KMKR: Lär dig köra racerbåt!

Page 1

Lär dig racerbåt!köra

RACINGSKOLA HOS KUNGLIGA MOTORBÅT KLUBBEN

Fart och spänning med hög säkerhet

Vi satsar på våra ungdomar

Att köra racerbåt behöver inte vara dyrt. Klubben har ett antal tävlingsbåtar som utlånas gratis till nya medlemmar som vill börja tävla. Förutsättningen är att de kör för KMK:R och sköter om båtar och motorer. Medlemsavgiften är låg för juniorer. KMK:R erbjuder en mycket prisvärd familjeavgift för föräldrar och hemmavarande barn. Medlem i KMK:R får även klubbtidning från moderklubben KMK. KMK:R sponsrar klubbens ungdomsförare med ett tävlingsbidrag för varje starttillfälle.

Om KMK Racing

Etablerades 1930 och har arrangerat och medarrangerat racerbåtstävlingar som klassikerna Mälaren Runt och Roslagsloppet, samt världsmästerskap i Formula 2 på Riddarfjärden. KMK:R har under åren haft en rad framgångsrika och legendariska namn inom svensk motorbåtracing. Ett flertal världsmästerskaps- och europamästerskapstitlar upptas på dessa personers meritlistor.

Intresseanmälan sker bäst genom att sända in nedanstående uppgifter via e-post till: kansli@kmk.se.

Namn förare E-post förare Födelsedatum förare

Namn målsman E-post målsman Tel målsman Adress målsman

Det här är en skola för dig som vill lära dig köra racerbåt och börja tävla. Båtracing är både kul och spännande. Det är också teamwork och roligt för fler än föraren. Det är lätt att få hjälp att komma igång och att komma in i gemenskapen. Möjlighet till träning tillsammans med andra finns. Det går att tävla på en enkel nivå och för den som vill mer finns internationella ungdomsmästerskapstävlingar om nordiska, europeiska och världsmästerskap.

Kursen är för både dig som är minst 10 år och vill köra GT10 eller GT15. Den är uppdelad i två delar under två dagar. I den inledande teoretiska delen går vi igenom regler, tävlingsorganisation, säkerhets- och miljökrav. I den andra praktiska delen får man lära sig att köra och hantera en racerbåt på en tävlingsbana. De praktiska momenten sker i båtar som tillhandahålls vid kurstillfället, om man inte har egen tävlingsbåt. Säkerheten är lika hög som vid tävling.

Den teoretiska delen hålls på lördagen och den praktiska delen på söndagen. I kursavgiften ingår lunch, bensin och kostnader för lånebåt. Anmälan måste göras av målsman.

För att träna och tävla så behövs klubbmedlemskap. Därefter söker man licens utfärdad av SVEMO, Svenska Motorsportförbundet. Klubben är ansluten till SVEMO, Riksidrottsförbundet, RF, och internationella båtracingförbundet UIM.

Kungliga Motorbåt Klubben Racing Facebook: KMKR - Instagram: kmkracing Telefon KMK Kansli: 08-661 23 03 - E-post: kansli@kmk.se