Page 1

К АТА ЛОГ ЗА ЖИРИ


Почитувани, Ни претставува чест и задоволство Вашето присуство во жирито на четвртиот по ред Trash Fashion Macedonia 2014. Со Вашето учество во жирито придонесувате овој настан да стане традиција, а со тоа заеднички успеваме во подигнување на свеста за заштитата на природата. Четири месеци средношколците од Македонија работеа на своите креации создадени со реупотреба на различни материјали. Сега е на ред да се изберат најдобрите. На Trash Fashion Macedonia 2014 ќе се доделат: прво, второ и трето место како и наградата за најдобар моден додаток изработен со реупотреба на материјали. Вашата задача е да ги оцените креациите според следниве критериуми: - РЕУПОТРЕБА НА МАТЕРИЈАЛИ: 75 % модниот дизајн треба да биде изработен од отпадни материјали, материјали кои се рециклираат и кои можете да ги реупотребите. - ИНСПИРАЦИЈА: модниот дизајн треба да биде инспириран и создаден врз основа на одредена приказна која ќе може да се види од дизајнот. - КОМПЛЕТЕН ИЗГЛЕД: модниот дизајн треба да биде комплетно претставен на настанот - креација, модни додатоци, шминка, изведба и слично. - ОРИГИНАЛНОСТ: модниот дизајн треба да биде оригинален и да ја претставува иновативната употреба на одбраните материјали. - НОСИВОСТ НА КРЕАЦИЈАТА: модниот дизајн треба да биде практичен за носење, облекување и движење.

НАЧИН НА БОДУВАЊЕ ЗА ПРВИТЕ ТРИ МЕСТА На Trash Fashion Macedonia 2014, ќе се претстават вкупно 46 креации. Гласањето ќе биде во два круга: ПРВИОТ КРУГ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ И ЗА НАГРАДАТА - НАЈДОБАР МОДЕН ДОДАТОК Имате право од вкупно 46 креации да оцените 15 креации со поени од 1 до 15 (1 најниско/15 највисоко). На листата која ќе ја добиете ќе имате простор за да ги ставите Вашите поени. *Важно е дека од 46 креации, Вие треба да дадете поени само на 15 креации, и тоа секоја од 15-те треба да биде бодувана со еден број (на пример: 1 поен за кандидат број 5; 2 поена за кандидат број 23; 6 поена за кандидат број 17... така додека не се бодуваат сите 15 креации). НАЧИН НА БОДУВАЊЕ ЗА НАГРАДАТА ЗА НАЈДОБАР МОДЕН ДОДАТОК ИЗРАБОТЕН СО РЕУПОТРЕБА НА МАТЕРИЈАЛИ Ставете од 1 до 3 ѕвездички покрај редниот број на 3 модели со најдобар моден додаток. Модниот додаток со најмногу ѕвездички ќе ја добие наградата. Организаторите ќе ги соберат вкупниот број поени и ѕвездички од сите членови на жирито и ќе ги прогласат 15-те полуфиналисти и наградата за најдобар моден додаток. ВТОР КРУГ ЗА ПРВА, ВТОРА И ТРЕТА НАГРАДА Полуфиналистите уште еднаш ќе излезат на сцената и членовите на жирито ќе имаат право да ги оценуваат 15-те креации со поени од 1 до 10 (1 најниско/10 највисоко). Организаторите ќе ги соберат вкупниот број поени на сите членови на жирито и ќе ја прогласат првата, втората и третата награда. *Доколку се случи некои креации да имаат ист број поени, жирито заеднички ќе одлучи кому да додели награда.

Уживајте во настанот, ОХО


1 MAГИЧНА ИДИЛА

2 УРБАНА ЗИМСКА ИДИЛА Димитрија Чуповски Велес

Славчо Стојменски Штип


3 ГАРДЕНИЈА Димитар Влахов Струмица

4 ЕКОЛОШКИ ЦВЕТ Ванчо Питошески Охрид


5

МАКЕДОНСКИОТ ВОИН Наум Наумовски-Борче Пробиштип

6 ПРОЛЕТНА САМОВИЛА Таки Даскало Битола


7 VIVA LA FRIDA Мирче Ацев Прилеп

8

УРБАНА ДАМА Гоце Делчев Куманово


9

ФУСТАН ОД ГРАФИЧКАТА РАБОТИЛНИЦА Димитар Влахов Скопје

10 ЕКО-КРАЛИЦА Михајло Пупин Скопје


11 СНЕЖНА КРАЛИЦА Ѓорче Петров Кавадарци

12

ЦЕВКА СЛАМЕНКОВСКА -ЦЕВЧИ Илинден Скопје


13

КОЛАЧЕ ВО КОРПИЧКИ Св. Кирил и Методиј Неготино

14 НИКО НЕСТОР - ДЕНЕС Нико Нестор Струга


15

УМЕТНОСТА ГО ДВИЖИ СВЕТОТ Панче Арсовски Скопје

16 КРАЛИЦАТА Димитар Мирасчиев Штип


17 ПОСЛЕ ЗАБАВА Јовче Тесличков Велес

18 URBAN LATINO LADY Ѓорче Петров Прилеп


19 ЕКО ДАМА Наце Буѓони Куманово

20 МАРИЈА АНТОАНЕТА Никола Карев Скопје


21

ЅВЕЗДИТЕ ОД МОИТЕ ТЕТРАТКИ

22 NOT ANOTHER PRINCESS Јосип Броз–Тито Скопје

Ванчо Прке Виница


23 ЦРНО-БЕЛА ПРИКАЗНА Коле Неделковски Велес

24

К-2 (КОРЧАГИНСКА КЛЕОПАТРА)

Раде Јовчевски-Корчагин Скопје


25 РАПСОДИЈА ВО ПРОЛЕТ

26 ФУСТАНОТ ШТО ЗБОРУВА Партенија Зографски Скопје

Богданци Богданци


27 СОЛАРИС Орде Чопела Прилеп

28

SUMMER FAIRY (ЛЕТНА САМОВИЛА) Св. Наум Охридски Охрид


29 MISS METAL

30 GLAMOROUS PARIS Коста Сусинов Радовиш

Орце Николов Скопје


31 SPRING BEAUTY Миле Јаневски-Џингар М.Каменица

32 PAPER QUEEN Здравко Цветковски Скопје


33 ЛЕНОРА Крсте Петков Мисирков Демир Хисар

34 ФУСТАНОТ ОД АНА Георги Димитров Скопје


35 WHITE SWAN Гоце Делчев Валандово

36

ФЛОРАЛ КОКО Кочо Рацин Свети Николе


37 КАСИЛЕИ

38 FRIDA FOREVER Д-р Јован Калаузи Битола

Ѓорче Петров Крива Паланка


39 МАДАМ БАТЕРФЛАЈ Кузман Јосифоски-Питу Прилеп

40

ПРИВЛЕЧНОСТ ОД 80-ТЕ Ѓорги Наумов Битола


41 ЖИВОТНА ПРЕМУДРОСТ

42 ЦРВЕНАТА РУЖА Кочо Рацин Велес

Гостивар Гостивар


43 ЦВЕТОТ НА ЈИНГ И ЈАНГ Св. Наум Охридски Македонски Брод

44

LADY IN WONDERLAND

Наум Наумовски-Борче Крушево


45 МАКЕДОНСКА КАРМЕН

46 ПРОЛЕТНА УБАВИЦА Јане Сандански Штип

Јане Сандански Струмица


Katalog za ziri  

Trash Fashion Macedonia 2014

Katalog za ziri  

Trash Fashion Macedonia 2014

Advertisement