Page 1

INSPIRASJON

Pynt UTE! Trend

Nordic Easter

MESTER GRØNN•PÅSKE 2012

Påskens blomster

Lag ditt eget

påsketre MESTER GRØNN påske 2012 | 1


2 | MESTER GRØNN påske 2012


Pynt ute til

Hengende lykt fra kr 40,-

Påske På denne tiden er det lite farge i hagen, den er kanskje fremdeles dekket av hvit snø og det kan fortsatt gå et par uker før de første vårblomstene titter frem. Hjelp våren på vei ved å sette ekstra farge på hagen i påsken. La deg inspirere av den svenske påsketradisjonen der de går ut og pynter i trærne. I nabolandet vårt er det ikke uvanlig å se kreativt pyntede trær med fargerike fjær, egg og påskeharer under påskehøytiden.

Minivaser fra kr 40,Ta 3 betal for 2 Lykt fra kr 150,-

Sommerfugl kr 15,-

Alle priser er veiledende utsalgspriser. Frakttillegg vil forekomme. Utvalget kan variere noe fra butikk til butikk. Vi tar forbehold om prisendringer, mulige trykkfeil og at vi kan bli utsolgt. Utgitt av: Mester Grønn AS, Gjellebekkstubben 7, 3420 Lierskogen, tlf. 32 22 09 00 Design: Mester Grønn AS Foto: Therese Høiås og Nora Tellåsen Påskevarene er i butikk fra uke 11.

MESTER GRØNN påske 2012 | 3


Tyvstart utesesongen Kurv med håndtak i skinn fra kr 60,- Sølvegg fra kr 35,- Sisal grå kr 25,- Lykt kr 200,Blomster: Narciss og Salix. Salix er en fellesbetegnelse på selje, pil og vier

4 | MESTER GRØNN påske 2012


Mens du venter på at våreventyret våkner til liv kan du tyvstarte i din egen hage ved å sette ut lystige vårblomster sammen med pynt og tilbehør til stemningsfulle stilleben. Heng opp små lykter og nostalgiske egg i trærne, eller kjøp noen kvister med Trollhassel til å sette i en kurv på balkongen eller ved inngangspartiet. Den krokete formen gir dem et litt trolsk og magisk preg, samtidig som de er ypperlige til å henge pynt på.

MESTER GRØNN påske 2012 | 5


Trend

Nordic Easter Bruk gjerne elementer fra trenden Nordic Easter. Noen stikkord her er slitt, rustikt og naturlig. Tilbehøret er tonet ned slik at det er blomstene som får spille hovedrollen. Sett frem en gammel og

Hengende egg fra kr 20,-

slitt stol, en trekasse eller et bord til å lage stilfulle sammensetninger på. Pottene kan gjerne være i grå eller brune nyanser. Kurv i de samme fargene er også fint. Annet tilbehør kan være egg i forskjellige varianter. Nostalgiske, i messing eller prikkete. Noen rufsete påskekyllinger og rustikke lykter passer også fint inn.

Tradisjon grå fra kr 60,-

Lykt kr 200,-

Kurv med hank fra kr 60,-

6 | MESTER GRØNN påske 2012

Tidløs grå fra kr 50,-

Hjerte på pinne kr 30,-


Kurv med håndtak i skinn fra kr 60,- Egg fra kr 20,- Sommerfugl kr 15,- Trollhassel fra kr 70,Blomster: Hvite Ranunkler

MESTER GRØNN påske 2012 | 7


Muscari

Blåveispotte fra kr 30,-

Perleblomsten MUSCARI

Blåveishjerte fra kr 25,-

Muscari er en av løkblomstene som blomstrer tidlig på våren i april-mai. Det mest iøynefallende er nettopp den knallblå fargen og de perleliknende blomstene. Noen typer Muscari har også en deilig duft. Plantene finnes i mange sorter og vokser vilt i Sør-Europa, Nord-Afrika og vestlige deler av Asia. Mester Grønn plukker ut de sortene som har en fin skarp farge sammen med en kraftig og tett blomstring.

Tradisjonelt sett er det gult vi forbinder med påske, men med blomster i så mange andre vakre farger er det lett å la seg friste til å prøve noe annet. Du kan blant annet pynte med duse og myke farger sammen med nydelig himmelblå Muscari. Den sarte blomsten med sine små og yndige perleblomster er fantastisk vakker når den titter frem fra en rustikk potte eller den kritthvite snøen. Du kan også kjøpe dem i bunter og knyte blomstene sammen med jutetråd. Sett dem i en vase eller bruk bunten som den er med jutetråden rundt. Så lenge de ligger kjølig ute vil de holde seg fine en stund, selv uten vann. Inne har det blitt populært å tyvstarte våren med Muscari i en potte på kjøkkenbordet eller i vinduskarmen. Ikke kast den når den har visnet ned, Lykt fra kr 150,Livets landevei potte fra kr 40,Himmel potte fra kr 70,Hengende sølvhjerte fra kr 30,-

8 | MESTER GRØNN påske 2012

men plant den ut når telen har gått. Muscari trives i allslags jord og vil gjerne ha det godt og varmt. Får den en solfylt og varm plassering, kan den komme tilbake i større antall hvert år.


MESTER GRØNN påske 2012 | 9


Narciss Ønsker du mer farge er det imidlertid ingen vei utenom. Det er gult som dominerer i påsken. De gule og optimistiske Narcissene varsler om vår og er en av påskens absolutte favoritter. Kjøp dem i potte eller bunt og la dem springe ut inne før du setter dem ut når de står i sitt flotteste blomsterflor. En klassiker er å plante sammen flere potter Narciss i en stor krukke eller kurv på trappen. Kjøper du Narciss i bunt kan du for eksempel legge dem tilsynelatende henslengt på et bord eller knipe av noen blomster til å pynte med.

10 | MESTER GRØNN påske 2012


NARCISSUS (PÅSKELILJE) Narcissus var kjent allerede i oldtiden og ifølge greske sagn spirte den frem på stedet der guden Narkissos døde. Den ble mye brukt som en hageplante i siste halvdel av 1500-tallet og på 1600-tallet. Narcissus kan vi ha glede av både inne og ute. Denne flerårige løkplanten kan plantes ut når telen har gått og blomstrer da igjen til neste vår. Narcissus-løken er robust og trives både i sol og skygge. Den japanske varianten ‘Tête à tête’ er en liten småblomstret variant som har blitt veldig populær de siste årene. Mester Grønn sine påskeliljer lages hos en dyktig norsk gartner hvor løken får optimale

By eller fjellpåske? Uansett om du feirer i byen eller på fjellet, påskeliljer, påskegodt og noe varmt i koppen hører med!

forhold som sørger for en rik blomstring.

Ta med tørre avskårne narciss på hytta, de springer ikke ut før du snitter dem og sett dem i vann.

“Paperwhite”

Den japanske varianten ‘Tête à tête’

MESTER GRØNN påske 2012 | 11


12 | MESTER GRØNN påske 2012


knitrende

Tulipan Kjøper du tulipaner kan du velge i et hav av farger. Ekstra fint til påske er de gule tulipanene, eller en miks av forskjellige nyanser i gult, oransje og rødt. Vårens blomster og tilbehør kan du få kjøpt i din nærmeste Mester Grønn butikk.

TULIPAN Alle Mester Grønn sine tulipaner er vanntrukne slik at de er stive og fine. De kan tas rett ut av posen, snittes rett over med en skarp kniv, og settes i en vase med ca 5 cm kaldt vann. Husk å fylle på vann jevnlig. Bruk alltid løkblomstnæring i vannet for flottere blomster, bakteriefritt vann og lengre holdbarhet. Tulipaner tåler å ligge kaldt og tørt i flere døgn, for eksempel i kjøleskap eller kjeller. Er tulipanene slappe, så snitt av 1 cm av stilken og sett dem i vann med plastikken på til de står rett (ca. 1 time). Sett tulipanene kaldt om natten for å forlenge holdbarheten på buketten. Tulipaner tåler temperaturer ned mot null grader. Mester Grønns tulipaner er norsk-produsert på stor løk uten utslipp av ny CO2 til atmosfæren.

Vasecover kr 50,Klar glassvase 25 cm høy fra kr 120,-

MESTER GRØNN påske 2012 | 13


Ranunkel RANUNKEL Hva er vel mer vårlig enn en fargesprakende bukett med deilige lubne Ranunkler? Disse gammeldagse mormorblomstene opplever en ny renessanse og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Selve blomsten har massevis av tett sammenpakkede flortynne kronblad, og de ser ut som runde baller før de er helt utslått. Ferdig utsprunget kan det se ut som om de er laget av silkepapir, nok et av naturens vakre undere. Ranunkler finnes i mange ulike farger, fra hvitt til den sarteste lysrosa, rødt, gult og oransje, så her er det noe for enhver smak og interiør. På latin heter den så flott Ranunculus Asiaticus. Dette betyr faktisk liten frosk, og det henspeiler seg nok på at planten, akkurat som frosken, er glad i vann.

Påskeegg fra kr 20,-

14 | MESTER GRØNN påske 2012

Minivaser fra kr 40,Ta 3 betal for 2

Fuglemater kr 130,-


MESTER GRØNN påske 2012 | 15


Lag et pasketre med

Trollhassel Det vi kaller Trollhassel er egentlig Vrihassel her i Norge. I Danmark derimot er navnet for disse krokete og vridde trærne Trollhassel. Det har bidratt til at greinene du får kjøpt i blomsterbutikkene ofte kalles Trollhassel.

16 | MESTER GRØNN påske 2012


Kurv med håndtak i skinn fra kr 60,- Egg fra kr 20,- Sommerfugl kr 15,- Trollhassel fra kr 70,- Potte tidløs fra kr 40,- Potte sink tradisjon fra kr 60,Blomster: Gule potteroser og tulipaner

MESTER GRØNN påske 2012 | 17


Ingen paske uten

Egg & kyllinger Hengende egg fra kr 20,-

Lykt fra kr 150,- Egg fra kr 20,-

Sølvegg fra kr 35,-

18 | MESTER GRØNN påske 2012


Kurv med håndtak i skinn fra kr 60,Egg fra kr 20,-

MESTER GRØNN påske 2012 | 19


Heng pynt pa

Greiner

Hengende egg fra kr 20,-

20 | MESTER GRØNN påske 2012


MESTER GRØNN påske 2012 | 21


Ta med et varmt pledd, noen kjeks og en deilig kopp rykende varm kakao og sett deg ut og nyt synet av de vakre blomstene mens du venter pĂĽ vĂĽren.

mestergrønn.no

Mester Grønn Påskeinspirasjon  
Mester Grønn Påskeinspirasjon  

Pynt ute til påske

Advertisement