Page 1

Kan være skadeligt for unge under 16 år

FE

M A R G O R S T I VA L P

drømmer


Ungdomskulturen sejrer

I Vejle Kommune tager vi ungdomskulturen alvorligt. Derfor vil vi skabe rum og mulighed for, at ungekulturen kan udfolde sig på sine egne præmisser. I løbet af de sidste par år har vi set en række kulturelle ungeforeninger dukke op: Ydun, UXP, Karma, Caps Lock, Performa m.fl. De udmærker sig alle ved at være en kulturel legeplads for unge mennesker, der brænder for at skabe kreative kulturtilbud, af unge for unge. Med etableringen af Bunkeren, ved Spinderihallerne har de unge fået en base, som både er et socialt mødested og i særlig grad et sted, hvorfra ungekulturen kan spire og brede sig. En rig og mangfoldig ungdomskultur er ikke kun en gevinst for ungdommen men for hele Kommunen, som får glæde og gavn af den kreativitet, engagement og nyskabelse, der kommer fra de unge. Vi glæder os til at opleve ungdomskulturen i fuld udfoldelse under Spotlight. God festival

4 0

Arne Sigtenbjerggaard Borgmester

Dan Arnløv Formand for Kulturudvalget


Bunkeren

Bunkeren er et ungdomskulturhus, og fungerer som en paraplyforening for forskellige ungdomsforeninger i Vejle. I Bunkeren har alle unge, der er medlem af en af foreningerne, mulighed for at deltage aktivt i det daglige arbejde, og vÌre med til at tage beslutninger Vi har løbende forskellige aktiviteter igang, forskellige politiske debatter, fester, kreative workshops pü graffiti-muren og meget andet.

5


O P Sptember H S K R O W .-24. se edag den 22 Onsdag til fr

Street-art, vandpiber, musik

Streetart Workshop Ny Sårt fra Fredericia kommer forbi Vejle. Kom ned til Bunkeren ved spinderihallerne og prøv kræfter med streetart.

4 0

Onsdag og torsdag vil der ske mange ting i og omkring vores nye ungdomskulturhus Bunkeren. Du kan bl.a. sætte dit præg på vores graffiti-væg og få råd og hjælp af de garvede malere. Du kan sætte dig i ”Aladins hule” og nyde en vandpibe eller sidde i solen og lege med perler eller tegne drømmetegninger som i de gode gamle dage i børneren. Du kan også deltage i vores musik-workshop og udvide din viden om skabelsen af musik og teknikken bag, eller vælge bare at lytte til en af de små koncerter, der finder sted. Og du kan komme og hænge ud, kan du. Alle aktiviteterne bliver på den ene eller anden måde inddraget i fredagens store koncertarrangement på Søndertorv.

Fredag kl. 18, Sønder Torv Ons+tor kl.15, Bunkeren, Spinderiggade


T 4.-25. september S PagOtil R lørdag den 2 Fred

Idræt for Unge Idræt for Unge er en nystartet sportsforening, der lægger vægt på alternative sportsgrene og et bedre socialt netværk på erhvervsskolerne i Vejle. I forbindelse med Spotlight bliver foreningen kickstartet med et stort idrætsarrangement i Byparken. Der vil bl.a. være mulighed for at melde sig til 100 meter løb, stafet og duatlon. Derudover vil der være en masse tilbud til dem, der har lyst til at prøve noget andet som fx et stort ”menneskeligt bordfodboldspil”, waterballs og streetsoccer. Vi glæder os til at se alle de friske studerende fra erhvervsskolerne til et sjovt og aktivt arrangement.

Fredag kl. 10-14.30, Byparken

Ford Football Festival Har du Danmarks hårdeste eller mest præcise skud? Eller skyder du måske det bedste straffespark? Det er nogle af de ting, du kan finde ud af, hvis du tager på Ford Fodbold Festival. Du kan deltage i en masse sjove fodboldaktiviteter lige fra bordfodbold, med dig selv som spiller, til en street turnering i det brasilianske fodboldspil Futsal. Alle aktiviteter foregår i en festlig kulisse af storskærme, musik og lydeffekter. Tilmelding af hold til Futsal turneringen Har du lyst til at prøve kræfter og vinde store præmier i Futsal turneringen, så tilmeld et hold på minimum tre personer på hjemmesiden www.footballeurope.com.

Lørdag kl. 11-16, Kirketorvet

5


M U dSenI24K . september Fredag

Slaraffenland

4 0

Kom og lad dig rive med til landet af mælk og honning, når det eksperimenterende popband Slaraffenland gæster Spotlights storscene. Lyden af Slaraffenland vil med deres melodiøse opbygning byde på en unik blanding af stilarter som post-rock, støjpop og jazz.

Fredag kl. 23, Sønder Torv


Boho Dancer Hyldgaard

Bliv fængslet i dystre og drømmende soundscapes, som svæver over tunge og solide beats. Musikken vil blive løftet ud i en rocket og intens koncertoplevelse.

Fredag kl. 22, Sønder Torv

Idiots of tomorrow

Det lokale band er med deres entusiasme og energi klar til at forkæle dine ører med populære og funkede rocknumre i ægte koncertånd.

Fredag kl. 20.30, Sønder Torv

Oplev årets Quasar Rock Vindere, når de leverer en følsom men kraftfuld lyd af alternativ folk med indflydelse fra både pop, rock og jazz.

Fredag kl. 18.15, Sønder Torv I løbet aftenen vil der af flere Ipod omgange være Ipod battle på lille scene. Du kan læse reglerne for battlen, og hvordan du tilmelder dig på Yduns Facebook gruppe, men i bund og grund handler det bare om at have den fedeste musiksmag.

Battle

5


A mNberS D & R E T E A T g den 24.-25. septe rda

fredag og lø

DANSEquilibrium Dreams

Dans, film og musik skaber historien om en piges rejse gennem drømme og mareridt

Fredag kl. 21.10, Sønder Torv

Hardstyle Meetup

Hardstylers United & ThunderPower.dk arrangerer Vejles første officielle MeetUp. Der er inviteret DJ's fra hele landet og forventes et stærkt fremmøde af shufflers og fans af den hårde elektroniske musikstil. Kom og oplev denne helt unikke undergrundskultur, med hård bas, vild dans og rytmer i 150BPM!

Lørdag kl. 12-19.30, Skøjtebanen

4 0


Performa Multimedieshow Den nyligt oprettede kulturforening Performa optræder nu for første gang og med fokus på musik, teater, film og kunst vil der blive en masse at glæde sig til.

Fredag kl. 19, Sønder Torv

Drøm,virkelighed....er jeg vågen eller hvad? En søgen efter identitet, mål og mening med livet, hvor mennesket som helhed er i fokus - en invitation til kropsbevidsthed, nærvær og selvforståelse. Der er dagdrømme, visionære drømme, drømmelignende erindringer, natlige drømme og mareridt. Alt sammen et indre skatkammer, som rummer uanede muligheder for udfoldelse. Historier danses, fortælles, spilles og synges - vi rejser forbi drømmenes vogtere i skyggelandet før søvnen sætter ind. Drømme indeholder vores skygger og vores aller-ypperste, vi viser hele spektret i den diamant vi sætter lys på

Fredag kl. 19.45, Sønder Torv

5


I RtemKbeE TK r NA p ag den 24. se fred

Natkirke - drømme Spotlight Natkirke står i drømmenes tegn. Der vil være drømmemusik live med Autofiction og Hyldgaard, dans med dansere fra Rosborg Gymnasium under ledelse af Annette Uhlemann og Stinne Hedrup, Stuurm laver drømmefilm og Berit Jansson og Inge Marie Korsholm skaber drømmeagtige kunstinstallationer. I Spotlight Natkirke vil der også være ord om drømme og tro, steder at bede sin egen bøn og altergang ved ungdomspræst Rikke Holm. Kort sagt: en sanselig, stemningsfuld drømme-natkirke for alle unge.”

4 0

Fredag kl. 20, Sct. Nicolai Kirke i Vejle


Skabervaerket Skabervaerket er en kulturpulje startet af Kulturafdelingen i Vejle Kommune og KulturPiloterne Niels Henrik Egsgaard og Jonas Hertel Brunsnæs med henblik på at være en katalysator for ungdomskulturen. Skabervaerket hjælper med at realisere og støtte op om dine projekter og planer. Står du med en idé til en fed event og er i tvivl om, hvordan du kommer videre for at få den virkeliggjort, så er Skabervaerket altid klar til at hjælpe dig, uanset om det er rådgivning, samarbejdspartnere, tilladelser, økonomi, frivillige, materialer eller noget helt andet, du står og mangler. Skabervaerket råder over en pulje, der kan tildele op til 5.000 kr. Formålet med puljen er at hjælpe kulturelle tiltag for unge – lavet af unge. Da disse tiltag ofte er impulsive og ikke nødvendigvis planlagt månedsvis før afholdelsen, er det muligt at søge puljen hele døgnet via mail, facebook eller sms. Kort sagt, du skal blot i kontakt med en kulturpilot fra Skabervaerket, og din ansøgning behandles indenfor fem arbejdsdage. Du kan læse mere, se billeder fra tidligere events og finde diverse kontaktinformationer ved at besøge Skabervaerket på facebook.

5


Tak til:

WWW.SPOTLIGHT.VEJLE.DK

Spotlight-festival program for 16+  

Festivalprogram for Spotlight 2010. Rette mod unge over 15

Advertisement