Page 1

Muutospuolueen kuukausitiedote 1/2014 Uusi hallitus järjestäytyi

Uusi hallitus saatiin järjestykseen Muutos 2011 rp:n uusi puoluehallitus piti järjestäytymiskokouksensa edus­ kunnan Pikkuparlamentissa joulukuun puolivälissä. Muutoksen eduskunta­ ryhmä oli kutsunut puoluehallituksen vieraakseen. Kansanedus­taja James Hirvisaari ja hänen avustajansa Fija Saarni esittelivät eduskunnan toimintaa ja lainsäädäntöprosessia. Muutoksen yhden edustajan eduskuntaryhmällä on puolellaan se etu, että kansanedustaja saa tavallista enemmän puheaikaa muun muassa ryhmäpuheenvuorojen muodossa, mutta tämä tarkoittaa myös sitä, että erilaisia puheenvuoroja on val­ misteltava monenlaisista aiheista jatkuvasti.

Puheenjohtajan ja kansanedustajan terveiset Varapuheenjohtaja Kyuu Eturautti – cossaaja ja tietoturvapäällikkö Eduskunta-avustaja Fija Saarni Eduskunnassa sanottua Tulevia tapahtumia Rahastonhoitajan terveiset

- Yksi kansanedustaja ei voi millään perehtyä kaikkiin mahdollisiin aiheisiin, joten meidän on pyrittävä valjastamaan kaikki käytettävissä olevat voimat kansanedustajamme tueksi, sanoo Muutoksen puoluejohtaja Jari Leino. Hallituksen ja eduskuntaryhmän välinen yhteistyö olikin yksi tapaamisen keskeisistä aiheista. - Kaikkien muutoslaisten asiantuntemusta tullaan tarvitsemaan eduskuntatyön tueksi, Leino jatkaa. Hallituksen järjestäytymiskokouksen jälkeen pidettiin Muutoksen pikkujoulut, jonne kerääntyi ihan mukavasti väkeä lyhyestä varoitusajasta ja arki-illasta huolimatta. Muutos 2011 rp:n puoluehallitus vuonna 2014: Puheenjohtaja Jari Leino, Sastamala Varapuheenjohtaja Helena Eronen, Espoo 2. varapuheenjohtaja Kyuu Eturautti, Tampere Puoluesihteeri Oula Lintula, Akaa Taloudenhoitaja Martti Munne, Kerava Jorma Piironen, Vantaa Aleksi Pousar, Helsinki Eerin Rosenström, Espoo Antti Tulonen, Turku Uusina hallitukseen valittiin Leino, Eronen, Rosenström, Munne ja Eturautti. Piirosen ja Tulosen kaudet jatkuivat toiselle vuodelle ja Lintula ja Pousar tulivat valituiksi uudelle kaudelle samalla äänimäärällä, arvan ratkaistessa Lintulalle kaksivuotiskauden ja Pousarille yksivuotiskauden. Muutoksen sääntöjen mukaan hallituksen jäsen voi olla hallituksessa enintään kaksi täyttä toimikautta yhtäjaksoisesti. Sen jälkeen hänen on pidettävä vähintään yhden vuoden tauko hallitustyöskentelystä.

Uusi hallitus järjestäytyneenä Pikkuparlamentin aulan rappusille (etusivun kuvat: Jari Leino ja Fija Saarni)


Kuusikymmentä seitsemän kohtalon viikkoa Muutospuolueen toiminta on piristynyt todella paljon uuden kansanedustajan myötä. Nyt olemme mukana pelissä aivan uudella tavalla. Muutoksen ensimmäi­ nen suoraa demokratiaa koskeva lakialoite on työn alla ja kevään mittaan tulemme tekemään muitakin lakialoitteita ja kirjallisia kysymyksiä eri aiheista. Muutoksella on edessään jännittävät ajat. Eurovaaleihin on enää 20 viikkoa. Muutoksen tavoitteena on saada kokoon hyvä ehdokaslista ja lisätä puolueen ja sen tavoitteiden tunnettuutta. Tällä hetkellä näyttää hyvältä. Tarkkaa ääni­ määrätavoitetta en halua asettaa, mutta olisi hienoa, jos Muutos muuttuisi euro­ vaaleissa promillejengistä prosenttijengiksi. Se vaatii kovaa työtä ja hyvää tuuria, mutta se on mahdollista. Toivottavasti eurovaalien jälkeen voimme lisätä Muutoksen huppareihin 1,01% -tunnukset.

Jari Leino, puheenjohtaja

Onnistunut eurovaalikampanja loisi hyvän pohjan eduskuntavaaleihin, joihin on vain 67 viikkoa eli vuosi ja kolme kuukautta. Se on lyhyt aika, joten kaikki mitä me teemme pitäisi nähdä pohjustuksena eduskuntavaaleja varten. Seuraavat eduskuntavaalit ovat kohtalon hetki sekä Muutokselle että monille muille pienpuolueille. Ehdokkaiden läpimeno tulee edellyttämään vaaliliittoja ja laajaa yhteistyötä samanhenkisten pienpuolueiden kesken. Myös piiri- ja paikallistoiminta, jota ollaankin parhaillaan käynnistämässä useilla paikkakunnilla, tuo Muutokselle lisää tunnettuutta ja uskottavuutta. Sama pätee kaupungin- ja kunnanvaltuutettuihin, joista jokainen tuo mukanaan tietyn peruskannatuksen ja lisää Muutoksen julkisuusarvoa omalla paikkakunnallaan. Kaikki tämä tulee näkymään kasvavana äänisaaliina eduskuntavaaleissa. Toivonkin, että Muutos kerää riveihinsä seuraavan vuoden aikana vielä monta valtuutettua.

“Promillejengistä prosenttijengiksi”

Suomen vaalijärjestelmä on sellainen, että uusien puolueiden on tavattoman vaikea saada ehdokkaita omalta listaltaan eduskuntaan. Viimeksi tässä onnistuivat vihreät 1980-luvulla. Meillä on nyt mahdollisuus tehdä 2000-luvun historiaa. Aikaa on 67 viikkoa ja työtä on valtavasti. Jaksaa, jaksaa...

Hallitus jyrää kansan Kokoomus ja sdp ovat löytäneet toisensa tällä hallituskaudella. Kyseisillä puolueilla on monessa suhteessa yhteiset intressit ja päämäärät, vaikkakin lähestyvät asioita eri perspektiivistä. Kansan näkökulmasta hallituksen toiminta on kuitenkin ollut häikäilemätöntä vallankäyttöä ja jyräämistä. Tuoreen uutisoinnin mukaan lakiluonnos, jolla kunnat pakotetaan liittymään yhteen hallituksen vaatimalla tavalla, on valmistunut. Lehtitiedot kertovat, että pakkoliitokset koskisivat Tampereen, Turun, Lahden, Lappeenrannan, Porin, Seinäjoen, Vaasan, Jyväskylän, Oulun, Kuopion ja Joensuun kaupunkiseutuja. Selvitys oli valmistunut jo joulun alla, mutta sen julkistamista lykättiin tämän vuoden puolelle. Kuntien itsemääräämisoikeutta halveksivalle liitosvillitykselle löytyy selkeä syy. Suurissa yksiköissä kuten kaupungeissa juuri kokoomus ja sdp ovat erityisen vahvoilla, ja liitoksilla ne tietenkin pönkittävät valtaansa muiden puolueiden yli. Mitään todellisia hyötyjä liitoksista ei ole. Se on röyhkeää vallan keskittämispolitiikkaa, joka pikemminkin heikentää palveluja. On kestämätöntä, että näin räikeästi toimitaan kuntalaisten tahdon vastaisesti. Täällä Lahden seudulla selviteltiin liitosta jo pari vuotta sitten, mutta se sai kaikilta Lahden ympäristökunnilta TÄYSTYRMÄYKSEN. Olen vihainen ja suorastaan raivoissani, että kansalaismielipide poljetaan tomuksi näin tärkeässä kysymyksessä. Suomi tarvitsee kipeästi suoraa demokratiaa.

James Hirvisaari, kansanedustaja


Varapuheenjohtaja Kyuu Eturautti –

(kuva: Kyuu Eturautti)

cossaaja ja tietoturvapäällikkö

Hei, olen Kyuu (äännetään “kjuu”) Eturautti, 34-vuotias yrittäjä, tietoturvapäällikkö, cosplayharrastaja, vt. hippi ja säätäjä Tampereelta. Moinen sekametelisoppa on saanut varsin ansaitusti aikaan “persoonallisen” mielikuvan allekir­ joittaneesta. Hei - tästähän saisi vaikka tosi kliseisen sarjakuvasankarin: “Arkisin hän vastaa kansainvälisen kaupan alan tukkuliikkeen tietotekniikasta, viikonloppuisin hän pukee pörrökor­ vat päälleen ja asettuu puolustamaan Suomen nuorisoa tylsyyttä vastaan.” Vapaa-aikani on kohta parikymmentä vuotta sisältänyt aktiivista osallistu­ mista monenlaisten nuorisokulttuuritapahtumien järjestämiseen ja vii­ mei­sen vuosikymmenen osalta siitä leijonaosa on liittynyt japanilaiseen populaarikulttuuriin, eli mangaan, animeen ja cosplaypukuiluun. Joitain tapahtumia on ollut perustamassakin, toisissa apurina ja hommat ovat vuosien varrella sisältäneet taloutta, turvallisuutta, tekniikkaa, valokuvausta, tiedotusta ja aika paljon muutakin. Tärkeintä on että hommat vaihtelevat ja tulee uutta väkeä mukaan, etteivät tällaiset vanhat parrat estä nuoria keksimästä uusia ja parempia ideoita. Tuolta osin Muutoksen sääntö rajallisista peräkkäisistä hallituskausista on hitonmoisen fiksu. Väen vaihtuvuus ja uusien ajatusten saaminen on elinehto. Näkyvän ja vaatetukseltaan hurjasti mielenkiintoisemman homman sivussa pyöritän myös kavereiden kanssa Säätöyhteisö B2 ry:tä. B2 on tietotekniikan palveluja yhdistyksille tarjoava toimija. Meillä on aikamoinen keko palvelinrautaa ja resursseja, joiden takana pyörii useiden harrastustapahtumien sivuja, keskustelufoorumeita, kuvagallerioita sekä myös aatemaailmaa laidasta laitaan. Tuettuna on niin Hommaforum, kuin monia nuorisoyhdis­ tyksiä, taiteilijaseuraa, sarjakuvaharrastajien palveluita ja paljon muutakin. Verkkopalveluiden lisäksi lainaamme laitteita harrastustapahtumille. Poliittisella tasolla olin aiemmin mukana Vihreiden menossa. Sieltä opin miten vähän voi saada aikaan jättimäisellä rahamäärällä. Sittemmin olin auttamassa Piraattipuolueen perustamisessa ja eksyinpä aikanaan erään J. Mäki-Ketelän kutsumaan keskustelutilaisuuteenkin Tampereella. Seurattuani aikani politiikan tekemistä sivustakatsojana päätin, että on korkea aika aktivoitua. Ensimmäisen parin viikon perusteella näyttää siltä, että tekemistä tulee piisaamaan aivan helvetisti. Siitä minä tykkään.

Kyuu Nekocon 2011 -kokoontumisessa Kuopiossa (kuva: Miika Ojamo)


Uusi vuosi, uudet kujeet Olen Lutfija Saarni, kansanedustaja James Hirvisaaren eduskunta-avustaja. Ehdin jo Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissani kirjoittaa, että olen erittäin innoissani tästä mahdollisuudesta ja siitä, että aion tehdä parhaani ollakseni työssäni hyödyksi. Pestin hyväksyttyäni olen joutunut vastaamaan sekä tutuille, että tuntemattomille, miksi tein tällaisen valinnan. ”Valtakunnan ykkösrasistin” avustajaksi eivät yleensä hingu vihreitä äänestävät, muslimien kasvattamat, maahanmuuttajataustaiset naiset. Se, että ihmiset profiloivat minut em. titteleiden kautta on heidän oma asiansa. Minä pidän itseäni ensin ihmisenä ja sitten vasta naisena, maahanmuuttajana. Minun ja esimieheni kesken käydyssä työhaastattelussa keskustelua pestin luonteesta ja poliitikon avustamisesta kävivät kaksi ihmistä, eivät ”valtakunnan ykkösrasisti” ja ”rotupesutuote”. Useamman tunnin kestänyt työhaastattelu vakuutti minut siitä, että edessäni ei istu rasistihirviö vaan hyvin rauhallinen perussuomalainen mies. Ystävällinen, avulias, huomioonottava, kohtelias. Se, että media on antanut hänestä täysin päinvastaisen kuvan, on hyvin surullista. Toivon, että tämä epäkohta korjaantuisi lähitulevaisuudessa. Poliitikot ovat yhteiskunnan kritisoijia. Esimieheni kritisoi erittäin ontuvaa maahan­ muuttopolitiikkaa ja toisistaan täysin poikkeavien kulttuureiden jatkuvia yhteen­ törmäyksiä. Se ei minun mielestäni ole väärin. Jonkun täytyy sekin likainen työ hoitaa. Ihailen hänessä sitä, että hän uskaltaa tuoda esille sellaisiakin asioita, joista muut vain supisevat keskenään hiljaa. Maahanmuuttopolitiikka kiinnostaa minua erittäin paljon. Ei suinkaan siksi koska olen maahanmuuttaja vaan siksi, koska haluan elää Suomessa mahdollisimman pitkään. Se, miltä Suomi näyttää viidenkymmenen vuoden päästä kiinnostaa minua. Ellemme tee oikeanlaista maahan­ muuttopolitiikkaa, joudumme tulevaisuudessa pohtimaan, saako meidänkin yhteiskunnassamme törkeästi polkea perusihmisoikeuksia kulttuuriperinteiden ja uskonnon nimissä. Lähestymistapoja tähän aiheeseen on yhtä paljon kuin on keskustelijoita tästä aiheesta. Mutta tärkeintä on se, että keskustelua käydään ja toimitaan, ennen kuin on liian myöhäistä. Ennakko-odotukseni avustajan työn luonteesta osuivat oikeaan. Tekemistä onkin riittänyt. Olen osallistunut erilaisiin seminaareihin ja kokoontumisiin, niitä kun järjestetään kokoajan. Niiden kautta olen tutustunut monenlaisiin ihmisiin, joiden tietotaidoista tiedän hyötyväni työssäni. Asetin itselleni tavoitteeksi perehtyä mahdollisimman monipuolisesti parlamentaarisen työskentelyn saloihin, joskin sen tavoitteen koen olevan kesken. Toivon, että jatkossa pääsen syvemmälle tähän mielenkiintoiseen politiikkamaailmaan. Intoa ja innostusta riittää muillekin jakaa. James on ollut erittäin reilu ja tsemppaava esimies. Hän on pitänyt mm. huolen siitä, että saan rauhassa keskittyä perehtymiseen ja tiedonetsintään, opastanut ja neuvonut rutiinin muodostamisessa. Tässä työssä keskeisimmässä roolissa ovat kirjalliset kysymykset, joiden kautta otetaan kantaa eduskunnassa käsiteltäviin ajankohtaisiin asioihin. Hän on ollut erittäin ahkera kysymysten kirjoittamisessa. Toivon, että pian pääsen itsekin avustamaan häntä niiden laatimisessa. Mielenkiintoisia aiheita tulee kokoajan. Odotan tulevalta vuodelta paljon. Tällä hetkellä tunnen, että kokonaiskuva on kohtalaisen hyvin hallussa, mutta työn luonne on sen verran laaja ja monipuolinen, että opittavaa on vielä runsaasti. Päivä kerrallaan. Kovasti odotan yhteistyötä tapaamieni fiksujen ja erittäin valveutuneiden muutos­ laisten kanssa. Tunnen, että olen juuri oikeiden ihmisten ympäröimänä. He ovat perehtyneisyydellään vakuuttaneet minut siitä, että luvassa on varmasti puolueen kannalta erittäin mielenkiintoinen, menestyksekäs vuosi. Olen sen johdosta erittäin innoissani ja mielissäni. Haluan myös välittää muutoslaisille sellaisen viestin, että minuun saa aina olla yhteydessä. Vastaan yhteydenottoihinne mielelläni. Tehdään hartiavoimin yhteistyötä. Puolueenne on sen arvoinen. Palveluksessanne, Lutfija Saarni

“Se, miltä Suomi näyttää 50 vuoden päästä kiinnostaa minua, koska haluan elää Suomessa mahdollisimman pitkään. ”

Fija Saarni (kuvat: Jari Leino)


Eduskunnassa sanottua Kansallinen energia- ja ilmastostrategia: Valtioneuvoston selonteko eduskun­ nalle 20. päivänä maaliskuuta 2013 [..] Selonteossa luotetaan kovasti siihen, että yrityksillä ja teollisuudella on varaa ja haluja investoida ympäristöystävällisiin ja uusiutuviin energiamuotoihin. Maailman ja Suomen taloudellisen tilanteen epävakaus herättää kuitenkin skeptisiäkin ajatuksia. Suomalaisten päättäjien olisi kyettävä asettamaan suomalaisten etu prioriteettilistan ykkössijalle omien maailmanparannusideologioiden asemesta. Toivon kovasti, ettei näiden ilmasto- ja energiasuuntausten anneta ainakaan heikentää kilpailukykyämme tai yrittämisen henkeä. Selonteossa puhutaan valtavista investoinneista ja lupaillaan uusia työpaikkoja, mutta taloudellinen menestys uusiutuvan energian kautta ei suinkaan ole kiveen hakattua. Riskejä on paljon, mikä on hyvä pitää mielessä. Huolen voi esittää myös siitä, kuinka ihmisten mahdollisuuksia liikkua ja tehdä työtä ollaan verottamassa ja hankaloittamassa ilmastonmuutoksen nimissä. Tuntuu, että idealistit ovat kokonaan unohtaneet maalaisjärjen näitä kiristyviä säädöksiä miettiessään. On hyvä asia, että kotimaiseen ruokatuotantoon panostetaan. Sillä on muun muassa huoltovarmuuden kannalta suuri merkitys. Siinä mielessä myös omavaraisuus energiantuotannossa on enemmän kuin suotavaa. Toivottavasti kuitenkaan kalliiksi käyvä logistiikka ei tule asettumaan suomalaisten, suomalaisen elintarviketuotannon menestyksen esteeksi. Suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus ovat ykkösasioita. Muutospuolueen tavoitteena on Suomen kansalaisten ja Suomen valtion kansallisten etujen ajaminen edistämällä Suomen liittymistä kaikkiin kansainvälisiin liittoihin ja järjestöihin, joiden jäsenyyden avulla voidaan ajaa Suomen valtion ja sen kansalaisten etuja, sekä irrottautumista kaikista Suomelle ja suomalaisille epäedullisista sopimuksista, jotka heikentävät merkittävästi Suomen mahdollisuuksia valvoa kansallisia etujamme. EU:n yhteinen ilmastopolitiikka ja päästökiintiöt ovat juuri sellaisia suomalaisille epäedullisia sopimuksia, joista Suomen tulisi irrottautua mahdollisimman pian. Vähintään olisi kysyttävä siinäkin kansalaisten mielipidettä. KIRJALLINEN KYSYMYS 1137/2013 vp Nuorisojärjestöjen tuen myöntämisperusteet

Allekirjoitettavana olevat kansalaisaloitteet Käyhän allekirjoittamassa ja vilkaise samalla muutkin aloitteet. Forssan julistus 1903, Muutos 2011, Nyt! (Sveitsin mallin demokratia) Kansalaisaloitteista on aina järjestettävä sitova kansanäänestys Sveitsin mallin mukaisesti ellei eduskunta hyväksy niitä sellaisinaan. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/ aloite/520 EU Laki neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä Suomen kuulumisesta Euroopan unioniin. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/ aloite/78 Vapaus liikkua ilman viranomaisseu­ rantaa on säilytettävä Satelliittipaikannusta on esitetty yhdeksi keinoksi auto- ja ajoneuvo­ verotuksen uudistamisessa. Verot ovat mahdollista kerätä ilman että luovuttaisimme pois vapauden liikkua ilman seurantaa. Ihmisten liikkumisen seuranta satelliittipaikannuksen avulla ei kuulu avoimeen yhteiskuntaan eikä oikeusvaltion periaatteisiin.

Mihin toimenpiteisiin kulttuuriministeri Arhinmäki aikoo ryhtyä, jotta väkivaltaiseen mellakointiin sekaantuneille nuorisojärjestöille ei enää jatkossa myönnettäisi opetusja kulttuuriministeriön tukia?

Mahdollisuus liikkua vapaasti ilman seurantaa on oikeus, jota ei pidä luovuttaa pois autoverouudistuksen yhteydessä tai missään muussakaan yhteydessä.

Helsingissä 10 päivänä joulukuuta 2013 James Hirvisaari /m11

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/ aloite/608

Kansanedustaja James Hirvisaaren eriävä mielipide valtioneuvoston selontekoon EU-politiikasta (24.10.2013)


Olisiko lämpimälle hupparille tarvetta? Toimi nopeasti!

Tulevia tapahtumia 1.2.2014 eurovaalien vaalikokous Hämeenlinnassa

helmi-maaliskuussa tapahtuu Oulussa

Musta, vetoketjullinen Muutos 2011:n huppari. Koot S:stä XXL:ään. Hinta kotiin postitettuna 39 euroa. Hihoissa kulkee pitkittäin isolla MUUTOS 2011 -painatus, joten kokonaisvaikutelma on erittäin biker-henkinen. Näitä on tarjolla vain rajoitetun ajan. Sitovat ennakkotilaukset13.1.2014 klo 18 mennessä. Lisätietoja Muutoksen foorumilta tai 045 176 21 88 (Jari Leino).

Rahastonhoitajan uudenvuodentervehdys Aivan aluksi haluan toivottaa oikein hyvää uutta vuotta kaikille. Vuodesta 2014 on tulossa muutoksen ja suoran demokratian vuosi. Pääministerimmekin on jo todennut, että ylhäältäpäin annetut määräykset eivät enää suomalaisille riitä, vaan ha­ luamme vaikuttaa päätöksiin yhä enemmän itse. Tämän kehityskulun puolesta me muutospuolueessakin olemme työskennelleet ja jatkamme työtä myös kuluvana vuonna 2014. Syyskokouksessa päätetyn toimintasuunnitelmamme mukaan tänä vuonna keskitymme muun muassa Euroopan parlamentin vaaleihin, kansalaiskeskusteluun suomalaisten edun, suoran demokratian ja sananvapauden puolesta, piiri- ja paikallistoiminnan kehittämiseen lähidemokratian ja kuntalaisäänestysten edistä­ miseksi, kansalaisaloitteiden kannattamiseen ja laatimiseen, sekä niiden saamiseen eduskuntakäsittelyn sijasta kansanäänestykseen. Myös vuoden 2015 eduskunta­ vaaleihin valmistuminen aloitetaan hyvissä ajoin tämän vuoden puolella. Muutos on pieni puolue ja toimintamme perustuu jäsenistön ja tukijoidemme vapaaehtoistyöhön. Saadaksemme puolueellemme näkyvyyttä vaalimainonnassa, sekä eri toreilla ja markkinoilla tarvitsemme myös rahaa. Onkin ensiarvoisen tärkeää, että kaikki jäsenemme osallistuvat näihin kuluihin maksamalla jäsenmaksun.

Hyvää ja toiminnantäyteistä uutta vuotta!

Jos et ole vielä tämän vuoden jäsenmaksua ehtinyt maksaa, hoidathan asian kuntoon maksamalla 25 euroa tilillemme IBAN FI20 4327 0010 0743 81, BIC HELSFIHH. Laita maksuun viestiksi jäsenmaksu 2014 ja jäsenen nimi.

Martti Munne rahastonhoitaja

Myös lahjoitukset ovat erittäin ter vetulleita.

Muutos-tiedote 1/2014  

Muutoksen kuukausitiedote, tammikuu 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you