Hemels Wonen Breda

Page 1

WWW.HEMELSWONENBREDA.NL Mede mogelijk gemaakt door

UNIEK WONEN IN DE HEILIG HARTKERK BREDA


HEMELS WONEN

2

INHOUD P A G INA

VOORWOORD

03

OMGEVING

04

09

PROJECTBESCHRIJVING

10

19

SITUATIE

20

21

WONINGEN

22

87

SANITAIRE RUIMTES

88

89

SOUTERRAIN

90

91

DUURZAAMHEID

92

VVE

93

FINANCIEEL ADVIES

94

95


03

U gaat wonen op een unieke plek in onze mooie stad. De voormalige Heilig Hartkerk is een rijksmonument met een bewogen geschiedenis: gebouwd in 1900, sinds 1986 uit de eredienst gehaald, jarenlang leeg gestaan, bewoond geweest door krakers en gered van de sloop. In 2001 kreeg het de status van rijksmonument. In de afgelopen jaren zijn de toren, het dak en de gevels van het gebouw gerestaureerd in oude glorie. Een passende, toekomstbestendige invulling vinden voor de kerk was een zaak van lange adem voor eigenaar, ontwikkelaars, gemeente en omwonenden. Eerdere plannen voor commerciĂŤle functies in de gebouwen zijn de revue gepasseerd maar ook weer door de tijd ingehaald. Breda heeft behoefte aan woningen. Nu, 120 jaar na de bouw, krijgen de kerk en de pastorie een heel nieuw leven. Deze 20 woningen zijn een mooie aanvulling op het woningaanbod in de stad. Authentieke elementen als glas in lood, muurschilderingen, ornamenten en gewelven blijven behouden en zichtbaar. Dit, in combinatie met moderne woningen en gebruik van zonne-energie, betekent een prachtige duurzame herbestemming van een bijzonder rijksmonument. Ik wens u veel woongenot op deze prachtige locatie.

Paul de Beer Wethouder Stedelijke Ontwikkeling, Vastgoed, Klimaat en regionale samenwerking

HEMELS WONEN

voorwoord


HEMELS WONEN

04

UW WOONDROMEN WORDEN WERKELIJKHEID Droomt u van een unieke woning met een welhaast goddelijke uitstraling? Ruim, comfortabel en speciaal? Eigentijds, maar net alsof de tijd er heeft stilgestaan? En droomt u van een monumentale woonplek aan een statige, bomenrijke laan? Met winkels en allerlei andere voorzieningen in de buurt? Op korte afstand van een historisch, maar levendig stadscentrum? Dan kunnen uw woondromen binnenkort werkelijkheid worden. Want in de voormalige Heilig Hartkerk aan de mooie, sfeervolle Baronielaan realiseren wij het project Hemels Wonen Breda met 20 unieke en exclusieve woningen.


05

HEMELS WONEN


HEMELS WONEN

06

HEMELS WONEN

RUST IN DE BUURT, GEZELLIGHEID IN DE STAD Hemels Wonen... dat betekent heerlijk wonen in een geliefd rijksmonument: de Heilig Hartkerk aan de Baronielaan in Breda. Een bijzondere plek waar rust en gezelligheid naadloos op elkaar aansluiten. We gaan even terug in de tijd. Met de bouw van de neogotische Heilig Hartkerk, ontworpen door architect P.J. van Genk, werd in 1900 begonnen. Jaren later, tussen 1929 en 1931, zijn het transept en het koor aangebouwd, naar een ontwerp van J. Stuyt. In 1985 is de kerk buiten gebruik gesteld, maar het gebouw speelt nog altijd een belangrijke rol in het silhouet van de stad en het aanzien van de Baronielaan. De rijzige kerktoren is al meer dan 100 jaar een lokaal herkenningspunt. In 2004 kreeg de kerk dankzij de architectuur- en cultuurhistorische waarden de status van rijksmonument. Inmiddels is het gebouw al gedeeltelijk gerestaureerd.


07

HEMELS WONEN

UITGELICHT

Het nieuwe voorplein met de hoofdentree

Rijk, royaal en gevarieerd Ingetogen en statig Het plein voor de kerk krijgt een ingetogen karakter en een zekere statigheid. Of, zoals landschapsarchitect Nout Sterk van Studio REDD het omschrijft: “We sluiten het kerkplein aan op de Baronielaan, maar willen de klassieke structuur van die lindelaan ook even onderbreken. Daarom planten we twee meerstammige linden die wat breder uitwaaieren, dat geeft het plein extra ruimtelijkheid.” De bestrating bestaat uit natuursteen en gebakken klinkers. Het gebruik van ecologische beplanting zorgt voor een prettig en duurzaam (verblijfs)klimaat.

Wandelt u door het historische centrum van Nassaustad Breda, dan komt u op plekken die zeker de moeite waard zijn. Van de Grote Kerk en het Kasteel van Breda tot het pittoreske Begijnhof en het roemruchte Spanjaardsgat. In dit bijzondere decor kunt u ook nog eens heerlijk winkelen, want de knusse binnenstad kent een royaal en gevarieerd winkelaanbod. Verder biedt Breda volop sport- en recreatiemogelijkheden. En ook het uitgaansleven is zonder meer bloeiend te noemen. Op en rond de Grote Markt vindt u een grote concentratie terrasjes, cafés en restaurants.


08

UITGELICHT

HEMELS WONEN

Landelijke bekendheid Voor theater kunt u in Breda naar het Chassé en voor (pop)muziek naar de Mezz. Het Oude Stijl Jazz Festival, Breda Live, Breda Photo, het Spanjaardsgat Festival en de Singelloop genieten landelijke bekendheid.

UITGELICHT

Jongste stadsmuseum van nederland Het Stedelijk Museum Breda is hèt vertrekpunt voor wie meer wil weten over de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving. Het is het jongste stadsmuseum van Nederland en verrassend veelzijdig. Naast de vaste collectie zijn er wisselende tentoonstellingen rond kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen. Ook is er aandacht voor digitale cultuur.


09

HEMELS WONEN

In de stad De Baronielaan ligt nabij het centrum van Breda, met haar ruim 180.000 inwoners de negende stad van ons land. Het is een levendige, Bourgondische stad met een heel eigen sfeer, die veel te bieden heeft.

In de buurt De voormalige Heilig Hartkerk ligt in een bocht van de statige Baronielaan, onlangs smaakvol heringericht en behorend tot het beschermd stadsgezicht van Breda. Veel van de monumentale huizen zijn gebouwd in Zwitserse cottage-, chalet- en vakwerkstijl, maar u ziet er ook neogotiek, art deco en jugendstil. Vrijwel om de hoek van de Heilig Hartkerk vindt u de mondaine Wilhelminastraat en de Ginnekenweg met al zijn winkelvoorzieningen. Naar supermarkt, apotheek, restaurant of wijnspecialist... het kan allemaal te voet. Tennispark De Mark ligt op een steenworp afstand, u fietst binnen tien minuten naar het Mastbos. Het Wilhelminapark ligt op loopafstand. Ook dat maakt hier wonen zo hemels: er is volop gezelligheid in de omgeving, maar u woont tegelijk heerlijk rustig.


WONEN WAAR KLASSIEK EN MODERN SAMENSMELTEN De Heilig Hartkerk is een rijksmonument. De buitenzijde mag dan ook zo min mogelijk worden aangetast, waardoor het karakter behouden blijft. Binnen in het monumentale pand blijven de mooiste elementen behouden, waardoor er een unieke mix van klassiek en modern ontstaat. In de kerk worden 20 woningen gerealiseerd. Bijna alle grondgebonden woningen krijgen een eigen tuin die aansluit op het Van Almondepad. Tussen deze tuinen komen als erfafscheiding hekwerken met klimplanten. De overige woningen hebben een stadstuin, terras of dakterras. 15 Woningen hebben twee parkeerplaatsen en vier woningen hebben één parkeerplaats in de nieuwe, half verdiepte parkeergarage onder het naastgelegen Heilig Hart Hof die in verbinding staat met het souterrain van de kerk. Eén woning heeft twee parkeerplaatsen onder een carport grenzend aan de eigen tuin. Het landschap rondom de kerk, de pastorie en het Heilig Hart Hof wordt, met groen en paden, aan de hand van een integraal ontwerp aangelegd.

Fragment houten tongewelf


11

HEMELS WONEN


HEMELS WONEN

12

HEMELS WOONGENOT IN ALLE FACETTEN

ARCHITECT GERHARD VERMEULEN: “Het was mijn uitdaging om zo’n ontwerp te maken, dat je bij wijze van spreken door de woningen heen kunt zien dat je in een kerk bent en de oorspronkelijke structuur van het gebouw kunt herkennen.”


Om optimaal te kunnen profiteren van het daglicht en binnen een prettig ruimtelijk effect te creĂŤren, wordt maximaal gebruik gemaakt van de bestaande gevelopeningen. Waar nodig wordt het glas in lood verplaatst om elders in het gebouw een nieuwe functie te geven. Voor de inbouw van de woningen is gekozen voor lichte wanden en een ingetogen architectuur, zodat de authentieke kerkelementen extra tot hun recht komen.

Gewelf devotiekapel

Gewelf lifthal

Gevel devotiekapel

Wijwaterbakje

13

HEMELS WONEN

Bij binnenkomst in de kerk ervaart u direct hoe mooi architect Gerhard Vermeulen erin geslaagd is de 20 twee-laagse woningen op zo’n manier over het gebouw te verdelen dat de karakteristiek van de kerk niet verloren gaat. Authentieke elementen zijn vanwege de speciale uitstraling zoveel mogelijk bewaard en zichtbaar gebleven. De houten entreedeuren, de devotiekapel, de natuurstenen zuilen, het metselwerk, de spitsbogen en de hardstenen traptreden bij de plek waar het altaar stond geven de ruimte een bijzondere sfeer.


HEMELS WONEN

14

VOLOP VARIATIE IN WONEN EN WOONOPPERVLAKTE Via de oorspronkelijke hoofdentree van de kerk komt u in de hal van het gebouw. Hier wordt de volledige hoogte van de oorspronkelijke kerk ervaren. Er is direct zicht op de houten tongewelven, kolommen en spitsbogen. Dit is al een unieke ervaring op zich. Door het exclusieve interieurontwerp en toepassing van hoogwaardige materialen is een perfecte balans gevonden tussen de authentieke kenmerken van de kerk en de vormgeving van de woningen. De grote hoge trappen in deze ruimte maken de verbinding met de bovenste laag woningen die zich op de tweede verdieping bevinden. Dat benadrukt nog eens de enorme hoogte van dit prachtige gebouw. De 20 twee-laagse woningen variÍren in type en in woonoppervlakte van zo’n 50 tot ruim 230 m2. Ook in de woningen zelf blijven zoveel mogelijk authentieke elementen in het zicht. Comfort en historische elementen vormen een bijzondere en unieke combinatie. Vanuit de hal is het hart van het gebouw bereikbaar, via een excentrisch geplaatste gang met enorme Korinthische zuilen met prachtige kapitelen en geornamenteerde spitsbogen. In het hart van het gebouw, waar schip en dwarsbeuken elkaar kruisen, treft u een glazen lift en een tweede trappenpartij die de verbinding maakt tussen het souterrain en de woonverdiepingen. In deze ruimte zijn ook weer de oorspronkelijke hoogte en grandeur van het gebouw voelbaar, met zicht op de houten tongewelven en andere ornamenten. Vanuit de lift is op een prachtige manier de ruimtelijkheid van het gebouw te ervaren. Het souterrain staat in verbinding met de parkeergarage van het naastgelegen Heilig Hart Hof.


15

HEMELS WONEN


HEMELS WONEN

16

Architecten HMV is een veelzijdig bureau, vanaf 1986 gevestigd in Breda, met veel ervaring in nieuwbouw, renovatie en restauratie. De projecten zijn qua aard en omvang zeer verschillend. Iedere ontwerpopgave is voor ons uniek. Uiteraard heb je als ontwerper je eigen voorkeuren, maar dit hoeft niet per definitie voorop te staan. Het gaat tenslotte niet alleen om een mooi ontwerp. Het is net zo belangrijk, dat een bewoner zich thuis voelt in het gerealiseerde ontwerp. Als architect denk je hierbij niet in standaard oplossingen, maar ben je altijd op zoek naar het best passende antwoord op de ontwerpopgave.

Bij de Heilig Hart Kerk is dat niet anders. De herbestemming van gebouwen is een steeds belangrijker wordend aspect van ons werk. De grootste uitdaging daarbij is, om het bestaande gebouw zoveel mogelijk te respecteren en tegelijkertijd een nieuwe invulling te ontwerpen die aan de huidige eisen en behoeftes voldoet. Het scheppen van een klimaat waarin het prettig wonen is en waar het oorspronkelijk karakter van de kerk nog steeds aanwezig is. Door gebruik te maken van de vorm en authentieke elementen van de kerk, is het op deze manier mogelijk gebleken om 20 unieke woningen te maken.


De Heilig Hartkerk is een rijksmonument en ligt in het beschermd stadsgezicht waartoe de gehele Baronielaan behoort. De kerk is een belangrijk stedenbouwkundig element in de bocht van de Baronielaan, waar de hoofdentree zich bevindt. Het voorplein krijgt een nieuwe inrichting en in de groene ruimte aan de achterzijde, liggen de tuinen van de woningen. Op deze wijze wordt er duidelijk gerefereerd aan de situatie zoals deze vroeger was. De transformatie is zodanig ontworpen dat nog steeds de structuur van de kerk is te ervaren. Deze ervaring begint bij de oorspronkelijke voordeuren, die uitnodigend open staan. Bij binnenkomst via het entreeportaal is de volle hoogte van de kerk te zien. Aan de rechterzijde bevindt zich de devotiekapel, een ruimte waar de oude sfeer nog duidelijk waarneembaar zal zijn. Vervolgens voert de route naar achteren langs de zuilen en spitsbogen van de rechter zijbeuk. Tot slot de centrale ruimte waar wederom de volle hoogte van de kerk en de prachtige houten tongewelven te zien blijven. In deze ruimte bevindt zicht de lift en het trappenhuis. Hier is ook de voormalige trap naar het altaar nog aanwezig. Deze trap fungeert nu als toegang naar twee woningen. De nieuwe toevoegingen in de kerk zijn ingetogen vormgegeven en spreken een eigen taal. Dit in contrast met de monumentale kerk die op deze wijze in vorm, kleur en materiaal duidelijk herkenbaar blijft. Dezelfde aanpak is in de woningen te ervaren waar oud en nieuw elkaar ontmoeten en de oorspronkelijke elementen nog steeds als zodanig te zien zijn. Bij het ontwerp is de opvatting, dat alle ingrepen reversibel moeten zijn, steeds het uitgangspunt geweest. Als de gehele nieuwe inbouw als het ware weer weggehaald wordt, zou de kerk in volle glorie weer tevoorschijn moeten komen.

Gerhard Vermeulen Architecten HMV

17

HEMELS WONEN

Bij de herontwikkeling van monumentale gebouwen is het voor een architect de uitdaging om zoveel mogelijk de oorspronkelijke karakteristiek van het gebouw te bewaren. Tegelijkertijd moet de nieuwe invulling zodanig ontworpen worden, dat deze aan de huidige eisen voldoet.


HEMELS WONEN

18

Mens, natuur en architectuur Voor het bureau van Francine Broos Interieurarchitecten een onafscheidelijke combinatie en een absolute bron van inspiratie. Het bureau streeft naar een dialoog met de natuur en de omgeving.


19

HEMELS WONEN

Gevlinderde betonvloer souterrain

Schoonloopmat entree

Tegelvloer gang en lifthal

Koper afwerking onder trap entree

Eiken vloer trappen en galerij

Kleur voordeuren

Metaalgordijn kozijn entree en liftschacht

INTERIEURONTWERP ALGEMENE RUIMTEN Het bureau Francine Broos Interieurarchitecten heeft het ontwerp gemaakt voor de algemene ruimten in het woongebouw. Francine blikt terug op meer dan 35 jaar ontwerpen in binnen- en buitenland en runt samen met Bas Leenders het bureau. Samen met het team hebben ze zichtbaar plezier samen te werken met opdrachtgevers en met experts die zich inzetten voor een project. Een goede synergie is essentieel en geeft extra kleur aan het ontwerpproces. Teamwork staat op alle vlakken dan ook hoog in het vaandel. De visie van het bureau komt ook tot uiting in het ontwerp voor de algemene ruimten voor de Heilig Hart Kerk te Breda. Het bureau ontwikkelde een ontwerp wat bij het niveau van de exclusieve woningen en voor het monument passend is. Door de moderne toepassing van authentieke materialen zoals eiken, koper, glas en natuursteen ontstaat er een mooie balans en wordt de historische architectuur versterkt.

Kenmerkend is de diversiteit van het bureau Ontwerpen worden herleid tot ingetogen vormen, zichtlijnen en een stijlvolle detaillering. Dat ze met enthousiasme nieuwe uitdagingen aangaan blijkt wel uit het gegeven dat het bureau sfeer brengt in een woonhuis of loft, karakter geven aan een industrieel pand, de juiste toon raakt bij de diverse projecten. Er wordt met visie ingezoomd op de creatie van het interieur en exterieur. Het bureau staat open voor uiteenlopende ontwerpen en gaat even vlot in op een vraag naar een kleuradvies als het sleutelklaar opleveren van een omvangrijk project. Van de tekentafels rollen totaalontwerpen voor gebouwen, verbouwingen, restauraties, interieurontwerpen, meubelontwerpen, lichtplannen, concepten voor tuinen etcetera.


HEMELS WONEN

SITUATIE

20


21

HEMELS WONEN


HEMELS WONEN

WONING 1

22


23

HEMELS WONEN

BI J Z ON DERE AUT HENT I EKE EL EMEN T EN I N DE WON I N G + Woonkamer: hardstenen traptrede, gestucte kolommen met hardstenen sokkels. + Keuken: (gedeeltelijk) gestucte lambrisering met sierrand en daarboven schoonmetselwerk. + Slaapkamers: zicht op gemetselde gewelven, spitsbogen en spitsboogramen, schoonmetselwerk met gestucte elementen.

Gewelf woning 1 en 2 (glas in lood vervalt)


WONING 1

HEMELS WONEN

24

Woning 1 is gelegen op de zuid-oosthoek van de kerk. Met een breedte van ca. 5,2 meter en een diepte van ca. 11 meter heeft deze woning een functionele indeling. Opvallend zijn ook enkele bijzondere en originele details. Een natuurstenen traptrede over de breedte van de woonkamer en de spitsboogramen op de slaapverdieping vormen een knipoog naar het verleden en gaan stijlvol op in het nieuwe interieur. Door de stalen deur met glas komt u vanuit de hal in de woonkamer. Hier heeft u zicht op de Baronielaan en vanuit de open keuken kijkt u door de tuindeuren op de knusse stadstuin. Deze is ca. 19 m2 groot en wordt omringd door de gevel en tuinmuur van de naastgelegen pastorie en een hek met hedera, zodat u er in alle rust van de zon kunt genieten. De hardhouten trap in de woonkamer leidt u naar de eerste verdieping. In de drie slaapkamers op deze verdieping heeft u een prachtig zicht op de oorspronkelijke gemetselde gewelven, wat deze kamers echt hemels maakt. In dit project is deze woning de enige met een ruime bergzolder op de tweede verdieping, waarin de installaties zijn opgesteld. De zolder is te bereiken via het oorspronkelijke koorbalkon boven de hoofdentree van de kerk.

BEGANE GROND PLATTEGROND

9

10

11

12

WM

8

7

8

6

7

6

5

5

4

4

3

2

De berging bevindt zich in het souterrain van de kerk en is ca. 7,9 m2 groot. De twee parkeerplaatsen bevinden zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. De berging en de parkeerplaatsen zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.


25

HEMELS WONEN

EERSTE VERDIEPING

KERNGEGEVENS

TWEEDE VERDIEPING

WONING 1

Gebruiksoppervlakte woning

127 m2

Inhoud woning

487 m3

Gebruiksoppervlakte berging

7,9m2

Oppervlakte tuin

19 m2

Aantal parkeerplaatsen

2

Indeling woning: Begane grond: hal, toilet, meterkast, woonkamer, opstelplaats voor keuken, berging onder de trap, toegang tot stadstuin. Eerste verdieping: hal, drie slaapkamers, badkamer en apart toilet met luxe sanitair. Tweede verdieping: bergzolder/technische ruimte.


WONING 2

HEMELS WONEN

26

BI J Z O ND ER E A U T H ENTIEK E ELEMENT EN I N D E WO NING + Woonkamer: Korinthische zuilen, (gedeeltelijk) gestucte lambrisering met sierrand en daarboven schoonmetselwerk. + Slaapkamers: zicht op gemetselde gewelven, spitsbogen en spitsboogramen, schoonmetsel werk met gestucte elementen.

Woning 2 (breedte van ca. 5,4 meter en diepte van ruim 12 meter) vindt u aan de zuidzijde van de kerk. Bijzonder aan deze woning zijn bijvoorbeeld de Korinthische zuilen van natuursteen in de woonkamer en de spitsboogramen op de slaapverdieping. Ze herinneren op stijlvolle wijze aan het rijke verleden van dit gebouw en gaan naadloos op in het nieuwe interieur. De stalen deur met glas biedt u vanuit de hal toegang tot de woonkamer. Kijkt u hier door de tuindeuren, dan heeft u zicht op de knusse stadstuin op het zuiden. De stadstuin (ca. 22 m2) wordt omgeven door de tuinmuur van de naastgelegen pastorie en een hek met hedera. Samen zorgen ze ervoor dat uw tuin een oase van rust is. Via de hardhouten trap in de hal komt u op de eerste verdieping met twee slaapkamers. Deze kamers bieden u een prachtig zicht op de oorspronkelijke gemetselde gewelven, wat ze een buitengewone sfeer geeft.

Indeling woning: Begane grond: hal, toilet, berging onder de trap, woonkamer, opstelplaats voor keuken, toegang tot stadstuin. Eerste verdieping: hal, twee slaapkamers, onbenoemde ruimte, badkamer en apart toilet met luxe sanitair, technische ruimte/berging.

De berging (ca. 6,5 m2) bevindt zich in het souterrain van de kerk. In de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof heeft u twee parkeerplaatsen. De berging en de parkeerplaatsen zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

PLATTEGROND

9

10

11

KERNGEGEVENS

12

WM

WONING 2

Gebruiksoppervlakte woning

133 m2

Inhoud woning

555 m3

8

7

6

5

4

3

1

Gebruiksoppervlakte berging Oppervlakte tuin 8

7

6

5

4

Aantal parkeerplaatsen

6,5 m2 22,5 m2 2


27

HEMELS WONEN

BEGANE GROND

EERSTE VERDIEPING


WONING 3

HEMELS WONEN

28

BIJZO ND ER E AUTHENT I EKE EL EMEN T EN I N D E WO NING + Woonkamer: Korinthische zuilen, (gedeeltelijk) gestucte lambrisering met sierrand en daarboven schoonmetselwerk, erker in voormalig biechtstoel. + Slaapkamers: zicht op gemetselde gewelven, spitsbogen en spitsboogramen, schoonmetselwerk met gestucte elementen.


29

HEMELS WONEN


WONING 3 Woning 3 aan de zuidzijde van de kerk is ca. 5,4 meter breed en ruim 12 meter diep. Deze woning is functioneel ingedeeld en heeft ook enige originele details, die smaakvol opgaan in het nieuwe interieur. Neem de Korinthische zuilen van natuursteen, een erker (voormalige biechtstoel) in de woonkamer en de karakteristieke spitsboogramen op de slaapverdieping... samen vormen ze een bijzondere knipoog naar het verleden.

HEMELS WONEN

30

Om in de woonkamer te komen opent u de stalen deur met glas in de hal. Hier bieden de tuindeuren zicht op een zonnige, op het zuiden gelegen tuin van ca. 68 m2. De tuinmuur van de naastgelegen pastorie en een hek met hedera zorgen ervoor, dat u hier ongestuurd kunt genieten. Via de poort bereikt u het Van Almondepad. U bereikt de eerste verdieping via een hardhouten trap in de hal. Op deze verdieping bevinden zich twee slaapkamers met een prachtig zicht op de originele gemetselde gewelven. Ze geven deze kamers een heel speciaal karakter. In het souterrain van de kerk vindt u de berging (6,4 m2). Uw auto kunt u kwijt op een van uw twee parkeerplaatsen in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. Berging en parkeerplaatsen zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

Indeling woning: Begane grond: hal, toilet, berging onder de trap, woonkamer, opstelplaats voor keuken, toegang tot tuin. Eerste verdieping: hal, twee slaapkamers, onbenoemde ruimte, ruime badkamer en apart toilet met luxe sanitair, technische ruimte/berging.

PLATTEGROND

9

10

11

KERNGEGEVENS

12

WM

WONING 3

Gebruiksoppervlakte woning

137 m2

Inhoud woning

572 m3

8

7

8

6

7

6

5

5

4

4

3

2

1

Gebruiksoppervlakte berging

6,4 m2

Oppervlakte tuin

68 m2

Aantal parkeerplaatsen

2


31

HEMELS WONEN

BEGANE GROND

EERSTE VERDIEPING


WONING 4

HEMELS WONEN

32

BI J Z O ND ER E A U T H ENTIEK E ELEMENT EN I N D E WO NING + Woonkamer: Korinthische zuilen, (gedeeltelijk) gestucte lambrisering met sierrand en daarboven schoonmetselwerk. + Slaapkamers: zicht op gemetselde gewelven, spitsbogen en spitsboogramen, schoonmetsel werk met gestucte elementen.

Indeling woning: Begane grond: hal, toilet, berging onder de trap, woonkamer, opstelplaats voor keuken, toegang tot tuin. Eerste verdieping: hal, twee slaapkamers, onbenoemde ruimte, badkamer en apart toilet met luxe sanitair, technische ruimte/berging.

Woning 4 is gelegen aan de zuidzijde van de kerk. Ook in deze woning met een breedte van ca. 5,4 meter en een diepte van ruim 12 meter heeft u zicht op Korinthische zuilen van natuursteen in de woonkamer en spitsboogramen op de slaapverdieping. Deze originele details herinneren aan de vorige functie van het gebouw en ze zijn stijlvol verwerkt in het nieuwe interieur. De stalen deur met glas biedt u vanuit de hal toegang tot de woonkamer met tuindeuren die uitkomen op een op het zuiden gelegen tuin van ca. 77 m2 en een berging van ca. 8,8 m2. De tuin wordt afgeschermd door een hek met hedera, zodat u hier in alle rust van de zon kunt genieten. Via de poort bereikt u het Van Almondepad. Via de hardhouten trap in de hal komt u op de eerste verdieping met twee slaapkamers. Hier heeft u prachtig zicht op de oorspronkelijke, gemetselde gewelven... steeds weer een hemelse ervaring. De twee parkeerplaatsen bevinden zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. Ze zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

PLATTEGROND

9

10

11

KERNGEGEVENS

12

WM

WONING 4

Gebruiksoppervlakte woning

133 m2

Inhoud woning

555 m3

8

7

8

6

7

6

5

5

3

4

2

1

Gebruiksoppervlakte berging

8,8 m2

Oppervlakte tuin

77 m2

Aantal parkeerplaatsen

2


33

HEMELS WONEN

BEGANE GROND

EERSTE VERDIEPING


WONING 5

HEMELS WONEN

34

BI J Z O ND ER E A U T H ENTIEK E ELEMENT EN I N D E WO NING + Woonkamer: Korinthische zuilen, (gedeeltelijk) gestucte lambrisering met sierrand en daarboven schoonmetselwerk. + Slaapkamers: zicht op gemetselde gewelven, spitsbogen en spitsboogramen, schoonmetsel werk met gestucte elementen.

Indeling woning: Begane grond: hal, toilet, berging onder de trap, woonkamer, opstelplaats voor keuken, toegang tot tuin. Eerste verdieping: hal, twee slaapkamers, onbenoemde ruimte, badkamer en apart toilet met luxe sanitair, technische ruimte/berging.

Woning 5 (ca. 5,4 meter breed en ruim 12 meter diep) ligt aan de zuidzijde van de kerk. De Korinthische zuilen van natuursteen in de woonkamer en de spitsboogramen op de slaapverdieping zijn een paar oorspronkelijke details in deze woning, die functioneel ingedeeld is. Ze zijn smaakvol verwerkt in het nieuwe interieur en een originele knipoog naar het verleden. Via de stalen deur met glas in de hal bereikt u de woonkamer met deuren naar een heerlijke tuin op het zuiden. De tuin (ca. 95 m2) heeft een berging van ca. 8,8 m2 en wordt omgeven door een hek met hedera. U kunt er dus in alle rust van de zon genieten. Via de poort onder de overkapping komt u op het Van Almondepad. De hardhouten trap in de hal vormt de verbinding met de eerste verdieping. Hier heeft u twee slaapkamers met oorspronkelijke, gemetselde gewelven. Ze geven de ruimte een heel bijzondere sfeer. De twee parkeerplaatsen bevinden zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. U kunt ze vanuit de kerk bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

PLATTEGROND

9

10

11

KERNGEGEVENS

12

WM

WONING 5

Gebruiksoppervlakte woning

138 m2

Inhoud woning

576 m3

8

7

8

6

7

6

4

5

4

3

2

1

Gebruiksoppervlakte berging

8,8 m2

Oppervlakte tuin

95 m2

Aantal parkeerplaatsen

2


35

HEMELS WONEN

BEGANE GROND

EERSTE VERDIEPING


HEMELS WONEN

WONING 6

36


37

HEMELS WONEN

BI J Z ON DER E AUT HENT IEK E EL EM ENT E N I N DE WON I N G + Woonkamer :(gedeeltelijk) gestucte lambrisering met sierrand en daarboven schoonmetselwerk, gestucte kolommen, spitsboog. + Slaapkamers: spitsbogen en spitsboogramen, schoonmetsel werk met gestucte elementen.


WONING 6

HEMELS WONEN

38

BEGANE GROND

Indeling woning: Begane grond: hal, toilet, woonkamer, opstelplaats voor keuken, toegang tot tuin. Eerste verdieping: hal, drie slaapkamers, twee badkamers met luxe sanitair, technische ruimte/berging.

PLATTEGROND

9

10

11

KERNGEGEVENS

12

WM

WONING 6

Gebruiksoppervlakte woning

166 m2

Inhoud woning

748 m3

8

7

6

5

4

3

2

1

Gebruiksoppervlakte berging Oppervlakte tuin 8

7

6

5

4

Aantal parkeerplaatsen

8,8 m2 154 m2 2


39

HEMELS WONEN

EERSTE VERDIEPING

Woning 6 heeft oorspronkelijke details, zoals gestucte kolommen, een spitsboog in de woonkamer en spitsboogramen op de slaapverdieping. Ze gaan stijlvol op in het nieuwe interieur. Deze functioneel ingedeelde woning is gelegen aan de zuidzijde van de kerk, heeft een breedte van ca. 9,4 meter en een diepte van ca. 10 meter. Vanuit de hal komt u via een stalen deur met glas in de ruime woonkamer. De opstelruimte voor de keuken biedt veel inrichtingsmogelijkheden en door de tuindeuren in de erker heeft u zicht op een zonnige, op het zuiden gelegen tuin. Deze tuin (ca. 154 m2) heeft een berging van ca. 8,8 m2 en wordt omringd door een hek

met hedera, zodat u veel privacy heeft. Via de poort onder de ruime overkapping komt u op het Van Almondepad. Via de hardhouten trap in de hal komt u op de eerste verdieping. Hier zorgen de spitsboogramen en het schoonmetselwerk in de drie slaapkamers voor een authentieke beleving. De masterbedroom beschikt over een eigen luxe badkamer. Uw twee parkeerplaatsen bevinden zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. U kunt ze vanuit de kerk bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.


WONING 7

HEMELS WONEN

40

Woning 7 aan de zuidzijde van de kerk is met een breedte van ca. 12 meter en een diepte van ca. 10 meter de grootste van het project. Maar ook een woning met originele details als een natuurstenen trap en marmeren bordes bij de voordeur, zicht op gestucte kolommen in de woonkamer en mooie, gemetselde gewelven en spitsboogramen op de slaapverdieping. Knipogen naar het verleden die naadloos opgaan in het nieuwe interieur. Met uw privĂŠ lift zijn het souterrain en de slaapverdieping te bereiken. Door de vide wordt de hoogte van de woning prachtig zichtbaar. En droomt u van een eigen wijnkelder? De opstelruimte voor de keuken biedt volop inrichtingsmogelijkheden. Door de stalen deuren met glas komt u vanuit de ruime hal met marmeren vloer in de lager gelegen woonkamer. Hier heeft u door de tuindeuren zicht op een heerlijke tuin op het zuiden (ca. 176 m2) met een berging van ca. 8,8 m2. De tuin wordt omgeven door een hek met hedera, zodat u er in alle rust kunt genieten. Via de poort onder de ruime overkapping komt u op het Van Almondepad. De hardhouten trap in de hal leidt u naar de eerste verdieping. De spitsboogramen, gemetselde gewelven en de afstap onder de spitsbogen waarlangs u in de drie ruime slaapkamers komt, zorgen voor een authentieke beleving. Via de masterbedroom komt u direct in een prachtige, luxe badkamer. Ook is er grenzend aan de vide ruimte om een heerlijke werkplek in te richten. De extra berging, waarin uw lift uitkomt, bevindt zich in het souterrain van de kerk en is ca. 10,5 m2 groot. Langs deze weg zijn twee parkeerplaatsen in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof bereikbaar. De berging en de parkeerplaatsen zijn ook vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

PLATTEGROND

9

10

11

12

WM

8

6

8

7

6

5

5

4

4

3

2

1


41

WONING 7

Gebruiksoppervlakte woning

233 m2

Inhoud woning

946 m3

Gebruiksoppervlakte berging Oppervlakte tuin

8,8 + 10,5 m2 176 m2

Aantal parkeerplaatsen

BI J Z ON DERE AUT HENT I EKE EL EMEN T EN I N DE WON I N G + Entree: hardstenen trap met marmeren bordes als opgang naar voordeur. + Hal: marmeren vloer. + Woonkamer: gestucte kolommen, (gedeeltelijk) gestucte lambrisering met sierrand en daarboven schoonmetselwerk. + Slaapkamers: spitsbogen en spits boogramen, ĂŠĂŠn raam met glas in lood, schoonmetselwerk met gestucte elementen.

Glas in lood slaapkamer woning 7 en 9

2

HEMELS WONEN

KERNGEGEVENS


WONING 7

HEMELS WONEN

42

SOUTERRAIN

BEGANE GROND


Indeling woning: Souterrain: lift, berging, toegang tot parkeerkelder.

Eerste verdieping: hal, drie slaapkamers, twee badkamers met luxe sanitair, technische ruimte/berging, lift, vide.

43

HEMELS WONEN

Begane grond: hal, meterkast, toilet, berging, privĂŠ lift, opstelplaats voor keuken, woonkamer, toegang tot tuin.

EERSTE VERDIEPING


WONING 8

HEMELS WONEN

44

Woning 8 vindt u aan de westzijde van de kerk. Dankzij de meanderende vorm heeft deze woning een verrassende indeling. Spitsboogopeningen en spitsboogramen zijn bijzondere details, herinneren aan het verleden van het gebouw en gaan stijlvol op in het nieuwe interieur. De vide in de hal maakt de hoogte van de woning prachtig zichtbaar. Door de stalen deuren met glas komt u vanuit de ruime hal in de al even ruime woonkamer. De opstelruimte voor de keuken en de bijkeuken bieden veel inrichtingsmogelijkheden. En door de tuindeuren heeft u uitnodigend zicht op een heerlijke tuin op het zuiden.

De grootste tuin van het project (ca. 330 m2!) heeft een berging van ca. 8,8 m2 en wordt omringd door een hek met hedera, zodat u er in alle rust kunt genieten. Uw twee privĂŠ parkeerplaatsen onder een carport grenzen aan de tuin. Via de poort komt u op het Van Almondepad. In de hal leidt een stalen trap met hardhouten treden u naar de eerste verdieping met drie slaapkamers. De steunberen van de kerk zorgen daarbij voor een authentieke beleving. De masterbedroom beschikt over een eigen luxe badkamer.


45

HEMELS WONEN

KERNGEGEVENS

WONING 8

Gebruiksoppervlakte woning

216 m2

Inhoud woning

966 m3

Gebruiksoppervlakte berging Oppervlakte tuin Aantal parkeerplaatsen

8,8 m2 330 m2 2

BI J Z ONDERE A UT HEN T I EKE EL EM ENT E N I N DE WONI NG + Woonkamer: steunberen kerk en spits boogramen. + Slaapkamers: spitsboogramen. + Hal verdieping: waterfontein. + Tuin: waterput.


WONING 8 EERSTE VERDIEPING

HEMELS WONEN

46

PLATTEGROND

9

10

11

12

WM

7

8

6

7

6

5

5

4

4

3

2

1


BEGANE GROND 47

HEMELS WONEN

Indeling woning: Begane grond: hal, toilet, woonkamer, opstelplaats voor keuken, bijkeuken, toegang tot tuin. Eerste verdieping: hal, vide, drie slaapkamers, twee badkamers met luxe sanitair, technische ruimte/ berging.


WONING 9

HEMELS WONEN

48

Woning 9 (breedte ca. 12 meter en diepte ca. 10 meter) ligt aan de noordzijde van de kerk. Deze woning combineert een functionele indeling met bijzondere en originele details. De natuurstenen trap en het marmeren bordes bij de voordeur, de gestucte kolommen in de woonkamer en de gemetselde gewelven en spitsboogramen op de slaapverdieping zijn prachtig verwerkt in het nieuwe interieur en vormen een knipoog naar het verleden. Met uw privé lift zijn het souterrain en de slaapverdieping te bereiken. Door de vide wordt de ruime hoogte van de woning prachtig zichtbaar. En droomt u van een eigen wijnkelder? De opstelruimte voor de keuken biedt tal van inrichtingsmogelijkheden en brengt u vast en zeker op ideeën.

BI J Z ON DERE AUT HENT I EKE EL EMEN T EN I N DE WON I N G + Entree: hardstenen trap met marmeren bordes als opgang naar voordeur. + Hal: marmeren vloer. + Woonkamer: gestucte kolommen, (gedeeltelijk) gestucte lambrisering met sierrand en daarboven schoonmetselwerk. + Slaapkamers: spitsbogen en spits boogramen, één raam met glas in lood, schoonmetselwerk met gestucte elementen.

De stalen deuren met glas in de hal met marmeren vloer bieden u toegang tot de ruime, lager gelegen woonkamer. Hier heeft u door de tuindeuren zicht op een fijne tuin op het noorden. De tuin van ca. 92 m2 wordt begrensd door plantvakken. In de hal brengt een hardhouten trap u naar de eerste verdieping. Op weg naar de drie ruime slaapkamers komt u langs spitsboogramen, gemetselde gewelven en een afstap onder de spitsbogen... een authentieke herinnering aan het verleden van dit gebouw. Via de masterbedroom komt u direct in een prachtige, luxe badkamer. Grenzend aan de vide is er alle ruimte om een heerlijke werkplek in te richten. De berging, waarin uw lift uitkomt, bevindt zich in het souterrain van de kerk en is ca. 9,6 m2 groot. Hierdoor wandelt u naar uw twee parkeerplaatsen in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. De berging en de parkeerplaatsen zijn ook vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

Indeling woning: Souterrain: lift, berging, toegang tot parkeerkelder. Begane grond: hal, toilet, berging, lift, opstelplaats voor keuken, woonkamer, toegang tot tuin. Eerste verdieping: hal, drie slaapkamers, twee badkamers met luxe sanitair, technischeruimte/ berging, lift, vide.

PLATTEGROND

10

11

KERNGEGEVENS

12

WM

WONING 9

Gebruiksoppervlakte woning

232 m2

Inhoud woning

950 m3

8

7

8

6

7

6

5

5

4

4

3

2

1

Gebruiksoppervlakte berging

9,6 m2

Oppervlakte terras

92 m2

Aantal parkeerplaatsen

2


49

HEMELS WONEN

Glas in lood slaapkamer woning 7 en 9


WONING 9

HEMELS WONEN

50

BEGANE GROND

SOUTERRAIN


51

HEMELS WONEN

EERSTE VERDIEPING


WONING 10

HEMELS WONEN

52

B IJZO ND ER E AUTHENT I EKE EL EMEN T EN IN D E WO NING + Woonkamer: (gedeeltelijk) gestucte lambrisering met sierrand en daarboven schoonmetselwerk, gestucte kolommen, spitsboog. + Slaapkamers: spitsbogen en spitsboogramen, schoonmetselwerk met gestucte elementen.


53

HEMELS WONEN


WONING 10

HEMELS WONEN

54

BEGANE GROND

Indeling woning: Begane grond: hal, toilet, woonkamer, opstelplaats voor keuken, toegang tot terras. Eerste verdieping: hal, drie slaapkamers, badkamer en apart toilet met luxe sanitair, technische ruimte/ berging.

PLATTEGROND

9

11

KERNGEGEVENS

12

WM

WONING 10

Gebruiksoppervlakte woning

125 m2

Inhoud woning

566 m3

Gebruiksoppervlakte berging

11,2 m2

8

7

6

5

4

3

2

1

Oppervlakte terras 8

7

6

5

4

Aantal parkeerplaatsen

38 m2 2


55

HEMELS WONEN

EERSTE VERDIEPING

Woning 10 is gelegen aan de noordzijde van de kerk, ca. 7,7 meter breed, ca. 8,5 meter diep en functioneel ingedeeld. U zult steeds aangenaam verrast zijn door de authentieke details van deze woning, zoals gestucte kolommen, een spitsboog in de woonkamer en spitsboogramen op de slaapverdieping. Bijzonder is hoe stijlvol ze opgaan in het nieuwe interieur. Door de stalen deur met glas komt u vanuit de hal in de woonkamer. De opstelruimte voor de keuken biedt veel inrichtingsmogelijkheden. Vanuit de woonkamer kijkt u door de tuindeuren in de erker op een uitnodigend terras van ca. 38 m2. Het terras wordt omringd door een borstwering en plantvakken.

De stalen trap met hardhouten treden brengt u naar de eerste verdieping. De spitsboogramen en het schoonmetselwerk geven de drie slaapkamers een heel bijzondere sfeer. De berging in het souterrain van de kerk is ca. 11,2 m2 groot. De twee parkeerplaatsen bevinden zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. De berging en de parkeerplaatsen zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.


WONING 11

HEMELS WONEN

56

B IJZO ND ER E AUTHENT I EKE EL EMEN T EN IN D E WO NING + Woonkamer: Korinthische zuilen, (gedeeltelijk) gestucte lambrisering met sierrand en daarboven schoonmetselwerk. + Slaapkamers: zicht op gemetselde gewelven, spitsbogen en spitsboogramen, schoonmetselwerk met gestucte elementen.


57

HEMELS WONEN


WONING 11

HEMELS WONEN

58

BEGANE GROND

PLATTEGROND

9

10

12

WM

8

7

8

6

7

6

5

5

4

4

3

2

1


59

Door de stalen deur met glas komt u vanuit de hal in de woonkamer, waar de tuindeuren u zicht bieden op een heerlijk terras (ca. 29 m2). Het wordt afgeschermd met een borstwering. Via een stalen trap met hardhouten treden komt u langs een prachtige zuil op de eerste verdieping. De drie slaapkamers op deze verdieping hebben nog de oorspronkelijke gemetselde gewelven. Dat maakt ze op en top hemels! De berging in het souterrain van de kerk is ca. 6,4 m2 groot. De twee parkeerplaatsen bevinden zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. Berging en parkeerplaatsen zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder. EERSTE VERDIEPING

KERNGEGEVENS

WONING 11

Gebruiksoppervlakte woning

119 m2

Inhoud woning

477 m3

Gebruiksoppervlakte berging

6,4 m2

Oppervlakte terras

29 m2

Aantal parkeerplaatsen

2

Indeling woning: Begane grond: hal, toilet, woonkamer, opstelplaats voor keuken, berging onder de trap, toegang tot terras. Eerste verdieping: hal, drie slaapkamers, inloopkast masterbedroom, badkamer en apart toilet met luxe sanitair, technische ruimte/berging.

HEMELS WONEN

Woning 11 (breedte ruim 11 meter en diepte ca. 5,2 meter) aan de noordzijde van de kerk heeft niet alleen een functionele indeling, maar ook enkele bijzondere en originele details. De mooie Korinthische zuilen van natuursteen in de woonkamer en de spitsboogramen op de slaapverdieping herinneren aan het hemelse verleden van dit gebouw en gaan stijlvol op in het nieuwe interieur.


WONING 12

HEMELS WONEN

60

BI J Z O ND ER E A U T H ENTIEK E ELEMENT EN I N D E WO NING + Woonkamer: Korinthische zuilen, (gedeeltelijk) gestucte lambrisering met sierrand en daarboven schoonmetselwerk. + Slaapkamers: zicht op gemetselde gewelven, spitsbogen en spitsboog ramen, schoonmetselwerk met gestucte elementen.

BEGANE GROND

PLATTEGROND

9

10

11

WM

8

7

8

6

7

6

5

5

4

4

3

2

1


61

Door de stalen deur met glas in de hal bereikt u de woonkamer met tuindeuren die zicht bieden op een heerlijk terras. Het is ca. 10 m2 en wordt afgeschermd met een borstwering. De stalen trap met hardhouten treden leidt u langs een prachtige zuil naar de eerste verdieping met drie slaapkamers. De oorspronkelijke gemetselde gewelven maken van hier slapen een hemelse ervaring. De berging in het souterrain van de kerk is ca. 6,4 m2 groot. De twee parkeerplaatsen bevinden zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. De berging en de parkeerplaatsen zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

EERSTE VERDIEPING

KERNGEGEVENS

WONING 12

Gebruiksoppervlakte woning

121 m2

Inhoud woning

488 m3

Gebruiksoppervlakte berging

6,4 m2

Oppervlakte terras

10 m2

Aantal parkeerplaatsen

2

Indeling woning: Begane grond: hal, toilet, woonkamer, opstelplaats voor keuken, berging onder de trap, toegang tot terras. Eerste verdieping: hal, drie slaapkamers, inloopkast masterbedroom, badkamer en apart toilet met luxe sanitair, technische ruimte/berging.

HEMELS WONEN

Woning 12 aan de noordzijde van de kerk heeft niet alleen authentieke Korinthische zuilen van natuursteen en een erker (de voormalige biechtstoel) in de woonkamer, maar ook nog de originele spitsboogramen op de slaapverdieping. Deze functioneel ingedeelde woning heeft een breedte van ruim 11 meter en een diepte van ca. 5,2 meter.


HEMELS WONEN

WONING 13

62


63

HEMELS WONEN


WONING 13

BI J Z O ND ER E A U T H ENTIEK E ELEMENTEN I N D E W O NING + Woonkamer en slaapkamer: diepe vensterbanken en spitsboogramen.

Woning 13 is een bijzondere studio, gelegen aan de noordoosthoek van de kerk. De knusse woonkamer bevindt zich in de toren en biedt een prachtig uitzicht op de Baronielaan. De spitsboogramen met diepe vensterbanken in de robuuste torenmuren zorgen voor een hemels licht. Door een brede opening met een trapje staat de gezellige keuken direct in verbinding met de woonkamer. Dankzij de glazen pui en daklichten is de keuken heerlijk verlicht en heeft u toegang tot het veel privacy biedende dakterras van ca. 7,5 m2. De stalen spiltrap leidt u naar de slaapkamer op de verdieping. Vanuit deze slaapkamer heeft u unieke vergezichten over Breda. De berging in het souterrain van de kerk is ca. 5,7 m2 groot. De parkeerplaats bevindt zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. De berging en de parkeerplaats zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/ fietsentree van de parkeerkelder.

Indeling woning: Tweede verdieping: woonkamer, opstelplaats voor keuken, badkamer, technische ruimte/berging, meterkast, dakterras. Derde verdieping: slaapkamer.

PLATTEGROND

20

KERNGEGEVENS

WM

WM

HEMELS WONEN

64

Gebruiksoppervlakte woning

19 17

16

15

WONING 13 51 m2

14

1

Inhoud woning

266 m3

18

Gebruiksoppervlakte berging

5,7 m2

Oppervlakte terras

7,5 m2

Aantal parkeerplaatsen

1


TWEEDE VERDIEPING 65

HEMELS WONEN

DERDE VERDIEPING


WONING 14

BI J Z O ND ER E A U T H ENTIEK E ELEMENT EN I N D E WO NING + Woonkamer: nissen met Korinthische zuilen, spitsbogen en schoonmetselwerk met gestucte elementen. + Slaapkamers: spitsboogramen, schoonmetselwerk met gestucte elementen.

Woning 14 is gelegen aan de zuidzijde van de kerk en bevindt zich op de tweede verdieping. De woning heeft een breedte van ca. 5,4 meter en een diepte van ruim 6,5 meter op de woonverdieping en van ruim 9 meter op de slaapverdieping. Een functionele indeling wordt gecombineerd met enkele bijzondere en originele details. Door de stalen deur met glas komt u vanuit de hal in de woonkamer. In de oorspronkelijke blindnissen met gestucte spitsbogen en Korinthische zuilen zijn de ramen opgenomen, waardoor u zicht heeft op het heerlijke dakterras van ca. 19 m2, dat is gericht op het zuiden. Via de stalen trap met hardhouten treden komt u op de slaapverdieping. In twee riante slaapkamers heeft u een werkelijk prachtig zicht op de oorspronkelijke kerkgevel met de spitsboogramen en schoonmetselwerk.

Indeling woning: Tweede verdieping: hal, toilet, opstelplaats voor keuken, woonkamer, toegang tot dakterras. Derde verdieping: hal, technische ruimte, twee slaapkamers, badkamer en apart toilet met luxe sanitair.

De berging in het souterrain van de kerk is ca. 10,7 m2 groot. De parkeerplaats bevindt zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. De berging en de parkeerplaats zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

PLATTEGROND

20 13 WM

WM

HEMELS WONEN

66

KERNGEGEVENS Gebruiksoppervlakte woning

19 17

16

WONING 14 83 m2

15

1

Inhoud woning

296 m3

Gebruiksoppervlakte berging

10,7 m2

18

Oppervlakte terras Aantal parkeerplaatsen

19 m2 1


67

DERDE VERDIEPING

HEMELS WONEN

TWEEDE VERDIEPING


HEMELS WONEN

WONING 15

68


69

HEMELS WONEN


WONING 15

BI J Z O ND ER E A U T H ENTIEK E ELEMENT EN I N D E WO NING

Woning 15 bevindt zich op de tweede verdieping aan de zuidzijde van de kerk. Ook dit is een bijzondere woning met een functionele indeling en originele details. De woonverdieping heeft een breedte van ca. 5,4 meter en een diepte van ruim 6,5 meter; de slaapverdieping een breedte van ca. 5,4 meter en een diepte van ruim 9 meter.

+ Woonkamer: nissen met Korinthische zuilen, spitsbogen en schoonmetselwerk met gestucte elementen. + Slaapkamers: spitsboogramen, schoon metselwerk met gestucte elementen.

Vanuit de hal bereikt u door een stalen deur met glas de ruime woonkamer. De ramen zijn opgenomen in de oorspronkelijke blindnissen met gestucte spitsbogen en Korinthische zuilen. Kijkt u naar buiten, dan heeft u een uitnodigend zicht op het zonnige dakterras van ca. 19 m2, gericht op het zuiden. De stalen trap met hardhouten treden leidt u naar de slaapverdieping met drie slaapkamers. In zo’n bijzondere ruimte, met de oorspronkelijke kerkgevel, de spitsboogramen en het schoonmetselwerk, is het heerlijk wegdromen.

Indeling woning: Tweede verdieping: hal, toilet, opstelplaats voor keuken, woonkamer, toegang tot dakterras. Derde verdieping: hal, technische ruimte, drie slaapkamers, badkamer en apart toilet met luxe sanitair.

De berging in het souterrain van de kerk is ca. 10,7 m2 groot. De parkeerplaats bevindt zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. De berging en de parkeerplaats zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

PLATTEGROND

20 13 WM

WM

HEMELS WONEN

70

KERNGEGEVENS Gebruiksoppervlakte woning

19 17

16

WONING 15 83 m2

14

1

Inhoud woning

298 m3

Gebruiksoppervlakte berging

10,7 m2

18

Oppervlakte terras Aantal parkeerplaatsen

19 m2 1


71

TWEEDE VERDIEPING

DERDE VERDIEPING HEMELS WONEN


WONING 16

BI J ZO ND ER E A U T HENTIEK E ELEMENT EN I N D E WO NING + Woonkamer: nissen met Korinthische zuilen, spitsbogen en schoonmetselwerk met gestucte elementen. + Slaapkamers: spitsboogramen, schoonmetselwerk met gestucte elementen.

Woning 16 op de tweede verdieping aan de zuidzijde van de kerk heeft een functionele indeling met op de woonverdieping een breedte van ca. 5,4 meter en een diepte van ruim 6,5 meter. De sfeerrijke slaapverdieping heeft een breedte van ca. 5,4 meter en een diepte van ruim 9 meter. Door de stalen deur met glas komt u vanuit de hal in de woonkamer. Hier vallen enkele originele details op, die herinneren aan de vroegere functie van het gebouw. Zo zijn de ramen opgenomen in de oorspronkelijke blindnissen met gestucte spitsbogen en Korinthische zuilen. Door deze ramen heeft u zicht op het zonnige dakterras (ca. 19 m2), dat gericht is op het zuiden. Via de stalen trap met hardhouten treden komt u op de slaapverdieping. Prachtig zijn de drie slaapkamers met zicht op de oorspronkelijke kerkgevel met de spitsboogramen en schoonmetselwerk.

Indeling woning: Tweede verdieping: hal, toilet, opstelplaats voor keuken, woonkamer, toegang tot dakterras. Derde verdieping: hal, technische ruimte, drie slaapkamers, badkamer en apart toilet met luxe sanitair.

De berging in het souterrain van de kerk is ca. 8,8 m2 groot. De parkeerplaats bevindt zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. De berging en de parkeerplaats zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

PLATTEGROND

20 13 WM

WM

HEMELS WONEN

72

KERNGEGEVENS Gebruiksoppervlakte woning

19 17

1

15

WONING 16 83 m2

14

1

Inhoud woning

298 m3

18

Gebruiksoppervlakte berging

8,8 m2

Oppervlakte terras

19 m2

Aantal parkeerplaatsen

1


73

TWEEDE VERDIEPING

DERDE VERDIEPING HEMELS WONEN


WONING 17

BI J Z O ND ER E A U T H ENTIEK E ELEMENT EN I N D E WO NING + Woonkamer: nissen met Korinthische zuilen, spitsbogen en schoonmetselwerk met gestucte elementen. + Slaapkamers: spitsboogramen, schoonmetselwerk met gestucte elementen.

Woning 17 heeft een woonverdieping met een breedte van ca. 5,4 meter en een diepte van ruim 6,5 meter. De slaapverdieping is ruim 9 meter diep. Deze functioneel ingedeelde woning heeft ook een aantal bijzondere details die mooi bewaard zijn gebleven. Door de stalen deur met glas komt u vanuit de hal in de woonkamer. In de oorspronkelijke blindnissen met gestucte spitsbogen en Korinthische zuilen zijn de ramen opgenomen. Genieten van de zon kunt u op het heerlijke dakterras van ca. 19 m2, gericht op het zuiden. De stalen trap met hardhouten treden leidt u naar de slaapverdieping met twee riante slaapkamers. Hier wordt slapen wegdromen met zicht op de oorspronkelijke kerkgevel met spitsboogramen en schoonmetselwerk.

Indeling woning: Tweede verdieping: hal, toilet, opstelplaats voor keuken, woonkamer, toegang tot dakterras. Derde verdieping: hal, technische ruimte, twee slaapkamers, badkamer en apart toilet met luxe sanitair.

De berging in het souterrain van de kerk is ca. 8,8 m2 groot. De parkeerplaatsen bevinden zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. De berging en de parkeerplaatsen zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

PLATTEGROND

20 13 WM

WM

HEMELS WONEN

74

KERNGEGEVENS Gebruiksoppervlakte woning

19 16

15

WONING 17 86 m2

14

1

Inhoud woning

307 m3

18

Gebruiksoppervlakte berging

8,8 m2

Oppervlakte terras

19 m2

Aantal parkeerplaatsen

2


75 TWEEDE VERDIEPING

DERDE VERDIEPING HEMELS WONEN


HEMELS WONEN

WONING 18

76


77

HEMELS WONEN


WONING 18

B I J Z ON D ER E A U T HE N TIEK E ELEMENTEN I N D E W O NING + Woonkamer: roosvenster met blank glas, schoonmetselwerk met gestucte elementen. + Slaapkamers: spitsboogramen, blind nissen met gestucte Korinthische zuilen en spitsbogen, schoonmetsel werk met gestucte elementen.

Indeling woning: Tweede verdieping: hal, drie slaapkamers, twee badkamers met luxe sanitair, dakterras. Derde verdieping: hal, toilet, technische ruimte/berging, woonkamer, opstelplaats voor keuken.

KERNGEGEVENS

WONING 18

Gebruiksoppervlakte woning

155 m2

Inhoud woning

666 m3

Gebruiksoppervlakte berging

11,4 m2

Oppervlakte terras

23 m2

Aantal parkeerplaatsen

2

PLATTEGROND

20 13 WM

WM

HEMELS WONEN

78

19 17

16

15

14

1

TWEEDE VERDIEPING


79

HEMELS WONEN

DERDE VERDIEPING

Woning 18 is gelegen aan de zuidzijde van de kerk. In deze woning komt echt alles samen wat hier wonen zo bijzonder maakt. Met een breedte van ca. 9,3 meter en een diepte van ca. 8,5 meter heeft deze woning niet alleen een functionele indeling, maar vallen ook de originele details op: blindnissen met Korinthische zuilen, spitsboogramen en een roosvenster met blank glas. Op de eerste woonlaag bevinden zich drie ruime slaapkamers. De blindnissen en het schoonmetselwerk zorgen voor een authentieke beleving. De masterbedroom beschikt over een eigen luxe badkamer. Via de ruime hal komt u op het prachtige, privacy biedende dakterras van ca. 23 m2, gericht op het zuiden. De stalen trap met hardhouten treden in deze

hal leidt u naar de exclusieve woonverdieping. Door de stalen deuren met glas komt u in de riante woonkamer, waar het roosvenster met blank glas meteen in het oog valt. Door de spitsboogramen heeft u prachtige vergezichten over Breda. De opstelruimte voor de keuken biedt veel inrichtingsmogelijkheden. Door het raam boven de hal en keuken kijkt u op de houten tongewelven in de viering van de kerk. Dat voelt steeds weer als een unieke ervaring. De berging in het souterrain van de kerk is ca. 11,4 m2 groot. De twee parkeerplaatsen bevinden zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. De berging en de parkeerplaatsen zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.


HEMELS WONEN

WONING 19

80


81

HEMELS WONEN


WONING 19

Woning 19 is gelegen aan de westzijde van de kerk. Bijzonder aan deze ruime, functioneel ingedeelde woning zijn de oorspronkelijke details, zoals blindnissen met Korinthische zuilen en spitsboogramen van ruim zes meter hoogte. De woning heeft een breedte van ca. 15 meter en een diepte van ca. 9,3 meter.

BI J Z O ND ER E A U T HENTIEK E ELEMENT EN I N D E WO NING + Woonkamer: schoonmetselwerk met gestucte elementen, hoge spitsboogramen. + Keuken: nissen met gestucte Korinthische zuilen en spitsbogen. + Slaapkamers: spitsboogramen, schoon metselwerk met gestucte elementen.

Via de dubbele voordeur komt u in de ruime hal. Hier gaat u door de stalen deuren met glas de woonkamer en aparte woonkeuken binnen. De opstelruimte voor deze keuken biedt u veel inrichtingsmogelijkheden. De ruime woonkamer met vide, schoonmetselwerk en zes meter hoge spitsboogramen zorgen voor een indrukwekkende ervaring. Via de woonkamer komt u op het dakterras (ca. 11 m2), gericht op het zuiden, en via een aparte toegang op een extra balkon (13 m2) op het zuidwesten. De eigentijds vormgegeven trap brengt u naar de exclusieve slaapverdieping. Hier bevinden zich drie grote slaapkamers met spitsboogramen en schoonmetselwerk. Ze geven de ruimten een unieke sfeer. De masterbedroom beschikt over een eigen luxe badkamer.

Indeling woning: Tweede verdieping: hal, toilet, berging, opstelplaats voor keuken, woonkamer, dakterras, balkon. Derde verdieping: hal, vide, drie slaapkamers, twee badkamers en aparte toilet met luxe sanitair, technische ruimte/berging.

De berging in het souterrain van de kerk is ca. 12,1 m2 groot. De twee parkeerplaatsen bevinden zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. De berging en de parkeerplaatsen zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

PLATTEGROND

KERNGEGEVENS

WONING 19

20 13 WM

WM

HEMELS WONEN

82

17

16

15

Gebruiksoppervlakte woning

214 m2

Inhoud woning

957 m3

Gebruiksoppervlakte berging

12,1 m2

14

1 18

Oppervlakte terras

11 m2

Oppervlakte balkon

13 m2

Aantal parkeerplaatsen

2


83

HEMELS WONEN


WONING 19 TWEEDE VERDIEPING

HEMELS WONEN

84


DERDE VERDIEPING

85

HEMELS WONEN


WONING 20

HEMELS WONEN

86

Woning 20 aan de noordzijde van de kerk heeft een breedte van ca. 9,3 meter en een diepte van ca. 7,3 meter. Door de mooie, oorspronkelijke details voelt hier wonen als een voorrecht. Wat dacht u bijvoorbeeld van blindnissen met Korinthische zuilen, spitsboogramen en een roosvenster met blank glas? Op de eerste woonlaag bevinden zich drie ruime slaapkamers. Hier zorgen de blindnissen en het schoonmetselwerk voor een bijzondere beleving. De masterbedroom beschikt over een eigen luxe badkamer. Via de hal komt u op het prachtige, privacy biedende dakterras van ca. 20 m2. De stalen trap met hardhouten treden in de hal leidt u naar de exclusieve woonverdieping. In de riante woonkamer bevindt zich een roosvenster met blank glas. Door de spitsboogramen kijkt u uit over Breda en wijde omgeving. De opstelruimte voor de keuken biedt veel inrichtingsmogelijkheden. Door het raam boven de hal en keuken heeft u een uniek zicht op de houten tongewelven in de viering van de kerk. De berging in het souterrain van de kerk is ca. 9 m2 groot. De twee parkeerplaatsen bevinden zich in de half verdiepte parkeerkelder in het naastgelegen nieuwbouwcomplex Heilig Hart Hof. De berging en de parkeerplaatsen zijn vanuit de kerk te bereiken via de centrale lift en het trappenhuis en via de auto/fietsentree van de parkeerkelder.

TWEEDE VERDIEPING


87

HEMELS WONEN

Indeling woning: Tweede verdieping: hal, toilet, drie slaapkamers, twee badkamers met luxe sanitair, dakterras. Derde verdieping: woonkamer, opstelplaats voor keuken, hal, toilet, technische ruimte/berging.

BI J Z ONDERE AUT HEN T I EK E EL EMEN T EN I N DE WON I N G

DERDE VERDIEPING

+ Woonkamer: roosvenster met blank glas, schoonmetselwerk met gestucte elementen. + Slaapkamers: spitsboogramen, blind-nissen met gestucte Korinthische zuilen en spitsbogen, schoonmetselwerk met gestucte elementen. PLATTEGROND

13

WM

WM

19 17

16

15

WONING 20

Gebruiksoppervlakte woning

124 m2

Inhoud woning

562 m3

14

1 18

KERNGEGEVENS

Gebruiksoppervlakte berging Oppervlakte terras Aantal parkeerplaatsen

9 m2 20 m2 2


SANITAIRE RUIMTES

HEMELS WONEN

88

Voor de badkamers en toiletten in de woningen is gekozen voor mooie serene vloertegels met een keuze uit drie kleuren. Om een zo ruimtelijk mogelijk effect te bereiken is gekozen voor witte wandtegels en ingetogen tijdloos sanitair. De woningen worden zonder keuken opgeleverd. Vrijstaand bad woning 10


89

HEMELS WONEN

Bouwcenter Nelemans is voor ‘Hemels Wonen Breda’ leverancier van het sanitair en tegelwerk.

De woon- en lifestyle showroom van Bouwcenter Nelemans in Etten-Leur heeft alles voor de bouw en afbouw van uw woning. Van keukens, badkamers en tegels tot aan deuren, kasten, vloeren en/of bouwmaterialen. In de loop der jaren is Nelemans uitgegroeid tot een specialist in trends, advies, service en maatwerk.

Werkwijze U wordt uitgenodigd in onze sfeervolle showroom in Etten-Leur voor een afspraak met een van onze adviseurs. Zij zijn op de hoogte van alle mogelijkheden binnen het project en nemen uitgebreid de tijd om uw stijl en ideeën te vertalen naar een persoonlijk advies op maat, indien u iets wilt wijzigen.

Iedereen is anders en heeft dus ook unieke woonwensen. Om invulling te geven aan uw wensen, is Bouwcenter Nelemans binnen het project ‘Hemels Wonen Breda’ leverancier van het sanitair en tegelwerk voor de sanitaire ruimtes.

Uw wensen met betrekking tot het sanitair en de tegels voor de sanitaire ruimtes worden ruim vooraf afgestemd met alle betrokken partijen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat dit allemaal voor oplevering van uw woning volledig is geïnstalleerd.

In Basis is er voor de badkamers en toiletten in de woningen gekozen voor eigentijdse vloertegels met een keuze uit verschillende kleuren. Om een zo ruimtelijk mogelijk effect te bereiken is gekozen voor witte wandtegels en modern en tijdloos sanitair. Uw makelaar kan u inzage geven in het sanitair- en tegelwerkboek voor de woningen.

Sfeervolle showroom met afbouwmaterialen In onze woon- en lifestyle showroom in EttenLeur hebben we een breed assortiment aan keukens, badkamers, tegels, kasten, deuren en vloeren. Dus naast de tegels en het sanitair bent u ook van harte welkom om u te laten inspireren binnen een van de andere productgroepen. Deze kunnen na oplevering van uw woning geïnstalleerd en aangebracht worden.

U bent m o k l e w e t r a van h Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een kijkje op onze website voor meer inspiratie! Nelemans.nl/etten-leur


9 8 7 6 5 4 3 2 1

HEMELS WONEN

90

6

6

3

11

11

3

4

9 8 7 6 5 4 3 2 1

S

18

8

SOUTERRAIN STALLINGSGARAGE EN BERGINGEN

18

2

2

1


91

12

17

17

4

5

5

13

7

7

15

10

10

9

9

16

20

20

19

19

HEMELS WONEN

12

Stallingsgarage

1

14

Inrit

Keldervloer 19

9

20

10

18

13 3

7

12

11

Bergingen

2 1

17

16

15

14


HEMELS WONEN

92

DUURZAAMHEID EN ZONNE-ENERGIE Hemels Wonen combineert twee belangrijke aspecten van duurzaamheid: enerzijds het duurzame behoud en gebruik van een rijksmonument en anderzijds duurzaam energiegebruik dankzij zonnepanelen. Op het dak van de bergingen aan het Van Almondepad en op de zuidelijke zijbeuk van de kerk wordt met zonnepanelen stroom opgewekt voor de woningen in de kerk. Bij de makelaar kunt u een tekening inzien met de verdeling van de zonnepanelen per woning. Deze zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, zodat er bespaard wordt op het energieverbruik. Zo werkt het Een PV-paneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Een PV-systeem is een volledige installatie bestaande uit zonnepanelen, omvormer, bekabeling, regelapparatuur en koppeling aan het stroomnet. Duurzaam voordeel Zonne-energie is een mooi voorbeeld van duurzame energie-opwekking. Door deze vorm van energieopwekking wordt er minder stroom afgenomen van het elektriciteitsnet. Dit zorgt voor een besparing op de energierekening. Het kan voorkomen dat er meer wordt opgewekt dan er wordt verbruikt. Er is dan sprake van een energieoverschot. Deze energie wordt automatisch terug geleverd aan het elektriciteitsnet, tegen een vergoeding. Werkt het altijd? Zodra er voldoende daglicht is wekken de PV-panelen energie op. De hoeveelheid zonlicht en de oriĂŤntatie van de panelen bepaalt in belangrijke mate de opbrengst.


Wat is een VVE? Wie een woning koopt, koopt in feite slechts de grond onder de woning en wordt door natrekking eigenaar van de woning. Bij hoogbouw is dit niet mogelijk, omdat niet meer van elke eenheid is vast te stellen bij welk perceel grond die behoort. In die gevallen wordt de grond gesplitst in appartementsrechten. De verkrijger van een appartementsrecht wordt mede-eigenaar van de grond en door natrekking mede-eigenaar van het gebouw dat op die grond staat, en verwerft bovendien het exclusieve recht een deel van dat gebouw te gebruiken (de woning). De grond en het gebouw hebben nu dus meerdere eigenaren. Die eigenaren gezamelijk vormen van rechtswege de Vereniging van Eigenaars. Dit betekent dat men door de koop van het appartement automatisch lid wordt en dus niet het lidmaatschap kan weigeren of kan opzeggen. Het VvE-lidmaatschap eindigt wanneer men ophoudt appartementseigenaar te zijn. Dit is een belangrijk onderscheid met gewone verenigingen, waar lidmaatschap vrijwillig is. Het doel van de VvE is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van

Zo’n VVE is dus eigenlijk heel handig: het onderhoud van het gebouw en de buitenruimte hoeft u allemaal niet meer zelf te doen én geen onverwachte grote uitgaven door het spaarpotje via de servicekosten!

de eigenaars van de appartemensrechten. Hieronder valt met name het onderhoud van de gemeenschappelijke zaken, bijvoorbeeld het bijhouden van het schilderwerk, het repareren van het dak, het schoonhouden van de trappen. Welke zaken gemeenschappelijk zijn, staat beschreven in de splitsingsakte. Kosten VVE De eigenaar van een appartement betaalt periodiek - meestal per maand - aan de vereniging van eigenaars zogenaamde ‘servicekosten’. Iedere eigenaar betaalt hieraan zijn deel, meestal afhankelijk van de grootte van z’n appartement. Uit de servicekosten kunnen zaken betaald worden als: kleine reparaties, schoonmaakkosten, onderhoud lift en verlichting van de gemeenschappelijke ruimten, algemene verzekeringen en de kosten van de bestuurder. Daarnaast dient de VvE te reserveren voor toekomstig (groot) onderhoud en onvoorziene uitgaven. Een VvE moet geregistreerd staan in het handelsregister. Dit brengt jaarlijkse kosten met zich mee. De makelaar kan u een nadere toelichting geven hierover.

93

HEMELS WONEN

VERENIGING VAN EIGENAARS


HEMELS WONEN

94

Hemels wonen dankzij een degelijk en eerlijk maatwerkadvies. Uw partner in pensioenen, verzekeringen en hypotheken.

Burg. Kerstenslaan 16 4837 BM Breda Postbus 4781 4803 ET Breda

T 076 564 20 42 F 076 564 20 52 info@lussenburgadvies.nl lussenburgadvies.nl


Vrijblijvend eerste hypotheekgesprek Komt u alvast sfeerproeven en kennismaken bij de overburen?

Waarom Lorentzen? Onafhankelijk persoonlijk hypotheekadvies Ervaren in het hogere segment

9.7

Advieskeuze

Specialisme ondernemer in privé

Op basis van 129 reviews

Volledig gecertificeerde adviseurs en binnendienst

Maak direct een afspraak:

De koffie staat klaar! We zien u graag »

2201251 Lorentzen - Adv Hemels Wonen in Breda A4.indd 1

info@lorentzen.nl

Baronielaan 23, Breda

076 522 20 01

hypotheekadviesvanlorentzen.nl

19-10-2020 09:22

95

HEMELS WONEN

Ontvan een lux g goodie e b cadeau ag !


HEMELS WONEN

96

BETROKKEN PARTIJEN Opdrachtgever Stichting Woonzorg Nederland Professor E.M. Meijerslaan 3 1183 AV Amstelveen www.woonzorg.nl De Bonth van Hulten B.V. Nieuwkuijksestraat 43-45 5253 AD Nieuwkuijk T 073-5119022 www.debonthvanhulten.nl Projectontwikkeling MEMO Projectontwikkeling B.V. Baronielaan 23 (per 1-1-2021) 4818 PA Breda www.memoprojectontwikkeling.nl Realisatie: De Bonth van Hulten B.V. Nieuwkuijksestraat 43-45 5253 AD Nieuwkuijk T 073-5119022 www.debonthvanhulten.nl Architect Architecten HMV Burgemeester Guljélaan 6 4837 CZ Breda www.architecten-hmv.nl Interieur Architect Francine Broos Interieurarchitecten Kasteellaan 20-B 5175 BD Loon op Zand www.francinebroos.nl Constructie Van Boxsel Engineering Beneluxweg 13 4904 SJ Oosterhout www.vanboxsel.nl


97

HEMELS WONEN

Bouwfysica en Installatieadvies K+ Adviesgroep Jodenstraat 6 6101 AS Echt www.k-plus.nl Vereniging van Eigenaren BFM Vastgoed Baronielaan 19 4818 PA Breda www.bfmvastgoed.nl Notaris Sulzer Notariaat B.V. Sophiastraat 20 4811 EK Breda www.sulzernotariaat.nl Vormgeving & promotie Volcano Advertising Zustersteeg 1A 4201 EJ Gorinchem www.volcanoadvertising.com

INLICHTING EN VERKOOP Van der Sande Makelaars Vijverstraat 1 4818 ST Breda Patricia van de Wijer T 06-20959290 E p.vandewijer@vandersande.nl www.vandersande.nl


HEMELS WONEN

98

DISCLAIMER Deze brochure is geen contractdocument. De in dit document getoonde teksten, artist impressions, indelingsvarianten, tekeningen en plattegronden zijn een artistieke weergave van het project en de omgeving. De op de plattegronden en in de brochure genoemde maten en hoeveelheden zijn “circa-maten�, gebaseerd op de gebruiksoppervlakte van de ruimten en kunnenin werkelijkheid afwijken, mede omdat dit een bestaand historisch gebouw betreft met reeds geconstateerde maat- en vormafwijkingen, waardoor er een onder- of overmaat kan zijn. Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van de beschikbare gegevens van de architect en de adviseurs van dit plan. Er kunnen echter geen rechten ontleend worden aan de gehele inhoud van de brochure.


HEMELS WONEN

2

INHOUD P A G INA

VOORWOORD

03

OMGEVING

04

09

PROJECTBESCHRIJVING

10

19

SITUATIE

20

21

WONINGEN

22

87

SANITAIRE RUIMTES

88

89

SOUTERRAIN

90

91

DUURZAAMHEID

92

VVE

93

FINANCIEEL ADVIES

94

95


WWW.HEMELSWONENBREDA.NL Mede mogelijk gemaakt door

UNIEK WONEN IN DE HEILIG HARTKERK BREDA