__MAIN_TEXT__

Page 1

SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

NM-AVIS ALT OM MESTERSKAPET I SANDNES IDRETTSPARK

EVENTYRET OM DE TRE LØPEGUTTENE SIDE 4

NM-PROGRAM SIDE 8

KLARE TIL INNSATS PÅ HJEMMEBANE SIDE 10

SÅNN KAN DET GÅ: MEDALJETIPS TIL ALLE ØVELSER SIDE 21-24 ARRANGØR:

HOVEVDSPONSOR

www.nmfriidrett2017.no


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

VELKOMMEN TIL SANDNES! Det er med stor glede jeg ønsker velkommen til et nytt norgesmesterskap i friidrett i Sandnes idrettspark. Jeg og mange med meg, ser fram til tre dager med mye spenning og gode prestasjoner. SANDNES ER EN BY i vekst med en ung befolkning. Derfor er det spesielt viktig for oss å legge forholdene til rette for barn og unge. Det er med glede jeg registrerer at friidretten i Sandnes seiler i medvind.

ARRANGØREN Sandnes idrettslag har ved tidligere anledninger vist at klubben kan organisere og

gjennomføre store idrettsarrangement. NM2017 er det 10. friidrettsNM som arrangeres i Sandnes siden 2002. Det er et bevis på at arrangøren har tillit i Norges friidrettsforbund. Det vitner også om at landets fremste friidrettsutøvere trives i Sandnes.

OPPGAVEN med å arrangere store mesterskap kunne klubben ikke tatt på seg uten innsatsen og

engasjementet fra en stor gruppe tillitsvalgte og frivillige. Antall dugnadstimer som legges ned i løpet av året, er mange. Det er denne innsatsen som først og fremst legger grunnen for at Sandnes igjen inviterer til NM.

JEG HÅPER DERE får et innholdsrikt og kjekt opphold i Sandnes og ønsker alle hjertelig velkommen tilbake! Lykke til! Stanley Wirak Ordfører

HJERTELIG VELKOMMEN til både utøvere, trenere, ledere og publikum.

KLAR FOR FRIIDRETTSFESTEN Endelig er det klart for hovedmesterskapet i friidrett, NM i Sandnes 2017. Sandnes har tidligere arrangert hovedmesterskapet i 1986, 2002 og 2010. Ved disse anledningene har det vært fantastiske mesterskap. Sandnes IL har vist seg som en meget dyktig arrangør, og publikumsoppslutningen har vært god. Det er lagt ned utallige dugnadstimer i å forberede arrangementet. Vi er dypt takknemlig ovenfor de frivillige som gjør denne innsatsen for at våre utøvere, trenere og klubber skal få gode opplevelser disse tre dagene i Sandnes.

N

M skal være en stor fest for bredden i Norsk Friidrett. Det handler om dueller og om kameratskap. Dueller mellom enkeltutøvere, om kongepokaler, medaljer, finaleplasser og plasseringer. Dueller mellom klubbene, om flest medaljer, flest finaleplasser og flest utøvere i aksjon i mesterskapet. Duellene er viktig for NM, utøvere, trenere og klubbene. Det er på NM utøverne nok en gang skal få oppleve det fantastiske kameratskapet som det er i klubbene. Treningskamerater, trenere og klubbledere som støtter hverandre i friidrettens oppturer og nedturer. Lykke til med duellene!!

DET ER PÅ NM, utøvere får måle krefter med utøverne som er i

forbundets satsingsgrupper, en verdensmester eller en bronsemedaljør fra VM i London. Det er på NM våre fremadstormende juniorer, får måle krefter med etablerte seniorutøvere og får en mulighet til å ta nye steg i utviklingstrappen.

VM I LONDON har vært nok en markering av at Norsk Friidrett er i solid utvikling. Det samme har EYOF, U20 EM og U23 EM vært tidligere i sommer. Det er en massiv fremgang, som viser at det har blitt jobbet godt i Norsk Friidrett over tid. Den daglige treningen ute i klubbene er grunnlaget for fremgangen og avgjørende for at vi skal fortsette utviklingen. NM skal gi utøvere, trenere og klubbledere inspirasjon og energi til å fortsette det gode ar-

beidet. Det må være vårt felles mål med hovedmesterskapet i Sandnes.

VI HAR MYE å se frem til i årets NM og jeg vil ønske Sandnes IL, utøvere, trenere og klubber lykke til med mesterskapet. Tusen takk til alle dere frivillige som er med på å realisere arrangementet og hverdagen i Norsk friidrett. Nå er vi klare for 3 dager med friidretts fest i Sandnes!!

SANDNES IL NM-AVIS

Reklamebilag fra markedsavdelingen i Sandnesposten.

2

Utgiver: Sandnes IL I redaksjonen: Øyvind Rødberg, Geir Eikeskog, Kenny Rettore og Ketil Volden

Layout: Wörks reklamebyrå og Nordsjø Media Trykk: Dalane Trykk


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

Pastabakeriet åpner igjen!

Selv om restauranten er stengt, kan du igjen kjøpe din ferske pastarett i vårt utsalg på Vibemyr fra den 25/8. Her kan du få alle de gode rettene du kjenner fra før, enten det er til lunch eller selskapeligheter.

Innta plassene…..

DU ER INVITERT

jobbpasta

I Sandnes idrettslag er vi stolt av å kunne ønske velkommen til nok et mesterskap på Sandnes stadion. I NM sammenheng er det 4. gang.

D

et er ogs det o fisielle mesterskapet andnes idrettslag arrangerer siden i ette blir det ovedmesterskap i riidrett som arrangeres i ogaland andnes stadion ble pnet i , ølgelig er jemmearenaen v r ri r

.

DET ER OGSÅ 4. GANG ristian øe tar p seg vervet som stevneleder or et ovedmesterskap itt ørst verv or andnes idrettslag tok an p seg allerede i aget sk lder am en stor takk OPPTAKTEN til rets kunne ikke v rt bedre med verdens beste verdensmester p m ekk, og v r lokale elt med plass p m et er stort et er kjempestort or noen prestasjoner orsk riidrett ar noe p gang oe mer enn arsten ar olm og ilip ngebrigtsen et vitner en stor tropp om, og det ser vi ogs ra unior og andre nasjonale mesterskap et er spennende v re en del av denne utviklingen lart det jelper p stemningen at en annen lokal elt akob ble europamester or juniorer p b de m inder og m en vi ar langt flere lokale b p andnes idrettslag ar selv ele kvalifiserte utøvere til rets mesterskap i ar v rt med p en antastisk utvikling gjennom de siste rene n stor takk skal rettes til v re unksjon rer,

rivillige, trenere og ledere de aktive selv

g ikke minst til

UNDER NM er ikke

okuset ørst og remst p egne utøvere, men p v re vertskap or det viktigste riidrettsarrangementet i orge, og vertskap or tilreisende utøvere, trenere, ledere og publikum n stor takk til dere som kommer til andnes

VI HAR GLEDET OSS til ta imot norgeseliten i ar gledet oss til v re vertskap or utøvere, trenere, ledere, orges riidretts orbund, pressen, publikum og andre tilreisende

Tilby dine ansatte en fantastisk italiensk lunsj eller gi overtidsmaten, kundemøtene og seminarene et ekstra løft med herlig mat fra vårt fantastiske lille pastabakeri.

Vennepasta

NM KREVER stor dugnadsinnsats, mange ar gjort m e, og mange vil bidra under selve mesterskapet er or gleder vi oss ogs til vi p søndag kveld kan tusle jem ra stadion anskje r vi tid til vile litt ør n e arrangøroppgaver dukker opp

TIL DET LOKALE PUBLIKUM; bli med oss p de tre mest antastiske dagene p andnes stadion i e og opplev a del i jubelen ra tribunen i litt av deg selv det er lov eie lart du er invitert u er ogs en del av et godt arrangement nnta plassene er deg p stadion

Gjør vennekvelden til en suksess. Enkle gode smaker som alle liker. Passer fint til vennegjengen, hytteturen, foreningen eller barneselskapet. Molto buono!

mi benvenuto VI LEVERER CATERING ALLE DAGER! Bedriftsveien 16, Vibemyr, Sandnes.
 Samme bygg som Sig.Halvorsen. Telefon 51 62 95 50 -Man-fre 08.00-14.00 www.pastabakeriet.no

3 F.v: Else Storhaug, Trond Lindanger, Geir Eikeskog, Kristian Bøe, Sølvi Rabben, Øyvind Røberg (Leder), Per Nystrøm, Arild Netland, Gro Barlaug. Ikke tilstede: Kenny Rettore. Foto: Gjert Ingebrigtsen


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

OM DE TRE LØPEGUTTENE FRA LURA

D

et var engang tre gutter fra Lura som skulle ut i verden for å løpe. Det var Henrik, Filip og Jakob minstemann. De skulle løpe mot de raskeste i verden, hadde pappa bestemt. Noen runder rundt en bane. Og de skulle ikke frykte noen.

- Se der Filip, dit skal vi, enda litt lenger. Kanskje var det nettopp det storebror Henrik sa da de to feiret medaljene under EM i fjor. Tenk det; to brødre fra Sandnes Idrettslag ble topp tre i Europamesterskapet på den legendariske distansen 1500 m!

-

En gang i fremtiden kan det godt hende at det skrives et eventyr som starter slik. Et eventyr om tre gutter utenom det vanlige fra Sandnes IL. Men ikke nå. Historien om de tre brødrene Ingebrigtsen er en eventyr-historie. Uten tvil. Men, den er ikke slutt. Den har såvidt startet!

Jeg skal tilbake i toppen. Bare vent, jeg har mere å gi. Det går fort framover. Kanskje rekker jeg terrengEM i desember. Det er motiverende å ha noe konkret å trene mot, sier Henrik Ingebrigtsen som altså må følge årets NM på hjemembane fra sidelinjen.

HENRIK

FILIP

Henrik slo igjennom først. Han sprang seg inn i internasjonal friidrett med et oppsiktsvekkende gull på 1500 m under EM i Helsinki i 2012. Samme år ble han nummer fem og beste europeer på 1500 m i OL. To år senere fulgte han opp med å ta sølvmedalje på 1500 m i EM og i 2016 klarte han bronsemedalje på samme distanse. Henrik Ingebrigtsen var i en årrekke Norges beste friidrettsutøver og historiens fremste idrettsutøver i Sandnes. Han er fortsatt den raskeste i familien, og hans norske rekord på 1500 meter på 3.31,46 gir de andre guttene noe å strekke seg etter. Henrik er forresten den eneste løperen som har tatt medalje på 1500 m i tre Europamesterskap på rad. Selv ikke de tidligere storløperne Sebastian Coe eller Steve Ovett klarte det. Henrik deltok også på 5000 meter under EM i 2016, der han endte på fjerdeplass, én hundredel unna bronsemedaljen.

4

ldstemann i søskenflokken fikk sølv p meter i innendørs i 2017. Han deltok på Diamond League stevnet i Eugene i mai, der han løp 1 mile, men han kjente skaden sin i hamstringen. I juni i år ble han operert og er nå i full gang med opptreningen. Han trener tre ganger daglig og er topp motivert for å komme tilbake.

Filip Ingebrigtsen var ikke engang kvalifisert da ble arrangert er i Sandnes i 2010 og Henrik var stjernen. Han tok sitt første NM-gull i 2012 da han vant junior-mesterskapet på 1500m. I august samme år tok han bronse på 800 meter i hovedmesterskapet. Så startet problemene, og historien om Filip Ingebrigtsen var lenge en fortelling om sykdom, skader og svake resultater. I 2014 ødela en leverinfeksjon hele sesongen. Han deltok på 1500 meter under EM i 2014. Der han løp på 3.41,06 i innledningsheatet, og nådde ikke finalen I 2015 sørget en ankelskade for å skape store problemer. Før fjorårssesongen ga han seg derfor et ultimatum. Enten leverer du nå, eller så legger du opp. – Jeg sa i fjor at jeg skulle legge opp hvis jeg ikke ble bedre. Jeg ville ikke orke enda en sesong med så mye trening, ofre så mye og få så lite igjen. Resultatene kom som bestilt og i fikk ilip ngebrigtsen endelig ut litt av potensialet. Det toppet seg med EM-gull på 1500 meter i Amsterdam. At han ble disket fra OL i forsøksheatet like etter, bidro bare til å skape enda mer revansjelyst inn mot årets sesong. tter ret i jor, da jeg fikk bevist hva jeg kan og hvor god jeg kan være på mitt beste, så fristet det med flere r i dette gamet

Han fortsatte sesongen med å senke personlige rekord på 1500 meter til 3:33,72 i Diamond League-stevnet i Monaco 15. juli. Så kom årets friidretts-VM i London. Alle husker hvordan det gikk. løpet av snaue fire minutter den søndagskvelden ble den mellomste broren løftet opp fra europatoppen i friidrett og rett inn i verdenstoppen!

JAKOB Inspirert av suksessen til sine to eldre brødre startet Jakob hardtreningen tidlig. Veldig tidlig. Ti år gammel løp han åtte km på 29:56. Elleve år gammel vant han 5 km i G12-13-klassen i Furumomila på tiden 17:19 . 13 år gammel løp han ned persen sin på 800m fra 2.11 til 2.04. Året etter kom kanskje det føste synlige bevis på at gutten hadde kapasitet av en annen verden. 14 år gammel ble han totalt nummer fire i iddisløpet an løp de 8,2 km på 25.59! i 2014 satte han verdensrekord for 14-åringer da han løp 1500 meter i Gøteborg på 3:49,71. Rett før sin 15-årsdag satte ny verdensrekord for 14-åringer, da han løp på 1:52,60 på Bislett. an n dde finalen p meter i junior-VM i Polen, og løp inn til niendeplass. Den 28. mai i fjor satte an n uo fisiell verdensrekord p 1500 meter for 15-åringer, med tiden 3.45,50. På Bislet 9. juni senket han denne ytterligere, til 3.42,44. For Jakob Ingebrigtsen har framgangen fortsatt i år. I Diamond Leaguestevnet Prefontaine Classic i Eugene løp han på 3.58.07 på én engelsk mil. Han ble dermed den yngste utøveren noen sinne som har løpt distansen raskere enn 4 minutter. Han fulgte opp framgangen i Bislett Games der han vant U20-feltet på en engelsk mil med tiden 3.56,29. Ny uo fisiell verdensrekord or ringer. Like etter løp han 5000 meter på Bislett på 13:49,48. Godt under kvalifiseringskravet til i friidrett 2017. 8.juli debuterte han på 3000 meter hinder i et seniorstevne i Belgia. Målet var kvalifisere seg til Kravet var 9.15. Jakob vant og løp på

Henrik har for lengst kastet krykkene, og trener tre daglige økter. Han rekker likevel ikke årets NM og må følge brødrene sine fra sidelinjen. Her med kone Liva Eie Børkja

Jakob kan bli den yngste noensinne til å ta gull i et senior-NM.

sensasjonelle 8.26.81 - mer enn fem sekunder under kravet til senior-VM! Jakob er yngste løperen som har deltatt på hinder i VM noensinne. I junior-EM i Italia var han suveren på både 5000 m og 3000 meter hinder. Bare et fall på 1500 forhindret ham sjansen til å vinne tre distanser.

Nå er det NM som gjelder, og Jakob Ingebrigtsen kan bli den yngste noensinne tar gull i et senior-NM!


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

VIL DU VÆRE EN DEL AV VINNERLAGET EXTRA?

VI SØKER

FLERE KUNDER! Extra er Norges raskest voksende dagligvarekjede med nesten 400 butikker over hele landet. Vi søker nå enda flere kunder som ønsker extra stort utvalg til extra lave priser!

EXTRA SER ETTER KUNDER SOM ØNSKER: • • • • •

Extra lave priser og supermarkedsutvalg En flott og innbydende frukt og grønt avdeling Velfylt ferskvareavdeling med fokus på middagsprodukter Dagligvarer og faghandel under samme tak En hyggelig handleopplevelse

EXTRA KAN TILBY SINE KUNDER: • Extra lave priser • Extra stort utvalg • Extra hyggelige butikkansatte som står på for kundene sine og som strekker seg litt extra for nettopp deg! • Kjøpeutbytte på alt du handler som Coop medlem • 11 prosent bonus på all fersk frukt og grønt for våre Coop medlemmer Høres dette interessant ut? Da bør du ta turen innom din nærmeste Extra-butikk allerede i dag!

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 200 dagligvarebutikker innenfor de seks kjedekonseptene Extra, Obs, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. Coop er eid av nesten 1,6 millioner forbrukere, og vår form for verdiskapning handler om å skape verdier for de mange. Medlemmer i Coop får gode medlemstilbud, kjøpeutbytte på alt de handler og gunstige rabattordninger hos Coops samarbeidspartnere. Det er derfor vi sier at Coop er litt ditt!

VELKOMMEN TIL EXTRA!


på tide å finne ditt eget?

SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

Føler du deg klar for å få et sted helt for deg selv? Eller sammen med noen du er glad i? Kanskje du rett og slett trenger mer plass enn den vesle leiligheten din, eller rommet ditt hjemme. Sandnes flommer over av gode muligheter for deg som skal kjøpe bolig. Vi bygger ikke hus, men vi kjenner dem som gjør det, og vi hjelper deg mer enn gjerne å finne et hjem som passer nettopp for deg. Besøk mittisandnes.no. Vi heier på deg som vil eie.

Mitt i Sandnes er et konsept utviklet av Sandnes tomteselskap rettet mot førstegangsetablerere


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

PROGRAM FREDAG 25. AUGUST t

14.20 400 M HEKK KVINNER Forsøk 14.40 100 M HEKK KVINNER Forsøk 15.10 100 M HEKK MENN Forsøk 15.20 LENGDE KVINNER Kvalifisering 15.50 1500 M KVINNER Forsøk

LØRDAG 26. AUGUST 12.20 200 M MENN Forsøk 12.55 200 M Forsøk 13.35 1500 M MENN Forsøk 13.55 400 M MENN Forsøk 14.00 SLEGGE MENN Finale

16.10 400 M KVINNER Forsøk 16.30 ÅPNINGSSEREMONI

14.15 800 M KVINNER Forsøk

16.45 STAV KVINNER Finale

14.40 200 M KVINNER

16.50 100 M KVINNER Semifinale

15.00 200 M MENN semifinale

14.30 STAV MENN Finale SEMIFINALE

15.25 ÅPNING 15.45 800 M MENN Finale 15.45 TRESTEG MENN Finale 16.00 3000 M HINDER KVINNER Finale

SØNDAG 27. AUGUST 10.40 ÅPNING 10.55 100 M HEKK KVINNER Forsøk 11.15 10000 M MENN Finale 12.00 110 M HEKK MENN Finale 12.05 SPYD MENN Finale 12.10 100 M HEKK KVINNER Finale 12.30 200 M MENN Finale 12.40 200 M KVINNER Finale 12.50 TRESTEG KVINNER Finale 12.50 10000 M KVINNER Finale 13.15 HØYDE MENN Finale 13.30 DISKOS KVINNER Finale

n etter ikke å er nok revansjesuge Ezinne Okparaebo dag er hun fre på ter . På 100 me ha blitt tatt ut til VM storfavoritt

13.40 400 M HEKK MENN Finale

16.50 SLEGGE KVINNER Finale 17.10 100 M MENN Semifinale 17.30 3000 M KAPPGANG Kvinner Finale 17.30 5000 M KAPPGANG MENN Finale 17.30 KULE KVINNER Finale 17.35 LENGDE MENN Finale 17.50 5000 M MENN Finale 18.20 5000 M KVINNER Finale 18.30 HØYDE KVINNER Finale 18.45 DISKOS MENN Finale 18.55 400 M HEKK KVINNER Finale 19.10 100 M KVINNER Finale 19.20 100 M MENN Finale

VM-deltaker Sigrid Borge har perset til pene 63,28 i år. Spydfinalen for kv inner går lørdag

16.30 SPYD KVINNER Finale 16.45 LENGDE KVINNER Finale 16.50 1500 M KVINNER Finale 17.05 400 M KVINNER Finale 17.15 400 M MENN Finale

lia i sommer. gull i junior-EM i Ita Marcus Thomsen tok ler tril en bli n ka på søndag Kulekonkurransen

13.50 KULE MENN Finale 13.55 800 M KVINNER Finale 14.05 1500 M MENN Finale 14.30 1000 M STAFETT KVINNER Finale 14.45 1000 M STAFETT MENN Finale 15.00 AVSLUTNING 15.15 AVSLUTNING Utdeling kongepokal

19.35 800 M MENN Forsøk

SANDNES IL NM-AVIS MARKEDSAVDELINGEN PRESENTERER

7


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

KLAR TIL KAMP PÅ HJEMMEBANE JOACHIM SANDBERG ALDER: 22 ÅR

ASTRID MANGEN CEDERKVIST

VILDE AASMO ALDER: 18 ÅR

AGATHE HOLTAN WATHNE ALDER: 23 ÅR

CAMILLA ZIESLER ALDER: 17 ÅR

ALDER: 23 ÅR ØVELSER I NM: 100 m og 200 m PERSONLIG BESTE: 11.71 (100 m), 23.90 (200 m) HØYDEPUNKT: NM medalje senior NM 2011 som juniorløper MÅLSETTING I NM: Medalje

ØVELSER I NM: 400 m og 400 m hekk

ØVELSER I NM: 100m PERSONLIG BESTE: 11.71 (100 m)

PERSONLIG BESTE: 47.04 (400 m), 51.09 (400 m hekk), 21.11 200 m

HØYDEPUNKT: Junior VM i Bydgoszcz 2016

HØYDEPUNKT: semifinale U23 EM i Bydgoszcz

MÅLSETTING I NM: Ny års beste

MÅLSETTING I NM: Medalje i begge øvelsene

ØVELSER I NM: 100m hekk, 100m, 200m og kanskje staffett. PERSONLIG BESTE:13,53 (100 m hekk), 12.05 (100 m) HØYDEPUNKT: Norsk rekord på 4x100m staffett og 4x200m staffett. Gull i 4x400m nordisk landskamp og 100m hekk i år under VU-spelen. Deltagelse på lag-EM i år. MÅLSETTING I NM: Medalje 100m hekk

8 Tomazz

ØVELSER I NM: 800 m og 1500 m PERSONLIG BESTE: 2.09.33 (800 m innendørs), 4.17.21 (1500 m) HØYDEPUNKT: Bronse NM senior, 3 gull junior NM MÅLSETTING I NM: En medalje

derst), ns Chr. Walker (ne Mortaza Inayat, Ha . Fra venstre: Soban n Joachim Sandberg ne. fora eba og mm ttir hje sdo på rolf ior Tho . Alle deltar i NM sen e Aasmo, Selma Lif UM r Vild , ette fors ng Ny gje lin IL Ma r, En glad Sandnes erg, Camilla Ziesle rhaug, Emilie Sandb S. Selliken, Liv Sto Sieminluch, Fredrik


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

Sandnes stiller med en rekordstor tropp til elgens mesterskap For de este av dem er dette rets dep nkt vise seg ra oran sine egne p et llsatt Sandnes stadion lir et dep nkt kke are stiller arrang rkl en med en stor tropp men ogs en tropp som kommer til vise ig en HARALD FOLKVO RD HETLAN DS

GOOD TINA TOO

GURO BAKKE JOHNSEN

HANNE BERIT IRGENS

NARVE G. NORDÃ…S

FREW ZENEBE BRKINEH

EVEN MEINSETH

IDA BAKKE HANSEN

SPRINT/LENGEDEHOPP

LANGDISTANSE

LANGDISTANSE

SPRINT

SPRINT

PER MAGNE FLORVAAG

HANS CHR. WALKER

STAV

SPRINT

TOMASZ SIEMIENIUCH SPRINT

JAKOB

MELLO INGEBRIG T M-OG LANG SEN DISTA NSE

EMILIE SANDBERG SPRINT/HEKK

CHRIS

SE DISTAN MELLOM

ELINE BREIL SPRINT

ID

MELLOMDISTANSE

TINA HELEN BERGEM HEKK

PYD

PETER EFE RASM USSEN OSAZUWA SPR IN T

FILIP INGEBRIGTSEN MELLOMDISTANSE

NATHALIE JOHNSEN SPRINT/LENGDE

ANDRES STOKKA ANDERSEN SPRINT

9


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

Simonsen Vogt Wiig er stolt sponsor av Magnus Carlsen

Skal man nå toppen må man først til bunns i utfordringene Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig har kontor i Hinna Park i Stavanger og dekker alle aspekter ved forretningsjuridisk bistand med spesialkompetanse, lokale kunnskaper og nettverk særlig innen olje- og gassindustrien og regionens næringsliv. Som et ledende forretningsjuridisk advokatfirma med kontor i de største byene i Norge samt Singapore, bistår våre 180 advokater alle sentrale bransjer og bygger varige relasjoner med klienter ved å kombinere inngående forretningsforståelse og juridisk spisskompetanse i rådgivningen. Ta gjerne kontakt med en av våre advokater:

Arne Oftedal Partner aof@svw.no

Ellen Fjælberg Håland Advokat efh@svw.no

Gunnar Espeland Partner ges@svw.no

Nikolai Brøvig Advokat nbr@svw.no

Tor Olaf Espeland Assosiert Partner toe@svw.no

Trym Landa Partner tla@svw.no

Karl B. Myhre Senioradvokat kbm@svw.no

Kristian A. Hammervik, Advokat kah@svw.no

Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig, Hinna Park Jåttåvågveien 7, Bygg B, Postboks 370, 4067 Stavanger, T: 51 82 32 00

Marit Hembre Advokatfullmektig mah@svw.no

www.svw.no


REKLAMEBILAG

SANDNES ILs NM-AVIS

ENSIGN

Ja!

Never eat more than you can lift Miss Piggy

Vi får flere til å synge, danse, spille, rime, hoppe, male, springe, opptre og engasjere seg der de har røttene sine, der de hører hjemme.

KLAR - FERDIG - LØP

Lykke til med NM i friidrett, Sandnes Idrettslag. ENSIGN

VELKOMMEN TIL BORDS!

K A N T I N E M AT ? U T E N M AT O G D R I K K E , D U G E R H E LT E N I K K E

Det er viktig med god og sunn mat for å kunne yte maksimalt på SERVIT VET Å LEVERE en lang arbeidsdag. Vi kan tilby løsninger enten dere er 20 eller Vi skal være best på varmmat til alle typer arrangementer. Det er Vi#skal#være#best#på#varmmat#1l#alle#typer#arrangementer.#Det#er
 100 ansatte med både varme og kalde retter. et høyt mål vi setter oss. Samtidig vet vi at vi kan holde ord. Over 20 års et#høyt#mål#vi#se9er#oss.#Sam1dig#vet#vi#at#vi#kan#holde#ord.#Over#24#års
 erfaring cateringbransjen og DAGER fornøyde kunder over hele VI fra LEVERER 365 I ÅRET erfaring#fra#cateringbransjen#og#fornøyde#kunder#over#hele
 linja er et tydelig bevis på det. linja#er#et#tydelig#bevis#på#det.#

følg oss på facebook

Sandnesbedriften Servit har utviklet seg fra å levere lekre smørbrød og SandnesbedriDen#Servit#har#utviklet#seg#fra#å#levere#lekre#smørbrød#og


PLANLEGG HØSTENS BEGIVENHETER smakfulle ferdigsmurte bakervarer til å mette over 1000 sultne mennesker smakfulle#ferdigsmurte#bakervarer#1l#å#me9e#over#1000#sultne# samtidig med deilige, velsmakende middager. Dyktige medarbeidere mennesker#sam1dig#med#deilige,#velsmakende#middager.#Dyk1ge# Firmafest/møte - Selskapslokaler - Jubileum 
 sørger for at alt går på-skinner. Din jobb er å nyte. - Julebord Forening - Lag medarbeidere#sørger#for#alt#går#på#skinner.#Din#jobbe#er#å#nyte.

TA KONTAKT MED OSS FOR MULIGHETER OG MENYER! Ring 51 62 99 05 eller mail til post@servit.no

«...tvers gjennom skikkelig»

www.servit.no SERVIT CATERING STOLT SPONSOR AV SANDNES IL

VILJE TILLIT TRYGGHET ÆRLIGHET


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG HANNE HAUGLAND har fortsatt den norske rekorden i høyde på 2.10

E Y N R E T T E S M E HV

? R E D R O REK BANEREKORDER

orsk riidrett fikk en antastisk opplevelse nder rets Nå kommer de beste utøverne til Sandnes IL for å konkurrere om titler. Det vil garantert komme noen nye banerekorder i Sandnes Idrettspark. Warholm må løpe fortere enn Karsten ar olm vant meter ekk p en over evisende 51.04 for å slå Trevor Burton sin rekord som ble satt i 1988. Under VM sprang Filip 1500 meter på 3.34.53, det ville vært ny banerekord i Sandnes. Peter Elliot fra England har m te Sandnes sin egen Filip nge retsen viste det norrekorden på 1500 meter satt i 1988. ske olk at an er elt i verdenstoppen da an vant ronse NORSKE REKORDER p meter Kansk e de setter n e rekorder i Sandnes Det blir vanskeligere å slette noen av de norske rekordene. Norsk friidrett har tatt et steg videre etter en noe vanskelig periode. Det inspirerer det norske friidrettsmiljøet når våre drettspark denne elgen remste utøvere er med elt i verdenstoppen disse sidene finner du oversikt over Norske rekorder i Sandnes Idrettspark.

12

MENN

ANDREAS THORKILDSEN har kaster lengre i spyd enn noen annen nordmann

DISTANSE

TID

UTØVER

LAND

DATO

100 m

9,99 (+1,0)

Jaysuma Saidy Ndure, IL I BUL

Lausanne, SUI

30.06.11

200 m

19,89 (+1,3)

Jaysuma Saiduy Ndure, IL I BUL

Stuttgart, GER

23.09.07

400 m

44,87

Karsten Warhom, Dimna IL

Florø

10.6.17

800 m

1.42.58

Vebjørn Rodal, Oppdal FIK

Atlanta, USA

31.7.6

1500 m

3.31,46

Henrik Ingebrigtsen, Sandnes IL

Monaco, MON

18.7.14

3000 m

7.40,77

Marius Bakken, IL Runar

Brüssel, BEL

24.8.01

5000 m

13.06,39

Marius Bakken, IL Runar

Roma, ITA

2.7.04

10 000 m

27.32,52

Are Nakkim, Moss IL

Oslo/Bi

14.7.90

110 m hekk

13,54 (-1,8)

Vladimir Vukicevic, Ski IL

Amsterdam, NED

9.7.16

400 m hekk

48,25

Karsten Warholm, Dimna IL

Oslo/Bi

15.06.17

3000 m hinder

8.12,05

Jim Svenøy, Fræna FIK

Brüssel, BEL

22.8.97

5000 m kappg.

18.32,46

Erik Tysse, IL Norna-Salhus

Askim

10.8.07

Høyde

2,36

Steinar Hoen, IK Tjalve

Oslo/Rå

1.7.97

Stav

5,72

Trond Barthel, Gjøvik FIK

Halmstad, SWE

21.7.96

Lengde

8,02 (+1,7)

Kristen Fløgstad, Kristiansand IF

Oslo/Bi

4.8.73

Tresteg

17,27 (+1,3)

Ketil Hanstveit, IL Norna-Salhus

Byrkjelo

7.8.99

Kule

21,22

Lars Arvid Nilsen, IF Urædd

Indianapolis, USA

6.6.86

Diskos

69,62

Knut Hjeltnes, IL Gular

San Jose, USA

25.5.85

Slegge

75,75

Eivind Henriksen, IK Tjalve

Florø

2.6.12

Spyd

91,59

Andreas Thorkildsen, Kristiansand IF

Oslo/BI

2.6.06

1000m stafett

1.52,54

IL Gular

Drammen

8.7.01


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

INGRID KRISTIANSEN innehar norgesrekordene på de to lengste løpsdistansene

HENRIK INGEBRIGTSEN sin 3.31,46 på 1500m er norsk og nordisk rekord VEBJØRN RODAL sin 1.42.58 fra Ol i Atlanta er norsk rekord. Rodal kommer til årets NM som kommentator for NRK

TID

UTØVER

LAND

DATO

100 m

11,10 (+1,2)

Ezinne Okparaebo, IL I BUL

London, GBR

4.8.12

200 m

23.30 (+0,4)

Ezinne Okparaebo, IL I BUL

Florø

2.6.12

23.30 (+1,3)

Ezinne Okparaebo, IL I BUL

London, GBR

6.8.12

400 m

51,81

Amalie Hammild Iuel, IL Tyrving

Los Angeles/USA

18.3.17

800 m

1.59,82

Invill Måkestad Bovim, IL Gular

Zagreb/CRO

1.9.10

1500 m

4.00,55

Grete Waitz, SK Vidar

Praha, CZE

3.9.78

3000 m

8.31,75

Grete Waitz, SK Vidar

Oslo/Bi

17.7.97

5000 m

14.37,33

Ingrid Kristiansen, IL I BUL

Stockholm, SWE

5.8.86

10 000 m

30.13,74

Ingrid Kristiansen, IL I BUL

Oslo/Bi

5.7.86

110 m hekk

12,74 (+1,2)

Christina Vukicevic, Skil IL

Hengelo, NED

1.6.09

400 m hekk

55,38

Amalie Hammild Iuel, IL Tyrving

Baton Rouge/USA

8.4.17

3000 m hinder

9.33,19

Karoline Bjerkeli Grøvdal, Isfjorden IL

Neerpelt, BEL

2.7.07

3000 m kappg.

12.00,53

Kjersti Tysse Plätzer, Il Norna Salhus

Lillehammer

31.7.09

Høyde

2,10

Hanne Haugland, Minerva friidrett

Zürich, SUI

13.8.97

Stav

4,40

Cathrine Larsåsen, IL i BUL

København, DEN

16.8.11

Lengde

6,68 (+1,3)

Margrethe Renstrøm, IK Tjalve

Barcelona, ESP

27.7.10

Tresteg

13,83 (+1,2)

Lene Espegren, IK Tjalve

Pula, CRO

5.6.99

13,83 (1,8)

Lene Espegren, IK Tjalve

Byrkjelo

6.8.99

Kule

17,11

Katarina Sederholm Hoff, Stjørdal FIK

Hämeenkyö ,FIN

4.7.98

Diskos

69,68

Mette Bergmann, SK Vidar

Florø

27.5.95

Slegge

70,43

Mona Hom, IK Tjalve

Byrkjelo

13.8.11

Spyd

69,48

Trine Hattestad, IF Minerva

Oslo/Bi

28.7.00

1000m stafett

2.08.00

SK Vidar

Ravnanger

31.7.16

KVINNER

DISTANSE

13


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

NM I FRIIDRETT FÅR 300.000 KR FRA SANDNES SPAREBANK Å arrangere et Norgesmesterskap i friidrett er krevende på alle måter, og ikke minst er det et stort økonomisk løft for et idrettslag. Det vet ildsjelene i friidrettsgruppa i Sandnes Idrettslag alt om.

På kontoret til administrerende direktør Trine Stangeland pryder kloke ord av Arne Garborg hele den ene veggen. Ingrid Schøpp til høyre.

N

år vi i Sandnes Sparebank begynte å drøfte hva vi kunne gjøre, kom vi fort til at vi ville være med å bidra på vår måte. Derfor har vi gitt 300.000 kroner fra gavefondet i banken til NM-arrangementet, sier administrerende direktør Trine Stangeland og kommunikasjonsdirektør Ingrid Schøpp til NM-magasinet.

vare med solid lokal tilhørighet og forankring. Vi ønsker å være nær folk, og banken har et klart samfunnsansvar i det nærområdet vi betjener. Midlene fra Gavefondet er en del av det årlige overskuddet i banken. I 2016 var Gavefondet på rundt 15,3 millioner kroner, sier administrerende direktør Trine Stangeland og kommunikasjonsdirektør Ingrid Schøpp

EN LANGVARIG HISTORIE

Helt siden banken så dagens lys i 1875 har det å bidra og videreutvikle lokalsamfunnet vært sentralt for Sandnes Sparebank. Hvert år gis millioner av kroner tilbake til lokalsamfunnet gjennom Gavefondet i banken.

Samarbeidet mellom Sandnes Idrettslag og Sandnes Sparebank er ikke noe nytt. Dette har foregått i årevis. De to toppsjefene i banken kan ikke tidfeste når dette samarbeidet startet, men begge nikker og sier med sikre miner at det har vart lenge. Så lenge som banken har eksistert, er det likevel ikke. For Sandes Sparebank så dagens lys alt i året 1875. Det var faktisk tre år før Jærbanen ble åpnet i 1878. Da fantes det ikke noen organisert idrettsbevegelse i Norge utenom det frivillige skytterlagsvesenet. Det var ikke mange hus og innbyggere rundt Vågen innerst i Gandsfjorden heller, bare så det er nevnt.

GAVEFOND TIL DET NÆRE

14

For noen år tilbake var store bankkonsern svært så interessert i å svelge Sandnes Sparebank med hud og hår, men forstanderskapet, altså den øverste myndigheten i en sparebank, takket nei til frierne og ga klar beskjed om at banken ville fortsette ferden videre alene. -Både da og i dag føler vi at banken er en sterk merke-

-HVEM FÅR PENGER? - Vi støtter små og store prosjekter. Med dette ønsker vi v re med p skape et sam unn med flere engasjerte og ansvarsbevisste mennesker. Strategien i Gavefondet er først og fremst å støtte små og store prosjekter som skaper glede og samhørighet. Det vil si satsinger som involverer mange frivillige og som gir et positivt bidrag til barn, unge og eldre, sier de to toppene i Sandnes Sparebank. Da tildelinger av penger fra Gavefondet fra Sandnes Sparebank siste gang ble omtalt i media, var det på vårparten i r a fikk alle de skolekorpsene i andnes kommune 50.000 kroner hver av denne potten. Folk som ikke vet hvor mye en tuba, en trekkbasun eller en korpsuniform koster, vet heller ikke hvor kjærkomment et slikt bidrag er og var.


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

Sandnes Sparebank er i medvind og gir en betydelig støtte til NM i Friidrett. Administrerende direktør Trine Stangeland (til venstre) og kommunikasjonsdirektør Ingrid Schøpp har grunn til å smile.

-HVEM KAN SØKE OM MIDLER FRA GAVEFONDET? -Vi har et konsept der en kan søke om midler en gang i året. Det har fått navnet ”Takk Sandnes”. Det blir kunngjort i ulike medier at lag og foreninger i Sandnes kommune kan søke om tildeling.. I år har vi delt ut en million kroner til små og store foreninger og lag. Men o test finner vi ram til aktuelle prosjekter selv lik ordeles mestedelen av potten, sier kommunikasjonsdirektør Ingrid Schøpp.

ET HÅNDSLAG TIL IDRETTSBYEN Et Norgesmesterskap i friidrett betyr at det kommer mye folk og mange friidrettsstjerner til Sandnes. Verdensmesteren på 400 meter hekk, Karsten Warholm, er på plass. Amalie Iuel, som var fattige ett hundredel fra å kvalifisere seg til semifinalen i samme distansen or kvinner i London-VM, blir å se. Sist, men ikke minst vil Sandnes-gaukene Filip og Jakob Ingebrigtsen være å finne p startstreken På et snaut halvår har de to tatt steget fra å være lokale og nasjonale idrettskjendiser til å bli internasjonale frii-

drettsstjerner. Filip sin bronsemedalje i VM i London på 1500 meteren vakte i alle fall i Sandnes nesten like mye oppmerksomhet internasjonalt som gullet til Karsten Warholm. -Disse norske stjernene og de andre deltakerne som ikke har nådd så langt ennå, er en stor inspirasjon for mange barn og unge. Det å arrangere NM i friidrett er dessuten viktig for en by som Sandnes. Igjen omtales byen i mediene. Vi i Sandnes Sparebank er stolte av det. Derfor er gaven på 300.000 kroner fra oss bare et rett og rimelig bidrag til arrangementet og til alle frivillige nå i løpet av helgen 25.-27. august. -Lykke til med NM i friidrett 2017, sier administrerende direktør Trine Stangeland og kommunikasjonsdirektør Ingrid Schøpp.

FAKTA BANKEN FOR FOLK FLEST GÅR GODT Sandnes Sparebank er banken med stor B for Sandnesgauker. Driften første halvår av 2017 viser et stødig og godt resultat, mener bankledelsen. Regnskapet viser et resultat før skatt på 139,4 millioner kroner. Det er en økning på 39,0 millioner kroner sammenlignet med samme halvår i 2016. Samtidig er det en forbedring på hele 38,9 prosent i samme tidsrom. Sandnes Sparebank er solid og har en kjernekapital på 16,1 prosent. Hvis resultatet for første halvår 2017 tas med, er kjernekapitalen på 16,9 prosent. Konsernet har en forvaltningskapital på 26,2 milliarder kroner ved utgangen av første halvår 2017.

15


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

AMING

TV DEKNING OG STRE

kommer m gjør at du ikke det noe annet so e. Det er ikk er il ell rtv ise Fo re Er du på ementet live? ng ra ar se å som r fo alt ion får med deg opp på stad internettslik at du på ut et am re st e. er proff sending g er NRK tilsted Idrettspark. I tilleg skjer i Sandnes er tillegg r sine a ebook sid es dn an p en sposten no u finner streaming det no og sandne riidrett no, a tenbla os en nnom ing gje g nd se de du live som guider solid kommentator ed m ing nd tse valite sendingene

STREAMING

ge r an ørste mannli meter ekk s va nt va jon olm tas ar es ilip sin pr r arsten gull tillegg var ar vunnet gjøre idretten v r ed norske løper som m solide resultater e dr an ge an m suksessen otalt sammen med sin sendetid etter et øk ar es attraktiv igjen a timer ra andn rsoner og sender pe ed m kommer programmet drettspark jekk skjer er p stadion det i kjempe orm et er n tse rig eb ng akob og ilip

Ja!

Vi får flere til å synge, danse, spille, rime, hoppe, male, springe, opptre og engasjere seg der de har røttene sine, der de hører hjemme.

NRK

Lykke til med NM i friidrett, Sandnes Idrettslag.

Stolt leverandør av Timetronics tidtakeranlegg til:

Simplex-Finckelsen AS

SANDNES IDRETTSPARK GJESDAL IDRETTSPARK En av landets ledende leverandører av tidssystemer

Alt innen tidtaking og målfoto Nortid er en anerkjent spesialist på produkter for tidtaking og målfoto. Timetronics er vår leverandør av fotofinish basert tidtaking for friidrett. Vi har i dag mer enn 25 fotofinish-anlegg i bruk her i landet, og har hatt gleden av å ha ansvaret for tidtaking under flere norske mesterskap, Europa-Cup og landskamper.

I tillegg til databasert fotofinish-utstyr leverer Timetronics også: ELEKTRONISKE VINDMÅLERE (ULTRALYD) ELEKTRONISK TYVSTARTUTSTYR

Vårt utstyr overholder internasjonale standarder

16

Når det gjelder tidtaking og målfoto er alt utstyret vi leverer her i landet godkjent av IAAF og Norges Friidrettsforbund. Hos oss finner du blant annet Timetronics som var det første selskap som utviklet målfototidtaking på data. Etter dette har målfoto-tidtaking hatt en rivende utvikling, slik at alle systemer i dag tar fargeopptak og har meget stor oppløsning og nøyaktighet (0,0005 sek).

LASER LENGDE/KAST-MÅLING ARENATAVLER/STORSKJERM VIDEOTAVLER/ RESULTAT-TAVLER STEVNEADMINISTRASJONSPROGRAM Den nye MF2D serien har en unik 2D-funksjon for enkel innstilling av kamera på mållinjen.

TEST/TRENINGSUTSTYR

Vil du vite mer om Timetronics og tidtakerutstyr, gå inn på www.timetronics.be eller ring 55 92 28 00


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

NM nummer 13 i Rogaland

ET TILBAKEBLIKK

Årets hovedmesterskap er det 13. i rekken her i fylket. Hele seks ganger har mesterskapet blitt arrangert i Stavanger; første gang i 1901 og siste gang i 1972. Haugesund har vært vertskap tre ganger; i 1962 og 1981 og 2014, mens Sandnes Idrettslag arrangerte hovedmesterskapet i 1986, 2002, 2010 og på nytt nå i 2017. Her er tilbakeblikk på de tre Hovedmesterskap som Sandnes Idrettslag har arrangert i Sandnes Idrettspark.

1986 Hoved-NM dette året ble arrangert 8. - 10. august og ble karakterisert som et av de beste, både resultatmessig og arrangementsmessig. På de tre mesterskapsdagene var det over 10.000 tilskuere. Knut Hjeltnes og Ingrid Kristiansen vant kongepokalene med henholdsvis 65.72m i diskos og 4.05.97 på 1500m. John Halvorsen satte norsk juniorrekord både på 5000m (4.pl) og 10.000m, som han vant. Juniorrekord satte også Anne Gundersen på 400m. Tjalve satte ny norsk og nordisk rekord på 1000m stafett for menn. Rekord ble det også til BULs jentelag. Totalt ble det satt syv mesterskapsrekorder. Hanne Haugland tok sitt første mesterskap i høyde.

86

02 2002

Hovedmesterskapet var tilbake i Sandnes 16 år senere. 10.000 tilskuere på tre dager gjorde friidretts-NM til en publikumssuksess. Arrangøren Sandnes idrettslag var lettet over at 17.000 dugnadstimer adde produsert et flott mesterskap. I hovedduellen mellom Pål Arne Fagernes og jr verdensmester Andreas Torkildsen gikk førstnevnte av med seieren. Det resulterte også i kongepokalen for menn. Kongepokalen for kvinner gikk til Lisbeth Pedersen, som vant både 800m og 1500m. 2002 var også mesterskapet hvor Geir Moen tok farvel med toppidretten med seier på både 100m og 200m. Vebjørn Rodal lokket de yngre utøverne ut på rusletur og tok med seg nok et mesterskap. Birger Søyland deltok i sitt 23. NM på rad. I diskosringen var en annen veteran i sving; Jorunn Tangen Hole deltok i sitt 26. NM 2002 var også det eneste mesterskap som NRK ikke har hatt sending fra.

2010 NM og friidrettseliten var tilbake til det tredje NM i Sandnes 20.-22. august. Sandnes feiret sitt 150 års jubileum, og Sandnes Idrettslag sørget for at riidretten fikk sin plass i eiringen ort tid i orveien var EM avsluttet i Barcelona. «Vel blåst!» var overskriften i Aftenbladets leder dagen etter mesterskapet. Videre kan vi lese; «Norske friidrettsutøvere er ikke bortskjemte med mye folk og stor jubel på tribunene under NM. Derfor var det en opptur for Andreas Thorkildsen, Christina Vukicevic og alle de andre NM-deltakerne å oppleve entusiasmen på Sandnes stadion. Sterke prestasjoner frå lokale utøvere la naturligvis ingen demper på stemningen. Med dette NM har Sandnes markert seg som en av landets alle fremste arenaer for friidrett. Jubileumsbyen kan se tilbake på et nesten prikkfritt arrangement. Hele 18.000 dugnadstimer er lagt ned. Når resultatet blir så godt både sportslig og arrangørmessig, kan gaukene vere stolte. Det blir ofte sagt at Sandnes trenger område å markere identiteten sin på. I fotballen har byen i alle år stått i skyggen av Stavanger og Bryne. Og med all respekt for Sandnes Ulf er det i friidretten at Sandnes nå har sjansen til å vise seg fram, med et toppmoderne anlegg og utøvere på nasjonalt og internasjonalt elitenivå. Årets NM bør inspirere til videre satsing».

10

Bjørnar Urstad Kristensen i fint driv over hekken. Dobbeltmester på hjemmebane i 2010.

Andreas Torkildsen stakk som ventet av med kongepokalen. Det gjorde også samboer og hekkeløper Christina Vukicevic. Mitt kjekkeste NM noen gang, uttalte Christina. Bjørnar Ustad Kristensen ble dobbeltmester på hjemmebane, og Henrik Ingebrigtsen vant 1500m. Imponerte gjorde også Ingvild Måkestad Bovim, som vant 800 m i sololøp på 2.02,36. En prestasjon mange mente hun burde fått kongepokalen for. Før NM var Sandnes stadion rehabilitert og utvidet til åtte baner og nye servicebygg var kommet på plass.

17 Faksimile fra Stavanger Aftenblad 20. juni 1927: Den gangen når Sandnes Stadion, som i dag heter Sandnes Idrettspark, ble åpnet


SANDNES ILS NM-AVIS

REKLAMEBILAG

SANDNES IL

IDRETTSLAG MED STOR BREDDE Sandnes Idrettslag arrangerer sitt 4 NM hovedmesterskap. Klubben ble stiftet 11. januar 1946.

Sandnes idrettslag ble stiftet 11. januar 1946. Det var friidrett-, orientering-, ski- og håndballgruppen som den gang gikk ut fra Sportsklubben Ulf. Bakgrunnen var blant annet at gruppene følte seg overkjørt av fotballen. Seinere, i 1965 dannet håndballen egen klubb, Sandnes Håndballklubb SHK som nettopp har rykket opp til øverste divisjon. Sandnes idrettslag driver i dag aktivitet for friidrett, langrenn, alpint, orientering og mosjon. aget er det st rste eridrettslaget i Sandnes med over

H

medlemmer

elt fra starten viste laget at de ville være med å kjempe om heder og ære. En av lagets tidligste mestere, Sigurd Sirevåg er fortsatt aktiv funksjonær på stadion, også under årets NM. Laget har hatt dyktige utøvere i alle disipliner, men det er friidretten som gjennom årene har vist best igjen.

rer siden 2002. Totalt er dette det 13. friidrettsmesterskapet vi arrangerer.

Mosjon, friluftsliv og anlegg har stått sentralt i lagets oppgaver. i 1957 bygde vi egen hytte, SI-Hytta i Melshei, utenfor Sandnes, i mange år jobbet vi for å realisere lysløype i Melshei, bygging av idrettshall (Giskehallen som stod ferdig i 1965). De seneste årene har vi engasjert oss sterkt i realiseringen av Sandneshallen som stod ferdig i 2011 og nå senest for en fantastisk Rulleskiløye for langrenn og skiskyting i Melsheia. Laget har også tatt på seg flere arrangøroppgaver. NM-B ble arrangert på Sandnes stadion i 1968. Det første hovedmesterskapet ble arrangert i 1986. Årets mesterskap er det 4. hovedmesterskapet i rekken og etterfølger NM 2002 og NM2010. NM2017 er også det 10. offisielle mesterskapet vi arrange-

Det er mange som gjennom årene har gitt viktige bidrag til å legge forholdene til rette for den aktiviteten og de resultatene vi nå opplever. På samme vis er det mange som uke etter uke, år etter år har gitt viktige bidrag til å skape gode opplevelser og gode arrangementer på Sandnes stadion. Et norsk mesterskap i friidrett er samtidig et mesterskap i antall dugnadstimer. Ca 15.000 timer vil være lagt ned i frivillig arbeid før årets mesterskap er historie og behørig summert opp.

18

Sandnes IL ble tildelt kommunens kulturpris i 2001, som første idrettslag Tidligere hadde Alf Hansen fått tildelt samme pris i 1994. Alf fikk også Kongens fortjenestemedalje i sølv i 2009 for sitt arbeid for idretten og i laget.

Vi gleder oss til nok en gang over å kunne ønske norgeseliten i friidrett velkommen til Sandnes stadion og Sandnes kommune.

Det jobbes hardt og målrettet hos Sandnes IL. Våre utøvere får mye kompetanse og erfaring fra bl. a Anne Brit Sandberg, som har vunnet mye i sin karriere.


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

STORT UTVALG

SKAL IKKE KOSTE MER Vi skal alltid følge konkurrentene på pris, og vi skal aldri gå ned på det store utvalget vårt. Det er derfor vi kaller oss billigbutikken med supermarkedsutvalg.

En del av Coop


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

NØKKELPERSONER FOR NM I FRIIDRETT I SANDNES Stevneleder

Kristian Bøe

Ass. Stevneleder, ansv. påmelinger

Else Storhaug

Teknisk delegert

Terje Hoffmann

Forbundets representant

Ole Petter Sandvik

Jury Leder

Nils Kristen Wiig

Teknisk Leder

Per Nystrøm

Sikkerhet

Per Nystrøm

Stevneregi

Trond Lindanger

Speaker

Jo Nesse

Seedere

Jan Jørgen Moe/Bjørn

Overdommer løp

Gustav Eriksen

Overdommer start

Steinar Bottenvik

Overdommer hopp

Willy Ulvang

Overdommer kast

Helge Brueland

Overdommer opprop

Gro Barlaug

Leder tidtaking

Per Magne Pedersen

Leder Sekretariat

Ruthi Nystrøm

Leder seremoni

Sølvi Rabben

Leder Elektronisk lengdemåling

Dagfinn Eidsvåg

Pressekontakt/sponsor

Kenny Rettore

Leder hovedkomité

Øyvind Røberg

Nestleder hovedkomité

Arild Netland

Daglig leder Sandnes IL friidrett

Geir Eikeskog

Alt innen friidrettsutstyr Tlf : 67 92 13 80

www.idk.no Hyundai Tucson

edition

METALLIC LAKK, VINTERHJUL PÅ ALU.FELG OG STYLINGPAKKE INKLUDERT I PRISEN • Metallic lakk • Vinterhjul • Sporty stigtrinn • Innlastingsbeskyttelse for støtfanger bak • Innstegslister • Stylinglist bakluke • Stylinglist side

Kundefordel ca 45

Hvilken bil vil du lease? KAMPANJE! Vinterhjul og metallic-lakk inkludert i prisen.

Sven Kvia er stolt sponsor av NM Friidrett 2017!

Hyundai i10

Hyundai i20 GO!

1 699/mnd

2 390/mnd

Pris: fra kr 173 900,-* Rente: 2,95% nom.* Innskudd: kr 2 000,Service: + kr 231/mnd

Pris: fra kr 208900,-* Rente: 2,95% nom.* Innskudd: kr 20 000,Service: + kr 302/mnd

Sandnes: Somaveien 1, tlf: 51 60 93 00 Stavanger: Nesflåtv. 10, tlf: 51 82 86 86 Norges største Hyundai-forhandler

000,-

kvia.no

/SvenKvia

/SvenKvia

/SvenKvia

Vi har en rekke leveringsklare biler i alle størrelser!

Fem års fabrikkgaranti med ubegrenset kjørelengde: For vilkår og betingelser, se www.hyundai.no. *Veiledende priser levert forhandler inkl. leveringsomkostninger og mva. Årsavgift kommer i tillegg. Privatleasing: Startleie/etabl.geb.: kr 5 300,- er inkl. i mnd.leie. Alle priser en inkl. mva. Totalpris vil variere med rentenivået. 3 års bindingstid. Totalpris i10: 71 820,-, kjørelengde i10: 12 000 km/år. Totalpris i20: 89 820,-, kjørelengde i20: 15 000 km/år. Forbruk blandet kjøring: Hyundai i10: fra 0,40 l pr mil. CO2-utslipp: fra 93 g/km. NOx=25,7 mg/km. Hyundai i20: fra 0,43 l pr mil. CO2-utslipp: fra 99 g/km. NOx=10,7 mg/km. Hyundai Tucson: fra 0,46 l pr mil. CO2-utslipp: fra 119 g/km. NOx=33,6 mg/km. Avbildede modeller kan avvike fra tilbudt modell og tilbudt utstyr avhenger av valgt utstyrsnivå.


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

SÅNN KAN DET GÅ!

100m

Tips:

1 2 3

1.Ezinne Okparaebo 2.Ingvild Meinseth 3.Helene Rønningen

KVINNER: Ezinne Okparaebo, IL i BUL, har vunnet distansen i NM de siste 12 årene og jakter enda et gull. Hun tok en pause etter at hun ikke klarte VM-kravet, men er påmeldt til NM. Okparaebo har norsk årsbeste med 11.31 og blir klar favoritt, men kan få tøffere kamp enn hun er vant med de siste årene. Ingvild Meinseth, Sørild FIK, og Helene Rønningen, IL Tyrving følger bak Okparaebo på årsbestelisten. Sistnevnte har best årsbeste med 11.65, hundredelet raskere enn Meinseth. Meinseth tok en strålende bronse i øvelsen under junior-EM, har vist best form i et siste og kan nok gi kparae o fin kamp. ronsevinner fra 11 1 og 1 Astri angen e erkvist an nes L r k nne k empe h t opp sammen me 1 ronsevinner Mari Gilde Brubak, Trondheim Friidrett, og Christine Bjelland Jensen, IL Gular. Imponerende av hjemmeklubb Sandnes IL med hele ni utøvere påmeldt øvelsen.

Friidrett1 er en blogg av friidrettsentusiast Anders Huun Monsen. Her kommer han med forhåndsomtale av alle NM-øvelsene med medaljetips. Det må presiseres at dette ble skrevet på bakgrunn av påmeldingslistene, så det kan være utøvere som nevnes som ikke stiller på de respektive øvelsene.

200m

Tips:

1 2 3

1.Amalie Iuel 2.Helene Rønningen 3.Ingvild Meinseth

Amalie Iuel er påmeldt på tre øvelser. Rekker hun alle, kan hun fort reise hjem med gull på 200m, 400, og 400m hekk.

KVINNER: Amalie el L rving har perset til .4 på istansen i år. ette g or e hun så tidlig som 18.mars. I sommer løp hun 23.93 og det er en tid som kan holde til g ll. el lir a favoritt til å ta sitt f rste g ll på meter. elene nningen er regjerende mester i øvelsen og etter 23.89 tidligere i sesongen kan hun absolutt tfor re el. nningen var i finalen i velsen n er årets nior og har en norske innendørsrekorden. En annen junior i Ingvild Meinseth har løpt like raskt som Rønningen i år. inner fra 1 og 1 Line Kloster K i ar kan k nne k empe om me al e me en så ra pers som .4 fra i f or. lisa eth lett m L k alg har hele s v g ll i velsen l p på fine .9 i forrige ke og kan a sol tt k empe om me al e. gså Astri angen e erkvist hristine ellan ensen og ene i te a ge K alve kan nevnes.

21


SANDNES ILs NM-AVIS

ips: T 400m 1 2

3

1.Amalie Iuel 2.Hedda Hynne 3.Line Kloster

REKLAMEBILAG

ips: T 5000m 1 2

3

1.Kristine Eikrem Engeset 2.SIlje Fjørtoft 3.Maria Sagnes Wågan

ips: T Høyde 1 2

3

1.Tonje Angelsen 2.Katarina Mögenburg 3.Caroline Fleischer

KVINNER: Norgesrekordholder og VM-deltaker Amalie Iuel

KVINNER: Kristine ikrem ngeset g or e en fin fig r på

KVINNER: Tonje Angelsen, IK Tjalve, har norsk årsbeste med

blir favoritt i øvelsen. Hun løp på råsterke 51.81 18.mars. Etter hun kom tilbake til Norge har hun 52.19 som bestetid. Bak Iuel blir det en kamp mellom Line Kloster og Hedda Hynne, Strindheim IL. Førstnevnte har løpt på 53.65 i år og er regjerende mester. Hynne har løpt på 53.44 i sin eneste start på distansen i år og har sølv i øvelsen fra 2014, da likt med Kloster. Benedicte Hauge og Sara Dorthea Jensen, Sørild FIK, har nok et håp om å kjempe om medaljer. Sistnevnte er regjerende sølvvinner, mens Hauge har hele seks NM-medaljer i øvelsen utendørs.

enne velsen n er ropean eam hampionship i finske Vaasa tidligere i sesongen. Hun løp der inn til 16.27.40 og har med det nest beste årsbeste i Norge. Eikrem Engeset bør da ha gode muligheter til å ta sitt første NM-gull på distansen når Karoline Bjerkeli Grøvdal ikke stiller. Live Solheimdal løp inn til sølv på distansen under NM på Askøy i fjor og kan kjempe om medalje. Det samme må sies om Silje Fjørtoft, Maria Sagnes Wågan, Mariann Roe, Runa Skrove Falch og kanskje Stine Wangberg, Varteig IL.

1.9 . r n eren som tok s lv i h e i 1 har totalt fire NM-gull og er regjerende mester. Hun blir da favoritt. Katarina Mögenburg, IL Tyrving, vant NM i 2013 og 2015, mens hun tok sølvet i fjor. Hun har hoppet 1.82 i år og har da hoppet tredje høyest i Norge i år. Nest best har Caroline Fleischer, Ski IL Friidrett, vært med 1.83. Den tøffeste utfordreren til disse tre er nok Charlotte Lund Abrahamsen, IL Sandvin.

ips: T 10000m

1 2 3

1.Silje Fjørtoft 2.Runa Skrove Falch 3.Mariann Roe

KVINNER: Få utøvere har notert tid på øvelsen i år. Ser en på perser har 2013-vinner Runa Skrove Falch, SK Vidar, den sterkeste tiden med 33.44.50. Denne sesongen har Skarphedin ILs Mariann Roe vært best med 34.13.77, en tid som sikret henne deltakelse i U23-EM. Fjorårets gullvinner Live Solheimdal, SK Vidar, bør være med i medaljekampen. Det samme kan 2015-vinner Silje Fjørtoft, Ullensaker/Kisa IL Friidrett. Det skal også bli spennende å se Maria Sagnes Wågan, Namdal Løpeklubb. Hun har for e ret seg m e på flere like istanser e siste årene. r også nevne Heidi Pharo, Bøler IF, og årets norske motbakkekomet Karoline Holsen Kyte, Førde IL.

Hedda Hynne imponerte på 800m i VM. I NM er hun påmeldt også på 1500m. Tar hun gull på begge?

ips: T 800m 1 2

3

1.Hedda Hynne 2.Karoline Bjerkeli Grøvdal 3.Yngvild Elvemo

KVINNER: Hedda Hynne har vært vår beste løper på distansen e siste årene me finale L eltakelse og senest semifinale i . n har l pt på 1. 9. i år f r iamon League i Birmingham) og var da bare fem hundredeler bak norsk rekord. Hynne har et NM-gull på øvelsen utendørs fra 2014 og blir klar favoritt. Regjerende mester Yngvild Elvemo har slitt med skader denne sesongen, men er tilbake i konkurranser nå og kan kanskje kjempe om medalje. Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve, gjør en spennende start på øvelsen. Hun er kjent for sine prestasjoner på lengre distanser, men har en såpass fin pers som . 4. fra i f or. n skal a ha mulighet til å ta sin første NM-medalje på 800 meter. Mina Marie Anglero, Tyrving, har perset til 2.07.11 i år og deltatt i U23-EM. Det mesterskapet deltok også Amalie Sæten, Kristiansand IF Friidrett i, og begge de to bør ha muligheter til å kunne forbedre sine perser om det blir satt fart.

ips: T 1500m

1 2 3

1. Hedda Hynne 2. Camilla Ziesler 3. Kristine Eikrem Engeset

KVINNER: Hedda Hynne er også påmeldt 1500 meter og hun kan få en travel helg i Sandnes. Stiller hun på øvelsen bør konkurrentene sette opp høy fart for å unngå at Hynne får med seg gull. Ser en på tider i år bør duoen Anniken Johansen og Sigrid Jervell Våg fra IL i BUL begge kjempe høyt oppe, det samme med junior-EM-deltakeren Kristine Lande dommersnes, Haugesund IL.

22

Hjemmepublikumet holder nok en knapp på Christina Marie Toogood, Sandnes IL, som absolutt kan kjempe om medalje. En av de absolutt største favorittene er unge Camilla Ziesler fra Sandnes, som tok bronse i fjor. Hun har l pt fint me pers 4.1 . 1 på istansen i år og tok tre gull under junior-NM for noen uker siden. Også IK Tjalves Kristine Eikrem Engeset, som har hele seks NM-medaljer på øvelsen fra tidligere, er nok med i medaljekampen.

ips: T 100m H

1 2 3

Stav

Tips:

1 2 3

KVINNER: Lene Retzius, IL i BUL, har tre strake NM-gull og er soleklar favoritt til å sikre seg sitt f er e. n har hatt en fin sesong, toppet med en sjetteplass i U23-EM da hun tangerte den norske U23-rekorden på 4.35. Den norske rekorden til Cathrine Larsåsen lyder på 4.41 og kan kanskje utfordres under gode forhold i Sandnes.

1.Agathe Holtan Wathne 2.Line Kloster 3.Kristi S. Kjerpeset

KVINNER: sa elle e ersen har v nnet e fire siste årene men skaden hun pådro seg i VM medførte dessverre at hun måtte gi seg for året. I hennes fravær bør Sandnes IL sin egen Agathe Holtan Wathne ha gode muligheter til å ta sitt første NM-gull utendørs på korthekken. Wathne har hatt jevn og god fremgang de siste årene og toppet det, foreløpig, med pers 13.53. Line Kloster tok sølvet i fjor og med tanke på at hun da løp på 13.54 skal det være muligheter for å kjempe om gull. De to juniorene Kristi Strømmen Kjerpeset, Florø Turn og IF, og Ida Eikeng, Urædd rii rett r k nne k empe om me al er. e viste egge fin form under junior-NM nylig.

Lene Retzius er soleklar favoritt I stav

ips: T Lengde

1 2 3

ips: T 400m H

1 2 3

1.Amalie Iuel 2.Line Kloster 3.Elisabeth Slettum

KVINNER: Amalie Iuel er også påmeldt langhekken og blir favoritt etter norsk rekord 55.38 tidligere i år. Hun var bare hundreelet fra å ta seg til semifinalen på istansen n er i Lon on og er nok interessert i å ta en liten revansj her. Iuel er forøvrig regjerende mester og har sølv fra 2012. Line Kloster har hatt en forrykende utvikling på øvelsen etter at hun begynte å satse i år. Hun har løpt seg ned til 56.18 og er da tidenes nest beste norske kvinne på langhekken. Det kan fort bli en tøff kamp om gullet og forhåpentligvis kan Kloster løpe inn til en tid på 55-tallet. Også Elisabeth Slettum har begynt å satse 400 meter hekk i år og rogalendingen, som er i treningsgruppen til Iuel og Warholm, bør kunne ta medalje. Hun vil kanskje få kamp fra Marie Skjæggestad, IL Tyrving og Nora Kollerød Wold, Fredrikstad IF, om bronsemedaljen.

Hinder 3000m

Tips:

1 2 3

1.Lene Retzius 2.Birgitte Kjuus 3.Hedda Marie Hauge

1.Karoline B. Grøvdal 2.Ingvild Myking 3.Silje Lindstad

Tre kvinner påmeldt, en av disse er en av Europas aller beste langdistanseløpere: Karoline Bjerkeli Grøvdal. Grøvdal er junioreuropamester på hinder fra 2009 og hadde også den europeiske juniorrekorden på øvelsen en liten stund. Hun har den norske rekorden på 9.33.19 fra 2007 og hun har ikke løpt hinder siden 2011.

1.Live Haugstad Hilton 2.Thale Leirfall Bremset 3.Margrethe Renstrøm

KVINNER: Uten Nadia Akpana Assa påmeldt kan dette fort bli en duell mellom juniorene Thale Leirfall Bremset, Sjørdal Friidrettsklub, og Live Haugstad Hilton, IL Gular. Førstnevnte har hoppet .1 i år mens ilton har .14. e to tk empet en fin duell under junior-NM for et par uker siden, der Hilton vant med 6.06 i siste omgang. Norgesrekordholder Margrethe Renstrøm, IK Tjalve, sikret seg sølv i fjor og har hele seks NM-gull i lengde utendørs, men hun må nok forbedre sin årsbeste på 5.77 for å ta medalje

ips: T Tresteg

1 2 3

1.Oda Utsi Onstad 2.Katarina Mögeburg 3.Mari Sellevåg Aarø

KVINNER: Oda Utsi Onstad har årsbeste i Norge med 12.96 og blir favoritten til å sikre seg norgesmestertittelen. Hun er regjerende mester og har ti ligere fire s lv i tresteg. ari ellevåg Aar Norna-Salhus IL, ble juniornorgesmester for et par uker siden og bør ha go e m ligheter til å ta ta sin an re me al e ten rs. ofie Olsholt, IK Tjalve, har perset til 12.60 i år og kan kjempe om medalje. Katarina Mögenburg tok bronse i fjor, åpnet sin trestegsesong på Hamar forrige onsdag og hun bør absolutt blande seg inn i medaljekampen etter årsbeste på 12.72.


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

Kule

Tips:

1.Charlotte L. Abrahamsen

1 2 3

2.Mona Ekroll Jaidi 3.Matilde Roe

ips: T 100m 1 2

Filip er påmeldt på 800m og 5000m i NM. Han er favoritt til å gå til topps på begge distanser.

3

1.Jonathan Quarcoo 2.Mathias H. Johansen 3.Øyvind S. Kjerpeset

KVINNER: Charlotte Lund Abrahamsen har gjort et sterkt come-

MENN: orge sin n e sprintkomet onathan

a k etter flere år tenfor frii retten. n har st tet 14. 1 i k le og årets kaptein n er Lag har a klar norsk års este. n r ha go e m ligheter til å ta sitt f rste g ll i velsen ten rs si en h n tok for vrig også g ll i . atil e oe er en klar me al ekan i at etter å ha perset til 1 . i år.

soleklar favoritt på en korteste istansen. annen som representerer K rion har hatt en fantastisk sesong og prestert i alle l p han har l pt i år. an tok ronse på 1 meter n er årets er han satte norsk rekor me 1 . . enne tangerte han på amar forrige ons ag og om et lir go t me me vin kan ti en fort li n er 1 . noe som ikke har sk e i si en . ar oo har for vrig ingen me al er på 1 meter.

ona kroll ai i orna alh s L har st tet 1 . i år og r ha go e m ligheter til å ta sin f rste me al e i k le. lise ravningen L an vin og f orårets ronsevinner amilla nning itte al L er an re t vere som kan k empe om me al e.

ips: T Diskos 1 2

3

1.Grete Etholm 2.Matilde Roe 3.Mona Ekroll Jaidi

KVINNER: rete tholm K alve har v nnet trolige 1 g ll på ra i velsen. år får h n nok har ere kamp enn noensinne. r tholm vant for vrig ette ergmann 1 g ll på ra slik at et kan li are en tre e iskosvinneren si en 19 om noen slår tholm. tholm har en års este på 49. 1 og enne er tre e est i lan et.

Slegge

Tips:

1 2 3

3

1.Sigrid Borge 2.Stella Weinberg 3.Arianne Duarte Morais

KVINNER: igri orge ster L har hatt en strålen e sesong me pers . og eltakelse. n er reg eren e mester og r ta sin an re tittel i . orhåpentligvis kan forholene li go e slik at vi får et vinnerres ltat på over meter for f rste gang si en rine attesta i . ak orge kan et li meget evnt. orårets ng omse ropamester Arianna arte orais L i L finalist fra årets nior tella ein erg Kristiansan rii rett og reg eren e ronsevinner Kristina Kristiansl n kkelagets K har års este på . .4 og .19.

s:

KappgangTip 1 3000m

2 3

1.Merete Helgheim 2.Josefin Greiff 3.Fride Møller Flatin

KVINNER: eks kvinner er påmel t og erete elgheim loppen rii rettslag lir favoritt. n er reg eren e mester og har en pers på 1 . 9. ten rs som h n ikke var langt ak n er innen rs i vinter.

Stafett 1000m

Tips:

1 2 3

e vrige eltakerne må nok konsentrere seg om å k empe om s lv og ronseme al ene. er kan et fort li tett. ogalen ingen athias ove ohansen L k alg er fortsatt nior men me 1 . som esteti i år er han klar me al ekan i at. vin tr mmen K erpeset lor rn og er n rmest å regne som en veteran og r k empe om me al e. et samme me åkon orken Lillehammer og f orårets ronsevinner onas alonen L rving.

1.Tyrving 2.Sørild 3.Sandnes

KVINNER: et er go m lighet for me al e til an nes L på kvinnenes stafett men e st rste favorittene lir nok ril K som tok s lvet i f or og reg eren e ronsevinner L rving. gså Li L og orna alh s L r regnes me .

ips: T 800m 1 2

3

1.Filip Ingebrigtsen 2.Thomas Roth 3.Andreas Roth

MENN: ilip nge rigtsen har års este i orge på enne istansen me 1.4 .94. an er reg eren e mester og har to ronsemeal er på meter fra ti ligere. nge rigtsen lir a sol tt en av e st rste favorittene. an får nok t ff kamp fra to r re me etternavn oth. homas og An reas representerer llensaker Kisa L og har l pt på henhol svis 1.4 .1 og 1.4 . i år. homas har v nnet tre titler på meter ti ligere og er til ake i go t slag etter et par ska eplage e sesonger. L lar har en spennen e kar i homas kle st egg . an har hatt stor fremgang i år og perset til 1.49.4 men har slitt me ska e en siste ti en og formen er a litt sikker. åkon shom Kristiansan L pekl er en annen kar som har slitt me ska er. an tok g ll allere e som 1 åring i 11 og han er a sol tt en mann me potensiale til me al e.

1.Beatrice N. Llano 2.Trude Raad 3.Helene Sofie Ingvaldsen

KVINNER: eatri e e erge Llano Laksevåg L har v nnet e to siste g llene f r et ha e r e aa loppen rii rettslag to strake g ll. år kan et fort li en evn ell mellom isse meritterte vestlen ingene. Llano le niorver ensmester i velsen i f or og har sikret seg ronse i i år. n har en års este på .4 mens persen fra i f or er på . . aa perset til . a h n satte ver ensrekor for ve og vant ve L i sl tten av li. otalt har aa i en al er av år hele elleve me al er i slegge.

ips: T Spyd 1 2

ar oo lir

ips: T 10.000m

1 2 3

Jonathan Quarcoo er blir vanskelig å slå på de to korteste sprintøvelsene.

ips: T 400m 1 2

3

1.Karsten Warholm 2.Joachim Sandberg 3.Mauritz Kåshagen

MENN: er ens este langhekkl per Karsten arholm er påmel t 4 meter i . å enne velsen har han tre strake g ll og han har l pt inn til s lv i på istansen i år. enomenet fra imna L har l pt på fantastiske 44. på 4 meter i år som var en klar for e ring av hans norske rekor og er per 1 .a g st en f er e raskeste ti en av en e ropeer i år. m arholm har oversk etter en lang sesong og m e ståhei etter g llet er et ikke tenkelig me norsk rekor og a er et ikke langt opp til e ropaårs este 44. 4. oa him an erg L an nes har hatt en meget fin sesong på mange velser og på 4 meter har han l pt persen ne til 4 . 4. å h emme ane skal han nok tk empe en ell om s lvet me oelven Ls a rit Kåshagen. istnevnte har fem me al er på 4 meter ten rs men i siste ell f r mesterskapet mellom isse to vant an erg på amar.

1.Marius Vedvik 2.Zerei Mezngi 3.Weldu Negash

MENN: are en norsk mann har l pt n er min tter på istansen på ane i år han heter on re or sta oen og stiller ikke her. L lars ari s e vik får nok et lite favorittstempel. an har en pers på .4 .9 og har s lv på istansen n er e to siste sesongene. e vik viste fin form på meter på amar forrige ke og er allti l sten på titler. k ami hael issehatsion K alve er reg eren e mester og r regnes me men har ikke vist helt toppform i år. erei e ngi tok en litt overrasken e ronseme al e i f or og kan g enta en rag en i år. an anner en spennen e o for rettslaget k alg me 1 vinner r an r nnevig. an nes L har en me al ekan i at i re ene e rkineh.

Tips:

Kule

1 2 3

1.Michal Rozporski 2.Marcus Thomsen 3.Sven Martin Skagestad

MENN: K le kan li en go it me lant annet to norske e ropamestre av året til start. ar s homsen K alve sikret seg g ll i nior a han st tet 1. og satte ver ensårs este for niorer i italienske rosetto. niorsammenheng st ter man kg k le mens i seniorklassen er et kg som g el er. homsen har perset til 1 . ten rs me seniork len enne sesongen. e ropamester i iskos kagesta har en pers på 1 .1 fra han vant i f or mens hans års este l er på 1 .99. kagesta vant for vrig også i 1 . en st rste favoritten lir kansk e i hal o porski. annen som er fra olen har st tet 1 .49 i år og har en pers på 19. fra i f or.

Tips:

Diskos

1 2 3

1.Sven Martin Skagestad 2.Ola Stunes Isene 3.Bjørn Terje Pay

MENN: ven artin kagesta orna alh s L har v nnet e to siste g llene i iskos og lir klar favoritt til nok en tittel. K empen fra o vik le e ropamester ti ligere enne sesongen og var også me i i Lon on. an har en års este på .9 mens persen l er på . . la t nes sene t rla åpnet sesongen sterkt me 1. i mi ten av april. Like etter ette på ro han seg essverre et r i foten og han har n lig kommet til ake. t nes sene er reg eren e s lvvinner og r k nne sikre seg me al e også i år. rn er e a os L er f t i 19 4 men har kastet fine .9 i år og er a sol tt kapa el til å ta sin f rste me al e. gså hor lav osvol K alve og artin oe kan nevnes.

23


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

Hinder 3000m

Tips:

1 2 3

1.Jakob Ingerbrigtsen 2.Tom Erling Kårbø 3.Bjørnar S. Lillefosse

MENN: Jakob Ingebrigtsen er påmeldt øvelsen der han sjokkerte hele friidrettsverden da han løp inn til europeisk juniorrekord 8.26.81 da han debuterte på distansen i Belgia i starten av juli. an stilte i velsen n er i Lon on og g or e et fint l p a han ble tidenes yngste hinderløper i et verdensmesterskap i friidrett. Her bør Jakob kunne ta gullet, men han får nok tøff kamp fra Tom Erling Kårbø. Mannen som løper for Stord IL har perset til 8.34.19 denne sesongen og har hele åtte NM-medaljer på hinder, hvorav fire av e er g ll.

Jakob er påmeldt på 800m og 5000m i NM. Han er favoritt til å gå til topps på begge distanser.

1500m

Tips:

1 2 3

1.Filip Ingebrigtsen 2.Sondre Nordstad Moen 3.Marius Vedvik

MENN: En gutt kommer til å få det meste av oppmerksomheten i denne øvelsen: Jakob Ingebrigtsen fra arrangørklubben Sandnes IL. Unggutten som fyller 17 år om noen uker slutter aldri å imponere. Han har sikret seg to gull under junior-EM denne sesongen, satt en haug med aldersrekorder og på 1500 meter har han europeisk U18-rekord med 3.39.92. Under regnfulle forhold i Polen forrige onsdag løp Jakob inn til seier i et sterkt felt på 3.40.66 og viste da at formen fortsatt er god. Gjør han det samme her vil fjorårets bronsevinner nok ta gullet. er inan Kvan man t rla har g ort flere fine l p på øvelsen i år, men vært litt uheldig med feltene han har kommet i. Han har notert 3.42.95 som årsbeste og bronsevinneren fra 2011 bør kunne gi Jakob kamp. Sondre Juven, Nesbyen IL, er en spennende unggutt som kan kjempe om medalje. IK Tjalve har et par me al ekan i ater i nior finalist på istansen homas Jefferson Byrkjeland og veteranen Hans Kristian Fløystad, som har fire me al er på istansen ten rs.

s:

KappgangTip 1 5000m

2 3

1.Håvard Haukenes 2.Fredrik Vaeng Røtnes

MENN:To karer er påmeldt herrenes kappgang: Håvard Haukenes, Norna-Salhus IL, og Fredrik Vaeng Røtnes, BUL-Tromsø Friidrett. Begge har representert Norge i internasjonale mesterskap denne sesongen, Haukenes ble disket på 50km under VM i London, mens Vaeng Røtnes ble nummer 17 på 20km under U23-EM. Haukenes må ta på seg favorittstempelet med en pers på sterke 19.19.79 da han tok sølvet under NM på Askøy i fjor.

110m H

Tips:

1 2 3

1.Martin Roe 2.Jonas Halonen

3.Martin Nikolai Kanestrøm

MENN:Tre mann er påmeldt korthekken for herrer. Fjorårets bronsevinner Martin Roe, IL Fri, gjorde en strålende mangekamp under VM i London og perset der på denne øvelsen til 15.15 i lett motvind. Han har da best tid av de påmeldte, men får nok tøff kamp fra Jonas Halonen, IL Tyrving, som begynte å trene hekk denne sesongen. Han deltok for Norge under European Team Championship i øvelsen og noterte da 15.37. Siste deltaker er iK Tjalves Martin Nikola Kanestrøm.

ps: i T 400m H

1 2 3

Bjørnar Sandnes Lillefosse, IL Gular, perset til 8.52.82 i samme løp som Jakob satte sin pers og han bør kunne løpe inn til sin andre strake NM-bronse på distansen.

ips: T Høyde 1 2

3

1.Ivan Kristoffer Nilsen 2.Erlend Bolstad Raa 3.Brede Raa Ellingsen

MENN: Brede Raa Ellingsen, Fana IL, og Ivan Kristoffer Nilsen, IL i BUL, har delt NM-gullene i høyde mellom seg siden 2009. Raa Ellingsen er regjerende mester og har totalt fem NM-gull, mens ilsen har fire. år har ilsen hoppet est i orge me .11 mens Raa Ellingsen gjør sin sesongdebut i Sandnes. Sistnevnte kan få knallhard kamp fra sin fetter og klubbkompis Erlend Bolsta aa. olsta aa har vist meget fin form en siste ti en og perset til 2.06 under junior-NM. Andre karer som kan kjempe om medalje er Storm Koksvik, IK Tjalve, og Frederik Jahr, IL Tyrving.

Stav

Tips:

1 2 3

1.Eirik Dolve 2.Pål Haugen Lillefosse 3.Per Magne Florvaag

MENN: ette kan li en spennen e velse me t vere på h t nivå. To av deltakerne her har deltatt i internasjonale juniormesterskap i sommer. e siste fire års vinner irik olve ana L le nummer 11 i U23-EM, mens Pål Haugen Lillefosse, IL Gneist vant . olve har norsk års este me . mens persen fra i f or lyder på sterke 5.66. Haugen Lillefosse har hoppet 5.31 denne sesongen og er nok lysten på å tukte Sondre Guttormsen sin norske juniorrekord 5.36, som ble satt i slutten av juni. Sandnes IL sin egen Per Magne Florvaag har slitt med skader de siste årene og har en årsbeste på 4.80. Han bør ha gode muligheter til å ta sin fjerde NM-medalje utendørs. .

ips: T Lengde

1 2 3

1.Martin Roe 2.Amund Sjursen 3.Toralv Opsal

MENN: Vår beste lengdehopper de siste årene Ingar Kiplesund deltar i Universiaden i Taipei og stiller da ikke i NM. Amund Høie rsen L neist lir a liten favoritt etter . i år som er fire entimeter ak pers. an vil nok få t ff kamp fra mangek emper Martin Roe, som tangerte sin lengdepers under VM i London med . . isse to le n mmer to og tre i f or og r k nne ta et hakk videre oppover på pallen i år En annen mangekjemper i Toralv Opsal bør ha muligheter til pallplass, det samme har Henrik Flåtnes, Tønsberg Friidrettsklubb. .

.Karsten Warholm 2.Joachim Sandberg 3.Toralv Opsal

MENN: Karsten Warholm er verdens beste langhekkløper og da skal han naturligvis ta NM-gullet for tredje år på rad. Warholm har v nnet flere iamon Leag e stevner og på velsen i 1 og har en norsk rekor på 4 . f r stevnet i ri h på torsdag. Ingen har noensinne vært under 50 sekunder på distansen i NM og det bør være et naturlig mål for Ulsteinviks store sønn.

24

Warholm jakter forøvrig sin tredje Kongepokal på rad, en prestasjon bare Odd Rasdal, Martin Stokken, Sverre Strandli, Knut eltnes og An reas horkil sen har klart av menn ti ligere. oa him an erg er favoritt til å ta s lvet ak arholm på 4 meter uten hekker og er det også på 400 meter med hekker. Han har en pers på 51.09 denne sesongen og det er ikke utenkelig at denne kan forbedres her. Sandberg har forøvrig en sølv og to bronse fra NM på langhekk tidligere. Bronsekampen kan bli spennen e mellom karer som Leonar ohan esheim a ges n L enrik em Larvik rn og oralv psal imna L.

ips: T Tresteg

1 2 3

1.Sindre Almsengen 2.Jesper Vestbø 3.Erlend Bolstad Raa

MENNJesper Vestbø, IK Tjalve, er eneste nordmann som har vært over 15 meter i år med 15.08. Han kan fort få tøff kamp om gullet fra klubbkompis og regjerende mester Sindre Almsengen. Almsengen har vunnet totalt åtte NM-gull i tresteg utendørs. Han har ikke hoppet noen konkurranser i år, men bør likevel regnes som en av favorittene. Ungguttene Henrik Flåtnes og Erlend Bolstad Raa er født i henholdsvis 2001 og 2000 og de skal absolutt ha muligheter til å kjempe om medaljer. Sistnevnte var best av de to under juniora han hoppet fine 14.9 i for m e me vin 4.1 .

ips: T Slegge 1 2

3

1.Eivind Henriksen 2.Evald Osnes Devik 3.Steinar Kleppe

MENN: Eivind Henriksen, IK Tjalve, er norgesrekordholder i øvelsen med 75.57 og har norsk årsbeste med 72.18. Han har vunnet de siste syv NM-gullene og 13.mann fra OL i London i 2012 r ha go e m ligheter til å ta en a et g ll. val snes evik Gloppen Friidrettslag, og 2013-bronsevinner Kjetil Røste Ringen, Brandbu IF, skal på papiret kjempe om sølvmedaljen, men kan få kamp fra karer som fjorårets sølvvinner Steinar Kleppe, Gloppen Friidrettslag og Jon Nerdal, Norna-Salhus IL.

ips: T Spyd 1 2

3

1.Sondre Alexander Høyland 2.Gardar Johann Fridriksson 3.Kasper Sagen

MENN: En norsk mann har kastet over 70 meter i år og det er IL Tyrvings Sondre Alexander Høyland med 70.97 under junior-NM for et par uker siden. Høyland, som ble nummer 13 under juniorEM i sommer, blir da gullfavoritt. Bak han kan det bli jevnt om de øvrige medaljene mellom karer som Kasper Sagen, IL Tyrving, Christer Stenersrød, Halden IL, Gardar Johann Fridriksson, Norna-Salhus IL og fjorårets sølvvinner Jarl Bernhard Bjørklund, Halden IL

Stafett 1000m

Tips:

1 2 3

1.Dimna 2.Norna-Salhus 3.Sandnes

MENN: Sandnes IL har et sterkt lag i øvelsen og bør kunne ta me al e. et er mange som kan lan e seg inn i me al ekampen L i L reg eren e mester imna L rettslaget k alg Moelven IL, 2015-vinner Norna-Salhus IL og IL Tyrving.


SANDNES ILs NM-AVIS

BANEREKORDER SANDNES STADION KVINNER

BANEREKORDER SANDNES STADION MENN

REKLAMEBILAG Øvelse 100 m 200 m 400 m 800 m 1500 m 3000m m hinder 5000 m 10000 m 5000 m kappgang 110 m hekk 400 m hekk 1000m stafett Lengde Tresteg Høyde Stavsprang Kulestøt Slegge Diskos Spyd 1000m stafett

Resultat 10,37 20,79 46,60 1.44,19 3.37,89 8.21,57 13.31,82 28.27,33 19.39,74 14,05 51,04 1.52,9 7,79 15,72 15,72 2,21 5,40 20,49 70,57 65,72 87,10 2.08.00

Navn M.Morris Jaysuma Saidy Ndure S. McGilchirst James Mayes Peter Elliot Kip Rono John Richards John Halvorsen Erik Tysse William Skinner Trevor Burton Tjalve Thomas Mellin Olsen M. Brown Kjetil Hanstveit Ivan Kristoffer Nilsen Tom Erik Olsen Jan Sagedal Eivind P Henriksen Knut Hjeltnes Andreas Torkildsen SK Vidar

Øvelse 100 m 200 m 400 m 800 m 1500 m 3000 m hinder 5000 m 10000 m 3000 m kappgang 100 m hekk 400 m hekk 1000m stafett Lengde Tresteg Høyde Stavsprang Kulestøt

Resultat 11,62 23,84 53,44 2.02,36 4.05,97 9.50,74 15.43,70 34.04.24 12.01,91 13,11 57,41 2.09,60 6,23 13,41 1,91 4,15 15,12

Navn Helen Miles Jennifer Stout Anne Gundersen Ingvill Måkestad Bovim Ingrid Kristiansen Karoline Bjerkeli Grøvdal Gunhild Halle Haugen Kirsten Melkevik Otterbu Kjersti Tysse Plätzer Christina Vukicevic Stine Meland Tomb BUL Ida Marcussen Inger Anne Frøysedal Hanne Haugland Cathrine Larsåsen Stine Lerdahl

Land/klubb England IL i BUL England England England Kenya England Minerva IL Norna-Salhus USA England IL Gular England IL Norna-Salhus IL i BUL IL Norna-Salhus Sørild IK Tjalve IL Gular Kristiansand IF Ravnanger Land/klubb England England BUL Gular BUL SK Vidar IL Runar BFG Fana IL Norna-Salhus Ski IL Friidrett SK Vidar IK VÅG IK Tjalve IL BUL IL BUL Minerva

Dato 23/07/1987 21/8/2010 23/07/1987 22/07/1987 09/06/1988 09/06/1988 09/06/1988 10/08/1986 17/08/2002 21/07/1987 09/06/1988 10/08/1986 17/08/2002 22/07/1987 18/08/2002 22/08/2010 17/08/2002 09/08/1986 20/08/2010 10/08/1986 22/8/2010 31.7.16 Dato 09/06/1988 23/07/1987 10/08/1986 21/07/2010 10/08/1986 21/08/2012 18/08/2002 20/08/2010 17/08/2002 21/08/2010 20/08/2010 10/08/1986 21/08/2010 20/08/2010 09/06/1988 21/08/2010 08/08/1986

Slegge

64,23

Mona Holm

IK Tjalve

21/08/2010

Diskos Spyd

55,12 60,50 (*) 51,37

Mette Bergmann Trine Solberg Laila Bergskås

Fredrikstad Minerva IK Tjalve

10/08/1986 09/08/1986 17/08/2002

Stolt leverandør av premier til Sandnes IL Trenger ditt lag eller firma premier? Vi spesiallager premier med personlig profil. Ta kontakt!

MØT TROLLENE PÅ BAKERNES PARADIS

Alle nordmenn vet at troll finnes. Men ingen har sett et ekte troll på flere tiår – inntil nå. På Bakernes Paradis har vi i det siste spottet flere troll. Derfor tilbyr vi nå trollsafari for våre gjester. Dette er en opplevelse for alle aldre. Og så lenge du følger våre regler har du har ingenting å frykte.

NYSGJERRIG? KONTAKT: BAKERNES PARADIS POST@BAKERNES PARADIS.NO

Eksperter på økonomi og regnskap

Din lokale regnskapsfører ProSjekt Regnskap er et regnskapsbyrå med 10 ansatte, hvorav 6 er autoriserte regnskapsførere. Vi holder til sentralt på Bogafjell i Sandnes. Våre ansatte har til sammen lang erfaring innen skatterådgivning, regnskap, lønn og stiftelser av nye selskaper, og vi tilbyr alle våre tjenester med høy kvalitet og kompetanse. - Ditt regnskap er trygt hos oss!

Bedriftsveien 14, Klepp Stasjon Tlf. 51 42 46 00 Åpningstider: Mandag, tirsdag, onsdag 08-15 Torsdag 08-18, fredag 08-12

Mail: bjorn.arne@ps-regnskap.no

Telefon: 51 60 80 20 www.ps-regnskap.no


SANDNES ILs NM-AVIS

Foto: Frode Olsen

REKLAMEBILAG

Gode forretningsidéer fortjener en god designstrategi. En riktig designstrategi for din virksomhet kan være avgjørende for din kommersielle og finansielle suksess. Vi i wørks er klar over at et nystartet selskap i sin tidligste fase er preget av begrensede ressurser og usikre dager. Vår filosofi er at et begrenset budsjett gir næring til kreativitet. Derfor vil vi ha kontakt med deg som ønsker å ta virsomheten din et steg videre i markedet. Send en e-post til leivrune@works. as eller ring oss på 9325 2353.

BETONGHAMMER FRA KUN 200,PR. DØGN

VIBRATORPLATER FRA KUN 200,PR. DØGN

HJULLASTER FRA KUN 700,PR. DØGN

JORDFRESER FRA KUN 400,PR. DØGN

LIFTER FRA KUN 400,PR. DØGN

TILHENGERE FRA KUN 160,PR. DØGN

MINIGRAVER FRA KUN 900,PR. DØGN

Lykke til med NM i friidrett. Vi tror på idrettsglede og arbeidsglede. Det handler om å få jobben gjort med best mulig resultat. MANGLER DU DET SOM TRENGS FOR Å FÅ JOBBEN GJORT? DET ORDNER VI!

26

Klikk deg inn på www.kompisutleie.no så ser du utvalget vårt. Vi har verktøyet og maskinene du trenger. Det du leier kan du selv hente ved våre kontorer i Hattelandsveien 94, like utenfor Klepp. Vi tilbyr også transport av utleieprodukter hjem til deg, eller til din arbeidsplass. Ta kontakt! Vi ordner resten.

wørks.no ///

FLISEHUGGER FRA KUN 800,PR. DØGN

BUILDING BETTER BRANDS

wørks er et nytt og tverrfaglig designbyrå lokalisert i Sandnes, som ønsker å utfordre og være en viktig sparringspartner for våre kunder. Vi er en liten gjeng glade mennesker med spisskompetanse innen design, kommunikasjon, konsept -og forretningsutvikling. noen kaller det verdiskapning. vi kaller det strategisk design.


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

Sandnes Brygge har byens beste beliggenhet, innerst i Vågen med fantastisk fjordutsikt. Sandnes Brygge serverer ujålete men smaksrik mat. Utgangspunktet for maten er lokale råvarer og havets spiskammer. Tilbudet varierer i takt med naturen. Maten lages fra bunnen og kokkene tar ingen snarveier til den gode smaken! I forbindelse med NM har vi tilbud på pastaretter sjø og land! Atmosfære, sjø & stemning. Velkommen til Sandnes Brygge.

Bestill bord på sandnes-brygge.no Havnegata 15, 4306 Sandnes, Telefon 51 67 38 90

Der ligger et lite stykke Japan. Sabi Sushi Sandnes oppgraderer restauranten og åpner snart Sabi ENZO By Alekseyi, Et Japansk izakaya inspirert spisested, som tilbyr mye god drikke tilpasset de spennende smakene som settes på bordet. Sabi ENZO By Alekseyi har egen meny og tilbys som flere serveringer. Vår hovmester og vår kjøkkensjef guider dere igjennom matopplevelsen og en kan velge å få deler av måltidet tilberedt ved bordet. nigiri by the table!

Vår vanlige sabi sushi meny blir akkurat som før. Vi leverer ut take away og du kan selvfølgelig sitte ned å spise hvis du ønsker det. Du kan også sitte ved disken foran kokkene og nyte et sushimåltid på tradisjonelt japansk vis. velkommen til sabi sushi. velkommen til sabi enzo. SABI ENZO

STORGATA 42

SANDNES

T 904 06 070

Me glede oss te NM i Friidrett og håbe byens befolkning komme te idrettsparken, heie av foddle hals og muligens holle litt hekkan ... i hendene. Me feire med NM meny:

NM BURGER + FRIES + VALGFRI BRUS

= 150,-

27


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

Detdet er er sommer, fest! Det er fest, sommer,sport det er og Blink Skifestival,

resmedlemmene og st remedlemmene feiret 70 årsdagen i 201 : Fra venstre: Arild der i friidrett ,

Det er fotball,errulleski piggsko! Sandnesposten med ogog vi kan vise til

hristine . ikeberg medlemsansvarlig ,

la S grov

resmedlem , oar Bergland kasserer i hovedst ret , Kenn

DEN BESTE

medlem , Alf

Sandnesposten er på plass der det skjer!

ansen

Sigurd Sirevaag

Byens avis kan vise til

resmedlem , Kristian Bøe

resmedlem ,

DEN BESTE

som abonnenter i fjor og daglig kommer det nye bestillinger.

opplagsøkningen av alle landets aviser den senere tid. I tider det stadig snakkes om papiravisens død er dette en

På de tre siste årene har vi fått mer enn to tusen

gledelig utvikling for oss. Kommunesammenslåing eller ei,

nye abonnenter. I tider der det stadig snakkes om papiravisens Sandnesgauken ønsker en god lokalavis.

død, er dette en gledelig utvikling for oss. KommunesammenVi som jobber her tilstreber hver dag på å gi deg den

AVISEN AVISEN

slåing eller ei, Sandnesgauken ønsker en god lokalavis.

etland nestle vind

ettore leder i hovedst ret og

resmedlem ,

udmund Buøen

arald ansen nestleder i hovedst ret ,

orientering , Alfred Klungtveit

opplagsøkningen i nyere tid. 651 nye Sandnesgauker tegnet seg

resmedlem ,

resmedlem og

une

øberg res

resmedlem ,

hristiansen leder i

eidar iland h ttest ret .

ÆRESMEDLEMMER I SANDNES IDRETTSLAG e este idrettslag ar en eller annen pris el nning til medlemmer som ar g ort noe tenom det vanlige enten p det

Vi jobber knallhardt hver dag for å gi deg

administrative eller sportslige plan

som dekker små og store begivenheter i Sandnes best. Vår konkurrent er mektig og begivenheter stor, men vi står på, vi også, for å som dekker små og store i Sandnes best. godt Sandnes-stoff. Lokalidretten tett, i bydelene Vårlevere konkurrent er mektig og stor, menfølges vi skal gjøre vårt aller skjer det stadig interessante ting, hvor skal bussene kjøre, beste for å levere godt Sandnes-stoff. Lokalidretten følges tett. gjør politikere detstadig de lover? Kommer Filipting. Ingebrigtsen til OL? I bydelene skjer det interessante Hvor skal bussene Hvaskal medfolk brødrene? KlarerSandnes Sandnes Ulf kjøre og hvor bo? Klarer Ulfopprykk? opprykk i år og får I tillegg Hvem bidrar våre lesere med under meningsytringer verdt de ny stadion? vinner mest BLINK-en og hvordan få medIngebrigtsen-brødrene seg. Hva som skjer ellers i NM? går detå med

I LANDET

I tillegg bidrar våre lesere med meningsytringer verdt å få med seg. Hva som skjer ellers

I LANDET

bryr vi oss mindre med. For oss er det Sandnes som gjelder. I disse dager rigges byen til fest i forbindelse med Blinkfestivalen. Deltakere, funksjonærer, frivillige, alleSandnes andre ønskes bryr vi oss mindre med. Forforeldre oss erog det somvelkommen. gjelder. byen vår! Langgata, de sentrumsnære handelssenter, DetBruk er sommer i Sandnes. Bruk byen! Langgata er ferdig alle nisjebutikkene og ikke minst våre spisesteder. Ingenting er

S

andnes Idrettslag var tidlig ute med slike tanker. Allerede i den første årsmelingen fra 194 finner vi bl.a. SI-Bragden som en av mange arbeidsoppgaver for det nye styret. To år senere ble det lagt frem forslag til SI-Bragden. Den f rste prisen var en trefig r av en diskoskaster, senere ble dette gjort om til et kopperrelieff. Statuttene for SI-Bragden ble revidert i 1975, og nå skulle det utarbeides en innstilling av en komite med 3 personer som alle tidligere hadde mottatt bragden. SI-Bragden ble første gang utdelt i 1951. SI-Bragden tildeles lagsmedlemmer som ved spesiell stor innsats for laget enten idrettslig, administrativt eller begge deler har gjort seg fortjent til den.

KJELL ROSTRUP BLE FØRSTE ÆRESMEDLEM

opprustet og ligger der og venter på deg. Ingenting

GRATIS ER GRATIS

lenger, men ønskerdu duååstøtte støtte opp byens lokalavis, lenger, men ønsker oppom om byens lokalavis, Sandnes, bli informert om det som skjer, være lese lese omom Sandnes, bli informert om det som skjer, være oppdatert? Da kan vi tilby deg 13 måneder med Sandnesposten

oppdatert? Da kan vi tilby deg 13 måneder med Sandnesposten på papir, nett og mobil for kun 1040,- Send: Ja takk!

på papir, nett og mobil for kun 1080,-.

Sandnes Idrettslags første æresmedlemskap ble tildelt Kjell Rostrup i forbindelse med lagets 25 års jubileum i 1971. Kjell var på mange måter den store ildsjelen i idrettslaget, og når noe skal refereres til fra 40-50-60 eller 70 tallet så dukker til stadig Kjells navn opp.

Ved 50 års jubileumsfesten i 1996 ble det utdelt ytterligere 5 æresmedlemskap. Også dette til personer som har satt tydelige spor etter seg og som fortsatt betyr mye for laget. De 5 var: ! Ola Sægrov ! Sigurd Sirevåg ! Alf Hansen ! Alfred Klungtveit ! Torolf Sunde

I 2006 ble følgene utnevnt til æresmedlemmer i Sandnes IL ! Gudmund Buøen ! Kristian Bøe ! Øyvind Røberg Under NM i Stafetter på Sandnes stadion 26. mai 2013 ble Kenny Rettore utnevnt til Sandnes idrettslags 10. æresmedlem.

HENGER HØYT For å bli æresmedlem må vedkommende tidligere ha mottatt SI-Bragden, og etter denne tildelingen fortsatt ha ytt laget spesielt store fortjenester, enten idrettslig, administrativt eller begge deler.

Til nr. 93214351 og vi kontakter deg. Eller en mail til

Send “Ja takk” til mobil 905 45 112 eller en e-post til abo@sandnesposten.no, eller ring 41 60 70 00.

abo@sandnesposten eller ring 41 60 70 00.

Velkommen som abonnent og god fornøyelse under Blinkfestivalen.

Velkommen som abonnent.

Øker me!st i vest 82

ÅR

199 Stolt samarbeidspartner til Sandnes IL og NM i friidrett 2016

Lokalavisa for sandnespatrioter

Under NM for Ungdom på Sandnes stadion i september 2016 ble Gjert og Filip Ingebrigtsen tildelt. Sandnes Idrettslags Bragdpris: er er far og sønn ankert av resmedlemmene Sigurd Sirevåg, Kristian Bøe, Kenn ettoreog vind øberg


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

BJØRNAR USTAD KRISTENSEN U

nder NM i friidrett i Sandnes i 2010 var Henrik Ingebrigtsen og Bjørnar Ustad Kristensen blant favorittene til et stort og entusiastisk hjemmepublikum. Bjørnar stad ristensen ulgte opp sin finaleplass (ble nr. 8) på 3000 meter hinder under EM i Barcelona med seier på samme distanse og på 5000 meter på hjemmebane. Fortsatt med blått hår, om enn noe blekere i argetoningen enn under finalen kun et par uker i forveien. Henrik Ingebrigtsen vant 1500 m og ble nr. tre på 800 m på hjemmebane og takket et fulltallig publikum. I dag står begge på sidelinjen. Om enn av ulike årsaker. Bjørnar har lagt opp. Henrik er skadet, operert og i opptrening. Vi har tatt en prat med Bjørnar.

La du opp litt for tidlig Bjørnar? – Ja, kanskje, jeg skulle gjerne ha vært med, fordi ingenting slår Sandnes sine NM. Å løpe på hjemmebane er fantastisk. Jeg slo egentlig gjennom på hinder på hjemmebane i 2002 og opplevde et fantastisk NM med to seire i 2010. Lene og jeg ble foreldre for andre gang 31. oktober i fjor, så vi har en travel hverdag med en gutt og ei jente. Det blir ikke mye tid til trening, men jeg prøver å løpe litt frem og tilbake til jobben. Bjørnar, har som noen har påpekt brukt mesteparten av livet til å få andre til å ta tiden på seg. Nå livnærer du deg som urmaker av å fikse rett tid for alle. Blir det litt nerdete? – Haha, fokuset på tid var litt tilfeldig. Jeg jobbet hos en urmaker ved siden av friidrettssatsingen. Etter 12 år i bransjen bestemte jeg meg for å utdanne meg til urmaker. Det er et yrke jeg trives it, men jeg er ikke spesielt av tid som mange vil påstå.

Vil vi seg deg på trener- eller ledersiden og føre noe av kunnskap og kompetanse til yngre utøvere? – Jeg har allerede lovet Kenny Rettore og Arild Netland i Sandnes Idrettslag at jeg på sikt skal ta et tak på trenersiden. eg ønsker definitivt å gi noe tilbake til Sandnes Idrettslag og bidra med å utvikle unge friidrettstalenter. Hva gleder du deg mest til under årets NM? – Det skal bli kjekt å treffe gamle kjente! Etter å ha reist med diverse landslag i over 15 år har jeg fått mange gode venner over hele landet Og så gleder jeg meg til å se Filip løpe på hjemmebane igjen. Av øvelser er det ikke overraskende 5000 m og 3000 hinder jeg gleder meg mest til. Og så skal det jo bli gøy å se Karsten Warholm mot vår egen Joachim Sandberg på 400 m hekk samt alle de talentfulle Sandnes-utøverne. Jeg tror hjemmepublikummet vil få se Sandnes Idrettslag ta ere medaljer i . g vi er jo blant favorittene på de to avsluttende stafettene for både kvinner og menn. Hvem vinner kongepokalene? – Jeg tror det blir Karsten Warholm & Amalie Iuel, men jeg håper jo på at Kongepokalen kan havne i Sandnes. Men det er meget vanskelig å få gode resultater på mellom- og langdistanse.

Jeg har allerede lovet Kenny Rettore og Arild Netland i Sandnes Idrettslag at jeg på sikt skal ta et tak på trenersiden BJØRNAR USTAD KRISTENSEN

Smarte hus - vi tar saken!

– Vi kommer når strømmen går. 29 Telefon: 51 70 97 20 • www.svithun-elektro.no


SANDNES ILs NM-AVIS

REKLAMEBILAG

FUN FACTS Det skjer mye gøy og spennende innen friidrett. Vi har samlet noen fun facts som du kanskje ikke visste om?

80% av alle inntrykk får vi gjennom synet vårt

! Allerede under åpningsstevnet 20.juni 1927 ble det satt kretsrekord på Sandnes stadion. 1500 m menn 4.15,9, «Tiden er ny kretsrekord og viser best banens beskaffenhet» rapporterte Stavanger Aftenblad dagen etter. ! Lengde for herrer er den eldste norgesrekorden satt i 1973 av Christen Fløgstad (8,02). Lengde for menn er også den eldste mesterskapsrekorden satt i Stavanger i 1972 av Finn Bendixen (7.89). ! I 1981 ble det ikke utdelt kongepokaler under norgesmesterskapet. Forbundet hadde glemt å ta med seg pokalene til Haugesund. ! Viking er den klubben i ogaland som har arrangert est norgesmesterskap i friidrett i Rogaland (5). I dag er de vel mest kjent for dårlig økonomi og å være på topp i feil ende av fotballtabellen.

Å se godt er viktig, også under NM i friidrett.

! Ved det første mesterskapet i 1896 ble det arrangert tilleggsøvelse hvor kun de som ikke allerede adde tt medalje fikk delta

For deg som tilskuer anbefaler vi å beskytte øynene mot sterk sol, med solbriller. Slik forebygger du mot å risikere grå stær senere i livet. Det er fint.

! Hovedmesterskapet har aldri tidligere blitt avviklet på et oddetallsårt i Sandnes. ! I 2016 ble NM arrangert i Hordaland og UM i Rogaland. I 2017 arrangeres NM I Rogaland og UM i Hordaland ! Byrkjelo etterfulgte Sandnes som arrangørsted i 2011. Byrkjelo etterfølger også Sandnes som arrangørsted i 2018. ! Både i Stavanger og i Haugesund har NM blitt arrangert på forskjellige stadioner.

Ditt syn vårt ansvar siden 1945

! I kastøvelsene kulestøt, diskos og spydkast ble det konkurrert i sammenlagt lengde av kast med både høyde og venstre arm, til og med NM 1926 ! Den første norske kongepokalen ble utdelt under Husebyrennene i 1879. Den første kongepokalen innen friidrett ble utdelt i 1902. Den første kongepokalen i friidrett for kvinner ble utdelt i 1949.

Følg oss på

: Seland Optikk Sandnes

www.selandoptikk.no

! Det ble ikke utdelt kongepokal i 1905 på grunn av mangel på konge. I stedet ble det delt ut «Norgespokalen» satt opp av statsminister Chr. Michelsen. Denne er senere anerkjent som kongepokal. ! De første årene kunne den samme utøver ikke motta pokalen mer enn én gang, det medførte at i 1908 ble kongepokalen tildelt Henry Olsen sin 2.-plass i lengdehopp og 3.-plass i diskos. ! 70 menn har blitt tildelt kongepokalen i friidrett siden 1902, hvorav 20 har mer enn én pokal. ! ørste gang det ble satt opp for kvinner, i 1949

ongepokal for kvinner, var i det tredje offisielle NM

! 37 kvinner har blitt tildelt kongepokalen i friidrett siden 1949, hvorav 11 har mer enn én pokal ! vinnene fikk sitt norgesmesterskap ørst i skap et for menn og et for kvinner. ! ørst i r

rem til

fikk vinnene likt program med errene

var det to adskilte mesteriste øvelse var

m inder

! Ingen utøvere har representert rogalandsklubber når de har mottatt kongepokalen. Tre utøvere fra Rogaland har fått pokalen men har da representert andre klubber og lag. ! Flest kongepokaler er tildelt Grete Waitz med 7 pokaler i rekke! ! Det er to menn som begge har mottatt 6 kongepokaler; det er sleggekasteren Sverre Strandli og spydkasteren Andreas Thorkildsen. ! Ved alle tidligere NM i Sandnes er kongepokalen for menn tildelt en kaster; Knut Hjeltnes, Pål Arne Fagernes og Andreas Torkildsen. For kvinner er pokalen tildelt for prestasjoner i løp.

HØRT PÅ STADION ! Og der går han i mål til en fantastisk personlig rekord. Han hadde selv den gamle. ! 3.31. er en fantastisk tid. Jeg vet også hvordan det er å løpe på 3.31. Eneste forskjeller var at da hadde jeg langt igjen til mål

30

Lenge lå vi likt, men så gikk startskuddet.

Vi har nye og moderne lokaler på Foss –Eikeland i Sandnes. Eget verksted med vaskehaller gjør at våre 120 biler og 150 ansatte er klar for alle typer oppdrag. Vi har kranbiler, sidelastere for container, skapbiler og semitrailere med alle typer traller. Vi utfører oppdrag i hele Norge for våre kunder. Ta gjerne kontakt om du har et transportbehov

“Ørland Transport er 90 år i 2018”

Tlf: 51 70 91 00 www.orland-transport.no


REKLAMEBILAG

Fra lovende til best

SANDNES ILs NM-AVIS

Sandnes IL tok gull på blant annet 4x1500 m i NM 2013: F.v. Bjørnar Ustad Kristensen, Frew Zenebe Brkineh, Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen.

ExxonMobil bidrar til samfunnet på mange vis. Blant annet gjennom direkte bidrag til sport. For å støtte opp om rekruttering og bredde innenfor friidretten, har ExxonMobil i mange år vært hovedsponsor for Sandnes IL. Hovedfokuset har vært arbeid med unge, lovende utøvere. Resultatene taler for seg. Heia Sandnes!

www.exxonmobil.no

31


REKLAMEBILAG

SANDNES ILs NM-AVIS

ARRANGØR:

FOTO: SVEIN HAGEN

GI PÅ LITT EXTRA!

VI ØNSKER SANDNES IDRETTSLAG, FRIVILLIGE OG ALLE UTØVERE LYKKE TIL! FOR PROGRAM OG TIDSSKJEMA SE: www.nmfriidrett2017.no

HOVEDSPONSOR:

Profile for Nils Arne Johnsen

NM friidrett 2017 - Programbladet  

NM friidrett senior i Sandnes Idrettspark 25. - 27. august 2017

NM friidrett 2017 - Programbladet  

NM friidrett senior i Sandnes Idrettspark 25. - 27. august 2017

Advertisement