Page 1


Zepter misija zdravlja Vrhunski kvalitet za bolji i duži život Vrhun

Kompanija Zepter Zept International osnovana je pre 29 godina sa misijom da zaštiti ono što je najdragocenije i najvrednije za sve nas – naše zdravlje. Pos Posle višegodišnjih istraživanja, stvorili smo proizvode koji su promenili živ živote miliona ljudi. Tokom godina nikada nismo prestali da istražujemo, jer smo konstantno postavljali nove i sve zahtevnije ciljeve, uvek misleći m na dobrobit naših najmilijih. Zahvaljujući kva kvalitetu naših proizvoda i našim dobro informisanim i posvećenim rep reprezentanatima, ostvarili smo fantastičan globalni uspeh u više od 60 zemalja na 5 kontinenata. Naši proizvodi su postali bitan deo svako svakodnevnog života više od 80 miliona zadovoljnih korisnika. Philip Zepter, r osnivač i predsednik Zepter grupe, uspešno i sigurno vodi kompaniju već više decenija, tokom kojih su Zdravlje, Stil i Lepota postali filozofijja kompanije i osnovna vrednost naših svakodnevnih života. Širom sveta, 100.000 Zepter reprezentanata i konsultanata, duboko posvećenih posveće širenju globalne Zepter misije za bolji i duži život, svakog dana pokazuju, p milionima ljudi, koliko su zaista jedinstvena i trajna Zepter rrešenja za bolji i duži život. Zepter proizvodi proizvod su stekli svetsku reputaciju svojim izuzetnim superiornim kvalitetom, na naprednom tehnologijom i originalnim dizajnom. Zepter je osvojio svet sa Zepter Masterpiece sistemom, trajnim načinom za pripremanje zdr zdrave i ukusne hrane. Danas su, više nego ikada ranije, svakom potrebni Zepter proizvodi, jer je Zepter misija zdravlja jednostavan i pravi način da svoj život učinimo kvalite kvalitetnijim.

Živi bolje. Živi duže

1


Nepravilna i nezdrava ishrana, svakodnevna fizička i mentalna tortura

Kuvanje u ključaloj vodi uništava skoro sve hranljive materije u hrani.

Svetska zdravstvena organizacija, zajedno sa vodećim svetskim institutima, univerzitetima i zdravstvenim službama, aktivno pokušava da alarmira ljude da radikalno izmene svoj način života i navike u ishrani pre nego što bude prekasno. Medicinska naučna istraživanja su dokazala da je nezdrava ishrana glavni uzrok svih najopasnijih hroničnih bolesti (gojaznost, prekomerna težina, hipertenzija, kardiovaskularna oboljenja, dijabetes i karcinom), koje su odgovorne za 60% smrtnih slučajeva u Evropi i čak 70% u Americi. Jedno od najvažnijih životnih pitanja je: šta treba smatrati nepravilnom, nezdravom ishranom koja uzrokuje pomenuta hronična oboljenja i dovodi do prevremene smrti, i u čemu grešimo kada se nezdravo hranimo? Nepravilna, nezdrava ishrana, jedan od glavnih uzroka svih hroničnih oboljenja, najčešće je posledica nepravilne pripreme hrane. Nepotrebno kuvamo povrće u vodi i pržimo hranu na visokim temperaturama u štetnim, pregrejanim masnoćama.

„Šećer je ‘najopasnija droga našeg vremena’ i na njemu treba da stoji znak upozorenja, kao što je znak zabrane za pušenje.”¹ (Holandska zdravstvena služba)

Prženje u pregrejanoj masnoći stvara akrolein, veoma otrovnu, kancerogenu materiju.

Prerađena hrana puna aditiva – veoma opasna, otrovna i stvara zavisnost U vremenu u kome živimo užurbanim tempom 24 sata na dan, u eri hiperprodukcije, smanjene kontrole kvaliteta, masovne industrijalizacije i globalizacije, čovek postaje izgubljen i odvojen od istinskih životnih vrednosti. U tako ekstremnim životnim uslovima, hrana je postala naš najveći neprijatelj, a ne osnovni izvor života. Četiri tzv. ‘bele smrti’ – šećer, so, brašno i masti – odgovornije su za gubitak nevinih života nego rat, nasilje, loša ishrana, ekološke i druge katastrofe. One se skoro uvek nalaze u namirnicama koje svakodnevno uzimamo – a u današnje vreme nalazimo ih u količinama koje se mogu nazvati „prekomernom dozom”. Ove materije, uzročnici bolesti, vrebaju u skoro svakoj industrijski upakovanoj hrani, prezasićenoj aditivima, konzervansima i hemikalijama, koji se dodaju da bi se produžilo trajanje hrane, ali u stvari skraćuju život ljudima koji je koriste. U današnje vreme ne možemo uticati na kvalitet namirnica koje kupujemo, ali možemo da izaberemo način kako ćemo ih pripremati. Brz tempo života i veliki stres dovode nas u situaciju da moramo da potražimo najbrže rešenje šta ćemo jesti, ali ovo rešenje nikako nije i najbolje. Ljudi nisu dovoljno svesni šta kupuju, a još manje kakvu štetu nanosi prerađena, gotova ili polugotova zamrznuta hrana, koja uzrokuje čak i veće zdravstvene poremećaje. I onda kada ne jedemo genetski modifikovanu i hranu punu aditiva da bismo zaštitili svoje zdravlje i kada kupujemo svežu, integralnu hranu, to ne znači da će naš obrok biti zdrav. Hranljivost svežih namirnica uništava se dodavanjem ključale vode ili prženjem u zasićenim, pregrejanim, kancerogenim masnoćama, uglavnom zbog upotrebe konvencionalnog posuđa koje je nepodesno za pripremu zdrave hrane. Ne morate tražiti dalje – Zepter ima rešenje: ZEPTER MASTERPIECE KOLEKCIJU – jedinstveno i trajno rešenje za pripremu zdrave hrane za bolji, duži i zdrav život. Izvor: „Telegraph”, V. Britanija http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/netherlands/10314705/Sugar-is-addictive-and-the-most-dangerous-drug-of-the-times.html

Sva najteža hronična oboljenja uglavnom nastaju usled nepravilne i nezdrave ishrane, uzrokovane posuđem lošeg kvaliteta i nepravilnom pripremom hrane.

Ključala voda i pregrejane masnoće uništavaju nutritivne i biološke vrednosti hrane (osnovne hranljive materije: vitamine, minerale, proteine, mikro i makroelemente u tragovima), kao i njena organoleptička svojstva (boju, oblik, teksturu, aromu i ukus), pa hrana postaje bezvredna i bezukusna. Da bi tako obezvređena hrana bila jestiva, dodajemo so, šećer i začine, što može imati ozbiljne posledice po naše zdravlje. Kada je hrana pripremljena na taj način, njena nutritivna vrednost je većim delom uništena i da bismo utolili glad treba da unesemo tri puta više hrane da bismo zadovoljili svoje dnevne potrebe za hranljivim materijama. Pregrejane masnoće stvaraju transmasne kiseline i, obavezno, akrolein, izuzetno otrovnu, kancerogenu materiju, braon boje, neprijatnog mirisa, koja je zapaljiva i zadržava se u hrani, posudi i vazduhu tokom prženja. Pored toga, prilikom prženja i kuvanja u pregrejanim masnoćama gubi se do 30% hrane. Posledica toga je da dodavanjem opasnih masnoća, previše soli i previše šećera, jedemo opasnu i nekvalitetnu hranu sa previše kalorija i bez ikakve nutritivne vrednosti. Sirovo povrće sadrži 90% tečnosti i zato tokom kuvanja nije potrebno dodavati vodu. Tokom kuvanja obično dodajemo vodu i masnoću da ne bismo oštetili svoje konvencionalno (neodgovarajuće) posuđe. Klasično posuđe se obično izrađuje od stakla, keramike, aluminijuma, emajla, čelika ili teflona – od materijala koji brzo propadaju i oksidišu, koji su porozni i rđaju, pa zato imaju štetan efekat po naše zdravlje, jer se zadržavaju u našem tanjiru i u našoj hrani! Ovo je još ubedljiviji dokaz da klasično posuđe nije podesno za pripremu zdrave hrane. Niko ne treba da ugrožava svoj život pripremanjem i konzumiranjem hrane koja je bezvredna, otrovna i kancerogena zbog neodgovarajućeg posuđa. Srećom, postoji Zepter Masterpiece sistem, pravilan način za pripremu zdrave hrane – uživajte, dakle, u zdravoj ishrani i zdravom životu.

Izaberi Zepter – Jedi zdravo. Živi bolje. Živi duže

1

2

3


Zepter Superior multisistem, jedinstveno i trajno rešenje za pripremu zdrave hrane za bolji, duži i zdrav život Zepter Masterpiece posuđe je patentirani sistem koji omogućava pravilan i trajan način pripreme zdrave hrane, za bolji i duži život. Kombinovanjem multifunkcionalnih elemenata Zepter sistema omogućeno je pravilno pripremanje, kuvanje i pečenje, serviranje i čuvanje zdrave hrane. Zepter multisistem se proizvodi u Milanu, u Italiji, u jednoj od osam Zepter fabrika u Evropi, prema najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti. Jedinstvena kombinacija superiornog Zepter metala 316L, inovativne Zepter tehnologije i izvanrednog Zepter dizajna omogućava vam da kuvate bez dodavanja vode i pržite bez dodavanja masnoće, čime hranljivi sastojci ostaju sačuvani. U Zepter multisistemu, hrana se kuva u sopstvenim sokovima, što je dovoljno da se sačuvaju njeni osnovni sastojci i ogranoleptička svojstva. Zepter Masterpiece sistem namenjen je za brzu i jednostavnu pripremu zdrave hrane. Svi elementi Zepter sistema su multifunkcionalni i međusobno kompatibilni, tako da možemo da pripremamo sve vrste namirnica na različite načine. Zepter Superior multisistem omogućava kuvanje u sistemu, pripremu 2 – 3 vrste jela istovremeno na samo jednom izvoru toplote, uvek na nižoj temperaturi, čime hranljiva vrednost hrane ostaje sačuvana. Hrana pravilno pripremljena u Zepter posuđu ukusnija je a zdrava. Zepter multisistem štedi hranu, energiju, vreme i novac, a što je najvažnije, štiti vaše zdravlje. Sa Zepterom,

jedete manje a dobijate više.

„Kada nema zdravlja, pamet ne znači ništa, umeće se ne vidi, snaga se ne može iskazati, bogatstvo postaje beskorisno i inteligencija ne može biti primenjena.” Herofilus (325 – 255. god. p.n.e.)

„Neka hrana tvoja bude lek tvoj i neka lek tvoj bude hrana tvoja.”

Jedi zdravo. Živi bolje. Živi duže

Hipokrat, (460 – 370. god. p.n.e.)

4

5


Superioran Zepter metal 316L

Inovativna Zepter tehnologija

Izvanredan Zepter dizajn


Inovativna Zepter tehnologija i izvanredan dizajn Patentirano Zepter akutermno kompaktno dno (ZAK) Patentirano Zepter akutermno kompaktno dno (ZAK) izrađeno je od tri sloja metala (induktivnog, akumulativnog i konduktivnog). Ono je srce Zepter načina pripremanja zdrave hrane. Slojevi metala spojeni su presama pod pritiskom od 2.000 tona (nisu lepljeni niti lemljeni), pa je dno neuništivo, kompaktno i ne deformiše se. ZAK brzo akumulira toplotu i ravnomerno je prenosi na hranu, koja se kuva na niskim temperaturama, čime štedimo do 70% energije. Pogodno je za sve izvore toplote, uključujući indukciono zagrevanje.

Telo Zepter posude Telo Zepter posude izrađeno je od superiornog metala 316L. Ono je uvek hladnije od dna posude, što omogućava kondenzaciju hranljive tečnosti i zatvoreni kružni ciklus kuvanja. Nov dizajn posude vam omogućava da bez problema slažete posude istog prečnika jednu na drugu a da se ne zaglavljuju. Kuvanje u sistemu omogućava pripremanje 2 - 3 zdrava jela u isto vreme na jednoj ringli, na nižim temperaturama, uz uštedu hrane, vremena i energije.

Zepter poklopac i ivica posude Nov, moderno dizajniran Zepter poklopac je konveksnog oblika sa stilizovanim „talasima”. Centar poklopca je viši i zaokrugljen, čime se povećava zapremina zatvorene posude. Posebna pogodnost je i da možete odložiti poklopac na patentirane Zepter drške radi uštede prostora na radnom stolu. Specijalno dizajniran Zepter poklopac savršeno naleže na ivicu posude i hermetički je zatvara vodenim prstenom, čime je omogućen zatvoreni kružni ciklus kuvanja.

Superioran Zepter metal 316L Zepter Masterpiece posuđe proizvodi se od superiornog metala 316L, koji omogućava idealnu pripremu zdrave hrane i vrhunsku funkcionalnost a pre svega, štiti vaše zdravlje. Troškovi proizvodnje vrhunskog Zepter metala 316L su 50% veći nego za nerđajući čelik 18/10, ali je on mnogo vredniji i značajno trajniji. Ovaj izuzetan metal je ekološki, neuništiv, otporniji na mehaničke i hemijske uticaje i apsolutno otporan na koroziju. Zepter metal 316L nije porozan, u njemu hrana ne zagoreva, ne zadržava mirise hrane i ne menja boju. Pored toga, maksimalno je neutralan, ne izaziva alergije i lakši je za upotrebu, čišćenje i održavanje. Ovaj materijal se ekskluzivno koristi svuda gde se zahteva vrhunski kvalitet: u medicini za implante, proteze, hirurške instrumente; u industriji za proizvodnju ekskluzivnih satova, automobila i jahti. Superioran Zepter metal 316L je idealan i jedini pravi izbor za pravilno pripremanje zdrave hrane za bolji i duži život.

8

9


Inovativna Zepter tehnologija i izvanredan dizajn Zepter zatvoreni kružni ciklus Zepter zatvoreni kružni ciklus je proces u kome se vodena para oslobođena iz hrane diže ka poklopcu, koji je uvek hladniji od drugih delova posude. U kontaktu sa njim, para se kondenzuje i kapljice tečnosti padaju na hranu u posudi. Proces se ponavlja sve dok hrana ne bude savršeno skuvana. Zepter zatvoreni kružni ciklus omogućava da hranljiva tečnost ostane u posudi, pa se hrana kuva u sopstvenim sokovima. Zepter zatvoreni kružni ciklus obezbeđuje pravilnu pripremu zdrave hrane, bez dodavanja vode ili masnoća, uvek na niskim temperaturama.

Zepter radio digitalni termokontrolor Zepter radio digitalni termokontrolor je nov, inovativan, savremen uređaj koji omogućava potpuno automatizovan proces kuvanja, od početka do kraja. Zepter radio digitalni termokontrolor se jednostavno koristi. Željena temperatura i vreme podešavaju se za samo nekoliko sekundi dodirom na dugme. Zahvaljujući svim ovim nenadmašnim karakteristikama, tokom kuvanja više nije potrebno da podižete poklopac, što omogućava nesmetan zatvoren kružni ciklus kuvanja.

Zepter: prirodna, zdrava hrana Hrana pripremljena u Zepter Masterpiece posuđu izgleda lepše, jer zadržava svoju boju, oblik i teksturu; takođe je neuporedivo ukusnija, jer su očuvana njena organoleptička svojstva (boja, oblik, tekstura, aroma i ukus); hrana je i mnogo zdravija, jer su očuvane njene nutritivne i biološke vrednosti (vitamini, minerali, proteini, mikro i makroelementi u tragovima). Tako pripremljena hrana ne gubi na težini i u potpunosti je iskorišćena. Ne lepi se, ne zagoreva, nema štetnih masnoća (transmasnih kiselina) i akroleina i nije kancerogena.

Zepter garantuje zdravije i ukusnije obroke i istovremeno štedi hranu, energiju, vreme i novac. A što je najvažnije, štedi vaše zdravlje. Jedinstvena kombinacija superiornog metala 316L, specijalno dizajnirani poklopac i ivica posude, kao i Zepter akutermno kompaktno dno, omogućavaju vam pripremu zdrave hrane. Zahvaljujući zatvorenom kružnom ciklusu, koji nastaje tokom procesa kuvanja, hranljiva tečnost ostaje u posudi i hrana se priprema u sopstvenim sokovima, zadržavajući svoja hranljiva svojstva.

10

11


Inovativna Zepter tehnologija i izvanredan dizajn

Zepter URA U tehnologija Zepter UR URA (Ultimate Resistant Application) je nova, inovativna ’nonstick’ tehnologija. tehn Na površinu posude nije naneta opasna prevlaka, zbog čega je ovo posuđe bezbedno za vaše zdravlje. Površina na koju se hrana ne lepi dobijena je jedinstvenom metodom koja poboljšava strukturu metala sa unutrašnje strane posude; ona je sastavni deo materijala mate eri rija jala la i ne može se odvojiti, pa je Zepter Smart Line Masterpiece posuđe neuništivo, trajno i apsolutno bezbedno. posu po suđe đe n e

Zepter d drške Patentirane Zepter drške su specijalno dizajnirane da se nikada ne jer je kontaktna površina sa telom Zepter Smart Line pregrevaju, Masterpiece posude minimalna. i moderan dizajn omogućava sigurno držanje i lako Njihov ergonomski erg Drške se mogu koristiti u rerni i lako se peru. rukovanje. mogućnost izrade personalizovanih Zepter drški u različitim Postoji mo bojama, zzahvaljujući posebnoj metodi nanošenja prevlake.

Patentirani savršeni Zepter detalji Kombinacija najsavremenije Zepter tehnologije i izvanrednog Zepter dizajna znači da je svaki detalj Zepter Masterpiece posuđa pažljivo promišljen i brižljivo izrađen, a rezultat toga je moderno i funkcionalno posuđe. Sa ciljem da zaštiti vaše zdravlje, Zepter je promenio strukturu površine metala i omogućio vam da uživate u ‘non-stick’ posuđu čija površina nije zaštićena opasnom prevlakom koja sprečava da se hrana zalepi za dno, što znači da je apsolutno bezbedno za vaše zdravlje. Jedinstveno i patentirano tehnološko rešenje za bezbedno kuvanje su nove Zepter drške, kompletno izrađene od nerđajućeg čelika otpornog na visoke temperature. Zepter je u stalnoj potrazi za rešenjima koja će vam kuvanje pretvoriti u zadovoljstvo.

12

13


Patentirane bezbedne Zepter drške Gun Metal

Gun Metal

Zepter drške nastale su kao rezultat višegodišnjih istraživanja i rigoroznih testova. Poseduju mnoge jedinstvene karakteristike, koje obezbeđuju ugodnu, laku i, pre svega, bezbednu pripremu hrane.

Steel

• Jedinstven dizajn, patentirane da se nikada ne pregrevaju • Ergonomske i elegantne • Specijalna Zepter PVD aplikacija

Steel

• Veoma otporne na ogrebotine i dugotrajne

Anthracite

• Pametan i praktičan dizajn, koji omogućava odlaganje poklopca na dršku posude • Sigurne za držanje • Jednostavne za rukovanje Anthracite

• Mogu se koristiti u rerni (zagrevaju se do temperature u rerni, pa su vam potrebne rukavice)

TiN Gold

• Lake za održavanje • Dve veličine • Veliki izbor boja

TiN Gold

Real Gold

Bronze

Real Gold

Zepter uvek daje više! Zepter poštuje individualni ukus kupaca i daje im mogućnost da izaberu boju drške po svojoj želji. Boja se nanosi specijalnom metodom, poznatom pod nazivom Zepter PVD aplikacija. Specijalna Zepter PVD aplikacija je jedinstvena ekološka metoda nanošenja boje. Ona obezbeđuje trajnost materijala i veliku otpornost na visoke temperature, udarce i ogrebotine.

Lepe, bezbedne, moderne Bronze

14

15


Zepter - umetnost pripremanja hrane

Zepter radio digitalni termokontrolor Zepter radio digitalni termokontrolor poseduje digitalni korisnički interfejs i odlikuje se elegantnim, modernim dizajnom i čvrstom, ergonomskom drškom. Uređaj vam daje mogućnost izbora načina kuvanja (bez dodavanja masnoće ili bez dodavanja vode), mogućnost programiranja željene temperature i dužine kuvanja i punu kontrolu kompletnog procesa. Nakon programiranja, ovaj pametan sistem automatski održava podešenu temperaturu i vreme i isključuje se po potrebi. Možete slobodno otići van kuće, a kada se vratite, vaše zdravo jelo će biti skuvano i spremno za serviranje a sva njegova nutritivna i organoleptička svojstva ostaće sačuvana.

Zepter alarm Zepter alarm je daljinski alarmni uređaj koji je interaktivno povezan sa Zepter radio digitalnim termokontrolorom i obaveštava vas kada je dostignuta programirana temperatura ili kada je isteklo programirano vreme. Zepter alarm je vaš lični glasnik, koji vam, ako ste u dometu od 30 metara, javlja kada je potrebno vaše prisustvo ili intervencija.

Zepter radio indukciona ploča Zepter radio indukciona ploča donosi novu tehnologiju, koja omogućava komunikaciju sa Zepter radio digitalnim termokontrolorom i Zepter alarmom i kontrolu procesa kuvanja. Dodirom na dugme, Zepter radio digitalna ploča trenutno podešava i održava temperaturu kuvanja i po potrebi automatski prekida proces kuvanja, u skladu sa parametrima podešenim na Zepter radio digitalnom termokontroloru.

Sa Zepterom kuvanje postaje umetnost i zadovoljstvo Zepter donosi revoluciju i za tren oka vas vodi u budućnost kuvanja. Do sada je bilo nezamislivo da dok kuvate izađete iz kuhinje. Sada u isto vreme možete čak da odete van kuće, jer vaše prisustvo više nije neophodno. Ovaj jedinstven, patentirani sistem koji se koristi širom sveta, proizveden u sopstvenim Zepter fabrikama u Italiji, Nemačkoj i Švajcarskoj, funkcioniše na principu interaktivne komunikacije između Zepter digitalnih uređaja, čime se postiže potpuno automatizovan proces kuvanja, a vi, što je najvažnije, dobijate više slobodnog vremena. Zepter radio digitalni termokontrolor može se interaktivno povezati sa Zepter daljinskim uređajem (Zepter alarmom) i sa Zepter radio indukcionom pločom – ovo je potpuno automatizovan, jednostavan i revolucionaran način pripremanja zdrave hrane, za bolji i duži život. Nakon programiranja, ovaj ‘pametni’ sistem održava željenu temperaturu i dužinu kuvanja i automatski se isključuje kada se završi proces kuvanja. Inovativan i pametan, ZEPTER SMART LINE MASTERPIECE COOKART vam omogućava da uz minimalan napor pripremate zdravu hranu. 16

Samoregulacija, automatski rad - pravo uživanje

17


Zepter Smart Life

Zepter je stvorio sistem koji će skratiti vreme koje provodite u kuhinji i dati vam više slobodnog vremena. Revolucionarna Zepter tehnologija povezala je Zepter radio indukcionu ploču sa Zepter radio digitalnim termokontrolorom i Zepter alarmom i dobili ste potpuno automatizovan, neometan proces kuvanja u vašem odsustvu. Zahvaljujući Zepter SMART superiornom multisistemu možete da izađete i uzmete decu iz škole, odete na čas joge, u kupovinu, na kafu sa prijateljima, posetite susede, uživate u šetnji parkom ili radite nešto drugo. Zamislite samo: kada se vratite, čekaće vas jelo, skuvano i spremno da uživate u njegovim zdravim sastojcima. APSOLUTNO NEVEROVATNO! Samostalni Zepter SMART superiorni multisistem: • štedi energiju – nema gubitka toplote za kuvanje i podgrevanje jela • štedi hranu – uživate u sveže skuvanoj, zdravoj hrani • štedi vreme – više slobodnog vremena za vas i vašu porodicu • štedi novac • apsolutno je bezbedan • štiti vaše zdravlje Zepter vam daruje više slobodnog vremena.

Pametno, lako, brzo Kontroliše kompletan proces kuvanja Automatska samoregulacija Nije potrebno vaše prisustvo Zepter Smart sistem će vas pozvati kada je potrebno. 18

Zepter – zadovoljstvo bez napora

19


Zepter: pravilno pripremljena hrana, kuvanje bez dodavanja vode i prženje bez dodavanja masnoće čuva vaše zdravlje % hranljivih sastojaka koji ostaju sačuvani u hrani upotrebom klasičnog posuđa, u poređenju sa početnim vrednostima

% hranljivih sastojaka koji ostaju sačuvani u hrani upotrebom Zepter posuđa, u poređenju sa početnim vrednostima

88% 62%

252%

72%

83%

83%

336%

36% 25% 19% 0%

VITAMIN A

KALCIJUM

GVOŽĐE

Izvor: Universita degli Studi, Milano

100% (prirodan sadržaj)

FOSFOR

Istraživanja pokazuju da kuvanje u Zepter sistemu, bez dodavanja vode, čuva prirodne hranljive sastojke: 72% više vitamina A, 252% više kalcijuma, 336% više fosfora i čak 83% više gvožđa. Pored toga, prilikom pečenja ili prženja bez dodavanja masnoća, juneće meso ima 67%, pileće 51%, a jaja čak 81% manje masnoće nego hrana pripremljena u posuđu lošeg kvaliteta.

% masnoća posle pripremanja hrane u klasičnom posuđu, u poređenju sa početnim vrednostima

163%

100% (prirodan sadržaj) 51% 75%

TELEĆE MESO

90%

PILEĆE MESO

90%

Izvor: Universita degli Studi, Milano

81%

136%

125% 67%

% masnoća posle pripremanja hrane u Zepter posuđu, u poređenju sa početnim vrednostima

JAJA

Zepter – naučni pristup pripremanju hrane Naučna istraživanja Instituta „Pietro Strazzi” pri Univerzitetu u Milanu dokazala su da je pravilno pripremljena hrana u Zepter sistemu, bez dodavanja vode i bez dodavanja masnoća zdravija, jer ne sadrži štetne masnoće i njeni hranljivi sastojci (vitamini, minerali, proteini, mikro i makro elementi u tragovima) su sačuvani. Takođe, hrana je neuporedivo ukusnija - očuvani su prirodan ukus i aroma (čak i bez dodavanja soli i začina), i izgleda lepše – očuvane su njene nutritivne vrednosti i organoleptička svojstva. Zepter garantuje: manje štetnih masnoća, manje kalorija, više vitamina, više minerala i više proteina, pri čemu ostaju sačuvane nutritivne i biološke vrednosti, kao i organoleptička svojstva. U Zepter sistemu, hrana je ukusnija a zdrava. Zepter štedi hranu, energiju, vreme i novac. I što je najvažnije, Zepter štiti vaše zdravlje!

20

Zepter garantuje više vitamina, minerala i osnovih hranljivih materija a manje štetnih masnoća, za bolji i duži život

21


Patentirani Zepter Syncro–Clik®

Zepter Syncro-Clik® savršeno zatvara posudu, povećava pritisak i ubrzava zatvoreni kružni ciklus, čuvajući prirodne nutritivne i biološke vrednosti i organoleptička svojstva hrane, štedi energiju, vreme i novac. Mirisi hrane i isparenja ne odlaze u kuhinju. Syncro-Clik® je kompatibilan sa različitim Zepter posudama i veoma je jednostavan za upotrebu. • Patentiran i 100% bezbedan • I Soft, i Turbo, uvek brže, a zdravo 2 veličine Syncro-Clik® poklopca Ø 20 cm - Ø 24 cm Syncro-Clik® Z-420-20 Ø 20 cm - 7¾” Syncro-Clik® Z-420-24 Ø 24 cm - 9½”

• Štedi hranu, čuva hranljive materije • Dugo zadržava toplotu unutar posude • Hermetički zatvara Zepter posudu, jednostavno: sa dva prsta • Kompatibilan sa različitim Zepter posudama • Lako se pere, lako se održava • Štedi 80% vremena i 60% energije

Zepter Syncro–Clik® inovacija – patentirano Sada vam je potreban samo patentirani Zepter Syncro-Clik® da biste osetili prednosti novog Zepter načina kuvanja. Veoma je koristan za pripremu jela koja se duže kuvaju. Sa Soft i Turbo načinom, kuvanje je uvek brže, bezbednije i zdravije. Syncro-Clik® omogućava kuvanje sa i bez dodavanja vode i prženje bez dodavanja masnoće.

22

Brže, lakše, jeftinije, zdravije i ukusnije

23


Zepter Superior multisistem


Zepter epter Kuvanje bez dodavanja vode Ukusnije a zdravije dravije

• Prilikom kuvanja bez dodavanja vode, sveže ž oprane namirnice i i uvek k stavite i u hl hladnu d posudu. d Napunite i minimum i i 1/4 posude a maksimalno 3 cm od vrha posude i zatim poklopite. • Poklopljenu posudu stavite na hladnu ringlu, uključite termokontrolor (pritisnite dugme „Z“ dok se ne upali svetlosni indikator) i zatim uključite dovod toplote na srednji - viši stepen. • Kada trepćući narandžasti indikator na Zepter radio digitalnom termokontroloru stigne do 90°C, što odgovara polovini zelenog polja „MOIST” skale, smanjite dovod toplote na minimum. • Hrana se postepeno kuva u sopstvenim sokovima, koji ostaju u posudi. • Para oslobođena iz hrane diže se do poklopca, koji je uvek hladniji od posude. U kontaktu sa njim se kondenzuje i u vidu kapljica pada na dno i na hranu u posudi. Proces se ponavlja sve dok hrana ne bude savršeno skuvana (zatvoreni kružni ciklus). • Vodeni film, koji se stvara između ivice i poklopca, hermetički zatvara posudu. • Proces kuvanja je završen za oko 20 minuta.

er Zepter ća Pečenje bez dodavanja masnoća Ukusnije a zdravije ije

Zepter sistem – pravilno pripremljena zdrava hrana bez dodavanja vode i bez dodavanja masnoće. Brže, ukusnije i zdravije! Kada jednom probate hranu pripremljenu u Zepter sistemu, otkrićete potpuno nov svet ukusa. Hrana pripremljena na ovaj način daje više energije za svakodnevne životne aktivnosti, a Zepter Masterpiece posuđe je, u poređenju sa konvencionalnim posuđem, neškodljivo za vaše zdravlje. Videćete da hrana pripremljena bez dodavanja vode ili masnoća izgleda bolje, s obzirom da su sačuvani njena boja, oblik i tekstura. Ona je ukusnija, jer su sačuvani prirodni ukusi i arome. Takođe je zdravija, jer ne gubi svoje nutritivne i biološke vrednosti (vitamine, minerale, proteine, mikro i makro elemente u tragovima). Tokom pripreme, hrana ne gubi na težini i u potpunosti je iskorišćena. Pored toga, ne lepi se za posudu, ne zagoreva, ne sadrži otrovne masnoće niti akrolein i nije kancerogena. 26

• Prilikom pečenja bez dodavanja masnoća, meso uvek stavite u već zagrejanu posudu. u i zagrevajte na maksimalnoj temperaturi do 5 minuta. i • Poklopljenu praznu posudu stavite na ringlu • Posuda je spremna za pečenje kada trepćući narandžasti indikator na Zepter radio digitalnom termokontroloru dostigne željenu temperaturu (205°C), koja odgovara gornjoj granici zelenog polja „DRY” skale, odnosno kada prsnete nekoliko kapi vode na dno a one se zakotrljaju (perla efekat) - posle maksimalno 5 minuta. • Pritisnite meso koje ste stavili u već zagrejanu praznu posudu da se zapeče. • Posle 30 - 60 sekundi, okrenite zapečeno meso na drugu stranu, ponovo pritisnite i ostavite ga tako do završetka pečenja. • Smanjite dovod toplote na minimum, isključite ili sklonite posudu sa ringle. • Koristite poklopac zavisno od toga kako želite da ispečete meso. • Proces pečenja je završen za oko 10 minuta. 27


Zepter Superior multisistem

Zepter Superior multisistem vam nudi sve veličine i oblike posuda koji su vam potrebni.

Ovalne posude

Duboke posude su savršene za ukusne supe i čorbe. U ovalnim posudama lako ćete ispeći različite vrste mesa za vas, vašu porodicu ili goste. Da li vam je potrebna prava posuda za gulaš? Izaberite veličinu koju želite za vaš sledeći kulinarski specijalitet. Iznenada ste poželeli da nesto ispržite? Koristite Zepter tiganje za prženje bez masnoće. Duboke posude

Potreban vam je dobar griler? Uzmite Quadru i oprobajte svoje kulinarsko umeće kuvajući zdravu hranu na pravilan način u posuđu originalnog oblika, koje će vas zadiviti svojom lepotom i praktičnošću.

Quadra

A ako ste dobar kuvar, i navikli da istražujete različite kulture kroz ukuse i arome lokalnih kuhinja, unesite duh Azije u svoj dom i pripremite zdravu hranu u Zepter Woku.

Tiganji

Wok

Zepter Superior multisistem: raznolikost koja otvara bezbroj mogućnosti za kreativnost Zepter je stvorio sistem baziran na kompletnom asortimanu posuđa koje se može koristiti istovremeno za pripremanje svih mogućih vrsta jela. Multifunkcionalni elementi sa specijalnim akutermnim kompaktnim dnom proizvode se u različitim veličinama i dimenzijama. Sistem je prilagodljiv i obezbeđuje pravilan i trajan način pripreme, vrsta zdrave hrane na različite načine.

Odgovara svima nama, zauvek.

serviranja i čuvanja svih

Posude 28

29


Multi poklopci savršeno naležu na ivicu posude i omogućavaju kuvanje u zatvorenom kružnom ciklusu

Zepter Superior multisistem

Pranje i seckanje

Kuvanje i prženje

Praktično odlaganje na posudi

Duboke multi činije Korisne i za kuvanje u sistemu i za čuvanje hrane

Univerzalni zaštitni podmetač

Serviranje

Čuvanje

Pranje i seckanje

Kuvanje u sistemu, za pripremu 2-3 vrste jela istovremeno na jednoj ringli na nižim temperaturama – štedimo energiju, hranu i vreme a hranimo se zdravo

Serviranje

Čuvanje

Poklapanje, povećanje zapremine i praktično odlaganje

Poklapanje, povećanje zapremine i praktično odlaganje

Pranje i seckanje

Kuvanje u sistemu

Podgrevanje

Serviranje

Poklapanje

Čuvanje

Multi rende sa redukcionim prstenom koji odgovara svakoj posudi

Pranje

Rendanje, seckanje, proširivanje, ceđenje

Kuvanje u sistemu, za pripremu 2-3 vrste jela istovremeno na jednoj ringli na nižim temperaturama – štedimo energiju, hranu i vreme a hranimo se zdravo

Serviranje

Multi korpice

Multi činije za serviranje

Različite kombinacije sa sistemom korpica za paru

Praktične za kuvanje u sistemu i elegantne za serviranje

Pranje

Ceđenje

Kuvanje u sistemu, za pripremu 2-3 vrste jela istovremeno na jednoj ringli na nižim temperaturama – štedimo energiju, hranu i vreme a hranimo se zdravo

Multi posude sa perforiranim dnom Kuvanje

Serviranje

Čuvanje

u nekoliko veličina za različite namene

Multifunkcionalno, ekonomično, brzo Pranje i seckanje

30

Ceđenje

Kuvanje u sistemu, za pripremu 2-3 vrste jela istovremeno na jednoj ringli na nižim temperaturama – štedimo energiju, hranu i vreme a hranimo se zdravo

31


Zepter Superior multisistem Praktično za čuvanje hrane

• Patentirani sistem za trajno pravilnu pripremu zdrave hrane, za bolji i duži život (priprema, kuvanje, prženje, serviranje i čuvanje hrane) • Superioran metal, inovativna tehnologija i luksuzan dizajn • Bezbedan, higijenski i ekološki Može se koristiti u rerni za podgrevanje* *Poklopac sa termokontrolorom NE SMETE koristiti u rerni

• Multifunkcionalan, jer možete pripremati više jela istovremeno na jednom izvoru toplote

Lako se pere

• Jednostavna upotreba i lako održavanje • Štedi energiju, hranu, vreme i novac • Ulaganje za buduće generacije • Štiti vaše zdravlje

Ne kipi, ne masti šporet

Štedi prostor

Ivica posude sprečava prosipanje

Kuvanje u sistemu, za pripremu 2-3 vrste jela istovremeno na jednoj ringli na nižim temperaturama

Multifunkcionalno, ekonomično, brzo, lako, zdravo i ukusno Uživajte u svim prednostima savremene tehnologije i izvanrednog dizajna koje vam pruža Zepter. Zepter sistem omogućava istovremeno pripremanje različitih vrsta jela na istoj grejnoj površini (na jednoj ringli).

Multifunkcionalnost, elegancija, jednostavnost u službi vašeg zdravlja

Kada završite pripremanje hrane, posuđe ćete lako oprati za nekoliko minuta. Za čuvanje posuđa potrebno vam je manje prostora nego ikada ranije. Poslužite i čuvajte hranu sa stilom i elegancijom. Naše posuđe štedi vaše vreme,

energiju,

hranu i prostor,

ali pre svega,

štiti vaše zdravlje. Poklopac sprečava podlivanje

32

33


Zepter Superior multisistem

Kuvanje u sistemu, za pripremu 2-3 vrste jela istovremeno na jednoj ringli na nižim temperaturama – štedimo energiju, hranu i vreme a hranimo se zdravo.

Kreirajući Zepter Superior multisistem, Zepter je mislio na svaki aspekt kvaliteta hrane, pripreme, čuvanja i serviranja. Zepter koristi najskuplji, najkvalitetniji superiorni metal i inovativnu tehnologiju kako bi stvorio savršene uslove za očuvanje svih nutritivnih vrednosti hrane. Zepter je kreirao apsolutno bezbedno posuđe za vas i vaše najmilije. Znajući da se ni zdravlje ni vreme ne mogu kupiti, Zepter je osmislio način kako da sačuva oba. Nikad nije kasno za promene na bolje - kada ste zdravi i imate više vremena za sebe, možete istinski uživati u životu i druženju sa ljudima koje volite. • Sačuvajte zdravlje • Uštedite do 50% više vremena i provedite ga sa svojim prijateljima i porodicom • Uštedite do 80% masti • Uštedite do 70% energije • Uštedite do 50% povrća

Zatvoreni kružni ciklus Hrana se kuva u sopstvenim sokovima, zadržavajući svoje nutritivne i biološke vrednosti kao i organoleptička svojstva.

• Uštedite do 30% mesa • Uštedite do 100% posuđa

Zepter akutermno kompaktno dno (ZAK) Omogućava pravilnu pripremu zdrave hrane i štedi energiju. Namenjeno je za sve izvore toplote, uključujući i indukcijske.

Zepter Superior multisistem Štedi hranu, energiju, vreme, novac i štiti vaše zdravlje 34

Jedi zdravo. Živi bolje. Živi duže

35


Z set Grande

POSUDA - URA Z-2020 Ø 20 cm - 2,0 l - vis. 7,5 cm Ø 73/4”- 2,12 Qt - vis. 3”

TIGANJ - URA Z-FP2838-LSC Ø 28 cm - 3,8 l - vis. 7,1 cm Ø 11” - 4,03 Qt - vis. 23/4”

Z-530 30 delova KUVAR PMH-142-10

POSUDA Z-2042 Ø 20 cm - 4,2 l - vis. 14,2 cm Ø 73/4” - 4,45 Qt - vis. 52/4”

RENDE, PODIZAČ, REDUKCIONI PRSTEN Z-3AC Ø 20/24 cm Ø 73/4”/ 91/4”

POSUDA SA PERFORIRANIM DNOM Z-S24 Ø 24 cm - 4,8 l - vis. 11,5 cm Ø 91/2”- 5,09 Qt - vis. 42/4”

POSUDA Z-2470 Ø 24 cm - 7 l - vis. 16,5 cm Ø 91/2” - 7,42 Qt - vis. 62/4”

POSUDA Z-2050 Ø 20 cm - 5 l - vis. 17 cm Ø 73/4” - 5,30 Qt - vis. 63/4”

PLASTIČNI POKLOPAC Z-CBL24 Ø 24 cm - Ø 91/4” 3 KOM.

KORPICA Z-B22 Ø 22,5 cm - 3,2 l - vis. 9,9 cm Ø 83/4”- 3,38 Qt - vis. 4”

ČINIJA Z-CB24 Ø 24 cm - 3,3 l - vis. 8,8 cm Ø 91/2” - 3,5 Qt - vis. 32/4”

POSUDA - URA Z-2430 Ø 24 cm - 3,0 l - vis. 7,5 cm Ø 91/2”- 3,18 Qt - vis. 3”

PLASTIČNI POKLOPAC Z-CBL20 Ø 20 cm- Ø 73/4” 4 KOM.

SISTEM KORPICA ZA PARU - KORPICA Z-420-18C Ø 18 cm - 2,0 l - vis. 8,15 cm Ø 7”- 2,12 Qt - vis. 31/4”

ČINIJA Z-CB20 Ø 20 cm - 2 l - vis. 8 cm Ø 73/4”- 2,12 Qt - vis. 3”

VAKUUM DUGME Z-SK Ø 5,1 cm - vis. 4 cm Ø 2” - vis. 12/4”

36

ČINIJA ZA SERVIRANJE - URA (plitka) Z-SB20S Ø 20 cm - 0,5 l - vis. 1,7 cm Ø 73/4”- 0,53 Qt - vis. 3/4”

37


POSUDA Z-2470 Ø 24 cm - 7 l - vis. 16,5 cm Ø 91/2” - 7,42 Qt - vis. 62/4”

POSUDA Z-2050 Ø 20 cm - 5 l - vis. 17 cm Ø 73/4” - 5,30 Qt - vis. 63/4”

KUVAR PMH-142-10

Z set Universal Z-520 24 dela

KORPICA Z-B22 Ø 22,5 cm - 3,2 l - vis. 9,9 cm Ø 83/4”- 3,38 Qt - vis. 4”

POSUDA - URA Z-2430 Ø 24 cm - 3,0 l - vis. 7,5 cm Ø 91/4” - 3,18 Qt - vis. 3”

POSUDA Z-2042 Ø 20 cm - 4,2 l - vis. 14,2 cm Ø 73/4”- 4,45 Qt - vis. 52/4”

RENDE, PODIZAČ, REDUKCIONI PRSTEN Z-3AC Ø 20/24 cm Ø 73/4”/ 91/4”

SISTEM KORPICA ZA PARU - KORPICA Z-420-18C Ø 18 cm - 2,0 l - vis. 8,15 cm Ø 7”- 2,12 Qt - vis. 31/4”

POSUDA SA PERFORIRANIM DNOM Z-S24 Ø 24 cm - 4,8 l - vis. 11,5 cm Ø 91/4”- 5,09 Qt - vis. 42/4”

PLASTIČNI POKLOPAC Z-CBL24 Ø 24 cm - Ø 91/4” 3 KOM. ČINIJA Z-CB24 Ø 24 cm - 3,3 l - vis. 8,8 cm Ø 91/2” - 3,5 Qt - vis. 32/4”

PLASTIČNI POKLOPAC Z-CBL20 Ø 20 cm - Ø 73/4” 3 KOM. ČINIJA Z-CB20 Ø 20 cm - 2 l - vis. 8 cm Ø 73/4”- 2,12 Qt - vis. 3”

VAKUUM DUGME Z-SK Ø 5,1 cm - vis. 4 cm Ø 2” - vis. 12/4”

38

39


POSUDA Z-2030 Ø 20 cm - 3 l - vis. 10,4 cm Ø 73/4” - 3,18 Qt - vis. 4”

Z set Business

POSUDA Z-1620 Ø 16 cm - 2,0 l - vis. 10,7 cm Ø 61/4” - 2,12 Qt - vis. 41/4”

Z-550S 20 delova

POSUDA - URA Z-2020 Ø 20 cm - 2,0 l - vis. 7,5 cm Ø 73/4”- 2,12 Qt - vis. 3”

KUVAR 0 PMH-142-10

PLASTIČNI POKLOPAC Z-CBL16 Ø 16 cm - Ø 61/4” 1 KOM.

PLASTIČNI POKLOPAC Z-CBL20 Ø 20 cm - Ø 73/4” 3 KOM.

RENDE, PODIZAČ Z-2AC Ø 20 cm Ø 73/4” SYNCRO-CLIK® Z-420-20 Ø 20 cm - vis. 9,35 cm Ø 73/4”- vis. 33/4”

ČINIJA Z-CB20 Ø 20 cm - 2 l - vis. 8 cm Ø 73/4”- 2,12 Qt - vis. 3”

SISTEM KORPICA ZA PARU - KORPICA Z-420-18C Ø 18 cm - 2,0 l - vis. 8,15 cm Ø 7”- 2,12 Qt - vis. 31/4”

POSUDA SA PERFORIRANIM DNOM Z-S20 Ø 20 cm - 2,8 l - vis. 10,1 cm Ø 73/4” - 2,97 Qt - vis. 4”

ČINIJA ZA SERVIRANJE - URA (plitka) Z-SB20S Ø 20 cm - 0,5 l - vis. 1,7 cm Ø 73/4”- 0,53 Qt - vis. 3/4”

ČINIJA ZA SERVIRANJE - URA - (duboka) Z-SB20D Ø 20 cm - 1 l - vis. 4,1 cm Ø 73/4” - 1,06 Qt - vis. 12/4”

VAKUUM DUGME Z-SK Ø 5,1 cm - vis. 4 cm Ø 2” - vis. 12/4”

Z-1620 Ø 16 cm - 2,0 l

Z-2020 Ø 20 cm - 2,0 l

Z-2030 Ø 20 cm - 3,0 l

Z-2042 Ø 20 cm - 4,2 l

Z-2050 Ø 20 cm - 5,0 l

Z-2430 Ø 24 cm - 3,0 l

Z-2470 Ø 24 cm - 7,0 l

Z-FP2838-LSC Ø 28 cm - 3,8 l

Z-CB20 Ø 20 cm - 2,0 l

Z-CB24 Ø 24 cm - 3,3 l

Z-S20 Ø 20 cm - 2,8 l

Z-S24 Ø 24 cm - 4,8 l

Z-420-18C Ø 18 cm - 2,0 l

Z-420-20 Ø 20 cm

Z-B22 Ø 22,5 cm - 3,2 l

Z-SB20S Ø 20 cm - 0,5 l

Z SET GRANDE

-

1+1

-

1+1

1+1

1+1

1+1

1+1

1+1

1+1

-

1

1

-

1

1

-

-

Z SET UNIVERSAL

-

-

-

1+1

1+1

1+1

1+1

-

1+1

1+1

-

1

1

-

1

-

-

-

SET

Z SET BUSINESS

40

Z-SB20D Ø 20 cm - 1,0 l

Z-2AC Ø 20 cm

Z-3AC Ø 20/24 cm

Z-SK Ø 5,1 cm

Z-CBL16 Ø 16 cm

Z-CBL20 Ø 20 cm

Z-CBL24 Ø 24 cm

KUVAR PMH-142-10

UKUPNO

1+1+1

1

-

3

2

1

30

1+1+1

1

-

2

2

1

24

1+1

1+1

1+1

-

-

-

-

-

1+1

-

1

-

1

1

-

1

1

1+1

-

1

1

2

-

1

20

Z SET STANDARD

-

-

-

1+1

1+1

1+1

-

-

1+1

-

1

-

1

-

-

-

-

-

1+1+1

1

-

2

1

1

18

Z SET JUNIOR

-

1+1

-

1+1

-

-

-

-

1+1

-

1

-

1

-

-

-

-

1+1

-

1

2

-

1

14

41


Z set Standard Z-510 18 delova

POSUDA - URA Z-2430 Ø 24 cm - 3,0 l - vis. 7,5 cm Ø 91/2” - 3,18 Qt - vis. 3”

POSUDA Z-2042 Ø 20 cm - 4,2 l - vis. 14,2 cm Ø 73/4”- 4,45 Qt - vis. 52/4”

KUVAR PMH-142-10 0

Z set Junior Z-500 14 delova KUVAR PMH-142-10 0

POSUDA A Z-2050 Ø 20 cm - 5 l - vis. 17 cm Ø 73/4” - 5,30 Qt - vis. 63/4” POSUDA - URA Z-2020 Ø 20 cm - 2,0 l - vis. 7,5 cm Ø 73/4”- 2,12 Qt - vis. 3” RENDE, PODIZAČ, REDUKCIONI PRSTEN Z-3AC Ø 20/24 cm Ø 73/4”/ 91/4”

POSUDA Z-2042 Ø 20 cm - 4,2 l - vis. 14,2 cm Ø 73/4”- 4,45 Qt - vis. 52/4”

POSUDA SA PERFORIRANIM DNOM Z-S20 Ø 20 cm - 2,8 l - vis. 10,1 cm Ø 73/4” - 2,97 Qt - vis. 4”

VAKUUM DUGME Z-SK Ø 5,1 cm - vis. 4 cm Ø 2” - vis. 12/4”

PLASTIČNI POKLOPAC Z-CBL20 Ø 20 cm - Ø 73/4” 3 KOM.

PLASTIČNI POKLOPAC Z-CBL20 Ø 20 cm - Ø 73/4” 3 KOM.

ČINIJA Z-CB20 Ø 20 cm - 2 l - vis. 8 cm Ø 73/4”- 2,12 Qt - vis. 3” POSUDA SA PERFORIRANIM DNOM Z-S20 Ø 20 cm - 2,8 l - vis. 10,1 cm Ø 73/4” - 2,97 Qt - vis. 4”

ČINIJA Z-CB20 Ø 20 cm - 2 l - vis. 8 cm Ø 73/4”- 2,12 Qt - vis. 3”

RENDE, PODIZAČ Z-2AC Ø 20 cm Ø 73/4”

SISTEM KORPICA ZA PARU - KORPICA Z-420-18C Ø 18 cm - 2,0 l - vis. 8,15 cm Ø 7”- 2,12 Qt - vis. 31/4”

PLASTIČNI POKLOPAC Z-CBL24 Ø 24 cm - Ø 91/4” 1 KOM.

42

VAKUUM DUGME Z-SK Ø 5,1 cm - vis. 4 cm Ø 2” - vis. 12/4”

SISTEM KORPICA ZA PARU - KORPICA Z-420-18C Ø 18 cm - 2,0 l - vis. 8,15 cm Ø 7”- 2,12 Qt - vis. 31/4”

43


Quadra

Quadra GRILER Z-Q2323 23 x 23 cm - 2,3 l - vis. 5,2 cm 9” x 9” - 2,44 Qt - vis. 2” POSUDA Z-Q1918-SC 19,3 x 19,3 cm - 1,8 l - vis. 5,7 cm 72/4” x 72/4”- 1,91 Qt - vis. 21/4”

POSUDA Z-Q1918 19,3 x 19,3 cm - 1,8 l - vis. 5,7 cm 72/4” x 72/4”- 1,91 Qt - vis. 21/4”

POSUDA Z-Q1927 19,3 x 19,3 cm - 2,7 l - vis. 8,2 cm 72/4” x 72/4”- 2,86 Qt - vis. 31/4”

ČINIJA Z-QB19 19,3 x 19,3 cm - 2,2 l - vis. 7,3 cm 72/4” x 72/4”- 2,433 Qt - vis. 23/4”

ČINIJA Z-QB23D 23 x 23 cm - 3,6 l - vis. 8,2 cm 9” x 9” - 3,82 Qt - vis. 31/4” ČINIJA Z-QB23S 23 x 23 cm - 2,3 l - vis. 5,4 cm 9” x 9” - 2,44 Qt - vis. 2”

44

45


Ø 16 cm - 6 1/4”

Ø 20 cm - 7 3/4”

Ø 24 cm - 9 1/2”

POSUDA - Z-1615 Ø 16 cm - 1,5 l - vis. 8,2 cm Ø 61/4” - 1,59 Qt - vis. 31/4”

TIGANJ - Z-2012-S Ø 20 cm - 1,2 l - vis. 4,9 cm Ø 73/4” - 1,27 Qt - vis. 2”

POSUDA - Z-2015 Ø 20 cm - 1,5 l - vis. 5,7 cm Ø 73/4” - 1,59 Qt - vis. 21/4”

TIGANJ - Z-2420-S Ø 24 cm - 2,0 l - vis. 5,2 cm Ø 91/2” - 2,12 Qt - vis. 2”

POSUDA - URA - Z-2430 Ø 24 cm - 3,0 l - vis. 7,5 cm Ø 91/2” - 3,18 Qt - vis. 3”

POSUDA - Z-2440 Ø 24 cm - 4 l - vis. 9,7 cm Ø 91/2” - 4,24 Qt - vis. 33/4”

POSUDA - Z-1620 Ø 16 cm - 2,0 l - vis. 10,7 cm Ø 61/4” - 2,12 Qt - vis. 41/4”

POSUDA - URA - Z-2020 Ø 20 cm - 2,0 l - vis. 7,5 cm Ø 73/4” - 2,12 Qt - vis. 3”

POSUDA - Z-2030 Ø 20 cm - 3 l - vis. 10,4 cm Ø 73/4” - 3,18 Qt - vis. 4”

POSUDA - Z-2455 Ø 24 cm - 5,5 l - vis. 13,2 cm Ø 91/2” - 5,83 Qt - vis. 51/4”

POSUDA - Z-2470 Ø 24 cm - 7 l - vis. 16,5 cm Ø 91/2” - 7,42 Qt - vis. 62/4”

POSUDA - Z-2490 Ø 24 cm - 9 l - vis. 21 cm Ø 91/2” - 9,54 Qt - vis. 81/4”

Ø 28 cm - 11”

SYNCRO-CLIK®

POSUDA - Z-1620-SC Ø 16 cm - 2,0 l - vis. 10,7 cm Ø 61/4” - 2,12 Qt - vis. 41/4”

POSUDA - Z-2030-SC Ø 20 cm - 3 l - vis. 10,4 cm Ø 73/4” - 3,18 Qt - vis. 4”

POSUDA - Z-2042 Ø 20 cm - 4,2 l - vis. 14,2 cm Ø 73/4” - 4,45 Qt - vis. 52/4”

GRILER - Z-2830Z Ø 28 cm - 3,0 l - vis. 5,7 cm Ø 11” - 3,18 Qt - vis. 21/4”

POSUDA - Z-2850B Ø 28 cm - 5,0 l - vis. 9 cm Ø 11” - 5,30 Qt - vis. 32/4”

SYNCRO-CLIK® - Z-420-20 Ø 20 cm - vis. 9,35 cm Ø 73/4”- vis. 33/4”

POSUDA - Z-1625 Ø 16 cm - 2,5 l - vis. 13,2 cm Ø 61/4” - 2,65 Qt - vis. 51/4”

POSUDA - Z-2050 Ø 20 cm - 5 l - vis. 17 cm Ø 73/4” - 5,30 Qt - vis. 63/4”

POSUDA - Z-2058 Ø 20 cm - 5,8 l - vis. 19,2 cm Ø 73/4” - 6,15 Qt - vis. 72/4”

POSUDA - Z-2875 Ø 28 cm - 7,5 l - vis. 13,2 cm Ø 11” - 7,95 Qt - vis. 51/4”

POSUDA - Z-28120 Ø 28 cm - 12 l - vis. 20,7 cm Ø 11” - 12,72 Qt - vis. 8”

SYNCRO-CLIK® - Z-420-24 Ø 24 cm - vis. 10 cm Ø 91/4”- vis. 4”

POSUDA - Z-V3060 30 x 22 cm - 6 l - vis. 13,5 cm Ø 113/4” x 82/4” - 6,36 Qt - vis. 51/4”

KUVAR - PMH-142-10

KORPICE ZA PARU

SISTEM KORPICA ZA PARU Z-420-18 Ø 18 cm - 4,0 l - vis. 14,3 cm Ø 7” - 4,24 Qt - vis. 52/4” 46

Proizvodni asortiman

SISTEM KORPICA ZA PARU KORPICA Z-420-18C Ø 18 cm - 2,0 l - vis. 8,15 cm Ø 7” - 2,12 Qt - vis. 31/4”

KORPICE

SISTEM KORPICA ZA PARU ČINIJA Z-420-18S Ø 18 cm - 2,0 l - vis. 8,15 cm Ø 7” - 2,12 Qt - vis. 31/4”

KORPICA - Z-B22 Ø 22,5 cm - 3,2 l - vis. 9,9 cm Ø 83/4” - 3,38 Qt - vis. 4”

Ø 30 cm - 11 3/4”

GRILER - Z-V3025Z 30 x 22 cm - 2,5 l - vis. 6 cm Ø 113/4” x 82/4” - 2,65 Qt - vis. 21/4”

47


POSUDE SA PERFORIRANIM DNOM

POSUDA SA PERFORIRANIM DNOM - Z-S20 Ø 20 cm - 2,8 l - vis. 10,1 cm Ø 73/4” - 2,97 Qt - vis. 4”

POSUDA SA PERFORIRANIM DNOM - Z-S24 Ø 24 cm - 4,8 l - vis. 11,5 cm Ø 91/4” - 5,09 Qt - vis. 42/4”

POSUDA ZA ŠPAGETE

POSUDA ZA ŠPAGETE - Z-SR20 Ø 20 cm - 6 l - vis. 22 cm Ø 73/4” - 6,36 Qt - vis. 82/4”

ČINIJE

ČINIJA - Z-CB16 Ø 16 cm - 1 l - vis. 7 cm Ø 61/4”- 1,06 Qt - vis. 23/4” SA POKLOPCEM - Z-CBL16 - Ø 16 cm / Ø 61/4”

Proizvodni asortiman

ČINIJA - Z-CB20 Ø 20 cm - 2 l - vis. 8 cm Ø 73/4”- 2,12 Qt - vis. 3” SA POKLOPCEM - Z-CBL20 - Ø 20 cm / Ø 73/4”

ČINIJA - Z-CB24 Ø 24 cm - 3,3 l - vis. 8,8 cm Ø 91/4”- 3,5 Qt - vis. 32/4” SA POKLOPCEM - Z-CBL24 - Ø 24 cm / Ø 91/4”

PLASTIČNI POKLOPCI

TIGANJI - URA TEHNOLOGIJA

PLASTIČNI POKLOPAC - Z-CBL16 - Ø 16 cm / Ø 61/4”

PLASTIČNI POKLOPAC - Z-CBL20 - Ø 20 cm / Ø 73/4”

PLASTIČNI POKLOPAC - Z-CBL24 - Ø 24 cm / Ø 91/4”

ČINIJE ZA SERVIRANJE - URA TEHNOLOGIJA TIGANJ - URA - Z-FP2016-S Ø 20 cm - 1,6 l - vis. 6,1 cm Ø 7 3/4” - 1,7 Qt - vis. 22/4”

TIGANJ - URA - Z-FP2425-S Ø 24 cm - 2,5 l - vis. 6,6 cm Ø 91/4” - 2,65 Qt - vis. 22/4”

TIGANJ - URA - Z-FP2016-SC Ø 20 cm - 1,6 l - vis. 6,1 cm Ø 7 3/4” - 1,7 Qt - vis. 22/4”

TIGANJ - URA - Z-FP2425-SC Ø 24 cm - 2,5 l - vis. 6,6 cm Ø 9 1/4” - 2,65 Qt - vis. 22/4”

TIGANJ - URA - Z-FP2838-LS Ø 28 cm - 3,8 l - vis. 7,1 cm Ø 11”- 4,03 Qt - vis. 23/4”

TIGANJ - URA - Z-FP2838-LSC Ø 28 cm - 3,8 l - vis. 7,1 cm Ø 11” - 4,03 Qt - vis. 23/4” RADIO DIGITALNI TERMOKONTROLOR

SPECIJALNI PEKAČI

ČINIJA ZA SERVIRANJE - URA - (plitka) Z-SB16S Ø 16 cm - 0,3 l - vis. 1,7 cm Ø 61/4” - 0,32 Qt - vis. 2/4”

ČINIJA ZA SERVIRANJE - URA - (plitka) Z-SB20S Ø 20 cm - 0,5 l - vis. 1,7 cm Ø 73/4” - 0,53 Qt - vis. 2/4”

ČINIJA ZA SERVIRANJE - URA - (plitka) Z-SB24S Ø 24 cm - 0,7 l - vis. 1,9 cm Ø 91/4” - 0,74 Qt - vis. 3/4”

ČINIJA ZA SERVIRANJE - URA - (duboka) Z-SB16D Ø 16 cm - 0,6 l - vis. 3,3 cm Ø 61/4” - 0,64 Qt - vis. 13/4”

ČINIJA ZA SERVIRANJE - URA - (duboka) Z-SB20D Ø 20 cm - 1 l - vis. 4,1 cm Ø 73/4” - 1,06 Qt - vis. 12/4”

ČINIJA ZA SERVIRANJE - URA - (duboka) Z-SB24D Ø 24 cm - 1,8 l - vis. 4,9 cm Ø 91/4” - 1,91 Qt - vis. 2” QUADRA

WOK

FONDI SET - Z-FS20 Ø 20 cm - vis. 10,4 cm Ø 73/4” - vis. 4”

VIŠENAMENSKI PEKAČ Z-MC30 Ø 30 cm - 6,5 l - vis. 6,7 cm Ø 113/4” - 6,89 Qt - vis. 22/4” RENDE

RENDE, PODIZAČ, REDUKCIONI PRSTEN - Z-3AC Ø 20/24 cm - Ø 73/4”/ 91/4”

48

RADIO DIGITALNI TERMOKONTROLOR Z-DTC

WOK - Z-W2424-SC Ø 24 cm - 2,4 l - vis. 7,9 cm Ø 91/4” - 2,54 Qt - vis. 3”

WOK - Z-W3045 Ø 30 cm - 4,5 l - vis. 10 cm Ø 113/4” - 4,77 Qt - vis. 4”

POSUDA - Z-Q1918 19,3 x 19,3 cm - 1,8 l - vis. 5,7 cm 72/4” x 72/4”- 1,91 Qt - vis. 21/4”

RADIO INDUKCIONA PLOČA

RENDE, PODIZAČ - Z-2AC Ø 20 cm - Ø 7 3/4”

VAKUUM DUGME

DALJINSKI ALARMNI UREĐAJ

VAKUUM DUGME - Z-SK Ø 5,1 cm - vis. 4 cm - Ø 2” - vis. 12/4”

DALJINSKI ALARMNI UREĐAJ - Z - BUZZER

RADIO INDUKCIONA PLOČA - Z-993R

POSUDA - Z-Q1918-SC 19,3 x 19,3 cm - 1,8 l - vis. 5,7 cm 72/4” x 72/4”- 1,91 Qt - vis. 21/4”

POSUDA - Z-Q1927 19,3 x 19,3 cm - 2,7 l - vis. 8,2 cm 72/4” x 72/4”- 2,86 Qt - vis. 31/4”

GRILER - Z-Q2323 23 x 23 cm - 2,3 l - vis. 5,2 cm 9” x 9” - 2,44 Qt - vis. 2”

ČINIJA - Z-QB19 19,3 x 19,3 cm - 2,2 l - vis. 7,3 cm 72/4” x 72/4”- 2,33 Qt - vis. 23/4”

ČINIJA - Z-QB23D 23 x 23 cm - 3,6 l - vis. 8,2 cm 9” x 9” - 3,82 Qt - vis. 31/4”

ČINIJA - Z-QB23S 23 x 23 cm - 2,3 l - vis. 5,4 cm 9” x 9” - 2,44 Qt - vis. 2” 49


Zepter Nasleđe uspešnih


Internacionalne nagrade i priznanja

ZLATNI MERKUR, ITALIJA 1994, 1995, 1996, 1997. i 2010. god. Zepter International je petostruki dobitnik nagrade za tehnološki napredak i nove, originalne proizvode. Zlatno priznanje B.I.D. (Business Initiative Directions) 2004. – Frankfurt, Nemačka XXX zlatna nagrada za komercijalni prestiž 2000. - Madrid, Španija XIV međunarodna evropska nagrada za kvalitet 2000. – Pariz, Francuska

Američka MEDALJA ČASTI „Ostrvo Еlis” 2011. Dodeljena Zepteru za izuzetan doprinos dobrobiti miliona ljudi

„Cavaliere del Lavoro della Repubblica Italiana“ („Vitez rada Republike Italije“) 1997. – dodeljena za doprinos u oblasti tehnološkog, društvenog razvoja i zapošljavanja - Italija Znak profilakse holesterola 1994. – Varšava, Poljska

„Kuhinjska inovacija godine” 2014. – Frankfurt, Nemačka Zepter Smart multisistem Nagrada potrošača za najbolji proizvod - za funkcionalnost, dizajn i inovaciju

„Nomen Est Omen” Zepter kvalitet Zepter Masterpiece posuđe izrađeno je od Zepter metala 316L. Zepter obezbeđuje besplatnu doživotnu garanciju (minimum 30 godina).

52

53


Profil kompanije

Zepter International je multi-brend, multinacionalna kompanija koja proizvodi, prodaje i distribuira ekskluzivne, visokokvalitetne proizvode, uglavnom putem sopstvene prodajne mreže, ali i u svojim prodajnim salonima. Zajedno sa Zepter Finance Holding AG, vodećom kompanijom iz oblasti finansija, bankarstva i osiguranja, ona posluje u okviru Zepter grupe. Od svog osnivanja, kompanija Zepter International je ustanovila vrlo visoke standarde kvaliteta i postala bitan deo života miliona ljudi širom sveta. Svakih 10 sekundi negde u svetu započne nova prezentacija Zepter proizvoda, jer je kompanija Zepter prisutna na 5 kontinenata, u više od 60 zemalja sveta. Kompanija Zepter poseduje 8 fabrika u Švajcarskoj, Nemačkoj i Italiji i više od 320.000 m² poslovnog prostora na najboljim lokacijama u metropolama širom sveta. Proteklih 29 godina bile su veoma uspešne za kompaniju Zepter, čije proizvode je kupilo više od 80.000.000 zadovoljnih korisnika. Uspehu kompanije Zepter doprinose vizija, inovativni proizvodi vrhunskog kvaliteta i jedinstven sistem prodaje sa više od 100.000 reprezentanata i konsultanata širom sveta. Ponosni smo na naše izvanredno obučene menadžere i konsultante, koji nadahnuto i motivisano šire Zepter misiju zdravlja i lepote.

Zepter International – nasleđe uspešnih

54

Jedi zdravo. Živi bolje. Živi duže

55


ZEPTER KOMPANIJE

ZEPTER EKSKLUZIVNI DISTRIBUTERI

ZEPTER ALBANIJA, Tirana

GRUZIJA, Moosmann Pharmaceuticals LLC

ZEPTER AUSTRIJA, Beč ZEPTER AZERBEJDŽAN, Baku ZEPTER BELORUSIJA, Minsk ZEPTER BOSNA I HERCEGOVINA, Sarajevo, Banja Luka

HONG KONG, Wessen INDONEZIJA, P.T. Tri Srikandi Jayya Ind. IRAK, United Pharma International IZRAEL, A.L.N. Israel JAPAN, Aglex Inc. JERMENIJA, Moosmann Pharmaceuticals LLC JUŽNA KOREJA, Angel Korea Ltd. KIPAR, Life’s Quality Ltd

ZEPTER BRAZIL, Sao Paolo

MEKSIKO, THI of Switzerland SA DE CV

ZEPTER BUGARSKA, Sofija

SAUDIJSKA ARABIJA, United Pharma International

ZEPTER CRNA GORA, Podgorica ZEPTER ČEŠKA REPUBLIKA, Prag ZEPTER EGIPAT, Kairo ZEPTER ESTONIJA, Talin

TADŽIKISTAN, Moosmann Pharmaceuticals LLC UAE, Amerat AL-Sham Trading UZBEKISTAN, Moosmann Pharmaceuticals LLC

NEZAVISNI ZEPTER DISTRIBUTERI ANGOLA, Nebojsa CC

ZEPTER FRANCUSKA, Pariz

BELGIJA, Haromed BVBA, Trendy Cook

ZEPTER HRVATSKA, Zagreb

DANSKA, Govinda Consult APS

ZEPTER INDIJA, Bangalor ZEPTER ITALIJA, Milano ZEPTER JORDAN, Aman ZEPTER JUŽNA KOREJA, Seul ZEPTER KANADA, Toronto

FILIPINI, BCP Dermatological Corp. FINSKA, Iiri Heinilä KY GRČKA, Life’s Quality Ltd GRUZIJA, King Style HOLANDIJA, Trendy Cook, Haromed BVBA HONG KONG, Gold Beauty Ltd., Solutions Health Care, Colourmix Cosmetics Co. Ltd.

ZEPTER KAZAHSTAN, Alma Ata

JERMENIJA, Travelon Ltd., ArKaEd LLC, Praha Ltd.

ZEPTER KNEŽEVINA MONAKO, Monte Karlo

JUŽNA AFRIKA, Nebojsa CC

ZEPTER LETONIJA, Riga ZEPTER LITVANIJA, Viljnus ZEPTER MAĐARSKA, Budimpešta ZEPTER MAKEDONIJA, Skopje ZEPTER MOLDAVIJA, Kišinjev ZEPTER NEMAČKA, Menhengladbah ZEPTER NOVI ZELAND, Okland ZEPTER POLJSKA, Varšava ZEPTER RUMUNIJA, Bukurešt ZEPTER RUSIJA, Moskva ZEPTER SAD, Nort Bergen ZEPTER SLOVAČKA, Bratislava ZEPTER SLOVENIJA, Slovenj Gradec

JUŽNA KOREJA, Woongjin ThinkBig Co. Ltd. KOSOVO, Home Style KUVAJT, Royal Beauty Group Co. W.L.L. LIBAN, Maalouf Bros Trading Co. SAL LUKSEMBURG, Bijelic Mustafa, Lomoschitz Tibor MAKAO, Wessen MALEZIJA, Sun Health Care (M) Sdn Bhd MAURICIJUS, Royal Brand Company Limited NAMIBIJA, Nebojsa CC NARODNA REPUBLIKA KINA, Glorious Union Medtech Corporation (GUMT) NEMAČKA, Sefeld MZV Deutschland GmbH, Mack GmbH, Miletic Mladen NORVEŠKA, Malkord AS SINGAPUR, Zen’Yu Pacific Pte Ltd. SIRIJA, Lady World Trading Co.

ZEPTER SRBIJA, Beograd

ŠVAJCARSKA, Z-Elite GmbH, Life Resonance AG, Bamix SA, Physiotherapie 011, PWS International AG, Multi Nationaler Vertrieb GMBH

ZEPTER ŠPANIJA, Madrid

ŠVEDSKA, Interscandicom, Galo Medical AB

ZEPTER ŠVAJCARSKA, Volerau ZEPTER UKRAJINA, Kijev ZEPTER VELIKA BRITANIJA, London

TAJVAN, Glorious Union Medtech Corporation (GUMT) TURSKA, Zepter Koleksiyonlari Paz. Org. Dan.ve Dis Tic. Lted. Sti. UZBEKISTAN, Comfort Ltd. JV ZIMBABVE, Nebojsa CC

© COPYRIGHT HOME ART & SALES SERVICES AG - ZEPTER GROUP - Printed in Italy 2015 - Code PMH-154-14-SR - Art work: BRID MARKETING - ITALY

ZEPTER AUSTRALIJA, Sidnej


Profile for Zepter International

Zepter Masterpiece CookArt (SRB)  

Zepter Masterpiece CookArt (SRB)  

Advertisement