 20 min - Harjaa pinta kiiltäväksi nylonharjalla


REX-VOIDETEKNOLOGIA Mikä tekee luistovahasta huippunopean, kulutuskestävän ja helppokäyttöisen? Tutustu Rex-voideteknologian saloihin.

Rex Future Fluor™ on PFOA-vapaa, ympäristö- ja käyttöturvallisempi fluoriteknologia. Future Fluor -merkinnällä varustetut tuotteet täyttävät vuonna 2020 voimaan astuneet fluorien käyttöä koskevat määräykset, vauhdista tinkimättä.

N-KINETIC Rex N-KINETIC™ on yleisnimitys Rexin uuden sukupolven luistoa parantaville ja likaa hylkiville teknologioille. Nyt neljässä eri hintaluokassa, aina 100% N-Kinetic luistopinnoitteisiin, jotka tarjoavat fluoripinnoitteiden tasoista suorituskykyä.

Rex POWER POLYMERS™ - uuden sukupolven polymeerivahaseos muodostavaa kovan sidoksen kilpasuksien UHMWPE-pohjamateriaaliin, taaten hyvän kulutuskestävyyden.

UHW Rex UHW™ on ultrakova ja kulutuskestävä polymeerivahaseos kaikista kuluttavimmille keleille. Niin kova, että mahdollista levittää vain nestemäisenä. Muodostavaa kovan sidoksen kilpasuksien UHMWPE-pohjamateriaaliin, taaten hyvän kulutuskestävyyden. Käytössä mm. G41/HF41/RG42 -vahoissa.

2-STEP CARRIER Nadine Fähndrich (CH)

Rex 2-STEP CARRIER™ -kaksivaiheinen liuotinteknologia mahdollistaa uudenlaisten polymeerivahojen tilapäisen muuttamisen nestemäiseen muotoon. Nestevaha ilman kompromisseja.

2021

35


RIGINAL GLIDER

REX-ORIGINAL AT H A V O T IS U L T Ä E T N II K

36 36 2021 2021

REXIN PERUSLUISTOVOITEET

REX-GLIDER Fluorittomat voiteet - jotka ovat saavuttaneet hyvän maineen niin kunto- kuin kilpahiihtäjienkin keskuudessa. Luotettava vaihtoehto kaikille hiihtäjille!

424 VIHREÄ -8...-20°C

Hyvä perusvoide koville pakkasille tai olosuhteisiin, joissa tarvitaan kovaa voidepintaa, kuten jääkelillä tai erittäin likaisella lumella.

423 SININEN -1...-10°C

Yksi markkinoiden parhaista fluorittomista pikkupakkaskelin luistovoiteista. Kilpailukäytössä etuna on erinomainen kalvonmuodostuskyky. Muodostaa helposti ja nopeasti hyvän, kiiltävän pinnan, jonka päälle voidaan rakentaa varsinainen kelivoitelu.

425 VIOLETTI +2...-4°C

Hieman sinistä pehmeämpi ja sitkeämpi luistovoide. Soveltuu paremmin vanhalle ja karkealle lumelle. Parhaimmillaan kun lumi on kosteaa, ei märkää.

491 POHJUSTUS

Helposti sulava, imeytyvä ja siklattava voide uusien suksien pohjustukseen. Imeytyy muita voiteita paremmin pohjan huokosiin ja parantaa varsinaisten kelivoiteiden imeytymistä.

REX GLIDER - SERVICE LINE 600 G 4251 VIOLETTI +2...-4°C 4231 SININEN -1...-10°C 493 POHJUSTUS

600 G

426 PUNAINEN +4...-0°C Hyvä perusvoide kostealle kelille.

433 GRAFIITTI -7...-25°C

Saatavana myös 600 g jättipakkaus

Vihreääkin kovempi ja sitkeämpi, silti helposti työstettävä erikoisvoide kuiville pakkaskeleille. Pohja saadaan pysymään hyvässä kunnossa kuluttavalla kelillä.

TOUR PACKS

420 TOUR PACK 2 x 43 g vihreä + sininen

421 TOUR PACK 2 x 43 g sininen + violetti

422 TOUR PACK

2 x 43 g violetti + punainen


REX RACING

LUISTOVOITEET

REX-NESTEVAHAT

REX RCF

Täysin uusi World Cup vahateknologiaa hyödyntävä kilpaluistosarja. Korkea vahapitoisuus ja parempi kulutuskestävyys. RCF on uuden sukupolven korkeafluorinen nestemäinen kilpaluistosarja jossa on helppokäyttöinen sienilevitin. RCF Pinkki UHW™ muuttaa käsitykset sienilevitteisten nestevahojen kulutuskestävyydestä. 4053 RCF Pinkki +5...-20°C vanha-, tykki- ja jäinen lumi 4023 RCF Sininen -2...-15°C pakkaskeli 4063 RCF Grafiitti +2...-12°C uusi lumi

Helppokäyttöinen sienilevitin.

2021

37


N-KINETIC

REX RACING LUISTOVOITEET

nyt Suositut G-sarjan sprayvahat myรถs sienilevitinpullossa!

38 38 2021 2021


D WA X

AR

U LT R A- H

4361 G11 436 G11 SPRAY +10…-2°C

4371 G21 437 G21 SPRAY -2…-12°C

4391 G21 G 439 G21 G SPRAY +2...-12°C

4351 G41 435 G41 SPRAY +5...-20°C

Fluorivapaa versio HF11 keltaisesta, silti täysiverinen kilpavaha. Matalan kosteuden pakkaskelillä tai tykkilumella G-sarja tarjoaa jopa HF:n tasoisen suorituskyvyn ja kulutuskestävyyden. Huippuvaha vauhdikkaisiin treeneihin sekä kilpakäyttöön.

Fluorivapaa versio HF21 G grafiitista, silti täysiverinen kilpavaha. Uudelle lumelle tarkoitettu ja tarkoin optimoidun määrän grafiittia sisältävä G21 G tarjoaa matalan kosteuden pakkaskelillä tai tykkilumella jopa HF:n tasoisen suorituskyvyn ja kulutuskestävyyden. Huippuvaha vauhdikkaisiin treeneihin sekä kilpakäyttöön.

Käyttöohje sienilevitin:

Käyttöohje Spray:

FLUORIVAPAA

K O V VA H A

A

UHW

Fluorivapaa versio HF21 sinisestä, silti täysiverinen kilpavaha. Matalan kosteuden pakkaskelillä tai tykkilumella G-sarja tarjoaa jopa HF:n tasoisen suorituskyvyn ja kulutuskestävyyden. Huippuvaha vauhdikkaisiin treeneihin ja kilpakäyttöön.

Sohjo/karkea lumi/tykkilumi/vitikeli. Uudenlainen timantinkova luistovaha, jota eivät rajoita kuumavoitelun asettamat rajoitteet! G41:n äärimmäisen kova UHW™-polymeerivahaseos nostaa nestemäisten luistovahojen kulutuskeston uudelle tasolle. Huippuluistoa vitikelillä sekä myös karkealla sohjolla ja tykkilumella. Kulutuskestävä ja helppolevitteinen valinta myös alppisuksiin ja lumilautoihin!

2021

39


REX RACING LUISTOVOITEET

LOW FLUOR

vahat LF Future Fluor kiinteät luisto

40 40 2021 2021

MATALAFLUORISET LUISTOVOITEET

REX LF -LOW FLUOR Rexin LF-sarja tuo harrastaja-hiihtäjien ulottuville fluorivoiteet matalafluorisina versioina. Keltainen, sininen ja vihreä versio kattavat kaikki tyypilliset kelit, ja lisänä ovat pinkki uutuusversio vanhalle lumelle sekä musta uuden lumen voide.

440 PINKKI / VANHA LUMI +5...-15°C

Erittäin laajalla lämpötila-alueella toimiva vanhan lumen erikoisluisto, jossa on poikkeuksellisen hyvä kulutuskestävyys. Suunniteltu erityisesti lumityypin, ei lämpötilan mukaan. Toimii loistavasti esimerkiksi karkeilla kevätkeleillä ja hiihtoputkiolosuhteissa. Siklataan lämpimänä.

443 VIHREÄ -8...-20°C

Erikoisluisto kuiville pakkaskeleille. Erinomainen kulutuskestävyys. Siklataan lämpimänä.

441 KELTAINEN +2...-2°C

Uuden ja vanhan lumen vesikelille. Vesikelin voiteeksi varsin kova ja kulutuskestävä, mutta silti helposti työstettävä.

442 SININEN -2...-8°C

Erittäin laajalla kelialueella toimiva yleisvoide harrastajille ja kilpahiihtäjille. Käytetään sellaisenaan tai pohjusteena HF-luistoille ja fluoripinnoitteille.

444 MUSTA / UUSI LUMI +2 ...-12°C

Grafiittipitoinen luisto uudelle lumelle. Suunniteltu erityisesti lumityypin, ei lämpötilaan mukaan. Sopii hyvin myös uuden tai kivihiotun suksen pohjustamiseen. Hyvä kulutuskestävyys.

melt

scrape

brush


REX LF -LOW FLUOR 200 g pakkaus

4402 PINKKI +5...-15°C 4412 KELTAINEN +2...-2°C 4422 SININEN -2...-8°C 4432 VIHREÄ -8...-20°C 4442 MUSTA +2…-12°C

melt

scrape

brush

LUISTOVAHAT

MATALAFLUORISET LUISTOVOITEET

2021

41


Luistovahojen uusi kuningas, valmiina maailmancupin valloitukseen! Uusi, G-sarjan sprayvahojen yläpuolelle asettuva RG-sarja on seuraava askel Rexin maailmancup-tason luistovahojen tuotekehityksessä. RG-sarjassa lanseeraamme kakkostason fluorivapaan, hydrofobisen N-Kinetic-teknologian. RG-sarjan kehitys on ollut käynnissä vuodesta 2018 saakka, jolloin julkaisimme ensim-

mäiset N-kinetic -teknologiaa hyödyntävät sprayluistot. Rex N-KINETIC™ tason 2 hydrofobinen teknologia tarjoaa ylivertaista fluorivapaata suorituskykyä kaikissa keleissä. Kaikissa luistotesteissä RG-sprayt ovat päihittäneet huippunopeat G-Sprayt, jotka ovat jo muodostuneet käsitteeksi. Rex N-KINETIC™ 2 on myrkytön, likaa hylkivä ja ultranopea!

WORLD CUP RACING

N-KINETIC

LUISTOVOITEET

42 42 2021 2021

REX RG SPRAY JA VOIDE Rexin nopeimmat fluorittomat kilpavahat

2 tason hydrofobinen Rex N-Kinetic teknologia - ylivertaista fluorivapaata suorituskykyä kaikissa keliolosuhteissa. Rex N-Kinetic 2 on ultranopea, myrkytön ja likaahylkivä lisäaine maailmancupin valloitukseen. Markkinoiden vahapitoisimmat nesteluistot – ilman erillistä alusvoitelua.

466 RG12 KELTAINEN +2…-2°C 4664 RG12 KELTAINEN SPRAY +10...-2°C

Uusi ja vanha lumi. RG-sarjan pehmein vaha sekä nestemäisenä sprayversiona että kuumavoideltavana. Perinteisiin vesikelin vahoihin verrattuna RG12 on kuitenkin suhteellisen kova sekä ”kuiva” vaha. Helposti työstettävä ja erittäin likaa hylkivä.

467 RG22 SININEN -2…-8°C 4674 RG22 SININEN SPRAY -2…-12°C

Kaikki lumityypit. Sinisten luistojen kelialueelle kehitetty RG22 on Rexin kaikkien aikojen liukkain fluorivapaa vaha! Valitse joko nestemäinen sprayversio, tai perinteinen kuumavoide, itse vaha ja kulutuskesto on sama.


469 RG22 GRAPHITE 2…-12°C 4694 RG22 GRAPHITE SPRAY +2...-12°C

Uudelle lumelle tarkoitettu ja tarkoin optimoidun määrän grafiittia sisältävä RG22G täydentää Rexin RG-sarjan. Voiteen kovuus asettuu RG12 keltaisen ja RG22 sinisen väliin.

468 RG32 VIHREÄ -8...-20°C

Kaikki lumityypit. Kova ja kestävä voide kylmiin olosuhteisiin kaikille lumityypeille. RG32:ta voi käyttää myös lämpöisemmällä kelillä silloin, kun lumi on kuluttavaa. Siklaa lämpöisenä, jäähdytä ja harjaa. Sulamispiste: n. 140°C.

D WA X

AR

K O V VA H A

A

UHW

U LT R A- H

2-STEP CARRIER

UHW

LUISTOVOITEET

POWER POLYMERS

4654 RG42 “UHW” PINK/ GREEN SPRAY +5...-20°C

Sohjo/karkea lumi/vitikeli/tykkilumi. Uudenlainen timantinkova luistovaha, jota eivät rajoita kuumavoitelun asettamat rajoitteet! RG42:n äärimmäisen kova UHW-polymeerivahaseos nostaa nestemäisten luistovahojen kulutuskeston uudelle tasolle. Huippuluistoa vitikelillä sekä myös karkealla sohjolla ja tykkilumella. Kulutuskestävä ja helppolevitteinen valinta myös alppisuksiin ja lumilautoihin!

2021

43


Maailmancup-tason luistovahat nestemäisessä tai kiinteässä muodossa. Edistysaskeleet tuotekehityksessä sekä liuotinteknologiassa ovat mahdollistaneet uudet nestemäiset rinnakkaisversiot korkeafluorisista Rexin HF-sarjan luistovahoista – ilman kompromisseja. Maailmancup-tason korkeafluorinen luistovaha ei ole koskaan ollut näin helppo levittää. Näissä vahoissa on käytössä kaikki Rexin paras voideteknologia, kuten Rex N-KINETIC™ -partikkelit, ja uuden sukupolven Rex POWER POLYMERS™ -vahat. HF-sarjan fluorivahat pohjautuvat PFOA-vapaaseen Rex Future Fluor™ -teknologiaan joka täyttää EU:n tiukat vuoden 2020 säännökset.

A

KORKEAFLUORISET

UHW

AR

REX HF SPRAY - FUTURE FLUOR

K O V VA H A

HIGH FLUOR

tovaha Rexin nopeimmat korkeafluoriset luis

D WA X

WORLD CUP RACING FUTURE FLUOR t U LT R A- H

Sprayluistot

4604 HF 41 Pinkki +5...-20°C /-12...-20°C vanha-, tykki- ja jäinen lumi (+5...-20°C) pakkaskeli kaikki lumityypit (12...-20°C) 4624 HF 21 Sininen -2...-12°C pakkaskeli 4644 HF 21G Grafiitti +2...-12°C uusi lumi 4614 HF 11 Keltainen +10...-2°C kostea lumi

150 ml

REX HF -HIGH FLUOR

KORKEAFLUORISET Luistovoiteet

HF-sarja on Rexin luistovoidemalliston lippulaiva, joka on suunniteltu vaativiin kilpailuolosuhteisiin erityisesti ilmankosteuden ollessa korkea (>60%). Suositellaan viimeiseksi voidekerrokseksi ennen pinnoitteita. melt

scrape

brush

461 HF11 KELTAINEN +2...-2°C

463 HF31 VIHREÄ -8...-20°C

Erittäin hyvin likaa hylkivä voide, joka on parhaimmillaan kaikilla kosteilla keleillä. Todella korkea fluoripitoisuus sekä kova, mutta helposti työstettävä koostumus.

Sarjan kovin voide, joka sopii kaikille lumityypeille. Pakkaskelin voiteeksi poikkeuksellisen helposti työstettävä. Erittäin korkea fluoripitoisuus.

462 HF21 SININEN -2...-8°C

464 HF21G MUSTA +2...-12°C

Erittäin laajan käyttöalueen voide, joka sopii kaikille lumityypeille. Kova, mutta helposti sulava koostumus sekä erittäin korkea fluoripitoisuus.

44 44 2021 2021

Uudelle lumelle tarkoitettu korkeafluorinen voide sisältää tarkoin optimoidun määrän grafiittia. Grafiittivoiteeksi poikkeuksellisen helposti työstettävä, sulamispiste 130°C. Voiteen kovuus asettuu HF11 keltaisen ja HF21 sinisen väliin.

460 HF POWDER 0...-12°C

Uudelle ja vanhalle lumelle. High Fluor -luistovoide pulverimuodossa. Valmistettu samoista raaka-aineista kuin huippusuositut HF-luistot. Pulverimuoto mahdollistaa liukenemattomien PTFE-komponenttien lisäyksen voiteeseen. Toimii myös fluoripinnoitteiden alusvoiteena sekä sekoitettuna fluoripulvereihin.


PINNOITEET

Rexin “kruununjalokivet”. Maajoukkueiden laajalti käyttämät luistopinnoitteet. Pinnoitevalikoimmme on kehitetty yhdessä maajoukkueiden kanssa huippukilpahiihdon vaatimuksia vastaaviksi. Pinnotteita käytetään, kun halutaan paras mahdollinen luisto ja pito suksiin ilman kompromisseja.

IHTOON LUISTOPINNOITTEET KILPAHI

Nestemäiset luistopinnoitteet kilpahiihtoon! Mullistava uutuus: Rex N-KINETIC 4™ tason 4 hydrofobinen teknologia tarjoaa ylivertaista fluorivapaata suorituskykyä huippukilpahiihtoon. Myrkytön, vettä ja likaa hylkivä ja ultranopea. Intensiivisen tuotekehityksen tulos, käytetty useissa kilpailuissa Maailmancupissa jo kausilla 18/19 ja 19/20 päihittäen fluoripulverin. 494 N-Kinetic Liquid Lämmin +1…-4°C Lauhan kelin luistopinnoite kilpahiihtoon +1…-4°C 495 N-Kinetic Liquid Kylmä -4…-20°C Pakkaskelin luistopinnoite kilpahiihtoon -4…-20°C

PURE FLUOR

smooth

spread

brush

PURE FLUOR

rub

smooth

brush

PURE FLUOR

iron

Sprinkle

scrape

brush

TK-245

GEL

4702 HYDREX 2 +10…-20°C

Hydrex 2 -fluorinestettä käytetään luiston lisäksi myös pitovoiteiden ja liistereiden pinnoitteena, koska parantaa pitojen luistoa ja vähentää roskaantumista. Hydrex 2 on myös paras mahdollinen käsittelyaine skinisuksille! TK-73 -napin päälle levitettynä ja rotofleecellä tai -korkilla kiinnitettynä päihittää useat pulverit luistotestissä.

4831 TK-73 +0...-20°C

TK-73 on pakkaskelin yleisfluoripuriste, joka toimii laajalla kelialueella ja kaikilla lumityypeillä. Varma, riittoisa ja käytössä edullinen ratkaisu, joka parantaa luistoa aina. Hangataan suksen pohjaan ja kiinnitetään korkilla ja harjataan. Parantaa skinisuksien pitokarvan luistoa ja lianhylkivyyttä, kiinnitetään hankaamalla. Soveltuu käytettäväksi sekoituksena nestemäisten luistovoiteiden kanssa.

PINNOITTEET

N-KINETIC 4™

4801 TK-73 +0...-20°C

Uusi TK-73 pulveri on pakkaskelin yleispulveri, joka toimii laajalla kelialueella ja kaikilla lumityypeillä. Parantaa luistoa aina. TK-73:ssa käytettävä Rex Future Fluor -teknologia on PFOA-vapaa ja EU:n 2020 säännökset täyttävä. Ympäristö- ja käyttäjäystävällisempi uuden sukupolven fluoripulveri.

2021

45


REX PITOVOITEET

PITOVOITEET

VOITELU NOPEA JA SUORITUSKYKYINEN

46 46 2021 2021

NESTEMÄISET PITOVOITEET Legendaariset pitovoiteet Rex Sininen (-2..-15) sekä Violetti (+2..-2) nyt saatavana myös nestemäisenä rinnakkaisversioina! Varma pito helposti ja nopeasti. Aina tasainen voidekerros.

NOPEA JA SUORITUSKYKYINEN VOITELU!

Laajalla kelialueella toimivia helppokäyttöisiä yleispitoja.

315 VIOLETTI +2...-2°C

Uudelle ja vanhalle lumelle nollan molemmin puolin.

314 SININEN -2...-15°C

Uudelle ja vanhalle lumelle pakkaskeleillä.

PITOTEIPPI 93 UNIVERSAL +5...-20°C

Toimii laajalla kelialueella, sisältää aitoa tervaa.

Rexin TapeGrip -pitoteippi on erittäin nopea ja helppo voitelumenetelmä. Vaivaton ja siisti voitelu ilman lämmittämistä ja apuvälineitä. Suksen levyinen teippi takaa kestävän ja pitävän pitovoitelun 4-6 suksiparille. Rasia toimii samalla teipin levittimenä ja se sisältää lastan voiteen kiinnittämiseksi ja hiontapaperin pohjan karhennusta varten.

@REXSKIWAX


Rexin pitovoiteet ovat vuosikymmenien saatossa  muokkaantuneet erittäin varmatoimisiksi ja luotettaviksi pitovoidesarjoiksi.

105 VIHREÄ -8...-15°C

Antaa hyvän pidon teräväkiteisellä lumella jo n. -6 asteessa. Kilpailukäytössä kannattaa kokeilla ohuena kerroksena esim. vihreän fluoripidon päällä, kun pakkasta on -10°C tai enemmän.

115 SININEN -2…-8 C °

Kaikkien tuntema perinteinen sininen Rex. Käytetään yleisvoiteena kaikilla pakkaskeleillä, jolloin pitoa ja luistoa säädellään voidekerroksien paksuudella. Erinomainen voide myös violetin ja sinisen liisterin pinnoittamiseen.

120 SININEN SPECIAL -1…-4°C

Toinen Rex-legenda. Hieman pehmeämpi ja pitävämpi sininen pienille pakkasille.

122 VIOLETTI 0…-2°C

Violetista väristään huolimatta selvä pakkaskelin voide. Vaikeilla nollakeleillä kannattaa kokeilla esim. violettiliisterin pinnoittamiseen.

131 PUNAINEN +1…-1C°

Tervaa sisältävä erikoisvoide vaikeille nollakeleille. Toimii uudella ja vanhalla lumella.

141 UNIVERSAL TERVA -1…-25°C

Helppokäyttöinen yleispito hiihtäjille, jotka haluavat pärjätä mahdollisimman vähillä voiteilla. Voiteen sisältämän tervan ansiosta laaja käyttöalue. Kilpakäytössä käytetään pitovoitelun pinnoitteena kovilla pakkasilla. Viimeinen kerros kylmässä laitettuna parantaa luistoa.

190 POHJAVOIDE

Erittäin tarttuva ja kulutusta kestävä pohjavoide kaikkien pitovoiteiden alle kuluttaville keleille. Monien mielestä markkinoiden paras pohjavoide, jota on nyt entistä helpompi levittää.

FLUOR-PITOVOITEET

REX POWER GRIP PURKKIPIDOT Sensaatiomainen pitovoidesarja, joka on osoittanut ylivoimaisuutensa niin kilpa- kuin kuntohiihdossa. PowerGrip-pitovoiteissa yhdistyvät liistereiden ja purkkivoiteiden parhaat puolet. Voidaan käyttää myös tavallisten purkkivoiteiden alla tuomassa elastisuutta. PowerGrip on erittäin pitävä ja kulutuskestävä. Uusi koostumus tarjoaa entistäkin paremman kulutuskestävyyden.

Parhaimmillaan jäisillä, karkeilla ja erittäin kovilla laduilla. Korvaa nollan vaiheilla liisterivoitelun.

61 SININEN -4...-10°C

Markkinoiden paras yleisvoide. Erittäin hyvä kulutuksen kesto. Kaikille jää- ja vanhan lumen keleille.

81 VIHREÄ -8...-20°C

Kylmien kelien yleispito. Samat ominaisuudet kylmemmille keleille kuin 61:ssa. Käytetään erittäin ohuena kerroksena myös muiden pitovoiteiden pohjavoiteena. Loistava 0-kelin voide yhdessä punaisen Progripin (30) tai 30 G (31) kanssa.

Apply heat POWER

Rub on SKI WA X

41 VIOLETTI +3...-5°C

Apply heat and smooth

PURKKIPIDOT

REX ORIGINAL PURKKIPIDOT

2021

47


REX WORLD CUP RACING

WORLD CUP RACING

PITOVOITEET

48 48 2021 2021

N-SARJAN PITOVOITEET Uusi Rex N-line -pitosarja asettaa uuden standardin pitovoiteille: Siinä yhdistyvät uuden Dual Compound -reseptin ansiosta ennennäkemättömällä tavalla hyvät pito- ja luisto-ominaisuudet. N-kinetic -teknologian hyödyntäminen takaa maailmancup-tason luisto-ominaisuudet pidon säilyessä terävänä. Vastustaa erinomaisesti jäätymistä ja roskaantumista.

101 N41 PINKKI - VANHA LUMI -2…-15°C 136 N11 KELTAINEN +2…-2°C 121 N21 SININEN -2…-8°C 111 N31 VIHREÄ -8…-20°C 143 N21G MUSTA - UUSI LUMI -1…-12°C

RACING SERVICE LINE Racing Service Line -pitovoide mallistoon on valittu parhaat pidot maailmancupin menestyneimmistä tuotekehitysohjelman voiteista. Voiteet on huolellisesti testattu yhteistyössä eri maajoukkueiden kanssa.

184 TK-1814 -PITOPURKKI -2…-15°C

Huippupito karkealle- ja keinolumelle. Kehitetty nykypäivän kovien, keinolumisten kilpalatujen vaatimusten mukaan.

31 30 G -PITOPURKKI +1…-8°C

Uudenlumen erikoispito, joka tarjoaa vuorotahtivaiheessa poikkeuksellisen hyvän luiston. Pakkaskelillä käytetään muiden purkkivoiteiden pinnoitteena ja nollakeleillä pohjavoiteen päällä tai liisteriin sekoitettuna.

Rex Future Fluorit ovat PFOA-vapaita, ympäristöystävällisiä ja käyttöturvallisempia fluoriyhdisteitä. Samalla voiteiden suorituskykyä on pystytty parantamaan. Rex Future Fluor -merkinnällä varustetut tuotteet täyttävät vuonna 2020 voimaan astuvat fluorien käyttöä koskevat määräykset.

@REXSKIWAX


spread RI TE ER IS LI LIST K +10

…-

apply heat

smooth

0°C

200 SININEN -5…-30°C

Jää- ja hankikelille. Kuuluisa kestävyydestään. Toimii liistereiden ja purkkivoiteiden alusvoiteena kuluttavimmilla keleillä. Pitää hyvin myös kovimmilla pakkasilla.

205 VIOLETTI +10...-7°C

Kestävä liisteri laajalle kelialueelle. Myös karkealle vesikelille kun lumi ei ole aivan märkää. Uuden lumen nollakelillä ohuesti purkkivoiteiden alla. Hyvä alusliisteri märän kelin liistereille.

2251 TK-2251 +10…0°C

Erikoisliisteri märälle ja karkealle lumelle. Käytetään pintakerroksena varmistamaan tiukka pito.

210 PUNAINEN SPECIAL +10...0°C

240 UNIVERSAL +10…30°C

216 KULTA +3…-7°C

290 BASE

Erittäin märälle ja uudelle lumelle. Riittävä pito erittäin ohuena kerroksena. Sekoitettuna muihin liistereihin antaa lisäpitoa, erityisen liippaantuneella alustalla universal-liisterin kanssa. Alusvoiteeksi sopii violetti liisteri. Huippuliisteri karkealle lumelle, keinolumelle sekä liippaantuneelle ladulle. Käytetään usein myös sekoitettuna muihin liistereihin. Maajoukkueiden eniten käyttämä Rex-liisteri.

Yleisliisteri kaikille liisterikeleille. Karkeilla tai jäisillä keleillä sinisen tai violetin liisterin käyttö alusliisterinä parantaa kulutuskestävyyttä. Huippukilpavoide nollan molemmin puolin.

Sitkeä ja kulutuskestävä pohjaliisteri. Liisterivoiteluiden pohjaliisteriksi tai purkkivoiteluiden pohjaksi kuluttaville keleille ja pitkille matkoille.

NESTEMÄISET LIISTERIT Rexin kolmesta suosituimmasta liisteristämme on myös nestemäiset versiot, joilla levität aina helposti täydellisen ohuen ja tasaisen kerroksen liisteriä. Nestemäinen liisteri soveltuu hyvin matalalla voidepesällä varustetuille ns. purkkisuksille. Antaa lisäpitoa liippaladulla purkkivoiteen päällä, kulta- ja punaista liisteriä voidaan lisätä vaikka kesken hiihdon ilman kuivumisaikaa. Helppo ja siisti levittää ilman lämmitystä ja tasoitusta. Pohjustusliisteri toimii pohjusteena myös purkkivoiteille. Ikinä ei pohjavoiteen levitys ole ollut näin nopeaa ja helppoa!

2161 KULTA +3…-7°C

Ominaisuuksiltaan sama kuin tuubiin pakattu 216 Kulta liisteri.

2101 PUNAINEN +10…0°C

Ominaisuuksiltaan sama kuin tuubiin pakattu 210 Punainen Special liisteri.

2901 BASE

@REXSKIWAX

REX LIISTERIT

REX LIISTERIT

Niin kunto- kuin kilpahiihtäjätkin tietävät Rexin liistereiden toimivuuden. Ne kestävät kulutusta erittäin hyvin ja niiden avulla saadaan aina kelin ja olosuhteiden mukainen pito. Rex-liisterisarjasta löytyy joka kelille sopiva vaihtoehto. Käytä liisterivoidetta purkkivoiteen sijasta, kun latu on karkean tai liippaantuneen jäinen tai märkä. Liisterin levitys on helppoa, tasoitukseen käy vaikka oma peukalo.

Nestemäinen Rex-pohjustusliisteri.

PERINTEINEN LIISTERI

NESTEMÄINEN LIISTERI

• • •

• • • • •

Sitkeä ja kulutuskestävä Helppo tehdä myös paksumpi liisterikerros korkeaan voidepesään Laaja kelivalikoima eri lumityypeille

Helppo levittää ohuena kerroksena Siisti ja helppo käyttää ilman lämmitystä ja tasoitusta Nestemäinen liisteri soveltuu hyvin matalalle voidepesälle Nopea lisäpito purkkivoiteen päälle - ilman kuivumisaikaa2021 Sitkeä ja kulutuskestävä

49


AINEET O IT O H JA STU IS D H U P REX

REX SKI CARE

SUKSIEN KUNNOSSAPITOON REXIN VALIKOIMASTA KAIKKI

50 50 2021 2021

511 GLIDE CLEANER 170 ML 5111 GLIDE CLEANER 500 ML Puhdistaa luistopinnat tehokkaasti pohjaa kuivattamatta. Jättää ohuen ja kovan fluoriluistokerroksen. Parantaa tulevien voiteiden kiinnittymistä ja kulutuskestävyyttä. Annetaan kuivua n. 3 minuuttia ja harjataan nailonharjalla. Toimii luistovoiteena sellaisenaan etenkin likaisissa tykkilumi- ja hiihtoputkiolosuhteissa.

513 GLIDE CLEANER UHW 170ML 5131 GLIDE CLEANER UHW 500 ML Uusi fluorivapaa Glide Cleaner UHW perustuu samaan N-Kinetic tason 2 teknologiaan kuin uudet RG-sarjan kilpaluistot. Se jakaa myös RG42 Pinkki/Vihreässä käytetyn timantinkovan UHW-kovavahan. Puhdistaa luistopinnat tehokkaasti, ja jättää ohuen ja kovan luistopinan joka toimii hyvänä pohjana seuraavaille voidekerroksille ja luistaa myös sellaisenaan.

512 SKIN CLEANER Tehokas Skin-pitokarvan puhdistusaine. Sopii kaikille pitokarvoille, ei heikennä pitokarvojen liimausta. 170 ml


500 VOITEENPOISTONESTE, 100 ml

502 VOITEENPOISTONESTE, 500 ml

510 VOITEENPOISTOSPRAY, 150 ml

550 RAPID SILICON -SPRAY 150 ml

Luisto- ja jäänestospray kaikille keleille ja kaikille lumityypeille. Toimii myös jäänestoaineena pitopohjasuksille. Vahaa ja silikonia sisältävä. 150 ml.

JÄÄTYMISEN ESTO

KARVAA HUOLTAVA

HOITOAINE PITOPOHJASUKSILLE

HOITOAINE SKINISUKSILLE

507 ANTI-ICE

Se soveltuu kaikille pitopohjasuksille. Parantaa Zero- ja Nanogrip-suksien luistoa ja ehkäisee jäätymistä vaikeissa keliolosuhteissa uudella satavalla lumella, lämpötilan ollessa 0...-3°C

SKIN SKI CARE KIT

(skin care, skin cleaner, kuituliina)

508 SKIN CARE Likaantumista estävä ja luistoa parantava helppokäyttöinen hoitoaine pitokarvasuksille.

SKIN & GLIDE KIT

(skin care, skin cleaner, nesteluisto, kuituliina)

SKIN & GLIDE CLEANER KIT (skin cleaner, skin care, glide cleaner, kuituliina)

Rex Future Fluorit ovat PFOA-vapaita, ympäristöystävällisiä ja käyttöturvallisempia fluoriyhdisteitä. Samalla voiteiden suorituskykyä on pystytty parantamaan. Rex Future Fluor -merkinnällä varustetut tuotteet täyttävät vuonna 2020 voimaan astuvat fluorien käyttöä koskevat määräykset.

REX SKI CARE

503 VOITEENPOISTONESTE, 3000 ml

2021

51


REX-VOITEIDEN VALINTATAULUKKO UUSI TUOTE

LUISTOVOITEET

FLUORIPINNOITTEET

FLUORIVAPAAT PINNOITTEET

Pure Fluor

4702 Hydrex2 Gel 40 g +10...-20°C

494 N-Kinetic Liquid Warm +1…-4°C

4831 TK-73 Block 20 g +0…-20°C

495 N-Kinetic Liquid Cold -4…-20°C

4801 TK-73 Powder 30 g +0…-20°C

HIGH FLUOR

FLUORIVAPAAT VOITEET

High Fluor

REX-HF SPRAY

UHW

4604 HF41 Pink/Green ”UHW” +5…-20°C / +12…-20°C

REX RG SPRAY FLUORITON KILPALUISTO

UHW

4654 RG42 Pink/Green ”UHW” +5…-20°C / +12…-20°C

4614 HF11 Yellow +10…-2°C

4664 RG12 Yellow +10…-2°C

4624 HF21 Blue -2…-12°C

4674 RG22 Blue -2…-12°C

4644 HF21 Graphite (new snow) +2…-12°C

4694 RG22 Graphite (new snow) +2…-12°C

REX HF-KORKEAFLUORINEN

REX RG -FLUORITON KILPALUISTO

461 HF11 Yellow +2…-2°c

466 RG12 Yellow +2…-2°C

462 HF21 Blue -2…-8°C

467 RG22 Blue -2…-8°C

463 HF31 Green +0...-12°C / -8…-20°C

468 RG32 Green -8…-20°C

464 HF21 Graphite (new snow) +2...-12°C

469 RG22 Graphite (new snow) +2...-12°C

460 HF Glide Powder 30 g -1…-20°C

REX-RCF NESTEMÄISET VOITEET

UHW

4023 RCF Blue -2…-15°C

UHW

436 G11 Yellow +10…-2°C

4053 RCF Pink (old snow) +5…-20°C

LOW FLUOR

REX G SPRAY -FLUORITON KILPALUISTO 435 G41 Pink/Green ”UHW” +5…-20°C / +12…-20°C

4063 RCF Graphite (new snow) +2…-12°C

437 G21 Blue -2…-12°C

(SAATAVILLA MYÖS 200G PAKETISSA)

439 G21 Graphite (new snow) +2…-12°C

Low Fluor

LF-MATALAFLUORINEN

REX G FLUORITON KILPALUISTO

440 LF Pink (old snow) +5…-15°C

4351 G41 Pink/Green ”UHW” +5…-20°C / +12…-20°C

441 LF Yellow +2...-2°C 442 LF Blue -2...-8°C

4361 G11 Yellow +10…-2°C

443 LF Green -8...-20°C

4371 G21 Blue -2…-12°C

444 LF Black (new snow) +2...-12°C

4391 G21 Graphite (new snow) +2…-12°C

ORIGINAL LUISTOVOITEET

SAATAVILLA MYÖS 600G PAKETISSA

GLIDER-LUISTOVOIDE

REX G-NESTEVAHA LUISTOVOIDE 4232 Blue -2…-15°c 4252 Purple +5…-2°c

+4...-0°C

+2...-4°C

-1...-10°C

-8...-20°C

-7...-25°C

Pohjustusparafiini

UHW


Rex-voiteluvideot You Tubessa!

Tuotetiedot webissä: www.normark.fi

@rexskiwax

@rexskiwax

VINKIT, OHJEET JA NEUVOT!

PITOVOITEET FLUORITON

REX N-LINE -FLUORIVAPAAT PITOVOITEET

-2…-15°C

+2…-2°C

-2…-8°C

-8…-20°C

RACING SERVICE LINE

MEDIUM FLUOR Medium Fluor

-1…-12°C

POWERGRIP-FLUORIPITOVOIDE

+3...-5°C

-4...-10°C

RACING SERVICE LINE PITOPURKIT

+1...8°C

-8...-20°C

PITOVOITEET

-2...15°C

NESTEMÄISET LIISTERIT

REX TAPEGRIP PITOTEIPPI

GRIP WAX -PITOVOIDE

-8...-15°C

-2...-8°C

-1...-4°C

0...-2°C

+1...-1°C

-1...-25°C

POHJAVOIDE

+3...-7°C

+10...0°C

Pohjaliisteri

+5...-20°C

LIISTERIT

+10...-0°C

+10...0°C

+10...-30°C

+3...-7°C

+10...-7°C

-5...-30°C

Pohjaliisteri

SUKSIEN HOITOAINEET

Anti-ice -jäätymisen esto pitopohjasukselle

Skin Care skinsuksille

Glide Cleaner 170 ml & 500 ml

Glide Cleaner UHW 170 ml & 500 ml

Skin Care -pitokarvoille

Rapid silicon jäänesto-spray


SUKSENHUOLTOVÄLINEET REX VOITELUTARVIKKEET

617 MESSINKI-NYLONHARJA

618 NYLONHARJA

6182 PIENI NYLONHARJA

6181 PEHMEÄ NYLONHARJA 624 LIISTERIHARJA Messinkiä. Soveltuu useamman eri liisterin yhdistämiseen.

619 PULVERIHARJA

620 MESSINKIHARJA

621 ROSTERIHARJA

749 REX-VOITELURAUTA 1000W Teho 1000 W. Laadukas voiderauta harrastehiihtäjälle. Säädettävä termostaatti. Paksu pohja pitää voitelulämpötilan tasaisena.

747 REX-VOITELURAUTA 1200W Teho 1200 W. Säädettävä termostaatti. Paksu pohja pitää voitelulämpötilan tasaisena. Riittävästi tehoa kaikkien fluorivoiteiden sulattamiseen. Sopii myös ammattikäyttöön.

605 AKRYLISIKLI 4MM paksuus 4 mm, leveys 120 mm

606 AKRYLISIKLI 6MM paksuus 6 mm, leveys 120 mm, viistoitettu etureuna

602 MONIKÄYTTÖKAAVIN Iron on with Rexlon

625 KARHUNKIELI pohjan pudistukseen

629 KUITULIINA

54

Nukkaamaton kuitukangas suksien puhdistukseen ja kiillotukseen. Pituus 30 m.

607 OLASPUHDISTIN

600 MUOVI-METALLISIKLI

627 REXLON-TEFLONLIINA

611 LUONNONKORKKI

612 SYNTEETTINENKORKKI

6111 KARHENNUSKORKKI

613 HUOPAKORKKI

54 54 54 2020 2021 2021

hiontapaperi vaihdettavissa

koko: 8x20 cm

korkki ja huopa


REX RTECH

REX RTECH W

Huippumateriaaleista valmistettu kilpahiihtohanska. Koot XS-XXL.

Huippumateriaaleista valmistettu kilpahiihtohanska naisille. Koot XXS-L.

R

Thermal Insulation

REX WORLD CUP RACING

REX THERMO PLUS

Kämmenosa miellyttävän pehmeää, kulutuskestävää nahkaa. Thinsulate-lämpöeristys selkäpuolella, napakasti istuva, rullaamaton ranneosa. Koot XXS-XXL.

Tuulenpitävä Windlock-pintamateriaali. Lämmin Thinsulate -eristys myös kämmenpuolella. Yhtenäinen, lisälämpöä antava sisävuori. Kämmenosa miellyttävän pehmeää, kulutuskestävää nahkaa. Koot XS-XXL.

R

Thermal Insulation

REX LAHTI

REX MARKA SOFTSHELL

REX KUUSAMO

Tuulenpitävä softshell-pintamateriaali. Vesipesun kestävä Clarino-kämmen. Koot XXS-XXL.

Laadukas perushanska, jossa tuulenpitävä softshell-pintamateriaali. Koot XXS-XXL.

Hyvin istuva hanska kilpa- ja aktiivihiihtäjille. Selkäpuolella Thinsulate-eristys. Vesipesun kestävä Clarino-kämmen. Koot XXS-XXL.

REX LOBSTER

REX MITTEN

Lämmin kolmisormihanska tuulenpitävällä ja hengittävällä Windlock-pintamateriaalilla. Koot: XS-XXL.

Tuulenpitävällä ja hengittävällä pintamateriaalilla varustettu rukkanen. Koot: XS-XXL.

REX LOBSTER JR

REX MITTEN JR

Lasten mitoitus. Koot: jr S, jr M, jr L.

Lasten mitoitus. Koot: jr S, jr M, jr L.

REX NORDIC

REX MARKA

Erityisen lämmin hiihtohanska kylmille keleille ja paleleville sormille. Koot XXS-XXL.

Edullinen hanska hiihtoon ja vapaa-aikaan. Koot: XS-XXL.

2021

55


HARJAT JA TARVIKKEET RED CREEK

KÄSIHARJAT JA TARVIKKEET

060 ROSTERI ULTRA FINE

044 VALKOINEN NAILON, PEHMEÄ

056 HEVOSEN JOUHI

057 HEVOSEN JOUHI/ MESSINKI SEKOITUS

039 NAILON RACING

050 MESSINKI/ NAILON

055 OHUT ROSTERI/ NAILON RACING

042 OHUT MESSINKI

045 ROSTERI ULTRA FINE

026 PRO DIAMOND SIKLI 3 MM 027 PRO DIAMOND SIKLI 5 MM

040 NAILON KOVA

043 OHUT ROSTERI

066 KITKAKORKKI 066 KITKAKORKKI ISO

011 OLASSIKLI

KEVYTKUVIOINTILAITTEET PÄTKITYT KUVIOT

081 KARKEA VESIKELI COARSE

087 +5...-5°C PÄTKITTY LINEAARINEN

036 -5...-20°C

084 0...-6°C VESIKELI

083 -5...-15°C

034 VESIKELI +15...-5°C

035 UNIVERSAL 0...-10°C

080 3 mm SUORA

085 ULTRA FINE SUORA

HAVUKUVIOT 082 +5...-5°C

SUORAT KUVIOT

033 1 mm SUORA

56 2020

037 2 mm SUORA

091 KARKEA VESIKELI X COARSE


Red Creek on ruotsalainen pelkästään voiteluharjoihin ja -tarvikkeisiin keskittynyt valmistaja. Voimakkaalla keskittymisellä on saatu aikaan huippuunsa viety laatu ja toimivuus. Useimmat maajoukkueet niin maasto- kuin alppihiihdossa ovat havainneet Red Creek -tuotteiden ylivoimaisuuden ja hyväksyneet ne päivittäiseen käyttöön. Red Creekistä on muodostunut hiihtomaailman standardi.

ROTOHARJAT Red Creek-rotoharjaa on saatavana neljää eri pituutta: 100, 140, 200 ja 300 mm.

100mm

131 NAILON 7 mm yleisharja

132 NAILON PEHMEÄ

147 LUONNONKORKKI

193 FLEECE

141 RACING nailon

137 LUONNONJOUHI 4 mm

144 HIENO MESSINKI

143 ROSTERI, erikoishieno

101 KÄDENSIJA + PÖLYSUOJA 100 mm harjoille

140mm

149 NAILON hieno, racing

150 LUONNONJOUHI + NAILON

151 ROSTERI + LUONNONJOUHI

152 LUONNONJOUHI

167 LUONNON169 LUONNONKORKKI + NAILON JOUHI +NAILON RACING

171 FLEECE +NAILON

200mm

199 KOVA/PEHMEÄ NAILON

103 KÄDENSIJA + PÖLYSUOJA 2 x 100 mm tai 200 mm

102 KÄDENSIJA + PÖLYSUOJA 140 mm harjoille

300mm

158 NAILON, yleisharja

159 NAILON PEHMEÄ

160 LUONNONJOUHI

104 KÄDENSIJA, 300 mm harjoille

2020 57


HIIHTOTARVIKKEET REX & PELTONEN

PELTONEN-VARUSTEREPPU

PELTONEN-SUKSIPUSSIT

Hyvin tilaa hiihtotarvikkeille - reilusti taskutilaa. Erillinen avattava osio hiihtomonoille. Koko: 50 litraa.

Vahvarakenteisissa Peltonen-suksipusseissa kuljetat arvokkaat ja uskolliset suksesi perille varmasti ja vaivattomasti. Pusseissa kahteen suuntaan avautuva vetoketju. Kolme kokoa: 1-2, 4-5 ja 10 parille (mukana kiristimet). Suurpussissa pyörät ja tukeva vetokahva.

797 REX TERMO-JUOMAVYÖ

Kaksinkertaisella lämpöeristeellä varustettu juomavyö pitää juomat sulana pitkänkin hiihtolenkin aikana. Vetoketjutasku. Juomasäiliön tilavuus 1 litra.

793 REX-VYÖLAUKKU Kaksi vetoketjullista taskua.

745 REX-STRAP maastohiihto

744 REX-STRAP

796 REX-JUOMAVYÖ

Tilava kahden pullon juomavyö. Kookas varusteosasto. Verkkotasku. Kiinnikehihnat. Ei sisällä pulloja. Väri: punainen/musta.

739 SUKSI- JA SAUVAPIDIKE

761 REXPUTKIHUIVI

Tyylikäs ja suojaava.

laskettelu tarrakiinnitteinen suksipidike

755 VOITELUESILIINA 58 2020

743 REX-SUKSIPIDIKE pujotettava suksipidike maastohiihtosuksille

638 SEINÄPIDIKE 8 parille suksia.

PELTONEN-PUTKIHUIVI Monikäyttöiselle putkihuiville löytyy paljon käyttötapoja.


RETKILUISTIMET TKILUISTIMET ISVIDDA- JA ZANDSTRA -RE

ZANDSTRA

NIS

Tyylikkään näköinen huippuominaisuuksilla varustettu retkiluistin aktiivikäyttäjälle. Luistimissa on säädettävyyden mahdollistava NIS-sidejärjestelmä ja korkeatasoinen Rc60-pikaluis­tinterä. Sopii NIS-siteiden lisäksi kaikille ruuvattaville siteille. Terän pituudet 43, 45 ja 48 cm.

ZANDSTRA- SAUVAT EX ISVIDDA FL

Alumiininen, kelluva retkiluistelusauva on varustettu turvallisella avolenkillä. Sauvoissa on painava ja terävä rosteriterä. Pituudet 125-165/10cm.

ZANDSTRA RETKILUISTELUSAUVAT

ZANDSTRA NIS

ISVIDDA FLEX Korkeatasoinen, kohtuullisen hintatason retkiluistin, jossa erinomaiset säätömahdollisuudet eri kokoisille kengille ja sidetyypeille. Luistimen pituudet 45, 50 ja 55 cm.

Zandstra -retkiluistelusauvan teräsuoja

ISVIDDA TREKKING EKKING ISVIDDA TR

Vaelluskengille tai muille tukeville jalkineille suunniteltu retkiluistin. Sidemekanismi, jossa portaaton pituussäätö. Tukeva räikkäsäädöllä varustettu nilkan kiristin. Luistimen pituudet 45, 50 ja 55 cm.

7139 TEROITUSJIGI

Sopii kaikille retkiluistimille.

7129 TEROITUSJIGI TANGO Sopiva T-Profiili-mallisille luistimille.

ZANDSTRA HEITTOLIINA Pituus 25 m.

ISVIDDA JÄÄNASKALIT

Erityisesti retkiluisteluun suunniteltu. Mukana pilli.

7205 HIOMAKIVI 7201 REUNAHIONTAKIVI

Retkiluistimen terän hiontaan. Käännettävä, kaksi eri karkeutta.

2020 59


LÖYDÄ SUKSIESI PARHAAT OMINAISUUDET

SIIRRÄ SIDETTÄ. MOVE. I N O P E AST A J I T S O P ETTÄ HEL SIIRRÄ SID HIIHDON N E K S E K PA ISTUU JO N N O Ö T SÄ Ä JA TYÖKALU I D A A V I E MUKAAN N O T S A A LIN TAI M SÄÄDÄ KE

Lue lisää: www.normark.fi/rottefella-move

Profile for Normark Suomi

LUMILLE! 2020-2021 kuvasto  

Tervetuloa tutustumaan talviliikkujan parhaisiin välineisiin ja varusteisiin. Tästä kuvastosta löydät mm. uusimmat Peltonen-sukset, huippul...

LUMILLE! 2020-2021 kuvasto  

Tervetuloa tutustumaan talviliikkujan parhaisiin välineisiin ja varusteisiin. Tästä kuvastosta löydät mm. uusimmat Peltonen-sukset, huippul...

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded