Page 1

RAPALA HAUKIKISA

VOITA

Parhaat merkit 2018.

KIREITÄ SIIMOJA

10 000 € SIVU 10

Tehokas lippakalas tus sivu 16

Suurhauk ivieh uutuudet esivu 11

Rapala-vie h on kalata eillä kuu sivu 2

HELPPOAA! KALASTUST

Katso par h ahvenvaa aat put

Rapala Kalatakuu -viehesarjat sisältävät valmiiksi valitut ottipelit kalastukseen. Lue lisää sivulta 3

UUTUUS 2018

Rapala Suurhaukivieheet Sivu 11

UUTUUS 2018 Sufix Advance -siima Sivu 13

sivu 5

UUTUUS 2018 Shimano Sahara -kela Sivu 21

UUTUUS 2018 Storm-haukivieheet Sivu 15


VOIKO VIEHEELLÄ OLLA KALATAKUU?

KYLLÄ. KAIKILLA RAPALA-VIEHEILLÄ ON KALATAKUU.

Mikäli et saa kalaa Rapala-vieheillä, voit tehdä takuuvaihdon eli saada paremmin toimivan vaapun alkuperäisen tilalle. Lue lisää: www.rapala.fi kalatakuu


TEHOKAS A J O P P L E H

Pelaa varman päälle - valitse Rapala Kalatakuu -vieheet

KALAPÄIVÄT OVAT ERILAISIA

Pelaa varman päälle ja valitse Rapala Kalatakuu -viehesarja. Päivän sää vaihtelee, on pilvistä ja auringonpaistetta. Vesistöstä toiseen veden väri vaihtelee kirkkaasta ruskean humuksiseen. Sama luottoviehe ei toimi aina ja joka paikassa.

OINEN SÄÄ I / AURINK KIRKAS VES KAMPANJAHINTA

1595

alk.

kpl

Paketissa 3 viehettä.

HELPPOA A! N VALINTA EE H IE V

RAPALA KALATAKUU -SARJAT

SÄÄ I / PILVINEN SAMEA VES

Rapala Kalatakuu -viehesarjat ovat suunniteltu eri kalalajeille ja kalastustyyleille huomioiden veden väri ja säätila. Saatavana heitto-, vetouistelu ja pintakalastukseen soveltuvat sarjat ahvenelle, kuhalle, taimenelle, kirjolohelle, hauelle ja harjukselle. Valikoi kalastustyylin ja kohdekalan mukaan. Maksimoi mahdollisuutesi hankkimalla sekä ”kirkas vesi/aurinkoinen sää” ja ”samea vesi/pilvinen sää” -viehesarjat.

KAMPANJAHINTA

1595

alk.

kpl

Paketissa 3 viehettä.

RAPALA KALATAKUU -MOBIILISOVELLUS Ilmainen Rapala Kalatakuu -mobiilisovellus on ladattavissa Android- ja iOS -puhelimiin. Sovellus antaa viehesuositukset huomioiden kalalajin, veden värin ja lämpötilan sekä syvyyden. Kokeile ja paranna saalismahdollisuuksiasi.

LLESI LATAA ITSE PPSI! A EN IN ILMA


KUHAN KALASTUKSEEN!

UUTUUSVÄRI

SCATTER RAP HUSKY 13 ®

12

95 kpl

SCATTER RAP MINNOW

®

Toive Rapala Scatter Rap Husky 13 -vaapusta tuli suomalaisilta vetouistelijoilta, ja heidän asiantuntemustaan onkin käytetty aktiivisesti koko tuotekehitysprosessin ajan. Vieheen värisuunnitteluun ja testikalastuksiin osallistui useita Vetouistelun SM -kilpavenekuntia. Kilpauistelijoiden tietotaito näkyy Rapala Scatter Rap Husky -vaapun monipuolisessa, ”kaiken kattavassa” värikartassa.

SCATTER RAP HUSKY JERK JA DEEP HUSKY JERK ®

®

®

®

SCATTER RAP TAIL DANCER

®

®

VUODENVIEHE KUHALLE

1190 kpl

Vaapulla on solakka, muikkumainen (minnow) runko. Potkiva ja kylkiä kääntelevä uintiliike, johon yhdistyy puolelta toiselle voimakkaasti hakeva uinti. Ainutlaatuinen, t-o-d-e-l-l-a herkkäliikkeinen balsapuurunko.

4

1190 kpl

Syvälle sukeltava Scatter Rap Deep Husky Jerk käyttäytyy erinomaisesti niin heitettäessä kuin vetouistellessa. Se maistuu erityisesti taimenelle ja kuhalle. Hauelle sitä kannattaa kokeilla kylmässä vedessä hitaalla uitolla.

1300 kpl

Balsarungolla ja räminakammiolla varustettu vaappu. Sukeltaa 3,3–5,7 m syvyyteen, jossa se ui puolelta toiselle singahdellen kuin pakeneva saaliskala. Kuhavaappu, joka maistuu myös hauelle ja taimenelle.


PARHAAT AHVENVIEHEET!

UUTUUS

2018

1190

990

kpl

kpl

RAPALA BX BRAT

RAPALA MINI FAT RAP

Ahventykki matalan veden kalastukseen! Crankbait-vaapussa uintilista osuu ensimmäiseksi pohjaan, joten koukut eivät tartu kiinni. Balsa/ copolymeerirunko ui herkkäliikkeisesti, mutta kestää kovatkin iskut. Valitse vedensyvyyden mukaan: 03 - uintisyvyys 3 ft (90 cm), 06 uintisyvyys 6 ft (180 cm).

RAPALA SHAD DANCER

Herkkä balsarunkoinen ja pienikokoinen Mini Fat Rap on tehopakkaus silloin, kun pienikokoisilla vieheillä kalastus on onnistumisen edellytys. Mahtuu helposti ahvenen, taimenen, kirjolohen ja harjuksen suuhun. Uintiliike pysyy erinomaisena myös virtaavassa vedessä. Uintisyvyys on 0,9–1,8 m.

RAPALA COUNTDOWN VUODENVIEHE KIRJOLOHELLE

1098 kpl

Balsarunkoinen, ui herkästi ja erittäin voimakkaasti potkien. Koostaan huolimatta se sukeltaa melko syvälle ja kestää uittonopeuden vaihtelua. Erinomainen ahvenelle, vaikka kaikki petokalat kiinnostuvatkin siitä... Pituus 5 cm, paino 8 g.

RAPALA RIPPIN’ RAP

990 kpl

Uppoavan balsarunkoisen CountDownin avulla voi kalastaa kaikissa vesikerroksissa. Upota vaappu haluttuun syvyyteen ja aloita kalastus. Helppoheittoinen viehe jalokaloille ja ahvenelle. Ahvenelle koot 5 cm ja 7 cm.

UUTUUS

2018

PARHAAT VIEHEET AHVEN

890 kpl

Pitkäheittoinen, uintilistaton, litteärunkoinen ja helppoheittoinen vaappu ahvenen ja hauen kalastukseen. Uppoava ja rämisevä runko ui tirraavalla potkulla. Uintisyvyys vaihtelee uiton mukaan. Pituus 7 cm, paino 24 g.

5


PINTAKALASTUS ON HELPPOA JA HAUSKAA! Teksti ja kuvat Timo Koikkalainen

Popperit ovat kuppinokkaisia, kelluvia uistimia, joihin kalastaja itse luo uintiliikkeen. Ne, kuten pintakalastus yleensä, ovat maailmalla yhä suositumpia.

Monet tavalliset järvikalat tuntevat suurta viehtymystä popperia kohtaan. Erityisen kiitollisia kohteita ovat hauki, ahven ja säyne. Haukea voi menestyksellä pyytää pinturilla aina, kun jääkansi ei sitä estä. Useimmiten tärpit ovat rajuja; haukijahti popperin kanssa onkin urheilukalastusta upeimmillaan. Matalat lahdukat, ruovikot, vitakasvustot ja lumpeikot ovat kesähauen lymypaikkoja, eikä aina niin helppoja ympäristöjä viehekalastajalle. Popperin myötä pystyt kalastamaan pienetkin aukkopaikat ja kiusoitellen uittamaan pyydön aivan kasvuston tuntumassa. Erityistä herkkua on tarjolla alkukaudesta, kun lumpeikko ei yllä aivan pintaan ja popperi

6

vaivatta risteilee varman ottipaikan yllä juuri silloin, kun isot hauet tankkaavat kudun jälkeen. Ahvenen sesonki on paljon lyhyempi, parhaan jakson kestäessä kesäkuun puolivälistä elokuulle, jolloin ensimmäinen selvempi kylmä jakso päättää sen kalojen painuessa vähitellen syvänteisiin. Mutta tuon lyhyen sesongin aikana on tarjolla unohtumattomia elämyksiä. Timon välinesuositus pintakalastajalle: Shimano Sahara -kela ja Catana Jigi 180 MH -vapa! Lue lisää pintakalastuksesta: www.kireitäsiimoja.fi/pintakalastus


TOP4

Pintakalastus RAPALA SKITTER V

1090

Maailman v-mäisin pin taviehe! Walk-a-dog -pin taviehe. Erittäin helppokäyttöinen uuden V-muotoilun ans ioista.

Viehe alapuolelta

kpl

V-Rap® -muotoilun ans iosta viehe kääntyy jyrkästi puolelta toiselle

RAPALA SKITTER PRO P

1290

Hauelle ja ahvenelle pin taviehe, joka ei jätä kylm äksi... Potkuri välkehtii houkuttelevasti ja jättää jälkeensä pintakalvoon kuplavanan.

kpl

UUTUUS

2018

RAPALA SKITTER WAL K 08 Hauelle ja ahvenelle Wa

lk-a-dog -pintaviehe.

1090 kpl

1090

RAPALA SKITTER POP Pintavieheiden legenda . Erittäin herkkäliikkein en ja houkutteleva balsarunko nsa ansiosta. Koot: 05, 07, 09 ja 11.

kpl

7


ENNÄTYSHAUKI LYMYÄÄ MAKEASSA VEDESSÄ Teksti ja kuvat: Teemu Koski

Suomen suurimmat hauet ovat pääsääntöisesti nousseet makeasta vedestä. Onhan hauki makeanveden kala. Järvien ja jokien suurhauet ovat myös heittokalastajan ulottuvilla, kunhan valitsee ajan ja paikan oikein. Moni ajattelee, että saadakseen suurhauen pitää mennä merelle kalaan. Ja totta on, että mereltä saa hyvin haukea. Ja isoakin. Merelle mennään siitä huolimatta, että paikallislehtien kalakisoihin ja ERÄ-lehden Suomen suurin kala -kilpailuun ilmoitetuista hauista suurin osa on noussut järviltä, joiden nimeä harva on edes kuullut. Mikä ei sinänsä ole ihme, onhan maassamme tuhansittain erilaisia järviä.

8

Ja vaikka karuilla muikkujärvillä suurhauki viettää suurimman osan elämästään syvän veden alueella ja heittokalastajan ulottumattomissa, jää jäljelle silti yksittäisen kalastajan kannalta rajaton määrä järviä, joissa suurhaukikin viettää ison osan elämästään heittokalastajan ulottuvilla. Helppoa suurkalan saaminen ei yleensä ole, muutenhan se olisi normaalin kokoinen. Mahdollisuuksiaan voi merkittävästi parantaa kiinnittämällä huomiota kohdejärven, paikkatyypin ja ajankohdan valintaan.

Lue koko Teemu Kosken kirjoittama artikkeli: www.kireitäsiimoja.fi/hauki


HAUKIVIEHEET RAPALA SHADOW RAP

®

13

90 kpl

Heittokalastajan viehe. Pitkäheittoinen, monipuolinen uitettava. Hitaasti nouseva runko. Vaapun saa kääntymään lähes 180 astetta takaisin tulosuuntaan sopivasti vapaa käyttäen. Näin uittaen Rapala Shadow Rapin saa pysymään petokalan oletetulla iskualueella pidempään.

RAPALA SHAD RAP 07/09

990

VUODENVIEHE HAUKI

RAPALA DEEP TAIL DANCER 13

UUTUUS

2018

1390

kpl

kpl

Särjen muotoinen Shad Rap on vaappu, jota ei voi ohittaa, kun puhutaan hauen vetouistelusta. Se on käytetyin viehe vetouistelukilpailuissa ja pyyntiteholtaan ilmiömäinen.

Syvälle sukeltava uutuusvaappu erityisesti hauen ja kuhan vetouisteluun. Uintisyvyys jopa 12 m. Toimii myös veturivieheenä. Laaja värikartta herkullisia ottivärejä.

RUOVIKKOUISTIMET HAUELLE RAPALA RATTLIN’ MINNOW SPOON

890

Tämä ruohikkosuojattu lusikkauistin on monella tapaa ainutlaatuinen. Pientä kalaa muodoltaan muistuttavan rungon epäsäännöllinen, laajapotkuinen ja vaappumainen uintiliike vetoaa hauen kylkiviiva- ja näköaistiin. Erittäin pitkä- ja helppoheittoinen. Runkonsa ansiosta se lentää pitkälle ja tarkasti.

kpl

RAPALA WEEDLESS SHAD

MINNOW SPOON WEEDLESS TESTIVOITTAJA RUOVIKKOON

750 kpl

Weedless Shad on ruovikkosuojattu viehe, jossa on vaappumainen potkiva uintiliike. Rämisevä Rapala Weedless Shad on erittäin helppoheittoinen viehe, jonka suojaviiksi estää sitä tarttumasta kasvustoon. Uita kelausnopeutta vaihtelemalla ja vavan kärjellä ohjailemalla.

790 kpl

On ruohikossa kuin kotonaan - se on ehdottomasti markkinoiden tehokkain ruohikkouistin. Erä-lehden testivoittaja! Ruohikkosuojattuna se puikkelehtii kaislikoissa, painuu välillä hieman syvemmälle tai sinkoutuu kasvien ohjaamana kohti pintaa. Ei juutu kiinni tiheässäkään kasvustossa.

9


TEE s y t ä n n e n e Suom

VOITA 10 000,*

* Kun pyydystät Rapalan uudella Hauki-sarjan vieheellä hyväksytyn Suomen ennätys hauen voit saada 10 000,puhtaana käteen. Kilpailuaika 1.1.2018-31.12.2018

10

Lue lisää kisasta: www.rapala.fi


SUUR-

Ei ainoastaan haukiviehe, vaan suurhaukiviehe.

HAUENKALASTUS

RAPALA SUPER SHADOW RAP

HUIPPU-UUTUUS

®

1790

Korkeakylkinen, särjen mallinen erikoisvaappu hauelle. Helppo perusuitto, mutta tarvittaessa taipuu moneksi osaavissa käsissä. Pituus 16 cm, paino 77 g, hitaasti uppoava. Uintisyvyys 1,4 m. 16 houkuttelevaa väriä.

kpl

HUIPPU-UUTUUS

1490 kpl

HUIPPU-UUTUUS

1890

RAPALA X-RAP SCOOP

®

kpl

Kevennettyyn, rämisevään runkoon on muotoiltu ”köli”, joka tekee Rapala X-Rap Scoop -vieheen uinnista ainutlaatuisen. Rungossa kaksi koukkua. 14 cm/68 g. 14 väriä.

RAPALA

11”ANGLER’S -PIHDIT

29 28 cm pitkät pihdit tarjoavat hauenkalastajan tarvitsemaa ulottuvuutta. Materiaali on käyttöä kestävää niklattua hiiliterästä.

90 kpl

RAPALA X-RAP PETO

®

Täysin uudenlainen Rapala-viehe! Laajapotkuinen kaksiosainen runko - vaappumainen etuosa ja pehmeä pyrstöosa. Houkuttelevat värit toimivat hauelle kylmän veden ja vaihtelevien olosuhteiden aikana. Pituus 20 cm, paino 83 g, hitaasti uppoava. Uintisyvyys 0,5–1 m.

RAPALA

RCD ROLL -MITTA Todellinen kalastajan mitta. Helppo pitää mukana. Pituus (150 cm) riittää kehukaloille. Heijastamaton pinta helpottaa saaliskuvien ottamista.

19

90 kpl

PUNNITUS- JA VAPAUTUSPUSSI

WEIGH & RELEASE Kalankäsittelyyn ja punnitukseen. Vahva PVC-materiaali on helppo pitää puhtaana. Päätyverkot pitävät kalan paikoillaan. Max. 125 cm kaloille.

2990 kpl

11


MAAILMAN PARAS MONIKUITUSIIMA

HUIPPUSIIMA +LASIT ÄÄLLE P N A P U KA LASIT! A L A P A R ,90 ARVO 29

25

00 pkt

MAAILMAN PARAS MONIKUITUSIIMA

SUFIX 832 -MONIKUITUSIIMA Sufix 832 on palkittu huippusiima, jonka ominaisuuksiin voi luottaa vuodesta toiseen. Nyt kampanjatarjouksessa Sufix 832 -siiman ostajalle tyylikkäät Rapala uutuus-aurinkolasit kaupan päälle!

SUFIX MATRIX PRO

Field & Stream -lehti: BEST OF THE BEST 2011 ICAST-messut 2010: PARAS SIIMA -palkinto, Erä-lehti 1&2/2011: “Huippusiima Sufixilta”

SUFIX SUPER 21

1990 pkt

650 pkt

TESTIVOITTAJA TESTVINNARE

Suomalaisten suosikki on laadukas 100% HMPE-kuiduista valmistettu monikuitusiima. Kulutuskestävä, helppo käsitellä, luotettava. Värit: vihreä, neon oranssi ja neon vihreä.

12

Erittäin vähän venyvä (vain 21 %), laadukas monofiilisiima - pienempi venymä, enemmän kalaa! Parempi tuntuma vieheeseen, täsmällinen kalan tartutus. Pituus 150 m, paksuus 0,18–0,40 mm.


- JA IIMAN ! U IT A KU FIILIS SIIM NO ISTE O M YHD

KESTAVAMPI, TUNNOKKAAMPI JA PEHMEAMPI.

Awards season 2017-18

EFTTEX 2017 ”PARAS UUSI SIIMA” -SARJA

SIIMOJEN UUSI AIKAKAUSI - SUFIX ON TEHNYT TÄYSIN UUDENLAISEN SIIMAN. ADVANCE ON ENSIMMÄINEN SIIMA, JOSSA HMPE JA MONOFIILI ON YHDISTETTY. • USKOMATON SOLMUNKESTÄVYYS* • VENYY VAIN 21 % • AINUTLAATUINEN HANKAUSKESTÄVYYS • PEHMEÄ JA PITKÄHEITTOINEN * SOLMUNKESTO 96 % (UNISOLMU)

SUFIX ADVANCE HUIPPU-UUTUUS

995 pkt

150 m

Ainutlaatuinen Sufix Advance on notkea, erittäin hankauskestävä, ennätysluokan solmunkestävyyden omaava ja vähän venyvä sekoitesiima. Sufix Advance venyy vain 21 % (vrt. tavallisen monofiilisiiman venymä noin 40 %), mikä tarkoittaa parempaa tuntumaa vieheeseen sekä tarkempaa tartutusta. Advance on notkeaa, erittäin hankauskestävää ja vähämuistista eli sitä on miellytävää käyttää. Kestää noin 40 % enemmän UV-valoa. Saatavilla koot: 0,18–0,40 mm. Puolapituudet: 150 m ja 300 m.

Advancessa yhdistyvät monikuitu- ja kuitusiimojen parhaat ominaisuudet.

13


THROW IT ANYWHERE. CATCH FISH EVERYWHERE.

KALASTUSOPAS TERO RUOHON

VAHVA SUOSITUS HAUEN KALASTUKSEEN!

TOIMII KAIKILLE PETOKALOILLE

JÄRVELLE JA MERELLE

HOUKUTTELEVA ÄÄNI

“Storm 360GT toimii parhaiten 0,5–3 metrin syvyisessä vedessä. Suosittelen aktiivista uittoa pohjan tuntumassa, vain satunnaisesti pohjaan asti vajottaen. Uusi Storm 360GT Searchbait -jigi tai ehkä enemmänkin viehe on ollut kovassa käytössä koko kevään ja noussut ykkösketjuun monikäyttöisyytensä ja kalastavuutensa vuoksi.” - Kalastusopas Tero Ruoho -

LAADUKAS 1-HAARAKOUKKU

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN MATERIAALI

WWW.STORM.FI

SIIMASUOSITUS: SUFIX 832


HUIKEAT VÄRIT JA HOUKUTTELEVA UINTI

HAUEN HERKKUA! UUTUUS 2018

1390

STORM R.I.P. SEEKER JERK

kpl

Monipuolisen vieheen katkorunko mahdollistaa rajun uiton aktiiviselle kalalle sekä tarvittaessa hienovaraiset liikkeet aralle hauelle. Pakkauksessa on kaksi erilaista pyrstöä. 20 cm / 80 g.

UUTUUS 2018

STORM R.I.P. ROACH

Vakavasti otettava viehe suurhauen kalastukseen. Korkea särkimäinen/lahnamainen profiili ei jää hauelta huomaamatta. Pyrstö liikkuu pienellä, tiheällä potkulla imitoiden lahnan uintiliikettä. 21 cm / 127 g.

995 kpl

R.I.P. Multi Depth Screw system –rigausjärjestelmän kiinnitys.

KALASTUSOPASSARJAT JIGIKALASTAJALLE

STORM SO-RUN

STORM SO-RUN JOKER SHAD -JIGIT

Vuoden kalastusopas Kari Lossin valitsemat kolme varmaa väriä ahvenen ja kuhan jigikalastukseen.

STORM SO RUN HYPNO GRUP -JIGIT

STORM SO RUN SPIKE TAIL -JIGIT

Kalastusopas Jani Himangon valitsemat kolme varmaa väriä ahvenen ja kuhan jigikalastukseen.

Kalastusopas Juha Happosen valitsemat kolme varmaa väriä kuhan jigikalastukseen.

795

795

795

6 KPL LAJITELMA Värilajitelma, aurinkoinen keli.

7 KPL LAJITELMA Värilajitelma, aurinkoinen keli.

6 KPL LAJITELMA Värilajitelma, pilvinen keli.

7 KPL LAJITELMA Värilajitelma, pilvinen keli.

pkt

pkt

pkt

6 KPL LAJITELMA Värilajitelma, aurinkoinen keli. 6 KPL LAJITELMA Värilajitelma, pilvinen keli.

Tutustu kalastusoppaisiin: www.kireitasiimoja.fi/kalastusopas

15


HELPOSTI KALAN MAKUUN - LIPALLA!

Kesällä, koululaisten loma-aikaan lipat ovat ahvenen kalastuksessa tehokkaimmillaan. Ahventen löydyttyä vesistöistä alle kahden metrin syvyydestä niiden tavoittaminen on helppoa, eikä vaadi syvällä uivia vieheratkaisuja. Heinäkuun helteillä tilanne vain helpottuu lippakalastajan näkökulmasta. Kuten varmasti moni tietää, ei lämpöisenä kesäiltana ole aina edes tarvetta lähteä mökkilaituria pidemmälle ahventa lipalla jallittamaan.

Lipalle voitaisiin antaa viehemaailman yleiskoneen arvonimi. Se kelpaa useimmille kalalajeille ja sillä kalastaminen on äärimmäisen helppoa. Useimmiten lipalla on kaikista helpointa saada melkein kala kuin kala siimansa päähän. Vieherasiassa tulisi olla hyvä valikoima erilaisia ja erikokoisia lippoja, etenkin ahvenvesillä ja pohjoisen erämaihin suunnatessa. Hauen kalastuksessa lippa on lähestulkoon ylivoimainen lämpöisen veden aikaan ja kalojen ollessa matalassa vedessä.

Lue lisää lippakalastuksesta: www.kireitäsiimoja.fi/lippakalastus

HUIPPU-UUTUUS

UUTUUS

2018

AHVENELLE! 10

16

90 kpl

STORM GOMOKU SPINNERBAIT Suomalaiselle ahvenelle sopivan kokoinen spinnerbait-viehe. Toimii avovedessä, mutta parhaimmillaan ruovikoissa. Paino 11 grammaa.


BLUE FOX VIBRAX -LIPAT

HELPPOA JA TEHOKASTA Kalamiesten suosikkilippa - se kelpaa ateriaksi hauelle, taimenelle, ahvenelle, harjukselle, säynävälle, toutaimelle...

7

95 kpl

MINNOW SUPER VIBRAX

Maailman pitkäheittoisin lippa. Kalan muotoisessa rungossa on oma uintiliike, joka antaa vieheelle lisätehoa lipan välkkeen lisäksi. Myös haukikoko 04.

TESTIVOITTAJA TESTVINNARE

VIBRAX CHACER 02 UUTUUS 2018

695 kpl

Vieheessä yhdistyvät perinteisen Vibrax-lipan ominaisuudet (lipan välke, roottorin ja kellomaisen rungon ääni ja tärinä) saaliskalamaiseen ulkonäköön. Tämä resepti toimii kaikille petokaloille. Ensin kalan huomio herää ääneen, välkeeseen sekä tärinään ja lähemmäs päästyään aidon näköiseen kalamaiseen hahmoon.

BLUE FOX VIBRAX FLUORECENT, HOT PEPPER JA FLAKE Vibrax lähettää tehokkaita, houkuttelevia ääniaaltoja, hohtaen samalla houkuttelevasti. Herkkäuintinen Vibrax-lippa lähtee heti pyörimään, kun aloitat kelauksen. Vibraxin ainutlaatuinen rungon sisällä oleva roottori ja epäsymmetrinen vetolenkki ehkäisevät siiman kiertymistä.

FLUORESCENT

HOT PEPPER

495

495

kpl

kpl

Vibrax Fluorescent lippa on fluorisoiva eli hohtava, Vibrax Hot Pepper on täpläkuvioinen klassikko-lippa ja Vibrax Flake saa nimensä lipan kellon, eli rungon hileistä jotka taittavat valoa kalaa houkuttelevasti.

FLAKE

495 kpl

17


LUOTTOLIPAT - MEPPSIT! Aglia on aito ja alkuperäinen Meppsin malli, jolla on saatu lukematon määrä ennätyskaloja kaikkialla maailmassa. Ahvenmatalikolta tunturipuroille – varmasti toimii!

399

499

kpl

kpl

MEPPS AGLIA DECOREE

Joka paikan luottoviehe – ehdottomasti myydyin Meppsin malli kautta maailman! Suomessa erityisesti kuparipohjainen punapiste on ehdoton valinta jokaisen kalastajan pakkiin. Värit: kulta, hopea tai kupari joko musta- tai punapisteillä. Koot 1, 2 ja 3.

alk.

699 kpl

alk.

MEPPS AGLIATW STREAMER

Näissä vieheissä yhdistyvät Aglian tehokas, tasainen värinä ja streamer-perhon erittäin herkkä uinti. Perho on sidottu joustavaan runkoon, jossa on 1-haarainen etukoukku ja 3-haarainen takakoukku; perhon runko koostuu pitkistä kuiduista. Värit kulta ja hopea. Koot 1, 2 ja 3.

MEPPS AGLIA FLY

Aglia Fly on 3-haaraisella ”red tag” -perhokoukulla varustettu erikoismalli. Se on erinomainen valinta kesäisen lämpimiin vesiin sekä tilanteisiin, jolloin kaloille ei tunnu kelpaavaan mikään muu viehe. Punainen/musta tupsu, värit: kulta, kupari, hopea tai musta. Koot 00, 0, 1 ja 2.

459 kpl

alk.

MEPPS COMET BLACK FURY

Pohjoisten virtavesien todellinen tehopyytäjä. Erityisesti mustapohjainen keltapiste on osoittautunut pettämättömäksi valinnaksi lähes kaikissa pohjoisen kirkkaissa virtavesissä.

399 kpl

MEPPS AGLIA LONG

Veteen muodostuva värinä ja visuaalinen kuva muuttuvat nopeasti ja katkeavat hetkeksi. Hitaassakin kelauksessa nopeasti pyörivä pitkälehtinen lippa sopii erinomaisesti voimakkaasti virtaaviin vesiin. Hidas liike viehättää erityisesti passiivisia, pohjassa makaavia petokaloja.

RAPALA-SIIMAT LAATUA JOKA METRI 1290 pkt

RAPALA ORIGINAL BRAID

Rapala Original Braid on luotettava, käytännössä venymätön monikuitusiima. 0,12–0,35 / 115 m, keltainen.

18

690 pkt

RAPALA FINESSE

Ryhdikäs ja pehmeä monofiilisiima, joka on helppo solmia ja pitkäheittoinen. 0,30–0,45 / 200 m, kirkas.


VIEHEET JÄRJESTYKSEEN! Näppäränkokoiset ja helposti mukana kulkevat tasopakit kätkevät sisäänsä reilusti säilytystilaa. Made in USA!

2890

2290

kpl

59

00 kpl

kpl

PLANO 8616 -PAKKI PLANO 6203 -PAKKI PLANO 6202 -PAKKI Suosittu keskeltä aukeava 6-tasoinen pak- Kolmen tason lisäksi pakin pohjalla riittää ki, johon mahtuu kaikki oleellinen. tilaa isommallekin kalastuvälineistölle. Mitat: 50,8 cm x 28,5 cm x 27 cm. Mitat: 41,3 cm x 23 cm x 21 cm.

Kompakti ja helposti mukana kulkeva 2-tasopakki. Pakki suljetaan tukevalla salvalla. Mitat: 35,6 cm x 21,6 cm x 19,7 cm.

SUOSITUT PLANO-RASIAT Irtoseinät - säädettävät lokerointi. Kestävät irtosalvat. Made in USA.

840 kpl

650 kpl

PLANO 2-3750

PLANO 2-3650

Suuri koko. Mitat: 35,5 x 23 x 5 cm.

Keskikoko. Mitat: 28 x 18,5 x 4,5 cm.

550 kpl

495 kpl

695 kpl

PLANO 3500-22 PLANO 3449-22 PLANO 3450-23

Taskukoko. Mitat: 23 x 13 x 3 cm.

Kaksipuoleinen vieherasia. Mitat: 16,5 x 10 x 5,5 cm.

Kaksipuoleinen vieherasia. Mitat: 21 x 11,5 x 6 cm.

19


カラー

モノクロ

Kalastustuntuma ja -voima sekä jämäkkä toimivuus vesillä ovat Hagane-kelojen ylivoimaisia vahvuuksia. Hagane-rungon tehtävä on varmistaa kelan koneiston osien paikallaan pysyminen kelaa äärimmilleen rasitettaessa. X-Ship -koneiston kriittiset osat ovat tuettu molemmista päistään tarkasti omille paikoilleen. Kylmätaottu Hagane-pääratas takaa maksimi kelausvoiman ja –väännön. Hagane-ominaisuudet tunnet heti kun tartut kelan kampeen!

Hagane-rattaiston pääratas on kylmätaottua alumiinia - se on kestävämpi, jäykempi ja toimii täsmällisemmin.

Shimano Micromodule gear ainutlaatuisen pehmeä kelaus. Shimanon tarkkuustyöstetty rattaisto välittää pienimmänkin liikkeen ja voiman tarkasti sekä äänettömästi.

Kylmätaottu, tuettu X-Ship -koneisto toimii notkeasti ruostumattomien S A-RB -laakereiden vauhdittamana. Hiilikuituinen kampi välittää koneistolle liikkeen täysin välyksettömänä.

Kaiken kruunaa alumiininen Hagane-runko. Runko pitää kokonaisuuden paikallaan juuri niinkuin se on alunperin tarkoitettu.


AINUTLAATUINEN KALASTUSTUNTUMA

SHIMANO HAGANE -LUOKAN KELAT KAMPANJAHINTA

UUTUUS

2018

alk.

9900

UUTUUS

2018

kpl

SHIMANO SAHARA FI

Tämä uutuuskela on huoleton vaihtoehto - Hagane-ominaisuudet takaavat varmatoimisuuden ja käytön keveyden. Tyylikäs paketti, jossa mm. Varispeed II -puolaus ja AR-C-alumiinipuola. Kelan painopiste on G Free Body -tasapainotuksen ansiosta mahdollisimman lähellä vapakättä - voit kalastaa väsymättä pitkänkin päivän...

SHIMANO STRADIC CI4+ FB

16900 kpl

SHIMANO ULTEGRA FB

Kevyt ja tunnokas aito Hagane-kela koviinkin olosuhteisiin. Huippuominaisuuksilla: Coreprotect-vesisuojaus, vesitiivis jarrujärjestelmä ja SuperStopper-takaliikkeettömyys. X-Ship-koneisto lupaa vääntöä ja voimaa kalastajan käyttöön. XT-7-runko ja AR-C-puola.

SHIMANO NASCI FB

SHIMANO SEDONA FI

KALASTUSTA! OPPAIDEN VALIN

23900 kpl

Keveytensä ansiosta Stradic tarjoaa uskomattoman kalastuskokemuksen. Haganeominaisuuksien herkkyys ja tunnokkuus nostavat kalastuselämyksen sekä -tehokkuuden täysin omaan luokkaansa. Uusi ainutlaatuinen epäsymmetrinen MGL-siimanohjain tasapainottaa kelausta.

11900 kpl

Tehomylly, olipa sitten kyseessä kestävyys, kelaus- tai jarruvoima. Hagane-konseptin alumiininen kylmätaottu pääratas ja tehokas, jopa 9 kg jarruvoima (3000/4000-kokoluokassa). Ainutlaatuinen Shimano Coreprotect suojaa ja pitää kelan toimintakunnossa.

7900 kpl

Uudistunut suosikkikela Sedona on siirtynyt Hagane-aikaan. Monikäyttöisen kelan ominaisuudet ovat hintaluokassaan jäätävän hyvät. Kylmätaottu AR-C-puola.

21


TTU RAJOITE! ERÄ

NYT SHIMANO-LAATUA HUIPPUHINTAAN!

SHIMANO SIENNA

SHIMANO SIENNA FE 1000, 2500, 4000 Saatavana myös takajarrullinen Erä-lehden testivoittaja-versio.

35,N

NYT HINTAA

49,90 - 52,00

www.shimanofishing.fi

VAPASUOSITUS Shimano Vengeance BX -vapa


LAATUTIETOISEN KALASTAJAN HYRRÄKELAT

SHIMANO-KELAT 29900 kpl

SHIMANO TRANX 300/301

HAUELLE!

Rajuun ja monipuoliseen kalastukseen niin suolaisessa kuin makeassakin vedessä suunniteltu Shimano Tranx kestää ja toimii! Ominaisuuksiltaan Tranx on kuin luotu rouhean kokoluokan hauen kalastukseen. Järkyttävän kelausvoiman ansiosta sillä on helppo kalastaa painavilla vieheillä.

SHIMANO CURADO K 200/201

SHIMANO CALCUTTA D 200/201

UUTUUS

2018

ICAST 2017: BEST IN SHOW!

22900 kpl

Uuden Curado K:n mattamustan Hagane-rungon sisältä löytyy uusimmat tekniset ratkaisut aktiivi- ja kilpakalastajalle niin makeassa kuin suolaisessa vedessä kalastukseen. Paljon kalastajan arvostamia ominaisuuksia kuten MicroModule-pääratas, CI4+runko, CrossCarbon-jarru ja X-Ship-koneisto.

35000 kpl

Pyöreäprofiilinen Calcutta-heittohyrräkela on yksi kalastavan maailman ikoneista, johon kaikkia muita verrataan. Uusimman hopeanhohtoisen kelan rakenne perustuu jämäkkään, yhdestä alumiinipalasta työstettyyn runkoon. Se toimii perustana X-Shipkoneistolle, joka takaa entistä tasaisemman kelauksen ja suuremman kelausvoiman.

RRÄKELOILLE VAPASUOSITUS HYTU KSEEN! AS HAUENKAL

SHIMANO YASEI RED AX PIKE Yasei Red AX Pike -vavat ovat nimensä mukaisesti suunniteltu ja valmistettu hauen kalastukseen. Pitkä aihio sallii pidemmän haukiperukkeen käytön sekä ison kalan ohjaamisen ja kontrolloinnin lähietäisyydellä. Progressiivisesti toimiva aihio, jonka kärjessä on sopivasti potkua, taipuu tyveen asti myötäillen hauen syöksyjä ja tasoittaen hauen pään ravistuksia, pitäen vieheen koukut paremmin kiinni. Aihio mahdollistaa myös turvallisen “vavalla pumppaamisen” väsytyksen aikana.

16900 kpl

23


SHIMANO-VAVAT

SHIMANO CATANA EX

Catana-vavat ovat Euroopan myydyimpiä erinomaisen hinta/ laatusuhteensa vuoksi. Aihio XT30/40-hiilikuitua ja keraamiset Aero Guide Concept -vaparenkaat. Kattava mallisto eri kalastustyyleihin esim. saatavana myös erikoisvapa jigaukseen (49,-)

alk.

48

00 kpl

UUTUUS

2018

elle Esim. 4 g - ahven -1 s 3 u ” a ’1 g 6 - ji gaus -35 g 6’1” 7 5 g - pitkäji 3 7’8” 7

UUTUUS

2018

7500

alk.

kpl

SHIMANO SCIMITAR AX

Tyylikkään puna-musta Scimitar AX on monipuolinen vapasarja erilaisiin kalastustarpeisiin ja tilanteisiin. XT40hiilikuitu+GeoFibre-aihiot ja EVA-kahvat ovat erittäin kestäviä. Aihioissa on erikoisnopea kärkitoiminto, joten heittäminen on tarkkaa ja kalan tartuttaminen täsmällistä.

24

12900

alk.

kpl

SHIMANO BEASTMASTER EX

Ammattikalastusoppaiden suosimat hyrrä- ja haspelivavat. Vapojen XT60-hiili- ja Biofibre-kuiduista tehty aihio tuntuu heitettäessä kärkitoimiselta. Rasitettuna väsytystilanteessa se tuntuu lähes täysitoimiselta taipuen kohti tyveä antaen aina vain lisää voimaa (S.D.R.-aihio).

16900

alk.

kpl

SHIMANO TECHNIUM

Erinomaisen tunnokas ja kevyt Shimano Technium-hyrrä- ja haspelivapasarja. Siitä löytyy laaja valikoima laadukkaita erikoisvapoja aktiivikalastajalle. XT200-hiilikuituaihio ja Fuji-komponentit.


VALMIIT KALASTUSSARJAT! Shimano Nexave & Sojourn Combo -kalastussarja on vaihtoehto erikseen ostettavalle vavalle ja kelalle. Sarja on tunnokas ja tasapainoinen kokonaisuus.

UUTUUS

2018

alk.

SHIMANO NEXAVE 1000F & SOJOURN COMBO Laadukkaassa Nexave FI 1000 -avokelassa on 5 S-SS (Sealed Stainless Steel) -kuulalaakeria ja patentoitu SuperStopper Anti Reverse Roller Bearing (vastaa 9 kuulalaakerin perinteistä ratkaisua). Shimano Sojourn 6’0” -avokelavapa on 183 cm pitkä ja 2-osainen. Heittopainosuositus on 4–14 g. Saatavana myös hieman raskaampaan kalastukseen suunniteltu rinnakkaismalli Nexave 2500 & Sojourn 6’6” (hinta 69 eur).

6900 kpl

HAGANE-KALASTUSSARJA

SHIMANO HAGANE 2500 COMBO

UUTUUS

Shimano Hagane Combo -kalastussarja sisältää etujarrullisen Sedona FI 2500 -avokelan sekä Clarus 66M (198 cm) 2-osaisen jigivavan. Sedona kuuluu Shimanon Hagane -keloihin (katso sivu 20), joten se tarjoaa vastinetta hinnalle. Yhdistelmä on herkkä ja tasapainoinen. Clarus-vavassa on käytetty Fuji-vaparenkaita ja -kelakiinnikettä ja siinä on AA-korkkikahva. Saatavana myös kevyempään kalastukseen soveltuva HAGANE 1000 -rinnakkaismalli (hinta 149 eur)

2018

14900 kpl

UUTUUS

2018

29

00 kpl

RAPALA HIGH OCTANE Rapala High Octane Combo -avokelasarja sopii kalastusta aloittelevalle tai harvakseen kalastavalle. Sarja sisältää avokelan ja vavan, jotka muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden. Siimakapasiteetti: 0,20 mm/125 m, pituus 180 cm, viehepainosuositus 8–15 g.

25


KALASTAJAN TYÖKALUT

UUTUUS

2018

RAPALA RCD MAGNETIC 6” -PIHDIT

990 kpl

3500 kpl

RAPALA RCD CERAMIC UTILITY -VEITSI

Innovatiiviset RCD Magnetic -pihdit aukeavat käyttövalmiiksi ilman ruostuvia ja katkeavia jousia. Leukojen avaamisesta pitää huolen patentoitu magneettinen mekanismi. Pihtien kärjet ovat 20 asteen kulmassa ja Soft Grip -kahvat ovat muotoiltu siten, että ne lisäävät puristusvoimaa ja pitoa.

2900 kpl

Keraaminen terä on jopa 2x terävämpi ja pysyy terävänä 15x kauemmin kuin teräksinen vastine. Ei koskaan ruostu. Muotoillussa kahvassa pehmeä pinnoite. Todellinen vesilläliikkujan puukko.

595 kpl

995 kpl

RAPALA 25 KG DIGITAL SCALE -VAAKA Kätevä ja tarkka Rapala Sportsman’s 25 kg -vaaka punnitsee tarkasti suuretkin vonkaleet. Kookas näyttö kertoo lukemat selkeästi. 9 V pariston (ei sisälly pakkaukseen) käyttöaika jopa 500 tuntia. Automaattinen virrankatkaisu 4 minuutin kuluttua.

26

RAPALA FILLET FORK Rapala-kalapiikki on ehdoton apuväline kalaa fileoitaessa. Muotoiltu kahva.

RAPALA FISH AND GAME -MONITOIMISAKSET Erä lehti 10/2016 kalasaksitesti: Neljä tähteä. Näissä saksissa on lisäksi suomustin, kalaveitsi, pähkinänsärkijä ja pullonavaaja.


RAPALA SOFTSIDE -LAUKKU

2490

Rapala Softside -viehelaukkuun mahtuu 4 kpl 3600-kokoluokan vieherasioita. Pääosaston lisäksi siinä on kaksi päätytaskua ja edessä isompi tasku tarvikkeille. Laukku on varustettu olkahihnalla. Laukkuun sisältyy valmiiksi 2 kpl 3600-rasioita.

kpl

Hintaan sis. 2 kpl 3600-rasioita

Saatavana myös isompi Rapala Softside 3700 -viehelaukku hintaan 39,00

L-koko

6900 5500 kpl

M-koko

kpl

RAPALA PROGUIDE -HAAVIT

ProGuide Medium ja Large ovat yleiskäyttöisiä haaveja. Pitkän alumiinivartensa ansiosta ne toimivat hyvin veneessä. Varsi painuu kehän sisään säilytyksen ja kuljetuksen ajaksi. Haaveissa on kumihavas, joka ei vahingoita kalan suomupintaa ja johon vieheen koukut eivät sotkeudu niin pahasti kuin monofiilihavakseen. Medium: varsi 100 cm, kehä 50 cm, havaksen syvyys 50 cm. Large: varsi 120 cm, kehä 60 cm, havaksen syvyys 60 cm.

2495 pari

2600 kpl

RAPALA SINGLE HAND NET -HAAVI

Rapala Single Hand Net on lyhytvartinen, yhden käden haavi. Sen voi kiinnittää kalastustakin selkäpuolelle, jolloin se kulkee kätevästi mukana vaikkapa koskella. Haavi on varustettu kumihavaksella, joka ei vahingoita kalan pintaa ja johon vieheet eivät juuri sotkeudu. Musta kehys on kevyttä ja kestävää alumiiniprofiilia.

KAMPANJAHINTA

1995 kpl

29,95

RAPALA SPORTSMAN’S EVA -SAAPAS

RAPALA FISHERMAN'S -VAPATELINE

Lyhytvartinen, helposti puettava, täysin vesitiivis ja saumaton EVA-saapas. Irtopohjallinen. Kätevä käyttää pihassa ja veneessä. Koot: 39–47.

Kotimainen, tukevarakenteinen vapateline laita- ja kansikiinnitykseen. Kaidekiinnitys on mitoitettu standardiin kaideputkeen sopivaksi. Kääntyy 360° ja lukkiutuu haluamaasi asentoon. Kiristimen kätisyys vaihdettavissa.

27


TUNNUSTA VÄRIÄ - RAPALA! RAPALA URBAN FLAT CAP

RAPALA 3D LOGO -LIPPIS

Nyt vihdoinkin myynnissä kysytty suoralippainen Rapala FLAT CAP -lippis.

Kalamiehen lippis. Klassikko.

RAPALA 5 LED LURECAMO Laadukas ja tyylikäs LED-lippis. Valo kätevästi lipassa.

790

1790

kpl

kpl

1490 kpl

LAPSILLE! RAPALA KID’S

LITTLE ANGLERS’S

RAPALA KID’S

SPINCAST COMBO Kalastusvalmis lasten oma kalastussarja, jossa helppokäyttöinen umpikela ja 165 cm pitkä vapa, joka on helposti nuoren kalastajan hallittavissa. 5–10-vuotiaille lapsille.

29

00 kpl

-HARJOITUSKALASTUSSARJA

Käyttövalmis lasten harjoittelukalastussarja, jossa kiinteä, vapaan intergoitu umpikela ja valmiiksi puolattu siima. 77 cm pitkä vapa on helposti pienenkin kalastajan hallittavissa, sopii 3–6-vuotiaille lapsille.

2500 kpl

KIREITÄ SIIMOJA -LEHTI 2018 -kauppiaat Kesport Alajärvi, Kone ja Urheilu Anttola, Erä ja Urheilu Eno Satanen vaappu Forssa, Kesport Haapajärvi, Erä + Heinola, Urheilu Kontti Heinola, Rauta ja Väri Heinävesi, Ruoto, Schröder, Varustenet Helsinki, Wobbleri Helsinki, Laatukeskus Heikura Hyrynsalmi, Säästömarket Häijää, IS-Tarvike Ikaalinen, Mantsin Rauta-Sport Ilomantsi, Rajamarket, Tavaratalo Minimani, Varaosakeskus Imatra, Lahjatalo Näkkälänjärvi Inari, S-Market Vaskooli, Suutari-Seppo Ivalo, Jokikone, Sammutin ja kalastus Joensuu, Suomen Tavaratori Joensuu, Sepon Urheilu ja Patruuna Juankoski, Sport-Kone Halonen Juuka, Sportia Juva, Jysäkän Varastomyymälä, Perhokalastus Jyväskylä, AV-Ase ja erä Jämsä, Kosto-Uistin Jääli, Tuontitukku Kalajoki, Eurohamsteri Kankaanpää, Ase ja Erä, Rajamarket Karhula, Kauppakeskus Härkönen Karigasniemi, JR Kodintavaratalo Karjaa, Eräkellari Kaustinen, Urheilu-Sivakka Kemijärvi, Euro-neliö Keminmaa, Megamarket, Saha ja Erä Keuruu, Eräkontio Kiiminki, Kesport Kitee, Erä- ja lemmikkitarvike Aihki Kittilä, K-Extra Kivijärvi, Palettisport Kivijärvi, Kainuun tähti Kontiomäki, Kymi Fishing Shop Kotka, Pääkkönen & Piirainen Kuhmo, Neste Kuhmoinen, Rialinna, Samfishing Kuopio, Tärppi Kuusamo, Erä-Lindroos Lahti, Ilpon Katiska Lappajärvi, Rajamarket, Urheilu-Koskimies Lappeenranta, Rautia Lappväärtti, Konemalissi Leppävirta, Levi-Market Levi, Retkiaitta, Sportia Lieksa, Eräloppi Loppi, Byggvarhuset, Fiskarboden, Jakt och Fiskebutiken, Sparhallen Maarianhamina, Kala-Kalle Mikkeli, Rajamarket Mustola, Kesport, Pyörä Manninen Nilsiä, Savenmaa Nivala, Kalakaapu Nokia, Rajamarket Nuorgam, Kesport, Sportia Nurmes, Serimar Näätämö, Ojan Rauta, Tiura Oulu, Urheilu-Jussi Parikkala, Eurohamsteri, Kesport Parkano, Green Trail, Kalaxi Fishing Pieksämäki, Erkin Halli Pietarsaari, Pudasport Pihtipudas, Mikrokulma Porvoo, Kesport Pudasjärvi, Väri ja vapaa-aika Puumala, Meri ja metsä Raisio, Neste Rantasalmi, Sissos Rauma, Sisä-Suomen Sammutinhuolto Rautalampi, Korkiakosken uistin Riihimäki, Saimaan Lake Motors, Vapari Ristiina, Ollin erä ja kalastus Rovaniemi, Akun Radio Saarijärvi, Katiska ja Krumeluuri Savitaipale, Carlson Savonlinna, Intersport Siilinjärvi, Simonen, Sportia Sodankylä, Intersport Sotkamo, Ale Makasiini Suolahti, Urheilu-Valonen Sysmä, Kalastusväline Nippon verkko, Ruoto Tampere, Valajärven Kartano Urjala, Kesport Uusikaupunki, Rajamarket Vaalimaa, Kurre Vaasa, Kone-Valkkari Valtimo, Villihinta Vammala, Minnan vapa ja viehe Varkaus, Virtain moottorisaha Virrat, SK-Center Vääksy, Sportia Ylivieska,Tarvikekeskus Äänekoski

Valikoima vaihtelee myymälöittäin. Palvelevat kalastuskaupat ja -osastot tilaavat Sinulle mahdollisuuksien mukaan toivomasi tuotteet mikäli niitä ei heti löydy hyllystä.

Kireitä siimoja -lehti  

Uutuudet kalastajalle ja parhaaksi testatut välineet samoissa kansissa!

Kireitä siimoja -lehti  

Uutuudet kalastajalle ja parhaaksi testatut välineet samoissa kansissa!