Page 1

Pergaditje per provim


Pytja 1

Qelizat Kalciforme?

• Cfare prodhojne : Mukus • Cfare oganoidesh te zhvilluar permban : KG, granula sekretore ne citoplazme si dhe pak REPkokrrizore • Si quhet proteina qe prodhojne : Mucinogjen • Cfare raporti ka me indin epitelial : Jane brenda tije, intraepiteliale. • Ne cmenyre del ja qelizes produkti i tyre: Me egzocitoze te thjesht.

Pytja 2

Lamina Bazale?

• Duken mire ne MO: Vetem kur ngjyrosen me reaksionin e PAS-it. • Ne ME nga sa shtrea perbehet: Dy lamina rara dhe lamina dense. • Cilet jane perberesit fibrilare me te rendesishem: Kolagjeni tipit IV. • Cilat jane glikoproteinat me te rendesishme: Lamininat dhe fibronektinat. • Cili eshte komponenti tjeter kimik me i rendesishem i saj: Proteoglikani perlekan i cili ka shume hepar sulfat.

Pytja 3

Zonula Okludens?

• Eshte specializimi apiko-lateral. • Rrethon te gjithe qelizen: Por ne form brezi. • Si quhen proteinat integrale te cipave fqinje qe realizojne kete bashkime: Klaudina dhe Okludina.


Pytja 4

Zonula Aderens?

• Cila eshte forma e ketij bashkimi: Forme Brezi. • Per cilat qeliza eshte me tipike kjo lidhje: Miocitet kardiake, qelizat e larta te epitelit te zorres . • Si quhen proteinat transmembranore qe realizojne lidhjen: kaderinat. • Cilat jane proteinat qe lidhin proteinat e mesiperme me terminal webin: kateninat. • Cila protein formon terminal webin: spektrin, aktin dhe citokeratin

Pytja 5

?

Pytja 6

?


Punuar nga: Nderim Shefkiu

Pergaditje:

Per provimin e Histologjise Falemderimi:

I takon vetem All-llahut

Indi Epitelial  
Indi Epitelial  

Pergaditje per provim

Advertisement