Hotel Pier5 Magasin

Page 1

BÆREDYGTIGHED
Pier 5 Hotel har grønne ambitioner
KULTUR
Aalborg som centrum for kultur og oplevelser
HISTORIE
Ikoniske bygninger vidner om århundreders byfortællinger

“Ranger” hands, with grade A Swiss Super-LumiNova® luminescent material

Manufacture Calibre MT5402 with 70-hour “weekend-proof” power-reserve, silicon hair-spring and COSC-certification

What is it that drives someone to greatness? To take on the unknown, venture into the unseen and dare all? This is the spirit that gave birth to TUDOR. This is the spirit embodied by every TUDOR Watch. Some are follow. to dare.

Five-year transferable guarantee with no registration or periodic maintenance checks required

RANGER BISPENSGADE 13 - 9000 AALBORG
39 millimetre case in 316L stainless steel

VELKOMMEN TIL PIER 5 MAGAZINE

På Pier 5 Hotel får du mere end bare en luksuriøs overnatning – du får en kvalitetsoplevelse udover det sædvanlige. Vi inviterer indenfor på et topmoderne og eksklusivt designhotel, der blandt andet byder på vores ekstraordinære cocktailbar VAERFT, fredagsbar med livemusik og mulighed for at opleve byen på både SUP-board og cykelsadel. Vores mål er at give vores gæster den bedste oplevelse, mens de er her.

Hotellets ultimative samlingspunkt er VAERFT Cocktail Bar. Her skaber vi innovative og smagfulde cocktails, der imponerer på både æstetik og smag. På side 36 kan du høre nærmere om vores

ambitioner for baren fra vores dygtige barchef, Maria Solnæs.

Bevæger du dig uden for Pier 5, er der tilmed masser at gå på opdagelse i, når du opholder dig i Aalborg. På side 10 kan du blive klogere på byens kultur- og musikliv af mangeårig leder af spillestedet Skråen, Jørgen Nissen. Leder du efter byens naturparker og rolige åndehuller, kan du bladre om på side 27, og mangler du inspiration til flere seværdigheder, kan du kigge på side 14, hvor du finder syv spændende oplevelser i Aalborg og omegn.

Rigtig god fornøjelse!

Hotelchef Mike Sthyr

Udgiver: nord A/S | Skanderborgvej 232, 2 | 8260 Viby J | www.nordnord.dk Salgsansvarlig: Mads Møldrup Sørensen - mms@nordnord.dk - 3697 0081 Redaktør: Camilla Matzen Schmidt | Layout: Jesper Stie Tommerup Andersen nord-id: 9739 | Vi tager forbehold for trykfejl 3

INDHOLD

6 | DESIGNHOTELLET PÅ HAVNEFRONTEN

Med moderne designløsninger, en innovativ cocktailbar og byens bedste udsigt til Limfjorden emmer Pier 5 af hotelkvalitet på internationalt niveau.

9 | AALBORGS HERREGÅRDSHOTEL – SCHEELSMINDE

På Scheelsminde bliver du inviteret indenfor i en verden af kvalitet i herregårdens hyggelige og historiske rammer.

10 | MUSIK GENNEM ÅRTIER

I mere end 40 år har Jørgen Nissen været leder af spillestedet Skråen beliggende i det tidligere kulkraftværk Nordkraft.

14 | 7 OPLEVELSER I AALBORG OG OMEGN

Nordjyllands hovedstad indeholder et væld af kvalitetsoplevelser og -seværdigheder, der blot venter på at blive udforsket.

22 | BÜHLMANN BELIEVE

I Bühlmann er der stort fokus på bæredygtig udvikling, og lysten til at udvikle nye miljørigtige løsninger gennemsyrer alle dele af hoteldriften.

4
Foto:
Kjetil Løjte / Destination NORD

27 | AALBORGS ÅNDEHULLER

Der er aldrig langt til afslappende parkmiljø og skønne naturområder, når du befinder dig i Aalborg.

30 | HISTORIEN OM BÜHLMANN

Hos Bühlmann sætter de nye standarder for fremtidens værtskab. Hotel-koncernen driver hoteller med fokus på unikke rammer, gastronomi og ansvarlighed overfor mennesker og miljø.

36 | „ JEG ELSKER AT GIVE FOLK EN SÆRLIG OPLEVELSE“

I VAERFT Cocktail Bar er en cocktail ikke bare en cocktail, men en luksusoplevelse for alle sanser. Bag baren står Maria Solnæs, der som 23-årig blev barchef for cocktailbaren på Pier 5 Hotel.

39 | FLYV IND TIL AALBORG AIRPORT HOTEL

Med sin unikke placering lige ved siden af Aalborg Lufthavn byder Airport Hotel dig velkommen, hvad end du er på vej ud i verden eller lige er landet i den nordjyske hovedstad.

42 | KOM MED PÅ HISTORISK VANDRING

En vandring i Aalborgs bymidte tager dig på en tur gennem historien, hvor flere spændende bygninger vidner om mange århundreders byfortællinger.

48 | DET SKER I AALBORG

Uanset hvilken årstid du befinder dig i Aalborg, er der et væld af sjove begivenheder og interessante aktiviteter at give sig til.

Budolfi Kirke  / Foto: Visit Nordjylland
5
Foto: BeerWalks

DESIGNHOTELLET PÅ HAVNEFRONTEN

På kanten af havnefronten med udsigt til fjordens blå bølger finder du Pier 5 Hotel. Her er designmøbler og moderne indretning forenet med fortidens havnemiljø på hotellet, der rummer 154 topmoderne værelser inklusive to luksussuiter, et stort loungeområde og den eksklusive cocktailbar VAERFT.

Stilen er rå og industriel men samtidigt indbydende og moderne. Detaljer fra fortidens

havnemiljø er inviteret med indenfor via detaljer som blotlagte bjælker og gamle skibslamper, der sammen med danske designmøbler og kunstværker fra det anerkendte Gallerie Wolfsen skaber en luksuriøs og særlig stemning i hotellets loungeområde og på værelserne. Navnet Pier 5 sender tilmed en kærlig tanke til fortidens industrihavn, hvor der blev læsset kul af på Rendsburggade 5 – hotellets nuværende adresse med direkte udsigt til Limfjorden.

„Hotellet har en helt fantastisk placering, hvor vi har åbnet op mod fjorden og omfavnet den historie, der ligger i Aalborg Havn,“ indleder hotelchef Mike Sthyr.

Mere end en overnatning

Når du træder ind ad dørene, bliver du mødt af hotellets værter, der står klar til at tage imod dig. Måske har du allerede checket ind online og modtaget koden til din dør, og ellers kan du nemt gøre det på skærme-

6
Med moderne designløsninger, en innovativ cocktailbar og byens bedste udsigt til Limfjorden emmer Pier 5 af hotelkvalitet på internationalt niveau.

ne i check-in-området. I den forbindelse er dagens vært klar til at byde dig velkommen, og ikke mindst guide dig til de bedste oplevelser og aktiviteter både på og udenfor hotellet.

„På Pier 5 har vi ikke receptionister men værter, og det er noget ganske særligt hos os. Vores medarbejdere står klar til at tage gæsterne i hånden og give dem en personlig hoteloplevelse tilpasset den enkelte,“ fortæller Mike Sthyr.

Værterne anbefaler dig gerne stedet, hvor du skal spise aftensmad samme aften, eller om der er en særlig begivenhed i Aalborg, mens du er gæst. De informerer også om de mange forskellige events og aktiviteter, der foregår på hotellet for både gæster og andre besøgende. Det kan både være morgenløb med hotelchefen, cocktailkurser eller livemusik i loungen, når der er fredagsbar i VAERFT Cocktail Bar. Det kan også være, at du har lyst til at mærke fjordvind og bølgeskvulp? I så fald råder Pier 5 over flere SUP-boards, som gæsterne kan tage med ud på fjorden, og over sommeren er det tilmed muligt at komme på guidede ture med en instruktør.

„Vi tilbyder meget mere end en luksuriøs overnatning – vi giver vores gæster en oplevelse, mens de er her,“ siger Mike Sthyr.

Tæt på byens kerne

Selvom der i tidernes morgen blev slæbt kul i den gamle havn, er der i dag ikke me-

get industri over havneområdet. Det er forvandlet til et livligt kulturområde med stemningsfyldt miljø og flere arkitektoniske bygninger, og med kun få skridt befinder du dig midt i byens centrum. Har du lyst til at bevæge dig længere ud af byen, er det også muligt at låne cykler til formålet.

„Vi vil gerne, at vores gæster virkelig mærker vores by, mens de er her, så de får en uforglemmelig ferieoplevelse,“ lyder det fra Mike Sthyr.

Af samme årsag samarbejder Pier 5 også med flere af hotellets naboer, heriblandt Musikkens Hus. Under navnet Waterfront Views kan du som gæst kombinere en skøn overnatning på Pier 5 og en cocktail i VAERFT med en to-retters middag i Restau-

rant Fauna, der huserer i Aalborgs ikoniske bygning Musikkens Hus.

Cocktails af international kvalitet I det skønne loungeområde samles alle, der har lyst til at slappe af og nyde de stemningsfulde omgivelser. Her kan du koble fra med venner eller kolleger eller udfordre til duel på loungens shuffleboard. I de mange hyggekroge kan du lade dig synke ned i de bløde sofamøbler og lytte til tonerne af jazz på pladespilleren.

Samlingspunktet i loungen er VAERFT Cocktail Bar. VAERFT er ikke en almindelig hotelbar, men et unikt mødested for både hotellets gæster samt kvalitetsbevidste bargængere fra hele byen. I de eksklusive rammer stimuleres samtlige sanser, når der

7

bliver serveret æstetiske cocktails lavet af kvalitetsrige og danskproducerede spiritusser med udsøgt smag. Råvarerne er så vidt muligt danske og økologiske.

„Vores cocktailbar er af international kvalitet, som vi ikke har set før på Aalborgs barscene,“ forklarer Mike Sthyr.

Cocktailkortet er fyldt med eksklusive drinks, der udfordrer og overrasker i både smag og udseende – og gerne med et lokalt touch. Derfor samarbejder de blandt andre med Gregory Hamilton Miller – en amerikansk keramiker, der har slået sig ned på Tolne Gjæstgivergaard i Sindal sammen med sin tyske kone, Janne Hieck, hvor de laver håndlavet og lokalproduceret unikakeramik.

„Gregory er en utrolig dygtig keramiker og karismatisk person, og vi bruger hans kera

mik til både cocktails og snacks på hotellet. Der er altid minimum én cocktail på barkortet, der bliver serveret i hans håndlavede kopper,“ fortæller Mike Sthyr og tilføjer:

„På vores reol med keramik fra Gregory kan man vælge en unikakop fra hylden og få serveret sin cocktail i den. Bliver man helt forelsket i koppen, har man også mulighed for at købe den med hjem.“

Smag på VAERFT

VAERFT tilbyder flere forskellige smagninger og cocktailkurser i samarbejde med nogle af landets bedste spiritusproducenter, der også serveres i baren. Ved hver smagning er der fokus på en bestemt spiritus såsom gin, whisky eller rom, og for en aften tages de under kærlig behandling.

„Blandt andet har vi en romsmagning med Skotlander, der fremstiller prisvindende

nordjysk rom fra deres produktion i Pandrup,“ siger Mike Sthyr og fortsætter:

„Som noget nyt har vi arrangeret, at hotellets gæster hver lørdag kan blive kørt til Skotlanders produktion i Pandrup, hvor de får lov til at smage på varerne og får en rundvisning i romproduktionen.“

VAERFT PIZZAOG SALATBAR

Hver tirsdag, onsdag og torsdag kl.

18-20.30 udvides VAERT Cocktail

Bar med konceptet VAERFT Pizzabar. Her serveres en uimodståelig buffet med pizzaer og salater ad libitum – selvfølgelig lavet af de bedste råvarer.

-
8

HERREGÅRDSHOTEL SCHEELSMINDE

På Scheelsminde bliver du inviteret indenfor i en verden af kvalitet i herregårdhotellets historiske omgivelser. Som besøgende kan du tilmed nyde exceptionel gourmet i Restaurant Bühlmann, der byder på eksklusive madoplevelser.

Du fornemmer straks historiens nærvær, når du træder ind i den charmerende herregård, der danner rammen om Scheelsminde. Med mange faciliteter og muligheder henvender hotellet sig til både par, familier og forretningsfolk, der ønsker kvalitet og stil i særklasse. Scheelsminde tilbyder overnatning i et af de 94 charmerende værelser, fest- og selskabslokaler, møde- og konferencefaciliteter med plads til op til 80 gæster samt innovativ gastronomi fra Restaurant Bühlmann.

Restaurant Bühlmann

Det er ikke blot skønne omgivelser, du bliver en del af, når du besøger Scheelsminde. Se frem til gastronomi i absolut særklasse, når du sætter dig til bords på Restaurant Bühlmann. Restaurant Bühlmann er anmelderrost af både White Guide Nordic, Den Danske Spiseguide, Børsen og Berlingske,

og her serveres gourmet af international standard med friske og lokale råvarer samt à la carte med fokus på fransk gastronomi.

I spidsen for restauranten står køkkenchef Christian Nurup. Han kombinerer sine erfaringer og sin passion for det klassiske franske køkken og asiatisk inspireret gastronomi

med en frisk, kunstnerisk og kompromisløs tilgang. Du kan se frem til årstidsbetonet gastronomi baseret på de bedste råvarer –flere af dem plukker Christian selv fra både egen køkkenhave, lokale leverandører samt nogle af verdens bedste grossister.

AALBORGS
Læs mere på scheelsminde.dk
9

MUSIK GENNEM ÅRTIER

I mere end 40 år har Jørgen Nissen været leder af spillestedet Skråen beliggende i det tidligere kulkraftværk Nordkraft. Gennem årtier har han oplevet byens musik- og kulturliv indefra, men selv foretrækker han at se fremad mod morgendagens artister.

10

Hvordan vil du beskrive Aalborg som musik- og kulturby?

Det er en rigtig spændende by, der rummer de nordjyske rødder, som man kender fra romanen Nordkraft med et råt miljø. Men med tiden er det også blevet en stor studieby, hvilket har gjort byen mere moderne, også kulturelt. Især om sommeren er der et stort udbud af arrangementer i både weekender og på hverdage, og på den måde er det en spændende by at gå rundt i. Det er også positivt og vigtigt for os hos Skråen, at når folk har været til koncert hos os, så kan de fortsætte videre ud i en levende by.

Hos Skråen har vi lavet musikarrangementer i rigtig mange år, men ikke desto mindre har 2022 været det bedste år for os. 2019 var et stort år for os, og derefter kom coronapandemien, men sidste år endte vi med den største omsætning nogensinde. Det viser mig, at aalborgenserne er meget interesseret i musikken og kulturen, og udviklingen bliver ved med at være positiv.

Jeg har selv været med helt fra starten, hvor jeg startede som studerende. Som med alle andre ting i samfundet, så ændrer musik-

ken sig hen ad vejen. Vi har stadig folk hos Skråen, som taler om, at der skal være rockmusik som i 1980’erne. Men i dag har vi et bredt udvalg af koncerter og også stand-upshows. Vi udbyder både de største danske navne, internationale artister samt lokale og up-and-coming kunstnere.

Hvilke arrangementer hos Skråen vil du anbefale byens besøgende?

På årsbasis har vi flere end 100.000 betalende gæster, og mange kommer om sommeren. Hver fredag arrangerer vi det, der hedder Fredagsfest i Karolinelunden, der er en folkepark i centrum af byen. Det er målrettet et yngre publikum, og man kan kun købe billet i indgangen, hvilket koster 100 kroner. Så beslutningen om at tage til koncerten kan være ret impulsivt.

I stedet for at kalde det en koncert, så er det en havefest, hvor man køber øl i baren, og det er rigtig hyggeligt. Hvis det regner, så er det en skam for os, for så er der selvfølgelig færre, der dukker op. Men jeg vil sige, at selv når vejret er mindre godt, så er der mange gæster, og det er klart, at når vejret er godt, så svinger det helt vildt. Sidste år

var der kunstnere som Malte Ebert, Kesi og Malurt. Og den helt store succes, der har besøgt Karolinelunden i mere end 15 år, er DJ SASH! og ItaloBrothers. Der står 5000 aalborgensere og er fuldstændig vilde og har den ultimative fest.

Hen over sommeren har vi også koncerter i Skovdalen, som vi kalder Skovrock. Det er koncerter, hvor man kan købe billetter på forhånd, og det er ofte lidt større arrangementer end f.eks. til Fredagsfest, og der er oftere et lidt mere voksent publikum. Koncerterne er med bl.a. Thomas Helmig, Rasmus Seebach, Jung og Drew Sycamore. Nogle af de populære koncerter vil være udsolgt på forhånd, så det skal man selvfølgelig være opmærksom på.

Vi laver også konceptet Costa del Nordkraft, hvor vi laver en stor sandkasse på 200 kvadratmeter inde i Nordkraft, og så arrangerer vi underholdning tre gange i ugen. Én gang

i ugen er der comedyshow med nye komikere, en anden gang er der musik med singer-songwritere, og en tredje gang viser vi film. Det er gratis, og man kan bare komme forbi. Så sætter folk sig i strandstole, og nog-

11

le sætter sig bare i sandet. Selvom det regner udenfor, så kommer folk i sommertøj, og man kan få kulørte drinks og hygge sig.

Hvad kan du bedst lide ved dit job som leder af Skråen?

Jeg kan godt lide at lave koncerter – og det er lige sjovt at lave en lille koncert i en sandkasse, som det er at lave en stor koncert. Koncerten med 5000 gæster i publikum skal selvfølgelig være mere organiseret. Det er også fedt at lave koncerter som Fredagsfest i Karolinelunden, hvor vi åbner indgangen, og vi aner i princippet ikke, om der kommer mange eller få mennesker. Nogle gange har der været helt op til to kilometer kø, men vi ved det ikke før på dagen.

Vi har også forskellige talentkonkurrencer for nye artister, og det er virkelig sjovt at give dem nogle muligheder og forsøge at få dem til at lykkes, og samtidigt kigge frem og prøve at gennemskue, hvem der bliver den næste store kunstner, når man booker artister ind til næste år. Bl.a. hørte vi for få år tilbage om en ny kunstner, som, vi tænkte, ville blive stor, og vi bookede ham til at spille under Tall Ships Races. Det var Tobias Rahim, og man må bare sige, at han kom ud over scenekanten. Der var utrolig mange mennesker samlet på havnefronten til den koncert – politiet vurderede op til 60.000 mennesker – på trods af det fik han også fat i dem, der stod allerbagerst.

Er der en særlig koncert eller oplevelse, som står klart i din hukommelse fra din tid hos Skråen?

Mit fokus er på det, der kommer fremadrettet. Allerede nu planlægger jeg næste års koncerter og prøver på at finde dem, der bliver de nye store kunstnere. Men der er da nogle oplevelser, som jeg stadig husker, og som betyder noget særligt.

Skråen har bl.a. været med ti l at arrangere Tall Ships Races, der kom ti l Aalborg for

første gang i 1999. I 2004 foreslog kommunen, at vi denne gang skulle lave noget helt vildt. Ud fra det arrangerede vi en koncert, der skulle afh oldes på Limfj ordsbroen. Jeg mener, at det er den eneste gang, at man har fået lov ti l at lukke Limfj ordsbroen på den måde. Vi fi k Safri Duo ti l at spille, som var kæmpestore på det ti dspunkt. Vi fi k sat to kraner på 30 meter

op med højtt alere på hver side af broen, og alt udstyr skulle sættes op på broen. Broen kunne kun holde ti l at vist antal tons, så jeg skulle skrive personligt under på, at jeg tog ansvar for, at der ikke var for meget udstyr på broen, så den blev overbelastet. Det var en vildt sjov oplevelse, fordi det var en anderledes opgave, og vi fi k det ti l at lykkes.

nati on NORD 12
Foto: Elisabeth Jasmin
Grevlund / Desti

Trænger du til forkælelse?

Glæd dig til indre og ydre velvære hos Mekini. En hudpleje- og skønhedsklinik med en særlig atmosfære og et væld af forkælende behandlinger. Fra diamantslibning og japansk lifting til manicure, lash lift og massage. Og er I to, inviterer vi gerne indenfor i vores parbehandlingsrum, hvor I sammen kan nyde f.eks. en wellnessmassage eller en ansigtsbehandling.

13
Niels Ebbesens Gade 4 9000 Aalborg Tlf. 2570 5606 www.mekini.dk

OPLEVELSER

I AALBORG OG

OMEGN

Nordjyllands hovedstad indeholder et væld af kvalitetsoplevelser og -seværdigheder, der blot venter på at blive udforsket. Fra attraktioner om fortidens fascinerende historie over enestående arkitektur og kultur til rekreative områder, der indbyder til afslapning og samvær.

14

DE SYNGENDE TRÆER

De Syngende Træer er et musikalsk fænomen opfundet af Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor store berømtheder siden 1987 har plantet et træ i Aalborgs bypark, Kildeparken, i forbindelse med deres besøg i byen. I 2012 er hvert træ blevet ledsaget med en stander, der indeholder et musikmedley fra den pågældende kunstner. Over årene har intet mindre end 96 artister og bands sat deres aftryk på parken, hvor man bl.a. kan finde kunstnere som Sting, Prince og Mariah Carey. I december måned er træernes musik udskiftet med kunstnernes julekatalog, og besøger du De Syngende Træer på adventssøndage, vil du blive mødt af 250 levende lys, der lyser parken op.

2

AALBORG ZOO

Med langt over 100 eksotiske dyr i haven er Aalborg Zoo en lærerig og spændende oplevelse for store som små. Hvert år har stedet mere end 450.000 besøgende, hvilket vidner om dens popularitet blandt lokale såvel som turister. De dygtige dyrepassere står klar til at formidle og besvare spørgsmål om de mange arter, der findes haven, samt om Aalborg Zoos arbejde for at styrke indsatsen omkring truede dyrearter. I 2023 åbnede en ny udstilling kaldet Verdensrummet, der iscenesætter udvalgte Verdensmål på en vedkommende og eventyrlige måde, ligesom et nyt Madagaskar-område blev indviet med flere forskellige lemur-arter og eksotiske fugle fra den store ø.

1
NORD 15
Foto:
Kjetil Løjte / Destination

3

GRÅBRØDREKLOSTER MUSEET

Gråbrødrekloster Museet er et underjordisk museum, der ligger tre meter under en af byens travleste gågader, Algade. På museet fortælles historien om gråbrødreklosteret, der lå præcis dér fra 1240’erne til det blev nedlagt i 1530. Området, hvor klosteret lå, er også der, hvor Aalborg som by opstod, og museet fortæller derfor også om den markedsplads, der lå samme sted i begyndelsen af 900-tallet, samt flere ukendte kirker og de byhuse, der til sidst måtte vige pladsen til fordel for munkenes kloster. Du kan se de imponerende ruiner fra klosteret, skeletter fra kirkegårdene og mange andre fine fund fra vikingetidens og middelalderens Aalborg.

4

MUSIKKENS HUS

Med fire koncertsale, fem scener, en særklasse restaurant og hjemsted for både Aalborg Symfoniorkester og Det Jyske Musikkonservatorium er Musikkens Hus et kulturelt samlingspunkt i Aalborg – og uanset om du er til pop, rock, jazz eller opera, præsenterer Musikkens Hus den højeste kunstneriske kvalitet inden for alle musikalske genrer. Men det er ikke blot musikken, der imponerer. Det internationale koncerthus er opført af det anerkendte østrigske arkitektfirma Coop Himmelb(l)au, og fra alle vinkler og kanter oplever du bevægende arkitektur i absolut verdensklasse.

Foto: Lars Horn / Nordjyske Museer
NORD 16
Foto: Kim Mikael Jensen / Destination

På Utzon Center kan du føle, sanse og røre arkitektur.

Se aktuelle udstillinger, workshops og andre aktiviteter på utzoncenter.dk

Og giv dig selv et måltid i særklasse på Restaurant JØRN. Se menu på utzoncenter.dk/JØRN

17

6

FJORDBYEN

En usædvanlig bydel befinder sig i Aalborg Vestby tæt på Skudehavnen. Fjordbyen begyndte at spire frem i 1930’erne, hvor mange af byens fattigfolk supplerede deres sparsomme indtægter med fiskeri. Fiskerne brugte skurene i Fjordbyen til at opbevare deres garn og fiskegrej som ly for vind og vejr. I dag er de små fiskeskure bygget om til hyggelige boliger, og området har fået officiel status som kolonihaveforening. Dog er der langt fra kolonihavernes trimmede græsplæner og velklippede hække til de fantasifulde og selvbyggede huse. Er man på spadseretur langs Aalborgs havnefront, er det oplagt at kigge forbi Fjordbyen for at se de fine huse og nyde stemningen.

5

VESTRE FJORDPARK

Med kort afstand til Aalborg midtby ligger Vestre Fjordpark, der er et stort rekreativt område, hvor man kan finde åbne aktivitets- og legearealer samt badefaciliteter. Parken er inddelt i seks områder kaldet Stranden, Tangen, Kilen, Fladen, Krattet og Skoven, som hver har deres kendetegn. Særligt i sommerhalvåret er det 165.000 m2 store område samlingssted for aalborgensere og turister i alle aldre, som elsker natur og vandsport.

Foto: Kjetil Løjte / Destination NORD Foto: Kjetil Løjte / Destination NORD 18

7

UTZON CENTER

Placeret midt på Aalborgs havnefront finder du den arkitektoniske perle, Utzon Center, der er skabt af den verdenskendte og prisvindende arkitekt Jørn Utzon og hans søn Kim Utzon. Værket stod færdigt i 2008 og blev dermed det sidste værk af den danske stjernearkitekt, der døde samme år. På Utzon Centret kan du opleve spændende udstillinger i storslåede rammer, hvor arkitekturen vækker din nysgerrighed og leger med dine sanser. Imellem udstillingerne kan du bl.a. finde det permanente ’Utzon Gallery’, der guider dig igennem Jørn Utzons liv og karriere, samt skiftende udstillinger.

Foto: Rasmus Hjortshoj
19
Foto: Mette Johnsen

Ihjertet af Aalborg finder du vore store, lyse lokaler, hvor vi tilbyder en bred vifte af behandlinger. Her finder du alt fra luksuriøse ansigtsbehandlinger, fantastiske massager, afslappende spaoplevelser, hånd- og fodbehandlinger samt voksbehandlinger.

Vi har hver vores individuelle kompetencer og personligheder, og tilsammen udgør vi et stærkt team, der favner bredt. Vi er fremsynede, resultatorienterede og meget bevidste i produktvalg – alt sammen med til at give dig den bedste oplevelse og de allerbedste resultater!

Vi glæder os til at byde dig velkommen og give dig en skøn oplevelse!

Massage • Spa •Voks •Ansigtsbehandlinger • Mani / pedicure Tandblegning Vipper /bry / Lashlift

La Locanda leverer romersk gastronomi på højeste plan

Slotsgade 27 9000 Aalborg

I hjertet af Aalborg - I nogle af byens ældste bygninger og flotteste omgivelser, - ligger den autentiske italienske fine dining restaurant La Locanda. Her bliver du præsenteret for den romerske kok Carlo Liberatis velsmagende italienske madunivers bestående af klassiske italienske retter og specialiteter i smukke, spændende og personlige nyfortolkninger. Du kan sammensætte din egen menu a la carte, eller du kan lade kokkene sammensætte en menu med 3, 5, 7 eller 9 ’cicchetti’.

I forlængelse af restauranten finder du også Carlos familierestaurant, TraPo, hvor du kan finde hjemlige italienske klassikere som pizza og pastaretter og delien La Bottega, hvor du kan købe et udvalg af italienske specialiteter og take away.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Aalborgs romerske bymidte – buon appetito!

C. W. Obels Pl. 3 • 9000 Aalborg • Tlf.: 23 95 65 15 • www.lalocanda.dk
20
Tlf: 98 16 17 08 www.harmonie-spa.dk

FUSION MELLEM DET JAPANSKE OG

FRANSKE KØKKEN

Restaurant Fusion er en fusion mellem det japanske og franske/ europæiske køkken. Vi bestræber os på at være én af Aalborgs mest nyskabende restauranter. Her sætter vi mad og vin højt, men vores gæster endnu højere. Hele Fusion-teamet arbejder for at give vores gæster en oplevelse i særklasse. Vi går op i samspillet mellem maden og vinen, måden det bliver serveret og præsenteret på, og selvfølgelig ikke mindst den venlige, engagerede og nærværende betjening.

ET KULINARISK EVENTYR

Vores menukort spænder vidt. Her kan du vælge mellem en 4-8 retters månedsmenu, vores overdådige sushi og lækre retter fra a la carte, og som det første sted i Nordjylland introducerede vi for nyligt det exceptionelle koncept Omakase for vores gæster. Omakase går helt enkelt ud på, at kokken får kreativ frihed til at give gæsterne en eksklusiv og mindeværdig oplevelse. Hovedfokus er på de fineste råvarer, som er nøje udvalgt e er kvalitet og sæson. Gæsterne sidder i baren og er helt tæt på begivenhederne, imens kokken står bagved bardisken og tilbereder samt serverer maden for den enkelte gæst.

Strandvejen 4, st.tv. 9000 Aalborg Tlf. 35123331 restaurantfusion.dk

BÜHLMANN BELIEVE

I Bühlmann er der stort fokus på bæredygtig udvikling, og lysten til at udvikle nye miljørigtige løsninger gennemsyrer alle dele af hoteldriften. Ansvaret for at beskytte miljøet har de samlet under betegnelsen Bühlmann Believe, der illustrerer den ambitiøse bæredygtighedspolitik på tværs af hele koncernen – og ikke mindst på Pier 5 Hotel.

Det er ikke meget, der er overladt til tilfældighederne, når du tjekker ind på Pier 5 Hotel. Her er bæredygtighed omdrejningspunktet for alt, hvad der foregår på hotellet.

„Det er en bærende del af vores DNA at arbejde med bæredygtighed, og jeg føler et stort personligt ansvar for, at vi på Pier 5 går forrest i forhold til at drive hotel på den bedste og mest bæredygtige måde,“ lyder det fra hotelchef Mike Sthyr.

Innovative løsninger

På Pier 5 starter den bæredygtige rejse allerede inden, du tjekker ind. Al information om opholdet er samlet i en digital løsning, og du kan både tjekke ind og ud af hotellet direkte på din telefon. Sådan nedbringes også papirforbruget – og det papir, der nødvendigvis bliver anvendt, er altid FSC-certificeret.

„Alt det betyder også, at vi kan bruge mere tid på at give gæsterne den bedste ople-

velse og fortælle om de mange muligheder og aktiviteter, der foregår på hotellet og i byen,“ forklarer Mike Sthyr.

Bevæger du dig op på hotelværelset, vil du opdage, at ʼdo not disturbʼ-mærkatet er lavet af træ frem for plastic, og jakken hænges på specialfremstillede bøjler, der er lavet af 100 procent genanvendt pap. Dertil er hotelbranchens typiske minisæber udskiftet med sæbedispensere, der genopfyldes med økologiske sæber fra danske Meraki.

22

I hotellets nyrenoverede fitnessrum finder du også den grønne tankegang. Alle cardio-maskiner er lavet således, at den energi, du bruger på maskinerne, skaber ny energi til hotellet. Faktisk har en times træning på cardio-maskinerne potentiale til at generere 180 kwH, hvilket svarer til en fuld opladning af 60 mobiltelefoner.

Råvarer, der gør en forskel

Om du nyder en cocktail i hotellets cocktailbar VAERFT eller går ombord i morgenmadsbuffeten, er råvarerne udvalgt med stor omhyggelighed, og når det er muligt, bliver lokale og økologiske produkter prioriteret. Det er også årsagen til, at Pier 5 har opnået Det Økologiske Spisemærke i bronze, hvilket betyder, at 30-60 procent af alle føde- og drikkevarer er økologiske. Mike Sthyr fortæller:

„Lokale råvarer, økologi og kvalitetsprodukter er centrale nøgleord. Her kan man smage bæredygtigheden.“

Også restprodukter fra råvarerne bliver omsat. Bliver der f.eks. lavet rabarbersirup til brug i VAERFTs cocktails, bliver resterne lavet til kompotter, der kan serveres i morgenbuffeten, mens frugter og urter

tørres, så de kan bruges som garniture til cocktails.

Udvalgte samarbejdspartnere

De bæredygtige tiltag begrænser sig ikke kun til hotellet alene. Leverandører og samarbejdspartnere er nøje udvalgt, så de matcher den grønne profil, der kendetegner hotelkædens bæredygtige værdier. Det gælder blandt andet det nyopstartede samarbejde med Skotlander – en lokal nordjysk spiritusproducent, der laver håndlavet gin, rom og likør af økologiske og lokale råvarer af højeste kvalitet fra deres produktion i Pandrup.

„Skotlander er kvalitetsbevidste og passionerede omkring deres håndværk. Derfor er vi enormt glade for, at vi benytter deres spiritus, når der bliver serveret cocktails i VAERFT,“ fortæller Mike Sthyr.

En kontinuerlig udvikling

Gennem Bühlmann Believe har bæredygtighed været centrum for Bühlmanns hoteller i mange år, og det er derfor også en afgørende del af Pier 5 Hotel. Det er med stolthed, at Bühlmann-hotellerne i dag er kommet rigtig langt med at handle mere miljørigtigt. I 2023 har de tilmed igangsat et samarbej-

de med virksomheden Klimascore, der skal kortlægge hotellernes nuværende CO2-forbrug og fokusere den bæredygtige indsats, så der kan findes endnu flere løsninger for at nedbringe klimaaftrykket.

„Vi er ikke i mål endnu, men hver dag vil vi forsøge at være den bedst mulige udgave af os selv. Selvom vi allerede har gjort meget, har vi fortsat ambitionerne til at blive endnu bedre,“ fastslår hotelchef Mike Sthyr.

23
24

Nyd en stjernestund på Østre Havn

Det første, der møder dit blik på pladsen, er kunstværket »Aalborgenserne«, som består af fem store skulpturer, der repræsenterer hver sin personlighedstype og dermed hylder byens mangfoldige liv. Bag værket står kunstneren Betina Jung, der også har arbejdende værksted og atelier på Stjernepladsen.

Skulle du blive lækkersulten under dit ophold, er hjælpen lige i nærheden. Du kan for eksempel slå et smut forbi iscafeen Isværftet, der sælger is, ka e og andre mundrette delikatesser. Risskov Oste har alt, hvad en osteelsker kan ønske sig – inklusive tapas og gourmetpizzaer. Og hos Baco ‒ Bagels&Co ee får du de skønneste bagels til fornuftige priser. Oplev det naturlige samlingspunkt Leben, når tørst og sult melder sig – spis enten i på stedet eller benyt deres lækre take-away.

På restaurant Textur, der er kendt for sit sæsonbetonede og innovative menukort med lækre råvarer, kan du nyde et gastronomisk måltid. Stedet er et yndet spisested blandt aalborgenserne, så husk at booke bord. Sidst, men ikke mindst, byder barbershoppen Frederiks Hector på sand forkælelse for den moderne mand. I 2023 ytter vin & tapas restauranten Pingvin også ind på Stjernepladsen ‒ her får du hele verden på din tallerken.

Stjernepladsen er omdrejningspunktet for en helt ny bydel på Østre Havn og en sand oase af autentisk byliv og gastronomiske oplevelser. En oplagt måde at udforske Aalborgs havnefront på.

For beboerne på Østre Havn er Stjernepladsen en urban dagligstue, men pladsen er åben for alle, der ønsker at udforske den helt særlige stemning præget af kunst, kultur, forkælelse og lækre specialiteter.

Selvom der er tale om en ny bydel, er fortiden ikke glemt. Midt på pladsen er nemlig genskabt et ikonisk opholdssted, der i 1960’erne var fyldt med havnearbejdere, der nød øl og en hotdog fra udsalgsstedet Proppen. Proppen anno 2022 er et seks meter højt tårn i glas, der med sine imponerende lys- og spejlinstallationer står som en lysekrone midt på pladsen og fylder de lune sommeraftener med stemning og dansk hygge.

Vi glæder os alle til at se jer på Stjernepladsen, Østre Havn.

25
26

AALBORGS ÅNDEHULLER

Der er aldrig langt til afslappende parkmiljø og skønne naturområder, når du befinder dig i Aalborg. Byens åndehuller er populære udflugtsmål for både lokale og besøgende, der trænger til en tur i det grønne.

Sohngårdsholmparken

Parken tæt på Aalborg centrum har fået sit navn efter den smukke herregård Sohngårdsholm, der tidligere fungerede som ladegård under Aalborghus Slot. I dag er arealet en af byens store centrale byparker, der ligger i forlængelse af naturområ-

det Den Gamle Golfbane. Til sammen giver det et rekreativt område på hele 58 hektar med mange muligheder for både afslapning og aktivitet. Parken har karakter af en landskabshave med store plæner og slyngede stier, men nærmer du dig slottet, finder du mere formelt indrettede haverum med klip-

pede hække, staudebed og skulpturer. Som noget ganske særligt er Sohngårdsholmparken kendt for at have en af landets største samlinger af paradisæbletræer.

Egholm

Det tager kun fem minutter med Egholmfærgen fra Aalborg, og pludselig er byens travlhed forvandlet til ø-paradisstemning på Egholm. Den lille ø midt i Limfjorden optager seks kvadratkilometer og inviterer til et væld af naturoplevelser. Du kan opleve det rige natur- og dyreliv, hvis du følger en af øens fire vandreruter, og undervejs finder du mange hyggelige spots, hvor du kan nyde naturen og en medbragt madpakke. Alternativt kan øens spisested Restaurant Kronborg også besøges, hvor du kan indtage din middag med udsigt over Limfjorden.

Øster Ådalen

Tæt på Aalborg Centrum findes to dejlige naturområder med forskellige rekreative muligheder. Her fører afmærkede stier og gangbroer dig rundt i området, som er rigt på fugleliv med lavvandede søer og våde enge. Her kan hunden også få lov at løbe frit i hundeskoven i Østerådalen Nord, og hvis du foretrækker at komme rundt på cykel, er dette også muligt.

27

Hesteskoen Strand

Gemt bag et skønt naturområde af skov og marker i Aalborg Øst ligger Hesteskoen badestrand. På stranden er der hele to badebroer af forskellig længde, der giver gode muligheder for at se dyre- og havlivet og fange krabber. Det bløde, hvide sand gør badestranden aldeles børnevenlig, og i nærheden ligger der tilmed en naturlegeplads samt tre sheltere og en bålplads.

Jomfru Ane Parken

og Aalborg Havnebad

Et lille grønt område nær Aalborgs moderne havnefront udgør Jomfru Ane Parken. Især i sommerhalvåret er stedet fyldt med aalborgensere og turister, der nyder det rekreative

område og solbader på græsset. I umiddelbar forlængelse af parken finder du Aalborg Havnebad, hvor vandglade personer bader både sommer og vinter. Der er bassiner til både børn og motionssvømmere og mulighed for at springe i fjorden fra højderne i havnebadets store tårn.

Østre Anlæg

I 1920’erne voksede Østbyen kraftigt, og for at give den hastigt voksende befolkning et rekreativt område blev den første del af Østre Anlæg derfor indviet i 1934. I dag er parken stadig et populært udflugtsmål for turister og et af aalborgensernes fortrukne grønne områder med både sø, legeplads, boldbaner og mulighed for at grille.

28

Middag i unikke omgivelser

så kommer du ikke

tættere på fjorden

Vestre Havnepromenade 2 • 9000 Aalborg Tlf.: 98 11 55 66 • mail@prinsesjuliana.dk www.prinsesjuliana.dk

VELKOMMEN I BIFFEN, DER VISER KVALITETSFILM FRA HELE VERDEN.

VELKOMMEN I BIFFEN, DER VISER KVALITETSFILM FRA HELE VERDEN.

WELCOME TO BIFFEN. MOVIES FROM ALL OVER THE WORLD IS OUR SPECIALITY.

WELCOME TO BIFFEN. MOVIES FROM ALL OVER THE WORLD IS OUR SPECIALITY.

BIFFEN TEGLGÅRDS PLADS 1 - WWW.BIFFEN.EU

29
Filmperler fra hele verdnen

HISTORIEN OM BÜHLMANN

Hos Bühlmann sætter vi nye standarder for fremtidens værtskab. Hotel-koncernen driver hoteller med fokus på unikke rammer, gastronomi og ansvarlighed overfor mennesker og miljø. Navnet Bühlmann stammer fra Schweiz, hvor Bühlmann har sine rødder. I dag omfatter Bühlmann-koncernen otte hoteller i Jylland – bl.a. Pier 5 Hotel.

Det hele startede i 1960, da karismatiske Hugo Jensen kom til Nordjylland sammen med sin schweiziskfødte hustru Aloisia Bühlmann. De kom til Aalborg for at bestyre det dengang ultramoderne og landskendte spisested Motel Aalborg på den gamle herregård Scheelsminde. Siden da har herregårdshotellet Scheelsminde været i familiens hænder, og da Aloisia og Hugos barnebarn Anemette Bühlmann, og hendes mand Danni Bühlmann, overtog i 2009, blev Scheelsminde det første af mange hoteller i hotelkoncernen Bühlmann.

Siden har det taget fart, og Anemette og Danni har vækstet virksomheden fra ét

herregårdshotel i Aalborg til nu at være en moderne hotel- og gastronomikoncern med otte hoteller i Jylland – og med ambitioner om at blive landsdækkende inden for få år:

„Vi har altid haft ambitioner om at vækste det, der engang var et enkelt familiehotel, og de seneste år har vi løbet stærkt. Vi har nu otte hoteller i Jylland, og vi er langt fra færdige med at udvide familien,“ siger Anemette Bühlmann.

Begge er de født og opvokset i hotelbranchen. Anemette har en uddannelse inden for business og hoteldrift fra Schweiz, og Danni er uddannet både kok og tjener og har flere års erfaring som restaurantchef og

selvstændig: „Danni og jeg har et godt miks af kompetencer fra både drift, køkken og service, og så har vi store ambitioner om at skabe noget sammen,“ fortæller Anemette Bühlmann og fortsætter:

„Vi forsøger altid at tilgå branchen med en lidt krøllet tankegang, og på trods af at vi ønsker at vækste, vil vi altid have hjertet med i alle beslutninger. Derfor er det utrolig vigtigt for os, at vi vækster i et tempo, som giver mening for os, at vi har fokus på grønne beslutninger, og at vores ambitioner aldrig overskriver vores og virksomhedens værdier. Vi har i dag 400 medarbejdere, og det medfører også et stort ansvar, som vi tager meget alvorligt.“

30

BÜHLMANN OMFATTER FORELØBIGT

OTTE HOTELLER I JYLLAND:

SCHEELSMINDE I AALBORG

På Aalborgs eneste herregårdshotel kan du se frem til et ophold i prisbelønnede og historiske rammer. Her finder du gastronomi i særklasse, festlokaler og afslapningsområde med pool.

PIER 5 HOTEL PÅ

AALBORGS HAVNEFRONT

Pier 5 Hotel er et nyrenoveret designhotel med en premium cocktailbar. Hotellet er beliggende i hjertet af Aalborg med en smuk udsigt til Limfjorden og havnefronten.

NØRRE VOSBORG VED HOLSTEBRO

På Herregårdshotellet forenes kultur og gastronomi i særklasse med hele to restauranter. Midt i den unikke vestjyske natur er der desuden mulighed for afholdelse af møder og konferencer med op til 300 deltagere.

HOTEL ROYAL I AARHUS

Hotel Royal er det ældste hotel i Aarhus, der har sørget for service og kvalitet til hotelgæster siden 1838. Du kan se frem til eksklusiv kunst, spændende historie og ekstravagant luksus.

AALBORG AIRPORT HOTEL I AALBORG

Det moderne og stilrene lufthavnshotel har både restaurant, bar, rooftop og lounge. Med en beliggenhed lige ved siden af Aalborg Lufthavn er du sikret en nem og succesfuld afrejse.

PEAK 12º HOTEL I VIBORG

Det nybyggede designhotel har byens bedste udsigt beliggende midt i Viborgs kerne. Glæd dig til en kvalitetshoteloplevelse med innovativ cocktailbar og fokus på bæredygtighed. Hotellet deler bygning med Tinghallen – byens musik- og kongrescenter.

VILLA PROVENCE I AARHUS

Det franske boutiquehotel er placeret midt i Smilets By. Glæd dig til at opleve et fuldstændigt unikt og eksklusivt hotelmiljø med sydfransk luksus og forkælelse.

BILLUND AIRPORT HOTEL

Billund Airport Hotel er med sin placering i Billund Lufthavn, porten til en verden af oplevelser – både ude i den store verden, men også i Billund med bl.a. Legoland og Lalandia inden for kort afstand.

31
DID YOU KNOW THAT THE AWARD WINNING GERANIUM LONDON DRY GIN IS DANSK? Premium London Dry Gin ™ www.geraniumgin.com Geranium Gin er tappet med strøm fra sol og vind, og det reneste kildevand på Vintre Møller Destilleri. We support responsible and sustainable drinking!

BYENS STØRSTE UDVALG

TIL HVERDAG OG FEST

• Hos os yder vi personlig service, og kunden er altid i centrum.

• Vi har et kæmpe udvalg af sæsonens trends inden for hverdagstøj og en stor festafdeling på vores 1.sal.

• Vi er byens bedste tøjpiger med 20 års erfaring og højt humør.

• Der er loungeområde til manden eller veninden og lidt godt til ganen.

• VI GLÆDER OS TIL AT FORKÆLE DIG

• Er du nysgerrig på mere? Tjek vores Facebook eller Instagram

SKOTT-AALBORG

33
Bredegade 7, 9000 Aalborg Tlf: 98 16 65 64

NORDJYLLANDS GYLDNE DRÅBER

Bestiller du en cocktail i VAERFT, er der gode chancer for, at du smager på prisvindende spiritus, der er fermenteret, destilleret og lagret i Nordjylland.

Der er ikke mange, der ved det. Men i en gammel slagtehal i Jammerbugten ligger Skotlander Rom & Gin. En lille familiedrevet virksomhed, der siden 2013 har lavet prisvindende rom, gin og likør – altid med fokus på økologi, gode lokale råvarer og ikke mindst nye og anderledes idéer.

„Vi vil gerne flytte barren for, hvad rom og gin er og kan. Vi laver spiritus af god kvalitet, som man har lyst til at smage frem for at

maskere smagen af alkohol,“ forklarer medstifter af Skotlander, Titte Skotlander.

Alle Skotlanders produkter findes i VAERFT på Pier 5 Hotel samt Airport Hotels cocktailbar, der benytter det anerkendte alkoholbrand til at kreere spektakulære cocktails.

„Vi har samarbejdet med Familien Bühlmann om at skabe nogle sanselige oplevelser, hvor deres cocktails både er balan-

cerede og lækre,“ siger Titte Skotlander og fortsætter:

„Samtidigt skal de være tilgængelige – man behøver ikke at vide en masse om alkohol for at kunne nyde en cocktail i baren.“

Slagtehallen, skonnerten og bunkeren Det danske klima kan både være en gave og en udfordring, når rom skal modne. Derfor afprøver Skotlander flere forskellige lagringssteder. Udover den gamle slagtehal,

▪ ANNONCE ▪
34

bliver der også lagret Skotlander Rom på skonnerten Mira fra 1898, hvor bølgeskvulp og store temperaturudsving influerer smagen.

„Rommen bliver aktiveret døgnet rundt og hiver dermed mere smag ud af træet,“ fortæller den anden medstifter af Skotlander, Anders Skotlander. Han tilføjer:

„I den modsatte grøft har vi også placeret egetræsfade med rom i en bunker fra Anden Verdenskrig. Modsat de konstante bevægelser fra skonnerten, så ligger fadene her helt stille, og i det kølige og fugtige klima sættes modningen nærmest i stå. Det påvirker også smagsprofilen, der afspejler det danske terroir,“ siger han om bun-

ker-rommen, hvis første batch er klar i løbet af 2023.

Prisvindende spiritus

Fra slagtehallen i Nordjylland har Skotlander høstet anerkendelse og priser fra hele verden. Blandt andet er Skotlander White Rum i 2015 blev kåret til verdens bedste, og i alt er det blevet til mere end 20 internationale priser.

„Når man kaster sig ud i noget så udansk som at producere rom, så er det enormt fedt at få anerkendelse for det, vi laver. Det er med til at validere vores indsats og sætte en streg under, at vores produkter er af international klasse,“ slutter Titte Skotlander.

Se mere på skotlander.com

FABRIKKEN ER ÅBEN

Vil du se romtønderne og smage på varerne, før du køber? Så er du velkommen til at besøge Skotlanders produktion og butik i Pandrup. Her kan du prøvesmage alle produkter og få vejledning til, hvordan du mikser den bedste cocktail.

Der bliver tilmed løbende afholdt underholdende og lærerige rom- og ginsmagninger samt cocktailkurser, hvor du kan blive klogere på de smagfulde spiritusser. Se alle events på skotlander.com/events

35

JEG ELSKER AT GIVE FOLK EN SÆRLIG OPLEVELSE

I VAERFT Cocktail Bar er der fokus på det eksklusive og innovative. Her er en cocktail ikke bare en cocktail, men en luksusoplevelse for alle sanser. Bag baren står Maria Solnæs, der som 23-årig blev barchef for cocktailbaren på Pier 5 Hotel.

På Pier 5 Hotel skaber de oplevelser til både hotelgæster og lokale besøgende – og cocktailbaren

VAERFT er ingen undtagelse. Her sættes alle sanser i spil i kombinationen af den balancerede smag af kvalitetsrig og danskproduceret spiritus, den friske duft af økologiske citrusfrugter, det smukke syn af farverigt og velovervejet garniture og den kantede følelse af håndlavede keramiske cocktailglas.

I loungens ultimative samlingspunkt skabes der hver dag spektakulære cocktails, og ambitionerne for VAERFT er tårnhøje – ikke mindst for den nu 24-årige Maria Solnæs, der er barchef for cocktailstedet. Hver dag arbejder hun for at skabe en kvalitetsoplevelse for alle gæster, der kommer forbi.

„Det er enormt spændende at nørde smagssammensætninger, og jeg elsker at give folk en særlig oplevelse i baren. Og her får gæ-

sterne ofte mere, end de forventer,“ siger Maria Solnæs.

Interessen for cocktails begyndte for alvor under coronanedlukningen. Her valgte Maria Solnæs og hendes kæreste at tage et online cocktailkursus, mens der ikke var mulighed for at lave meget andet. Kurset vakte deres nysgerrighed overfor cocktails, og de søgte hurtigt muligheder for at kunne benytte deres nyfundne viden.

36

„Vi søgte begge job som bartender, da Pier 5 Hotel skulle til at åbne i marts 2022, og vi fik det heldigvis,“ husker Maria Solnæs.

Herefter tog det fart for Maria Solnæs, og selvom den unge alder ikke skaber mulighed for mange årtiers erfaring, så er der til gengæld både stor passion for og dedikation til det nye håndværk:

„Jeg gør sjældent noget halvt, og jeg lægger utrolig meget energi i de ting, jeg foretager mig. Det giver mig energi at gøre folk glade, især når de har høje forventninger, og man så indfrier dem.“

Fra bartender til barchef

Efter kun fem måneder i jobbet som bartender, opstod en ny mulighed for Maria Solnæs. Som blot 23-årig blev hun nu tilbudt jobbet som barchef.

„Det var et stort skulderklap, at Mike Sthyr og resten af Pier 5 havde tiltro til mig,“ lyder

det fra Maria Solnæs, som smiler. „Jeg skal stadig vænne mig til at servere de cocktail, jeg selv har stået for at kreere.“

Den første tid som barchef indebar tilmed to store begivenheder i Aalborg, der satte fart på læringskurven.

„Det var en vild start på jobbet som barchef, hvor der både blev afholdt Tall Ships Races i byen og en koncert med 50 Cent i Musikkens Hus, hvor ham og hele hans crew boede på hotellet i en periode,“ fortæller hun. I dag har hun indfundet sig i rollen og har en klar holdning til, hvad der er vigtigst for hende, når gæsterne besøger VAERFT:

„Det vigtigste er, at de føler sig set, hørt og imødekommet. Vi stræber efter at få en god samtale med vores gæster - både om vores cocktails, som alle er unikke, og om vores gæsters præferencer, hvilket giver os mulighed for at have gæsten med hele vejen. Vi tager hånd om dem.“

Passion for bæredygtighed Maria Solnæs er et menneske med mange forskellige interesser, og ved siden af cocktailjobbet studerer hun til miljøingeniør. Selvom den umiddelbare kobling mellem de to verdener er svær at gennemskue, så ser hun den selv tydeligt.

„Bæredygtighed er en af mine passioner, og det er virkelig givende, at Bühlmann også er dedikeret til det,“ siger hun.

Derfor er cocktailkortet sæsonbaseret, og de stræber efter at bruge danske og økologiske råvarer. Desuden samarbejder VAERFT med flere lokale spiritusvirksomheder som Skotlander, der har en økologisk spiritusproduktion i Nordjylland.

„Vi samarbejder med lokale og virkelig dygtige spiritusproducenter, som vi også laver smagningsevents sammen med. Så samler vi folk til en aften med fokus på en type spiritus, f.eks. gin eller rom,“ fortæller hun.

37

Foruden lokale og økologiske råvarer arbejder Maria Solnæs og resten af Bühlmann også på at nedbringe madspild og udnytte råvarerne bedst muligt.

„Skal vi f.eks. lave en myntesirup, så tager vi mynten op igen, når siruppen er klar, og tørrer det, så vi kan bruge det som garniture til vores drinks. Vi har også udnyttet restrabarber fra en sirup til at lave til kompotter, der kan blev serveret i morgenbuffeten,“ fortæller hun og slår fast:

„Vi eksperimenterer hele tiden med det. Der er nok spild i denne verden, så det er en kæmpe fordel, at vi kan bruge så meget som muligt.“

Tequila er ikke farligt

Hos VAERFT er en cocktail ikke bare en cocktail. Det skal udfordre og nytænke på både smag og æstetik. For Maria Solnæs er det netop dét, der giver titlen som barten-

der værdi. I VAERFT får du ikke serveret en standard strawberry daquiri.

„Der er en enorm kreativ frihed, og vi bruger energi på at afprøve nye metoder og smage. Det kan godt være, man tænker, at f.eks. timiansirup lyder anderledes, men vi prøver det af.“

Cocktailkortet udskiftes hver fjerde måned, og der ligger en lang og grundig proces forud, hvor både smage, udseende og historiefortælling forenes, forklarer hun.

„Det er ikke tilfældigt, når vi laver et nyt cocktailkort. Der er tanke og kærlighed bag hvert valg. Denne gang har vi fokuseret på Aalborgs industrielle historie, og vi har f.eks. en drink, der hedder ’Rørdal’ efter den gamle cementfabrik.“

Derfor har det også stor betydning, når gæsterne går derfra med en god oplevelse – og

de må gerne have blevet udfordret undervejs:

„Den glæde, de får, når man har ændret deres mindset en smule, f.eks. at snaps kan smage virkelig godt, eller at en kvalitetstequila ikke er farlig, det er virkelig fedt. Så har man virkelig ændret noget.“

FREDAGSBAR PÅ VAERFT

Hver fredag inviterer VAERFT hotelgæster og andre besøgende til fredagsbar i hotellets lounge. Her forenes fjordudsigt, livemusik og ekstraordinære cocktails i ét gennemført arrangement.

Vær med kl. 16-18.30.

38

FLYV IND TIL

AALBORG AIRPORT HOTEL

Med sin unikke placering lige ved siden af Aalborg Lufthavn byder Airport Hotel dig velkommen, hvad end du er på vej ud i verden eller lige er landet i den nordjyske hovedstad.

På det stilrene Airport Hotel kan du nyde en god nats søvn i et af hotellets moderne værelser, få et tiltrængt pusterum i loungen med pejs, bar og restaurant, og på toppen af hotellet kan du nyde udsigten fra tagterrassen.

Den perfekte base

Airport Hotels 64 værelser er inddelt i standardværelser samt rummelige familieværelser med connecting doors. Alle værelser er lyse og veludstyrede med økologiske badeprodukter fra Meraki, kaffe- og tefaciliteter, mørklægningsgardiner af høj kvalitet samt tv og gratis wi-fi.

I loungeområdet kan du dykke ned i de mange hyggelige kroge og nyde en kop kaf-

fe foran pejsen eller en forfriskende cocktail fra hotellets bar. Det er også her, du finder hotellets restaurant, der serverer morgenbuffet samt lækre frokost- og aftenretter tilberedt af lokale råvarer – og ofte økologiske.

Ankommer du med bil til hotellet, kan du parkere gratis, og du kan også få opladet din elbil.

To minutter til hele verden På Airport Hotel er du ikke blot forbundet til de talrige oplevelser, der venter i Nordjylland. Hotellet er tilmed oplagt at besøge, når du er på vej ud i verden eller netop er landet, og bidrager til en nem og succesfuld flyrejse. Receptionen er døgnåben, og i ho-

tellets lounge finder du en infoskærm med alle de aktuelle flyafgange hos Aalborg Lufthavn. Dermed kan du hele tiden følge med i din flyrejse uden at skulle bevæge dig væk fra hotellet.

Der er kun to minutters gang til Aalborg Lufthavn, hvor de mange flyruter forbinder dig til flere attraktive storbyer og feriedestinationer i Europa. I 2023 åbnede lufthavnen tilmed en flyrute mellem Aalborg og New York, hvilket er den første og eneste direkte flyafgang fra Jylland til USA.

Læs mere på airporthotel.dk

39

GOLFOPHOLD

I Aalborg

Nyd én af Danmarks bedste golfbaner

I Aalborg Golf Klub venter én af Danmarks bedste golfbaner med afvekslende udfordringer i skønne naturomgivelser.

Hotel Scheelsminde

Vores golfophold er med overnatning på herregårdshotellet tæt ved hjertet af Aalborg. Her er du aldrig langt fra Aalborgs pulserende byliv. Med kun få kilometer til centrum, er du sikret et oplevelsesrigt ophold kombineret med enestående golfrunder.

Se mere på lbor olfklub.dk om pakkeforslag

40 Jægersprisvej 35 • 9000 Aalborg • Tlf. 98 34 14 76 • mail@aalborggolfklub.dk • aalborggolfklub.dk

Musikkens hus lad dig bevæge

På Aalborgs havnefront finder du Musikkens Hus. Huset kendetegnes ved sin monumentale arkitektur med mere end 20.000 m2 fordelt på 9 etager, tegnet af arkitektfirmaet Coop Himmelb(l)au.

Som et musikalsk samlingspunkt og et af Skandinaviens eksklusive musikvenues ønsker huset at præsentere en høj kvalitet med nationale og internationale kunstnere. Huset byder på arrangementer, som følger årets begivenheder og aktuelt musik inden for mange genrer – tjek hvem, der er i kalenderen under dit besøg i Aalborg.

Huset er offentligt tilgængeligt og rummer, udover musik, besøgsværdig kunst samt kulinariske oplevelser i restaurant Fauna. Du er derfor altid velkommen til at udforske huset i vores åbningstider.

Læs mere om musikkens hus her

41
Facebook.com/musikkenshus @Musikkenshus Mandag til fredag: 10:00 - 20:00 Lørdag, søndag og helligdage: 10:00 - 18:00 www.musikkenshus.dk
koncerter Åbningstider
kommende

KOM MED PÅ HISTORISK VANDRING

En vandring i Aalborgs bymidte tager dig på en tur gennem historien, hvor flere smukke og spændende bygninger vidner om mange århundreders byfortællinger.

Aalborgs historie går mere end 1000 år tilbage i tiden, hvor bymidten fungerede som en central handelsplads, hvorfra varer blev sejlet ud i verden gennem Limfjorden.

Tilmed var det også her, at der var den korteste søvej på tværs af fjorden til det nuværende Nørresundby. Netop derfor er det også her, hvor historiens pejlemærker især kan opleves, hvis man skal på en historisk byvandring. Og det kan have sine fordele, at historien har centreret sig i Aalborg. Det fortæller indehaver af Aalborg Tours, Kenneth Pinsker:

„Det gode ved Aalborg er, at nærmest alle de historiske bygninger, gader og stræder findes inden for en diameter af 500 meter.“

Beskytter af rejsende og søfarere

Budolfi Kirke

Et oplagt sted at starte turen er ved Budolfi Kirke. Kirken, der er placeret på det højeste punkt i det gamle Aalborg, er en af de bygninger i Aalborg, der har den længste historie og kan dateres 1000 år tilbage i tiden, hvor der er spor efter en trækirke på placeringen. Den nuværende kirke har dog kun eksisteret i 600 år, og det karakteristiske barokspir er tilføjet i 1779.

Budolfi Kirke  / Foto: Visit Nordjylland
42

„I middelalderen har Budolfi Kirke været byens skyline, og den har haft en afgørende betydning for byen. I dag er det stadig et vartegn for Aalborg, og samtidig er det Danmarks mindste, men smukkeste domkirke,“ smiler Kenneth Pinsker.

Det karakteristiske navn, Budolfi, stammer fra en helgen, St. Bodolfus, der blev dyrket som en beskytter af rejsende og søfarere.

„Byen har altid haft et internationalt udsyn. Førhen gik der er en å op ad Østerågade, som førte ud til Limfjorden og videre ud til verden. Det var også et åbningssted til resten af verden, hvilket kan forklare, hvorfor kirken blev opkaldt efter en beskytter af søfarere og rejsende,“ pointerer Kenneth Pinsker.

Churchill-Klubbens arnested

Aalborg Kloster

Ikke langt fra Budolfi-pladsen ligger Aalborg Kloster, hvor du kan tage et kig ind i klostergården. I 1400-tallet udviklede Aalborg sig med hast, og det stigende indbyggertal medførte et voksende behov for en institution, der kunne tage sig af syge og sårbare. Derfor blev Aalborg Kloster grundlagt i 1431. Efter reformationen i 1536 blev bygningen brugt som hospital og har også i mere end 300 år været hjemsted for latinskolen, der senere blev Katedralskolen i Aalborg. I dag er klosteret et moderne bosted for ældre og blandt Danmarks ældste beboede bygninger i landet.

Et af de helt afgørende tidspunkter i klosterets historie var under Anden Verdenskrig,

da Danmarks første organiserede modstandsgruppe mod besættelsesmagten blev grundlagt.

„Churchill-Klubben, som de blev kaldt, var en gruppe af meget unge drenge helt ned til 14 år. De fleste gik på Aalborg Katedralskole, og modstandsgruppen blev grundlagt på klosterets loft,“ siger Kenneth Pinsker.

„Det er ikke længe siden, at man fandt et hulrum i klosteret, hvor de unge mænd gemte deres våben i sin tid.“

I sommerhalvåret er det muligt at få rundvisning på klosteret og høre om Churchill-Klubben og klosterets historie.

Et underjordisk museum

Gråbrødrekloster Museet

Fra Aalborg Kloster kan du fortsætte ned ad Algade, byens gågade. Tre meter under den travle gade ligger det underjordiske museum Gråbrødrekloster Museet. Det koster kun 50 kroner at fylde elevatoren, der er placeret midt på gågaden og fører dig ned til historierne om det gamle Gråbrødrekloster. Munkeklosteret lå på denne placering fra 1240-1530.

„Man kan både se skeletter fra kirkegårdene, ruiner fra klosteret og andre fund fra datidens Aalborg. Man får en spændende forståelse af, hvordan hele byen er opstået,“ fortæller Kenneth Pinsker.

Gråbrødrekloster Museum / Foto: Visit Nordjylland Aalborg
Grevlund / Destination NORD 43
Kloster / Foto: Elisabeth Jasmin

Den idylliske hestestald

Hjelmerstald

Et oplagt stop herefter er det idylliske Hjelmerstald-kvarter, der ligger med kort afstand til Gråbrødrekloster Museet. De hyggelige gader er belagt med brosten, beplantet med stokroser og de gamle byhuse er et forbillede for bybevaring.

„Jeg kalder det byens Instagram-gade nummer ét. Det er et utrolig hyggeligt og meget charmerende område – især om sommeren,“ siger Kenneth Pinsker.

Gadens navn betyder hestestald, og Hjelmerstald lå oprindeligt i udkanten af Aalborg, hvor bygningerne fungerede som stalde til byens mange heste. Og fortiden fornægter sig ikke, lyder det fra Kenneth Pinsker:

„Man hører fra beboerne, at når de skal renovere deres boliger, så finder de af og til

levn fra den gamle hestestald, ligesom de kan lugte heste fra den tid.“

To konkurrerende brødre Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus Ud til Østerågade ligger en gammel købmandsgård, der opført af Jørgen Olufsen, den daværende borgmester i Aalborg, i 1616. Købmandsgården består af krogede pakhuse med hejsebomme og luger til kornmagasinerne. I porten til Østerågade ses en jernstang med en kraftig krog. Her foregik al ind- og udvejning, så kunderne kunne kontrollere, at alt gik ærligt til.

Opførslen af gården var imidlertid ikke imponerende ifølge Jørgen Olufsens halvbror, Jens Bang. I hvert fald fik Jørgen Olufsens købmandsgård Jens Bang til at opføre et endnu større hus.

„Der havde altid været en kamp mellem de to halvbrødre. Rygtet siger, at da Jens Bang

så Olufsens gård, sagde han til ham ’kalder du det for et hus?’ og så opførte han Jens Bangs Stenhus.“

I 1624 stod Jens Bangs Stenhus færdigt – et smukt renæssancehus med fem etager og en prangende udsmykning. Aalborgs håndværkere havde ingen erfaring med at bygge stenhuse, så Bang måtte hente bygmestre, murere og stenhuggere ude i Europa.

Har du lyst til at blive endnu klogere på Aalborg? Fra april til oktober arrangerer Aalborg Tours guidede ture med forskellige temaer. Du kan også tage på en digital guidet tour på egen hånd. Læs mere på aalborg-tours.dk.

Hjelmerstald / Foto: Kjetil Løjte / Destination NORD
44

STATE-OF-THE-ART GALLERY WITH WORLDCLASS ART

Galerie Wolfsen’s art is carefully selected from Danish and international talents, established stars and invited guest exhibitors.

With galleries in Aalborg and Skagen, Galerie Wolfsen has (since 1992) discovered, exhibited and communicated Danish and international talents to its many satisfied customers.

Recognisd artists such as Ole Ahlberg, Hans Henrik Fischer, Rune Christensen, Peter Skovgaard, Kirsa Andreasen, Gregers Albrechtsen, Volkano, Malene Hartmann Rasmussen, Judith Ernst, Tommas Jørgensen etc. exhibit at Galerie Wolfsen.

45
Aalborg · Skagen · gw.dk

NordicAfroDesign

• fokuserer på etik, kultur, miljø og bæredygtighed

• er et brand og en tøjbutik med miljøvenlige og bæredygtige produkter, derfor »Eco is the new Black«

• er et økologisk/bæredygtigt koncept med et »bredt udsyn« og udvalg til dig, som er til det alternative.

Bæredygtigt og økologisk afrikansk tøj i Aalborg, Nordjylland

Vi mener, at det er vores ansvar at bidrage til bæredygtighed og tage højde for miljø, mennesker, dyrevelfærd og sundhed! Produkter er produceret på en etisk og forsvarlig måde for både dyr, mennesker og miljø.

I hjertet af Aalborg ligger: NordicAfroDesign, Gravensgade 9 st. th., 9000 Aalborg. Mama-Essi er uddannet inden for beklædning og design samt billedkunst. Hun mener, at design skal kunne definere stil og præferencer og ikke grænser. Desig-

net er unikt og et mix af nordisk boheme og hobo chic med et strejf af afro. Mama-Essi forener design og ekspertise og giver den bedste løsning - alt efter hvad kunden ønsker. Tøjet er en perfekt kollektion til dig, som drømmer om at være individualist med eksotiske varme farver. Mama-Essi tager udgangspunkt i naturens ressourcer og lader det fortolkes i sit design.

Gravensgade 9 st, th. • 9000 Aalborg

www.nordicafrodesign.dk

46

Forkæl dig selv og dit hår – du fortjener lidt luksus!

Vi glæder os til at se dig

Velkommen til HAIR FASHION

I intime omgivelser i Aalborg Centrum ligger vores hyggelige og eksklusive salon. Her sættes kunden i centrum, og den gode dialog vægtes højt. Vores mål er kvalitet og tilfredshed.

Hvis du er ny kunde, tager vi altid en dybere snak om, hvad dit personlige udtryk er, hvad der passer til din ansigtsform, og dit hårs struktur og tilstand. Uanset om du er ude efter en vild forandring eller det trygge og enkle, står vi klar til at møde dine behov og kreere et look, du bliver glad for.

Faktisk kan du også få lavet en hårscanning, der viser, hvorvidt du mangler fugt, protein eller noget helt tredje. Alt efter hvad dit hår har brug for, kan vi blande en unik shampoo, der passer til dig og dine behov.

I vores erfarne team holder vi os altid opdateret på de nyeste trends, men det er også helt essentielt for vores filosofi at fokusere på klædelighed, udstråling og helhed.

Forkæl dig selv og dit hår – du fortjener lidt luksus!

47
Rantzausgade 3 // 9000 Aalborg // Tlf. 98 11 21 77 // www.hair-fashion.dk

DET SKER I AALBORG

2. jul., 6. aug. og 10. sep. 2023

Lopper på havnen

Lopper på havnen er Aalborg centrums største loppemarked og bestemt et besøg værd. Det etablerede loppemarked afholdes i 2023 for ellevte gang, og med 120 boder er der rig mulighed for at finde gode loppefund.

8. jul. 2023

Aalborg Pride Parade

Vær med til at hylde mangfoldigheden, når Aalborg Pride er vært for den tilbagevendende Aalborg Pride Parade. Her er alle velkommen til at deltage, når der er fest, farver og parade gennem byen. Paraden ender i Karolinelunden, der danner en smuk ramme om den efterfølgende mangfoldighedsfest.

16.-20. aug. 2023

Den Blå Festival

Som traditionen forskriver, afholdes Den Blå Festival igen i år i uge 33. Under festi-

valen kan du blive beriget med tonerne af jazz og blues på to udendørs scener centralt i Aalborg, ligesom der vil være forskellige koncerter på pubs og caféer i byen. Festivalen er gratis for alle, der har lyst til at lytte.

23.-27. aug. 2023

Aalborg Regatta

I løbet af fire dage i sensommeren danner Aalborgs smukke havnefront lokation for Aalborg Regatta. Her kan du nyde synet af de flotte, gamle sejlskibe, der ligger til kaj, og dagene byder på diverse arrangementer, herunder vandaktiviteter, besøg på skibene og legeland for børn. Når mørket falder på, vil der være livekoncert ved Honnørkajen.

7.-9. sep. 2023

Dansekraft

Til Nordjyllands første dansefestival kan du opleve professionel dans på højt internationalt niveau, ligesom du selv har mulighed

for at få gang i fødderne. Festivalen byder både på forestillinger, workshops, film, talks, performances og happenings i og omkring kulturhuset Nordkraft.

15.-16. sep. 2023

Aalborg Vin- og bobblefestival

I denne weekend i september har du mulighed for at smage vine fra hele verden, når 30 vinudstillere præsenterer nogle af de bedste vine. Hør de passionerede vinentusiaster fortælle, smag på de røde og hvide dråber, og find flotte vinglas og kvalitetsvine at tage med hjem.

December 2023-februar 2024

Skøjtebanen på C.W. Obels Plads

Hver vinter forvandler C.W. Obels Plads sig til et skøjtemekka for store og små. Har du ikke egne skøjter, kan du leje dem på stedet, og der er flere muligheder for at afslutte turen med mad og en kop varm kakao.

Skøjtebanen på C.W. Obels Plads / Foto: Destination NORD Aalborg Regatta /
48
Foto: Baghuset Pressefoto

December 2023

Julemarkedet på Gammeltorv

Er du i Aalborg i julemåneden, skal du tage forbi julemarkedet på Gammeltorv. Oplev den magiske stemning i byen, hvor du kan få serveret æbleskiver og gløgg og kigge på de mange fine dekorationer og brugskunst. Hele byen er pyntet op, og julestemningen spreder sig ud i gader og butikker.

21. mar.-15. sep. 2024

Udstilling på Kunsten:

Kiefer & Baselitz

De to kunstnere Anselm Kiefer og Georg Baselitz er to af Tysklands mest toneangivne kunstnere. Selvom Kiefers og Baselitz’ udtryk er forskellige, behandler de begge Tysklands historie og bliver betragtet som ”efterkrigskunstnere”, der tager livtag med

Tysklands fælles traume i kølvandet på 2. Verdenskrig. Udstillingen er den første dialogudstilling mellem kunstnerne, siden de udstillede sammen på Venedig Biennalen i 1980.

25. maj 2024

Aalborg Karneval

Der er dømt folkefest, når omkring 60.000 festglade og udklædte mennesker deltager i den ikoniske karnevalparade, der bringer farve og liv i Aalborgs gader. Paraden topper i Kildeparken, hvor mere end 20.000 glade karnevalister holder fest.

21.-23. jun. 2024

Vikingemarked ved Lindholm Høje

I mere end 20 år har vikingegruppen Lindholm Høje arrangeret vikingemarked, som

man ville have gjort det for mere end 1100 år siden. Her kan du opleve rovfugle, arbejdende værksteder og salgsboder med alt fra mjød og autentiske vikingesmykker til nålebinding, vævning og skind.

Hele året

Beer Walk

Er du interesseret i øl, skal du tage på byens Beer Walk. Køb et Beer Walk-glas, og gå herefter på opdagelse hos en række af byens bedste bryghuse, restauranter og værtshuse. Ved hver beværtning skænker de dig en øl – hvilken én, de byder på, er en overraskelse, så du skal være klar til at udforske øllets mange smagsnuancer. Start evt. din Beer Walk på Pier 5 Hotel, og bevæg dig videre ud til byens andre deltagende beværtninger.

Julemarkedet på Gammeltorv /  Foto: Destination NORD Kunsten /  Foto: Destination NORD Foto: BeerWalks 49

Aalborg Plusbus åbner i efteråret 2023

Efter fem års Plusbus-byggeri i det centrale Aalborg er der nu lys forude. Danmarks første BRT-forbindelse, den såkaldte Plusbus, er lige på trapperne. Og du kan godt begynde at glæde dig.

Med Aalborgs nye Plusbus-linje får den kollektive trafik et markant løft, og både pendlere, gæster og aalborgensere kan se frem til en grønnere by med masser af træer, flotte nye byrum og en bedre infrastruktur. For ikke nok med at du kan komme hurtigere og mere komfortabelt tværs gennem byen med den nye Plusbus, så får gående og cyklister også glæde af nye fortove og bredere cykelstier.

Vi ses ombord

Plusbus - kort fortalt

Ruten fra Aalborg Væddeløbsbane gennem midtbyen til Aalborg Nyt Universitetshospital er ca. 12 km og har 22 stationer

Den samlede rute har en rejsetid på under 30 minutter

Plusbus kører de fleste steder i egen busbane og bliver prioriteret i lyskryds

Der er ca. 7,5 minutter mellem busserne i myldretiden

Busserne er 24,8 meter lange og har plads til godt 150 personer

BRT står for ”Bus rapid transit” og er et højklasset, busbaseret kollektivt transportsystem, hvor bussen kører i sin egen vejbane og har stationslignende stop med bl.a. niveaufri ind- og udstigning, høj komfort, stor passagerkapacitet og høj afgangsfrekvens.

50
Annonce

FIND DIN NÆSTE OPLEVELSE

Se alle oplevelser på www.enjoynordjylland.dk eller download appen GoVisit som er fyldt med oplevelser – lige der, hvor du er.

51 Ω Nibe
Festival
FOTO: Kim Mikael Jensen

Vi glæder os til at se dig igen på et af vores hoteller.

52
NØRRE VOSBORG, VEMB · SCHEELSMINDE, AALBORG · VILLA PROVENCE, AARHUS · PEAK°12 HOTEL, VIBORG · PIER 5 HOTEL, AALBORG AIRPORT HOTEL, AALBORG
BILLUND AIRPORT HOTEL
BILLUND · HOTEL
AARHUS
·
,
ROYAL,

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.