Page 1

Un recorregut pel món del tren, molt a prop de Barcelona

El Museu del Ferrocarril, un espai únic per a descobrir El Museu es troba a les instal·lacions de l’antic dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú. Una part important dels edificis és originària del segle XIX, entre els quals la construcció semicircular o rotonda és l’edificació més emblemàtica. Dins la rotonda, es conserven els vehicles que –per la seva varietat, característiques i cronologia- il·lustren la història del ferrocarril i la seva evolució tecnològica fins als nostres dies donant a conèixer de manera activa l’univers del tren i el seu impacte tècnic, social i econòmic, sense oblidar la seva vessant emotiva i evocadora. El conjunt dels edificis, sales i, especialment, la col·lecció de vehicles de vapor del Museu del Ferrocarril són d’un valor incalculable per la seva exclusivitat, significat i diversitat tecnològica. La locomotora de vapor és un element protagonista al ferrocarril i comporta un gran impacte visual. La col·lecció El Museu del Ferrocarril compta amb més de una vuitantena de vehicles de totes classes: nombroses locomotores de vapor, elèctriques, dièsel i cotxes de viatgers de diversos tipus, entre els quals destaca la composició completa del Tren del Centenari, rèplica del primer tren que va funcionar a l’Estat espanyol el 1848. De tots aquests vehicles, el conjunt amb més valor i singularitat és la col·lecció de locomotores de vapor; vint-ivuit màquines construïdes a diversos països i adquirides per diferents companyies ferroviàries espanyoles en el segle XIX i més endavant fabricades a reconegudes empreses de l’Estat com La Maquinista Terrestre i Marítima. Es tracta d’una de les col·leccions més completes del món. Diverses d’aquestes locomotores són peces úniques, com ara les dues locomotores originals més antigues que es conserven al nostre país (la Martorell –1854- i la Mamut –1857-), la màquina més potent i pesada d’Europa al seu moment (locomotora Santa Fe), la que fou més ràpida del segle XIX (Renfe 220-2005), la primera de via ampla construïda a Espanya (locomotora Caldas), l’única aerodinàmica a Espanya (locomotora Linda Tapada), la locomotora més petita d’ample nacional (Andaluces 020-04) i l’ultima locomotora de vapor en funcionament, apagada pel Príncep Joan Carles el 1975 (Mikado 141F-2348), la qual cosa va donar per acabada l’era del vapor a Renfe. A més dels grans vehicles sobre via, el museu disposa d’altres elements representatius del món del ferrocarril, objectes que foren utilitzats pels treballadors ferroviaris en el passat: bàscules, fanals, gats, llums d’oli, calculadores, màquines expenedores de bitllets, etc.


Igualment, es poden veure una amplia varietat de maquetes de diverses escales, un pas a nivell original de la xarxa ferroviària, la representació museogràfica d’una antiga estació, i instal·lacions ferroviàries molt importants per a la història ferroviària de Barcelona como la taula d’enclavaments i el pont de senyals de l’estació de França. Al Museu també s’hi troba el fris escultòric que Josep Maria Subirachs va realitzar el 1979 per a la façana de l’estació de Sants de Barcelona i que forma part de la Col·lecció de Escultura Contemporània d’Adif (www.adif.es/escultura). Pertany a l’etapa que l’autor inicià cap al 1965 i que ell mateix ha denominat "nova figuració". Amb motiu de les obres d’adaptació de Sants a l’alta velocitat va ser necessari desmuntar temporalment el mural. En l’aspecte interactiu, el Museu del Ferrocarril ofereix una programació audiovisual que aprofita la versatilitat de la projecció digital. Les emissions s’han adaptat als diferents tipus de públic i s’ofereixen en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). També es pot gaudir de la visita a una consigna d’equipatges del segle XIX dins del Teatre Virtual.

Els espais Espais expositius En diverses actuacions de rehabilitació dels edificis, el museu ha anat recuperant alguns espais, reconvertintlos en àrees expositives però respectant els principis arquitectònics i funcionals amb els quals foren concebuts. D’una banda, l’Espai Segle XXI -nau de 210 m2 del taller originari, rehabilitada i recuperada el 2001-, i d’altra l’Espai Gumà –un dels dipòsits que abastien d’aigua les locomotores de vapor-, reconvertit el 2006 en sala de exposicions per mostrar la història i la evolució del ferrocarril a Vilanova i la Geltrú. A la primera planta de l’edifici del museu, es pot gaudir del CinemaTREN, un espai on es pot conèixer la relació que han mantingut al llarg dels anys el tren i el cinema, i també d’algunes de les col·leccions amb objectes ferroviaris més característics com les gorres, els fanals o alguns documents cartogràfics. Espai d’inclusió social Al segle XXI la missió de los museus no és únicament garantir la conservació d’uns bens mobles i immobles. Aquests centres han de ser espais on acollir, on s’investigui i es processin coneixements, experiències i emocions, a la vegada que s’incentivin el descobriment i la creativitat. Per assegurar un progrés sostenible i humanitzat, la societat ha d’incentivar l’aprenentatge informal, la contemplació, el lleure i, molt especialment, despertar interrogants sobre la societat actual, el seu estat de coneixements i posar-los en qüestió; i el museu és aquest espai tan necessari on aclarir incerteses. El col·lectiu de Socis i Col·laboradors del Museu del Ferrocarril (SiC) var iniciar el seu camí a principis del 2007. El treball de l’equip de voluntaris s’ha organitzat en cinc programes: conservació i restauració; documentació; difusió; i activitats.


Aquest nou col·lectiu pretén reunir a persones físiques i jurídiques per col·laborar en el desenvolupament i la potenciació del Museu. Les actuacions desenvolupades entre tots s’encaminen a teixir una àmplia xarxa social en línia amb l’esperit d’un espai obert a la ciutadania. Un sistema que traspassa els murs d’aquestes instal·lacions per intentar difondre al màxim el llegat ferroviari que s’ha conservat a Catalunya.

Altres prestacions i serveis El Museu del Ferrocarril ofereix als seus visitants activitats per a tot tipus de públics. Destaca l’oferta de caps de setmana a través de las qual es proposen diverses activitats els dissabtes (diferents itineraris de visites comentades) i els diumenges amb el programa Diumenges de tren al Museu!, amb el que s’aposta per una forma activa de conèixer el Museu i oferint una activitat diferent cada diumenge del mes. Una de les més atractives és la del primer diumenge en que es posa en funcionament la locomotora de vapor Mataró. Així mateix, es proposen diverses activitats adreçades a famílies o grups reduïts que visitin el museu, pràcticament totes sense preu addicional al de l’entrada. Altres serveis són la botiga llibreria del Museu -especialitzada en trens-, l’Espai Famílies (amb propostes per a treballar i descobrir junts molts aspectes del món del ferrocarril: retallables, personatges per dibuixar, trens de joguina, contes, trencaclosques...), una sala d’exposicions temporals, una biblioteca temàtica de ferrocarril (única de caràcter públic a Catalunya), amb prop de 4.000 exemplars de llibres, revistes i publicacions actualment en curs, vídeos i altres suports informàtics, a més d’un arxiu fotogràfic amb més de 20.000 fotografies en fase de catalogació i digitalizació. Horaris i formes d’arribar: De dimarts a diumenge de 10:30 a 14:30 hores i els dissabtes, a més a la tarda, de 16:00 a 18:30 hores. Dilluns tancat. El Museu es troba al costat de l’estació de Vilanova i la Geltrú (a 45 Km de Barcelona). Un bitllet combinat de Renfe-Rodalies facilita el viatge i l’entrada amb descompte. Preus: 5 € Adults (vàlida per a dues jornades durant un mes a partir de la data de compra) 4 € Entrada reduïda (vàlida per a dues jornades durant un mes a partir de la data de compra) 2,5€ Entrada superreduïda per a majors de 60 anys, aturats, empreses de ferrocarril i associacions d’amics del ferrocarril. Altres tipus de descompte per a grups Per a més informació: 93 815 84 91 o www.museudelferrocarril.org

Nota de premsa del Museu del Ferrocarril de Catalunya  

Nota de premsa en català

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you