Connect - Aarhus Lufthavn forår 2024

Page 1

Ny soldestination på afgangstavlen

Alicante

Side 4

Ny lufthavnsrestaurant Smag, hvor du er

Side 10

Fornøjelse eller mareridt Rejs med små børn

Side 16

Nr. 18 | Forår 2024
@AARHUSAIRPORT

Verdens største flyselskaber kommer til Aarhus i 2024

Kære rejsende

Med 542.958 rejsende gennem terminalerne nåede vi passagermålet for 2023. Målet var at løfte det samlede antal rejsende fra 2022 med 25 procent. Fremgangen skyldes en voldsom vækst i internationale rejsende, og lufthavnen kunne da også notere den bedste sommer nogensinde med 44 procent flere internationale rejsende i juni, juli og august. Dertil fremstår Aarhus Airport i dag, takket været ejernes upfront-investering, som en international lufthavn med topmoderne faciliteter, hotel, shopping, restauration og effektiv parkering. De rejsende har i høj grad taget imod lufthavnens forvandling, og endelig har vi skabt et godt mix af ruter, der matcher østjydernes præferencer.

I 2024 er kursen sat mod flere nye destinationer og flyselskaber. Aarhus Airport er vært for verdens næststørste konference inden for luftfartsplanlægning, Routes Europe, og her kommer store flyselskaber som Air India, Delta Air Lines, Gulf Air og American Airlines, internationale lufthavne som Istanbul, Madrid, Lissabon, Athen, Abu Dhabi og Doha samt over 1.200 beslutningstagere fra 65 lande til Aarhus. Begivenheden er en unik mulighed for både at sætte Aarhus på verdenskortet og styrke tilgangen af nye flyselskaber til Aarhus Airport.

Arrangementet bliver en overbevisende promovering af både Danmark og Aarhus. Målet er at øge kendskabet til Aarhus’ unikke geografiske placering i Vestdanmark, Aarhusregionen som destination samt det globale businessmiljø i Østjylland og det betydelige passagergrundlag, der ligger inden for Aarhus Airports rækkevidde.

Routes Europe vil være en katalysator for at styrke Aarhus Airports fortsatte udvikling og tiltrække nye flyselskaber og ruter i fremtiden. Lufthavnen var den hurtigst voksende i Danmark i 2023, og vi glæder os til at modtage de mange delegerede i lufthavnen, så de

Udgiver: Aarhus Airport A/S • Ny Lufthavnsvej 24 • DK-8560 Kolind • www.aar.dk

nord A/S • tlf.: 3697 0080 • www.nordnord.dk • projekt-id: 10524

Annoncesalg: Dennis Bækgaard Stotz / db@nordnord.dk

Redaktion/layout: Tina Baungaard-Jensen • Jesper Stie Tommerup Andersen

Vi tager forbehold for fejl samt ændrede og udsolgte afgange.

ved selvsyn kan se, hvordan lufthavnen har transformeret sig til en strømlinet international gateway til Jylland.

Vi forventer, at Routes Europe vil smitte positivt af på det fremtidige passagertal og sikre nye flyruter til Østjylland, men det er for tidligt at sætte tal eller procenter på. Tidligere værter har oplevet en markant hurtigere rutetilvækst, nye destinationer på afgangstavlen i lufthavnen, øget passagertal og et stigende antal turister. Turismeforbruget i Aarhusregionen var i 2021 cirka 11,6 milliarder kroner, og flere turister vil sætte yderligere skub i Østjyllands økonomiske vækst.

Vi glæder os til at dele nyheder om nye ruter, destinationer og flyselskaber i løbet af 2024.

Rigtig god rejse!

De bedste hilsner

Lotta Sandsgaard, CEO i Aarhus Airport

03
Find de nyeste informationer på www.aar.dk SVANEMÆRKET

Alicante Danskernes spanske favorit

Alicante, på Spaniens østkyst, er en by rig på historie og kulturarv – og gastronomi. Desuden er den charmerende by kendt for sit solrige klima og maleriske landskaber, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

Af Ida Kirstine Rohde Mikkelsen. Foto: Shutterstock

Spis dig gennem Alicante

Den kulinariske rigdom i Alicante kommer i al sin magt til udtryk på den populære restaurant La Taberna del Gourmet, der ligger lige i hjertet af byen. Hos La Taberna del Gourmet spiller kvalitet, lokale råvarer og tradition store roller på menukortet og i kogekunsten.

Ethvert besøg er sikret en autentisk og spændende madoplevelse, hvor passionen kan smages i alle detaljer på tallerkenen. Indretningen er hyggelig og indbydende med en blanding af moderne design og traditionelle spanske elementer.

Priserne hænger godt sammen med kvaliteten af mad og service, og det gør La Taberna del Gourmet til et godt valg for dem, der ønsker at nyde lokal mad uden at sprænge bankkontoen.

La Mary er en lokal restaurant, der har ligget i det historiske centrum i Alicante i mange år. De har specialiseret sig i traditionelle valencianske retter med dybt afsæt i Middelhavskøkkenet. Menuen er omfattende og varieret med en række retter at vælge imellem. Deres tapas er især kendt for deres kvalitet og smag – hver bid rummer Spaniens autenticitet.

Den hyggelige atmosfære gør det til et ideelt sted for både romantiske middage og sammenkomster med venner eller familie. Priserne ligger i et godt mellemniveau.

El Portal er en af de mange restauranter i Alicante, der optræder i Michelinguiden, og du finder den midt i centrum. Restauranten koncentrerer sig om traditionelle valencianske retter, men med deres

04

eget moderne twist. Menuen er især kendt for dens autenticitet og smag – hvor hver bid er en rejse dybt ind i den spanske madkultur.

Hos El Portal spiller kvalitet og eksklusivitet en stor rolle. Det ses blandt andet i deres 500 omhyggeligt udvalgte vine samt deres meget eksklusive cocktailbar – der siges at være en af Spaniens bedste. Kombineret med den høje service giver El Portal en helt unik og eksklusiv oplevelse for alle sanser i uforglemmelige omgivelser.

Priserne er lidt i den dyrere ende, men de løber i tråd med restaurantens eksklusive brand. Restauranterne har som regel åbent hver dag fra klokken 12-16 og fra klokken 20-23 om aftenen. Det anbefales altid at lave en reservation på forhånd for at sikre dig et bord.

Ud i det blå i Alicante

Alicante er ikke blot mad og hvide strande. Lej en bil, og udforsk de fantastiske og fascinerende landskaber, der ligger blot en times kørsel fra byen. Læg vejen forbi Guadalest Valley og Fonts de l'Algar.

Guadalest Valley er både et naturområde, der er kendt for sin betagende skønhed og en by med historisk betydning. Gå en tur rundt i den maleriske landsby Guadalest, eller tag op til Castell de Guadalest - et imponerende middelalderslot med fantastisk udsigt over dalen. Med sine smalle gader, farverige blomsterbede og gamle huse er byen helt bestemt et besøg værd. Fra landsbyen kan man vandre ad de mange stier i dalen og rundt om søen i usædvanlig smuk natur.

Fonts de l'Algar er også et must-see på din dagstur. De naturlige vandfald skaber en idyllisk atmosfære med friske vandstrømme - perfekt til både svømning om sommeren eller bare hyggelig afslapning om efteråret/foråret. Området har nogle fantastiske picnicområder, så tag frokosten med.

San Nicolas er en anden god vandretur og en ”must-see-attraktion”, hvis du er i Alicante. Den ligger lige uden for byens centrum og giver et fascinerende indblik i regionens og byens historie samt kulturarv.

Et af fortidens levn, Castillo de Santa Bárbara, er et middelalderligt slot på toppen af bjerget over byen. Det blev bygget af maurerne omkring år 760 og har siden tjent som en vigtig forsvarspost for byen. Fra slottet har du udsigt over hele området med Middelhavet og Montgó-halvøen mod nordøst.

FAKTA

på norwegian.dk

05
Rejs til Alicante med Norwegian direkte fra Aarhus Airport fra marts til oktober. Book

Man sidder ikke i en bestyrelse. Man arbejder i den.

Den tid er forbi, hvor bestyrelsen først tager hul på arbejdet, når man mødes rundt om bestyrelsesbordet.

En proaktiv bestyrelse arbejder også aktivt med virksomhedens problemstillinger og strategi mellem møderne.

I dag er bestyrelsen din inspirationskilde, din viden udefra og din ambassadør. Den motiverer og inspirerer dig og bringer nye perspektiver ind i dit ledelsesrum. En viden der sikrer, at de rette beslutninger træffes, så din virksomhed udnytter sit fulde potentiale.

Det ved du nok allerede. Men du ved måske ikke, hvordan du finder, rekrutterer og onboarder dit nye bestyrelsesmedlem? Det har vi til gengæld specialiseret os i de seneste 15 år hos AROS BOARD, og den proces hjælper vi dig trygt igennem i et tæt samarbejde.

Karina Boldsen, CEO AROS BOARD

+45 22 65 67 14

kb@karinaboldsen.com

www.arosboard.com

Norddjurs Kommune

Attraktive rammer for din virksomhed

Vækstmuligheder Arbejdskraft

Gratis sparring

Find mere information om Norddjurs Kommunes erhvervsserv ice og tilbud til nye v irksomheder:

www.norddjurs.dk

Norddjurs Kommune erhverv Iværksættere og v irksomheder i Norddjurs www.norddjurs.dk/erhvervsgrunde

Ny lufthavnsrestaurant Rødderne dybt plantet i østjysk madkultur

Smag lige på navnet. Ingerslevs. Hvis du aner nogle østjyske aromaer, har du helt ret. Navnet udspringer nemlig af Ingerslevs Boulevard i Aarhus, og maden afspejler i høj grad det østjyske fadebur.

Af Tina Baungaard-Jensen. Foto: Aarhus Airport og SSP

Den nye restaurant i Aarhus Airport har dybe rødder i lokale råvarer og specialiteter. Ingerslevs åbnede den 1. februar 2024 med ambitionen om at præsentere et unikt madkoncept, der er tilpasset de rejsende i Aarhus Airport og med stærk forbindelse til særligt Aarhus og Djursland. Menukortet er udviklet i samarbejde med den aarhusianske madglobetrotter Mikkel Wejdemann, bedre kendt som MadMikkel, og SSP, der er en af verdens ledende leverandører inden for Food and Beverage i trafikknudepunkter. SSP er eksperter i at skræddersy madkoncepter til folk på farten, som samtidig er stærkt forankret i det lokale fødevareudbud. Luftfartsbranchen er hjemmebane for SSP, som varetager udvikling og drift af lufthavnsspisesteder verden over – blandt andet i Düsseldorf, Frankfurt, København,

Paris Roissy Charles de Gaulle og nu Aarhus. SSP står bag velkendte madbrands som Gorms, The Union Kitchen, Bistro Sommeliers og Hallernes Smørrebrød.

Navn efter Aarhus’ største madtorv Ingerslevs Boulevard blev anlagt i 1903 og er især kendt for sit store torvemarked, der har tiltrukket folk fra hele Aarhus og omegn i over 100 år. Torvehandlen startede i 1903 på Ingerslevs Plads, men blev senere flyttet til den bilfri midterrabat på boulevarden i 1952. Det store torvemarked blev hjertet af Aarhus’ madscene. Her mødtes folk fra by og land for at handle friske grøntsager, frugt, kød, fisk og lokale specialiteter. Og markedet lever i bedste velgående i dag.

10

Hans Peter Ingerslev var landmand, godsejer, politiker og minister. Han har lagt navn til boulevarden og vores spisested. Hans arv, som en central skikkelse i Aarhus’ historie og hans bidrag til det danske velfærdssystem, gør navnet til en stolt inspiration for os. Ingerslevs Boulevard repræsenterer lokal identitet, fællesskab, historie og traditioner, og det er netop de dyder, vi har taget med ind i den nye lufthavnsrestaurant.

Smagsløgene fortæller, hvor du er ”Vi har et højt fokus på kvalitet, æstetisk indretning og ikke mindst spisefaciliteter, der skal give gæsterne og deres smagsløg en gastronomisk oplevelse med på rejsen. Madkonceptet afspejler lufthavnens beliggenhed i det østjyske spisekammer med mange lokale

råvarer og specialiteter. Samtidig skal det tilfredsstille vores gæsters behov for et varieret, lækkert og prisvenligt madudvalg,” siger Lotta Sandsgaard, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Køkkenets lokale fokus bringer liv til traditionerne fra det historiske torvemarked. Ingerslevs er ikke bare et spisested, det er et knudepunkt, hvor rejsende fra hele verden kan opleve den lokale kultur gennem maden. Vores mad er en hyldest til det pulserende liv på Ingerslevs Boulevard, hvor lokale producenter har skabt unikke smagsoplevelser i mere end et århundrede. Ingerslevs er ikke kun et spisested. Det er en historie, en oplevelse og en hyldest til Østjyllands madtraditioner. Velbekomme!

11

Digital transformation er en rejse – ikke en slutdestination

Digital transformation handler om langt mere end bare it. Det handler om langsigtet organisations- og forretningsudvikling, og der er mange faldgruber, som kan være dyre at falde i. Bliv klogere på, hvordan din virksomhed sikrer sig løsninger, som giver frihed, underbygger strategiske mål og maksimerer den forretningsmæssige værdi.

Nye teknologier og digitale muligheder forandrer løbende centrale arbejdsgange i alle aspekter af samfundet. Digital transformation er derfor en langsigtet del af strategien i både offentlige og private organisationer, og du kan lige så godt vænne dig til det. De fleste ledere vil være på denne rejse resten af deres karriere.

For Jimmi Hansen, Business Development Director i softwarevirksomheden Systematic, er det langsigtede perspektiv afgørende for succes – både på kort og lang sigt:

”Et afgørende, men ofte overset element i digital transformation, er at fastholde ejerskabet over dine data. Hvis du binder dig til ét system eller én platform, bliver du bundet til én leverandør. Det er dét, it-folk kalder ’vendor lock-in’ – altså at du reelt bliver låst til din løsning eller din leverandør. Vores fokus er modsat. Med løsninger baseret på open source sikrer vi, at vores kunder selv ejer deres digitale værdikæde og kan videreudvikle den, i takt med at organisationens behov ændrer sig,” siger han.

”Vores mål er ikke at sælge én bestemt løsning. Vores opgave er at sørge for, at kunderne får mest muligt ud af deres data. Vi arbejder typisk med organisationer, der varetager samfundets kritiske infrastruktur – f.eks. energisektoren, sundhedsvæsnet og forsvaret. Her er det afgørende, at løsningerne er driftssikre, og at de hurtigt kan skaleres efter behov. Sådanne organisationer har brug for at kunne dele data sikkert og effektivt med andre og for at kunne tilføje andre systemer til den sti, de bevæger sig på. Det er nemt, når man vælger open source. Det handler om friheden til at vælge dét, der giver mening for din organisation – ikke om en leverandør, du uforvarende er blevet låst til.”

Tag ejerskab over dine data – det kan afgøre din succes I takt med at flere organisationer bliver mere datadrevne, er data blevet forretningskritisk. I dag definerer mange organisationers data deres fremtidige forretningspotentiale – og her spiller løsninger med fokus på åbne standarder en stor rolle.

”Evnen til at træffe smarte beslutninger, udnytte nye forretningsområder og introducere nye løsninger er afgørende i en tid, hvor teknologier hele tiden ændrer de forretningsmæssige spilleregler. Ikke bare i forhold til at opretholde din nuværende position – men i lige så høj grad for at komme på forkant. Derfor er det afgørende at sikre ejerskab over dine data. Mange cloud-udbydere leverer tjenester, der virker attraktive ved første øjekast, men de låser dig til en dyr løsning, som ender med at begrænse dit kommercielle potentiale. Omvendt er det svært for den enkelte organisation at opbygge den type kompetencer in-house. Derfor tilbyder vi at opbygge og vedligeholde en applikations- og dataplatform as-a-service. Vores open source-tilgang gør det muligt at introducere nye digitale tjenester og udvikle din virksomhed – uden binding til en dyr udbyder eller behov for at rekruttere specialiserede kompetencer in-house,” forklarer Jimmi Hansen.

It er et patchwork af systemer og teknologier – men delene skal svejses solidt sammen

Fordi digital transformation ikke kun handler om it men om hele organisationen, er det vigtigt at anlægge et holistisk perspektiv. Både i forhold til organisationens digitaliseringsstrategi og i

Annonce

forhold til de projekter, du står over for lige nu, forklarer Jesper Pape, der er Consulting Director i Systematic og ansvarlig for virksomhedens tekniske rådgivning.

”It er i virkeligheden en sjov størrelse. Det handler ofte mere om løbende risikostyring end egentlige målsætninger, for it vil i praksis altid være et patchwork af forskellige systemer og teknologier. Du vil altid have en blanding af nye og gamle systemer, som ikke nødvendigvis harmonerer med organisationens gældende strategier eller ambitionen for den fremtidige it-arkitektur. Du kan sagtens have en masterplan, men du eksekverer aldrig på én gang, så det er reelt ikke muligt at følge den. Som eksperter inden for it og digitalisering er det vores ansvar at hjælpe med at sikre de snitflader, som får it-landskabet til at hænge sammen, så de forretningsmæssige behov understøttes. Det handler om at bygge broer og svejse tingene pænt og solidt sammen,” forklarer han.

Bevar din frihed – drop forestillinger om ét system og én leverandør

Derfor er det ifølge Jesper Pape afgørende at bryde med forestillingen om, at organisationens behov kan understøttes af ét centralt kernesystem, og at al it skal leveres af én systemleverandør. Det er nemlig sjældent hensigtsmæssigt for hverken økonomien eller for de endelige it-løsninger.

”Hvis du træder ind i en Apple-butik, ved du godt, hvad de vil råde dig til at købe. Vores udgangspunkt er dine behov. Intet andet. I vores øjne bygger vellykkede digitale transformationer på åbne standarder, som understøtter organisationens forretningsmæssige mål og strategier – og som spiller sammen med det øvrige it-landskab og de relevante forretningsprocesser.”

Bliv klogere på Systematic

VERDENSSTJERNER HAR VILDE

KRAV TIL UDSTYR – DET GIVER AALBORG KONGRES & KULTUR CENTER PLADSPROBLEMER

Mere end 1600 koncerter, events og messer om året kræver omfattende lagerplads. Den hjælper AJ Produkter med at finde hos Aalborg Kongres & Kultur Center i en løbende proces.

Aalborg Kongres & Kultur Center har 40.000 kvadratmeter, der bliver udlejet til store events af vidt forskellig karakter.

Torsdag kan der f.eks. være koncert med Elton John. Fredag kunne Socialdemokratiet så holde årsmøde, og lørdag ville der blive opført et brag af en balletforestilling.

Ovenstående er et tænkt program, men det er slet ikke uset, at Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) afvikler events af lignende kaliber tre dage i træk. AKKC danner rammerne om mere end 1.600 store danske og internationale kulturoplevelser om året. Og når de samtidig står for at levere alt udstyr – fra tårnhøje højttalere til metervis af langborde – så forestil dig lige, hvor meget lagerplads det kræver til opbevaring.

„Kravene til udstyret til koncerter, konferencer og messer bliver hvert år større og større, og det udfordrer virkelig vores begrænsede pladskapacitet,” fortæller Søren Kabbel Dalgaard. Han er tek-

nisk chef og står for driften af Aalborg Kongres & Kultur Center. Hvis man så bare kunne bygge nogle ekstra lagerbygninger, ville problemet være løst. Men det er desværre ikke en mulighed.

„Bygningen er fra 1952, og den står midt i Aalborg, omgivet af andet byggeri. Så vi kan ikke udbygge med en eneste ekstra kvadratmeter. Det er et kæmpe problem, for det er en vores kerneydelser at stille udstyr til rådighed. Men det kniber med pladsen.”

Bagvæggen af scenen blev til lodret lager

For tre år siden var problemet blevet så akut, at Søren kontaktede AJ Produkter for i fællesskab at finde en løsning, og det har resulteret i mange ekstra kreative kubikmeter.

„I samarbejde med AJ Produkter har vi f.eks. fundet en løsning, hvor vi kan stable 50 pallepladser op langs bagvæggen af den store scene. Når man hænger et tæppe foran, kan man ikke se dem, og det tager ikke meget af selve scenepladsen.”

14
ANNONCE

Han kalder det for en genial løsning, der giver rigtig meget plads, hvor man ikke havde troet, at det var muligt. De har derfor indgået et samarbejde med AJ Produkter, der strækker sig over længere tid.

„Der er ikke et quickfix, hvor vi med et trylleslag kan løse vores opbevaringsproblem. Men vi forsøger konstant at optimere og finde nye kreative løsninger, og her fungerer det helt perfekt med AJ Produkter som en form for rådgivende samarbejdspartner,” fortæller han.

For eksempel har de en fast konsulent hos AJ Produkter, som Søren kontakter, når de renoverer. Han kommer forbi for at rådgive og sparre om potentielle løsninger, og det gør det nemmere i fællesskab at knække koden, forklarer Søren Kabbel Dalgaard.

„Vi påbegyndte den store renovering af bygningerne for at skabe mere plads for tre år siden, og AJ Produkter har været med

fra start. Det er rart, at vi har en fast konsulent fra AJ tilknyttet. Han hedder Christoph Larsen og er meget serviceminded, så hver gang vi er klar til at tage hul på at ombygge – f.eks. et nyt depotrum – så kommer han forbi med forskellige kataloger, så vi sammen kan skræddersy den bedste løsning,” fortæller Søren Kabbel Dalgaard.

Mere plads og gratis fragt

AKKC har fået langt mere plads i mange af depotrummene, og fremadrettet kigger de nu på at renovere og opdatere møderum. Og her kommer AJ Produkter ligeledes til at være på sidelinjen.

„Vi er i gang med det næste store projekt sammen med AJ Produkter, som er første etape af renoveringen af vores mødelokaler. Det giver en god tryghed, at de kender os og vores behov, og samtidig giver det os også nogle fordele at have en løbende proces – som f.eks. gratis fragt. Så alt i alt er det her en helt optimal løsning for os,” siger Søren Kabbel Dalgaard.

15

Fornøjelse eller mareridt Små børn med på rejsen

Flyrejser med små børn kan trække tænder ud. Vi har talt med familievejleder og foredragsholder Lola Jensen, som giver sine bud på, hvordan familien får en knap så stresset start på ferien.

Af Christina Omø Sørensen. Foto: Lisa Bregneager og Aarhus Airport

Du kender det sikkert – og måske har du stået i situationen flere gange, end du overhovedet kan huske. Hylende børn, sved på panden og ingen overskud til at kunne orientere sig i en måske ellers velkendt lufthavn. Det er selvfølgelig ikke fordi, man skal gøre børn til et problem, men de fleste forældre har nok på et eller andet tidspunkt desperat tænkt på, hvilke knapper der kan skrues på for at få en lidt mere smidig start på ferien.

Rigtig mange børnefamilier rejser hvert år udenlands med drømmen om glade solkyssede børn og fuldt blus på kvalitetstiden. Omvæltningen fra dagligdag til ferie kan dog virke overvældende for mange små børn, og det resulterer i, at konflikterne hurtigt hober sig op. Kan du som forælder nikke genkendende til og har stået i sådan en situation, så du næsten ønskede, I var blevet hjemme, er der gode råd at hente fra eksperten. God forberedelse er nemlig nøglen til at imødekomme og tackle de udfordringer, som man måske oplever i lufthavnen og på ferien. Vi har stillet Lola Jensen fire

spørgsmål omkring de klassiske udfordringer, som mange familier møder.

Hvordan forbereder man bedst muligt sine små børn til, at man skal på ferie?

Det vigtigste er, at forældrene forbereder sig selv. Udfordringen ligger oftest hos dem. Forældres humør og stemning smitter af på børnene. Hvis man skal forberede sine børn, så er det nok bare at fortælle dem, at de bare skal slappe af, og vi tager det hele, som det kommer, og smiler overbærende af det, der måske kikser.

Hvis man skal med et tidligt morgenfly, er der måske nogle familier, der vælger at overnatte på et lufthavnshotel. Det kan være en god idé, men børn sover oftest allerbedst hjemme i sine vante rammer, og hvis de skal vænne sig til at overnatte flere steder på relativt kort tid, så kan en ekstra lufthavnsovernatning godt skabe lidt forøget tumult.

16

Hvordan undgår man stress og jag med små børn i lufthavnen?

Det starter allerede under pakningen. Det giver ro, hvis man er forberedt på, hvad der eventuelt kan ske. Så sørg for at pakke noget ekstra skiftetøj til turen, hvis børnene for eksempel spilder på tøjet.

Rigtig mange børn oplever også en naturlig utryghed, inden de skal ud at flyve eller på selve flyveturen, og det er meget forskelligt, hvordan de reagerer på denne utryghed. Det kan afhjælpes ved at inkludere børnene i opvarmningen til rejsen.

Snak om, hvad I skal opleve på ferien, hvor nemt det er at flyve eller om dagligdags emner, som hvad de andre børn i vuggestuen, dagplejen eller børnehaven mon laver lige nu. Lad endelig den forælder, der selv har mest ro ved flyveturen, føre ordet.

Hvordan gør man flyveturen med små børn til en succes?

1. Sørg for at have pakket alt det praktiske, og hav det inden for rækkevidde. Det kan være vådservietter, ekstra tøj eller snacks, der har lidt karakter af et godt mellemmåltid.

2. Lola er tilhænger af begrænset skærmtid…, men lige til en lang flyvetur kan et par film have stor værdi og give ro. Download filmene hjemmefra, så der er styr på dem.

3. Tolerancen skal gå begge veje. Accepter, at andres børn også kan larme.

4. Undgå at nævne alt det, man ikke må ombord på et fly. Det forstår små børn nødvendigvis ikke, og det kan resultere i en nedsmeltning. Afled i stedet med en sut, legetøj eller en bog, når reglerne gennemgås, og selen skal spændes fast.

BONUSINFO

Aarhus Airport åbnede i 2022 et splinternyt legeland, der giver børn den bedste start på rejsen. Legelandet er i to etager med en kæmpe klatrejungle, en 12 meter lang rutsjebane og en airtrack med spillekonsol. Kom i god tid, så børnene kan slå sig løs og få brændt noget krudt af inden flyveturen.

Hvilke problematikker ser man oftest med små børn på ferier? Hvilke teknikker kan man bruge for at afhjælpe dem?

Den problematik, man oftest oplever, er, når børnene bliver taget ud af dagligdagsrytmen. Det kan skabe uro. Derfor er det en god idé at tage de hjemmevante rytmer med på ferien, så det giver noget stabilitet.

1. Begræns mængden af sukker – og en god nattesøvn gør altid underværker.

2. Pas på med for mange udflugter. Det kan overstimulere og give meget trætte børn.

3. Medbring gerne våddragter i tilfælde af, at badevandet er køligt, samt et ”mini apotek”, så man kan klare sig.

4. Brug masser af humor – også når toiletkøen er lang!

Lola Jensen blev i 1980 uddannet socialpædagog og har siden arbejdet som familievejleder, foredragsholder, underviser og forfatter. Lola Jensen er et velkendt ansigt på TV og har i mange år været fast gæst i diverse programmer, når der skulle drøftes børn og familievejledning. Læs mere på lolajensen.dk – her kan du også købe Lolas bøger og downloade hendes app.

17

MØBLER TIL DE VIGTIGSTE ØJEBLIKKE

Inspireret af dine betydningsfulde øjeblikke, designer vi møbler til familiens og vennernes vigtigste stunder. Vores fokus er på kvalitet, der varer livet igennem og skaber tryghed omkring dine mest vigtige øjeblikke. Møbler, der fortæller historien om dine mest værdifulde øjeblikke.

BRUUNMUNCH FORDELSKLUB

Bliv medlem af vores eksklusive fordelsklub, og få automatisk adgang til spændende produktlanceringer, unikke kampagner og eksklusive konkurrencer. Nyd desuden rabat på udvalgte produkter året rundt.

Vi ser frem til at byde dig velkommen. Med venlig hilsen

Henrik Bruun & Jacob Munch

Få helt op til 30% RABAT

Scan QR-koden

Har du en svaghed for Støvlelandets mange fristelser, har vi hos Gislev mange gode forslag til din kommende ferie. Vi serverer her et udvalg af rejser, der alle har afgange fra Aarhus, så du nemt og bekvemt kan flyve via Odense til din foretrukne italienske ferieregion. Book nu, og rejs til efteråret.

Ischia – Napolibugtens grønne ø Med sine subtropiske haver, sandstrande og charmerende småbyer er den frodige vulkanø Ischia som skabt til ferie. Øen har været et populært rejsemål siden Romertiden, og vi bor centralt i øens hovedby.

Fly fra Aarhus, Billund og Odense 3/5*, 31/5*, 26/9, 10/10. *Fra Billund 8 dage fra kr. 10 6 98 · www.gislev-rejser.dk/isc

Rom og Sorrento

Oplev to skønne sider af Støvlelandet i én rejse. Vi udforsker Roms berømte bygningsværker på inkluderede byrundture, mens vi på Sorrentohalvøen nyder livet og tager på spændende udflugter i området.

Fly fra Aarhus, Billund og Odense 3/5*, 24/5*, 12/9, 10/10. *Fra Billund 6 dage kr. 11 9 98 · www.gislev-rejser.dk/ros

Apulien – Syditaliens frodige hjørne

Apulien er en af italienernes egne feriefavoritter, og vi oplever det bedste af den syditalienske region. Med fast base i trullibyen Alberobello samt udflugter til Bari, Lecce, Ostuni og hulebyen Matera.

Fly fra Aarhus, Billund og Odense 24/5*, 31/5*, 7/6*, 5/9, 12/9, 19/9. *Fra Billund 8 dage fra kr. 9 298 www.gislev-rejser.dk/puga

Calabrien

Drømmer du om at udforske det autentiske Italien, er Calabrien et godt valg til din næste ferie. Regionen byder på skønne sandstrande, masser af uspoleret natur og kystbyer, der oser af syditaliensk charme.

Fly fra Aarhus, Billund og Odense 10/5*, 17/5*, 24/5*, 12/9, 19/9, 26/9. *Fra Billund 8 dage fra kr. 11 4 98 www.gislev-rejser.dk/css

Siciliens juveler

Rejs med til Middelhavets største ø. Vi kører en billedskøn togtur langs kysten fra Napoli mod Sicilien til et væld af natur- og kulturoplevelser med fast base undervejs i den charmerende ferieby Giardini Naxos.

Fly fra Aarhus, Billund og Odense 3/5*, 7/6*, 10/10. *Fra Billund

8 dage kr. 10 9 98 · www.gislev-rejser.dk/ssn

Sorrento og syditalienske perler

Med Sorrento som dit solrige springbræt kan du både slappe af og nyde Middelhavets klare vand samt tage på udflugter til kendte seværdigheder som Amalfi, Pompei og Capri. Inkl. byrundture i Sorrento og Napoli.

Fly fra Aarhus, Billund og Odense 10/5*, 17/5*, 31/5*, 7/6*, 5/9 m.fl. *Fra Billund

8 dage fra kr. 8 9 98 www.gislev-rejser.dk/sor

Start rejsen på www.gislev-rejser.dk · Tlf. 62 29 12 10 · Man - fre 10 - 16
Nyhed Nyhed Også afgange fra Kbh. Se mere på hjemmesiden Nyhed
Hvidkærvej 29 5250 Odense SV
Nyadresse

BOOK DIN REJSE DIREKTE PÅ

NORWEGIAN.DK OG FLYV TIL:

• Alicante fra den 31. marts 2024

– afgange torsdag og søndag

• Malaga fra den 6. april 2024

– afgang lørdag

• Palma de Mallorca fra den 3. maj 2024

– afgange mandag og fredag

Nyhed Norwegian rykker ind i Aarhus Airport

I 2024 byder Aarhus Airport velkommen til endnu et flyselskab. Norwegian åbner tre nye ruter fra Aarhus til de spanske solfavoritter Alicante, Malaga og Mallorca.

Af Tina Baungaard-Jensen. Foto: Norwegian

Et af danskernes foretrukne lavprisflyselskaber, Norwegian, starter tre nye sydeuropæiske ruter op fra Aarhus Airport. Alicante kommer på afgangstavlen som en splinterny destination, ligesom klassikerne Malaga og Palma de Mallorca også er i flyselskabets sommerprogram. Det er første gang nogensinde, at Norwegian starter ruter op i Aarhus Airport. Norwegian tapper dermed ind i det store potentiale af rejsende, der er i Aarhus-regionen. Op mod 1,3 millioner indbyggere er, med Aarhus Airport’s beliggenhed i hjertet af Østjylland, dermed tættere på at kunne gå om bord i et Norwegianfly end nogensinde. Det er mange kæledyrsejere glade for. Mindre hunde og katte er nemlig velkommen i kabinen hos Norwegian.

„Vi er meget glade for, at vi nu åbner vores allerførste ruter fra Aarhus Airport og dermed kan byde en masse nye passagerer fra Aarhus og omegn velkommen ombord denne sommer. Aarhus Airport har opnået en imponerende vækst de seneste år, og vi ved, at de her tre sommerdestinationer er blandt favoritterne – så vi er sikre på, at de bliver godt taget imod,” siger Magnus Thome Maursund, Chief Commercial Officer i Norwegian.

Norwegian blev kåret til Danmarks bedste lavprisselskab ved årets Danish Travel Awards i 2023, og de karakteristiske haleror med kendte nordiske personligheder og de særdeles brændstofeffektive moderne rødnæsede fly vil helt sikkert pynte i Aarhus Airport. Ifølge direktøren i Aarhus Airport er det populære flyselskab et rigtigt godt match til de rejsende i Østjylland.

„Vi er meget begejstrede for, at Norwegian har valgt at prioritere Aarhusregionen i deres sommerprogram. Spanien er danskernes foretrukne rejseland, og særligt Alicante har stået højt på vores øn-

skeliste længe. Der er rigtig mange østjyder, som nærmest benytter Alicante som deres andet hjem, og dem kan vi nu imødekomme med en direkte rute. Det samme tætte bånd er der imellem østjyderne og Malaga, mens Mallorca er et af tidens hotteste feriesteder,” siger Lotta Sandsgaard, som er administrerende direktør i Aarhus Airport, og fortsætter:

Norwegian har solide relationer til rejseoperatører, og Aarhus Airport vurderer, at de nye ruter vil blive rigtigt godt modtaget af branchen, som et stærkt supplement til de allerede eksisterende ruter til Malaga og Palma de Mallorca.

FAKTA

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4.500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa. Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

20

VELKOMMEN TIL

DEN NYE RESTAURANT I AARHUS AIRPORT

Dyk ned i vores historie, der begynder på det storslåede Ingerslevs Boulevard, byens største torv med mere end et århundredes stolt madhistorie.

Vi støtter lokale producenter og hylder vores kulinariske arv. Vores mad er en hyldest til det pulserende liv på Ingerslevs Boulevard, hvor lokale producenter har skabt unikke smagsoplevelser i mere end et århundrede.

Det eksklusive Grækenland

Nyd synet af det azurblå og glitrende hav, mens du slænger dig på en solstol med en kold drink i hånden. Her får du tre bud på en ferie, hvor der er plads til nydelse og ro i delikate omgivelser.

Af Christina Omø Sørensen. Foto: Shutterstock

Lesbos – nyhed fra Aarhus Airport

Solkyssede strande, betagende bjerglandskaber eller autentisk græsk kultur. Lyder det som noget for dig, så er det en god idé at tjekke Lesbos ud. Øen er stadig en forholdsvis uberørt feriedestination, og det betyder, at der er masser af små lommer med refugieagtig stemning.

Lesbos er omkranset af frodige bjerge, pinjetræplantager, floder og velduftende olivenlunde. Du kan tage ud og udforske naturen, lige som det passer dig. Tag for eksempel på en vandretur, lej en moun-

tainbike eller ATV, og nyd synet af landskaberne, mens du indånder den friske bjergluft og suger de smukke indtryk til dig.

Øens største by, Mytilini, er særdeles anbefalelsesværdig. Spændende markeder med specialiteter produceret på de lokale gårde og charmerende tavernaer, hvor du kan spise dig glad og mæt i lokale retter, er en fast del af gadebilledet. Du kan også besøge et af Lesbos’ mange Ouzodestillerier, som øen er særlig kendt for, eller bade i varme kilder og nyde det imponerende naturlandskab i området Eftalou.

22

Sivota – ”Det græske Caribien”

Sivota er beliggende på det græske fastland blot 50 kilometer fra den albanske grænse. Byen kaldes også for ”Det græske Caribien”, fordi den er omgivet af frodige grønne landskaber og pragtfulde laguner.

I Sivota emmer det af græsk charme, men på en lidt mere luksuriøs måde end man ellers er vant til i Grækenland. Byen var oprindeligt en fiskerby, men anses i dag for at være en eksklusiv feriedestination. Det afspejler sig blandt andet i byens udvalg af hoteller, ligesom det også afsløres på havnen, hvor en stor del af de små fiskerbåde er skiftet ud med luksuøse yachter.

Byens smukkeste badestrand hedder Bella Vraka. Her er der rig mulighed for at dase i det gyldne sand eller teste dine færdigheder inden for vandsport. Vil du selv være skipper, så lej en båd og sejl rundt i de blå laguner. Du kan også tage på heldagsture til Korfu, Paxos eller Antipaxos, opleve ruinerne Nikorpolis eller eventyrlige Ancheron, der, ifølge den græske mytologi, er én af de fem floder, der fører til Hades.

Parga – stedet for livsnydere

Parga er beliggende i det nordvestlige Grækenland omkring 80 kilometer fra den albanske grænse. Byen ligger billedskønt som et amfiteater mod havnen og havet. Om aftenen summer det af liv på de mange tavernaer, der ligger strøet ud på den hyggelige havnepromenade.

Området omkring Valtos-stranden kan varmt anbefales, hvis du foretrækker at bo i et fredeligt åndehul. Indlogér dig på det idylliske Hotel Parga Beach, der byder på en hotelstandard lidt ud over det sædvanlige. Med de mange frodige frugt- og blomsterhaver emmer stedet af romantik og charme, der strækker sig helt ned til den imponerende sandstrand.

Vil du opleve andet end by og stand, så tag på øhop eller en heldagsudflugt til naboøerne Lefkas eller Korfu. Eller besøg den nærtliggende by Sivota, hvor du kan nyde lækre delikatesser og drikke et glas kold vin på den populære havnepromenade eller udforske de blå laguner iført snorkel og dykkerfødder.

23

BUSINESS DJURSLAND

arbejder for ét samlet og innovativt erhvervsliv på Djursland

400+ medlemmer

Grøn omstilling

32 arrangementer med 932 deltagere

21 arrangementer for iværksættere

Branding af Djursland

Arbejdskraft

Nøgletal fra 2023

Infrastruktur

Business Djursland | Ny Lufthavnsvej 21 | 8560 Kolind
Business Djursland arbejder for at skabe vækst og udvikling for virksomheder på Djursland - store og små, etablerede og nystartede.

• Vi faciliterer værdiskabende erhvervsnetværk for alle brancher

• Vi arrangerer kurser, temamøder, virksomhedsbesøg og konferencer

• Vi samarbejder med Danmarks Eksport- og Investeringsfond, Erhverv Grenaa, Erhvervshus Midtjylland, Norddjurs og Syddjurs kommunerog mange flere

• Vi arbejder på flere niveauer med fremtidens ARBEJDSKRAFT i samarbejde med lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner

• Vi hjælper virksomheder godt i gang med den GRØNNE OMSTILLING

Vi driver en strategisk, koordineret indsats for bedre INFRASTRUKTUR på Djursland - med fokus på udvidelsen af A15

• Vi samler virksomheder og kommuner i samarbejde omkring

BRANDING AF DJURSLAND

Få vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud 15-20 gange om året. Få viden om puljer, efteruddannelse, arrangementer og nyt fra vores medlemmer. Tilmelding på businessdjursland.dk

Meld dig ind

Vi vokser i disse år, og vi vil gerne have dig med i vores stærke netværk. Meld dig ind i foreningen på businessdjursland.dk

Tlf:

| kontakt@businessdjursland.dk | www.businessdjursland.dk
+45 8752 1806

Portugal Surfers Paradise

Surfing er en sport, der kræver både fysisk styrke og mental udholdenhed. Du kan surfe mange steder i verden, men Algarvekysten i Portugal er et hotspot.

Algarvekysten er kendt for sine betagende strande og brusende bølger, der gør det til et paradis for surfere fra hele verden. Fra lagunerne ved Faro til de vilde bølger ved Sagres er der noget for enhver surfer. En gang om året er Portugal samlingspunkt for hele verdens professionelle surfere, når Nazare Big Wave Challenge afholdes. Her kaster nogle af verdens bedste surfere sig ud i bølgerne, der kan blive op til 25 meter høje. I 2023 vandt den brasilianske surfer Lucas 'Chumbo' Chianca.

Surfskolerne ligger som perler på en snor langs Portugals kystlinje, og her kan du lære at surfe helt fra begyndelsen eller finpudse dine færdigheder med professionel vejledning.

En typisk dag på surferskole i Portugal starter med, at man vågner til lyden af bølgerne. Morgenen bruges på at gå op til stranden, tjekke vejret og vurdere dagens bølger. Så er det ud at surfe efter den

bedste bølge sammen med resten af holdet. Nogle dage kan være mere udfordrende end andre, men det er altid givende at mestre naturens krav. Om aftenen kan du slappe af med en kold drink og lade op til næste dags eventyr på bølgen eller udforske den rige kultur og historie i regionens byer som Lagos eller Tavira.

Surfing i verden

Algarvekysten er et surfermekka, men der er andre eftertragtede bølgedestinationer rundt om i verden. Nogle af de mest populære, som er kendte for deres surferkultur, inkluderer Hawaii, hvor sportens rødder ligger. Californien, der er hjemsted for nogle af verdens bedste professionelle surfere, Australien – med sin berømte Gold Coast og Costa Rica for sit tropiske varme vand.

Stederne har alle unikke egenskaber, der gør dem ideelle til surferdestinationer – fra de perfekte bølger til de smukke omgivelser.

26

Surferlivsstilen handler dog ikke kun om sporten selv – den handler også om friheden ved havet, den lokale kultur og de mennesker, der deler passionen for surferlivsstilen. Den er præget af høj puls med kærlighed til vandet.

Uanset om du allerede er en ivrig surfer eller tager dine første skridt ind i sportens verden, giver surfing dig basis for en fantastisk ferie med masser af god tid på vandet rundt om i verden. Så på med

badetøjet, pak solcremen og tjek vejrudsigten – det er startskuddet til den ultimative ferieoplevelse.

FAKTA

Rejs til Algarvekysten, Faro fra Aarhus Airport to gange ugentligt med RYANAIR hele året rundt.

Kontor eller arbejdsplads i Aarhus

4 FULL SERVICE kontormiljø

4 Central beliggenhed tæt på motorvejsnet

4 Gratis parkering

4 Kantine og reception

4 Mødelokaler

4 Mulighed for lager- og værksted

4 Events og netværk

4 Arbejdsplads eller eget kontor

4 Særlige Startup vilkår

27
Bautavej 1A | DK-8210 Aarhus V Tlf. 87447900 | info@ecopark.dk | ecopark.dk Scan QR-koden og læs mere

Rejs og spis

En rejse gennem

Syditaliens gourmetkøkken

Syditaliens køkken er en sand skattekiste af smag, der spænder fra det søde til det salte og det sure. Fra de solbeskinnede strande i Puglia og de dramatiske klippeformationer i Basilicata til de maleriske Middelhavskystbyer Sorrento, Amalfi og Positano. Hver region og by er præget af sin egen unikke madkultur, men med rødderne solidt plantet i gamle, traditionelle principper.

Af Ida Kirstine Rohde Mikkelsen. Foto: Shutterstock

Det nye Toscana

Puglia, også kendt som "det nye Toscana", er berømt for sin overflod af friske ingredienser og autentiske retter. Madlavning i Puglia har dybe rødder i traditionelle metoder og teknikker, der går generationer tilbage. Gamle opskrifter er bevaret og fortolket over tid for at skabe noget nyt. Uden at gå på kompromis med de oprindelige principper om god madlavning, hvor kernen er smagskvalitet, autenticitet og respekt for de lokale ingredienser, naturen giver.

Puglias jord giver en overflod af friske grøntsager, frugt og kornprodukter. Det afspejles i regionens madlavning, hvor du ofte finder in-

gredienser som cherrytomater, ærter og durumhvede – alt dyrket lokalt. Med Adriaterhavet i baghaven er der fuld adgang til alt godt fra havet hele året rundt. Fisk og skaldyr spiller derfor en stor rolle i regionens madlavning med retter som Pasta e Fagioli eller Arrosti di Maialino.

Masser af olivenolie er et must. Det er faktisk her sorten Nocellara del Belice opdyrkes for at producere den rige og smagfulde olie brugt i mange lokale opskrifter. Olivenolie bruges både til at tilberede ingredienserne på panden eller i ovnen, men også ofte direkte på bordet for at fremhæve smagen yderligere.

28

Den velsmagende hæl

Basilicata, beliggende på den italienske "hæl", har en mere rustik madkultur end sine nordlige naboer. Regionen er kendt for sin brug af lokale råvarer som olivenolie, oregano og pecorino-ost i mange retter.

I Basilicata-området er maden ofte enkel med et stærkt fokus på friske ingredienser for at skabe unikke og velsmagende retter. Lokale og friske råvarer spiller en vigtig rolle, uanset om det er grøntsager fra egen have eller hjemmedyrket olivenolie, for i regionen er det vigtigt at bruge stedbundne ingredienser for at sikre en autentisk og lækker mad.

Basilicatas madlavning har også et solidt aftryk fra havet med byens beliggenhed ved Middelhavet. Alle disse ingredienser spiller en stor rolle i regionens signaturopskrifter. Prøv en klassiker som Ziti con le Cozze, der er friske muslinger, som ofte serveres med et glas lokal vin. Eller Patate Bianche e Nero som består af ”sorte” kartofler stegt i olivenolie og hvidløg.

Syditaliensk

Alle tre byer er beliggende i Campania-regionen i Syditalien, som er særlig kendt for sin lækre madlavning. Campanias madtradition er dybt forankret i regionens historie og kultur. Friske råvarer som basilikum, tomater, olivenolie, mozzarella og citroner optræder i mange af de regionale retter.

Tag for eksempel den klassiske ret Pomodoro e Basilico. Tomatbruchetta med frisk basilikum på grillet brød er en klassiker i hele Italien, men den smager særligt godt her med egnsfriske tomater og olivenolie. Parmigiana di Melanzane er en lækker ret med aubergineskiver stegt i parmesan og tomatsauce. Det er en traditionel italiensk ret, men den smager specielt godt i Campania på grund af de friske, højkvalitetsingredienser.

En anden klassiker er Caprese Ensalada. En simpel salat med saftig bøffelmozzarella i skiver mellem friske tomater og basilikumblade serveret med salt og peber. Caprese-salaten repræsenterer de mest klassiske ingredienser fra området; solmodne tomater, mild mozzarella, frisk basilikum og olivenolie.

Sidst, men ikke mindst Sorbetto al Limone. Citronsorbet er en musttry. Det er en lækker sommerforfriskning, der køler en ned på de varme sommerdage i Sorrento eller Positano efter en lang dag ved stranden eller på farten.

FAKTA

29
Gislev Rejser tilbyder rejseoplevelser til Syditalien via flyrejse til Napoli i september og oktober måned direkte fra Aarhus Airport. Læs mere og book på gislev-rejser.dk

Gør

arbejdspladsen

GRØNNERE

Leverandør af kvalitetsplanter, plantevægge, mosvægge, krukker og plantemiljøer. Vi leverer til erhvervslivet, institutioner, sygehuse, skoler og andre offentlige arbejdspladser.

Som planteservicevirksomhed har vi et medansvar for, hvor vores planter kommer fra, og hvordan vi håndterer klodens ressourcer. Der ligger bæredygtige overvejelser og valg bag alle produkter og ydelser.

Grønne planter er ikke alene flotte at se på, de har samtidig en positiv effekt på indeklimaet.

Tlf. 87 54 68 00 • salg@decoplant.dk • www.decoplant.dk
For mere bæredygtige plantemiljøer
Vid e du, at...

Andersen Winery

fremstiller mousserende vine i international klasse

Kun 15 min. fra Aarhus Lufthavn ligger Andersen Winery i byen Vrinners. Hver dag kan du besøge vineriet og få en gratis rundvisning. Oplev processen fra most til vin helt tæt på!

Vineriet på Mols er startet som et passionsprojekt. Andersen og hans team har opbygget en imponerende frugtvinproduktion og et stort sortiment. Vinmageren eksperimenterer hele tiden med nye muligheder. Vi arbejder med vinene, efter den klassiske Methode Traditionelle som i Champagne. Dette betyder, at vinen modner i 9 til 45 måneder på tanke, fade og asker inden den bliver frigivet. I vineriet dufter der af vin, gær og frugt på den helt gode måde, som besøgte du et vinslot sydpå.

Vine på danske frugter

På de danske breddegrader har holdet fundet, at frugter og bær har en perfekt syrepro l til mousserende vine. Derfor bruger vinmageren selvfølgelig de æbler, rabarber, ribs, stikkelsbær og solbær der ndes lige udenfor døren, til at fremstille de danske bobler. Når man smager på vinene, kunne man fristes til at tro, at nogle af dem er lavet på druer. Sortimentet spænder bredt fra de tørre, fadlagrede vine på æbler, til mere frugtige vine på rabarber, hindbær og ribs, som smager af dansk sommer.

Alle vil have Andersen

Teamet i vineriet sælger vine til top restauranter i ind- og udland samt hos over 100 vinhandlere i Danmark. Missionen har fra starten været at inspirere til, hvordan mousserende vine kan spille sammen med mad. De mousserende vine kan serveres som aperitif, men egner sig særdeles godt til mad på højeste niveau. På vineriets hjemmeside nder du et væld af opskrifter på det søde, salte og endda cocktails.

Altid velkommen!

Hver dag åbner vineriet dørene og byder gæster velkommen til at se produktionen. Som en festlig slutning på rundvisningen kan du smage på en række forskellige vine helt gratis og sikke en oplevelse! Vinene spænder bredt fra de tørre fadlagrede, til frugtige og friske og med søde dessertvine som elegant punktum for smagningen. Hvis du er nysgerrig på Gin og Tonic, så spørg, om du må smage Andersens version. Denne cocktail er et unikum i vineriet og er endda lavet på Methode Traditionelle.

Scan og tjek deres store udvalg ud online
På fadet ligger Andersens egne favoritter, hvor 2 af dem kun holder 2% alkohol.
Vrinners Bygade 45 // DK-8420 Knebel // info@andersenwinery.dk // www.andersenwinery.dk Følg os her
Hos Andersen Winery holder de fest den første lørdag i påsken, og fejrer årets frigivelser.

Golfferie Hole in one – på Spaniens unikke baner

Spanien er et af Europas bedste golflande. Det evigt lune klima gør det muligt at spille hele året, og med over 400 baner skulle det være til at finde en bane, der passer dit niveau, ambitioner og humør. Vi har kigget nærmere på populære baner i Alicantes baghave, Costa Blanca, der i dag er det hurtigst voksende golfområde i Spanien. Dertil svinger vi køllen omkring danskernes feriefavoritter; Malaga og Mallorca.

Af Tina Baungaard-Jensen. Foto: La Cala Resort

Spaniens bedste golfbane

Den pris har Las Colinas Golf & Country Club trukket hjem fem år i træk. Prisen er tildelt af World Golf Awards, der er den mest prestigefyldte hædersbevisning. World Golf Awards kårer hvert år de bedste golfbaner og golfdestinationer i hele verden. Golfresortet ligger cirka en times kørsel fra Alicante lufthavn og har et stærkt fokus på bæredygtighed i kombination med 5-stjernede faciliteter. Golfbanen er en 18-hullers mesterskabsbane, der er designet af den anerkend-

te amerikanske golfbanearkitekt Cabell B. Robinson. Banen byder på brede fairways og store ondulerede greens. De mange tee-steder giver god mulighed for at vælge et udgangspunkt, der passer til dagsformen.

Alicante Golf Club er også én af Costa Blancas bedste golfbaner –kun omkring 8 kilometer fra Alicantes centrum. Banen er en smukt anlagt 18-hullers par 72 bane på 6.278 meter, der ligger bag den po-

32

pulære strand, Playa de San Juan. Banen er flad, men godt forsynet med både bunkers og water hazards, og hullernes sværhedsgrad stiger banen rundt. Alicante Golf Club tilbyder leje af udstyr, cart og caddie. Har du brug for at pudse stilen af, kan du hyre en golfinstruktør eller lægge nogle timer på øvebanen.

Solkystens golfperler

Rykker vi længere sydpå, er det svært at komme uden om La Cala Resort, der med 45 huller er et af de største golfresorts i Spanien. Det ligger smukt tilbagetrukket i de andalusiske bjerge bare 20 minutters kørsel fra kysten og knap en time fra Malaga. La Cala Resort byder på tre Campo-golfbaner, America, Asia og Europa, Par 3 bane og akademi, der ligger i et pragtfuldt landskab med fantastisk udsigt og Sierra de Mijas-bjergkæden som et smukt bagtæppe. Tilsæt golfferien den autentiske andalusiske livsstil kombineret med fantastisk mad og andre sportsaktiviteter som yoga, tennis, løb, fitness eller padel. Efter de fysiske udfoldelser kan du geare helt ned i resortets alsidige spa-område.

Campo America er kendetegnet ved, at fleste af hullerne har ”en sikker side” i form af en bakke og ”en farlig side” i form af en ravine.

Campo Asia

De første tre huller er ganske tilforladelige og giver en fin start på runden, og allerede på første tee får du en fornemmelse af layoutet på Campo America, der tæller en del korte huller.

Campo Asia er den korteste og teknisk mest krævende af de tre baner på La Cala. Man fornemmer straks, at retning er vigtigere end længde, hvilket næsten gør sig gældende på alle huller. Det kan betale sig at lægge en defensiv strategi fra teestedet, hvilket også en del af de smalle huller indbyder til. Greenen på hul 18 ligger lige foran klubhusets terrasse, så du kan forvente publikum til dit sidste put.

Campo Europa er La Cala Golfs nyeste bane og kan bedst beskrives som en kombination af de to andre baner. Flere af tee-stederne er hævede over fairway, hvilket giver et godt overblik over spilmulighederne. Floden Ojén løber gennem anlægget, og man krydser floden flere gange gennem banen, der hylder de korte huller.

Mallorca - et fanstatisk golfrejsemål

Mere end 20 golfbaner i topklasse, professionelt og servicemindet personale samt sværhedsgrader, der passer alle, gør Mallorca til et elsket sted at svinge golfkøllen. >

33

>

T-Club Calvia er de fleste golfspillere vilde med, fordi banen har sin egen charme - med kaglende høns spankulerende omkring det atmosfærefyldte klubhus. Det er en moderniseret mallorcinsk finca ved 14. fairway med en stor solterrasse, hvor du kan fejre dig selv eller trøste dig efter runden på banen. Brede, flade eller bølgende fairways snor sig gennem lunde af fyrre-, oliven- og palmetræer, og det giver T-Club Calvia både park- og skovkarakter. Scor pointene på de flade parkhuller, for træerne gør skovhullerne til de absolut sværeste, og det samme gælder for de syv søer på parkhullerne.

Mallorcas ældste bane, Son Vida Golf, åbnede i i 1964. Den er en smuk klassiker, du må prøve, hvis det er din første golftur til Middelhavsøen. Det er en hyggelig bane, hvor det mere gælder om at slå lige end langt, fordi høje træer eller tæt krat omgiver de fleste fairways. Så regn med en del tabte slag – og bolde. På scorekortet ser banen overkommelig ud rent distancemæssigt, men det er alligevel svært at score på den, fordi en række højdeforskelle gør det svært at bedømme afstandene korrekt. Nyd de mange farverige blomster og smukke gamle villaer, der pryder banen – nogle iøjnefaldende elementer, det kan være svært at abstrahere fra.

Pula ligger på den nordøstlige del af Mallorca. Europatur-banen udmærker sig ved fremragende stand, afvekslende huller og placerin-

gen i pagt med naturen. Pula Golf blev grundlagt i 1995 og totalt omlagt af José María Olazábal fra 2004 til 2006. Den legendariske spanier har sat sit tydelige præg på banen, hvor ikke mindst det korte spil skal mestres. Klubhuset er en del af en gammel finca fra 1700-tallet, og det er en ren fornøjelse at sidde på terrassen og nyde en velfortjent forfriskning efter runden.

Son Gual er en sand perle og uden tvivl en af Mallorcas bedste golfbaner. Den åbnede i 2007 og ligger smukt op ad Tramuntana-bjergkæden og de pittoreske mallorcanske vindmøller. Banen holder et utroligt højt niveau med greens i verdensklasse. Golfbanen har mere end 800 oliventræer og ligger kun femten minutters kørsel fra Palmas centrum. Banen emmer af storhed og har ry for at være en krævende udfordring, hvor du skal tænke over hvert slag.

REJS PÅ GOLFFERIE

Flyv med Norwegian til Alicante, Malaga og Mallorca. Find billetten på norwegian.dk

Flyv med Ryanair til Malaga og Mallorca. Find billetten på ryanair.com/dk

34
Campo Europa
MUSEUM OVARTACI | Olof Palmes Allé 11 | 8200 Aarhus N | Tlf. +45 4185 6290 | www.ovartaci.dk ART AND MIND — KUNST OG PSYKIATRI
Alicante Palma de Mallorca Aarhus A A R NY! NY! NY!
Malaga og Palma de Mallorca. Flyv direkte fra Aarhus Airport til
Malaga
Alicante,
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.