Festival brochure 2018 multihuset fyn

Page 1

17.-21. maj 2018

Kom og spil, dans se & lyt Aktiv pinseferie Syrenland Sydfyn


Torsdag 17. maj

Fortræf Kl. 18:00 Kl. 19:00 Kl. 21:00

Pladsen er åben for indkvartering og hygge dagen igennem. Kokken tilbyder aftensmad (særskilt). s. 11 Eksternt koncerttilbud i byen ifm. Syrenfestival 2018 s. 10 Traditionsrig aften i Galleriet m. Jam og pejsehygge. Musikere medbringer instrumenter. Baren er åben.

Fredag 18. maj

Kl. 14:00 Kl. 17:30 Kl. 19:00 Kl. 19.30

Kunstudstilling – Musikalsk fernisering Tilbuddet ”Helpension” starter op Officiel åbnings ceremoni Åben Scene-aften

Scene

Præsentation af årets Indledere - fordelt på scener fredag-søndag s. 4-6 ”Indleder” betyder: Aktør i den fastlagte del af scene-programmet

Lørdag 19. maj

Kl. 9:45 Kl. 12:00 Kl. 13:00 Kl. 19.30

Syrenaktiviteter & Møllers Jazz Danse Band i byen Åbent Multiværksted dagen igennem Se & Lyt Café Åben Scene-aften

s. 10 s. 8 s. 9 s. 9

Søndag 20. maj

Kl. 11:00 Kl. 15:30 Kl. 18:45 Kl. 20:15

Åbent Multiværksted dagen igennem Dobbelkoncert starter i Vester Hæsinge Kirke Dobbelkoncert fortsætter i Multihuset Åben Scene-aften

s. 8 s. 7 s. 7 s. 9

Mandag 21. maj

Kl. 12:30 Helpension slutter af til frokost Kl. 12:30 Musikalsk afslutningsceremoni m. kaffe & kage

s. 8 s. 11 s. 9 s. 9

Faciliteter og festivalcamping Forening Multihuset Fyn holder til på den firlængede gård ”Højgård”. Tre af gårdens længer indeholder: Scenerummet Multisalen, Galleriet, forpagtet køkken, Indebar m.m. De to gårdspladser omkring Multihuset er indrettet med cafémiljø og aktivitetsområde med bl. a. spisetelt, Udebar m.m. Gode toilet og badeforhold. Camping på den store plæne rundt om gården. Kapacitet op til 90 overnattende, hovedsagelig campister samt et større antal besøgende over dagene. P-Pladser: ved vejen og hos vore gode naboer.

Multihusetfyn.dk 2


Velkommen til Multihuset, Vester Hæsinge på Fyn Det er med stor glæde at Multihuset Fyn, nu for 15. gang, kan byde både velkendte ansigter, såvel som nye deltagere velkomne indenfor til denne fysisk lille, men for os kvalitative store 5 dages festival, der hvert år afholdes i Multihuset i Vester Hæsinge – ved porten til Svanninge Bakker, i centrum af det magiske Sydfynske Syrenland. Dagene sprudler af frit spillerum for alle samt spændende programtilbud af høj kvalitet. Dette er festivalen, hvor der er plads til at mødes mellem kulturer, kunst, interesser og stilarter - og lade udvikle, hvad udvikles kan. Mad & fællesskab spiller også en aktiv rolle! Vi tilbyder god hjemmelavet mad tilberedt af dygtig kok. Hyggelig lille camping i den store have omkring den firlængede gård ”Højgård”. Gode faciliteter, der er tilpasset formålet. Alle kan deltage - både udøvende musikere - solister, grupper, ensembler – dansere, kunstnere m.v. og dig, der blot gerne vil på festivalcamping og opleve at blive en del af et interaktivt miljø. Multihuset Fyn tilbyder ikke underholdning og service, men fastholder en ramme, et frirum, hvor enhver kan komme og lade sig opmuntre og inspirere. Programmet er derfor åbent for at alt kan ske! – Jam og dialog er nemlig sat i højsædet. Den praktiske side er som følge heraf også medspiller. Alle får tildelt en lille opgave af 1-2 timers varighed i løbet af træffet. Dette er sammenhænge, der på alle måder indbyder til fordybelse - et frugtbart kultursammenstød – en festlig 5-dages ”dialog på tværs af skel”, hvor vanlige standarder for en stund kan lægges på is. Venlig hilsen arrangør-teamet, Foreningen Multihuset Fyn

Multihusetfyn.dk 3


Bredesen & Falck m. venner Et hold gedigne danske og udenlandske musikere mødes hvert år i musikken, Swing/Jazz/ Evergreens genren, anført af nordmændene: Thor Erik Falch, guitar. Har turneret som guitarist med forskellige orkestre og storbands i ind og udland. Per Bredesen, bas. Kendt bassist på festivaler i Norge, Sverige og Danmark.

Duo Magnifik

Hans Thygesen, guitar Stine Jensen, violin Traditionelle Balkan og Klezmer melodier, som med skæve toner bevæger sig fra det finurligt smukke til det sprælske festlige.

Allan Thomsen & Tom Elbert

Præsenterer den danske spillemandstradition med liv og sjæl. Allan og Tom er erfarne spillemænd, og har i mange år spillet op til folkedans rundt omkring i landet. De spiller både kendte folkemelodier og egne kompositioner. En ting er er sikkert. Benene begynder at danse førend man selv ved af det, når disse gæve spillemænd giver den gas.

Multihusetfyn.dk 4


Instrumental Duet Sct. Petersborg Accordionisterne Vladimir Ushakov og Svetlana Stavitskaya. Er vindere af flere internationale konkurrencer, og har igennem mange år spillet for fulde koncert sale verden over. Disse fantastiske musikere formidler alle musikgenrer på deres instrumenter og har en særlig evne til at inddrage publikum i deres musikalske univers.

Videbæk Harmonikaklub har 14 medlemmer og har eksisteret i 32 år. Der er 10 på harmonika, 2 på guitar, 1 på bas og 1 på trommer. Det er dog meget varieret, hvor mange der er med, hver gang de deltager i et arrangement. Repertoiret er meget alsidigt - lige fra harmonika-, dansktop-, danse- og til countrymusik.

Multihusetfyn.dk 5


Bröderna Trück Svensk hot/swing jazzmusikorkester som mødtes i midten af 1990 tallet i Vástergótland i Sverige. Gruppens musik er stærkt inspireret af 30-40ernes populærmusik med indflydelse af amerikanske slagere. Svenske forbilleder er harmonikaspilleren Nisse Lund og sangerinden Alice Babs, som var meget populære på den tid. Maria Krussgård, vocal Christian Karlsson, guitar Beiron Hultman, harmonika Jonas Huhtrala, kontrabas Johan Krussgård, trommer Martin Andersson, harmonika, vokal Gabriel Karlsson, guitar

The Four Skins Copenhagen Barbershop The Four Skins er kendt som Københavns stærkeste barbershopkvartet. Igennem de seneste år har de optrådt til utallige arrangementer. Med en blanding af klassiske barbershopsange og nyere popnumre byder The Four Skins på fabelagtig musikalsk underholdning. Jacob Troelsgård, Tenor Morten C. Fischer, Lead Emil Magnus Bjerre, Bariton Andreas Wagner Tholl, Bas

Multihusetfyn.dk 6


Arr. Vester Hæsinge Kirke & Multihuset Fyn Årets tema:

Søndag d. 20. maj kl. 15.30

1. akt: I Vester Hæsinge Kirke

2. akt i Multihuset Fyn

På tidsrejse med Swingjazz og barbershop Der kastes lys på den glade, improvisatoriske, rytmiske musik, der jo blev en kraftig markør for det folkelige sang- og musik-gennembrud i starten af 1900-tallet. Jazzgenren og dens forhistoriske rødder har leveret en guldgrube til os i dag og inspireret den nutidige musik på utallige måder.

Bröderna Trück

opfører i 1. akt et repertoire, hvor Jazzens besjælede rødder (Gospel, Blues, Spirituals) er fremherskende - med musik fra f.eks. operaen ”Porgy and Bess” (Summertime) af George Gershwin, (1935).” I 2. akt præsenterer Bröderna Trück den glade swingmusik fra 1930-40erne, hvor der var behov for glæde og fornøjelse som modvægt til den tunge samtid. Man inspireredes af amerikanske hits som ”All of me”, ”Tiger Rag” og anden medrivende swingmusik.

The Four Skins Copenhagen Barbershop

vil i løbet af de to koncert-akter fokusere på barbershopgenren og dens historiske udvikling med nedslag i fx The Ink Spots, Mills Brothers, Beach Boys og frem i nutiden med Ringmasters etc. Se praktiske oplysninger side 2 og 11

Multihusetfyn.dk 7


Fredag - Fernisering med musik Udstillere: Den hollandske maler Frans de Brouwer samt de bornholmske billedkunstnere Esben Bagger og Herluf Skjerning Larsen. Traditionen tro præsenteres vi hvert år i pinsen for disse 3 dygtige kunstneres nyeste værker. Du inviteres til en festlig fernisering med præsentation af billederne samt musik og en forfriskning. Forsidens ”Dansende Par” / festivallogoet er malet af Esben Bagger.

Lørdag og søndag - Åbent værksted Glasperler og smykker v. Susanne Rasmussen og Else Johansen. Pileflet v. Lone Møller Ørts. Håndværkere holder Åbent Værksted efter lyst og behov med fremstilling af brugskunst. Man kan komme og kikke på, få sig en snak og prøve at lave ting. Har du noget, du gerne selv vil præsentere, er du velkommen til at tilslutte dig stedet med egne nørklerier. På side 12 ses f.eks. Amalie (i midten, der drømmer om at blive konditor), Valdemar og en veninde, der sidste år lavede en kage/ smykkebod med egne kreationer. Musikere er velkomne til at slå sig ned og skabe musikalsk stemning.

Multihusetfyn.dk 8


Inger Marie krøyer

Åben Scene

Se & Lyt Café

Fredag, lørdag & søndag aften Fastlagt optræden af 2 grupper specielt inviterede indledere pr. aften a ½ t. samt optræden af de solister og grupper m.v., der dukker op og skriver sig på Tavlen aftenen igennem. Dvs. ind imellem de planlagte optrædener er der intet fastlagt program, da alle kan skrive sig på Tavlen til optræden (max. 3 numre ad gangen). Scene-optræden præsenteres af Multihusets Toastmasterteam. Åben Scene-aftenerne er festivalens livsnerve og kulminationen på det, der blev skabt i løbet af dagen. Alle er lige betydningsfulde medvirkende om vi på skift er sceneoptrædende, ”buskspillere”, publikum eller yder praktisk. Så er det personlige engagement drivkraften, når en glad Multiaften bygges op! Spørg efter backing kontakt toastmaster. Lyd: Ole Fenger, Anders Hofset, Sven Mûnchow Toast: Kristian Friis, Henrik Jørgensen, Bjarne F. Knudsen, Inger-Marie Krøyer. Sceneudstyr: Bas og guitarforstærker samt trommer og klaver

Dagscene med sjæl og nærvær Lørdag eftermiddag Lille intimscene i Galleriet. Her kan man melde sig til optræden, max. 20 min. med et program efter eget hjerte. Toastmaster: Inger-Marie Krøyer. Tilmelding: I løbet af fredag hos Inger-Marie. Indledere: Allan Thomsen og Tom Elbert starter Se & Lyt Cafe op kl. 13.00.

Tak til Velux Fonden Foreningen Multihuset Fyn vil gerne her rette en stor tak til Velux Fonden for bevilget støtte til anskaffelse af nyt klaver og to nye festivaltelte. Bevillingen er givet under fondens særlige uddelingsområde, hvor uddelinger sker i anerkendelse af aktive ældres frivillige indsats. Også en kæmpe tak til Multihusets mange aktive ældre frivillige.

Multihusetfyn.dk 9


Medborgerhuset X-Huset i V.H.

Syrenland byder dig velkommen Sydfyn er centrum for Danmarks største samling af levende syrenhegn. Hegnene blomstrer i maj og juni. Området omkring Vester Hæsinge, Haastrup og Svanninge er fyldt med syrenhegn og er centrum i Fyns syrenlandskab. På verdensplan er syrenerne på Sydfyn unikke. Ikke noget andet sted kendes den samme udbredelse af syrenhegn som her. Gå ind på: www.syrenland.dk og se de mange tur-forslag. I år falder den Sydfynske fejring af syrenhegnenes magiske udspring netop sammen med foreningen Multihusets Musik & Jam Festival i pinsen. Derfor har Udviklingsrådet, Byens Syrengruppe, Vester Hæsinge Kirke og Multihuset Fyn stukket hovederne sammen og koordineret vore programpunkter, så vore forskellige målgrupper kan få glæde af mere.

Trappekoncert torsdag d. 17. maj Ollerup Efterskoles Fælleskor med 114 unge begejstrede stemmer giver koncert på X-Husets hovedtrappe ifm. Syrenfestival 2018. Tid: 1. afd. Kl. 19-19:30. Herefter pause. 2. afd. Kl. 19:50-20:30. Sted: Friluftskoncert i X-Huset, 800 m. længere oppe af vejen. Arrangør: Vester Hæsinge og Omegns Udviklingsråd Koncertbillet: 75 kr. Køb billet på: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=63f7f941c9

Syren aktiviteter lørdag d. 19. maj Kl. 9:00-9:45 Morgenkaffe med smagsprøver på syrenprodukter. Pris: 25 kr. Kl. 9:45-10.30 Møllers Jazz Danse Band, (fra Multihuset) spiller. Baren er åben. Kl. 9:30 Syrenplanteskole. Salg af syrener og fremvisning af sorter. Syrenværksted. Sted: I X-Huset, 800 m. længere oppe af vejen. Arrangør: Syrengruppen

Multihusetfyn.dk 10


A Festival Ophold

Enkelt-dags-gæster

torsdag - mandag 5 dage, 4 nætter inkl. armbånd Pris pr. person kr. 550 Prisen er inkl. camping, strøm, bad m.v. samt benyttelse af stedets faciliteter samt de af træffet aktiviteter, man ønsker at deltage i. Prisen er den samme… uanset boform - og uanset det valgte antal overnatninger (dvs. 1 – 4 overnatninger). For dem der ikke selv vil lave mad tilbydes:

Entré pr. aften

Fredag ………………………….kr. 50 Lørdag…………………………..kr. 50 Ingen entré søndag, hvis du har en koncertbillet med fra kirken.

Enkelt-måltider

Tilbud fredag, lørdag, søndag Aftensmad……………………..kr. 130 Husk tilmelding til mad senest 8 dage før. Spisebillet kan bestilles på: tlf. 20 32 99 73

B Helpension

tilkøb, tilbud: 9 måltider Pris pr. person kr. 550

Dobbelkoncert

Helpensionen gælder fra fredag aften til mandag frokost Hyggeligt fællesskab omkring spisning. Alle måltider anrettes som buffet. Tilberedes fra bunden af friske råvarer af den dygtige kok, Magnus Maack, R&M Gastronomi, der forpagter køkkenet.

Koncertbillet kan købes ved indgang til kirken eller på www.billetten.dk

Koncertbillet…………………..kr. 100 For festival campister er det gratis i Multihuset. I kirken…….kr. 50

Imellem 1. og 2. akt af koncerten tilbydes der aftensmad i Multihuset:

C Særskilt torsdags-tilbud Aftensmad kr. 100,-

Spisebillet…………………….. kr. 130 Er man på ”Helpension”, er aftensmaden inkluderet.

NB. aftensmad, torsdag er ikke inkluderet i helpensionen.

Spisebillet kan bestilles på: tlf. 20 32 99 73

Multihusetfyn.dk 11


Tilmelding til Festival ophold – Send eller ring følgende oplysninger til os: Navn(e):______________________________________________________ Adresse:______________________________________________________ Telefon:______________________________________________________ E-mail:_______________________________________________________ Tilmelding (kryds af): Ophold A______ Mad B______ Mad C______ Pladsreservation til: (kryds af) Campingvogn_____ Telt_____ Vogn_____ Ankomstdag: (kryds af) Torsdag_____el. Fredag_____ Festivalprisen A, samt evt. prisen for mad B indbetales forud på vor forenings Konto nr. 6852 1015922 Når vi har modtaget din indbetaling, er du endeligt tilmeldt festivalopholdet.

Tilmeldingsfrist 1. maj 2018, så længe plads haves. Med venlig hilsen Foreningen Multihuset Fyn Birkevej 68, Vester Hæsinge, 5672 Broby www.multihusetfyn.dk Tlf. 20 32 99 73 info@multihusetfyn.dk Multihusetfyn.dk 12


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.