Page 1

1

MUSEU DEL FERROCARRIL DE CATALUNYA AGENDA D’ACTIVITATS Octubre - Desembre 2013

HORARIS Horari habitual: De dimarts a diumenge de 10.30 a 14.30 i dissabtes també a la tarda de 16.00 a 18.30h. Dilluns tancat. Horari especial del Pont de Tots Sants: Dia 1 de novembre obert també a la tarda de 10:30 a 14:30 i de 16:00 a 18:30 hores Horari especial del Pont de la Constitució: Dia 6 de desembre, obert també de tarda, de 10:30 a 14:30 i de 16:00 a 18:30 hores. Dies de tancament al Nadal: Del 23 al 27 de desembre (ambdós inclosos) i l’1 i el 6 de gener. Jornades de Portes Obertes: 27 d’octubre per l'aniversari del Tren (el 28 d’octubre d’enguany fa 165 anys) i 17 de novembre amb motiu de la Setmana de la Ciència.

Museu del Ferrocarril de Catalunya www.museudelferrocarril.org http://museuferrocarrilblog.com/


2

OCTUBRE  Dijous 3 d’octubre – 19.30 hores. Nau del Ferrocarril. Presentació de la nova etapa de Dones d’Empresa de l’ADEG. Acte amb dansa, música, imatges i paraules per encetar un nou temps.  Divendres 18 d’octubre – 16.00 h. Sala audiovisual. Acte de presentació de la 4a. Edició del Màster de Sistemes Ferroviaris i Tracció Elèctrica de l’UPC de Vilanova i la Geltrú.  Dimecres 23 d’octubre. Sala Audiovisual, 12.30h. Presentació de tardor al Museu: obres, activitats i propostes de comunicació.  IX Setmana del Tren a Catalunya, del 24 d’octubre al 3 de novembre, amb motiu de l’aniversari del ferrocarril. Enguany farà 165 anys del primer tren entre Barcelona i Mataró (28 d’octubre de 1848). Consulteu totes les activitats dels diferents indrets ferroviaris al web del Museu i al de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril.  Dissabte 26 d’octubre. Obertura al públic de l’exposició temporal Centenari del Carrilet Barcelona Martorell 1912-2012, cedida per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.  Diumenge 27 d’octubre – de 12 a 13.30 hores. Sala Audiovisual. Assemblea general de l’Amical Mauthausen. El Museu col·labora en el projecte educatiu de l’Amical. Acte destinat als socis que després visitaran les instal·lacions i col·leccions de vehicles ferroviaris.

NOVEMBRE 

Dimarts 5 de novembre, Sala Audiovisual, 17.30 h. Presentació de noves propostes educatives i audiovisuals. Amb la col·laboració del CRP del Garraf, el Canal Blau i Rodalies de Catalunya.

 Del 15 al 24 de Novembre, Setmana de la Ciència Es realitzen diverses activitats adreçades als estudiants d’Educació Secundària i Post obligatòria, que s’organitzen conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf, l’UPC de Vilanova i el Museu del Ferrocarril de Catalunya. El 2013 les activitats estaran relacionades amb l’Any Internacional de l’Estadística, l’Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua i Albert Einstein, amb motiu del 90è aniversari de la seva visita a Catalunya.

 Dissabte 16 de Novembre, a partir de les 20 hores. Nau del Ferrocarril. La 5ena edició del Blanc Festival de Disseny Gràfic celebra al Museu una de les seves sessions. (www.blancfestival.com )  Dissabte 23 de novembre – 22 hores. Nau del Ferrocarril. Concert solidari anys 80. Organitzat per l’Associació de Vilanova i la Geltrú L@ Locomotor@.  Dissabte 30 de novembre – 11.30 hores. Premis a la col·laboració 2013 Camins de Ferro a Vilanova. Nau del Ferrocarril.

DESEMBRE  Divendres 13 de desembre. 19 h. Sala audiovisual. Sessió del Cicle Poètic Viatges i Hospitalitat, amb la coordinació de l’escriptora Teresa Costa Gramunt.

Museu del Ferrocarril de Catalunya www.museudelferrocarril.org http://museuferrocarrilblog.com/


3

ACTIVITATS FAMILIARS I PER A PETITS GRUPS El Museu ofereix activitats per gaudir i interactuar en família i/o en petits grups com una manera més participativa i estimulant de descobrir les joies que custodia el Museu. 

Esmorzars al Tren! Activitat que es realitza a partir de 5 persones per tal de reviure les emocions i sensacions del viatge en tren en diferents moments de la història; sobre tot en aquells en els què el viatge era molt més que un desplaçament. Temps de viatges en vehicles de fusta de tercera classe arrossegats per locomotores de vapor on es compartien vivències de tot tipus, o be temps de viatges a tot luxe amb els trens Talgo. Un cop finalitzada la visita comentada especial als vehicles que van ser escenaris d’aquestes experiències, es podrà gaudir d’un esmorzar a l’Espai Famílies o al cotxe de Tercera Classe del Museu. Es necessita reserva prèvia, com a mínim 1 dia abans. Preus: Opció 1: 10,5 € per persona Entrada al Museu + Visita comentada especial - 1 Entrepà de truita de patata - Aigua o refresc - Farcell d’embolicar Opció 2: 12,5 € per persona - Entrada al Museu + Visita comentada especial - 1 Entrepà de truita de patata - Aigua o refresc - Farcell d’embolicar - Ampolla de vi negre, Ramón Bilbao, Crianza 2006 de 175 cl

Itineraris Secrets, troba la via Visita autoguiada, gratuïta, per a famílies i/o grups reduïts en els que hi participin com a mínim dos adults.

Gimcana del tren Visita autoguiada, gratuïta, per a famílies / grups reduïts en els que hi participin com a mínim dos adults.

El Ferrocarril i l’Art: Josep Maria Subirachs al Museu del Ferrocarril. Visita autoguiada, gratuïta, per a famílies i/o grups reduïts en els que hi participin com a mínim dos adults.

Visites guiades per àmbits, a partir de 10 persones. 4,5€ per persona. (És necessària reserva prèvia) o La col·lecció de locomotores de vapor o Altres energies, vehicles i elements de seguretat o El dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú o TALGO, més que un tren

Museu del Ferrocarril de Catalunya www.museudelferrocarril.org http://museuferrocarrilblog.com/


4

ACTIVITATS DE CAPS DE SETMANA 

VISITES COMENTADES GRATUÏTES DE CAPS DE SETMANA: dissabtes 13.30 hores i diumenges 10.45 hores. El Museu del Ferrocarril de Catalunya ofereix tots els dissabtes i diumenges de mes una visita comentada gratuïta amb el preu de l’entrada: . Primers dissabtes/diumenges: Els espais del Museu . Segons dissabtes/diumenges: Els Talgos del Museu . Tercers dissabtes/diumenges: Espai Gumà i el ferrocarril a Vilanova i la Geltrú. . Darrers dissabtes/diumenge: La col·lecció de vehicles del Museu.

VIDEOTREN Tots els caps de setmana, en l’horari d’obertura del Museu, el vagó de mercaderies del Museu s’obre al públic per a oferir documentals vinculats a la història del ferrocarril. Aquest vehicle que s’ha adaptat el seu interior com a sala de projeccions és un vagó tipus J .

DIUMENGES DE TREN AL MUSEU! El Museu del Ferrocarril de Catalunya ofereix als seus visitants tots els diumenges una activitat diferent per a tot tipus de públic. . Primers diumenges, a partir de les 11.30h: Visites al cotxe-saló de luxe ZZ 324,. . Segons diumenges, a partir de les 12h: ConteTREN de Victor i els Trens del Museu. La història dels vehicles del museu explicada per un personatge de conte, en Víctor, un nen proper als més petits. . Tercers diumenges, d’11 a 13 hores NOVA ACTIVITAT: Els voluntaris ens mostren el món del tren. Els visitants poden descobrir diferents àmbits, vehicles, elements o històries de l’univers ferroviari a través de la mirada i de l’experiència d’algunes de les persones apassionades del tren que formen part de l’Associació de Voluntaris del Museu (SiC) . . Darrers diumenges, a partir de les 12h: ConteTREN de L’Ou que es mou. Una activitat que permetrà conèixer a petits i grans la història d’un dels vehicles més singulars de la col·lecció del Museu..

Museu del Ferrocarril de Catalunya www.museudelferrocarril.org http://museuferrocarrilblog.com/

Agenda octubre-desembre 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you